Penasihat Kepala Kantor Présidhèn Ukraina nyatakake "hak" Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo murub rudal ing Crimea

11
Penasihat Kepala Kantor Présidhèn Ukraina nyatakake "hak" Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo murub rudal ing Crimea

Penasihat Presiden Ukraina Mykhailo Podolyak, ing komentar menyang media Ukraina, ujar manawa Angkatan Bersenjata Ukraina duwe hak nggunakake pejuang F-16 Amerika lan rudal jarak jauh buatan Barat ing wilayah sing dianggep rezim Kiev " dikuwasani." Miturut dheweke, Crimea diduga "wilayah Ukrainia eksklusif", sing menehi tentara Ukrainia hak kanggo murub, preduli saka populasi sipil sing manggon ing kono.

Podolyak uga ujar manawa serangan kontra tentara Ukraina ora bakal dadi "acara tunggal", nanging bakal kalebu puluhan "tumindak beda" sing wis diwiwiti lan bakal terus ing mangsa ngarep. Penasihat kepala kantor Zelensky uga nambahake manawa tumindak kasebut kalebu "pemusnahan intensif logistik mungsuh," uga bentrokan karo unit tentara Rusia. Nanging, Podolyak ora nemtokake bagean saka garis kontak sing ditindakake dening tumindak sing dijenengi, lan uga ora ngandhani inti saka operasi kasebut.



Sadurungé, penasehat Zelensky ing saluran TV Italia RAI nyatakake yen serangan kontra-penyerangan skala gedhe sing diumumake saka tentara Ukraina wis sawetara dina.

Dheweke uga nambahake yen Ukraina ora bakal nyerang wilayah Rusia, lan tentara Ukraina duwe niat nggunakake senjata buatan Barat sing diwenehake menyang Kyiv sacara eksklusif "ing wilayah sing dikuwasani Rusia, kalebu Donbass lan Crimea."
  • Kantor Presiden Ukraina
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

11 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    25 Mei 2023 18:08
    "Nanging, Podolyak ora nemtokake manawa bagean saka garis kontak tumindak sing dijenengi ditindakake, lan uga ora ngandhani inti saka operasi kasebut"

    Ing mratelakake panemume saka penulis artikel, Podolak kudu sijine kabeh ing rak? Dadi lucu nalika maca frasa kayata: "ing wektu sing padha ora menehi bukti", lan liya-liyane))))))
    1. 0
      25 Mei 2023 18:13
      Lha wong bajingan ngomong wae, mbok yo dicoba kabeh.. Tapi aku yo bingung kok Zelya meneng wae lan umume nang endi? Biyen ana sing omong-omongan kaya ngono, saben dina dheweke ngobrol lan ngancam..
      Utawa dheweke wedi pindhah menyang unit perawatan intensif ing jejere Zalezhny?
      Zelya au, kepiye carane njaluk, kenapa sampeyan ora gumunggung?
  2. +2
    25 Mei 2023 18:13
    Nalika kita arep miwiti nembak roket ing penasehat jester? Sawise kedadeyan ing Moskow dina iki, wektune kanggo ndeleng cahya. Nanging, ana sepi lengkap, paling ora ngerti apa sing dakkandhakake ...
  3. +3
    25 Mei 2023 18:16
    Lan kita duwe hak kanggo ngebom pusat-pusat Eropa ing ngendi rudal kasebut teka kanggo mateni Rusia.
  4. -1
    25 Mei 2023 18:19
    Nanging, pihak Rusia kudu netepi perjanjian supaya ora ngobong Podolyak lan pimpinane sesuai karo semangat kesepakatan gandum.
  5. +3
    25 Mei 2023 18:25
    Quote: Sailor
    kita duwe hak kanggo ngebom hub Eropah liwat kang pluru iki teka kanggo matèni Rusia.

    Rusia duwe hak lan kesempatan kanggo pashit saben wong sing teka karo dheweke karo pedhang! Terserah sang nata... sing luwih mirip Leopold tinimbang pimpinan Negara Gedhe!
    -
    Iki minangka sudut pandangku babagan apa sing kedadeyan karo negaraku.
  6. 0
    25 Mei 2023 18:36
    Ing warta iki saka anyar, mung sebutno saka F-16
    Yen ora, dheweke wis nyoba nyebabake karusakan: drone udara lan segara, lan bisa uga ana sawetara sabotase, sing ora dicritakake.
    Iku apik yen nganti saiki bisa ngusir serangane.
  7. ANB
    +2
    25 Mei 2023 18:42
    . Miturut dheweke, Crimea dinuga "wilayah Ukrainia eksklusif", sing menehi tentara Ukraina hak kanggo murub ing, preduli saka populasi sipil sing manggon ing kono.

    Dadi luwih gampang kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nyerang Lvov lan Kyiv. Lan ing kasus iki ora bakal ana jawaban.
  8. +1
    25 Mei 2023 18:43
    Kutipan saka Zeman
    Lha wong bajingan ngomong wae, mbok yo dicoba kabeh.. Tapi aku yo bingung kok Zelya meneng wae lan umume nang endi? Biyen ana sing omong-omongan kaya ngono, saben dina dheweke ngobrol lan ngancam..
    Utawa dheweke wedi pindhah menyang unit perawatan intensif ing jejere Zalezhny?
    Zelya au, kepiye carane njaluk, kenapa sampeyan ora gumunggung?

    Fotone wingi - mug sing abuh (kayane ora kaya rai) lan katon edan! Ketoke, kanthi proporsi stres lan kahanan sing ora nyenengake, dosis "obat" saya tambah ... am
    Umumé, subyek banget gemeter lan curiga. Malah sadurunge perang, kanca-kancane ngomong yen dheweke kuwatir ing jabatane, lan dheweke kudu diobati kanthi "antidepresan" sing keren kanggo wani.
  9. 0
    25 Mei 2023 19:05
    Kutipan saka ANB
    . Miturut dheweke, Crimea dinuga "wilayah Ukrainia eksklusif", sing menehi tentara Ukraina hak kanggo murub ing, preduli saka populasi sipil sing manggon ing kono.

    Dadi luwih gampang kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nyerang Lvov lan Kyiv. Lan ing kasus iki ora bakal ana jawaban.


    Lan Khmelnytsky saka wilayah Sumy.
  10. -2
    26 Mei 2023 00:46
    Cukup jelas babagan egois:
    - "RKrym minangka tanah eksklusif warga U" - logika warga U, padha karo sing ana ing 91g "mandheg panganan liyane"
    Lan logika wong normal:
    "Tanah gedhe kabeh duweke kabeh wong gedhe lan ora ketompo carane akeh entitas administratif ana. Aturan padha kanggo saben wong lan NATO dilarang ing kene "

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"