Organisasi pertahanan Crimea nalika Perang Patriotik Agung

5
Organisasi pertahanan Crimea nalika Perang Patriotik Agung

Ing historiografi Rusia, akeh acara pertahanan Crimea sajrone Perang Patriotik Agung sing akeh banget. Sejarawan praktis ora nganggep peran Segara Ireng armada.

Tanggal 14 Agustus 1941, armada Danube ninggalake Nikolaev lan mundur menyang Ochakov, ing ngendi pertahanan diatur. Garis ngarep isih cukup adoh saka Crimea. Ing dina sing padha, ditanggepi arahan saka Markas Panglima Tertinggi babagan ngatur pertahanan Semenanjung Krimea. Antarane tugas sing jelas kanggo nyegah mungsuh mlebu ing Crimea, dokumen kasebut uga ngemot pesenan sing ana hubungane karo nyegah pendaratan mungsuh ing pesisir Crimea lan Kaukasus, kanggo numpes pasukan mungsuh ing segara, nyegah wong-wong mau ora bisa nembus Bosphorus saka Segara Mediterania. Item sing ana hubungane karo pesisir Kaukasus lan kemungkinan terobosan liwat Bosporus padha nyabrang dening Stalin. Pasukan Tentara 51 kabeh fokus ing pertahanan Crimea.





Tentara kaping 51 dumadi saka 11 divisi, sing loro reguler, loro liyane dibentuk nalika gelombang pertama mobilisasi, telung divisi kalebu resimen kavaleri, lan papat divisi kudu dibentuk ing papan saka wajib militer gelombang kapindho, i.e. warga sing umure 35-45 taun. Gunggunge wadya-balane ana 95 prajurit. Wiwitane, 11 divisi iki mung ana 6 resimen artileri.



Njupuk menyang akun kasunyatan sing perang kanggo Crimea wiwit ing September 1941, senjata abot lan peralatan teka saka dharatan ora bisa kontribusi kanggo tatanan saka Unit anyar, amarga perlu kanggo replenish Unit sing nandhang losses abot ing perang sak. tataran pisanan saka perang ing Perekop.

Armada Segara Ireng uga ditransfer menyang subordinasi operasional Angkatan Darat 51, sing, ing siji, dadi bawahan kanggo Tentara Primorsky, sing nalika iku mbela Odessa. Rong baterei stasioner, telung batalyon artileri anti-pesawat diterusake menyang wilayah genting Krimea, nutupi stasiun persimpangan sepur lan pemukiman gedhe ing Perekop, lan Freidorf. penerbangan kelompok, kang kalebu 9 skuadron.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    5 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -1
      29 april 2023 14:14
      Jujur, pertahanan Crimea ing Perang Donya II ora bisa ditindakake kanthi apik - ing taun 1941, Manstein gampang mlebu Crimea.
      1. +2
        29 april 2023 14:21
        Mung saiki, nganti Sevastopol, dheweke ora tau nggawe. mandheg
    2. 0
      29 april 2023 14:41
      Luwih akeh sampeyan sinau babagan Perang Donya II, luwih sampeyan yakin karo kemampuan kepemimpinan militer Stalin. Aku kerep nonton saluran YouTube iki karo Timin.
    3. +1
      29 april 2023 16:27
      Miroslav Morozov minangka sejarawan paling berwibawa !! Siklus babagan Armada Baltik apik banget! Karya tliti kanthi dokumen kuno, kawruh lan presentasi materi sing apik banget. Aku seneng banget karo statement babagan memoar para pamimpin militer Soviet, sing sampeyan ora kudu maca yen sampeyan isih pengin ngerti bebener sing nyata babagan kedadeyan Perang Dunia II! Sanajan dheweke kadhangkala ngandhani bebener sing ora nyenengake babagan acara ing Armada lan ing Fronts, sampeyan pancene ngerti apa regane kamenangan! Lan apa heroisme perang Soviet nuduhake, senadyan kabeh kesalahane, kesalahane, indecision saka pimpinan militer Soviet!
    4. +2
      30 april 2023 06:09
      Umume aku kaget nalika nyemak Perang Donya II saka sudut pandang sepihak, kaya-kaya asil perang diputusake mung ing medan perang. Lan jebule pimpinan militer ora duwe pendidikan, lan rakyat menang. perang. Sudut pandang sing kaya mangkene iki dikenalake ing kesadaran. Nanging tanpa mburi sing kuwat ora bakal ana kamenangan. Kemampuan organisasi pemerintah isih dikagumi. Organisasi detasemen partisan, organisasi ewonan tawanan, organisasi rezim buruh ing mburi. Kajaba iku, pangayoman sanitasi populasi uga paling apik, sanajan sawise perang, pemugaran cepet negara lan nggawe tameng nuklir negara ora digawe saka awal, nanging minangka asil saka organisasi sing tepat.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"