Epik Siberian Cossack

41
Mung nalika skuad Cossack saka Yermak nyabrang "Sabuk Watu" saka Pagunungan Ural lan ngalahake Khanate Siberian, salah siji saka pecahan pungkasan saka Golden Horde, ana pondasi Asiatik Rusia. Lan sanajan wong Rusia wis kenal karo Siberia dawa sadurunge acara iki, gagasan kita babagan wiwitan Siberia Rusia disambungake karo Yermak lan kanca-kancane.

Sawise sawetara saka Cossacks biasa "knocked mudhun" saka Siberian Khan Kuchum nggegirisi, salah siji saka katurunan kraton Genghis Khan, unprecedented, cepet, gerakan grandiose wiwit ing sisih wétan jero menyang Siberia. Ing mung setengah abad, wong Rusia menyang pesisir Pasifik. Ewonan wong mlaku "kanggo ketemu srengenge" liwat pagunungan lan rawa sing ora bisa ditembus, liwat alas sing ora bisa ditembus lan tundra tanpa wates, ngliwati es segara lan jeram kali. Kaya-kaya Yermak wis nggawe bolongan ing tembok, nahan tekanan saka pasukan kolosal sing wis tangi ing antarane wong-wong mau. Pita saka kamardikan-luwe, buritan, nanging tanpa wates Hardy lan unrestrainedly wani diwutahake menyang Siberia.

Iku luar biasa angel kanggo pindhah liwat expanses surem ing Asia Lor karo alam bébas, kasar, karo populasi langka nanging banget perang. Saka Ural menyang Samudra Pasifik ditandhani dening akeh kuburan panjelajah lan pelaut sing ora dingerteni. Nanging wong-wong Rusia stubbornly tindak menyang Siberia, meksa nindakake perkara luwih lan luwih menyang wetan wates Fatherland, ngowahi tanah sepi lan surem karo karya. Gedhe banget tumindake wong-wong mau. Ing siji abad, padha telung wilayah negara Rusia lan glethakaken dhasar kanggo kabeh sing Siberia menehi lan bakal menehi kita. Saiki Siberia diarani bagéan saka Asia saka Ural nganti pagunungan ing pesisir Okhotsk, saka Samudra Arktik menyang steppes Mongolia lan Kazakh. Ing abad kaping XNUMX, konsep Siberia luwih penting lan kalebu ora mung Ural lan tanah Timur Jauh, nanging uga bagean penting ing Asia Tengah.

Epik Siberian Cossack
Peta Siberia dening Pyotr Godunov, 1667


Sawise mlebu ing jembar Asia Lor, wong Rusia mlebu ing negara sing wis suwe dienggoni. Bener, sing dienggoni arang banget ora rata lan ora apik. Ing pungkasan abad kaping 10, ing area 200 yuta meter persegi. km urip mung 220-XNUMX ewu wong. Populasi cilik iki, sing kasebar ing taiga lan tundra, nduweni kuna lan kompleks dhewe critane, beda banget ing basa, struktur ekonomi lan pembangunan sosial.

Nalika Rusia teka, mung wong sing duwe negara dhewe yaiku Tatar saka "Kraton Kuchum" sing dikalahake dening Yermak, lan sawetara kelompok etnis ngembangake hubungan patriarki-feodal. Umume wong Siberia ditemokake dening penjelajah Cossack Rusia ing macem-macem tahap hubungan patriarki-suku.

Prastawa ing pungkasan abad kaping 1582 pranyata dadi titik balik ing nasib sajarah Asia Lor. "Kraton Kuchum", sing nutup dalan sing paling cedhak lan paling trep ing Siberia, ambruk ing taun 1585 saka pukulan sing wani saka klompok cilik Cossack. Ora ana sing bisa ngganti acara kasebut: ora ana pati "conquistador Siberia" Yermak, utawa sisa-sisa regu saka ibukutha Khanate Siberia, utawa aksesi sementara para penguasa Tatar ing Kashlyk. Nanging, mung pasukan pemerintah sing bisa ngrampungake karya sing diwiwiti dening Cossack gratis. Pamrentah Moskow, sing ngerti yen Siberia ora bisa dikalahake kanthi siji pukulan, terus nyoba taktik. Intine yaiku entuk papan ing wilayah anyar, mbangun kutha ing kana, lan, gumantung marang dheweke, mboko sithik. Strategi "kutha nyerang" iki banjur menehi asil sing apik banget. Wiwit taun XNUMX, Rusia terus ngusir Kuchum sing ora bisa diendhani lan, sawise ngedegake akeh kutha, nelukake Siberia Kulon ing pungkasan abad kaping XNUMX.

Ing 20s abad kaping XNUMX, wong Rusia teka ing Yenisei. Kaca anyar diwiwiti - penaklukan Siberia Wétan. Saka Yenisei jero menyang Siberia Wétan, panjelajah Rusia maju kanthi cepet.

Ing taun 1627, 40 Cossacks sing dipimpin Maxim Perfilyev, sing wis tekan Ilim ing sadawane Upper Tunguska (Angara), njupuk yasak saka Buryats lan Evenks ing saubengé, nyiyapake gubug mangsa lan setaun mengko bali menyang Yeniseisk kanthi steppe, menehi impetus kanggo anyar. kampanye ing arah lor-wétan. Ing taun 1628, Vasily Bugor tindak menyang Ilim karo 10 Cossacks. Pakunjaran Ilimsk dibangun ing kono, sawijining benteng penting kanggo kemajuan luwih lanjut menyang Kali Lena.

Gosip babagan kasugihan tanah Lena wiwit narik kawigaten wong saka panggonan paling adoh. Dadi, saka Tomsk kanggo Lena ing 1636 dilengkapi detasemen 50 wong, dipimpin déning ataman Dmitry Kopylov. Wong-wong layanan iki, sawise ngatasi kesulitan sing ora dirungokake, ing taun 1639 minangka wong Rusia pisanan sing mlebu ing Samudra Pasifik.



Ing taun 1641, mandor Cossack Mikhail Stadukhin, sing dilengkapi detasemen kanthi biaya dhewe, pindhah saka Oymyakon menyang tutuk Indigirka, lan banjur lelayaran menyang Kolyma kanthi segara, ngamanake aneksasi kanthi mbangun benteng kanggo kampanye anyar. Detasemen Cossack saka 13 wong sing ditinggal ing pakunjaran, dipimpin dening Semyon Dezhnev, nahan serangan kejam dening tentara Yukaghir sing cacahe luwih saka 500 wong. Sawisé iku, Cossack Semyon Dezhnev njupuk bagéyan ing acara sing langgeng jeneng. Ing wulan Juni 1648, satus Cossack ing 7 koch ninggalake tutuk Kolyma kanggo nggoleki tanah anyar. Sailing wétan, ngatasi kangelan inhuman, padha ngubengi Semenanjung Chukchi lan lumebu ing Samudra Pasifik, mbuktekaken anane selat antarane Asia lan Amerika. Sawisé iku, Dezhnev ngedegake pakunjaran Anadyr.

Duwe tekan wates alam ing bawana Eurasia, wong Rusia nguripake kidul, kang digawe iku bisa kanggo cepet ngembangaken tanah sugih ing pesisir Okhotsk, lan banjur pindhah menyang Kamchatka. Ing taun 50-an, Cossack teka ing Okhotsk, didegaké sadurungé dening detasemen Semyon Shelkovnik sing teka saka Yakutsk.

Rute liya kanggo pangembangan Siberia Wétan yaiku rute kidul, sing dadi saya penting sawisé Rusia manggon ing wilayah Baikal, narik aliran utama para imigran. Wiwitan aneksasi tanah-tanah kasebut dibangun ing taun 1641 pakunjaran Verkholensky. Ing taun 1643-1647, amarga upaya para kepala suku Kurbat Ivanov lan Vasily Kolesnikov, sebagian besar Baikal Buryats nampa kewarganegaraan Rusia lan pakunjaran Verkhneangarsky dibangun. Ing taun-taun sabanjure, detasemen Cossack tindak menyang Shilka lan Selenga, ngedegake pakunjaran Irgensky lan Shilkinsky, lan banjur benteng liyane. Aneksasi cepet saka wilayah iki kanggo Rusia wis difasilitasi dening kepinginan saka wong pribumi kanggo gumantung ing bèntèng Rusia ing perang nglawan serangan saka bangsawan feodal Mongol. Ing taun-taun sing padha, detasemen sing dilengkapi kanthi apik dipimpin dening Vasily Poyarkov tindak menyang Amur lan mudhun menyang segara, njlentrehake kahanan politik ing tanah Daurian. Gosip babagan tanah sugih sing ditemokake dening Poyarkov nyebar ing saindhenging Siberia Wétan lan ngganggu atusan wong anyar. Ing taun 1650, detasemen sing dipimpin dening ataman Yerofey Khabarov menyang Amur lan, ing kono 3 taun, menang saka kabeh pertempuran karo populasi lokal lan ngalahake sewu detasemen Manchu. Asil umum saka tumindak tentara Khabarovsk yaiku aneksasi wilayah Amur menyang Rusia lan wiwitan pemukiman massal wong Rusia ing kana. Sawise Cossacks, wis ing 50s abad kaping 80, industrialis lan petani diwutahake menyang Amur, sing rauh arupi mayoritas populasi Rusia. Ing taun 1689-an, senadyan posisi tapel watese, wilayah Amur dadi sing paling pedunung ing kabeh Transbaikalia. Nanging, pangembangan luwih saka tanah Amur dadi mokal amarga tumindak agresif saka bangsawan feodal Manchu. Detasemen Rusia cilik, kanthi dhukungan saka populasi Buryat lan Tungus, luwih saka sepisan nyebabake kekalahan marang Manchu lan Mongol sing sekutu karo dheweke. Pasukan, Nanging, padha banget unequal, lan miturut syarat-syarat perjanjian perdamaian Nerchinsk XNUMX, Rusia, sawise mbela Transbaikalia, dipeksa ninggalake bagean saka wilayah maju ing wilayah Amur. Barang darbeke panguwasa Moskow ing Amur saiki diwatesi mung ing anak kali ndhuwur kali.

Ing pungkasan abad kaping 1697, wiwitan dilebokake kanggo aneksasi tanah anyar menyang Rusia ing wilayah lor Timur Jauh. Ing mangsa 3, detasemen sing dipimpin dening Cossack Pentecostal Vladimir Atlasov budhal menyang Kamchatka saka pakunjaran Anadyr ing reindeer. Kampanye suwene XNUMX taun. Sajrone wektu iki, detasemen kasebut ngliwati Kamchatka atusan kilometer, ngalahake sawetara klan lan asosiasi suku sing nglawan lan ngedegake pakunjaran Kamchatka Atas.

Umumé, ing wektu iki, panjelajah Rusia wis ngumpulake informasi dipercaya babagan meh kabeh Siberia. Where ing Kawa saka "Ermakov njupuk" cartographers Eropah mung bisa deduce tembung "Tartaria", outlines nyata saka bawana buta wiwit muncul. Skala ageng, kacepetan lan energi ing eksplorasi negara anyar ora ngerti sejarah panemuan geografis donya.



Detasemen Cossack cilik ngliwati sebagian besar taiga lan tundra Siberia tanpa nemoni perlawanan sing serius. Kajaba iku, warga lokal nyedhiyakake detasemen Cossack karo kontingen utama panuntun menyang tanah anyar. Iki minangka salah sawijining alasan utama kanggo kemajuan penjelajah sing luar biasa saka Ural menyang Samudra Pasifik. Sukses maju ing sisih wétan disenengi dening jaringan kali Siberia sing bercabang, sing ngidini kanggo mindhah portages saka siji cekungan kali menyang sisih liyane nganti Samudra Pasifik. Nanging ngatasi portages menehi kesulitan gedhe. Iki mbutuhake sawetara dina lan iku lelampahan "liwat lendhut gedhe, rawa lan kali, lan ing panggonan liyane ana portage lan gunung, lan alas peteng nang endi wae." Kanggo transfer barang, saliyane kanggo wong, mung jaran lan asu bungkus sing bisa digunakake, "lan ora ana kreta liwat portage kanggo lendhut lan rawa-rawa." Amarga kurang banyu saka kali hulu, perlu kanggo ngunggahake tingkat banyu kanthi bantuan prau layar lan bendungan earthen utawa nindakake overloading bola-bali. Ing pirang-pirang kali, pandhu arah diganggu dening akeh jeram lan retakan. Nanging kangelan utama pandhu arah ing sadawane kali lor ditemtokake dening wektu banget cendhak pandhu arah, kang asring dipeksa kanggo nglampahi mangsa ing panggonan ora cocog kanggo panggonan. Musim dingin Siberia sing dawa wedi karo pedunung Rusia Eropa kanthi frosts lan ing wektu saiki, sauntara, ing abad kaping XNUMX, selesma luwih abot. Periode saka pungkasan abad kaping XNUMX nganti tengah abad kaping XNUMX ditetepake dening paleogeographers minangka "Zaman Es Cilik". Nanging, pacoban sing paling angel ditindakake kanggo wong-wong sing milih rute segara. Samudra sing ngumbah Siberia duwe pesisir sing sepi lan ora ramah, lan angin kenceng, kabut sing kerep lan kahanan es sing abot nggawe kahanan navigasi sing angel banget. Pungkasan, musim panas sing cendhak nanging panas ora mung kena panas, nanging uga ngelak getih sing ora bisa dipikirake lan akeh gerombolan midges - scourge saka taiga lan tundra spasi sing bisa nyurung wong sing ora biasa. "Gnus iku kabeh muck jahat mabur sing mangan manungsa lan kewan ing wayah awan lan wengi. Iki minangka komunitas pengisap getih sing kerja shift, watara jam, kabeh musim panas. Bandhane gedhe banget, kekuwatane ora ana watesan. Dheweke nesu marang jaran, nyurung moose menyang rawa. Iku ndadekke wong menyang surem, embitterment kusam.

Cossacks saka pasukan Siberian Cossack


Gambar saka aneksasi Siberia bakal ora lengkap yen ora nyorot faktor kayata bentrokan bersenjata karo populasi lokal. Mesthine, ing pirang-pirang wilayah Siberia, perlawanan marang kemajuan Rusia ora bisa dibandhingake karo perang ing Kuchumov Yurt. Ing Siberia, Cossack luwih kerep mati amarga keluwen lan penyakit tinimbang bentrok karo pribumi. Nanging, sajrone bentrokan bersenjata, panjelajah Rusia kudu ngadhepi mungsuh sing kuwat lan berpengalaman ing urusan militer. Wong-wong jaman saiki ngerti banget babagan kecenderungan perang saka Tungus, Yakuts, Yenisei Kirghiz, Buryats lan wong liya. Padha asring ora mung ora isin adoh saka perang, nanging uga nantang Cossacks. Ing wektu sing padha, akeh Cossack sing tiwas lan tatu, asring sawetara dina "linggih saka Samoyed sing dikepung." Cossacks, duwe senjata api gaman, wis kauntungan gedhe ing sisih lan cetha weruh iku. Dheweke tansah kuwatir yen stok bubuk mesiu lan timbal rampung, amarga dheweke ngerti yen "ora mungkin ana ing Siberia tanpa njupuk geni." Ing wektu sing padha, padha didhawuhi "supaya wong manca ora diijini nganggep squeakers lan ora didhawuhi murub squeakers." Tanpa kepemilikan monopoli saka "perang murub", detasemen Cossack ora bakal bisa sukses nglawan pasukan militèr saka populasi pribumi Siberia, sing ngluwihi jumlahe. The squeaks ing tangan saka Cossacks ana gegaman formidable, nanging malah penembake trampil ora bisa murub luwih saka 20 nembak saka wong-wong mau ing dina kabèh perang sengit. Mulane ora bisa dihindari saka gelut tangan-tangan, ing ngendi kauntungan saka Cossacks dibatalake dening jumlah gedhe lan senjata apik saka mungsuh. Kanthi perang lan serangan sing terus-terusan, pedunung taiga lan tundra padha bersenjata saka sirah nganti sikil, lan tukang nggawe senjata sing adhem lan protèktif. Cossack Rusia utamané ngormati gaman lan peralatan saka tukang Yakut. Nanging Cossacks wis wektu paling angel ing clashes karo wong nomad ing Siberia kidul. Gesang nomad pastoral ndadekake kabeh populasi lanang nomaden prajurit profesional, lan militansi alam ndadekake pasukan sing akeh banget, bisa maneuver lan bersenjata apik minangka mungsuh sing mbebayani banget. Tumindak siji-sijine dening populasi pribumi marang Rusia ora mung bakal ngendhegake maju menyang Siberia, nanging uga mundhut tanah sing wis diduweni. Pamrentah ngerti iki lan ngirim instruksi supaya "nggawa wong manca ing tangane panguwasa kanthi elusan lan salam, yen bisa, aja nganti padu lan gelut karo dheweke." Nanging miscalculation slightest ing organisasi saka ekspedisi ing kahanan nemen kuwi mimpin kanggo jalaran tragis. Dadi sajrone kampanye V. Poyarkov ing Amur, luwih saka 40 wong saka 132 mati amarga keluwen lan penyakit ing siji mangsa, lan jumlah sing padha mati ing pertempuran sabanjure. Saka 105 wong sing lunga karo S. Dezhnev ngubengi Chukotka, 12 bali. Saka 60 wong sing tindak kampanye karo V. Atlasov menyang Kamchatka, 15 slamet. Ana uga ekspedisi sing ilang. Siberia larang regane wong Cossack.

Lan kabeh iki, Siberia liwati dening Cossacks munggah lan mudhun kanggo sawetara setengah abad. Pikiran ora bisa dimangerteni. Ora ana imajinasi sing cukup kanggo ngerteni prestasi sing nyenengake. Sapa wae sing mbayangake sethithik jarak sing gedhe lan mbebayani iki, ora bisa sesak amarga gumun.

Aksesi tanah Siberia ora bisa dipisahake saka perkembangan aktif. Iki dadi bagéan saka proses gedhe transformasi alam Siberia dening wong Rusia. Ing tahap awal kolonisasi, pemukim Rusia manggon ing mangsa mangsa, kutha lan pakunjaran sing dibangun dening pionir Cossack. Swara kapak minangka perkara pisanan sing diumumake wong Rusia babagan pemukiman ing sembarang pojok Siberia. Salah sawijining pendhudhukan utama wong-wong sing manggon ing njaba Urals yaiku nelayan, amarga kekurangan roti, iwak wiwitane dadi panganan utama. Nanging, ing kesempatan sing sepisanan, para pemukim ngupaya mulihake roti lan glepung tradisional Rusia saka nutrisi. Kanggo nyediakake roti kanggo para pemukim, pamarentah tsarist ngirimake petani petani saka Rusia tengah menyang Siberia lan ngrekrut Cossack. Keturunan lan pionir Cossacks nuwuhake pasukan Siberian (1760), Transbaikal (1851), Amur (1858) lan Ussuri (1889) pasukan Cossack ing mangsa ngarep.

Cossacks, minangka pilar utama pamaréntahan tsarist ing wilayah kasebut, ing wektu sing padha minangka klompok sosial sing paling dieksploitasi. Amarga kekurangan wong sing akut, dheweke akeh banget karo urusan militer lan tugas administratif, lan akeh digunakake minangka tenaga kerja. Minangka kelas militèr, kanggo kelalaian sethithik utawa fitnah jahat, dheweke nandhang sangsara saka sewenang-wenang kepala lan gubernur lokal. Minangka kontemporer wrote: "ora ana siji iki flogged minangka asring lan minangka rajin minangka Cossacks." Jawaban iki asring uprisings saka Cossacks lan wong layanan liyane, diiringi dening Rajapati gubernur sengit.

Senadyan kabeh kangelan ing wektu diparengake kanggo siji urip manungsa, wilayah jembar lan sugih wis diganti radikal malih. Ing pungkasan abad kaping 200, wis ana kira-kira XNUMX ewu pemukim sing manggon ing sanjabane Urals - kira-kira padha karo wong pribumi. Siberia metu saka isolasi abad-lawas lan dadi bagéan saka negara terpusat gedhe, kang mimpin kanggo mandhek anarki suku lan konflik internal. Populasi lokal, miturut conto saka Rusia, ing wektu cendhak Ngartekno apik cara urip lan diet. Negara Rusia ngamanake tanah sing sugih banget ing sumber daya alam. Kene iku cocok kanggo kelingan tembung sunnat saka ilmuwan Rusia gedhe lan patriot M.V. Lomonosov: "Kekuwatan Rusia bakal tuwuh ing Siberia lan Samudra Lor ...". Lan sawise kabeh, nabi ngandika iki ing wektu nalika tataran awal pembangunan Asia Lor lagi wae rampung.

Sajarah Cossack Siberia ing cat banyu dening Nikolai Nikolaevich Karazin (1842 - 1908)

Pit lan layanan ngiringan ing steppe


Mbah-nini saka Siberian Cossacks. Tekane pesta "wanita"


Kalah Kuchumov pungkasan ing taun 1598. Kekalahan pasukan Siberian Khan Kuchum ing Kali Irmeni, sing mili menyang Ob, nalika meh kabeh anggota kulawargane, uga akeh wong mulya lan biasa, ditawan dening Cossacks.


Entri kulawarga Kuchumov sing ditawan menyang Moskow. 1599


Setengah pisanan abad kaping XNUMX Upacara sambutan amban Cina dening sipir Bukhtarma militèr mancing


Cossacks sajrone pambangunan benteng linier - struktur pertahanan ing sadawane Irtysh, didegake ing paruh pertama abad kaping XNUMX.



Panjelasan gerombolan Kirghiz-Kaisak tengah


Intelijen saka perwira Voloshenin ing Semirechye lan lembah Ili ing taun 1771


Pugachevshchina ing Siberia. Kekalahan wong akeh impostor cedhak Troitsk tanggal 21 Mei 1774


Perang karo Pugachevites


Weker ing beteng redoubt


Leluhur manca saka Cossacks Siberia saiki. Ndaftar ing Cossacks saka Kutub sing ditawan tentara Napoleon, 1813


Siberian Cossacks ing njaga.


ing salju


Siberian Cossacks (karavan)


Layanan pemukiman militer saka Siberian Cossacks


Tanpa teken



Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

41 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. donchepano
    +3
    November 29 2012
    ya ana wektu ing Rus' lan ana wong lanang
    1. +3
      November 29 2012
      Nyuwun pangapunten ... Iki ora babagan PRIA, nanging babagan COSSACKS.
  2. + 13
    November 29 2012
    Tanpa pemusnahan suku, tanpa leladen, tanpa selimut sing kena infeksi cacar lan peralatan liyane saka penaklukan Amerika, Cossacks kita ngrebut Siberia!
    Kamulyan kanggo Cossacks Rusia!
    1. -2
      November 29 2012
      omsbon,
      Cossack kita gabung karo Siberian Rus menyang Moscow Rus.
      1. 0
        November 29 2012
        Ross,
        Ing situs Surgut modern ana pakunjaran Cossack kuna. Cossack lokal nyedhiyakake pitulungan gedhe marang pasukan tsarist kanggo ngamanake Siberia Kulon.
        Banjur teka imam-baptis. Cossacks ora gelem, padha ngobong kabeh pakunjaran.
        1. +1
          November 30 2012
          Ross "Pakunjaran Cossack kuna ngadeg ing situs Surgut modern." Ngendi sampeyan entuk informasi kaya ngono. Cossacks - Tionghoa - manggon ing pemukiman kuna iki. Nanging sampeyan ora ngerti babagan iki, amarga padha ora ana! Surgut didegaké déning Pangeran Baryatinsky lan kepala Cossack Onichkov. A saperangan taun mengko padha didegaké Tomsk.
  3. Kakang Sarych
    +6
    November 29 2012
    Aku ngira yen sejarah pangembangan Siberia wis didandani cukup akeh! Sanajan crita sing ditulis dening penulis, utawa luwih diklumpukake dadi siji, menarik banget ...
    Aku mikir yen sejarah pembangunan diwiwiti luwih awal, banjur kabeh langsung kedadeyan ...
    1. kvm
      +2
      November 29 2012
      Umumé, ana akeh bahan ing sajarah sing adoh-digawe lan malah terus-terusan nemokke, nanging mboko sithik ing paling konsep umum bab kahanan bener ing wektu sing katon.
      1. +1
        November 30 2012
        Kutipan saka kvm
        Umumé, ana akeh bahan ing sajarah sing adoh-digawe lan malah terus-terusan nemokke, nanging mboko sithik ing paling konsep umum bab kahanan bener ing wektu sing katon.


        sanajan bagéan saka crita iku fiksi, kasunyatan banget saka advance Rusia ing sisih wétan minangka prestasi grandiose lan luar biasa sing akeh ora ngerti kabeh .... supaya saora-orane sebagian ngerti tumindake para leluhur kita. , cukup kanggo mbayangno dhewe minangka salah sawijining Cossacks ... lan yen sampeyan nambahake aneksasi lan pemukiman Alaska menyang kabeh liyane, mula ora ana sing bisa dirasakake kajaba rasa seneng ..
  4. -12
    November 29 2012
    Dikoreksi - kanggo nyelehake kanthi entheng, disusun saka awal. Temokake ing peta ibukutha kuna Siberia - kutha Simbirsk - saiki kutha Ulyanovsk, lan takon dhewe, ing ngendi wilayah sing diarani leluhur kita Siberia?
    1. +8
      November 29 2012
      Setrac "Didandani - understatement, iki dumadi saka ngeruk. Temokake ing peta ibukutha kuna Siberia - kutha Simbirsk - saiki kutha Ulyanovsk, lan takon dhewe, ngendi ana wilayah sing leluhur kita disebut Siberia? Hmm . .. bab sing nggumunake kanggo mbenerake sejarah sampeyan! Iki wis Simbirsk-Siberia. Kepiye babagan ngencengi geografi? Banjur, kaya biasane, pemanah-gnome lan elf Cossacks! Apa kita lara? Sirah cilik sing kasar? Utawa mungkin sampeyan ora perlu kanggo invent sajarah Rusia sawise maca alternatif?Aku menehi pambuko ana kutha Stavropol cedhak Samara- Dadi Kaukasus uga ana?By the way, tentara Kalmyk Stavropol uga kagungane Samara Stavropol iki.
    2. +4
      November 29 2012
      Kutipan saka Setra
      endi wilayah sing diarani leluhur kita Siberia?
    3. +4
      November 29 2012
      Aku ngabdi ing Buryatia, bubar ngerti yen ibukutha Buryatia, Ulan-Ude, nampa jeneng iki ing taun 1934, lan sadurunge ana Verkhneudinsk, sing dibentuk dening Cossack ing taun 1666.
  5. pamangsa.3
    +3
    November 29 2012
    Umumé, situs iki duwe artikel sing apik babagan sejarah, aku nyaranake nggunakake ing pelajaran sejarah, utawa ngeculake buku sing kapisah! apik
  6. +3
    November 29 2012
    Wong wesi padha!
  7. +6
    November 29 2012
    Lan sok dong mirsani! Babagan wong-wong wesi iki sethithik banget sing dicritakake ing sekolah kanggo generasi sabanjure! Nanging muspra! Kita kudu bangga! Lan wong-wong iki nelukake ora mung Siberia!
    Wong-wong iki sing dihormati dening wong-wong ing dataran tinggi, lan ana ing Kaukasus sing relatif tenang! Lan saiki, sampeyan nonton ing TV carane wong nganggo seragam militer lan epaulettes Highly dignified kanggo distilasi karo operator saluran tartamtu ngoyak nenek ing nyebrang kanggo perdagangan ilegal! Ing wektu sing padha, wong sajujure entuk dhuwit nyoba kanggo piye wae manggon ora ing beyo saka nyolong! Ayo mummers iki nyoba ngubengi wilayah kasebut nalika panenane dijupuk saka petani kanthi gratis lan didol maneh kanthi akeh dhuwit ing Moskow! Muga-muga wong-wong mau nglindhungi petani saka serangan dening wong-wong sing ora puas karo kekurangan iuran lan ora gelem ngedol panenane kanthi rega pasar!
  8. xan
    +5
    November 29 2012
    Setra,
    Kenapa Simbirsk dadi ibukutha Siberia?
    Mungkin Kuchum ora.
    Ermak tilar donya ing Kazakhstan sisih lor modern.
    Sadurunge Yermak, Kuchum minangka anak kali saka sawetara khan Uzbek
    thanks kanggo penulis kanggo gambar lan iki

    Lan kabeh iki, Siberia liwati dening Cossacks munggah lan mudhun kanggo sawetara setengah abad. Pikiran ora bisa dimangerteni. Ora ana imajinasi sing cukup kanggo ngerteni prestasi sing nyenengake. Sapa wae sing mbayangake sethithik jarak sing gedhe lan mbebayani iki, ora bisa sesak amarga gumun.
    1. +2
      November 29 2012
      xan "Yermak tilar donya ing Kazakhstan sisih lor modern." Utawa mungkin isih ana ing distrik Vagai, wilayah Tyumen?
    2. Dikremnij
      0
      November 30 2012
      Kayane Simbirsk saiki diarani Ulyanovsk, sanajan aku luwih seneng karo Simbirsk.
      Iku minangka pakurmatan gedhe kanggo Yudas kaya Lenin kanggo menehi jeneng kutha kanggo pakurmatan.
  9. +3
    November 29 2012
    xan, kowe +!
    "Suffocate karo admiration"! Iki persis apa sing dialami wong sing wis tau ngluwihi Ural, ing Arktik! Paling ora sepisan aku ndeleng expanses sing ora ana telas lan kasar iki! Coba pikirake, sanajan saiki duwe transportasi modern lan slamet ing lingkungan sing ekstrem, wong ora bakal bisa mbaleni maneh! Aku ngerti apa sing dakkandhakake, aku manggon ing Arktik suwene 20 taun lan aku ngerti langsung kaya apa turu ing salju salju ing -40 Frost lan lumaku liwat tundra es ing angin sing kobong karo kadhemen lan pindhah liwat tanpa wates. alas tanpa ilang lan ora sirna ing jembaré SIBERIA iki!
    ! Semangat ing manungsa modern ora padha, nanging bisa uga mung ilang!
    1. xan
      +4
      November 29 2012
      babagan semangat modern
      Aku maca ing Internet memoar perwira sing perang ing Chechnya. akeh sing ngomong yen ora ana pitakonan kanggo prajurit wajib militer
      Aku duwe sepupu saka Moskow, sadurunge tentara Tyunya-Matyun, dheweke isin kanggo kenalan karo bocah-bocah wadon, dheweke teka saka Chechnya kanthi medali kanthi cepet diwasa.
      Ya, lan aku ndeleng kanca-kanca lan kolega kerja, ana sykun sing sithik
      kita dudu wong sing gampang.
      1. +2
        November 29 2012
        xan, kowe +
        Aku setuju ora wong biasa, nanging sayangé ora kabeh! Ya, ana wong enom sing andhap asor sing, ing kahanan sing ekstrim, dadi wong lanang, amarga ana ing getih lan diwarisake turun-temurun! Nanging ana uga sayuran sing otak dirungokake mung kanggo nyukupi kabutuhan kabutuhan lan ing urip dheweke ora nggatekake sapa wae kajaba awake dhewe lan sing bisa menehi apa-apa! Sayange, wong-wong kuwi asring nyatakake awake dhewe ora nindakake tumindak sing paling apik! Aku wis urip paling gesang ing sisih lor adoh lan iku savagery kanggo kula kanggo ndeleng Sifat sawetara individu saka jinis manungsa, kang aku weruh ing turah mbrawah ing Moscow! Padha duwe apa-apa manungsa, nanging apa Western kanggo wong-wong mau iku kultus ibadah!
        1. xan
          +2
          November 30 2012
          ana kuwi
          yen wis 20 taun, banjur ana pangarep-arep
          yen ing 30 iku wis mungsuh
  10. -1
    November 29 2012
    Kamulyaning para kawula ingkang sampun tilar donya!
    Ing jaman biyen, 70% saka tanah kekaisaran digawa menyang sikil tahta .....
    Nanging piye wae, ing dina liyane ing Moskow, dheweke nyoba nglibatake "mummer" ing mriksa perdagangan ing kios (sing ora pantes kanggo Cossack) lan nandhang lolongan kasebut ing media!

    Oh, tresna, tresna, wong-wongku.
    Gaitan kuwat kendel
    Angin gunung
    Tenun gelung kenceng,
    Kenceng ing gulu kanthi trampil.
    "Cossack lunga saka Cossack" -
    Ora iman iku bebener!
    Nanging rampung eri
    Path. Steppe Bagatitsa
    Awu perak
    Ditutupi rai sayang.

    Gurda ora bakal sumunar maneh
    Ing gulune basurman,
    Ing bledug museum ing salawas-lawase
    serangga kepala.
    Kita ngalahake awake dhewe. Ora kanggo kita
    Mlaku kaya wong tuwa
    Sharpat yasar.
    Kita njahit lampu abang,
    Sapa sing nganggo celana, sapa sing nganggo celana,
    Salib diikat
    Diwenehake marang simbah.

    Apa jenis Cossack kita!? Kaliki!
    Tangane mbah buyut ora gemeter,
    ndhuwur kita mung ngguyu saka media.
    Obyknili, lan tresna!!! -
    Saiki kita nyebut awake dhewe Rusia.
    Etnogenesis ora ngerti luh,
    Nanging sumunar ing wayah wengi
    Carane angin ngangkat pandonga
    Ndhuwur ati manis desa:
    "Kamulyaning Paduka, Gusti, bilih kita Cossack!"

    **** saka Cossack ......
    gaitan - senar kanggo amulet pectoral, salib;
    angin gunung - angin saka sisih lor, yaiku saka Muscovy;
    bagatitsa - kelip-kelip geni sing adoh;
    gurda - lading larang saka Kaukasia;
    gobit - nyimpen, nyimpen ...;
    nalyubka - apik;
    murub - misale jek;
    1. 0
      November 30 2012
      Cheny "Biyen, 70% saka tanah kekaisaran digawa menyang sikil tahta ...." Siberia dikuwasani, saliyane Cossacks, dening Vyatka lan Ustyuzhans - dadi obyektif. Keuntungan sing ora kurang saka Cossacks! Nganti awal abad kaping 20, pedunung Siberia kanthi jelas mbedakake awake dhewe.
  11. 0
    November 29 2012
    Kamulyan kanggo Cossacks Rusia !!! Dina iki ing warta padha ngomong yen patroli Cossack muncul ing Moskow. Mungkin dheweke bakal nggawe barang-barang ing dalan-dalan?
  12. +3
    November 29 2012
    Yermak minangka pribadine sing luar biasa lan tanpa mangu-mangu legendaris. Iku dheweke, karo geng kang, sing kabongkar pecahan pungkasan saka gerombolan - ing Nogai lan Siberian khanates ... Iki acara padha pinunjul sajarah, lan kanggo ombone gedhe predetermined sajarah luwih saka Rusia ...
    Ora saben komandan terkenal sing duwe tentara reguler bisa gumunggung tumindak kaya ngono ...
  13. +3
    November 29 2012
    Ngomong babagan Cossacks, minangka klompok ètnis. Dezhnev Semyon Ivanovich, asli saka Veliky Ustyug. Aku ngerti kutha Rusia Veliky Ustyug, nanging aku ora ngerti Cossack. Banjur Poyarkov Vasily Danilovich, Tver, saka layanan wong. Ora ana hubungane karo Cossacks, minangka wakil saka klompok ètnis. Khabarov Erofei Pavlovich, asale saka Kotlas. Uga Cossack? Dadi apa sing ana babagan sawetara "lagu nightingale" Cossacks sing ditibakake. petani Russian kanggo sampeyan, forlocked whippers, apa - byd .. o? Artikel, senadyan kognisi katon, minus kanggo siji-sidedness lan subyektivitas
    1. +1
      November 30 2012
      Krukovsky Felix Antonovich (jenderal utama, pahlawan perang Kaukasia, 1804-1852) uga dudu Cossack wiwit lair. Nanging dheweke dadi siji, lan dheweke dianggep siji ... Nanging, kanthi lair, Kutub, priyayi ...
      Dadi sampeyan minus, dear rexby63. Kanggo siji-sidedness lan subyektifitas. Lan uga kanggo lack of kognisi ... Aja nyalahke kula. Ora saka ala, nanging mung kanggo nyegah ...
      1. -1
        November 30 2012
        Kognitif, kognitif - kemampuan kanggo nyumbang kanggo kognisi, perluasan kawruh. Nilai kognitif sastra. Kamus panjelasan Ozhegov. S.I. Ozhegov, N.Yu. Shvedova. 1949 1992 ...
        Aku, Mugi, wis ditambahi kawruh saka anggota forum kanggo sawetara ombone bab etnis saka conquerors Siberia, lan sampeyan menehi kula minus kanggo siji-sidedness. Ing endi logika?
        Miturut cara, Yermak. Sapa sing bakal mbuktekake marang aku yen dheweke asli saka Don? Aja nawakake fiksi
  14. I-16M
    +5
    November 30 2012
    Kamulyan kanggo COSSACKS!!! Rusia duwe utang akeh marang dheweke.
    Mangga aja bingung karo mummers modern.
    1. +3
      November 30 2012
      ya, sampeyan ora bisa galau badut disguised karo apa-apa
  15. +3
    Desember 2 2012
    Ing hubungane karo Yakutia, dekrit "kanggo nggawa wong manca ing tangane panguwasa kanthi caress lan salam, yen bisa, ora nyebabake semangat lan gelut karo wong-wong mau" metu sawise aliran wulu sing menyang ibukutha wiwit garing - wong-wong padha mlayu saka sawenang-wenang gubernur kanthi massal, lan ora bisa mbayar yasak (njupuk wulu). Ing wektu iku, wulu diekspor lan mata uang kanggo treasury ditambang kanggo iku. Ana sawetara Cossack, nanging padha duwe senjata api sing ora bisa dibandhingake karo panah, supaya padha mbangun pakunjaran supaya wong-wong mau adoh. Lan supaya Yakuts ajeg mbayar yasak, padha njupuk hostages saka Toyon lokal karo geni lan pedhang, kang disimpen ing pakunjaran padha - kanggo urip, yasak wis mbayar, kang diklumpukake Toyon padha. Miturut cara, layanan Cossacks ngirim keluhan babagan gubernur menyang tsar, malah wong-wong sing ragu-ragu - ing sawetara pambrontakan sing dipimpin dening Yakuts, Cossacks padha ngandika ing sisih terakhir. Nanging mesthi, kita iki wong Yakut cilik, paling ora matur nuwun kanggo ora dibusak saka bumi)))
    Lan supaya "cahya" ing wong kita padhang dening Uni Soviet lan ora Tsarist Rusia!
  16. 0
    Desember 2 2012
    Thanks kanggo penulis kanggo cat banyu sing unik!

    Bubar, liyane lan liyane asring pitakonan mengkene: apa sing kepincut Cossacks kanggo Siberia? Iku Cossacks. Kabeh gambaran saka pembangunan Siberia dening Cossacks menehi roso kesengsem sing Cossacks sawetara jinis masyarakat geografis karo bias militèr. Inggih, mung ora Feed Cossacks karo roti, nanging mugi kula nemokake sawetara tanah anyar. Yagene dheweke butuh?!
    Leluhurku yaiku Kuban-Zaporozhye Cossacks lan tema kasebut tresna marang aku. Kabeh crita sing dakrungu lan sing dakdeleng kanthi mripatku dhewe nuduhake yen Cossacks minangka prajurit sing kuwat lan master sing kuwat. Nanging wong praktis banget. Tegese, kanggo ngumpulake geng lan menyang ngendi wae, mesthi ana alesan sing apik banget. Biasane iki kampanye "kanggo zipuns" (kanggo memangsan) utawa ngluwari dhewe saka panangkaran.
    Lan yen sampeyan ndeleng sajarah pangembangan Siberia saka sudut pandang iki, pitakonan iki muncul - apa sing narik Cossacks menyang Siberia? Ora ana Cossacks sing ditawan ing Siberia. "Kanggo zipuns" biasane menyang kidul (Crimea, Turki, Kaukasus), kulon (Bessarabia, Polandia) utawa lor (Rus, Moskow). Kabeh wis jelas ing kene - ing papan kasebut ana akeh kutha sing bisa diklumpukake macem-macem barang. Ayo lan njupuk yen sampeyan bisa. Lan ing Siberia, miturut sejarawan, ora ana kutha, populasi ndhelik ing taiga ing suku cilik. Sing, kanggo memangsan, sampeyan kudu nyopir liwat wilayah Komplek ageng, karo resiko luwih gedhe kanggo urip saka ing Polandia utawa Turki. Lan jarahan kasebut dhewe nuwuhake pitakonan: yen iki wulu, banjur apa - apa Cossacks entuk dhewe? Yen emas, banjur apa - apa sampeyan wisuh dhewe? Iki ora ana ing "gaya Cossack". Sampeyan ora bakal bisa ndeleng sanajan ing cat banyu sing ditampilake. Iku luwih gampang kanggo Cossacks kanggo nyegat kafilah karo wulu utawa emas lan njaluk jarahan. Utawa njupuk sawetara kutha lan golek loot ana.

    Iku prakara temen beda yen kita nganggep Siberia (nalisir sejarawan) kebak kutha-kutha sugih sing dadi bagéan saka negara kuwat. Dadi kuwat sing Cossacks pisanan seneng ora kekacoan karo wong lan pindhah menyang kidul lan kulon. Banjur, nalika negara iki (ora dingerteni para sejarawan kita) ambruk utawa ambruk, lan produksi dadi luwih gampang, Cossack pindhah menyang Siberia. Nelukake kutha-kutha iki lan njupuk jarahan, utawa manggon ing panggonan iku dhewe.
    Informasi sing bubar muncul babagan Great Tartaria lan babagan penggalian kutha-kutha sing ora dingerteni (umur - pirang-pirang ewu taun) ing pinggir kali Siberia - cocog banget karo versi sejarah "pengembangan Siberia dening Cossacks." Aku bakal seneng nampa kritik mbangun versi iki.
    1. 0
      Desember 2 2012
      vladek64 "Mentas muncul informasi babagan Great Tartaria" Sampeyan kudu nambahake Great Cossackia lan Great Ukraine menyang Tartaria gedhe !!! Ana urip Ukrainians dingerteni karo telung kepala!!! Hmm ... sapa sing peduli. Lan Tartar Agung umume timah, dheweke wis duwe astronautika lan airbrushing. Ing njaba, padha kaya wong Etiopia.
      1. 0
        Desember 2 2012
        Agak unconstructive...
        1. 0
          Desember 3 2012
          vladek64 "Sampeyan ora mbangun" Piye wae, ya ... Ngerti kanthi bener - kita entuk mitos lan legenda babagan pygmies lan Tartar liyane.
          1. 0
            Desember 3 2012
            Ngerti. Mitos iki uga entuk aku. Mulane, amarga kurang informasi sing bener, aku nyoba nyakup logika lan akal sehat.
            Yen ora, ndeleng saiki "Cossacks", "atamans", "pasukan Cossack gedhe" sampeyan ora bakal pracaya apa sing ditulis ing artikel iki. Ana perasaan sing jelas yen umume "Cossacks" saiki dibiayai dening wong-wong sing pengin ngrusak Cossacks minangka ide. Yen ora, aku ora bisa nerangake tampilan kolonel Cossack wadon (Babkina) utawa wiwitan Shufutinsky menyang Cossacks, lan liya-liyane. Aku bubar nemokake pilihan foto: "Iki Cossacks (70 foto)" http://www.webpark.ru/comment/vot-takie-kazaki Bandingake karo cat banyu saka artikel iki lan aran prabédan.
            1. 0
              Desember 3 2012
              vladek64 "Bandhingake karo cat banyu saka artikel iki lan aran prabédan." Iku angel malah katon. Aku ndeleng langsung. Sampeyan ngerti, aku setuju karo sampeyan! Keuangan - aja mbiayai Cossack nyata ora bakal ana nganti duwe tanah dhewe. Pasukan darat yen sampeyan seneng. Dadi, kabeh bakal karo kolonel wanita! Lan babagan mitos. Kita duwe bintik putih sing cukup ing sejarah kita. Iku perlu kanggo sinau mau, lan ora fantasize minangka sawetara comrades.
  17. 0
    Desember 3 2012
    Quote: Nagaybak
    ora bakal ana Cossack nyata nganti duwe tanah dhewe

    Setengah setuju. Nalika ora ana apa-apa sing kudu dilindhungi, mesthi bakal ana badut, dudu pembela.
    Nanging yen kabeh mung diwatesi ing tanah militer, sejarah 1918-1920 bakal mbaleni maneh. Nalika Cossacks nyoba kanggo pager piyambak mati, kanggo nggawe dhewe "republik Cossack". Ing ngendi kabeh Cossacks (loro putih lan abang) diobong. Banjur, ing Perang Patriotik Agung, Shkuro lan Krasnov, miturut dongeng iki, ngumpulake Cossacks menyang 15 SS Cossack Cavalry Corps kanggo perang kanggo Hitler. Iku rampung ing tragedi ing Linz.
    Cossacks piyambak minangka tentara. Lan tentara sing ora ngladeni negara apa wae dadi geng. Iki dimangerteni dening kepala suku Cossack lan ngupayakake hubungan sing cedhak (karo Rusia, Polandia, Turki). Lan Cossacks anarkis sing ora ngakoni wewenang lan tindak menyang Haidamaks, Cossacks dhewe kejiret lan digantung.

    Babagan sinau babagan bintik putih ing sajarah. Kepiye carane sinau tanpa informasi sing bener? Ngendi sampeyan bisa njaluk informasi nyata? Lan carane mbedakake informasi sing bener saka palsu? Mangga nuduhake pengalaman sampeyan sinau babagan titik putih sejarah.
    Contone, aku kepengin banget golek informasi ing ngendi wae babagan mbah buyutku, sing dadi pramuka pisanan ing tentara Zaporozhye, lan banjur ing Kuban. Nanging bapake ora ngerti, simbah wis ora ana maneh, lan museum sejarah utawa "Cossacks" saiki ora bisa nindakake apa-apa. Lan bakal menarik kanggo ngerti carane dheweke muncul ing Sich, carane dheweke tekan Kuban.
  18. 0
    26 September 2013
    ing artikel kasebut ditulis kanthi ireng lan putih yen wong biasa digawe dadi Cossack, kanggo pangembangan Siberia, gambar kasebut malah nuduhake carane Cossack digawe saka Polandia sing ditawan tentara Napoleon kanggo dikirim menyang Siberia, sawise generasi wong biasa iki. papat pasukan Cossack dibentuk ing wilayah sing dikuasai, ing antarane Siberian Cossacks ana akeh mengko, lan ora mung Rusia, nanging uga anak saka campuran perkawinan Rusia lan populasi lokal, supaya Siberian Cossacks lan Don Cossacks iku rada beda.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"