Proyek "Organ": kompleks strategis kanggo ngirim serangan massive kanthi gaman presisi jarak jauh

69
Proyek "Organ": kompleks strategis kanggo ngirim serangan massive kanthi gaman presisi jarak jauh

"Organ Dewan Konser Boardwalk (Atlantic City, USA) minangka alat musik paling gedhe lan paling banter sing wis digawe. Wis 7 manual, 455 register lan 33 pipa...”

Salah sawijining kritéria karakteristik konflik militèr ing jaman saiki yaiku nggunakake presisi dhuwur gaman (WTO) jangka panjang. Contone, sajrone operasi Amerika "Badai Gurun", miturut "Laporan Ringkesan Angkatan Udara ing Perang Teluk", 297 rudal jelajah (CR) Tomahawk dipecat, sing 282 kasil nggayuh target sing disetel, 6 misil padha. ditolak sanalika sawise diluncurake, lan peluncuran 9 misil ora kedadeyan amarga gagal ing kapal operator.


Peluncuran rudal jelajah Tomahawk saka kapal penjelajah rudal bertenaga nuklir kelas Virginia Mississippi sajrone Operasi Desert Storm (kiwa), kapal penjelajah Mississippi (tengen)

Pukulan sabanjure ing taun 1995 ditindakake sajrone Pasukan Operasi Resolute, mung 13 rudal Tomahawk sing ditembakake, sing 5 ditembak dening pertahanan udara Serbia. Nanging, iku dudu perang, nanging "pemanasan".



Sajrone Operasi Desert Fox, sing bisa dianggep minangka kelanjutan logis saka Operasi Desert Storm, 370 CD Tomahawk digunakake.

Banjur ngiringi "Pasukan Sekutu" - pamboman barbar ing Yugoslavia, nalika negara-negara NATO nembakake rudal Tomahawk 218.

Invasi Libya - udakara 200 Tomahawks dipecat.

Invasi Irak ing taun 2003 - denouement getih saka perang jangka panjang negara-negara Kulon nglawan Irak - saliyane peluncur rudal Tomahawk, misil sing diluncurake udara AGM-86D CALCM digunakake, peluncur rudal Storm Shadow paling anyar nalika iku. wektu, kang accomplices Inggris, liyane sabenere - rodo ideologists Nazisme, saiki kasedhiya kanggo angkatan bersenjata Ukraina, rudal operasional-taktis MGM-140 ATACMS lan akeh conto WTO liyane digunakake. Nomer sing tepat ora dingerteni, kemungkinan ana ing wilayah sewu stroke.


История panggunaan CD Storm Shadow wiwit bali ing Irak, ing 2003

Lan pungkasane, nalika ana Angkatan Bersenjata Federasi Rusia (RF Armed Forces) ing Suriah, Amerika Serikat nggunakake 165 rudal Tomahawk marang fasilitas Siria.

Kabeh tokoh kasebut pucet dibandhingake karo jumlah senjata presisi jarak jauh sing digunakake dening Angkatan Bersenjata Rusia sajrone operasi militer khusus (SVO) ing Ukraina.

WTO ing NWO


Operasi militer khusus Rusia diwiwiti kanthi serangan massal kanthi senjata presisi jarak jauh. Jumlah persis rudal jelajah Kh-101 sing diluncurake ing udara lan rudal jelajah Kaliber sing diluncurake laut sing digunakake ing serangan pertama ora dingerteni, bisa uga atusan unit. Salajengipun, intensitas serangan suda, sanajan saka wektu kanggo informasi muncul ing media babagan panggunaan rudal Rusia sabanjure.


rudal jelajah basis segara saka Komplek Kalibr

Saliyane rudal jelajah, Angkatan Bersenjata RF aktif nggunakake sistem rudal operasional-taktis Iskander, uga kanggo pisanan ing donya. sistem rudal hipersonik "Dagger".

Secara periodik, sajrone CBO, akeh "ahli", kalebu pejabat tinggi Ukraina lan militer, nyatakake yen WTO jarak jauh Rusia wis rampung. Saben rudal KR utawa OTRK diluncurake reguler mbantah tembung kasebut, sanajan, mesthine, cadangan senjata tliti dhuwur ing Angkatan Bersenjata RF ora telas.

Dumadakan, angkatan bersenjata Ukraina (AFU) ngalami kacilakan anyar - ciri khas "moped udara" wis dadi ngimpi elek kanggo militer Ukraina - prasaja lan murah. kendaraan aerial tanpa awak (UAV) - kamikaze "Geran-2" kanthi akar Iran.


UAV-kamikaze "Geran-2"

Pira UAV-kamikaze "Geran-2" dirilis uga ora dingerteni - bisa uga sawetara ewu unit.

bubar, ing wayah wengi saka "counteroffensive" sing diumumake sacara luas saka Angkatan Bersenjata Ukraina, Angkatan Bersenjata RF maneh wiwit ngirim serangan massive karo senjata tliti long-range marang target ing wilayah mungsuh, nalika efektifitas saka serangan, ketoke, wis tambah Ngartekno.

Bisa dianggep yen sajrone NMD, Angkatan Bersenjata RF nggunakake pirang-pirang ewu unit senjata kanthi tliti dhuwur.

Saka operator apa sing ditrapake WTO sajrone NWO ing Ukraina?

Rudal kompleks Kalibr diluncurake saka kapal permukaan, struktur intelijen AS lan NATO kanthi apik ngandhani Angkatan Bersenjata Ukraina lan kabeh pihak liyane sing kasengsem babagan mlebu menyang segara. Rudal jelajah Kh-101 diluncurake dening pengebom strategis Angkatan Udara (VKS) Federasi Rusia, informasi babagan lepas landas sing uga ora suwe. Mung andhap asor "Geraniums", dibukak saka ground launchers (PU), apa tanpa fanfare. Rudal Iskander OTRK diluncurake saka peluncur seluler (PU), lan rudal jelajah Iskander-K uga bisa diluncurake. Rudal hipersonik kompleks Kinzhal diluncurake saka interceptor MiG-31K sing dimodernisasi utawa saka pengebom rudal jarak jauh Tu-22M3M.


MiG-31K kanthi rudal hipersonik kompleks Kinzhal

Senjata tliti jarak adoh larang. Biaya iki ditumpangake ing biaya operasi operator sing miwiti, lan risiko kelangan operator kasebut minangka akibat saka serangan mungsuh utawa darurat ditambahake.

Ngelingi biaya dhuwur saka senjata long-range tliti dhuwur, ana obyektif perlu kanggo nyilikake biaya nggawe lan operasi operator sing, nalika bebarengan nambah efficiency nggunakake HTO DB.

Biaya pangiriman


Miturut informasi sing mbukak, siji jam penerbangan Tu-160 / Tu-160M ​​​​(tanpa panggunaan pertempuran), miturut 2008, biaya 580 ewu rubel utawa udakara 23,3 ewu dolar AS, kanthi nganggep inflasi saiki, biaya sejam penerbangan Tu-160 / Tu-160M ​​​​-1,5 / Tu-1M ​​​​kudu luwih saka 60 yuta rubel (kanggo mbandhingake, jam penerbangan saka pesawat pengebom B-31B Amerika saka jinis sing padha regane udakara 22). ewu dolar AS). Peluncuran rudal hipersonik Kinzhal saka operator MiG-3K utawa Tu-XNUMXMXNUMXM uga ora bakal murah.


Pesawat tempur modern dudu cara sing paling ekonomis kanggo ngirim senjata.

Rudal kompleks Kalibr digunakake saka kapal permukaan tempur lan kapal selam. Biaya operasi, mesthi, luwih murah tinimbang pesawat tempur, yen kita mbandhingake jam menyang segara lan jam penerbangan, nanging ing umum, kapal tempur minangka sumber daya sing larang banget kanggo mbangun lan operate. Nempatake senjata jarak jauh kanthi tliti dhuwur ing kapal-kapal cilik sing digawe akal nalika Prajanjian INF, nanging ana hubungane karo penarikan Amerika Serikat lan Rusia saka perjanjian iki, mula kudu dilebokake database WTO mung ing kapal gedhe. saka pangkat pisanan lan kaloro, saged operasi adoh saka gisik dhewe.

Rudal kompleks Iskander diluncurake saka sasis mobil khusus. Mesthi, biaya entuk lan ngoperasikake sasis kasebut luwih murah tinimbang pesawat lan kapal, nanging Iskander OTRK mung nggawa rong rudal. Lan iki tegese kanggo peluncuran massive saka sasis kuwi kudu akeh. Akeh sasis - biaya operasi wiwit tuwuh, syarat kanggo kamuflase lan keamanan pertempuran dadi luwih ketat.

Nyatane, senjata presisi jarak jauh mung kargo. Kargo sing kudu dikirim menyang titik tartamtu.

Kanggo sawetara ombone, sembarang amunisi kargo, nanging prabédan antarane WTO DB iku kendaraan pangiriman sing paling asring "unloaded" njaba zona impact mungsuh, sing, iku ora mbutuhake waja utawa sistem pangayoman aktif utawa pasif liyane. Asring, malah kacepetan pangiriman utamané dhuwur ora dibutuhake. Sampeyan mung kudu tekan baris peluncuran.

Kendaraan apa sing nyedhiyakake kacepetan pangiriman minimal?

Jawaban kanggo pitakonan iki dikenal kanggo sapa wae sing melu transportasi barang, logistik, utawa mung tuku barang sing abot utawa gedhe kanthi pangiriman saka kadohan - iki minangka transportasi rel lan segara. Kanggo wektu iki, kita bakal nyelehake transportasi maritim saka kurung, nanging kita bakal manggon ing transportasi sepur kanthi luwih rinci.

"Organ" ing platform sepur


Masalah nggawe sepur rudal sing nggawa senjata jarak jauh kanthi presisi dhuwur kanthi hulu ledak konvensional sadurunge diunggahake dening penulis ing materi kasebut. Pasukan konvensional strategis: operator lan senjata ing Agustus 2019. Wiwit kuwi, Angkatan Bersenjata RF ora nampa sepur roket, sanajan kabutuhan kasebut saya tambah akeh.

Format sepur rudal sing diusulake kalebu platform kargo sepur sing nggawa kontainer kanthi rudal jelajah presisi dhuwur jarak jauh. Wadhah kasebut dikembangake dening Morinformsystem-Agat, nanging kanthi alesan sing ora dingerteni arah kasebut ora entuk dhukungan lan pangembangan luwih lanjut. Motivasi iki ora jelas, amarga versi kontaner kompleks Kaliber bisa migunani banget kanggo negara kita, umpamane, kanthi nyedhiyakake kemungkinan transfer senjata nyerang kanthi cepet, masalah perpecahan geografis armada Rusia bisa ditanggulangi sebagian..


Kompleks Kaliber-K (versi ekspor CLUB-K)

Dawane sepur barang sepur bisa tekan lan malah ngluwihi 110 gerbong, nanging sepur barang udakara 60–70 gerbong paling umum. Contone, saka sepur rudal, sing kalebu 60 gerbong, 10 gerbong bakal ditugasake ing pos komando, sarana ngetik koordinat target lan layanan dhukungan. Siji wadhah saben platform, papat rudal saben wadhah - banjur total amunisi saka sepur rudal bakal dadi 200 rudal jelajah. Sawise maneh - rong atus (!) rudal jelajah. Iki kaping pindho luwih akeh tinimbang ing kapal penjelajah rudal sing ana. Iki luwih akeh tinimbang kabeh pengebom strategis Tu-160 sing kasedhiya ing Angkatan Udara Rusia.


Karakteristik gerbong barang sepur

Ya, sepur rudal kanthi basis data WTO ora bakal bisa nyerang mungsuh kita sing ana ing bawana liya, nanging iki ora dibutuhake. Jangkauan WTO jarak jauh kira-kira 1-000 kilometer, yaiku, sebagian besar Eropa bakal tekan St. , Afghanistan bakal ditembak saka Makhachkala . Sepur rudal bisa duwe potensial ora kurang ing sisih wétan negara - kabeh mungsuh sing ana lan potensial saka Rusia bakal tiba ing jangkauane.


Jangkauan kondisional panggunaan database HTO kanggo target ing sisih kidul-kulon bawana Eurasia - nyatane, area jangkauan bisa luwih gedhe

Saliyane rudal kompleks Kalibr-K, kompleks liyane saka senjata tliti dhuwur jarak jauh, contone, peluncur kamikaze UAV jinis Geran-2, uga bisa digunakake minangka bagean saka sepur rudal. Dianggep, 2 kontainer peluncuran bisa dipasang ing siji platform sepur, kanthi saben 5 UAV kamikaze. Yaiku, beban amunisi total sepur rudal 60 gerbong, sing 10 gerbong dhukungan, bakal dadi 500 (!) UAV Kamikaze - senjata jarak jauh kanthi tliti dhuwur sing paling murah ing operator paling irit kabeh sing sampeyan lakoni. bisa mbayangno.


Bukak wadah UAV-kamikaze jinis "Geran-2"

Mbokmenawa, saiki wis jelas kenapa proyek kasebut diarani "Organ" - sawetara senjata bisa dibandhingake karo jumlah "pipa".

Sepur rudal sing nggawa UAV kamikaze bisa dadi sarana becik kanggo ngirim serangan massal ing kerangka konsep sing sadurunge dianggep. badai UAV. Miturut konsep iki, sepur rudal kudu mlaku ing rute pabrikan UAV kamikaze - posisi tembak, tembak amunisi, bali menyang pabrik, lan liya-liyane nganti perang rampung.

Sepur roket sing nggawa rudal jelajah lan UAV kamikaze bisa dadi senjata dhasar Pasukan konvensional strategis ing bawana.

Siluman lan keamanan


Rusia duwe pengalaman unik babagan panggunaan sistem rudal sepur tempur (BZHRK), sing saiki digunakake kanggo nyuplai Pasukan Rudal Strategis Rusia (RVSN). Punika pitados bilih BZHRKs iki sacoro prakteke invulnerable kanggo mungsuh minangka gegaman mbales, amarga iku mung mokal kanggo trek ing negara jembar.


BZHRK

Nanging, saiki wis ora ana maneh. Akeh satelit penginderaan jarak jauh Bumi bisa uga ndeteksi sepur roket ing papan parkir, paling ora zona lokasi pungkasan. Lan ing kene ana prabédan utama antarane BZHRK, yaiku senjata serangan balas dendam, lan sepur rudal sing nggawa database WTO minangka senjata serangan.

Ing acara sing BZHRK dilacak lan mungsuh mutusaké kanggo inflict serangan disarming dadakan, lokasi miturut omongane uwong BZHRK bakal diserang nggunakake hulu ledak nuklir (YABCh). Ora ana sing bakal ngluncurake serangan nuklir ing parkir sing diduga saka sepur rudal sing nggawa database WTO, amarga wis jelas apa sing bakal ditindakake.

Lan yen sampeyan numpes sepur roket kanthi gaman kanthi tliti dhuwur?

Cukup kanggo ndeleng stasiun prapatan gedhe kanggo ngerti manawa meh ora bisa ditindakake - ora ana siji-sijine gaman kanthi tliti sing dhuwur, sanajan dilengkapi panuntun optik ing bagean pungkasan, bakal bisa ngisolasi sepur rudal saka puluhan sepur kargo railway liyane, utamané wiwit "Organ" periodik bisa mindhah lokomotif diesel shunting saka siji trek liyane - memangsan utama mungsuh ing acara saka serangan bisa uga dadi wagon karo reruntuhan.


Tuladhanipun kados pundi prapatan sepur

Mangkono, keamanan sepur proyek Organ saka serangan musuh dening senjata non-nuklir bakal luwih dhuwur tinimbang pesawat penerbangan strategis ing lapangan udara utawa kapal lan kapal selam Angkatan Laut Rusia ing pangkalane.

Kanggo rahasia maju menyang posisi, mesthine bakal luwih dhuwur tinimbang pesawat strategis penerbangan VKS Federasi Rusia utawa kapal lan kapal selam Angkatan Laut Rusia, sing njupuk saka lapangan udara utawa metu saka pangkalane meh tansah dikenal dening mungsuh.

temonan


Proyek "Organ" - sepur rudal sing nggawa senjata jarak jauh kanthi tliti dhuwur, minangka pangembangan logis konsep UAV-badai - nggawe lan nggunakake UAV kamikaze jarak jauh kanthi jumlah atusan ewu - yuta unit saben taun. Sepur rudal minangka cara sing paling ekonomis lan dipercaya kanggo ngirim saka pabrikan menyang posisi tembak kanggo ngirim serangan massal saben dina marang mungsuh minangka bagean saka kegiatan Pasukan Konvensional Strategis.

Saiki kita ora duwe atusan ewu UAV kamikaze jarak jauh, utawa sepur rudal proyek Organ, utawa Pasukan Konvensional Strategis, nanging sing ngerti kepiye kahanan ing zona NMD bakal berkembang ing mangsa ngarep lan keputusan apa sing dibutuhake.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

69 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -26
    24 Mei 2023 04:45
    Pitakonan yaiku - kenapa neraka diluncurake massal senjata kanthi tliti?
    Jawaban iki - nanging kanggo Cut kaya kasur ing Chimera! Supaya ora MLRS lan ora OTRK
    1. + 30
      24 Mei 2023 05:01
      lan kok amers ngowahi sawetara saka SSBN Ohio saka operator 24 Tridents kanggo operator 154 Tomahawks?
      1. -1
        24 Mei 2023 06:06
        Kutipan: Jose
        lan kok neraka amers diowahi bagéan saka SSBNs Ohio sing

        Banjur iki dudu peluncur, nanging transportasi, uga samudra. Ngisi daya larang. Kene iku sabdho.
        1. 0
          16 Juli 2023 14:24
          Inggih, kanggo urip sadurunge reloading iku pitakonan banget pitakonan!
      2. + 11
        24 Mei 2023 11:20
        Kutipan: Jose
        lan kok amers ngowahi sawetara saka SSBN Ohio saka operator 24 Tridents kanggo operator 154 Tomahawks?

        Nanging amarga yen ora, kapal selam kasebut kudu dicopot lan dipotong - kapal selam iki ora cocog karo perjanjian START.

        Armada kita, contone, sawise mlebu "perjanjian pengurangan" sadurunge OSV-1, kudu nggawe maneh SSBN Project 658 dadi torpedo lan kapal selam khusus.
    2. + 19
      24 Mei 2023 07:36
      Kutipan saka bingo
      Pitakonan yaiku - kenapa neraka diluncurake massal senjata kanthi tliti?
      Jawaban iki - nanging kanggo Cut kaya kasur ing Chimera! Supaya ora MLRS lan ora OTRK

      Kanggo ngliwati pertahanan udara, overloading kanthi jumlah target. Lan uga nggawe kejutan ing sistem militer lan administratif mungsuh ing wiwitan konflik, nalika akeh pimpinan lan pusat komunikasi langsung dibuwang ing serangan pertama.
    3. +3
      24 Mei 2023 09:56
      Kutipan saka bingo
      Pitakonan yaiku - kenapa neraka diluncurake massal senjata kanthi tliti?

      Iku misale jek kula yen kita nggunakake Bukak luwih massive saka rudal cruise ing Ukraina, efek bakal beda, lan iku luwih angel kanggo nyegat nalika 1 pluru mabur ing 10 target, ora 2. Amerika Serikat ing Suriah misale jek duwe 40- 50 tomahawks lan JASSM-ER diluncurake (50 roket = 22.5 ton bahan peledak) katon minangka lapangan udara.
    4. -2
      24 Mei 2023 15:09
      Ana standar sing jelas babagan jumlah CR sing dibutuhake kanggo nggayuh target tartamtu. Ana gol ing peta lan sampeyan bisa (kudu ngetung) pira potongan sing dibutuhake. Ngelingi yen ora ana operator utama kasus iki ing Federasi Rusia lan dawa wates kita lan anané CD sing wis siap ... pendekatan iki bener.
    5. +2
      24 Mei 2023 22:19
      Yen saben roket diwenehi tugas dhewe-dhewe, bakal ngrampungake kabeh target bebarengan ing siji gulp lan sapa sing bakal nurunake awan iki.
    6. 0
      28 Mei 2023 16:11
      Bisa dideleng ing kene dheweke mbayar diare saka surat. Sing kuwat digawa, luwih apik. Lan penulis teka karo proyek Organ?
      Peluncuran massal sing akurat mesthi dibutuhake, nanging ing artikel kasebut ana kekacauan mbuwang saka omong kosong nganti rampung, dicampur karo barguzin sing ninggalake klub kasebut.
      Barguzin, ya, aku weruh Barguzin sampeyan, mobil kaya mobil, ora kaya kulkas. Nutup.
      Nanging, gambaran konsep uga delusional.
      Nanging, luwih omong kosong, luwih akeh otak mitra tempur potensial bakal godhok.
  2. 0
    24 Mei 2023 04:48
    Sing. Sa adoh aku ngerti, kita pungkasanipun kudu ngirim Wagnerites kanggo sinau carane muter Organ. Aku seneng carane "pianis" karo jeneng project "Organ" digabungake nglirik
    1. -1
      24 Mei 2023 06:34
      Aku seneng carane "pianis" karo jeneng project "Organ" digabungake
      Setuju! Ora kaya masturbators karo orgasme. We kudu musik klasik, ora dyts-dyts. ngguyu
  3. + 20
    24 Mei 2023 04:51
    Kabeh tokoh kasebut pucet dibandhingake karo jumlah senjata presisi jarak jauh sing digunakake dening Angkatan Bersenjata Rusia sajrone operasi militer khusus (SVO) ing Ukraina.
    Irak, Libya, Yugoslavia - dikalahaké .... Nanging Ukraina - ora banget! aran
    1. + 19
      24 Mei 2023 05:03
      Irak, Libya, Yugoslavia ora nampa dhukungan eksternal saka sapa wae. Perang-perang kasebut minangka pukulan sing jelas banget lan jelas kuwat.
      1. +3
        24 Mei 2023 05:33
        Ide sing menarik banget "sepur roket".
        Luwih murah kanggo mindhah senjata ing dalan sing angel ... disabetake lan cepet ilang ... sampeyan bisa uga miwiti roket nalika obah. opo
        Perang dawa utamane ekonomi ... logistik.
        Lan kita koyone duwe bokong dawa karo NATO, EU, AS.
        Mula, ora gelem, kudu nyuda biaya peluncuran rudal, UAV lan gaman liyane.
        1. +2
          24 Mei 2023 06:45
          Ide sing menarik banget "sepur roket".
          Nanging kanthi Barguzin, kita ora cepet-cepet nylametake senjata jinis iki. Mbokmenawa, saliyane biaya, ana alesan obyektif nalika, liwat wektu, gagasan iki ora rasional maneh. Aku elinga nalika idea kanggo nempatake sistem rudal disguised minangka wadhah kargo biasa katon watara rong puluh taun kepungkur. Kaya, sajrone periode kejengkelan militer, kita sijine atusan wadhah kasebut karo tim operator ing kapal sipil lan pindhah menyang pesisir mungsuh ... Mungsuh ora bakal ngira saka ngendi dheweke bakal teka. Nanging sampeyan kudu tansah elinga babagan jawaban pangilon, sing bisa ditindakake dening mungsuh kanthi cara sing padha, banjur ana wong sing bakal ... Nyuwun
          1. +9
            24 Mei 2023 07:21
            Barguzin duwe titik lemah. Bobot abot mbutuhake rel sepur sing dikuatake lan ditarik dening sekelompok lokomotif diesel, sing mbukak posisi kasebut. Ora ana masalah kaya nempatake rudal taktis ing platform sepur.
            1. +8
              24 Mei 2023 15:25
              Barguzin duwe titik lemah. Bobot abot mbutuhake rel sepur sing dikuatake lan ditarik dening sekelompok lokomotif diesel, sing mbukak posisi kasebut.

              Ayo kula mbenerake sampeyan. Kelemahan kasebut ana ing kompleks "Molodets", amarga rudal UR-100N UTTKh, sing bobote luwih saka 100 ton, digunakake ing kana. Informasi nyebar ing Barguzin sing direncanakake nggunakake rudal Yars, bobote peluncuran kira-kira 50 ton, sing cukup ing peraturan railway.
              1. 0
                25 Mei 2023 08:36
                Mbok menawa kemajuan iki kanthi anané roket propelan sing padhet lan relatif entheng ing operator mobil sing bisa nambah kaluwihan Barguzin sing kepungkur. Malah luwih gampang kanggo ndhelikake mobil lan nggawa menyang posisi wiwitan tinimbang sepur kanthi sambungan kaku menyang trek lan depot panyimpenan.
              2. +2
                25 Mei 2023 19:03
                Kutipan saka michell
                Apik banget, amarga rudal UR-100N UTTKh, sing bobote diluncurake luwih saka 100 ton, digunakake ing kana.

                "Inggih rampung", iki roket ngalangi propelan saka Komplek 15P961, dikembangaké dening akademisi saka sedulur Utkin. UR-100UTTH - ICBM propelan cair berbasis silo sing dikembangake dening Academician Chelomey. Iku sabenere kanggo kamungkinan kanggo miwiti saka sembarang bagean saka railway ing USSR sing meh kabeh railways re-layed, ngganti sleepers kayu karo beton dikiataken.
                Kutipan saka michell
                "Barguzin" nyebarake informasi yen rudal Yars direncanakake digunakake ing kana

                Ing Federasi Rusia, mung ora ana ICBM TT liyane, "Molodtsev" dirakit ing Ukraina ing Pavlograd.
                Masalah karo peluncuran Yars pancen luwih sithik, luwih entheng, siji BZHRK bisa nggawa kira-kira enem misil kasebut, ora mbutuhake sepasang gerobak roda kanggo mobil peluncuran, sing ora bakal mbukak topeng BZHRK. Dadi yen iki persis apa artikel iki, banjur ora ana kangelan tartamtu kanggo iki, nanging iki akèh dhuwit lan wektu + siklus test lengkap.
                Nanging nalika aku ngerti, kita ngomong babagan sing luwih gedhe - CD ing "wadhah segara" ing platform sepur. Iki mesthi ide sing apik lan dudu sing anyar. Kajaba iku, wadhah kasebut bisa digawa ora mung nganggo sepur, nanging uga mobil, disimpen ing endi wae kaya wadhah biasa, ditutupi ing antarane wadhah biasa, disebar ing papan apa wae - wadhah kasebut saiki ana ing endi wae. Lan wadhah kasebut bisa dadi ing endi wae. Kalebu cedhak karo AS.
                Dadi luwih apik kanggo ngomong babagan wadhah kasebut (TPK) lan pilihan kanggo nggunakake pertempuran.
          2. 0
            25 Mei 2023 13:43
            Federasi Rusia duwe wates maritim cilik ing ngendi kapal kontainer beroperasi. Mulane, kauntungan ana ing sisih kita.
        2. -1
          24 Mei 2023 08:00
          Ya, ide sing menarik banget.
          Kajaba iku, take-off saka nomer akeh operator online dideteksi dening peralatan pengintaian modern, lan Sepur bisa mimpin kanggo titik Bukak relatif imperceptibly.
        3. 0
          26 Mei 2023 18:42
          Quote: Lech saka Android.
          Ide sing menarik banget "sepur roket".

          Aku tengah idea ora Sepur. Sembarang jinis transportasi bisa digunakake minangka sasis. Iki minangka sepur, lan mobil, lan kali, lan segara ... Inti ide kasebut ana ing peluncur wadhah universal. Ketik "Kaliber-K".

          1. 0
            28 Mei 2023 17:29
            MUNG sepur utawa kapal sing bisa digunakake minangka operator.
            Ing booklet iklan kanggo Club-K, mung nuduhake 1 wadhah kanthi rudal, kanthi ndhelik saka tampilan liyane 3 wadhah dhukungan peluncuran (siji pesawat kanggo 8 misil). Tegese, kanggo ngluncurake 8 misil, kita butuh "mung" 5 kontaner (kanggo ngluncurake 16 misil - 10 kontaner, 24 misil - 15 kontaner, lsp). Aku kaya pracaya yen sawijining dina peralatan tambahan bakal macet ing siji wadhah, nanging nalika iki bakal kelakon lan apa iku bakal kelakon ing kabeh - Sajarah bisu.
            Lan iki ora ngetung wadhah kanthi peralatan pengintaian (nemtokake lokasi komplek peluncuran, posisi ing papan, kondisi cuaca, lan liya-liyane), komplek komando lan kontrol lan peralatan kanggo posisi operator, lan liya-liyane. ing. Nanging ing kene wis luwih gampang: yen sepur ana ing garis lurus (utawa kapal) - kontaner kasebut bisa diduweni ing siji salinan, preduli saka jumlah peluncur.
      2. +4
        24 Mei 2023 05:46
        Kutipan: Jose
        pukulun sing temenan ringkih karo sing temenan sing kuwat.

        Lan saiki tentara nomer loro wis tekan rong puluh detik ing dhaptar ... Lan wis nggunakake pesenan luwih akeh misil! Ora cocok piye wae...
        1. -3
          24 Mei 2023 07:38
          Kutipan saka Pakdhe Lee
          Lan saiki tentara nomer loro ngalahake nomer loro ing dhaptar ...

          Yen saka kunci sing padha, banjur saiki "geng kriminal karo juru masak" narik "Tentara Paling apik ing Eropa", sing biasane nyedhiyakake 50 tentara ing donya, ing tanggal 6 katon minangka pedagang senjata ing donya, lan nganti pirang-pirang dekade. Lan geng kasebut, ujar, ora duwe cangkang ...
          Contone, Amerika wis rengek-rengek yen 140 milyar diwenehake marang Ukraina ing setahun, iki luwih saka anggaran pertahanan Rusia, bisa uga wektu kanggo ngurangi sturgeon, babagan kasunyatan Rusia perang karo Ukraina, huh. ?
          1. +3
            24 Mei 2023 10:42
            Kutipan saka bingo
            Rusia mung perang karo Ukraina, huh?

            Sing kabeh Kulon nyengkuyung Ukraina bisa dingerteni .... Aku ngomong babagan panggunaan misil dening Angkatan Bersenjata Ukraina. Pranyata perang ora mung dimenangake kanthi misil.
      3. +8
        24 Mei 2023 08:06
        Kutipan: Jose
        Irak, Libya, Yugoslavia ora nampa dhukungan eksternal saka sapa wae. Perang-perang kasebut minangka pukulan sing jelas banget lan jelas kuwat.

        Yen Angkatan Bersenjata Ukraina dikalahake kanthi kecepatan sing padha karo negara-negara kasebut, mula Angkatan Bersenjata Ukraina uga ora duwe replenishment eksternal. Lend-Lease swayed alon banget ana lan malah saiki durung tekan skala serius. Ora ana wong, kaya nalika Perang Dunia II, ngirim puluhan ewu tank lan pesawat
  4. +6
    24 Mei 2023 05:53
    Rusia minangka kekuwatan darat, kabeh ditutupi jaringan sepur sing padhet. Murah, stabilitas jaringan sepur sing dhuwur lan kemungkinan transfer rahasia (kamuflase) ing jarak sing adoh jelas. Aneh banget yen proyek sing diusulake dening penulis durung ditindakake. Ora ana alangan liyane saka perjanjian internasional bodho dileksanakake ing 80-90s. A
    1. +2
      24 Mei 2023 07:38
      Quote: Bodypuncher
      Rusia minangka kekuwatan darat, kabeh ditutupi jaringan sepur sing padhet. Murah, stabilitas jaringan sepur sing dhuwur lan kemungkinan transfer rahasia (kamuflase) ing jarak sing adoh jelas. Aneh banget yen proyek sing diusulake dening penulis durung ditindakake. Ora ana alangan liyane saka perjanjian internasional bodho dileksanakake ing 80-90s. A

      Siji tambang ing rute lan sepur kanthi kabeh rudal dadi kembang api sing gedhe banget. Angkatan Bersenjata Ukraina sing padha aktif ing mburi kita, lan satelit lan intelijen bakal ngarahake sepur kasebut. Sabotase sing murah banget kanthi karusakan gedhe sing ora ana perlindungan. Sawise kabeh, sampeyan ora bisa mblokir kabeh rel sepur kanthi pengawal
      1. +3
        24 Mei 2023 08:17
        Kaliber duwe jarak luwih saka 2 kilometer, mula diluncurake saka mburi jero, mobil-mobil kasebut katon kaya kapal kontainer biasa sing bisa ganti karo mobil sipil lan ngadeg ing dalan mati sing terus-terusan obah ing antarane peluncuran. Target sing angel banget kanggo pengintaian lan tambang. Aku mikir sing West di-push liwat segara lan online basing kanggo short lan medium-jarak cruise lan rudal balistik ngendi padha duwe kauntungan. Umumé, roket, bom lan cangkang kanggo dimuat ing kapal lan pesawat uga diangkut ing eselon, obor ageng ora katon.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. +6
          24 Mei 2023 11:25
          Quote: Bodypuncher
          Kaliber duwe jarak luwih saka 2 kilometer, mula diluncurake saka mburi jero, mobil-mobil kasebut katon kaya kapal kontainer biasa sing bisa ganti karo mobil sipil lan ngadeg ing dalan mati sing terus-terusan obah ing antarane peluncuran.

          Kabeh gerakan sepur ing sadawane rel dikontrol dening sistem kontrol otomatis sipil. Akses sing cukup ing tingkat dalan - lan sepur roket bakal katon kanthi lengkap.
          "Kahuripan" sepur roket ing sepur kita bakal padha karo B-2 "Roh", yen diarahake mung mabur ing sadawane koridor sipil kanthi transponder kanthi permanen. eseman
          1. -5
            24 Mei 2023 15:12
            AUG uga katon lan diwilang, lan malah wilayah peluncuran ing Federasi Rusia dikenal. Lan apa?
            1. +4
              24 Mei 2023 16:14
              Kutipan saka Zaurbek
              AUG uga katon lan diwilang

              Uh-huh ... bubar padha wrote - carane AUGs katon. Malah saka angkasa, padha dideteksi mung saka wektu kanggo wektu.
              Armada kita ngalami pengalaman sedih Flitex-82, nalika ngerti kanthi lengkap babagan latihan USN sing lagi ditindakake, armada kita blundered pendekatan Midway, nemokake mung 300 mil saka pangkalan SSBN. Lan banjur ilang maneh - minangka akibat saka serangan kondisional saka MRA sing mabur ing dina sabanjure tiba ing papan sing kosong.

              Yen kita njupuk AUG minangka analog, banjur kanggo entuk "siluman" sing bisa dibandhingake karo sepur roket, kapal AUS kudu diuripake kanthi transponder - supaya bisa dideleng ing marinetraffic. eseman
          2. 0
            24 Mei 2023 20:47
            Apa sepur roket? Kayu bakar sing padha diangkut saka MuhospaNsk menyang Saratov. Kepiye ACS iki ngerti babagan "sepur roket"? Bunder sing sempit wong bakal ngerti, kaya sing kudune, nanging sepur ... Ya, sepur kaya sepur.
            1. +3
              24 Mei 2023 23:46
              Kajaba iku, individu saka Railway Rusia kudu dilaporake. Tanpa monopolist iki, mokal kanggo nyopir sepur kanthi kapasitas roket ngliwati expanses Motherland. Lan nalika manajer efektif ngatur adol informasi babagan lokasi sepur kasebut saiki, mung sawetara wektu.
              1. 0
                25 Mei 2023 17:20
                Manajer sing efektif tresna urip luwih saka dhuwit, ora mangu-mangu. Sampeyan mung kudu nyelehake kasus kasebut.
      2. 0
        28 Mei 2023 17:33
        Mulane kompleks strategis duwe sasis roda khusus.
        Iku luwih gampang kanggo nglindhungi, lan tambang bisa trawled langsung ing Maret
    2. -1
      24 Mei 2023 22:28
      Rintangan yaiku buruh sepur sing entuk dhuwit kanthi cara iki, dheweke duwe jadwal ing kana, beban kerja sing dhuwur lan dhuwit gedhe, dheweke bali-bali militèr sing ora bisa dipertanggungjawabake ing tenggorokan. Alesan utama yaiku senjata kanthi tliti dhuwur, iki dudu sosis sing bisa diproduksi ing ewonan taun, ora riveted karo conveyor, regane dhuwit.
    3. 0
      25 Mei 2023 19:49
      Sambungan antarane bagean Eropa lan Timur Jauh dijaga ing siji Trans-Siberia
    4. +1
      30 Mei 2023 15:26
      mandheg
      Gusti .. sapa sing ngucapake kaya ngono - negara gedhe kanthi jaringan sepur sing padhet ...
      Apa sing bakal diterangake ... wah, sampeyan ndeleng peta sepur RUSIA, banjur ndeleng peta sepur Amerika Serikat.. lan coba mbandhingake.
      Negara kita gedhe. Ora ana kapadhetan, ora ana babar pisan.
      Ya, paling ora Wikipedia dibukak kanggo wiwitan ... wong bodho
  5. -1
    24 Mei 2023 06:34
    "Nanging, ing hubungane karo mundur saka Amerika Serikat lan Rusia saka prajanjèn iki, iku ndadekake pangertèn kanggo nyelehake database WTO mung ing kapal gedhe saka rangking pisanan lan kaloro, saged operasi adoh saka pesisir dhewe."

    Kapal gedhe ora pas karo segara cilik, kayata Segara Ireng utawa Segara Kaspia, yen ora, luwih nguntungake duwe kapal sing luwih cilik, lan nggawa luwih akeh ...
    1. 0
      24 Mei 2023 16:28
      Ana akeh kapal gedhe ing Segara Ireng sadurunge Yeltsin, kalebu Admiral Kuznetsov, lan ora ana masalah khusus amarga ukurane.
  6. -3
    24 Mei 2023 06:39
    Penulis nulis kanthi apik lan bener. Ya, nanging sapa sing butuh ing kene? Saiki, yen dheweke nulis kepiye carane tekan Courchevel saiki kanggo wong bodho kanggo "mitra sing ditresnani" utawa ngunggahake rampokan luwih akeh nalika kekacoan lagi ana, mula bakal dadi padha.
  7. +6
    24 Mei 2023 07:49
    Rusia duwe unik pengalaman aplikasi sistem rudal sepur tempur (BZHRK), sing saiki digunakake kanggo nyuplai Pasukan Rudal Strategis Rusia (RVSN). Punika pitados bilih BZHRKs iki sacoro prakteke invulnerable kanggo mungsuh minangka gegaman mbales, amarga iku mung mokal kanggo trek ing negara jembar.

    Iki dianggep ... Apa khayalan ... Iki saka seri "ora ana analog". Kaping pisanan, sepur kasebut disambungake menyang rute tartamtu, trek khusus sing dibangun kanthi kapasitas angkat lan radius puteran gedhe, amarga mobil kasebut duwe rong bogie 4-poros, sing, kanthi cara, diprodhuksi ing Zhdanov (Mariupol). Sareh, padha gampang dilacak minangka mobil wis tambah dawa lan tampilan ndhuwur kaya mobil refrigerated dijamin. Ing kaping telu, sepur kasebut duwe sawetara mobil lan lokomotif loro, sing langsung menehi status khusus lan akeh fitur khusus liyane. Apa sampeyan mikir kabeh jenderal ora ngerti, ora, akeh sing ngerti lan ngramal kahanan sing apik, mula dheweke ninggalake pangkalan sepur.
    А pengalaman aplikasi iku ora, lan sing apik, ana pengalaman ing bangunan lan sijine menyang layanan. Aku ora ngelingi yen sepur iki ana ing tugas tempur. Mung mbuwang dhuwit kanthi tingkat pemantauan satelit saiki.
    1. 0
      24 Mei 2023 10:21
      Cathetan kasebut cocog, kanggo misil strategis pancen kudu "pagar taman" amarga akeh alasan. Nanging "Kaliber" misale jek pas ing wadhah segara standar ing dawa (mung ora cetha apa iku bakal bisa kanggo miwiti saka platform standar ing trek railway biasa). Lan yen kita ngomong babagan drone, mula ora ana masalah.
      Sampeyan bisa uga ngembangake gagasan "pangiriman sing paling murah": kanggo ngatur maneh ing roda "sipil" sing prasaja - saka njaba bakal katon kaya semi-trailer miring biasa, hidrolik saka dhukungan didhelikake ing mburi. tembok, ora ana unsur unmasking liyane. Sampeyan uga bakal luwih gampang kanggo mobil, yen perlu, kanggo ngganti tampilan: werna kere, nomer, model traktor ... Ingkang utama ora kanggo "turu" ing rute monoton. Siji cara utawa liyane, piye wae rudal / drone sing padha dikirim menyang gudang / unit militer, apa ora menyang pabrik ing mburi tank? Saiki mung produksi peluncur adhedhasar lemah ora diwatesi maneh, mula kenapa?
  8. +7
    24 Mei 2023 09:00
    Babagan siluman - ngendi kanggo nyelehake pengawal lan kru? Ing wadhah? Lan ora metu kanggo ambegan saka seger? Lan sanalika terobosan wong bersenjata metu bebarengan, kabeh kahuripan saka sepur "komoditas" bakal dilalekake.
    Saben uwong krungu bab "kabeh endhog ing siji basket", nanging sakperangan alesan padha lali bab iku.
    Ing Federasi Rusia, meh kabeh dalan listrik, apa kita bakal mbukak roket liwat kabel? Ya, masalah kasebut sadurunge wis ditanggulangi, nanging kanggo sawetara PU, komposisi sèket gerbong diusulake ing kene. Mesthine bisa larut, nanging bola salju saya akeh.
    Disaranake numpak sepur kasebut ing wilayah sing paling padhet ing negara kasebut, kanthi kabeh akibat sing bisa ditindakake kanggo negara iki. Lan jumlah rel sepur ora tanpa wates lan ora optimal, sepur dibangun kanggo tujuan liyane.
    Goyang mobil sing terus-terusan ing ril mesthi duwe pengaruh negatif marang sumber misil. Lan yen ing wektu tentrem sampeyan nyelehake sepur ing sump ing sisih pinggir, banjur sump iki isih kudu dibangun lan dijaga kaya apel mripat, amarga ora bisa ndhelikake, lan bakal dadi tujuan sing apik banget.
    Nunggang obat-obatan ing sadawane railway dudu layanan ing garnisun, tegese sampeyan kudu njaga paling ora telung shift kru.
    Ora ana sing mbatalake pangopènan rutin, ora bakal bisa ditindakake ing database, tegese kita kudu ngatasi masalah transportasi kontainer saka papan sing dibongkar menyang depot. Wadhah tambahan kanthi amunisi bakal dibutuhake kanthi otomatis.
    Lan iki mung sak klebatan. Ing kasunyatan, bakal ana akeh masalah liyane.
    1. +3
      24 Mei 2023 11:33
      Kutipan: Sergey Valov
      Ing Federasi Rusia, meh kabeh dalan listrik, apa kita bakal mbukak roket liwat kabel? Ya, masalah kasebut sadurunge wis ditanggulangi, nanging kanggo sawetara PU, komposisi sèket gerbong diusulake ing kene.

      Ana cara metu - ZOKS.

      Mung bapakku ngandhani yen sajrone tes lan sepasang ZOKS ana masalah kegagalan sing langgeng nalika nyiapake siklus tembak amarga gagal tetep saka saklar watesan (ZOKS nyatane ngadeg, nanging saklar watesan ora ana. 't karya - iku, sistem pracaya jaringan kontak ndhuwur mobil ora retracted lan ing saiki, munggah saka TPK dibatalake). Lan kene ing ZOKS kanggo saben wadhah ... belay
    2. -3
      24 Mei 2023 23:43
      Gusti, aku nyedhot masalah saka drijiku. Kaya-kaya ana sing mrentah para pengawal supaya nganggo seragam militer tanpa gagal. Bentuk konduktor ora bakal muter kanthi cara apa wae? Lan senjata sing didhelikake durung ditemokake, kaya waja awak?
      Aja nganti ambegan, sampeyan ngomong? Nah, dadi isin kanggo kapal selam. Padha, sampeyan ngerti, sniff dhasar segara kanggo setengah taun ing kaleng timah.
      Kabel kasebut kanthi tenang dicopot ing sisih, ril sepur ing Rusia peteng lan peteng. Aku iki umume pleased bab goyang ing mobil. Apa sampeyan ndeleng potholes ing ril nang endi wae ing Rusia? Bingung karo AS?
      Apa maneh masalah transportasi kontainer menyang gudang? Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan tulis? Apa ana masalah karo transportasi kontaner ing Rusia? Malah ing Zimbabwe, ora ana masalah kasebut. Lan sampeyan bisa poke rembases ing sembarang gudang ing saindhenging negara, siji pusat mesin CNC bakal ngganti rolas mesin conventional. Adhedhasar iki, rembaza bisa diangkut ing sepur sing padha ing wadhah.
      Aja nulis liyane, please.
      1. +2
        25 Mei 2023 19:54
        ya wis. Stasiun kutha. Ana sepur ing trek tetanggan, akeh kondektur sing ngubengi - wong enom tanpa wanita siji - lan ora ana sing dikunjara. Ing 10 menit dheweke ana ing kabeh jaringan sosial negara
  9. +1
    24 Mei 2023 10:53
    Ana paribasan "ora bisa ndhelikake awl ing tas". Dadi ing kene uga - garnisun "ora katon" kanggo njaga trailer iki.))))) amarga risiko bakal sabotase / nyolong mung ageng.
  10. +3
    24 Mei 2023 12:58
    Kesimpulan: senjata presisi dhuwur ora ana gunane yen ora ana pengintaian lan sebutan target. Utamané yen panguwasa nandhang sangsara saka humanisme ing tataran nemen lan bungah ing asor kabeh sampah sing Ukrainians khusus ditarik metu kanggo tampilan.
    Kesimpulan kapindho: kita kudu fokus ing senjata medan perang kanthi tliti dhuwur, sing dikontrol saka trench. Pengintaian satelit ana opsional. Geranium sing padha, nanging kanthi muatan 200 kg lan jarak 5 km bakal luwih migunani.
    1. 0
      24 Mei 2023 13:59
      Perang kasebut nuduhake manawa senjata presisi dhuwur sing beda-beda lan luwih akeh luwih apik, yen KR ing kontainer, ide sing apik banget, sepur, mobil, kapal, ditambah platform apa wae kanggo mbongkar wadhah, kabeh iki kudu. nyambut gawe kanthi adoh lan kanthi rahasia.
  11. +4
    24 Mei 2023 13:45
    Suka ora seneng, jaringan dalan gedhe (lan dalan reget) luwih jembar tinimbang rel. Ora masalah karo kabel hanging saka ndhuwur. Kamuflase luwih gampang, akeh truk ing dalan, gerakane ora tetep ing sistem apa wae, ora sumunar ing jaringan. Keamanan, saperangan UAZs lan shifts, uga ora bakal ngadeg metu saka stream umum. Kanggo gaman kanthi tliti dhuwur, konsentrasi peluncur ing sawijining titik pancen ora kritis lan malah mbebayani saka sudut pandang kerentanan.
  12. -1
    24 Mei 2023 15:17
    Sampeyan kudu ngerti manawa sepur saka Republik Kyrgyz iki dudu senjata nglawan Amerika Serikat, nanging senjata nglawan + 1t km ing sadawane wates kita. Lan sepur dhewe ora perlu dibangun dhewe. Ngapa ora?
  13. 0
    24 Mei 2023 20:36
    Kene iku worth miwiti saka logika prasaja. We sijine ing ril, soko sing media liyane ora bakal narik. Yen sampeyan nggawe sepur kasebut, mula kudu disedhiyakake maneh kanthi otomatis. Sawise voli, sepur kasebut mlaku, lan kita ngisi maneh nalika lelungan. Kajaba iku, perlu kanggo nyedhiyakake kamungkinan nggabungake sistem kasebut menyang jaringan siji. Iki ngendi Intranet Railways Rusia (ora bakal bingung karo Internet) bisa migunani. Minangka kanggo kamuflase, aku kepengin weruh yen ora mung peralatan pengintaian sing maju. Pemasangan ing atap bisa nuduhake bedane beda, contone: gerbong sing didinginkan saka papan bakal katon kaya gerbong batu bara.
  14. -1
    24 Mei 2023 21:00
    Ide iki luwih saka swara. Kajaba iku, Railway Rusia minangka organisasi khusus. Manajer sing efektif ora duwe wektu kanggo ngoptimalake.
  15. +2
    24 Mei 2023 22:25
    Artikel kasebut ditulis dening Kir Bulychev, saka kategori fiksi non-ilmu. Wong bodho apa sing bakal nyopir 200 misil kanthi tliti dhuwur menyang siji sepur, lan sing paling penting, kanggo apa ???
  16. -2
    24 Mei 2023 23:35
    Sing nggumunake, saka ngendi informasi kasebut ora ana sepur kasebut? Yagene banjur nyamar dadi sepur biasa, yen katon kudu trompeted saindhenging Deribasovskaya?
    Yen komplek wadhah klub-K diprodhuksi kanthi jumlah sing cukup, mula sepur kasebut bakal dadi pirang-pirang dina maksimal.
    Mbok menawa aku ora bakal salah yen aku nganggep manawa sawetara kapal kontainer karo sawetara kontaner kanthi kejutan ing papan kasebut ana ing pesisir Amerika Serikat lan sub-Inggris. Ora ana sing ngalangi kita ngirim menyang China kanggo wiwitan, repainting ing werna saka sawetara COSCO, contone, lan saka ing kono nggawa wong-wong mau ing saindhenging donya, periodik reloading saka sisih menyang sisih.
    1. 0
      25 Mei 2023 19:58
      Dear, kita ora duwe kapal kontainer sing cukup kanggo nggawa barang! Apa ana kanggo nongkrong cedhak USA
    2. 0
      25 Mei 2023 20:47
      Pitakonan loro. Pisanan: senjata apa sing bakal dadi kejutan? konvensional? Lan apa gunane? Amerika kaya pelet kanggo gajah. Nuklir? Kanggo apa? Kanggo luwih apik, nalika sawetara jinis jihad abang utawa macan mbebasake soko sing dipotong liwat chip iki lan, sawise nyerang operator wadhah, bakal entuk senjata nuklir? Kapindho: kepiye sampeyan ngimpor menyang China? meneng-menengan? Apa iki bisa? Temenan? Apa China butuh?
  17. +1
    25 Mei 2023 12:45
    Penulis nulis kanthi bener! Fitur Rusia, minangka negara-negara kontinental peradaban - ing wilayah gedhe lan mulane volume gedhe. Perlu dimangerteni manawa ana bedane antara serangan ing Irak lan Yugoslavia sing miskin lan serangan ing Eropa. Kaya nalika Perang Donya II, ngarep gedhe sing amba obah ing kana.
    Ide ing pangertèn strategis iki pancen bener. Liyane bab, ngendi akeh Kaliber teka saka? Mungkin sampeyan butuh sing luwih gampang, supaya luwih akeh? Babagan Gerani - pancen bener: sepur teka, nampa data, sebutan target (wis ing dalan!), Ngeculake "kembang" lan langsung lunga. Kanggo pabrik. Barat ngeri...
  18. +1
    25 Mei 2023 12:58
    Ora ana sing ngganggu, kajaba kanggo sepur karo rudal ing wadhah, supaya tiru palsu. Banjur, umume, mungsuh FIG ngerti ngendi arep njupuk ...
    Lan yen sepur Geranium teka ... Pungkasane mungsuh ...
  19. +1
    25 Mei 2023 13:50

    Siji tambang ing rute lan sepur kanthi kabeh rudal dadi kembang api sing gedhe banget. Angkatan Bersenjata Ukraina sing padha aktif ing mburi kita, lan satelit lan intelijen bakal ngarahake sepur kasebut. Sabotase sing murah banget kanthi karusakan gedhe sing ora ana perlindungan. Sawise kabeh, sampeyan ora bisa ngalangi kabeh rel sepur kanthi pengawal [/ kutipan]
    Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngerti rute sepur. Cukup yen rute kasebut dipilih kanthi acak sadurunge budhal. Kemungkinan kurang. Kajaba iku, mung sawetara gerbong sing bisa rusak dening siji tambang.
  20. +1
    25 Mei 2023 13:52
    Kutipan: Mikhail-Ivanov
    Artikel kasebut ditulis dening Kir Bulychev, saka kategori fiksi non-ilmu. Wong bodho apa sing bakal nyopir 200 misil kanthi tliti dhuwur menyang siji sepur, lan sing paling penting, kanggo apa ???

    Iku bisa lan 2 kanggo 100. Apa sumpah?
  21. 0
    25 Mei 2023 14:07
    Penulis nulis
    Invasi Irak ing taun 2003 - denouement getih saka perang jangka panjang negara-negara Kulon nglawan Irak - saliyane peluncur rudal Tomahawk, misil sing diluncurake udara AGM-86D CALCM digunakake, peluncur rudal Storm Shadow paling anyar nalika iku. wektu, kang accomplices Inggris, liyane sabenere - rodo ideologists Nazisme, saiki kasedhiya kanggo angkatan bersenjata Ukraina, rudal operasional-taktis MGM-140 ATACMS lan akeh conto WTO liyane digunakake. Nomer sing tepat ora dingerteni, kemungkinan ana ing wilayah sewu stroke.

    Ora ana sing ndhelikake data iki saka penulis)

    Rada luwih saka sewu stroke dijupuk.
  22. 0
    26 Mei 2023 23:13
    Ditilik saka sabotase sing tambah (miturut data resmi sing disuarakake ing media) ing rel kita, mungsuh ngerti bebaya iki lan, mesthine, kerjane luwih dhisik. Amarga, kanthi ngrusak peralatan sepur, bisa ngalangi ekstensi sepur kasebut menyang papan sing bener
  23. 0
    28 Mei 2023 17:36
    Kutipan: Sergey Alexandrovich
    Ana akeh kapal gedhe ing Segara Ireng sadurunge Yeltsin, kalebu Admiral Kuznetsov, lan ora ana masalah khusus amarga ukurane.

    Mung amarga kasunyatan sing iku armada Mediterania.
    Gampang ping pingan nol ing konflik ing banyu Segara Ireng dhewe - liwat aviation lan rudal senjata.
    1. 0
      4 Juni 2023 00:11
      Kutipan saka ailcat
      Kutipan: Sergey Alexandrovich
      Ana akeh kapal gedhe ing Segara Ireng sadurunge Yeltsin, kalebu Admiral Kuznetsov, lan ora ana masalah khusus amarga ukurane.

      Mung amarga kasunyatan sing iku armada Mediterania.
      Gampang ping pingan nol ing konflik ing banyu Segara Ireng dhewe - liwat aviation lan rudal senjata.

      Inggih, ya, ing kasus iki, kita bakal diantemi, lan kita bakal meneng. Siji MCI kanggo siji AUG utawa pangkalan angkatan laut - dongeng bisa uga cukup kanggo wengi. Yen ora, iki ora lucu maneh. Ora ketompo carane maca kabeh wektu, sampeyan pengin ngirim VO kanggo larangan sawise lan ngirim 50-60% saka propagandist sengsara saka Haifa lan Ashkelon kanggo karya karo tangan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"