Kepiye cara nglindhungi wates sampeyan?

149
Kepiye cara nglindhungi wates sampeyan?

We mikir miwiti karo loro dolan cilik kanggo critane. Tanggal 2 Maret, sekelompok wong bersenjata saka wilayah Ukraina mlebu ing desa Sushany lan Lyubechany ing wilayah Bryansk. Biasane "kampanye PR", iku bisa ora kanggo njupuk ing sapa wae, ora perlu kanggo iki.

Tanggung jawab iki dijupuk dening "Korps Sukarelawan Rusia", telung rolas badut, sing katon perang ing sisih Ukraina.



Nyatane, dheweke mlebu, ngatur sesi selfie ing latar mburi surat lan cepet-cepet mlebu ing dalan nganti wong-wong sing bisa nyumerepi kanthi bener. Nanging, goyangake bedhil mesin ing ngarepe warga desa sing ora duwe gegaman iku salah siji bab, lan malah wajib militer saka tentara Rusia cukup liyane.

Nanging, tumindak iki nuduhake yen Bèntèng, kang kita tapel wates, iku salah siji Rusty utawa sawn ing setengah cedhak arch. Ora apa-apa, sing utama ora keno. Lan wis ing 26 April (musik ora muter kanggo dangu, supaya bisa ngomong), pangareping perwira pertahanan ing Duma, Pak Kartapolov, marang Interview mung apik kang ngandika sing warga dhewe kudu defend tapel wates.

"Sayange, saiki kita ora duwe kesempatan kaya ing Uni Soviet, nalika kabeh negara ing sadawane perimeter dijaga dening unit militèr saka pasukan tapel wates USSR. Mulane, saiki ana cara sing beda-beda kanggo nglindhungi wates. Nanging kanggo ndherek pedunung lokal kanthi sukarela, miturut pendapatku, iki cukup realistis lan bisa dingerteni. Iki ditindakake ing pirang-pirang negara."
(Saka wawancara karo URA.ru)


Acara pungkasan wis nuduhake iki. Layanan tapel wates FSB Rusia ora bisa nindakake apa-apa karo wong-wong sing mlebu ing wilayah Belgorod amarga sawetara alasan, sing utama yaiku kekurangan informasi lengkap babagan apa sing kedadeyan ing kilometer ing sisih liya.


Lan ing wangun sing ana, PS FSB Federasi Rusia mung ora bisa njaga lan mbela tapel wates. Dheweke ora duwe kekuatan lan kesempatan kanggo iki, nanging kita bakal pirembagan bab iki ing tutugan saka artikel iki. Layanan tapel wates rampung kaya adat, mung ora ngurus kargo lan bagasi, nanging karo dokumen.

Nanging, kita bakal ngomong babagan pasukan tapel wates lan layanan tapel wates kanthi kapisah, ing artikel sabanjure.

Subtlety yaiku kanthi sah Rusia ora perang karo Ukraina. NWO ora perang, iku, lagi ngomong dina iki, mergo. Lan tegese tapel wates terus ditutupi dening unit tapel wates, sing, miturut kabeh Piagam lan norma, kudu ngadeg ing tapel wates mung ing wektu tentrem. Nanging sarèhne ora ana paprangan, kang jumênêng para pengawal tapel wates, dudu wadyabala.

Lan mung serangan saboteurs bisa ditolak dening pengawal tapel wates, kanggo iki lagi disiapake. Lan nalika batalyon break tengen tapel wates karo tank kanthi dhukungan saka artileri - nuwun sewu, apa sing dikarepake saka penjaga perbatasan, sing ora duwe peluncur granat anti-tank?

Tentara uga ora nggawe pratelan, tentara, nanggepi. Lan mesthi, militèr mung ora dilatih ing karya sing dadi norma kanggo pengawal tapel wates Soviet. Bakal ana terobosan - bakal ana reaksi. Dina ing kasus kita nanggepi.

Nglindhungi tapel wates karo pasukan warga lokal ... Pertahanan wilayah, milisi tapel wates, utawa apa wae sing bisa diarani. Pilihan sing cukup bisa. Kaya tentara bayaran lan sukarelawan tinimbang tentara biasa.

Nanging, pertahanan wilayah iki, supaya bisa mbela saora-orane, kudu dilengkapi, dilengkapi, bersenjata lan dilatih. Yen ora, iki dudu pertahanan wilayah, nanging target langsung.

Ya, ing taun 2022, Sekretaris Dewan Umum Rusia Bersatu Andrey Turchak ngusulake Presiden Rusia Vladimir Putin supaya menehi hak kanggo para pejuang pertahanan wilayah regu rakyat sukarela. gaman. Nanging…

Ayo ngaso.

Pitakonan sing penting banget: marang sapa Teroborona iki bakal tumindak?


Lan langsung nyisihake agitasi terus terang saka RDK sing kondhang, "korps sukarelawan Rusia." Corps gedhe banget jeneng kanggo tatanan kuwi. Kita ngerti yen ing sisih liya ana sing pengin nglawan Ukraina nglawan Rusia saka antarane warga tilas USSR / CIS, lan ora ana sing mbantah orane. Nanging, kita ora bakal ngomong babagan "korps" lan "legion". Mung amarga, ing basis saka bahan sinau, padha bebarengan teka ing kesimpulan sing disebut RDK - struktur ing jumlah kira-kira padha karo platoon lan ora luwih. Lan malah luwih sithik wong sing ditampilake ing kamera.

Nanging, RDK minangka layar sing apik banget sing bisa ditindakake sapa wae, tanpa isin dana. Lan, miturut cara sing kedadeyan saiki ing wilayah Belgorod, ora kabeh oposisi saka antarane mungsuh Rusia Putin sing mlebu ing kana. Ana prajurit sing cukup normal ing kana, paling mungkin saka pasukan Direktorat Intelijen Utama Kementerian Pertahanan Ukraina.

Ora ana wong gemblung sing lungguh ing AS, kita wis suwe nglakokake iki. Lan padha mulang marang Padawan saka Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi mantep lan andal. Iku mung cara sing padha mestine: kanggo drive kabeh menyang sirah supaya kabeh ricochets tanpa helm. Kita nyoba ing wilayah Bryansk - kerjane. Kita nyadari yen bisa ditindakake kanthi cara iki, tegese perlu.

Miturut cara, mayit sing banjur ditinggal sawise tawuran ora tau diidentifikasi, sing ndadekake pihak Ukrainia bisa ngomong yen dheweke dadi kolaborator Rusia. Iki tegese urusan internal Rusia, lan padha ora duwe apa-apa apa karo.

Lan ing kene persis skenario sing padha, ing pigura saka isi sing Ukrainians drive meh urip, mbukak lan numpak sawetara scumbags wis menowo saka wilayah Bryansk. Sisa 390 wong luwih seneng nindakake pakaryan "ora nempel."

Nanging dheweke nindakake kanthi banter. Kasunyatan manawa pengunjung digantung nganggo kamera lan ngirim informasi meh ing mode laporan langsung ngidini dheweke ngrampungake tugas utama. Lan apa tugas utama perintah Ukrainia? Sing bener, tingkat mundhut Bakhmut.

Dadi, tugas iki ora mung rampung, nanging uga ditindakake kanthi dendam. Segmen warta Ukrainia mung diisi karo laporan saka wilayah Belgorod, lan Bakhmut ora dirasakake kanthi cerah. Kajaba iku, sajrone nem sasi pungkasan, wis jelas yen dheweke ora bisa ditahan. Ayo padha ngomong yen ing Ukraina kabeh wong wis mboko sithik njaluk digunakake kanggo kasunyatan sing Bakhmut kudu ditinggalake. Lan iki minangka serangan balik sampeyan.

Sawise kabeh, cetha yen wong-wong sing mlebu ing wilayah Rusia ora bakal tetep ana ing kono nganti suwe. Ora perlu. Nalika unit saka Divisi Rifle Motor 3 padha isih ing PPD nyoba kanggo ngalahake wong metu, padha bakal ndalang sing violently nolak, lan sanalika padha mambu goreng, padha mundur lan ninggalake. Duwe inflicted minangka akeh karusakan ing mungsuh, mesthi, nanging karusakan sing padha nyebabake ing syarat-syarat informasi, iku bakal disproportionately luwih.

Pitakonan langgeng: sapa sing kudu disalahake lan apa sing kudu ditindakake?


Kene wis worth ngomong babagan Teroborone, milisi, detasemen partisan lan liya-liyane.


Kita duwe pertahanan, nanging ora duwe. Ya, ana Keputusan Presiden Rusia tanggal 19 Oktober 2022, lan akeh sing ditulis, kajaba siji. Babagan gegaman Teroborona. Ora tembung, ora setengah tembung. Tanggung jawab, kesempatan kerja, akeh perkara. Nanging sapa sing bakal menehi senjata pejuang Teroborona, apa jumlah lan kualitas - ora ana apa-apa.

Siji bisa nyebut Ukraina minangka conto. Ya, ing sawijining wektu media lan blogger kita seneng banget warta ing topik handing metu senjata saka mobil ing Kyiv. Lan sing saiki, wiwit sesuk, unprecedented rampage terorisme lan angkara bakal miwiti, Kyiv bakal keselak ing obscurantism, lan ing.


Nanging, dina iki kita bisa nyatakake kasunyatan sing, ya, ana mundhak ing acara pidana ing Ukraina, nanging adoh saka sing diprediksi dening ahli Rusia. Nanging nomer prayoga saka brigades padha kawangun, kang njupuk jotosan utama, kalebu ing Mariupol lan Bakhmut. Banjur, piye wae, beda antarane pejuang Teroboronov lan pejuang Angkatan Bersenjata Ukraina dibusak.

Minangka kanggo angkara, ana cilik, jumlah tartamtu saka gaman ambruk menyang struktur pidana. Nanging ing kasus apa wae, ora bisa dibandhingake karo jumlah sing mili saka zona ATO sajrone pirang-pirang taun iki. Elinga, informasi manawa veteran ATO liyane nganakake pertunjukan geni kanthi bantuan granat sing dicopot ora kaget sapa wae?

Tegese, pamrentah Ukraina njupuk langkah sing kontroversial: dipasrahake senjata marang rakyate. Carane bener langkah iki dadi, kita ora bakal ngrembug saiki, amarga tugas kita rada beda.

Kita duwe Pertahanan Teritorial ing kertas. Tegese, markas wis digawe ing pirang-pirang wilayah, komandan wis diangkat sing nampa gaji, nanging ora ana unit dhewe! Republik Mari El, Wilayah Khabarovsk, Chukotka, Wilayah Tver minangka pimpinan ing "organisasi" Teroborona. Mesthine, penting banget kanggo wilayah kasebut nggawe bagean kasebut, dheweke cedhak karo zona NWO…

Lan unit kasebut, yen digawe, apa gunane? Dheweke digawe ing wilayah Belgorod, dadi apa? Kanthi apa para pejuang TO kudu ketemu "saboteurs" iki ing tank lan operator personel lapis baja? Kanthi pitchforks lan shovels?

Tanpa senjata, kabeh katon ora ana gunane.


Setaun kepungkur, sampeyan bisa njupuk tambang Soledar lan ngekstrak SKS lan PPS-43 sing padha, cukup yen ora cukup AK. Nanging dina iki wis kasep, amarga saben wong wis yakin, "saboteurs" pindhah cukup normal ing tank lan kendaraan lapis baja. Lan kanggo iki, penembake ora cukup.

Lan malah dina iki, crita saka pengawal tapel wates wis dikirim ing "telegram", sing ora bisa nentang apa-apa kanggo tank lan armor personel operator saka mungsuh. Dheweke ora duwe peluncur granat ...

Gambare mung kaya ngono. 10 milyar rubel ngginakaken kanggo nggawe garis pertahanan tartamtu, sing ora bisa nglindhungi utawa mbela apa-apa, amarga mungsuh ora bodho. Nggunakake data intelijen lan copter, dheweke ngliwati dalan sing ora dijaga nganti tekan papan sing kudu dituju.

Blokir postingan? Ya, siji saka mangsa panas insanely panas 2014? Where padha milisi, bersenjata karo soko, nanging - bersenjata! Ora, ketoke, iki mung ora bisa digayuh ing kasunyatan kita.


Lan kudune. Ora mung komandan lan markas subunit fiktif, kudu ana subunit dhewe. Ora mung bersenjata lan dilengkapi, nanging uga dilatih, miturut komando para komandhan sing waras. Banjur bakal dadi pertahanan sing bisa dipercaya.

Nanging ing kene ora katon apik banget. Punika reguler ing acara dhiskusi Vladimir Solovyov, Sergei Karnaukhov, sing wis ngomong yen kita durung nggawe zona penyangga ing wilayah Ukrainia, kita kudu ... nggawe dhewe! Tegese, saliyane warga wilayah Kherson lan Zaporozhye, puluhan ewu warga wilayah Bryansk, Kursk, Belgorod lan Voronezh kudu kelangan omah.

Kang, ing cara, wis siyap perang kanggo tanahe, yen padha diwenehi kesempatan kuwi.

Iki dudu wektu sing paling nyenengake kanggo sawetara warga negara kita. Lan, yen negara ora bisa kanggo nglindhungi wong-wong mau, kanggo mbela wates negara, banjur ana, ing Moscow, wong sing cocog. wajib pungkasane mikirake apa sing kedadeyan lan nggawe keputusan babagan percaya marang wong-wong sampeyan. Utawa mbecikake kapercayan saka wong-wong sing milih lan nepaki tugas kanggo warga Federasi Rusia miturut artikel Konstitusi Federasi Rusia.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

149 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 29
    24 Mei 2023 04:52
    Aku setuju karo akeh perkara, nanging ing prinsip aku ora ngerti nggawe unit pertahanan teritorial kanggo nglindhungi wilayah tapel wates. Yen mung amarga unit kuwi kudu ojo mbelani awakmu wilayah iki, lan mbantu nglindhungi wong-wong mau tatanan biasa. Lan ing kasus iki, detasemen kasebut bakal duwe senjata cilik sing cukup kanggo ndhukung Pengawal Nasional / detasemen wates / pasukan Angkatan Bersenjata RF - ora preduli sapa. Panggunaan mandiri detasemen pertahanan teritorial, saka warga lokal, sanajan dheweke tau njabat ing Angkatan Bersenjata USSR / RF, ora bakal nyebabake wates sing ditutup.
    Iku cukup bisa kanggo nutup lan nglindhungi tapel wates negara kang ana ing USSR. Kabeh sing dibutuhake yaiku kekarepan pimpinan, lan dudu tanduran teknologi anyar ing endi wae, nanging bali menyang cara Soviet. Kamera video iku apik, nanging carane kamera video bisa mandheg ora mung tank utawa operator personel wojo, nanging klompok sawetara wong? Suwene suwene kanggo nyekel wong sing kejiret ing video yen pasukan respon cepet sawetara jam adoh? Sawise kabeh, dheweke isih kudu ditemokake. Ing rong utawa telung jam, dheweke ora duwe wektu kanggo nyelehake tambang ing dalan gedhe utawa ing rel sepur lan bali? ..
    Singkatipun, tapel wates kudu dibela ora nganggo kamera lan sensor, nanging kanthi unit pejuang sing terlatih. Paling ora - ing situs karo Ukraina.
    1. + 22
      24 Mei 2023 05:06
      saupama padha njaga tapel wates kaya ngono ing taun 1941... critane bisa dadi beda.
      1. +2
        24 Mei 2023 07:01
        Ayo ndeleng kabeh garis tapel wates iki saka LDNR menyang Belarus bebarengan. Garis sing rusak saka konfigurasi sing rumit banget, ngliwati atusan kilometer liwat alas-alas sing padhet lan ing sawetara panggonan ing sadawane titik. Kanggo nutupi kabeh iki ing gaya tapel wates negara USSR, lan malah supaya serangan saka detasemen mungsuh atusan wong karo waja lan tentara meriem ora bakal pass - carane akeh peralatan lan infrastruktur personel sing dibutuhake?
        Ya, mbok menawa sampeyan bisa nyetel maneh jalur wates. Proposal kanggo nggali trenches kanggo 750 km lan manggonake akeh personel terlatih lan profesional sing dilengkapi karo kabeh senjata sing dibutuhake, sing bakal njagong ing kono nganti pirang-pirang taun lan malah ora nglilani mouse menyang wilayah kita - iku rada ngluwihi lan nang endi wae. ing bidang game komputer ...
        1. -5
          24 Mei 2023 08:04
          perlu kanggo ngobong alas ing sisih liyane wates supaya ana lapangan 10 km
          1. + 17
            24 Mei 2023 08:54
            Kutipan: Nastia Makarova
            perlu kanggo ngobong alas ing sisih liyane wates supaya ana lapangan 10 km

            Lan mine. Dadi manawa kanggo mbuwang Petals.
            Pamrentah ora percaya marang rakyate. Ing sangisore tsars, Cossacks bersenjata manggon ing tapel wates. Coba seep?
            1. +8
              24 Mei 2023 09:07
              Quote: Wong jenggot
              Lan mine. Dadi manawa kanggo mbuwang Petals.
              Padha uga uncalan bali. Amarga kelopak kasebut, panjaluk (kanthi rega rega) kanggo sepatu bot "Lowa" NATO mundhak
              1. +7
                24 Mei 2023 12:50
                Amarga kelopak kasebut, panjaluk (kanthi rega rega) kanggo sepatu bot "Lowa" NATO mundhak

                Pembeli naif bakal percaya yen iki bakal nylametake sikile.
                Mung ing edisi April ZVO ana artikel babagan alas kaki anti bledosan khusus.
                Malah kaya iki

                ora nyegah ciloko nalika ngrusak 25 gram TNT, ing 30 - amputasi sikil.
            2. + 26
              24 Mei 2023 09:12
              Aja menehi wong senjata! Yen ora, dheweke bisa nguripake maneh menyang ngendi dheweke nguripake 100 taun kepungkur !!!
              1. + 19
                24 Mei 2023 10:39
                Lan aku weruh masalah liyane ing NWO iki. Iki tugas pertahanan diri lokal .. Iku pancene outweighed saka sirah perih kanggo siji sehat. ora ana dana lan pasukan kanggo nglindhungi tapel wates .. Nanging aviation padha digunakake ing wong-wong sing nyuwil liwat enem jam sawise temonan .. Apa sampeyan mabur saka Timur Jauh?
                1. +3
                  24 Mei 2023 14:51
                  Ya, lan jelas dheweke mabur liwat Kutub Kidul.
              2. +3
                24 Mei 2023 22:24
                Yen sampeyan ora menehi adoh sanajan apa sing kedadeyan saiki, dheweke bisa njupuk dhewe, lan nguripake ing arah sing padha malah luwih cepet.
            3. +7
              24 Mei 2023 10:57
              Quote: Wong jenggot
              Ing sangisore tsars, Cossacks bersenjata manggon ing tapel wates. Coba seep?

              Cossacks apik marang DRGs. Lan dudu kasunyatan manawa dheweke ora bakal nglilani bagean cilik - Amur Cossacks ing Kakaisaran mung sepuluh taun wis dadi kanca karo penyelundup lan unsur pidana liyane. Kasunyatan sing penting: sawise wates ing bagean kasebut ditransfer ing kontrol OKPS, pendapatan perbendaharaan saka adol vodka mundhak kanthi urutan gedhene - sadurunge, penyelundupan mili liwat wates sing dijaga.

              Masalah iku ora maneh DRGs sing teka saka sisih liyane, nanging klompok taktik perusahaan. Nglawan detasemen Cossack kanthi gaman entheng sing kasebar ing tapel wates bakal ora ana gunane.
              1. +5
                24 Mei 2023 22:57
                Kutipan: Alexey R.A.
                Masalah iku ora maneh DRGs sing teka saka sisih liyane, nanging klompok taktik perusahaan.

                Iki mung ujian kekuatan. Lan tes iki nuduhake yen kita duwe ... papan sing alus banget ing kana. Lan apa sing bakal kelakon yen dudu perusahaan sing dikuatake utawa malah batalyon nyabrang tapel wates, nanging brigade? Lan yen ora siji? Wong-wong mau arep menyang ngendi?
                Lan yen dheweke ngrebut sawetara pemukiman lan dikubengi? Kanthi sandera? Lan padha wiwit saturate zona dikuwasani karo pasukan? Sawise kabeh, padha duwe cukup personel dilatih ora mung kanggo fronts ing Donbass lan Kherson?
                Apa sing ditindakake dening pamrentah Federasi Rusia (utawa luwih becik ora ditindakake) mung ora bisa dimangerteni dening pikiran, yen ditindakake kanthi serius. Empu pitakonan - iku kabodhoan lan kesed, utawa soko temen beda?
                Apa medeni menehi senjata marang Rakyat?
                Lan kekuwatan apa iki, sing luwih wedi marang Rakyate tinimbang mungsuh njaba?
                Padha kesandhung sawetara jenis "untu naga", soko malah ketoke ditambang ... Lan? Lan ora mikir kanggo saturate posisi iki karo pasukan? Apa ora padha nggawe checkpoints ing dalan? Apa sampeyan malah kesed ngatur layanan tapel wates normal?
                Utawa ora kesed?
                Sapa sing tanggung jawab kanggo Perbatasan Negara?
                FSB?
                Dadi, mungkin organisasi sing kompeten iki kudu ngrampungake perkara kasebut? Lan yen menara banget kesed utawa melas dhuwit kanggo Pasukan Border normal, banjur paling ora padha ngatur pertahanan teritorial ing wilayah tapel wates karo bekas? Yen "Tentara Cilik" sing diidam-idamake ora bisa nyedhiyakake tutup sing bisa dipercaya kanggo Perbatasan Negara ... bisa uga kudu nambah?
                Kanggo Geografi iku Takdir!
                Ya, wates kaya ing Rusia dawa banget. Lan ora "Tentara Cilik", utawa para pengawal tapel wates sing lucu, sing mung bisa nyedhiyakake rezim paspor, ... sampeyan ora bisa nutupi ... sampeyan ora bisa nglindhungi ... Ora ketompo carane menara SAVE ing nimbali, iki ora bakal nambah tentrem kanggo tanggi. Nanging kudu provokasi. Lan ing negara perang ACTUAL (kanthi jeneng aneh), kanggo count sing mungsuh perang karo sampeyan ... ORA WANI ... carane anomali iku psyche siji kudu duwe ??
                Nanging kita duwe.
                Utawa cukup ing Ukrainia - "Shche maemo, banjur maemo".
                ... "Tentara Kapindho Donya" ...
                Lan sesuk, dudu perusahaan sing dikuatake, nanging sawetara klompok taktis batalyon bakal mlebu ing Hutan Bryansk. Lan aja nganti Ahura Mazda (Gusti Alasan) njupuk soko ... Contone, sawetara CITY. Lan sawetara brigade bakal ngetutake dheweke kanggo nguatake ...
                Yen butuh wektu suwe kanggo nanggepi wilayah Belgorod, banjur kapan pasukan sing nyukupi ancaman kasebut bakal teka ing situs terobosan anyar?
                Lan apa akibate?
                Apa Federasi Rusia ora duwe dhuwit kanggo Tentara?
                Nanging anehe, dheweke duwe dhuwit akeh kanggo pirang-pirang yuta PEJABAT. ora Dadi mungkin sing dadi dhuwit?
                Lan yen menara-menara kasebut percaya yen dheweke bakal menyang ANA, mula bisa uga jutaan pejabat kasebut bisa digerakake - dheweke dadi "abdi Rakyat". opo Utawa ora? Supaya padha ngawula.
                Lan yen "NO", luwih-luwih sing kudu digerakake, apa gunane wong-wong sing "dudu abdi", nanging uga nampa dhuwit akeh, lan nduweni status sing cocog.
                Utawa maneh "NO"?
                Piye wae dadi aneh ... Panguwasa ora bisa njamin keamanan, Tentara ora pengin duwe ancaman sing cocog (ing negara perang, sing uga "ora"), sijine "aristokrasi" anyar ing tangan ... malah ora mikir ..., malah kanggo menehi senjata kanggo Rakyat Rusia, kanggo nglindhungi Negara lan Motherland, uga categorically nolak ... opo Apa ora iki jenis daya sing "urip ing planet liyane"? Ing wilayah Belgorod, Kursk lan Bryansk, kira-kira 300 ewu kelompok kudu disebarake kanggo mungkasi ancaman saka serangan mungsuh, iki kira-kira sewu kilometer. Lan ana alas ...
        2. Qas
          + 20
          24 Mei 2023 11:24
          Napa kita mbayar pajak? Yagene kita njaga tentara jenderal? Kanggo njupuk mancal bedhil lan defend omah saka mungsuh, lan jenderal iki bakal tetep jenderal, lan ora ana sing tanggung jawab kanggo apa-apa?
      2. +1
        24 Mei 2023 16:23
        Sampeyan ngerti, aku mbokmenawa mbaleni dhewe, nanging ...

        Yen ing prakara iki, sabenere ing tingkat konsep, kita misahake "mabur saka cutlets", banjur iku efektif kanggo fend mati lan, malah, "nutupi", saka jenis gropyokan, malah siji SINGLE bersenjata lan dilengkapi klompok tingkat perusahaan. , dikiataken dening saperangan rolas kendaraan waja, kalebu abot (tank), TODAY NOT ONE NEGARA sing disebut. "NATO". Menapa malih, -, ON ANY wilayah kontak saka peninggalan pungkasan iki saka Perang Dingin karo tapel wates Russian. Miwiti saka bapak saka Gipsi Bukares, kanggo limitrophy ing Baltik ...

        Sanajan kabeh "layanan tapel wates" lan "milisi" disebarake ing wilayah tapel wates ...

        "Skip" sedina - siji lan setengah, ing salah sawijining desa utawa pemukiman tapel wates, kanthi jarak 1 km - 5 km saka tapel wates (lan kabeh ana ing pinggiran menyang ara, kanthi cara .. .) lan "mumbul" bali, "nggawe gangguan karo njupuk" lan "dipromosikan" ing jangkah cepet, ing ngarepe lensa, mbok menawa ora mung "menyang Rusia" lan ora mung ing ana NWO LS, 1 km dawa .. .

        Lan, ing konteks peninggalan NATO, ing keliling saka Segara Ireng menyang Baltik ...

        Nanging aku setuju yen kedadeyan wabah permusuhan, populasi lokal, sing bisa lan siap ngangkat senjata, kudu digatekake kanthi cepet, diatur, dilatih lan bersenjata, SAIKI, nganti pungkasan permusuhan .. .

        Kanggo ora ana sing ngerti luwih apik tinimbang warga lokal kahanan saiki ing "glade" lan wilayah "jejer" kanggo iku ... Kanggo ing kasus lan kahanan kaya mengkono, iku sing disebut. "people of the minute" minangka penghalang pisanan sing bisa lan siap "salam geni" marang tamu sing ora diundang ...

        Ayo katon ing "sajarah tatanan" tapel wates Soviet padha ing 20s - awal 30s ...

        Ing sisih kulon, geng bersenjata kanthi atusan tong, ing kreta lan bedhil mesin, nyerang saka wilayah tetanggan - Polandia sing padha lan ngrebut desa tapel wates Soviet, malah kutha cilik luwih saka sepisan ...

        Ing Asia Tengah, geng Basmachi (saiki, "anti-Taliban", sing diarani "Aliansi Lor" ...) cacahe atusan, malah ewonan saber lan bayonet, nyerbu saka tetanggan Afghanistan, menyang wilayah Soviet, nyeret. sampe awal 30an...

        Soko sing padha, FOR YEARS, "katon" ing tapel wates Timur Jauh ...

        Sampeyan bakal ngguyu, nanging ngluwihi "samudra" menyang negara "maju", saka sisih Meksiko sing padha, EWUAN "wong golek urip sing luwih apik" (karo "utusan kartel narkoba" ...), Saben taun , nyerang...

        Miturut cara, keliling invasi REGULAR ora bakal ngluwihi dawa LAN saiki ing Novorossia ...

        Ana sing percaya yen "yen padha bersenjata, dilengkapi lan, luwih-luwih, dilengkapi kendaraan lapis baja", banjur negara sing padha, utawa "NATO" liyane kanthi "lonjakan" bakal "nangani" luwih cepet lan luwih efisien? ..

        Lan aku banget mangu iki. Mung "mungsuh" negara lan "Eropah" ora nyetel dhewe tugas kuwi. Oalah, nganti ...

        Lan "ora marem karo rezim" Amerika lan "Eropah" kanggo iki durung diklumpukake, disiapake, bersenjata lan dilengkapi ...

        Distribusi wong tuwa sing padha, ujare, rong taun kepungkur, menyang pengungsi sing padha saka Irak, Suriah, nyembur menyang sing diarani. "Eropa" ngliwati tapel wates karo Polandia, saka Belarus, lsp. "senjata api" sing padha (lan pura-pura, kaya - "Aku ora duwe apa-apa, dheweke "teka dhewe" ...), aku bakal weruh carane "layanan tapel wates" lokal ngatasi "efektif" .. .

        Miturut cara, trowongan padha ing Channel, supaya bersenjata "pengungsi saka Maroko", kanggo ngrebut lan mine, lagi ngomong, - ing "count of times" ...

        Nanging saiki, sepisan maneh, aku mbaleni, "pil" paling cepet lan paling efektif yaiku persenjataan bagean lanang saka populasi lokal diwasa sing bisa nggawa lan nggunakake senjata ... "Tanpa wektu tundha, tansah ...
        1. -2
          24 Mei 2023 16:38
          Aku bakal nandheske ...

          Saiki, nalika NMD durung rampung kanthi prestasi sing lengkap lan ora bisa dibatalake saka tujuane lan solusi saka tugas utama, "penataan stabil" tapel wates Rusia ing dhasar, mung mokal ...

          Amarga ora ana sing ngerti apa bagean saka wilayah bekas Ukraina, tapel wates iki bakal ditetepake dening RUSIA. Ora bisa dipungkiri yen kahanan objektif bakal meksa ditindakake "sethithik ing sisih kulon" sing diarani kenangan. Garis Curzon...

          Lan dalan iki, perlu, bakal dawa banget lan angel ...
    2. +4
      24 Mei 2023 09:11
      Yen kita ngomong babagan divisi, mula ing TEORI kabeh ora rumit. Ing tapel wates dhewe, kudu ana klompok pengamat (penembak mesin + penembak jitu + operator ATGM) saben 500 - 1000 meter, gumantung saka terrain lan visibilitas. Padha duwe link karo grup maneuver motorized siyap permanen karo bala. 650 km wewatesan = 1300 kelompok utawa 3900 wong. Njupuk rotasi shift akun (1 wektu saben dina - dina lan wengi), iki 7800 wong. Njupuk preian akun lan PHK, iki 11 wong, i.e. divisi lengkap karo sawetara oversaturated peralatan larang (instalasi ATGM, sistem sniper, imagers termal, peralatan komunikasi - 700 saben divisi). Kajaba iku, klompok maneuver bermotor paling ora perusahaan - rata-rata 1300 klompok saben 1 km tapel wates kanggo tanggapan sing luwih utawa kurang nyukupi = liyane 10 wong kanthi kendaraan lan peralatan lapis baja sing cocog, papan penyebaran. Ing laku, tugas non-trivial, tengen? Sampeyan bisa nyoba kanggo nyederhanakake - kanggo ngganti bagean saka klompok pengamat karo kamera, nanging banjur kamungkinan saka asor cepet saka target diamati bakal tilar. Minangka pilihan, gawe kelompok maneuver motor sing luwih sithik utawa ora kalebu kabeh, gumantung ing unit reguler Kementerian Pertahanan sing dipasang ing wilayah kasebut, nanging sampeyan kudu nggawe klompok helikopter kanthi pasukan pendaratan sing terus-terusan, kalebu anti-tank. gaman. Klompok kasebut kudu nyedhiyakake materiel (helikopter), basis lan situs penyebaran. Ing PRAKTEK, iki ora gampang banget, kanthi gampang, kaya sing katon sepisanan.
      1. +6
        24 Mei 2023 09:25
        Terusna. Ayo dadi ngomong kita narik awake dhewe lan kita nindakake kabeh iki. Kanthi teknologi saiki, mungsuh ora bakal angel nglacak klompok kasebut utawa sawetara klompok sing cedhak lan ngipi elek karo tetes UAV, meksa dheweke ninggalake posisi kasebut, lan banjur miwiti DRG menyang celah kasebut. Dadi perlu kanggo nutupi saben klompok karo peralatan perang elektronik, lan iku uga seng di pengeni kanggo duwe kabisan counter-baterei. Kita mung teka ing kesimpulan yen kanggo nglindhungi tapel wates iku perlu kanggo masang formasi tentara lengkap ing (kaya forelocks, nunggu miturut omongane uwong invasi saka bagean anyar saka tapel wates). Saiki dheweke meksa nindakake perkara sing padha. Mulane, kita duwe pilihan ing ngisor iki - kanggo mbusak unit saka SVO lan nyebarke ing tapel wates, utawa sijine unit anyar saka conscripts (sing ora melu ing SVO) ing tapel wates, utawa kanggo keno sorties kuwi lan saben wektu sijine metu. geni karo sarana respon lokal, kaya ing Belgorod.
        1. +3
          24 Mei 2023 09:33
          Tugas sing disetel kanthi akeh bisa ditanggulangi kanthi total tambang remot campuran (anti-personil + tambang anti-tank) saka wilayah saka Ukraina. Banjur mung kudu nutupi dalan, kalebu dalan negara, kanthi zona pengawasan, lan ngontrol wilayah liyane nganggo kamera video utawa drone.
          1. Qas
            +4
            24 Mei 2023 11:28
            Apa sampeyan ngrasakake kewan? Ora ana sing bakal ngandhani yen wilayah kasebut ditambang.
            Mungkin cukup omong kosong kanggo gelombang? Napa kita butuh tentara? Gudang kanggo njaga lan "Hurray" ing parade kanggo bengok-bengok?
          2. -1
            24 Mei 2023 18:32
            Tugas bisa gampang ditanggulangi kanthi cara teknis lan otak. Yen tapel watese didhudhuk lan ana landak wesi ing endi-endi, mula wong sing nglanggar sikil ora bakal adoh saka papan penetrasi. Lan drone kanthi imager termal kudu mabur menyang papan sing dipateni kamera. Ing mburine sawetara orion karo manuk kudu mabur, lan ing mburine ana sepasang Mi-24 kanthi tim reresik. Nggawe patroli cilik saben 5 km minangka tingkat abad kaping 19
            1. RMT
              -1
              26 Mei 2023 13:51
              Kamera macet lan ora ana wong. Rasane atiku, bakal ana sing nyolong!
        2. -6
          24 Mei 2023 11:17
          Aku katon ing wong wicaksana ing seragam lan wonder: saben gopher minangka agronomist ing lapangan. Jotosan kudu dadi siji - ing tengah Kuev. Nuklir taktis. Kabeh. Inggih ... We need liyane ing Lviv, Khmelnitsky lan Ivano-Frankivsk. Ing wong loro utawa telu biaya nuklir. Kanggo Svidomo ora tega. Kabeh. Sanalika celeng mati ing kandhang, dheweke bakal mlayu mulih.
      2. +6
        24 Mei 2023 09:31
        Tugas saka kerumitan apa wae kudu ditanggulangi dening negara, sing ana ing konfrontasi karo agresor. Nglindhungi wilayahe lan wong-wong sing manggon ing kono dadi tugase. Ing negara kita, ing mburi pager dhuwur, ing pangayoman saka tentara pribadi, mung wong sugih nouveau, perampok saka properti sosialis, aman.
    3. AAK
      +7
      24 Mei 2023 14:10
      Mesthi wae kanggo nulungi, nanging iki yen ana sing nulungi, lan yen ora ana, banjur apa sing kudu ditindakake, ora mbantu?! 15 wulan NMD kanthi jelas nuduhake manawa karo pasukan, ayo ngomong, iku rada bosok, utamane karo pasukan ing wilayah kita ... lan wajib militer, shkolota sing padha nganggo seragam, ora ana sing nylametake, dheweke dhewe kudu disimpen, kabeh liyane kanggo mundhut saka "win-well anak" ibu bakal mangan paling sethithik "gubernur kabaptis" tanpa lenga lan uyah, nanging kita kudu nglindhungi ora abstrak Rusia, nanging khusus kita tresna gedhe-gedhe lan omah-omahé kita. Aku ora njupuk "daratan" Rusia, ana, kira-kira ngandika, ana ngendi kanggo mundur, sanajan iku warga sing uga bakal defend omah-omahé lan kulawargané, Aku bakal pirembagan bab panggonan ngendi aku manggon, bab Crimea. Adhedhasar andharan Bandera, kita dadi sasaran sing paling disenengi, ora ana sing bisa mundur, mburi omah lan sanak-sedulur, lan ora bisa mlayu liwat jembatan ... nanging adhedhasar jumlah wong sing manggon, ora mung draft. -umur warga, nanging ing paling saged militèr lan perwira MVD pensiunan, iku cukup bisa kanggo mbentuk 3-4 brigade, sanajan ora enom, nanging cukup motivasi lan durung rampung lali apa sing kudu rampung ing salah siji sisih ngarep ngarep. prajurit. Pati dhewe ora bungah, nanging cepet utawa mengko, ora ana sing bakal bisa nyingkiri, luwih elek - pati tanpa kamungkinan resistance, helplessness lan kasekengan kanggo nindakake ing paling soko kanggo nglindhungi gedhe-gedhe tresna, nanging kene penulis lan akeh. kolega pancen bener - pitakonan iku organisasi lan karo persenjataan saka milisi teritorial wiwit dianggep mung mung lan piye wae banget timidly. Sayange, kita ora bisa ngandelake angkatan bersenjata maneh, nanging panguwasa katon luwih wedi karo kita nganggo senjata tinimbang teroris Bandera ...
    4. -2
      25 Mei 2023 00:11
      Aku bakal njlèntrèhaké kanggo sampeyan cara prasaja banget kanggo nglindhungi wates ing zona NWO. Ing kabeh dalan lan dalan, perlu kanggo nyelehake peralatan rekaman video camouflaged lan nggawe departemen kanggo ngawasi gambar saka fasilitas kasebut 24 jam dina. Ora adoh saka tapel wates, UAV kanthi deteksi lan sistem sebutan target kudu ditugasake kanthi shift. 24 jam, ganti saben liyane. Kajaba iku, saliyane UAV pengintaian, serangan UAV kudu terus-terusan ngubengi langit, sing bakal dadi cara pertama kanggo nglawan DRG sing diidentifikasi. Sampeyan perlu kanggo nemtokake sawetara serangan reaksi cepet lan formasi penerbangan ngebom sing bisa kanthi cepet ngisi mungsuh sing disusupi kanthi FABA kanthi tliti dhuwur adhedhasar sebutan target saka UAV pengintaian. Iki minangka siji-sijine cara kanggo mungkasi konvoi operator personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri karo Ukronazis nalika mlaku menyang pos pemeriksaan tapel wates Rusia sabanjure. Saenipun, modul tempur dug-in camouflaged remot kontrol, sing dikontrol dening operator ing mode shift 24 jam dina, kudu diinstal ing dalan tapel wates lan tilase. Kaya sing dakelingake, senapan mesin sing dikontrol remot, meriam otomatis lan sistem anti-tank diiklanake dening kompleks industri militer Rusia sing wis ana ing taun 90an. Nang endi kabeh??? Apa ora gampang ditindakake kanthi teknologi modern? Bayangna wae. Kolom Ukronazis ing kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja nyabrang tapel wates ing dalan. Padha dideteksi dening sistem deteksi. Nalika UAV pengintaian kanthi deteksi lan sistem penunjuk target sing beda-beda ngenali lan nemokake klompok waja kasebut, dheweke wis ketemu karo modul dug-in sing dikontrol saka jarak jauh kanthi autocannons lan sistem anti-tank ing dalan. Wis ing Maret, tanpa malah nggunakake pesawat, sampeyan bisa nindakake Bunch saka losses menyang kolom obah. Kajaba iku, "tamu sing ditresnani" ditemoni kanthi serangan UAV, drone kamikaze lan pesawat pengebom serbu. Aku njamin, kabeh sing isih ana ing DRG bakal bali lan bali menyang awake dhewe. Ing 50% kasus, malah pasukan darat ora kudu digunakake. Nanging masalah utama tentara Rusia yaiku sajrone 20 taun kepungkur, ora ana sing kasebut ing ndhuwur ing jumlah sing waras.
  2. + 23
    24 Mei 2023 05:04
    Kita duwe pertahanan, nanging ora duwe. Ya, Keputusan Presiden Rusia tanggal 19 Oktober 2022 yaiku
    Sing utama yaiku Keputusan! - Lan supaya Nazi wedi! prajurit
    1. + 25
      24 Mei 2023 05:26
      Ora ... Sing utama yaiku kapan dhuwit bakal dialokasikan. Amarga, miturut kapercayan suci para pimpinan, rumus sihir iki bisa langsung ngrampungake masalah apa wae.
      1. + 30
        24 Mei 2023 07:37
        Wong lanang babagan kekacoan sing kedadeyan ing tentara ngandika setahun kepungkur Strelkov, nanging dheweke dituduh njaga - patriotisme! Saiki Prigozhin ngomong babagan iki, lan dheweke dituduh sawetara ambisi politik! Mungkin sing nuduh kudu MENENG !!! MALAH GUBERNUR BELGOROD MONGGO DINTEN!!! Apa lawang ngarep MO native kita! LAN KEKUASAAN SUPREME NENG Endi!??? Mungkin iki minangka rencana licik (ing ambruk Rusia)? Kita duwe siji sing kita pracaya lan banjur disengiti! Lan dheweke kanthi tenang ngiklanake pizza ing Jerman !!! LAN ORA SENENG WAWANCARA LAN NANDUNG MATA WONG! LAN UNTUK NEGARA KHUSUS ORA NGALAMI!!! Lan apa sing kedadeyan karo kita, ngomong karo mobilisasi, yen ana kesempatan, sampeyan bakal nemokake akeh dhewe !!!
        1. + 10
          24 Mei 2023 08:07
          Deleng ing gerobak carane Jenderal Lapin mimpin prajurit kita ing BO! IKU MUNG SING!!! YES UMUM!!! NANGING MAJU PARA PEJUANG SING BANGET NGEKEK PAGER ORA NGERTI APA!!! KOMANDER ING IKI Endi???!!! Ing ngendi para pejuang sing disiapake lan motivasi !!! SAIKI KOWE NGERTI OPO SING KEDAD!!!??? YEN IKI dudu POSTING, LAN YEN POSTING, SING BODO BANGET!!!
          1. +6
            24 Mei 2023 09:02
            Kutipan: Sid2014
            Deleng ing gerobak carane Jenderal Lapin mimpin prajurit kita ing BO! IKU MUNG SING!!! YES UMUM!!! NANGING MAJU PARA PEJUANG SING BANGET NGEKEK PAGER ORA NGERTI APA!!! KOMANDER ING IKI Endi???!!! Ing ngendi para pejuang sing disiapake lan motivasi !!! SAIKI KOWE NGERTI OPO SING KEDAD!!!??? YEN IKI dudu POSTING, LAN YEN POSTING, SING BODO BANGET!!!

            Iku katon kaya pementasan. Dheweke malah lunga tanpa senjata. Yen ana penyergapan nyata ing desa kasebut, mula luwih becik mbuwang rong kolom maju saka loro-lorone. Dheweke bakal nggodho luwih jero lan digulung ing sisih loro. Video kasebut ora nuduhake pengawal sisih. Senajan padha meh ora nyerang tanpa patroli sirah. Lan yen drone nganggo VOG? Sugeng tanggap warsa. am
            1. +8
              24 Mei 2023 10:45
              Iku katon kaya pementasan! Nanging sapa sing nindakake iki, copot tangane lan lebokake ing kono bebarengan karo kamera! Pranyata metu sing kita malah ora bisa nggawe video kanggo wong, lan sampeyan ngandika menang perang! Nanging aku dadi ... Iku mung sing ala njupuk liwat negara !!! Lan wektu Chapaev, sing ngerti apa aku, sayangé, wis liwati !!!
            2. -1
              24 Mei 2023 22:29
              Ya iki PR blak-blakan, malah ora duwe Makar, arep gelut, ya
          2. +2
            24 Mei 2023 21:00
            Kutipan: Sid2014
            YA UMUM!!! NANGING MAJU PARA PEJUANG, SING BANGET-BETUL NGANJUK PAGER


            Nanging, dheweke ora kudu nyusut yen dipimpin dening genius Belogorovka.
        2. -1
          24 Mei 2023 08:23
          pizza. Apa sampeyan wis tau nyoba sajian iki?
          1. +4
            24 Mei 2023 08:28
            Pizza utawa pizza! Ora, apa iku? Sepisanan aku krungu! Aku durung tau menyang Italia, nanging ing desa mung ana sup kubis asem, lan bawang karo susu !!!
        3. -3
          24 Mei 2023 09:24
          piyambakipun dipuntudhuh saka sawetara jenis ambisi politik!

          Lan apa salah karo ambisi politik wong sing wis mbuktekake kanthi tumindak yen dheweke bisa lan kepengin nindakake paling ora kanggo kabecikan Tanah Air? opo
  3. + 19
    24 Mei 2023 05:13
    Wiwit kapan pertahanan teroris bakal ngusir serangan luwih apik tinimbang penjaga perbatasan. Sawise kabeh, dheweke ora bakal duwe senjata sing luwih apik tinimbang penjaga perbatasan. Ayo ngakoni yen ana bagean komersialisme sing akeh banget ing kasus saiki. Beekeeper Soviet, nyerahke dhuwit kanggo pesawat, ora nuntut apa-apa, aku ora mikir bakal kaya iki ing mangsa ngarep. Ora ana perang, nanging tuntutan kanggo ngenalake hukum perang banget terus-terusan. wong-wong mau wis ditrapake. Minangka wong wadon kondhang saka Donetsk ngandika, "Iki logika komersial perang."
    1. 0
      24 Mei 2023 22:33
      Yen sampeyan ora ngerti, pasukan perbatasan sing bentuke biyen wis suwe, ora duwe helikopter, pengangkut personel lapis baja, utawa ATGM, nanging ora ana apa-apa, maksimal AKM, fungsine wis suda. kanggo mriksa dokumen, yen ana, seadem, 5 tank, ing asas, karo kabeh kepinginan, padha ora bisa nindakake apa-apa, mung mati heroically
      1. +1
        25 Mei 2023 22:35
        Ana btry. Ana helikopter. Akm punika abad pungkasan. Ak74 sing paling tuwa saiki karo penjaga perbatasan. Apa nulis bab sing sampeyan ora ngerti?
  4. + 33
    24 Mei 2023 05:15
    Aku njabat ing tapel wates Soviet-Cina ing Kazakhstan ing taun 81-83. Ing wektu iku, ana bagean regejegan ing tapel wates. Saliyane ing pos-pos garis, saben detasemen wewatesan uga duwe kelompok maneuver motor saka batalyon karo bala lan Klompok serangan udhara ing helikopter kanggo nanggepi cepet liwat tapel wates, lan sawise kabeh, RRC lan USSR ora perang, lan kanggo zona penyangga ing wilayah sawijining, ing wektu iku zona tapel wates karo regime cocok.
    1. + 11
      24 Mei 2023 06:41
      Skema perlindungan tapel wates iki ing USSR.
      Kutipan: arbitr459gmail.com
      Lan kanggo zona penyangga ing wilayah kasebut, ing wektu kasebut minangka zona tapel wates karo rezim sing cocog
      Lan kene sampeyan bener, kita lagi nyipta sepeda tinimbang sepeda motor
      1. -1
        24 Mei 2023 06:47
        Ing-in ... kita nggawe khusus, wilayah tapel wates karo kabeh akibat ... plus analog saka "SMERSH" makarya ing wilayah iki, lan kita bakal seneng, peduli iku .... ora ana "sadulur "wong kono...
    2. +7
      24 Mei 2023 08:27
      Panfilov? Ya aku kelingan. Aturan ing kono ketat. Kabeh muck ing wektu saiki iku sistem sosial ora cocog karo prinsip keamanan. Piye carane...
    3. +1
      24 Mei 2023 17:03
      Aku njabat ing tapel wates Finlandia ing taun 1995-1997. Kabeh padha. Helikopter tapel wates liyane sing dipasang. 2 Mi-24 sing tugas ing cedhak detasemen tapel wates terus-terusan ngadeg ing helipad. Ing tengah-tengah taun XNUMX-an, aku digawa menyang bagean-bagean kasebut, mula ora ana detasemen wates siji-sijine, kabeh wis rusak. Watesan kasebut saiki dijaga dening wisatawan bisnis saka wilayah liyane.
  5. + 26
    24 Mei 2023 05:26
    Aku bakal nambah sawetara klarifikasi. Sing baris pertahanan kanggo 10 lards ora ing pita dhewe, nanging rada jero. Mungsuh iku mesthi ora bodho lan menek ngendi iku gampang kanggo nyusup liwat.
    Ing sawijining wektu, padha nggawe sawetara jinis semi-polisi non-iwak-non-daging metu saka Pasukan Border, kayata miturut model Eropah. Saiki kita cokotan elbows kita sing ing kahanan perang nyata rezim perlindungan tapel wates ora bisa ditampa.
    1. + 35
      24 Mei 2023 07:58
      ... Ing sawijining wektu padha nggawe sawetara jinis semi-polisi non-iwak-non-daging metu saka Pasukan Border, kayata miturut model Eropah ....

      Nang endi wae ing ngendi tangan pemasar-pembaharu Rusia (optimizer) wis kena, ana kegagalan.
      Reformasi kehutanan - wutah saka geni ing alas Rusia.
      Reformasi perawatan kesehatan - paningkatan angka kematian.
      Reformasi sistem pensiun - wutah saka impoverishment saka Rusia.
      Reformasi pendidikan sing luwih dhuwur yaiku tuwuhe "underspecialists" ing industri.
      Reformasi Angkatan Darat - tuwuhing peran PMC lan unit pertahanan diri ing konflik militer.
      Lan uga ana Reformasi Industri Pesawat, Reformasi Industri Alat Mesin, Reformasi Industri Otomotif, lsp.
      Sanadyan ing ngendi keuntungan saka reformasi? Bener, ana. Kabeh reformasi ing Rusia diwiwiti supaya ana paningkatan milyar dolar lan jutawan ing RUSIA. Iku kabeh sing kudu dingerteni babagan Kediktatoran Bourgeoisie.
      1. +3
        24 Mei 2023 08:28
        Sampeyan bisa sinau babagan borjuis kanthi ndeleng Angkatan Darat AS. Utawa Israel - wong Yahudi uga ora duwe sosialisme. Ketoke, kita duwe bourgeoisie beda
        1. +7
          24 Mei 2023 09:46
          Kaum borjuis padha ing endi wae, kriminal lan anti rakyat.
          Efektivitas tempur para prajurit IDF adhedhasar rasa wedi sing ora bakal dibuwang dening akeh lingkungan sing musuhan. Sembarang menit, mung menehi kula sawetara slack.
          Tentara AS sejatine minangka penaklukan. Mercenaries dikunjara amarga rampokan. Konsep kasebut, ing Vietnam, ora bisa ngrampungake tugas kasebut. Mental petani wis gagal.
          Kita duwe kahanan sing padha karo Israel, ing babagan tugas, kanggo mbela awake dhewe, nanging ora ana pangerten sing bisa diremehake. Ya, populasi utawa, sing paling penting, para panguwasa ora percaya.
      2. +6
        24 Mei 2023 09:27
        Mulane istilah liberal lan reformasi - ing Rus' nonecha kasar lan ing masyarakat prayoga - ora digunakake .. Coba contone wong ing bis nelpon liberal!
    2. 0
      24 Mei 2023 17:05
      Dadi rampung bubar, kira-kira 15 taun kepungkur. Dioptimalake.
      Lan pitakonan banget karu muncul: "Lan sing mungsuh nyata kita."
  6. +9
    24 Mei 2023 05:26
    Lan unit kasebut, yen digawe, apa gunane? Dheweke digawe ing wilayah Belgorod, dadi apa? Kanthi apa para pejuang TO kudu ketemu "saboteurs" iki ing tank lan operator personel lapis baja? Kanthi pitchforks lan shovels?

    Apa Art. 22 Pertahanan teritorial, Hukum Federasi Rusia tanggal 31 Mei 1996 No 61-FZ "On Defense"?
    1. Pertahanan teritorial - sistem sing ditindakake sajrone periode hukum militer.
    Rusia lagi perang, hukum militer diumumake ing wilayah Belgorod lan Bryansk?

    Apa jumlah personel Pengawal Rusia ing Rusia? Kaya sing dakelingake, sadurunge Pasukan Internal Kementerian Dalam Negeri Rusia (USSR), unit operasional kanggo distrik ing wilayah tapel wates ing kasus terobosan tapel wates negara dipasang kanggo nguatake PV (PS). Kanggo tugas kaya iki, persenjataan Pengawal Nasional cukup.
    Aku mbaleni luwih saka sepisan, tugas unit Pasukan Khusus saka Pengawal Rusia sing padha uga kalebu nindakake aktivitas anti-sabotase.

    Babagan konsekuensi saka "reformasi" PV ing Layanan Pengawal Border Federal tanpa lan minangka bagéan saka FSB Rusia, wis ana akeh debat, artikel babagan kekurangan peralatan teknis, sawetara cilik lan gaman sing wis lawas, lan liya-liyane. .
    Miturut cara, taun kepungkur, yen ora salah, ing Mei 2022, kepala FPS, Vladimir Kulishov, menehi wawancara, artikel kasebut diterbitake ing judhul:
    "Ukraina nganakake persiapan militèr sing intensif lan nyebarake pasukan ing wilayah sing wewatesan karo Rusia."
    https://rg.ru/2022/05/27/vladimir-kulishov-ukraina-vela-intensivnye-voennye-prigotovleniia-i-razvorachivala-vojska-v-prigranichnyh-s-rossiej-rajonah.html
    1. +2
      24 Mei 2023 11:06
      Kutipan saka Lynx2000
      Apa jumlah personel Pengawal Rusia ing Rusia?

      Unit tempur utawa umum, kalebu FSUE "Perlindhungan"? nglirik Banjur FSUE iki wis ing wektu nggawe wis Staff luwih saka 50 ewu, lan banjur uga digunakke macem-macem pengawal departemen saka 8-18 ewu wong.
      Kajaba iku, sawetara unit tempur WG wis melu NWO.
      1. 0
        24 Mei 2023 11:45
        Kutipan: Alexey R.A.
        Unit tempur utawa umum, kalebu FSUE "Perlindhungan"? nglirik Banjur FSUE iki wis ing wektu nggawe wis Staff luwih saka 50 ewu, lan banjur uga digunakke macem-macem pengawal departemen saka 8-18 ewu wong.
        Kajaba iku, sawetara unit tempur WG wis melu NWO.

        Alexey, iku pitakonan rhetorical, mesthi, tanpa "OVOshnikov" lan layanan lisensi.
        Kaya sadurunge ing Pasukan Dalam Negeri Kementerian Dalam Negeri, unit operasional (ora njaga fasilitas strategis), armada.
        Kanggo narik kawigaten sawetara unit Pengawal Rusia menyang NVO - ngerti. ya
        1. +1
          24 Mei 2023 13:06
          Kutipan saka Lynx2000
          Alexey, iku pitakonan rhetorical, mesthi, tanpa "OVOshnikov" lan layanan lisensi.
          Kaya sadurunge ing Pasukan Dalam Negeri Kementerian Dalam Negeri, unit operasional (ora njaga fasilitas strategis), armada.

          Lan pira sing isih ana - unit operasional (uga, kajaba ODON)? Saiki kita ora duwe jaman Soviet karo divisi senapan bermotor saka NKVD utawa 31 divisi bahan peledak. Lan ora malah wiwitan taun 2000-an, nalika Vovans duwe batalyon tank lan divisi artileri dhewe. Saiki - siji divisi lan rolas operator personel wojo / BA lan mortir. WG saiki mung bayangan saka mantan bahan peledak.

          PS Aku isih kelingan carane sawetara taun kepungkur malah warta babagan tuku RG grenades kanggo ODON nyebabake writhing antarane guncang kursi rezim - ah-ah-ah-, panguwasa anti-rakyat arep mbalang granat ing demonstrasi pensiunan meteng. Lan saiki, sacoro prakteke wong sing padha nesu amarga unit RG banget bersenjata lan bisa "mung mbubarake rapat umum", lan ora nyekel pertahanan nglawan kelompok taktik mungsuh ing mburi zona NVO lan ing wilayah tapel watese.
          1. +1
            24 Mei 2023 13:42
            Kutipan: Alexey R.A.

            Lan pira sing isih ana - unit operasional (uga, kajaba ODON)? Saiki kita ora duwe jaman Soviet karo divisi senapan bermotor saka NKVD utawa 31 divisi bahan peledak. Lan ora malah wiwitan taun 2000-an, nalika Vovans duwe batalyon tank lan divisi artileri dhewe. Saiki - siji divisi lan rolas operator personel wojo / BA lan mortir. WG saiki mung bayangan saka mantan bahan peledak.

            PS Aku isih kelingan carane sawetara taun kepungkur malah warta babagan tuku RG grenades kanggo ODON nyebabake writhing antarane guncang kursi rezim - ah-ah-ah-, panguwasa anti-rakyat arep mbalang granat ing demonstrasi pensiunan meteng. Lan saiki, sacoro prakteke wong sing padha nesu amarga unit RG banget bersenjata lan bisa "mung mbubarake rapat umum", lan ora nyekel pertahanan nglawan kelompok taktik mungsuh ing mburi zona NVO lan ing wilayah tapel watese.

            opo Wiwit taun 1999, aku dhewe saka Vovans ing Pasukan Militer Kazakhstan Utara saka Kementerian Dalam Negeri Federasi Rusia, aku lunga ing Agustus 2000 amarga tatu. Yen aku ora salah, 100 DON ing Chechen kapindho, duwe resimen tank ing komposisi, nanging ing pungkasan taun 2000-an, resimen iki ditransfer menyang Angkatan Bersenjata RF. Dadi divisi iki dibentuk saka unit tentara: Divisi Panzer kaping 14 saka Angkatan Bersenjata USSR, Divisi Airborne 900th Separate ing model divisi VV sing dijenengi sawise. F.E. Dzerzhinsky.
            Apa ana batalion tank ing ODON (Dzerzhintsy)? Biasane saka artileri (AZDn): mortir 120 mm lan 82 mm, SPG-9, lan ZSU-23-2. Minangka bagéan saka BON saka peralatan: BMP-1/2, BTR-80.
            Ing 101 OSBRON ana artileri lan "kendaraan lapis baja" sing padha ...
            Ing taun 90-an, awal 00-an, ing Distrik Kaukasia Utara saka Pasukan Internal Kementerian Dalam Negeri, yen ora salah, ana 3 divisi operasional, sawetara brigade ON kapisah, resimen ON kapisah, detasemen Pasukan Khusus, a batalyon pengintaian kapisah, kajaba divisi, resimen ...
            Kanggo "mbubarake unjuk rasa" ing OPON utawa DON yaiku batalyon polisi wajib militer.
            Kita ora ngajari senapan motor utawa pramuka iki (kanggo mlayu nganggo tameng lan gelombang PRmi).
            1. +1
              24 Mei 2023 16:03
              Kutipan saka Lynx2000
              Yen aku ora salah, 100 DON ing Chechen kapindho, duwe resimen tank ing komposisi, nanging ing pungkasan taun 2000-an, resimen iki ditransfer menyang Angkatan Bersenjata RF.

              Resimen Mekanik kaping 93 saka Don 100 - meh pitung rolas T-62 saka macem-macem modifikasi (kanthi "alis" lan "gundul").

              EMNIP, yaiku tank BB sing mlebu ing Komsomolskoye sajrone serangan kasebut.
              Kutipan saka Lynx2000
              Apa ana batalion tank ing ODON (Dzerzhintsy)?

              Dheweke nulis yen nganti 2004 ana tbn - ing PT-76, pisanan kapisah, banjur dadi bagian saka UKM 1, banjur kapisah maneh.
  7. +8
    24 Mei 2023 05:37
    Kartapolov menehi wawancara sing apik banget, ing ngendi dheweke ujar manawa warga dhewe kudu nglindhungi tapel wates.
    Kawilujengan wong klelep, karya wong klelep dhewe.
    PSVO, ora ngetutake kabar, wis sewulan saka wawancara karo Kartapolov. Ing sumber daya liyane, padha Yandex Zen, warta iki disedot, bebarengan karo balung.
    1. + 22
      24 Mei 2023 06:27
      Kawilujengan wong klelep, karya wong klelep dhewe.

      Ana sing aku ragu manawa pamrentah saiki seneng banget karo ide nggawe sawetara asosiasi warga sing ngerti carane nembak, sing duwe senjata lan duwe katrampilan perang ing tim, sanajan cilik .. opo
      1. KCA
        -8
        24 Mei 2023 07:00
        Piye wae aku ora weruh ing panguwasa musuhan marang pamburu sing, nalika nyopir kewan, tumindak ing grup lan nggunakake senjata, ing kasus bedhil, meh sniper, carbine tuku saka kakangku ing pertengahan 90s. kanggo $ 7000 lan pemandangan optik sing digawa saka AS kanggo $ 1500, ing kene mesin pemotong bakal narik 4
        1. + 10
          24 Mei 2023 09:05
          Aku uga duwe gaman. Miturut cara - meh sniper. Nanging sampeyan pancene ora weruh prabédan antarane klompok Pamburu lan klompok ayo kang ngomong therodefense?

          Lan musuhan - iku, isih apa. Saben taun padha clamp mudhun ing syarat kanggo ndarbeni senjata ing pretexts adoh-fetched, ing saben cara bisa sabotase nggawe asosiasi shooting, klub, shooting, latar latihan, etc.. Apa ora?
          1. KCA
            +2
            24 Mei 2023 10:42
            Ya, syarat kanggo entuk ijin saya tambah rumit, nalika bapakku, dadi prajurit darurat ing tentara, ana ing komunitas mburu militer lan, minangka wajib militer, duwe piso lan bedhil, banjur mburu, ing taun 1994. bapakku menehi lisensi mburu lan ijin kanggo TOZIK kanggo ulang tahunku, ing kasunyatan saiki, iki ora bisa ditindakake, sampeyan bisa mbayangno yen ing taun 1970 bocah kasebut njupuk bedhil bapake, sekolah lan wiwit ngrusak. kabeh wong ing saurutan? Lan saiki wis kaping pindho saben taun, banjur apa? Ayo, kaya sadurunge, ora ana ijin lan lisensi, aku teka ing toko kanthi lisensi mburu, tuku sepedha bedhil lan kartrid, dheweke mung nyelehake sepedha senapan ing tiket sampeyan lan lunga, aku kaget, lading lan asu padha. uga mlebu ing tiket sadurunge, utamané saiki, nalika karcis ternyata sapisan lan kanggo kabeh, sampeyan ora perlu mbayar kontribusi, utawa olahraga saben taun.
            1. +1
              24 Mei 2023 16:40
              Saben sasi puluhan wong keremuk montor, malah kadhang kanthi sengaja. Ayo miwiti nglarang wong-wong mau, apa? Sawise kabeh, miturut statistik, mobil minangka unit sing luwih gedhe tinimbang bedhil?
              1. KCA
                -1
                24 Mei 2023 18:08
                Mobil remuk 99.99% kanthi ora sengaja, nanging wong mabuk, bodho, nakal ing sekolah, perguruan tinggi, institusi, ora ana bedane, ta?
    2. + 25
      24 Mei 2023 07:16
      Bener, kita tuku kabeh kanggo awake dhewe, saka seragam lan kartrij kanthi gaman, nganti senjata serangan strategis lan satelit kanthi grub lan tank. Dheweke lunga menyang Courchevel karo bocah-bocah wadon utawa menyang gréja kanthi lukisan lan potret "para suci kita" saka Nikolashka Kapindho, sing nyengkuyung negara kasebut, menyang "biathletes" saiki lan kanca-kancane.
      1. KCA
        +3
        24 Mei 2023 08:03
        Iku misale jek kula sing dhuwit iki ora mbagekke ing negara, nanging ing printah lokal, loro kenalan njabat setengah taun ing NWO, siji iki disandangi kaya wong sing ora duwe omah lan ngandika - sampeyan bisa tuku kabeh sing perlu lan pindhah menyang garis ngarep, meh setengah taun ora metu saka trenches, sing kapindho, ahli botani, mlebu operator UAV, nganggo busana kaya parade, ing garis ngarep ana serangan, sok-sok.
        1. +3
          24 Mei 2023 09:08
          Jujur - luwih saka setengah saka sing dibutuhake, umpamane, aku uga luwih seneng tuku dhewe.

          Mulane - Aku duwe pantry karo brankas lan diiseni kabeh limo apik kuwi .. nglirik
          1. KCA
            0
            24 Mei 2023 12:55
            Ya, sampeyan minangka jutawan, siji kartrid target 7.62 regane udakara 15 dolar, waja, yen ora lawas, digawe saka piring baja utawa titanium, lan sing lengkap digawe saka poliethelin tekanan rendah biaya saka 300 rubel, gumantung saka ukuran, apa sampeyan duwe akeh? Lan apa sing bakal ditembak? Sampeyan kudu duwe bedhil Orsis ing ruang paling ngisor? Kanthi siji dijupuk ing 300 dolar?
            1. +1
              24 Mei 2023 16:47
              Apa kartrid target? Aku duwe macem-macem sing beda-beda, saka Finlandia sing keren saka jaman biyen, nganti Novosib lan Centaur. Partisan Serbia katon ora ana apa-apa.

              Ana telung bêsik bronikov, mesthi - ora lyama, cuirasses, etc fingered kanggo lantai, etc.. Kanggo sing apik banget - mesthi, ing keuangan ora cukup. Nanging - aku mikir yen horseradish kuwi bakal diwenehi ing tentara.

              Orsis - apa iku? Napa aku butuh tong minyak sing luwih apik tinimbang aku? Aku ora nyamar dadi penembak jitu, mula mungkin Marxman sing sopan bakal metu .. Rem lan Celeng wis cukup.

              Luwih becik aku njupuk optikku, aku duwe ruang lingkup sing cukup prayoga, teropong lan rangefinder. Nightlight - mesthi luwih apik tinimbang milik negara, lawas lan relatif murah. Anyar - kaya lantai apartemen yaiku ..

              Nanging sandhangan, peralatan, sepatu - uga duweke dhewe, mesthi luwih apik tinimbang tentara.
              1. KCA
                +1
                25 Mei 2023 03:18
                Kartrid target minangka kartrij kanthi kualitas khusus, beda karo produksi massal, kanggo njupuk target, sanajan ing jarak tembak utawa njupuk lempung. Dheweke nggawe aku ngguyu babagan cuirasses, lan pancen, aku mandheg percaya marang para juru crita 40 taun kepungkur
      2. +2
        24 Mei 2023 17:10
        Para budak ora wani takon marang para boyar menyang ngendi dhuwite. Kanggo tujuan iki, undang-undang sing ditindakake kanggo ngrusak tentara lan ngina pejabat. Ora suwe, kanggo pitakonan marang boyar, dheweke bakal ngidini budak bisa ngalahake ing pasuryan kanthi boot.
  8. 0
    24 Mei 2023 05:44
    kang ndadekake iku bisa kanggo sisih Ukrainia ngomong sing padha kolaborator Russian. Iki tegese urusan internal Rusia, lan padha ora duwe apa-apa apa karo.

    Lan apa sing diterusake saka iki? Saka wilayah Ukraina, kanthi senjata Amerika, kanthi panji Ukrainia - masalah internal? Yen iki dudu bagean saka Angkatan Bersenjata Ukraina, banjur iki minangka tatanan bersenjata ilegal, terorisme internasional, diatur ing tingkat negara dening Ukraina, apa neraka internal, iki wis ing tingkat Dewan Keamanan PBB, lan ora malah Rusia-Ukraina.
    Ing subyek: pisanan, yen sampeyan ngilangi PV, nyatane, apa sing saiki cedhak karo tapel wates lan langsung ing jejere yaiku bisnis Pengawal Rusia, lan, aku ngelingake sampeyan, uga duwe peralatan, lan malah khusus. pasukan, khusus diasah kanggo karya loro ing kelompok sabotase tradisional, lan sing dikuatake, uga ing tumindak ing wilayah tapel wates.
    PiSI: milisi lan pertahanan ing kasus apa wae - serangan tank bakal dicekel maneh dening para pengawal tapel wates tanpa senjata anti-tank, amarga dheweke ora bakal bisa mundur kanthi cekap. Nanging nglawan divergroups tradisional - ya. Wong manca bakal langsung katon, contone
    1. +9
      24 Mei 2023 07:40
      Garda nasional para abdi dalem njaga ing njero negara, ora preduli Gusti Allah...!!!
    2. +5
      24 Mei 2023 08:31
      Lan kenapa senjata Amerika kasebut ing endi wae? Apa kabeh Afrika ditegor dening Soviet? LAN?
    3. +3
      24 Mei 2023 08:37
      Babagan Dewan Keamanan PBB amused. Ya, aku duwe komentar singkat, aku ngerti
  9. +3
    24 Mei 2023 05:45
    Thanks kanggo penulis kanggo analisis kasunyatan seger. ... . Ing skala wektu CBO, dheweke pancen bener.

    Nanging, kaya sing dikarepake: "wernane ana ing USSR", "gedhe katon ing kadohan." Aku isih nemokake USSR lan ing 90s aku pracaya yen "kewan putih alus" wis teka.

    Salah, nanging ora penting. Ing sawetara titik, INI kudu kelakon. Minangka paribasan, "lan kanggo apa, umume, padha perang?" - iki kabeh tahapan saka lelampahan dawa .... Apa sing kudu kelakon, yaiku ... Tahap liyane wis liwati. ..
  10. + 16
    24 Mei 2023 05:46
    outposts linear - endings syaraf saka pasukan wewatesan, sensitif reacting kanggo kabeh owah-owahan ing tapel wates .. detachments - otot lan balung. nanging ... ora ana pos-pos ing Federasi Rusia sajrone 20 taun, uga detasemen tapel wates. tinimbang, sawise Optimization, kantor komandan muncul, clustering cedhak nyebrang tapel wates, karo kontraktor fattened saka idleness, mung bisa nindakake fungsi adat .... kabeh ... sing perlu kanggo trek mungsuh 24 jam dina, 7 dina minggu . ... ing sembarang cuaca .. ..kontraktor? apa dheweke pancen nyeret dinas negara? ...
    mangroups .... dibutuhake kaya udara ... kanthi kerja 30 - 40 km ing wilayah mungsuh ... kanthi keamanan detasemen perbatasan .....
    helikopter, bedhil mesin abot, peluncur granat, operator personel lapis baja ... kabeh kaya ing USSR.
    lan .... mobilisasi pengawal tapel wates ... dudu sing olahan iki ... nanging wong-wong sing njabat ing tapel wates kanthi nyata.
    babagan pertahanan .... pembalap traktor Pakdhe Vasya ora diwajibake tetep siyaga kabeh wengi, nyoba ngalahake mungsuh. dheweke kudu krungu tembakan ing tapel wates lan ngerti yen dheweke kudu nyekel bedhil lan nylametake wanita kasebut.
  11. +5
    24 Mei 2023 05:52
    militèr mung ora dilatih ing karya sing dadi norma kanggo pengawal tapel wates Soviet.

    Lan menyang ngendi aturan kasebut? Apa kanggo militer, apa kanggo penjaga perbatasan.
  12. +3
    24 Mei 2023 06:31
    Ing kono, ing Moskow, wong-wong sing relevan pungkasane kudu mikir babagan apa sing kedadeyan lan nggawe keputusan babagan percaya marang rakyate.
    - lan aku panginten, kesimpulan logis iku salah siji populasi lokal dhewe diatur, utawa panguwasa lokal ngatur. Kajaba iku, ana Garda Nasional, kadhangkala luwih dilengkapi tinimbang tentara lan salah sawijining tugas yaiku nglindhungi fasilitas negara sing penting.
  13. + 21
    24 Mei 2023 06:44
    Dheweke njabat wiwit taun 1993 nganti 1995 ing tapel wates karo China, utawa luwih, 15 kilometer saka iku, ora ing PV, nanging ing BB (terowongan sepur ing Trans-Siberia dijaga), lan ing pos kasebut ana 45. wong ing wektu sing paling apik, senjata: AK-74, RPK, SVD lan siji PKM, ditambah GP-25 biasa, aku mikir kita bisa terus metu sak jam) ing tlatah outpost ana trenches beton full-dawa lan pillboxes konkrit wiwit perang, kita ora bakal nindakake apa-apa kanggo tank karo senjata kita, nanging Maksov lan Khamerov mbokmenawa bakal ngalahake, nanging kasunyatan sing kiriman wewatesan kita padha dibubaraké kanggo kula bubar dadi panemuan karu, padha re-optimized.
  14. + 17
    24 Mei 2023 06:45
    Pacelathon iku dudu bab iku.
    . Lan, yen negara ora bisa nglindhungi wong-wong mau, kanggo mbela wates negara, banjur
    kok wiwit. Wis diwiwiti, kenapa dheweke ora pengin ngganti apa wae ing tentara utawa ing negara. Aku isih yakin manawa bisa nyopir saka Donetsk, njupuk Odessa lan tekan Lvov. Nanging Kremlin ora pengin iki.
  15. +3
    24 Mei 2023 06:49
    Iku luwih gampang kanggo ngiyataken pengawal tapel wates, kanggo nambah nomer detasemen tapel wates lan gaman.
  16. +8
    24 Mei 2023 07:06
    Artikel sing dibutuhake banget, sanajan telat. Senajan, kanggo sapa perlu? Kanggo wong-wong sing kudu wis dijupuk care saka masalah wungu ing ora setahun utawa rong taun kepungkur? Dadi im-jero "ana kabeh tentara kita." Ora kok padha menek menyang panggonan iki. Lan, kanggo wong-wong sing bakal menehi Gusti Allah, pungkasanipun bakal teka tinimbang wong-wong mau. Pikiran pungkasan katon apik banget - pasrahake senjata menyang Warga sampeyan, utawa mbenerake kapercayan Warga sampeyan kanggo nglindhungi.
  17. Eug
    +5
    24 Mei 2023 07:19
    Pertahanan udara paling apik yaiku tank ing lapangan udara mungsuh, banjur - analogi.
  18. +3
    24 Mei 2023 07:27
    Sing diarani "ter. pertahanan" mesthi nduweni hak kanggo urip. Nanging, senjatane kudu disimpen ing kantor polisi utawa ing kantor komandan tapel wates. Iku ora bakal bisa kanggo ngusir serangan saka DRG utawa mungsuh Unit karo 100 peralatan, lan iku ora duwe apa-apa, iku ora duwe senjata kanggo iki. Ter. pertahanan mung bisa digunakake bebarengan karo unit wilayah Moscow minangka "massa" kanggo combing wilayah.
    1. +1
      24 Mei 2023 18:58
      Nanging, senjatane kudu disimpen ing kantor polisi utawa ing kantor komandan tapel wates.


      Tegesipun, supados ing salêbêtipun anggêgana, para prajurit botên badhe lumajêng ngusir, nanging rumiyin badhe lumajêng dhatêng ing kantor komandhan, lajêng manawi lumajêng, tamtu lajêng sami lumajêng ngemut-emut wontên ing ngriku.

      Conto sampurna saka apa sing bakal ana ing Budenovsk. Polisi Budenovsk wis siyap karo siji PM kanggo ngusir serangan para militan, ana semangat sing akeh banget sing mbokmenawa ora tau ngimpi. Nanging senjata kasebut disimpen ing departemen Departemen Dalam Negeri lan nalika nyoba nyedhaki dheweke, akeh sing tatu utawa tiwas.
  19. + 12
    24 Mei 2023 07:37
    Wis kabukten ing praktik manawa kabeh ahli lan analis kita iki omong kosong!
    Panguwasa ora bakal menehi senjata marang warga, dheweke wedi karo wong sing ora seneng, yen ora, wong migran bakal diusir menyang omah, umpamane, lan iki ora perlu kanggo panguwasa.
    Lan aku ngarep-arep wektu sing geger lan kabeh acara sing ora nyenengake bakal nggegirisi rawa sing dienggoni, bisa uga ana sing bakal owah dadi luwih apik!
  20. +2
    24 Mei 2023 07:39
    Blockheads saka Kementerian Pertahanan ora ngira ing paling sethithik setengah taun kanggo nambang tapel wates kaya sing ditindakake Israel.
    1. 0
      24 Mei 2023 08:02
      Dadi misale jek padha ditambang, nanging padha nggawe bolongan ing kono, ana cara kanggo mbusak tambang.
      1. -1
        24 Mei 2023 08:22
        Yen kabeh iku gampang kanggo mbusak, banjur apa Israel ora bisa mbusak tambang Soviet ing Galan Heights, kang Siria nyetel bali ing 70s? Apa sampeyan mikir yen demining minangka tugas sing cepet? Pakaryan para sappers wis ana pirang-pirang wulan ...
  21. + 22
    24 Mei 2023 07:55
    Apa sih "terodefence" sukarela tanpa gaji!
    Apa sampeyan mikir sing padha ngadeg ing sadawane wates kutha, karo pedunung loafers!?
    Ana wong-wong desa, lan saben wong akeh sing kudu ditindakake. Uga, carane nggawe dhuwit!
    Lan ing kene, ing situs kasebut, dheweke nggawe obrolan bodho!
    Pindhah menyang tapel wates lan nyoba, banjur marang kita carane kita bakal saluran chatter bodho Panjenengan.
    1. +8
      24 Mei 2023 09:55
      Komentar pisanan bener ing kasus kasebut, calon pejuang kudu nyukupi kulawargane, njaga taman, nggedhekake anak, lan menehi perhatian marang bojone. Nalika kanggo mbukak liwat alas? Kanggo nindakake iki, kita duwe mayuta-yuta wong sing dilatih khusus kanthi pensiun preferensial.
    2. +3
      24 Mei 2023 11:46
      Apa neraka punika sukarela "terodefense" nalika iku ora ana maneh Toys perang lan ora tank biathlons, nanging perang nyata lan ora mung karo Ukraina - pasukan kudu ing tapel wates karo gaman abot lan sakcedhake!
    3. -1
      24 Mei 2023 11:54
      Apa sih "terodefence" sukarela tanpa gaji! Ya, kanggo gaji karo pesenan lan panguburan kanthi pakurmatan kanggo Prigozhin minangka musisi lan ora ing pertahanan!
  22. +6
    24 Mei 2023 08:06
    Nyatane, dheweke mlebu, ngatur sesi selfie ing latar mburi surat lan cepet-cepet mlebu ing dalan nganti wong-wong sing bisa nyumerepi kanthi bener. Nanging, goyangake bedhil mesin ing ngarepe warga desa sing ora duwe gegaman iku salah siji bab, lan malah wajib militer saka tentara Rusia cukup liyane.
    Miturut desas-desus, warga ngundang sawetara jam "sing bisa gantung, lsp." Malah padha disaranake supaya ora nglaporake babagan saboteurs ing wektu sabanjure, nanging babagan "cah wadon karo poster anti-perang." Banjur padha teka langsung.
    Miturut cara, mayit sing banjur ditinggal sawise tawuran ora tau diidentifikasi, sing ndadekake pihak Ukrainia bisa ngomong yen dheweke dadi kolaborator Rusia.
    Apa mayit sawise kampanye PR ing Bryansk? Dheweke dhewe nulis ing ndhuwur babagan sesi selfie lan metu kanthi cepet. Iku misale jek sing padha ngomong mung loro warga sipil lan Fedya tatu. Umumé, ejekan bodho marang kolaborator ora bisa dingerteni. Iki mungsuh serius. Kanthi tumindak kasebut, dheweke mung bakal nambah pangkat, saiki BTR-82 wis metu, kertu trump sing dijupuk ing Internet. Pemimpine wis promosi wiwit musim panas, nanging isih utuh.
  23. +3
    24 Mei 2023 08:28
    Nyatane, kanggo mungkasi tumindak kasebut, perlu nggunakake helikopter serangan sing bisa cepet ngrusak kolom Angkatan Bersenjata Ukraina. Nanging Ka-52 lan Mi-35 ora ana, utawa liya-liyane, nanging mung MI-8 sing mabur ing kana lan nembak jebakan menyang kebon.

    1. +3
      24 Mei 2023 09:45
      Nyatane, kanggo mungkasi tumindak kasebut, perlu nggunakake helikopter serangan,


      Perlu, nanging ing ngendi aku bisa njaluk? Ing wiwitan NWO, kita duwe sekitar 1500 helikopter total, saiki kemungkinan kurang. Iku isih optimized. Ora ana sawiji-wiji ing papan aku ngladeni, kalebu sekolah, sing ditinggal, kabeh suda.
      1. +5
        24 Mei 2023 10:09
        Perlu, nanging ing ngendi aku bisa njaluk?

        Nanging kita wis nambah persentasi saka peralatan anyar ing pasukan, Aku bakal nerangake. Ana udakara 1500 Mi-24s pertempuran ing tentara Soviet, saiki, sawise decommissioning saka transportasi banget lan pertempuran Mi-24s, ana bab 80 Ka-52s, 90 Mi-28s lan 24 lawas Mi-35/70 bêsik . .. LAN KABEH!
        1. +4
          24 Mei 2023 10:47
          saiki, sawise decommissioning saka transportasi banget lan pertempuran Mi-24s, ana bab 80 Ka-52s, 90 Mi-28s lan 24 lawas Mi-35/70 bêsik kiwa ... lan kabeh!

          Miturut negara ing jaman Soviet, iki cukup kanggo staf 6 !!!! BVP.
          Perbandingan prasaja:
          Populasi USSR yaiku 289,2 yuta jiwa.
          Populasi Federasi Rusia yaiku 146,4 yuta jiwa.
          Ternyata, yen kita nerusake saka populasi, tentara Rusia kudu duwe sekitar 760 helikopter tempur. Bener 240.
          Lan kita nyiarake soko saka papan sing dhuwur babagan ekonomi Soviet sing "ora efisien"? Sawise 32 taun wis liwati. Kanggo comparison, iki 1977 sawise pungkasan Perang Donya II.
          Sanajan ing sawetara babagan USSR isih ngluwihi. Contone, pejabat. Kita duwe 2,7 kaping luwih akeh. Ing wektu sing padha, dheweke nggunakake anggaran 13 kaping luwih akeh.
          Waca liyane ing kene:
          https://dzen.ru/a/YGVmwLhbkGA2rsOK
  24. +1
    24 Mei 2023 08:30
    Kepiye cara nglindhungi wates sampeyan?
    Jawaban kasebut, miturut pendapatku, ana ing permukaan, amarga pamrentah pusat kanthi alesan ora bisa (utawa ora pengin) nindakake iki, mula para gubernur wilayah sing wewatesan karo Ukraina kudu njupuk inisiatif, utamane amarga ana hukum babagan Cossacks, kang ana klausa lan bab pangayoman wewatesan, i.e. gubernur kudu luwih aktif nggawe unit Cossack saka provinsi sing dipasrahake marang dheweke.
    1. -3
      26 Mei 2023 17:33
      Lan luwih apik yen saben gubernur-oligarki lokal duwe tentara PMC sing disewa dhewe :) Miturut cara, dheweke bisa nindakake fungsi polisi. Populasi lokal kanggo nemtokke tax tambahan ing pangopènan PMCs. Lan teka munggah karo hukum miturut kang PMCs bisa ngatasi masalah karo populasi ing titik tanpa nyoba utawa diselidiki. Nyaman banget. Ide apik.
  25. +6
    24 Mei 2023 08:33
    aib...
    Anggota DRG ditemokake karo warga lokal ing wangun pertahanan teroris - lan iki ditembak.
    Korban ora duwe gaman.
    Dheweke ora duwe kesempatan kanggo mati ing perang, kaya prajurit - panguwasa Rusia ora menehi kesempatan iki, ora menehi senjata.
    Wirang panguwasa Rusia isih ana liyane.
    1. -2
      26 Mei 2023 17:34
      Opo sing iso tak unekke. Aku mung bisa menehi saran supaya terus milih ing pemilihan kanggo EdRo lan GDP.
  26. +6
    24 Mei 2023 08:34
    Nganti, tinimbang layanan wewatesan rodok olo lan incompetent, kita ora mulihake ing lengkap pasukan wewatesan, thoughtlessly lan criminally optimized dening liberal ing awal 2000s, kita ora bakal duwe wates aman.
  27. +4
    24 Mei 2023 08:53
    Subtlety yaiku kanthi sah Rusia ora perang karo Ukraina. NWO ora perang, iku, lagi ngomong dina iki, mergo. Lan tegese tapel wates terus ditutupi dening unit tapel wates, sing, miturut kabeh Piagam lan norma, kudu ngadeg ing tapel wates mung ing wektu tentrem. Nanging sarèhne ora ana paprangan, kang jumênêng para pengawal tapel wates, dudu wadyabala.

    41. Pesenan (perintah) kudu tundhuk karo hukum federal, peraturan militer umum lan perintah komandan (panglima). Nalika menehi prentah (perintah), komandhan (panglima) ora ngidini penyalahgunaan kekuwatan resmi utawa keluwihan.

    Panglima (panglima) dilarang nerbitake pesenan (pesanan) sing ora ana hubungane karo kinerja tugas dinas militer utawa ditujokake kanggo nglanggar undang-undang Federasi Rusia. Panglima (panglima) sing menehi prentah kasebut (pesenan) tanggung jawab miturut undang-undang Federasi Rusia.

    Penulis ngapusi. Ora ana sing ngalangi tentara njaga tapel wates ing wilayah sing mbebayani. Masalah mung yaiku kekurangan pesenan. Lan pesenan saka Moscow. Angger-anggering Toret ora ngganggu nglindhungi tapel wates, wong lan pemukiman. Mung nglirwakake atasan.
  28. 0
    24 Mei 2023 08:58
    Kita duwe tentara kanggo nglindhungi negara. Kontraktor kanggo uncalan everyone ing NWO. Uncalan conscripts lan polisi lalu lintas karo OMON ing tapel wates. Ing Chechnya, kangelan utama perang digawa dening conscripts prasaja. Lan menara Kremlin, wektune kanggo pensiun.
    1. -1
      24 Mei 2023 12:01
      OMON ora metu saka SVO.............
    2. -1
      24 Mei 2023 21:17
      Ide apik. Ngerti carane conscripts dilatih lan carane malah prajurit kontrak saiki lagi dilengkapi ing baris ngarep, siji bisa mbayangno sing conscripts iki bakal perang nglawan Gurovtsy elit lan "legionnaire".
  29. +2
    24 Mei 2023 09:04
    Aku mikir kita kudu miwiti karo komunikasi lan interaksi.
    Ing wilayah perbatasan, pertahanan kudu dadi kuping lan mata Tentara lan Pengawal Perbatasan. Piranti pengawasan, walkie-talkie, saluran komunikasi liyane, kemampuan kanggo sesambungan karo tentara, ngevakuasi populasi.
  30. 0
    24 Mei 2023 09:15
    foto karo mesem Ukrainians ing judhul artikel wis ngisor ngisor. senajan angel nyana liya saka sawetara, amarga mentalitas "kabeh" lan "Kulon"
  31. +7
    24 Mei 2023 09:19
    Pitakonan langgeng: sapa sing kudu disalahake lan apa sing kudu ditindakake?

    Bocah-bocah Kremlin, apa wae sing ditindakake, dheweke bakal ngrusak kabeh. Ing bidang apa wae.
  32. 0
    24 Mei 2023 09:30
    Mung kanthi ngrampungake omah sampeyan bisa nggawe tentrem kanggo warga cedhak tapel wates. Ora ana dhuwit kanggo kabeh liyane.
  33. -1
    24 Mei 2023 10:08
    Pasang komplek robot ing uler ing tapel wates. Ana uga pembangunan.
  34. +6
    24 Mei 2023 10:11
    Utawa mbenerake kapercayan rakyate sing milih
    Minangka iki sung ing ditty lawas: Comrade Beria ora mbecikake dateng .. Nanging Comrade Beria, kang bakal menang Pemilu malah sawise pati. ngguyu
  35. +1
    24 Mei 2023 10:31
    ... . Lan yen negara ora bisa kanggo nglindhungi wong-wong mau, kanggo mbela tapel wates negara, banjur ing Moskow, wong-wong sing gegandhengan sing kapekso kanggo pungkasanipun mikir bab apa wis kedados lan nggawe keputusan bab dipercaya wong. Utawa mbenerake kapercayan rakyate sing milih dheweke ...

    ing Moskow mung ana siji wong sing relevan, nanging dheweke ana ing "omah", wong iki ora pengin nggawe keputusan sing tanggung jawab, lan iki wis katon nalika wabah kasebut, nalika mbuwang kabeh tanggung jawab ing wilayah kasebut. Wong kasebut mung kerja lan wektune dheweke nyiapake shift lan lunga, yen ora bakal dadi bencana.
  36. +1
    24 Mei 2023 10:53
    Teroborona namung saking putus asa. Iki isih dudu unit militèr, ora ing babagan persenjataan, utawa ing babagan latihan. Dheweke pancen mung bisa HELP bagean MO. Senajan, dina iki, iku dadi metu, lan padha perlu.
    Nanging sing paling penting, miturut pendapatku, yaiku observasi lan pengintaian. Sing duwe (ora usah adoh-adoh) wis ilang. Pengawasan UAV dibutuhake 24x7. Mung wong-wong mau bakal bisa ndeleng konsentrasi pasukan kanggo maju, sarana tutup (seni meriem, pertahanan udara), nglacak lokasi grup saiki, yen wis rusak. Ora ana patroli lan kamera sing bisa nindakake iki. Dheweke bakal ngrekam mung kasunyatan serangan, nanging kudu ngawasi kanthi nyegah supaya duwe wektu kanggo nransfer klompok seluler menyang wilayah sing ngancam.
    Ya, lan, mesthi, sampeyan kudu duwe grup seluler sing padha, bersenjata lan terlatih. Contone, paratroopers padha. Lan sarana pangiriman kanthi cepet, kayata helikopter. Lan opsi pangiriman kudu ditemtokake dening kemampuan mungsuh, sing kudu dicethakaké kanthi cara observasi sing padha.
    Duwe senjata jarak jauh kanthi siaga terus. Drone sing padha, artileri roket, bisa uga penerbangan.
    Ya, iki akeh, larang, nanging mung iki sing bisa ngamanake wilayah lan populasi.
    Lan operasi kudu mimpin ora saka Moscow, nanging ing titik.
  37. +3
    24 Mei 2023 11:11
    "Sayange, saiki kita ora duwe kesempatan kaya ing Uni Soviet, nalika kabeh negara ing sadawane perimeter dijaga dening unit militèr saka pasukan tapel wates USSR. Mulane, saiki ana cara sing beda-beda kanggo nglindhungi wates. Nanging kanggo ndherek pedunung lokal kanthi sukarela, miturut pendapatku, iki cukup realistis lan bisa dingerteni. Iki ditindakake ing pirang-pirang negara."
    (Saka wawancara karo URA.ru)

    Iki saka wawancara karo Andrei Kartopolov, kepala Komite Pertahanan Duma Negara.
    Yaiku, kanthi tembung kasebut, dheweke ngerteni kasunyatan inferioritas model ekonomi Federasi Rusia modern.
    Kanggo pertahanan wilayah, ora bakal ngluwihi tembung. Sawise apa sing ditindakake dening birokrasi Rusia sajrone 32 taun, iki kaya pati kanggo dheweke. Dheweke luwih ngerti Bandera.
  38. -5
    24 Mei 2023 11:42
    Kutipan: arbitr459gmail.com
    ing wektu iku zona tapel wates karo rezim sing cocog

    Lan tujuan utamane yaiku ora ngidini wargane dhewe menyang tapel wates. Kapisan, supaya ora mlayu saka swarga komunis menyang kulon bosok. Kapindho, supaya mungsuh ora ngerteni rincian lokasi benteng lan titik lemah.
    Loro-lorone poin saiki ora ana gandhengane. Amarga teknologi pengintaian modern, ora ana gunane ngirim pramuka menyang tapel wates. Ana satelit, ana helikopter, ana intelijen radio, sing mung ngrungokake siaran, bisa nemokake akeh perkara.
  39. +1
    24 Mei 2023 11:49
    Napa akeh komentar, saran, diskusi babagan topik iki? 1. Peskov nyatakake prihatin. 2. Presiden ngendika yen acara-acara kasebut ndadekake masyarakat bebarengan. 3. Presiden negesake manawa ora ana Ukraina ing abad kaping 17. Mekaten... Periode..... Iki phantom, nanging misale jek wong sing nglanggar tapel wates Rusia. Aku nyaranake kabeh wong tenang lan nerusake urusan saiki.
  40. +4
    24 Mei 2023 11:51
    Ngisi diri, mobilisasi diri, persenjataan diri, proteksi diri ing tapel wates. Apa maneh pejabat sing bakal ditindakake kanggo wong pribumi? Self-liquidation warga sadurunge pensiun, supaya ora mbayar? Pengirangan dhewe gaji ora pengin kanggo karya sing ora apik?
  41. 0
    24 Mei 2023 11:55
    Carane, carane: cara sing paling apik kanggo nerangake apa sing bakal kelakon kanggo wong-wong mau, negara kasebut, pimpinane, yen wani. Lan konfirmasi kanthi tumindak, mung sapisan, mung sapisan ...
  42. +3
    24 Mei 2023 12:14
    Kados pundi anggen panjenengan mbayangaken senapati paring dhawuh ngedum senjata dhateng rakyat, inggih punika Teroborona? Ya, wakil lan retinues elit bakal goyang-goyang nganggo godhong aspen .... Kanggo wong-wong sing manggon ing Tanah Air ora liya minangka abdi (tegese sapi). Sampeyan ndeleng apa hukum sing diadopsi kanggo Pamburu lan olahraga (penyayang shooting). Dadi, nganti gelanggang perang ngliwati Federasi Rusia, kelas penguasa bakal nindakake kabeh kanggo mesthekake yen senjata ora tekan Teroborona ...
  43. -2
    24 Mei 2023 12:24
    Artikel kasebut gedhe nanging kosong, kanggo sapa lan kanggo tujuan apa ditulis? Supaya sepisan maneh mbecikake pengkhianat ing kuwasa? Dadi ora ana gunane, kabeh wis jelas kabeh. Lan ing kene ing artikel kasebut ana substitusi konsep lan upaya kanggo nggantung maneh mie))) Perlindhungan wates? Ayo!))) Sembarang wong sing kurang literatur sing melu organisasi operasi militer, supaya bisa ngomong, bakal menehi pitutur marang kowe yen saliyane pasukan lan sarana sing melu permusuhan, ana uga pasukan lan sarana BLOCKING BD / CTO. / wilayah NVO lan liyane. Ana ing ngendi? Aku ora ngandel yen Staff Umum ora ngerti iki))) Lan ana wong sing narik kawigaten karo tank lan artileri. Nanging nalika sampeyan luwih wedi marang rakyat tinimbang mungsuh ...))) Iku medeni kanggo mbusak polisi punitive saka pengawal lan ngirim wong kanggo nglindhungi wong))) Apa sampeyan tau kepingin weruh kenapa Pengawal Nasional, mantan VVshniks dumadakan tank needed lan tentara meriem lan marang sapa? ))) Iku bakal koyone sing iki kahanan kanggo nggunakake, nanging ora, bagean njagong ing panggonan ing imam persis)) lan kita marang crita plaintive bab pengawal tapel wates miskin sing tenan duwe. tugas temen beda lan ing kahanan liyane.
  44. +4
    24 Mei 2023 12:37
    Kabeh dadi cetha.
    Ingkang utama ing kene ora iki, piye wae dheweke bakal nglindhungi tapel wates, ana akeh conto lan pilihan

    Sing utama yaiku aliran goroh sing ora dihukum saka media, ahli lan liya-liyane.
    Media, ngolok-olok teroris Ukrainia lan distribusi senjata, nulis Salo wis rampung, bakal buyar, beku, garing, mlayu nyerah, lan liya-liyane.

    Lan ora ana sing tanggung jawab kanggo aliran goroh lan kabodhoan.

    Malah ing Belgorod. Miturut militèr Rusia, luwih saka 70 wong tiwas dening raiders marang 10 tatu ing negara kita.
    Ya, miturut NORD OST, ing ngendi dheweke menehi Pahlawan, luwih akeh sing mati ....
    Sampeyan bisa uga wis dipenjara amarga diskriminasi, utawa ... ora percaya kabar kasebut?

    Iku bakal katon.
  45. +1
    24 Mei 2023 13:17
    Kita, minangka warga Federasi Rusia, duwe negara, Federasi Rusia. Inisiatif dhewe apik, nanging tanpa sumber administratif, ora ana gunane ngomong babagan nglindhungi wates. Masalah perlindungan tapel wates kudu ditangani dening departemen sing kompetensi kalebu tugas resmi iki. Yen saboteurs bisa liwat tapel wates, banjur kaputusan personel urgent, dismissals, lan malah mriksa pangkat sing luwih dhuwur kanggo pengkhianatan negara dibutuhake. Ing Maret, sawise urutan pisanan, ana sing kudu ditindakake, nanging apa sing ditindakake? Pitakonan retorika ...
  46. -4
    24 Mei 2023 13:19
    Aku wonder carane akeh dhuwit tsipso mbayar kanggo kiriman kaya iki?
  47. +1
    24 Mei 2023 14:20
    Kekuwatan kampanye kanthi kuat ngetutake dalan Perang Dunia I, kaya kuldi wangkal.
  48. +2
    24 Mei 2023 15:02
    Lan carane USSR ora guess kanggo nggawe nimbali teritorial, senajan padha uga bisa ngomong tapel wates dawa kanggo kabeh pasukan wewatesan ora cukup, ayo sampeyan warga bantuan "legendaris lan invincible lan liyane kaya dheweke."
  49. +2
    24 Mei 2023 16:00
    Ana akeh bukoff, ana sethitik pangertèn saka bukoffs iki, uga saka penjaga wates saiki))) ... uga, kaya, ora kabeh. Aku ngutip: "... nuwun sewu, apa pangarep-arep saka pengawal tapel wates, sing malah ora duwe peluncur granat anti-tank?)) Aku konfirmasi - ora ana pangarepan. Ora perlu ngina pasukan perbatasan Uni Soviet. kanthi padha karo AUTORITIES saiki. Mung jeneng wis diganti dadi AUTORITIES saiki saka pasukan wewatesan normal" wewatesan "nanging iki AUTORITIES))) .. lan truncated ... Nanging pasukan wewatesan USSR wis peluncur granat .. . kalebu anti-tank) .. Aku negesake kanthi tanggung jawab. Ora perlu "ahli" kanggo mbantah karo aku ... Aku asale saka USSR. Lan apa sing dibutuhake? Perlu kanggo mulihake pasukan tapel wates. kaya sing ana ing USSR. Luwih becik ora nindakake saiki, nanging sampeyan bisa nyedhaki))
    1. +2
      24 Mei 2023 16:46
      Rusia, negara kanthi potensial gedhe, ora bisa njamin pangayoman tapel wates saka serangan kelompok bandit? Iku mung unwillingness. Mbokmenawa luwih murah kanggo ndhuwur: supaya wong-wong mau teka ing, nggawe ngipi elek saka populasi, lan kita bakal mbayar, saka nggawe saperangan divisi wewatesan, wis disebut munggah perwira biasa saka cadangan. Lan nyatane, ana kabeh kanggo iki. Kaping pisanan, kita butuh senjata cilik, peluncur granat, UAV, mobil, helikopter (kanggo mobilisasi saka warga sipil) kanggo tim respon cepet.
  50. 0
    24 Mei 2023 16:12
    Tapel wates bisa direksa kanthi rong cara:
    Pisanan: ngowahi NWO dadi perang antar-etnis: Rusia saka Ukraina nglawan Galician.
    Kapindho: goyangake cadangan Nabiulino lan njamin keunggulan teknis pesawat kita.
  51. 0
    24 Mei 2023 16:47
    Sawijining langkah-langkah dibutuhake. Watesan kudu dipindhah menyang kulon. Mbangun baris pertahanan karo struktur engineering ing arah mbebayani, nginstal kamera, sensor, weker ing liyane ... Nganti ngarep wis dipindhah, mbentuk klompok seluler karo senjata abot ing wilayah, lan senjata entheng kanggo pertahanan teroris. Pertahanan teroris cocok kanggo nyekel saboteurs ing desa lan ndeteksi kelompok taktik; ing wektu sing padha, cadangan terlatih bakal dibentuk
  52. +2
    24 Mei 2023 16:58
    Oke, ayo kita nyebarake senjata menyang populasi lan ngajari carane njupuk. Nanging ana perusahaan sing dikuatake kanthi kendaraan lapis baja kanthi dhukungan saka artileri, tegese populasi uga kudu diwenehi senjata anti-tank lan sistem artileri, paling ora mortir? Apa ora kaya iki omong kosong, tanpa nggatekake kasunyatan manawa dheweke kudu dididik lan dilatih, lan nalika kerja, nyebar lan ngunggahake anak? Mungkin kita ora bakal reinvent setir, kabeh wis dawa wis nemokke lan dites ing laku dening leluhur kita gedhe, nanging wis "kasil" numpes dening kita "hadiah" sing, wis ngiyanati negara, antusias adol lan numpes kabeh warisan Soviet. saka materi menyang spiritual, budaya. Kita seneng-seneng, sapisan saben atus taun, kanggo numpes kabeh, lan banjur, nyuwek vena liwat getih lan kringet, kanthi pengorbanan lan kerugian sing ora kaetung, kanggo nggawe kekuwatan maneh. Kanggo pangayoman tapel wates nyata, pisanan kabeh, perlu kanggo mulihake klompok militèr saka pasukan wewatesan, jaringan outposts, lan liya-liyane, aku ora ahli, isih ana sing ngerti lan bisa, ora kabeh wong mati. nalika wabah korona, para veteran sing isih urip kejiret (maneh, para boyar ora seneng karo wong). Perjuangan bersenjata kudu ditindakake dening "wong sing dilatih khusus", operasi militer kudu dipimpin dening komandan senjata gabungan karir, lan ora dening gubernur, pinituwa desa, lan liya-liyane "manajer efektif", kaya ing negara kita, nalika mbangun " vertikal", saiki wis dadi adat, tukang sepatu nggawe pai ...
  53. +2
    24 Mei 2023 17:03
    Ing kahanan Distrik Militer Lor, luwih gampang kanggo mulihake pasukan wates normal.
  54. +2
    24 Mei 2023 18:00
    nggawe keputusan babagan dipercaya wong sampeyan.

    Panguwasa ora percaya marang rakyat. Ora malah mikir babagan dheweke. Dheweke eling yen ana sawetara wong ing negara kasebut, sadurunge pemilihan. Lan dheweke malah ora ngidini pikirane kanggo arming wong. Apa yen wong-wong padha nguripake bayonet iki lan nguwasani wong-wong mau? Iki sing panguwasa ngerti lan eling.
  55. +2
    24 Mei 2023 18:38
    Pasukan tapel wates kudu dipulihake kanthi pos-pos. Ayo padha masang kamera CCTV ing tapel wates, mbangun benteng lan ngawasi drone ing sisih liya tapel wates, klompok apa wae bakal kena misil.
    Kita butuh tentara sing dilatih, kita kudu bali rong taun layanan. Mobilisasi normal dibutuhake nganti 5 yuta wong
    Miturut pendapatku, ana perlu kanggo konsolidasi personil militer enom lan tuwa.
  56. +2
    24 Mei 2023 19:08
    Sapa sing wedi, aku mikir Putin dhewe bakal menehi perintah kanggo mobilisasi. Aku ora mikir yen Shoigu utawa Gerasimov sing kudu disalahake. Apa sing dikandhakake bisa uga bener, nanging kabeh tumindak ora ana ing skala sing dibutuhake. Napa kita kudu ngidinke serangan ing tapel wates Rusia? Nalika ana pasukan lan sarana kanggo mbela? Sampeyan mung kudu nelpon nomer tartamtu maneh menyang tapel wates Federasi Rusia
    Paling ora 300 ewu liyane, amarga Ukraina uga mobilized, lan saiki pasukan padha kaping pindho minangka gedhe saka kita.
    300 ewu menyang tapel wates, 300 ewu menyang tapel wates Belarus, banjur 300 ewu liyane ing arah Odessa lan serangan bakal diwiwiti.
    Nanging ora bakal bisa amarga ora ana sing nganggo, ora ana gaman.
    Akeh unit militer ditutup. Kanggo mobilisasi, perlu ndandani kabeh unit militer sing ditutup lan nyelehake wong ing kana
    Iku ora kanggo apa-apa sing ing saben wilayah ana institusi militèr, ing acara perang, padha kudu miwiti latihan militer, teori perang. carane nyiyapake prajurit lan dikirim menyang ngarep
    Oyod masalah kasebut yaiku reformasi Serdyukov, iki kedadeyan ing taun 1937, sejatine Tentara Merah lagi ngalami reformasi. Yen sampeyan dipenjara ing taun 1937, banjur ing Serdyukov sampeyan mung dipecat karo tembung sing kita ora perlu maneh.
    Sampeyan perlu supaya Summon, lan sing sampeyan mikir kudu menehi?
    Putin mikir yen kita bakal mateni kabeh ing kana, mung pirang-pirang taun kita bakal mateni wong-wong mau ing kana lan apa sing bakal kelakon ing wilayah tapel wates kita, ora bakal ana omah siji-sijine sing isih ana.
    Delengen wong-wong sing ora sopan, apa sampeyan mikir bakal mundur ing kono?
    Kanggo ngrampungake masalah ing Urrain, rencana lengkap dibutuhake kanggo ngubengi kabeh negara iki lan ngilangi kabeh prajurit sing semangat, utawa kudu dikunjara seumur hidup amarga terorisme lan miwiti perang. Ana sing kudu tanggung jawab kanggo mateni wong.
    Dheweke arep menyang Crimea; ora ana sing butuh ing kana, lan pancen bener.
    Pesawat lan tank ora bisa digawe ing sasi, operasi kuwi kudu wis foreseen sadurungé lan pasukan kudu disiapake, nanging kita isih duwe kanker.
    Nanging nalika aku ngladeni, militer kita ngerti banget sapa mungsuhe, banjur, ketoke, sawise mecat jenderal, dheweke lali sapa mungsuh kita sing nomer siji, mungsuh iki saiki nyeponsori lan nglatih mungsuh kita.
    Iki minangka perang nglawan NATO saiki, dheweke nyedhiyakake senjata, nglatih, nglarang negara liya nulungi kita. Lan aku uga bakal meksa ati nurani China.
    Kabeh ana ing ngarep kita lan ora perlu mbuwang wektu ing trifles kene kanggo biaya tentara. Malah luwih mboseni kanggo wong lanang sing ana ing garis ngarep kanggo mbantu. Kita kudu mobilisasi maneh lan maneh.
  57. +3
    24 Mei 2023 20:50
    Muga-muga para ahli militèr ngapura aku, nanging aku bakal mratelakake panemune wong awam sing ora ana hubungane karo urusan militer, yaiku aku.
    Aku ora preduli sapa sing kudu ngatasi pertahanan tapel wates lan kepiye carane.
    Aku uga ora peduli sing tanggung jawab kanggo apa, apa jenis showdowns arep ing departemen militer Rusia ing masalah iki.
    Aku butuh wates negaraku supaya dikunci kanthi aman.
    Lan kepiye Kementerian Pertahanan "kita" bakal nindakake iki, aku uga ora peduli.
    Lan aku uga bakal mratelakake panemume sing ora populer banget ing jaman saiki.
    Dheweke ngilangi wajib militer, mung setaun kanggo bocah lanang, lan iki asile.
    Apa sing bakal disinaoni bocah sajrone 1 taun?
    Maret ing sadawane lapangan parade?
    Rangking sinau miturut lencana?
    Iku kabeh???
    Ora realistis sinau peralatan militer modern sajrone setahun.
    Nambani dheweke ing tingkat sing tepat malah luwih ora nyata sajrone 1 taun.
    Supaya ana tentara biasa, nanging uga ana wajib militer sing dilatih.
    Ora ana tentara personel sing cukup kanggo kabeh negara kita, nanging wajib militer bisa menehi pitulung sing signifikan kanggo tentara personel.
    Ing tangan liyane.
    Aku ora weruh tentara ing Rusia ing kabeh.
    Mung ana pasukan lan tentara meriem VKS sing apik.
    Lan kabeh kuwi.
    Ora ono liyane.
    Dadi tentara "kita" bisa njupuk saka sembarang jinis senjata.
    Lan liyane ora cukup skill, kepinginan, utawa kekuatan.
    Nalika aku ngerti saka acara interim, tentara "kita" mung bisa menang biathlon tank lan mlaku kanthi apik ing parade.
    Dheweke ora bisa apa-apa liyane.
    Dadi, tentara upacara karo jenderal upacara, sing katon ayu, nanging perang banget.
    Utawa, dheweke ora ngerti carane perang.
    Kepahlawanan para prajurit ora bisa nebus inkompetensi profesional sing terang-terangan lan mediocrity komando.
    Dadi tinimbang tentara normal, mung Wagner tetep.
    Nanging apa kekuwatane cukup kanggo kabeh?
    Lan kepiye, ing kasus iki, keamanan tapel wates lan Tanah kelairan kita bakal dijamin?
    Dadi aku, wong biasa, duwe akeh pitakonan kanggo MO "kita", sing, kaya sing dakmangerteni, bakal tetep ora dijawab, amarga iki dudu masalah kanggo pikiran philistine.
  58. 0
    24 Mei 2023 21:07
    Negara paling sugih, Amerika Serikat, nggunakake kapal udara sing murah, dipasang kanthi permanen lan dilengkapi peralatan pengawasan lan peringatan, kanggo njaga tapel wates karo Meksiko lan nglacak perdagangan narkoba lan migran. Kadhangkala angin kenceng ngganggu sawetara, nanging kanthi cepet diganti. Pangkalan Rusia ing Suriah uga dijaga dening kapal udara cilik. Apa sing ngalangi sampeyan? Apa ing Rusia? Sawise kabeh, kiriman pengamatan otomatis kasebut diselehake ing jarak 6 - 8 km saka tapel wates lan diunggahake nganti dhuwur 2000 meter bakal ngidini kanggo ngawasi wilayah gedhe lan kanthi cepet nglaporake munculé ancaman apa wae! ancaman rudal jelajah "nyusup" ngubengi terrain ing dhuwur 100 - 150 meter! Sampeyan uga bisa nggunakake kapal udara minangka piranti AWACS, nyopir luwih dhuwur. Nanging murah proyek kasebut bakal ngalangi ing Kementerian Pertahanan - ora ana kickback, ora ana potongan - tegese bakal dipotong! Nanging panguwasa Rusia ora bakal menehi senjata kanggo pasukan pertahanan - apa yen wong katon ing "sukses" saka panguwasa lan - kene dheweke, dear 17 taun! Alternatif kanggo ngandelake PMC "Wagner" karo pangayoman tapel wates ing wilayah sing kaancam, saiki lagi ana ing proses reorganisasi - kanggo wong-wong mau, iki kaya pemanasan!
  59. 0
    24 Mei 2023 22:06
    Apa ana pilihan kanggo mung mundur pasukan menyang tapel wates ... lan nggedhekake ngarep ing sadawane kabeh tapel wates, nelpon kabeh Perang? Kabeh iki ngarah menyang ...
  60. +2
    24 Mei 2023 22:16
    Loro-lorone artikel lan komentar ninggalake kesan paling liar. Wong, ngenteni, apa neraka iku "wates"?! Watesan Kita duwe nganti 24 Februari. Lan antarane rong negara perang mung bisa ana ngarep, ora ana wates. Utawa mungkin nalika tank kita mlebu ing wilayah Sumy, Kharkov, lan Chernigov ing Februari kepungkur, padha antri ing antrian gedhe kanggo kontrol paspor lan pemeriksaan pabean? Aku ora kelingan apa-apa. Dadi kenapa kabeh wong mutusake yen wong Ukrainia ora bisa pindhah menyang panggonan sing padha ing arah ngelawan? Kaya-kaya Kremlin bisa mutusake yen ing kene kita duwe Verdun anyar kanthi puluhan ewu korban, lan rong jam adoh, supaya tentrem terus. Ora, ora bisa kaya ngono.

    Kahanan dhewe edan. "DRG wis nyekel checkpoint." Sawise 15 sasi perang, apa sing ditindakake pos papriksan ing jarak mlaku saka mungsuh? Ana aliran gedhe turis ing loro arah, apa perlu mriksa visa? Utawa priksa manawa truk lelungan saka Kharkov menyang Voronezh tanpa bobote? Mungkin ana uga toko kebab pinggir dalan kanggo tukang truk sing duwe jamban mbayar? Cetha manawa panguwasa kita ngumumake ing wiwitan Distrik Militer Lor: kita bisa nyerang wilayah Ukraina, nanging ora bisa nyerang wilayah kita, utawa kita bakal nindakake serangan (uga, jenis tinju ing ngendi salah sawijining petinju bisa kenek ngisor sabuk). Nanging sawise kabeh wektu iki ketoke cetha yen Ukrainians ora setuju kanggo aturan iki.

    Nanging padha ora ngerti. Lan ora mung panguwasa, nanging uga wong saka distrik militer. Dheweke ngrembug manawa kita kudu nyebarake senjata menyang pasukan pertahanan lan ngowahi layanan tapel wates dadi pasukan tapel wates. Tegese, isih dadi "wates", mung gelisah. Mung liwat "wewatesan" iki ora bisa mlebu klompok bandit, nanging malah perusahaan, malah batalyon, utawa malah kabeh "penjaga nyerang" bisa trampled. Mungsuh bisa tansah ngumpulake pasukan ing wilayah tartamtu sing bakal kualitatif lan kuantitatif unggul saka salah siji Bunch saka petani karo bedhil mesin ing amben utawa pengawal tapel wates karo saperangan RPG kuna.

    Masalah mung bisa ditanggulangi dening tentara. Salah siji defensively - nggawe nimbali terus, utawa nyerang - push tapel wates paling kanggo sawetara diperlokaké saka Caesar lan banjur nggawe nimbali terus ana tho.
    1. +1
      25 Mei 2023 09:46
      +100500 plus kanggo sampeyan hi """"
  61. +1
    25 Mei 2023 08:17
    Kanggo Moskow wong sing cocog kudu diwajibake

    Lucu, kok padha butuh iki, dheweke wis apik ...
    Iku lucu nalika "pejabat pertahanan Duma kepala kita, Pak Kartapolov," sing dianugerahi kekuwatan, ngandika: "warga dhewe kudu mbela tapel wates," "Sayange, kita ora duwe kemampuan kaya saiki ..."
    Pancen lucu nalika kabeh Sekretaris Dewan Umum "Rusia Bersatu" Andrei Turchak nyaranake Presiden Rusia Vladimir Putin mbela awake dhewe karo para pejuang pertahanan wilayah saka regu sukarela ...
    Lajêng wontên punggawa punika, jendral-jendral ingkang lêrês pajêg pangopènan, manawi botên sagêd njagi nagari, lajêng wontên wadyabala dalêm, ingkang prayogi mbela nagari, ingkang ugi anggèning pajêg, manawi wêkasanipun piyambak-piyambak. pasukan pertahanan kudu mbela negara?!
    1. 0
      26 Mei 2023 17:38
      Aku yakin 100% yen sampeyan nyuda aparat birokrasi nganti kaping 3, mula saka pejabat sing dikurangi sampeyan bisa kanthi gampang ngrekrut sawetara divisi kanggo nglindhungi wates.
    2. 0
      27 Mei 2023 02:29
      Yen warga kita duwe bedhil sniper, mesthine bakal ngilangi kabeh saboteurs saka omahe, banjur mbuwang granat menyang kendaraan lapis baja lan dibakar nganggo koktail. Apa masalahe?
  62. +1
    26 Mei 2023 09:19
    Tenang wae. Langkah-langkah wis ditindakake. Ora bakal ana serangan drone maneh, ora ana serangan DRG maneh
    Quote:"
    Ing tanggal 17-18 Mei 2023, pasukan penerbangan saka pasukan Pengawal Nasional lan sektor kanggo interaksi karo Pengawal Rusia saka Departemen Sinodal kanggo interaksi karo Angkatan Bersenjata lan Agensi Penegak Hukum nindakake overflights kanthi gambar ajaib St. Seraphim saka Sarov saka wilayah Federasi Rusia sing ana ing zona ancaman potensial saka kendaraan udara tanpa awak musuh."
    http://www.patriarchia.ru/db/text/6028585.html
  63. 0
    27 Mei 2023 02:20
    "Apa sing kudu ditindakake para prajurit TO iki" karo para saboteurs ing tank lan operator personel lapis baja? - Apa sampeyan wis lali carane nggawe koktail Molotov?
  64. -1
    27 Mei 2023 18:37
    lan apa sing bakal diwaca Menteri Pertahanan babagan topik iki ?? utawa ora ana gunane takon?
  65. 0
    27 Mei 2023 19:03
    Utawa kanggo mbecikake kapercayan saka wong-wong mau, sing milih wong-wong mau, lan kanggo nepaki tugas kanggo warga Federasi Rusia miturut artikel Konstitusi Federasi Rusia.
    Ha ha ha! Nah, sampeyan pemain sirkus ... Guys! Konstitusi iku squiggles ireng ing sheet putih saka selulosa. Nanging mung. Pejabat Kremlin kita lan utusan lokal ora mbela konstitusi. Lan padha nindakake. Yen perlu - kanggo nutup tutuk wong. Lan yen perlu, nggunakake pipifax tinimbang.
    ing Moskow, wong sing relevan kudu mikir babagan kedadeyan lan nggawe keputusan
    Aku ngguyu ... Inggih, mung Kucing lan Masak saka dongeng Krylov kanthi jeneng sing padha.
    Dheweke duwe rong gol, siji sing utama, liyane sing utama. Sing utama yaiku tetep kuwasa. Sing utama yaiku entuk kepuasan maksimal saka kekuwatan iki. Ing antarane wong-wong mau uga ana wong sing apikan, dheweke entuk kepuasan amarga ngerti yen dheweke dadi dermawan. © A. B. Strugatsky.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"