Senjata anti-pesawat sing ora bakal murub menyang langit nglawan torpedo kanggo pengemis

74
Senjata anti-pesawat sing ora bakal murub menyang langit nglawan torpedo kanggo pengemis

Roket, mesthi, apik. Iku ora nyenengake kanggo kapal, iku agawe kanggo pesawat, iku babras kutha. Rudal saiki minangka sarana serangan lan pertahanan sing apik, amarga mung rudal sing bisa nembak rudal. Utamane amarga kacepetan lan ukuran cilik.

Roket kasebut duwe sedulur laut. Iki minangka rudal torpedo, umume minangka obrolan sing kapisah lan mung torpedo. Kabeh ing kabeh, sejarah dikembangake biasane: roket ing udhara, torpedo ing jero banyu, hibrida roket lan torpedo ing loro lingkungan.



Lan saiki kita duwe skenario sing ora dikarepake drone- kamikaze utawa kendaraan udara tanpa awak siji-guna. Lan secara harfiah sajrone sawetara taun kepungkur, piranti kasebut wis berkembang banget lan saka pengintaian wis dadi kaget banget.


Iki ditrapake kanggo UAV udhara, nanging yen sampeyan bisa nggantung sawetara granat jinis VOG ing helikopter sipil, kenapa piranti sing ngambang ing permukaan banyu luwih elek? Kajaba iku, dheweke mung bisa digawe luwih akeh lan luwih akeh bahan peledak?

Bener, iki sing ditindakake.

Nanging ayo ndeleng apa drone maritim ing inti? Iki mung prau, karo engine bensin prayoga sing ngijini sampeyan kanggo lelayaran adoh lan cepet (relatif, mesthi), sistem kontrol ing saluran satelit lan, ing kasunyatan, mbukak terkenal saka bahan peledak karo sawetara jenis detonator.


Perlu dikandhakake manawa ide kasebut ora anyar, iki ditindakake dening para leluhur ing taun 30-an pungkasan, nggawe kapal selam cilik proyek APSS lan kapal torpedo sing dikontrol radio G-5. Jerman, Italia - kabeh mengko. Nanging ide kanggo ngontrol prau kanthi muatan bledosan wis suwe, mung kontrol kasebut ora cocog kanggo tugas kasebut.

Kajaba iku, prau sing diiseni bahan peledak mung duwe siji kauntungan: akeh bahan peledak sing bisa dilebokake. Iki utamane digawe akal nalika ngrusak jembatan, kanggo kabeh liyane, torpedo bisa digunakake kanthi sampurna.

Saiki iku worth ngandika sawetara tembung bab torpedo.


Torpedo uga wis berkembang sajrone satus taun kepungkur lan saka kothong sing mateni, bisa mlaku kanthi lurus utawa nggambarake sirkulasi, wis dadi kontrol jarak jauh. gaman utawa malah independen nggoleki target nggunakake hydrophones utawa sonars.

Ing asas, torpedo isih senjata angkatan laut paling angel kanggo ndeteksi. Dheweke mlebu ing banyu, sampeyan mung bisa krungu dheweke, nanging iki uga dadi masalah, amarga torpedo saya sepi. Ya, kangelan karo operator, amarga iku salah siji kapal selam utawa kapal. Pengebom torpedo wis mati minangka kelas, sanajan nalika Perang Donya II mung ana kapal sing tenggelam.

Dadi ya, kapal permukaan utawa kapal selam. Sembarang operator kasebut bisa ngluncurake torpedo menyang kapal mungsuh. Torpedo modern bisa digunakake kanggo kapal permukaan lan kapal selam, untunge, jarak jelajah lan ambane kecemplung ngidini.


Sampeyan bisa malah ngomong sing Sejatine torpedo dimaksudaké kanggo kapal selam, kapal cukup apik lan pluru teka.

Ayo ndeleng drone lan torpedo, diselehake bebarengan. Drone - Ukrainia "Mikola-3", kejiret cedhak Sevastopol, kita bakal njupuk USET-80 torpedo, minangka paling porsi ing kita angkatan laut.


"Mikola" luwih entheng, mung kira-kira sak ton. USET-80 bobote kira-kira loro, nanging kabeh wis jelas ing kene, gerakan ing lingkungan akuatik sing padhet meksa.


Drone nduweni mesin bensin konvensional, dene torpedo nduweni baterei listrik. Karakteristik kacepetan kira-kira padha, kanggo prau 60 km / h, kanggo torpedo 45 knots, kang menehi meh 70 km / h. Jangkoan torpedo nganti 18 km, prau bisa ing segara anggere pasokan bahan bakar ngidini, nyatakake nganti 60 jam.

Komponen pertempuran uga kira-kira padha: prau bisa njupuk nganti 200 kg bahan peledak, torpedo duwe 300 kg. Torpedo dipandu dhewe, prau kudu dipandu kanthi manual.

Biaya prau kira-kira luwih saka 16 yuta rubel, biaya USET-80 yaiku 30 yuta rubel.

Umumé, sampeyan bisa ndeleng, comparison ora ing sih saka prau unmanned. Luwih katon, luwih rawan (liyane ing ngisor iki), katon luwih otonomi, nanging yen kita ngelingi otonomi kapal selam, dadi sedih.

Umumé, drone laut kuwi minangka torpedo kanggo wong miskin.

Ya, padha digunakake dening kabeh jinis wong jenggot ing kapal, lan ing kene ana jawaban kanggo pitakonan sing paling penting: yen drone laut luwih elek tinimbang torpedo, banjur kenapa digunakake?


Mulane padha nggunakake amarga torpedo ora bisa digunakake! Lha, ngendi, apa wong jenggot ing Teluk Persia utawa ing pesisir Sudan duwe kapal lan kapal selam?

Miturut cara, padha ditrapake kanggo Ukrainians.

"Ivan Khurs" lan "Priazovye" diserang dening prau kontrol kuwi sabenere amarga Ukrainians ora ana ngendi kanggo miwiti torpedo! Ora ana kapal siji sing isih ana ing Angkatan Laut Ukrainia sing bisa njupuk torpedo ing kapal lan ngluncurake! Ora ana siji!

Peti mati mbukak banget prasaja. Ora ana tabung torpedo siji sing tetep kanggo kabeh angkatan laut Ukrainia. Mulane drone laut kamikaze, untunge ana.

Lan ing kene, ora ketompo carane lucu katon, iku wektu kanggo pirembagan bab pangayoman marang torpedo dipandu, amarga kanggo kabeh wretchedness, padha nuduhke ancaman nyata kanggo kapal. Utamane kanggo wong-wong sing ora bersenjata kanthi cara kanggo ngusir unit kasebut.

Lan ora gampang kanggo mbela tambang sing dipandu ngambang. Kasunyatane manawa ancaman kasebut ora diramalake, amarga operator bledosan ngambang limang meter dipasang ing garasi saka komponen sing pancen sipil.


Ayo dipikirake carane netralake operator ancaman kasebut minangka lemah ing banyu, sing dikontrol ing jarak sing adoh banget.

1. Roket. Aku asil bakal marem, nanging ora luwih. Rudal anti kapal mung bodho digunakake, target cilik.


Rudal anti-pesawat luwih menarik minangka pilihan, nanging ana keraguan manawa IR-GOS bakal nyekel mesin cilik kanthi jelas. Rudal pertahanan udara nyerang drone kamikaze udara, nanging bakal luwih angel nindakake iki ing segara amarga kasunyatane ora ana bedane suhu kaya ing dhuwur. Senajan ing kene uga bisa uga ana kahanan sing beda.

2. bedhil artileri.


Iku bab sing ora ana gunane lan tanpa welas asih: kanggo mencet bedhil 76-130-mm sanajan kanthi tuntunan radar ing target kaya prau limang meter. Tingkat geni ora ngidini nutupi prau sing nari ing ombak kanthi jarak kerja sing luwih utawa kurang, banjur "zona mati" diwiwiti kanthi bedhil kasebut.

3. artileri pertahanan udara.


Ing kene luwih menarik. Barel sing duwe tuntunan saka radar, kanthi tingkat geni sing luwih dhuwur, mula bisa dadi alangan ing dalan kapal drone. Ora muspra yen kapal Rusia perang maneh kanthi bantuan MTPU, senapan mesin pedestal angkatan laut kanthi senapan mesin Vladimirov 14,5 mm.


MTPU dipandu kanthi manual, nanging miturut radar, mula kekalahan kapal bunuh diri nuduhake tingkat latihan pelaut Rusia sing dhuwur banget, instalasi ora duwe tingkat geni sing dhuwur, mula akurasi pitungan penting banget. kene. Lan siji peluru cukup kanggo drone kanggo nyebar giblets liwat lumahing banyu.

Lan yen, tinimbang MTPU sing dioperasikake kanthi manual, kita duwe instalasi sing padha karo servos utawa hidraulik, lan uga luwih cepet-geni ... Sampeyan bisa malah nggawe kaliber 12,7 mm, kartrid 14,5x114 mm jelas keluwih kanggo a prau plastik karo motor.

4. EW.


Ing kene, ing teori, kabeh apik banget. Ing Mikols iki, sampeyan bisa kanthi gampang ndeleng terminal Starlink, sing bisa gampang lan gampang, lan drone mung bisa dadi prau kanthi bahan peledak. Umumé, iku menarik, ing acara jamming, carane proses bakal pindhah, Mikola bakal nguripake menyang torpedo unguided utawa mung miwiti ndamu umpluk ing titik.

Nanging ana kekurangane. Stasiun perang elektronik bobote akeh lan ora saben kapal bisa dipasang ing kono. Dadi, nyatane, aku ngilangi sambungan antarane drone lan operator lan hello, nyekel prau lan dipisahake kanggo bagean, ora ana sing bakal kelakon. Nanging masalahe, ya, luwih gampang masang bedhil mesin tinimbang antena lan kabeh giblets elektronik liyane.

Mesthine, kanggo kabeh jinis gaman, peralatan radar lan pencitra termal dibutuhake. Sing terakhir banget migunani ing wayah wengi, bakal nglengkapi radar ing proses ndeteksi operator masalah sing kurang.

Asilé ana sawetara jinis "Back to the Future", nalika Perang Donya II, nalika ing paruh kapindho kapal-kapal gedhe kanthi massively nilar catapults karo seaplanes lan tabung torpedo lan sijine bedhil anti-pesawat cilik kaliber ngendi bisa. Lha, saora-orane wong Amerika lan Inggris, diwulangake dening pilot Jepang lan Jerman.

Apa kita kudu dolan sethithik menyang sejarah? Iku cilik, nanging nyengsemaken.

Njupuk penghancur kelas Fletcher Amerika.


Dibangun ing seri ageng 175 kapal lan plowed kabeh perang ing cara sing akeh tau ngimpi. Ing kana, ing babagan senjata anti-pesawat, ana akeh eksperimen sing cocog karo artikel sing kapisah, nanging ing taun 1943 padha mapan ing pesawat iki: 5 kembar 40-mm Bofors lan 7 laras tunggal 20-mm Oerlikon. Yaiku, 10 40mm barel lan 7 20mm barel.

Saiki ayo kang katon ing pimpinan destroyer kita "Tashkent".


Kapal kasebut luwih gedhe tinimbang Fletcher (4000 ton saka total peralatan militer lawan 3000 kanggo Amerika) bersenjata karo menara kembar 76 mm, 6 bedhil anti-pesawat 37 mm lan 6 bedhil mesin 12,7 mm.

Ana bedane, ta? Ora, Fletcher uga penerbangan klelep, 4 pangrusak padha dicemplungke sak perang kabeh karo bom lan torpedo aerial, lan 6 kamikazes padha dicemplungke mung ing perang kanggo Okinawa! Lan gunggungipun, Fletchers gadhah 1 kapal perang Jepang, 10 kapal perusak, 21 kapal selam lan kathah kapal liyane. Kerugian Amerika dhewe saka "Fletchers" sajrone perang - 18 penghancur.

Nanging ing kene iku ora worth mbandhingaké nomer pesawat Jepang, amarga "Tashkent" ing perang sawijining, ing ngendi iku kanggo pisanan karusakan abot, ora bisa nglawan TIGA pesawat sing dibom saka dhuwur watara 4000 meter. Nanging dheweke dadi pilot sing angel sing ngerti carane nyelehake bom kanthi akurat.

Nanging gropyokan kapindho, sawise kang kapal rampung ing ndandani pungkasan, ngendi iku rampung mati, kedaden sawise nimbali udhara dikuwataké sak ndandani pisanan. Lan "Tashkent" dibuwang kabeh dina, nggawe luwih saka 90 sorties. Ya, pimpinan rusak, nanging dheweke tekan pangkalan, lan telung pesawat sing mudhun yaiku telung pesawat sing mudhun. Miturut standar kasebut, akeh.

Lan kabeh sing ditindakake yaiku ngganti bedhil anti-pesawat 45 mm sing ora ana gunane nganggo bedhil mesin.


Digression sajarah iki nuduhake siji bab: liyane trunks katon menyang langit, luwih gampang iku kanggo kapal kanggo urip. Tampilan sabanjure kapal lampus sing dikontrol kanthi jarak jauh, lan dudu drone, nanging kapal sing dikontrol kanthi jarak jauh, mbutuhake sawetara revisi kabeh konsep pertahanan kapal.

Mesthi, MTPU wis nuduhake sawetara efektifitas, nanging sayangé, iki katergantungan gedhe banget ing penembake, skills lan kabisan. Dikontrol saka adoh (luwih disenengi dening komputer miturut data radar) stasiun gegaman kanthi panuntun dhumateng stabil, dikontrol miturut data saka radar shipborne - iki bakal dadi alangan serius kanggo bahan peledak krasan.

Nanging aja lali babagan jumlah batang. Cetha yen tiba-tiba atusan bedhil mesin ora bakal metu saka ngendi wae, sing batange bakal nggegirisi kapal saka Armada Segara Ireng, nanging saliyane MTPU 3-4 "Korda" - iki apik banget. Menapa malih, paling ora siji bedhil mesin kuwi kudu dilengkapi imager termal.


Mesthi, angel njupuk lan nglengkapi kabeh kapal kanthi modul tempur, nanging kita ngerti carane metu. Miturut cara, Berezhok bakal dadi pas banget, wis kabeh, loro pandelengan lan stabilizer, iku mung perlu kanggo mbusak peluncur granat - lan modul apik sing bisa nemokake panggonan ing kapal.


Nanging iki ora negate Tambah ing nomer trunks ing Papan.

Punika conto paling prasaja: "Ivan Khurs" diserang ing metu saka Selat. Lan yen iki kedadeyan langsung ing selat? Ing panggonan sing sempit kapenuhan akeh prau sipil, sawetara sing bisa dadi rada beda karo apa sing sejatine?

Ya, sing ngomong "Mikola-4" ora bakal katon kaya prau biasa karo kere? Gampang! Lan kru sing tugas ora bakal duwe wektu akeh kanggo "tuku" mungsuh sing tiba-tiba muncul.

Alignment kaya ing ngisor iki: komando Armada Segara Ireng mung kudu ngembangake konsep kanggo pertempuran anti-sabotage ing kapal sing bisa uga ana ing wilayah aksi kapal bunuh diri sing dikontrol remot Ukraina. Lan solusi sing paling apik bisa uga mung nambah senapan mesin abot ing kapal, ditambah karo kru terlatih saka armada Marinir.

Lan "torpedo kanggo wong miskin" ora bakal elek. Mesthine, yen operator radar uga ora rumangsa santai ing mburi konsol.

Dadi telpon kanggo menehi kapal bedhil anti-pesawat sing bakal katon mudhun ora dadi bodho minangka bisa katon ing kawitan marketing.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

74 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    20 2023 Juni
    Iku bab sing ora ana gunane lan tanpa welas asih: kanggo mencet bedhil 76-130-mm sanajan kanthi tuntunan radar ing target kaya prau limang meter.

    Anteng, entheng banget, bisa didebat. Saliyane hit langsung nyata, ana uga tumindak fragmentasi lan dhuwur-mbledhos. Lan instalasi sekring sing bisa diprogram uga ana.
    Lan solusi sing paling apik bisa uga mung nambah senapan mesin abot ing kapal, ditambah karo kru terlatih saka armada Marinir.
    Lan banjur bam, tekane rudal anti-kapal.
    1. +5
      20 2023 Juni
      Kutipan: Vladimir_2U
      Anteng, entheng banget, bisa didebat. Saliyane hit langsung nyata, ana uga tumindak fragmentasi lan dhuwur-mbledhos. Lan instalasi sekring sing bisa diprogram uga ana.

      Bener, kabeh gumantung saka jarak deteksi drone kejut kasebut lan jarak mbukak geni.
      Kutipan: Vladimir_2U
      Lan banjur bam, tekane rudal anti-kapal.

      Kanggo iki ana pertahanan udara kapal.
      Miturut cara, iku pertahanan udhara kapal sing padha bisa cukup efektif nglawan target kasebut kanthi 30 mm. mesin otomatis karo radar lan OE (optik-elektronik) panuntun dhumateng. Lan yen sistem pertahanan udara Pantsir-M disebarake ing kapal, mula rudal jarak cendhak bisa nyerang target kasebut ing jarak deteksi kanthi radar milimeter / sentimeter ekstrem. Untunge, misil karo pandhuan komando radio ora gedhe lan ora larang banget kanggo target sing mbebayani.
      Inggih, tancep bollard karo bedhil mesin ing sisih uga ora babras, minangka baris pungkasan saka nimbali kapal saka ancaman kuwi.
    2. +3
      20 2023 Juni

      DShKM numpak fregat "Regele Ferdinand"
      DUM saka perusahaan Romania Digital Bit
      Garis kanthi jeneng umum AGIL





      1. +4
        20 2023 Juni
        Kutipan saka Pak X
        DShKM numpak fregat "Regele Ferdinand"
        DUM saka perusahaan Romania Digital Bit
        Garis kanthi jeneng umum AGIL

        Keputusan sing apik. We duwe "Kord" karo remot kontrol ing T-90M, iku bisa kanggo nggawe versi kapal adhedhasar instalasi iki. Lan mbok menawa dheweke.
        Nanging iki isih minangka baris pertahanan pungkasan kapal.
        1. 0
          Agustus 2 2023
          Prau Raptor duwe DUM serial karo KPVT
      2. -1
        20 2023 Juni
        Cantik, carane. Nanging, bayangake kahanan sing ana sawetara prau sing nyerang lan nganggo waja. Setelan kuwi bisa uga ora cukup diwenehi kapasitas cilik saka tape lan impact relatif banget peluru ing kaliber 12,7 mm.
        1. +4
          20 2023 Juni
          Kutipan: Sergey Alexandrovich
          Nanging, bayangake kahanan sing ana sawetara prau sing nyerang lan nganggo waja.

          Banjur bakal dadi tank gedhe, lan artileri biasa bakal klelep.
          1. +2
            21 2023 Juni
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Banjur bakal dadi tank gedhe, lan artileri biasa bakal klelep.

            Sing ora ana ing "Khurs" ...
            1. +3
              21 2023 Juni
              Kutipan: Vladimir_2U
              Sing ora ana ing "Khurs" ...

              Nanging apa sampeyan ora mikir sing iku larang banget kanggo berkembang jinis gegaman sing cocok mung marang saperangan saka kapal saka mungsuh potensial, kang ora duwe nilai pertempuran, saliyane?
              1. 0
                22 2023 Juni
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Nanging apa sampeyan ora mikir sing iku larang banget kanggo berkembang jinis gegaman sing cocok mung marang saperangan saka kapal saka mungsuh potensial, kang ora duwe nilai pertempuran, saliyane?

                Nah, apa firewall iki - tampilan anyar? Malah discarding kasunyatan sing iki firewalls. Mung kasus khusus saka prau tanpa awak. Dibandhingake karo UAV: ​​malah ing pembangunan - Penny, amarga tetep ing udhara lan ing banyu ora tugas iso dibandhingke ing kangelan.
                Inggih, nyerang prau "Khurs" kanthi senapan mesin 20-30 mm, apa sing bakal kedadeyan karo "Khurs"? Lan ana luwih saka sewu prau kasebut saka sapa wae.
        2. +2
          20 2023 Juni
          Kutipan: Sergey Alexandrovich
          ana sawetara prau serangan lan padha waja

          Kapal lapis baja Gyurza duwe waja aluminium entheng, mung bisa nglindhungi kru saka peluru kaliber 7,62 mm.
          Lan mung Batman sing duwe drone lapis baja)
          1. +1
            21 2023 Juni
            Apa kapal waja langka? Sampeyan bisa Book drone ngambang tanpa masalah serius.
            1. 0
              21 2023 Juni
              Kutipan: Sergey Alexandrovich
              Sampeyan bisa Book drone ngambang tanpa masalah serius.

              Sampeyan bisa.
              Bakal bobot saka waja mengaruhi kacepetan lan maneuverability?
            2. +3
              21 2023 Juni
              Saka CPV? Banjur sampeyan kudu sijine waja saka karusakan lawas. Dheweke bakal gampang nembus siji saka sing anyar.
        3. 0
          Juli 21 2023
          Kpvt pierces luwih saka 20mm waja ing kadohan saka 800m (iku unrealistic kanggo mencet iku kanthi manual adoh). KORD / UTES / DShK UP TO 20mm saben 100 meter lan tambang 10 mm saben 1 km ...
          Kanggo menehi waja mbengung liyane, sampeyan kudu nambah ukuran lan dviglo, kang tegese bakal luwih gampang kanggo ndeteksi. Lan drone iki plastik, bisa dijupuk nganggo BZ saka PCM.
    3. 0
      Juli 21 2023
      Ya, ora ngrugekake, nanging kanggo nglatih para pelaut sing tugas kanggo njupuk saka bedhil mesin lan ngetokake kira-kira 4 bedhil mesin kanthi optik supaya saben wong katon ing arah dhewe lan saben 2-4 jam iki norma, ora ana biaya, ora. owah-owahan desain, lan ora malah kudu Kord, PKM ing umum, iku cukup karo incendiary waja-tindik. Pungkasane, yen pelaut miwiti njupuk, penembak anti-pesawat bakal ndhukung dheweke.
      105 lan 130 mm bedhil uga duwe kacepetan normal, iku hard kanggo target cilik kuwi, mesthi, nanging malah yen tekan cedhak, iku kamungkinan yen ora kenek, bakal nyimpang saka dalan utawa nguripake.
      76 tenan kaliber cilik, Aku bakal ngganti kanggo salah siji 57 utawa 30 mm otomatis.
  2. + 10
    20 2023 Juni
    Apa drone laut katon saka drone udara? Banjur drone kudu digantung ing saben kapal Angkatan Laut Rusia saben jam. Sampeyan mung kudu nambah kru kanthi 3-4 wong, lan 3-4 drone lan operator drone sing padha. Apa pancene ora ana dhuwit ing anggaran Armada Segara Ireng sing padha kanggo tuku lan latihan operator?
    1. +5
      20 2023 Juni
      Apa admiral butuh? Dheweke ora menyang segara. Inggih, yen sampeyan mung njupuk metu bandar mungsuh, urip bakal dadi luwih gampang.
    2. +4
      20 2023 Juni
      Kutipan: Mekey Iptyshev
      drone kudu nyumerepi watara jam

      Apa yen cuaca ora apik?
      1. -2
        20 2023 Juni
        Kutipan saka Pak X
        Apa yen cuaca ora apik?

        Radar array bertahap dibutuhake, cuaca ora dadi masalah kanggo dheweke lan paling apik kanggo nemokake target ing udhara, ing ndhuwur banyu lan ing banyu. Ing kapal gedhe ing ndhuwur mast ndhuwur kanggo visibilitas paling luweh. Lan kanggo karusakan, bedhil serbu kanthi cepet saka 20mm, kanthi amunisi sing bisa diprogram diisi karo tungsten buckshot lan tape paralel karo BOPS, ing kasus target sing dilindhungi kanthi apik, kayata misil anti-kapal. Siji radar AFAR bakal ngidini sampeyan ngenali lan nglacak sawetara target sekaligus, nanging kudu ana sawetara bedhil mesin kanggo target target, amarga serangan ing kapal penggedhe lan kapal gedhe lan penting liyane bisa ditindakake dening puluhan drone permukaan kasebut bebarengan. wektu. Desain drone kasebut bisa digawe saka Kevlar sing cukup kandel kanggo tahan nganti 12,7 hit, amarga jarak lan kecemplung ing banyu kudu dianggep. Kajaba iku, Kevlar bisa digunakake kanggo nyuda kontras radio lan bobot. Nanging perlu, ora perlu, kasunyatan iku atos lan ora bakal katon cepet mesthi. Nanging prelu nyana serangan gedhe-gedhe dening grombolan drone kasebut ing mangsa ngarep, lan ing kene kudu cepet nyedhiyakake para pelaut kanthi optik sing apik lan nyuplai sawetara kabel, DShK, utawa KPVT lan nglatih lan nglatih supaya para pelaut bisa. kenek seagull banget uga saka km.
        1. +1
          21 2023 Juni
          Kapethik saking: karabas-barabas
          Kita butuh radar array bertahap

          Lan njaluk badai tenang.
          Lan ora bisa mabur.
          Ora ana wong utawa ora.
          1. 0
            21 2023 Juni
            Kutipan saka Pak X
            Lan njaluk badai tenang.

            badai apa? Aku ora nulis bab UAV karo radar, nanging aku ngomong bab stasiun radar ndhuwur mast kapal. A UAV ajeg hanging katon kaya omong kosong, wiwit makna saka UAV mabur watara kapal iku umume ora dingerteni nalika iku bisa kanggo nginstal stasiun radar ing mast, minangka padha nindakake kabeh ndonya ing kapal modern. Kene, ketoke, miturut minuses kanggo kula lan plus kanggo idea edan saka UAVs, penyayang jaran bundher ing vakum padha kanggo ngrembug artikel iki.
    3. +5
      20 2023 Juni
      Kutipan: Mekey Iptyshev
      Sampeyan mung kudu nambah kru kanthi 3-4 wong, lan 3-4 drone lan operator drone sing padha.

      Lan mbujuk angin supaya ora niup.
    4. 0
      20 2023 Juni
      Ya, ora kudu drone, angkat tiang 50-70 meter nganggo kamera lan sampeyan wis bisa ndeleng nganti atusan meter ing saubengé saben prau ing sadawane ombak sing beda.
    5. -1
      21 2023 Juni
      Banjur drone kudu digantung ing saben kapal Angkatan Laut Rusia saben jam.


      Ya, kapal udara tethered cilik sing dipasang ANTENNAS RADAR, peralatan radar lan optoelektronik.
      1. +1
        21 2023 Juni
        Quote: nyerang
        airship tethered cilik

        Siji wis mabur liwat AS.
        Angin njupuk ...
        Ana histeria ing pers sajrone 2 minggu.
  3. +3
    20 2023 Juni
    "Karakteristik kacepetan kira-kira padha, prau nduweni 60 km / jam,"
    Kacepetan kabeh obyek sing ngambang diukur ing knot. Ora ana divisi. Sapa sing bisa nerjemahake kanthi gampang menyang km / jam.
    1. -1
      20 2023 Juni
      Kanggo pelaut, ngapura aku, mung zat tartamtu sing ngambang, kabeh liya dadi. Iki mung saliyane knot lan km / jam.
    2. mz
      +5
      20 2023 Juni
      Quote: Pengecut
      Kacepetan kabeh obyek sing ngambang diukur ing knot. Ora ana divisi. Sapa sing bisa nerjemahake kanthi gampang menyang km / jam

      Ora, mung ngambang ing segara. Kacepetan kapal kali diukur ing km / jam.
    3. +2
      20 2023 Juni
      Apa sing dikarepake yen penulis karya iki ora bisa ngetung kanthi bener node ing km / h?
      "... torpedo wis 45 knots, kang ing syarat-syarat menehi meh 70 km / h."
      Iki padha 45 kn menehi ing syarat-syarat ora "meh 70", nanging lengkap 83 km / h.
    4. -1
      20 2023 Juni
      Lan benang ing inci. Lan pamindahan ing ton kedhaftar ©. Lan ana uga metu nemen lan kapal layar. Nanging kita ora bakal melu perversions. Ayo nganggo basa Rusia lan nggunakake sistem SI, ta? Utawa pamer luwih larang tinimbang dhuwit?
      1. +2
        20 2023 Juni
        Mil laut minangka unit ukuran standar sing padha karo 1 menit (40.000 km khatulistiwa / 360 derajat / 60 menit = 1.852 km)
  4. UVB
    + 12
    20 2023 Juni
    45 knots, kang menehi meh 70 km / h.
    45 knot yaiku 83,3 km/j.
  5. +5
    20 2023 Juni
    masalah prau kamikaze unmanned ora malah ing karusakan, nanging ing deteksi. Iki mbutuhake kamera pencitraan termal "mubeng" lan pemantauan terus-terusan
  6. +1
    20 2023 Juni
    Sawise kabeh, kapal kasebut diwatesi ukurane, sampeyan kudu ndeleng apa lan kepiye sampeyan bisa. Ing mratelakake panemume, GSHG lan YaKB bakal cocok, nanging karo imagers termal lan kamungkinan panuntun dhumateng ing bantalan radar. Lan perang elektronik kapal kudu diwajibake yen kudu ditindakake saiki.
  7. Eug
    0
    20 2023 Juni
    Aku maca babagan instalasi penemu saka Australia, kaya MLRS kaliber peluru, tingkat geni sing gila nalika wiwitan kapasitor lan tembok geni, sanajan ing jarak sing cendhak. Wangsulan: Bab ingkang paling menarik iku padha malah ngalahake waja dening softening karo hit massive ing wilayah winates, lan minangka adoh aku elinga, sampeyan bisa njupuk meh karo tangan karo jumlah cukup saka tong minyak. Diusulake minangka pertahanan udara prau cilik, "ora bisa" amarga ora bisa ngisi maneh kanthi cepet, mbok menawa, kepiye alat Anti-Drone Defense (PDO) bisa sukses? Pitakonan, kanggo kula, kisaran.
    1. +4
      20 2023 Juni
      Kutipan saka Eug
      Aku maca babagan instalasi saka penemu saka Australia

      "MetalStorm" misale jek dadi omong kosong siji-wektu karo cacat fatal ing wangun kacepetan awal banget beda saka nembak pisanan lan pungkasan.
  8. +6
    20 2023 Juni
    Aku kudu ngomong sing idea dhewe ora anyar, iki dipun ginakaken dening leluhur kita bali ing 30s abad pungkasan, nggawe prau selam cilik saka project APSS lan G-5 prau torpedo radio-kontrol. Jerman, Italia - kabeh mengko.

    Eksperimen pisanan karo "remote-kontrol" (kanthi kabel lan radio saka prau self-propelled) prau (karo bahan peledak) ditindakake ing Kaiser Jerman ing taun 1916. Sumber ing Rusia "Unik lan 6 peralatan militer" dening Katorin.
    Padha disebut Fernlenkboot, dicekak Fl.


    Dibangun ing rong seri: pisanan karo Fl1 pr Fl12, kaloro karo Fl13.

    Apik kanggo kabeh!
    1. +3
      20 2023 Juni
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Eksperimen pisanan karo "remote-kontrol" (kanthi kabel lan radio saka prau self-propelled) prau (karo bahan peledak) ditindakake ing Kaiser Jerman ing taun 1916.

      Ing taun 1917, Jerman malah bisa njaluk salah siji saka FL menyang MN "Erebus". Lan ing pungkasan Perang Dunia I, Reich wis duwe prau pembongkaran sing dikontrol radio sing dikontrol saka pesawat.
  9. +7
    20 2023 Juni
    Aneh, nanging kapal pengintai Azov nglawan firewall kanthi bantuan kompleks standar AK 630. Meh kabeh kapal kita bersenjata karo kompleks kasebut utawa sing padha: Duet, Broadsword, Kortik, Pantsir-M, AK 306.
    Akeh prau tambahan lan kapal cilik lan prau duwe MPTU 14,5 mm biasa.
    Apa panemuan iki saka mancal ing wangun "Berezhka"?
    1. +1
      20 2023 Juni
      AK-630 minangka unit sing rada gedhe lan larang, ora cocok kanggo saben prau utawa kapal cilik. 14,5 MTPU, kayadene, duwe kekurangan sing ora ngidini sampeyan ngandelake kanthi lengkap. Sumber daya tong minyak sadurunge overheating yaiku 150-200 tembakan, kapasitas tape yaiku 50 puteran, ora ana tampilan wengi lan manual ngarahake saka posisi ngadeg. Ana uga keluhan babagan telat tembak.
      DBMS karo bedhil mesin saka 12,7 mm kaliber uga ora cocok banget nalika nerangake survivability kapal. Amarga, maneh, kanggo resistance kurang saka tong minyak lan kapasitas kurang saka tape. 7,62 mm PKT bisa uga ora cukup amarga seng nembus kurang.
      Dadi, gagasan kanggo ngganti soko adhedhasar tanah lan inexpensive uga duwe hak kanggo urip. Miwiti saka ZU-23-2 adhedhasar tanah lan bali menyang angkatan laut 25-mm bedhil universal kembar 2M-3 kanthi instalasi pemandangan modern.
      1. +1
        20 2023 Juni
        Kaya biasane, kita narik kuping.
        12,7 ing DUM bisa duwe tong minyak sing luwih bisa urip tinimbang senapan mesin sing padha ing versi infanteri.
        Bobot ora penting. Antrian sawetara atus nembak luwih gampang kanggo ngatur saka screwing ZUShKA karo tape electrical biru kanggo kelompok.
        1. 0
          21 2023 Juni
          Mangkene carane nggawe laras sing cocok, luwih ulet, langsung dipasang, banjur ora adoh. Malah ing kendaraan darat, laras 7,62 PTK kudu diganti yen overheat. Senajan carane sampeyan ngerti?
          Apa kapasitas kothak kartrij katon ora cukup? Sawise kabeh, tong minyak saka sistem Newest ora overheat, lan bisa pour geni endlessly.
          1. 0
            23 2023 Juni
            Infantri 12,7 lan sing ana ing modernisasi babagan tong minyak anyar. Tindakake kabar. Lan marine profil iku prakara kepinginan.
            Aku ngomong babagan kothak. Pira sing kudu pas? 250? 500?
            Kanggo prau plastik ukuran prau nelayan, sawetara hits cukup. Getaran bakal nindakake liyane.
            Nanging ana sing bobote ton lan hydrofoils bisa uga duwe waja. Untunge, proyeksi kasebut sithik. Lan ana sing 12,7 sing 23 ora ana prabédan.
    2. 0
      20 2023 Juni
      Lan apa sing aneh???? Iki minangka tugas standar kanggo jinis senjata iki.
  10. +1
    20 2023 Juni

    Vladimir UU bener: kuwi sing sampeyan butuhake. Proyektil kasebut akal
  11. 0
    20 2023 Juni
    . Stasiun perang elektronik bobote akeh lan ora saben kapal bisa dipasang ing kono.

    Lan saiki kanggo kabeh wong - perang elektronik digabungake karo radar.
  12. +5
    20 2023 Juni
    Saben kuldi pinter nendhang singa sing mati. Ing dalan saka Sevastopol, pimpinan "Tashkent" bola-bali diserang dening bom mungsuh. Lan dheweke nampa karusakan paling serius ora saka !!! Telung pesawat saka dhuwur 4000 m, lan saka gropyokan dening tukang ngebom nyilem, miturut memoar saka wong-wong sing melu ing kampanye pungkasan saka "blue cruiser", ana sawetara serangan, nglibatno saka 9 kanggo 22 pesawat.
    Lan senadyan karusakan ing mobil lan setir, pimpinan tekan port.
    1. +1
      20 2023 Juni
      Kutipan saka Severok
      Lan dheweke nampa karusakan paling serius ora saka !!! Telung pesawat saka dhuwur 4000 m, lan saka gropyokan dening tukang ngebom nyilem, miturut memoar saka wong-wong sing melu ing kampanye pungkasan saka "blue cruiser", ana sawetara serangan, nglibatno saka 9 kanggo 22 pesawat.

      Kita maca kanthi teliti:
      Nanging ing kene sampeyan ora kudu mbandhingake jumlah pesawat Jepang, amarga "Tashkent" ing perang kang, ing ngendi dheweke nampa karusakan abot kanggo pisanan ora bisa nglawan TIGA bom pesawat saka dhuwur watara 4000 meter.

      Kaping pisanan "Tashkent" nampa kekalahan abot ing Agustus 30, 1941.
      Ing 15 jam 42 menit, komandan departemen signalmen, mandor artikel kaping 2 AM ​​Tsepin lan signalman A.A. Gordienko nglaporake marang komandan pimpinan babagan katon pesawat musuh: "Telung pesawat ing zenith!" Ing 15:45, bom udan mudhun ing pimpinan. Pengebom Yu-88 nyerang Tashkent saka pesawat tingkat kanthi sudut 90 ° lan ngeculake 4000 bom bledosan dhuwur kanthi bobot 12 kg saben saka dhuwur 250 meter. Geni anti-pesawat dibukak ing pesawat, lan komandan pimpinan V.N. Eroshenko mènèhi prentah: "Kacepetan lengkap!" lan "Hak Papan", kang langsung lan kanthi kaleksanan. Pimpinan muter ing sisih tengen, kanthi cepet nambah kacepetan nganti 24 knot. Nanging iki ora cukup.

      Bom aerial 250 kg njeblug ing cedhak buritan kapal ing sisih kiwa (area 192 - 205 pigura) ing antarane awak pimpinan lan titik metu saka poros baling-baling. Lambung "Tashkent" nampa geger otak kuwat saka impact hydrodynamic kuat. Pimpinan kasebut dibuwang kanthi cetha ing sisih kiwa, lan cascade banyu outboard tiba ing dek ndhuwur. Cahya mati, setir mandheg, trim ing buritan wiwit mundhak, langsung mundhak 0,15 meter. Kapal sing rusak banget mandheg lan yen ana serangan anyar saka udhara saiki, "Tashkent" bakal tenggelam. Nanging telu "Junkers" sing dibongkar mabur, lan untunge, dheweke ora ngenteni serangan anyar. Perjuangan kanggo slamet kapal diwiwiti.

      Lan alesan kanggo karusakan iki ora mung pertahanan udhara banget, nanging uga kasunyatan sing ing zona aviation mungsuh pimpinan mung setengah saka boiler ing uap, kang winates kacepetan kanggo 24 knots.
  13. +7
    20 2023 Juni
    Aku kudu ngomong sing idea dhewe ora anyar, iki dipun ginakaken dening leluhur kita bali ing 30s abad pungkasan, nggawe prau selam cilik saka project APSS lan G-5 prau torpedo radio-kontrol. Jerman, Italia - kabeh mengko.

    Ya Ya Ya, Rusia minangka papan kelairan gajah. © eseman
    Serangan sukses pisanan dening prau bledosan sing dikontrol jarak jauh yaiku tanggal 28 Oktober 1917. Prau Fernlekboot sing dikontrol kabel tekan pinggir monitor Erebus - nanging PTZ monitor mateni energi bledosan.
    Lan ing Mei 1918, Jerman wis siap Fernlekboot Type B - kanthi kontrol radio. Nanging, kaya sing asring kedadeyan, wunderwaffe telat kanggo perang ... eseman
  14. +3
    20 2023 Juni
    Rudal anti-pesawat luwih menarik minangka pilihan, nanging ana keraguan manawa IR-GOS bakal nyekel mesin cilik kanthi jelas.

    Lan sistem pertahanan udara angkatan laut endi sing duwe rudal karo IR-GOS? Inggih, kajaba MANPADS lan kabeh jinis "Gibok"?
    Umume rudal kasebut duwe PARL GOS utawa RKTU. Ing kasus sing sepisanan, sampeyan butuh sinyal sing dibayangke saka target daya sing cukup kanggo nyekel wong sing golek. Kapindho, pitungan kudu ndeleng lan nuntun target liwat radar utawa liwat saluran optik - supaya titik panuntun dhumateng rudal pas karo target.
    Iku bab sing ora ana gunane lan tanpa welas asih: kanggo mencet bedhil 76-130-mm sanajan kanthi tuntunan radar ing target kaya prau limang meter.

    Lan apa, granat remot lan cangkang liyane kanthi wektu detonasi sing bisa diatur dibatalake? Apa sing bakal kelakon ing lumahing prau lan peralatan panuntun dhumateng sawise rawuh saka pecahan / GGE saka projectile 76-100 mm?
    Njupuk penghancur kelas Fletcher Amerika.
    Dibangun ing seri ageng 175 kapal lan plowed kabeh perang ing cara sing akeh tau ngimpi. Ing kana, ing babagan senjata anti-pesawat, ana akeh eksperimen sing cocog karo artikel sing kapisah, nanging ing taun 1943 padha mapan ing pesawat iki: 5 kembar 40-mm Bofors lan 7 laras tunggal 20-mm Oerlikon. Yaiku, 10 40mm barel lan 7 20mm barel.
    Saiki ayo kang katon ing pimpinan destroyer kita "Tashkent".
    Kapal kasebut luwih gedhe tinimbang Fletcher (4000 ton saka total peralatan militer lawan 3000 kanggo Amerika) bersenjata karo menara kembar 76 mm, 6 bedhil anti-pesawat 37 mm lan 6 bedhil mesin 12,7 mm.
    Ana bedane, ta?

    Antarane pertahanan udara taun 1942 lan pertahanan udara taun 1944? Ayo padha mbandhingake pra-perang "pitu" karo "Giring" ...
    Pertahanan udara Fletcher kanggo 1942 yaiku 127/38, siji "piano Chicago" (sing entuk) lan sawetara Oerlikon. Lan "Bofors" tindak mung ing 1943, lan pertahanan udhara tambah mboko sithik.
    Digression sajarah iki nuduhake siji bab: liyane trunks katon menyang langit, luwih gampang iku kanggo kapal kanggo urip.

    Tuladhanipun tiyang Jêpan punika nedahaken bilih prakawis punika botên wontên ing lêbêt piyambak. Sampeyan bisa meksa MZA paling ora kabeh geladhak lan atap menara, nanging yen ora ana utawa ora cukup SUAO normal kanggo wong-wong mau, instalasi kasebut mung bakal dadi sarana kanggo menenangkan kru kanthi psikologis.
  15. -1
    20 2023 Juni
    Kutipan: Roman Skomorokhov
    Lan yen iki kedadeyan langsung ing selat? Ing panggonan sing sempit kapenuhan akeh prau sipil, sawetara sing bisa dadi rada beda karo apa sing sejatine?

    Inggih, kaya ngentut ing ngarep lawang apartemen Erdogan lan ninggalake cathetan sing nindakake ....
    Malah Ukraina ora bakal setuju karo iki.
    Kutipan: Roman Skomorokhov
    Rudal pertahanan udara nyerang drone kamikaze udara, nanging bakal luwih angel nindakake iki ing segara amarga kasunyatane ora ana bedane suhu kaya ing dhuwur

    Menarik kanggo tank, mobil, mung wong sing
    ing lemah, sanajan ing mangsa panas Siria padha entuk (ora pluru, bisa uga zhorogo), nanging ing kene nglawan latar mburi sawetara banyu, ing ngendi suhu arang luwih saka +25 derajat C ...
    nanging ora ana .... "ora ana bedane"
    ora kaya IR, njaluk laser
    [media=https://youtube.com/shorts/GngE2wTqAuw?feature=share]
  16. +4
    20 2023 Juni
    Lan sing kandha yen Mykola-5 ora bakal dadi operator torpedo lengkap sing dikirim menyang sawetara peluncuran? Aku ora pengin ngomong, nanging ...
    1. 0
      20 2023 Juni
      Bisa luwih gampang masang float semi-submersible kanthi generator motor lan pasokan bahan bakar, snorkel kanthi sistem komunikasi lan kamera, lan mesin torpedo menyang torpedo. Sawetara kangelan karo nuntun torpedo solvable sawise reset. Varian saka torpedo tambang, nalika operator ngeculake torpedo ing lemah ing wilayah sing dilewati kapal ing mode siyaga lan golek target. Ya, lan nyelehake saka pesawat kanthi unit perencanaan lan rem parasut bisa uga.
      1. +1
        21 2023 Juni
        Kutipan saka ustsv
        Varian saka torpedo tambang, nalika operator ngeculake torpedo ing lemah ing wilayah sing dilewati kapal ing mode siyaga lan golek target.

        Lan supaya kita lancar teka menyang apik lawas jet-pop-up tambang. eseman
        Utawa menyang tambang jangkar karo homing torpedo minangka unsur striking (kaya "Kaptor").
  17. 0
    20 2023 Juni
    IMHO, ana rong perkara.
    Ing tangan siji, iku relatif gampang kanggo ngiyataken pertahanan karo senapan mesin cedhak-cahya.
    ngembangake metodologi kanggo kaliber utama - cangkang canister.
    nguatake pertahanan udara universal maneh.

    Ing sisih liya, cara nyerang kanthi pasukan sing padha ing abad kaping 20 yaiku serangan massal ing tutup kumelun, senjata reb lan bisa uga senjata buta.
    Ya, nganti dheweke ngerti carane nyeret lan ngluncurake rudal utawa torpedo sing cedhak karo prau kasebut. Nanging gagasan iku prasaja.
    Banjur carane tumindak?
  18. 0
    20 2023 Juni
    Miturut cara, "Berezhok" bakal apik banget

    Iki ora pedestal karo bedhil mesin, ngarepke ngarahke vertikal ing kasus iki mimpin kanggo zona mati gedhe.
    AK ing kaliber 57-76 karo cangkang jeblugan udara utawa RBU
  19. 0
    20 2023 Juni
    ing APA metu saka selat iki crunch diserang?)))))))))))))))
  20. +1
    20 2023 Juni
    Mesthi wae ora bodho. Ana senapan mesin enem laras 30 mm, nanging abot banget. Kajaba iku, iku larang. Ing Perang Donya II, kita nggunakake senapan mesin anti-pesawat DShK 12,7 mm, barang sing migunani. Bulikku sing umur 18 taun nalika iku ing taun 1944, minangka bagéan saka petungan, ngisi Yu-88, aku kelingan kepiye, nalika isih cilik, aku bangga nyekel medali Kanggo Keberanian ing tanganku. Iku varian siji. Banjur muncul 4x12,7 mm, iki umume sampah. Jarak pandang - luwih saka 2 km, tingkat geni banget. Ora larang, ora abot, efektif. Sijine 1 ing saben sisih. Nanging kita isih bakal nemoni drone, 404 mung bisa mbayar. Lan prau waja kali. Nanging sing terakhir ora bakal trample ing segara, padha bakal klelep.
    1. +1
      21 2023 Juni
      Kutipan saka Glagol
      Ana senapan mesin enem laras 30 mm, nanging abot banget.

      Luwih saka siji ton ing varian AK-306. Dheweke uga bakal duwe SUAO normal ...
      Kutipan saka Glagol
      Banjur muncul 4x12,7 mm, iki umume sampah.

      Uh-huh ... mung pati borjuis - amarga 12,7 x 4 kanggo sisih paling salah siji "Vickers" utawa "Browning". Uga, DShKM quadruple Ceko.
      Saka ZPU papat laras, kita duwe ZPU-4 ing ngisor 14,5 KPV.
      Kutipan saka Glagol
      Jarak pandang - luwih saka 2 km, tingkat geni banget. Ora larang, ora abot, efektif. Sijine 1 ing saben papan.

      Lan nyebar segara kanthi peluru. Tanpa stabil, karo panuntun dhumateng manual karo handwheels - ya, saka kapal obah ing gelombang.
      Apa sampeyan pengin ora mung nembak, nanging uga kenek? Instal modul remot kontrol normal karo bedhil mesin, daya drive lan ECO normal. Utawa MTPU kanthi "panduan otot" sing paling gampang. eseman
  21. +1
    20 2023 Juni
    4X12,7, yen ditindakake kanthi toleransi vertikal sing apik, lan bisa digunakake ing drone udara. Tekan dhuwure 1,5 km lan luwih dhuwur.
  22. +2
    20 2023 Juni
    Torpedo kanggo wong-wong miskin bakal dikembangake, lan 2 bedhil mesin, kaya ing Khursa, ora bakal disimpen saka kumpulan prau kasebut.
    Berezhok iku apike, kalebu kasunyatan sing ana uga Pturs, karo kang sampeyan bisa nutup zona adoh.

    Aku Shells karo kombinasi pluru lan meriam uga bakal katon apik.

    Nanging prau torpedo tanpa awak bakal katon. G-5 tanpa awak, dilengkapi torpedo ngarep kanthi jarak 5 km. Senapan mesin mesthi ora bakal mbantu ing kene.
  23. +1
    20 2023 Juni
    Miturut cara, Berezhok bakal dadi pas banget, wis kabeh, loro pandelengan lan stabilizer, iku mung perlu kanggo mbusak peluncur granat - lan modul apik sing bisa nemokake panggonan ing kapal.
    Kanggo pelaut, senjata darat ora cocok, kudu dicocogake.
    Lan - sampeyan uga bisa nggawe ATGM angkatan laut nglawan kapal. Mung kanggo njupuk ora langsung (target ora bakal katon, ombak bakal nutup kabeh), nanging ing busur
    1. 0
      21 2023 Juni
      Kutipan saka: bk0010
      Lan - sampeyan uga bisa nggawe ATGM angkatan laut nglawan kapal. Mung kanggo njupuk ora langsung (target ora bakal katon, ombak bakal nutup kabeh), nanging ing busur

      Uh-huh ... lan supaya GOS / SU ngidini sampeyan nelusuri target kanthi mandiri ing sektor ing sadawane jalur penerbangan lan, sawise njupuk, ngarahake tanpa partisipasi operator.
      Umumé, "produk 305" kanthi pencari sing luwih apik. Utawa jawaban kita menyang segara "neraka". eseman
  24. 0
    20 2023 Juni
    Mdaaa...! 1. Kesel banget karo "droneloid" iki! Pinten sampeyan bisa ngomong yen "drone" minangka istilah kanggo UAV, diadopsi maneh ing 30s ing abad pungkasan!? Inggih ... "kanggo bajingan" kanggo nelpon iki "Mykola" prau drone, petugas pemadam kebakaran, kapal pemadam kebakaran, biro desain? Bukan feng shui?
    2. Ing endi penulis entuk "wahyu saka ndhuwur" sing torpedo mung bisa diluncurake saka tabung torpedo utawa dicelupake saka pesawat, lan mulane ora ana "pembom torpedo" meksa Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake firewall. prau? Lan apa babagan "torpedo sing dikontrol manungsa" saka "Biebers" lan kehebatan WW2 liyane sing padha sing ora mbutuhake tabung torpedo?
    3. Nanging bedhil anti-pesawat nglawan firewall "semi-submersible" lan kapal selam cilik dudu ide sing ala, nanging wis suwe dikenal! Cukup aja "barang cilik"! Napa kita butuh bedhil mesin, sanajan sing kaliber gedhe? Nalika ana cangkang "Supercavitational" 30-mm "Swimmer"? Bisa diarani minangka "bobot" sing meh universal kanggo ngrampungake macem-macem masalah militer!
  25. +1
    20 2023 Juni
    Penulis kelalen siji obat liyane nglawan torpedo lan drone permukaan - iki RBU.
    Ya, lan deteksi drone kasebut uga torpedo luwih apik kanggo sistem pertahanan anti-pesawat.
    Mulane, salah sawijining cara metu yaiku instalasi sistem pertahanan anti-pesawat ing kapal.
    Lan amarga tingkat PLO sing ora becik ing armada kita, iki ora bakal berlebihan.
  26. 0
    21 2023 Juni
    "Arbalet-DM" diadopsi dening Angkatan Bersenjata RF ing 2017.
    Modul kasebut bisa dipasang ing kendaraan lapis baja roda lan dilacak, kapal permukaan lan pos jaga tetep. Persenjataane modul yaiku senapan mesin KORD 12,7 mm kanthi amunisi 150 puteran utawa senapan mesin 7,62 mm PKTM kanthi amunisi 250 puteran.
    Modul bisa nangkep lan kanthi otomatis nglacak target saka mandeg lan ing pamindhahan, kamera televisi ngidini sampeyan ngenali target ing jarak 2,5 km, pencitraan termal - nganti 1,5 km. Sistem penampakan uga dilengkapi laser rangefinder.


    Modul tempur jarak jauh "Crossbow-DM" diprodhuksi massal dening pabrik Degtyarevsky ing kutha Kovrov.
    Nempatake pesenan lan nginstal 2-4 modul ing kabeh kapal militer lan patroli lan prau minangka topik sing cukup prasaja lan ora larang banget, amarga jumlah unit tempur Armada Segara Ireng cilik.
    Minangka persenjataan tambahan kanggo kapal kanggo nglindhungi drone lan torpedo laut, peluncur roket (RBU) sing diowahi kanthi nggunakake sarana elektronik modern bisa dadi.
    Saliyane sebutan target sing luwih akurat, bisa uga nggunakake amunisi homing "pinter" saka macem-macem efek ing drone, sing bisa ngrusak lan radio-elektronik, bisa klelep saluran kontrol utawa ngalihake drone / torpedo adoh saka obyek sing dilindhungi.
  27. -1
    21 2023 Juni
    Ivan Khurs kudu ngalami modernisasi, kaya sing dakdeleng: ing busur AK-630M, ing buritan ana rong tebing ing sisih lan pedestal kanthi rong MANPADS, supaya sampeyan bisa nolak UAV permukaan lan udara.
  28. 0
    27 2023 Juni
    Lan apa anti-kapal selam, jaring anti-torpedo sing wis dibatalake?
    Yagene kangelan kuwi?
    Mundhakaken net setengah meter / meter - lan kabeh katresnan. Drone sampeyan bakal ngobong motore nyoba nembus alangan kanthi irung.
    Mungkin aku ora ngerti recourse
  29. +1
    29 2023 Juni
    Drone nduweni mesin bensin konvensional, dene torpedo nduweni baterei listrik. Karakteristik kacepetan kira-kira padha, kanggo prau 60 km / h, kanggo torpedo 45 knot, sing menehi meh 70 km / jam

    Malah luwih saka 80. hi
  30. 0
    29 2023 Juni
    Miturut cara, Berezhok bakal dadi pas banget, wis kabeh, loro pandelengan lan stabilizer, iku mung perlu kanggo mbusak peluncur granat - lan modul apik sing bisa nemokake panggonan ing kapal.

    "Berezhok" bisa uga ora perlu, nanging modul remot saka BTR-82A cukup ing panggonan. opo
  31. -1
    Juli 21 2023
    Marang ancaman kuwi, iku bakal becik, amarga muni ora blasphemous ing situs kita. Iki Javelin. ya wis. ya wis. Iku dheweke. Rudal wis ngarep. Ing latar mburi banyu kadhemen, bisa kanthi cepet ngelingi lan ngarahake target. Tekan target kanthi serangan ora langsung. Lan saka ndhuwur. Mikir. Tumindak Ombak ora dadi alangan. Sawetara peluncur otomatis ing sisih pinggir. Lan bakal ana rasa seneng. Nglawan ancaman kuwi. Bener, misil ATGM generasi katelu kudu digawe. Kanggo miwiti.
  32. 0
    Juli 29 2023
    bedhil mesin ing menara karo remot kontrol wis dawa wis dipun ginakaken ing pasukan tank. Modul-modul kasebut operasional, ora mbutuhake gaweyan maneh, lsp. Nginstal ing kapal ora bakal dadi gaweyan gedhe.
    1. 0
      November 19 2023
      Prau tanpa awak mung wiwitan, woh wohan beri bakal teka nalika drone karo snorkel lan sajian satelit katon, lan kita kudu mikir babagan cara ngatasi saiki. Rentang deteksi snorkel nggunakake radar sing dipasang ing kapal minangka urutan gedhene kurang saka prau permukaan, lan sawetara kilometer sing isih ana ing target drone bisa lelungan nganggo baterei kaya torpedo klasik tanpa nggunakake snorkel.
  33. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"