Ing pers Barat: kapal paling gedhe saka Angkatan Laut Rusia wis dadi "sakit sirah" kanggo Rusia

102
Ing pers Barat: kapal paling gedhe saka Angkatan Laut Rusia wis dadi "sakit sirah" kanggo Rusia

Kapal paling gedhé saka Angkatan Laut Rusia wis dadi "sakit sirah" kanggo Rusia. Dheweke nggawa akeh masalah menyang negarane, sing isih ora mandheg.

Panemu iki diungkapake dening kolumnis kanggo edisi asing Insider Benjamin Brimelow.



Ngomong babagan kapal perang permukaan paling gedhe ing Rusia, pers Barat tegese kapal perang nuklir kelas Kirov - Laksamana Nakhimov lan Peter Agung, uga siji-sijine kapal induk Rusia Laksamana Kuznetsov, sing resmi diarani minangka kapal penjelajah pesawat abot. (TAK). Kabeh mau bisa dadi kapal sing paling siap tempur ing permukaan Rusia armada. Nanging kombinasi kesulitan pangopènan, masalah pendanaan lan kinerja sing kurang apik, ujare penulis, dadi sakit sirah paling gedhe kanggo Angkatan Laut Rusia.

Kapal penjelajah kelas Kirov, kanthi dawa awak 252 meter lan total pamindahan 28 ton, minangka kapal perang permukaan paling gedhe ing donya, ora kalebu operator pesawat. Padha uga dianggep paling akeh bersenjata ing kabeh critane. Nanging ukuran lan kerumitan tegese padha perlu, lan perlu, pangopènan pancet lan intensif sing USSR, lan mengko Federasi Rusia, Brimelow cathetan, meh ora saged.


Senadyan iki, iki mutusaké ora kanggo mbatalake saka armada, nanging, ing nalisir, padha wiwit ndandani lan modernisasi. Repair "Admiral Nakhimov" wis cedhak rampung, lan dadi banget larang. Ana saran sing amarga iki, pimpinan bisa ninggalake rencana kanggo modernisasi Peter Agung, nanging iki ora kelakon. Pakaryan kasebut direncanakake diwiwiti sanalika sawise transfer armada Nakhimov.


Ana uga modernisasi TAKR "Admiral Kuznetsov". Tanggal bali menyang layanan dheweke lan Nakhimov wis ditundha kaping pirang-pirang, saiki wis dijadwalake taun ngarep. Wiwit Rusia saiki mbuwang dhuwit akeh kanggo operasi khusus ing Ukraina, penulis manca mangu-mangu yen ndandani kapal loro iki bakal rampung.

Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

102 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -7
    25 Mei 2023 11:47
    Ya, ya, kapal gedhe kanggo Angkatan Laut Rusia mumet, ora ana gunane malah mbantah babagan iki, sing isih ana yaiku setuju.
    1. + 14
      25 Mei 2023 12:26
      Penulis manca mangu yen ndandani kapal loro iki bakal rampung.

      Lan carane bakal kaget nalika ndandani iki rampung. Amarga kapal gedhe, kabeh laksamana ing jagad iki lara lan ora perlu ngirim panah menyang armada kita. Saben uwong wis maca lan ngerti apa masalah karo operator pesawat Inggris lan carane akeh masalah Prancis karo De Gaulle lan Amerika durung adoh.
      1. +2
        26 Mei 2023 05:59
        Yen padha bali menyang tugas, telu, aku uga bakal kaget banget.
  2. + 12
    25 Mei 2023 11:51
    Kampanye padha maca artikel anyar ing VO ana lan nerjemahake menyang Inggris.
    1. +7
      25 Mei 2023 11:54
      Iki sing dikarepake banget, para pembela Barat))) mbok menawa syarat-syarat ndandani bakal dipindhah, nanging kapal bakal bali menyang layanan.
      1. +7
        25 Mei 2023 12:19
        Kutipan: TermiNakhTer
        nanging kapal bakal bali menyang layanan

        Lan padha bakal dadi sirah kanggo n-owls.
    2. +8
      25 Mei 2023 12:05
      Inggih, nalika kuwi "gedhe" kapal saka Angkatan Laut Rusia "kapal" ing salvo nganti satus operator hipersonik ing sisih siji utawa liyane saka Atlantik, banjur padha bakal, sing disebut. "Analis Barat", "nyeri" kanggo ngomong babagan ...

      Lan ora kabeh babagan "kepala" ... Ing cendhak, - kabeh cara liwat. Armada Rusia kudu lengkap lan multifungsi. loro ing nduwur sirah, lan ing jero banyu lan "aerospace" komponen ...
      1. -1
        25 Mei 2023 12:09
        Inggih, nalika kuwi "gedhe" kapal saka Angkatan Laut Rusia "kapal" ing salvo nganti satus operator hipersonik ing sisih siji utawa liyane saka Atlantik, banjur padha bakal, sing disebut. "Analis Barat", "nyeri" kanggo ngomong babagan ...

        Lan ora kabeh babagan "kepala" ... Ing cendhak, - kabeh cara liwat. Armada Rusia kudu lengkap lan multifungsi. Kaya ing lumahing, padha ing jero banyu lan "aerospace" ...

        Lan yen sampeyan "ngaso" utawa / lan ngremehake mungsuh, ora mung kapal "gedhe", nanging uga "sakit sirah" liyane. Lan cukup alami ...
      2. +2
        25 Mei 2023 22:53
        Mung masalah, ana ewonan ewu voli sing dibutuhake. bebarengan.
        Mulane masalah - koper tanpa gagang ...
        Utawa liyane atus kanggo rivet, utawa
  3. +2
    25 Mei 2023 11:56
    Kapal gedhe dadi sirah kanggo kabeh armada ing donya.
    Kapal gedhe bakal dadi barang sing kepungkur bebarengan karo dreadnoughts, kapal perang lan kapal perang liyane. Saiki dheweke mung dadi target gedhe kanggo Coast Guard, kapal pluru cilik lan kapal selam.
    1. +5
      25 Mei 2023 12:20
      Quote: Rumata
      Kapal gedhe bakal dadi barang sing kepungkur

      Ya, ya, 1869 taun wis liwati wiwit taun 154, kaya sing dikandhakake, nanging kapal gedhe, telek, ora kabeh lunga :)))
      1. +8
        25 Mei 2023 13:38
        Para laksamana, ing perang apa Republik Ingushetia, USSR, Federasi Rusia kasil nggunakake kapal gedhe iki?
        Banjur kita mbangun kabeh, kita mbangun ... Kaya nada ...
        Banjur Tsushima, utawa kabeh perang saka teluk, kita nindakake pesenan, saiki ing NVO Armada Segara Ireng ora ana gunane ...
        1. +6
          25 Mei 2023 14:12
          Kutipan: Neo-9947
          Para laksamana, ing perang apa Republik Ingushetia, USSR, Federasi Rusia kasil nggunakake kapal gedhe iki?

          Rusia-Jepang, Perang Donya I, padha ora bisa ing Perang Donya II, kanggo sisih paling kanggo alasan sing ora ana hubungane karo armada. Iku angel kanggo perang saka ngepung Leningrad, utawa ilang basa utama armada (Sevastopol).
          Kutipan: Neo-9947
          Banjur kita mbangun, kita mbangun ...

          Ngendi? :)))
          1. +3
            26 Mei 2023 02:11
            Saliyane skuadron F.F. Ushakov, mbok menawa ora bakal maneh ... Lan ya, kapal gedhe iku lara, aku ngomong minangka perwira angkatan laut. Nanging pain iki ora ana disiplin wesi lan panguwasa dhawuh. Kru paling apik ing armada kita mesthi ana ing TFR, MPK, penyapu ranjau ... Kapal selam minangka kasta sing kapisah, beda ing kene.
            1. 0
              26 Mei 2023 08:29
              Kutipan saka Submariner971
              Saliyane skuadron F.F. Ushakov, mbok menawa ora bakal maneh ...

              Ayo :))) Malah ing karusakan kanggo kita, RYAV VOK tumindak apik. Ing Perang Dunia I, kapal-kapal abot ing Piala Donya makarya kanthi efektif, armada umume ngrampungake meh kabeh tugase. Ing Baltik ing Perang Dunia I, kita duwe "Kamulyan", sing ing siji wong nutupi pinggir pantai tentara. Sampeyan bisa arbitrarily scold passivity saka Armada Baltik, nanging kasunyatan sing Jerman, gadhah kaunggulan total ing kekuatan, ora bisa ndhukung flank gisik saka tentara (Moonzund).
              Kutipan saka Submariner971
              Lan ya - kapal gedhe iku lara, aku ngomong minangka perwira angkatan laut

              Padha kudu diatur, ya.
        2. +1
          25 Mei 2023 22:55
          Perang bakal dadi siji - dijupuk menyang ngisor.
        3. +3
          25 Mei 2023 23:49
          Mesthine, Armada Segara Ireng ora ana gunane, sanajan wong Ukrainia nonton Armada Segara Ireng sing padha karo kabeh mripate, lan yen ana wong metu, dheweke langsung nguripake weker angin lan mlayu menyang ruang paling ngisor.
      2. -1
        26 Mei 2023 06:05
        Kapal perang wis ilang, operator pesawat ing pikiran. Lan jumlah drone: ing jero banyu, lumahing, udhara saya akeh. Lan kualitas saya tambah.
        1. +3
          26 Mei 2023 08:59
          Kutipan: Ksyusha Oleneva
          Kapal perang wis ilang, operator pesawat ing pikiran

          Pikiran apa? :))) Lagi dibangun dening Amerika, Inggris wis ditugasake loro, Cina mbangun, Jepang, Prancis nyepakaké kanggo lay anyar, Turki malah nyoba ... Iku wektu kanggo ngomong babagan boom kapal induk.
    2. +4
      25 Mei 2023 13:21
      Quote: Rumata
      Kapal gedhe bakal dadi barang sing kepungkur bebarengan karo dreadnoughts, kapal perang lan kapal perang liyane. Saiki dheweke mung dadi target gedhe kanggo Coast Guard, kapal pluru cilik lan kapal selam.

      Lan kabeh bakal mbaleni maneh, kaya sing lawas. ©
      Pira sing wis ana, tukang kuburan iki - Jeune École, armada cilik, lsp.
  4. +5
    25 Mei 2023 11:59
    Nilai militèr kapal-kapal lawas iki mamang banget, lan biaya ndandani lan pangopènan banget. Kita butuh konsep anyar sing migunani kanggo pangembangan bagean permukaan armada, adhedhasar solusi modern (penunjukan target global, senjata presisi jarak jauh, lsp.). Ing kasus apa wae, armada bisa efektif mung kanthi konstruksi kapal sing gedhe.
    1. +1
      25 Mei 2023 23:52
      50 rudal S300f lan 50 rudal anti-kapal kanthi kemampuan kanggo nggawa senjata nuklir, lan sawetara atus rudal anti-pesawat sing luwih cilik. Pancen, apa nilai militer ing kene
      1. +2
        26 Mei 2023 06:08
        Lan apa gunane? Ing endi kapal penggedhe Moskow? Senengane nyruput tembakau...
  5. 0
    25 Mei 2023 11:59
    Liyane "libel" saka wong Kulon.
    Ana informasi manawa tukang kapal Severodvinsk kerja ing Nakhimov kanthi telung shift. Dheweke pengin nyerahake cruiser ing wektu. Wektu bakal ngandhani sapa sing bener. Aku wonder kang kapal bakal pisanan dijupuk metu saka ndandani? Nakhimov utawa Kuznetsov.
    Ing Peter Agung, ora bakal ana modernisasi jero kaya ing Nakhimov.
    Aku pengin dicathet yen kompetensi ahli Barat ing Federasi Rusia wis suda banget lan ramalane asring ora kelakon.
    1. -5
      25 Mei 2023 12:04
      Mbokmenawa larang lan ageng analog "Moscow" bakal ngalahake sampeyan saka ngisor sing "Kapal gedhe ing donya modern kudu-kudu"? Utawa sampeyan kaya Hitler, penggemar saka "Floating Mastodons", lan ora ngrungokake Dönitz kondisional, kang ngandhani "kanggo dhuwit sing padha nglampahi ing Bismarck, kita bisa nambah armada kapal selam dening 3 kaping!"
      1. + 11
        25 Mei 2023 12:27
        Kutipan: Magos_Adeptus_Mechanicus
        kanggo dhuwit sing padha sampeyan gunakake ing Bismarck, kita bisa nambah armada kapal selam ping 3!"

        Tambah, lan ora malah 3 kaping, nanging luwih. Lan Sekutu nggawa kabeh armada kapal selam iki maju kanthi kaki secara harfiah ing siji gapura, nandur modal ing korvet, fregat, lan kapal induk sing murah. Wis ing taun 1943, perang kanggo Atlantik kalah dening Jerman kanthi kacilakan sing nggegirisi.
        Lan sampeyan kudu ngerti yen Jerman ora mbangun Bismarck, banjur Inggris ora bakal mbangun limang Raja, nanging luwih cilik. Lan dhuwit sing dirilis bakal dikirim menyang PLO
        1. +6
          25 Mei 2023 13:27
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          Lan Sekutu nggawa kabeh armada kapal selam iki maju kanthi kaki secara harfiah ing siji gapura, nandur modal ing korvet, fregat, lan kapal induk sing murah.

          Kajaba iku, beda karo kapal selam sing diasah kanggo siji tugas, nglawan dheweke corvettes inexpensive, fregat, operator pesawat ngiringan padha multifungsi. AVE sing padha ing Atlantik ngrampungake tugas pertahanan anti-pesawat, lan ing operasi teater Pasifik nyedhiyakake pertahanan udara kanggo zona pendaratan lan dhukungan kanggo pasukan darat. Frigates - kasedhiya pertahanan udara DESO.
          1. +3
            25 Mei 2023 15:35
            Kutipan: Alexey R.A.
            padha multifungsi.

            temtunipun.
        2. +2
          26 Mei 2023 02:19
          Sampeyan ora bisa mbantah ... Senajan, yen perang langgeng kanggo sawetara liyane saka taun, Dönitz bisa Count ing mbales. Seri XXI, dibangun kanthi jumlah komersial (lan wis ana backlog), bisa ngganti alignment kanthi signifikan kanggo sawetara taun sabanjure, miturut prakiraan sekutu dhewe.
          1. 0
            26 Mei 2023 09:11
            Kutipan saka Submariner971
            Sanadyan perang mau nganti pirang-pirang taun, Dönitz bisa mbales dendam

            meh ora. Kaping pisanan, kapal selam entuk sukses gedhe nglawan konvoi Atlantik bebarengan karo pesawat pengintai, sing, nyatane, nemokake konvoi lan gabung karo kapal selam, sing ora bisa ditindakake maneh. Lan kapindho, sanajan XXI minangka revolusi, perkembangan janin uga ora mandheg
          2. +3
            26 Mei 2023 11:10
            Kutipan saka Submariner971
            Sanadyan perang mau nganti pirang-pirang taun, Dönitz bisa uga ngetung kanggo mbales dendam. Seri XXI, dibangun kanthi jumlah komersial (lan wis ana backlog), bisa ngganti alignment kanthi signifikan kanggo sawetara taun sabanjure, miturut prakiraan sekutu dhewe.

            Malah karo seri XXI, prau silem Kriegsmarine wis sethitik kasempatan. Kanthi kabeh kaluwihan, kapal selam iki tetep diesel-listrik, sing tegese kudu ajeg mbukak mesin diesel kanggo ngisi daya baterei. Lan ing kana, ing permukaan utawa liwat RDP, ing taun 1945 ora ana bedane maneh: udhara ing Atlantik diblokir dening patroli pangkalan. Bebarengan karo wong-wong mau, misahake klompok telusuran lan anti-kapal selam kanthi karya AVE. Konvoi kasebut nyeret karo klompok tutup, uga saka AVE, sing ngubengi klompok udara zona 100 mil ing jalur konvoi lan sektor sisih. Patroli dasar lan dek dilengkapi radar, nggawa torpedo anti-kapal selam RGAB lan FIDO.
            Lan nglawan wong-wong mau - kapal selam budheg lan wuta, sing mung bisa ngandelake data intelijen radio utawa data babagan deteksi KOH dening kapal selam liyane. Kajaba iku, perlu kanggo mbukak udhara kanthi ati-ati - HF / DF ora turu. Kanthi tekane saka AVE, "Condors", kang sadurunge inspirasi wedi lan medeni ing KOH, piyambak dadi game - lan kapal selam ilang data saka pengintaian aerial.
            Nyatane, sistem NATO ASW nglawan kapal selam nuklir Angkatan Laut kita minangka pangembangan kreatif sistem 1945.
      2. +1
        25 Mei 2023 18:40
        Moskow mung prau cilik, lan iki sing ngrusak dheweke. Kakehan karo gaman nyerang ora ana papan kanggo pertahanan udara sing dipercaya. Kita sinau materi.
        Kapal selam Jerman ora bisa mandheg ngirim kapal ing Atlantik. Nanging Bismarck nindakake iku. Nganti dheweke tenggelam, kanthi cara, kanthi ora sengaja, "Peluru Emas" klasik, tarif asuransi transportasi mundhak ing Inggris dadi 25%. Iki tegese mandhek lengkap perdagangan maritim. Kita sinau materi loro.
        Kita nambah masalah otonomi lan seaworthiness kapal cilik lan entuk pamindahan minimal sing cukup saka kapal ing zona segara adoh, ora kanggo sebutno kapal segara sepuluh ewu ton. Luwih luwih apik.
        Lan ora ana peluncur rudal pesisir sing bakal ngganti armada permukaan.
        1. +1
          26 Mei 2023 02:22
          Persenjataan pertahanan udara Moskow ora bisa diarani lemah kanthi cara apa wae, iki mesthi ora dadi subyek "tabungan".
          1. 0
            26 Mei 2023 08:35
            Subyek tabungan, menehi kritik paling ora kanthi asil. Rearmament kanthi senjata nyerang, umume, minangka musibah lawas saka armada kita. Alah.
          2. +1
            26 Mei 2023 11:18
            Kutipan saka Submariner971
            Persenjataan pertahanan udara Moskow ora bisa diarani lemah kanthi cara apa wae, iki mesthi ora dadi subyek "tabungan".

            Iku ora ringkih, iku ora imbang kanggo solo sailing. 1164 minangka kapal penggedhe formasi kapal, "lengan dawa" - nggawa rudal anti-kapal jarak jauh lan sistem pertahanan udara DD. Kanggo panggonan seko, padha kudu kurban liyane saka garis pertahanan udhara, matesi piyambak ing kuna lan ora efektif "Osa-M" (ndeleng "Monsoon") lan "blowtorches" saka ZAK poto-mbela.
            Kanggo kapal tatanan iki wis kebak sabdho - "bolongan" ing nimbali udhara ing jarak cendhak lan dhuwure kurang ditutup dening kapal liyane saka tatanan sing nindakake sistem pertahanan udara sing cocog. Nanging nalika tumindak piyambak, ora ana sing nutupi bolongan kasebut.

            Mesthi, iku apik kanggo duwe kapal sing nggawa pangayoman kanggo kabeh wates. Nanging minangka asil saka universalization kuwi, TAVKR duwe pamindahan liwat 25 kt. eseman
            1. 0
              26 Mei 2023 15:13
              Kutipan: Alexey R.A.
              Nanging minangka asil saka universalization kuwi, TAVKR duwe pamindahan liwat 25 kt.

              Waduh.. koreksi: dudu TAVKR, nanging TAРKR - atom abot misil kapal penjelajah.
        2. +1
          26 Mei 2023 06:14
          Kapal cilik? Dadi segara ora amba banget. Ya, lan ora mung Moskow sing tenggelam kaya sing dakelingake. Kanggo setengah taun wis akèh losses.
  6. +8
    25 Mei 2023 12:08
    Kapal gedhe - mesthi biaya gedhe! Delengen (Zumwalt), biaya siji Zamwalt ($ 4,4 milyar) meh padha karo setengah biaya kapal induk, lan panggunaane uga dibahas, mung ora nemokake papan ing Angkatan Laut AS.
    1. +2
      25 Mei 2023 14:33
      Loro bedhil dipasang ing, njupuk menyang akun kabeh komponen saka dijupuk, siji dijupuk saka bedhil biaya watara $ 2 yuta. Dheweke mikir babagan nginstal peluncur rudal, nanging saiki luwih murah kanggo ngowahi SSBN Ohio kanggo nggawa operator rudal. Kapal selam nuklir lagi dimodernisasi, lan Zimvolts karat.
      1. +2
        25 Mei 2023 15:01
        Kutipan: Sergey39
        Loro bedhil dipasang ing, njupuk menyang akun kabeh komponen saka dijupuk, siji dijupuk saka bedhil biaya watara $ 2 yuta.

        Inggih, kaliber utama "Zamvolta" dirancang adhedhasar seri 32 Unit. Kanthi volume pesenan kasebut, biaya siji cangkang cukup ditrima. Lan nalika seri kasebut dipotong dadi telung kapal, banjur mung kanggo 2000 cangkang jinis LRLAP, armada kasebut ngetokake rega 2 milyar.
      2. -2
        25 Mei 2023 18:44
        Oh! Lan meriam jarak jauh super-duper iki ngobong kaya proyektil 5 ". Ayo, umpamane 30 kg bobot total, limang kilogram kanggo mesin jet, sawetara kilo kanggo sistem kontrol. Saka liyane, kita ngetung limang persen diwènèhaké kanggo bledosan lan kita njaluk sing kanggo dhuwit edan, kentut iki, supaya iku banget kanthi uncalan sethitik luwih saka kilogram saka bahan peledak menyang HZ.
        Oh, aku wedi, aku wedi!
    2. +1
      25 Mei 2023 23:56
      muspra padha moyoki ing zumvolt. Dadi akeh sistem lan teknologi anyar sing wis diuji supaya proyek sabanjure, kanthi njupuk kabeh jambs Zumvolt, bisa uga kaget banget.
      1. +1
        26 Mei 2023 11:52
        Amarga kasunyatan manawa proyek anyar yaiku Arly sing dimodernisasi - apa? :))
      2. 0
        26 Mei 2023 11:54
        Kutipan saka Krivobokoff
        muspra padha moyoki ing zumvolt. Dadi akeh sistem lan teknologi anyar sing wis diuji supaya proyek sabanjure, kanthi njupuk kabeh jambs Zumvolt, bisa uga kaget banget.

        Ora bisa ing prinsip. Ora babagan teknologi, nanging babagan rega. Sing luwih akeh lonceng lan singsot (lan ing kene wong Amerika ngerti akeh), rega mundhak menyang angkasa. Ora nggawe senjata sing murah lan dipercaya.
  7. +3
    25 Mei 2023 12:24
    Ing asas, kang voiced apa wong normal wis dawa mangertos, padha ngomong - "Yen sampeyan pengin ngrusak negara cilik, menehi cruiser ..." - Sir Winston Churchill. Lan sing paling gedhe yaiku kapal induk ngguyu Mung negara sing nyetak nenek-nenek sing bisa mbayar kemewahan kanggo njaga akeh palung gedhe, lan setengah saka wong-wong mau terus-terusan ana ing dermaga perusahaan pelayaran. Kabeh sing luwih ora bisa dimangerteni yaiku jerks periodik babagan kabutuhan Federasi Rusia duwe monsters kasebut. Lan sing bakal menehi hasil karo Bunch saka masalah ing acara saka karusakan kanggo operator pesawat, contone, nang endi wae ing Atlantik ..? Lan kenapa perlu? Proyek daya ing pesisir Papua? Senjata modern wis ngidini sampeyan ora wedi karo klompok operator pesawat, Patriot minangka conto iki, sing duwe operator pesawat utawa kapal gedhe kudu wedi, nanging ndhelikake)).
    1. 0
      25 Mei 2023 23:58
      Matur nuwun Gusti amarga ora ana sing nganggep sampeyan serius ing antarane para ahli Tionghoa kaya sampeyan, lan negara kasebut kanthi tenang nggawe armada sing siap tempur kanggo awake dhewe.
      1. +2
        26 Mei 2023 06:18
        China duwe kahanan sing beda. Dheweke duwe garis pantai sing gedhe saka segara anget sing setengah saka populasi urip.
  8. +7
    25 Mei 2023 12:25
    A penulis beda nyoba kanggo pass mati kang "wet girlish impen" minangka masalah saka Federasi Rusia, Suggests, (benefactor,), wong Rusia bodho, sing padha kaya negara pancen tanah. Lan dheweke ora butuh apa-apa kajaba kapal penjaga pantai. Lan sakperangan alesan, penulis artikel kuwi tansah dadi salah siji Saxon arrogant, utawa, ing paling banget, Jepang. Apa sing bakal ditindakake para bocah yatim miskin tanpa nasehate? /nangis baya/

    Lan carane njaluk PLAB metu saka pangkalan lan menyang segara mbukak ora penting. Aku wis meneng babagan nilai independen "armada ing makhluk".
  9. +5
    25 Mei 2023 12:25
    Yen "analis" Barat nulis omong kosong kaya ngono, mula kapal kita ora kabeh ala.
  10. +4
    25 Mei 2023 12:31
    Tren utama situs iki yaiku kutipan saka "panemu ahli" Kulon, misinformasi Ukrainia lan publikasi artikel histeris lan alarmis. Ketoke ora tanpa alesan situs kasebut ditransfer saka hoster Rusia menyang Amerika cloudflare, sanajan bisa uga luwih murah lan luwih aman ing AS, dheweke ora tundhuk Roskomnadzor. Ala banget iku situs apik.
    1. -5
      25 Mei 2023 12:32
      Sampeyan mbokmenawa salah, ing nalisir, situs iki wis dadi luwih "katun"
      1. -4
        25 Mei 2023 18:13
        Dheweke dadi cangkeme propaganda Rusia
    2. 0
      25 Mei 2023 14:42
      Cloudflare minangka sistem perlindungan DDOS. Hosting Amerika luwih murah lan luwih dipercaya tinimbang kita, sayange. Lan tujuan situs apa wae yaiku entuk bathi, luwih becik maksimal.
  11. +1
    25 Mei 2023 12:34
    Elinga diskusi anyar babagan operator pesawat lan "kebutuhan penting" kanggo Rusia?
    Sadurunge dealing with segara, siji kudu sinau kanggo ngontrol kali, kaya Dnieper, lan segara pedalaman, kaya Segara Ireng. Lan iki sampeyan butuh akeh, atusan lan ewu, kali cilik lan lincah lan prau segara - rudal, artileri, torpedo, penyapu ranjau, pemburu, lan liya-liyane.
    1. +2
      25 Mei 2023 12:49
      Kutipan: Kostadinov
      kita kudu sinau kanggo ngontrol kali kaya Dnieper, lan segara pedalaman kaya Segara Ireng. Lan kanggo iki sampeyan butuh akeh, atusan lan ewu, kali cilik lan lincah lan prau segara -

      Pancen ora perlu
    2. +3
      25 Mei 2023 13:32
      Kutipan: Kostadinov
      Lan iki sampeyan butuh akeh, atusan lan ewu, kali cilik lan lincah lan prau segara - rudal, artileri, torpedo, penyapu ranjau, pemburu, lan liya-liyane.

      Ya ... banjur gawe atusan pesawat kanggo nyedhiyakake pertahanan udara kanggo armada iki. Lan dumadakan weruh yen pesawat iki bisa nindakake paling saka sawijining tugas, nggawe sawetara prau ora perlu. eseman
      Aku ora ngomong bab masalah manggonke senjata lan peralatan elektronik ing cilik lan cepet kapal - metu, IPC wis ngalami évolusi kanggo corvettes siji lan setengah ewu ton.
    3. 0
      26 Mei 2023 00:03
      Sampeyan bisa uga wis krungu bab Rute Segara Lor? Malah tanpa njupuk menyang akun kahanan saiki karo SVO, yen Nakhimov ora isin adoh saka iku karo tutup udhara kanggo swiwi Kuzi, AUG Amérika bakal isin adoh ana. Bukak sepisanan babagan sejarah lan maca babagan peran armada ing pambentukan Kakaisaran Inggris utawa Amerika Serikat.
  12. +1
    25 Mei 2023 12:36
    kabeh dikenal ing comparison - yen, tinimbang modernizing "elang", sawetara frigates karo senjata modern, utawa tentara drones angkatan laut, dibangun kanggo dhuwit lan istilah padha, banjur iki cara metu ... lan yen, minangka mungsuh menehi saran, mung ora nglampahi dhuwit ing modernisasi (lan dhuwit, minangka biasanipun nandur modal ing kertas utawa jumlah liyane) - banjur solusi ketok!
  13. +1
    25 Mei 2023 13:24
    Apa ora nimbang kolaborasi karo ahli desain kapal Cina lan Rusia. Spesialis Cina tanggung jawab kanggo ngrancang kasus kasebut, kayata kasus 054A utawa kasus 052B / C / D / DL lan daya internal; Spesialis Rusia melu analisis dinamika kapal lan, gumantung saka kahanan, instalasi senjata lan elektronik kanggo sistem Rusia. Ngelingi opsi pangiriman lan kacepetan produksi saka galangan kapal Cina, aku mikir iki minangka masalah sing pantes ditimbang.
    Pangopènan kapal lawas iki nyasarake kru babagan operasi kapal saiki lan dampak peralatan sing wis kadaluwarsa ing kahanan urip lan operasi tempur kru, sing mbebayani banget. Kanthi kendel nyingkirake masa lalu sing kebak lan ngrangkul masa depan sing anyar.
    1. +2
      25 Mei 2023 14:49
      Apa ora nimbang kolaborasi karo ahli desain kapal Cina lan Rusia.

      Apa sampeyan nulis iki marang para laksamana sing lungguh ing VO? eseman Kajaba iku, sanajan aku ora percaya.
    2. +2
      25 Mei 2023 16:14
      Kutipan: flying_shark
      Apa ora nimbang kolaborasi karo ahli desain kapal Cina lan Rusia. Spesialis Cina tanggung jawab kanggo ngrancang kasus kasebut, kayata kasus 054A utawa kasus 052B / C / D / DL lan daya internal; Spesialis Rusia melu analisis dinamika kapal lan, gumantung saka kahanan, instalasi senjata lan elektronik kanggo sistem Rusia. Ngelingi opsi pangiriman lan kacepetan produksi saka galangan kapal Cina, aku mikir iki minangka masalah sing pantes ditimbang.

      Wong Tionghoa ora butuh babar pisan. Dheweke wis suwe sinau kabeh lan kapal keling kaya kue panas. Kita ora bisa nggawe prau motor kanthi cepet. Mulane, kita ora kasengsem ing kabeh lan mung bakal ngganggu lan alon mudhun.
    3. +1
      25 Mei 2023 16:23
      Lan sampeyan bisa takon, kenapa kabeh iki? :))) Masalah apa sing sampeyan coba ngrampungake karo proposal rasionalisasi sampeyan?
    4. +2
      25 Mei 2023 18:25
      Kutipan: flying_shark
      Apa ora nimbang kolaborasi karo ahli desain kapal Cina lan Rusia. Spesialis Cina tanggung jawab kanggo ngrancang kasus kasebut, kayata kasus 054A utawa kasus 052B / C / D / DL lan daya internal; Spesialis Rusia melu analisis dinamika kapal lan, gumantung saka kahanan, instalasi senjata lan elektronik kanggo sistem Rusia. Ngelingi opsi pangiriman lan kacepetan produksi saka galangan kapal Cina, aku mikir iki minangka masalah sing pantes ditimbang.

      Iki kabeh banget mulia, nanging apa bab bab GEM? eseman
      Wong Tionghoa ora bakal ngedol awak karo mesin turbin gas kapal sing dipasang. Mung amarga produksi mesin turbin gas Cina disambungake menyang "Zorya-Mashproekt" Ukrainia kanthi kabeh sertifikat pangguna pungkasan lan liya-liyane. Lan sikap Zorya marang kita ora beda karo sikap loro pabrikan mesin turbin gas sing isih ana - RR lan GE. Lan ora ana wong ing China sing bakal menehi risiko nyedhiyakake mesin turbin gas kanggo armada kanggo kita.
      Lan tanpa mesin turbin gas, ora ana bedane antarane awak proyek 052D sing digantung ing tembok tanpa mesin lan awak proyek 22350 sing digantung ing tembok tanpa mesin.
      1. 0
        26 Mei 2023 03:35
        China wis adol 20 turbin gas sipil menyang Rusia kanggo ngangkut gas. Turbin gas iki kabeh China GT25000, lan China wis ngerti model turbin gas iki lan bisa njamin produksi. 052DL/055 wis ngasilake akeh emisi, sing minangka salah sawijining bukti paling kuat manawa stabilitas kinerja bisa ngonfirmasi kedewasaan turbin gas ing China. Kanthi conto populer iki lan tingkat kerjasama militer sing luwih dhuwur sing ditindakake dening menteri pertahanan China lan Rusia, kenapa ora fantasize? Dibandhingake karo larangan lengkap babagan penjualan Rolls-Royce lan General Electric, turbin gas Cina isih bisa dirembug.
  14. +5
    25 Mei 2023 13:28
    Supaya ora ngelu, kapal kudu dibangun ing seri 7-10 bêsik. Dadi ing USSR padha ngrancang. Lan karo ambruk USSR, padha nampa Piece ageng kapal, tinimbang kang kapal cilik ing seri saiki bakal katon luwih optimal. Nanging apa, iku.
  15. 0
    25 Mei 2023 14:03
    "Battlecruisers")))))) penulis ngombe racun ...
    1. +4
      25 Mei 2023 14:13
      Kadhang-kadhang kasebut ing Kulon, mula ora perlu racun :))
  16. -1
    25 Mei 2023 14:54
    Ya ... banjur gawe atusan pesawat kanggo nyedhiyakake pertahanan udara kanggo armada iki. Lan dumadakan weruh yen pesawat iki bisa nindakake paling saka sawijining tugas, nggawe sawetara prau ora perlu. mesem

    Yen penerbangan kabeh tugas armada bisa ngrampungake kabeh kapal sing luwih gedhe ora dibutuhake. Prau cilik lan lincah luwih angel ditabuh, lan uga duwe pertahanan udara dhewe.
    Aku ora ngomong babagan masalah nyelehake senjata lan peralatan elektronik ing kapal cilik lan lincah - ing kana, IPC wis berkembang dadi korvet siji lan setengah ewu ton.

    ICBM ora bisa diselehake ing wong-wong mau, nanging kanggo Dnieper lan pesisir Segara Ireng kanggo prau 300-400 ton utawa landing barge, persenjataan lan waja BMP 3, utawa turret tank, kabeh ATGM lan MANPADS, Pantsir, MLRS, paling tambang torpedo lan rudal anti-kapal Kaliber kanggo persenjataan bakal cukup Navy. Iku ora perlu lan aku ora bakal dhaftar kabeh.
    1. +4
      25 Mei 2023 15:15
      Kutipan: Kostadinov
      Kapal cilik lan lincah luwih angel ditabrak.

      Aja mlayu saka sniper - sampeyan bakal mati kesel. ©
      Inget nasib sethitik lincah versi domestik saka SV-90 ing Snake? Deleng, Yankees malah nggawe UAB saka Mark 82-84 kanthi kemampuan kanggo nggarap target obah.
      Kutipan: Kostadinov
      lan uga duwe pertahanan udara dhewe

      Uh-huh ... MANPADS ing pedestal kanggo tenang kru. Maksimum bisa - rudal mlebu katon jelas ing ngarsane.
      Sistem pertahanan udara waras MD nampilake pamindahan prau ing ngisor 700-800 ton.
      Kutipan: Kostadinov
      nanging kanggo Dnieper lan pesisir Segara Ireng kanggo prau 300-400 ton utawa tongkang landing, persenjataan lan waja BMP 3, utawa turret tank, kabeh ATGM lan MANPADS bakal cukup.

      Banjur UAV karo URO / UAB bakal mabur menyang kita - lan pitungan MANPADS bakal bisa ngancam kanthi ajiné. Mulane, sanajan kanggo ATGM, jangkauan operasi luwih gedhe tinimbang kisaran rudal MANPADS.
      Ing dharatan, MANPADS mbenerake kehadirane kanthi kemungkinan penempatan rahasia - pesawat / helikopter mung ora ndeleng pitungan lan mlebu zona peluncuran. Nanging ora bisa ndhelikake ing segara.
      Kutipan: Kostadinov
      Carapace, MLRS, paling tambang torpedo lan rudal anti-kapal Kaliber ing layanan karo Angkatan Laut.

      Kapal cilik lan lincah karo "Shell" lan "Kaliber" - iki RTOs ing 1000 ton pamindahan.
      Tanpa supremasi udhara, iku minangka target ngambang, sing dibuktekake dening wong Libya ing taun 80-an: RTO sing ditemokake lan diklasifikasikake sawise siaran pisanan stasiun radar, lan banjur "harpoon" mabur kanggo ngunjungi dheweke.
      Lan kapal karo "Kaliber" lan luwih utawa kurang waras pertahanan udara mundak akeh kanggo 2500 ton lan dadi menyang corvettes.
  17. +1
    25 Mei 2023 15:16
    Wong manca iki mbantah awake dhewe lan ora bisa mutusake. Salah siji Rusia ora bisa ndhukung utawa layanan, apamaneh modernisasi raksasa iki, utawa bisa amarga langsung ngakoni ing ngisor iki sing kabeh padha, Rusia wis Admiral Nakhimov ekstradisi ... siji modern arep mlebu layanan.
  18. 0
    25 Mei 2023 15:46
    Wis meh 25 taun ing abad kaping 21 ing pekarangan. Umur transisi menyang sistem tanpa awak.
    Lan babagan otomatisasi proses ing kapal kasebut? Ing Kuza lan ing Petra karo Nakhimov? Pira kru? Teknologi wong wadon isih nglairake, wis ora muter maneh.
    Peter kru 744 wong. Kuznetsov meh 2000 wong. Tegese, kapal 3 iki meh 4 ewu wong, karo personel ing pesisir.
    Saliyane dhuwit, kapal kasebut mbutuhake sumber daya manungsa sing akeh. Lan uga disiapake. Lan apa sing bakal kelakon yen padha ora Recruit tim, padha ngandika padha bakal mudhun ing setengah, padha ngomong, ngendi kita bakal nemokake wong. Sepira kapal kasebut bakal siap tempur lan siap kanggo nindakake misi tempur?
    Ayo kula ngelingake sampeyan yen 135 wong ditimbali ing Rusia sajrone mangsa, lan iki 270 saben taun. Nanging saliyane armada, kita duwe akeh cabang militer liyane sing mbutuhake akeh pejuang sing dilatih. Utamane saiki.
    Awak saka Zumwalt kasebut ana 78 wong. Frigate Gorshkov kira-kira 200 wong. Moscow duwe udakara 500.
    Nanging saliyane tentara, ana ekonomi nasional, kalebu industri pertahanan, ing ngendi personel sing mumpuni uga kudu kerja. Inggih, unit daya, pengawal tapel wates, pasuryan, polisi, Pengawal Nasional, Federal Penitentiary Service, pejabat bea cukai, bailiffs, jaksa, penyidik. Lan iki kabeh wong umur gelut.
    1. +6
      25 Mei 2023 16:20
      Quote: Oleg Ogorod
      Kuznetsov meh 2000 wong.

      Sing luwih saka 600 wong - sayap udara
      Quote: Oleg Ogorod
      Awak saka Zumwalt kasebut ana 78 wong.

      Lan kru Gerald Ford - 2500 anggota kru ditambah karo klompok udara sing padha. Total 5000 wong
    2. +3
      25 Mei 2023 18:16
      Quote: Oleg Ogorod
      Awak saka Zumwalt kasebut ana 78 wong. Frigate Gorshkov kira-kira 200 wong. Moscow duwe udakara 500.

      We njupuk serial modern EM URO USN saka jinis "Arleigh Burke". Awak biasa 337-380 wong, gumantung saka modifikasi.
  19. -1
    25 Mei 2023 16:28
    pers barat lucu
    Pendapatan anggaran Rusia luwih saka 50 triliun rubel
    lan pengeluaran kira-kira 37 triliun rubel.
    iki ora ngetung bathi sing didhelikake saka anggaran Federasi Rusia
    Kutha Moskow nyetor 1-2 triliun rubel saben wulan
  20. -1
    25 Mei 2023 16:38
    Quote: Andrey saka Chelyabinsk
    Sing luwih saka 600 wong - sayap udara

    600 wong kanggo 20 pesawat (sanajan ana sawetara rolas isih)?
    Lan apa sing ditindakake 1400 wong liyane? Minyak bahan bakar dibuwang menyang ketel? Apa salju diresiki ing dek?
    1. +2
      25 Mei 2023 17:05
      Quote: Oleg Ogorod
      600 wong kanggo 20 pesawat (sanajan ana sawetara rolas isih)?

      Ya, nanging ora dening rolas, nanging dening resimen udara + helikopter. Lan ya, pancen ora cukup. Mung pesawat modern kanggo 1 jam penerbangan mbutuhake pangopènan 25-50 jam manèh. A Bunch saka macem-macem spesialis. Lan ora preduli saka ngendi pesawat iki mabur - saka lapangan udara utawa dek.
      Quote: Oleg Ogorod
      Lan apa sing ditindakake 1400 wong liyane?

      Njupuk kapentingan ing komposisi saka peralatan kapal. Kabeh radar, sistem komunikasi, kontrol penerbangan, senjata, energi, lan liya-liyane.
      Ing Amerika, aku mbaleni, 2500 wong melu iki.
      Lan siji setengah atus wong Zamvolta iku omong kosong, nyatane, kapal kasebut umume ora bisa perang kanggo slamet.
      Sawise kabeh, kita uga, ing sawijining wektu, ngotomatisasi kapal selam nuklir kanggo ngrampungake gumun, oke, paling ora dheweke ngganti pikirane.
  21. +1
    25 Mei 2023 16:42
    Kutipan saka: Romario_Argo
    pers barat lucu
    Pendapatan anggaran Rusia luwih saka 50 triliun rubel
    lan pengeluaran kira-kira 37 triliun rubel.
    iki ora ngetung bathi sing didhelikake saka anggaran Federasi Rusia
    Kutha Moskow nyetor 1-2 triliun rubel saben wulan

    Miturut undang-undang anggaran, pendapatan anggaran federal ing 2023 direncanakake kanthi jumlah 26 triliun 130,3 milyar rubel, biaya - 29 triliun 55,6 milyar rubel, defisit - 2 triliun 925,3 milyar rubel.
  22. 0
    25 Mei 2023 16:45
    Yen yacht saka oligarki wis didol ing wektu, puluhan Peter the Greats bisa dibangun kanthi hasil!
    1. 0
      25 Mei 2023 18:57
      Nek mbah duwe penis dudu mbah, mbah.
      Nanging kanggo mbangun rolas manuk garudha, perlu kanggo nasionalisasi kabeh oligarki, nganti pabrik pungkasan. Lan sawetara dekade. Yacht ora bakal mbantu ing kene. Masalahe luwih jero tinimbang sing diwakili dening jingoists saka sofas.
  23. 0
    25 Mei 2023 19:17
    Quote: Andrey saka Chelyabinsk
    Ya, nanging ora dening rolas, nanging dening resimen udara + helikopter. Lan ya, pancen ora cukup. Mung pesawat modern kanggo 1 jam penerbangan mbutuhake pangopènan 25-50 jam manèh. A Bunch saka macem-macem spesialis. Lan ora preduli saka ngendi pesawat iki mabur - saka lapangan udara utawa dek.
    Quote: Oleg Ogorod
    Lan apa sing ditindakake 1400 wong liyane?

    Njupuk kapentingan ing komposisi saka peralatan kapal. Kabeh radar, sistem komunikasi, kontrol penerbangan, senjata, energi, lan liya-liyane.
    Ing Amerika, aku mbaleni, 2500 wong melu iki.
    Lan siji setengah atus wong Zamvolta iku omong kosong, nyatane, kapal kasebut umume ora bisa perang kanggo slamet.
    Sawise kabeh, kita uga, ing sawijining wektu, ngotomatisasi kapal selam nuklir kanggo ngrampungake gumun, oke, paling ora dheweke ngganti pikirane.


    Aku bisa ngetung jam normal.
    500 abdi, Aku dibusak 100 pilot kanggo 10 pesawat lan 6 helikopter saben dina (telung Watches saka 170 wong saben menehi 4000 wong-jam. Dibagi dening 25, dening 24 jam, ing cendhak, 7 pesawat kudu ing udhara watara jam. Mubeng jam!
    Kuzya wis dadi simulator latihan kanggo dangu, lan aku ngira ora ana sing cedhak karo jumlah kru / kru sing ditulis.
    Lan iki kapal saka ideologi outdated, nalika sumber daya manungsa USSR gedhe, lan jurusan automation cilik.
    Sistem ngunci kompartemen otomatis kudu nglawan kaslametan kapal. Lan sistem pemadam kebakaran otomatis.
    1. +2
      25 Mei 2023 23:00
      Quote: Oleg Ogorod
      Aku bisa ngetung jam

      Ya, sampeyan ora apik banget. Kaping pisanan, 25 jam minimal, nanging luwih akeh, utamane ing Su-33 lawas. Kapindho, sampeyan duwe wong sing kerjane kanthi beban 100%, nanging iki ora kedadeyan, downtimes kudu kedadeyan amarga kerja sing ora rata.
      Lan pungkasane, ya, Kuznetsov dirancang kanggo nyedhiyakake 6 pesawat ing udara kanthi terus-terusan + 12 kanthi kesiapan kanggo lepas landas.


      Quote: Oleg Ogorod
      Kuzya wis dadi simulator latihan kanggo dangu, lan aku ngira ora ana sing cedhak karo jumlah kru / kru sing ditulis.

      Mungkin ora ing syarat-syarat sayap udhara, nanging kok iki ngandika?
      Quote: Oleg Ogorod
      Lan iki kapal saka ideologi outdated

      Marang iki kanggo Amerika sing mbangun AB paling anyar ing ideologi padha
      Quote: Oleg Ogorod
      nalika sumber daya manungsa USSR gedhe, lan jurusan automation cilik

      Banjur, kanthi cara sing aneh, USSR nggawe kapal selam nuklir kanthi setengah kru tinimbang ing Amerika Serikat.
      Quote: Oleg Ogorod
      Sistem ngunci kompartemen otomatis kudu nglawan kaslametan kapal. Lan sistem pemadam kebakaran otomatis.

      Lan kang saka ndhuwur bakal ndandani, ngomong, kabel FCS rusak?
      1. +2
        26 Mei 2023 11:40
        Miturut cara, lan wong-wong sing ngladeni arresters, fender gas, lift pesawat, peralatan tambahan saka resimen udhara - iku BC-6 utawa BC-5?
        Kajaba iku, BC-6 uga kudu duwe "rompi multi-warna" sing nyedhiyakake kabeh sirkus take-off lan landing ing dek penerbangan.
        Nyatane, klompok udara AB minangka resimen udara campuran kanthi TEC, BAO lan spesialis tambahan sing kudu njamin operasi tempur resimen kasebut ing ruang lan volume terbatas hangar lan dek penerbangan.
  24. +4
    25 Mei 2023 20:11
    Masalah ing negara ora kapal gedhe.
    Lan akeh pengkhianat perjanjian lan snot humanistik saka pimpinan negara kita. Mung sakperangan alesan iki snot ora ditrapake kanggo kita wong lanang
  25. 0
    25 Mei 2023 20:47
    Quote: Oleg Ogorod
    Njupuk kapentingan ing komposisi saka peralatan kapal. Kabeh radar, sistem komunikasi, kontrol penerbangan, senjata, energi, lan liya-liyane.

    Lan apa jenis senjata sing Kuzi duwe? Inggih, kajaba sawetara AK-650s lan daggers. Granit wis suwe. Radar, sistem kontrol penerbangan, apa ora iki fungsi sayap udara, sing ana 600 wong?
    1. +1
      25 Mei 2023 23:18
      Quote: Oleg Ogorod
      Lan apa jenis senjata sing Kuzi duwe? Inggih, kajaba sawetara AK-650s lan daggers.

      Mung 4 Dagger kira-kira 60 wong.
      Quote: Oleg Ogorod
      Padha ngomong ora ana granit kanggo dangu

      Dadi ora ana personel sing ngladeni, nanging sampeyan ngandhani kabeh babagan 2000 wong
      Quote: Oleg Ogorod
      Radar, sistem kontrol penerbangan, apa ora iki fungsi sayap udara, sing ana 600 wong?

      Apa ora apa-apa yen Kuznetsov duwe 9 radar, sing loro melu kontrol penerbangan?
  26. 0
    25 Mei 2023 21:15
    Ayo dadi latihan.
    Apa peran sing diarani. "kapal gedhe" ing sajarah Rusia anyar? Peran kasebut pasif. Apa duwe Kuznetsov, apa Moscow duwe. Nimbulaké? kasedhiya. Alasan? Semono uga.
    Apa dheweke butuh alesan kasebut? Saben uwong bakal menehi jawaban kanggo iki.
    Kesimpulan.
    Yen sampeyan perlu "checkers" - ya, kita bakal lim patch ing tembelan lan alesan ing alesan.
    Kudu budal? Banjur karo sadurunge "klompok comrades" kita ora ing dalan.
  27. +1
    26 Mei 2023 00:07
    Iku mung sing jinis iki "pengamat" marang apa jenis artikel kanggo nulis, lan menehi panas. Bodho mesthi. Kapal gedhe larang, nanging uga ngatasi masalah gedhe. Sampeyan ora bisa ngirim corvette marang AUG, padha bakal titik lan nglelebke. Kapal perang utawa cruiser iku prakara liyane. Mesthi, dheweke bakal ndeteksi, nanging bisa uga ora kedadeyan kanthi tenggelam. Lan bakal mabur maneh.
  28. -1
    26 Mei 2023 07:39
    Bener, ing wektu kepungkur, wiwit 24 Februari, wis jelas kenapa masalah iki kedadeyan, uga kabeh liyane ing Wilayah Moskow.
  29. -2
    26 Mei 2023 10:24
    lan kabeh amarga padha ora mbangun kapal induk!
    Ngomong-ngomong, kepiye sekte operator pesawat lokal? meneng soko
  30. 0
    26 Mei 2023 11:10
    Yen kabeh sumber daya diekspor lan asil dikirim menyang luar negeri, mula kabeh negara dadi sirah gedhe kanggo Kremlinite. Nabiulina lan Siluanov langsung ngimpi ora sijine wong, utawa tentara, utawa angkatan laut, nanging kabeh budget menyang bank-bank Western kanggo kapentingan.
  31. 0
    26 Mei 2023 16:11
    Nerangake aku carane USSR bisa ndhukung armada, tentara, aviation, nanging saiki ora ana dhuwit.
    ? Aku ngerti yen anggaran Rusia lagi dijarah, lan iki dudu rahasia. Intine dheweke nyekel, dikunjara, nanging sampeyan ora bisa ngasilake dhuwit, dheweke ana ing luar negeri. Nanging, keuangan ing USSR digunakake kanggo pangopènan republik Baltik, pangopènan Polandia, Hongaria, Vietnam, China lan liyane. Lan cukup. Bisa mbayangno jumlah nyolong ing Rusia modern? Mekaten.
    1. 0
      26 Mei 2023 16:56
      Sembarang kapal gedhe iku sirah, lan saka wayahe lay mudhun kanggo decommissioning, mbutuhake wektu suwe kanggo desain, njupuk wektu suwe kanggo mbangun, wektu liwat lan isih ana ing saham, lan kapal cilik wis ing layanan. kanggo dangu. Modernisasi serius saka kapal gedhe meh ora mungkin, luwih murah kanggo mbangun sing anyar, banjur, jumlah dermaga garing kanthi ukuran sing cocog diwatesi, lan pembuangan kapal gedhe larang, contone, pembuangan operator pesawat Nimitz kira-kira ing milyar dolar. . Miturut cara, urip layanan kapal ora gumantung ing ukuran (kajaba operator pesawat).
  32. 0
    26 Mei 2023 16:41
    Kita butuh kapal gedhe kanggo segara.
  33. 0
    26 Mei 2023 16:51
    Kanthi gaman misil modern (liyane) ing kapal pangkat 1-2 (nganti lan kalebu pemusnah), ora perlu kapal pangkat 3 lan 4 (kapal jelajah lan kapal perang-pesawat) kanthi pangkat.
    1. 0
      29 Mei 2023 03:36
      Bener, operator pesawat, kapal perang lan kapal penjelajah, iki minangka kapal peringkat 1 (nganti lan kalebu perusak) ...
  34. 0
    26 Mei 2023 18:13
    Kutipan saka agond
    Sembarang kapal gedhe iku sirah, lan saka wayahe lay mudhun kanggo decommissioning, mbutuhake wektu suwe kanggo desain, njupuk wektu suwe kanggo mbangun, wektu liwat lan isih ana ing saham, lan kapal cilik wis ing layanan. kanggo dangu. Modernisasi serius saka kapal gedhe meh ora mungkin, luwih murah kanggo mbangun sing anyar, banjur, jumlah dermaga garing kanthi ukuran sing cocog diwatesi, lan pembuangan kapal gedhe larang, contone, pembuangan operator pesawat Nimitz kira-kira ing milyar dolar. . Miturut cara, urip layanan kapal ora gumantung ing ukuran (kajaba operator pesawat).

    Aku setuju, nanging aneh yen ing konteks artikel lan komentar padha lali bab unmanned boats-pembunuh kapal, utamané amarga ana conto anyar saka kapal Ivan Khurs.
    1. 0
      29 Mei 2023 03:34
      Nanging prau tanpa awak kuwi ora mbutuhake kapal kontrol lan panuntun dhumateng?
  35. -1
    26 Mei 2023 19:40
    Aku setuju karo "Kuznetsov" - sirah, mbuwang lan buntu. Babagan TAKR, aku ora setuju manawa iki minangka produk sing ora ana gunane - sanajan, sayange, masalah kerentanan kanggo sistem pertahanan rudal modern, lan luwih akeh kanggo serangan gedhe lan dipikirake kanthi apik. "Peter Agung" bisa nepaki misi pertempuran sawijining, nanging "Kuznetsov" ora bisa - bisa dimodernisasi kanggo dangu arbitrarily, ora bakal mandheg dadi masalah. Salah ukuran lan wujud, salah konsep, salah pembangkit listrik, lan liya-liyane.
  36. 0
    26 Mei 2023 20:26
    Lan njaga gerombolan operator pesawat ora ngelu. Elinga yen sajrone ndandani, kapal nampa senjata anyar. Nalika iku laksamana manca bakal lara sirah.
  37. 0
    26 Mei 2023 22:35
    "Aturan Britannia ing segara ..."
    https://www.ixbt.com/news/2022/08/29/novejshij-britanskij-avianosec-slomalsja-vskore-posle-otplytija.html
    https://dzen.ru/a/ZEpPRlvPyAKVo8VX
    1. 0
      27 Mei 2023 09:14
      Kuznetsov cilik banget minangka operator pesawat, kanggo pesawat kanthi ukuran Su utawa Mig, dheweke bakal duwe pesawat kanthi dimensi Yak-130, nanging pesawat VTOL sing luwih apik, nanging ora ana.
  38. 0
    29 Mei 2023 03:32
    Kapal gedhe mesthi dadi sirah gedhe kanggo armada negara apa wae ... Nanging apa sing dikarepake penulis ing artikel iki ora jelas ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"