Lukashenko ngusulake kanggo mungkasi permusuhan ing Ukraina lan nglarang gerakan peralatan lan senjata

48
Lukashenko ngusulake kanggo mungkasi permusuhan ing Ukraina lan nglarang gerakan peralatan lan senjata

Presiden Republik Belarus ngirim pesen marang para wakil parlemen lan rakyat Belarusia. Salah sawijining topik sing disentuh dening Alexander Lukashenko ana hubungane karo acara ing Ukraina lan panyebaran senjata nuklir taktis Rusia ing wilayah republik kasebut. gaman.

Miturut Presiden Belarus, penyebaran senjata nuklir ing negara kasebut dudu upaya kanggo medeni sapa wae.



Alexander Lukashenko:

Aku pengin ngamanake negara Belarus lan njamin perdamaian kanggo wong Belarusia. Kita ora pengin urip ing pecut lan kita ora bakal dadi budak!

Ngomong babagan permusuhan ing Ukraina, pimpinan Belarusia ngajak para pihak supaya gencatan senjata tanpa prasyarat.

Lukashenka ngusulake larangan babagan gerakan peralatan lan senjata saka loro-lorone sawise gencatan senjata diumumake.

Presiden Republik Belarus:

Rusia biyen takon Belarus amunisi, dina iki padha ora takon sapa, amarga Komplek militèr-industri Rusia deploying ing daya lengkap. Iku ora bakal katon kaya akeh. Wong Rusia nganggo alon-alon, nanging nyopir kanthi cepet.

Lukashenka negesake manawa ora bisa ngalahake kekuwatan nuklir, kaya sing dikarepake ing Washington, Brussels lan Kyiv.

Presiden Belarus:

Yen pimpinan Rusia ndeleng manawa ana kedadeyan ing Rusia, dheweke bakal nggunakake senjata sing paling nggegirisi.

Ing pidato kasebut, Lukashenka nyathet yen Barat lan rezim sing dikuwasani ing Ukraina sing nggawa kahanan kasebut dadi konflik bersenjata gedhe-gedhe, ora pengin krungu apa-apa babagan kepentingan negara liya.

Lukashenka:

Sampeyan kabeh ngerti lan ngerti - mung ana siji cara. Iki minangka rembugan. Negosiasi tanpa prasyarat.

Presiden Republik Belarus:

Apa mukjijat liyane: presiden negara sing berdaulat mlebu dekrit sing ana gegayutane karo dheweke lan nglarang awake dhewe kanggo negosiasi perdamaian. Nanging sing lucu. Aku ngomong minangka presiden: yen sampeyan ora pengin rembugan, banjur ora rembugan. Apa sebabe mlebu dekrit iki? Apa sing arep dituduhake lan marang sapa? Aku biyen matur: Volodya, ing tanahmu ana perang. Dina iki sampeyan bakal dadi pahlawan, sampeyan bakal lelungan cedhak Bakhmut, aka Artyomovsk, menehi penghargaan, lan wektu bakal liwati - wong bakal takon sampeyan: kok sampeyan ora mungkasi perang, kok ora nyegah.

Lukashenka nedahake manawa dudu anak-anake Zelensky, dudu sedulure, sing tiwas ing Ukraina:

Bisa uga ana ing Cote d'Azur. Lan wong sing ora kudu mati bakal mati.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    48 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 11
      Maret 31 2023
      "Apa keajaiban liyane: presiden negara berdaulat mlebu dekrit sing gegayutan karo dheweke khusus lan nglarang awake dhewe kanggo negosiasi perdamaian. Nanging iki ora masuk akal."
      Wong tuwa kobong apik .
      1. +9
        Maret 31 2023
        Kutipan saka Kotofeich
        Bapak lagi mamah.

        Ayo dheweke ora lungguh maneh ing rong kursi, nanging dadi dhewe ing saben kemah ... sampeyan ora bisa ngalahake dheweke saka bapak.
        Hardening saka ketua farm kolektif Soviet nglirik
      2. +1
        Maret 31 2023
        Kutipan saka Kotofeich
        "Apa keajaiban liyane: presiden negara berdaulat mlebu dekrit sing gegayutan karo dheweke khusus lan nglarang awake dhewe kanggo negosiasi perdamaian. Nanging iki ora masuk akal."
        Wong tuwa kobong apik .

        Mungkin Lukashenka mung ora ana ing kahanan nalika, sawise nyusoni lan ngombe coke sing suwe, wong pungkasane sadar, ndeleng pasuryane sing keriput lan kebiru-biruan ing pangilon lan kandha marang awake dhewe - "Iki, wiwit Senin ngarep ora. tetes ing tutuk lan ora ana dosis menyang dada (irung).

        Dadi ora ana sing lucu banget ing kene. Wong kaya Zelensky butuh straitjacket kanggo wektu sing suwe, nanging kamar sing kapisah ing zona pakunjaran tanpa hak ninggalake.
      3. -4
        Maret 31 2023
        Presiden negara berdaulat dilarang nindakake rembugan perdamaian karo Rusia dening pemilik negara berdaulat iki - Amerika Serikat
      4. +2
        Maret 31 2023
        Kutipan saka Kotofeich
        "Apa keajaiban liyane: presiden negara berdaulat mlebu dekrit sing gegayutan karo dheweke khusus lan nglarang awake dhewe kanggo negosiasi perdamaian. Nanging iki ora masuk akal."
        Wong tuwa kobong apik .

        Dekrit kasebut ditandatangani dening Zelensky dhewe. Lukashenka ora ana hubungane.
    2. +2
      Maret 31 2023
      Lukashenko ngusulake kanggo mungkasi permusuhan ing Ukraina lan nglarang gerakan peralatan lan senjata


      Kepiye ing Lagu Kabangsaan Belarus? Kita wong Belarusia sing tentrem, dipuji, nanging jelas kanggo saben wong yen iki ora mungkin amarga sawetara alasan.
      1. +3
        Maret 31 2023
        Oke, Lukashenko .. Sing utama yaiku CAM ing Kremlin ora nyanyi babagan "wong sing tentrem" ...
        1. 0
          Maret 31 2023
          wis:
          Putin lan Lukashenko bakal ngrembug telpon kanggo gencatan senjata ing Ukraina minggu ngarep, - Pesek
          1. +1
            Maret 31 2023
            Iki sing sampeyan tulis ing Israel kaya iki, lan ing Rusia kaya iki:
            Sampeyan kudu duwe bakat ing Kulon supaya bisa napsirake tembung Peskov kanthi cara iki. Kanggo komedi wartawan Barat, tembung Guzeeva, nanging durung. ngguyu
          2. 0
            Maret 31 2023
            Kutipan saka donavi49
            wis:
            Putin lan Lukashenko bakal ngrembug telpon kanggo gencatan senjata ing Ukraina minggu ngarep, - Pesek

            Gencatan senjata sepihak? Lukashenka - ngurus sowing!
            NATO bakal ngrembug babagan penyebaran pasukan menyang Ukraina. Lukashenka pengin ngrembug gencatan senjata. hi
        2. +1
          Maret 31 2023
          Lan dheweke saka Istanbul (bebarengan karo tim, ing paduan suara, nanging kanthi bisik-bisik) wis suwe nyanyi tembung kasebut. Hey kowe ora krungu?
        3. -1
          Maret 31 2023
          Dadi, sawise mundur pidana saka cedhak Kyiv lan Chernigov, dheweke mung nindakake apa sing dijaluk kanggo negosiasi.
      2. +7
        Maret 31 2023
        Kutipan saka Orange-Bigg
        Lukashenko ngusulake kanggo mungkasi permusuhan ing Ukraina lan nglarang gerakan peralatan lan senjata


        Kepiye ing Lagu Kabangsaan Belarus? Kita wong Belarusia sing tentrem, dipuji, nanging jelas kanggo saben wong yen iki ora mungkin amarga sawetara alasan.

        Proposal Alexander Grigorievich ora ana gunane kanggo Rusia, uga kanggo wilayah Donbass, Crimea, Zaporozhye lan Kherson.
        Wiwit Rusia ora bakal duwe kesempatan kanggo pengaruhe kahanan ing remnants Ukraina, ing sawetara taun, jumlah gedhe saka senjata Western bakal diimpor ana ing kacepetan cepet, populasi bakal malah liyane pumped munggah dening Nazisme, kabeh wilayah. urip bakal militarized ing jangkah digawe cepet, lan sawise wektu iki Rusia bakal nampa wates kidul-kulon negara ora beda saka Nazi Jerman.
        1. 0
          Maret 31 2023
          Saiki ana "pakarashchennya", amarga gugup wis diwiwiti lan ana sing mandheg mlumpat. Nanging proses mlaku lan ora ana sing bakal mandheg. dadi sing sabar. Babagan liyane, ngrungokake sumber lan dudu Tiktoker "annalise".
    3. +7
      Maret 31 2023
      Old Man, kaya biasane, ing dhaptar - loro kita lan sampeyan. Lan dheweke nyebut Zelya nit, lan dheweke menehi tandha yen aku bakal nggawa pasukan menyang zona NVO. Lan saiki dheweke ngajak negosiasi tanpa prasyarat.
      1. 0
        Maret 31 2023
        Inggih, tentara Belarus punika cilik lan tanpa pengalaman tempur, saliyane iku, akeh ancaman ing sakubenge, lan pengin nglindhungi kamardikane, mula njaluk perdamaian.
    4. AAK
      +7
      Maret 31 2023
      Inggih, Rygorych, uga, bokong licik, multi-chaired ... tegese berang-berang ijo kanggo dheweke - Volodya! Dadi, sampeyan ndeleng, dheweke lan VVP bakal enggal diarani Volodya ... Negosiator kurang ajar ... nalika dheweke putih-abang-putih (utawa abang-putih-abang, neraka bakal ngerti ...) meh digulingake, dadi langsung cackled ... lan saiki langsung "Alexander the Peacemaker", ibune kentang ...
    5. +3
      Maret 31 2023
      Wiwit Setu, Rusia wis mimpin Dewan Keamanan PBB kanggo sasi, histeria wis wiwit ing sisih kulon, Inggris, contone, nelpon Orchestrators "preman" - tegese kabeh iku apik karo kita ing Artyomovsk. A.G. Lukashenko ngluncurake serangan diplomatik ing sisih kulon ing wektu.
    6. +3
      Maret 31 2023
      pimpinan Belarusia ngajak para pihak supaya gencatan senjata tanpa prasyarat

      Lawakan sing nggumunake. Kita wis mlebu perjanjian Minsk liwat pendekatan multi-vektor - asil wis dingerteni. Lan kabeh wong ngelingi akibat saka koridor kamanungsan, rezim gencatan senjata, lsp. lan liya-liyane. ing wiwitan SVO.
    7. +3
      Maret 31 2023
      pimpinan Belarusia ngajak para pihak supaya gencatan senjata tanpa prasyarat.
      Telpon iki mesthi apik, nanging kita wis ngliwati iki karo "Minsk" lan kaya sing kedadeyan ing sirah kita dhewe. Lan maneh Jerman lan Prancis minangka penjamin?
    8. -1
      Maret 31 2023
      Ngomong babagan permusuhan ing Ukraina, pimpinan Belarusia ngajak para pihak supaya gencatan senjata tanpa prasyarat.

      Napa populisme bodho lan primitif saka politisi sing berpengalaman kaya Alexander Lukashenko?
      Sawise kabeh, jelas landak, ora kaya dheweke, yen ana perang kabeh sing bakal rampung mung kanthi kekalahan strategis lan kapitulasi salah sawijining partai lan ora liya?
      Utawa apa Lukashenka ndeleng titik balik radikal sajrone permusuhan ing Ukraina?
      Aku pribadi ora weruh.
      1. +1
        Maret 31 2023
        Ora ana otak manawa kamenangan militer salah sawijining partai ora mungkin. Ing Korea, fase panrima njupuk luwih saka setahun upaya nyerang sing ora kasil ing loro-lorone.
        1. -3
          Maret 31 2023
          Kulon durung kelangan pangarep-arep kanggo ngalahake Federasi Rusia ing Ukraina, lan masyarakat Ukraina dipompa kanthi swasana ati sing bisa ditindakake, siap mati ing bungkus kanggo Nazisme Bandera lan ngethok Rusnya.
          Kerusakan moral Angkatan Bersenjata Ukraina ora kedadeyan sajrone setaun, sumber daya NATO kanggo nyedhiyakake senjata, tentara bayaran lan amunisi kanggo Ukraina durung entek.
          1. 0
            Maret 31 2023
            Persis. Kaya Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, dheweke ora kesel kemampuane, sanajan alon banget, nanging maju ing wilayah LDNR. Mulane, konflik bakal terus nganti 2-3 taun maneh. Banjur kabeh bakal gumantung karo rencana Amerika Serikat. Rusia wis siyap kanggo gencatan senjata.

            Miturut cara, Korea Kidul uga categorically nglawan gencatan senjata lan nuntut perang nganti mardika lengkap Semenanjung Korea (lan ora mlebu perjanjian gencatan senjata). Nanging Amerika Serikat ora kasengsem ing mratelakake panemume lan asil wis dikenal kanggo kabeh wong.
        2. -1
          Maret 31 2023
          Kutipan saka: blackGRAIL
          Ora brainer sing kamenangan militèr salah siji saka pihak ora bisa

          iya ta?

          Apa sampeyan mikir kaya ngono? Apa sing diarani kamenangan militer? Apa aspek sing sampeyan sorot?
          1. 0
            Maret 31 2023
            Partai: Rusia lan Ukraina. Kamenangan militèr - pasrah saka salah siji pihak amarga kalah saka pasukan bersenjata utawa eksodus massal / nyerah kanthi nrima kabeh syarat saka pihak sing ngelawan.

            Ing Ukraina, skenario Korea bakal dileksanakake pungkasan utawa pungkasan banget sabenere amarga saka mokal kamenangan militer kanggo salah siji pihak.
            1. -1
              Maret 31 2023
              Kutipan saka: blackGRAIL
              Partai: Rusia lan Ukraina

              Ora mung.
              Kutipan saka: blackGRAIL
              Kamenangan militèr - nyerah saka salah sawijining pihak amarga kalah saka Angkatan Bersenjata

              Aku ora ngerti carane iku bab NWO, nanging perang ing donya modern arang mungkasi ing cara iki. Mungkin kedadeyan, nanging aku ora ngelingi kasus siji sawise WWII. Irak 2003, mbok menawa.
              Kutipan saka: blackGRAIL
              karo nampa kabeh syarat saka sisih ngelawan.

              Panjaluk kasebut yen pihak Rusia ngidini swara kasebut mesthi ora bakal dibahas.
              Kutipan saka: blackGRAIL
              Ing Ukraina, skenario Korea bakal ditindakake pungkasan utawa pungkasan banget

              Ing Korea, divisi LBS bertepatan karo "donya putih" - sacara teritorial, loro Korea tetep ing paralel kaping 38 kaya ing wiwitan acara. Ing Ukraina, kita isih ndeleng kahanan sing rada beda.

              Aku setuju karo sampeyan yen pasrah saka salah siji pihak ing gaya 45 taun meh ora samesthine. Nanging, perbaikan posisi babagan negara saiki isih bisa ditindakake kanggo loro-lorone. Mesthine, ing kasus loro kasebut, pitakonan babagan rega "dandan" iki muncul, nanging saiki ora ana kapentingan kanggo sapa wae.
      2. +4
        Maret 31 2023
        Gencatan senjata saiki yaiku 0%.
        APU + West bakal nyoba luck, amarga decently akumulasi. Malah sukses sebagean => posisi negosiasi sing luwih apik. Gagal parsial parah dianggep minangka resiko sing bisa ditampa kanthi sampurna. Kang +/- ora bakal ngrusak apa-apa.

        Loro-lorone bakal nyoba luck militèr ing spring lan panas, dijamin. Yen ana stalemate (+/- ora ana sing bakal diganti), banjur rembugan serius bisa ditindakake nalika musim dingin.
        1. +1
          Maret 31 2023
          Aku setuju.
          Nanging titik penting liyane, IMHO.

          Gencatan senjata utawa malah negosiasi apa wae bakal ngunggahake masalah ngilangi sanksi / "normalisasi hubungan", paling ora sebagian.
          Ora kanggo iki, "kanca" saka Timur wis ngenteni "giliran saka Kulon" nganti suwe, contone - Kamerad Xi wis nyengkuyung Comrade Putin ing babagan pemilihan 2024; lan ora kanggo iki, "mitra" saka Kulon ngenteni kesempatan kanggo "muter karo pasar lan sanksi" kaya "Saka G8 menyang Den Haag kanthi jaminan; gas paling apik yaiku LNG."

          IMHO, akeh banget aktor bisa ngatasi masalah nalika konflik ing / ing Ukraina. Mulane, IMHO, 24-25 taun katon luwih nyata kanggo pemukiman sajarah Ukrainia.
          Nanging, kanthi gampang, jagad iki mesthi ora "kaya sadurunge", sanajan "kaya ing Brezhnev" ora bakal.
          Napa, ing Brezhnev, sanajan "kaya ing Bush lan Obama" ora bakal ....
        2. -1
          Maret 31 2023
          Kutipan saka donavi49
          banjur rembugan serius bisa ing mangsa

          Sisih Rusia ora peduli, sisih Ukraina duwe titik kontrol sabanjure - pambentukan anggaran kanggo 2024 ing EU lan AS. Ora ana sing bisa diomongake, gencatan senjata ing sadawane garis kontak minangka pilihan sing bisa ditindakake. Mulane, baris iki bakal ditapis nganti Oktober. Salajengipun adhedhasar asil klarifikasi Oke / Ora Oke lan kaputusan kanggo taun sabanjuré.
      3. -1
        Maret 31 2023
        Kutipan: Filibuster
        Napa populisme bodho lan primitif saka politisi sing berpengalaman kaya Alexander Lukashenko?

        Kanggo njaluk tentrem sadurunge nyerang salah siji pihak, kang wis ngandika bab saben wesi kanggo setengah taun, iku kanggo muter bebarengan karo sisih mbela. Dadi Lukashenka ngerti kabeh kanthi sampurna. A tandha plus kanggo karma (lan bisa kanggo akun bank).
    9. +4
      Maret 31 2023
      Dirungokake pesene.

      "Akibat permusuhan ing Ukraina, jumlah sing tiwas lan tatu ing loro-lorone tekan 500 ..."

      "Negosiasi tanpa prasyarat ..."

      Nikuyase. Apa ora discrediting?

      Lan kenapa dheweke saiki nelpon nits Volodya?

      "Aku pengin ngamanake negara Belarus lan njamin perdamaian kanggo wong Belarusia...."
      Nanging apa babagan negara serikat pekerja?

      "... wong loro-lorone ngarep ing Ukraina wis wiwit rembugan - komandan perusahaan, platoons, komandan batalyon, wong ora pengin perang .." Nanging iki???

      Dheweke ngrokok ndhuwur kentang sing kuat ??
      1. -3
        Maret 31 2023
        Apa jenis Volodya?
        ______________
      2. +2
        Maret 31 2023
        Kutipan saka Gromit
        Nanging apa babagan negara serikat pekerja?

        Ya, sapunika, bapak bakal nyelehake kabeh lan mbukak kanggo ngatur negara serikat karo sing NWO wis nyekeli kanggo taun kapindho. Ya, dheweke mbokmenawa nyisir kabeh botak kanggo nggoleki jawaban sing langgeng, "Apa sing kudu dilakoni?"
        1. +1
          Maret 31 2023
          Ora gumun dheweke lunga menyang Beijing.
          Babagan gencatan senjata lan negosiasi tanpa syarat, iki saka rencana Xi.
          Aku maneh maca 12 TCTerms, supaya padha cukup cetha.
          Mungkasi geni, miwiti negosiasi, ekspor gandum, aja ndemek pembangkit listrik tenaga nuklir, aja ngganggu perdagangan.
          1. -1
            Maret 31 2023
            Kutipan saka Gromit
            Aku maneh maca 12 TCTerms, supaya padha cukup cetha.

            Ora cukup.

            Paragraf pisanan banget samar. babagan integritas teritorial.

            Luwih tepate, jelas - posisi RRC ing tapel wates Federasi Rusia dikenal - lan Federasi Rusia ora setuju.
            1. 0
              Maret 31 2023
              Ana titik sing jelas.

              1. ngurmati kedaulatan kabeh negara, netepi hukum internasional lan Piagam PBB.
              China utawa PBB ngakoni wilayah anyar?

              Kita mung ora bisa pracaya. Sing padha dunk kita ing pasuryan karo telek.
              Lan propaganda ngyakinake yen iki dudu telek, nanging resep coklat khusus. China mesthine ngati-ati, durung teka wektu kanggo break karo Kulon, mula kanthi ati-ati ngrusak coklat khusus, sing katon lan mambu kaya telek.

              Akeh sing percaya.
              1. 0
                Maret 31 2023
                Kutipan saka Gromit
                Sing padha dunk kita ing pasuryan karo telek.

                Iku bakal aneh kanggo ngarepake RRC khusus kanggo ngakoni hak wilayah ing negara apa wae kanggo netepake dhewe. Malah preduli saka kabeh nuansa saka implementasine hak iki ing cilik ing rembugan.
    10. +2
      Maret 31 2023
      Dheweke ora ngucapake kekarepane. Panjenenganipun promosiaken posisi Moscow.
    11. +5
      Maret 31 2023
      Sembarang gencatan senjata minangka asil saka persetujuan lan kapercayan yen pihak ngelawan bakal nepaki. Ora ana sing bakal nepaki perjanjian ing sisih liya. Apa naif! Old Man, kang Crimea?
    12. 0
      Maret 31 2023
      Ing endi wae aku krungu kabeh iki nalika isih cilik ...
    13. +6
      Maret 31 2023
      Rembugan migunani kanggo bek lan sing kalah, amarga ngidini regrouping pasukan.
    14. +1
      Maret 31 2023
      Liyane perdamaian? Matur nuwun, kesel karo inisiatif perdamaian, gencatan senjata Natal, gerakan apik lan muntah lisan liyane kanggo wong sing nyedhot kaya kekuwatan kita! Mung geni lan getih... Nganti Ukrainia pungkasan!
    15. 0
      Maret 31 2023
      Tanpa Putin, bapak ora bakal menehi tawaran kaya ngono. Putin ngandika liwat tutuk saka rama. Lan iku kang ora pengin terusan saka NWO. Dheweke pengin tentrem, perdagangan gas, lan ara bakal karo Ukraina.
    16. 0
      Maret 31 2023
      Ya, ora tenan! Lan kepiye dheweke bakal ngontrol larangan iki babagan gerakan peralatan, utamane ing sisihe? Ana akeh partai lan ora ana sing manut sapa wae, pasukan khusus duwe perang dhewe, Bobby duwe dhewe, Nazi duwe pihak katelu, lan kita ngelingi kepiye West netepi kontrak, ya, bakal cepet-cepet ngimpor. komplotan peralatan nganti padha njupuk lan dig ing. Rencana kasebut apik, nanging ora ana ing jagad iki, lan ora karo mungsuh iki.
      1. 0
        Maret 31 2023
        Kaya ing Korea, Amerika Serikat nindakake kewajiban ing zona demiliterisasi. Kaukasus Kidul, yen sampeyan ngelingi, iku categorically marang lan ora mlebu persetujuan ing kabeh.
    17. -3
      Maret 31 2023
      Posisi klasik saka politisi "multi-vektor": gumantung saka kahanan, siji bisa njaluk perdamaian utawa perang - dudu Belarus sing perang! Lan perang bakal teka, supaya kita bakal teka karo liyane? Dheweke bisa nelpon minangka akeh sing disenengi, nanging ora kanggo wong kanggo mungkasi perang.
    18. +2
      Maret 31 2023
      Bapak mung licik banget. Lan dheweke mesthi duwe bakat sing luar biasa, kaya kewan.
      Nanging ing sawijining dina dheweke bakal bingung ing kombinasi sing kompleks.

      Aku bakal ngluwihi sampeyan kabeh. Sampeyan ora ngerti Panikovsky. Panikovsky bakal ngedol sampeyan kabeh, tuku lan adol maneh, nanging kanthi rega sing luwih dhuwur.
      ...
      Sampeyan bisa langsung ndeleng wong wiwit awal! Ora ana saiki lan ora bakal ana maneh!

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"