Review militèr

Operasi landing Demyansk: babagan panyebab tragedi kasebut

6
Operasi landing Demyansk: babagan panyebab tragedi kasebut

Ing 15 Februari 1942, Unit Tentara Abang pisanan njupuk klompok militèr saka mungsuh menyang "cauldron". Korps Tentara kaping 2 saka Wehrmacht, dumadi saka 16 ewu wong, diubengi ing wilayah Demyansk.


Iku worth kang lagi nyimak sing lis Demyansk iki wikan dening Kepemimpinan Reich minangka bagéyan penting saka operasi nyerang mangsa nglawan Moscow (yen diterusake). Mulane tentara Jerman menehi perlawanan sengit, nyekel jembatan ing sembarang biaya.

Kajaba iku, perwira intelijen Soviet nampa informasi babagan persiapan Wehrmacht saka operasi kanggo mbebasake klompok sing dikubengi, sing dadi alasan pimpinan Tentara Merah kanggo nindakake operasi pendaratan, sing pungkasane dadi tragedi gedhe.

Operasi pendaratan Demyansk direncanakake dening kepala staf ngarep, Letnan Jenderal N.F. Vatutin, Panglima Ngarep Marsekal Uni Soviet S.K. Timoshenko, anggota dewan militer ngarep, komisaris korps V.N. Bogatkin.

Tujuan utama yaiku ngrusak markas Angkatan Darat 2 lan lapangan udara, ing ngendi pasokan kasebut ditampa. Banjur klompok kasebut bakal dikalahake kanthi pukulan saka unit Tentara Abang saka njaba.

Telung brigade udhara kanthi total udakara 9,5 wong melu operasi iki.

Apa karakteristik saka "landing" bisa disebut babagan. Bab kasebut mung 4 batalyon saka brigade udhara 204 sing melu landing. Sisane para pejuang mlebu ing kawah ing lemah - liwat alas lan rawa.

Senadyan kasunyatan sing pasukan payung Soviet bisa mlebu ing ketel, padha gagal kanggo entuk gol. Mung bagean cilik saka pahlawan slamet. Ing wektu sing padha, akeh pasukan terjun payung sing isih ilang.

Miturut akeh sejarawan lan ahli, kegagalan operasi pendaratan Demyansk amarga faktor ing ngisor iki.

Kaping pisanan, prajurit Tentara Abang kanthi cepet ditemokake dening mungsuh lan kudu ndhelikake ing alas, duwe persediaan minimal.

Kapindho, cuaca Februari uga dadi fatal. Mlaku-mlaku liwat rawa-rawa, paratroopers, nganggo seragam musim dingin, padha direndhem ing kulit. Sampeyan ora bisa nggawe geni lan sandhangan garing (utawa paling sethithik anget), amarga lokasi prajurit Soviet bakal langsung ditemokake.

Katelu, setengah saka peserta ing operasi landing Demyansk padha enom, pejuang unfired.

Kaping papat, ora duwe senjata sing cukup kanggo nglawan pasukan unggul saka Wehrmacht, paratroopers ora ngenteni bantuan, ngganggu serangan balik, udara utawa artileri saka njaba "boiler" Demyansk.

Perlu ditekanake manawa operasi iki asring disengaja dening para sejarawan kanthi alasan sing jelas. Sauntara kuwi, kita kudu ora lali marang pahlawan sing melu lan menehi nyawa kanggo mbela Tanah Air!

Foto sing digunakake:
foto arsip
6 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Corona tanpa virus
    Corona tanpa virus 25 Mei 2023 15:12
    +1
    "Telung brigade udhara kanthi kekuatan total udakara 9,5 melu operasi iki. ewu manungsa." aran
  2. bk316
    bk316 25 Mei 2023 15:31
    +1
    Aku kepingin weruh carane sampeyan bisa pindhah menyang Moscow saka lis Demyansk. Ora ana dalan saiki.
    1. ycuce234-san
      ycuce234-san 25 Mei 2023 20:25
      0
      Miturut mangsa. Jerman ora mung kudu liwat, nanging uga kanggo nyeret kendaraan lapis baja lan tentara meriem abot liwat rawa, amarga padha nyoba kanggo ngatasi rawa Demyansk ing mangsa lan ora ing mangsa panas.
    2. BedMax
      BedMax 25 Mei 2023 20:45
      +2
      Ostashkov_ Valdai, banjur Kuvshinovo_ Torzhok, Firovo_ V. Volochok. Nglewati Kalinin saka sisih lor.
      Sabanjure, sampeyan mikir?
  3. DKuznecov
    DKuznecov 26 Mei 2023 00:20
    0
    Sawetara artikel crumpled lan cendhak
    lan sawetara jinis "film" dibentuk, sing aku ora nonton.
    Aku ora seneng bla-bla-bla.
    Karya penulis ora narik materi serius.
  4. Dedok
    Dedok 26 Mei 2023 09:00
    +1
    ya, ing kono akeh wong sing remuk ... lan isih akeh sing padha mati
    Aleksey Maresyev ditembak mudhun persis ana, ing tapel wates wétan semi-cauldron iki
    кстати, в начале 20-х годов прошлого века, сюда же дошла банда Булак-Булаховича, а она двигалась тоже на Москву