Cossacks lan aneksasi Turkestan

72
Ing taun 1853, pasukan Rusia ing komando Jenderal Perovsky, wis kesah 900 mil liwat terrain tanpa banyu, nyerbu beteng Kokand Ak-Mechet, kang nutupi kabeh rute menyang Asia Tengah. Telung atus Ural lan rong atus Orenburg Cossacks melu kampanye. Bèntèng kasebut dijenengi Fort Perovsky lan wiwit dibangun ing garis Syr-Darya, sing mesthine nutupi wilayah saka Segara Aral menyang Ural Hilir saka serangan. Ing taun 1856, pambangunan benteng wiwit saka Benteng Perovsky nganti Benteng Verny, kanggo nutupi 900 mil saka steppe lan nyambungake garis Syr-Darya lan garis Siberia, kanggo nggawe sambungan antarane pasukan Siberia, Ural lan Orenburg, sing saiki kudu nglindhungi wilayah 3 mil. Ing taun 500, pasukan Kokand nyoba nangkep Verny, nanging Cossack Siberia lan Semirechye nolak serangan iki. Ing taun 1860, pasukan Rusia ngrebut Chimkent lan ngalahake wong Kokand. Wong Kokand klumpukne liyane saka pasukan lan pindhah ing gropyokan ing pasukan Rusia ing beteng Turkestan, nanging ing dalan padha kesandhung ing satus Ural Cossacks Yesaul Serov. Ing perang telung dina cedhak Ikan, Cossacks ngalahake serangan kabeh tentara Kokand. Saka 1864 Cossack, 110 slamet, 11 tatu, lan 47 tiwas.



Ing taun 1865, pasukan Rusia, bebarengan karo Ural Cossacks, dikuwasani Tashkent. Wilayah Turkestan diadegaké. Ing taun 1866, permusuhan wiwit nglawan emir Bukhara, sing ngaku Tashkent. Seranganipun para Bukharan dipun unduraken. Ing taun 1868, pasukan Rusia Jendral Kaufman, kalebu Ural Cossacks, tindak menyang Samarkand, lan Emir Bukhara nyerah, ngakoni protektorat Rusia.

Orenburg Cossacks nalika penaklukan Turkestan


Ing taun 1869, pasukan Rusia saka Transcaucasia ndharat ing pesisir wétan Segara Kaspia. Ing taun 1873, kampanye nglawan Khiva, pusat perdagangan budak paling gedhe ing Asia Tengah. Liwat ara-ara samun tanpa banyu, pasukan nyedhaki Khiva saka telung sisih - saka Turkestan, saka garis Orenburg lan saka pesisir Kaspia. Siberian lan Semirechensk Cossacks, 5 atusan Ural, 12 atusan Orenburgers, Kizlyar-Grebensky lan resimen Sunzha-Vladikavkaz saka Terek lan malah bagéan saka resimen Yeysk saka tentara Kuban melu kampanye. Sajrone kampanye, alam dhewe dikalahake. Banjur Khiva ditangkep kanthi serangan rong dina tanggal 28 lan 29 Mei. Ing taun 1875, Orenburg, Ural, Siberian lan Semirechye Cossacks mbantu pasukan Rusia kanggo nangkep Kokand.

Turkestan lan wilayah Trans-Kaspia, ing ngendi kekuwatan Rusia dikuwatake, dipisahake dening steppe Turkmen, sing populasi nomad terus nyerang. Sadurunge oasis, ing ngendi beteng Turkmens - Geok-Tepe, ngadeg ing ara-ara samun kanggo 500 versts. Ing taun 1877 lan 1879 Pasukan Rusia kaping pindho ora kasil nyoba ngrebut benteng iki. Ing taun 1880, Jenderal Skobelev miwiti kampanye nglawan Geok-Tepe saka pesisir Kaspia. Bebarengan karo dheweke ana resimen 1st Labinsky, 1st Poltava lan 1st Tamansky saka tentara Kuban Cossack. Detasemen Jenderal Kuropatkin, kalebu Orenburg lan Ural Cossacks, pindhah menyang Skobelev saka Turkestan. Detasemen ketemu cedhak Geok-Tepe. Tanggal 23 Desember 1880, pengepungan benteng diwiwiti; tanggal 12 Januari 1881, benteng kasebut direbut dening badai. Kanggo perang iki, Resimen 1 Taman Kuban dianugerahi St George Banner. Mangkono, kabeh Asia Tengah dicaplok menyang Rusia.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

72 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    Desember 15 2012
    Iki kudu diwenehake marang wong Kazakh. Kanggo "sejarawan sing bener" mbuktekake lan mulang para pemuda yen Rusia "nguwasani Kazakhstan".
    Padha lali sing kicked wong saka kidul, ngrampok lan perdagangan ing Kokand lan Khiva. Padha "nolak penjajah Rusia" supaya padha kesusu ing komplotan konco Gorkaya lan Siberian baris ing pangayoman saka Cossacks saka Dzungars lan Turkestan "sadulur ing iman" sing weruh wong-wong mau minangka sapi mlayu saka pasar.
    1. + 10
      Desember 15 2012
      Sergey, ndeleng tanggal. Kazakhstan wis dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia kanggo meh 2 abad lan ora duwe tentara dhewe. Ing wektu iki, Napoleon wis kicked ing bokong bebarengan - ing paling 60 Kazakhs melu ing Perang Patriotik. Lan uga babagan jumlah peserta ing kampanye kasebut (siji klan Kazakh, lan ana 000 + 96, bisa uga ora kurang nomer).
      Lan ayo padha mandheg nggodha, iki nyebabake akibat sing ala.
      1. Kakang Sarych
        -3
        Desember 15 2012
        Apa padha ngalahake Napoleon bebarengan? 60 ewu Kazakhs? Kok ora 600?
        Ora lucu malah...
        1. Kakang Sarych
          +3
          Desember 15 2012
          Saka ngendi asale saka 60 ewu wong Kazakh, dudu Cossacks. yaiku wong Kazakh? Supaya tangan sampeyan garing, wong pinter - maca apa sing ditulis!
          Ora ana wong Kazakh ing perang kasebut lan ora bisa, lan kabeh sing ditenun ing Kazakhstan iku omong kosong nasionalis lokal!
          Sing bener babagan Bashkirs, nanging babagan Kazakhs - goroh sing jelas!
          1. +3
            Desember 16 2012
            Srych, sampeyan nasionalis. Aku ora bakal lali tembung sampeyan: "AKU BENCI KAZAKH". Yen sampeyan ngladeni karo aku, aku bakal ngethok ilatmu lan sijine ing sak panggonan. Aku ora pengin nanggapi wong bodho kaya sampeyan. Nanging sampeyan bakal ngetik ing panelusuran "partisipasi saka Kazakhs ing Perang Patriotik 1812."
            1. Kakang Sarych
              -1
              Desember 16 2012
              Aku ora tau nulis kaya ngono - "Aku sengit karo wong Kazakh" ...
              Temokake kutipan iki - banjur kita bakal ngomong babagan topik iki ...
              Lan aku ora peduli babagan ancaman, utamane ing situs kasebut - sampeyan katon lucu ...
              Umumé, aku ora tau nulis manawa aku sengit karo sawetara wong umume ...
              Aku ngetik ing telusuran - Aku mung nemokake pranala palsu menyang kabeh jinis nasionalis Kazakh sing edan ing keagungane dhewe ...
            2. slava.iwasenko
              -2
              Januari 5 2013
              Apa sampeyan ngerti yen ana wong Kazakh ing phalanx Macedonia lan ing legiun Romawi?Yen mangkono, jumlahe pira? belay
          2. +1
            Desember 17 2012
            Iku uga pisanan krungu bab partisipasi saka Kazakhs ing perang Napoleon, lan malah ing jumlah gedhe. Bashkirs, ya, bebarengan karo Ural Cossacks perang ing perang Nap, nanging Kazakhs ora weruh referensi ing ngendi wae. Lan sing paling penting - sapa wong Kazakh sing bisa ngladeni ing tentara Rusia (kita langsung ngilangi pasukan kavaleri - ora ana negara ing donya sing bisa menehi panganan kaya ngono)?
        2. +1
          Desember 15 2012
          Ing 20 taun liyane bakal ana 600 ewu lan yuta.
          Ana crita yen Napoleon diprediksi bakal mati (ambruk) saka wong liar sing mangan jaran.
        3. +6
          Desember 16 2012
          Kakang Sarych

          Aku ora ngerti babagan Kazakhs, luwih becik takon Beck, nanging Bashkirs, kaya iki:

          Deskripsi area sekitar

          Ing tanggal 12 Juni 1812, pasukan Prancis miwiti perang karo Rusia. Saliyane Rusia, Ukrainians, Belarusians, Tatar, Kalmyks, lan, mesthi, Bashkirs melu ing Perang Patriotik Pertama. Ora ketompo carane apik utawa ala negara Rusia nambani wong, akeh wong wungu kanggo defend tanah air, supaya Bashkirs, sawise lelungan meh kabeh Eropah, grazed jaran ing Champs Elysees ing Paris, muter kurai lan kubyz.

          Nalika ana ancaman saka invasi Prancis ing Rusia, nyoba kanggo ngatur resimen tambahan saka wong. Ing taun 1811, ing sasi April, gubernur Orenburg Grigory Volkonsky paring dhawuh kanggo ngatur 2 resimen Bashkir, 2 Orenburg Cossack lan 2 Ural Cossack.

          Nalika Napoleon nyerang Rusia, Kaisar Alexander I ngetokake manifesto sing ditujokake marang bangsa Rusia. Manifesto iki ngajak rakyat kanggo mbela tanah air lan diwaca ing pasamuwan-pasamuwan, masjid-masjid, rapat-rapat deso. Ing wektu iki, wakil saka wong Bashkir uga nyatakake kepinginan kanggo perang karo Prancis. Ing taun 1818, komposer Rusia Sergei Glinka nulis: "Ora mung putra-putra Rusia kuna, nanging uga wong-wong nomad, lan padha, bebarengan karo wong Rusia alam, padha siyap mati kanggo tanah Rusia. Mordvins, Tentyars, Meshcheryaks, Cheremis zealously lan willingly tindak menyang layanan: Bashkirs piyambak sukarela lan takon pamaréntah apa resimen sing dibutuhake.

          Ing taun 1812, roti ora lair ing pirang-pirang kabupaten, nanging senadyan keluwen lan mlarat, Bashkirs lan Cossacks banjur perang nganggo seragam lan senjata. Ing wektu sing padha, ora ana wong sing ngungsi.

          Ing wulan Juni-Oktober 1812, 18 resimen kavaleri Bashkir diatur, lan ing pungkasan taun 1812 - awal 1813, 8 resimen liyane diatur. Lan total 28 resimen kavaleri Bashkir diatur. Saben distrik Bashkir utawa Panton menehi siji resimen. Ing wektu iku, desa Dautovo kalebu distrik Yekaterinburg, lan alamat lengkap desa Dautovo muni kaya mangkene: dalan Siberian distrik Yekaterinburg provinsi Iset, Tersyak volost II kanton militer. Saka desa Dautovo menyang ngarep ing awal 1813, 20 wong ninggalake minangka bagéan saka resimen kavaleri Bashkir kaping 5. Kabèh desa Dautovo nglumpukaké limang prajurit jaranan iki, amarga padha kudu pindhah menyang ngarep nganggo seragam, karo gegaman, pranata lan jaran cadangan. Wong-wong ing desa Dautovo ora sugih sanajan ing wektu iku, lan populasi mung 75-80 wong (lanang - 20, wadon - 25, bocah - 30).
          Bashkir saka desa Dautovo mlebu ing Resimen Kavaleri Bashkir kaping 20 ing wiwitan taun 1813.
          Regimen kavaleri dumadi saka 500 prajurit, lan komandhan 30 wong (loro komandan resimen - siji Bashkir, perwira Rusia liyane, 1 mandor, 5 yasauls, 5 perwira, 5 cornets, siji mullah, juru tulis, sepuluh Pentecostals).

          Wong Bashkir ngirim total 20000 wong, luwih saka 4000 jaran. Lan sing menarik, bebarengan karo bojone lan garwane, banjur perang karo Napoleon, lan siji Bashkir Absalyam Utyashev teka karo kabeh kulawarga.

          Kanggo kabeh iki, komando militer Rusia ngirim layang matur nuwun marang kabeh wong Bashkir. Sawisé iku, Bashkirs, kalebu desa Dautovo, diklumpukake 500000 rubles ing dhuwit kertas.

          Kanggo ngelingi iki, Bashkirs nyipta lagu Baik:

          Oh, yuta Prancis
          Rajane yaiku Napoleon,
          Wis nyedhaki ibukutha,
          Ing ngarep lawang dheweke

          Oh oh,
          adhuh,
          Oh
          Oh, apa pahlawan Prancis.
          Oh oh,
          adhuh,
          Oh
          Dheweke rampung karo negara kita.

          sumringah ing pasuryan,
          Dheweke nyelehake sikile ing teras.
          Azamats kaya singa:
          Dadi mungsuh tanpa sirah!
          Cahya ing mripate singa sumunar,
          Katon akeh singa.

          Hey hey hey
          Tuang madu manis
          Singa - batyr nyetujoni,
          Tekan punggungmu luwih keras.
          1. +4
            Desember 16 2012
            Ing wektu sing padha, 12 Bashkir njaga wates Rusia. Wong Prancis luwih saka 2 kaping 180000 wong.

            Senjata utama Bashkir horsemen ana flail, pedhang, panah - gandhewo, lan mung sawetara duwe bedhil lan pistol. Sawetara duwe surat rantai, sing dipasang sadurunge perang.
            Sawise liyane Bashkir sortie, ngendi fellow countrymen kita nuduhake kepahlawanan lan stamina, Jendral Tentara Rusia Mikhail Illarionovich Kutuzov nimbali komandan resimen Bashkir Kahym lan, tanpa ngendhaleni raos, marang wong: "Bashkirs sing dikasihi, wis rampung sampeyan." Nalika kanca-kanca prajurit, nalika bali Kahym, takon marang Kolonel apa Kutuzov ngandika marang dheweke, kang, gadhah kangelan ing wicara Rusian, ngirim tembung Kutuzov "Lovers, lyubizar, maladis, maladis."

            Wiwit iku, wong kita wis duwe lagu "Lyubizar":

            tindak perang
            Dheweke ninggalake ibu lan bojone.
            Lan kepiye carane dheweke bali saka perang -
            Kamulyan kanggo kita kabeh ing negara.

            Kekasih, kekasih,
            Maladis, Maladis.

            Mungsuh ngadeg cedhak Moscow
            Lan dheweke teka ing Moscow.
            Kita banjur mencet dheweke -
            Aku mlayu menyang lapangan mbukak.

            muspra mutusaké Napoleon
            Munggah tahta ing Rus'
            Tanpa guna, dheweke muncul ing Moskow:
            Biyen pinter, saiki sinau.

            Mungsuh ora bisa njupuk Rusia,
            Dheweke sinau ing kene:
            Rusia lan Bashkirs ditekan -
            Mlayu ora krasa sikile.

            Lan kita ana ing Moskow,
            Lan kita weruh Paris
            Lan invader Prancis
            We perang apik.

            Lurung-lurung iku cobblestone
            Wong Prancis apik tenan!
            Eh, Prancis menang
            Ing sirah dhewe.

            Jendral Napoleon Marbo disebut "Cupids Utara" kanggo njupuk akurat saka Bashkirs. Lan supaya "Cupids Utara" diutus kanggo wong kita. Resimen Bashkir 1 melu ing panangkepan Berlin, lan Bashkir kaping 4, Mishar kaping 2 njupuk benteng Glogau, resimen Bashkir kaping 5, 9 lan 11 dikepung lan njupuk Leipzig.

            Saiki cedhak kutha Leipzig ana monumèn kanggo pasukan Rusia, ngendi nomer resimen Bashkir dituduhake.

            Kanggo perang iki, akeh Bashkirs dianugerahi pesenan: mandor saka resimen 9 Kotlogilde Imemgolov, pribadi saka resimen 14 Nasyr Abdulin, Abdulla Suragolov.

            Nalika nyekel Dresden, wasta Yantura tarung karo bojone. "Nalika Prancis nyerang kita," Yantura kelingan, "kita cepet-cepet mlumpat ing jaran lan cepet-cepet perang karo flails. Jaranku ora wedi apa-apa lan kita nyerang Prancis kanthi njerit. Aku nandur flail ing salah siji saka wong Prancis, lan nalika aku narik wong metu saka iku, wong kenek kula ing sirah saka konco. Nalika aku tangi, aku weruh kanca-kancaku setengah mati, liyane diikat, kalebu aku. Wong wadonku ora karo aku, wah, padha mateni dheweke, pikirku. Sawise setengah jam, Don Cossacks ngubengi kita lan narik kita metu saka tangane wong Prancis. Lan ing antarane Don Cossacks, wanitaku gallops. Pranyata dheweke langsung mlumpat kanggo bantuan, amarga pasukan padha cetha ora padha. Lan kanggo iki, Asylbiku saya dianugerahi medali.

            Bashkirs lan Cossack mbantu ngusir wong Prancis saka Hamburg, Erfurt, Weimar, lan Frankfurt am Main.

            Ing taun 1814, ing Jerman, ilmuwan, pujangga Goethe nampa busur lan panah minangka hadiah saka mandor Bashkir, kang saiki disimpen ing Museum Berlin.
            Malah Walter Scott, penulis Inggris misuwur sing ngunjungi Paris ing dina, mbayar pajeg kanggo Bashkirs dening njlèntrèhaké karo busur lan panah. Decembrist lan pujangga Pyotr Kudryashov ora bisa nahan raos anget kanggo Bashkirs lan wrote:

            “Kanca-kanca! Bangga karo:
            donya kabèh
            Ngerti carane kuat
            Bashkir!"

            nyolong saka situs rada padha
      2. +7
        Desember 15 2012
        Prajurit Kazakh njupuk bagéyan aktif ing Perang Patriotik 1812 saka perang pisanan cedhak Neman menyang "Pertempuran Bangsa-Bangsa" cedhak Leipzig lan nyekel Paris. Dheweke perang utamane minangka bagéan saka resimen kavaleri Orenburg, asring kanthi sukarela gabung karo milisi rakyat. Contone, Kazakh Tanatarova duwe enem putra ing tentara. Kazakhs, saliyane busur lan panah tradisional, diwenehi senjata Cossack: sabers, pikes lan bedhil. Ing steppes duwe jaran dhewe, unpretentious, rakulino kanggo lelungan dawa. Ing wong-wong mau, prajurit Kazakh ngliwati kabeh Eropah menyang pinggir Kali Seine. Sejarah wis njaga akeh jeneng penunggang kuda Kazakh sing nglawan Prancis. Minangka bagéan saka salah siji saka resimen Bashkir, Kazakhs Baibatyrov lan Zhanzhigitov melu kampanye manca tentara Rusia, padha tekan Paris lan dianugerahi medali perak ing memori saka perang. Antarane pahlawan sing misuwur ing taun 1812, dikenal jeneng perwira kavaleri Mayor Temirov, Yesaul Yusupov, perwira Yumashev lan liya-liyane. Wong wadon nom-noman ing pirang-pirang peperangan kasebut mbuktekake minangka penunggang sing lincah lan prajurit sing wani. Ing separo kapindho abad XIX. Jendral Kazakh diwakili dening papat sultan saka Zhuz Cilik, telu yaiku jenderal utama, siji jenderal kavaleri. Sadurunge liyane, khan saka Inner Bukey Horde, putu buyut Abulkhair Dzhangir Bukeev, nampa pangkat jenderal. Dheweke dadi wong Kazakh sing sinau Eropa pisanan, dheweke nindakake akeh kanggo peradaban wong. Dheweke dianugerahi penghargaan Rusia paling dhuwur - medali emas kekaisaran kanthi berlian ing pita St. Andrew, Ordo St. Anna gelar 1 kanthi mahkota kekaisaran lan tandha berlian. Wolung putrane nampa pendidikan militer.

        Dijupuk saka Situs web militer Kazakhstan

        Kaya sing dingerteni nalika perang 1812. wolung kavaleri Orenburg dibentuk Cossack resimen. Pira wong Kazakh sing dilayani ing kana, mbokmenawa data kasebut ora bisa ditemokake. Mungkin, bebarengan karo milisi lan resimen Bashkir, paling ora ana 60000 wong.
        1. Kakang Sarych
          -3
          Desember 16 2012
          Aku ngguyu maca sumber-sumber kasebut - bisa uga ana sawetara wong Kazakh ing resimen Orenburg, nanging sejatine ora digawe saka Kazakh - elinga paling ora kenapa iki lan pasukan Cossack liyane dibentuk! Dheweke dibentuk kanggo nglindhungi steppes - sapa sing bakal ngrekrut dheweke ing kana? Ora ana data, amarga ora ana dhasar lan ora ana!
          Sampeyan kudu nggoleki partisipasi Kazakhs ing dokumen pasukan Cossack, lan ora ing situs semi-pornografi ...
          1. +2
            Desember 16 2012
            Srych, mungkin sampeyan butuh saksi mata? Waca tembung sing diomongake Davydov babagan wong Kazakh ing perang kasebut! Utawa dheweke uga dudu panguwasa? jancok.ok!!!
            1. +4
              Desember 16 2012
              Davydov ora nyebutake babagan ewu 60. Kanggo ngomong - dheweke ngomong kanthi positif, nanging ora nemtokake nomer kasebut.
              Kazakhs wong lanang normal, nanging sejarawan conjuncture iku k.o.z.l.s.
              1. Kakang Sarych
                -2
                Desember 16 2012
                Apa sampeyan serius babagan iki? Iki situs palsu ...
                1. +1
                  Desember 17 2012
                  Lha, kok wong Kazakh ora bisa perang ing perang kuwi? Mesthi ana kasus. Ing beyo saka karakter massa, mesthi, iku arang banget mangu, nanging piecewise - rampung.
          2. +6
            Desember 16 2012
            Kazakhs nampa Ortodoks (dibaptis) lan jeneng anyar dicathet ing daftar resimen Cossack kanthi jeneng anyar sing diwenehake nalika dibaptis.Contone, Ivan Petrov, Ana uga milisi lan formasi nasional sing ora duwe aturan ing wangun resimen Bashkir. Menapa malih, ing sumber Rusia ing wektu iku, wong Kazakh diarani tembung umum "Kyrgyz", sanajan ing pirang-pirang lukisan dening seniman kondhang ing wektu kasebut, kanthi kedok prajurit Kyrgyz, umume digambarake wong Kazakh. Sampeyan bisa google lan nemokake sumber lan gambar iki.
            1. Kakang Sarych
              -2
              Desember 16 2012
              Bashkirs dudu wong Kazakh - pira sampeyan bisa mbaleni!
              Aku ngerti babagan "cupids" tanpa sampeyan, nanging iki dudu wong Kazakh ...
              Nagaybak uga dudu wong Kazakh ...
              Apa hubungane karo wong Kazakh ing gambar kasebut? Apa hubungane karo Perang 1812?
              Miturut cara, nalika padha pirembagan bab penaklukan Asia Tengah, padha bola-bali nyebutake apa sing disebut "jigits" - ing akeh kasus iki Kazakhs, nanging ora ana siji tau confuses karo Cossacks!
            2. Marek Rozny
              +2
              Desember 18 2012
              Pancen kabeh bener!
              1) Umume wong Kazakh ing tentara Cossack dikenal kanthi jeneng Ortodoks, sanajan sok-sok ana jeneng Muslim (kaya aku ngerti, iki mung ditrapake kanggo wong Kazakh sing lair), lan Zhakyp dadi Yakov, Zhuban - Ivan, Meyirbek - Mikhail.
              Ya, malah kulawarga, nalika padha manggon ing Rusia, nggunakake jeneng Russian - padha disebut rama Mikhail, sadulur - Zhenya, sepupu - Tolya. Lan iki malah sanadyan padha ora nampa Ortodoks, nanging tetep Muslim.
              2) Kazakh banjur diarani Kirghiz (utawa Kirghiz-Kaisaks), lan Kyrgyz nyata diarani Kara-Kyrgyz.
              3) Ana akeh lukisan sing nggambarake Kazakh ing tentara Rusia nalika perang karo Napoleon. Minangka sikat seniman Rusia, lan Jerman, Prancis, Italia.
              1. slava.iwasenko
                -1
                Januari 5 2013
                Nanging aku ora ngerti yen setengah saka Rusia dadi Kazakh sing dibaptis, lan separo kapindho kudu dianggep Cina? recourse
              2. Nurius
                +1
                Januari 14 2013
                Link iki ngandika sing ana nang endi wae watara 11 ewu

                - Secara total, wong-wong Muslim menehi tentara Rusia babagan 25 ewu pejuang nalika Perang Patriotik, - Nikolai Silvestrovich nerusake critane. - Miturut petunganku, 10-11 ewu wong Kazakh melu.

                http://altunurda.livejournal.com/286342.html?thread=603270
        2. +3
          Desember 16 2012
          Pertapa "Minangka sing dingerteni, nalika perang 1812, wolung resimen kavaleri Orenburg Cossack dibentuk" Iku misale jek kesalahan cilik ing kene. 1. Kazakhs ora bisa dadi bagéan saka resimen saka tentara Orenburg Cossack, amarga padha ora Cossack. Bisa uga ana siji-sijine, kanca-kanca sing naturalisasi. 60 ewu iku akeh malah kanggo kabeh kavaleri cahya saka Rusia. Ing buku "Kavaleri ing Perang" V. Taratorin menehi data ing ngisor iki. "Tentara Don ngetokake resimen 90, biasane 5-atus-kuwat. Tentara Ural ing awal taun duwe resimen 4, mengko, ketoke, jumlahe tambah dadi 10; Orenburg - 3 resimen; Bashkirs lan Meshcheryaks - 22; Stavropol -1." Penulis nuduhake data V.V. Zvyagintsev tentara Rusia 1812-1825 - Paris 1973, part 4, p. 362.
          2. Warga Stavropol paling kamungkinan Kalmyks saka tentara Stavropol, ora bakal bingung karo Kaukasus. Stavropol iki ing Samara.
          3. Mung Cossack bisa ing resimen Cossack. Contone pecut. Dheweke ora Rusia, nanging Cossacks! Ing resimen Orenburg. Atamansky kaping 1000 melu langsung ing perang. Danzig dikepung. Resimen Orenburg Cossack kaping 3 tekan Paris. 500-ratus komposisi. Ana udakara 78 wong - Nagaybaks. Liyane wong Rusia.
          Liyane saka resimen Orenburg minangka bagéan saka tentara ing Ukraina, wiwit sadurunge padha perang nglawan Turki. Lan padha ninggalake tentara ing 1810-11. Saka wong non-Rusia, resimen nasional dibentuk. Aku ora ngerti babagan unit nasional Kazakh lan ora nate nemokake apa-apa ing arsip. Miturut cara, sawise perang, Cossacks karo jeneng Prancis muncul ing OKW - ora luwih saka 5 wong, misale jek.
          1. Marek Rozny
            +4
            Desember 18 2012
            Adhedhasar publikasi P. L. Yudin "Tsesarevich Alexander Nikolaevich ing Wilayah Orenburg taun 1837", diselehake ing buku kaping 10 Buletin Sejarah taun 1891, sejarawan Orenburg P. E. Matvievsky nulis ing taun 1950-an:
            "Luwih akurat, sanajan langka banget, data bisa ditemokake ing materi babagan tetep ing Orenburg ing taun 1837 saka Grand Duke Alexander Nikolayevich, diiringi penulis V. A. Zhukovsky. Ing kalodhangan iki, pesta diatur ing cedhak Orenburg, ing mburi Exchange Yard. Adipati Agung ditemoni ing kene dening rong wong Kazakh sing nganggo busana nasional sing sugih. Padha ngenalaken piyambak marang pangeran ing Rusia murni, siji minangka tertib, liyane minangka utusan. Pisanan dadi perwira Cossack lan duwe medali kanggo nyekel Paris, sing ditampa minangka sukarelawan ing salah sawijining resimen Orenburg Cossack sing melu Perang Patriotik lan kampanye pembebasan 1813-1814. Jeneng Kazakh iki, sing ora dingerteni nganti saiki, kita sinau saka surat kanggo penulis V.I. Tanggal 31 Agustus 1837, ing istana musim panas Shah Persia, pitung versts saka Tehran, Vitkevich maca koran Rusia Invalid, dikirim dening kurir Tabriz kanggo Juli 17-19, sing nggambarake perayaan adipati agung ing Orenburg. "Ing kene sampeyan seneng-seneng," tulis Vitkevich marang Dahl, "dheweke pesta, Vladimir Ivanovich, lan aku pegel amarga aku ora bisa ndeleng carane wong Kyrgyz (Kazakhs) katon marang Yang Mulia, utamane para utusan, saka sapa, miturut deskripsi ing Ora sah, aku kenal siji - karo medali - iki Narynbai - lan aku weruh katon wicaksana ing ngarepku.
            Matvievsky nyatakake yen Narynbai nampa medali kanggo nyekel Paris, dadi sukarelawan ing salah sawijining resimen Orenburg Cossack.
            1. Marek Rozny
              0
              Desember 18 2012
              Ngarujuk marang bahan Arsip Negara Orenburg lan Museum Lokal Lore, uga karya M. L. Yudin "Orenburgers lan pedunung steppe ing Perang Patriotik 1812", Sharapat Kaniev nyerat:
              "... nembelas penunggang jaran saka klan Kipchak saka Horde Tengah nguripake para panglima tentara Orenburg Cossack kanthi panjaluk supaya bisa perang karo Prancis. Wong wadon Kazakh Tanatarova sing umur patang puluh telu taun (ing baptis dijenengi Tatyana) wis duwe enem anak lanang sing dilayani ing pasukan Cossack. Bektemir Kulkin saka klan Tabyn uga mlebu layanan lan perang.
              1. Marek Rozny
                +2
                Desember 18 2012
                Kanggo kepahlawanan ing Peperangan Borodino Mailybayuly dianugerahi medali perak, lan mandor Karynbai Zyndagululy - medali ing pita biru Cedhak desa Malaevo Boloto lan Leviya, prajurit Kazakh mbedakake awake dhewe Murat Kulshoranuly и Ruffs saka Azamatuly, padha dianugerahi pangkat cornet. Kanggo kepahlawanan cedhak Vyazma Yesaul Sagit Khamituly dianugerahi Ordo Saint Anna. Perang ing resimen Bashkir Narynbai Zhanzhigituly dadi nduwèni lengkap St George. Pujangga-prajurit perang ing resimen Bashkir Amin Baibatyruly. Zhanzhigit-uly lan Baibatyr-uly, sing melu nyerang kutha Leipzig lan Glogau, banjur gabung karo unit militer Rusia sing dikirim Jenderal Bennigsen kanggo ngalahake detasemen Prancis sing wis mundur menyang kutha Erfurt. Tanggal 18 Maret 1814, prajurit resimen iki kalebu sing pisanan mlebu ing ibukutha Prancis.
                Amen Baibatyruly ing geguritan dheweke nyanyi kepahlawanan para zhigit Kazakh lan prajurit Rusia, melu ing taun 1853 ing kampanye gubernur Orenburg V.A. Perovsky nglawan wong Kokand., ing dijupuk saka Ak-Masjid lan eliminasi daya saka Kokand liwat Syrdarya Kazakhs.
                Antarane peserta ing Perang Patriotik 1812 ana Kazakh dibaptis Yakov Belyakov (Zhakyp), peserta ing perang Rusia-Turki, nampa penghargaan saka tangan M. Kutuzov. Resimen Orenburg Cossack katelu ing komando Belyakov ana ing ngarep pasukan Bennigsen, banjur dadi bagéan saka korps partisan Seslavin, melu ing perang cedhak Leipzig, Weimar, Hanau, Mezieres, La Rotiere. Ing petisi kanggo gubernur, Yakov Belyakov nyathet yen dheweke minangka Kazakh kanthi kewarganegaraan, gabung karo tentara Rusia kanthi karsane dhewe lan nglayani kanthi jujur ​​nganti pirang-pirang taun. Gegayutan karo kahanan kesehatan, dheweke njaluk dibebasake saka layanan lan bali menyang desa asale.
                Kazybai (Nikolai) Chernysh lair taun 1770. Wong tuwané tilar donya, lan Kazybay digedhekake dening Cossack. Dheweke mlebu layanan minangka Cossack, setaun sabanjure ing 1788 dheweke nampa pangkat Yesaul. Dheweke perang karo wong dhuwur ing Kaukasus, melu perang karo Turki ing 1807-1811. Ing taun 1812 dheweke mrentah papat resimen Cossack. Dheweke mbedakake awake dhewe ing Pertempuran Tarutino, sing dianugerahi Ordo St. Anna, gelar I. Kanggo nggayuh sukses unit Napoleon mundur saka Rusia, dheweke nampa Ordo St. Ing taun 1814 dheweke perang ing Prancis ing Saint-Dizier, Briein, La Rotierre. Tilar donya ing sangisore tembok Paris.
                Akim Bulatov - uga murid saka Cossacks. Lair taun 1773. Dheweke mlebu layanan ing taun 1792. Ing taun 1794, dheweke melu ing storming saka Praha. Ing taun 1807 dheweke perang karo Prancis ing cedhak Heilsberg, sing dianugerahi Ordo St. George. Ing taun 1812, minangka kepala brigade saka korps kavaleri katelu, dheweke melu ing akeh perang rearguard (perang sing ditindakake kanggo nundha mungsuh sing maju lan kanthi mangkono njamin mundur saka pasukan utama).
                Banjur perang ing detasemen Ajudan Jenderal Golenishchev-Kutuzov ing Velizh, Vitebsk, Zvenigorod, nalika mardika Moscow. Tiwas nalika nguber mungsuh menyang tapel wates Rusia.
                Prajurit perang kanthi heroik ing perang Ramonovo Boranbai Shuashabai-uly lan Yesaul Yksan Aubakir-uly. Kanggo kepahlawanan ing perang Vyazma, kapten resimen Teptyar pisanan Sagit Khamit-uly Dheweke dianugerahi gelar Ordo St. Anne III.
                Kasunyatan sajarah kasebut dikenal - ing Weimar, sukarelawan Kazakh saka tentara Rusia ketemu karo panulis Jerman lan pemikir I.V. Goethe lan menehi busur karo panah lan saz syrnay (alat musik Kazakh).
                1. Marek Rozny
                  +1
                  Desember 18 2012
                  Ural Cossacks uga heterogen ing babagan komposisi etnis. Sajrone pemberontakan Pugachev, salah sawijining detasemen Cossack mbrontak kalebu Kazakhs - warga Kirghiz volost distrik Ufa, ing antarane putrane Yesaul Abdurrazak Alimov dikenal. Dokumen ing jaman kasebut nyatakake yen 10 Kyrgyz Cossack (qırğız-qazaq - penulis) dadi prajurit saka "Penguasa sing welas asih", yaiku. E.I. Pugachev. Ch. Valikhanov nyathet yen "Ing sawetara desa Cossack, meh setengah saka populasi kasusun saka Kyrgyz dibaptis, contone, ing Yamyshevskaya, Chistaya lan ing sawetara liyane".
                  Ing taun 60-an. monograf dening P.E. Matvievsky "Wilayah Orenburg ing Perang Patriotik 1812: Esai Sajarah". Ngliputi sajarah wilayah Orenburg ing abad kaping XNUMX, P.E. Matvievsky mbayar manungsa waé gedhe kanggo sinau sajarah tentara Orenburg. Kapentingan khusus yaiku informasi ing diakoni kanggo Orenburg Cossacks saka Kazakhs (Kyrgyz-Kaisaks), uga babagan mlebu ing jajaran Cossacks lokal mantan tawanan perang Prancis sing ana ing pemukiman ing provinsi Orenburg.
                  Majelis bangsawan Orenburg ing abad kaping 19 kalebu: Mayor Jenderal Baimukhamedov Mukhamedzhan, Sultan lan Mayor Jenderal Baimukhamet Ayguvanov, Kapten Staf Aitov, penasehat pengadilan (pangkat sipil sing dhuwur banget) Biktashev, penasehat perguruan tinggi Bikchurin, cornet Saltashev, pensiunan letnan kolonel-sultan Tyaukin Mohammed Ghali lan akeh liyane.
                  Ing separo kapindho abad XIX. ana uga cenderung kanggo nambah nomer Orenburg Cossacks. Kanggo 47 taun, yaiku, saka 1850 nganti 1897, mundhak luwih saka 200 ewu wong (luwih saka 2 kaping). Sajrone wektu iki, proses aktif kanggo ndhaptar wakil saka masyarakat lokal menyang pangkat Cossacks, ana hubungane karo Komando Tertinggi 14 Agustus 1848, sing ngomong babagan ijin kanggo "ndaftar Bashkirs, Kirghiz-Kaisaks lan wong Asia liyane dadi tentara."

                  Lan sawetara informasi sing luwih menarik:
                  Miturut Komisi Perbatasan Orenburg, ing taun 1790-1815, 1226 warga lokal ninggalake kemah nomad, dicathet minangka Bashkirs lan padha karo hak-hak kasebut. Sampeyan uga bisa ngelingi yen Bashkir kalebu klan Kazakh Argyn. Lan senadyan padha resmi dianggep Bashkirs, nanging padha cetha ngerti sing rong abad kepungkur leluhuré teka saka Kazakhs, lan padha tetep jeneng kulawarga. Dadi ora ana sing nggumunake yen sukarelawan Kazakh didaftarkan ing resimen "Bashkir". Yen dheweke wis nggawa menyang Cossacks kanthi massal, banjur luwih akeh menyang Bashkirs sing gegandhengan.
                  1. 0
                    Desember 18 2012
                    Marek Rozny Ch. Valikhanov nyathet yen "ing sawetara desa Cossack, meh setengah saka populasi kalebu Kyrgyz sing dibaptis, contone, ing Yamyshevskaya, Chistaya lan ing sawetara liyane"
                    1. - Kira-kira setengah saka desa banget mangu. Sawetara bagean bisa uga. Ural Cossack, ora kaya Orenburg Cossack, biasane wong-wong Percaya Lawas lan wegah nglilani wong liyo mlebu. Lan ing ngendi Chokan Valikhanov nyathet iki - ing ngendi sampeyan bisa maca, yen ora, kaya sing sampeyan deleng, aku ora ngandel karo tembung.
                    Marek Rozny "Staf Kapten Aitov".
                    2. Iki pecut. Salah sawijining Aitov bali Kokandans sawise kampanye Perovsky sing ora sukses saka panangkaran. Mungkin dheweke ngomong babagan iki.
                    3. Jeneng sing sampeyan daftarake ora kabeh Kazakh. 10% persen saka tentara Orenburg Cossack padha Tatar Muslim. 9% Nagaybaks, ana akeh Kalmyks saka 700 kulawargané lan Mordovians. Tentara paling multinasional. Kazakhs al bo Russified, utawa ana sawetara wong.
                    Marek Rozny "Ing separo kapindho abad kaping 47, ana uga kecenderungan kanggo nambah jumlah Orenburg Cossacks. Kanggo 1850 taun, yaiku, saka 1897 nganti 200, tambah luwih saka 2 ewu wong (luwih saka XNUMX). kaping).
                    4. Jumlah iki tambah utamané amarga prajurit pensiunan (garapan putih), petani Rusia, Kalmyks. Kazakhs lan Bashkirs, yen ana jumlah sing sithik. Akeh sing wis ditulis babagan iki - maca.
                    Marek Rozny "Miturut Komisi Border Orenburg, ing 1790-1815, 1226 warga lokal ninggalake kemah nomad, dicathet minangka Bashkirs lan padha karo hak-hak."
                    - Aku ora mbantah.
                    1. Marek Rozny
                      +2
                      Desember 19 2012
                      1) Chokan Valikhanov "Karya Kapilih", Alma-Ata, 1958; "On Islam in the steppe", p. 190. Ana informasi sing sampeyan goleki. Menapa malih, angel nyalahake Chokan Valikhanov kanthi exaggeration, dheweke, kaya pejabat intelijen karir Staff Umum, biasane nulis adhedhasar akurasi informasi. Mulane, karya etnografi lan geografis kang padha Highly ngormati ora mung ing Republik Ingushetia, nanging uga ing Eropah Kulon.
                      2) Aku ora bisa ngomong apa-apa bab Aitov. Aitov pancene bisa dadi Kazakh, lan Tatar, lan tuA babagan jeneng liya - wong Kazakh asring dicathet ing versi "Tatar" saka jeneng kasebut, utawa luwih saka Jagatai (Zhusip dadi Yusup, Zhusip-uly dadi Yusupov; Aku ngerti sampeyan ngerti yen dialek Kazakh dibedakake dening je-kanye, ora kaya dialek Turki liyane, kalebu basa Turkic Chagatai umum sastra, ing ngendi ana ye-kanye; jigit - yigit). Kajaba iku, aku tansah isin karo jeneng jack Kazakh lan jenenge wong sing dicathet minangka "Tatar". Iki aneh, paling ora, lan mung bisa diterangake kanthi kasunyatan manawa akeh wong Kazakh sing ora sengaja dicathet minangka "Tatar".
                      Miturut cara, aku duwe data babagan sosial. lan asal etnis saka Cossacks saka tentara Siberia (1813). Antarane 6000 Siberian Cossack, mayoritas, mesthi, Slavs, nanging menarik sing padha duwe Kyrgyz liyane (ing pangertèn saka Kazakhs) saka Turki liyane: 98 Kazakhs, 18 Bashkirs, 1 Tatar, 1 Teptyar. Ing wektu sing padha, penulis karya kasebut nyaranake yen 4 wong liyane saka kolom "dibuwang saka perbudakan" yaiku Kazakhs, lan uga ujar manawa wong manca Russified uga kalebu ing jumlah "Cossacks Rusia". Kita mung bisa guess babagan nomer. http://sibistorik.narod.ru/project/conf2010/016-zuyev.htm Nanging, malah informasi iki wis menehi kita idea sing, pisanan, Kazakhs nalika perang karo Napoleon pancen ana ing pasukan Cossack, sareh, ing kasus nemokake Kazakhs ing angkatan bersenjata Rusia padha ora diisolasi, nanging cukup massive. Ana wong sing nyebutake angka 60 ewu wong - iki, mesthi, minangka tokoh sing ora bisa ditemtokake lan banget, nanging ing sawetara sumber aku kudu ndeleng angka 5000 wong (sanajan aku ora bisa njamin angka kasebut).
                      Zh Artykbaev ing "History of Kazakhstan in the 19th century" (1992) nulis yen ing antarane Ural Cossacks 3% yaiku wong Kazakh.
                      3) Rincian liyane sing menarik. Miturut misi Kyrgyz saka Gréja Ortodoks Rusia, sing makaryakke ing wilayah Kazakhstan, saka 1882 kanggo 1917 paling setengah yuta Kazakhs diowahi kanggo Ortodoks (Yu. Lysenko, "Orthodoxy lan Islam: laku komunikasi etno-confessional ing conto Rusia lan Kazakh ing wilayah Upper Irtysh"). Ayo kula ngelingake yen kabeh wong Kazakh sing dibaptis biasane langsung dadi peringkat ing antarane Cossacks lan luwih jarang dicathet minangka borjuis cilik. Dadi malah informasi ora langsung kuwi menehi sawetara idea saka replenishment owahan saka pasukan Cossack dening Kazakhs.
                      1. 0
                        Desember 19 2012
                        Marek Rozny "Ana wong sing nyebutake angka 60 ewu wong - iki, mesthi, minangka tokoh sing ora bisa ditemtokake lan banget, nanging ing sawetara sumber aku kudu ndeleng angka 5000 wong (sanajan aku ora bisa njamin angka kasebut kanthi alami"
                        Aku uga kanggo kaadilan. Aku nulis marang sampeyan yen aku ora ketemu formasi Kazakh murni nasional. Ing sisih liya, wong Kazakh ana ing perang taun 1812. Endi pitakonane? Iki ngendi jawaban kudu ditemokake. Aku yen ana 5 ewu, mesthine bisa digabung dadi siji. Dadi topik sing apik kanggo nemtokake jumlah wong Kazakh. Babagan kampanye Asia Tengah, gambar kasebut umume padha. Saben uwong ngerti yen dheweke ana, nanging ora ana rincian. Lan yen ana, banjur fragmentary. Aku katon ing dhaftar penghargaan ing RGVIA, etc., nanging aku ora weruh rekaman, padha ngandika ana fighter saka 5 Kyrgyz-Kaisak atus. Ngerti ta? Yaiku, aku durung weruh jejak formasi Kazakh nasional. Lha nek aku ora entuk.
                      2. Marek Rozny
                        +2
                        Desember 20 2012
                        Ora ana unit Kazakh siji-sijine sajrone perang karo Napoleon. Umumé, kanthi cara, para pedagang Rusia dilarang ngedol marang wong Kazakh (wis dadi warga Rusia) kabeh jinis barang sing bisa digunakake kanggo tujuan militer. Malah piso pawon dilarang didol menyang "Kyrgyz". Iki nuduhake manawa panguwasa tsarist curiga marang wong Kazakh, lan ngelingi yen ing jaman tsarist kira-kira 300 pambrontakan cilik lan gedhe nglawan arbitrariness administrasi lokal dicathet ing steppe Kazakh, rasa wedi tsar cukup bener. Formasi militèr nasional Kazakh pisanan digawé ing taun 1918 http://military-kz.ucoz.org/publ/sovetskij_kazakhstan/kazssr/kak_sozdavalis_kras
                        nye_kazakhskie_vojska_prikaz_revoljucionnogo_voennogo_soveta_respubliki_1918_god
                        / 5-1-0-321 Lan ing Saratov. Kajaba iku, ora dilarang nggawe unit nasional Kazakh liyane ing njaba kerangka komisariat militer Kyrgyz sing diadegake. Kaum Bolshevik uga ora pengin nyengkuyung wong Kazakh, mula mayoritas panyengkuyung Kazakh (minangka panyengkuyung aliansi karo Rusia) pengin hak otonomi sing wiyar kanggo steppe Kazakh. Bolshevik ora seneng karo gagasan iki, uga wong putih.
                        Lan nganti wiwitan Perang Patriotik Agung, mung ana siji resimen kavaleri Kazakh, lan ing taun 30-an ditransfer menyang Uzbekistan tetanggan kanggo kalebu ing divisi kavaleri Uzbek kaping 6.
                        Pamrentah Soviet uga ngerti yen klompok bersenjata saka Kazakhs bisa nggawe kekacauan sing kuat ing wilayah kasebut sawise keluwihan kolektivisasi, lan mulane ora ana unit nasional ing Kazakhstan. Mung Perang Donya II meksa nggawe divisi nasional ing KZ kanggo pengiriman cepet menyang Front Kulon.
                        Dadi nggoleki unit nasional saka Kazakhs iku bab tanpa guna, padha ora ana ing alam. Kazakhs dikirim kanggo ngawula ing wilayah liyane, ing ngendi akeh pejuang luwih dipercaya saka sudut pandang pamaréntah tsarist.
                2. 0
                  Desember 18 2012
                  Marek Rozny "Ing petisi marang gubernur, Yakov Belyakov nyathet yen dheweke Kazakh kanthi kewarganegaraan, gabung karo tentara Rusia kanthi karsane dhewe lan nglayani kanthi jujur ​​nganti pirang-pirang taun. Amarga kahanan kesehatane, dheweke njaluk dibebasake saka layanan lan bali menyang desa asale."
                  - Lan ing ngendi sampeyan entuk, yen ora rahasia? Link menyang duckmant !!! Kanggo informasi, OKP kaping 3 mulih ing taun 1818. Yakov Belyakov tilar donya nalika kampanye taun 1816 lan ora bisa njaluk cuti marang gubernur. Kajaba ing tulisan. Yudin nyerat "A song banget nrenyuhake dumadi dening Cossacks babagan komandan resimen 3rd, Mayor Belyakov, sing tilar donya ing taun 1816 lan sing ketoke seneng katresnan khusus saka Cossacks." - Orenburgers ing perang 1812-1814. Tipolitografi distrik militer Turkestan. Tashkent. 1912. Pp. 41. Nanging OKP kaping 3 kawangun ing musim gugur 1812 lan ora melu nguber mungsuh ing wilayah Rusia. Dheweke perang mung ing kampanye manca tentara Rusia ing 1813-1814.
                  1. Marek Rozny
                    +1
                    Desember 19 2012
                    Ing taun 1830, Yakov Belyakov ngirim petisi menyang panguwasa wilayah Orenburg, P. K. Essen. Mesthine ing tulisan. Informasi babagan layang iki ana ing kabeh materi sing ana hubungane karo Belyakov. Aku ora bisa ngomong ngendi asli disimpen (yen isih bisa urip), nanging aku paling kamungkinan ing arsip Orenburg.
                    1. 0
                      Desember 19 2012
                      Marek!!! Sialan! Aku arep perang saiki! Ati-ati!
                      Marek Rozny "Ing taun 1830, Yakov Belyakov ngirim petisi menyang panguwasa Wilayah Orenburg, P. K. Essen."
                      Aku nulis marang sampeyan yen dheweke tilar donya ing taun 1816 lan Cossack nangis lan nggawe lagu babagan dheweke. Ing taun 1816 piyambakipun séda.
                      1. Marek Rozny
                        +1
                        Desember 20 2012
                        Comrade Belyakov misale jek kula liyane lan liyane menarik :))) Aku alon-alon dig ing topik :) Apa ana info liyane babagan dheweke?
                      2. 0
                        Desember 21 2012
                        Marek Rozny"Aku bakal alon-alon nggali topik kasebut :) Apa ana info liyane babagan dheweke?" Jujur, ora, kajaba dheweke ngganti Serebryakov minangka komandan resimen, sing mbentuk resimen lan bersenjata karo tabungan dhewe. Tegese, ana sing nyebutake yen dheweke kadhaptar ing beteng Nagaybak sadurunge dhawuh. Sajrone perang, dheweke dadi komandan resimen lan tiwas nalika kampanye.
              2. 0
                Desember 18 2012
                Marek Rozny "Ngrujuk marang bahan Arsip Negara Orenburg lan Museum Lokal Lore, uga karya M. L. Yudin "Orenburgers lan pedunung steppe ing Perang Patriotik 1812", Sharapat Kaniev nyerat "
                -Lan sampeyan bisa nyambung menyang bahan saka negara Orenburg. arsip? Aku bakal meneng babagan museum. Dadi, Dear Marek, ing GAOO-State Archive of the Orenburg Region ana bahan ing perang 1812. Contone, "Cathetan Kolonel Avdeev babagan sejarah tentara Orenburg Cossack - iki linkku - SAOO, Dana 96, Inventarisasi -1, Case No. 133. Kabeh liyane utawa kurang pinunjul dumunung ing Moscow ing RGVIA. Sak ngertiku, karya M.L. Yudin diarani Orenburgers ing perang 1812-1814. Panlitimu Kaniyev mbokmenawa nambahi tembung "penghuni stepa" amarga saka kewane. .
                1. Marek Rozny
                  +1
                  Desember 19 2012
                  ya setuju, Kaniev dadi bungah karo judhul karya Yudin.
                  nanging Nanging, bukti partisipasi saka Kazakhs ing tentara Rusia liwat gendheng. Contone, karya Vladimir Kuznetsov "pasukan ora duwe aturan baku saka Wilayah Orenburg (XVIII-XIX abad)":
                  "Ing tengah abad, hubungan Rusia karo Kokand mundhak, sing pedunungé, kaya Khivans, wiwit nyerang kafilah dagang. Kanggo mungkasi iki, diputusake kanggo ngrebut bèntèng Ak-Mechet. ekspedisi dipimpin déning Gubernur Jenderal V.A. Perovsky. Detasemen kasebut kalebu: batalyon infanteri, meh 10 atus Ural lan Orenburg Cossacks, 5 atus Bashkirs lan Kazakhs.". Iki ora perang karo Napoleon, nanging Nanging, ndadekke kita bali menyang tema asli "Rusia ing perang Turkestan."
                  Sawise kabeh, aku ora malah padu karo sampeyan akeh, sing kiriman aku tansah golek menarik kanggo maca lan ora kurang menarik kanggo ngrembug, carane luwih ngarahke ing anggota liyane saka forum, sing, karo sethitik kawruh bab subyek obrolan ing umum, ngatur kanggo ngomong offensively marang tanggi lan allies.
                  Kazakh bangga karo partisipasi ing penaklukan Asia Tengah uga Rusia. Setaun kepungkur, ing wilayah Almaty, wong Kazakhs mbalekake monumen pra-revolusioner sing darmabakti kanggo perang Uzunagach, ing ngendi, saliyane kanggo wong Kazakh liyane, ing sisih Rusia, umpamane, bapak saka akyn Soviet-Kazakh sing misuwur. Dzhambul, Dzhabai, melu. Inggih, putra Dzhambul, dening cara, tilar donya ing perang kanggo Ukraina karo Nazi.
                  Sanalika Kazakhs mlebu maneh ing Kakaisaran, padha wiwit perang kanggo iku karo kabeh firmness lan ikhlas. Lan iki ditrapake kanggo kabeh wong Turkic-steppe lan Mongol-steppe.
                  1. 0
                    Desember 19 2012
                    Marek Rozny "Contone, karya Vladimir Kuznetsov "Pasukan ora duwe aturan saka wilayah Orenburg (XVIII-XIX abad)"
                    1.- Buku iku super-aku ngerti, aku maca.
                    Marek Rozny
                    2. Sampeyan nanggepi banget kasar ing kaping. Iki apik amarga nuduhake yen sampeyan peduli. Nanging ... aku bakal menehi saran, aja ngrusak saraf. Buktikan aja. Dheweke ora butuh. Kabeh ngguyu uga. Miturut cara, aku Rusia miturut kewarganegaraan. Nick Nagaybak njupuk minangka tandha pakurmatan kanggo bangsa cilik iki. Nanging kaya wong Rusia normal, aku duwe sedulurku dudu Horde hipotetis, nanging wong Kazakh saka mbahku. Dening ibu. Jenengé Ordabay, Kratoning Swarga kanggo wong. Rod Ormantai. Koyone Jagalbayly, kaya Zhuz Junior. Aku pengin takon sampeyan persis Ormantay kalebu ing Jagalbayly?
                    1. Marek Rozny
                      +1
                      Desember 20 2012
                      Nuwun sewu :) Aku wis janji karo admin kanggo ngempet dhewe, bakal luwih bener, mesthi.
                      Babagan subgenus Ormantai: Ya, iki genus Zhagalbayly (bagean saka asosiasi Zhetyru saka Zhuz Muda). Zhagalbails manggon ing wilayah Kazakhstan Kulon (Atyrau, Aktyubinsk) lan uga ing wilayah Orenburg. Kajaba iku, sawetara subgenera manggon ing sisih kidul Kazakhstan - ing wilayah Kyzylorda.
                      Miturut cara, nalika Perang Donya II, 196th Gatchina Red Banner Rifle Division kawangun utamané saka wong Zhagalbayly. Aku tau nyebut dheweke ing situs minangka conto ing situs, minangka conto wani.
                      http://military-kz.ucoz.org/publ/sovetskij_kazakhstan/ww2/kak_na_zapade_sochinja
                      jut_mify_o_kazakhakh_v_krasnoj_armii/6-1-0-320
                      Ing ngriki kaserat kados pundi sanak-seduluripun perang saking sisihipun simbah.
                      1. +1
                        Desember 21 2012
                        Marek Rozny "Ing kene ditulis carane sedulur-sedulurmu perang saka sisihe mbahmu"
                        Matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan sampeyan !!! Aku bakal mulihake pedigree. Simbah panti asuhan kuwi, kaya sing diomongake. Miturut legenda kulawarga, kaya saka bais. Dheweke manggon ing sisih wétan wilayah Orenburg, sanajan aku ora percaya karo legenda kulawarga. Ayo dadi 50-50. Saka pengalaman pribadi. Aku ora ngerti babagan wong Zhagalbayly ing divisi 196th. Aku bakal ndeleng kanthi kapentingan. Simbah ora gelut. Dheweke duwe leladen. Dheweke kerja ing ril, dheweke ora nglilani dheweke lunga. Ing internet aku nemokake tamga-kapak saka Ormantay. Iki sing dak senengi. Matur nuwun kanggo bantuan maneh. Aku bakal seneng ketemu sampeyan ing jembar Review Militer! Kajaba iku, sanajan kasunyatane ing getihku 25% saka getih Kazakh aku bungah yen aku ana hubungane karo Zhuz Muda! Sawise kabeh, padha ngomong:
                        Uludzhuzdy kauga beryp malga koy,
                        Orta-dzhuzdy kalam beryp dauga koy,
                        Kshi juzdy naiza beryp jauga koy, i.e.
                        Menehi gerombolan lawas tongkat ing tangan lan ninggalake kanggo graze sapi;
                        Ninggalake gerombolan tengah kanggo nuntut (utawa mutusake kasus),
                        Menehi horde enom pike lan sijine iku marang mungsuh. Tegese, gerombolan sing luwih tuwa duwe sapi akeh, sing tengah duwe biys apik, sing luwih enom watake perang. Ikhlas.
            2. 0
              Desember 18 2012
              Marek Rozny "Matvievsky nuduhake yen Narynbai nampa medali kanggo nyekel Paris, dadi sukarelawan ing salah sawijining resimen Orenburg Cossack"
              - Aku ora mangu-mangu babagan partisipasi Kazakhs ing perang karo Napoleon. Komposisi resimen Cossack bisa uga kalebu wong Kazakh sing naturalisasi. Iku gampang. Nanging cacahe mung sithik.
        3. Kakang Sarych
          -2
          Desember 16 2012
          Komentarku wis dibusak amarga ora seneng karo isi panggonan tartamtu ing ndhuwur sing jenenge "situs militer Kazakhstan"...
          Aku mung bisa mbaleni sepisan maneh yen kajaba ngapusi blatant babagan partisipasi Kazakhs ing perang 1812, ora ana apa-apa - kita ngomong babagan perang iki, kabeh liyane pantes diskusi kapisah ...
        4. Marek Rozny
          +2
          Desember 18 2012
          St Petersburg, 1894, "Serangan Kirghiz ing kamp Prancis". Saka lukisan dening Profesor Villevalde. Gr. A. Kurshinsky.

          Description:
          "Serangan Kirghiz ing kamp Prancis. Profesor Villevalde nglukis kabeh seri lukisan ing jaman Perang Patriotik. Lukisan sing dilebokake ing salinan ing jurnal iki minangka salah sawijining adegan sing perang tansah dadi. sugih ing. Iki minangka serangan dening Kirghiz kita ing camp mungsuh, kebak savagery lan kebingungan nggegirisi. Kaya biasane, gambar profesor kehormatan dibedakake dening thoroughness saka nulis lan kawruh saka jaman. "
          1. Marek Rozny
            +2
            Desember 18 2012
            Bashkirs lan Kirghiz (Kazakh) ing tentara Rusia nalika jaman Napoleon
            http://www.napoleon-online.de/cappi_russen1815.html
            1. Marek Rozny
              +1
              Desember 18 2012
              Kirghiz (Kazakh) ing tentara Rusia. Jaman pasukan Napoleon.
              Informasi babagan artis lan seri lukisan iki:
              "Um 1815 veröffentlichte der 1801 von Giovanni ("Johann") Cappi ing Wien gegründete Musikverlag eine Uniformserie, die ausschließlich der Russischen Armee gewidmet ist. Auf der Tafel 9 der vorliegenden Kopie, die ausschließlich der Russischen Armee gewidmet ist. . Beyer" für Zeichnung und Gravur. Colas gibt die Serie mit nur 18 Tafel lan, das Darmstädter Original umfasst jedoch insgesamt 23 Tafeln".
              http://www.napoleon-online.de/cappi_russen1815.html

              Menapa malih, aku pengin Wigati sing artis Eropah iki digambarke kabeh supaya kanthi akurat sing malah ing croup saka jaran dicet tandha sing meh ora ngerti apa iku, nanging nalika Kazakh ndeleng gambar, iku dadi cetha malah saka wilayah ngendi iki. rider saka. Ing croup jaran ana tamga adaev (klan Kazakh Kulon sing manggon ing pesisir Kaspia).
              1. Marek Rozny
                +1
                Desember 18 2012
                http://www.napoleon-online.de/html/sauerweid_russland1807.html
                Penulis nulis "Kalmyk", nanging jelas salah. Gambar nuduhake 100% Kazakhs.
                Lan iki katon kaya Kalmyks ing tentara Rusia - http://www.napoleon-online.de/Russland_Voltz1805_Tafel7.jpg Bentenipun ketok.
                1. Marek Rozny
                  +1
                  Desember 18 2012
                  Gambar kasebut "Equestrian Kirghiz" (ing tentara Rusia). Gambar iki, kaya sing sadurunge, kabeh dicet nalika jaman perang karo Napoleon dening seniman Rusia lan Eropa. Lan iki ora mung materi seni sing aku duwe ing partisipasi Kazakhs ing perang 1812.
                  Iku tega sing kene ing situs gambar kanggo sawetara alesan ditempelake kula ing ukuran cilik. Sawetara wong secara harfiah crammed karo rincian menarik. Miturut cara, meh kabeh Kazakhs ing jaman sing digambar karo senjata api, nanging Kalmyks lan Bashkirs arang duwe karamultuks.
                2. 0
                  Desember 18 2012
                  [Marek RoznyLan iki kaya Kalmyks ing tentara Rusia"
                  - Marek, sampeyan wis jelas. Rata-rata wong padha. Malachai padha ing sirahe, jubah, busur lan panah.
                  1. 0
                    Desember 18 2012
                    [Marek Rozny"
                    - Serius, siji bab bisa ngandika ing perang 1812, ora ana 60000 ewu detasemen. Ora ana formasi Kazakh nasional uga. Relawan batyr sing kapisah bisa uga. Nanging kanthi akuntansi, ora bakal gampang golek. Pindhah menyang Moskow, mbok menawa sampeyan bakal nemokake apa wae ing arsip luwih saka sing saiki. Ora akeh sing kudu ditindakake ing Orenburg. Luwih becik ora menyang museum, dheweke bakal ngandhani sampeyan! - guyon! Aku bakal seneng kanggo sampeyan!
                  2. Marek Rozny
                    +2
                    Desember 19 2012
                    - Lan aku ora seneng Kirkorov ... Dheweke jenis sugary. Ing tembung, Romania!
                    - Dheweke sejatine wong Bulgaria ...
                    - Apa bedane!

                    ngguyu
                    1. 0
                      Desember 19 2012
                      Marek Rozny"- Apa bedane!"
                      Kanthi pangecualian langka, nang endi wae.
              2. 0
                Desember 19 2012
                Marek Rozny"Adaev tamga (kulawarga Kazakh Kulon sing manggon ing pesisir Kaspia) digambarake ing croup jaran.
                - Adaev, kaya aku ngerti, duwe sawetara jinis. Salah sijine mung diuripake menyang arah liyane. Sanajan bisa uga ora main peran, ana ngendi? Jeneng Air tamga Sadak, ca. Uranus ing Adaev-Becket
                1. Marek Rozny
                  +3
                  Desember 19 2012
                  Iki Sadak. Ing endi ing gambar tumbak nutupi bagéan saka tamga, kudu isih ana mlayu cilik banget. Mbok artis Eropah mung ora weruh dheweke. Utawa dheweke sengaja "ditutupi" nganggo tumbak, amarga dheweke ora ngerti apa perlu nggambar mlayu iki utawa mung kulit jaran sing rusak :))) "Tumbak" nyabrang tamga kanthi bener :))) Nanging umume, tamga digambar kanthi lokasi sing bener.
                  Nanging tamga liya saka wong Adai - "ok" saiki asring digambarake kanthi cara sing beda - terbalik. Mbokmenawa, mung murni visual, panah pointing munggah katon prettier :) Sadurunge, iki digambar pointing mudhun. Lan saiki, ing souvenir lan avatar, panah kasebut munggah. Aku ora ngerti kenapa digambarake kaya ngono. Ing sisih liya, aku seneng - tamgas ora tetep ing jaman kepungkur lan ora beku ing salawas-lawase, nanging saiki ana, dikenal ing antarane wong Kazakh modern lan malah diganti! Dadi banget awal kanggo njupuk bangsa menyang museum :))) Kita uga bakal cemlorot karo tamgas ing lukisan figuratif kabeh John Painters ing abad 21st - "Kazakh tanker saka tentara Eurasia break menyang Washington" :))) ) Mung guyon :))
                  1. +1
                    Desember 19 2012
                    Marek Rozny "Sadurungé iki ditarik nuding mudhun."
                    Aku duwe gambar ngendi tip mudhun. Banjur S, nanging nguripake menyang sisih liyane lan karo kaya koma, Mungkin iku kelet. Banjur iki = tamga. Lan katon kaya ^ mung malah. Mlebu kurang, luwih mung munggah. Lan kaya tamgi adaev, bener apa ora?
                    1. Marek Rozny
                      +4
                      Desember 19 2012
                      S nguripake menyang arah liyane - bab sing padha.
                      segi telu - tamga subgenus Karasakal (genus Bayuly) - kanthi cara, uga Kazakhstanis Kulon.
                      tandha = ing antarane Naimans (KZ wétan), ing antarane wong Kazakh kulon tandha iki (nanging vertikal) ana ing sawetara genera - subgenus Kyzylkurt (genus Bayuly), Kipchaks (West.Kz + Northern KZ), subgenus Tama (genus). Zhetyru) lan Kereites (jinis zhetyru, padha duwe tamga karo mlayu tambahan).
                      Variasi tamga muncul kanggo mbedakake sapi saka kulawarga dhewe saka pepadhamu ing siji subgenus. Sing. sengaja diganti tandha umum kanggo sawetara kabutuhan ekonomi suntingan.
      3. slava.iwasenko
        0
        Januari 5 2013
        Sampeyan mbokmenawa nyathet kabeh Tatar, Bashkirs lan Kalmyks minangka Kazakhs, nanging ing dina iku ora ana "Kazakh", ana suku nomad kasebar sing disebut Kirghiz-Kaisaks.
    2. Marek Rozny
      +1
      Desember 18 2012
      1) Buku teks Kazakh ora nulis babagan "pendhudhukan". Nang endi wae ditekanake yen wong Kazakh kanthi sukarela dadi bagian saka Kekaisaran sing akeh. Menapa malih, ing kahanan tartamtu (ora njupuk adoh saka tanah, ora kanggo njupuk menyang tentara, ora kanggo ndemek daya khan). Lan sawise St.Petersburg nerak kabeh kondisi iki dening 100%, Kazakhs duwe resmi (nanging opsional) hak kanggo nelpon periode dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia "pendhudhukan". Panguwasa Rusia teka ing steppe Kazakh kanthi kondisi sing padha, lan ing pungkasan, dheweke dhewe ngowahi "aturan game."
      2) "Tendhangan saka kidul" ora ana sing nggantung kita. Tentara khanate iki rada luwih saka 100% Kazakh lan, ing tingkat sing luwih cilik, Turkmen. Lan nalika tentara bayaran Kazakh gabung karo sanak-sedulure sing wis dadi kewarganegaraan Rusia, banjur kabeh Kokand iki dadi "wuda" lan ora nganggo senjata. Panguwasa lokal kanthi bodho direkrut kanggo perang karo Sarts Rusia sing anyar, sing durung nate nyekel senjata sadurunge.
      3) Dzhungar dikalahaké ing paprangan déning wong Kazakh lan Manchu tanpa bantuan Rusia. Nanging ing Rusia ora seneng ngelingi yen Dzungars nampa senjata saka Rusia. Lan uga kanthi resmi Dzungars minangka subyek Rusia lan terus-terusan njaluk perlindungan marang St. Petersburg saka wong Kazakh. Kakaisaran Rusia acuh tak acuh nyawang perang Kazakh-Dzungarian abad-lawas, hanging mie ing kuping loro-lorone, njanjeni patronase dhuwur. Akibaté, Dzungars padha rampung numpes, lan pecahan gedhe pungkasan saka Golden Horde ing wong Kazakhs wis kesel kanggo wates dening perang telas.
      Inggih, kanthi nyebat Kazakh lan Sart ing abad 18-19 minangka "sedulur-sedulur ing iman", sampeyan wis mbuktekake manawa sampeyan duwe pangerten sing rada ringkih babagan kasunyatan Turkestan. Kazakh biasa nganti abad kaping 20 duwe gagasan samar babagan Islam, beda karo Sarts sing alim. Kajaba iku, sanajan saiki rata-rata Kazakh minangka Muslim sing resmi banget, lan Uzbek modern, minangka aturan, minangka Muslim sing teladan.
      Apa sampeyan bisa kanthi gampang lan alami nelpon Baptist Jerman lan Yakut Ortodoks "sedulur ing iman"? Aku ana liyane beda antarane wong-wong mau saka podho.
  2. +5
    Desember 15 2012
    ya ... Kamulyan Langgeng kanggo Leluhur Cossack kita, Prajurit Agung!
  3. anconsha
    +5
    Desember 15 2012
    Ngerteni saiki kabeh tumindak militer tsarist Rusia ing Asia Tengah, sampeyan teka menyang kesimpulan sing ora bisa digunakake. Asia Tengah dadi gapura kanggo Rusia kanggo razia, lan mulane Asia Tengah tansah dadi kasengsem ing Inggris Cilik ing babagan iki. Akeh banget sogokan saka Inggris marang khan lan bais sing beda-beda babagan serangan ing Rusia supaya bisa nyuda. Mulane, Asia digandhengake karo Rusia lan ora kanthi agresif liwat persetujuan karo populasi.
    1. Dikremnij
      +2
      Desember 15 2012
      Ora kabeh kaya sing sampeyan ucapake: akeh rute perdagangan ngliwati Asia Tengah, lan duweni tegese duwe penghasilan sing akeh lan tetep kanggo perbendaharaan. Lan kanggo Inggris, sampeyan pancen bener, dheweke nyoba ngalahake Rusia saka wilayah iki lan nelukake dhewe. Sawise kabeh, kabeh perang utamane duwe kepentingan ekonomi.
      1. 0
        Desember 16 2012
        Dikremnij "Ora kabeh kaya sing sampeyan ucapake: akeh rute perdagangan ngliwati Asia Tengah lan duweni tegese duwe penghasilan sing akeh lan tetep ing kas." Iki kudu ditambahake - COTTON! Kanggo industri cahya Rusia, iku. Aja tuku saka wong liya, nanging duwe dhewe.
        1. 0
          Desember 16 2012
          Sadurunge, padha apik karo flax.
          1. +4
            Desember 17 2012
            angel gawe bubuk mesiu saka rami lol
  4. donchepano
    +3
    Desember 15 2012
    Nice wong cilik padha. Bangga saka Rusia
  5. +5
    Desember 15 2012
    Great padha WARRIORS, bangga Rusia. kamulyan langgeng kanggo wong-wong mau.
  6. Bejo
    +3
    Desember 15 2012
    Kanggo kulawarga Cossack, ora ana terjemahan, Cossack alon-alon lair maneh !!!
    1. 0
      Desember 16 2012
      Yen Cossacks dilahirake maneh, mula seneng-seneng, mesthi ora seneng nalika mummers ing guise Cossacks lair maneh. Nalika sawetara jinis Cossack katon ing wilayah Moskow utawa Vladimir, pancen lucu. Lan kanggo wong Cossack, kondovy, matur nuwun kanthi sanget lan sujud saka turunane.
  7. +6
    Desember 15 2012
    Ing steppe amba ing ngisor Ikan
    Kita diubengi dening kokanets ala,
    Lan telung dina karo basurman
    Kita padha ing perang getih.
    We mundur... dheweke ana ing mburi kita
    Wong ewu mlaku;
    Panjenenganipun strewed dalan kita karo badan
    Lan getih mili ing lembah salju.
    Kita macet…. peluru singsot,
    Lan inti nyuwek kabeh dadi potongan,
    Nanging awake dhewe ora kedhep
    Kita ngadeg ... kita Cossacks!

    Artikel-LOVE!!!!!
    1. +1
      Desember 15 2012
      Quote: Ireng
      Artikel-LOVE!!!!!

      Matur suwun !!!!
      Saking pundi ayatipun, utawi tembang?
  8. pelopor
    +3
    Desember 15 2012
    Kita ora kudu lali petani Rusia sing prasaja, sing nggawe akeh pasukan. Lan Cossack minangka pro, dheweke sinau perang wiwit cilik. Apa sing bisa dakkandhakake - MEMORY ETERNAL TO THE HEROES saka perang sing lali!
  9. +7
    Desember 15 2012
    Lan para perwira, lan carane perang! Kapitunan, upamane, nalika ngrebut bètèng Andijan, 2 tatanan luwih murah tinimbang prajurit Kokand Khan (senadyan penasehat Inggris), prestasi sampeyan ana ing ati.
    Sayange yen wong Kyrgyz, Tajik lali ... sing mbebasake leluhure saka perbudakan berabad-abad.
    1. Marek Rozny
      +1
      Desember 18 2012
      Nyuwun sewu, nanging sampeyan duwe gambar aneh babagan periode kasebut ...
      Nyatane, tentara Rusia njupuk sisih "pemilik budak" lan mateni, kanthi cara, petani biasa sing wani mbalela marang khan, sing wis nyerah menyang Rusia (lan sadurunge, para pemberontak ngusir satrapchiks sadurunge). . Lan iki ora malah nyoba kanggo "nulis maneh sajarah" (kaya padha seneng nelpon ing Rusia kabeh sing muni uncomplimentary kanggo kuping Russian), nanging informasi saka TSB.


      Pemberontakan Kokand 1873 - 1876

      Pemberontakan Kokand taun 1873-1876, pemberontakan ing wilayah Kokand Khanate. Iki diwiwiti minangka gerakan anti-feodal saka nomad Kyrgyz, sing disebabake dening kenaikan pajak lan pajak dening Kokand Khan Khudoyar. Sapérangan pandhita lan pangéran feodal gabung karo pemberontakan, sing dipimpin déning Iskhak Mulla Hasan-ogly (tumindak kanthi jeneng Pulat-bek). Nanging, partisipasi ing orane tumrap sekolah tartamtu saka wakil saka bangsawan sekuler lan spiritual ora ngganti karakter populer umum saka uprising, amarga pasukan nyopir utama iku massa sing godhongé amba saka wong, kang nentang loro oppression Khan lan militèr. expansion saka tsarism Rusia. Khudoyar Khan ngirim detasemen punitive marang pemberontak, dipimpin déning Abdurakhman Aftobachi, nanging gagal kanggo nyegah uprisings; sak 1874 lan agêng-1875 clashes dumadi antarane pemberontak lan pasukan khan. ...Khudoyar Khan nyuwun pitulungan marang gubernur jenderal Turkestan lan ing mangsa panas taun 1875 mlayu menyang Tashkent ing pangayoman pasukan Rusia. Khan diproklamasikake minangka Nasreddin-bek, sing kanthi rahasia saka para pemberontak tanggal 22 September 1875, nyimpulake persetujuan karo gubernur jenderal Turkestan K.P. Kaufman lan ngakoni awake dhewe minangka vasal Rusia. Kawicaksanan khianat saka Nasreddin Khan mimpin menyang upsurge anyar ing k. ora mung nglawan Khan, nanging uga nglawan tsarisme Rusia. Ganti Nasreddin, Pulat-bek diproklamasikake dadi khan. Para pambrontak ngetung pirang-pirang kasuksesan, nanging ing wulan Januari-Februari 1876, pasukan Rusia ing komando Jenderal M. D. Skobelev ngalahake para pemberontak ing cedhak Andijan lan Assak. Pulat Khan karo 5 pemberontak benteng ing benteng Uchkurgan, nanging Skobelev ngrebut beteng. Pulat Khan bisa lolos, nanging ora suwe dheweke kejiret lan dieksekusi (Maret 1876).
      =========
      Babagan kerugian tentara Rusia ing pertempuran karo para pemberontak ... Sampeyan uga bakal mbandhingake kerugian warga Belarusia ing desa-desa karo kerugian SS. Umumé, gambar bakal apik banget! Kanggo siji Jerman - sawetara rolas "mungsuh" tiwas. Utawa ora nyenengake sampeyan mbandhingake paukuman "sampeyan" karo Nazi sing kondhang?
      Dadi sampeyan isih ngajak wong Kyrgyz lan Tajik kanggo ngelingi sapa sing mbebasake saka perbudakan "ing Andijan"? Duh Gusti, ide bodho.
  10. Kolchak
    +2
    Desember 15 2012
    KITA! Orenburg!!!
    1. kaban13
      +1
      Desember 15 2012
      KITA! Orenburg!!!

      ya, sedulur
  11. +6
    Desember 15 2012
    Отличная статья apik .

    ing gambar:

    Cossack ing Turkestan. Ural Cossack constable Vodolazov.


    1. +2
      Desember 15 2012
      Ing omong-omongan sing ora jelas, swara sing langsing,
      Liwat cemlorot dimensi bal,
      Dadi aneh kanggo ndeleng ing tembok
      Jendral lawas sing dhuwur.

      Swara sambutan, katon cetha,
      Alis dadi abu-abu
      Dheweke ora ngandhani apa-apa
      Babagan apa sampeyan bisa ngomong.

      Lan misale jek ing prahara dina,
      Ing antarane para priyayi lan priyayi,
      Padha lali babagan
      Legenda sing wangi.

      Padha lali dina-dina kangen
      Wengi nangis: "Kanggo tangan!",
      rawa uyah kusam
      Dene tapake unta diukur;

      Lapangan tanah sing ora dingerteni
      Lan matine perusahaan sing ora seneng,
      Lan Uch-Kuduk, lan Kinderli,
      Lan gendéra Rusia liwat Khiva putih.

      Kelalen? - Ora! Amarga saben jam
      Pripun sregep
      Awan padhanging mripat kang kalem,
      Ngelingake wong-wong mau ing jaman kepungkur.

      "Ana apa kowe?" - "Dadi, sikil lara."
      - "Gout?" - "Ora, liwat tatu." -
      Lan sanalika ati bakal lara
      Kangen karo srengenge Turkestan.

      Lan padha marang kula sing ora ana siji
      Saka veteran lawas iki
      Antarane salinan Dream lan Watteau,
      Antarane kursi empuk lan sofa,

      Ora bakal ndhelikake kasur bobrok
      Nglayani dheweke ing kampanye
      Kanggo selawase nggumunake ati
      Kenangan kasangsaran.


      Foto saka Album Turkistan.
    2. Marek Rozny
      +2
      Desember 18 2012
      Saka album Kaufman:
      Knights of St George karo insignia saka urutan militèr - "Kanggo sabab ing Ikan ing Desember 5-7, 1864", Kazakh Zhanmukhamet.
      1. Marek Rozny
        +1
        Desember 18 2012
        album Turkestan saka Kaufman 1871-1872.
        Knights of St George karo insignia saka tatanan militèr - "Kanggo sabab ing Ikan ing Desember 5-7, 1864", Kazakh Akhmet.
        1. Marek Rozny
          +1
          Desember 18 2012
          Dauletpakuly Nogaybay, mayor ing tentara tsarist, njabat ing komando Chernyaev lan Kolpakovsky.
          Lair ing taun 1834 ing tlatah distrik Kordai modern ing wilayah Zhambyl. Putu saka biy Maldybai sing misuwur saka klan Kaskarau-Zhanys. Dheweke perang karo Kokand, melu perang Uzunagash.
          Ing taun 1864, nyatakake ora setuju karo tumindak Jenderal Chernyaev marang populasi sipil kutha Aulie-Ata. bebarengan karo pamimpin klan Shapyrashty lan Sikym mutusake kanggo ninggalake rangking pasukan ekspedisi Rusia..
          Nanging, amarga mediasi Ch. Valikhanov lan Kolpakovsky, persetujuan maneh ditindakake babagan kelanjutan kampanye militer kanthi partisipasi prajurit Kazakh. Ing taun 1867, kanthi dekrit Kaisar Nogaibai Dauletpak uly, pangkat militer pisanan dianugerahi - kapten lan kaftan saka kategori 3 diwenehake.
          Saka 1868 nganti 1907 dheweke dadi panguwasa volost ing kabupaten Vernensky lan Pishpek. Aktif melu rembugan karo China.
          Ing taun 1881, dheweke melu nggawe adat Issikkul-Tokmak, dadi kepala dewan pengawas adat.
          ============
          Nalika Cossacks nulis babagan kamenangane, dheweke pancen nolak partisipasi saka Kazakhs ing sisihe. Sanadyan arsip, utawa foto, utawa memoar saka contemporaries ora bisa nggawe wong pracaya yen tentara Rusia ing Turkestan ora "murni Rusia." Kamenangan Turkestan (nglawan Uzbek) uga ditindakake dening tangan Kazakh, sing nalika kampanye Turkestan wis suwe dadi warga Rusia. Lan senadyan ora ana kewajiban tentara wajib, wong Kazakhs gelem ngladeni ing tentara Rusia. Topik sing kapisah yaiku pitulungan saka Kazakh marang tentara Rusia kanthi pranata, pakan, banyu, panuntun ing ekspedisi Turkestan lan sumbangan materi lan finansial nalika perang karo Napoleon.

          1. Marek Rozny
            +1
            Desember 18 2012
            Lan luwih.
            Kabeh iki Kokand-Khiva-Bukhara dijaga karo bantuan saka tentara Kazakh (luwih tepat, tentara bayaran Kazakh, sing diarani Sarts "Kipchaks" sawise jeneng salah sawijining klan Kazakh sing paling misuwur). Wong "Uzbek" dhewe ora tau biyasa perang. Dheweke duwe kegiatan profesional liyane. Sarts minangka pedagang, tukang, petani, lan liya-liyane. Nanging dudu prajurit.
            Nalika bagean utama klan Kazakh nampa kewarganegaraan Rusia, banjur tentara bayaran Kazakh, sing arupi tentara Uzbek khanates, mung gabung karo Rusia. Kokand-Khiva tetep tanpa pertahanan. Dheweke ora duwe wong sing bisa dadi komandhan tentara, sing cepet-cepet direkrut saka petani lan pedagang wingi. / Akeh tentara Sarts mlayu saka tembakan pisanan, lan sawetara Sarts umume mlayu mulih sadurunge perang. Maca memoar saka wong-wong sing banjur ing tentara Rusia - saben wong nandheske sing tentara khanates iki ora nyata. Dheweke ora duwe senjata sing tepat, paling asring njupuk tongkat. Sawise tentara Rusia ngalahake Turkmens (punika Turkmens - prajurit), khanates tetep wuda ing lapangan pertahanan. Padha pinasthi.
            Kazakhs ora peduli karo agresi Sartian mitos. Kaping pirang-pirang wong Kazakhs mbutuhake, mula kaping pirang-pirang padha njupuk kabeh Tashkents iki. Nanging sing lucu, para sultan Kazakh sing utama, sing dinuga nandhang tumindak sawetara Kokand, sakdurunge sadurunge iku, asring tilas panguwasa Kokand dhewe, sing diusir saka kutha lan saiki padha kepengin bali menyang pundhake. Sukarelawan Kazakh lan tentara Rusia. Yen sampeyan maca kanthi teliti biografi sawetara sultan Kazakh sing nglawan "rezim berdarah" Kokand-Khiva-Bukhara, sampeyan bisa ndeleng manawa dheweke dhewe biyen dadi panguwasa ing negara kasebut :)))
            1. Marek Rozny
              +2
              Desember 18 2012
              Foto lan biografi liyane saka Kazakh saka Orenburg Cossacks:

              Salyk Babazhanov - Yesaul saka Orenburg Cossack Army, Penasihat Dewan Sementara kanggo Administrasi Gubernur Astrakhan.

              Salyk Karauylkozhauly Babazhanov lair ing taun 1831 ing Inner Bukey Horde (wilayah Ural modern). Bapakne - Karauylkozha Babazhanov - rama-in-hukum saka Khan saka Bukeev Horde - Zhangir Bukeev. Dheweke dadi mandor saka Kazakh pesisir, Yesaul.

              Ing taun 1841, S. Babazhanov mlebu sekolah Rusia-Kazakh pisanan sing dibukak ing Horde Khan lan lulus ing taun 1844. Sawisé iku, wong tuwané ngirim wong kanggo sinau ing Orenburg ing Neplyuevsky Cadet Corps. Babazhanov ditampa ing cabang Asia. Departemen iki nyiapake penerjemah kanggo badan administratif lan institusi militer Rusia. Bebarengan karo S. Babazhanov, pitung pemuda Kazakh liyane sinau - keturunan khan, sultan, biys, volost lan mandor. Iki Arsylankerey Bukeikhanov, Zulkarnay Nuralikhanov, Mukhamedzhan Bekmukhamedov, Sultanmakhmud Zhanturin, Zhusup Niyazov, Sultan Shalabaev, Myrzagali Sangyrykov lan liya-liyane.
              Ing taun 1851, kasil lulus saka Orenburg Cadet Corps, Babazhanov nampa pangkat militèr saka cornet. Minangka lulusan banget saka korps kadet, perwira bakat enom S. Babazhanov dikirim kanggo bisa ing Komisi Border Orenburg.
              Ing taun 1860, panguwasa Orenburg maringi gelar centurion. Dheweke dadi penasihat Dewan Sementara kanggo manajemen Inner Bukey Horde.
              Salyk Babazhanov ana mahasiswa lan kanca saka orientalist pinunjul V. B. Grigoriev. Dheweke terus-terusan ngirim materi sing penting etnografis menyang Masyarakat Geografis Rusia. Kanggo partisipasi aktif ing karya departemen etnografi, kontribusi pinunjul kanggo karya, diterbitake artikel terkenal ing gesang wong Kazakh ing Februari 1862, Babazhanov kapilih dadi anggota saka Russian Geographical Society lan dianugerahi medali perak gedhe. Dheweke dadi wong Kazakh nomer loro sing kapilih dadi anggota Masyarakat Geografis Rusia sawisé Ch. Valikhanov lan wong Kazakh pisanan sing resmi dianugerahi medali perak kanggo karya ilmiah. Barang-barang etnografi lan temuan arkeologi sing ditemokake Babazhanov dipamerake ing museum Masyarakat Geografis Rusia, lan banjur ditransfer menyang Hermitage.

              Bebarengan karo iki, S. Babazhanov minangka anggota lengkap saka Masyarakat Ilmiah Rusia kanggo Perdagangan, Industri lan Ekonomi Bebas. Kanggo laporan sing digawe ing rapat masyarakat, dheweke dianugerahi diploma khusus.

              Ing taun 1862, S. Babazhanov, sawise pensiun saka layanan klerikal, sawetara wektu melu urusan pribadi. Nanging, ora suwe amarga masalah finansial, dheweke bali menyang layanan umum. Ing taun 1868, dheweke diangkat dadi penasihat Dewan Sementara kanggo Administrasi Provinsi Astrakhan.
              1. Marek Rozny
                +1
                Desember 18 2012
                Peserta liyane ing kampanye Turkestan yaiku Sultan Gazi Vali-Khan. (Saka foto engraving Schübler) http://zerrspiegel.orientphil.uni-halle.de/t870.html

                "Panguasa pungkasan Kirghiz-Kaisaks saka Gerombolan Agung lan Tengah, Sultan Gazi Bulatovich Vali-Khan, Kolonel L.-Guards saka Ataman E.I.V. Pewaris Resimen Tsarevich.
                ... Gazi sing umure sangang taun dikirim karo pamane Khan-Khoja lan 80 Kyrgyz menyang Omsk, ing kana dheweke mlebu Korps Kadet Siberia. Sultan Gazi Bulatovich rampung sinau ing korps nalika umur 16 taun, dipromosekake dadi kornet lan diangkat dadi gubernur Jendral Siberia Kulon.
                Ing taun Gazi Bulatovich mlebet korps Siberian, kang relatif Sultan Chokan Valikhanov ninggalake institusi iki, asalé saka salah siji saka garwa enom saka Vali Khan, banjur lelungan lan penulis "Essays on Dzungaria" lan tulisan liyane babagan Timur, sing tilar donya. ing 1865 ... Jendral Dugamel ... nransfer cornet enom Gazi-Vali-Khan kanggo Tobolsk, seconding menyang resimen sing ditugasake ing kutha iki.
                ... Miturut urutan paling dhuwur, Sultan Gazi Vali-Khan dipindhah menyang Life Guards of His Majesty's Cossack Regiment lan melu karo resimen iki ing kampanye nglawan pemberontak Polandia. Banjur, sinau babagan budhal ekspedisi militer menyang Asia Tengah, dheweke kepengin entuk manfaat saka pamrentah Rusia lan ditransfer menyang layanan kepala distrik Altava lan Kirghiz of the Great Horde, ing benteng Vernoye, ing ngendi detasemen kasebut. saka M.G. Chernyaev. Ditunjuk minangka kepala kabeh milisi Kyrgyz, ing dalan menyang kutha Aulie-Ata, liwat hubungan kulawarga karo sultan senior saka Great Horde, paman Tezek lan Ali Ablai-Khan, dheweke mbujuk suku-suku Duluts sing mbantah lan Kara-Kirghiz (Buruts) dadi warga Rusia. Sawise ekspedisi iki, nalika njupuk benteng Kokan Aulie-Ata, dheweke nuduhake "wani pribadi", Sultan Gazi Vali-Khan pensiun, nanging rauh maneh disebut kanggo ngawula ing L.-Guards. Atamansky E.I.V. Pewaris resimen Tsesarevich, ing dhaptar sing isih kadhaptar. Saka taun 1879 nganti 1881, Sultan Gazi Bulatovich ana ing skuadron kavaleri latihan (saiki sekolah kavaleri perwira), lan nalika penobatan, dening komando paling dhuwur, dheweke dadi penerjemah kehormatan kanggo Khiva Khan lan pewaris tahta Bukhara (saiki. Emir Bukhara). Kajaba iku, dheweke bola-bali dikirim dening panguwasa tapel wates menyang wates China kanggo nampa kedutaan lan utusan Dungan.
                1. Marek Rozny
                  +2
                  Desember 18 2012
                  Chokan (Shokan) Chingisovich Valikhanov (kaz. Shokan Ualikanuly, jeneng asli - Muhammad-Khanafia, November 1835, distrik Amankaragai, wintering Kuntimes, wilayah Kirghiz Siberia, Kekaisaran Rusia - 10 April 1865, saluran Kochen-Togan) - ilmuwan Kazakh, sejarawan , etnografer lan folklorist, lelungan, pendidik, uga perwira departemen intelijen Staf Umum Angkatan Darat Rusia.

                  Riset Valikhanov diterbitake ing karya Russian Geographical Society, uga diterbitake ing Berlin (1862), London (1865) lan kalebu ing jilid 6 lan 7 (1878-1879) saka 19 jilid Geografi Umum Prancis (fr. " La Nouvelle géographie universelle") Eliza Reclus.
                  Dheweke nggawe perjalanan sing misuwur menyang Kashgar, sing dadi wilayah sing dilarang kanggo kabeh wakil negara Eropa.

                  Chokan Valikhanov - Chingizid, buyut saka Khan Ablai sing misuwur.

                  Partisipasi ing kampanye Chernyaev.
                  "... Kutha Verny minangka kubu kuat Kakaisaran Rusia ing Semirechye. Nanging sisih kidul Kazakhstan modern banjur dikuwasani Kokand Khanate. Rusia terus nelukaké Turkestan, ngirim pasukané menyang tanah iki sing didunungi déning wong Kazakh. Chokan Valikhanov melu kampanye iki. Ing pangkat markas Minangka kapten, dheweke dadi juru basa ing komando utama, ing ngendi, nalika nindakake tugas resmi, dheweke nyumbang kanggo panyiapan hubungan persahabatan antarane panguwasa Rusia lan lokal. populasi, uga résolusi adil saka regejegan liwat pastures antarane Kazakhs lan Kyrgyz, etc.

                  Nanging, ontran-ontran tentara liwat populasi sipil nalika nyekel benteng Pishpek (Bishkek) lan Aulie-Ata (Taraz) ing taun 1864 dadi nesu banget Valikhanov sing sawise sawetara bantahan panas karo Kolonel Chernyaev, ora weruh cara liyane metu, kang. bali menyang Verny.

                  Path Chokan Valikhanov diulang lan ditambahi dening sedulure lan sedulure getih Lavr Kornilov, jenderal tsarist sing kondhang lan salah sawijining pendiri Tentara Putih Sukarelawan. Bapakne Kornilov yaiku Irtysh Cossack, lan ibune yaiku Kazakh sing dibaptis saka kulawarga Argyn. Sawise lulus saka Akademi Staf Umum Nikolaev, Kapten Kornilov, nggunakake penampilan Asia lan kawruh babagan enem basa, nggawe ekspedisi pengintaian menyang Persia, Afghanistan, Kashgar, China lan India ing pungkasan abad kaping 426 lan awal abad kaping 1907. Bukune "Kashgaria utawa Turkestan Wétan" (XNUMX kaca kanthi lampiran), sing dadi kontribusi penting kanggo geografi, etnografi, ilmu militer lan geopolitik lan nggawa penulis sukses sing pantes, ditemokake dening para ahli Inggris lan, kaya karyane. Valikhanov, langsung diterbitake maneh ing Inggris. Minangka peneliti modern M.K. Baskhanov ditetepake, materi kartografi kanggo edisi Inggris "Laporan Militer ing Kashgaria" taun XNUMX yaiku rencana kutha lan benteng Turkestan Wétan, diterbitake ing karya L.G. Kornilov.
          2. 0
            Desember 18 2012
            Marek Rozny "Lan senadyan ora ana kewajiban tentara wajib, wong Kazakh kanthi sukarela lunga menyang tentara Rusia. Topik sing kapisah yaiku pitulungan saka Kazakh marang tentara Rusia kanthi pranata, pakan, banyu, panuntun ing ekspedisi Turkestan lan materi. lan kontribusi finansial nalika perang karo Napoleon."
            - Iku angel ora setuju karo sing. Apa aku ora setuju - kanthi sikap sing ora sopan marang Cossacks.
  12. 0
    Desember 15 2012
    Apa Cossacks saiki bisa nindakake iki? Kanggo njupuk limang atus bètèng.
    1. Kakang Sarych
      -1
      Desember 15 2012
      Dadi kanggo Skobelev iki dibutuhake ing sirah!
      1. Bubo
        0
        Desember 17 2012
        Lan bener ...
    2. 0
      Desember 15 2012
      Tindakake

      saiki ora ana Cossacks, Cossacks minangka estate militèr, sing nampa hak istimewa tartamtu kanggo fungsi tartamtu, penurunan Cossacks diwiwiti kanthi tekane Korps Pengawal Border ing Rusia, nanging miturut aturan Soviet lan penghapusan estates, iki nolak rampung.
      yen sampeyan kasengsem, iki:
      [media=http://http://www.youtube.com/watch?v=7lMhzTwzU5s&feature=player_embedded
      ]

      cukup ringkes lan ringkes.
    3. +1
      Desember 15 2012
      Tindakake

      saiki ora ana Cossacks, Cossacks minangka estate militèr, sing nampa hak istimewa tartamtu kanggo fungsi tartamtu, penurunan Cossacks diwiwiti kanthi tekane Korps Pengawal Border ing Rusia, nanging miturut aturan Soviet lan penghapusan estates, iki nolak rampung.
      yen sampeyan kasengsem, iki:
    4. Bubo
      0
      Desember 17 2012
      Utawa nglawan tentara nganggo satus ...
  13. 0
    Desember 15 2012
    Aku ketemu data yen udakara 25 wong saka kabeh umat Islam melu perang kasebut, lan 000 ewu wong Kazakh sing paling mungkin saka tes sejarah modern. Ing 60 taun liyane bakal ana kabeh 20 ewu wong.
  14. bart74
    +1
    Desember 16 2012
    Iku wektu apik! Kamulyan kanggo para leluhur!
  15. -2
    Desember 16 2012
    Kasym,
    Sergey, ndeleng tanggal. Kazakhstan wis dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia kanggo meh 2 abad lan ora duwe tentara dhewe. Ing wektu iki, Napoleon wis kicked ing bokong bebarengan - ing paling 60 Kazakhs melu ing Perang Patriotik. Lan uga babagan jumlah peserta ing kampanye kasebut (siji klan Kazakh, lan ana 000 + 96, bisa uga ora kurang nomer).
    Lan ayo padha mandheg nggodha, iki nyebabake akibat sing ala.

    Nanging sawise kabeh, Khans Kazakh dhewe njaluk anggota ing kekaisaran Rusia, lan ana arsip karo dokumen kanggo iku. Nanging wiwit 1992, sakperangan alesan, sampeyan wis nelpon Rusia minangka penjajah. Tugu Ataman Yermak dibongkar, kutha iki dijenengi ing wilayah Pavlodar, ngrekam Yermak uga ing penjajah wong Kazakh, sanajan dheweke nglawan Tatar Siberia ing wilayah Tyumen.
    Kanggo ngerteni saka jumlah sampeyan, satus Cossack saka tentara apa wae luwih apik tinimbang resimen Kazakhs, sing dadi pejuang sing ora ana guna lan pengecut.
    1. +4
      Desember 16 2012
      SERGEY (GOLUBENKO). "Panjenengan nimbali RUSIA PENJURU". Aku ora nulis sing.
      "Perasaanmu...." . Lan sampeyan ndeleng nomer Pahlawan USSR sing Kazakhs miturut warga negara. Utawa kelingan divisi Panfilov. lsp. lsp. .
      Nurani kudu duwe tulisan kaya ngono. Utawa sampeyan, kaya Srych, coklat?
      1. Серёга
        +1
        Desember 16 2012
        Dheweke butuh jawaban sampeyan kanggo ngatur srach liyane, mung reaksi karo fakta lan mungsuh ora bakal ngomong))
    2. +1
      Desember 16 2012
      Aku ora ngerti ngendi sampeyan krungu iki, sing panemu babagan sedulur Rusia minangka "penjajah" iku pendapat mayoritas Kazakhs.
      Dene bab kekecutane wong Kazakh, kanthi gampang, sampeyan dadi bungah banget. Ketemu wong Kazakh nang endi wae lan critakna ing ngarepe. Aku janji, sawise sampeyan sadar, aku bakal ngirim paket semolina menyang rumah sakit)))))))
      Minangka salah siji saka perwira Kapchagai DShB ngandika: "Wenehana brigade iki, ya, ing abad tengahan. Ing rong minggu aku bakal numpes kabeh kekaisaran ing donya." Pitakonan, kaya biasane, gumantung ing keunggulan teknologi sing biasa - senjata edged, nglawan senjata api ...
    3. Marek Rozny
      +1
      Desember 18 2012
      Ukara "Russians are occupants" biasane diucapake dening wong Rusia dhewe, wedi karo nasionalisme mitos ing Kazakhstan. Sanadyan ing pidato pejabat pemerintah, utawa ing buku-buku pelajaran, lan mung ing dalan, ora ana sing bakal krungu ekspresi kasebut.
      TAPI!
      Tugu Yermak dibongkar amarga Yermak pancen penjajah. Kanggo Rusia, iki minangka Khanate Siberia lan Kazakh - rong negara sing ora ana hubungane, lan kanggo Kazakh - Khanate Siberia - negara Kazakh liyane sing didunungi dening klan Kazakh sing padha karo Khanate Kazakh. Kanggo wong Kazakh (lan kanggo wong Turki umume) jeneng umum luwih penting tinimbang jeneng etno-politik. Tatar Siberia sejatine kalebu klan sing padha karo wong Kazakh ing Zhuz Tengah (Argyns, Naiman, Kereis, Kipchaks, lan liya-liyane) Yermak tetep dadi penjajah ing epik, lan ing jaman Soviet, wong Kazakh nuntut supaya monumen iki dicopot. nanging sawise ambruk USSR - padha langsung kabongkar kabeh sing padha poked ing kene, disambungake karo mungsuh sengit iki.
      Ayo sijine monumen Batu ing Rusia ing Kozelsk, wilayah Kaluga, banjur kita bakal naif lan kaget kanthi tulus, kenapa wong-wong lokal padha wedi? Batu minangka wong lanang sing normal, Horde asli kita, sing tegese kanthi standar dheweke minangka kanca sing apikan, humanis lan perdamaian. Dheweke mung dicaplok kanthi tentrem ing tanah Rusia, sing nandhang sangsara saka bais lan pangeran. Kozeltsy kudu ngurmati monumen Batu, ngurmati sejarah lan ora wani nelpon pahlawan suci wong Kazakh Batu Sain Khan (minangka wong Kazakhs disebut) - "penjajah". Apa pengaturan iki bakal jelas kanggo sampeyan? Yermak iku mungsuhé wong Kazakh. Lan wong Kazakhs ora ngganti pendapat babagan iki sadurunge revolusi, utawa ing jaman Soviet, utawa saiki.
  16. -1
    Desember 16 2012
    Kasym,
    "Perasaanmu...." . Lan sampeyan ndeleng nomer Pahlawan USSR sing Kazakhs miturut warga negara. Utawa kelingan divisi Panfilov. lsp. lsp. .

    Punika topik babagan acara ing abad XIX. Lan aku ndemek topik para khan (sukarela) saka zhuze sampeyan gabung karo kekaisaran.
    Ing wektu sing padha, panguwasa kekaisaran, nggunakake Cossacks, kudu mulihake tatanan karo sampeyan meh kabeh abad kaping XNUMX. Kanggo bais sampeyan seneng banget ngrampog (disebut ram) lan uga nyerang kafilah dagang sing lunga menyang Irbit saka Turkestan lan bali.
    Miturut cara, mbah buyutku melu kampanye nglawan Turkestan, ing ngendi dheweke entuk pangkat perwira.
    inten,
    Aku ora ngerti ngendi sampeyan krungu iki, sing panemu babagan sedulur Rusia minangka "penjajah" iku pendapat mayoritas Kazakhs.

    Aku lair lan digedhekake kaya patang generasi leluhur Siberian Cossack ing tanah tentara Siberian Cossack. Lan krungu lan maca ing pers bola-bali.
    Sampeyan saka Kasur Country ora bisa ngerti iki ing kabeh.
    Dene bab kekecutane wong Kazakh, kanthi gampang, sampeyan dadi bungah banget. Ketemu wong Kazakh nang endi wae lan critakna ing ngarepe. Aku janji, sawise sampeyan sadar, aku bakal ngirim paket semolina menyang rumah sakit)))))))

    Ya, kita ngalahake Rambos iki nalika isih enom lan akeh, pahlawan wong akeh ing siji.
    Kajaba iku, padha diantemi dening internasional Rusia, Ukrainians lan Jerman.
    Lan simpen bungkus ijo sampeyan dhewe.
    Minangka salah siji saka perwira Kapchagai DShB ngandika: "Pawènèhana brigade iki, ya, ing abad tengahan. Ing rong minggu aku bakal ra.x. yar kabeh kerajaan ing donya." Pitakonan, kaya biasane, gumantung ing keunggulan teknologi sing biasa - senjata edged, nglawan senjata api ...

    Aja ngrokok luwih saka iku, umume ora ana topik.
    1. +1
      Desember 16 2012
      Inggih, yen sampeyan "thrashed" cara sampeyan nindakake ing wilayah desa cilik utawa ndhuwur tekan saka "Bolshaya Almatinka" - banjur kabeh cetha)))))))
      Iki tegese kita ajeg tindak ana muspra, lan sampeyan "pejuang" wis dibusak saka Chechen counter)))))
      1. +1
        Desember 16 2012
        Ing kono, ing desa cilik, Nokhchi padha angel. eseman
        1. Marek Rozny
          +2
          Desember 18 2012
          Lan aku saka Koktem lan KIZ, aku kerep gelut karo ardager lan "kepingan salju" ing taun 90-an :))) Kita ora ana hubungane karo desa cilik :)
  17. +1
    Desember 16 2012
    Ing Almaty, sekelompok tokoh masyarakat Kazakh enom nerbitake telpon supaya ora tunduk marang provokasi "ahli strategi politik" Rusia - nasionalis rabid Alexander Belov (jeneng asli Alexander Potkin), nyerat koran Vremya.

    Alexander Belov
    Miturut laporan media, tokoh iki, sing disalahké ing Federasi Rusia amarga nyebabake kebencian etnis, anggota aktif saka asosiasi etno-politik "Rusia", nganakake latihan sistematis karo pemuda Kazakh.
    Siswa Kazakh diduga digawa sinau ing Kyrgyzstan, ing ngendi dheweke nguwasani katrampilan ngatur rapat umum, nglawan polisi, nggarap informasi politik, lsp. Inti ideologi kelas kasebut ditulis ing idiom "Kazakhstan kanggo wong Kazakh".
    Pranyata gampang kanggo ngerteni pelanggan utama "kursus pejuang enom" - pelatihan disponsori dening portal video STAN, sing dadi oligarki buronan Mukhtar Ablyazov.
    - Organisasi kerusuhan sing bisa ditindakake ing latar etnis minangka pelanggaran kamardikan negara kita. Kita njaluk wong Kazakhstan supaya ora nyerah marang provokasi. Ing Kazakhstan, kita ora bakal ngidini iki, - ujare Kenesary Kaptagaev, ketua ketua LSM "Zheltoksan koterlisi" ing konferensi pers.
    Bubar ana informasi sing digandhengake karo Belov - anggota saka gerakan mardika nasional Rusia "Wong" Peter Miloserdov lan sekretaris pers Partai Bolshevik Nasional Eduard Limonov Alexander Averin - ngunjungi Almaty.
    Pembicara ing konferensi pers wingi nyatakake keprihatinan yen wong-wong iki langsung melu proyek sing dikembangake dening Belov-Potkin kanthi judhul kerja "Evil Kazakh".
    Intine yaiku ngrusak pamrentah sing sah, nyuda dhukungan saka negara tituler lan, minangka asil, delegitimizing. Nanging, organisasi Kazakh Rusia lan Slavik metu kanthi ngukum sing cetha saka tumindak Belov lan ndhukung harmoni antaretnis ing negara kasebut.
    - Sampeyan kudu ngerti yen Belov mung alat ing tangan Ablyazov. Rencanane, sing wis dadi umum, nggambarake rencana pidana kanthi akurat sabisa, - nyimpulake Dauren Babamuratov.
  18. +1
    Desember 16 2012
    Saben uwong ... muspra sampeyan ngatur sumpah Kazakh-Rusia - ala-apik, wektu aku ketemu iki ing forum. Kita manunggal dening nilai-nilai umum - katresnan kanggo Motherland, kamanungsan, sikap benevolent menyang compatriots lan pepadhamu, kebecikan, etc. Iki sing mbedakake kita saka wong-wong ing donya Kulon, egoists ing hakekat. Sing ringkih budi pekerti ing antarane kita ngugemi nilai-nilaine, ngrusak kabudayan kita. Kita tansah nggawa ciptaan menyang jagad iki, amarga iki kita bisa nolak mungsuh ing minoritas. Kanthi padudon internal kita mung ngremehake awake dhewe.
    Sadurunge lan saiki, Rusia nyoba kanggo nglindhungi warga, iku ndadekake ora pangertèn kanggo nuduh negara kita hak kanggo nindakake iki, malah yen nggunakake pasukan. Ing Asia Tengah, Rusia ora tau tumindak miturut prinsip Amerika - karusakan saka populasi pribumi. Ora ana sing bisa nyalahake Rusia manawa sawetara wong wis ilang saka bumi, utawa paling ora jumlahe wis suda. Umume mungsuh kita wiwit ngomong babagan tumindak Rusia saka posisi pembantaian wong. Iki ora tau kedadeyan ing sejarah kita. Wong Rusia, minangka bangsa, ora tau ngungkuli bangsa liya, kayadene Rusia, minangka negara, ora tau nemtokake tujuane kanggo ngabdi marang sapa wae. Lan Kazakhs ing Tsarist Rusia lan USSR ora ana ing posisi, contone, saka India saka Amerika Serikat utawa pribumi Australia, Afrika Kidul, etc (dhaptar bisa dawa). Kita menyang taman kanak-kanak sing padha, sinau ing sekolah sing padha, ing institusi sing padha. Keluhan domestik ora perlu ditransfer menyang kabeh wong - iki kabodhoan, iki egois.
    1. +4
      Desember 16 2012
      Kutipan saka: ddmm09
      Ing Asia Tengah, Rusia ora tau tumindak miturut prinsip Amerika - karusakan saka populasi pribumi.

      Iku ora padha kanggo saben wong. Ing buku-buku modern babagan sajarah Kazakhstan, lan malah ing situs web Presiden Republik Kazakhstan, dheweke nerangake kanthi jelas yen Rusia wis nganakake pembantaian wong Kazakh. Bener, padha lali yen Slavs banjur mati kaping pirang-pirang, lan Kazakhs dhewe ngenalaken appraisal keluwihan. Nanging sapa sing peduli saiki, saiki kita kabeh berdaulat lan bangga.
      1. Marek Rozny
        +1
        Desember 18 2012
        Saka 1920 nganti 1932, wong Kazakh ilang luwih saka setengah saka jumlahe. Ing istilah persentase, wong Kazakh paling nandhang sangsara ing USSR. Nalika ing sepuluh taun padha numpes umume bangsa - apa iki ora pembantaian? Deleng sanajan data Soviet babagan jumlah Kazakh ing dekade pisanan kekuwatan Soviet, aku ora menehi saran maneh maca informasi babagan kerugian Kazakh dening Kazakh lan penulis manca. Yen ora, nyalahake wong Kazakh amarga ngapusi kabeh :) Ana akeh materi Soviet babagan topik iki.
        Mung Ukrainians terus-terusan ngomong bab kaluputan saka Rusia saiki liwat Holodomor, lan Kazakhs nyoba ora kanggo ngelingake tragedi maneh.
        1. +1
          Desember 18 2012
          Ing kene Nazi nganakake pembantaian marang wong Yahudi. Lan pailan ing negara mowed mudhun kabeh wong, ora mung Kazakhs.
          Lan ora perlu ngomong apa sing ana ing Kazakhstan lan kepiye carane, aku manggon ing Alma-Ata suwene 30 taun, kalebu 90s sing apik banget. Lan koper-stasiun-Rusia krungu, ora kanggo kula pribadi, nanging biasane kanggo wanita. Ing apa oralmans lan aul mambichs bengok-bengok paling banter kabeh, sing piyambak rampung ing Alma-Ata ing cara sing ora bisa dingerteni.
          Kanthi ambruk Uni, Kazakhstan ngalami penurunan serius ing masyarakat. Akeh kader nasional sing paling apik milih pindhah menyang Moskow lan London. Aku duwe akeh guru kanthi diploma saka Universitas Negeri Moskow lan universitas terkemuka liyane, wong sing paling cerdas lan paling pinter, nanging sayangé, ing panemune para tamu, kutha Alma-Ata sing ditresnani digandhengake karo wong-wong sing dibuang saka Zeleny, Tastak, lsp.
          1. Marek Rozny
            +1
            Desember 20 2012
            1) Pira persen wong Rusia sing mati keluwen? Lan pira persen wong Kazakh sing tiwas saka iku? Bentenipun punika kolosal. Iki meh kaya: ana sing ujar: "Omahku kobong," lan sing nomer loro nglipur dheweke: "Damn, aku uga sedhih - TV rusak" ...
            2) Pancen... Kepiye wong Kazakh saka aul lan keturunan Kazakh sing mlayu saka keluwen menyang negara liya wani teka ing ibukutha Kazakhstan? Ayo padha njagong ing zadryuchinsk sing. Apa logika sampeyan? Wong tuwaku uga saka auls. Ibu lulus saka Institut Veterinary ing Leningrad, rama lulus saka Sekolah Militer Leningrad. Aku lair ing kamp militer ing sawijining desa ing wilayah Orenburg ... Apa ora apa-apa yen aku lan wong tuwaku aul mambichs, ora jelas kepiye kedadeyane ing "kutha gedhe"? Lan kanthi cara resmi, aku uga dianggep minangka oralman, amarga dipindhah saka Rusia kanggo KZ.
            Aku ora tau krungu tembung "koper-stasiun-Rusia" ing KZ. Kaya kabeh kenalanku Slavs ing KZ. Biasane wong-wong mau ngomong babagan kaya ngono, ngrujuk marang sedulure bojone tanggane kanca kerja. Kaya, wong nang endi wae krungu iki. Sanajan aku ngakoni kanthi lengkap manawa sawetara wong bisa dicritakake yen dheweke pantes tumindak. Amarga sawetara wong Rusia ora isin babagan ekspresi sing ditujokake marang wong Kazakh, aku ngerti sampeyan ngerti. Lan kita Mambichs, lan Kalbits, lan apricots, lan "India", lan Moors, lan mung "ora ngucapke matur nuwun". Aja ndalang dadi bocah-bocah sekolah sing naif lan ngakoni yen ing wektu ambruk, mayoritas Rusia Kazakhstan digandhengake ambruk ekonomi karo kasunyatan sing saiki Kazakhs wiwit mrentah negara. Kanthi kabeh akibat. Apa sampeyan kelingan koran Almaty ing taun-taun kasebut? Aku malah nggawe clipping saka wong-wong mau. Salah Gillerovsky "Caravan" ana worth soko. Nganti dheweke menehi tendhangan ing bokong, dheweke ngracuni nasionalisme ing kabeh Ivanovo. Iku apik yen wong kita umume waras, lan sanalika para bawl metu saka negara, ketegangan ing masyarakat langsung suda. Inggih, Kazakhs njupuk bawlers Kazakh sing metu saka masyarakat malah sadurungé, sawetara isih konco bar, considering piyambak "tahanan politik."
            Aku uga bisa kanggo sawetara taun ing organisasi Kazakh Jerman, kang saben minggu budhal ngrayakake pamitan. Aku siji-sijine wong Kazakh ing kana, kaya "dhewe". Apa ora krungu. Sing paling entheng "kita bakal lunga - lan wong Kazakh bakal mati ing negara sra_oy." Lan sampeyan bakal kaget banget yen sampeyan ujar manawa sampeyan ora tau krungu tembung kasebut ing antarane kanca-kanca. Malah yen dheweke "wong sing paling cerdas lan paling pinter."
            Padha mangkat lan mangkat. Out of sight, out of mind, minangka pepatah Rusia. Aku nggandhengake tembung "Nazis" karo "migran paksa", nanging konsep "wong Rusia" digandhengake karo wong Rusia sing aku komunikasi saben dina ing Kazakhstan. Lan aku bungah yen kabeh wong Rusia ing lingkungan pribadiku bisa njaga kebanggaan nasional lan ing wektu sing padha ngurmati Kazakh utawa budaya liyane. Ya, kanggo wong Kazakh minangka "wong akeh aul mambichs," aku ora nganggep yen wong Rusia. Iku padha karo yen aku ngandika: "Rusia iku wong akeh saka rednecks unwashed sing teka ing jumlah gedhe kanggo kutha-kutha." Apa analogi iki ala? Lan aku ora seneng nulis omong kosong babagan Rusia.
            Kajaba iku, siji bisa uga mikir yen sawise ambruk USSR, Rusia ngalami paningkatan budaya lan ekonomi, lan Moskow ora tau ngadhepi konsep "saluran otak". Yen "akeh wong sing paling pinter" ninggalake Kazakhstan, banjur sapa sing ninggalake Rusia sajrone pirang-pirang taun? Sapa sing ngusir wong Rusia saka Rusia kanthi jutaan ing 20 taun? Mambets Kazakh maneh?
            Aku kerep setuju nalika maca kiriman sampeyan. Sampeyan wong sing sober banget. Nanging, sawetara wong cukup nyerang. Ngelingake kula carane Almaty "starshak" condescendingly gumeter ing pipi carduelis, considering piyambak wis "nglampahi urip iki." Aku terminologi pengadilan Almaty native bakal luwih dingerteni.
            Z.Y. Salam saka Koktem lan Kizov! ;)
    2. Marek Rozny
      +1
      Desember 20 2012
      Ana buku sing penasaran banget "Turkestan ing pamrentahan Uni Soviet" dening Mustafa Shokay. Bukune mung adhedhasar majalah koran Soviet Turkestan ing taun 20-an lan 30-an. Buku kasebut mbantu mbusak kaca tingal mawar ing perkara iki.
      Nanging ing 70s lan 80s iku beda. Pancen, dheweke sekolah ing taman kanak-kanak lan sekolah sing padha ing Kazakhstan. Bener, mung Rusia. Paradoks, meh ora ana sekolah Kazakh ing SSR Kazakh. Ing kabeh XNUMX yuta Alma-Ata mung ana siji sekolah nganggo basa Kazakh instruksi. Dadi ana keluwihan ing politik nasional. Lan kadhangkala banget serius.
      Inggih, kasunyatan bilih kabijakan tsarist Rusia minangka kolonial cukup mung kanggo mbukak file koran pra-revolusioner Rusia ing perpustakaan. Tembung "koloni", "pribumi", "kekuwatan kolonial kita" ana ing saben artikel Rusia babagan Turkestan. Ing taun 1897, miturut sensus populasi Kakaisaran Rusia, Kazakhs cacahé 4 yuta wong, 30 taun salajengipun ing taun 1926 - 3,9M wong, ing 1936 - 3,1 yuta wong (ing wektu sing padha, kabeh sejarawan, malah saka periode Soviet, unequivocally nimbang tokoh pungkasan banget overestimated, amarga losses saka Kazakhs tenan staggering). Mung ing pertengahan 70-an abad kaping 20, wong Kazakh bisa mulihake jumlahe nganti tingkat 1926. Lan iki senadyan kasunyatan sing Kazakhs biasane kulawargané gedhe.
      Ya, kita dudu wong India, nanging sajrone dasawarsa pisanan kekuwatan Soviet, kita ngalami kerugian sing ora bisa dibayangake sing ora dialami wong liya ing USSR - ora ana wong Rusia, utawa Uzbek, utawa Belarusia. Dadi, frasa apa wae sing dianggep wong Kazakh ora duwe hak kanggo ngeluh babagan rezim Soviet, wong Kazakh bakal paling ngerti kanthi smirk ala. Tumrape wong Kazakh, prastawa limang atus taun kapungkur isih seger kaya wingi, malah kacilakan taun 20-30-an isih dieling-eling dening para pinituwa. Lan Kazakhs ora nganggep kabeh periode kekuwatan Soviet minangka taun-taun Brezhnev sing ora sopan lan stagnant, nanging uga ngelingi carane kabeh diwiwiti.
      Ing wektu sing padha, ing Kazakhs ora sijine nerusake sembarang panjaluk mratobat, kaya Ukrainians, Georgians utawa Balts, padha ora ngidoni ing sasi, lan panyiapan malah ngatur sore gala lan konser ing mengeti saka Komsomol.
      Mung wong Rusia ora perlu ngandhani wong Kazakh babagan sikap "apik" saka panguwasa Soviet utawa Rusia marang wong Kazakh. Ora ana wong Kazakh sing ndemek topik sensitif iki nganti dheweke krungu kabeh sampah babagan kabeh jinis "nishtyaks" sing diwenehake marang wong Kazakh dening tsarist utawa panguwasa Soviet. Apa ora pengin krungu tuduhan pembantaian? Aja miwiti obrolan babagan "Roti jahe Rusia". Meh kabeh wong Kazakh minangka turunan saka wong-wong sing ditindhes utawa nandhang pailan. Kita, miturut klasifikasi Soviet, kabeh kadhaptar minangka bai amarga malah wong-wong miskin duwe akeh sapi, sing ora biasa kanggo Bolshevik Rusia sing teka saka desa sing setengah keluwen kanggo nggawe "Oktober Cilik" ing steppe kita.
  19. Серёга
    0
    Desember 16 2012
    Sayange, mesthine, manawa iki mung siji wektu, artikel sing menarik, perlu kanggo ngobong kesenjangan ing sajarah Cossacks.
  20. +1
    Desember 17 2012
    Artikel sing apik!
    Kamenangan liyane sing dilalekake ideologis saka Tentara Rusia.
  21. enot555
    0
    Januari 31 2013
    kabeh alangan iku akeh saka Cossacks padha exterminated, utawa padha dipeksa menyang luar negeri. sampeyan bisa ngomong sawetara kiwa ... Conto cilik ing wilayah N-th --- saiki kabeh jinis wong sing ora jelas dikenalake menyang Cossacks kanggo posisi Atamanov, sing mung ngombe, nindakake tarian sing ora ana gunane, ngadeg njaga parkir. akeh lan nindakake omong kosong liyane, nyedhot dhuwit (kanthi cara, padha njaluk sawetara jumlah, Aku ora ngerti persis apa, nanging menehi kritik dening carane akeh sing cepet-cepet ana kanggo posisi attamans, ketoke ora cilik) Lan ora ana sing mikir babagan pendidikan. nom-noman, babagan ngajari seni bela dhiri. Sampeyan takon, tuan-tuan, Cossacks, apa sing sampeyan tindakake ing kene lan kanggo apa? alamiah, ora ana jawaban sing bisa dingerteni. Akeh sing ora keganggu maca sejarah - ing ngendi ditulis yen Cossacks, pisanan, WARRIORS !!! Cossacks duwe akeh conto prestasi, sing, yen sampeyan dhaptar, sampeyan bisa nulis ing kene nganti pirang-pirang dina lan sampeyan ora bisa njlèntrèhaké kabeh. nomer Cossacks, lan Cossacks perang kabeh !!!! lan saiki sawetara parodi pathetic kedados, sanajan iku luwih apik ing Krasnodar Territory, Tkachev nindakake bab sing bener.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"