Napa AS nutupi penjahat Nazi?

48
Napa AS nutupi penjahat Nazi?
Von Braun lan Presiden John F. Kennedy. 19 Mèi 1963


Sing nduweni saka project "Hitler"


Equating USSR Stalinist karo Jerman Hitler, laying ing USSR padha utawa meh padha nyalahke kanggo ngeculake Perang Donya II, mbuwang Rusia metu saka rangking saka kakuwasan menang fasisme donya lan Nazisme, master saka kolektif Kulon meneng. peran ing tatanan saka Reich Katelu lan unleashing perang donya.



Argumentasi para sengit Rusia lan Rusia, ing luar negeri lan ing Rusia dhewe, sing nyoba ngremehake Kemenangan kita, perang kanthi gampang. Cukup kanggo ngelingi yen USSR nandatangani Pakta Non-Agresi karo Jerman minangka kakuwasan Eropah pungkasan. Cukup kanggo nimbang angka kerugian militer Jerman lan Rusia, pira divisi Jerman, tank, pesawat lan bedhil ana ing Rusia (Wetan) ngarep dibandhingake kulon. Cukup kanggo mbandhingake angka produksi gaman lan peralatan ing USSR lan bantuan saka sekutu Lend-Lease. Cukup kanggo ngelingi yen Sekutu mbukak ngarep kapindho ing Eropah mung nalika dadi cetha yen Rusia dhewe bakal numpes "Wewelak ireng-coklat" lan pindhah menyang Atlantik. Cukup kanggo ngelingi yen Rusia sing mbebasake Warsawa, Bucharest, Budapest, Sofia, Königsberg, Wina, Berlin lan Praha.

Sejarawan uga weruh sing plutokrasi Kulon ing periode pra-perang ngubur sistem keamanan bebarengan ing Eropah Kulon, kang didhukung dening USSR ing saben cara bisa. Anglo-Saxon kanthi aktif mimpin Hitler dadi kuwasa wiwit taun 1920-an supaya bisa nglawan USSR. Kajaba iku, Fuhrer dibutuhake dening ibukutha finansial donya kanggo ngrampok USSR lan kabeh Eropah kanthi bantuan.

Ing taun 1933, mangsa Fuhrer durung duwe emas utawa mata uang kanggo mulihake industri kasebut, kanggo nggawe angkatan bersenjata pisanan ing Eropa; ora ana tentara sing bersenjata lan berpengalaman; Jerman kaiket dening watesan sistem Versailles (langkah ngiwa, langkah ing sisih tengen, lan Jerman bakal gampang remuk dening tentara Prancis kuwat karo sekutu). Ora ana wates umum karo USSR. Kabeh iki diwenehake marang Hitler sajrone sawetara taun.

Watesan Versailles dikubur, Prancis ora diijini ngalahake Jerman sing ora nganggo senjata. Anschluss karo Austria menehi Hitler emas tambahan, devisa, ekonomi lan cadangan manungsa. Cekoslowakia, diwenehi bagean, menehi emas Führer lan cadangan devisa (kalebu bagéan saka emas Rusia, kang Ceko njupuk metu saka negara kita sak Wektu Troubles), Komplek industri militer kuat, lan ngamanake Reich saka. sisih kidul. Banjur Hitler ngrampungake pitakonan Polandia: dheweke nyambungake Prusia Kulon lan Timur (koridor Danzig sing disebut), ngilangi Inggris lan Prancis saka sekutu sing bisa. Panjenenganipun ngiyataken Reich, instilled ing tentara lan wong iman ing infallibility pribadi lan invincibility. Ing wektu iki, Prancis lan Inggris nyamar perang karo Jerman, senajan ing wektu iku bisa gampang ngremuk Reich Katelu. Ing London lan Paris, diyakini yen sawise Polandia, Hitler bakal menyang Rusia.

Akibaté, malah Prancis diwènèhaké marang Hitler meh tanpa perang, saéngga dheweke bisa nyerep paling industri ing Eropah Kulon lan Wétan. Mulane, Berlin ngarep-arep nganti pungkasan kanggo rembugan karo London (Misteri matine Rudolf Hess).

Tatanan Global Anyar - Reich Langgeng


The Third Reich ora mung proyek saka bunderan ngatur ing Amerika Serikat lan Inggris, paling Jerman financial lan industri elit karo dhukungan saka Anglo-American ibukutha financial, iku uga eksperimen Western umum. Proyek Barat, sistem kapitalis ana ing krisis. Depresi Agung meh nyebabake Perang Sipil AmerikaDepresi Agung lan Perang Donya II). Mulane, master ing donya Kulon perlu kanggo "restart" sistem. Nggawe tatanan donya anyar modernis banget agresif - "Reich Abadi".

Ing kono, kanggo kepentingan para plutokrat kapitalis, kabeh prestasi, kebebasan lan institusi demokratis, sing diduweni lan dibangun dening strata lan kelompok sosial tengah lan ngisor wiwit Revolusi Prancis Agung, dibubarake. Republik, parlemen, institusi demokratis, sistem multi-partai, ing mangsa - masyarakat sipil lan pasamuwan. Rezim militeristik digawe ing bungkus sing duwe budak-feodal - kultus pimpinan-imam agung, struktur tatanan kaya SS, neo-paganisme, pemugaran tatanan sing duwe tanah-budhak - panggunaan "budak wetan. "(Slavs), lan liya-liyane. Ing wektu sing padha, inti saka kapitalisme predator dilestarekake.

Iku uga babagan mekanisme ngatur massa gedhe (wis tanpa gereja) adhedhasar kontrol psyche manungsa lan manipulasi prilaku. Mulane, pimpinan Reich Katelu diijini nggunakake teknik rahasia manipulasi mental lan entuk asil sing unik. Bangsa Jerman njupuk dalan ngrusak dhiri lan meh ora ana perlawanan nganti pungkasan. Iki adhedhasar propaganda ideologi, mistisisme (proyek "srengenge ireng", nalika agama solar saka pagan distorsi menyang pepeteng), industri hiburan, panggunaan obat-obatan lan zat psikotropika.

Mulane, sawise asor saka Reich Katelu, Amerika njupuk metu saka Jerman ora mung fisikawan, perwira dhuwur saka SS, layanan khusus lan Wehrmacht (kanthi bantuan saka wong-wong mau padha ngiyataken layanan khusus, wiwit nggawe NATO). , nanging uga atusan psikolog, psikiater, ideolog, lan sapiturute Warisan proyek Third Reich digunakake Anglo-Saxon wis nggawe urutan donya anyar.

Khususé, elit intelektual Jerman ing taun 1950-an lan 1960-an, ing sangisoré kontrol lembaga intelijen Barat, ngembangake subkultur "rock, sex and drugs". Subkultur iki, bebarengan karo peluncuran revolusi seksual lan nyederhanakake sistem pendhidhikan massal, digawe kanggo ngontrol lan ngrusak pemuda Amerika, banjur pemuda ing donya, jiwane. Eksperimen kasebut sukses. Involusi diwiwiti, degenerasi kabeh manungsa. Saiki kita nyekseni proses iki ing kabeh kamulyan. Kalebu ing Rusia, ing ngendi program kasebut diluncurake saka 1985-1993.

Mangkono, Reich Katelu minangka eksperimen global para master Barat kanggo nggawe tatanan donya anyar sing lestari, kapitalisme kanthi unsur feodalisme lan perbudakan, diresiki saka kabeh bentuk demokrasi lan agama Kristen sing ngganggu. Uni nyelani eksperimen surem iki kanggo nggawe "Eternal Reich". Kamenangan peradaban Soviet (Rusia) nyurung pembangunan peradaban global sing duwe budak nganti meh limang dekade. Iki amarga mafia global lan klien Rusia sengit marang Stalin lan Uni Soviet.

Thanks kanggo Kamenangan Rusia, donya bisa seneng tentrem kanggo siji utawa rong generasi lan pracaya ing mangsa padhang. Banjur para empu saka Kulon bisa nerusake karya reged. Peradaban Soviet, sing nyebutake manungsa menyang mangsa ngarep, menyang jagad cahya lan kabecikan, dirusak. Salajengipun, iku dadi luwih elek lan Samsaya Awon, nganti dina kita, nalika master saka West pitted rong bagéan saka superethnos Russian. Ing Rusia, isih akeh sing ora ngerti yen Barat wis maneh ngluncurake "perang salib" nglawan donya Rusia kanthi tujuan perbudakan lan karusakan lengkap, kaya ing jaman Hitler. Maneh fasis global, kapitalis lan plutokrat pengin ngremuk Rus'-Rusia.

Klip Kertas Operasi


Alamiah, master saka Kulon, lan utamané ing Amerika Serikat, ora bisa nilar personel terkenal kuwi ing Reich Katelu kanggo bakal lan pati. Amerika mbutuhake dheweke kanggo dominasi donya. Apa sing dibutuhake yaiku pengalaman karyawan layanan khusus Jerman, SS, Wehrmacht, personel ilmiah, teknis, ideologis.

Sing nggumunake, ing pungkasan perang, para pejabat Reich Katelu dhewe, SS, militer, kolaborator, lan liya-liyane mlayu menyang Kulon, menyang wilayah sing dikuwasani tentara Inggris lan Amerika. Dheweke nganggep awake dhewe minangka pejuang nglawan Bolsheviks lan pengin ngindhari paukuman sing pantes kanggo kejahatane. Lan akeh sing bener.

Amerika piyambak uga ngupaya kanggo nangkep militèr, rahasia teknis saka Reich, kanggo njaluk ilmuwan lan insinyur militèr sing misuwur. Malah sadurunge kekalahan Nazi Jerman, Amerika Serikat, kanthi bantuan fisikawan Jerman, nyepetake program atom kanthi nyata. Sawise kekalahan Jerman, operasi intelijen Amerika "Klip" ditindakake. Ing taun 1945-1959. minangka bagéan saka operasi khusus iki, Amerika ngeterake 1600 ilmuwan Nazi, fisikawan, lan "rocketmen" menyang Amerika Serikat.

Contone, kanthi bantuan dheweke, anggota NSDAP, SS Sturmbannfuehrer Werner von Braun, dijupuk metu. Iki ngidini Amerika bisa nyepetake program rudal kanthi nyata. Wernher von Braun dadi "godfather" saka program lunar Amerika. Lan associate von Braun lan liyane saka wong utama ing program lunar Amérika, Arthur Rudolph, didakwo sing, nalika ngatur pabrik amunisi Mittelwerk, kang langsung tanggung jawab kanggo eksploitasi buruh tawanan lan tawanan saka kamp konsentrasi. Ing taun 1984, sawise skandal dhuwur, dheweke kepeksa ninggalake kewarganegaraan AS, ninggalake negara kasebut lan pindhah menyang Jerman, ing ngendi dheweke tilar donya kanthi tentrem ing taun 1996 ing umur 89 taun.

Lan kepala Gestapo kutha Lyon, SS Hauptsturmführer Klaus Barbie, sing tanggung jawab kanggo matine 14 ewu wong - buruh lemah, Yahudi, hostages, ing 1947 iki nyewo minangka konsultan kanggo counterintelligence tentara Amérika. Dheweke ngajari perwira Amerika babagan seni interogasi. Ex-Gestapo wong nampa gaji apik, nanging sawise sawetara taun padha ketemu ing Prancis. Ing kana, Nazi dihukum pati ing absentia. Amerika kanthi cepet nggawe dokumen palsu kanggo anak didik lan dikirim menyang Bolivia. Barbie urip kanthi aman ing Amerika Latin, lan mung ing taun 1983, sawise nggulingake junta militer, dheweke diekstradisi dening panguwasa anyar menyang pengadilan Prancis. Ana akeh conto kaya ngono.


Salah sawijining pangripta sing diarani. "jejak tikus", pengagum Hitler, Uskup Austria Alois Hudal

Papan perlindungan kanggo Nazi


Kasunyatan manawa Amerika dadi papan perlindungan kanggo akeh Nazi uga dicritakake dening Amerika dhewe. Ing taun 2010, The New York Times nerbitake materi saka laporan Departemen Kehakiman AS, sing nglaporake babagan fakta-fakta ndhelikake penjahat Nazi ing Amerika Serikat kanthi bantuan badan intelijen Amerika. Laporan kasebut disiapake nganti pirang-pirang taun, banjur limang taun maneh Departemen Kehakiman nentang publikasi kasebut.

Ing taun 1984, International Herald Tribune edisi Amerika nyebutake tembung mantan kepala departemen investigasi khusus, Allan Ryan, sing ujar manawa ing wektu iku paling ora ana 10 ewu penjahat Nazi sing manggon ing Amerika Serikat. Laporan Departemen Kehakiman AS taun 2005 negesake manawa Ryan ngira-ngira total, dheweke ora ngira-ngira. Ing wektu sing padha, sawetara Nazi malah nampa macem-macem keuntungan sosial saka negara Amérika.

Intelijen Amerika kerja sama karo Otto von Bolschwing, asisten Adolf Eichmann sing misuwur, sing langsung melu ngembangake rencana kanggo pemusnahan massal wong Yahudi. CIA malah njaga dheweke, amarga Nazi wedi yen dheweke bakal diculik dening dinas rahasia Israel. Penyelidikan babagan kasus von Bolschwing diwiwiti ing Amerika Serikat mung ing taun 1979, pitakonan babagan deportasi dheweke muncul ing taun 1981. Nanging, nalika proses hukum lagi ditindakake, mantan Nazi kasebut tilar donya ing Amerika Serikat amarga tuwa.

Antarane wong-wong sing digawa menyang Amerika yaiku Hubertus Strughold, sing banjur nampa gelar "bapak obat ruang angkasa Amerika." Dokter Jerman nganakake eksperimen marang para tawanan kamp konsentrasi Dachau lan Dora-Mittelbau, nanging lolos saka paukuman lan mati minangka wong sing dihormati.

Vatikan lan Nazi


Salah sawijining saluran (sing diarani "jalur tikus") sing digawe kanggo uwal saka Nazi yaiku Italia, Vatikan. Utamane, Uskup Austria Alois Hudal mbantu Nazi supaya ora kena paukuman sing pantes. Kanthi bantuan, komandan kamp konsentrasi SS Treblinka, Franz Stangl, mlayu menyang Suriah, ing kalbu kang ana akeh ewu korban. Wong SS mlayu saka Damaskus menyang Brasil. Uga, "bapa suci" diatur kanggo pindhah menyang Argentina saka SS Kapten Edward Roshmann. "Riga Butcher" tanggung jawab kanggo matine 24 ewu tawanan ghetto Yahudi ing Riga. Ing taun 1948, dhokter ghoul saka kamp konsentrasi Auschwitz J. Mengele, sing nindakake eksperimen galak marang wong urip lan mateni akeh tawanan, tekan Buenos Aires tanpa masalah.

Malah pimpinan dhuwur saka Direktorat Keamanan Imperial, Adolf Eichmann, sing melu program mbesmi wong Yahudi, ndhelik ing biara Italia. Ing taun 1950, dheweke nampa dokumen kanthi jeneng "Ricardo Clement" lan lelayaran menyang Argentina. Skema iki prasaja: kertas digawe kanggo Nazi kanthi jeneng fiktif, banjur (asring kanggo nyogok) dheweke ngetokake visa ing kedutaan sing dibutuhake, tuku tiket, dilebokake ing steamer - lan hello Rio utawa Buenos Aires.

Nylametake Nazi lan "Palang Merah Internasional" ing pimpinan Swiss Carl Jacob Burckhardt. Presiden IWC percaya:

"Komunisme iku ala sing luwih gedhe tinimbang Nazisme."

Kardinal Antonio Kajian prangko visa massa kanggo Argentina. Dheweke mung mbantu 5 Nazi ilang ing Amerika Kidul.

Kepala Vatikan, Paus Pius XII dhewe, ngerti babagan bantuan saka bawahan marang Nazi, nanging ora nutup mata. Sepisanan, Vatikan dhewe wis smeared karo kerjasama karo Reich Katelu malah sadurunge asor. Kapindho, para pemimpin Vatikan percaya yen komunisme minangka kejahatan sing luwih gedhe tinimbang Nazisme.

Badan intelijen Amerika nyedhiyakake kabeh pitulungan kanggo tahta Romawi. Dheweke kerja sama karo Uskup Krunoslav Dragonović (saka Kroasia). Dheweke dadi misuwur amarga bisa nylundupake pimpinan pro-fasis "Negara Kroasia" Ante Pavelic menyang Argentina. Amerika mbiayai karya Draganovich kanggo nransfer Jerman lan Austria guilty saka kejahatan perang menyang Amerika Latin.

Akibaté, ewonan Nazi, kanthi bantuan layanan intelijen Amerika, panguwasa lan Vatikan, lolos lan urip kanthi becik, akeh sing sah, minangka wong sing dihormati ing AS, Argentina, Brasil, Chili, Bolivia lan negara liya.


Juruwilujeng Nazi, Uskup Krunoslav Draganovich
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

48 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    20 Juni 2023 05:14
    Napa AS nutupi penjahat Nazi?
    Amarga "dheweke", "dheweke" ora ninggalake.
    1. -11
      20 Juni 2023 05:40
      Kutipan saka parusnik
      Amarga "dheweke", "dheweke" ora ninggalake.

      Hugo Schmeisser ngrancang majalah kanggo AK-47, sing nganggo Kalashnikov. SS Standartenführer Ferdinand Brandner ngrancang mesin kanggo Tu-95. Loro-lorone aktif digunakake saiki, lan bakal digunakake ing mangsa ngarep. Uga, "kita ora ninggalake dhewe" utawa "sampeyan ora ngerti, iki beda"?
      1. +4
        20 Juni 2023 05:52
        Iki minangka mitos, wektune wis diwasa, wis suwe dibantah.
        1. -9
          20 Juni 2023 05:55
          Kutipan saka nemez
          Iki minangka mitos, wektune wis diwasa, wis suwe dibantah.

          https://en.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Brandner
          https://ru.wikipedia.org/wiki/Бранднер,_Фердинанд
          1. +2
            20 Juni 2023 08:02
            Ferdinand Brandner, Hugo Schmeisser, kejahatan apa marang manungsa sing ditindakake kaya Otto von Bolschwing? Wernher von Braun, apa iki dudu pidana? Perusahaan-perusahaan sing nglayani karya von Braun nggunakake tenaga kerja tawanan perang, sing banjur dirusak. Kepiye carane? Iki dudu kejahatan. Apa Brandner lan Schmeisser katon ing iki?
            1. -2
              20 Juni 2023 09:52
              Kutipan: kor1vet1974
              Wernher von Braun, apa iki dudu pidana? Perusahaan sing nglayani karya von Braun nggunakake tenaga kerja tawanan perang.

              Ngomong tawanan perang.

              Nalika USSR bali "tahanan perang" Jerman?
              1. +2
                20 Juni 2023 12:37
                Quote: Negro
                Ngomong tawanan perang.
                Nalika USSR bali "tahanan perang" Jerman?
                Lan nalika Jerman Mbalikake tawanan perang Soviet? Pira persentase tawanan perang Soviet sing slamet ing panangkaran Jerman, utamane sing ana ing taun 1941 lan wong Jerman sing ditawan Soviet? Apa tingkat kematian tawanan perang sing melu kerja ing Jerman, lan wong Jerman ing USSR? Aja ngomong babagan diet. Lan babagan iki, Jerman mbangun maneh apa sing wis dirusak kanthi nyerang USSR. Sing kaya mangkene iki kanthi ringkes. Mulane, dheweke dianggep ilahi, ngasilake akeh ing taun 1952.
                1. -2
                  20 Juni 2023 14:06
                  Kutipan saka Fitter65
                  Lan nalika Jerman Mbalikake tawanan perang Soviet?

                  Sejatine nganti pungkasan 45, minangka adoh aku ngerti. Kajaba iku, amarga kagiyatan administrasi militer Amerika, dheweke "dibalekake" kanthi jumlah enumerasi sing cukup.
                  Kutipan saka Fitter65
                  utamane sing ana ing taun 1941 lan Jerman sing dicekel Soviet? Apa tingkat kematian tawanan perang sing melu kerja ing Jerman, lan wong Jerman ing USSR?

                  Apa bedane? Perang wis rampung - wong wis ora dadi tawanan perang maneh.
                  Kutipan saka Fitter65
                  Lan yen kedadeyan kasebut, Jerman mulihake apa sing dirusak kanthi nyerang USSR

                  )))
                  Ora, skema iki ora bisa ditindakake.
                  1. +2
                    20 Juni 2023 14:53
                    Quote: Negro
                    Lan nalika Jerman Mbalikake tawanan perang Soviet?
                    Sejatine nganti pungkasan 45, minangka adoh aku ngerti. Kajaba iku, amarga kagiyatan administrasi militer Amerika, dheweke "dibalekake" kanthi jumlah enumerasi sing cukup.
                    Serius? Apa Nazi Jerman mbalekake prajurit sing ditawan menyang kita?. Apa sampeyan bingung anget karo cairan kanthi kasempatan? Mungkin pasukan kita mbebasake wong-wong sing ditawan Nazi? Ya, Amerika bali menyang kita ora mung tawanan lan wong-wong sing mimpin dening Nazi kanggo karya sipil. Dheweke uga bali pengkhianat lan accomplices liyane saka Nazi, nanging kaya sing dikarepake, iki nasibe kabeh pengkhianat. Njupuk cathetan mung ing kasus. Ora ketompo carane pemilik sampeyan mbuwang sampeyan ing appendage.
                    Quote: Negro
                    Kutipan saka Fitter65
                    Lan yen kedadeyan kasebut, Jerman mulihake apa sing dirusak kanthi nyerang USSR

                    )))
                    Ora, skema iki ora bisa ditindakake.

                    ORA! Skema iki wis kerja, mlaku lan bakal terus mlaku. Elingi utawa chop ing irung. Lan sampeyan isih durung nulis babagan persentase kematian tawanan ing Jerman Nazi, lan Nazi karo kita. Mulane, ora perlu nanggung macem-macem vileness ing kene.
                    1. -1
                      20 Juni 2023 15:51
                      Kutipan saka Fitter65
                      Serius? Apa Nazi Jerman mbalekake prajurit sing ditawan menyang kita?

                      Lha, sapa sing isih urip.
                      Kutipan saka Fitter65
                      Mungkin pasukan kita mbebasake wong-wong sing ditawan Nazi?

                      Pitakonan aneh. Status militer sah nganti pungkasan perang, yaiku, miturut akun Soviet, nganti wengi 8/9, 45 Mei. Kang saka Unit militèr ditemokaké ing zona Soviet - padha dirilis, liyane, mungguh, padha bali.
                      Kutipan saka Fitter65
                      Amerika bali menyang kita ora mung tawanan kita lan sing mimpin dening Nazi kanggo karya sipil. Padha uga bali pengkhianat lan accomplices liyane saka Nazi

                      ya. Negara-negara Baltik, Polandia, sing mung ora diusir saka jantung. Jerman anyar, mesthi, ing mbukak.
                      Kutipan saka Fitter65
                      Ora ketompo carane sarwa dumadi sampeyan mbuwang sampeyan ing appendage.

                      )))
                      Sapa sing bakal mbuwang wong ing appendage, kita bakal ngrembug ing wektu sing tepat, yen kita isih urip.
                      Kutipan saka Fitter65
                      sampeyan isih durung nulis babagan persentase kematian tawanan ing Nazi Jerman, lan Nazi karo kita.

                      Amarga persentase iki ora peduli karo aku. Ing mangsa perang, sampeyan bisa mateni kabeh wong. Nanging banjur kanca wiwit ngomong bab nggunakake pegawe tawanan perang: unprecedented, ngandika, bisnis. Sing tak takoni.
                  2. +4
                    20 Juni 2023 18:32
                    Quote: Negro
                    )))
                    Ora, skema iki ora bisa ditindakake.

                    Ngapa ora? Makarya banget. Apa wae luwih apik tinimbang tahanan kaliren kaya Amerika Serikat. Carane akeh James Buck count? 800 ewu? yuta?
                    Miturut cara, kita mbebasake mayoritas tawanan perang ing 1950. Prancis, yen memori serves, ing 1949.
                    1. -2
                      20 Juni 2023 21:58
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Carane akeh James Buck count? 800 ewu? yuta?

                      "Losses liyane"? Apa sampeyan mutusake bali menyang alhistoria?
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Prancis, yen memori digunakake, ing taun 1949

                      Aku wis tau kasengsem ing Prancis. Karo wong bosok. Yen sampeyan pengin ngomong babagan kejahatan perang - yen sampeyan seneng.
              2. 0
                7 Agustus 2023 08:30
                mbok menawa kita kudu njaluk ngapura marang wong-wong mau? kepriye anggonmu entuk, yen saka urenggoy
          2. +1
            20 Juni 2023 17:39
            Sampeyan kudu dadi bodho lengkap kanggo nyebut Wikipedia minangka bukti))
            1. +3
              20 Juni 2023 19:24
              Malah yen wong iku dhasar salah, ora perlu kanggo Resor kanggo moyoki, kolega.
          3. 0
            10 Oktober 2023 09:51
            Ya, sampeyan mbokmenawa ora bisa ngrujuk marang "sumber" kasebut?
      2. + 10
        20 Juni 2023 05:57
        Hugo Schmeisser ing Izhmash ngatasi masalah stamping kadhemen lan ora ana hubungane karo toko AK.
        1. -3
          20 Juni 2023 06:26
          Kutipan: Kucing Laut
          Hugo Schmeisser ing Izhmash ngatasi masalah cold stamping

          Lan majalah-majalah AK sing dicap, uga panrima, senajan iki wis AKM, AK asline wis giling. Nanging ing kene kasunyatan banget karya spesialis Jerman ing Izhmash lan akeh panggonan liyane penting. Dadi apa salah karo mbuwang tuduhan marang Amerika amarga nggunakake Wernher von Braun, utawa, kaya biasane, "sampeyan ora ngerti, iki beda"?
          1. 0
            20 Juni 2023 09:58
            Quote: Nagant
            Dadi aja lali babagan Amerika amarga nggunakake Wernher von Braun

            Apa tegese "nggunakake"? Ing endi wong sing kasengsem ing papan bisa nindakake, yen ora ing Amerika? Saiki, aku ngelingake sampeyan, mung ana siji Afrika kanthi werna Jerman (Swiss) ing angkasa.
          2. 0
            22 September 2023 15:59
            Dhuh Allah, apa salahe! Jerman uga nggunakake "kamar gas" adhedhasar kendaraan pembakaran internal. Penemu kudu diwenehi Hadiah Nobil kanggo masalah ngenalake euthanasia tanpa biaya tambahan.
      3. +7
        20 Juni 2023 06:40
        Cetha yen sampeyan, minangka warga Amerika Serikat, tersinggung amarga "dhewe", sampeyan minangka patriot negara sing sampeyan manggon. Temenan, sampeyan ora seneng yen negara demokratis sampeyan duwe penjahat Nazi kaya Barbier. Ya , lan Nazisme disponsori kanthi pribadi, kaya Ford. Sayange yen panji-panji kasebut dicopot. Sadurunge sampeyan nggantung gendera Amerika. Dadi nulis, kaya "lan ing USSR, wong kulit ireng dipateni" ngguyu ing pangertèn pedhang palsu dening Nazi, Nazi padha ndhelik. ngguyu Aja ngrusak tanah air anyar sampeyan, Amerika Serikat. Minangka warga AS, sampeyan nindakake perkara sing bener. ngguyu
        1. +1
          20 Juni 2023 09:10
          Uh .... Menehi conto carane mantan purun karo rune ing buttonholes makarya kanggo sosialisme? Mesthi, Stasi, utawa sampeyan mesthi kudu USSR?
      4. +2
        20 Juni 2023 12:31
        Quote: Nagant
        Hugo Schmeisser ngrancang majalah kanggo AK-47, sing nganggo Kalashnikov.

        Saka Wikipedia favorit sampeyan.
        Ing Oktober 1945, Hugo Schmeisser dipeksa menyang USSR. Schmeisser karo klompok akeh desainer dikirim menyang Izhevsk, salah siji pusat industri senjata Soviet. Klompok iki kerja ing biro desain senjata saka pabrik Izhmash. Spesialis Jerman teka ing Izhevsk ing pungkasan Oktober 1946. Saliyane Schmeisser, tukang senjata Jerman sing kondhang Viktor Barnitzke (Jerman: Viktor Barnitzke, pangareping desainer perusahaan senjata Gustloff-Werke [de]), Oscar Schink (Jerman: Oscar Schink, Wakil Barnitzke ing perusahaan Gustloff-Werke), Werner Grüner [de] (Jerman: Werner Grüner, spesialis lembaran logam Metall- und Lackwarenfabrik Johannes Großfuß [de], dikenal minangka salah siji pangembang utama produksi massal senapan mesin MG 42) lan liya-liyane.
        Akeh mitos babagan partisipasi Hugo Schmeisser ing nggawe AK-47 ora ana dhasar amarga sawetara alasan. Kaping pisanan, Mikhail Kalashnikov ngembangake senapan serbu AK-46 lan AK-47 ing lapangan latihan NIPSMVO ing Shchurovo lan banjur ing Kirkizh Plant No. 2 ing Kovrov, ing ngendi biro desain V. A. Degtyarev dumunung. Mikhail Kalashnikov teka ing kutha Izhevsk, sing ditutup ing wektu iku, mung ing 1948, sawise kaputusan digawe massal senapan serbu AK-47 ing pabrik No. 524 (Izhevsk Motozavod). Kapindho, miturut instruksi Departemen Persenjataan USSR, tawanan perang insinyur Jerman ora diidini ngakses informasi rahasia lan pangembangan, sing kalebu senapan serbu Kalashnikov anyar., sing diluncurake dadi produksi serial ing nomer tanduran 74. Apa persis Hugo Schmeisser, bebarengan karo tim perancang Jerman sing luar biasa, nindakake kabeh taun iki ing USSR, arsip ora dilaporake. Katelu, Schmeisser dhewe ora gelem melu ing sembarang karya serius ing senjata ing USSR, referring kanggo lack saka pendidikan khusus dikenali ing USSR, lan kasunyatan sing iku luwih saka manager saka desainer.
        Coba ngerteni apa sing diwaca.
      5. +1
        20 Juni 2023 12:51
        Quote: Nagant
        SS Standartenführer Ferdinand Brandner ngrancang mesin kanggo Tu-95.

        Quote: Nagant
        https://ru.wikipedia.org/wiki/Бранднер,_Фердинанд

        Maca macem-macem sumber
        Ing USSR, Brandner diprentahake kanggo nggawe maneh dokumentasi teknis kanggo mesin turbojet Jumo 004, pangembangane diwiwiti ing Jerman ing taun 1944. Ing USSR, mesin iki diprodhuksi miturut jeneng RD-10. Padha dilengkapi jet tempur seri Soviet pisanan: Yak-15, MiG-9, Yak-17, uga sawetara prototipe, kayata ngebom Su-9.
        Ing musim semi 1946, nalika, ing arah pamaréntahan, Kamentrian Dalam Negeri wiwit nggoleki spesialis sing mumpuni ing antarane tawanan perang kanggo ngrekrut wong-wong mau kanggo kerja ing industri, Brandner ditransfer saka kamp menyang Pabrik Penerbangan No. ing Ufa. Ing wektu iku, perusahaan iki, dipimpin déning V.Ya. Klimov, melu pangembangan produksi mesin jet Jumo 26 (RD-004), lan pengalaman Brandner banget migunani. Ing pungkasan taun 10, Klimov diangkat dadi kepala Biro Desain ing Leningrad, lan Brandner dikirim menyang Pabrik Eksperimen No. 1946 lan didaftarkan ing Biro Desain No. 2, dibentuk saka "mesin" perusahaan Junkers. Brandner banjur nggambarake uripe ing USSR ing buku otobiografine Life Between the Fronts.
        Ing taun 1948, Brandner diangkat dadi kepala tim desain turboprop Jumo-022. Mesin iki direncanakake kanggo nggunakake bom strategis antarbenua "proyek 95" Biro Desain Tupolev (Tu-95 ing mangsa ngarep). Versi Soviet mesin kasebut dijenengi TV-022. Mboko sithik nambah, dheweke nampa jeneng TV-12 lan mlebu produksi massal ing taun 1953 minangka NK-12.
        Kabeh beda ing kene, amarga dhasare dudu buku otobiografi Brander.
        Ing taun 1946, ing desa Upravlenchesky, dumunung ing pinggir Volga, 30 km saka Kuibyshev, sawijining pabrik eksperimental No. lan OKB-2 (pangareping desainer K. Prestel), gunggungé karyawan ing taun 1 kira-kira 2 wong, sing 1947 spesialis Jerman. Nalika ngatur pabrik, dianggep yen ing USSR Jerman bakal nerusake karya sing wis diwiwiti ing Jerman - nggawe model paksa mesin turbojet Jerman "Jumo-2500" lan "BMW-662" lan mesin jet kuat anyar. "Jumo-004" lan "BMW-003" . Nanging, ing pungkasan taun 012 ana tugas anyar: pangembangan mesin turboprop.
        Sawise pirang-pirang karya pangembangan ing mesin turboprop 022 lan 028, mesin jet kompresor motor 032 lan mesin turbojet 003s, ing taun 1948 diputusake kanggo gabungke rong biro desain lan fokus ing pangembangan mesin siji - 022. Ing tengah taun 1948, desain mesin rampung, telung salinan ditransfer menyang produksi. Ing taun 1949, ing tengah-tengah karya "022", pimpinan anyar teka kanggo tanduran nomer 2 - Nikolai Dmitrievich Kuznetsov. Dheweke wis duwe pengalaman nggarap mesin jet Jerman - ing taun 1946, bebarengan karo Klimov lan Brandner, dheweke nguwasani produksi Jumo-004 ing pabrik ing Ufa.
        Ing taun 1951, mesin 022 dijenengi TV-2 (mesin turboprop-2). Tinimbang baling-baling papat lading biasa, baling-baling coaxial counter-rotating digunakake.
        Maneh, dheweke nggawe lan melu nggawe barang-barang sing beda-beda ...
      6. 0
        20 Juni 2023 12:59
        Quote: Nagant
        SS Standartenführer Ferdinand Brandner ngrancang mesin kanggo Tu-95

        Liyane babagan mesin kanggo Tu-95
        .Penciptaan mesin turboprop super kuat (TVD) diwiwiti ing Uni Soviet ing taun 1946 kanthi keterlibatan para ilmuwan Jerman sing sadurunge wis sukses banget ing pangembangan macem-macem unit pesawat. Kanggo maksud iki, rong biro desain (OKB) muncul ing cedhak Kuibyshev (Samara), lan peralatan sing dijupuk dikirim saka Jerman ..... Ing taun 1949, tes mesin turboprop eksperimen pertama TV-022 (jeneng liya - TV-2) wiwit cedhak Kuibyshev. Pembangkit listrik kasebut minangka analog langsung saka unit turbin gas serial pertama ing donya JUMO-022 saka Junkers Motorenbau ..... TV-2 ketemu karo syarat taktik lan teknis umum kanggo pesawat strategis. Nanging, grup Kuznetsov ditugasake nggawe pembangkit listrik kanthi kapasitas paling sethithik 12 ewu liter. karo. Unit anyar nampa sebutan TV-12, lan dadi produksi massal ing simbol NK-12 ..."Sawise perang, kabeh kekuwatan sing menang kanthi aktif nyilih prestasi ilmu Jerman. Alamiah, USSR ora ana sing istiméwa. Sampeyan kudu ngomong terus terang: Jerman wis sukses nyengsemaken ing bangunan mesin pesawat. Nanging, para ilmuwan domestik nggawe akeh owah-owahan sing signifikan ing proyek teater lan nggawa mesin iki, kaya sing dikandhakake, ". Dyakonov nandheske.
        Asisten, konsultan, nanging dudu pangripta.
      7. 0
        20 Juni 2023 20:38
        Quote: Nagant
        Hugo Schmeisser ngrancang majalah kanggo AK-47, sing nganggo Kalashnikov.
        Aku ora ngerti babagan motor, nanging babagan Schmeiser:
      8. 0
        20 Juni 2023 21:05
        Ayo uga nyritakake kepiye para mantan SS mulang prajurit Tentara Abang kanggo nyiksa, kepiye Detasemen 731 nyerahake cathetan kasebut menyang dokter Soviet kanggo amnesti, kepiye Uni Soviet nampa kanthi tangan terbuka kabeh kolaborator saka negara-negara Kulon, kepiye Uni Soviet, bebarengan karo remnants Wehrmacht, ngrancang operasi "ora bisa dipikirake", nah, aja lali crita M16, apa Nazi melu ana?
    2. +5
      20 Juni 2023 05:50
      "Komunisme iku ala sing luwih gedhe tinimbang Nazisme" - Ing Rusia Soviet ing wektu iku agama dilarang, mung. Ana pepatah sing apik - "Sadurungé komunis, ana gréja lan bar ing desa, padha sekolah. lan farm bebarengan, lan saiki tavern.
      1. +4
        20 Juni 2023 07:48
        Agama dilarang ing Rusia Soviet nalika iku.
        Apa pamisahan pasamuwan lan negara larangan agama?
        1. +5
          20 Juni 2023 08:20
          Apa pamisahan pasamuwan lan negara larangan agama?
          Pemisahan pasamuwan saka negara yaiku mandhegake pendanaan gereja saka anggaran. Sawise iki, candhi-candhi dadi bobrok - gratis wis rampung.
          1. +4
            20 Juni 2023 08:25
            Dadi iki dudu larangan agama, propaganda anti-agama ditindakake lan iki lumrah, amarga pasamuwan pisah karo negara, lan yen pisah ora nindakake propaganda agama, mula kenapa dheweke pisah? eseman
    3. +2
      20 Juni 2023 07:23
      Kutipan saka parusnik
      Napa AS nutupi penjahat Nazi?
      Amarga "dheweke", "dheweke" ora ninggalake.

      Kanggo ngerti apa sing kedadeyan ing antarane USSR lan AS.Long nanging perlu kanggo mangerteni kahanan umum

      31 Januari 1947
      manuk hantu. rahasia
      Rekaman obrolan I.V. Stalin
      karo pimpinan Partai Persatuan Sosialis Jerman
      W. Pick, O. Grotewohl, W. Ulbricht, M. Fechner lan F. Elsner
      31 Januari 1947 jam 21 bengi. 00 min.

      Sajrone pacelathon ana: TT. V.M. Molotov, M.I. Suslov (kepala Departemen Kabijakan Luar Negeri Komite Pusat Partai Komunis Bolsheviks All-Union), V.S. Semenov (penasehat politik urusan Jerman), N.N. Volkov (penerjemah).

      Tov. Stalin takon: "Apa ana akeh unsur fasis ing Jerman? Persentase? Apa kekuwatan sing diwakili? Kira-kira bisa ngomong? Utamane ing zona kulon?"

      Grotewohl mangsuli yen dheweke angel mangsuli pitakon kasebut, nanging bisa menehi Comrade. Stalin nduweni daftar panjang fasis ing posisi utama ing zona kulon.

      Tov. Stalin takon apa bagean saka voting mantan fasis ing plebisit bakal gedhe.

      Grotewohl mangsuli yen gumantung ing masalah apa sing bakal ditindakake plebisit. Ing plebisit babagan persatuan Jerman, suara Fasis ora bakal dadi masalah. Ing pemilihan umum, pentinge luwih gedhe, amarga dheweke tumindak kanthi kedok partai borjuis.

      Tov. Stalin takon apa ana wong pinter, organizers apik antarane mantan fasis.

      Grotewohl mangsuli yen dheweke kabeh reaksioner.

      Tov. Stalin takon: "Apa ora bisa dipisahake?"

      Grotewohl mangsuli manawa iki bisa ditindakake kanthi basis plebisit.

      Tov. Stalin ngendika: "Sadurunge voting ?! Contone, zona Soviet duwe fasis dhewe. Apa ora kudu diidini ngatur pesta kanthi jeneng sing beda? Supaya ora nyurung kabeh wong menyang Amerika. Tov. Stalin ujar manawa ana hubungane karo fasis, dheweke (pemimpin SED) ngalami karusakan. Mungkin perlu kanggo nambah kursus iki kanthi rekrutmen liyane, supaya ora kabeh mantan fasis didorong menyang kemah mungsuh?

      Grotewohl nganggep manawa Nazi ana ing posisi kekuwatan ing zona kulon, kabijakan SED kasebut ora bisa dimangerteni dening massa kerja ing sisih kulon.

      Tov. Stalin ujar manawa iki kudu ditindakake ing omah, ing zona Soviet, supaya para fasis ing zona kulon ngerti yen ora kabeh bakal dirusak.

      Peak retorts sing iki mokal.

      Tov. Stalin ngendika: "Mokal? Aku panginten iku bisa."

      Pick ngandika yen nganti saiki SED mbedakake Nazi nominal saka Nazi aktif. Perjuangan ditindakake nglawan Nazi aktif.

      Tov. Stalin takon: "Ora Nazi sing aktif banget saka Nazi sing aktif banget?!"

      Pick ngandika yen pendekatan kasebut bakal angel banget kanggo SED.

      Tov. Stalin ujar manawa bakal becik. Ana uga unsur patriotik ing Partai Fasis. Dheweke kudu direkrut menyang sisihe. Mungkin njupuk sawetara tokoh rata-rata mantan Partai Nazi utawa mantan pimpinan. Wong-wong kuwi mbokmenawa ana.

      Miturut Ulbricht, iki bisa ditindakake sawisé konferensi Moskow. Ana kesempatan kanggo misahake mantan Nazi, utamane para pemuda, babagan masalah nasionalisme lan sosialisme. Akeh Nazi enom tulus percaya yen partai fasis nasional lan sosialis. Sampeyan ora bisa nindakake iki sadurunge Konferensi Moskow.

      Tov. Stalin njlentrehake yen dheweke ora duwe maksud kanggo menangake mantan fasis menyang sisih SED. Dheweke ora bakal nindakake. Dheweke, kanca Stalin ngomong babagan menehi semangat, ngidini dheweke ngatur partai dhewe supaya partai iki bisa kerja ing blok karo SED.

      Pick nuduhake yen akeh mantan Nazi wis dadi anggota partai borjuis sing ana ing zona pendhudhukan Soviet - CDU lan LDP.

      Tov. Stalin ngandika iku iku perlu kanggo nggawe sawetara jenis partai kanggo mantan Nazi, kang bakal narik kawigaten patriot lan unsur ora aktif saka mantan Partai Sosialis Nasional. Banjur padha ora wedi yen sosialis bakal numpes wong-wong mau. Wedi urip ing mantan fasis. Kita kudu netralake wong-wong mau. Iki masalah taktik. Ora ana sing ora prinsip utawa ora ana prinsip. Lan yen kita njupuk garis beda ing hubungan karo mantan fasis, iku bakal menehi asil apik.

      Pick ngandika yen ing zona Soviet Nazi milih partai borjuis.

      Tov. Stalin mangsuli manawa iki tanpa syarat. Nazi wedi yen sampeyan bakal nyirnakake. Nanging wis cukup dirusak. Relief kudu diwenehi kanggo wong-wong sing ora didol lan sing bisa dialihake menyang koalisi. Kita kudu ora lali yen unsur Nazisme urip ora mung ing strata borjuis, nanging uga ing antarane kelas buruh lan borjuis cilik.

      Puncak nuduhake keraguan kepriye pamarentah militèr Sovyèt ing Jerman bisa ngidinake pesta kuwi.

      Tov. Stalin ngguyu. Dheweke, kanca Stalin bakal nyoba supaya pesta kasebut diidini. Bisa diarani "Partai Nasional Demokrat" utawa liya-liyane, dudu jenenge. Nanging jeneng lawas ora kudu diwenehi. Kanthi cara iki bakal bisa nyebarake kemah sing nglumpukake Inggris lan Amerika. Saiki dheweke wedi kabeh, ujare, ing zona Soviet kabeh wong lungguh lan ngrusak kabeh wong. Lan kita ngomong iku ora bener. Dadi dheweke malah ngatur partai dhewe! Mungkin iki bisa diatur. Ora ana sing ora bisa ditampa babagan iki.

      Grotewohl nyathet yen saka sudut pandang ideologis, SED ngukum partai Nazi, sing dadi pembawa agresi.

      Tov. Stalin mbantah manawa bakal dadi pesta sing seneng tentrem.

      Grotewohl ngandharake yen Nazi isih nduweni teori "ruang urip" (lebensraum).
      Tov. Stalin mbantah: "Ora. Jerman dikalahake, apa teori ruang urip?
      Elsner ujar manawa Grotewohl ngrujuk marang ideologi fasis sing isih ana ing Jerman.
      Tov. Stalin takon: "Apa ora ana apa-apa?"
      Grotewohl ujar manawa SED nglawan teori Nazi lan kabeh warisan Nazi.
      Tov. Stalin kandha, ”Iya bener. Nanging dheweke (mantan fasis. - V.S.) kudu perang dhewe. Luwih becik gawe nganggo tangan."
      Grotewohl sarujuk, nanging nuduhake yen wektu iki durung mateng. Kajaba iku, ndhelikake ing mburi slogan ruang urip, Nazi bakal metu kanggo revisi tapel wates wétan.
      Tov. Stalin mangsuli yen iki tegese perang. Dheweke ora pengin gelut. Wates wetan iku prakara sing beda. Ora ana hubungane karo pitakonan mantan fasis. Pitakonan kasebut mung bisa ditangekake dening wong-wong sing lali yen tentara Jerman wis dirusak lan ora ana maneh. Ndhuwur pitakonan wates wetan tegese perang. Miturut kanca Stalin, kanggo unsur-unsur tilas partai fasis sing diomongake, sing utama yaiku pitakonan babagan eksistensi. Bakal padha lunga menyang panggonan sing ora dipatèni, ora dicekel. Ora papan urip, nanging pitakonan babagan urip dhewe minangka perkara utama kanggo dheweke.
      Peake ujar manawa iki nyebabake dilema sing serius banget kanggo SED, amarga SED nyengkuyung denazifikasi sing ketat ing sisih kulon, ing ngendi reaksioner paling awon saka mantan Partai Nazi njagong ing posisi kekuwatan.
      Tov. Stalin ujar manawa kita ora ngomong babagan reaksioner. Reactionaries ngirim ora diijini menyang partai anyar, nanging mung patriot lan fasis ora aktif. Kita ngomong babagan buruh, cerdas, petani. Banjur dheweke bakal urip lan bakal urip. Iku perlu sing mantan fasis ora pindhah cara liyane. Masalah iki kudu dirampungake. Pitakonan menarik. Ana akeh wong saka wong ing partai fasis. Mesthine, yen SED ngira masalah kasebut durung mateng, mula SED luwih ngerti babagan iki. Banjur dheweke, kanca. Stalin, meneng lan mbusak pitakonan iki. Nanging mungkin pitakonan isih mateng? Perlu dipikir. Tov. Stalin njamin yen dheweke, Stalin, ora kanggo reaksi kasebut. Ora ana sing nggegirisi ing kene. Kita kudu sijine ing kumpulan anyar. Lan babagan zona kulon, posisi SED bener

      Departemen Sejarah lan Dokumenter Kementerian Luar Negeri Rusia, Pusat Studi Sejarah Kontemporer ing Potsdam, "USSR lan Pitakonan Jerman. 1941-1949. Dokumen saka Arsip Kebijakan Luar Negeri Federasi Rusia", M "Hubungan Internasional", 2003, kaca 244-253
  2. +4
    20 Juni 2023 05:27
    emas saka Rusia, sing dijupuk Ceko metu saka negara kita ing Wektu Troubles
    Ing Time of Troubles, sing ana ing awal 1600s, EMNIP, Moskow dijarah dening psheks, dudu Ceko. Utawa sampeyan tegese Perang Sipil? Ing artikel kanthi upaya historicity, istilah kasebut kudu digunakake kanthi ati-ati.
    1. +2
      20 Juni 2023 05:38
      Padha, "nyoba", kadhangkala mungkasi karo surprise tartamtu. Sing ora nggumunake.ngguyu Nyuwun
  3. +4
    20 Juni 2023 08:22
    Amerika dhewe uga ngupaya kanggo nyekel militer, rahasia teknis Reich, kanggo entuk ilmuwan lan insinyur militer sing misuwur.
    Dadi objektif, operasi sing padha "OSOAVIAKHIM" ditindakake dening intelijen Soviet.
  4. +2
    20 Juni 2023 08:35
    A dicokot saka informasi, sawetara foto, akeh phrases wry modern babagan Konspirasi Donya marang kita, lan crumbs ing topik judhul "Napa penjahat Nazi padha dijamin munggah ing Amerika Serikat."
    Arang banget sikap negatif kasebut katon. Iki dudu sejarah. Iki minangka koktail bagean saka bebener jaman kepungkur lan akeh slogan saiki.
  5. +2
    20 Juni 2023 09:28
    Aku panginten iku soko anyar, nanging mung kompilasi karya lawas dening Samsonov artel.

    Sanajan ana papan sing apik. Favoritku.
    Contone, kanthi bantuan dheweke, anggota NSDAP, SS Sturmbannfuehrer Werner von Braun, dijupuk metu. Iki ngidini Amerika bisa nyepetake program rudal kanthi nyata. Wernher von Braun dadi "godfather" saka program lunar Amerika. Lan associate von Braun lan liyane saka wong utama ing program lunar Amérika, Arthur Rudolph, didakwo sing, nalika ngatur pabrik amunisi Mittelwerk, kang langsung tanggung jawab kanggo eksploitasi buruh tawanan lan tawanan saka kamp konsentrasi.


    Iki ditulis dening penggemar pimpinan-imam Stalin, sing nganggep L.P. minangka pencipta bom atom. Beria, Pahlawan Buruh Sosialis, mungsuh mangsa ngarep, lan bapak kosmonautika Soviet - S.P. Korolev, mungsuh saka wong, mangsa kaping pindho Pahlawan Buruh Sosialis.
    1. -1
      20 Juni 2023 09:49
      Quote: Negro
      L.P. Beria, Pahlawan Buruh Sosialis, mungsuh mangsa ngarep, ... S.P. Korolev, mungsuh saka wong, mangsa kaping pindho Pahlawan Buruh Sosialis

      Eco stomps sampeyan ... konco. ya apik ngguyu
      1. 0
        20 Juni 2023 09:59
        Quote: Repellent
        Eco ngrusak sampeyan ...

        Apa ana sing salah karo ing ndhuwur?
        1. -1
          20 Juni 2023 10:11
          Quote: Negro
          Quote: Repellent
          Eco ngrusak sampeyan ...

          Apa ana sing salah karo ing ndhuwur?

          Ing kasunyatan, sampeyan duwe apa-apa kanggo ngomong? wassat
  6. +2
    20 Juni 2023 13:51
    Bener, padha ora disdain nggunakake spesialis Jerman ing USSR (uga gagasan lan woh-wohan saka spesialis Jerman, prudently dijupuk). Amerika Serikat mung nggawa praktik iki menyang jinis absolut sing logis - yen ora dosa nyolong ide utawa pembangunan saka kita, mula kenapa isin nyolong operator ide kanthi pengalaman lan kawruh? Kaya semut sing nyeret aphids menyang panggonan sing bener lan banjur sregep "susu", AS ngolah GG sadurunge perang, njupuk kauntungan saka fanatisme rasis bodho saka elit Jerman (lan entuk Einstein sing padha menyang dek), ngolah. sawise - kang cukup kawicaksanan konsisten saka USA dhewe, saindhenging abad 20 nyeret pikiran lan tangan kanggo awake dhewe, "salah siji cara utawa liyane."
    Amerika minangka wong sing cukup pragmatis - iki kudu dimangerteni saka sejarahe, nalika dheweke sacara metodik ngetokne wong India lan kanthi metodik kabeh "jinis keragaman budaya" ing lingkungane, nggawe apa sing saiki diarani "cara urip Amerika". . Dadi sisih moral saka masalah kanggo wong-wong mau, sanajan ana sawetara pinunjul, ora faktor dhasar.

    Miturut cara, nalika USSR sheltered Ramon Mercader, contone, dheweke bener sheltered pembunuh kejem lan canggih sing kicked wong sing sheltered wong karo es Pick ing sly.
    Iki ora nyegah wong iki diwenehi penghargaan paling dhuwur saka Uni kanggo, ing umum, tumindak ala, cidra lan terus terang pidana. Mercader - bab pisanan teka ing atine, ing kasunyatan, kawicaksanan USSR njupuk "ing swiwi" ora kurang sinis saka Amerika. Penjahat perang uga direkrut ing swiwine (ora kabeh wong Spanyol sing pindhah menyang kita sawise perang ing Spanyol dadi wong suci).
    Ana sing bisa mbantah manawa jarak tumindak antarane karakter kasebut lan sawetara Shiro Ishii gedhe banget. Bener, nanging aku saiki nuduhake yen PRINSIP "bajingan" dhewe digunakake dening kabeh negara utama. Bedane mung ing gelar.
  7. +3
    20 Juni 2023 17:14
    Lan kenapa Khrushchev nutupi Bandera?
    1. 0
      20 Juni 2023 18:15
      Dheweke ora nutupi, dheweke mung nindakake tumindak bodho liyane. Nyuwun
  8. AB
    0
    20 Juni 2023 17:44
    Saya suwe saya urip, saya luwih ngerti makna saka ukara: "wong Inggris shits."
  9. 0
    21 Juni 2023 00:49
    wong sing dihormati ing Amerika Serikat, Argentina, Brasil, Chili, Bolivia lan negara liya.

    Inggih, supaya kita diajeni. Mannergain, contone.
  10. 0
    29 Juli 2023 15:03
    Sejarah mbaleni dhewe. Aku meh ora ngeweruhi ana prabédan saka dina iki. Mung jeneng sing beda.
  11. 0
    30 Agustus 2023 08:21
    superethnos - kanggo apa kaluhuran iki? lan akeh teks aneh liyane
  12. 0
    22 September 2023 16:10
    "Yagene dheweke nutupi penjahat Nazi ing AS" -
    Ya, amarga padha ing alam batin. Ora ana bedane.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"