Review militèr

Proyek 12700 penyapu ranjau Lev Chernavin rampung ing Galangan Kapal Sredne-Nevsky bakal nguatake Armada Baltik

6
Proyek 12700 penyapu ranjau Lev Chernavin rampung ing Galangan Kapal Sredne-Nevsky bakal nguatake Armada Baltik

Foto ilustrasi



Penyapu ranjau paling anyar "Lev Chernavin" proyek 12700 kode "Alexandrite" rampung ing pabrik galangan kapal Sredne-Nevsky bakal dadi bagean saka Baltik, dudu Pasifik. armadakaya sing wis direncanakake. Kaputusan kasebut ditindakake gegayutan karo owah-owahan ing kahanan militer-politik ing tapel wates kulon Rusia.

Ing Baltik, dheweke wiwit mbentuk kru kanggo kapal pertahanan tambang anyar, sing dibangun ing galangan kapal Sredne-Nevsky. Miturut rencana para pembuat kapal, ing wulan April, kapal penyapu ranjau bakal diluncurake, rampung lan, sawise tes sing dibutuhake, bakal mlebu struktur tempur Armada Baltik ing pungkasan taun iki.

Kacarita "Kabar" nyebutake sumber ing Kementerian Pertahanan, kapal penyapu ranjau wiwitane direncanakake dikirim menyang Armada Pasifik, nanging acara anyar ing Ukraina lan Eropa nuduhake yen kapal PMO anyar bakal luwih dibutuhake ing Armada Baltik, sing ora kalebu kapal penyapu ranjau modern. .

Kapal pertahanan tambang "Lev Chernavin" dilebokake ing Galangan Kapal Sredne-Nevsky tanggal 24 Juli 2020, sanajan pambentukan lambung kapal diwiwiti rong minggu sadurunge tanggal peletakan resmi. Penyapu ranjau nampa jeneng Lev Davydovich Chernavin, perwira kapal selam Soviet, Laksamana Muda, sing mrentah formasi kapal selam Armada Lor.

"Lev Chernavin" minangka kapal kaping wolu ing baris proyek 12700 "Alexandrite", sing dipasang ing Galangan Kapal Sredne-Nevsky lan sing terakhir dibangun ing seri pisanan.

Penyapu ranjau Project 12700 bisa nggunakake stasiun hidroakustik paling anyar sing ana ing kapal dhewe lan ing kendaraan jero banyu sing dikontrol remot lan otonom, lan duwe sistem kontrol aksi tambang otomatis. Bisa nggunakake senjata sapu ranjau tradisional. Kapal saka seri "Alexandrite" duwe awak fiberglass monolitik, pamindahan watara 890 ton, dawane 62 meter lan jembaré 10 meter, lan kru 44 wong.
6 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. trafllot1832
    trafllot1832 28. mars 2023 08:03
    +2
    Ing wayahe, minesweepers pr.12700 bakal ing dikarepake gedhe ing Baltik lan Segara Ireng.
    1. wong janggut
      wong janggut 28. mars 2023 08:28
      0
      Sapu ranjau dibutuhake, nanging kanthi jumlah sing beda. Klimov lan Timokhin nulis babagan kuwalitas Alexandrite ing Review Militer ing jaman biyen lan kanthi rinci. Kualitas kapal sapu ranjau kudu ditingkatake kanthi serius supaya bisa nyukupi syarat modern.
      1. Serg65
        Serg65 28. mars 2023 08:50
        +3
        Quote: Wong jenggot
        Klimov lan Timohin

        opo Lan sing Klimov ... lan utamané Timohin?
      2. Romario_Argo
        Romario_Argo 28. mars 2023 09:47
        -1
        pinten penyapu ranjau ing Angkatan Laut AS kanggo 11 operator pesawat, 26 UDC lan 91 Em, Kr = 11 pcs.
        apa wae sing ora nyenengake - bab apa wae
    2. Aerodrome
      Aerodrome 28. mars 2023 08:29
      -3
      penyapu ranjau "Lev Chernavin" proyek 12700 bakal ngiyataken Armada Baltik
      nguatake armada saka kapal sapu ranjau ... kelangan. Mesthi, kapal sing kuat saka pangkat iki ... Baltik wis mlumpat saka sangisore sikile, nyatane, segara NATO. lan minangka argumentasi karo senjata nuklir taktis.
  2. Serg65
    Serg65 28. mars 2023 08:51
    +3
    "Lev Chernavin"

    Ora jeneng apik kanggo kapal ... pah, pah, pah!