Ora ana "isme". Kabeh iku adhedhasar paksaan

289
Ora ana "isme". Kabeh iku adhedhasar paksaan
Kabeh ing donya wedi karo wektu, nanging wektu dhewe wedi karo Piramida Agung!


Budak iku culika; aja meksa marang gusti kanthi dhawuh kang kenceng
Kanggo alasane, kanggo kerja, dheweke ora bakal mburu:

Odyssey, Homer

Masalah kawruh sajarah. Dadi, ing rong bagean sadurunge, kita nuduhake ing ngisor iki: yen "lima periode" Marx asline "enem jangka", nanging "dipotong" dening para sejarawan Soviet, sing nganggep divisi kasebut. crita luwih trep. Kita uga nuduhake yen ora ana tandha karakteristik siji-sijine jaman kasebut, supaya bisa diucapake, "ing wangun sing paling murni." Sing kabeh ciri sing burem, amarga ing salah siji saka "periode" asring banget ana persentasi tartamtu saka sadurunge, supaya siji kudu terus-terusan ngomong bab "remnants" lan alam multi-struktural saka ekonomi. Lan ora ana gunane salah sawijining pembaca VO takon: "Apa ana sing permanen ing sejarah?". Yaiku, kita kudu golek sing ora owah ing kabeh jaman sejarah lan adhedhasar ... nggawe periodisasi sejarah anyar.




Dikandhakake manawa lading piso ora bisa dilebokake ing antarane watu sing dibangun piramida. Nanging ing kasunyatan iki adoh saka cilik. Piramida Ratu Khamerernebti II

Lan sing paling menarik yaiku ana sing "ora bisa diganti" ing urip kita. Iki minangka sikap kita kanggo kerja!

Kanggo miwiti, ayo ngelingi telung jinis sikap kerja sing ana. Kapisan yaiku paksaan alami kanggo nyambut gawe. Manungsa kepeksa makarya kanthi alam dhewe. Cetha yen iki kedadeyan ing jaman primitif. Ora ana negara, ora ana aparat sing meksa, nanging sampeyan pengin mangan apa-apa, sampeyan kudu Feed wadon lan cubs, kang tegese arep mburu. K. Marx nulis yen masyarakat manungsa diatur miturut prinsip piramida. Ndhuwur sing paling apik, lan ing ngisor ... uga sing paling apik. Mung karo tandha ngelawan lan nomer luwih. Yen sing paling kuat ana ing ndhuwur, sing paling ringkih ana ing ngisor, ta? Iki minangka organisasi masyarakat manungsa ing Zaman Watu: ing ndhuwur, kabeh sing paling kuat kanthi fisik, lan ing ngisor iki, kabeh liyane. Amarga masyarakat apa wae, utawa "piramida" apa wae, fungsine ing kerangka "Hukum Pareto" (rasio persentase 80/20), sing paling kuat ing wektu iku ora bisa nindhes wong sing ringkih, malah sing kelangan anggota awak diurus. suku (iki dibuktekake kanthi nemokake ing guwa Shanidar - V.O.). Sanajan ora mungkin uripe wong-wong iki seneng banget. Paling kamungkinan, padha mbuwang turahan. Nanging, Nanging, iku isih paling sawetara jinis urip.


Punika - "lima anggota" ing wangun piramida!

Saliyane "piramida kekuatan fisik" ing Zaman Batu, ana piramida kapindho - "piramida pikiran." Bayangan! Amarga "paling pinter" mesthi ana, nanging tingkat pangembangan teknologi ora ngidini dheweke bali. Ing suku, padha "shamanized", dicet tembok guwa, nggawe perhiasan.

Nanging saiki masyarakat wis nglumpukake kawruh, teknologi wis maju, masyarakat wis sugih, lan piramida saka ... jenis wis muncul. Ing ndhuwur ana turunan saka pemimpin primitif, kang, ing kahanan anyar, padha wiwit ngubungake loro kekuatan lan kawicaksanan. Paling mulya! Lan mulane sing duwe hak paling. Elingi bangsawan Gascon D'Artagnan, sing ora duwe dhuwit kanggo nyawane, nanging wis meh ora ketemu ing Paris, nalika dheweke "miwiti ngundhuh hak." Lan kabeh kenapa? Amarga leluhure tau perang bebarengan karo raja ing perang kanggo iman. Mangkene wiwit jaman anyar - jaman paksaan non-ekonomi kanggo kerja, sing, kanthi cara kasebut, ditulis kanthi apik ora mung ing ngendi wae, nanging ing Ensiklopedia Soviet Agung kita (Paksaan non-ekonomi).

Ing jaman iki, kita bisa kanthi gampang nggabungake perbudakan lan feodalisme - lan kanthi mangkono nyabrang loro "isme" bebarengan. Pancen, ing loro kasus kasebut, akeh buruh dipeksa kerja kanthi paksa! Cetha yen ing jerone masyarakat lawas tansah lair hubungan sosial lan ekonomi anyar. Dadi, ing masyarakat sing dibangun ing paksaan non-ekonomi kanggo bisa, coercion ekonomi muncul, lan piramida anyar wiwit mboko sithik didegaké, nyurung piramida bangsawan menyang latar mburi - "piramida kasugihan". Kita bisa ngomong yen ing wektu sing padha minangka "piramida pikiran", yaiku, "pinter" pungkasane metu saka bayang-bayang lan ngrebut apa sing bener amarga dheweke. Sawise kabeh, carane dadi sugih tanpa pikiran? Ora bisa! Sanajan, mesthi, sawetara ciri karakter sing didampingi uga dibutuhake, kayata decisiveness, wani, unscrupulousness (ngendi tanpa iku ?!) lan akeh liyane, kang arupi potret karakteristik saka wong-wong sing padha ing jaman akumulasi primitif. Umumé, apa wae sing sampeyan ucapake, nanging alokasi wektu kanggo paksaan non-ekonomi bisa digunakake ing jaman sing kapisah langsung ngrampungake akeh masalah periodisasi lan, saliyane, nyederhanakake.


Miturut Marx, masyarakat uga minangka piramida ...

Dadi kenapa para sejarawan Soviet nilar? Ya, mung amarga divisi kasebut bakal mbukak immaturity jaman Soviet, ing ngendi, ing perbudakan lan feodalisme, ana paksaan non-ekonomi kanggo kerja. Dibutuhake kanggo bisa tanpa gagal, yen ora ana wong sing diancam karo hukuman penjara kanggo parasitisme - yaiku, masyarakat Soviet, nyatane, semi-feodal, ora ketompo carane aneh bisa muni, lan akeh wong ora kasengsem ing. ing kualitas lan jumlah pegawe. Lan sapa sing ana ing ndhuwur? Ora paling pinter, sing bisa dingerteni. Lan dudu sing paling sugih - "piramida" ing USSR ana ing iyub-iyub ... Ing sisih ndhuwur ana ... "paling setya." Setia (lan kanthi tembung!) marang gagasan Marxisme-Leninisme. Kajaba iku, masyarakat iki ora bisa nindakake tanpa pegawe sejatine sifate budhak tawanan. Sawise kabeh, iku ora kanggo apa-apa sing kabeh masalah ekonomi USSR wiwit sawise 1959, nalika kamp Gulag pungkasan ditutup. Kabeh sing teka saka kono saiki kudu ditampa kanggo dhuwit, kanggo mbayar wong "lor", sing nambah biaya kabeh ing kaping. Padha ditanggulangi dening redistribusi dana dening negara dhewe. Sing, maneh, cara kontrol non-ekonomi. Sing, mesthi, ora bisa mengaruhi efisiensi ekonomi, sing ora tau ekonomis. Nah, kepiye sampeyan seneng karo masyarakat iki? Sing nggumunake dudu yen pungkasane ora ana, nanging suwene suwe, sing, kanthi cara, ujar babagan peran ide sing gedhe banget sing nyebar ing masyarakat. Kanggo sawetara wektu, bisa uga dadi luwih penting tinimbang ekonomi, nanging mung sedhela!

Cetha yen masyarakat sing kaya mengkono ora bisa nandhingi masyarakat sing kepeksa ekonomi, sing ora ana sing meksa wong liya kanggo nyambut gawe kanggo awake dhewe, nanging ing ngendi kesejahteraan saben wong gumantung banget marang kualitas lan jumlah karya. Lan, mesthine, kemajuan sosial wis nyebabake jumlah "piramid" sing luar biasa ing masyarakat modern kita. Para multimillionaires lan wong miskin duwe "piramida" dhewe. Pelacur - ing ndhuwur mata uang katahan wanita, ing ngisor dalan gedhe "pundhak". Penulis - ing ndhuwur ana sing diterbitake, ujar, ing Eksmo, Rosmen lan AST, lan nampa royalti kanggo buku-bukune, ing sisih ngisor ana sing ... mbayar publikasi bukune dhewe. Seniman ing ngisor iki yaiku sing ngedol lukisan ing boulevards, lan ing ndhuwur ana sing ditampilake ing galeri metropolitan sing paling apik. Uga, lan liya-liyane ... Lan ing endi wae, ing "piramid" apa wae, kita bisa nemokake divisi miturut prinsip 80/20. 80 ing ngisor - 20 ing ndhuwur.

Alamiah, impact saka 20 iki ing 80 saka kabeh liyane wis diganti dramatically liwat millennia kepungkur, nanging ing umum, kabeh tetep padha. 20 duwe kekuwatan, 80 duwe kekuwatan panemu!


Piramida liyane sing ora bisa diowahi yaiku piramida kabutuhan Maslow. Minangka kabutuhan iki wis mesthi, bakal padha!

Dadi apa kita mungkasi? Periodisasi tanpa "isme", mung saka telung tahap pangembangan sosio-ekonomi: jaman paksaan alam kanggo kerja, jaman paksaan non-ekonomi kanggo kerja lan jaman paksaan ekonomi kanggo kerja, kanthi seperangkat piramida sosial sing cocok.

Divisi iki, kanthi cara, bisa prédhiksi pangembangan masyarakat luwih lanjut. Sapa sing bisa dadi ndhuwur ing mangsa ngarep? Kaya sadurunge, bakal ana "paling pinter", nanging ing antarane wong-wong mau bakal luwih akeh "anak indigo", wong sing duwe kemampuan paranormal. Peranan "piramid operator" bakal tambah akeh - wong sing bakal ngatur robot- buruh. Nanging "piramida buruh" bakal suda drastis. Robot industri bakal ngganti wong saka sawetara profesi, lan mung kudu ana ing kesejahteraan lan seneng-seneng. Ing sisih liya, peran wong sing bisa nindakake kanthi tangane dhewe bakal mundhak.


Saka wektu kanggo wektu bakal ana kekurangan profesi tartamtu, lan wong-wong sing bisa cepet nguwasani wong-wong mau bakal bisa ngganti panggonan ing piramida, lan malah piramida dhewe. Saiki ing Penza, umpamane, ora ana tukang jahit sing cukup!

"Omah-digawe" bakal maneh ing rega, lan barang konsumen digawe dening robot, sanajan kualitas dhuwur, bakal dianggep akèh 80 persen. Kabeh kecenderungan kasebut wis jelas katon saiki lan mung bakal luwih jero ing mangsa ngarep. Nanging "isme" ing teori lan ing praktik bakal diilangi. Wektu ing sejarah wis rampung!
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

289 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 53
    23 april 2023 07:00
    Aku maca nganti statement sing efficiency ekonomi USSR adhedhasar GULLAG lan nyerah.
    Penulis bisa ngerti soko, nanging ing kasus iki, kanggo sijine iku mildly, kang nemen distorts gambar nyata.
    Gulag disubsidi lan persentase kontribusi kanggo ekonomi bisa diabaikan supaya bisa mengaruhi ekonomi negara kanthi sakabehe.
    1. -48
      23 april 2023 07:43
      Kutipan: Alexey Sommer
      kontribusi persentasi kanggo ekonomi dijarno

      Oh tenan? Apa sebabe kabeh masalah ekonomi diwiwiti sawise 1959, nalika kemah pungkasan ditutup? Ana sing ilang, ta?
      1. + 22
        23 april 2023 09:10
        Kepemimpinan ora duwe kekarepan sing cukup ing taun 1953, lan banjur inersia saka impuls Stalin lan Beria uga rampung.
        Cekakipun, bejat desa ngrebut daya gedhe.
        ps Utawa apa sampeyan mikir yen sanajan 5000000 narapidana nganggo gergaji tangan loro ing situs penebangan ndhukung 200000000 ekonomi tungku perapian, pabrik rolling lan teknik mesin?)
        Aja ngece dhengkulku sing abu-abu)))
        p.s.p.s. Ahli kimia (yen sampeyan ngerti maksudku) makarya ing situs konstruksi ing USSR meh nganti 80s.
        1. +3
          23 april 2023 10:38
          Kutipan: Alexey Sommer
          Ahli kimia (yen sampeyan ngerti apa sing dakkandhakake) makarya ing situs konstruksi ing USSR meh nganti taun 80-an.

          Kimiawan isih kerja.
          1. +3
            23 april 2023 11:14
            Iki minangka "ahli kimia" liyane.
            narapidana
            Lan ana akeh, ditambah batalyon konstruksi
            1. +3
              23 april 2023 11:23
              Kutipan: Alexey Sommer
              Iki minangka "ahli kimia" liyane.
              narapidana

              Sapa sing dakkandhakake? Kancaku metu saka kemo setaun kepungkur. Setaun kanggo bully. Salah sawijining pamanku kerja ing kimia ing pungkasan taun XNUMX-an, amarga nyolong TV farm kolektif.
        2. -10
          23 april 2023 17:54
          Kutipan: Alexey Sommer
          Cekakipun, bejat desa ngrebut daya gedhe.

          Lan mung carane padha diijini? Pesta kasebut dadi pundhak jutaan ...
          1. + 11
            23 april 2023 23:35
            Kutipan saka kaliber
            Lan mung carane padha diijini?

            kalebu akibat saka Perang Patriotik Agung, passionaries mati, abu-abu biasa-biasa wae tetep urip
      2. + 20
        23 april 2023 09:13
        Apa sampeyan ngerti manawa sistem Gulag pancen ora nguntungake? Lan minangka asil, apa bisa dadi jinis mesin ekonomi, sing dinuga ambruk sanalika Gulag dibatalake?

        Lan masalah sawise 1959 wiwit mung amarga saka taxiing flagrantly buta huruf negara dening Khrushchev lan geng kang. Lan babagan Gulag?
      3. + 23
        23 april 2023 10:28
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan: Alexey Sommer
        kontribusi persentasi kanggo ekonomi dijarno

        Oh tenan? Apa sebabe kabeh masalah ekonomi diwiwiti sawise 1959, nalika kemah pungkasan ditutup? Ana sing ilang, ta?

        More stupidity, mbokmenawa, lan iku mokal kanggo mikir.
        Apa sampeyan krungu bab "reformasi" Khrushchev? Babagan "nasionalisasi" kemitraan, kerjasama konsumen? ora? Banjur aja munggah menyang banyu, ora ngerti ford.
        1. 0
          23 april 2023 10:42
          Kutipan: Krasnoyarsk
          More stupidity, mbokmenawa, lan iku mokal kanggo mikir.

          Bisa banget. Iki ditulis ing memoar saka desainer tank, Aku ora ngelingi jeneng mburi. Lan apa sing sampeyan ngerti babagan reformasi Khrushchev? Ya, detak jantung sampeyan liwat atap.
          1. +1
            23 april 2023 11:30
            Miturut cara, mbah kakungku sadurunge reformasi iki minangka tukang sepatu. Digawe anak lima.
          2. +5
            23 april 2023 18:40
            Kutipan: Mordvin 3

            Lan apa sing sampeyan ngerti babagan reformasi Khrushchev? Ya, detak jantung sampeyan liwat atap.

            Nyuwun pangapunten, nanging aku ora ngerti apa-apa saka tuduhan sampeyan marang aku. Apa sampeyan bisa nerangake?
            1. +3
              23 april 2023 18:52
              Kutipan: Krasnoyarsk
              Nyuwun pangapunten, nanging aku ora ngerti apa-apa saka tuduhan sampeyan marang aku. Apa sampeyan bisa nerangake?

              Aku nulis iki kanggo Shpakovsky. Diklik nang endi wae ing panggonan sing salah.
      4. + 15
        23 april 2023 11:28
        Kutipan saka kaliber
        Apa sebabe kabeh masalah ekonomi diwiwiti sawise 1959, nalika kemah pungkasan ditutup?

        Aku ora siap mbantah babagan efektifitas utawa kekurangan Gulag, nanging aku ngerti manawa - "Yen kedadeyan siji sawise kedadeyan, ora ateges kedadeyan kasebut minangka akibat saka".
      5. +7
        23 april 2023 13:56
        Kutipan saka kaliber
        Apa sebabe kabeh masalah ekonomi diwiwiti sawise 1959, nalika kemah pungkasan ditutup? Ana sing ilang, ta?


        Masalah tansah rumit. Lan kanggo nyederhanakake siji faktor mung ora masuk akal.
      6. -14
        23 april 2023 22:22
        Para penganut "tatanan Stalinis" ora bisa mbuktekake apa-apa, dheweke ora duwe bayangan kanggo mbayangno apa sing didhasarake kasuksesan kasebut, lan kawruh kanggo nemokake konfirmasi iki.
        Nanging, ing keadilan, USSR ora ngaso mung ing "ekonomi camp" - LO nyedhiyakake rong poin penting sing perlu kanggo fungsi liyane. 1) Sumber daya tanpa daya lan tenaga kerja sing ora duwe daya, sing bisa didorong ing aturan tenaga kerja sing diatur dhewe (malah njupuk menyang akun carane khusus padha diamati). 2) Prinsip "Neraka", nalika saliyane Surga (wortel), uga ana Neraka (tongkat), lan sing luwih sedih kasunyatane, neraka sing luwih panas kudu (ing kasus kita, luwih adhem) supaya kekuwatan gaib. dianggo kanggo wong-wong sing Paradise sosialis indifferent. Bubar aku maca buku sethitik curious, Aku malah kaget carane wis ora sadurunge tiba ing tangan - R. Robinson "Black on the Reds". Lan sanajan kita nganggep (paling kamungkinan) post-engagement sing signifikan saka penulis ing panjaluk saka CIA (lan amarga gagasan dhewe, rada spesifik babagan samubarang), ora bisa nulis kabeh buku kanthi ngapusi. Robinson diterangake iki banget 1930s-1950s "ing werna", liwat mripate wong asing rampung, ora bisa niru "saka tembung ing kabeh." Sistem kasebut, kanthi watu gilingan sing teyeng, butuh neraka sing angel kanggo njaga watu giling kasebut. Lan ing kene ora perlu yen narapidana dhewe nguripake millstones iki, ora. Nanging nasibe lan pelanggaran hukum umume kanthi kedok hukum - iki sing dadi batu panggilingan. Sawise Kongres kaping XNUMX, masalah kasebut diwiwiti. Kanggo sawetara wektu, masyarakat spiritualized bisa disambungake karo idea saka cosmos lan sawetara bab liyane, nanging iki luwih kurang kuat saka wedi.
        1. + 10
          23 april 2023 23:55
          Kutipan saka Knell Wardenheart
          Para penganut "tatanan Stalinis" ora bisa mbuktekake apa-apa, dheweke ora duwe bayangan kanggo mbayangno apa sing didhasarake kasuksesan kasebut, lan kawruh kanggo nemokake konfirmasi iki.
          Nanging, ing keadilan, USSR ora ngaso mung ing "ekonomi camp" - LO nyedhiyakake rong poin penting sing perlu kanggo fungsi liyane. 1) Sumber daya tanpa daya lan tenaga kerja sing ora duwe daya, sing bisa didorong ing aturan tenaga kerja sing diatur dhewe (malah njupuk menyang akun carane khusus padha diamati). 2) Prinsip "Neraka", nalika saliyane Surga (wortel), uga ana Neraka (tongkat), lan sing luwih sedih kasunyatane, neraka sing luwih panas kudu (ing kasus kita, luwih adhem) supaya kekuwatan gaib. dianggo kanggo wong-wong sing Paradise sosialis indifferent. Bubar aku maca buku sethitik curious, Aku malah kaget carane wis ora sadurunge tiba ing tangan - R. Robinson "Black on the Reds". Lan sanajan kita nganggep (paling kamungkinan) post-engagement sing signifikan saka penulis ing panjaluk saka CIA (lan amarga gagasan dhewe, rada spesifik babagan samubarang), ora bisa nulis kabeh buku kanthi ngapusi. Robinson diterangake iki banget 1930s-1950s "ing werna", liwat mripate wong asing rampung, ora bisa niru "saka tembung ing kabeh." Sistem kasebut, kanthi watu gilingan sing teyeng, butuh neraka sing angel kanggo njaga watu giling kasebut. Lan ing kene ora perlu yen narapidana dhewe nguripake millstones iki, ora. Nanging nasibe lan pelanggaran hukum umume kanthi kedok hukum - iki sing dadi batu panggilingan. Sawise Kongres kaping XNUMX, masalah kasebut diwiwiti. Kanggo sawetara wektu, masyarakat spiritualized bisa disambungake karo idea saka cosmos lan sawetara bab liyane, nanging iki luwih kurang kuat saka wedi.

          Apa sampeyan duwe cukup imajinasi? Aku sangsi banget.
          Babagan ekonomi camp. Ya, dheweke menehi sing diarani. "sumber daya gratis", nanging sanajan ing jaman Stalin, RUGI GULAG dirembug, nanging kabeh padha, GULAG menehi sawetara karya bali, yen tawanan (sing umume ora politik utamane sawise Perang Dunia II) kanggo dipakani tanpa nampa apa-apa, kaya sing saiki umume. Ya, lan ora sengaja artikel kasebut nyatakake yen buruh budak iku UNCREATIVE. Sing. sampeyan ora bisa meksa insinyur kanggo bisa kaya abdi lan nggawe designs akale. Dene swarga lan neraka, uga ana ing sisih kulon. Apa biaya, contone, sing disebut. impen amerika (tenaga kerja sampeyan bisa dadi jutawan) LAN NERAKA - deleng 35 yuta wong sing ora duwe omah ing AS lan tingkat penjara per kapita paling gedhe ing DUNIA!!!!
          Babagan sing diarani. buku katresnan dening R. Robinson. Lan nalika lan carane persis dheweke rampung ing USSR ing 30s utawa 50s? Yen dheweke ireng, banjur kenapa dheweke mlebu ing USSR? Ing 30s lan malah ing 50s ora ana insinyur ireng ing prinsip !!! Lan carane dheweke entuk proyek ing USSR? antarane sapa? buruh? Lan yen dheweke dadi insinyur putih, kepiye dheweke bisa nggambarake masyarakat yen dheweke ora dadi bagian saka iku? Apa bab goroh. Goroh sing paling njijiki yaiku goroh sing mung ana 1% goroh lan 99% bebener, nanging 1% iki ngganti makna sing diomongake. Iki conto kanggo sampeyan: "Bangsa Yahudi minangka bangsa sing paling pinter ing donya - miturut pendapate." Kaya sing sampeyan ngerteni, 3 tembung ngganti makna WHITE !!! Padha dadi kanggo wedi! Amarga wedi, ora bisa ngalahake kabeh Eropa ing Perang Donya II !!! Ing wedi iku mokal kanggo nggawe kabeh sing digawe sak USSR. Minangka wong tau ngandika, "kothak gampang kanggo ngatur, nanging sampeyan ora bisa njagong ing kothak"! hi
      7. +4
        23 april 2023 22:36
        Iki kabeh masalah bener?) Bener, sanajan ing Khrushchev, tingkat pertumbuhan ekonomi luwih dhuwur tinimbang ing donya ibukutha. Iki persis apa Khrushchev ngandika ing misuwur "kita bakal ngubur sampeyan" - kang temenan ekonomi.
        Masalah tenan wiwit, nanging pisanan, amarga kasunyatan sing USSR iki liyane lan liyane melu ing ekonomi ibukutha, lan mboko sithik lungguh ing "jarum lenga", sanajan USSR tau lungguh ing ombone padha Federasi Rusia. . Lan kapindho, amarga sosialisme uga duwe masalah lan krisis dhewe. Sing dogmatis ora pengin ngakoni, njamin yen krisis minangka fenomena kapitalis murni. . Sosialisme ing tahap wiwitan yaiku kapitalisme kanthi cara sing beda kanggo nyebarake nilai surplus (nilai) - nalika ora ana pemilik individu. Krisis ora bisa dihindari. Mung rada beda karo kapitalisme pasar. Inggih, kaping telune - sayangé, USSR minangka masyarakat sing birokrasi banget lan nomenklatura ing kono mboko sithik dadi fungsi sing cedhak karo kelas sing nduweni, mung tanpa hak properti. Lan padha ndhukung perestroika saka ndhuwur, ngarep-arep kanggo transfer bagéan saka properti menyang tangan. Inggih, minangka asil, kabeh dicegat saka akeh (sanajan sawetara wong rebutan potongan kanggo awake dhewe) lan saka wong.
      8. + 11
        23 april 2023 23:30
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan: Alexey Sommer
        kontribusi persentasi kanggo ekonomi dijarno

        Oh tenan? Apa sebabe kabeh masalah ekonomi diwiwiti sawise 1959, nalika kemah pungkasan ditutup? Ana sing ilang, ta?

        Yen sampeyan ora ngerti apa sing ilang, aku bakal ngelingi !!! Ing endi wae ing taun 1959, petani jagung pungkasane ngubur gerakan koperasi. Dheweke ngrusak plot kluwarga petani kolektif (ing wektu sing padha ngrusak pasar bebas kanggo produk tetanèn) lan PRAKTIS LIQUIDATED prinsip swasembada ekonomi Soviet (ing wektu sing padha mbusak ekonom utama Stalin saka jabatane) sing ana ing jaman Joseph Visarionovich. Ing mratelakake panemume, alasan iki luwih akeh (urutan gedhene) tinimbang ngilangi Gulag. Lan kabeh iki rampung sadurunge taun 1960-an. Lan senadyan kabeh, USSR ora langsung mati, nanging ana nganti 1990 lan bakal terus ana yen ora kanggo sing disebut. perestroika sajrone defisit kabeh lan ing endi wae diatur (kanthi urutan). Mesthi ana defisit, nanging ora nang endi wae lan kabeh!!! Lan yen sampeyan ora ngerti iki, luwih becik ora nyoba nulis artikel filosofis, nanging kanggo ngajar sejarah. hi
      9. +7
        23 april 2023 23:33
        Kutipan saka kaliber
        Lan kenapa kabeh masalah ekonomi wiwit sawise 1959

        lan sampeyan ora pracaya ing coincidences, yen aku mungkasi ing pakunjaran sawise rampung sekolah, iku ora ateges sing aku teka ana amarga aku rampung sekolah.
      10. 0
        24 april 2023 05:31
        Wis ora cukup maneh yen kepemimpinan mbalik lan bali menyang kapitalisme. Lan pakaryane para tawanan ora ana gunane kanggo ekonomi, amarga kudu didhukung dening upah, lan malah konvoi ing saubengé kudu didhukung. Rata-rata, kontribusi bagean tenaga kerja tahanan yaiku 2-3%, ing sawetara industri nganti 8%.
      11. 0
        24 april 2023 12:49
        kaliber \ Ing 59, karusakan massal saka ekonomi multi-struktur Stalinis wiwit, pisanan artels kolektif lan Enterprises padha ing industri lan abdi padha dinasionalisasi, banjur nggawe farms negara Soviet (ora mung dibuwang metu saka jeneng "kolektif", padha. digawe iku sejatine sifate-diduweni negara karo direktur ditunjuk lan dudu ketua kapilih - sawise perang, para veteran sing isih urip sing bali menyang omah kanthi cepet njupuk posisi elektif menyang pusat distrik, "filter prajurit garis ngarep Tashkent" makarya luwih dhuwur, ngeculake. tas getih adoh saka medeni perang, lan wong-wong sing wani mbela Tashkent lungguh ing kono) banjur, ing sly ing macem-macem mie ing kuping, liyane saka farms bebarengan padha dinasionalisasi, padha njupuk wong tanggung jawab kanggo asil saka produksi (vertikal partai) metu saka kontrol ora mung saka KGB, nanging uga saka investigasi pidana.
      12. -1
        27 april 2023 20:56
        Kanthi pamrentahan saiki ora bisa dibandhingake karo sing sadurunge. Apa saiki bisa dibandhingake karo jaman perbudakan. Banjur, banjur ana sing duwe, lan saiki kabeh dadi maling.
      13. +2
        28 april 2023 12:46
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan: Alexey Sommer
        kontribusi persentasi kanggo ekonomi dijarno

        Oh tenan? Apa sebabe kabeh masalah ekonomi diwiwiti sawise 1959, nalika kemah pungkasan ditutup? Ana sing ilang, ta?

        Sampeyan wis ora duwe otak maneh, persis padha karo pimpinan negara wektu iku. Kabeh alangan tansah saka wong lan vices. Egois, sycophancy lan kabodhoan langsung bisa ngrusak sistem apa wae
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan saka ism_ek
        Masalah iki ditanggulangi dening piranti fiktif kanggo karya.

        Moral sing luar biasa saka pembangun komunisme. "Sapa sing nglakoni dosa kanthi meneng, ora nglakoni dosa."

        Iki minangka paradigma Protestan Katolik. Apa sisih sampeyan nyeret komunisme menyang kene? Ora mung dheweke menehi gagasan sing ora ana gunane babagan Gulag minangka basis ekonomi USSR, nanging sampeyan uga melu ngganti konsep sing jujur ​​​​ing korespondensi. Cukup keterlaluan!
    2. AAK
      +7
      23 april 2023 08:43
      Sampeyan bisa ngomong babagan subsidi utawa untung saka Gulag kasebut mung kanthi mung rong angka: 1. Biaya kanggo pangopènan langsung narapidana + biaya "alat produksi" lan bahan bakar sing digunakake + biaya layanan saka "struktur keamanan" ... 2. Biaya barang lan layanan sing didol diprodhuksi dening "kontingen khusus" ... kabeh alesan liyane saka kang ala ...
      1. -16
        23 april 2023 08:59
        Kutipan: AAK
        "kontingen khusus"

        Nah, nggawa ...
        1. + 18
          23 april 2023 09:35
          Lan aku bisa njaluk konfirmasi timbal balik saka tesis babagan jinis ekonomi Soviet adhedhasar mung ing kemah? Utawa wacana sing ora ana dhasar mung diijini kanggo sampeyan?
          1. -4
            23 april 2023 16:59
            Kutipan saka paul3390
            mung

            Ing endi artikel kasebut ujar manawa eksklusif?
      2. + 11
        23 april 2023 10:48
        Kutipan: AAK

        +3
        Sampeyan bisa ngomong babagan subsidi utawa untung saka Gulag sing kasebut mung kanthi rong nomer ing tangan:

        Yen sampeyan pengin ngerti persis babagan bathi Gulag, mula ya, sampeyan butuh nomer. Lan yen pangerten umum cukup, banjur aku bisa menehi crita siji, saiki wis suwe mati, "narapidana" ing kemah. nebang alas ing Ural. Dadi, ing pungkasan istilah pakunjaran, ing taun 1958, dheweke nggawa saka kamp chainsaw lan "kanthong" dhuwit (iki ing tembung kang). Dheweke uga duwe gergaji listrik ing kemah. Garis listrik ditarik menyang plot, sing ana ing sangisore kliring, lan gergaji listrik dipakani. Dheweke uga duwe kompetisi sosial, lan akun dhewe saka kayu sing dipanen (wong khusus ing brigade), sing, bebarengan karo akuntan camp (saka administrasi camp), bebarengan ngetung output saben dina saka brigade. Lan padha mbayar dhuwit kanggo! Bagéyan tartamtu saka dhuwit diwènèhaké - ana toko ing kemah! Sebagéyan gedhé penghasilan kasebut diwènèhaké sawisé dipenjara.
        Aku pracaya yen ing kahanan iki, iku bodho kanggo mikir sing camp iki ora duwe bathi kanggo negara.
        Aku pracaya Shpakovsky, sing mbayangno piyambak minangka ahli ekonomi politik gedhe, lungguh ing puddle jero lan reged karo kritik saka klasik.
        1. +2
          23 april 2023 11:59
          Camp iki ora duwe bathi kanggo negara.

          Iku gumantung ing apa sing dianggep mundhut lan MediaWiki .. Lan - apa ukuran kanggo nimbang wong.
          1. 0
            23 april 2023 19:03
            [quote = paul3390] [quote] kamp iki ora nguntungake negara. [/ quote]

            Sampeyan njupuk tembung sandi metu saka konteks lan rampung kleru maknane.
            .[quote=paul3390]
            Gumantung apa sing dianggep rugi lan untung.. [/ Quote]
            Kamp ora bisa dadi perusahaan sing ora duwe bathi. Kemah sing dakcritakake yaiku perusahaan panen kayu. Dheweke ora menehi produk, nanging ngedol. Dheweke ora bakal ngedol kayu ing ngisor regane. Yen ora, dheweke bakal nyuda biaya kanthi nyuda gaji para narapidana. Lan kenalanku bakal teka ora karo "kantong" dhuwit, nanging setengah luwih, utawa tanpa wong-wong mau.
            [quote = paul3390] Lan - ing skala apa kanggo ngitung. [/ quote]
            Lan apa babagan skala?
        2. 0
          24 april 2023 05:36
          Inggih, negara Soviet ora nguber MediaWiki, lan kemah padha utamané koreksi, lan ora kanggo Cut mudhun dhuwit. Tujuane yaiku supaya wong bisa nambah lan dadi warga Soviet sing apik. Njupuk engineer padha Ramzin, padha dilebokake ing kunjara kanggo sabotage, nanging ing camp nemokke ketel Ultra-modis, lan iki malah nampa penghargaan negara. Piye wae, ora cocog karo dongeng sing tujuane kanggo mateni lan mateni kabeh wong.
          1. -1
            24 april 2023 13:12
            Saiki, ing tingkat absolut ing saindenging jagad, ing stasiun termal, sawise daya tartamtu, ana boiler adhedhasar prototipe ketel Ramzin. Dina iki ora ana angin lan aku duwe tampilan liwat jendhela babagan kolom kilometer. saka kumelun saka stasiun daya distrik negara diduweni dening E-ON karo ketel Ramzin .. Dadi negara wis levers kuwi saka meksa ing EU, biaya stasiun bakal pompa nganti bab waktu saka pipa gas diunekake munggah.
          2. -1
            29 april 2023 10:35
            Kutipan: Mikhail Krivopalov

            Inggih, negara Soviet ora nguber MediaWiki, lan kemah padha utamané koreksi, lan ora kanggo Cut mudhun dhuwit.

            Ya wis. Nanging sapa sing ngandhani yen negara kudu nggawe parasit saka ZK? Njaga wong-wong mau ing budget. Kemah kasebut, paling ora, kudu mandiri, amarga iki dudu penjara.
    3. + 11
      23 april 2023 10:24
      Penulis bisa ngerti soko, nanging ing kasus iki, kanggo sijine iku mildly, kang nemen distorts gambar nyata.

      Mung sawetara artikel kompeten saka penulis liwati karo nomer cilik komentar, lan penulis mutusaké kanggo mundhakaken "monetization" saka artikel ing cara biasanipun kanggo penulis - kanggo tong minyak saka informasi - a spoonful saka lelucon penulis. Lan kene sampeyan - kabeh boils lan umpluk
      1. +7
        23 april 2023 15:07
        penulis mutusaké kanggo mundhakaken "monetization" saka artikel ing biasanipun, kanggo penulis, cara - ing tong minyak saka informasi - a spoonful saka lelucon penulis. Lan kene sampeyan - kabeh boils lan umpluk
        Ora ana propagandis mantan. sabab Azef urip lan menang! (utamane yen pembayaran kanggo jumlah kiriman)
    4. + 12
      23 april 2023 12:48
      Ana akeh sing ora bener ing artikel sing buta huruf iki.
      Kajawi denigrasi jaman Soviet, woh-wohan kang wis njarah rayah lan numpes klan luwih saka telung puluh taun, kang wis nggawa negara lan bangsa menyang negara deplorable saiki, ana uga ora nyebutake kasunyatan sing relatif kamakmuran. saka bagean saka populasi negara Kulon adhedhasar paksaan wong ing negara liya liwat kontrol diktator negara kasebut.
      Penulis artikel kasebut ketoke nganggep awake dhewe minangka sing paling cerdas ing klasifikasi dhewe. Ora jelas dhasar apa. Yen ana wong sing mbayar dheweke kanggo usaha kasebut, mula sampeyan bisa ndeleng manawa wong sing mbayar dheweke ora kalebu wong sing pinter, nanging malah ngece kanggo dhuwit dhewe.
      1. -3
        23 april 2023 12:54
        kamakmuran relatif saka bagean saka populasi negara Kulon adhedhasar paksaan wong ing negara liya
        Apa maneh babagan "sumber daya sing dijarah lan wong ireng diperbudak"? Apa sampeyan tau mikir babagan kasunyatan manawa Barat lan rakyate dhewe kerja kanthi efektif lan entuk dhuwit sing apik?
        1. +3
          24 april 2023 05:44
          Lan kepiye carane nerangake manawa utang paling gedhe ing jagad iki yaiku negara-negara Milyar Emas? Utang pemerintah AS kira-kira 30 triliun, lan EU uga ana ing endi wae. Kajaba iku, yen West aneh dianggo uga, iki piye wae ngilangi kasunyatan sing padha bisa ngrampok wong liya? Lan ora kalebu kasunyatan manawa puncak negara-negara Kulon uga ngrampok populasi?
        2. -1
          24 april 2023 13:49
          Quote: pemotong baut
          Apa sampeyan tau mikir babagan kasunyatan manawa Barat lan rakyate dhewe kerja kanthi efektif lan entuk dhuwit sing apik?

          Akeh sing bisa kerja kanthi efektif, nanging nganti saiki mung Barat sing bisa ngrampok kanthi efektif ... apa sampeyan wis tau mulang sejarah, paling ora ing sekolah?
    5. +1
      24 april 2023 13:47
      Kutipan: Alexey Sommer
      Penulis bisa ngerti soko, nanging ing kasus iki, kanggo sijine iku mildly, kang nemen distorts gambar nyata.

      Ayo padha ngomong yen iki dudu upaya pisanan penulis kanggo nindakake apa-apa liyane saka dhewe. Kelingan ing paling project saka BMP kang belay , ngendi diwenehi gr. ngajokaken kanggo praktis nglindhungi kendaraan tempur infanteri saka asor karo awak.

      Inggih, aku mbaleni maneh, gr.author - yen sampeyan luwih apik ing sajarah, kaya sadurunge - piye wae bisa kanggo sampeyan. Analisis politik, ekonomi lan sosial dudu bisnis sampeyan.
      1. -2
        24 april 2023 16:57
        Kutipan saka Dali
        ngendi diwenehi gr. ngajokaken kanggo praktis nglindhungi kendaraan tempur infanteri saka asor karo awak.

        Endi sampeyan maca iki? Malah ana gambar kapsul individu kanthi waja kanthi waja sing luwih kenthel tinimbang waja kendaraan tempur infanteri saiki. Apa sampeyan duwe masalah penglihatan?
        1. 0
          24 april 2023 18:00
          Kutipan saka kaliber
          Endi sampeyan maca iki? Malah ana gambar kapsul individu kanthi waja kanthi waja sing luwih kenthel tinimbang waja kendaraan tempur infanteri saiki. Apa sampeyan duwe masalah penglihatan?

          Kelalen akeh "komentar sing apik" (lan nggambarake kahanan kanthi akurat), artikel kasebut ... bisa nyebabake ...
          PS
          Apa sampeyan duwe masalah memori ... ?
          1. 0
            26 april 2023 16:00
            Kutipan saka Dali
            Kelalen akeh "komentar sing apik" (lan nggambarake kahanan kanthi akurat), artikel kasebut ... bisa nyebabake ...
            PS
            Apa sampeyan duwe masalah memori ... ?

            Ana mesthi luwih bodho tinimbang wong pinter - iku kasunyatan!
            1. 0
              27 april 2023 21:02
              Kene sampeyan bener. Salah siji saka wong wicaksana nulis kanthi cara sing telung puluh wong pinter ora bakal bisa mangsuli pitakonan sing ditakoni. Lha yo bener, lak akeh sing dikongkon mangsuli apa sing mbok tulis, sing jelas nganti satus sing nulis ora bakal ngenteni jawaban saka sampeyan, mung ana pitakonan. Anak lanang siji ngomong marang pakdhe siji - pakdhe, sampeyan. Pakdhe mlayu lan sambat marang ibune yen anakmu ngarani aku bodho, aku njaluk ngapura. Nak, njaluk ngapura marang pakdhemu! Pakdhe, ngapura kula sing sampeyan!
    6. +2
      28 april 2023 16:48
      Kutipan: Alexey Sommer
      Gulag disubsidi lan persentase kontribusi kanggo ekonomi bisa diabaikan

      Aku maca lan ngerti, aku ora duwe pitakonan. hi
      Miturut Assessment saka dhokter saka èlmu sajarah, profesor Viktor Berdinsky, kegiatan ekonomi NKVD iki dibedakake dening sistematis, gedhe-ukuran lan cetha ditetepake karakter militèr-industri. Wiwit separo kapindho taun 30-an, jumlah tahanan ing ITL GULAG saya tambah, lan volume kerja ing kamp kerja paksa uga saya tambah. Mung rong taun, wiwit taun 1936 nganti 1938, ing 13 kamp kerja paksa tikel kaping pindho lan nganti 2 milyar rubel. Penambangan emas mundhak kanthi faktor sing padha (ing taun 2,6, tawanane ditambang luwih saka 1938 ton).

      Sumber: Apa penghasilan sing ditampa USSR saka Gulag - Pitu Rusia
      © Russian Seven russian7.ru
  2. +1
    23 april 2023 07:09
    Lha, sapa ngerti. Kanthi robotisasi lan krisis overproduksi ... Krungu, krungu. Bener, sanajan kita njupuk kesalahan langgeng kabeh sosiolog - considering kapisah, ditutup, masyarakat ... Yagene peran saka kurang trampil, secara harfiah budhak pegawe - menang ing donya sabenere ing nganti bubar paling ekonomi dikembangaké daya - Amerika Serikat, ing ngendi padha tradisional menehi hasil karo paling kurang trampil karo pegawe - padha jahitan seragam mirah kanggo tentara utawa padha mbangun dalan? Ing kana, kira-kira 75% seragam narapidana diikat, lan saben narapidana kaping papat ing planet kasebut ana ing AS ...
    Maneh, lan yen sampeyan ndeleng perkara sing luwih wiyar, malah luwih wiyar, apa sing kita alami karo krisis overproduksi ing negara-negara individu lan kekurangan pangan - ing donya, lan ing mangsa ngarep, banyu seger sing padha, sanajan kasunyatane. tingkat teknologi ... NPP sampeyan bakal ngatasi masalah iki ing wilayah kasebut, sing sampeyan ora butuh maneh ... Sampeyan ora bisa ndeleng panjaluk tenaga kerja manual ing pembangkit listrik tenaga nuklir, utawa kemampuan kanggo mbangun. robot - lan sampeyan ora bisa ndeleng, kang khas, ing mangsa.
    Kanthi pegawe manual uga diterangake
    https://nords-nisse.livejournal.com/84821.html
    Kanggo "manual" sculpt coklat bar lan manggon ing, sampeyan kudu Bunch saka babu plowing kanggo 20 dolar saben taun. Masalahe yaiku ngganti karo pembudidaya robot sing luwih murah ora ana pitakonan.
    Dadi pranyata pembangunan dadi "elit intelektual karo tenaga kerja manual" ... Ora bisa ...
  3. + 13
    23 april 2023 07:10
    Ing jaman saiki, cukup mung dadi budak ... kanggo iki sampeyan mung kudu njupuk utangan yuta dolar saka bank ... sawise iku wong dadi budak kredit ing bank.
    Pakaryan ndadekke kabungahan kanggo wong mung yen dheweke ndeleng makna eksistensi dheweke.
    Akeh wong sing kerja mung kanggo nyukupi kebutuhane awake dhewe lan keluargane.
    Nyuwun
    Umumé, wong dipérang dadi rong kategori ... sawetara percaya yen tenaga kerja digawe saka monyet, liyane percaya yen jaran mati amarga kerja.
    Kanggo 70 taun, wong kita cepet-cepet menyang masa depan komunisme sing seneng, lan pungkasane bali menyang masa depan kapitalisme. opo
    Saiki setan ngerti apa sing ana ing ngarep ... lan apa sing ana ing pikirane warga kita.
    1. -19
      23 april 2023 07:36
      Quote: Lech saka Android.
      wong kesusu

      Nyuwek lan ambruk!
      1. + 13
        23 april 2023 07:40
        Kutipan saka kaliber
        Nyuwek lan ambruk!

        Para Nyembah Babi saiki nyuwek-nyuwek dhewe, mbela piramida ing ndhuwur sing ora bakal ngadeg.
        1. -12
          23 april 2023 07:45
          Kutipan saka ism_ek
          ing ndhuwur kang ora bakal ngadeg.

          Kenapa kudu ing ndhuwur? Tengahe uga apik...
          1. +5
            23 april 2023 10:21
            ... Ing tengah uga apik ...

            Dadi sampeyan pemilik cilik. Nanging para pemilik cilik bakalan kudu milih apa dheweke karo borjuis utawa proletariat.
            "... Ing wektu sing padha, borjuis cilik minangka pemilik lan buruh. Minangka buruh, dheweke simpati karo kelas buruh lan ing pirang-pirang aspek solidaritas karo dheweke ing perjuangan kanggo urip sing luwih apik. Iki nuwuhake demokrasi. ing M. b., kepinginan kanggo kaadilan lan kesetaraan, musuhan kanggo ibukutha gedhe, monopoli. Nanging minangka pemilik, dheweke iri marang posisi lan kasugihan saka borjuis, ngupayakake lan impen supaya bisa dadi minoritas sing duwe hak istimewa. Posisi M. minangka pemilik nemtokake konservatisme dheweke, semangat philistinism, individualisme, wedi marang komunisme, diduga nglanggar properti cilik. , kontak sing winates karo donya njaba nyempitake cakrawala. Kaum borjuis cilik paling seneng karo adat istiadat lan tradhisi sing wis kadaluwarsa, rawan karo kabeh jinis kecenderungan nasionalis. Biasane M. b. nyoba nyingkiri benturan kelas sing cetha, supaya adoh saka politik nganti adoh. sabisane. Iki ndadékaké kanggo kasunyatan sing ing periode pergolakan sosial-politik utama, borjuis, nyoba kanggo njaga "garis tengah" ing politik, nyatane, tanpa disadari lan mesthi wavers antarane borjuis lan proletariat ... (pirsani V. I. Lenin , Koleksi lengkap soch., ed. 5, vol. 32, p. 344). https://www.booksite.ru/fulltext/1/001/008/075/327.htm
            1. -1
              27 april 2023 18:15
              Nanging proprietors cilik ing sawijining dina kudu milih apa padha karo borjuis utawa karo proletariat.

              Lan uga pemilik cilik bisa ngedol barang-barang cilik lan mbuwang ing endi wae karo barang-barang lan kawruhe, ing ngendi pitakonan antarane proletar lan borjuis ora kaya diare, lan ing ngendi sawetara owah-owahan kekuwatan ora kedadeyan karo populasi kang kapapar kaping pirang-pirang ing abad , Contone. Yen ana kabutuhan kaya ngono, lan alternatif kasebut bakal dadi "gerakan ksatria" liyane, sing bakal mbukak bagean penting saka populasi ing macem-macem pose sing menarik.
              Teori kasebut magis, nanging luwih magis nalika kabeh ing urip dadi luwih utawa kurang miturut rencana lan ora amarga kahanan alam. Dadi nang endi wae ing tengah piramida ora dadi ala.
              1. 0
                28 april 2023 16:51
                Ing sawijining wektu, akeh "pemilik cilik" sing dibuwang ing Eropa, sing ora ana masalah "landhep". Banjur. Lan saiki dheweke golek papan kanggo golek papan sing ora ana masalah "landhep" antarane pemilik cilik lan para migran iki. Lan kabeh sawise kabeh, kanggo sawetara sepuluh utawa rong taun.
          2. -1
            24 april 2023 13:51
            Kutipan saka kaliber
            Kenapa kudu ing ndhuwur? Tengahe uga apik...

            Sampeyan kaya wong-wong mau ... mbok menawa sampeyan kudu pindhah ana?
        2. +9
          23 april 2023 10:05
          nglindhungi piramida ing ndhuwur kang ora bakal ngadeg.
          Kapitalisme ora gumantung marang kapitalis, nanging wong bodho sing ngimpi dadi kapitalis ya .
          1. +9
            23 april 2023 13:17
            nanging ing wong bodho sing ngimpi dadi kapitalis
            - "Impen Amerika" diarani)) Inggih, utawa wortel ing ngarepe moncong kuldi .. ing tongkat)))
          2. -4
            27 april 2023 18:43
            Ing keadilan, ing pilihan saka rong jinis sikap kanggo property - antarane kapitalis, conditionally "Western" sikap, lan sosialis-rudimentary, karo kabèh gamut saka fluktuasi bisa, conditionally "Eastern" - Aku bakal milih pisanan.
            Sanajan umume iki minangka pilihan antarane pati kanthi kapak utawa palu, setan ana ing rincian. Kapitalisme ngandika yen sembarang whim kanggo dhuwit. Yen sampeyan duwe. Iki apik, amarga yen sampeyan dudu wong bodho lan ora ana ing sisih paling ngisor, lan yen sampeyan duwe kabutuhan lan rasa sing beda karo "standar rata-rata ing rumah sakit" tartamtu - sampeyan bisa urip kaya sing dikarepake. "+ -" sawetara tartamtu, diwatesi dening kasedhiyan dhuwit lan ostracism sosial utawa elit. Sampeyan bisa mindhah wates iki sethitik yen seneng.
            Ing "sosialisme" kanthi kondisional, sanajan sampeyan duwe kesempatan statistik sing luwih dhuwur ing tingkat sing luwih dhuwur ing "corong kesempatan", kualitas lan tingkat realisasi kabutuhan sampeyan ing posisi iki bakal tansah dikarepake, nanging luwih-luwih, Jumlah faktor sing mbatesi sampeyan bakal luwih akeh, ostracism sosial luwih dhuwur, peraturan pemerintah ing urip sampeyan luwih akeh. Bab-bab kasebut asring ora bisa ditembus kanthi cara legal. Minangka "sosialisme" berkembang saka apa sing wis luwih utawa kurang dileksanakake kanggo apa sing kudu sacara teoritis - garis watesan iki mung bakal nambah, luwih mengaruhi kebebasan milih individu sing ngerti apa sing dikarepake lan dikarepake saka sudut pandang "rata-rata. suhu ing rumah sakit" KELEBIHAN.

            Contone, aku pengin Big Pink Gajah. Topi njero. saka sistem, everyone strictly ora Care kok aku kudu iku - lan yen kepinginan punika Unlimited lan aku entuk dhuwit - Aku bakal tuku, Aku bakal duwe. Ing njero sistem sosial, saka sudut pandang kabeh tingkat makhluk, bakal dianggep yen aku ora butuh Gajah Jambon Gedhe. Kabeh organ negara, kaya sistem kekebalan awak, bakal mulai nglawan kasunyatan kebutuhanku iki sabisa-bisa, amarga ora perlu, Bodho, Edan, Ora Rasional, Provokatif, nyorot aku lan kemampuanku lan confuses pikiran watara, meksa wong-wong mau kanggo mikir bab apa padha duwe kabutuhan tuwa, implementasine saka kang sistem ora Care babagan salah siji ing ekonomi utawa ing rencana organisasi. Upaminipun ing Kapitalisme aku aktor sugih, Aku duwe gambar lan aku dhewe manggon ing gambar iki. Aku pengin mbangun omah negara karo gargoyle, parit lan butler ing livery. Yen aku duwe dhuwit kanggo iki, aku bakal nindakake, yen pancene ngganggu aku.
            Ing sosialisme, aku ora bakal bisa nindakake iki, lan ora ana sing bakal menehi tandha aspirasiku. Lan ing kana, lan ing wektu sing padha, minangka Aktor sing apik banget, aku bisa entuk dhuwit akeh - yen aku pancen apik. Nanging ing kasus sing sepisanan, kabutuhanku bakal kepenak, ing kaloro, bakal deformed dening sistem (nganti dacha kayu bersyarat ing Peredelkino) utawa ora puas.

            Masyarakat sosialisme utawa kapitalisme isih tetep bodho, umume akeh. Proporsi bisa beda-beda, ya. Nanging ora bakal ana wong sing luwih pinter tinimbang wong bodho, mesthi bakal ana luwih sithik. Ing kapitalisme, wong bodho ditindhes dening sumber daya saka wong pinter (iki kondisional, luwih bener kanggo nyebut wong sugih kanggo siji alesan utawa liyane), lan pengaruh lan pendapat ing realisasi kabutuhan (saka minoritas) dijupuk. menyang akun menyang ombone luwih rodok kurang. Ing sosialisme, wong bodho duwe makna sing luwih penting ing masyarakat (lan panemu lan panemune babagan samubarang) tinimbang ing sistem sing luwih alami (nyebarake pentinge wong miturut kemampuan utawa kekerabatan), lan mulane, sistem kasebut nggatekake. raosipun langkung ageng.. ngengingi kabutuhan minoritas. Minoritas luwih winates.
            Miturut "minoritas" tegese wong sing ngadeg metu ing siji utawa liyane ing kabutuhan lan kabisan.

            Iki minangka salah sawijining masalah utama kenapa sosialisme bersaing kanthi apik karo tutup, lan kenapa tutup isih urip.
            1. 0
              28 april 2023 17:05
              Ana akeh tembung, nanging pikirane primitif. "Ngadeg ing kabutuhan lan kabisan", mung conto kabutuhan kabeh banget sengsara: gajah pink, kraton. Kabeh miturut Freud. Sing "pinunjul" kuwi duwe kemampuan siji - kanggo njupuk luwih akeh. Lan kasunyatan sing padha nyebar rot ing jaman Soviet bener. Mung ing sawetara titik padha mandheg, lan padha ngrambah goal, padha nyekel kabeh sing digawe mayuta-yuta wong.
  4. + 18
    23 april 2023 07:22
    Pancen angel dimangerteni apa sing pengin ditulis dening penulis, nanging akeh cara sing salah.
    Ing USSR, ora ana sing utamané dipeksa kanggo bisa. Karya dianakaké ing dhuwur lan ora kaku banget. Dheweke ora kerja amarga alasan ideologis. Mulane, ing USSR padha perang nglawan parasitism. Parasit padha mungsuh masyarakat. Sapa sing ora gelem kerja? Maling ing hukum, macem-macem dissidents.
    Masyarakat Soviet nyoba ngrusak piramida iki. Negara mbayar pendidikan kanthi lengkap. Ana akeh sing diarani. "angkat sosial". Parasit yaiku wong-wong sing parasit ing sistem Soviet lan mbangun piramida dhewe, lan mulane perang karo wong-wong mau.
    Masa depan jelas ana ing mburi sistem Soviet lan kabeh piramida bakal dirusak. Nanging ora bakal cepet.
    Delengen China. Ahead saka negara, kang terus-terusan numpes piramida. Nanging dalan iki angel lan tortuous.
    1. -9
      23 april 2023 07:36
      Kutipan saka ism_ek
      Ing USSR, ora ana sing utamané dipeksa kanggo bisa.

      Apa sampeyan krungu babagan hukum parasitisme? Rong minggu sawise dipecat, dheweke ora entuk kerja - dheweke teka kanggo ngerteni kenapa sampeyan parasit. Bojoku ngadhepi iki, sing ora dissident utawa mungsuh. Aku mung kepengin tekan ngendi sing dakkarepake lan kudu ngenteni wong kasebut lunga. Bungkus...
      1. + 16
        23 april 2023 08:03
        We ngerti Ladies kuwi .... bohemian.
        Kanggo referensi. Mbah buyutku (lair 1897) ora tau kerja resmi kanggo aku. Kaping pisanan, bojone ora menehi (ora entuk apik), banjur, nalika dheweke mati, dheweke kerja ing omah minangka tukang jahit (ora resmi). Masalah iki ditanggulangi dening piranti fiktif kanggo karya. Ya, iku bisa.
        Kanggo sing ora ngerti kasunyatan Soviet. Parasit yaiku wong-wong sing UTAMA ora pengin kerja. Mesthi wae ana kemungkinan kerja fiktif.
        1. -11
          23 april 2023 08:10
          Kutipan saka ism_ek
          Masalah iki ditanggulangi dening piranti fiktif kanggo karya.

          Moral sing luar biasa saka pembangun komunisme. "Sapa sing nglakoni dosa kanthi meneng, ora nglakoni dosa."
        2. -10
          23 april 2023 08:12
          Kutipan saka ism_ek
          We ngerti Ladies kuwi .... bohemian.

          Aku ora ngerti yen kowe Ilya kenal karo bojoku.. Ora ngomong apa-apa bab kancane Ilya.
        3. +7
          23 april 2023 08:56
          Mesthi wae ana kemungkinan kerja fiktif.

          Bener! Garwane sekretaris panitia daerah ing kutha remajaku lan sakbanjure - digarap ... dadi tukang resik! Apa ing proyek tartamtu iki? Nanging ora ana bedane ... Mesthi wae, ana wong sing kerja kanggo dheweke, lan dheweke duwe senioritas. Kanggo pensiun. Sing dadi titik. Banjur, ing pungkasan, dheweke bakal dilebokake ing pekerjaan sing dibayar luwih dhuwur sing nemtokake ukuran pensiun.
          Kabeh padha ngerti, kabeh padha nesu, padha meneng - kabeh!
          Amarga padha kepingin urip. Ing Kaukasus, sampeyan ora bakal ngrusak.
          1. -15
            23 april 2023 09:00
            Quote: depresi
            Kabeh padha ngerti, kabeh padha nesu, padha meneng - kabeh!

            Moral bosok - masyarakat bosok!
            1. + 11
              23 april 2023 09:28
              Lan saiki ora bosok?)
              Ayo.)
              Sampeyan bisa nemokake rot ing endi wae.
              Saiki luwih akeh.
              1. -9
                23 april 2023 17:02
                Kutipan: Alexey Sommer
                Saiki luwih akeh.

                Dadi saiki kita ora mbangun komunisme ...
                1. +3
                  24 april 2023 00:03
                  Kutipan saka kaliber
                  Kutipan: Alexey Sommer
                  Saiki luwih akeh.

                  Dadi saiki kita ora mbangun komunisme ...

                  Sing kok bosok dadi ORDER maneh!!!
                  1. -1
                    24 april 2023 16:59
                    Kutipan saka nedgen
                    Sing kok bosok dadi ORDER maneh!!!

                    Mung saiki kanggo sawetara alasan kita ora ambruk ...
                    1. +1
                      27 april 2023 08:46
                      Kutipan saka kaliber
                      Kutipan saka nedgen
                      Sing kok bosok dadi ORDER maneh!!!

                      Mung saiki kanggo sawetara alasan kita ora ambruk ...

                      Mung amarga pimpinan negara ora pengin. Yen ora, bakal ambruk luwih cepet tinimbang USSR
            2. +8
              23 april 2023 15:12
              Moral bosok - masyarakat bosok!
              Lan propagandis partai persis padha bosok.
          2. + 10
            23 april 2023 10:06
            Kabeh padha ngerti, kabeh padha nesu, padha meneng - kabeh!

            Lyudmila Yakovlevna, mulane kaya ngono karo sampeyan: mesthi kaya ngono karo pengecut.
            Lan ing ngendi aku manggon ing USSR, ing Crimea, mesthi ana wong "linguistik" - iki ora bisa dadi prinsip.
            Wong asring mbantah babagan USSR, mula sampeyan manggon ing Crimea, kabeh urip luwih apik. Aku mbantah aku ora manggon ing kutha resort, nanging ing industri rampung, Kerch, "metallurgists lan nelayan."
            Nanging saiki aku ngerti yen ing ngendi dheweke nganggep negara Soviet lan ora meneng, ana tatanan sosialis, mesthi, ing taun 80-an, ing kahanan creeping, nganti saiki didhelikake, kontra-revolusi kapitalis.
            Lan ing ngendi dheweke meneng, ana rak kosong. Kita wis ora clogged rak-rak, uga, mesthi ora kosong.
            Amarga sekretaris 1 panitia kutha manggon ing pekaranganku, ing omah tangga, ing apartemen sing luwih cilik tinimbang wong tuwaku, buruh.
            Lan garwane katon jelas, guru sing apik banget ing sekolah kita, diajeni kabeh wong.
            Lan prinsip panguwasa, pegatan saka kasunyatan, tansah prasaja: meneng, supaya kabeh cocog lan kabeh apik. apik
            1. +3
              23 april 2023 14:16
              . mulane ya kaya ngono karo kowe: wong pengecut tansah kaya ngono.

              Celana?
              Eduard... Apa kowe tau disiksa? Lha, supaya ora langsung mati, nanging suwene patang jam, terus-terusan njaluk diparingi pati - apa ana sing kaya ngono?
              Ing kene wong-wong padha nesu-nesu: "Kowe ora ngerti iki lan iku!!! Nanging ora ngerti iki lan iki!!!" Inggih, kula gabung. Sampeyan ora bisa mbayangno kepiye latar mburi urip sing nggegirisi. Lan apa jinis pati sing disaranake digunakake.
              1. +5
                23 april 2023 14:50
                Eduard... Kowe wis tau disiksa?

                Lan apa hubungane karo iki, kita nulis babagan nglanggar sosial. legalitas ing Sekretaris Pertama saka sawetara jinis panitia regional? Aku pengin ngerti apa jeneng mburi?
                Dheweke ngomong babagan Romanov ing Leningrad yen dheweke ngatur pesta pernikahan ing perak Hermitage, saiki kabeh wong ngerti yen iki palsu, nanging ... desas-desus nindakake tugase.
                Ana sing disiksa ing jaman vegetarian ing jaman sekretaris panitia regional? Aku ora ngelingi sing nandhang sangsara saka torture ing 83 utawa malah ing 85 kanggo ngandika ing rapat partai utawa konferensi? Kanthi Perestroika, nalika diwiwiti pemugaran, ayo lunga.
                Ing kene wong-wong padha nesu-nesu: "Kowe ora ngerti iki lan iku!!! Nanging ora ngerti iki lan iki!!!" Inggih, kula gabung. Sampeyan ora bisa mbayangno kepiye latar mburi urip sing nggegirisi.

                Aku ora bakal mbantah, aku ora weruh akeh, lan aku ora ngupayakake lan ora ngupayakake. Nanging ing kene aku dhewe njabat ing Kaukasus, resimen kasebut ana ing Grozny, ana ing endi wae saka Makhachkala nganti Vladik, kita "ngunjungi" ing Sumgait lan Karabakh, supaya bisa dianggep manawa aku weruh apa-apa, lan krungu bab urip lan pati. , liwat taun, mbok menawa aku lali.
                Nanging sing aku eling banget yaiku penyiksaan ing USSR ing panitia regional ing 70-80s. abad kaping XNUMX ora duwe.
                Sincerely,
                hi
                1. -5
                  23 april 2023 15:21
                  Dheweke ngomong babagan Romanov ing Leningrad yen dheweke ngatur pesta pernikahan ing perak Hermitage, saiki kabeh wong ngerti yen iki palsu,
                  Bener, Edward.
                  1. +3
                    23 april 2023 16:11
                    Dheweke ngomong babagan Romanov ing Leningrad yen dheweke ngatur pesta pernikahan ing perak Hermitage, saiki kabeh wong ngerti yen iki palsu,
                    Bener, Edward.

                    Anton sugeng sonten!
                    Aku krungu ngelawan, nanging sumber, yen ana, aku bisa?
                    1. -1
                      23 april 2023 16:49
                      Kula hormati, Edward!
                      Mesthi ora ana sumber resmi. Sawetara taun kepungkur, nasib nggawa aku menyang wong sing menarik, putra saka kepala Hermitage AChE, sing kerja ing Piotrovsky Sr. Ditakoni langsung, dheweke ngonfirmasi keaslian crita iki. Nanging plot karo Tarasyuk dibantah.
                  2. +4
                    23 april 2023 16:46
                    Kutipan saka: 3x3zsave
                    Bener, Edward.

                    Iku ora bener.
                    Ing kasus apa wae, babagan pesta putri - mesthine. Aku khusus sinau masalah iki, ora ana bukti, mung gosip. Dene manten dhewe, bubar ana wong urip sing bener-bener ana ing kono. Pernikahan kasebut ditindakake ing dacha Romanov, mung ana rong puluh wong sing diundang, lan ora ana layanan Catherine.
                2. +7
                  23 april 2023 17:20
                  Nanging sing aku eling banget yaiku penyiksaan ing USSR ing panitia regional ing 70-80s. abad kaping XNUMX ora duwe.

                  Lan kenapa - ing komite regional?
                  Bayangna kahanan kaya ngono.
                  80s, kutha Kaukasia cilik. Ing wayah sore ing Lenin Street ing omah walikota, kaya sing diucapake saiki, kabeh elit kutha lan partai kumpul kanggo pesta, lan karo dheweke maling lokal karo shobla. Umumé, padha ngombe, mangan, banjur elit mulih, lan bandit menyang torture Rusia. Ing kabeh omah Rusia, ana jar minyak tanah ing saben kamar. Luwih becik diobong tinimbang kena siksa kaya ngono, sing ditawakake ing macem-macem. Lan esuk kutha isih ndredheg saka kasus anyar. Nanging - nyolong wong non-pribumi kanggo tujuan tebusan. Lan iki ing kutha cilik! Apa sampeyan ngerti KGB? ngerti! Surat lan telegram dipriksa. Kebocoran informasi gupuh wis nipped ing Bud.
                  Kabeh dadi rusake negara. Penerbangan umum diwiwiti saka kutha. Nanging sampeyan, Rusian Rusia, ora bisa yakin apa-apa. Dheweke ora ngyakinake aku, lan saiki ora. Sampeyan wong umum.
                  Ngapunten menawi tersinggung.
                  1. +5
                    23 april 2023 17:59
                    Nanging sampeyan, Rusian Rusia, ora bisa yakin apa-apa. Dheweke ora ngyakinake aku, lan saiki ora. Sampeyan wong umum.
                    Ngapunten menawi tersinggung.

                    Ludmila Yakovlevna,
                    Aku ora salah siji sing touchy, utamané ing kasus aku ora pengin nyinggung sampeyan ing sembarang cara.
                    Nalika aku nulis: Aku njabat ing Grozny, ana ing Makhachkala, Kaspiysk, Khankala, Kizylyurt, Khasavyurt, Nazran, Ordzhonikidze (Vladik) lan Nalchik. Nang endi wae, kajaba Nalchik, ana unit resimen saka Kamentrian Dalam Negeri USSR.
                    Ing 90s, aku ora argue, bab elek wiwit, padha njupuk resimen kita ing Grozny, nanging sadurungé ngendi? Apa taun, 80 utawa 86? 1989 - ya, iku bubar, Sumgayit lan Karabakh wiwit 1988.
                    Nanging isih, kutha apa sampeyan ngomong babagan?
                  2. +7
                    23 april 2023 18:34
                    Nanging sampeyan, Rusian Rusia, ora bisa yakin apa-apa. Dheweke ora ngyakinake aku, lan saiki ora. Sampeyan wong umum.
                    Sampeyan ora kudu ngomong. Utamane babagan wong umum. Biasane "wong umum" yaiku wong sing nduweni kewarganegaraan demokratis. Lan liyane babagan tanggal acara, paling kamungkinan - iki 88-89 taun. Ing wektu sing padha, kabeh sedulurku, sing wis manggon ing Namangan (Lembah Ferghana) suwene 50 taun, lunga menyang Rusia.
                  3. 0
                    1 Mei 2023 15:46
                    Sampeyan ngomong ing teka-teki kaya mengkono ... patang puluh taun wis liwati. Kutha apa, wong apa?
                3. 0
                  25 april 2023 01:02
                  Lha piye? Sampeyan mbokmenawa lali. Novodvorskaya njerit ing saben pojok dheweke disiksa ing rumah sakit jiwa. Dheweke ora ngomong persis carane. Mbokmenawa para pandhita ora gelem nyingkirake prawane, sanajan ana ancaman dipecat saka papan "roti", ... nanging dheweke nahan ambegan))))
            2. +6
              23 april 2023 15:17
              Amarga sekretaris 1 panitia kutha manggon ing pekaranganku, ing omah tangga, ing apartemen sing luwih cilik tinimbang wong tuwaku, buruh.
              Lan garwane katon jelas, guru sing apik banget ing sekolah kita, diajeni kabeh wong.
              Lan prinsip panguwasa, pegatan saka kasunyatan, tansah prasaja: meneng, supaya kabeh cocog lan kabeh apik.
              Sugeng tanggap warsa bos. Ing Orenburg, Kepemimpinan urip ing waktu kapisah dijaga ing bank-bank ing Urals. Yen pimpinan manggon ing kana, aku ngerti mung ing pertengahan 70-an, nalika aku ngobrol karo putri sekretaris panitia daerah, dheweke dadi mahasiswa taun 3 ing institusi medis. Nganti saiki, aku marem yen komunikasi kasebut ora diterusake. Aku ora kaya muda emas, sanajan dheweke ora dadi kagungane, nanging sampeyan ora bisa njaluk adoh saka pengaruh lingkungan.
              1. +2
                23 april 2023 18:03
                Sugeng tanggap warsa bos. Ing Orenburg, Kepemimpinan urip ing waktu kapisah dijaga ing bank-bank ing Urals.

                sugeng sonten,
                mbok menawa.
                Mungkin amarga kutha cilik. Nalika aku wiwit manggon ing St.
              2. +5
                23 april 2023 18:52
                Kutipan: Aviator_
                Ing Orenburg, Kepemimpinan urip ing waktu kapisah dijaga ing bank-bank ing Urals.

                Ing Sverdlovsk, pimpinan manggon ing tengah kutha ing siji omah gedhe. Apartemen kasebut minangka apartemen layanan. Dipindhah menyang pos liyane, apartemen kudu dipasrahake. Ora ana keamanan. Adhiku sinau karo putri sekretaris pisanan Panitia Daerah, tindak menyang omahe. Dheweke dhewe mlaku mlaku tanpa perlindungan. Anak-anak wadon Yeltsin uga sinau ing sekolah kita, nanging umure 15 taun luwih tuwa tinimbang sing ora kita kenal.
                Ana uga dachas njaba kutha, maneh layanan. Ana sing njaga, ora ana sing diidini mlebu, nanging kaya pos komando cadangan kanggo wilayah kasebut. Ana papan perlindungan bom, yaiku. iku fasilitas paramiliter.
                Kedokteran minangka hak istimewa sing penting. Ya, ana rumah sakit sing kapisah kanggo panguwasa. Sanatorium sing kapisah ... Dadi ora ana jurang, kaya saiki, antarane wong biasa lan pimpinan. Sapa wae bisa dadi pimpinan.
                1. +4
                  23 april 2023 19:39
                  Ing Sverdlovsk, pimpinan manggon ing tengah kutha ing siji omah gedhe. Apartemen kasebut minangka apartemen layanan. Dipindhah menyang pos liyane, apartemen kudu dipasrahake.
                  Ora perlu dicritakake, sing kedadeyan karo kita. Kepala kantor pungkasan (kepala, dudu direktur, amarga disetujoni dening Dewan Akademik kantor) nyerahake pondokane ing pungkasan taun 80-an, sing sabanjure wis dadi Direktur (diturunake saka ndhuwur), banjur diprivatisasi. pondokan iki. Inggih, lan sanes-sanesipun.
          3. -1
            27 april 2023 13:36
            Quote: depresi


            Bener! Garwane sekretaris panitia daerah ing kutha remajaku lan sakbanjure - digarap ... dadi tukang resik!
            Lan ana akeh "garwane sekretaris" ing USSR? Apa sampeyan pancene ngadili kabeh masyarakat kanthi sejuta persen iki?
            Quote: depresi
            Mesthi, ana wong sing kerja kanggo dheweke, lan dheweke duwe senioritas.

            Banjur apa sing kedadeyan karo wong sing kerja kanggo dheweke? Utawa dheweke (dheweke) ora butuh senioritas kanggo pensiun? Apa sampeyan ora mikir yen ora ana logika formal ing kene?
            Quote: depresi
            Kabeh padha ngerti, kabeh padha nesu, padha meneng - kabeh!

            Mulane padha meneng, amarga padha ngerti yen dheweke ora bakal duwe bukti, ing kasus iki, dheweke ora bakal duwe. Sing kabeh iki spekulasi idle wong meri, kang ana cukup ing kabeh wektu lan ing masyarakat sembarang.
      2. + 10
        23 april 2023 09:17
        Apa sampeyan krungu babagan hukum parasitisme? Rong minggu sawise dipecat, dheweke ora entuk kerja - dheweke teka kanggo ngerteni kenapa sampeyan parasit. Bojoku ngadhepi iki, sing ora dissident utawa mungsuh. Aku mung kepengin tekan ngendi sing dakkarepake lan kudu ngenteni wong kasebut lunga. Bungkus...


        Kita ora kudu dianggep kaya wong bodho. Kita ora nandhang sangsara marga saka memori fishy lan kita elinga banget sing wong wadon nikah mung bisa dadi ibu rumah tangga.
      3. +6
        23 april 2023 09:22
        Lan - apa? Yen ora, kita ora ngelingi pirang-pirang wong sing kerja kanthi resmi.

        Sampeyan jelas ora pengin ngerti asal-usul hukum kasebut. Amarga yen ana wong ora nyambut gawe, banjur ana pitakonan sing cukup, apa dheweke urip? Salah siji dheweke duwe penghasilan ilegal, utawa dheweke ora duwe omah. Sanadyan siji utawa liyane - pamaréntah Soviet ora bisa ngidini, paling - en masse.

        Minangka conto sampeyan, kita ora perlu la-la kene .. Nalika ing 70s bapak tiriku dikirim ing trip bisnis kanggo Kazakhstan kanggo rong taun, kita tindak karo wong. Lan ibune - ora bisa nemokake proyek ing spesialisasine ana ing kutha cilik, nanging ora pengin nindakake liyane. Lan cukup sukses, nganti pungkasan perjalanan bisnis, dheweke lungguh ing omah karo aku. Mbayangno - dudu yen dheweke ora dilebokake ing pakunjaran amarga parasitisme - ora ana sing ngomong apa-apa .. Dadi - saben kasus kudu dianggep kanthi kapisah ..
        1. +4
          23 april 2023 11:00
          Kutipan saka paul3390
          Lan ibune - ora bisa nemokake proyek ing spesialisasine ana ing kutha cilik, nanging ora pengin nindakake liyane. Lan cukup sukses, nganti pungkasan perjalanan bisnis, dheweke lungguh ing omah karo aku.

          Lan simbah manggon ing desa tambang, ing kana, kajaba tambang, meh ora ana kerja kanggo wanita, lan bis ora mlebu. Dheweke wis cukup kanggo nindakake ing omah. Dadi ing kono meh separo desa dadi ibu rumah tangga. Ibuku kudu mlaku mlaku sawetara kilometer menyang sekolah.
          1. +4
            23 april 2023 16:52
            Sawetara kilometer menyang sekolah ora kaget. Saiki ing kutha, ing Distrik Tengah, ing pusat regional kanthi yuta jiwa, bocah kasebut kudu mlaku, liwat dalan gedhe lan dalan liyane meh 2,5 km utawa kanthi trem. Kaelokan tata kutha ing kasunyatan, ora ing ngimpi.
      4. +8
        23 april 2023 10:11
        Kutipan saka kaliber
        Bojoku ngadhepi iki, sing ora dissident utawa mungsuh.

        Aja ngapusi. Ora ana sing mbatalake ibu rumah tangga. Mbahku ora tau kerja ing ngendi wae sawise perang lan omah-omah karo mbah kakunge. Lan dheweke tilar donya ing taun 2001. Gaji mbah panambang iku cukup kanggo nafkahi dheweke lan anak telu. Lan pensiun saka 118 rubles wiwit 1970 cukup kanggo wong loro. Mbah ora tau nampa pensiun.
        1. -2
          23 april 2023 16:56
          Ora usah kasar banget. Contone, bisa uga ora langsung guess, kanggo ngumumake ibu rumah tangga. Perkawinan ora bisa diresmikake, bisa uga akeh kahanan.
          1. +4
            23 april 2023 18:31
            Kutipan: Sergey Alexandrovich
            Perkawinan ora bisa diresmikake, bisa uga akeh kahanan.

            Dadi, dheweke dudu bojo ing pangertèn legal, nanging mung Jeng.
        2. +5
          23 april 2023 19:26
          Kutipan: Mordvin 3
          Aja ngapusi.

          Nanging Shpakovsky ora bisa nindakake tanpa iku.
          Aku kelingan banget omongane almarhum ibu karo tanggane. Ibu takon dheweke - kenapa sampeyan ora kerja? Jawaban - lan aku mundhakaken anak (dheweke wis loro) Ibu - lan apa aku, kirik utawa apa? Ibu duwe kita telu.
          Ya dipeksa wong, polisi dhewe sing ngatur. Nanging sapa? - Asosial. Supaya padha ora ngumbara ing kutha, aja nyolong, amarga sampeyan kudu urip kanggo soko.
      5. +8
        23 april 2023 10:47
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan saka ism_ek
        Ing USSR, ora ana sing utamané dipeksa kanggo bisa.

        Apa sampeyan krungu babagan hukum parasitisme? Rong minggu sawise dipecat, dheweke ora entuk kerja - dheweke teka kanggo ngerteni kenapa sampeyan parasit. Bojoku ngadhepi iki, sing ora dissident utawa mungsuh. Aku mung kepengin tekan ngendi sing dakkarepake lan kudu ngenteni wong kasebut lunga. Bungkus...
        Luwih saka statement aneh! Ora ana tenggat wektu rong minggu utawa rong sasi. Kajaba iku, aku ngerti manawa ana lan ora bisa dadi tuntutan kerja marang wong sing gumantung (kalebu pasangan bojo), lan, mulane, dheweke ora bisa kepincut kanggo parasitisme!
      6. +4
        23 april 2023 11:39
        Kutipan saka kaliber
        Apa sampeyan krungu babagan hukum parasitisme?

        Undang-undang apa sing sampeyan maksud?
        Keputusan 4 Mei 1961, ora sah tanggal 07.08.1975/209/XNUMX? utawa artikel XNUMX saka KUHP RSFSR, sing dieling-eling ing Andropov?
      7. +7
        23 april 2023 12:33
        Kutipan saka kaliber
        Apa sampeyan krungu babagan hukum parasitisme? Rong minggu sawise dipecat, dheweke ora entuk kerja - dheweke teka kanggo ngerteni kenapa sampeyan parasit.

        Ayo, kok distorsi? Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa para siswa, wong cacat lan wanita nikah sing duwe anak cilik ora ana ing ukum. Sampeyan, minangka karyawan panitia daerah, kudu ngerti babagan iki. Kanggo rong minggu, kenapa mislead.....<< Identifikasi wong sing nyingkiri karya sing migunani kanthi sosial lan mimpin gaya urip parasit antisosial, lan mriksa kabeh kahanan sing ana hubungane karo iki, ditindakake dening polisi miturut bahan sing diduweni, kanthi inisiatif organisasi negara lan umum lan pernyataan warga .... lan liya-liyane ... Sawise rampung inspeksi, panguwasa milisi ngelingake wong sing dituduhake babagan kudu entuk kerja sajrone sewulan... ora rong minggu. Banjur ... <, < Yen wong-wong iki, sanajan sawise dielingake, ora njupuk dalan urip kerja sing jujur, panguwasa polisi ngirim bahan menyang panitia eksekutif Dewan Perwakilan Buruh kabupaten (kutha). ,lan ing kasus-kasus sing diwenehake dening bagean kapindho Pasal 1 Keputusan, kanthi idin saka jaksa - menyang pengadilan rakyat distrik (kutha). .Iku wae. Artikel kasebut dhewe bener.
        Artikel 209 KUHP RSFSR nyatakake yen "Vagrancy sistematis utawa ngemis, terus sawise peringatan bola-bali sing digawe dening badan administratif" bisa dihukum penjara nganti rong taun utawa pemasyarakatan kanggo periode nem sasi nganti setahun.

        Yen sampeyan ora pengin kerja dhewe, dheweke bakal meksa sampeyan. Apa jenis drones. Ing karya, nalika jaman Uni, aku ketemu wong-wong kaya ngono, sanajan zona ora mbenerake, dheweke ora pengin dipenjara maneh.
        Iki minangka kertu parasit.
        1. +2
          23 april 2023 19:25
          Kutipan saka sing ora dingerteni
          Iki minangka kertu parasit.
          Aku weruh gambar karo kertu kuwi, nanging item 7 "7. Dijupuk dening (tanggal)". ngguyu
    2. -6
      23 april 2023 07:40
      Kutipan saka ism_ek
      Delengen China.

      Aku nonton. Negara kapitalis sing khas karo pirang-pirang jutawan, korupsi ing kabeh tingkat, sanajan ora kabeh wong duwe pensiun. Lan apa piramida sing dirusak?
      1. +5
        23 april 2023 08:10
        Kutipan saka kaliber
        Negara kapitalis sing khas karo pirang-pirang jutawan, korupsi ing kabeh tingkat

        Supaya aku urip kaya iki ing basa Cina ... sing aku ngerti wong jutawan ... eseman
        13,5 ton emas ing ruang paling ngisor omahé.
        Korupsi Zhang Qi... endi kolonel kita saka departemen kejahatan ekonomi sadurunge dheweke. belay
        Praupane kaya wong suci, pekerja keras sing jujur ​​lan ora bisa rusak.
      2. +9
        23 april 2023 09:29
        Sampeyan duwe pandangan sing liberal banget babagan kedadeyan ing China. Mbangun basis ekonomi sosialisme. Lan Comrade Xi cetha ngandika ing kongres pungkasan sing basis iki wis dibangun. Ing mangsa ngarep, China bakal miwiti mbangun sosialisme.

        Aku bakal pitutur marang kowe liyane - yen Bolsheviks lan Comrade Stalin wis dijamin 40 taun tentrem, lan malah triliun investasi borjuis - lan kabeh bakal rampung beda kanggo kita .. Nanging USSR wis TEN taun kanggo kabeh, lan - mung. sumber daya dhewe. Mulane, ora ana cara liya kanggo urip ..

        Nanging rencang-rencang Cina begja. Dheweke duwe kahanan sing beda banget. Lan padha mung njupuk kauntungan saka brilliantly. Puji lan pakurmatan marang wong-wong mau. Kuwi maksude partai komunis.
        1. +3
          23 april 2023 09:56
          Kutipan saka paul3390
          yen Bolsheviks lan Comrade Stalin wis dijamin 40 taun tentrem, lan malah triliun investasi borjuis - lan kabeh bakal musna temen beda kanggo kita .. Nanging USSR wis TEN taun kanggo kabeh, lan - mung sumber daya dhewe. Mulane, ora ana cara liya kanggo urip ..

          Carane prasaja iku kabeh kanggo sampeyan ... USSR wis 45 taun tentrem sadurunge Gorbachev's perestroika ... Komplek militèr-industri kuat, ilmu majeng, pendidikan, ageng sumber daya administratif lan militèr ... carane ndhuwur CPSU njupuk kauntungan saka kabeh iki?
          Pancen biasa-biasa wae ... diwiwiti karo Khrushchev, iku karo dheweke sing CPSU wiwit fade ... wong padha panganan karo slogans lan janji urip seneng ing mangsa, nalika pumping metu sumber daya negara kanggo bantuan negara katelu ing CMEA. , Afrika, Amerika Latin, tanpa ngitung kekuwatan lan kabisan ... minangka asil, wong-wong mung kesel karo pangarep-arep urip swarga kanthi latar mburi pertumbuhan ekonomi negara-negara Barat.
          Sawetara wong teka ing pertahanan Komite Pusat CPSU nalika kudeta Komite Darurat Negara ... iki minangka indikator kapercayan wong ing komunis ... kabeh wong nyebul nganggo tangane dhewe.
          1. +8
            23 april 2023 10:21
            Bosen karo pangarep-arep urip swarga iki kanthi latar mburi pertumbuhan ekonomi negara-negara Barat.
            Gambar "urip swarga ing Kulon", cetakan populer primitif, sing disebarake dening bioskop (utamane bioskop), nduweni peran penting. Kepiye carane dheweke manggon ing kono ing urip nyata, ora ana sing ngerti. Lan saben wong mikir yen scoop bakal ambruk, lan aku bakal duwe omah sepuluh kamar ing pinggir segara kanthi kolam renang lan garasi lengkap kanggo limang mobil. ya .
            1. 0
              24 april 2023 11:03
              Siji bisa takon apa ing USSR padha ora njupuk film dokumenter ekonomi kang bakal nerangake ing driji kok urip ora raspberry ing Kulon?
              1. +1
                25 april 2023 11:36
                Siji bisa takon apa ing USSR padha ora njupuk film dokumenter ekonomi kang bakal nerangake ing driji kok urip ora raspberry ing Kulon?

                Ing USSR, akeh literatur politik diterbitake, nerangake kenapa "urip ing Kulon ora raspberry." Kasunyatane wong sing "golek wortel" dudu wong sing maca buku.
                Kanggo nyana yen wong sing ora pengin nggawe pilihan sadar (lan maca buku, dibandhingake karo kothak zombie, tansah luwih sadar) bakal kasengsem nonton film kuwi naif. Ya, siji ora bisa nyuda sikap psikologis - "Aku bakal dadi salah sawijining wong sing duwe urip ing Kulon - raspberries."
          2. +6
            23 april 2023 10:36
            USSR wis 45 taun tentrem sadurunge Gorbachev perestroika

            Apa sampeyan serius nganggep jaman Perang Dingin minangka jaman tentrem???

            Minangka kanggo punah saka CPSU - Aku setuju. Lan iya dadi. Alasan kanggo iku - Aku, ing WWII ilang dening USSR. Ya - kaya ngono, WWII menang, lan WWII - kalah. Wis ilang nomer supercritical saka komunis yakin lan melek. Ora ana sing - lan ngidini scum Khrushchev dadi kuwasa ...

            Sawetara kiwa - kanthi alesan sing prasaja. Ora ana gerakan saka ndhuwur. Awaké dhéwé ya wis biasa karo wong sing jujur ​​lan waras. Ya - mbok menawa dheweke ora nyekel lintang saka swarga, bisa uga salah ing pirang-pirang cara, nanging kita - luwih utawa kurang percaya. tiba ing stupor.. Ora ngerti ngendi kanggo mbukak lan apa kanggo nyekel. Kanggo iki - aku ora ngelingi apa wae ing sejarah kita .. Aku elinga kanthi jelas wektu iku - lan perasaan langit sing tiba ing sirah kita ..

            Yen wis ana ing paling siji wong jujur ​​ing Kepemimpinan ing wektu sing, sing ngandika bluntly - wong ngiyanati kita, tangi - Aku akeh wong bakal pindhah kanggo defend daya Soviet .. Nanging iki ora kelakon, lan sistem akar umbi organisasi dhiri komunis wis rusak babar pisan ing wektu iku. Kita ndhisiki ilmu.
            1. -5
              23 april 2023 17:12
              Mulane aku ora seneng karo sing wingi, mula mung kanggo memori sing cendhak lan ora bisa ngerteni kasunyatan.
              Ayo kula ngelingake sampeyan sawetara tokoh kanggo ngerti apa sampeyan nelpon kanggo defend meh ing barricades.
              Gaji rata-rata yaiku 180 rubel. saben sasi
              Apartemen loro-kamar koperasi 12 ewu rubel
              Mobil "Zhiguli" 2106, nang endi wae watara 6,7 ​​ewu rubles. Sing meh patang gaji taunan!
              Lan dumadakan, nalika antrian isa munggah, padha mung bakal pitutur marang kowe "Niva" kanggo 11200 utawa adoh saka antrian.
              Bensin 93rd 30-40 kop. liter
              Listrik 4 Kab. kW. jam.
              Apa sampeyan njaluk perlindungan tanpa nyisihake weteng?
              Aku kelingan banget yen kulawarga ora urip banjur slamet, saka gaji kanggo mbayari.
              1. +2
                23 april 2023 19:46
                Kutipan: Sergey Alexandrovich
                Gaji rata-rata yaiku 180 rubel. saben sasi

                Lan antrian tanpa wates kanggo tuku mobil.
                Kutipan: Sergey Alexandrovich
                Apartemen loro-kamar koperasi 12 ewu rubel

                Aku ora mbantah babagan rega, amarga aku ora ngerti, nanging antrian kanggo gabung karo komunitas bangunan uga apik.
                .
                Kutipan: Sergey Alexandrovich

                Mobil "Zhiguli" 2106, nang endi wae watara 6,7 ​​ewu rubles. Sing meh patang gaji taunan!

                Nalika aku nyadari yen ing setahun setengah utawa loro aku bakal entuk apartemen, lan kudu dilengkapi - perabot, lan liya-liyane, aku nulis aplikasi menyang departemen akuntansi supaya kabeh gajiku ditransfer menyang " buku". Lan meneng urip ing gaji saka bojoné.
                Kutipan: Sergey Alexandrovich
                Bensin 93rd 30-40 kop. liter

                Inggih, aku ora ngerti, aku tuku bensin, 72nd, ing pom bensin, pisanan kanggo 7 kopecks, lan banjur kanggo 14 kopecks. saben liter
                1. +1
                  24 april 2023 07:40
                  Yagene kowe ora kesusu mbela kaslametanmu ana ing barikade? Utawa sampeyan ngenteni apa sing bakal ditindakake para insinyur kanggo sampeyan kanthi gaji 135 rubel?
                  1. 0
                    24 april 2023 09:18
                    Kutipan: Sergey Alexandrovich
                    Yagene kowe ora kesusu mbela kaslametanmu ana ing barikade? Utawa sampeyan ngenteni apa sing bakal ditindakake para insinyur kanggo sampeyan kanthi gaji 135 rubel?

                    Yagene kowe ora kesusu? - Kesusu.
                    Apa sampeyan kelingan nasib tentara kejut 2 Jenderal Vlasov? Lan, senadyan kepahlawanan unit individu saka tentara, Vlasov mutusaké nasibe, i.e. dhawuh.
                    Mangkene carane kita, ing pusat regional, ora bisa ngganti acara sing ditemtokake dening Gorbi lan antek-antekne.
                    Kutipan: Sergey Alexandrovich
                    Utawa sampeyan ngenteni apa sing bakal ditindakake para insinyur kanggo sampeyan kanthi gaji 135 rubel?

                    Lan aku bakal "insinyur" saka tanduran lan 135 rubel. ora bakal mbayar.
                    Yen mung amarga ora bisa mangsuli pitakonku - apa tujuan utama kerja sampeyan ing perusahaan?
                    Masalah apa sing kudu digarap saben dina?
                    Apa sampeyan bisa mangsuli? Apa sampeyan nganggep sampeyan insinyur?
                    1. Komentar wis dibusak.
                    2. 0
                      24 april 2023 10:59
                      Dadi iki carane iku! ngguyu Carane tumindak perlu, supaya langsung, kita adoh saka pusat regional! am Lan liyane, cedhak utawa apa? wong bodho
                      Lan ora mung mbayar gaji cilik, dheweke nyuda amarga ora duwe anak, dheweke uga ngganggu aku karo pitakonan sing ora bisa dingerteni! wong bodho
                      1. -1
                        27 april 2023 14:06
                        Kutipan: Sergey Alexandrovich

                        Dadi iki carane iku! Carane tumindak perlu, supaya langsung, kita adoh saka pusat regional!

                        Utawa mungkin sampeyan ngandhani kepiye carane kita, ing pusat regional, kudu tumindak kanggo nylametake USSR saka karusakan? Aku yakin sampeyan duwe rencana basa
                        Kanggo ora duwe anak, dheweke wiwit ngetung nalika aku nikah lan ora langsung, nanging sawise 9 utawa 10 wulan. Lan apa salah karo? Aku pengin nyathet yen rega sandhangan lan sepatu bocah ing toko kasebut kurang saka biaya, kaya buku.
                        Apa sampeyan wis suwe menyang toko buku? Pay manungsa waé kanggo prices? Lan malah buku teks.
                        Miturut cara, Chapaev nyuwun pitakonan sing bener - "Sapa sampeyan? Sapa sing ngutus sampeyan?"
                        Chapaev nggawe formasi semi-partisan lan banjur, siap, wong dikirim menyang dheweke.
                        Lan apa sing sampeyan ora seneng?
                        Nanging, sampeyan ora mangsuli pitakonku - apa tugas utama kabeh insinyur lan kabeh peralatan manajemen ing produksi?
                      2. 0
                        30 april 2023 10:05
                        Sepisan maneh, carane banget ora bisa dingerteni. Sapa sampeyan kanggo njawab pitakonan bocah sing naif? Kang dumadakan njupuk sing wong kudu njawab pitakonan kanggo sampeyan, lan defend Motherland kanggo sampeyan. Moral sampeyan cetha, wong nanging ora kita.
                      3. 0
                        2 Mei 2023 14:55
                        Kutipan: Sergey Alexandrovich

                        Sepisan maneh, carane banget ora bisa dingerteni. Sapa sampeyan kanggo njawab pitakonan bocah sing naif?

                        Pitakonanku ora ana hubungane karo mbelani Tanah Air.
                        Iku babagan produksi. Pitakonan kasebut ora naif lan ora bocah. Lan sampeyan, sayangku, ora bisa mangsuli. Amarga padha ora ngerti makna saka aktivitas ing produksi. Yen sampeyan pancene kerja ing produksi. Yen ora, aku njaluk ngapura.
                        Lan tujuane, aku bakal ujar, yaiku makna kegiatan insinyur lan manajer, saka mandor situs menyang direktur perusahaan - nggawe SYARAT-SYARAT kanggo nambah produktivitas tenaga kerja buruh. Kabeh kegiatan liyane saka peserta sing kadhaptar ing produksi kudu subordinated mung kanggo goal iki.
              2. 0
                25 april 2023 01:11
                Lan mbahku nyambut gawe 20 taun dadi resepsionis ing studio jahitan. Aku nampa 130-150 rubel / sasi. (Kanthi premium). Lan ing taun 85, dheweke ngirit 5000 rubel ing buku (sing dibayari ing 99. Dheweke metu lan tuku es krim kanggo kita kabeh nganggo dhuwit iki.) Lan ing wektu sing padha dheweke terus nulungi ibuku .. ....
                1. -2
                  30 april 2023 21:02
                  Lan apa gunane yen negara ora njamin keamanan tabungan? Ing USSR, ora ana dhuwit recehan emas, ora ana simpenan logam, ora ana sirkulasi mata uang. Kanthi mark-up pindho, mung ana kemungkinan tuku perhiasan.
        2. +1
          23 april 2023 10:55
          China miwiti mbangun sosialisme.
          Malah Great Britain wis chugging bebarengan karo sosialisme sawijining.
          1. +4
            23 april 2023 12:04
            Dadi saka ngendi asale sosialisme? Apa ana kepemilikan umum kanggo sarana produksi? Utawa bathi kasebut disebarake kanggo kepentingan rakyat? Apa cara kanggo nyebut kabeh sosialisme?

            Ing Kulon, mung wedi kanggo nggegirisi conto USSR, padha mutusaké kanggo nuduhake Piece karo wong ing siji wektu. Nelpon kanggo sawetara alesan jinis negara sosial. USSR wis ilang - kebutuhan kanggo handout uga ilang ..
            1. 0
              23 april 2023 12:24
              USSR wis ilang - kebutuhan kanggo handout uga ilang ..
              Wiwit 1991, ora ana obat gratis, utawa program omah sosial, utawa keuntungan sosial sing ilang ing endi wae. Saiki mung masalah sing rada beda - ana akeh banget sing pengin.
              1. +1
                23 april 2023 19:28
                Quote: pemotong baut
                Wiwit 1991, ora ana obat gratis, utawa program omah sosial, utawa keuntungan sosial sing ilang ing endi wae. Saiki mung masalah sing rada beda - ana akeh banget sing pengin.
                Nalika ana sing gratis, mesthi bakal ana "akeh sing pengin," ora preduli saka jumlah wong sing pengin.
        3. +2
          23 april 2023 15:22
          Nanging rencang-rencang Cina begja. Dheweke duwe kahanan sing beda banget. Lan padha mung njupuk kauntungan saka brilliantly. Puji lan pakurmatan marang wong-wong mau. Iki tegese Partai Komunis..
          Lan Partai Komunis beda-beda ing kana, lan uga para propagandis. Wong Cina sinau saka kesalahane wong liya, sanajan dheweke uga wis cukup.
        4. +1
          23 april 2023 17:07
          Kutipan saka paul3390
          Lan samubarang bakal beda banget kanggo kita.

          "Bakal" mesthi ana ing dalan, bener.
          1. +3
            23 april 2023 20:05
            Kutipan saka kaliber
            "Bakal" mesthi ana ing dalan, bener.

            Ora "Bakal" nanging dominasi ing badan-badan partai pimpinan sing kaya ngono, "komunis" kaya sampeyan.
            1. -1
              24 april 2023 10:31
              Kutipan: Krasnoyarsk
              lan dominasi ing badan partai anjog kuwi

              Dheweke ora bakal nglilani...
              1. 0
                27 april 2023 14:10
                Kutipan saka kaliber
                Kutipan: Krasnoyarsk
                lan dominasi ing badan partai anjog kuwi

                Dheweke ora bakal nglilani...

                Dadi kita ora bakal nglilani mlebu, nanging sampeyan kuwi bunglon sing trampil ...
      3. +5
        23 april 2023 09:30
        Saiki ana piramida liyane sing lagi dibangun.
        Piramida peringkat sosial.
        Rungokake internet babagan iki.
  5. +1
    23 april 2023 07:34
    Yaiku, kita kudu golek sing ora owah ing kabeh jaman sejarah lan adhedhasar ... nggawe periodisasi sejarah anyar.

    Kasunyatan sing ora owah yaiku biologi. Manungsa minangka spesies lan ora ana sing bisa ditindakake.
    Minangka kanggo daya, ndhuwur tansah paling dicocogake kanggo perjuangan kanggo daya.
    1. +6
      23 april 2023 07:53
      Kutipan saka Dart2027
      Minangka kanggo daya, ndhuwur tansah paling dicocogake kanggo perjuangan kanggo daya.

      Darwinisme sosial ing wangun paling murni ... Gouged kanggo smithereens dawa sadurunge ambruk Uni, lan ora mung ing Uni.
      Conto yaiku badut sing kuwasa ing Ukraina. Marasmatic ing AS. Zeke ing Italia. A Bunch saka narapidana, ngganti siji liyane - ing Korea Selatan. Cukup:

      Lan sapa sing duwe kekuwatan ing kana, lan sapa sing katon kaya wajib pajak biasa?
      1. +4
        23 april 2023 08:13
        Napa tangi kanggo salaman karo abdi? Pemerintah sing dipilih dadi abdine rakyat!
      2. +1
        23 april 2023 15:04
        Kutipan saka bingo
        Conto yaiku badut sing kuwasa ing Ukraina. Marasmatic ing AS. Zeke ing Italia. A Bunch saka narapidana ngganti siji liyane - ing Korea Selatan

        Apa sampeyan pancene kaya wong naif sing sampeyan yakin tenan yen iki kekuwatan nyata? Gambar sing diwenehake kanthi jelas nyatakake sapa sing luwih penting.
        Kutipan saka bingo
        Darwinisme sosial ing wangun paling murni ... Gouged kanggo smithereens dawa sadurunge ambruk Uni, lan ora mung ing Uni.

        Iku katon kaya, nanging ora tenan. SD nganggep manawa wakil sing paling apik bisa urip lan kamanungsan nambah. Nanging iki adoh saka dadi. Aku ngerti manawa kahanan wiwitan penting, uga nasib, nanging ora ana sing mbatalake perang ing ngendi pemenang njupuk kabeh. Ayo njupuk Robespierre - tanpa revolusi ing Prancis, dheweke ora bakal dadi kepala, nanging dheweke munggah menyang ndhuwur ing ndhuwur pesainge.
  6. +6
    23 april 2023 07:40
    Kabeh iku adhedhasar paksaan
    Kanggo sawetara taun saurutan aku wis diamati loro conto diametrically ngelawan.
    1. Penulis dhewe ngakoni prinsip "kecukupan sing dibutuhake" saka produk sing diprodhuksi ("Aku luwih seneng ora nulis, malah kanggo sampeyan, Anton!"), sing cocog banget karo skema kerja paksa sing diusulake dening dheweke.
    2. Sadulurku dhewe, kepengin banget karo perfeksionisme ing karya (aku dhewe, sawise 30 taun ing industri konstruksi, ora "ngobong" karo profesi), sanajan ora ana dhuwit, utawa ketenaran (lan, minangka asil, akeh pelanggan. ), utawa paling ora kepuasan moral, kualitas kinerja sing diwenehake marang dheweke, ora nggawa.
    Apa babagan kasus kapindho, Vyacheslav Olegovich?
    Matur nuwun kanggo artikel!
    1. -1
      23 april 2023 07:56
      Kutipan saka: 3x3zsave
      Apa babagan kasus kapindho

      Informasi sing sithik banget kanggo jawaban sing wicaksana lan lengkap.
      1. +1
        23 april 2023 08:10
        Ana kategori wong, cukup gedhe, nindakake karya sing luwih apik tinimbang sing dibutuhake. Dheweke mung ora cocog karo skema kerja paksa sing diusulake sampeyan.
        1. -3
          23 april 2023 09:08
          Kutipan saka: 3x3zsave
          Dheweke mung ora cocog karo skema kerja paksa sing diusulake sampeyan.

          Padha cocog, kabeh cocog, Anton.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. +5
          23 april 2023 09:55
          Ana kategori wong, cukup gedhe, nindakake karya sing luwih apik tinimbang sing dibutuhake. Dheweke mung ora cocog karo skema kerja paksa sing diusulake sampeyan.

          Anton sugeng enjing!
          Aku bakal mratelakake panemume ing prakara iki. Ana lan bakal dadi kategori "perfeksionis" sing kondisional ing masyarakat.
          Kathah dumateng wong-wong mau, nalisir sistem.
          Aku nganakake pawulangan ing ngisor iki karo siswa: tugas HR sing bengkok lan kleru diserahake saka "boss" kanggo nyewa karyawan. Lan sebagéyan gedhé wong sing dadi HR nalika wawancara, "tugas" miring lan mlengkung iki didandani dadi sing bisa ditampa.
          Minangka manajer lan direktur, aku wis ndeleng iki nganti pirang-pirang taun: pimpinan sing ora kompeten, para pemain kudu mbenerake omong kosong. Kabeh diterangake maneh kanthi EKONOMI lan langsung miturut Marx apik kanggo eksekusi harfiah saka pesenan bodho, pegawe bakal diusir, menehi kompensasi kanggo "bodho" pesenan karo skill, yen ora, dheweke bakal mabur metu saka karya lan pindhah menyang "ngedol skill" ing pasar tenaga kerja.
          Supaya ora nindakake iki maneh, adol minangka bisnis sing beresiko !!!, luwih becik "ndandani" kabeh sing ana ing papan kerja lan digarap.
          Max Weber uga nulis babagan iki, kepiye para pengusaha Protestan ngeksploitasi "dorongan" para sedulur ing iman sing cenderung kerja kanthi kualitas dhuwur.
          ngguyu
          PS Miturut cara, ing USSR, nalika aku makarya ing pabrik, aku ora weruh sing buruh bakal tiba saka sikil. Ora kaya saiki, saleswoman ing toko ngadeg 8-10 jam! 10! Tetep kaya ngono nganti sepuluh taun. Beban kaya penambang, nanging pensiun minimal lan metu ing 60 taun.
          1. +2
            23 april 2023 10:13
            Muat kaya panambang
            Langit-langit ora bakal ambruk, ora perlu menek liwat retakan, udhara ora njeblug, lan luwih resik tinimbang ing pasuryan. Ora, para penambang duwe tugas sing luwih angel.
            1. +4
              23 april 2023 11:07
              Quote: pemotong baut
              Ora, para penambang duwe tugas sing luwih angel.

              Nanging para penambang uga pensiun nalika umur 50 taun. Simbah umur pensiun luwih suwe tinimbang dheweke kerja ing tambang.
            2. -1
              24 april 2023 09:29
              Quote: pemotong baut
              Muat kaya panambang
              Langit-langit ora bakal ambruk, ora perlu menek liwat retakan, udhara ora njeblug, lan luwih resik tinimbang ing pasuryan. Ora, para penambang duwe tugas sing luwih angel.

              Aku ora tau dadi penambang, nanging suwene 2,5 wulan aku kerja bareng karo dheweke babagan likuidasi ... pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl.
              Ya, karya iku angel lan beboyo. Nanging, ora kaya wong dodolan, panambang ing pasuryan bisa lungguh kanthi tenang, ngaso, yen dumadakan kepengin.
              Ing kene sampeyan nyoba ngadeg sajrone jam tanpa obah. Apa angel utawa gampang?
          2. +2
            23 april 2023 15:10
            Kutipan: Eduard Vashchenko
            Ora kaya saiki, saleswoman ing toko ngadeg 8-10 jam!

            Kira-kira 2 taun kepungkur aku lunga menyang Hyperlenta lan nalika aku menyang rak karo keju, aku weruh yen PS sing arep daktuku ora ana. Aku takon marang karyawan sing liwat (dudu karyawan departemen tartamtu) babagan kasedhiyan, mula dheweke langsung jongkok (aku ora takon dheweke) wiwit munggah ing rak ngisor lan nemokake dheweke (kabeh dipilih ing ngarep. Yen ora, apa sing ora katon saka ndhuwur). Ing USSR, kemungkinan layanan kasebut ... Ayo ora ngomong babagan sedhih.
    2. -5
      23 april 2023 07:58
      Kutipan saka: 3x3zsave
      rencanane kerja paksa.

      Aku duwe skema paksaan ekonomi - saya kerja, saya tambah akeh lan urip saya luwih apik. Miturut cara, pindhah, Anton, menyang "Pendapat" - ana materi nostalgia babagan kanak-kanak.
      1. +1
        23 april 2023 08:01
        Miturut cara, pindhah, Anton, menyang "Pendapat" - ana materi nostalgia babagan kanak-kanak.
        Wis maca. Matur nuwun!
      2. +9
        23 april 2023 09:35
        "Semakin aku kerja, aku tambah akeh"
        khayalan sing jero.)
        dhasar.)
        Sampeyan kudu ora "akeh", nanging kanthi efektif.
        Yen ora, sing paling sugih bakal dadi budak)
        1. 0
          23 april 2023 17:09
          Kutipan: Alexey Sommer
          Sampeyan kudu ora "akeh", nanging kanthi efektif.

          Iki sinonim kanggo kula.
          1. +1
            24 april 2023 09:34
            Kutipan saka kaliber
            Kutipan: Alexey Sommer
            Sampeyan kudu ora "akeh", nanging kanthi efektif.

            Iki sinonim kanggo kula.

            Amarga sampeyan ora duwe konsep apa tenaga kerja lan efektifitase gumantung
  7. +7
    23 april 2023 07:42
    Piramida Maslow ora bisa diowahi, nanging mung minangka salah sawijining teori motivasi sing populer. Kajaba iku, pancen ora ana, malah data empiris sing bakal ngonfirmasi.
  8. +9
    23 april 2023 07:42
    Artikel iku siji-sisi .. Senajan penulis nyoba kanggo ngindhari tembung karo "...isms", dheweke bener admires ekonomi liberal, ngendi peran utama belongs kanggo individualists karo piramida sing.
    ...Ana "piramida" multimillionaires lan ... pengemis.

    Kesimpulan: penulis minangka panyengkuyung ekonomi pasar.
    Penulis ora mbukak tema kepemilikan alat produksi: kanggo masyarakat utawa pemilik pribadi. Mulane, topik nggawe produk keluwihan lan distribusi nilai keluwihan durung diungkapake. Lan iki penting banget yen penulis ngaku "... kanggo prédhiksi pembangunan luwih saka masyarakat ..."

    P.S.
    ... Sampeyan perlu kanggo bisa tanpa gagal, yen wong iki kaancam karo hukuman penjara kanggo parasitism - sing, masyarakat Soviet, nyatane, ana semi-feodal, ora ketompo carane aneh bisa muni, lan akeh wong padha ora. kasengsem ing kualitas lan jumlah tenaga kerja ...

    Lengkap BOSH. Aku ora bakal komentar. Ketoke penulis ora manggon ing USSR.
    Ing USSR, ora ana sing meksa aku lan wong tuwaku kerja.
    1. -8
      23 april 2023 07:52
      Kutipan: AA17
      Ketoke penulis ora manggon ing USSR.

      Ora mung urip - bab carane urip artikel ing Mratelakake panemume, nanging uga mulang ing sajarah CPSU ing sekolah sing luwih dhuwur kanggo 9 taun lan makarya minangka dosen ing OK Komsomol lan RK CPSU. Yaiku, ing sisih ndhuwur ana piramida kekuwatan regional, nanging ... ora adoh saka iku. Malah tindak menyang sekretaris kapindho OK CPSU. Dadi aku ngerti akeh perkara sing, sayang, sampeyan minangka komentator ora ngerti.
      1. + 11
        23 april 2023 09:09
        Kutipan saka kaliber
        Kanggo 9 taun, piyambakipun mulang sajarah CPSU ing sekolah sing luwih dhuwur lan makarya minangka dosen ing OK Komsomol lan RK CPSU. Iku ing paling ndhuwur ana piramida daya regional, nanging ... ora dadi adoh saka dheweke. Malah tindak menyang sekretaris kapindho OK CPSU.

        Nanging ing wektu sing padha dheweke sengit Uni Soviet kanggo jijik! Kabeh artikel sampeyan mung njerit babagan iki.

        Pranyata sampeyan njupuk posisi sing munafik lan dadi wakil sing misuwur saka pucuk sing rusak amarga USSR ambruk.
        1. -9
          23 april 2023 17:12
          Kutipan: Stas157
          Nanging ing wektu sing padha dheweke sengit Uni Soviet kanggo jijik!

          Banjur ora!
          Kutipan: Stas157
          Pranyata sampeyan njupuk posisi sing munafik lan dadi wakil sing misuwur saka pucuk sing rusak amarga USSR ambruk.

          Apa sampeyan peduli karo pendapat tukang sepatu babagan sampeyan? Sing utama yaiku ndandani sepatu kanthi apik!
          Dadi kene uga! Apa sampeyan nindakake apa sing didhawuhake? Dadi ana persetujuan lengkap! Apa sing ana ing atimu ora ana urusane wong liya.
        2. +6
          24 april 2023 09:44
          Kutipan: Stas157

          Nanging ing wektu sing padha dheweke sengit Uni Soviet kanggo jijik! Kabeh artikel sampeyan mung njerit babagan iki.

          Pranyata sampeyan njupuk posisi sing munafik lan dadi wakil sing misuwur saka pucuk sing rusak amarga USSR ambruk.

          Salah sethitik. Shpakovsky kanthi alam minangka vane cuaca.
          Lan dheweke wiwit sengit marang USSR nalika ngiyanati ideologi. Pengkhianat tansah sengit marang wong sing paling dikhianati, dheweke sengit marang apa sing dikhianati. Iki minangka aksioma.
          1. -5
            24 april 2023 18:45
            Kutipan: Krasnoyarsk
            ideologie

            Apa ora ngiyanati ideologi ala? Sampeyan ora bisa, nanging sampeyan kudu!
            1. -1
              30 april 2023 08:20
              Kutipan saka kaliber

              Apa ora ngiyanati ideologi ala? Sampeyan ora bisa, nanging sampeyan kudu!

              Ideologi jahat, sampeyan ngomong. Nanging ditulis mati saka Prajanjian Anyar. Banjur ideologi Prajanjian Anyar uga ala?
      2. + 11
        23 april 2023 09:15
        Ora mung urip - bab carane urip artikel ing Mratelakake panemume, nanging uga mulang ing sajarah CPSU ing sekolah sing luwih dhuwur kanggo 9 taun lan makarya minangka dosen ing OK Komsomol lan RK CPSU. Yaiku, ing sisih ndhuwur ana piramida kekuwatan regional, nanging ... ora adoh saka iku. Malah tindak menyang sekretaris kapindho OK CPSU. Dadi aku ngerti akeh perkara sing, sayang, sampeyan minangka komentator ora ngerti.


        Mengkono iku bab. Iku nerangake kabeh sampurna lan sijine ing panggonan.
        Masalah ing ekonomi, yen padha bisa disebut masalah marang latar mburi apa wis kedados ing pasar Rusia, wiwit sawise "kaelokan" Khrushchev lan, pisanan kabeh, ing transformasi saka pimpinan partai dadi sawetara jenis bangsawan anyar. Anggota sing, yen tanggung jawab, mung marang atasane, sing, ing kasus sing paling awon, bakal "ngukum" kanthi transfer horisontal.
        Cetha yen sistem kasebut narik banget kanggo para penjahat kabeh garis lan sampah liyane. Lan liwat wektu, ana dadi luwih saka cukup saka wong-wong mau, kang digunakake kanggo ambruk USSR. Ambruk banget iki mung nuduhake yen ana sawetara komunis nyata ing pimpinan, kabeh ana ing ngisor.
        Bener, kritéria iki ora ditetepake dening kula, yen mantan anggota CPSU (sampeyan ora bisa nelpon komunis kuwi) saiki pour lendhut ing USSR, lan uga ing partai dhewe, liwat kang dipangan, banjur iku. mesthi scum lan ngapusi.
        1. -5
          23 april 2023 17:20
          Kesenenganmu sing nyawang "candi" saka fasad. Aku begja ndeleng saka "teras mburi". Ngomong-ngomong, apa sampeyan wis tau ngunjungi patriarki ing kutha sampeyan, nggarap dokumen?
      3. + 12
        23 april 2023 09:32
        nanging uga kanggo 9 taun mulang sajarah CPSU ing sekolah sing luwih dhuwur lan makarya minangka dosen ing OK Komsomol lan RK CPSU.

        Hmm ... Banjur, maca karya sing ora saiki, aku mulai ngerti kanthi luwih jelas kenapa USSR ambruk ...
        1. -3
          23 april 2023 17:22
          Kutipan saka paul3390
          Banjur, maca karya non-saiki, aku mulai ngerti kanthi luwih jelas kenapa USSR ambruk ...

          Ora, sampeyan mung adoh banget saka pangerten, maca artikelku dina iki. Sampeyan nerbitake artikelku saka koran kanggo ! Mei? Dirilis ing wektu?
        2. -1
          23 april 2023 20:05
          Apa iki carane sampeyan nglindhungi Mikhail Sergeyevich, sing ngumumake perlune negosiasi ulang perjanjian serikat pekerja lan kanthi mangkono ngrusak serikat pekerja?
          Ora kanggo pisanan aku sok dong mirsani sing patriot Luwih aneh.
          Ayo kula ngelingake sampeyan maneh lan maneh yen sampeyan bener-bener ngalangi gaman nganggo bedhil mburu kanggo nglawan drone mungsuh ing garis ngarep.
    2. -10
      23 april 2023 07:59
      Kutipan: AA17
      penulis minangka panyengkuyung ekonomi pasar.

      Apa iku ala?
      1. + 12
        23 april 2023 08:30
        Vyacheslav ora kaget.
        Kanggo 9 taun, piyambakipun mulang sajarah CPSU ing sekolah sing luwih dhuwur lan makarya minangka dosen ing OK Komsomol lan RK CPSU.

        Akeh ideolog langsung lan utama saka likuidasi USSR minangka "anggota" CPSU
        Chubais - "... Dadi anggota Partai Komunis Uni Soviet (CPSU) ing taun 1977-1991 ....)
        E. Gaidar - "... Ing 1987-1990 - editor saka departemen ekonomi lan kepala departemen kabijakan ekonomi, anggota dewan editor saka jurnal Komite Pusat CPSU "Komunis"..."
        Apa iku ala?

        Vyacheslav, nerangake ngapa kabeh ideologi lan panyengkuyung ekonomi pasar sing ana ing layanan umum utawa nggunakake dhukungan negara: Chubais, Gaidar, Kudrin, Ulyukaev, Siluanov, Kuzminov, mantan rektor Sekolah Tinggi Ekonomi, lsp. ?
        Apa sukses sampeyan ing bisnis?
        1. -7
          23 april 2023 09:10
          Kutipan: AA17
          Kepiye sukses ing bisnis sampeyan?

          Ing taun 90-an, dheweke duwe majalah dhewe - majalah kasebut pisanan ing Rusia lan perusahaan sing ngasilake model tank lan patung prajurit. Nanging banjur aku kesel. Kakehan karya. Secara empiris, aku ngerti yen sing paling migunani kanggo aku yaiku nulis!
          1. +7
            23 april 2023 10:11
            ... Eksperimen nemokake yen sing paling nguntungake kanggo aku yaiku nulis!...

            Dadi sampeyan penulis, penulis. "... Kasusastran [lat. lit (t) eratura, secara harfiah - ditulis, saka lit (t) jaman - huruf], salah sawijining jinis seni sing utama yaiku seni tembung ..." (c). Lan sampeyan minangka pendukung pasar. Sampeyan nampa dhuwit saka Power ana.
            "... Seni iku didol sepotong roti, ora bisa didol, amarga seniman kepengin urip. Kanggo urip, dheweke kepeksa ngedol woh-wohan saka genine dhewe. Amarga sistem kapitalis mung ngerti barang. sing dituku lan didol, nggawe kreasi dadi kain lan kopi, mula produk seni kudu ngalahake pasar ... Apa nasibe wong-wong sing, sawise sujud ing panjaluk pasar, entuk sukses tinsel? Maju Ulcer kompetisi ngrusak prasyarat eksternal lan internal kanggo nindakake karya sing penting. mangsa anyar, penulis makarya nganti kesel, supaya ora telat menyang pasar Natal. Dadi pengusaha lan pedagang sing giat ing barang-barang seni, pangripta tiwas, lan bandha seni enggal garing: pencipta budaya dadi pemalsu ... "(Clara Zetkin. Seni lan proletariat)
            1. -5
              23 april 2023 17:24
              Wacanen bukuku. Padha ana ing Web ing domain umum lan kanggo dhuwit. Sampeyan bakal weruh "pati sing nitahake" .... Lan Clara? Sapa sing butuh tulisane dina iki?
          2. + 13
            23 april 2023 10:34
            Ing taun 90-an, dheweke duwe majalah dhewe - majalah kasebut pisanan ing Rusia lan perusahaan sing ngasilake model tank lan patung prajurit. Nanging banjur aku kesel. Kakehan karya.

            Ing sawetara cara, ternyata ing kapitalisme, sampeyan uga kudu kerja. Dumadakan.
            Lan ora kabeh dadi millionaires, nanging carane ngimpi bab iku, memulang sajarah CPSU.
            Dadi, ternyata, ora babagan gulags, nanging babagan Shpakovskys.
          3. +7
            23 april 2023 15:29
            Ing taun 90-an, dheweke duwe majalah dhewe - majalah kasebut pisanan ing Rusia lan perusahaan sing ngasilake model tank lan patung prajurit. Nanging banjur aku kesel.
            Minangka adoh aku elinga, aku disimpen ing teknolog kanggo produksi, produksi ambruk. Aku kudu nglatih maneh.
            1. -1
              23 april 2023 17:26
              Kutipan: Aviator_
              Minangka adoh aku elinga, aku disimpen ing teknolog kanggo produksi, produksi ambruk.

              Memori sampeyan ala, Sergey. Aku ora nyimpen dhuwit, nanging Institut Riset Pengukuran Fisik, ngendi padha mutusaké kanggo nggawe dhuwit ing produksi model. Aku nyiyapake produksi kanggo wong-wong mau lan mbantu karo implementasine. Lan banjur - padha dhewe.
      2. +8
        23 april 2023 09:21
        Kutipan saka kaliber
        Apa iku ala?


        ya wis. Ekonomi pasar ora duwe masa depan. Model pangembangan iki mung bisa dianggo kanthi pertumbuhan kuantitatif sing terus-terusan, ing produksi lan konsumsi. Nanging alangan alam wis disetel kanggo iki ing wangun sumber daya planet winates ... lan kita ora bakal cepet tekan Pandora.
        1. -8
          23 april 2023 17:29
          Kutipan saka Illanatol
          Ekonomi pasar ora duwe masa depan.

          Iki sing sampeyan pikirake. Aku elinga ing USSR bananas digawa menyang kutha ing mangsa panas lan ijo, aku kudu tetep ing amben. Lan saiki wis mateng, njupuk lan tuku. Lan ora ana omongan babagan avocado lan pelem. Salmon, trout... durung weruh. Heck ana "kanca saka buruh", lan herring ana "obkomovskaja b ..". Lan saiki kabeh wis ana. Asil paling apik saka pasar!.
          1. +6
            23 april 2023 18:42
            Kutipan saka kaliber
            Aku elinga ing USSR bananas digawa menyang kutha ing mangsa panas lan ijo, aku kudu tetep ing amben. Lan saiki wis mateng, njupuk lan tuku.

            Ing kamar gas Rusia, dheweke nyanyi sawetara jam sadurunge didol, lan ora ing srengenge Afrika. Dadi ana akeh vitamin kaya ijo.
          2. +2
            23 april 2023 19:51
            Salmon, trout... durung weruh. Heck ana "kanca saka buruh", lan herring ana "obkomovskaja b ..". Lan saiki kabeh wis ana. Asil paling apik saka pasar!.

            Ora perlu ngapusi. Lan ana salmon lan trout. Teka ing sembarang restoran lan mangga. Ya, regane mbiyen, mula saiki ora murah, nanging kualitase luwih elek.
            Lan asil "paling apik" saka pasar yaiku yen hake sing sadurunge saiki dadi katelu, utawa malah luwih, saka rega trout sing padha.
            1. -2
              23 april 2023 21:59
              Quote: vovochkarzhevsky
              Teka ing sembarang restoran lan mangga.

              Nanging toko iki ora! Lan ora ana akeh liyane, ta?
              1. +3
                23 april 2023 22:37
                Nanging toko iki ora! Lan ora ana akeh liyane, ta?


                Apa gunane sing saiki ana ing toko yen regane luwih larang tinimbang ing restoran.
                Nanging saiki iwak kaya pollock, hake, flounder, bass laut, cod, mackerel, mackerel jaran lan liya-liyane wis dadi luwih larang tinimbang daging, lan kualitase ana ing ngisor alas.
                Nanging ing taun-taun Soviet, iwak minangka basis nutrisi, sakperangan alesan wong disimpen.
                Lan babagan "akeh perkara sing ora ana." Ya, kanggo sawetara produk aku kudu mbukak, ngadeg ing baris. Nanging padha produk kualitas. Yen aku tuku sadurunge, banjur ing tank kanthi label ana godhok, lan ing iwak kaleng ana iwak kaleng.
                Saiki dominasi surrogates lan palsu. Dadi saiki wis ora kaya biyen.
          3. 0
            24 april 2023 10:20
            Kutipan saka kaliber
            Salmon, trout... durung weruh. Heck ana "kanca saka buruh", lan herring ana "obkomovskaja b ..". Lan saiki kabeh wis ana. Asil paling apik saka pasar!.

            Aku ora mbantah ... babagan salmon lan trout. Saiki ana ing adol gratis, nanging aku ora bisa tuku, sanajan aku pengin banget. Rega, sampeyan ngerti ... Nanging - pasar!
            Nanging ing taun 70-an, ing toko kelontong, ana piramida kendi "Cod Liver", lan iwak kaleng liyane, loro ing lenga (lan ora "kanthi tambahan lenga") lan ing saus tomat. cod. Ya, lan hake. , ing ngendi kita bakal tanpa. Nanging sampeyan kudu ngerti carane masak hake ...
            Lan, kaget, iwak ing Federasi Rusia, apa wae, luwih larang tinimbang ing pinggiran. Kenging punapa? Jawaban iki ketok - pasar! Senadyan kasunyatan sing gisik Federasi Rusia wis sakabeheng dening rong samudra lan 4 segara, lan pinggiran wis sakabeheng mung siji segara, setahun kepungkur ana loro segara.
            Dene alpukat lan mangga, lan liya-liyane, iki mung eksotis lan ora liya. Dheweke ora duwe nilai khusus, dibandhingake karo woh-wohan lan woh wohan beri.
            1. -3
              24 april 2023 10:51
              Kutipan: Krasnoyarsk
              Saiki ana ing adol gratis, nanging aku ora bisa tuku, sanajan aku pengin banget.

              Lan aku bisa! Lan apa aku kudu dituntun dening sampeyan? Iku luwih logis kanggo sampeyan fokus ing kula. Ora tau urip ing siji gaji, ora ing USSR, utawa saiki. Apa pensiun sampeyan? Mbokmenawa ora kurang saka aku. Nanging aku ora manggon ing ...
              1. -1
                30 april 2023 08:41
                Kutipan saka kaliber

                Lan aku bisa! Lan apa aku kudu dituntun dening sampeyan? Iku luwih logis kanggo sampeyan fokus ing kula. Ora tau urip ing siji gaji, ora ing USSR, utawa saiki. Apa pensiun sampeyan? Mbokmenawa ora kurang saka aku. Nanging aku ora manggon ing ...

                Malah ing prakara sing prasaja, "kecerdasan" sampeyan ora ngidini sampeyan ngerti sing prasaja.
                Kasunyatane yaiku aku dadi produser nilai-nilai materi sing digunakake dening kabeh wong, enom lan tuwa, kalebu sampeyan. Kanthi pensiun, aku ilang, kanthi alami, sarana produksi nilai kasebut. Mulane aku manggon ing siji pensiun. Sampeyan, nggarap basa lan pulpen, ora kelangan "alat produksi" kanthi pensiun, mula sampeyan duwe kesempatan kanggo terus nggarap "alat" iki Lan, amarga kasunyatane wong kaya aku iki mayoritas, banjur sampeyan kudu fokus ing kita, lan ora ing sampeyan, nalika nemtokake rega, apa produk iki utawa sing larang utawa ora.
      3. +8
        23 april 2023 09:22
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan: AA17
        penulis minangka panyengkuyung ekonomi pasar.

        Apa iku ala?

        Ora, iku mung lawas. "Pasar bakal mutusake kabeh" ora bisa digunakake maneh. wingi. Lulus! Lan saiki malah Jerman, ing diskusi babagan apa sing luwih apik ing ekonomi: kompetisi utawa kerjasama, ngakoni yen kerjasama (sosialisme, ekonomi sing direncanakake) luwih nguntungake.
        1. -1
          23 april 2023 17:31
          Kutipan: Stas157
          Kutipan saka kaliber
          Kutipan: AA17
          penulis minangka panyengkuyung ekonomi pasar.

          Apa iku ala?

          Ora, iku mung lawas. "Pasar bakal mutusake kabeh" ora bisa digunakake maneh. wingi. Lulus! Lan saiki malah Jerman, ing diskusi babagan apa sing luwih apik ing ekonomi: kompetisi utawa kerjasama, ngakoni yen kerjasama (sosialisme, ekonomi sing direncanakake) luwih nguntungake.

          Ing wangun sing paling murni, ya. Nanging ing masyarakat cukup penting% saka pasar lan pemerintah. Loro-lorone angger-angger ekonomi lan model pasar rampung ora bisa digunakake. Sampeyan perlu soko ing antarane.
      4. +8
        23 april 2023 09:43
        Gumantung apa sing sampeyan ngerteni babagan iki. Pasar beda karo pasar. Kanggo akeh banget unsur ekonomi pasar ana ing USSR Stalinis. Nanging sampeyan, miturut opuses, minangka penganut pasar miturut Chubais, ta? Banjur - ya, iku ala banget. Sing kita kabeh ndeleng nganggo mripat dhewe lan ora weruh.
        1. -10
          23 april 2023 17:23
          Ora perlu khayalan, sifat multistruktural ekonomi Rusia, banjur USSR, dirusak dening Stalin, sing nindakake kolektivisasi. Wong tani ujug-ujug diowahi saka buruh mandiri dadi buruh upahan. Iki minangka alesan utama kanggo nyuda bertahap peradaban Rusia. Lan artels sing ditutup ing Khrushchev minangka sepele sing mung nandhani larangan pungkasan ing karya independen.
          1. -1
            24 april 2023 10:28
            Kutipan: Sergey Alexandrovich
            Stalin sing nyirnakake kanthi nindakake kolektivisasi. Wong tani ujug-ujug diowahi saka buruh mandiri dadi buruh upahan. Iki lan

            Apa sampeyan ngerti apa iku buruh mandiri? Apa sampeyan wis dadi buruh mandiri ing desa paling sethithik setaun?
            Aku manawa sampeyan ndeleng dhewe MANAGING buruh independen, nanging dudu buruh independen.
            1. -3
              24 april 2023 16:36
              Kolektivisasi ditindakake kanthi cara kekerasan. Wong tani ora sregep melu tegalan kolektif, ora perlu dongeng. Lan aja nganggep marang aku apa sing ora dakkandhakake. Kepiye sampeyan ngerti sapa sing dakdeleng dhewe?
              Inti saka kawicaksanan kasebut yaiku owah-owahan kabeh sing bisa kerja dadi buruh sing disewa, kebijakan iki ditindakake kanthi ketat lan terus-terusan. Ana sing seneng ide nggawe kabeh wong manut lan gumantung.
              Asil dijupuk pleased sawetara wong, kajaba kanggo pasukan keamanan, sing sakperangan alesan ora miwiti kanggo defend USSR lan masyarakat sing wis dibangun.
              1. -2
                29 april 2023 11:10
                Kutipan: Sergey Alexandrovich

                Inti saka kawicaksanan kasebut yaiku owah-owahan kabeh sing bisa kerja dadi buruh sing disewa, kebijakan iki ditindakake kanthi ketat lan terus-terusan.

                Sergey Alexandrovich, nguripake otak - karyawan negara. perusahaan lan karyawan perusahaan swasta kepiye bedane saben liyane? Iki pisanan. Kapindho - dheweke, loro-lorone lan liya-liyane, apa ora dadi PEKERJA?
                Kutipan: Sergey Alexandrovich
                Ana sing seneng ide nggawe kabeh wong manut lan gumantung.

                Ya, lan kanggo iki, iki "wong", uga, sing "seneng banget", nggawe TRADE UNION ing saben perusahaan lan, kanggo mbantu dheweke, Kode Buruh (Kode Buruh), amarga kepala perusahaan ora bisa. "manut lan gumantung" ngilangi tanpa idin saka panitia serikat pekerja perusahaan. Sing. saben buruh dilindhungi saka sewenang-wenang administrasi. Lan kepiye carane iki bisa ditindakake saiki? Aku ora duwe wektu kanggo nyebut dissatisfaction karo soko, nanging aku wis dipecat tanpa pesangon. Lan idin saka panitia serikat pekerja, sanajan kasedhiya, sing aku ragu, ora dibutuhake.
                Kanggo pangerten sing luwih apik, Kode Buruh USSR lan, kanggo mbandhingake, "Undang-undang Buruh" Federasi Rusia bakal mbantu sampeyan.
  9. -2
    23 april 2023 08:35
    Sugeng enjang lan sugeng siang dhumateng Panyerat ingkang kinurmatan lan sedaya rekan-rekan ingkang sampun paring repot kangge mikir!
    Ora, dudu piramida "isme" lan dudu piramida Maslow. Bab liya dumunung ing basis pangembangan sosial, dipérang dadi tahapan kondisional kaya sing dideleng dening klasik saka siji utawa arah filosofis lan ekonomi liyane. Yaiku, angger-anggering Toret sing dituruti dening kabeh alam sing urip lan sing ora duwe nyawa.

    Iku kabeh diwiwiti kanthi kasunyatan sing ing siji wektu, nalika maca Strugatskys, aku narik kawigaten marang istilah flashed "teori kemajuan vertikal" ... Inggih, sampeyan ora tau ngerti, aku panginten. Sawise kabeh, fantasi, kaya sing kudu diucapake, mula ujare.
    Apa sing nggawe aku ngelingi teori kemajuan vertikal sing prasaja lan fungsional? Tanggal suci terus-terusan kasebut ing pers, salah sijine yaiku 2030. Miturut versi liyane - 2035. Temenan, iku kabeh gumantung carane akeh panggonan desimal digunakake ing nomer "e" lan saka tanggal kang wektu wis diwilang.
    Lha, aku mesem sedih...

    Umumé, hello! wassat )))
    1. +3
      23 april 2023 15:32
      Halo, Lyudmila Yakovlevna! Aku ora ngelingi obsesi tartamtu Strugatskys karo tanggal tartamtu.
  10. +3
    23 april 2023 08:47
    Sugeng enjang sedaya! hi

    Quote: Pengarang
    "Apa ana sing permanen ing sejarah?"

    Menarik, menarik, nanging ...

    Quote: Pengarang
    Lan sing paling menarik yaiku ana sing "ora bisa diganti" ing urip kita. Iki minangka sikap kita kanggo kerja!

    Ya! belay ora setuju! am Aja lali yen wong duwe pendapat dhewe! Dina iki dheweke mikir proyek sing apik! Lan sesuk swasana ati dumadakan rusak, lan dheweke mikir: apa proyek ala! Iki pisanan.
    Kapindho, aja lali babagan elevator sosial! Ayo katon ing conto iki. Ayo Oleg kerja ing kutha A minangka sopir bis, anyar lan nyaman. nanging dumadakan pindhah menyang kutha B kanggo Profesi padha, nanging ana lawas, peralatan ora cukup nyaman. Ing ngendi dheweke seneng nyambut gawe? Cetha yen ing kutha A. Mula sikep nyambut gawe.

    PS Aku kaya ngomong liyane, nanging banjur. Sugeng dina kabeh!
    1. -4
      23 april 2023 09:12
      Kutipan saka Kojote21
      Sugeng enjang sedaya! hi

      Quote: Pengarang
      "Apa ana sing permanen ing sejarah?"

      Menarik, menarik, nanging ...

      Quote: Pengarang
      Lan sing paling menarik yaiku ana sing "ora bisa diganti" ing urip kita. Iki minangka sikap kita kanggo kerja!

      Ya! belay ora setuju! am Aja lali yen wong duwe pendapat dhewe! Dina iki dheweke mikir proyek sing apik! Lan sesuk swasana ati dumadakan rusak, lan dheweke mikir: apa proyek ala! Iki pisanan.
      Kapindho, aja lali babagan elevator sosial! Ayo katon ing conto iki. Ayo Oleg kerja ing kutha A minangka sopir bis, anyar lan nyaman. nanging dumadakan pindhah menyang kutha B kanggo Profesi padha, nanging ana lawas, peralatan ora cukup nyaman. Ing ngendi dheweke seneng nyambut gawe? Cetha yen ing kutha A. Mula sikep nyambut gawe.

      PS Aku kaya ngomong liyane, nanging banjur. Sugeng dina kabeh!

      Konsep "karya apik" lan "karya ala" ora ana hubungane karo bentuk paksaan.
      1. +2
        23 april 2023 13:59
        Ayo diwiwiti kanthi nyatane aku ora ngomong babagan bentuk kerja paksa. Aku ngomong babagan SIKAP WONG INGKANG KERJO, IKU INGKANG CARANE WONG MENGHARGAI, TRESNO ATAU ORA TRESNO, APA YANG DIPIKIR TENTANG PEKERJAAN. Iki pisanan.
        Kapindho, aja lali yen ing macem-macem jinis panguwasa ing wektu tartamtu, WUJUD PAKATAN IKI BISA Owahi, lan luwih saka sepisan.
        Kaping telu, apa kowe ngerti yen pagawean iku mulya lan ora mulya? TETEKE KERJA HORMAT IKU KARYA SING DIHARGAI IKU. KARO KANG ORA HORMAT, KABEH KANG BALI.

        PS 1. Apa sing dakkandhakake mengko esuk, daktulis saiki.
        2. Delengen komentarku, aja mikir yen aku duwe risak ing kana, lsp. Aku mung nyorot poin-poin penting ing posisiku.
        PS 1
    2. -1
      24 april 2023 11:00
      Kutipan saka Kojote21
      Dina iki dheweke mikir proyek sing apik! Lan sesuk swasana ati dumadakan rusak, lan dheweke mikir: apa proyek ala!

      Apa sampeyan kesed kanggo ndeleng luwih jero babagan masalah iki? Miturut kritéria apa dheweke ngevaluasi karya saiki? 1. Ganjaran sing apik kanggo karya iki? 2. Apa sampeyan seneng karo profesi sampeyan?
      Esuke, amarga swasana ati sing ala, - bojone ora menehi, wiwit udan, lan liya-liyane, kepiye taksiran kerjane? Ora ono.
      Kutipan saka Kojote21
      tuladha kuwi. Ayo Oleg kerja ing kutha A minangka sopir bis, anyar lan nyaman. nanging dumadakan pindhah menyang kutha B kanggo Profesi padha, nanging ana lawas, peralatan ora cukup nyaman. Ing ngendi dheweke seneng nyambut gawe?

      Lha, ning kutha A mesthi wae. Nanging kok dheweke pindhah menyang kutha B? Dheweke mbokmenawa entuk luwih saka proyek sing apik.
      Kutipan saka Kojote21
      Mula sikap kerja.

      Ora, sikap kerja gumantung saka karakter wong, ing asuhan.
      Sanajan kahanan kerja ala, buruh sing sregep nindakake pakaryan uga kahanan kerja sing ngidini dheweke nindakake.
      1. 0
        24 april 2023 13:21
        Inggih, mung ana faktor manungsa. Lan yen ana wong sing nesu banget lan mikir: uga, ing neraka karo proyek iki, banjur ing kasus iki, peran mung swasana ati. Dadi, aku setuju karo sampeyan.
        1. -2
          29 april 2023 11:22
          Kutipan saka Kojote21
          Inggih, mung ana faktor manungsa.

          Ya, ana faktor kasebut. Bos ora seneng karo aku, nanging aku seneng banget karo pekerjaanku. Lan dheweke kerja nganti 43 taun terus-terusan, sanajan "faktor manungsa"
  11. +8
    23 april 2023 08:53
    A statement aneh banget saka penulis sing sawise penutupan Gulag USSR wiwit duwe masalah. Miturut macem-macem sumber, kontribusi kanggo total PDB kira-kira 2.5%. Apa ilange ngrusak negara? Pancen "lor" ngrusak negara? Miturut cara, gaji dhuwur ana menehi ganti rugi dening prices dhuwur. Elinga prasasti 1, 2 lan 3 sabuk ing produk?
    1. -8
      23 april 2023 09:13
      Quote: Pembaca
      masalah diwiwiti

      Apa padha ora miwiti?
      1. 0
        23 april 2023 18:44
        Lan kenapa taun iki, lan ora 1963, nalika USSR wiwit tuku gandum ing luar negeri. Ing kene, mesthine angel diikat, amarga Gulag ora dicopot, nanging mung ditandur. Banjur, mung ditandur ing kono. Nanging sampeyan bisa, yen sampeyan pengin. Kajaba iku, dheweke wiwit ngasilake massal ing 53, nanging ketoke dheweke tahan 6 taun.
    2. +3
      23 april 2023 10:34
      Quote: Pembaca
      Elinga prasasti 1, 2 lan 3 sabuk ing produk?

      Iki prices ora akeh beda. Kira-kira limang taun kepungkur, aku mbongkar sofa saka taun 70-an ing mbah sepupu pungkasan, supaya aku bisa nggawa menyang tong sampah, aku weruh stiker ing kono:
      "Sudut lembut "Lilac". Sofa, kursi loro, meja kopi lan lampu lantai. Rega 1 sabuk yaiku 417 rubel, sing kapindho yaiku 420, sing katelu yaiku 423. Bentenipun sawetara persentasi. Lan aku ngerti, sabuk ora kidul-tengah-lor, nanging rega transportasi barang gumantung ing kadohan saka Produsèn kanggo nyimpen, digunakake aku ora weruh logika sembarang.
      1. +3
        23 april 2023 11:13
        Kutipan: Mordvin 3
        Yen ora, aku ora weruh logika.

        Ekonomi sing direncanakake. Produksi luwih utawa kurang seragam) Telung zona mung - sabuk pisanan - pusat, infrastruktur dikembangake, biaya transportasi minimal. Kapindho - iku wis perlu kanggo shove saka Produsèn, contone, kanggo kutha Engels. Utawa, kaya ing film Mimino - ana meja - sabuk kaloro, yen ing distrik) Katelu - ing umum, Pangiriman Lor, transportasi wis penting ana. Iki yen meja sekolah digawa menyang desa nganggo helikopter menyang Mimino. Lan rega ing Kyiv lan Leningrad karo, contone, Ashgabat ... Ayo dadi ngomong kanggo Furnitur digawe ing Leningrad utawa ana ing Pepsi - siji, lan kabeh iki sabuk pisanan)
        Iki minangka lagu sing kapisah sing ing transportasi USSR wis dikembangake kanthi tepat lan regane sen, pancen ana masalah pengiriman ekspres)
        1. 0
          23 april 2023 11:44
          Kutipan saka bingo
          Telung zona mung - sabuk pisanan - pusat, infrastruktur dikembangake, biaya transportasi minimal.

          Lan aku ngomong babagan biaya transportasi. Sawise kabeh, ora ana gunane yen kaviar Timur Jauh sing digawa menyang Georgia luwih murah tinimbang ing Timur Jauh. Utawa daging rusa Chukchi ing toko Moskow "Hadiah Alam" bakal luwih murah tinimbang ing toko Chukchi. Nanging biaya jus Georgia ing Kamchatka bakal luwih dhuwur tinimbang ing Georgia.
          1. 0
            23 april 2023 11:51
            Kutipan: Mordvin 3
            Sawise kabeh, ora ana gunane yen kaviar Timur Jauh sing digawa menyang Georgia luwih murah tinimbang ing Timur Jauh.

            Nanging, cara iku - cannery, kanggo sijine iku rumiyin, ing port, cabang wis lengkap langsung menyang. Lan nyeret 1000 km, 10000 utawa 100 kanthi potongan wesi ora kritis. Nanging yen sampeyan kudu narik sleds asu saka pelabuhan sing padha kanggo 100 km menyang desa cedhak, iki wis dadi masalah. Mulane, iki dianggep luwih gampang kanggo Cut menyang telung zona, lan kanggo mikir - iku ora worth dhuwit bakal mung siji caviar lan iku, saka kanggo introduce net ekstra kanggo mung siji caviar lan konsumen saka telung desa. . Ora duwe bathi amarga nggedhekake birokrasi. Iku mung sak Perestroika sing optimizers metu karo usulan-usulan kuwi - "The USSR bosok, contone, caviar ing Timur Jauh" ... Mekaten, ing unison - "ayyyyyy, ekonomi ngrancang ora nyekel clurut!"
            Dadi, nimbang transportasi kanthi sepur - gratis. Aku ora peduli - kanggo ngubengi Moskow ing railway ring utawa ing Trans-Siberia Railway. GRATIS. Kanthi syarat, mula ana poster sing mateni lampu - hemat banyu ... Ya, sanajan ora dipateni - regane padha. Elinga Shurik, sing maneh ngobong macet ing omah, wis ngatur produksi industri ing apartemen)))) Lan padha ing railway - tukang listrik gratis, komposisi uga mung kanggo loading lan unloading. Mileage Moscow-Paveletskaya dash Moscow-Kiev padha karo Moscow-Vladivostok. Zona pisanan. Nanging saka Vladik menyang Birobidzhan ... Ora ana maneh tengah, cabang utama - sing kapindho bakal dadi zona
            1. +1
              23 april 2023 12:10
              Kutipan saka bingo
              Mulane, dianggep luwih gampang dipotong dadi telung zona,

              Nyatane, dadi telung zona, nanging mung kanthi jarak, lan ora kanthi lokasi geografis. Yen ing Timur Jauh kaviar abang didayung nganggo shovel gedhe, banjur ing endi wae ing BSSR kaya delicacy lan ora bisa luwih murah ing kana. Lan siji-sijine cara kanggo ngyakinake aku yaiku liwat dokumentasi. Mergo aku durung weruh tiket gratis kanggo penumpang. Contone, biaya tiket saka kutha kanggo Paveletsky ana 4 rubles 20 soko, kang bab 240 km.
              1. +1
                23 april 2023 12:15
                Kutipan: Mordvin 3
                Nyatane, dadi telung zona, nanging mung kanthi jarak

                Lan ing saben toko, kenalake staf rolas pedagang - dheweke bakal ngetung lan nulis label rega kanthi manual saben dina kanggo saben kiriman anyar - kanggo saben barang))) Apa sing luwih murah lan umume luwih apik kanggo ekonomi - kenapa ora nyopir iki 10 dalan kanggo ndandani? Biaya pengiriman bakal langsung mudhun.
                Ing wektu sing padha - usaha sing ora ana gunane, aku mbaleni, kanthi rega transportasi Moscow-Moscow lan Moscow-Vladivostok padha.
      2. +2
        23 april 2023 15:10
        Carane ngomong. Gula, contone, regane 94, 1.04 lan 1.14 rubel. Bentenipun 20%.Bandhingake konsumsi gula lan sudhut alus. Ing skala nasional, iku jutaan lan mayuta-yuta.
        1. +2
          23 april 2023 18:26
          Gula, contone, biaya 94, 1.04 lan 1.14 r
          Ing wektu apa? Ing awal 70s ing Orenburg, gula granulated ana 78 kopecks.
        2. +2
          23 april 2023 18:45
          Quote: Pembaca
          Gula, contone, regane 94, 1.04 lan 1.14 rubel.

          94 - wedhi. 1.04 - Aku ora ngelingi. Mungkin reed? A rupiyah patbelas wis olahan, minangka adoh saka aku.
  12. 0
    23 april 2023 09:10
    amarga ing salah sawijining "periode" asring banget ana persentase tartamtu saka sing sadurunge, mula kudu terus-terusan ngomong babagan "slamet" lan sifat multistruktural ekonomi.


    Lan sprouts saka "periode" mangsa, sampeyan bisa nambah. Lan "periode" ing siji wektu bisa beda-beda sanajan ing antarane wong-wong tetanggan, saling mempengaruhi kemajuan lan pembangunan.
  13. +4
    23 april 2023 09:19
    Cetha yen masyarakat sing kaya mengkono ora bisa nandhingi masyarakat sing kepeksa ekonomi, sing ora ana sing meksa wong liya kanggo nyambut gawe kanggo awake dhewe, nanging ing ngendi kesejahteraan saben wong gumantung banget marang kualitas lan jumlah karya.


    Bisa lan iya. Nanging sampeyan nglanggar kritéria kanggo mbandhingake kanthi ilmiah.
    "Loro sistem bisa dibandhingake miturut parameter tartamtu, yen paramèter liyane saka loro sistem padha, beda mung ing kesalahan statistik."
    Dadi perbandingan USSR karo Kulon liwat box office, kabeh paramèter beda.

    Umumé, ora preduli apa jinis paksaan (ekonomi utawa non-ekonomi) sing digunakake: isih meksa. Kelet utawa wortel - asil padha.
    Ana uga katergantungan kesejahteraane dhewe marang kualitas lan jumlah tenaga kerja ing kamp konsentrasi: yen sampeyan kerja kanthi apik, sampeyan entuk jatah pindho;
  14. + 20
    23 april 2023 09:52
    Omong kosong paranoid liyane saka Shpakovsky.
    Kasunyatan yen ambruk USSR nyuwil karir partai, kita wis ngerti, lan dheweke ngarahake menyang ndhuwur piramida!
    Saka kene lan gething kanggo kabeh sistem.
    Rasane penulis ora kerja sedina ing jaman USSR ing produksi. Paling kamungkinan iku.
    Apa bedane sosialisme sing dikembangake lan kapitalisme? Mung kepemilikan sarana produksi (kira-kira).
    Buruh kudu nindakake rencana kasebut kanthi kualitatif. Yen sampeyan ora netepi rencana kasebut utawa ngeculake produk sing berkualitas rendah - minus gaji. Minus telat. lsp.
    Kepiye bedane karo kapitalisme saiki, sing penulis kanthi isin diarani "ekonomi pasar"?
    Napa ambruk USSR kedadeyan minangka masalah sing kapisah.
    Ora ana sing "pundhak", nanging ana sing bahu. Iku luwih apik kanggo penulis nyiyapake artikel, yen ora, padha ora bakal mbayar 100% saka ragad kanggo hack iki ing USSR.
    Master Pundhak minangka algojo, iki Shpakovsky, minangka sejarawan mesthine ngerti.
    1. +2
      23 april 2023 10:28
      Rasane penulis ora kerja sedina ing jaman USSR ing produksi. Paling kamungkinan iku.


      Iki bener:
      http://www.penzahroniki.ru/index.php/publikatsii/109-shpakovskij-v-o/759-ob-avtore-shpakovskiy

      Lan iki ora narik agen manca?

      wiwit 2010 - anggota dewan editor saka jurnal "Ilmu lan Teknologi" (Ukraine), wiwit November 2013 - "European Social Science Journal" ("European Journal of Social Sciences").

      Ing taun-taun sing padha, kerjasama ditindakake karo majalah Britania Raya - "Tankette" lan "War gamer", "Battle Place", Belgium - "La Figurine", Australia - "Plastic modeler", Jepang - "Model Graphics" , AS - "Model skala apik", Republik Ceko - "Modelarj", Selandia Baru - "Tank TV"
      1. +7
        23 april 2023 11:14
        Ayo panitia investigasi ngatur ombenan
      2. -4
        23 april 2023 17:36
        Quote: vovochkarzhevsky
        Lan iki ora narik agen manca?

        Mbayangno ora!
        1. +5
          23 april 2023 19:58
          Mbayangno ora!


          Bener, versi sampeyan luwih elek. Kanthi kabeh ora setuju karo panemune Baba Lera (Novodvorskaya), aku ngormati dheweke amarga konsistensi lan kasetyan marang kapercayan.
          Nanging repainted ̶k̶o̶m̶m̶u̶n̶i̶s̶t̶o̶v̶ anggota CPSU, aku ngremehake lan bakal ngremehake. Iki tansah ngendi iku duwe bathi ing wayahe.
          1. -5
            23 april 2023 21:53
            Quote: vovochkarzhevsky
            diremehake lan bakal diremehake

            Infleksibilitas minangka manifestasi saka kabodhoan. Apa sampeyan ora nganggo celana pendek nalika musim dingin lan nganggo jas wulu nalika musim panas? Dadi solah bawane wong owah gumantung saka informasi sing ditampa. Sampeyan ora ngerti carane lawang arsip partai mbukak. Lan yen sampeyan ngerti dokumen kasebut saka kana ... bakal ngganti tampilan sampeyan.
            1. +3
              23 april 2023 22:47
              Infleksibilitas minangka manifestasi saka kabodhoan.


              Ya, mesthi, nalika pendhudhukan, wong-wong sing nuduhake keluwesan lan kewajaran ing pandhangan sampeyan menyang polisi.

              Apa sampeyan ora nganggo celana pendek nalika musim dingin lan nganggo jas wulu nalika musim panas? Dadi solah bawane wong owah gumantung saka informasi sing ditampa.


              Sing bener, sawetara tindak menyang partisans, liyane nampa informasi sing Jerman cedhak Moscow, kanggo polisi.

              Sampeyan ora ngerti carane lawang arsip partai mbukak. Lan yen sampeyan ngerti dokumen kasebut saka kana ... bakal ngganti tampilan sampeyan.


              Ya, panemuku kaya ngono, lan tetep kaya ngono. Aku ngerti banget apa jenis pigsty iki kawangun ing hirarki partai. Mulane, dheweke ora melu CPSU.
              1. -4
                24 april 2023 10:54
                Quote: vovochkarzhevsky
                Aku ngerti banget apa jenis pigsty iki kawangun ing hirarki partai. Mulane, dheweke ora melu CPSU.

                Nanging sijine munggah karo! Lan saiki nyiyapake kabeh sing sampeyan ora seneng. Kene, mung sampeyan bisa ngeculake uap.
    2. -6
      23 april 2023 21:55
      Kutipan saka ee2100
      Rasane penulis ora kerja sedina ing jaman USSR ing produksi.

      Aku ora sinau kanggo iku!
      1. +8
        23 april 2023 22:21
        Ing kene VOSH nyoba mbenerake awake dhewe, nanging wis suwe lan metodhe najisake jaman kepungkur kanthi kabeh kekuwatane. Ora awan, nanging apa sing ditulis graphomaniac iki uga ora bener. Dheweke nuduhake kenangan kanak-kanak, perasaan, lan liya-liyane Nanging! Tugas utamane yaiku ngrusak masa lalu, lan tanpa masa lalu, kaya sing kita ngerti, ora ana masa depan.
        Pesen sing kepungkur minangka "sampah" lan tegese masa depan ora luwih apik.
        Ana liyane lan liyane artikel iki sing denigrate kita kepungkur.
        Lan aku ora mikir iku gampang.
        Kabeh wis diartikulasikan kanthi akurat, ing kene kita nulis babagan waja - sorak-sorai lan keplok-keplok, lan ing kene kita mbuwang masa lalu kita kanthi sampah, kanthi alami kanthi mripat menyang masa depan.
        Analisis artikel Shpakovsky dudu levelku, aku mratelakake panemume, nanging supaya dheweke ndeleng IC RF
        1. -2
          24 april 2023 10:56
          Kutipan saka ee2100
          ing RF IC supaya wong katon

          Tulis ana, Alexander! Ing cabang sabanjure mung materi babagan scammers. Njupuk conto saka wong-wong mau lan nulis lan sampeyan bakal seneng. Mung saiki artikel sampeyan ora bakal luwih apik saka iki.
        2. -2
          24 april 2023 10:58
          Kutipan saka ee2100
          Lan aku ora mikir iku gampang.

          Mesthi, ora sembrono. Yen sampeyan ana ing VO kanggo dangu, sampeyan bakal ngerti yen aku wis dituduh spying Inggris, malah Jepang (!). Dadi sampeyan ora asli.
        3. -3
          24 april 2023 10:59
          Kutipan saka ee2100
          Tugas utamane yaiku ngrusak masa lalu, lan tanpa masa lalu, kaya sing kita ngerti, ora ana masa depan.

          Wong kaya sampeyan ora ...
  15. +1
    23 april 2023 09:58
    Punika - "lima anggota" ing wangun piramida!
    - "puncak piramida" durung tekan, nanging prosese wis mulai mudhun.
  16. +4
    23 april 2023 10:38
    Sawise kabeh, iku ora kanggo apa-apa sing kabeh masalah ekonomi USSR wiwit sawise 1959, nalika kamp Gulag pungkasan ditutup.
    Inggih, sawise kabeh, "perestroika" iku omong kosong! Ana sawetara studi babagan kontribusi Gulag kanggo ekonomi USSR, sing menehi nyata, dudu gambar propaganda. Contone, ing karya dhasar anti-Soviet A. Tsepkalova ngandika:
    Pasukan NKVD / MVD nindakake kira-kira sepersepuluh saka konstruksi ibukutha negara, lan departemen kasebut nyedhiyakake rata-rata 2,3% saka biaya output industri negara.
    ... Jumlah maksimum tawanan ing USSR ana 2,5 yuta wong (ing taun 1950), dene jumlah buruh lan karyawan ing ekonomi nasional ing taun sing padha ana 40,4 yuta wong. Ing wektu sing padha, saka 2,5 yuta tahanan ing kemah lan koloni Gulag, ana udakara 2 yuta wong sing sehat. Temenan, dana tenaga kerja ITL lan ITK cilik lan mung luwih saka 6% saka kabeh-Union.
  17. +1
    23 april 2023 11:24
    Aku mikir konsep "pemaksaan non-ekonomi" iku salah. Kebutuhan tenaga kerja kanggo wong amarga panyebab alami, iki kasebut ing konteks sistem komunal primitif ing artikel kasebut. Mung dheweke ora menyang ngendi wae. Ing ngendi ana wong, dheweke kepengin mangan sethithik, tegese bakal nindakake kegiatan ekonomi sing migunani. Pemilik budak lan tuan feodal, uga kapitalis kondisional, malah nindakake alienasi non-ekonomi (gopstop))) saka produk kegiatan. Bentenipun mung ing cara.
    Centerum censo Washingtonium delendan esse
    1. 0
      24 april 2023 10:59
      Artikel kasebut nduweni pranala menyang TSB. Malah kandha yen wis ana.
  18. +1
    23 april 2023 11:43
    Kutipan saka paul3390
    Lan dumadakan jebule awake dhewe didol lan dikhianati dening pimpinan dhewe, rakyate mung keprungu.. Ora ngerti arep mlayu menyang ngendi lan nyekel apa. Kanggo iki - aku ora ngelingi apa-apa ing sejarah kita .. Aku ngelingi wektu iku - lan perasaan langit sing tiba ing sirah kita ..

    Sampeyan kanthi akurat nggambarake kahananku nalika iku.
    Wiwit kuwi, aku sinau kanthi cetha ... "Aja dadi idola" ... supaya ora kuciwa ing dheweke.
    Pemimpin-pemimpin kita padha-padha nedya tumindak ala lan kabecikane manungsa karo wong-wong liyane, ora preduli saka partai apa wae.
    1. -1
      23 april 2023 17:38
      Quote: Lech saka Android.
      Pemimpin-pemimpin kita padha-padha nedya tumindak ala lan kabecikane manungsa karo wong-wong liyane, ora preduli saka partai apa wae.

      Carane apik sampeyan ngandika!
  19. 0
    23 april 2023 11:45
    Penulis - ing ndhuwur ana sing diterbitake, ujar, ing Eksmo, Rosmen lan AST, lan nampa royalti kanggo buku-bukune, ing sisih ngisor ana sing ... mbayar publikasi bukune dhewe.

    Apa sampeyan serius?
    1. +2
      23 april 2023 17:39
      Quote: pelaut senior
      Apa sampeyan serius?

      Cukup? Lan apa sing salah? Aku ngerti wong sing kaya ngono ... Sing mbayar publikasi bukune.
      1. +2
        23 april 2023 20:33
        Kutipan saka kaliber
        Lan apa sing salah?

        Ya, kaya AST uga nerbitake aku lan seneng banget, nanging aku mesthi ora kalebu ing pucuk gunung es)))
        Kutipan saka kaliber
        Sing mbayar publikasi bukune.

        Pitakonan utama ing kene yaiku kenapa? Mbok menawa kasunyatan publikasi dibutuhake ing ringkesan.
        Umumé, kasunyatan panulis saiki ana ing proses owah-owahan kardinal ... Contone, salah siji saka sawetara penulis sing profesional ing bengkel kita (penulis fiksi saka genre hit) Drozdov A.F. (lulusan saka Institut Sastra, yen ana) ing sawetara titik ora gelem kerjo bareng karo penerbit lan ngalih rampung kanggo elektronik. Banjur dheweke isih mbujuk dheweke, nanging dheweke isih bisa tanpa dheweke ...
        1. -1
          23 april 2023 21:49
          Quote: pelaut senior
          Banjur dheweke isih mbujuk dheweke, nanging dheweke isih bisa tanpa dheweke ...

          Dadi aku duwe 10 buku kanggo penulis-dina iki lan kanggo Dream, nanging AST nerbitake buku sing apik banget. Elektronik ora mbandhingake.
          1. 0
            24 april 2023 12:29
            Kutipan saka kaliber
            nanging AST nerbitake buku sing apik banget. Elektronik ora mbandhingake.

            Lan mummers Cossacks nganggo medali sing apik ... nanging iki ora nggawe elit militer)))
            Kutipan saka kaliber
            Elektronik ora mbandhingake.

            Suka utawa ora, teknologi minangka masa depan. Kertas, nanging, ora bakal mati, nanging ceruk kasebut terus-terusan nyusut.
            Kutipan saka kaliber
            Dadi aku duwe 10 buku kanggo penulis-Today and for Dream,

            ombenan
            1. 0
              24 april 2023 18:29
              Quote: pelaut senior
              nanging relunge ajeg nyusut.

              Ayo kula ditinggalake kanthi ceruk sing sempit - buku hadiah lan ensiklopedia.
  20. +2
    23 april 2023 12:50
    Ing kene kolega ngomong: "Dadi apa sing permanen ing Sejarah?" Inggih, Aku katon ing Sajarah lan weruh sing Nilai pancet ing perjuangan kanggo daya Absolute, mulane, kanggo basis pangan saka klompok kapisah saka wong ing kahanan teknologi ngajokaken. Preduli saka macem-macem gagasan ayu babagan kabecikan umum manungsa. Kalebu, preduli saka gagasan komunis.

    Lan maneh tanggal intrusive iki - 2030, 2035, terus-terusan exaggerated ing macem-macem media massa, kalebu Telegram. Lan, sampeyan ngerti, iku dadi cemas ing jiwaku, malah reged. Nanging aku ora bisa urip ing bodho.
    Aku kudu ngerti!
    Banjur aku njupuk teori kemajuan Vertikal minangka basis lan nglakoni.
    T1 = 1991 -- 1917 = 74.
    Sing persis wis pirang-pirang taun perjuangan kanggo sosialisme ing negara kita. Lan iku wektu khusus ing eksistensi kabeh manungsa, ta? 1991 - iku scrapping saka sajarah negara kita, transisi menyang tataran sabanjuré.
    T1 yaiku durasi periode, dijupuk minangka wiwitan. Yaiku 74 taun.

    Miturut teori kemajuan Vertikal, saben periode sajarah sakteruse luwih cendhek tinimbang sing sadurunge kanthi e kaping.
    dibunderaké
    e = 2.
    Dibagi T1 kanthi 2,71, kita entuk:
    74 ÷ 2, 71 = 27 taun.
    T2 = 27 taun.
    Iki minangka dawane periode sawise 1991. Nambah 27 taun kanggo 1991, kita entuk:
    1991 + 27 = 2018
    Dibuwang.
    2018 minangka scrapping sejarah kita!
    Nanging ngenteni, apa sampah?!? Apa ana ing taun iku? Mbuwang pikiranku, aku kelingan - Mundial! Piala Donya FIFA sing dianakaké ing negara kita lan diakoni minangka sing paling apik ing sajarah kejuaraan kasebut. We njupuk, misale jek, Panggonan 4th, unprecedented upsurge spiritual mrentah ing negara, negara ketoke wis revive! Ing Oktober taun iki, aku teka ing VO lan aku kelingan carane kanca saka Opers (ngendi sampeyan, Oper? Ngendi nasib njupuk sampeyan?) colorfully, ing syarat-syarat antusias lan temenan bangga piyambak, nerangake carane ngadeg ing a cordon, njaga festival bal-balan ing Moskow .. .
    Banjur...
    Ing tanggal 27 September ing taun sing padha, 2018, reformasi pensiun bubar minangka salah sawijining cara kanggo nglawan kekuwatan absolut. Dadi ngono iku...
    Lan Mikhail Khazin ngandika. bola-bali. Lan malah sadurunge 27 September ngandika. Dheweke kandha, wong enom, sampeyan ora bakal duwe pensiun ing mangsa ngarep, aja ngenteni, aja ngenteni, aja ngenteni ... Gema Khazin iki muni ing endi wae - "Aja ngenteni!"
    Iki minangka pecahan Sejarah, ora langsung, nanging mesthi lan pungkasane ngrusak populasi biasa, sing sadurunge nglipur ilusi babagan hubungane karo panguwasa ...
    Lan aku ora pracaya, nyenengake dhewe! Ya! Aku ngandika. Iki omong kosong! Aku ngandika. Nanging mung sing dakkandhakake. Sing enom ora ngomong kaya ngono. Dheweke, kanthi cepet, nyadari yen wong tuwa saiki dadi pemilih sing trep kanggo panguwasa (sing pungkasane pisah karo rakyat ing taun 2020), lan dheweke ora butuh wong enom saiki minangka wong tuwa sing bakal dipilih. Kekuwatan mutlak dijupuk ing taun 2020, wong-wong kasebut dipisahake kanthi sah ing endi wae ing latar mburi, lan ora preduli sapa sing bakal dadi Aktor kekuwatan ing mangsa ngarep ...

    Lan aku bakal terus komentar dawa.
    Dadi, T2 = 27 taun.
    Temokake T3 kanthi dibagi 27 taun kanthi e = 2.
    njaluk
    T3 = 27 ÷ 2, 71 = 10 taun.
    2018 + 10 taun = 2028.
    Apa sing nunggu kita ing 2028?!?

    Temokake suwene periode sabanjure ing sejarah negara kita nggunakake
    T3 = 10 taun.
    T4 = 10 ÷ 2 = 71 taun.
    2028 + 3,4 taun = 2031 + 8 sasi.
    Apa sing bakal kelakon ing 2031? Apa sing nunggu kita?
    Banjur, tumindak kanthi cara sing padha, kita bakal weruh manawa periode sejarah kita suda dadi setahun, banjur dadi sasi, lan kabeh, alon-alon, ngliwati taun 2033, terus nyedhaki taun suci 2034-2035. .
    Apa bakal dadi? Pati utawa lair maneh sawise mandheg sejarah kita?
    Nanging aku ora mangu-mangu yen pamrentah kita nggunakake petungan sing digawe adhedhasar teori kemajuan Vertikal. Temenan, faktor koreksi tambahan uga diitung.
    1. -2
      23 april 2023 20:10
      Banjur aku njupuk minangka basis teori kemajuan Vertikal lan
      ditarik manuk hantu ing globe.
    2. -2
      28 april 2023 09:55
      Quote: depresi

      2028 + 3,4 taun = 2031 + 8 sasi.
      Apa sing bakal kelakon ing 2031? Apa sing nunggu kita?

      Bener, 2031 + 8 wulan yaiku Agustus 2032, dudu 2031.
      Ayo kula nerangake. Dina iki kita duwe nomer 2023 ing tanggalan kita. Iki tegese 2023 saka Nativity Kristus wis klelep ing kalanggengan, lan saiki 2024 "milih". Luwih tepate, sasi kaping 4 2024 "kadaluwarsa".
  21. +7
    23 april 2023 13:03
    Vyacheslav Olegovich, kaya sing kedadeyan karo dheweke ing artikel babagan topik-topik sing cedhak-sajarah, kanthi sengaja utawa ora sengaja kantun sawetara poin penting.
    Oke, kita ngomong babagan produksi, babagan kerja paksa. Ana akeh masalah kontroversial, nanging kita bakal nganggep manawa kita umume ngerti kepiye barang materi katon. Mung saiki, antarane tahap produksi lan tahap konsumsi, ana siji liyane, sampeyan ngerti, tahap cilik, nanging banget ambigu - tahap distribusi.
    Ayo dadi pirembagan bab iku. eseman
    Nanging sampeyan ngerti, ternyata ora ana "hukum Pareto" (nyatane, iki dudu "hukum" kabeh, lan kanthi dipikirake kanthi ati-ati, rasio 20/80 bisa fluktuasi ing macem-macem kahanan ing watesan sing apik banget) piye wae ora. bisa ing lapangan distribusi keuntungan ... Inggih, utawa padha tumindak, nanging winates, kleru lan persis ngelawan, kaya ing guyon Odessa lawas. ngguyu
    1. +3
      23 april 2023 14:47
      . rasio 20/80 bisa fluktuasi ing macem-macem kahanan ing watesan pancen Fantastic

      Misha, hi )))
      Aku kelakon ngrungokake critane ilmuwan politik India babagan persentase sing kondhang iki.
      40% pedunung India mangan panganan sing ala saben telung dina.
      40% liyane mangan panganan sing ala sapisan dina.
      Total 80% saka populasi.
      5% mangan panganan sing ala telu dina.
      5% mangan panganan sing enak kaping telu dina, bocah-bocah sekolah.
      5% mangan panganan sing enak kaya sing dikarepake, sugih, anak-anake sinau ora mung ing sekolah, nanging uga ing institusi.
      5% - sugih banget lan super sugih.
      Ketoke, ing India iki bisa - iklim ngidini lan pasukan.
      Lan populasi saya akeh.
  22. +1
    23 april 2023 14:04
    Dadi apa kita mungkasi? Periodisasi tanpa "isme", mung saka telung tahap pangembangan sosio-ekonomi: jaman paksaan alam kanggo kerja, jaman paksaan non-ekonomi kanggo kerja lan jaman paksaan ekonomi kanggo kerja, kanthi seperangkat piramida sosial sing cocok.


    "Garing, kancaku, teori mesthi. Nanging wit urip ... "

    Nuwun sewu, nanging divisi kasebut dadi tahapan banget kondisional lan kabur ing kasunyatan.
    Amarga kabeh telung jinis paksaan wis ana ing saindhenging Sejarah, bebarengan.
    Diwiwiti, mbok menawa, karo Neolitikum.

    Conto tartamtu, bayangan saka galak primitif.
    1. Dhek, kowe isih kudu mburu kidang utawa celeng, yen ora wetengmu nglarani (peksa alamiah).
    2. Pimpinan ngendika, sesuk kita arep nundhung mamut. Medeni, nanging kita kudu lunga, kita duwe pimpinan sing tegas (peksa non-ekonomi).
    3. Becik angsal rubah salaka lan diijolake saperangan kapak anyar, sing lawas wis entek (tukar barter, paksaan ekonomi, embrio relasi barang-duit).
    1. -1
      29 april 2023 11:41
      Kutipan saka Illanatol

      Conto tartamtu, bayangan saka galak primitif.
      1. Dhek, kowe isih kudu mburu kidang utawa celeng, yen ora wetengmu nglarani (peksa alamiah).

      Kepiye KEBUTUHAN, KEBUTUHAN (kanggo ngisi weteng) dadi WAJIB?

      meksa, meksa, pl. ora, cf.

      1. Tumindak miturut Ch. meksa - meksa. Nindakake soko ing kepeksa.

      | Panganiaya, ukuran kasar. Nerapake paksaan. langkah-langkah meksa.
      Ozhegov (kamus)
  23. +3
    23 april 2023 14:13
    Sawise kabeh, iku ora kanggo apa-apa sing kabeh masalah ekonomi USSR wiwit sawise 1959, nalika kamp Gulag pungkasan ditutup. Kabeh sing teka saka kono saiki kudu ditampa kanggo dhuwit, kanggo mbayar wong "lor", sing nambah biaya kabeh ing kaping.


    Omong kosong apa! Lan apa, pangopènan tawanan, ora worth dhuwit? Ora perlu pakan, ora perlu mbangun barak, ora perlu njaga? Kabeh iki biaya dhuwit. Pakaryan para narapidana ora gratis. Kajaba iku, nalika ekonomi dipindhah menyang ekonomi pasar, pranyata ora nguntungake, mula banjur ditinggal. Lan ing kemah, nyatane, mung bagean cilik saka produk sing bisa dipasarake.
    Masalah ekonomi wiwit ing USSR sethitik mengko, ing 1959 ekonomi Soviet felt, ing kabèh, ora ala. Ana masalah, nanging luwih ana hubungane karo voluntarisme lan reformasi Khrushchev sing ora dipikirake. Mengko, masalah wiwit karo outflow ageng investasi ing bahan bakar lan energi Komplek, ing pangembangan Siberia lan Far North, uga ing proyèk infrastruktur lan construction omah. Iku angel banget kanggo bebarengan tuwuh ing jembaré lan dhuwur, kanggo berkembang ekstensif lan intensif ing wektu sing padha. Mula kondhang "stagnasi".
    1. -3
      23 april 2023 16:13
      "masalah wiwit karo outflow kolosal", lan kene sampeyan loro tengen lan salah: Perlu., huh, apa North perlu? Perlu! Program "perumahan terjangkau" iku sing dibutuhake saiki.
      "Infus" menyang kompleks bahan bakar lan energi, amarga iki, tagihan sarana kita, umume, "simbolis"
    2. +3
      23 april 2023 18:20
      Kamp kasebut, umume, minangka perusahaan produksi, kanthi rencana produksi dhewe, ing ngendi 7 kulit dicegat saka administrasi kanggo implementasine, lan kanggo pangopènan "buruh" (zek) sing ora bisa ditindakake utawa ora nyenengake, kanthi tambah morbiditas. utawa mortalitas, iku gampang kanggo ing bunk padha.
  24. +1
    23 april 2023 14:22
    Kutipan: Master Trilobite
    Mung saiki, antarane tahap produksi lan tahap konsumsi, ana siji liyane, sampeyan ngerti, tahap cilik, nanging banget ambigu - tahap distribusi.


    Kanggo umume ahli ekonomi, dianggep minangka aksioma yen sapa wae sing ngontrol produksi uga ngontrol distribusi barang-barang material sing diprodhuksi.
    Nanging kasunyatan wis nuduhake yen iki dudu aksioma.
  25. +3
    23 april 2023 14:31
    Kutipan saka ee2100
    Apa bedane sosialisme sing dikembangake lan kapitalisme? Mung kepemilikan sarana produksi (kira-kira).


    Pitakonan dhasar dudu babagan kepemilikan alat produksi, nanging pitakonan babagan kepemilikan produk sing diasilake lan sifat distribusine ing antarane anggota masyarakat.
    Lan isih ana bedane antarane sosialisme lan kapitalisme.
    Ayo dicritakake mangkene: model masyarakat kapitalis yaiku sekelompok organisme sel tunggal sing saling bersaing, ngrusak sing luwih ringkih.
    Model masyarakat sosialis minangka organisme multiselular, sel individu (individu) nindakake fungsi tartamtu, kerja bareng.
    Sel sing paling "bebas" ing awak yaiku sel kanker (analog karo inteligensia, yen sampeyan seneng).
    1. +3
      23 april 2023 18:13
      Umumé, kabeh bener. Padha prasaja, nanging tampilan saka sisih, yen katon ing saka amba rada beda, yen sampeyan bakal. Kapitalisme dudu babagan manungsa lan masyarakat, nanging mung babagan bathi kanthi biaya apa wae, babagan rampasan lan mung, sosialisme yaiku babagan pangembangan masyarakat adhedhasar pangembangan intelektual kreatif saka potensi saben anggota masyarakat.
  26. -1
    23 april 2023 15:56
    Vyacheslav Olegovich, "sing ora duwe dhuwit kanggo nyawane," nalika ketemu karo Kapten de Treville, Gascon wis: pistol. Pistol iku padha karo apa lan apa sampeyan bisa tuku nganggo dhuwit kasebut? Kabeh pitakon marang Anton. Panjenenganipun connoisseur kita dhuwit abad tengah, nanging aku ora pengin keganggu. Kebak kuwatirmu
  27. +3
    23 april 2023 17:24
    Sawise kabeh, iku ora kanggo apa-apa sing kabeh masalah ekonomi USSR wiwit sawise 1959, nalika kamp Gulag pungkasan ditutup. Kabeh sing teka saka kono saiki kudu ditampa kanggo dhuwit, kanggo mbayar wong "lor", sing nambah biaya kabeh ing kaping.

    Apa sampeyan bisa luwih spesifik? Apa persentase gaji ing anggaran proyek "lor"? Lan nalika kita ngomong babagan tenaga kerja "gratis" saka warga ZK, banjur ing ngendi kita ngubungake biaya keamanan lan pertahanan? Supaya pengawal bisa setya, dheweke uga kudu dibayar "lor", nanging tenaga kerja budak tansah ora efisien.
  28. +5
    23 april 2023 18:04
    Maneh, tanpa GULLAG, ora ana ing endi wae, yen penulis ora nambah rantai logika. Sanalika wicara kasebut nyentuh "tiran getih" lan kemah-kemah, lan malah kanthi nyebutake artikel kasebut kanggo parasitisme, kabeh dadi jelas lan sampeyan ora bisa maca iki "jero" opus saka "hadiah". Ing taun 90-an lan saiki ora ana kemah, ora ana artikel kanggo parasitisme, apa wis dadi luwih apik, apa kabeh langsung berkembang ing masyarakat kelas sing diwarisake "terang lan progresif" tanpa elevator sosial? Pitakonan iku retorika lan ora mbutuhake wangsulan.
  29. 0
    23 april 2023 19:45
    Pancen, ing loro kasus kasebut, akeh buruh dipeksa kerja kanthi paksa!
    Ing feodalisme, ora ana sing meksa tenaga kerja: para pengemis kanthi tenang nyuwun (ing kapitalisme wiwit remuk, ndeleng hukum vagrancy, turu ing tali, lan liya-liyane). Ing feodalisme, dheweke nuntut bagean saka produk sing diprodhuksi (ing tanah penguasa feodal). Perbudakan, IMHO, Marx dikenalake kanggo narik kasus Kakaisaran Romawi menyang jagad. Iki minangka cara perbudakan ana ing sangisore sistem komunal primitif, lan ing feodalisme, lan ing kapitalisme (ora mung wong ireng sing kondhang, nanging uga para tahanan AS), lan ing sosialisme (ora mung tahanan, nanging uga budak ing pabrik bata ing Kaukasus). banjur ana ing endi-endi ana gunane kerja paksa (malah ora perlu mbayar pakan: budak bisa uga mati) lan ora diukum abot.
    Sawise kabeh, carane dadi sugih tanpa pikiran? Ora bisa!
    Ngrampok wong sugih.
    Robot industri bakal ngganti manungsa ing macem-macem proyek
    Robot industri dhewe wis diganti dening teknologi aliran (casting presisi dhuwur, stamping presisi dhuwur, lsp). Nanging, padha duwe kasempatan kanggo bali yen drastis tiba ing rega.
    "Gawe omah" bakal regane maneh
    Ora bakal: kualitas gawenan tangan ora bisa dibandhingake karo industri. Mung pamer (kayata sandhangan desainer).
  30. +3
    24 april 2023 05:28
    "Ora ana cukup profesi lan sampeyan bisa ngganti panggonan sampeyan ing piramida"? Upaminipun juru masak retrains minangka seamstress lan apa panggonan ing piramida bakal diganti? Dheweke wis dieksploitasi lan bakal tetep kaya ngono.
    1. 0
      24 april 2023 18:35
      Kutipan: Mikhail Krivopalov
      Dheweke wis dieksploitasi lan bakal tetep kaya ngono.

      Nanging ing piramida anyar, dheweke bisa uga ana ing langkah sing luwih dhuwur.
  31. +2
    24 april 2023 06:27
    hi Hello, Vyacheslav Olegovich. Nuwun sewu kulo mboten ngertos rilis artikel panjenengan... kepengen melu diskusi. Pendapat umum yaiku: Sampeyan nyederhanakake kabeh lan nyampur kabeh. Ternyata tinimbang sing rumit - sakumpulan proyeksi obyek sing kompleks menyang pesawat. Bener, ora bakal bisa digunakake kanthi cara liya. Saben uwong kudu ngerti dhewe kanthi ngerti babagan "prinsip maca gambar lan diagram" eseman
    Kabèh katon "archisporno" (lan mulane menarik banget) sing kawentar kuwat saka commentators samesthine.
    Matur nuwun, seneng.
    1. -3
      24 april 2023 11:03
      Quote: Tebal
      Bener, ora bakal bisa digunakake kanthi cara liya.

      Aku terus mikir kapan bakal ana wong sing bakal ngerti lan ngerti iki. Ditemokake ... siji! Sampeyan! Aku bungah, senajan kok bungah? Sepisan maneh, aku bakal yakin manawa ing kene ing VO akeh wong sing padha karo mobil tombol push China. Klik ing tombol kiwa - ing sisih kiwa, ing sisih tengen - ing sisih tengen. Utawa ana conto liyane - sapi: Tsob-tsobe lan ayo!
      1. +2
        24 april 2023 11:43
        Aku terus mikir kapan bakal ana wong sing bakal ngerti lan ngerti iki.

        Bakal ngerti
        Sampeyan wis nyederhanakake kabeh sing luar biasa lan nyampur kabeh. Ternyata tinimbang sing rumit - sakumpulan proyeksi obyek sing kompleks menyang pesawat.

        utawa apa
        Kabeh katon kuna

        ?
        Apa sampeyan mikir, kajaba Alexei, ora ana komentator sing ngerti iki?
        1. -1
          24 april 2023 17:09
          Quote: skeptis jahat
          Apa sampeyan mikir, kajaba Alexei, ora ana komentator sing ngerti iki?

          Ora bisa ndeleng saka komentar!
      2. +1
        24 april 2023 16:42
        Sepisan maneh, aku bakal yakin manawa ing kene ing VO akeh wong sing padha karo mobil tombol push China.

        Kedaden, ing kulawarga tikus,
        Nang endi wae sampeyan ngidoni, narcissus, narcissus,
        Lan dheweke mung duwe siji gagasan
        Rowing menyang bolongan, nanging mangan luwih marem.
  32. +5
    24 april 2023 08:50
    Umumé, sajarah manungsa bisa dipérang dadi rong tahapan gedhé, sing béda karo tenaga kerja.
    1. Buruh minangka kabetahan kang dipeksa (ora preduli sapa/apa).
    2. Tenaga kerja minangka kabutuhan sadar wong sing sehat.
    Kita isih ing tahap pisanan. Sanajan ana ing antarane kita sing wis tuwuh dadi nomer loro ...
    1. 0
      24 april 2023 11:04
      Kutipan saka Illanatol
      Umumé, sajarah manungsa bisa dipérang dadi rong tahapan gedhé, sing béda karo tenaga kerja.
      1. Buruh minangka kabetahan kang dipeksa (ora preduli sapa/apa).
      2. Tenaga kerja minangka kabutuhan sadar wong sing sehat.
      Kita isih ing tahap pisanan. Sanajan ana ing antarane kita sing wis tuwuh dadi nomer loro ...

      Iki minangka ide sing apik banget sing sampeyan lakoni! Ide sing menarik banget! Matur nuwun!
  33. +3
    24 april 2023 11:34
    Ya, mung amarga divisi kasebut bakal mbukak immaturity jaman Soviet, ing ngendi, ing perbudakan lan feodalisme, ana paksaan non-ekonomi kanggo kerja. Sampeyan kudu kerja tanpa gagal, yen ora ana wong sing diancam karo hukuman penjara kanggo parasitisme - yaiku, masyarakat Soviet, nyatane, semi-feodal.

    Kajaba iku, masyarakat iki ora bisa nindakake tanpa pegawe sejatine sifate budhak tawanan.

    Sawise kabeh, iku ora kanggo apa-apa sing kabeh masalah ekonomi USSR wiwit sawise 1959, nalika kamp Gulag pungkasan ditutup.

    Cetha yen masyarakat sing kaya mengkono ora bisa nandhingi masyarakat sing kepeksa ekonomi, sing ora ana sing meksa wong liya kanggo nyambut gawe kanggo awake dhewe, nanging ing ngendi kesejahteraan saben wong gumantung banget marang kualitas lan jumlah karya.

    Aku ora bakal mandheg mikir apa sebabe penulis mutiara kasebut nganggep awake dhewe ana ing antarane 20% sing ditresnani, kanggo ngerti sapa maneh (para elit, mbokmenawa).
    1. -3
      24 april 2023 17:11
      Quote: skeptis jahat
      Aku ora bakal mandheg mikir kenapa penulis mutiara kasebut nganggep awake dhewe ana ing antarane 20% sing dideleng dening dheweke.

      Timur! Yen sampeyan duwe 3000 mutiara lan 40 buku ing macem-macem negara ing donya, sampeyan bakal ngerti. Nganti saiki, ora bisa!
      1. +2
        24 april 2023 17:58
        Apa sebabe wong-wong mikir yen dheweke ora ana?
        Apa sampeyan kudu dadi graphomaniac kanggo nindakake iki? Sing, ayo ngomong, rolas makalah ilmiah, 18 paten (kang 2 komersial), diluncurake (pengawasan penulis) ing macem-macem negara ing donya (India, Peru, Chili) komplèks industri, kawruh 4 basa manca. ora cukup ngerti yen sampeyan dudu Daria Dontsova?
        1. 0
          24 april 2023 18:31
          Quote: skeptis jahat
          Sing, ayo ngomong, rolas makalah ilmiah, 18 paten (sing 2 komersial), diluncurake (pengawasan penulis) ing macem-macem negara ing donya (India, Peru, Chili) kompleks industri, kawruh babagan 4 basa manca.

          Apa sampeyan kabeh, Timur? Banjur sugeng, aku seneng yen aku ngerti wong sing bakat kuwi, sanajan anonim.! Nanging sampeyan duwe dhewe "piramida", lan aku duwe mine lan padha ora bisa dibandhingake.
          1. 0
            25 april 2023 02:07
            Nanging sampeyan duwe dhewe "piramida", lan aku duwe mine lan padha ora bisa dibandhingake.
            - saiki aku ora ngerti kabeh: yaiku, piramida sampeyan ora bisa dibandhingake, nanging piramida Mesir lan piramida Marx bisa dibandhingake, amarga padha ...
            1. 0
              26 april 2023 16:09
              Kutipan: BMP-2
              lan piramida Mesir lan piramida Marx bisa dibandhingake,

              Lan sapa sing mbandhingake lan ing ngendi?
  34. +1
    24 april 2023 14:19
    Kanthi tenaga kerja paksa ora gampang banget.
    Transisi menyang feodalisme minangka transisi menyang paksaan ekonomi sebagian - budak kudu ngurus kaslametan fisik. Kanggo nindakake iki, dheweke diwenehi kamardikan ekonomi parsial.
    Ing wektu sing padha, kapitalisme ora luput saka paksaan non-ekonomi. Supaya peksa ekonomi bisa digunakake, tentara cadangan tenaga kerja (wong nganggur) dibutuhake. Iku tentara cadangan tenaga kerja sing artifisial ngasilake paksaan alam kanggo kerja. Alamiah, tentara buruh kuwi digawe dening cara non-ekonomi. Kajaba iku, ing wiwitan kapitalisme, dheweke nyoba nggunakake tentara tenaga kerja cadangan iki kanthi produktif liwat omah kerja.
    Ing sosialisme mesthine ora ana pengangguran. Nanging produksi industri mbutuhake tentara cadangan tenaga kerja. Lan uga digawe kanthi artifisial. Ya, Gulag minangka wujud omah kerja.
    1. -1
      28 april 2023 10:35
      Kutipan: SVD68
      Kanthi tenaga kerja paksa ora gampang banget.

      pancen bener. Pesen banget - FORCE ora sakabehe bener. Amargi nyambut damel mboten saking WAJIB, nanging saking KEPERLUAN. Tenaga kerja minangka dhasar eksistensi individu. Leluhur kita ngomong - "Sampeyan ora bakal stomp, sampeyan ora bakal bledosan", "Sapa sing ora nyambut gawe, ora mangan" Iku kabeh babagan distribusi produk tenaga kerja. Apa bagean saka produk saka tenaga kerja individu menyang individu.
  35. +3
    24 april 2023 22:45
    Aku wis suwe ora maca kebingungan lan interpretasi bebas babagan ide ekonomi, politik lan filosofis.
    Mesthi, komentator liyane nyathet yen penulis nyathet akeh banget kanggo kontribusi sistem koreksi kanggo anggaran umum USSR. Negara tansaya dening industri, lan abot. Nanging, iku ora ana gunane kanggo nulis kabeh iki, penulis, nyatane, equalized sing nduweni budhak lan bangsawan feodal, padha ngomong, padha dipeksa kanggo bisa! ))
    Saiki dheweke ora meksa sampeyan?

    PS Piramida duwe apa karo? Kanggo gambar ayu? Apa padha dibangun dening abdi? Pembangun gratis saiki, ora yakin bakal mbaleni
  36. -1
    25 april 2023 01:12
    Artikel sing apik. Nanging ora cukup matematika: analisis, statistik, kerapatan frekuensi indikator ekonomi. Sawise maca komentar, kaya sampeyan, filosofi tanpa wates, pernyataan sing ora didukung. Ana pirang-pirang konstanta: goroh, ora ngerti, ngapusi, lamis. Ing kene, salah sawijining puncak piramida sing ngrusak sejarah. Lan kaya biasane, "sejarah ditulis dening para pemenang" ing antarane ana sing ngapusi "pemenang".
  37. +3
    25 april 2023 02:01
    Oh, Olegovich ngatur eksperimen sosial liyane kanggo nguji kahanan kewaspadaan sawise ulang tahun sabanjure Vladimir Ilyich:?) Oh, para pendongeng sing ora kesel: padha ngupayakake nyawiji manuk hantu karo globe! ngguyu Lan kenapa, banjur, dheweke lali babagan jinis piramida liyane: babagan finansial? Lan padha ora ngomong apa-apa bab nasib sedih Mavrodi:?)
    Lan jenis terjemahan gratis Maslow iki: sawise kabeh, dheweke nulis babagan aktualisasi diri, dudu babagan ekspresi diri. Ing wektu sing padha, dheweke ngaku yen sajrone urip dheweke bisa ketemu karo rolas utawa telu pribadine dhewe. Ngandika bab liyane sing bab 2% duwe kasempatan . Inggih, sing jelas ora 20%. Utawa iki uga efek saka piramida (finansial): ndhuwur ilang tanpa tilas? lol
    Umumé, hipotesis babagan kepuasan konsisten tingkat ora nemokake konfirmasi lan dibuwang dening ilmu serius. ya Sanajan, apa sing penting? nglirik Sing utama yaiku estetika pamikiran? wassat
  38. +3
    25 april 2023 06:05
    Aku maca. Aku tekan titik sing kangelan karo ekonomi saka USSR wiwit sawise dispersal gulag wiwit ngidoni. Kesulitan karo ekonomi digawe dening durogon Khrushchev. Utamane, masalah pangan wiwit sawise likuidasi plot tambahan antarane. petani kolektif.ekonomi.Telu, Carl!!!. Lan padha bisa entuk lan ngolah telung hektar kasebut ing kebon kolektif. Panen didol liwat pasar lan kantor pengadaan teka, mula aja nyritakake babagan buruh batur tani. Lan bab gulag, njupuk kapentingan ing brahala sampeyan, Solzhenitsyn sing ora pantes, dheweke kanthi yakin nggambarake "efisiensi" gulag kasebut.
  39. +7
    25 april 2023 10:10
    Artikel kasebut ora kontroversial - wiwitane provokatif. Kajaba iku, penulis nglangi kanthi sampurna "ing subyek" amarga dheweke cedhak ing jaman Soviet. Nyatane, dheweke melu penipuan lan apa sing kudu didhelikake - goroh. Aku ora ngerti sebabe pamrentah Soviet nyinggung lan nesu banget penulis. Apa aku ndeleng lan carane aku ndeleng, penulis punika ardent Russophobe, anti-Soviet, idealis ngusapake menyang banal Nazisme. Tulis babagan sejarah senjata - iki minangka artikel sing menarik. Alas, pertimbangan filosofis ing tingkat Solzhenitsyn lan werna lan "rasa" padha.
    1. 0
      28 april 2023 14:45
      Aku setuju banget.
      Lan ana ora perlu kanggo nyinggung penulis saka pamaréntahan Soviet, kang mung nulis apa ing tren. Kita wis telung puluh taun fitnah Uni, amarga kepiye carane mbenerake karusakane. Miturut cara, pengalaman nuduhake yen wong anti-Soviet kudu dadi Russophobes. Sawetara sadurungé, sawetara mengko.
  40. +1
    26 april 2023 09:06
    Titik menarik saka tampilan, feodalisme ing USSR. Aku dhewe bisa nyimpulake yen Uni Soviet jaman Brezhnev mesthi dadi monarki absolut. Nanging wong diwasa nggawe percoyo kula sing iku ora worth ngomong banter babagan.
  41. +1
    26 april 2023 14:12
    Kutipan saka kaliber
    Nanging sampeyan duwe dhewe "piramida", lan aku duwe mine lan padha ora bisa dibandhingake.


    Banjur apa gunane arsitektur piramida iki?
    Sawise kabeh, kanggo generalisasi sing sampeyan nggawe, sampeyan butuh prinsip umum sing ana ing piramida kasebut, ta?
    Utawa bakal 20% ing siji piramida tegese soko beda saka 20% ing liyane?

    Aplikasi saka prinsip Pareto ing sosiologi, kanggo sijine iku mildly, ora banget asli lan, aku Wigati, archinedemocratic. Sawise kabeh, bener prinsip iki mbenerake "naturalness" sistem vertikal-hierarkis, kayata feodalisme padha. Dadi apa inti saka reproaches sampeyan marang kekuwatan Soviet, sing sampeyan reproach kanggo esensi "feodal"?
    Lan yen wong putih menang - apa ora ana feodalisme (lancar dadi fasisme lemah)? Utawa bakal ana terus-terusan Schubert waltzes kanggo crunch saka gulungan Prancis? ngguyu
    1. 0
      26 april 2023 16:13
      Kutipan saka Illanatol
      Lan yen wong putih menang - apa ora ana feodalisme (lancar dadi fasisme lemah)?

      Lan sapa sing ngerti? "Apa" bakal ngganggu kaya biasane ...
  42. +2
    27 april 2023 08:22
    Kutipan saka kaliber
    Lan sapa sing ngerti? "Apa" bakal ngganggu kaya biasane ...


    Apa aku kudu ngelingake sampeyan babagan dhasar "komunisme ilmiah"? Mantan guru?
    Mangga...

    "Hubungan produksi ditemtokake dening tingkat pangembangan pasukan produktif."

    Minangka asil saka Perang Donya I lan Perang Sipil, iki banget "pasukan produktif" padha dibuwang maneh kanggo akèh dekade teka. "Rusia ing peteng", ya.
    Lan apa sing kita duwe 70-80 taun sadurunge? Serfdom, Arakcheevshchina lan liyane, cukup "feodal" ditresnani. Dadi - ora "bakal" ngganggu ing kene, kabeh bisa ditebak.

    Ya, konstruksi sosialisme, industrialisasi miturut Stalin ditindakake kanthi cara sing rada atos (yen sampeyan seneng, "feodal"). Mung amarga ora ana cara liya sing mung mokal lan ora bisa ditrapake ing kahanan tartamtu (internal lan eksternal).

    Miturut cara, sampeyan mbantah dhewe. Yen kabeh "isme" mung adhedhasar paksaan (sing ora bener), banjur kapitalisme, ternyata uga. Banjur tesis sampeyan ing kapitalisme "kabeh wong kasengsem ing jumlah lan kualitas tenaga kerja, amarga kesejahteraan gumantung saka iku" - dadi konflik. Wiwit ing kasus terakhir kita ngomong bab stimulus positif ("wortel"), lan coercion tansah stimulus negatif ("kelet").
    Nyatane, kanthi "owah-owahan" ana kombinasi tongkat lan wortel. Mung imbangan wis diganti.
    Lan sanajan ing Stalin, "roti jahe" uga digunakake, yen bisa. Ayo kita kelingan carane apik Stakhanov (lan liyane kaya wong) padha, carane sak perang bonus awis dibayar kanggo nawakke numpes lan pesawat, kanggo dijupuk "ilat".
    Lan wong-wong Soviet sing nampa kamardikan sing ora bisa diakses dening para pekerja keras Barat. Nek sregep nyambut gawe - nyambut gawe kanthi jujur, menyang "ngalor" ... yen ora gelem - lungguh ing kantor kanthi gaji, nabuh woh pir lan ngombe teh nalika jam kerja. Ing Kulon, sampeyan menehi kabeh, utawa metu saka gapura, menyang ijol-ijolan tenaga kerja ... insentif negatif (cambuk) lan ing negara "beradab" luwih unggul tinimbang sing positif ... wedi yen ana ing pinggir urip. , lan ora kabeh "gumantung ing kesejahteraan" ndadekake muter kaya bajing ing rodha ...
  43. 0
    27 april 2023 08:30
    Kutipan saka Stav
    Apa karo piramida? Kanggo gambar ayu? Apa padha dibangun dening abdi?


    Piramida ing Mesir dibangun dening petani (putra petani, luwih tepate) kanthi layanan tenaga kerja. Menapa malih, tugas kasebut dianggep mulya, amarga mbukak akses menyang elevator sosial: yen sampeyan beruntung, sampeyan bisa dadi pejabat utawa juru tulis.
    Bisa dideleng manawa penulis isih ngandelake omong kosong Herodotus, amarga budak nyuwek urat, narik blok sing abot ...
    1. 0
      27 april 2023 12:43
      Kutipan saka Illanatol
      Bisa dideleng manawa penulis isih ngandelake omong kosong Herodotus, amarga budak nyuwek urat, narik blok sing abot ...

      Aku duwe seri kabeh artikel ing kene: WAR, GOLD, PYRAMIDS. Lan misale jek sing wis ana ing VO banjur ... Ana mung bab iki ing gedhe rinci. Waca, sampeyan ora kudu nulis "katon" ...
  44. 0
    27 april 2023 13:27
    Kutipan saka kaliber
    Aku duwe seri kabeh artikel ing kene: WAR, GOLD, PYRAMIDS. Lan misale jek sampeyan wis ana ing VO banjur ...


    Ora, aku ora melu. Yen sampeyan nglayang ing jeneng celukan lan ngeklik, informasi ringkes babagan pemilike bakal katon. Dadi sampeyan bisa kanthi gampang ngerteni manawa aku ndhaptar ing situs iki mung tanggal 11 Januari 2021. Siklus sampeyan dikirim luwih awal (bagean 10 mung tanggal 28 Juni 2017).
    1. 0
      27 april 2023 21:44
      Kutipan saka Illanatol
      Ora, aku ora melu.

      Ya, sampeyan kudu nuding lan ngeklik. Nanging kasunyatan sing aku ora nuduhake iku ora ngganti apa-apa ...
  45. +1
    28 april 2023 14:30
    Aku wis suwe ora maca omong kosong liyane.
    Admin, sampeyan bisa nggawe bagean sing kapisah kanggo opus kasebut?
    1. 0
      30 april 2023 12:19
      Aku setuju, nanging apa bagean iki bakal disebut? "Judul saka opuses"? "Ati-ati, opuss!"? Utawa carane sampeyan bakal nelpon?
      1. 0
        30 april 2023 13:40
        Mungkin "About Gavrila". (Iki ngendi "Gavrila nandhang gangren ...")
  46. +1
    30 april 2023 10:11
    "Gunung nglairake tikus."
    Artikel kasebut kebak demogogi lan obrolan kosong: argumentasi sing lemah lan kontradiktif.
  47. 0
    30 april 2023 20:13
    masalah ing ekonomi Soviet "wiwit", kalebu sawise pancasan Khrushchev kanggo ngrusak produksi koperasi barang konsumen, kalebu plot kluwarga ...!
  48. 0
    7 Mei 2023 20:20
    Sampeyan kudu kerja tanpa gagal, yen ora ana wong sing diancam dipenjara amarga parasitisme ...
    USSR mbutuhake nilai surplus, sing bisa diowahi dadi produk. Bagéyan saka prodhuksi didol menyang pasar manca, lan akèh-akèhé disedhiyakake lan disebar ing negara kasebut.
    Wiwit USSR nganti 70s minangka negara agraris, ing ngendi proporsi gedhe saka tenaga kerja manual, pilihan kasebut alam: akeh tangan sing dibutuhake.
    Akibaté, hukum ketat ing hubungan buruh - parasitism ngirim ora. Sawetara jinis manungsa kudu menehi nilai luwih kanggo kas negara - malah wong cacat, malah wong miskin.
    Lan iku bener. Yen ora, dheweke ora bakal entuk pertumbuhan ekonomi 18% saben taun wiwit taun 1929.
  49. 0
    23 Mei 2023 10:47
    Apa sampeyan entuk dudu periodisasi tanpa "isme", nanging telung tahap saka siji "isme" - perbudakan, i.e. pegawe involuntary. Mung ing kasus sing sepisanan, alam tumindak minangka pemilik budak, sing "meksa" wong bisa kerja, ing kaloro - raja feodal, raja, tsar, sultan, ing katelu - kapitalis (pengusaha, pengusaha). Ing endi ing tahap pembangunan sosial-ekonomi iki sampeyan nemokake pembangunan? Kerja paksa tetep padha. Mung pemilik-penerima ganti. Iki dudu pangembangan masyarakat, nanging stagnasi ing kahanan kemajuan ilmiah lan teknologi sing ora aktif.

    Aneh yen sampeyan nulis yen "isme" bakal dibuwang, sanajan sampeyan nggambarake modal khasisme kanthi paksaan ekonomi lan distribusi kasugihan sing ora rata. Ing wektu sing padha, sakperangan alesan, drive ing Marx lan USSR. Mungkin amarga iki mung siji-sijine ancaman kanggo kapitalisme lan model paksaan ekonomi?
  50. 0
    24 Juni 2023 01:35
    Ana akeh beeches babagan apa-apa. Carane dadi sugih tanpa pikiran? Ya, prasaja banget. Ing komunal primitif kudu mung turunan saka kepala klan, ing pewaris feodal saka gusti, ing bankir kapitalis. Padha ora manggon nganti komunisme, nanging, miturut gaya wis diadegaké, bisa dianggep sing turunane elit uga ora bakal nolak piyambak apa-apa. Trik punika daya lan kasugihan ngiringi saben liyane lan gaib ora nguap ngendi wae karo mundhut saka operator, padha bakal tansah duwe penerus.
  51. AB
    0
    19 Juli 2023 16:41
    Iku katon kaya penulis cookie. Sawetara jenis omong kosong kejem. Aku seneng banget babagan USSR lan kemah Gulag. Wong-wong kayane ora ngerti apa sing kedadeyan ing kana lan apa sing kedadeyan ing negara kasebut.
  52. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"