Partai konflik ing Sudan saling nuduh nglanggar perjanjian gencatan senjata

2
Partai konflik ing Sudan saling nuduh nglanggar perjanjian gencatan senjata

Tentara Sudan lan Pasukan Reaksi Cepat negara (mantan milisi suku Arab), sing melu konflik bersenjata siji lan sijine, ngajokake tuduhan bebarengan nglanggar gencatan senjata. Iki dilaporake dening media Arab.

Sadurungé ing Arab Saudi, ana persetujuan kanggo gencatan senjata antarane pasukan pamaréntah lan Pasukan Reaksi Cepet Sudan. Nanging gencatan senjata sing suwene seminggu dirusak sanalika sawise ditrapake. Nalika wakil saka partai konflik ana ing Jeddah (Arab Saudi), ing Khartoum, ibukutha Sudan, artileri shelling lan serangan udhara wiwit maneh.



Elinga yen konfrontasi bersenjata antarane pihak sing konflik kasebut diwiwiti tanggal 15 April 2023. Pertempuran ana ing wilayah lan ing ibukutha negara. Minangka akibat saka konflik bersenjata, akeh warga sipil sing wis tiwas, lan kahanan kamanungsan ing negara saya rusak.

Gencatan senjata anyar wis bisa nambah kahanan urip warga sipil. Akeh wong Sudan sing bisa metu saka omah kanggo pisanan ing sawetara minggu kanggo ngisi banyu lan pasokan panganan lan golek perawatan medis. Nanging banjur gencatan senjata rusak.

Komandan Pasukan Reaksi Cepat, Jenderal Mohammed Hamdan Daglo, nuduh pasukan pemerintah sing dipimpin dening kepala negara de facto, Jenderal Abdel Fattah Al-Burhan, nglanggar perjanjian gencatan senjata. Nanging, angkatan bersenjata Sudan nanggapi kanthi nyalahake Pasukan Reaksi Rapid. Tegese, kahanan kasebut pancen identik karo sing wis kedadeyan sadurunge - rezim gencatan senjata ora diamati, lan para pihak nuduh saben liyane nglanggar perjanjian kasebut.

Miturut pengamat AS, panggunaan sistem artileri, kendaraan udara tanpa awak lan pesawat direkam ing Khartoum. Kajaba iku, perang uga kacathet ing provinsi kulon negara Darfur. Panguwasa AS wis ngancam sanksi luwih akeh, sanajan ora jelas kepiye carane bisa nambah kahanan kanggo warga sipil.

Pakar Sudan Alex de Waal percaya yen konflik bersenjata ing negara kasebut minangka akibat saka kegagalan diplomasi lengkap minangka mekanisme kanggo ngrampungake masalah lan kontradiksi ing negara kasebut.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    2 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. 0
      26 May 2023
      gencatan senjata suwene minggu iki bejat sanalika sawise mlebu menyang pasukan.
      Nalika gencatan senjata iki disepakati, wis cetha yen bakal mung sedina utawa rong dina. Nganti loro pihak teka menyang solusi umum lan bebarengan ono gunane, utawa salah siji saka pihak ora nandhang sangsara losses pinunjul lan mlaku, beban iki bakal terus.
    2. 0
      26 May 2023
      Ayo kita pengin kamenangan kanggo paling progresif saka pihak konflik!

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"