Pakar militer Inggris: Ekspansi NATO bakal nyebabake perang dingin anyar, nanging tanpa zona penyangga

31
Pakar militer Inggris: Ekspansi NATO bakal nyebabake perang dingin anyar, nanging tanpa zona penyangga

Aksesi Finlandia menyang North Atlantic Alliance minangka sing paling cepet ing crita blok militer-politik. Nanging akibat utama saka keputusan iki bakal ilang saka zona penyangga antarane NATO lan Rusia. Analis militer Inggris Sean Bell ngomong babagan iki ing Sky News.

Minangka ahli militèr Inggris nyathet, sadurunge bungah amarga munculé negara Eropah liya ing NATO, Kulon kudu nimbang apa mlebu Finlandia menyang aliansi minangka alesan kanggo bungah. Sawise kabeh, NATO saiki duwe wates sing luwih dawa karo Rusia.



Sadurunge, antarane Aliansi Atlantik Utara lan Rusia ana zona penyangga sing diwakili dening negara-negara sing ora dadi anggota aliansi kasebut. Kaping pisanan, sawise ambruk USSR, iku padha Finlandia, tilas republik Soviet lan negara sosialis Eropah Wétan.

Banjur aliansi wiwit berkembang, kalebu Polandia, Republik Ceko, Slovakia, Hongaria, Romania, Bulgaria, Lithuania, Latvia lan Estonia. Saiki Finland wis gabung karo NATO, lan Ukraina lan Moldova meksa gabung karo aliansi kasebut. Pitakonan babagan diakoni menyang Alliance Atlantik Lor Swedia bakal diputusake.

Sean Bell nyathet yen keanggotaan NATO menehi jaminan keamanan keamanan sing durung tau sadurunge. Nanging kudu dipikirake babagan akibat negatif kanggo Kulon. Iki ora mung nambah tapel wates aliansi karo Rusia, nanging uga risiko konsolidasi negara non-Kulon. Saiki Rusia bakal dadi aliansi karo China, Iran lan Korea Lor.

Akibaté, donya bisa dipérang dadi loro aliansi global saingan, kang bakal mbukak dalan kanggo tabrakan saka ukuran temen beda, karo jalaran ranyono. Mangkono, Bell nyebutake ekspansi NATO minangka langkah langsung menyang perang dingin anyar antarane Kulon lan Timur, nanging tanpa zona penyangga.
  • Misi AS menyang Aliansi Atlantik Utara / https://nato.usmission.gov/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

31 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    April 9 2023
    Ing Eropah ana perang "panas" antarane Rusia lan NATO, apa dheweke tangi, nanging ora nggosok mripate?
    1. +3
      April 9 2023
      .... NATO expansion Bell nelpon langkah langsung menyang perang kadhemen anyar antarane Kulon lan Wétan, nanging tanpa zona buffer.

      Saestu ngandika. Lan sing bakal urip luwih apik saka iki, tumindak sembrono.
      1. +1
        April 9 2023
        Masalah mung yaiku tentara bayaran perang nglawan Rusia ora mung saka NATO, nanging uga saka bagean liya ing planet kita. Ing kene aku menehi sampeyan .... penembak jitu Brasil. wong wadon. Uga mantan model. Wingi, cedhak Kharkiv, nyerang rudal Rusia. Iku bakal becik kanggo nggawe artikel bab pati saka mercenary sing perang ing Ukraina. Ora ana siji wae. Ora mung Ukraina lan NATO, ana akeh
        1. +7
          April 9 2023
          Wingi, cedhak Kharkiv, ana rudal Rusia

          Taun warta iki sore
          1. +1
            April 9 2023
            Ya, aku ora saka Rusia, ana kabar yen dheweke tilar donya wingi.
            1. +1
              April 9 2023
              Kutipan: Azerbaijan2023
              Ya, aku ora saka Rusia

              Saka Estonia, mbok menawa?
        2. +2
          April 9 2023
          Apa sampeyan turu setaun suwene? Banjur menehi saran kanggo sampeyan. Aja akeh turu.
          1. +1
            April 9 2023
            Quote: Argon
            Apa sampeyan turu setaun suwene? Banjur menehi saran kanggo sampeyan. Aja akeh turu.

            Setaun suwene aku ora turu. iki sepisanan aku weruh dheweke lan warta iki, dadi aku mikir seger .... ora perlu exaggerate pesenku. Dheweke seda setahun kepungkur, menyang neraka karo dheweke. Intine pesenku yaiku siji artikel saka tentara bayaran sing beda-beda saka negara sing beda-beda .... mesthi ndeleng sapa maneh sing perang ana ing kana.
            1. +2
              April 9 2023
              Kutipan: Azerbaijan2023
              Setaun suwene aku ora turu. iki sepisanan aku weruh dheweke lan warta iki, dadi aku mikir seger .... ora perlu exaggerate pesenku. Dheweke seda setahun kepungkur, menyang neraka karo dheweke.

              Kanggo luwih tepat, ing Juli taun kepungkur. Informasi kasebut diterbitake ing kene ing Review Militer -
              https://topwar.ru/198702-brazilskaja-fotomodel-i-snajper-pogibla-na-ukraine.html
              Kutipan: Azerbaijan2023


              Intine pesenku yaiku siji artikel saka tentara bayaran sing beda-beda saka negara sing beda-beda .... mesthi ndeleng sapa maneh sing perang ana ing kana.
              Dadi wakil saka 50 negara perang. Telung puluh wong mung NATO + saben titah ing pasangan. Ing asas, ora ana immortals wis diidentifikasi ing antarane wong-wong mau, lan kabeh mati padha lan tanpa akal. ya
        3. Komentar wis dibusak.
          1. +1
            April 9 2023
            "Wanita gagah" iki wis dipangan cacing ya
          2. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
          3. +1
            April 9 2023
            konst ..... Prawan sing wani

            Aku mangu-mangu yen cah wadon wani iki lungguh ing trench reged. Paling kamungkinan, dheweke melu PR dhewe lan nyusoni dhuwit (ngarep lan mburi) saka tentara bayaran lokal. Inggih, yen dheweke disingkirake, dheweke tresna marang dheweke ing kana. nangis
      2. +1
        April 9 2023
        Kutipan saka fruc
        Saestu ngandika. Lan sing bakal urip luwih apik saka iki, tumindak sembrono.

        Perang wis rame, saben dina wong mati, komplek militer-industri Kulon makarya kanthi kekuwatan, apa sing bisa dadi obrolan babagan "perang dingin". Jam iki ora malah, nanging kabeh arep menyang perang nuklir ing kabeh bawana Eropah. Kanthi panguwasa Eropa sing kaya ngono, ora suwe ngenteni.
    2. 0
      April 9 2023
      NATO mesthi wis yakin yen dheweke ngomong yen ora nglawan USSR, lan saiki ora nglawan Rusia, nanging dheweke ngomong babagan zona buffer. Kanggo NATO apik, iku bener mung tameng kanggo Amerika, utawa rodo daging lan arahan 5th duwe nuansa didhelikake dhewe lan charter tambahan bab kang pinds ora ngandhani anggota bab isi nganti perang wiwit! ngguyu Yen sampeyan luwih jero, NATO digawe nglawan Bolshevisme, sing kompromi dhewe ing tanggal 17. Iki minangka kampanye nembak wong sugih, yaiku, para kapitalis. Saiki, nalika Rusia wis dadi kekaisaran kapitalis maneh, katon ora perlu NATO. Nanging ana akeh kaluwihan saka aliansi iki. Ing kene berkembang
  2. +5
    April 9 2023
    Aku ngerti Paskah kanggo sampeyan minggu ngarep. Nanging kanggo kula dina iki, supaya sampeyan kabeh lan kulawarga sampeyan seneng Paskah. hi
    1. +1
      April 9 2023
      Kita duwe Minggu Palm - mlebune Gusti Yesus menyang Yerusalem. Nanging matur nuwun kanggo ucapan selamat.
      Babagan Finlandia ing NATO.
      Bell nyebutake ekspansi NATO minangka langkah langsung menyang perang dingin anyar antarane Kulon lan Timur, nanging tanpa zona penyangga.
      Apa "perang dingin" anyar sing diomongake? Iki sing diarani. "perang kadhemen" wis dawa wis karo taman panas succumbing West lan ing verge saka miwiti perang panas karo lengkap "charms" perang, kaya mengkono, lan ora mung kanggo Rusia.
      1. +1
        April 9 2023
        Kutipan: rotmistr60
        menyang perang kadhemen anyar antarane Kulon lan Wétan, nanging tanpa zona buffer.

        Ana uga zona radioaktif buffer, nanging mesthi ora ana Britain cilik.
        Kita ngomong babagan cangkang karo uranium sing diperkaya, ora bakal lali. hi
  3. Die USA haben trotz ihrer gigantischen Militärmacht seid Ende
    des letzten Weltkrieges und hunderter angezettelter Rebellionen
    und Kriege gegen eindeutig schwächere Gegner NOCH NIE
    Einen echten Sieg errungen, sondern mussten sich meistens wie
    geprügelte Hunde etwas aus Vietnam und zuletzt auch aus
    Afghanistan Hals- über Kopf fluchten...!!

    Es ist mir echt schleierhaft, warum es immer noch verantwortungslose
    Dummköpfe und Traumtänzer gibt, die sich mit der Nato, oder den USA auf der "Sieger-Seite" wähnen...?!?

    Es kann auf der Welt keinen echten Frieden geben, bevor dieses
    Krebsgeschwür USA mit all seinen militärischen "Metastasen" und
    korrupten, Komplizen mit aller Gewalt ausgerottet werden...!!!
    1. +1
      April 9 2023
      Ya, alangan Eropa Kulon modern dumunung ing irresponsibility lengkap pimpinan negara. Kanggo njupuk bagéyan ing ngulandara Ukrainia ana kesalahan gedhe kanggo mangsa.
  4. -1
    April 9 2023
    Sawetara jinis "ahli" rem sing ora ana gandhengane.
    Perang Dingin diwiwiti ing 14.
    Elingi - Poseidon, Burevesnik, 2000 Armat, ewu Terminator, hypersound ing endi wae, SU 57 unit, checkmate kanggo kabeh wong sing duwe SU75, loshariki, S500, lan sing paling penting: Bocah-bocah elit ing NATO ...
  5. 0
    April 9 2023
    Mung panas lan nuklir ing tengah banget Eropah ... kabeh wis obah menyang iki
  6. 0
    April 9 2023
    Perang Dingin Anyar? Dheweke metu saka den apa? Ing sisih AS, Perang Dingin ora de facto rampung. Rusia, ing naivety sawijining, ing siji wektu mbokmenawa tenan mutusaké sing bisa dadi bagéan saka donya Kulon lan njupuk Panggonan tengen ing. Pitakonan mung nalika dheweke dibebasake saka khayalan kasebut: kedadeyan ing Suriah ing 2011?
  7. +1
    April 9 2023
    Negara-negara CMEA minangka jinis Swiss sing mbalikke.
    Nanging donya turu tentrem.
    Amerika wis nggawa Rusia menyang ambang eksistensi kanthi nyurung wates NATO sing cedhak karo Moskow.

    Padha tumindak kaya bocah nakal nyoba kanggo nyelehake anyelir ing stopkontak: "Aku wonder apa bakal kejut utawa ora."

    Uga-panganan lan tenang 60-70 taun, digawa munggah generasi softened lan "lemak" wong ing Eropah.

    Wong ing negara kita, ing nalisir, liwat taun wis ora nandhang sangsara apa-apa.
    Reformasi babakan dhuwit (1961, 90-an), prangko pangan, pembantaian Rusia ing Turkestan (mayit kabeh kulawarga ditata ing aspal ing Tashkent nalika ontran-ontran Rusia), Afghanistan, ambruk USSR, loro perusahaan Chechen, pengkhianatan wong bawahan sing ora ngucapke matur nuwun (mantan buruh sosial). republik).

    Atos dening sejarah kita iki, Rakyat siap kanggo apa wae.
    Malah kesalahane panguwasa lan kadhangkala ngiyanati langsung (Gorbachev lan Yeltsin) ora bakal ngilangi kekarepan kanggo menang.

    Ya, ana cilik, meh ephemeral ("matur nuwun" kanggo Managers efektif) stratum saka kelas menengah, kang wis soko kanggo ilang.
    Eksodus atusan ewu wong enom sawise wiwitan telpon menyang NWO ngumumake nomer sing tepat.

    Liyane mung ora duwe pilihan nanging berjuang kanggo urip, urip anak-anake.
    Dheweke ora bakal kelangan apa-apa, kajaba utangan sing ditampa saka LKM kanthi kapentingan extortionate.
    Thanks kanggo Elvira Nabiulina, sing ngumumake peran penting para pengisap getih kasebut ing ekonomi negara.
    Dheweke ora duwe pondokan, mobil larang, mung apartemen cilik sing ana telung generasi.

    Iki sing saiki bakal diadhepi pasukan NATO.

    Ing kene dheweke mung bakal dibantu dening pedunung Zhukovka, Rublyovka lan Barvikha, sing tetep amarga kejahatane.

    Iki bakal ketemu NATO karo kembang.
    1. -3
      April 9 2023
      Secara pribadi, aku dudu kelas menengah. Hardened dening sembarang sampah saka dhaftar Panjenengan. Lan aku ora ngerti apa sebabe kudu numpes lan nyolong kabeh dhisik, banjur miwiti perang kanthi hawa penting. Inggih, padha nyolong lan numpes, oke, supaya paling ngerti apa "daya" Panjenengan. Aku ora ngerti apa lan sapa sing kudu dilindungi ing kene. Dhuwit saka sumber daya ora katon. Sawetara kamardikan politik lan potensial militer nglawan kita. Saka sisih liya, dudu Nazi, ora ana sing bakal nuntun kita menyang kamp pati. Dadi, aku ora lunga lan ora bakal lunga. Nanging apa sing ditindakake para pandhita ing negaraku luwih ala tinimbang sing bisa ditindakake dening wong njaba.
      Miturut cara, miturut VO, ora komentator, utawa malah penulis artikel, bener-bener ngomong Rusia. Gusti Allah uga ora diajeni. Aku ora ngerti apa liyane kanggo menehi saran.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +1
        April 9 2023
        Kutipan: Ivan Pchelin
        Inggih, padha nyolong lan numpes, oke, supaya paling ngerti apa "daya" Panjenengan.

        Lan nggonmu?
        Musim semi, troll aktif ... Nyuwun
  8. 0
    April 9 2023
    ahli Inggris turu ing siji sepatu, wis mimpin
  9. 0
    April 9 2023
    Yen padha wedi banget, mula negara-negara demiliterisasi sing dadi penyangga. Yen padha arep perang, padha golek wates umum kanggo invasi. Lan dina iki, helmsmen negara saka Komplek militèr-industri Amer uga perlu kanggo kumpa metu dhuwit kanggo pertahanan maye, lan ana kabeh institusi carane nyekel histeria lan nggawe klien pracaya scam iki. Wangsulan: Bab ingkang paling menarik iku padha 100% yakin yen Yao ora bakal sok dong mirsani Federasi Rusia, lan padha ora bakal isin piyambak karo trifles kuwi.
  10. +1
    April 9 2023
    Osti ketoke dipindhah mau notabene ing Faberge. Isih tetep
    1. 0
      April 9 2023
      Finn pancen ora seneng, nanging wong Swedia kayane seneng
    2. +1
      April 9 2023
      Kutipan saka notingem
      Osti ketoke dipindhah mau notabene ing Faberge.

      Luwih bengkong...Nyuwun
  11. +1
    April 9 2023
    Lan mude apa sing dicekel? Apa padha repulse beys nalika padha mbujuk wong?
  12. +1
    April 9 2023
    A foto ngomong: Putih ngurmati Faberge, Blacks duwe apa-apa kanggo ilang!lol

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"