Leluhur Cossack lawas

182
Leluhur Cossack lawas


Nalika ing Moskow, Napoleon interogasi Cossack sing ditangkep lan tatu lan takon marang dheweke: kepiye perang sing diwiwiti nglawan Rusia bisa rampung yen ana unit Cossack ing barisan tentara Prancis. Donets ngguyu: "Banjur kaisar Prancis mesthi dadi kaisar Cina biyen."

"Seneng komandan sing duwe Cossacks. Yen aku duwe tentara mung Cossack, aku bakal nelukake kabeh Eropa.
"Kita kudu nindakake kaadilan marang Cossacks - dheweke sing ngasilake sukses Rusia ing kampanye iki. Cossacks minangka pasukan cahya sing paling apik ing antarane kabeh sing ana. Saupama aku padha dadi wadya-balaku, Aku bakal padha ndlajahi jagad iki bebarengan karo wong-wong mau.
Napoleon


"Jeneng Cossack kanggo wong Prancis nggegirisi, lan sawise ketemu ing Paris, dheweke mbukak dheweke minangka pahlawan saka mitos kuno. Padha murni kaya bocah lan gedhe kaya dewa."
Stendhal


1. Sampeyan bisa dadi pungkasan ngomong, nanging sampeyan kudu tansah pisanan njupuk.
2. Ora Cossack sing perang, nanging sing wriggled metu
3. Aja ngandel marang sapa wae karo pemeriksa, jaran utawa bojo.
4. Kaya perang, mangkono uga para sadulur, kaya tentrem-rahayu, mangkono uga anak-anak asu.
5. Pima, jas kulit wedhus lan malachai - sing paling dipercaya lan tanpa masalah gaman Siberian Cossack
6. Cossacks ora crayfish - padha ora mundur
tembung Cossack

Cossacks minangka fenomena unik ing planet Bumi sing muncul ing proses seleksi sejarah alam, dibentuk kanthi basis persaudaraan militer lan iman Ortodoks. Kamulyan militèr sing unik saka Cossack minangka alasan akeh negara nyoba nggawe pasukan "Cossack" dhewe: hussars muncul ing Hongaria, naga muncul ing Prancis, "Cossack atusan" dhewe ing Inggris lan Prusia. mimpin kanggo kesimpulan ono: wong ndadekake Cossack ora dzhigitovka kelas kapisan, ora virtuoso milik saka kadhemen lan Firearms, ora malah kemampuan kanggo perang lan fearlessness langka, nanging sing "negara khusus atine" gawan ing wakil paling apik saka Slavs Wétan. Padha gumun karo nunggang jaran sing ora wedi, padha seneng karo ketangkasan lan kaendahane, padha gumun karo dolanan lahar kavaleri sing nggumunake. Dheweke, miturut pangenalan kabeh wong manca sing ndeleng wong-wong mau ing wektu tentrem, mung siji-sijine pasukan kavaleri sing ora bisa ditandingi lan ora ana tandhingane ing donya. Padha jaranan alam. Jerman Hessian, pahlawan partisan Perang Patriotik, Ajudan Jenderal Wintzingerode nulis ing taun 1812: "Sawise biasa nganggep kavaleri Hongaria dadi sing pertama ing donya, aku kudu menehi prioritas marang Cossack lan hussars Hungaria."

Kaendahan urip resimen, kanthi lagu-lagu sing teka saka jerone pirang-pirang abad, kanthi tarian sing nggegirisi, kanthi kemitraan militer sing cedhak lan grapyak, memikat. Kanggo ngawula karo Cossacks, kanggo ngawula karo Cossacks minangka impen kabeh wong sing sejatine militer. Cossack dhewe dadi kaya ngono. Padha digawe lan tempered ing perang ing tapel wates karo dhéwé sejarah. Ya, ing abad kaping 250, Cossacks ketoke saben wong sing weruh wong "jaran jaranan alam." Nanging kita ngelingi infantri Zaporozhye sing nggegirisi lan pramuka Kuban sing ora wedi sing ngetrapake tradhisi kasebut. Lan nalika Cossacks ing plows cahya utawa "seagulls" metu menyang segara, pesisir Sultan Turki lan Shah Iran gumeter. Lan arang banget galleys lan "kerja keras" bisa nolak armada Cossack, nggawa iku menyang perang asrama brutal lan tanpa ampun. Inggih, nalika, diubengi dening mungsuh kaping pirang-pirang unggul, Cossacks banjur dikepung, padha nuduhake piyambak minangka master nyata perang mine. Licik Cossack sing nyuwil seni master pengepungan manca. Dhèskripsi banget saka nimbali saka kutha Azov wis wadi, kang sangang ewu Cossacks ngatur kanggo dijupuk meh tanpa mundhut, lan banjur ditahan kanggo sawetara taun, nglawan tentara Turki XNUMX-kuwat. Dheweke ora mung "penunggang jaran alam", nanging uga prajurit alam, lan sukses ing urusan militer ing kabeh sing ditindakake.

Sing pungkasan ing kabeh Rusia, Cossacks tetep prinsip ksatria lawas "layanan kanggo tanah" lan bakal ngladeni "jaran lan senjata" kanthi biaya dhewe. Iki minangka ksatria Rusia pungkasan. Meneng, kanthi kesadaran paling gedhe babagan tugase ing Tanah Air, Cossack nindakake kabeh kasusahan lan kekurangan ing peralatan kanggo layanan lan bangga karo jeneng Cossack. Dheweke duwe rasa tanggung jawab bawaan.

Akeh sejarawan Rusia nerangake, sanajan tanpa bukti, asal-usul Cossacks saka mlaku-mlaku, wong sing ora duwe omah lan para penjahat sing mlayu saka macem-macem wilayah ing negara Moskow lan Polandia-Lithuania, "sing padha nggoleki kekarepan lan mangsa liar ing ulus sing sepi ing Batu. gerombolan." Ing wektu sing padha, jeneng "Cossack" bakal asalé relatif anyar, katon ing Rusia ora sadurungé saka abad kaping XNUMX. Jeneng kasebut diwènèhaké marang para buronan iki déning bangsa liya, minangka jeneng sing diwènèhaké, kanthi konsep "gratis, ora tundhuk marang sapa waé, gratis." Pancen, kanggo dangu iku adat kanggo mikir sing Cossacks padha petani Russian sing mlayu menyang Don saka medeni oprichnina. Nanging Cossacks ora bisa dijupuk mung saka serfs. Beda golongan padha mlayu, ora marem lan ora rukun karo panguwasa. Mlayu menyang perang, menyang demokrasi Cossack, tukang mlayu, petani, bangsawan, prajurit, perampok, maling, kabeh wong sing ngenteni scaffold ing Rusia, kabeh wong sing kesel urip tentrem, kabeh wong sing kerusuhan ing getihe. . Iku padha sing replenished Cossacks. Iki bener, bagean penting saka Cossacks dibentuk kanthi cara iki. Nanging buronan, teka ing Don, ora mungkasi ing ara-ara samun. Mulane ana paribasan sing misuwur: "Ora ana ekstradisi saka Don." Ngendi asale saka Cossacks?

Kaisaks, saklabs, roamers, Cherkasy, hood ireng

Ing millennium XNUMXst jaman kita, steppe Segara Ireng dadi, kaya-kaya, minangka gapura saka Asia menyang Eropa. Ora ana wong siji-sijia, sing didorong dening ombak migrasi gedhe, nginep ing kene nganti suwe. Ing jaman iki "migrasi gedhe wong" ing steppe, kaya ing kaleidoskop, suku nomad dominan diganti, nggawe negara nomad suku - kaganates. Negara-negara nomad iki dikuwasani dening raja-raja sing kuat - kagans (khaans). Ing wektu sing padha, paling asring, wates alam habitat suku nomad, mungguh, lan kaganates, padha kali gedhe Kuban, Dnieper, Don, Volga, Ural lan liya-liyane. Wates negara lan suku tansah mbutuhake perhatian khusus. Manggon ing tlatah tapel wates mesthi angel lan mbebayani, utamane ing jaman steppe abad pertengahan. Kanggo tapel wates, serf, warta lan layanan pos, pangopènan, pangayoman, nimbali fords, nyebrang lan portages, koleksi tugas lan kontrol liwat pandhu arah, ing steppe kagans saka jaman kuna manggoni pinggir kali wewatesan karo semi-sedentary warlike suku Kaukasia Utara. saka Circassians (Cherkas) lan Kasogs (luwih tepate, Kaisaks). Wong-wong sing nganggo basa Iran diarani Saks wong Scythians lan Sarmatian. Kaysaks diarani kraton, kepala Saks, sing nggawe detasemen kabeh jinis pengawal, uga pengawal para khan lan para priyayi. Pedunung militèr ing tlatah ngisor kali iki uga disebut roamers ing babad wektu iku. Cossacks (Kaisaks) sing manggon ing Segara Azov, ing pinggir Don lan Kuban, kasebut ing babad Arab lan Bizantium ing abad kaping papat Masehi. e. minangka wong perang sing ngaku Kristen. Mangkono, Cossacks dadi Kristen meh limang atus taun sadurunge baptis Rusia dening Pangeran Vladimir. Saka macem-macem babad bisa dideleng manawa Cossack asale saka Rusia ora luwih saka abad kaping XNUMX Masehi. lan, sadurunge jaman emergence lan ngrembaka saka Kievan Rus (Russian Khaganate), leluhur kuna saka Cossacks paling asring disebut roamers, lan mengko uga hood ireng utawa cherkasy.

Brodniki minangka suku leluhur Cossack kuna sing urip ing Don lan Dnieper wis ing separo pisanan saka Abad Pertengahan. Wong Arab uga nyebat Sakalib, wong kulit putih, umume getih Slavic (luwih tepat, tembung Persia iki muni saklabs - Saks pesisir). Mangkono, ing taun 737, komandan Arab Marvan karo pasukane ngliwati kabeh Khazaria pribumi lan antarane Don lan Volga ngluwihi Perevoloka ketemu karo peternak jaran semi-nomaden Sakalibs. Wong-wong Arab njupuk jaran jarane lan nggawa nganti 20 ewu kulawarga, sing manggon maneh ing wates wetan Kakheti. Anane akeh peternak jaran ing papan iki adoh saka ora sengaja. Perevoloka minangka papan khusus ing sajarah Cossacks lan steppe minangka kabèh. Ing panggonan iki, Volga paling cedhak karo Don, lan ing kabeh wektu ana portage. Mesthi wae, ora ana sing nyeret kapal dagang nganti puluhan kilometer. Transshipment barang saka cekungan Volga menyang cekungan Don lan bali ditindakake kanthi transportasi jaran lan paket, sing mbutuhake akeh jaran, peternak jaran lan pengawal. Kabeh fungsi kasebut ditindakake dening para pengembara, ing saklabs Persia - Saks pesisir. Perevoloka sajrone pandhu arah menehi penghasilan sing stabil lan apik. Kagan steppe ngormati papan iki lan ngupaya menehi warisan kanggo anggota sing paling cedhak. Paling asring iki ibune (ratuning janda) lan garwane sing ditresnani, ibu saka pewaris tahta. Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim gugur, kanggo ngontrol pribadi Perevoloka, para ratu tetep kemah ing pinggir kali sing apik banget lan mili, anak kali tengen Volga. Lan ora ketepakan sing kali iki wis disebut Tsaritsa saka wektu immemorial, lan beteng ing tutuk, didegaké ing sajarah modern dening voivode Zasekin, diarani Tsaritsyn. Legenda sing misuwur babagan ibu lan garwane Batu, sing duwe Perevoloka, mung minangka bagean sing katon lan bisa dirungokake saka fenomena peradaban steppe sing wis pirang-pirang abad iki. Akeh bangsawan ngimpi nggawe Perevoloka bisa dilayari, lan sawetara upaya sing ora kasil ditindakake kanggo mbangun kanal. Nanging mung ing jaman Joseph Stalin, kang fame kabeh-Rusia uga wiwit perang karo wong kulit putih ing Tsarina lane, project iki dipun ginakaken.

Lan ing dina iku, roamers diisi maneh karo pendatang anyar, buronan lan wong sing diasingake saka suku lan bangsa ing saubengé. Brodniki mulang wong anyar kanggo ngawula, kanggo njaga fords, portages lan wates, kanggo gropyokan, mulang hubungan karo donya nomad, mulang perang. Para pengembara dhewe mboko sithik larut dadi wong anyar lan nggawe bangsa Slavia anyar saka Cossacks! Apike, para pengembara nganggo loreng ing celonone nganggo garis kulit. Adat iki dilestarekake ing antarane Cossack, lan banjur warna garis-garis dadi beda ing antarane Pasukan Cossack sing beda (kanggo Donets - abang, kanggo Urals - biru, kanggo Transbaikalians - kuning).

Banjur, kira-kira taun 860, Kaisar Bizantium Michael III mrentahake kompilasi alfabet Slavonik lan nerjemahake buku liturgi menyang basa Slavik. Miturut data biografi, Cyril (Konstantin the Philosopher, 827-869) tindak menyang Khazaria lan, martakake agama Kristen ing kana, sinau dialek Slavik lokal. Temenan, minangka asil martakake utusan Bizantium iki, Iman Anyar pungkasane menang ing antarane Azov Khazarians. Ing panjaluke, Khazar khakan (kagan) ngidini pemugaran episcopal see ing Tanah Kaisak ing Taman.



Fig.. 1,2 Wanderer Legendary lan hood ireng

Ing taun 965, prajurit Rusia gedhe, Pangeran (Kagan saka Rus) Svyatoslav Igorevich, bebarengan karo Pechenegs lan bangsa steppe liyane, ngalahake Khazaria lan nelukake steppe Segara Ireng. Aku tumindak ing tradhisi paling apik saka steppe khagans, bagéan saka Alans lan Cherkasy, Kasogs utawa Kaisaks, dheweke, kanggo nglindhungi Kyiv saka raids saka steppes saka kidul, dipindhah saka Kaukasus Lor menyang Dnieper lan Porosie. Kaputusan iki difasilitasi dening serangan sing ora dikarepke lan cidra ing Kyiv dening mantan sekutune, Pechenegs, ing 969. Ing Dnieper, bebarengan karo suku-suku Turkic-Scythian liyane sing manggon sadurungé lan mengko teka, wis pipis karo wanderers lan populasi Slavic lokal, wis nguwasani basa, pemukim kawangun warga negara khusus, menehi jeneng etnis Cherkasy. Nganti saiki, wilayah Ukraina iki diarani Cherkasy, lan pusat regional yaiku Cherkasy. Kira-kira ing tengah abad kaping 1146, miturut babad watara XNUMX, ing basis saka Cherkasy iki saka bangsa steppe beda, aliansi mboko sithik dikembangaké, disebut hoods ireng. Mengko, wong Slavic khusus dibentuk saka Cherkasy iki (tudung ireng) lan banjur Dnieper Cossacks saka Kyiv menyang Zaporozhye digawe.

Don rada beda. Sawisé asor saka Khazaria Pangeran Svyatoslav Igorevich dipérang kagungane karo allies saka Pechenegs. Adhedhasar kutha pelabuhan Khazar Segara Ireng ing Tamatarkha (ing Tmutarakan Rusia, lan saiki Taman), dheweke mbentuk kerajaan Tmutarakan ing Semenanjung Taman lan ing Segara Azov. Sambungan enclave iki karo metropolis ditindakake ing sadawane Don, sing dikontrol dening Don Brodnik. Benteng transit abad pertengahan iki ing sadawane Don yaiku bekas benteng kutha Khazar Sarkel (ing basa Rusia Belaya Vezha). Pamrentahan lan pengembara Tmutarakan dadi pendiri Don Cossacks, sing banjur dadi pangadeg Pasukan Cossack liyane (Siberian, Yaik utawa Ural, Grebensky, Volga, Terek, Nekrasovsky). Pangecualian - Segara Ireng Kuban - minangka turunan saka Cossacks.



Gambar 3,4 Pangeran Rusia (Kagan saka Rus) Svyatoslav Igorevich sadurunge perang lan ing rembugan karo kaisar Bizantium John Tzimiskes ing Kali Danube

Pahlawan gedhe Pangeran Svyatoslav Igorevich piyambak, kanggo layanan kanggo Cossacks, bisa dianggep salah siji saka pendiri fenomena iki. Dheweke tresna karo penampilan lan kaprigelan saka Cherkas lan Kaisak Kaukasia Lor. Digawa munggah dening Varangians wiwit awal kanak-kanak, Nanging, ing pangaribawa saka Cherkasy lan Kaisaks, dheweke gelem ngganti katon, lan paling saka pungkasan Bizantium babad njlèntrèhaké karo mustache dawa, sirah dicukur lan forelock.

Ing tengah abad kaping 11 Polovtsy dijupuk steppes Segara Ireng. Wong-wong iku wong Kaukasia sing nganggo basa Turkik, rambut putih lan cahya. Agamane yaiku ngurmati Tengri - Langit Biru. Tekane padha kejem lan tanpa welas asih. Padha ngalahaké pamrentahan Tmutarakan, Rusia, pecah lan ambruk dening pasulayan pangeran, ora bisa mbantu enclave. Sawetara pedunung ing sisih steppe negara Rusia diajukake menyang Polovtsy. Sisih liyane mundur menyang alas-steppe lan terus nglawan wong-wong mau bebarengan karo Rusia, ngisi federasi, hood ireng, sing dijenengi dening Rus ing penampilan - topi felt ireng. Ing sajarah Moscow abad XV, pranata diwenehi tanggal 1152: "Kabeh Black Hoods disebut Cherkasy." Suksesi Cherkasy lan Cossacks ketok: loro ibukutha Don Cossacks duwe jeneng iki, Cherkassk lan Novocherkassk, lan wilayah paling Cossack Ukraina isih disebut Cherkasy.



Sego. 5,6 Polovtsy lan Black hoods XII - XIII abad

Ing babad Rusia uga ana jeneng wong cilik lan suku, dikenal miturut julukan umum saka hood ireng, utawa Cherkasy, kang dadi bagéan saka wong Cossack. Iki minangka obligasi, Torks lan Berendey karo kutha Tor, Torchesk, Berendichev, Berendeyevo, Izheslavtsy karo kutha Izheslavets, Toropei lan Sakas karo kutha Voin lan Sakon, Kovui ing Severshchina, Bologovtsy ing Bug Kidul, roamers ing Don lan ing Segara Azov, chigi (jigs) karo kutha Chigirin lan sary lan azmany ing Donets.

Mengko, prajurit Rusia gedhe lan pangeran Vladimir Monomakh liyane ngatur kanggo consolidate pamrentahan Rusia, brutal ditindhes regejegan princely lan boyar lan, bebarengan karo hoods ireng, inflicted seri kekalahan kejem lan nemtokake ing Polovtsians. Sawisé iku, Polovtsians kanggo dangu dipeksa menyang tentrem lan aliansi karo Rusia.

Ing abad kaping 13, Mongol muncul ing steppes Segara Ireng. Ing taun 1222, kira-kira 30 ewu wong Mongol ninggalake Transcaucasia menyang steppes ing wilayah Segara Ireng. Iki minangka detasemen pengintaian saka gerombolan Mongol sing dikirim dening Genghis Khan miturut komando komandan legendaris Subedei lan Jebe. Padha ngalahake Alans ing Kaukasus Lor, lan banjur nyerang Polovtsy lan wiwit push menyang Dnieper, njupuk kabeh steppe Don. Khans Polovtsian Kotyan lan Yuri Konchakovich nguripake kanggo sederek lan allies, pangeran Russian, kanggo bantuan. Telung pangeran - Galician, Kyiv lan Chernigov - teka karo pasukan kanggo bantuan saka allies saka Polovtsians. Nanging ing taun 1223, ing Kali Kalka (anak kali Kali Kalmius), gabungan tentara Rusia-Polovtsian dikalahake dening Mongol, Cherkasy lan pengembara.


Sego. 7 Pungkasan tragis saka Peperangan Kalka

Babagan iki pantes disebutake khusus. Brodniki, bosen karo regejegan telas lan oppression saka pangeran Rusia lan Polovtsian, njupuk Mongol minangka allies ing perang nglawan arbitrariness lan oppression Polovtsian. Mongol ngerti carane mbujuk lan rekrut perang, nanging nyerang suku. Kaukasia Cherkasy lan Don Brodniki dadi basis saka tumen katelu tentara Mongol anyar, nyedhiyakake Subedei karo intelijen taktik lan strategis, lan sadurunge perang njupuk bagian aktif ing kedutaan lan negosiasi. Sawise perang, ataman Ploskinya, ngambung salib, mbujuk remnants saka tentara Rusia kanggo nyerah. Nyerah kanggo tujuan tebusan sakteruse minangka perkara sing umum ing wektu kasebut. Nanging Mongol nganggep komandhan sing nyerah, lan para panggedhe Rusia sing kejiret diselehake ing sangisore "dostarkhan" saka papan ing ngendi para pemenang duwe pesta.

Sawise perang getih, Mongol bali menyang steppe Trans-Volga lan kanggo sawetara wektu ora krungu bab wong-wong mau. Pimpinan Mongol, Genghis Khan, seda, mbagi kekaisaran sing digawe ing antarane para turunane. Putu saka Genghis Khan, Batu, mimpin wates kulon saka milik Mongol (ulus saka Jochi) lan, manggoni prentah saka mbah kakungipun, kudu nggedhekake sabisa menyang kulon. Miturut dekrit Kurultai ing taun 1235, sing ditindakake ing ibukutha Kakaisaran Mongol, Karokorum, kampanye Barat kabeh-Mongol menyang pesisir Samudra Atlantik (kampanye menyang "segara pungkasan") ditunjuk kanggo taun 1237. . Welasan tumen saka kabeh kekaisaran Mongol digerakake kanggo kampanye kasebut, dipimpin dening 14 pangeran Genghisid, putu lan putu Genghis Khan. Khan Batu diangkat dadi panglima, veteran saka kampanye kulon Subedei mimpin persiapan. Sakabehe taun 1236 digunakake kanggo latihan lan persiapan. Ing spring saka 1237 Mongols lan suku nomad padha klempakan ing wilayah Bashkirds bubar ditelukaké dening Subedei lan maneh nyerang Polovtsy, saiki amarga saka Volga. Ing interfluve saka Volga lan Don, Polovtsians dikalahaké, panglima Bachman tiwas. Khan Kotyan mbatalake pasukan Polovtsian ngluwihi Don lan kanggo sementara mungkasi maju luwih saka Mongol ing sadawane kali iki. Detasemen gedhe kaloro saka Mongol sing dipimpin Batu, sawise ngalahake Volga Bulgaria, ing mangsa 1237/38 nyerang wilayah pamrentahan Rusia sisih lor, ngrusak akeh kutha, lan ing mangsa panas 1238 ninggalake wilayah Rusia menyang steppe. , konco Cumans. Kanthi gupuh, bagean saka pasukan Polovtsian mundur menyang pucuk gunung Kaukasus, sebagian menyang Hongaria, akeh prajurit sing tiwas. Balung Polovtsian nutupi kabeh steppe Segara Ireng. Ing 1239-1240, sawise ngalahaké pamaréntahan Rusia kidul, Batu ngirim tumen kanggo Eropah Kulon. Prajurit saka Rusia Kidul, kalebu Cherkasy lan wanderers, siap njupuk bagéyan ing kampanye saka Mongol nglawan mungsuh kuna - "Ugrians" lan "Poles". Akeh babad lan sejarah Eropa ing wektu kasebut nggambarake tampilan lan basa sing ora mung Mongolia saka tentara Tatar-Mongolian sing teka ing Eropa.




Sego. 8,9,10 Komandan Subedei lan peserta ing perang grandious cedhak kutha Polandia Legnica, ksatria Eropah lan "Mongolian" jaranan.

Nganti 1242, Batu mimpin kampanye Barat kabeh-Mongolia, minangka asil saka sisih kulon steppe Polovtsian, Volga Bulgaria, Rusia ditaklukake, kabeh negara menyang Adriatik lan Baltik dikalahake lan ditaklukake: Polandia, Republik Ceko, Hongaria, Kroasia, Dalmatia, Bosnia, Serbia, Bulgaria lan liya-liyane. Ing wektu iki, Mongol ora kalah ing perang. Tentara Mongolia tekan Eropah Tengah. Frederick II, Kaisar Kakaisaran Romawi Suci Bangsa Jerman, nyoba ngatur perlawanan, nanging nalika Batu nuntut ketaatan, dheweke mangsuli yen dheweke bisa dadi falconer Khan. Kawilujengan Eropah teka saka ngendi padha ora nyana. Ing mangsa panas 1241, Agung Mongol Khan Ogedei lara lan ngelingi anak lan putu saka ngarep, lan tilar donya ing Desember 1241. Kacilakan pan-Mongolian sing sepisanan. Akeh pangeran Chingizid, sing ngarep-arep perang kanggo kekuwatan, siji-sijine ninggalake ngarep karo pasukane lan bali menyang ulus. Batu ora duwe kekuwatan kanggo maju piyambak kanthi pasukan ulus lan ngrampungake kampanye menyang Kulon ing taun 1242. Pasukan mundur menyang Lower Volga, kutha Sarai-Batu didegaké, sing dadi pusat anyar saka ulus Jochi. Sawise perang iki, Kuban, Don lan steppes Segara Ireng dilebokake dening Mongol menyang negarane, Polovtsy lan Slav sing isih urip dadi subyek. Mboko sithik, nomads sing teka bebarengan karo Mongol, disebut "Tatar", gabung karo populasi Slavic-Polovtsian lokal, lan negara asil disebut Golden Horde.



Sego. 11,12 Ulus Jochi (Golden Horde) lan Khan Batu

Cossacks utang kawentar anyar kanggo adat "tamga" sing ana sak Golden Horde - upeti urip, yaiku, upeti dening wong-wong sing diwènèhaké pamaréntahan Rusia kanggo gerombolan kanggo replenish pasukan Mongol. Khans Mongol, sing mrentah ing steppes Polovtsian, seneng nyerang wilayah Bizantium lan Persia pesisir, yaiku. lumaku nyabrang segara "kanggo zipuns." Kanggo tujuan kasebut, prajurit Rusia utamané cocok, wiwit jaman pamaréntahan Varangian ing Rusia, padha kasil nguwasani taktik marinir (ing basa Rusia, "tentara rook"). Lan Cossacks piyambak malih dadi tentara mobile universal, bisa perang ing tanah loro ing mlaku lan ing jaran, nggawe raid kali lan segara, uga numpak prau lan plows segara. Dadi wong manca sing ora ana hubungane karo klan, ana hubungane lan etnis karo populasi steppe lokal, dheweke uga dihargai dening para bangsawan Mongolia kanggo pengabdian pribadi, kesetiaan lan ketekunan ing layanan, kalebu ing babagan polisi lan fungsi punitive, ngumpulake pajak lan utang. . Miturut cara, ana uga proses counter. Wiwit "tentara rook" saya kurang, para khan njaluk replenishment. Pangeran lan boyars Russian tindak, nanging ing bali padha njaluk detachments saka dashing steppe kavaleri manca, ora kurang setya lan sregep ing layanan ing negara manca. Para abdi militèr lan bangsawan Russified iki nuwuhake akeh kulawarga bangsawan lan boyar. L.N. Gumilyov lan sejarawan Rusia liyane tansah narik kawigaten marang asal-usul Turkik saka kulawarga bangsawan paling Rusia.



Sego. 13,14 Ing kampanye "kanggo zipuns"

Ing abad kapisan ana Golden Horde, wong Mongol setya njaga agamane dening rakyate, kalebu wong-wong sing dadi bagean saka unit militer. Ana uga keuskupan Saraysko-Podonsk, dibentuk ing 1261. Mangkono, wong-wong sing diusir saka Rusia tetep orisinal lan identitas diri. Akeh legenda Cossack lawas diwiwiti kanthi tembung: "Saka getih Sarmatian, klan Cherkassy, ​​ngidini para sedulur Cossack ngomongake tembung ora babagan matine Vidar Agung lan kampanye putrane Kudi Yaroy, sewu mulya- wong lan favorit Batyev. Lan bab tumindake bapak-bapak lan simbah-simbah kita, sing ngwutahake getih kanggo ibune Rusia lan ngurbanake nyawane kanggo bapak-bapak ... ". Ditaklukake dening Tatar, supaya bisa diucapake, Tatar, Cossacks, ngelus-elus lan disiram karo sih-rahmat para khan, wiwit makili pasukan kavaleri sing ora bisa dikalahake ing detasemen maju gerombolan Tatar - sing disebut Dzhigits ( saka jeneng suku Cherkasy saka Chigs and Gets), uga detasemen pengawal para khan lan para bangsawan. Sejarawan Rusia ing abad kaping 1240. Tatishchev lan Boltin nulis yen Tatar Baskaks, dikirim menyang Rusia dening para khans kanggo ngumpulake upeti, tansah duwe detasemen Cossacks iki karo wong-wong mau. Ing wektu iki, Cossacks kawangun minangka Estate sejatine sifate militèr ing Horde khans lan bangsawan. "Gusti Allah maringi pangan marang kita: kaya manuk, kita ora nyebar lan ora ngumpulake roti ing lumbung, nanging kita tansah wareg. Dene manawa ana wong kang wiwit ngluku tanahe, bakal digebugi nganggo kayu tanpa welas. Kanthi cara iki, Cossacks kanthi sregep mesthekake yen ora ana sing ngganggu dheweke saka pendhudhukan utama - layanan militer. Ing wiwitan dominasi Mongol-Tatar, nalika perang internecine dilarang ing Golden Horde amarga lara pati, populasi nomad ing wilayah Segara Ireng mundhak kaping pirang-pirang. Ing matur nuwun kanggo layanan kanggo Horde Cossacks ndarbeni tanah kabeh Strip Segara Ireng, kalebu wilayah Kiev. Kasunyatan iki dibayangke ing pirang-pirang peta abad pertengahan ing Eropah Wétan. Era saka 1360 nganti XNUMX minangka sing paling apik kanggo urip wong Cossack ing sangisore negara Mongolia. Horde Cossacks bangsawan wektu iku katon banget nggegirisi lan nyengsemaken, lan tanpa istiméwa padha duwe tandha gadhahanipun ing ndhuwur sosial masyarakat Cossack. Iki forelock - a sedentary, adhedhasar adat sing wis dawa ditampa antarane Cherkasy ing Kaukasus. Wong-wong manca nulis bab wong-wong mau: "Wong-wong kuwi nganggo kumis sing paling dawa lan gegaman sing peteng. Ing sabuk ing dompet kulit sing digawe lan disulam dening tangane bojone, dheweke terus-terusan duwe flint lan silet karo watu asahan. Padha cukur sirah saben liyane karo, ninggalake tuft rambute dawa ing wangun pigtail ing ndhuwur sirah.




Sego. 15,16,17 Horde Cossacks

Ing awal abad kaping 14, Kakaisaran Mongol, sing digawe dening Genghis Khan sing gedhe, wiwit ambruk, ing ulus kulon, Golden Horde, kerusuhan dinasti (zamyatni) uga muncul sacara periodik, ing ngendi detasemen Cossack tundhuk marang khan Mongol individu. uga melu. Ing Khan Uzbek, Islam dadi agama negara ing Horde, lan ing kerusuhan dinasti sakteruse iku mundhak lan faktor agama uga dadi aktif. Adopsi agama siji negara ing negara multi-confessional mesthi nyepetake dhewe karusakan lan disintegrasi. Cossack uga melu ing gegeran Horde temnik Mamai, kalebu ing sisih pangeran Rusia. Dikawruhi yen ing 1380 Cossacks diwenehi Dmitry Donskoy lambang Our Lady of the Don lan melu nglawan Mamai ing Pertempuran Kulikovo. Pasukan khan sing tiwas ing kerusuhan asring dadi ora duwe, "bebas". Nalika iku, ing 1340-60, jinis anyar Cossack muncul ing tapel wates Rusia, sing ora ana ing layanan lan urip utamané dening gropyokan ing gerombolan nomad lingkungan lan wong-wong tetanggan utawa ngrampok kafilah pedagang. Iku padha disebut "maling" Cossacks. Ing Don lan Volga, ana akeh geng "maling" sing paling penting, sing dadi arteri banyu sing paling penting lan rute perdagangan utama sing nyambungake tanah Rusia karo steppe. Ing wektu iku, ora ana divisi sing cetha antarane Cossacks, prajurit lan wong merdika, asring wong merdika disewakake, lan para prajurit, kadhangkala, ngrampok karavan. Sawisé ambruk final saka negara Mongol sing digabungake, Cossacks, sing tetep lan manggon ing wilayahe, tetep organisasi militèr, nanging ing wektu sing padha ketemu ing kamardikan lengkap loro saka pecahan saka mantan kekaisaran lan saka Kratoning Moscow sing muncul. ing Rusia. Wong tani buronan mung ngisi, nanging ora dadi oyod saka penampilane pasukan. Cossack dhewe tansah nganggep awake dhewe minangka wong sing kapisah lan ora ngakoni awake dhewe minangka petani sing mlayu. Dheweke kandha: "Kita dudu Rusia, kita Cossack." Panemu iki cetha dibayangke ing fiksi (contone, ing Sholokhov). Sejarawan Cossacks, menehi kutipan rinci saka sajarah abad XVI-XVIII. kanthi gambaran konflik antarane Cossacks lan petani asing, sing Cossacks ora gelem ngakoni minangka padha.

Ing abad kaping 1482, peran Cossack ing wilayah tapel wates tambah dramatis amarga serangan terus-terusan saka suku nomad. Ing taun XNUMX, sawise ambruk pungkasan saka Golden Horde, ana khanates Crimean, Nogai, Kazan, Kazakh, Astrakhan lan Siberian. Padha ing memungsuhan pancet antarane piyambak, uga karo Lithuania lan negara Muscovite, lan ora pengin ngakoni daya lan panguwasa pangeran Moscow. Wiwit wektu iku, periode anyar, telung abad sajarah Eropah Wétan wiwit - periode perjuangan kanggo warisan Horde. Ing wektu iku, sawetara bisa mbayangno sing supernumerary, sanadyan mbosenke berkembang, Moscow principality bakal pungkasanipun kagelar juara ing perjuangan titanic iki. Nanging wis kurang saka abad sawise ambruk Horde, ing Tsar Ivan IV the Terrible, Moscow bakal nyawiji kabeh panguwasa Rusia watara dhewe lan nelukake bagéan saka Horde. Ing pungkasan abad XVIII. ing Catherine II, kabeh wilayah Golden Horde bakal ana ing pamaréntahan Moscow. Sawise ngalahake Crimea lan Lithuania, para bangsawan sing menang saka ratu Jerman sijine titik lemak lan pungkasan ing regejegan abad-lawas babagan warisan Horde. Menapa malih, ing tengah abad kaping XNUMX, ing Joseph Stalin, kanggo wektu cendhak, wong Soviet bakal nggawe protektorat liwat meh kabeh wilayah Kakaisaran Mongolian Agung, digawe ing abad kaping XNUMX. tenaga kerja lan genius Genghis Khan Agung, kalebu China. Nanging mengko.


Sego. 18 Ambruk Golden Horde

Lan ing kabeh sajarah post-Horde iki Cossacks njupuk bagéyan paling nengsemake lan aktif. Menapa malih, panulis Rusia ingkang ageng L. N. Tolstoy pitados bilih "sakabehing sajarah Rusia digawe dening Cossack." Lan senadyan statement iki, mesthi, exaggeration, nanging, looking ing sajarah negara Rusia kanthi ati-ati, kita bisa nyatakake yen kabeh acara militèr lan politik penting ing Rusia ora lunga tanpa partisipasi paling aktif saka Cossacks. .

http://donskoykazak.narod.ru/Ludov3.html
http://passion-don.org/history-1/chapter-1.html
http://www.studfiles.ru/dir/cat7/subj258/file12332/view126531.html
http://go.mail.ru/search?q=%D0%BA%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%B0%D0%BA%D0%B8&where=any&num=10&rch=e&sf=0 http://oldrushistory.ru/library/Sergey-Alekseev_Slavyanskaya-Evropa-V-VIII-vekov/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

182 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    Desember 20 2012
    diwiwiti kanggo kesehatan, rampung kanggo tentrem ... apa Mongol? Koktail kabeh sing diwaca lan dingerteni ... ing cendhak, semi-omong kosong.
    1. +3
      Desember 20 2012
      Ya, aku uga bingung karo sing ditulis ...
    2. +1
      Desember 20 2012
      rubah,
      Ya, penulis ngaco. Ora Mongol teka ing Rusia, nanging Mughals (Agung). Mongol muncul ing abad kaping 19. Suku putih Turkic-speaking related kanggo Slavs lan Cossack. Mulane, padha mbentuk aliansi karo Cossacks.
      1. + 12
        Desember 20 2012
        "Mughal ing jaman modern, warga negara ing sisih lor Afghanistan. 20 ewu wong (1992). Keturunan para penakluk Mongol ing abad kaping 13, dicampur karo populasi lokal. Basa klompok Mongolia. Mukmin iku Muslim Sunni.
        Kakaisaran Mughal - daya paling gedhé ing tlatah India lan Afghanistan. Iki dibentuk sawisé runtuh Kasultanan Delhi ing abad kaping 16. Dikuwasani dening Dinasti Mughal. Ibukuthane yaiku Agra lan Delhi. Ing abad kaping 17 kalebu paling India. Ing abad kaping 18 pecah dadi sawetara negara, kang ing 18-19 abad. dicekel Inggris." (c)
        Ora ana "Moguls" teka ing Rusia ing abad kaping 13. Dheweke mung durung ana.
        "Tembung" Mogul "saka basa Yunani, lan tegese" Agung. "Wong Yunani nyebut leluhur kita Slavs karo tembung iki. Ora ana hubungane karo jeneng wong (N.V. Levashov" Pembantaian sing katon lan ora katon "). "(karo)
        Kanthi Batu, Kipchaks (leluhur Kazakhs) lan Volga Bulgars (leluhur Tatar Kazan) teka ing Rusia. Mayoritas tentara iki minangka suku Slavia. Kalebu "Cossacks" sing ditulis dening penulis.
        Ing kasunyatan, iku perang kanggo redistribusi pengaruh ing donya Slavic. Sajrone periode "kuk Tatar-Mongol" ora ana siji dokumen ing basa Tatar utawa Mongolia sing dilestarekake. Nanging ana akeh dokumen ing wektu iki ing Rusia.
        Artikel "+" kanggo presentation menarik saka sajarah Cossacks.
        1. +4
          Desember 20 2012
          Kutipan saka ikrut
          ikrut

          Mughal minangka leluhur saka Sepuh Zhuz, ing antarane wong Kazakh, ana negara MOGULISTAN.
          Moghulistan (liyane: Mogolistan, Mughal Ulus, Ulus Jete, Mamlakat-i Mogolistan) iku sawijining negara kang kawangun ing tengah abad XIV ing tlatah Kazakhstan Kidul-Wétan lan Kyrgyzstan (Turkistan Wétan) minangka asil saka ambruk. saka ulus Chagatai.
          Sajarah politik Moghulistan ing paruh kapindho abad kaping 575. sethitik dikenal, sumber ora ngemot informasi dipercaya bab acara ing wilayah lor, ing Semirechie lan Tien Shan. Informasi sing paling rinci diwenehake dening Mirza Muhammad Haydar dughlat babagan sejarah kulawargane. Sawise matine Chagataid Kazan Khan, mungsuh urip nomad, elit suku klan Mogul mutusake kanggo mbentuk negara bebas saka Chagataid [sumber ora ditemtokake XNUMX dina]. Pusat negara anyar dadi milik suku Dughlat, disebut "Manglai-Sube", sing, miturut Mirza Muhammad Khaidar-Dulat, kalebu Kashgar, Yarkand, Khotan, Kasan, Andijan, lan liya-liyane, yaiku sisih kidul-kulon. Semirechye, bebarengan karo wilayah Turkestan Wétan saka Ferghana nganti Kucha lan Cherchen.
          Wiwit ing kabeh negara Mongolia, miturut tradisi, mung Chingizid sing bisa dadi khan, emir saka suku dulat (doglat, duglat) Puladchi, nggawe khanate independen, sijine khan sing umure 18 taun minangka kepala. nominal (bodho) khan
          Umumé ditampa manawa istilah "Mogulistan" (Mogolistan) asalé saka etnonim "Mogul" ("Mogul"), sing cocog karo lafal sing diadopsi ing Asia Tengah lan Kazakhstan lan saiki ana ing tulisan sajarah Turki lan Persia saka etnonim kasebut. "Mongol". Wilayah gedhe ing jaman Chagatai ulus ing tlatah Kazakhstan Kidul-Wétan modern, Kyrgyzstan lan sisih lor Turkestan Wétan. Panguripan nomad wis dilestarekake ing wilayah iki, sing relatif gedhe (dibandhingake karo wilayah liyane) Mongol migrasi menyang tanah kasebut. Mangkono, populasi Moghulistan kawangun saka akeh suku Mongolian Turki lan bener Turkic: duglats (dulats), kangls (bekchiks), kireits (kireys), uisuns, arkenuts, baarins, arlats, barlases lan liya-liyane. Bagéyan penting saka suku iki banjur dadi bagéan saka Kazakhs, sisih liyane, dumunung ing Tien Shan lan Turkestan Wétan, dadi bagéan saka Kirghiz lan Uighurs[1].
          1. +2
            Desember 20 2012
            Matur nuwun kanggo komentar sing wicaksana. Umume, iki ora mbantah kutipanku. Ketoke, wong-wong Moghul sing saiki dadi warga negara ing Afghanistan mung teka saka Moghulistan iki. Iku misale jek sing kabeh iku logis. Nanging ora ana hubungane karo "Mughals Agung".
            Eh. Aku ora ngatur kanggo ngunjungi Asia Tengah ing wektu. Lan kesempatan iku apik. Kakang bojone njabat ing Termez minangka bos gedhe. diundang. Saiki dheweke wis pensiun lan lunga menyang tanah air.
            1. +1
              Desember 20 2012
              Kutipan saka ikrut
              . Kakang bojone njabat ing Termez minangka bos gedhe. diundang. Saiki dheweke wis pensiun lan lunga menyang tanah air.

              Lan aku kudu ngunjungi wilayah kasebut ing musim dingin 97-98. eseman
        2. +3
          Desember 21 2012
          ikrut Wingi, 18:06 ↑ ↓ anyar
          Kanthi Batu, Kipchaks (leluhur Kazakhs) lan Volga Bulgars (leluhur Tatar Kazan) teka ing Rusia.
          ----------------------------------------
          Kipchaks-Polovtsians katon ing steppes Rusia kidul dawa sadurunge Batu (malah "Igorev resimen" tindak menyang wong-wong mau) lan padha wong Eropah rambute padhang, lan Kazakhs padha Mongoloid, mulane ana mamang gedhe bab hubungan langsung.
          Inggih, Volga Bulgaria minangka negara uga dumadi luwih awal tinimbang Batu. Iki bisa dideleng ing peta sejarah sekolah.
          1. Marek Rozny
            0
            Desember 21 2012
            Duc Kazakhs bubar dadi Mongoloid. Saiki wong Kazakh duwe 70% fitur Mongoloid, 500 taun kepungkur 50%, siji setengah ewu taun mung ana 30% fitur Mongoloid. Iki minangka data resmi ilmu pengetahuan Soviet, adhedhasar riset arkeologi lan antropologi. Nalika bocah sing rambute abang lair (sing umume wong Kazakh), nenek Kazakh ngendika: "Nagyz Cossack!" ("Kazakh nyata!")
            1. +1
              Desember 24 2012
              Kutipan saka Marek Rozny
              Duc Kazakhs bubar dadi Mongoloid. Saiki wong Kazakh duwe 70% fitur Mongoloid, 500 taun kepungkur 50%, siji setengah ewu taun mung ana 30% fitur Mongoloid. Iki minangka data resmi ilmu pengetahuan Soviet, adhedhasar riset arkeologi lan antropologi. Nalika bocah sing rambute abang lair (sing umume wong Kazakh), nenek Kazakh ngendika: "Nagyz Cossack!" ("Kazakh nyata!")


              Ing wilayah Chelyabinsk ana distrik Nagaybaksky, keturunan Nagaybaks Cossacks manggon ing kono. Ing wong lumrah diarani beda: Bakala Nogais, Bakalins, Tatar sing dibaptis, Tatar abang (abang), amarga akeh-akehe pancen abang lan bintik-bintik. Padha wis ing Orenburg Cossacks kanggo bab 3 abad, nanging isih akeh wong tuwa nganggo basa Rusia logat kuwat, lan ing ngarep everyone komunikasi utamané ing Tatar. Padha perang banget wani ing 1812 minangka bagéan saka resimen Orenburg Cossack. Ing rasa syukur iki, akeh desa Cossack (saiki wilayah Chelyabinsk) dijenengi miturut panggonan kamenangan mulya senjata Rusia. Dadi pusat distrik Nagaybaksky diarani Ferchampenoise, lan uga ana Kassel, Ostrolenka, Paris, Trebbia, Arsi, Kulikovsky. Paris malah duwe salinan Menara Eiffel dhewe.
              Lan kabeh ing artikel cukup prasaja lan bener. Oyod saka kedadean kaya Cossacks iku unequivocally Scythian-Sarmatian, banjur faktor Turkic banget superimposed, banjur faktor Horde. Banjur Don, Volga lan Yaik Cossacks dadi banget Russified amarga influx massive saka pejuang saka Rusia. Kanggo alasan sing padha, Dnieper Cossacks dadi akeh banget amarga mlebune pejuang saka ON. Cossacks saka wilayah Segara Aral saka sisih ngisor saka Amu-Darya lan Syr-Darya ora bisa dadi Russified dening definisi lan geografi, mulane Kara-Kalpaks slamet, padha Trans-Balkhash Cossacks, sing manggon ing sadawane kali. mili menyang Balkhash. Padha rodo mongolized.
          2. Beck
            +1
            Desember 21 2012
            Quote: kosopuz
            Kipchaks-Polovtsians muncul ing steppes Rusia kidul dawa sadurunge Batu (malah "resimen Igorev" tindak menyang wong-wong mau) lan padha wong Eropa rambut putih, lan wong Kazakh minangka Mongoloid, mula ana keraguan gedhe babagan hubungan langsung.


            Sampeyan sedhela nggawe statement sing bisa njawab ing rong baris, nanging ora bakal cetha. Lan kanggo njawab sampeyan kudu menek menyang alas millennia. Nanging aku bakal nyoba kanggo nggabungake.

            Omah leluhur bangsa Indo-Eropah interfluve iki antarane Rhine, Danube, Volga. Basa Indo-Eropah yaiku Jermanik, Slavik, Roman, Iran, basa India Lor - Hindi. Ing milenium kaping 3 SM. suku-suku breeding sapi saka Indo-Eropa, klompok Indo-Iran, wiwit migrasi ngluwihi Volga. Ing taun 1800-1600 SM. Indo-Iran pindhah adoh banget ing sisih wétan - menyang Yenisei lan Mongolia Kulon. Suku-suku sing tetep ing sisih kulon Volga, miturut cara panguburan, wiwit digandhengake karo budaya "log". Wétan menyang budaya Andronovo, kanthi jeneng desa ing Yenisei. Salajengipun, Indo-Iranians, miturut jeneng Aryans, Aryans, liwat Asia Tengah penetrated menyang Iran Wétan lan India Lor, ngendi, wis dicampur karo populasi lokal, padha dadi progenitors saka Iran modern lan India. Wong Arya saka Iran dadi petani, lan sanak-sedulure, suku pastoral saka Arya, manggon ing saindhenging wilayah Kazakhstan, Siberia Kidul, lan Mongolia Kulon. Budaya Andronovo saka Arya ana ing abad kaping 17 SM. nganti abad kaping 9 SM Bangsa Arya saka Kazakhstan lan Asia Tengah mungkasi eksistensi ing milenium ka-1 SM. Keturunane wiwit disebut Saks-tigrahauds, Saks-Khaumovarga, Massgatemi, Scythians, Sarmatians, Yuzhens, Tochars, Sogdians, Issedons, Derbiks, Ephthalites, Savromats, etc.

            Omah leluhur bangsa Turki iki minangka steppes ing Mongolia lan Altai saiki. Ing abad kaping 2 SM. Xiongnu sing nganggo basa Turkik nggawe negara nomad sing kuat ing steppes Mongolia. Kanggo rong abad padha perang ing perang kesel karo China. Nelukake Cina Lor. Ing wektu iki, padha sebagéyan assimilated, lan kanggo sisih paling meksa metu Yuzhens, Ephtalites, Tochars saka Mongolia kulon lan wilayah Xinjiang menyang wilayah Kazakhstan. Wong Andronian saka Yenisei lan steppes ing sisih lor Altai padha asimilasi. Iku dadi rata-rata, ing ngendi rambute ireng, ing ngendi rambute pirang, nanging kabeh wong wiwit nganggo basa Turkic. Ing abad 1st Masehi, Xiongnu fizzled metu ing perang karo China. Katelu saka wong-wong mau pindhah menyang Kazakhstan Kidul-Wétan ing ngendi padha asimilasi Saks. Ing abad kaping 2, katelu liyane menyang Kazakhstan Lor lan wilayah Volga. Ana dheweke assimilate wong Scythians, Sarmatians, Finno-Ugric. Ternyata dadi campuran sing ana getih Kaukasia (Chuvash), nanging basa kasebut dadi Turkic. Bagéyan saka salib iki ing abad kaping 4, miturut jeneng Europeanized saka Hun, tindak kanggo narik Eropah Kulon. Attila bisa uga minangka sebutan Eropa saka Attila Turkik - penunggang kuda, kanthi teges - Penunggang Kuda Agung.

            Ing abad kaping 7, kanthi tatanan Turkik Khaganate saka Kali Ussuri menyang Volga lan Don. Populasi pungkasan saka Arya ing Kazakhstan tengah lan Asia Tengah diasimilasi dening wong Turki. Nanging akeh tembung Iran-Arya uga mlebu basa Turkic. Asmane para ratu lan para pahlawan bangsa Arya Rustam, Madi. Nur - permeated karo cahya, sumringah. Nursultan iku Sultan kang sumringah, sumringah. Ing saben basa Turkik ana sebutan bumi. Nanging sebutan Aryan saka tanah - camp, dadi sebutan saka tanah air. Kazakhstan minangka tanah Kazakh. Tatarstan iku tanahe Tatar. Lan saka dewa Aryans Ahura Mazda lan nabi Zarathushtra, wong Turki njupuk kanggo awake dhewe rapat liburan utama ing wektu anyar, taun anyar ing dina vernal equinox - Navruz. Liburan iki dirayakake mung dening negara-negara sing nganggo basa Turki, Iran, Pakistan, Afghanistan.
            1. Beck
              +5
              Desember 21 2012
              Kutipan: Beck
              Liburan iki dirayakake mung dening negara-negara sing nganggo basa Turki, Iran, Pakistan, Afghanistan.


              Wiwit abad kaping 7, kabeh ing sisih wétan Volga wis dadi pedunung Turkic-speaking. Ing sawetara panggonan, fitur Mongoloid menang, ing liyane Kaukasoid, nanging basa dadi Turkic saka macem-macem kelompok lan dialek.

              Ing abad kaping 9, wong Turki pindhah saka steppes lor Kazakhstan menyang steppes Rusia Kidul, kanthi jeneng Pechenegs. Ing abad kaping 10, wong Turki Oghuz saka pinggir Kali Syr Darya lan Amu Darya menyang Iran, ngalahake Kekhalifahan Baghdad, Kekaisaran Bizantium lan banjur mbentuk Kekaisaran Ottoman.

              Lan mung saiki kita nyedhaki Polovtsians. Ing abad kaping 10, saka steppes Baraba ing sisih lor Altai, padha pindhah menyang Kazakhstan Lor, menyang suku Turki Kypchaks sing wis manggon ing kene. Ing abad kaping 11, sawetara wong nyabrang Volga lan dipencet Pechenegs. Wiwit bagéan saka Kipchaks duwe rambut Rusia sing ditinggalake saka Sarmatians lan Savromats, Slavs diarani Polovtsy - werna chaff, jerami. Kipchak padha sing tetep ing steppes Kazakhstan tetep Kipchaks.

              Dadi, wong Turkic minangka asil saka proses sajarah ewonan taun. Supaya wong Turki saiki duwe oyod ing proto-Turks ing steppes Mongolia lan pegunungan Altai lan ing bangsa Indo-Arya saka Indo-Eropah.

              Kabeh wis suwe dicampur lan ora dening kita. Lan saiki ora ana wong Turki sing sejati, kaya ora ana Slav sing sejati.
              1. +1
                Desember 24 2012
                Kutipan: Beck
                Kabeh wis suwe dicampur lan ora dening kita. Lan saiki ora ana wong Turki sing sejati, kaya ora ana Slav sing sejati.

                Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi sing disusun kanthi apik lan migunani kanggo kabeh wong.
    3. bosst64
      +4
      Desember 20 2012
      Lan gambar kanthi gaya "fantasi" umume ora menyang desa utawa taman.
    4. +1
      Desember 20 2012
      Ora rampung maca. Piye wae kabeh pancen adoh banget
    5. -1
      Desember 20 2012
      mbokmenawa Fomenko maca kathah. nanging menarik kanggo maca, kaya alhistory
    6. 0
      Desember 25 2012
      Aku setuju apa kekacoan
  2. +3
    Desember 20 2012
    Artikel sing menarik. Kanggo sawetara alasan, ora ana sing kepengin ngerti yen sejarah Slavia wis luwih saka sewu taun. Slavia uga manggon ing Siberia ing wiwitan milenium pisanan, suku Slavik uga ditemokake ing Afghanistan lan Iran lan Irak ... Yen sampeyan nguripake
    kanggo tablet cuneiform lempung, negara "sosialis" pisanan saka karajan Hittite uga kalebu suku Slavia. Ya, lan wong-wong Yunani anyar (ndeleng sejarah liyane) teka saka sisih wétan lan squeezed metu wong-wong sing manggon ing kono ... Iku apik banget sing pungkasanipun kita wiwit mbukak kanggo pirembagan bab werna lan pengaruh saka Slavs ing Course saka sajarah donya.
    Lan miturut data paling anyar, Eropa Kulon ndadékaké mabuk ....
    1. Shuhrat Turani
      +4
      Desember 20 2012
      Bubar, sawijining panguburan Australopithecus ditemokake ing Antartika kanthi peta ing ngendi ibukutha Slavs-Rus saka milenium kaping 40 SM ditandhani ing tengah Antartika. Kutha awujud swastika kanthi dawa sisih 99 verst diarani Atlantis. Ternyata nalika Antartika tenggelam, mung Hyperborean sing bisa urip, sing pindhah menyang langit menyang kutub liyane lan mbentuk negara anyar ing kana, ing ngendi kabeh wong urip kanthi seneng. Iku mati minangka asil saka invasi gerombolan kaetung h..rok-Agvans. Sisa-sisa Hyperboreans ngedegake Federasi Sumeria, karajan Mesir ing jaman prasejarah, Babil, Kakaisaran Hittite, karajan Cina, Troy, Sparta, Roma, lan pungkasane Kyiv !!!!! Kita ora ngerti babagan sejarah Slavia.
      1. +3
        Desember 20 2012
        Ahh, + kanggo humor!
        1. Shuhrat Turani
          +2
          Desember 20 2012
          Kutipan saka klimpopov
          Ah, + kanggo humor


          matur nuwun ... Tanpa humor saiki ora ana ...)))
      2. +1
        Desember 21 2012
        nanging Neil Armstrong ora nemokake Slav humanoid karo peta Moscow ing Venus ing rembulan?
      3. stroporez
        0
        7 May 2013
        mesem wassat nanging kok ora ana tembung babagan Ukrainia sing mulya !!!??????? am
      4. 0
        21 May 2015
        Ora lucu. Mangkene carane sejarah kuno leluhur kita difitnah: dheweke nyambungake mitos Hyperborean karo sawetara ejekan, ngguyu, lan lunga. Dadi pinter nganti otak goyang tengkorak?
  3. +1
    Desember 20 2012
    Sijine plus, artikel banget nglipur, senadyan sawetara TCTerms kontrovèrsial. Wah, aku dudu ahli sejarah...
  4. kvm
    +3
    Desember 20 2012
    Artikel kasebut apik, nanging ana siji "nanging". Gambar 18 nuduhake yen ON minangka bagean saka gerombolan. Iki ora bener. ON ora menehi upeti marang gerombolan kasebut lan ora bener kanggo nuduhake minangka bagean saka gerombolan kasebut, sanajan akeh sejarawan Rusia lan Soviet nyoba nyuda peran ON ing sejarah, lan asring mung meneng babagan orane.
    1. Marek Rozny
      +3
      Desember 20 2012
      ON ora mbayar pajeg, amarga ing siji wektu, pangeran sing mbantu sawetara partai politik Horde, nanging padha nominally gumantung ing Horde lan kabeh panguwasa Grand Kadipaten Lithuania nampa label kanggo mrentah, kaya vassal liyane.
  5. Marek Rozny
    +3
    Desember 20 2012
    Artikel kasebut ditulis kanthi menarik, nanging kontroversial ing pirang-pirang cara. Sanajan ide utama cukup swara, nanging akeh rincian ngrusak kesan.
    Miturut cara, hood ireng, Circassians lan Polovtsy urip lan uga kanggo dina - iki Karakalpaks lan Kazakh klan "Sherkesh" (Junior Zhuz) lan "Kypshak" (Kipchak) ing Zhuz Tengah.
    Ing wektu sing padha, Circassians uga wiwit disebut Circassians kanggo saperangan saka abad, sanajan padha ora piyambak utawa tanggi nyata tau disebut wong sing. The Circassians diadopsi jeneng wong liya ing cara sing padha karo jeneng "Turk" iki diutus kanggo mantan Yunani Bizantium, lan ora kanggo wong Turki nyata.
    Inggih, nganti gabung karo Rusia, wong Kazakh nganggo sing diarani. Gaya rambut "Cossack" karo forelocks. Miturut cara, sawetara saka Slavs ngerti, nanging tembung "khokhol" (ing macem-macem variasi swara saka dhialèk lokal) ing kabeh basa Turkic secara harfiah diterjemahaké minangka "forelock".
    1. Marek Rozny
      +2
      Desember 20 2012
      Ya, aku uga pengin nyathet rincian penting kanggo ngerteni sawetara proses sing kedadeyan ing wektu kasebut. "Tatar-Mongol" kalebu Naiman, Argyn, Kerey, Zhalaiyr lan klan liyane. Iki didokumentasikan ing sejarah wétan. Kabeh klan iki saiki dadi inti saka bangsa Kazakh. Nanging klan Mongolia sing nyata (Khoshiuts, Torgauts lan liya-liyane) ora kacathet ing kampanye Barat. Malah "Polovtsy" lan sing padha ing tentara Chingizid. Lan Kotyan ana khan ing sisih kulon saka "Polovtsian" wong (maneh, ora bagean paling gedhe). Polovtsy liyane mlebu tentara Genghis Khan sawise gabung karo negara Khorezmshahs menyang kekaisarane. Lan padha ndamel Kotyan tengen steppe - native "Polovtsy", nanging porsi Genghis.
      Lan sing paling "lucu" yaiku, umume, kabeh kampanye barat pisanan Horde, minangka asil saka akeh kutha lan negara sing ditawan, mung minangka serangan punitive ing "separatis" Kotyan. sing, ora kaya liyane saka Kipchaks, ora pengin nggabungake Kakaisaran anyar. Pasukan Horde ngoyak dheweke nganti pirang-pirang taun ing Rusia, Kaukasus lan Eropa, nganti Batu Khan (Batu dudu "Kepala Khan", dheweke kaya gubernur regional lan komandan distrik militer, ing terminologi modern) nyurung dheweke menyang Hongaria (Kotyan duwe sedulur ing kana). Wong Hungaria sing wedi dhewe mateni Kotyan, lan amarga tugas kasebut rampung, banjur Khan Agung uga seda, mula kudu mulih menyang Horde. Bener, wong Bulgaria (wong sing manggon ing steppe sing nganggo basa Turki wingi) ngrusak salah sawijining detasemen Horde cilik sing bali menyang Steppe, nanging Batu ora ngurusi wong Bulgaria, amarga. kesusu. Dheweke bali ing taun sabanjuré lan tanpa perang sijine Tsar Bulgaria "ing counter."
      Lan info liyane kelangan. Polovtsy saka Kotyan, sapisan dikalahaké ing Kalka, lan mimpin dening liyane Horde menyang Hongaria, isih urip lan sehat. Lan sanajan dheweke wis suwe dadi Kristen, dheweke diarani Hungaria lan ora beda karo wong Magyar liyane, dheweke isih ngirim delegasi menyang Kazakhstan saben taun kanggo "ambegan mambu Tanah Air." meh 800 taun wis liwati, lan padha isih bangga saka werna. apik tenan!
      1. +2
        Desember 20 2012
        Kutipan saka Marek Rozny

        Ya, aku uga pengin nyathet rincian penting kanggo ngerteni sawetara proses sing kedadeyan ing wektu kasebut. "Tatar-Mongol" kalebu Naiman, Argyn, Kerey, Zhalaiyr lan klan liyane. Iki didokumentasikan ing sejarah wétan. Kabeh klan iki saiki dadi inti saka bangsa Kazakh. Nanging klan Mongolia sing nyata (Khoshiuts, Torgauts lan liya-liyane) ora kacathet ing kampanye Barat.

        Pitakonan: Apa wong Kazakh uga nglawan China, India, Jepang, Burma?
        1. Marek Rozny
          +1
          Desember 20 2012
          Dene Jepang lan Burma, paling kamungkinan marga saka Mongol. Lan China lan India - relatif ngandika, ya, "Kazakh" klan. Padha Kipchaks, Barlas, Zhalaiyrs, Naimans lan klan Turkic liyane. Wong Turki wis perang karo wong Tionghoa ing saindhenging sajarah. Minangka kanggo India, elinga yen tentara saka Moghulistan nyuwil menyang. Ya, lan Delhi pisanan dadi ibukutha negara Muslim saka sultan Turkic. Pengaruhe wong Turki gedhe banget, mula Gandhi nate nulis yen wong Turki pengaruhe India luwih akeh tinimbang Inggris.
          Z.Y. Tembung "Kazakh" ing wiwitan tulisan kasebut dilebokake ing tanda petik, amarga wong Kazakh ora nyebut awake dhewe minangka bangsa. Klan sing kadhaptar njupuk etnonim "Cossack" mung ing pertengahan abad kaping 15. Lan sadurunge, konglomerat klan kasebut diarani apa wae sing sampeyan seneng - "Mongol" ("wong langgeng" secara harfiah ing basa Turkic, sing cocog karo pandangan jagad Tengrian saka pedunung steppe sing nganggep awake dhewe minangka anak saka "Eternal Blue Sky") , "Tatar" (ora bakal bingung karo Volga Tatar modern, sing banjur disebut Bulgars), "Horde", "Kipchaks" (ing buku Asia), etc. Wong Turki nyebut negara Chingizid dhewe kanthi ora rumit - "Ulug ulus" (Negara Agung). Istilah "Golden Horde" diciptakake ing Eropah Kulon lan luwih anyar. Uga, contone, istilah "Great Silk Road". Iki kabeh jeneng Eropah.
          1. Beck
            +4
            Desember 20 2012
            Kutipan saka Marek Rozny
            Lan China lan India - relatif ngandika, ya, "Kazakh" klan


            Ayo wong sebangsane ora setuju karo sampeyan ing kene. Wong Turki lan Mongol duwe adat, nalika nelukake bangsa, njupuk pasukan saka bangsa iki. Lan luwih adoh saka tanah air, wong Turki luwih sithik ing wadyabala lan luwih akeh wong ing negara sing dijajah.

            Resimen Smolensk lan regu A Nevsky wis melu kampanye Batu Khan ing Polandia.

            Lan ing kampanye nglawan Jepang lan Vietnam, akèh-akèhé saka pasukan iku wong Tionghoa. Iki nerangake kekalahan pasukan kekaisaran saka Jepang lan Vietnam.
            1. Marek Rozny
              0
              Desember 20 2012
              Jujur, aku ora ngerti sapa sing sejatine ana ing tentara Horde nalika kampanye nglawan Jepang, Korea lan negara liya ing wilayah kasebut. Aku malah ora duwe versi substantiated. Ing bab mung aku ngerti ora ana wong Turki ing kono. Utamane wong Turki "Kazakh".
              Lan China, Genghis Khan drenched karo pedunung steppe, lan ora ing beyo saka Han utawa wong liya.
              Kajaba sawetara wong liya ing Asia Tengah - Afghan, umpamane, kepincut karo layanan kasebut ing kampanye India. Lan sanajan, kaya sing dakkarepake, wong Afghan saka Pashtun paling mungkin, amarga wong Tajik sing tentrem ora cocog kanggo operasi militer sing kasar. Ing Afganistan abad tengahan, kanthi cara, populasi asing Turki-Horde nglanggar warga lokal kanthi apik. Wong Afghan padha dibuwang menyang pagunungan, wis ngrebut pangonan. Saiki saka Horde mung ana gema ing bentuk sisa-sisa Khazarians semi-assimilated, lan nalika jaman Moghulistan, wong Turki dadi pasukan politik lan militer utama ing Afghanistan. Paling ora, kabeh karya Soviet ing sajarah abad tengahan Afghanistan ngomong bab iki. Ing wektu sing padha, Khalkha Mongol nyata ora tau kasebut.
              1. Beck
                +2
                Desember 20 2012
                Kutipan saka Marek Rozny
                Jujur, aku ora ngerti sapa sejatine tentara Horde nalika kampanye nglawan Jepang,


                Temtunipun, Tiongkok dipun jajah dening wadyabala Horde. Nalika aku isih enom, aku njupuk akeh perkara kanthi harfiah. Inggih, wadyabala kekaisaran nandhang kekalahan ing Jepang lan Vietnam, mula padha nandhang sangsara. Bener, kamenangan Vietnam rada isin. Banjur, ing sawetara film dokumenter babagan Jepang, dheweke nuduhake gambar Jepang lawas, umure padha karo acara kasebut, sing nggambarake perang pasukan Khubilai karo samurai Jepang. Wiwitane aku ora ngerti sapa sapa. Inggih, kula enggal-enggal kenal kaliyan samurai, nanging ningali prajurit Khubilai, kula boten saged mangertosi. Ing gambar kasebut, samurai ditentang dening wong-wong sing nganggo tombak siji, nganggo topi jerami bunder lan klambi Cina kanggo dibebasake, nganti tengah pupu. Banjur dheweke wiwit nggoleki sumber lan ngerti yen wong Tionghoa wis kalah ing perang karo Vietnam.

                Kaya nalika pasukan Hulagu nyerang Timur Tengah lan ngrebut Damaskus. Nanging ing wektu iki, basis saka tentara wis ora Turki, nanging Persia, Kurdi, Arab. Lan ing perang Ain Jalut lan Homs, pasukan iki dikalahake dening pasukan Sultan Mesir Bey Bars. Bay Bars minangka Mamluk, prajurite Mamluk, lan Mamluk yaiku Turki.

                Marek babagan Khalkha-Mongol. Aku bakal ngirim sampeyan siji dina iki, dening pribadi, review sandi sawetara tonggak sejarah. Endi pitakonan mbingungake saka Khalkha piye wae digawa metu menyang kasunyatan logis.
                1. +2
                  Desember 20 2012
                  Beck (1) Dina iki, 15:22
                  padha dikalahaké déning pasukan saka Mesir Sultan of Bay Bars. Bay Bars yaiku Mamluk, perange yaiku Mamluk, lan Mamluk yaiku wong Turki.
                  -------------------------------------------------- ----
                  Dadi iki ngendi bebener homespun didhelikake: Australopithecus saka Antartika bener Turki!
                  1. Marek Rozny
                    +2
                    Desember 20 2012
                    Aja juggle :) Baybars ana wong Turki lan ora ana sing mbantah ing Timur. Siji-sijine regejegan babagan asal-usule yaiku apa dheweke saka klan "Bersh" saka Kazakhstan kulon utawa Kipchak sing lair ing Crimea (sing mesthine dadi warisan wong Turki).
                    Mamluks utamane wong Turki, luwih jarang wong Kaukasia lan wong liya. Miturut cara, sawise dijupuk saka Mesir dening Napoleon, Mamluks dadi pengawal pribadi kaisar. Lan cedhak Moskow ing kamp Setun ing jaman Soviet, kuburan massal pengawal Napoleon ditemokake. Miturut penampilan lan dering karo tamgas Turkic, ditetepake manawa dheweke Kipchaks sing tiwas ing perang cedhak Moskow minangka bagéan saka tentara Prancis.
                    Miturut cara, Baibars kasebut ngalahake Horde ing perang Ain-Jalut (Palestina, 1260), diprentahake dening komandan Ket-Buk, yaiku Naiman. Wong Kipchak lan Naiman saiki dadi bagéan saka Zhuz Tengah wong Kazakh.
                    Lan sing paling menarik yaiku sawise Baibars mandhegake pasukan Horde (luwih tepat, sisa-sisa korps Horde, sawise bagean utama, dipimpin dening Chingizid Hulagu, dipeksa bali menyang Horde amarga tilar donyane Great Khan Munch. ), banjur meh langsung Baibars ngirim layang menyang panguwasa Golden Horde anyar Berke Khan karo expression saka niat loropaken, padha ngomong, getihe dhewe. Lan Berke gelem rekonsiliasi karo Baybars. Menapa malih, piyambakipun tindak ing kampanye nglawan Mamluks sawise panjaluk tanpa wates saka Paus kanggo bantuan ing Perang Salib nglawan Muslim ing Tanah Suci.
                    Ing taun 1261, Sultan Baibars ngirim kedutaan menyang kaisar Bizantium Michael Palaiologos, menehi paseduluran lan njaluk ijin marang para pedagang kanggo lelayaran liwat selat menyang Segara Ireng setaun sepisan. Kaping pisanan, kaisar sarujuk, nanging banjur nutup Selat Segara Ireng kanggo Mamluks lan ditahan ing 1263 Kedutaan Besar Sultan Baibars, sing arep menyang Golden Horde. Kanggo nanggepi iki, panguwasa Golden Horde Berke Khan dikirim tentara marang Michael lan dipeksa kanggo rekonsiliasi. Kasunyatan iki nuduhake kapentingan sing dhuwur saka Golden Horde kanggo njaga hubungan karo Mesir. Kepengin nguatake aliansi militer-politik iki, Baybars nikah karo putri Berke Khan.
                    Ing kene sampeyan bisa guyon yen Kazakh-Kipchak wis perang karo Kazakh-Naiman ing Palestina, banjur, sawise rekonsiliasi, nikah karo wanita Kazakh saka klan Tore (iki jeneng klan Kazakh gedhe Genghisides ing Kazakhstan) .
                    Z.Y. Kuburan Beibars ing Suriah ana ing pengawasan Republik Kazakhstan, bubar direkonstruksi kanthi dhuwit saka anggaran negara.
                    1. Shuhrat Turani
                      +1
                      Desember 20 2012
                      Kutipan saka Marek Rozny
                      Ing kene sampeyan bisa guyon yen Kazakh-Kipchak wis perang karo Kazakh-Naiman ing Palestina, banjur, sawise rekonsiliasi, nikah karo wanita Kazakh saka klan Tore (iki jeneng klan Kazakh gedhe Genghisides ing Kazakhstan) .

                      Mbokmenawa, Kipchak bakal salah disisir, uga Naiman menyang Kazakhs, amarga Kipchaks aktif melu etnogenesis ora mung wong Kazakh ... Mangga, "aja narik selimut ing awak dhewe." Ikhlas.

                      Tyura - gadhahanipun Genghisides - jinis iki ana ing saben ulus (lan ing wilayah cilik) saka Kakaisaran Mongol.



                      1. Marek Rozny
                        +2
                        Desember 20 2012
                        Ana luwih akeh Kazakh-Kipchak tinimbang kabeh Kipchak liyane ing antarane bangsa Turki liyane. Lan ana akeh wong Naiman-Kazakh kaya kabeh wong Mongol ing Mongolia umume :)
                        Miturut cara, Genghisides "massal" mung tetep karo Kazakhs. Sisa cabang non-Kazakh saka Genghisides "ing endi wae" ilang. Lan mesthi ... padha pancene ana ing saben ulus. Nanging saiki padha ora ana ing Mongolia (aku ora ateges genus saka Redbeard metu, yaiku nyuwek - turunane).
                        Genghisides non-Kazakh minangka barang sepotong, supaya bisa ngomong. Lan wong Kazakh duwe klan sing rada gedhe.
                        Mesthine, Kipchaks (lan klan Turki liyane) nduweni peran gedhe ing etnogenesis saka akeh bangsa liyane, nanging pira Nogais, Kumyks, Tatar Siberia lan liya-liyane dibandhingake karo Kazakhs? Seneng utawa ora, wong Kazakh kalebu bagean paling gedhe saka klan kasebut.
                        Katon yen ana akeh wong Uzbek, nanging etnogenesis wis dikembangake kanthi cara sing umume leluhur Uzbek saiki asale saka Sarts (utawa mung saka Tajik), lan bagean steppe wong Uzbek wis suwe. digabung dadi siji jinis kurama lan sawetara sing bisa ngarani dhewe khusus konyrat utawa kipchak. Azerbaijan, kanthi hormat, uga ora bakal bisa nyebut awake dhewe minangka wakil khusus saka klan kasebut, amarga paling kerep dadi pedunung Turkik ing Azerbaijan saiki. Tatar Volga umume wong Bulgars. Wong Kirghiz kanthi jelas ngreksa struktur suku, nanging klan kasebut mung cilik, nanging duwe akeh genera unik liyane (umumne duwe etnogenesis sing menarik). Babagan Turki - Turkik Yunani, aku umume meneng. Dadi apa wae sing bisa dikandhakake, sawetara wong Turki non-Kazakh bisa kanthi jelas ngenali awake dhewe minangka Kipchak tartamtu, lan malah kanthi indikasi subgenus kasebut. Kajaba, ing umum, padha bisa nelpon piyambak Kipchak, tegesé ora jeneng umum dhewe, nanging etnonym umum tartamtu, kang digunakake dening wong manca kanggo nelpon kabeh nomads Turkic ing umum.
                        Ikhlas.
                    2. +2
                      Desember 21 2012
                      Marek Rozny (3) Wingi, 19:50 ↑ ↓ anyar
                      Ora kudu kakehan
                      ------------------------------------------
                      Ya, aku ora kleru. Aku mung pengin ndhukung ironi Shuhrat Turani (1) Wingi, 12:38 ↑, mung kanggo ngarahake menyang sing miwiti ironi iki..
                      Aku ngerti kekarepane saben wong supaya bisa dibanggakake marang leluhure, uga kepinginan kanggo nggoleki prestasi lan tumindak sing mulya ing sejarah.
                      Aku kanthi tulus meri para pengunjung situs sing nganggep awake dhewe dadi wong Turki: kepiye lan rinci babagan kronologis akeh acara sejarah, sanajan kasunyatane, miturut standar sejarah, dheweke nampa tulisan anyar. Inggih rampung.
                      Nanging nglawan latar mburi iki, nyebabake sawetara bingung, kenapa, nalika sinau lan ngluhurake sejarahe, sawetara ora ngakoni hak iki kanggo wong liya, utamane Rusia?
                      Akademisi B.N. Rybakov ing tulisane kanthi tegas, sanajan ora dipublikasikake, mbuktekake manawa budaya Trypillia wis berkembang sacara organik nganti saiki tanpa owah-owahan drastis utawa diganti karo budaya anyar sing luwih anyar. Sing, ing saindhenging kabeh periode sajarah, iku asli utawa related kanggo wong sing manggon ing wilayah cedhak.
                      Lan sajarah budaya iki kagungane kabeh bangsa sing wis thukul saka iku. Lan padha ora sawetara. Lan nyoba saka wong-wong non-sajarah sing bubar nemokke Ukrainia kanggo nyipta sing kepungkur, appropriating kabeh padha bisa tekan, mung kanggo sajarah sing, ora ing kabeh alesan kanggo nolak wong tetanggan hak kanggo njlentrehake path sajarah.
                      Dadi, aja nganti gelo - aku mung ngirim bal menyang setengah saka sing teka.
                      1. Marek Rozny
                        -2
                        Desember 21 2012
                        Kosopuz, pisanan, kita wis nulis luwih awal tinimbang Slavs. Ora nglanggar. Kasunyatan bilih kita ngalih menyang aksara Sirilik ing pungkasan taun 30-an ora ateges kita iki wong non-melek. Sadurungé periode iki, wong Kazakhs nggunakake aksara Latin, kanggo sawetara abad - aksara adhedhasar basa Arab, sadurunge aksara Chagatai lan Sogdian, lan kanggo setengah ewu taun digunakake nulis runic Turkic kuna. Lan iki dudu panemuan para ilmuwan "mandiri", nanging pratelan kasunyatan sing prasaja. Sampeyan uga bisa ndeleng ensiklopedia Soviet.
                        2) Ora ana wong Kazakh lokal sing nyoba nglanggar Rusia, apamaneh nyinggung. Ing endi sampeyan nemokake? Aku dhewe bakal ngirim telung layang saka sedulur kuwi. Liyane bab iku Kazakhs kuwat mbela lan bakal terus kanggo defend tema asal saka Cossacks. Ngapunten, nanging kita Cossacks ing pangertèn harfiah. Lan Cossack Rusia muncul minangka cabang saka Cossacks Turkic, nganggo meh kabeh steppe - urip, senjata, basa, mentalitas. Apa sing nyinggung sampeyan? Apa wong Kazakh wis ngremehake budaya utawa sejarah Rusia ing endi wae? Golek kene! Nanging sampeyan bakal kesandhung ing ngenyek marang Kazakhs, nanging oh uga. Kazakhs nglindhungi oyod, amarga meh kabeh Cossack duweke kita. Lan yen wong Rusia ngira yen ataman, kuren, Cossack, kapten, kosh, lan malah tyutyun ing lyalka Cossack asale saka Slavic, mula besuk Rusia bakal mbuktekake yen tembung "Altyn kun aspany, altyn dyan. dalasy" cukup malah banget Rusian. Apa iku muni edan? Dadi, kanggo wong Kazakh saiki kaya omong kosong, yen Cossack sing ngarani dheweke nganggo basa Turkik, nganggo busana kaya wong Turki, nganggo basa Turkik, gelut kaya wong Turki, sing mimpin cara urip wong Turki, miturut omongane uwong Rusia.
                        Z.Y. B. Rybakov minangka master allegory lan omissions ing gaya (aku exaggerate) "nganti abad kaping 15, Slavs ora mbangun tank." Maksudku, dheweke kanthi trampil ndadékaké maca menyang macem-macem kesimpulan, nanging kanthi resmi sampeyan ora bisa nyalahake dheweke ora akurat. Dheweke mung ora ngandika nang endi wae, nang endi wae dheweke sijine iku beda. Banjur sampeyan guess ing abad apa Slavs wiwit mbangun tank, lan apa padha wiwit mbangun ing abad kaping 16 ...
                    3. s.lekomtseff
                      0
                      April 8 2013


                      Lan sampeyan kabeh babagan wong Turki lan Arya ngguyu
                  2. Beck
                    0
                    Desember 20 2012
                    Quote: kosopuz
                    padha dikalahaké déning pasukan saka Mesir Sultan of Bay Bars.


                    Kanggo ironize kabeh bisnis. Nanging sakperangan alesan, kedaden ing abad tengahan ing Timur Tengah lan Timur Tengah dadi modis kanggo nggawe pasukan pengawal saka Turki. Ing Mesir iku Mamluks. Ana rong jinis Mamluk. Kali Mamluks (pulo ing Kali Nil) saka Turki. Lan menara Mamluks (wates) saka bangsa Kaukasia. Shahs Iran duwe qizilbash - abang-abang, amarga padha nganggo, minangka bedane, turban putih kanthi 12 garis abang. Wong Mamluk lan Qizilbash padha gagah prakosa, nanging uga lincah. Kaum Mamluk Mesir nindakaké kudeta, matèni panguwasa Mesir lan mrentah Mesir watara 300 taun. Bey Bars minangka sultan Turki kaping telu ing Mesir. Qizilbash uga nyembelih Shah ing wektu sing padha lan mrentah Iran kanggo sawetara wektu.
                  3. +2
                    Desember 20 2012
                    Quote: kosopuz
                    Bay Bars yaiku Mamluk, perange yaiku Mamluk, lan Mamluk yaiku wong Turki.


                    Mamluk dudu warga negara, iku kasta militèr ing Mesir abad tengahan, direkrut saka budak enom saka Turkic (Kipchaks) lan Kaukasia (Georgians lan Circassians), Georgian Mamluks diarani Gurji.
                    Miturut cara, ing Beijing ngadeg resimen Rusia , sing dadi bagéan saka pasukan Khubilai.
                    1. Beck
                      0
                      Desember 20 2012
                      Kutipan saka hommer
                      Miturut cara, ana resimen Rusia ing Beijing, kang dadi bagéan saka pasukan Kublai.


                      Ngadeg. Kampanye nglawan Vietnam direncanakake minangka umum, lan unit militer Rusia ditransfer saka Rusia menyang Beijing. Nanging ing refleksi, dheweke tetep mutusake ora ngirim sambungan iki menyang alas, amarga iklim alas, sing ora biasa kanggo Rusia.
    2. Shuhrat Turani
      +6
      Desember 20 2012
      Inggih, nganti gabung karo Rusia, wong Kazakh nganggo sing diarani. Gaya rambut "Cossack" karo forelocks. Miturut cara, sawetara saka Slavs ngerti, nanging tembung "khokhol" (ing macem-macem variasi swara saka dialek lokal) ing kabeh basa Turkic diterjemahaké secara harfiah minangka "forelock".

      Kabeh terminologi Cossack duwe werna Turkic, sing bener yaiku Cossack duwe werna Turkik, banjur "Russified" ...
      Brodnik minangka Khazar Ortodoks, banjur diasimilasi karo Slav.
      Torquay, Berendey. Tudung ireng minangka kelompok suku sing, ing sangisoré serangan Kypchaks (Polovtsy), pindhah menyang zona tapel wates Rusia lan nindakake layanan militer minangka ijol-ijolan tanah.
      Wis ing abad kaping 10, sawetara klan (klan) Polovtsian (Kipchak) diowahi dadi Ortodoks.
      lan ing umum, geng Cossack-steppe awal, asosiasi saka wong-wong sing ninggalake klan utawa outcasts (Ing mangsa, padha melu ing sistem hubungan feodal saka Slavs). Ing sisih wétan Steppe, sejarawan Cina nyebutake rampok negara-zhuzhan (iki ing Cina) - salah siji saka prototipe pisanan saka kutha Cossack ing wilayah Segara Ireng. Zhujan, Nanging, mandek kanggo ana minangka asil saka expansion saka Turkik Khaganate.

      1. 0
        Desember 21 2012
        Yagene Cossacks kudu reinvent setir yen wis kesah liwat steppe ing wangun spepnyaks padha? Apa terminologi sing sampeyan maksud? Apa sing sampeyan maksud karo werna Turkic? kewarganegaraan utawa terminologi lan samovar karo saber?
    3. Shuhrat Turani
      0
      Desember 20 2012
      Marek Rozny,
    4. +1
      Desember 20 2012
      Kutipan saka Marek Rozny
      Miturut cara, sawetara saka Slavs ngerti, nanging tembung "khokhol" (ing macem-macem variasi swara saka dhialèk lokal) ing kabeh basa Turkic secara harfiah diterjemahaké minangka "forelock".

      Nanging babagan tembung CREST?
      Apike, miturut pendapat sampeyan: hood ireng yaiku Karakalpaks, Circassians minangka klan Kazakh "Sherkesh", lan Polovtsians - Kipchaks? Utawa iku "koktail": hoods + cheressy + Kipchaks + Polovtsy + Kazakhs = Cossacks?
      1. Marek Rozny
        +1
        Desember 21 2012
        "tuft" minangka tembung turunan saka Turkiisme. contone, "tutup" iku Turkiisme, lan "tutup" (saka pen felt-tip, contone) iku tembung turunan.

        hoods ireng - kertas tracing harfiah saka etnonym "Karakalpak" (topi ireng).
        Circassian - rendering fonetik saka jeneng genus "Sherkesh".
        Polovtsy - jeneng Rusia kanggo Kipchaks (Eropah disebut Polovtsy - Cumans).

        Karakalpaks saiki manggon ing Karakalpakstan (Karakalpakstan) ing wilayah Uzbekistan saiki. Sadurungé, Karakalpakstan minangka bagéan saka SSR Kazakhstan. Karakalpaks praktis ora beda karo wong Kazakh. Bentenipun mung cilik.
        Kipchaks (luwih tepat, wong-wong sing tetep jeneng iki) saiki manggon utamané ing Kazakhstan (West, North KZ), uga ing sawetara bangsa - Hungaria, Bashkirs, Kyrgyzstan, Nogais.
        Circassians (Sherkesh) manggon ing sisih kulon KZ.

        lan kanggo Cossacks, wis ditulis kaping pirang-pirang yen wong panas sing pengin urip bebas, dadi mercenary, utawa malah mung bandit bisa dadi Cossack. uga, utawa ing paling awon, kanggo manggon dening mburu. iku tau ethnonym. iku cara urip.
        sing. contone, Aku saka klan Argyn, Aku lair lan manggon ing ulus saka Khan Berke. nalika aku, ngomong, 15 taun, Aku yearn kanggo urip free saka tuwane, khans, lan pindhah menyang paling cedhak "geng" vagrants free. Aku bakal poach karo wong-wong mau, dadi tentara bayaran kanggo macem-macem wong, nggawe regu karo lanang kanggo pangeran Rusia Vasya, sing mutusaké kanggo ngrampok pepadhamu utawa Bulgaria, banjur karo kanca-kanca, aku bakal ngrampok Vasya utawa wong miskin. wong Bulgaria. Aku nggunakake wong wadon lan mbuwang wong-wong mau, aku ngrampas emas, nanging aku ngremehake. Aku mung adrenalin, ing tembung. Banjur wektu liwati, aku ora kepincut karo pesta rame lan lelungan sing ora ana gunane "kanggo kamulyan" - aku nemokake bocah wadon Ukrainia sing ayu, aku bali menyang omah karo dheweke menyang ulus asli, ing ngendi ibu sing wis abu-abu ora bisa cukup. saka kasunyatan sing putrane urip lan sehat luwih saka sapisan ing umur telung taun teka karo peparingé, nanging bali permanen kanggo manggon, duwe anak, lan tani. punika tegesipun Cossacks.
        banjur wis dadi etnonim ing abad kaping 15, nalika loro sultan Chingizid Asia Tengah ngirim telung surat khan lan, bebarengan karo wong-wong mau, ninggalake ulus Abulkhair sing wis nyinggung dheweke. Inggih, tanpa mikir kaping pindho, padha wiwit disebut Cossacks (kang Rusia banjur wiwit nelpon Kazakhs kanggo mbedakake saka Don lan Cossacks liyane sing direkrut ing aturan Russian nalika padha ora bisa nemokake juragan liyane). Muga-muga luwih jelas.)
        1. donchepano
          +3
          Desember 21 2012
          Kutipan saka Marek Rozny
          Circassians (Sherkesh) manggon ing sisih kulon KZ.


          Chekres umume ora ana hubungane karo bangsa Turki
          Circassians, kaya Kabardians, Adyghes lan liyane sing manggon ing Kaukasus, kalebu klompok Adyghe-Abkhazia.
          1. Marek Rozny
            0
            Desember 21 2012
            Aku nulis ing ndhuwur sing Circassians wiwit disebut Circassians, sanajan padha ora piyambak utawa tangga-tanggane disebut wong-wong mau. Circassians njupuk jeneng wong liya, amarga Bizantium njupuk jeneng Turki. Nanging wong Kazakh duwe jinis Circassian (Sherkesh). Lan iki jenenge dhiri kuna. Ana akeh karya ing topik saka Circassians, utawa rodo carane Circassians dadi Circassians. Kanggo nggawe luwih cetha, contone, mung wong Turki nomad sing diarani Uzbek satus taun kepungkur, mbedakake karo Sarts - penduduk sing manggon ing kutha-kutha Asia Tengah sing asale saka campuran utawa Tajik. Lan dina iki kita nelpon Uzbeks mung padha Sarts lan Tajik!
        2. 0
          Desember 21 2012
          Kabeh iku prasaja ing kene, wong nyoba kanggo cling kanggo kamulyan saka Don Cossacks lan mung muter karo tembung
    5. +1
      Desember 21 2012
      Aku tuwuh ing Don, ora ana sing ngomong Kazakh ing Kazakh)))
      1. Nurker
        -1
        Desember 21 2012
        Apa wis mesthi kaya iki??? ora ana sing ngandhani yen dheweke nganggo Kazakh ing Don, sampeyan licik. Lan sejarawan Rusia uga wis nelpon Genghis Khan Rusia ...

        Kanggo mbandhingake, aku bakal menehi conto yen sajrone anane USSR, akeh wong Kazakh sing dadi Russified ing Kazakhstan, ana conto persis ing kabeh negara CIS, elinga, aku ora ngomong apik utawa ala, aku menehi kasunyatan. . Nanging iki ora ateges kita kabeh wong Rusia, ta? bener? Ing Belarus dhewe, Belarusian umume ora diucapake, aku ora ngomong yen ana wong sing kudu disalahake utawa ora disalahake, iki kasunyatan. Lan kasunyatan manawa sampeyan ora nganggo ekspresi Turkic ora ateges basa iki ora digunakake sadurunge sampeyan
  6. 0
    Desember 20 2012
    Kutipan saka Marek Rozny
    apik tenan!

    Kaget, iki ora.
    Iku apik tenan carane akeh kita ora ngerti sajarah kita.
    Saben sejarawan nduweni bebener lan fakta dhewe-dhewe.
    Kabeh lan macem-macem maca ing Internet wis dadi sejarawan.
    Sirahku muter saka akeh teori lan pratelan sing jujur ​​​​banget.
    1. Marek Rozny
      0
      Desember 20 2012
      "Ing tengah wilayah omah kompak Kypchaks Hungaria Nagykunshag lan Kishkunshag, kutha Karcag, Kurultai Donya kapindho Kypchaks lagi ditindakake.
      “Taun iki acara dianakake kanthi patronase saka Presiden Majelis Nasional Hongaria Laszlo Kovera, Menteri Dalam Negeri Sandor Pintera lan duta Kazakhstan ing Hongaria Rashid Ibraev. Sponsor padha Departemen Sumber Daya Manusia Hongaria и dana kebudayaan nasional", - ngandika ing pesen sing disebarake ana.

      Miturut layanan pers, Menteri Pembangunan Daerah S. Fazekash nyathet pentinge bantuan budaya kanggo tanah air sajarah - Kazakhstan ing pelestarian lan kamakmuran warisan Kypchak Hongaria. Iki minangka pakurmatan gedhe kanggo Kipchaks Eropa yen Presiden Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev, minangka pimpinan kehormatan, ujare menteri.

      Kaya sing kacathet, ing kerangka kurultai, festival lan konser tradisional dianakake, uga konferensi ilmiah lan pendidikan lan meja bunder sing darmabakti kanggo sejarah, tradhisi, urip lan budaya Kipchak-Kuns.

      Pesen kasebut ngelingake yen ing 2008, "Konsorsium Kypchaks" didegake kanggo ngatur kurultai. Asosiasi kasebut kalebu pamrentahan saka Greater and Lesser Kypchakia (jumlah anggota 260 ewu wong).

      Tujuan utama "Konsorsium Kypchak" yaiku pelestarian lan pangembangan luwih saka tradhisi primordial lan ritus sejarah. Anggota serikat buruh nindakake kegiatan ing bidang ilmu pengetahuan, pendidikan, budaya lan pariwisata.
      (22.09.2012)
      ========
      Kaya sing sampeyan ngerteni, Kipchak kepungkur ing Hongaria didhukung kanthi aktif ing tingkat pamaréntahan paling dhuwur. Kajaba iku, politisi utama Hungaria (kalebu presiden) njaluk wong Hungaria ninggalake teori sing sadurunge dominan yen mayoritas wong Hungaria duwe akar Finno-Ugric. Saiki ana tarik ing sisih wétan kanggo leluhur wong Hungaria sing nganggo basa Turki ing ngarepe wong Hun lan Kipchak. Liwat karya lawas, aku ketemu akeh karo wong Hungaria - kabeh wong ndhukung versi iki, amarga, kaya biasane, kabeh wong ngomong "simbahku ngandhani yen leluhur kita ngomong basa Turkik lan manggon ing steppe." Lan yen saiki Jerman lan Prancis katon kaget ing Hungaria sing nyatakake piyambak Turki, Kazakhs mung ngguyu, ngelingake yen Magyars uga ana ing Kazakhs, lan Kazakhs tansah disebut Hongaria "Majaristan" - mung negara ing non. -Eropah Ortodoks sing duwe pungkasan "stan" ing basa kita, sing ditunjuk dening kagbe :)))
      1. +1
        Desember 20 2012
        menarik. Ketoke, iki uga asal saka kasunyatan sing kavaleri Hungaria dianggep paling apik ing donya. Oyod kuna kena pengaruh.
        Yen bisa, bakal dadi menarik kanggo ngerti sudut pandang sampeyan babagan pitakonan iki. Sepira nyata klaim China marang Siberia? Yen Cina wis tansah diantemi dening Turki lan ora pengaruh lor lan kulon Tembok Agung. Ing wektu sing padha, aku kudu ndeleng ing museum sejarah lokal Krasnoyarsk watu-watu gedhe kanthi hieroglif (sing - aku ora ngerti - ora khusus) ditemokake ing panggonan kasebut. Saka ngendi?
        1. +1
          Desember 20 2012
          Kutipan saka ikrut
          Sepira nyata klaim China marang Siberia?

          China modern ora duwe klaim kanthi biaya Siberia, kekuwatan Han (padha thermophilic) minangka masalah liyane kanggo Manzhura, tanahe ana ing sisih lor-wétan. leluhur saka Manzhurs Genghis Khan, Shygys Khan-Eastern Khan, bisa uga leluhur saka Khakasses lan Shoig, bisa uga keturunan langsung. eseman
          Kanthi biaya slab watu, uga ditemokake ing wilayah Kazakhstan, nanging iki minangka simbol upaya kanggo "mbaptis" para nomad sing ngaku Tengrianisme menyang Buddhisme, kanthi cara, ana steles kanthi tulisan runic ing Ukraina. Dneprodzerzhinsk.
          1. +2
            Desember 20 2012
            matur nuwun. Minangka kanggo Buddhisme - banget ngyakinake. Asal saka hieroglif dadi cetha. Ekspansi agama Buddha Cina ing sisih lor lan kulon wis dikenal. Banjur iki ora bisa dadi basis saka sawetara negara. "klaim", amarga agama Buddha ing China meh ora tau dadi negara. agama (sanajan kadhangkala didhukung ing tingkat negara). Kanggo Manzhurs, aku mikir yen pengaruhe ing wilayah Siberia saiki lan Timur Jauh ora pati penting. Malah wong-wong Buryat, kaya aku ngerti saka obrolan karo wong-wong mau, dheweke katon ing dataran banjir Irkut lan ing sisih wétan mung ing jaman Genghis, minangka nomad. Lan padha manggon ing kono cukup lokal. Ya, padha dudu Budha, umume. Ing pedalaman padha nyembah "Burkhans". Dheweke rada pagan (dukun kanthi sentuhan animisme).
            Pitakonan liyane. Sak ngertiku, prasasti runic ora ana hubungane karo agama Buddha. Asal-Usul Agama Buddha ing India. Sutra pisanan ditulis nganggo basa Pali. Banjur teka sutra Cina. Runes temen beda.
            1. Marek Rozny
              0
              Desember 20 2012
              Miturut cara, babagan Buryats. Wong-wong mau manggon ing tanah-tanah ing ngendi wong Kyrgyz manggon. Sebagéyan gedhé wong Kyrgyzstan pindhah menyang tlatah Kyrgyzstan saiki, lan sapérangan bagéan diasimilasi karo wong anyar sing nganggo basa Mongol sing teka. Ing wektu sing padha, akeh tembung Turkic, uga tembung "Buryat" dhewe, mlebu ing basa Buryat. Tembung iki digunakake kanggo nyebut leluhur Kyrgyz - "Burut". Aku ora ngerti kok padha disebut sing, nanging tembung iki ing hubungan kanggo Kyrgyz wis wadi nganti dina. Miturut cara, wong Kyrgyz minangka wong Buddha utama ing Semirechye. Dheweke duwe reruntuhan kuil Buddha ing endi wae. Apa padha Buddha nalika padha manggon ing Siberia - Aku ora ngerti.
        2. Marek Rozny
          +2
          Desember 20 2012
          Apa ana hieroglif utawa rune Turki kuna? Ana monumen ing ngendi rune Orkhon-Yenisei urip bebarengan karo karakter Cina. Thanks kanggo iki, ing abad ka-19 Dane Thomsen bisa decipher tulisan Turkic runic kuna.
          Turki ora mung terus-terusan perang karo Cina, nanging ijol-ijolan budaya uga kuwat. Wong Tionghoa "Pushkin" Li Bo ngalembana yurt, lan wanita Turki njaluk rasukan sutra Cina saka wong lanang. Hans kanthi aktif nyoba ngrampungake masalah kasebut karo wong nomaden (loro Turki, Mongol, lan Tungus) liwat asimilasi budaya. Kaya wong-wong Romawi sing nyoba nglawan Jerman. Tulisan Tionghoa dikenal banget karo wong Hun (luwih tepate, Hun). Epitaph kanggo ngurmati almarhum Khagan saka Turkik Khaganate Kültegin diukir ing basa Turkik lan Cina kuno ing abad kaping 7 Masehi. (monumen dumunung ing tlatah Mongolia modern).
          Inggih, wong Tionghoa dhewe, essno, ora tau pindhah menyang Tembok, kajaba padha kampanye. Bab liyane yaiku sawise nggulingake pamrentahan Chingizid, China dikuwasani dening Jurchens / Manchus, sing pancene metu saka Siberia lan nguwasani wilayah sing signifikan. Sawise ngilangi Dinasti Manchu, wong Tionghoa mung mutusake kanggo nyukupi kabeh prestasi politik lan militer, tanpa duwe dhasar hukum kanggo iki. Nganti abad kaping 20, ora ana sing rembugan karo wong Tionghoa, nanging mung karo wong Manchu (wong Kazakh diarani "shurshut").
        3. +2
          Desember 20 2012
          Kutipan saka ikrut
          Yèn Tiongkok tansah digebugi wong Turki


          Ora tansah. Kekaisaran kasebut dikalahake sajrone wektu saya lemah amarga alasan internal. Iku bisa kanggo mrentah negara mung karo pejabat wewenang, supaya aparat administratif Cina dilestarekake. Lare-lare para panakluk wau sampun sami dipun damêl kawontênaning kadhaton ingkang trep, nanging taksih kasil ngundurakên sêsêrêpanipun para sadhèrèkipun saking sawingkinging tembok, anak putu sampun botên ngrêtos basa aslinipun, sampun nguwasani basa saha nyerat cina. Sawise telung utawa patang generasi, para penakluk bubar dadi wong sing ora bisa ditandingi, kedadeyan luwih saka sepisan. Wong Tionghoa kanthi tulus nganggep Genghis Khan minangka salah sawijining kaisar.
          Luwih asring, wong Han ngatur hubungan ing steppe, milih siji utawa klan liyane, ndhukung karo senjata lan selektif dagang mung karo klan iki, nguber kawicaksanan ing steppe liwat wong-wong mau.
    2. donchepano
      +1
      Desember 21 2012
      Lan Moldova - kaya wong Romania menyang grup Romanesque. Bisa uga keturunan Romawi
    3. stroporez
      0
      7 May 2013
      bener ------- cah wadon iku wuda, lan saben wong ageman dheweke ing cara dhewe wassat
  7. Oidsoldier
    +1
    Desember 20 2012
    Artikel kasebut luwih kaya dongeng sing digambarake tinimbang karya sejarah. Ora ana sumber utama, referensi kanggo wong-wong mau utawa asil penggalian, lan liya-liyane.
    1. maca
      +2
      Desember 20 2012
      Dadi kayane aku, sanajan aku dudu spesialis lan manggon ing Don, para sejarawan lokal nyatakake beda. Lan bebener ana ing njaba ...
  8. +3
    Desember 20 2012
    Iki minangka jawaban kenapa Rusia duwe wilayah sing gedhe banget, mung dadi kepala Golden Horde, amarga dheweke duweke dhewe lan kanthi sah njupuk Panggonan Chengizite.
    1. 0
      Desember 21 2012
      sinau sejarah lan sampeyan bakal seneng.
  9. Beck
    0
    Desember 20 2012
    Aku maca. Penulis artikel kasebut, miturut pendapatku, nyampur kabeh. Aku bakal ngirim versi liyane adhedhasar karya S.G. Profesor Klyashtorny, kepala sektor studi Turkology lan Mogul saka Institut Studi Oriental ing St Petersburg lan T.I. Sultanov dhokter saka ilmu sajarah saka institusi padha. Yen dicedhaki kanthi pikiran sing mbukak, aku mikir bakal luwih objektif tinimbang artikel Volgin.

    Tembung ҚAZАҚ asalé saka basa Turkik, amarga ngandhut rong Қ uvular. Tembung Slavik nduweni struktur sing beda Ing kamus Turki-Arab, disusun ing Mesir taun 1245 lan diterbitake ing Leiden taun 1894. Tembung ҚAZАҚ dijarwakake minangka "ora duwe omah, ora duwe omah, pengasingan, pengembara". Wiwitane, iki nduweni makna nominal - Gratis, Wanderer.

    Istilah ҚAZАҚ ing antarane wong Turki uga nduweni teges sosial (adat kuna). Iki minangka negara, posisi wong tartamtu, kolektif ing sembarang wektu tartamtu ing hubungan karo masyarakat, panguwasa, negara. Antarane wong-wong sing nganggo basa Turkic, dianggep minangka Cossack paling ora sapisan ing salawas-lawase, nanging Cossack biasane dadi nalika isih enom. Tegese uripe petualang lan ing wektu iku ora nduweni kuwajiban marang kulawarga, marga, suku lan ora nduweni kuwasa sultan utawa khan marang awake dhewe. Sawise ditampilake, wong bisa ing sembarang wektu bebas bali menyang omah lan njupuk ing kewajiban sosial kanggo kulawarga, klan, suku lan ngenali daya saka Sultan lan Khan liwat piyambak. Cossacks manggon cedhak sumber banyu, utamané kali, ridges perbukitan, kang wates alam saka suku lan bangsa, ana dening mburu lan raid ing wilayah jejer. Ing wektu sing padha, Cossacks iki nindakake fungsi minangka penjaga tapel wates lan pos.

    Loro-lorone peternak sapi lan pangeran getih bisa uga dadi Cossack, lan ing Cossacks padha. Cossack ing sawijining wektu yaiku putrane Khan Tokhtamysh Jamaladin, Khan Abu el-Khair, Khan Mohammed-Sheibani, Sultan Khusain. Fitur liyane (sing nyebabake pambentukan Cossack Rusia) yaiku ora mung wong Turki sing ditampa ing Cossack, nanging uga wong Persia lan Slav sing buronan bisa dadi Cossack.

    Ing wektu sing adoh, nalika steppes Rusia Kidul durung Rusia, ana sawetara wilayah pemukiman Cossack Turki, ing antarane suku lan bangsa Turki. Cossack yaiku Turkestan Timur - wilayah Uigur-Xinjiang lan Semirechye - Kazakhstan Kidul-Wétan. Chutur-Cossacks - Ciscaucasia Lor. Desht lan Nogai Cossacks - antarane Irtysh lan Dnieper. Lan Cossacks iki ora permanen. Sawetara nuduhake lan lunga menyang auls, liyane teka.

    Pembentukan Cossacks Rusia lan Kazakhs minangka wong dumadi ing wektu sing padha. Ing abad kaping 15, Khan Abu el-Khair minangka Khan saka Horde Putih, wiwit saka Irtysh nganti Volga, lan saka Tyumen nganti Syr Darya. Ing taun 1459, ora marem karo kawicaksanan khan, sultan Girey lan Dzhanibek ninggalake dheweke. Dheweke lunga menyang Kazakhs, kanggo mbebasake wong. Nanging bejat tradhisi, padha ora ninggalake piyambak, nanging njupuk kabeh suku tundhuk karo wong-wong mau. Kanggo mbedakake saka subyek saka khan, suku iki njupuk jeneng umum saka Cossacks (huruf k diganti x mung ing jaman Soviet). Sawisé séda Abu-el-Khair, Jinibek lan Giray ngrebut panguwasa lengkap ing steppe lan kabeh suku Turki njupuk jeneng anyar Kazakh.

    Wutah eksploitasi feodal ing abad 14-15 ing negara Rusia lan Polandia-Lithuania nyebabake eksodus massal para petani lan warga kutha ing njaba negara kasebut ing sisih kidul, menyang tengah lan ngisor Dnieper lan Don. Lan umume wong lanang sing mlayu. Kene padha ketemu geng saka Turkic Cossacks, sing, ngurmati adat istiadat, nampa wong-wong mau menyang tengah, yaiku, ing Cossacks. Saiki detasemen boyar sing dikirim kanggo buronan ora ketemu karo buronan, nanging Cossacks, sing ngerti teknik pertempuran equestrian lan ora ngganggu anggota anyar.
    1. Beck
      +4
      Desember 20 2012
      Kutipan: Beck
      padha ora menehi pelanggaran kanggo anggota anyar.


      Nanging ana siji prabédan antarane Turkic Cossacks lan Slavic anyar. Wong Turki, wis nuduhake, bisa bali menyang desane. Ora gampang kanggo Slavs bali menyang rakit budak. Kahanan iki nglanggar hukum liyane - urip sarjana. Ing pungkasan, Slavic Cossacks wiwit omah-omah karo wanita pisanan Turki, lan banjur Slavs. Influx saka Slavs saya tambah lan pungkasanipun getih Slavic lan wicara Slavic wiwit menang.

      Nanging nganti saiki, tembung Turkic pribumi tetep ing dialek Cossack. Ataman. Ata - Rama, Manungsa, priya - I. Tegese Wong Tua. Baz minangka lumbung. Kuren - asline unit tempur, banjur gubug, omah. Esaul - Isaul, kepala detasemen. UR in Turkic - Beat, Beat. Lava Cossack cepet-cepet nyerang kanthi URRRR nangis dawa lan exhalation ing mburi A.

      Iki Cossacks Slavic-Turki sing wis gratis ing pungkasan abad kaping 14 sing negara Rusia wiwit nyewa kanggo layanan tapel wates, saka Wild Field. Kanggo pisanan bab Cossacks, tanpa referensi kanggo kasunyatan sing padha sabenere wong Rusia, ing sumber Russian kasebut ing pungkasan abad kaping 14.

      - Cossacks padha wong free, free saka tax. Nglayani Cossack dipérang dadi kutha lan stanitsa (penjaga) lan digunakake - kutha - kanggo nglindhungi kutha-kutha lan bisa uga kanggo nindakake fungsi polisi, - stanitsa - kanggo ngawula ing pos jaga ing pinggiran negara.

      Lan sapa ing Rusia ing abad kaping 14 bisa bebas lan bebas saka pajak yen ora Cossacks. Ora ana properti gratis liyane ing Rusia. Kanggo layanan iki, Cossacks nampa tanah ing syarat-syarat kepemilikan lokal lan gaji. Ing pungkasan, tanah sing dikuwasani ditugasake menyang Cossacks - sistem fief. Ing abad salajengipun, Cossacks Rusia lali bab werna saka pendidikan.

      Salajengipun, saka Cossack Slavic, pamaréntah Rusia mbentuk tentara Cossack pisanan ing abad kaping 16 - Don Army Region. Banjur, kanthi pemukiman maneh bagean Don Cossacks menyang Terek, Terek Cossacks dibentuk. Pemukiman kasebut mbentuk Cossacks liyane. Lan miturut tradhisi saka Cossack Turkic, Cossack Rusia nindakake fungsi pengawal tapel wates lan minangka garda depan Rusia ing sisih kidul-tenggara.

      Komentarku iki dudu kanggo ngluhurake, nanging kanggo nuduhake kesamaan sejarah lan nasibe bangsa kita.
      1. +1
        Desember 20 2012
        Kutipan: Beck
        Nanging ana siji prabédan antarane Turkic Cossacks lan Slavic anyar. Wong Turki, wis nuduhake, bisa bali menyang desane. Iku ora gampang kanggo Slavs bali menyang rakit serf .... Influx saka Slavs saya tambah lan ing pungkasan getih Slavic lan wicara Slavic wiwit menang.

        Sing dadi categorically lan yakin?
        Adhedhasar apa? Anane tembung asal Turki?
        Dadi saiki padha ing Rusia.
        Lan kira-kira telung atus taun, dheweke bakal ngomong babagan carane gedhe Turki, sing nggawe negara Rusia ...
        Ora, menehi fakta lan sumber. Aku bakal nggawe kesimpulan dhewe.
        1. Marek Rozny
          +3
          Desember 20 2012
          Jeneng-jeneng sing direkam saka pimpinan pisanan ing sumber Rusia mung Turkic. Cara urip lan basa mung Turkic (maneh, padha ngucapake basa Turkic nganti pungkasan abad kaping 19, wiwit saka memoar Tolstoy, ing ngendi dheweke nulis yen ing omah Cossacks mung ngomongake basa Turkic lan nganti kedadeyan ing Kaukasus Utara, OKV, nalika wong Kristen Cossack biasa, sing kaya-kaya Rusia miturut warga negara, ora bisa komunikasi karo pejabat sing teka saka St. Petersburg ing basa Rusia, nanging mung "ing Kyrgyz"). Lan sanajan kita nganggep yen iki mung amarga pengaruh wong Turki sing manggon ing sacedhake, banjur yen dheweke nggunakake basa kasebut, mula pengaruh liyane sanajan ing 100% Slavic Cossacks bisa dianggep gedhe banget tanpa exaggeration.
          Kabeh urip saka Cossacks nganti bubar, nganti padha wiwit plow, padha rampung podho rupo kanggo Turkic biasanipun. Saka kluwarga lan masakan kanggo sandhangan lan strategi militer. Mung ing Catherine Cossacks padha nganggo seragam Eropah lan resmi dipeksa nganggo Russian.
          Alamiah, saben abad liwat, Cossacks liyane lan liyane ditampa Slavs, disampekno ing basa Rusia lan dadi sabenere sub-etnos Russian, nanging werna saka Cossacks - Turkic lan mung Turkic.
          Kazakhs, contone, duwe jenis "kozhA" ("Khoja"). Kazakhs ngerti yen klan iki asline Arab sewu taun kepungkur. Saiki padha wis rampung assimilate antarane Kazakhs - padha mung nganggo Kazakh, ing saben dinten gesang 100% padha Kazakhs liyane, nanging kabeh wong elinga yen padha biyèn Arab. Iku ora ala, ora apik, mung kasunyatan. Ana klan Uysun, sing 2000 taun kepungkur minangka klan Saka (Scythian), saiki uga wong Kazakh biasa, nanging kabeh wong ngelingi yen dheweke manggon ing kene sadurunge wong Hun lan nomad liyane sing nganggo basa Turki diwutahake menyang Steppe. Ibuku iku wong wedok. Wong-wong mau biyèn dudu wong Turki.
          Dadi Cossack Rusia sampeyan biyen dadi nomaden gratis sing nganggo basa Turki. Lan dheweke dhewe samar-samar ngelingi iki, sanajan akeh sing ora pengin ndeleng wong Asia ing leluhure. Nanging, sadurunge revolusi, Cossacks biasane cetha nentang piyambak kanggo ètnis Russian biasanipun. Njupuk reminiscences saka contemporaries utawa mung ahli nyata ing donya Cossack - Tolstoy, Sholokhov lan liyane - ketoke "Ortodoks Russian-speaking" Cossack, nanging padha cetha ngandika "Rusia ora sederek kita." Nanging Cossacks tansah cepet nemokake basa umum karo "Kyrgyz" utawa Tatar (nalika padha ora perang kanggo kapentingan St. Petersburg).
          Ora bakal kelakon ing uripku kanggo nyebut Cossack modern minangka Kazakh utawa Turki. Kakehan prabédan wis. Nanging aku mbaleni maneh, akar Cossack iki (yen ora genetis, banjur budaya) yaiku wong Turki asliku. Lan Cossacks minangka jembatan liyane antarane bangsa Slavia lan Turki. Ana akeh Turkic ing budaya Rusia - saka boots felt kanggo kosakata, lan Kazakhs modern wis dadi Russified supaya kita bisa uga disebut "Cossacks" :)))
          1. Beck
            0
            Desember 20 2012
            Kutipan saka Marek Rozny
            Njupuk kenangan saka contemporaries


            Yen sampeyan maca kanthi teliti Lermontov, sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas yen Lermontov ora mbingungake prajurit Rusia lan Cossack. Dheweke ora ngenali wong-wong mau dadi siji bangsa, siji wong.
          2. +4
            Desember 21 2012
            Kutipan saka Marek Rozny
            Jeneng sing direkam saka atamans pisanan ing sumber Rusia mung Turkic.

            Ora bakal angel kanggo dhaptar. Ploskinya, Kudiyar (Kudislav Yary) ora kaya wong Turki.
            1. Marek Rozny
              0
              Desember 21 2012
              Mangga: ataman pisanan sing direkam ing Don Cossacks yaiku Sary-Azman tartamtu.
              Kudiyar (Kudeyar) - jeneng Turkik (asli saka Persia, "Kekasih Allah"). Iki isih digunakake ing antarane wong Turkestan kanthi variasi fonetis sing beda.
              Nanging babagan roamers lan Ploskin - setan ngerti. Para sejarawan sing mulya ora bisa mangsuli pitakon-pitakon iki, ora kaya aku lan sampeyan.
        2. Beck
          0
          Desember 20 2012
          Kutipan: Navodlom
          Sing dadi categorically lan yakin?


          Dear. Percoyo, nanging ora preemptory. Sampeyan maca lan piye wae kejiret mung tembung. Wangsulan: Bab ingkang utama iku Turki lan jaman kuna wis institusi Cossacks. Ing ngendi wong enom urip tanpa kekuwatan Khan lan edification saka para pinituwa. Ing ngendi dheweke bisa nuduhake kaprigelane. Lan tembung KAZAK iku tembung Turkic. Sawise kabeh, wong liya ora duwe institusi Cossacks, ora ana sing padha.
          Saka kene aku uga nggawe kesimpulan. Lan anané tembung Turkic pribumi ing antarane Cossacks Rusia minangka salah sawijining bukti sing utama.
          Utawa apa sampeyan mikir yen tembung KAZAK, bertepatan karo Cossack Rusia lan tegese jeneng dhiri bangsaku, iku kebetulan murni. Yen ketepakan kasebut ana ing antarane wong-wong sing dumunung ing bawana sing beda-beda, mula iki bisa diarani kacilakan. Lan ing antarane wong-wong tanggi, urip bebarengan kanggo millennia, Adoption saka adat lan tradhisi minangka aturan.

          Lan ora nglanggar. Ing telung atus taun, wong normal ora bakal ngomong yen negara Rusia digawe dening Turki. Nanging saiki ana sawetara sing ngaku yen Golden Horde minangka inti saka negara Rusia lan Turki ora ana apa-apa.

          Sawise kabeh, ing awal komentar aku nuduhake yen aku gumantung ing karya Klyashtorny lan Sultanov.
          1. +3
            Desember 20 2012
            Kutipan: Beck
            Wangsulan: Bab ingkang utama iku Turki lan jaman kuna wis institusi Cossacks. Ing ngendi wong enom urip tanpa kekuwatan Khan lan edification saka para pinituwa.

            Kasunyatan iku institusi Cossacks kasil diadopsi dening Rusia. Kang digunakake kanggo nggawe Cossacks ing Siberia. Ora nggawe sampeyan mikir?
            Kutipan: Beck
            Yen sampeyan maca kanthi teliti Lermontov, sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas yen Lermontov ora mbingungake prajurit Rusia lan Cossack. Dheweke ora ngenali wong-wong mau dadi siji bangsa, siji wong.

            Mesthi, sing mbantah. Cossack tansah ngadeg loro. Awit sampeyan ora bakal nemokake garis saka Lermontov babagan bangsa utawa wong kaya "prajurit".
            Kutipan: Beck
            Lan tembung KAZAK iku tembung Turkic

            Aku setuju. Lan nalika tembung iki muncul? Sing bener, ing jaman Tatar-Mongolia.
            Kutipan saka Marek Rozny
            Dadi Cossack Rusia sampeyan biyen dadi nomaden gratis sing nganggo basa Turki. Lan dheweke dhewe samar-samar ngelingi iki, sanajan akeh sing ora pengin ndeleng wong Asia ing leluhure.

            Kahanan sing apik tenan. Cossack dhewe ora pengin ndeleng wong Turki minangka leluhure. Lan wong Turki pengin ndeleng Cossacks minangka sedulure. Sapa sing bener? Miturut sampeyan, kabeh wis jelas. Cossacks lan takon ora perlu.
            Kutipan saka Marek Rozny
            Sholokhov lan liyane - ketoke "Ortodoks Russian-speaking" Cossacks, nanging padha cetha ngandika "Rusia ora sederek kita." Nanging karo "Kyrgyz" utawa Tatar, Cossacks tansah cepet ketemu basa umum

            Ora kaya sing sampeyan deleng. Mesthi, Tatar sing padha luwih dingerteni kanggo Cossack (nanging ora luwih disenengi), amarga mentalitas luwih cedhak. Mentalitas didikte dening kahanan urip, urip. Nanging sampeyan lali kanggo Wigati siji faktor penting - Cossacks katahan iman Ortodoks Lawas (Old Believers) kanggo pungkasan. Lan akeh sing ditindhes, kalebu iki. Mulane, iku mbokmenawa ora bener kanggo pirembagan bab katresnan khusus antarane Cossacks lan wong Rusia liyane.

            Kutipan saka Marek Rozny
            Cara urip lan basa mung Turkic (maneh, padha ngucapake basa Turkic nganti pungkasan abad kaping 19, wiwit saka memoar Tolstoy, ing ngendi dheweke nulis yen ing omah Cossacks mung ngomongake basa Turkic lan nganti kedadeyan ing Kaukasus Utara, OKV, nalika wong Kristen Cossack biasa, sing kaya-kaya Rusia miturut warga negara, ora bisa komunikasi karo pejabat sing teka saka St. Petersburg ing basa Rusia, nanging mung "ing Kyrgyz").

            Argue luwih apik babagan iki karo Beck sing dihormati. Panjenenganipun njamin bilih wicara Slavic mboko sithik ngganti Turkic rush getih Slavic. Lan kanggo ngrungokake sampeyan, ing abad ka-19 Cossacks ngandika mung Tatar. Bener, Beck ora nemtokake wektu "kerumunan" iki kedadeyan. Utawa mungkin luwih gampang kanggo nerangake? Apa Cossack Kristen biasa "kaya wong Rusia"? Ayo maca Tolstoy.
            1. +1
              Desember 20 2012
              Kutipan saka Marek Rozny
              Cara urip lan basa mung Turkic ... nganti kedadean ... nalika Cossack Kristen biasa, ketoke Rusia dening warga negara, ora bisa nyebut awake ... ing Rusia, nanging nerangake piyambak mung "ing Kyrgyz").

              Argue luwih apik babagan iki karo Beck sing dihormati. Panjenenganipun njamin bilih wicara Slavic mboko sithik ngganti Turkic rush getih Slavic.
              Lan kanggo ngrungokake sampeyan, ing abad ka-19 Cossacks ngandika mung Tatar. Bener, Beck ora nemtokake wektu "kerumunan" iki kedadeyan.
              Utawa mungkin luwih gampang kanggo nerangake? Apa Cossack Kristen biasa "kaya wong Rusia"?
              Ayo maca Tolstoy.
              1. +2
                Desember 20 2012
                Kutipan saka Marek Rozny
                Kabeh urip saka Cossacks nganti bubar, nganti padha wiwit plow, padha rampung podho rupo kanggo Turkic biasanipun. Saka kluwarga lan masakan kanggo sandhangan lan strategi militer.

                Apa pancene mangkono?

                Nanging ing antarane liyane, dugout umume ing Don Cossacks.
                "Kanthi cara ngatur omah-omah Cossacks," V.D. Sukhorukov nyathet, "ing separo pisanan abad kaping XNUMX, ora ana sing beda karo negara primitif. Kutha utama Cherkasskaya kalebu dugout ...". Miturut V.B. Bronevsky lan A.A. Leonov, dugout uga dadi omah ing kutha-kutha wiwitan. V.V. Kogitin lan M.A. Ryblova percaya yen jinis bangunan paling kuno kanggo nunggang Cossack yaiku dugout lan semi-dugout. Pernyataan yen ing wiwitan pembentukan Cossacks, jinis utama omah Don yaiku dugout utawa semi-dugout, uga bisa ditemokake ing salah sawijining karya E.V. Pyavchenko.

                Miturut cara, amarga kita wis ndemek topik iki, luwih becik ngelingi babagan ritual: panguburan, cerita rakyat, pernikahan, lan liya-liyane.
                Apa babagan Lingkaran? Saka sapa wong-wong mau nganggo wujud pamrentahan dhewe iki?

                Kanggo nyimpulake - ana akeh titik lemah ing teori sampeyan. Alamiah, Cossacks, manggon bebarengan karo tanggi sing basa Turkic, ora bisa nanging nganggo akeh lan akeh. Alami, kanggo atusan taun ana ijol-ijolan ing kabeh bidang aktivitas manungsa. Klompok etnis Cossack minangka fenomena menarik sing mbutuhake studi sing ati-ati lan jero. Lan komposisi etnis, ketoke, ora tau homogen. Nanging katon saka dhuwur saiki, kita bisa kanthi aman ngomong yen budaya Slavia wis dadi unsur dhasar.
                1. Marek Rozny
                  0
                  Desember 20 2012
                  Ing abad kaping 17, wong-wong Cossack duwe masalah tetep karo omah. Penulis Polandia Sienkiewicz nyathet kanthi apik ing novel-novel kasebut yen omah-omah Cossack terus-terusan diobong dening paukuman Polandia, lan Cossack ora nyoba duwe omah sing normal. Lan dugout uga mbantu dadi luwih rahasia. Aku ora ngelingi tembung sing tepat, nanging iki tegese.
                  Umumé, kabeh nomad mbangun omah adobe cilik sing prasaja kanggo musim dingin. Ing musim dingin, wong nomad biasane manggon ing omah-omah, sing ditinggalake ing musim semi nalika budhal roaming ing padang rumput musim semi. Banjur padha bali maneh ing mangsa, sijine omah supaya kanggo mangsa. Kazakhs ora kajaba. Ora kabeh taun wong steppe manggon ing yurt. Menapa malih, iku kabeh gumantung ing wilayah. Umume wong Kazakh manggon ing steppe sing gundhul. Nanging wong-wong sing manggon ing wilayah saiki Ukraina wis akses menyang alas, lan nemokake watu ora dadi masalah gedhe. Deleng omah saka Turki Altai - padha wiwit manggon ing pondokan log malah sadurungé saka Slavs. Bener, wangun gubuk-gubuk kasebut bunder lan katon kaya yurt) Nanging, omah-omah kasebut pancen beda karo Kazakh tetanggan, sing ana sawetara atus kilometer ing Steppe.
                  Minangka kanggo folklor, kabeh dongeng Cossack duwe varian sing padha ing antarane wong Turki, kalebu. lan wong Kazakh. Umume mung padha. Bedane panguburan ana gegayutane karo agama. Antarane wong Kazakh, ritus iki uga wis owah akeh ing pirang-pirang abad kepungkur. Kanthi kabeh kekarepanku, aku ora bisa ngubur wong tuwaku kanthi cara sing padha karo para leluhur Turki sing dikubur. Wong-wong mau duwe Ortodoks, kita duwe Kristen. Lan wis suwe ora ana sing nggawe gundukan.
                  Lan apa bedane antarane pesta Cossack nganti dadi tentara Rusia lan Kazakh - aku ora ngerti. Apa sampeyan bisa ngomong nganggo rong tembung? Nganggep beda agama.
                  Minangka kanggo Cossack Circle, uga, Kazakhs, kanthi cara sing padha, nganti Revolusi, uga mutusake kabeh perkara sing luwih penting ing desa-desa. Malah ing rezim tsarist, mandor aul dipilih kanthi cara iki. Bentenipun mung antarane Lingkaran Cossack lan pasangan Kazakh yaiku Cossack duwe imam kanthi salib lan Injil. Sing kabeh prabédan. Maca ing Internet - coba goleki bedane.
                  1. +2
                    Desember 21 2012
                    Kutipan saka Marek Rozny
                    Penulis Polandia Sienkiewicz nyathet kanthi apik ing novel-novel kasebut yen omah-omah Cossack terus-terusan diobong dening paukuman Polandia, lan Cossack ora nyoba duwe omah sing normal.

                    Ya, ya, lan malah wanita Polandia nyuwek chain mail karo tangan, lan priyayi mlumpat ing waja ksatria lengkap menyang jaran, tanpa ndemek stirrup karo sikil. Kita ngerti, padha maca sejarawan gedhe Senkevich.
                    Kutipan saka Marek Rozny
                    Umumé, kabeh nomad mbangun omah adobe cilik sing prasaja kanggo musim dingin.

                    Pay manungsa waé - omah wis disigar. Iki diarani pentagon.
                    Kutipan saka Marek Rozny
                    Minangka kanggo folklor, kabeh dongeng Cossack duwe varian sing padha ing antarane wong Turki, kalebu. lan wong Kazakh

                    Hmm, izinkan aku ragu. Kapercayan sampeyan adhedhasar apa? Ing sinau babagan folklor Cossack?
                    1. Marek Rozny
                      0
                      Desember 21 2012
                      10 Ok, sampeyan bisa ndeleng Sienkiewicz ing macem-macem cara, utamané considering kewarganegaraan (Pole, lan ora sakabehe murni - katurunan langsung saka "Polandia-Lithuania" Turki, dening cara). Nanging, ana makna ing tembung-tembunge. Cossacks sing kita ngomong saiki ora nggawe panggonan permanen (kanthi cara, kemah sauntara disebut "kosh" - tembung sejatine sifate Turkic). Padha saya gouged dening Poles padha, kobong kabeh resik. Lan wong-wong Cossacks iki dipeksa kanggo burrow menyang lemah kaya moles. Kaya nalika Perang Donya II ing wilayah sing dikuwasani, wong-wong padha ndhudhuk dhukuh supaya ora narik kawigaten wong Jerman saka kadohan. Ora ana sing nggumunake.
                      2) Apa sampeyan entuk dhasar bahan kanggo nggawe omah? Ing panemuku, aku nulis yen tlatah sakubenge tansah ndhikte aturane dhewe. Ora ana wit ing steppe sing gundhul - dibangun saka adobe. Ing ngendi ana alas, padha mbangun saka alas. Contone, dheweke nyebutake wong Turki Asia sing ora diragukan - Altai, sing wis ngethok gubuk wiwit jaman kuna (gubug paling tuwa dicathet ing Altai Turki).
                      3) Aku lair ing Rusia. Ing omah mung diiseni dongeng (Kazakh), lan ing taman kanak-kanak lan sekolah - dongeng Rusia. Inggih, sawise diwasa, aku kepengin weruh crita rakyat Cossack. Diwiwiti saka dongeng lan dipungkasi karo lagu-lagu abad 19. Topik kasebut sugih lan menarik. Lan babagan korespondensi umum dongeng antarane Rusia lan Kazakh, ana bahan dening Chokan Valikhanov. Dheweke nindakake panaliten babagan topik iki rong abad kepungkur.
                      1. 0
                        Desember 21 2012
                        Kutipan saka Marek Rozny
                        Ok, sampeyan bisa ndeleng Sienkiewicz ing macem-macem cara, utamané considering kewarganegaraan (Pole, lan malah ora cukup murni - katurunan langsung saka "Polandia-Lithuania" Turki, dening cara). Nanging, ana makna ing tembung-tembunge. Cossacks sing kita ngomong saiki ora nggawe panggonan permanen (kanthi cara, kemah sauntara disebut "kosh" - tembung sejatine sifate Turkic). Padha saya gouged dening Poles padha, kobong kabeh resik.

                        Apa sampeyan ngomong babagan donat? Ora, ing mratelakake panemume, aku ora kejawab ing ngendi wae nalika obrolan babagan Cossacks diwiwiti.
                        Lan kanthi cara, nggawa mudhun kabeh wong ing siji ketel. Dadi luwih menarik.
                        Lan aku, naif, ngomong babagan urip Don Cossacks ...
                        Sawise kabeh, sampeyan deigned kanggo nulis sing budaya persis mbaleni budaya saka bangsa Turkic tetanggan.
                        Ora, aku ora sabar ngenteni penjelasan, aku wis ngerti.
                        Cukup tembung ...
                        Kutipan saka Marek Rozny
                        Apa sampeyan entuk dhasar bahan kanggo nggawe omah?

                        Ora, aku ora ndudhuk. Aku mung nuduhake gambar menyang wong sing duwe pendidikan tanpa mikir menehi katrangan. Pranyata ana sing kudu dijlentrehake.
                        Iku ora worth referring kanggo omah-omahé log Altai. Utawa sampeyan transparan menehi tandha yen memori genetik dumadakan ngandika ing antarane wong Don lan padha mutusake "lan aku bakal mbangun gubug, kaya mbah kakungku sing adoh." Lan iki snag, omahé limang tembok, Russian. Ora la yurt.
                        Kutipan saka Marek Rozny
                        Umumé, kabeh nomad mbangun omah adobe cilik sing prasaja kanggo musim dingin

                        Apa iki dudu tembungmu? Omah Adobe, pancen umume ana ing antarane wong-wong sing nganggo basa Turki. Aku manawa Cossacks uga ketemu nggunakake kanggo wong-wong mau. TAPI isih ora bisa kanggo sampeyan:
                        Kutipan saka Marek Rozny
                        Kabeh urip saka Cossacks nganti bubar, nganti padha wiwit plow, padha rampung podho rupo kanggo Turkic biasanipun. Saka kluwarga lan masakan kanggo sandhangan lan strategi militer.
                2. Beck
                  -3
                  Desember 20 2012
                  Kutipan: Navodlom
                  Apa babagan Lingkaran? Saka sapa wong-wong mau nganggo wujud pamrentahan dhewe iki?


                  Wiwitane, Lingkaran ing antarane Turkic Cossacks digunakake kanggo milih pimpinan, Batka, Ataman. Lan ora prelu yen wong Turki bangsawan sing teka kanggo pamer, contone, sultan enom, bakal dipilih minangka ataman. Lan sultan tanpa mangu-mangu kudu manut marang ataman. Ing bunder, sawetara masalah ekonomi geng uga ditanggulangi. Lan ing antarane Cossack Rusia, Circle dadi institusi pamrentahan kabeh wilayah tentara Cossack.
                  1. +3
                    Desember 21 2012
                    Turks ora nemokke bunder Cossack, iki kedadean normal saka demokrasi militèr, supaya ora ascribe kanggo dhewe tanah air gajah.
                    1. Beck
                      -1
                      Desember 21 2012
                      Kutipan saka tomket
                      Wong Turki ora nyipta bunder Cossack, iki minangka fenomena normal demokrasi militer


                      Lan aku ora ngomong sing padha nemokke. Iku mung sing Cossack Turkic padha arep vtaman pamilihan, kanggo ngrampungake sawetara kasus. Sebutna bunder, gangway. Lan mengko, antarane Cossack Russian, iki dadi institut saka Cossack poto-pamaréntah.
              2. +3
                Desember 21 2012
                Kutipan: Navodlom
                Utawa mungkin luwih gampang kanggo nerangake? Apa Cossack Kristen biasa "kaya wong Rusia"?
                Ayo maca Tolstoy.


                The Cossacks minangka ESTATE wiwit njupuk wangun ing Rusia karo pembangunan lan panyiapan saka feodal (ora bakal bingung karo budak) hukum Cossacks ora sawetara warga negara khusus, iki wong Rusia padha, lan ora mung Rusia, yen sampeyan pancene digali luwih jero, bener, kanthi oyod lan tradhisi sejarah, nanging sing paling penting yaiku semangat lan tradhisi lan adat istiadat Rusia wiwit jaman Svyatoslav, malah Rusia sadurunge Kristen.
                Sanajan aku setuju, tembung "Cossack" asale saka Turkic lan ing terjemahan tegese, miturut pendapatku, "wong sing bebas utawa prajurit"
                Ing Rusia, Cossack diarani wong bebas sing manggon ing pinggiran negara. Minangka aturan, ing jaman kepungkur wong tani, abdi dalem lan wong miskin kutha.Wong-wong kepeksa ninggal omah-omah amarga posisi sing ora duwe hak, mlarat, lan budak. Para buronan kasebut diarani wong "mlaku". Pamrentah, kanthi bantuan detektif khusus, nyoba nggoleki wong-wong sing mlayu, ngukum lan dilebokake maneh ing papan panggonane sing lawas. Nanging, uwal massa ora mandheg, lan mboko sithik kabeh wilayah free karo administrasi Cossack dhewe ana ing pinggiran Rusia.
                Ing abad kaping XNUMX wis ana akeh pemukiman Cossack, sing pedunungé, miturut prinsip geografis padha disebut Cossacks: Zaporozhye, Don, Yaik, Greben, Terek, lsp.
                Wong-wong sing bebas iki utamane melu serangan, rampokan lan rampokan, lan uga dadi tentara bayaran ing macem-macem perang.
                Sabanjure, negara Moskow sing terus berkembang lan Kekaisaran Rusia ngurus masalah "kabebasan" iki lan nggawe formasi militer sing ora duwe aturan saka Cossacks miturut prinsip teritorial kanggo nglindhungi wates lan pinggiran sing terus berkembang.
                Ing abad kaping XNUMX, pamaréntah ngowahi Cossack dadi kelas militèr tertutup, sing diwajibake nindakake layanan militer ing sistem umum angkatan bersenjata Kakaisaran Rusia. Kaping pisanan, Cossacks kudu nglindhungi wates negara - ngendi padha manggon. Supaya Cossacks tetep setya marang otokrasi, pamaréntah menehi Cossacks keuntungan khusus lan hak istimewa. Cossacks bangga karo posisi, padha duwe adat lan tradhisi dhewe, kang diwarisake saka generasi kanggo generasi. Dheweke nganggep awake dhewe minangka wong khusus, lan pedunung ing wilayah liyane ing Rusia diarani "luar kutha". Iki terus nganti 1917.
                Pamrentah Soviet ngilangi hak istimewa Cossack lan mbebasake wilayah Cossack sing terpencil. Akeh wong Cossack ngalami penindasan. Negara wis nindakake kabeh kanggo ngrusak tradhisi sing wis dikembangake sajrone pirang-pirang abad. Nanging ora bisa rampung nggawe wong lali bab kepungkur.. Amarga Estate lan konservatif Cossacks katon kanggo para wali yaiku tradhisi komunal lan regu Rusia
                sing ora cocog karo ide internasionalisme proletar
            2. 0
              Desember 20 2012
              Navodlom.
              Dideleng saka gendera sampeyan saka Moldova.
              Lan Moldova manggon ing ibukutha Gagauzia (iku sawijining otonomi ing Moldova), kutha Comrat, dhadha Presiden Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev, didegaké. Iki dilaporake dening Kementerian Luar Negeri Kazakh.
              Tugu tembaga digawe dening pematung Moscow Konstantin Konstantinov. Kepala Gagauzia, Mikhail Formuzal, rawuh ing upacara pembukaan. Dheweke nyathet yen keputusan kanggo nginstal dhadha minangka "penghormatan kanggo negarawan sing mimpin rakyate ing titik balik ing sejarah lan kanthi yakin nuntun dheweke menyang kamakmuran."
              "Nursultan Abishevich Nazarbayev ora mung njaga negara, nanging uga nguatake otoritas internasional," ujare Formuzal.
              Bust Nazarbayev didegake ing Glory Alley of Comrat, ing ngendi panguwasa Gagauzia mutusake kanggo nglanggengake "politisi sing pinunjul ing jagad Turki." Saliyane monumen pimpinan Kazakh, patung mantan Presiden Turki Suleiman Demirel lan mantan pimpinan Azerbaijan Heydar Aliyev wis dipasang ing kana.
              Kasunyatan manawa dhadha pimpinan Kazakh bakal katon ing otonomi Moldova dadi dikenal ing wulan November taun kepungkur. Perlu dicathet yen iki dudu monumen pisanan Nazarbayev sing didegake ing njaba Kazakhstan. Utamane, ana monumen kanggo Nazarbayev ing Turki Ankara lan kutha Kyrgyzstan Cholpon-Ata, yaiku Turki, dudu keturunan Turki, nanging keturunan Kypshaks.
              Sadurungé, steppe wis ditambahi.Steppe Polovetskaya utawa dollars-i-kypchak (Persia. شش قپچ قپچ قپچ قپچ قپچ قپچ قپچ قپچ قپچ قپچ, Deshak. Uzbek dashti-qipchoq; diterjemahake saka Persia "Kypchak steppe") - wilayah sajarah Eurasia, makili Great Steppe, mulet saka tutuk saka Danube kanggo tekan ngisor saka Syr Darya lan Lake Balkhash.
              Ing sumber Persia lan Arab saka abad XI-XVI. uga diarani Kibchak, Khikhchak, Kichchak, Kepchak, Khifchak[1].
              Ing pungkasan abad tengahan lan New Age, ing steppe Polovtsian didunungi dening wong saka klompok Kypchak: Tatar, Bashkirs, Nogais, Kirghiz, Kazakhs, Kumyks, Altai lan Karakalpaks. Saiki steppe Polovtsian dipérang utamané antarane negara Rusia, Ukraina lan Kazakhstan, uga bagean cilik saka steppe ing sisih kulon belongs kanggo Romania lan Moldova.
              1. +3
                Desember 20 2012
                Matur nuwun infonya, mas.
                Krungu babagan Gagauz. Piye wae kedaden, kita manggon cedhak lan malah ngerti saben liyane pribadi.
                Lan aku uga maca babagan asal-usule, sanajan informasi kasebut beda-beda ing macem-macem sumber.
                Lan, kanthi cara, sampeyan ora bakal natoni sampeyan maca babagan pemukiman maneh Gagauz menyang tanah Moldova saka Balkan.
                Lan miturut logika sampeyan, sampeyan bisa nggawe kesimpulan ing ngisor iki saka apa sing sampeyan tulis: leluhur saka Moldova iku Slav!
                Aja ngguyu, aku serius banget.
                Kaping pisanan, wong Slav wis manggon ing tanah iki wiwit jaman kuna.
                Kapindho, STILL, senadyan latinisasi sing ditanem, paling ora 10-20% (miturut macem-macem sumber) Slavicisms wis disimpen ing basa Romania lan Moldavia.
                Lan ing jaman biyen ana paling ora 30%!
                Apa sampeyan ngomong babagan iki?
                1. 0
                  Desember 20 2012
                  Kutipan: Navodlom
                  leluhur saka Moldova iku Slav!

                  Bisa uga suku-suku Jerman Timur uga wong Slav. Ora suwe aku weruh diskusi ing endi wae nanging lali ing situs endi.
                  1. 0
                    Desember 20 2012
                    Quote: rawa
                    Bisa uga suku-suku Jerman Timur uga wong Slav. Ora suwe aku weruh diskusi ing endi wae nanging lali ing situs endi.

                    Ana sawetara humor ing statementku. Amarga Moldovans ora bisa digandhengake karo Slavs ing sembarang cara. Nanging, budaya Slavia duwe pengaruh sing signifikan marang Moldavia.
                    Mung miturut teori Beck, adhedhasar panggonan panggonan lan podho saka tembung, iku cukup bisa kanggo teka menyang kesimpulan iki.
                    Lan carane akeh wong Romania Carpathian duwe umum, contone, ing tarian lan sandhangan nasional karo Carpathian Ukrainia highlanders!
                    1. 0
                      Desember 20 2012
                      Kutipan: Navodlom
                      Mung miturut teori Beck, adhedhasar panggonan panggonan lan podho saka tembung, iku cukup bisa kanggo teka ing kesimpulan iki.

                      Beck mbokmenawa bener, Pay manungsa waé saiki ing Almaty, Yablochnoye wis ing 2000 taun, akeh wong manca manggon, sawise departure ing negara sing padha bakal ngomong sing padha komunikasi ing kene ing campuran saka Russian Kazakh lan Inggris. eseman Miturut cara, ana luwih sithik wong Tionghoa tinimbang ing Moskow lan Lodnongad, aku terus bisnis. eseman Iklim ora padha lan pejabat, sanajan ...., nanging elinga.
                    2. Beck
                      +1
                      Desember 20 2012
                      Kutipan: Navodlom
                      Mung miturut teori Beck, adhedhasar panggonan panggonan lan podho saka tembung, iku cukup bisa kanggo teka menyang kesimpulan iki.


                      Dear. Iku ora mung podho saka tembung. Tembung-tembung kasebut bisa uga ana ing antarane wong Papua lan Inggris. Ing kasus kita, iki minangka tembung Turkic root, sing asale saka para ahli basa kanthi tepat saka aturan lan fitur saka pambangunan wicara Turkic.
                      1. +1
                        Desember 21 2012
                        Kutipan: Beck
                        Dear. Iku ora mung podho saka tembung. Tembung-tembung kasebut bisa uga ana ing antarane wong Papua lan Inggris. Ing kasus kita, iki minangka tembung Turkic root, sing asale saka para ahli basa kanthi tepat saka aturan lan fitur saka pambangunan wicara Turkic.

                        Aku ora nggunakake tembung "persamaan" kanthi bener. Nanging yen sampeyan wis maca kirimanku kanthi ati-ati, sampeyan bakal nemokake sing utama tinimbang golek kesalahan karo perkara-perkara cilik:
                        digunakake ing basa Moldavia lawas nganti 30% Slavicisms (tembung saka Slavic, diwaca Rusia, asal).
                        Nanging ora ana siji wuwus ora mung bab asal Slavic saka Moldavians, nanging malah bab kekerabatan adoh. Amarga panggonan bebarengan Vlachs-Moldova lan Slavs sing manggon ing tanah Moldavia (kalebu bagéan Romania Moldova) sadurungé, ana campuran budaya lan basa. Lan ora ana ahistorical babagan iki. Malah ing segel panguwasa paling gedhe ing Moldova, Stephen III Agung, tembung Rusia ditulis.
                      2. Beck
                        +1
                        Desember 21 2012
                        Kutipan: Navodlom
                        Aku ora nggunakake tembung kasebut kanthi bener.


                        OK. Aku duwe pitakonan kanggo sampeyan, apa sampeyan manggon luwih cedhak? Gagauz iku wong Turki. Kita ngerti. Nanging aja ngomong yen sampeyan ngerti ngendi dheweke manggon ing kono. Saka Turki liwat Balkan. Saka Hun nalika nyebrang wong. Utawa minangka pecahan saka Khazars utawa Turkic Khaganate? Yen sampeyan mangsuli aku bakal matur nuwun.
                      3. 0
                        Desember 24 2012
                        Kutipan: Beck
                        Gagauz iku wong Turki. Kita ngerti. Nanging aja ngomong yen sampeyan ngerti ngendi dheweke manggon ing kono. Saka Turki liwat Balkan. Saka Hun nalika nyebrang wong. Utawa minangka pecahan saka Khazars utawa Turkic Khaganate?

                        Beck, Gagauz dhewe angel njawab pitakonan iki. Mangkene apa sing ditulis babagan iki:
                        Sajarah wong Gagauz nganti saiki ora ditliti. Pasinaon sajarah Gagauz dipercaya ngerti fakta ing ngisor iki babagan sejarah wong. Gagauz, minangka sawijining klompok ètnis independen, pungkasané dibentuk ing abad kaping XNUMX ing wilayah Bulgaria sisih lor-wétan, utamané ing wilayah Dobruja lan Deliorman. Ing tlatah Dobruja ing abad kaping XNUMX sing padha, pembentukan negara Uzieylet dikenal , sing paling akeh ilmuwan nduweni kualifikasi minangka negara pisanan saka wong Gagauz. Mung ing abad kaping wolulas ing wilayah Varna, ana sing disebutake Republik Gagauz Vister.

                        Kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke ora cepet-cepet nggawe keputusan kanthi cepet lan nggawe hipotesis sing ora ana dhasar.
                      4. Beck
                        -1
                        Desember 24 2012
                        Kutipan: Navodlom
                        Beck, Gagauz dhewe angel njawab pitakonan iki. Mangkene apa sing ditulis babagan iki:


                        Thanks kanggo info.

                        Kutipan: Navodlom
                        Kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke ora cepet-cepet nggawe keputusan kanthi cepet lan nggawe hipotesis sing ora ana dhasar.


                        Adhedhasar informasi sampeyan, Gagauz mung ora duwe informasi tambahan.
                        Aku lan Marek ora mung negesake sing ora ana dhasare, nanging uga nyebutake sawetara data kanggo ngonfirmasi pernyataan kasebut. Lan data kasebut utamane karya ilmuwan Rusia, Soviet, Rusia.

                        Matur nuwun maneh.

                        Kutipan: Navodlom
                        Beck, Gagauz dhewe angel njawab pitakonan iki. Mangkene apa sing ditulis babagan iki:


                        Matur nuwun kanggo info.

                        Kutipan: Navodlom
                        Kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke ora cepet-cepet nggawe keputusan kanthi cepet lan nggawe hipotesis sing ora ana dhasar.


                        Adhedhasar informasi sing sampeyan kirimake, dheweke mung ora duwe informasi sing cukup. Aku lan Marek, nalika negesake awake dhewe, gumantung marang mayit, umume, ilmuwan Rusia, Soviet, Rusia.
                  2. +2
                    Desember 20 2012
                    Sanadyan ora Slavs, kanggo dangu padha manggon bebarengan lan dicampur karo Slavs. Film menarik Zadoronov dijupuk "Rurik. Kisah nyata sing ilang." Sajarah. Dheweke nuduhake ing kana yen Rurik minangka Slav lan asli saka tanah Jerman Timur saiki. Kabeh katon logis lan bisa dingerteni. Film kasebut ana ing internet. 2 seri.
              2. +1
                Desember 4 2014
                Apa andhap asor iki Turki, iku perlu kanggo Paint menyang Kutub Lor.
                Ana ora dadi akeh Kypchaks.
                Nalika Subedey lan Dzhebe tindak menyang mburi Polovtsians (Kypchaks) menyang Kaukasus Lor liwat Georgia karo telung tumen kanggo wilayah Kuban, Kypchaks-Kumans-Polovtsy cepet-cepet njaluk bantuan kanggo pangeran Rusia (ora ana Fuhrers Ukraina ing cedhak) 1223 .
                Telung pangeran Mstislav, Udaloy, Kyiv, Chernigov teka kanggo nylametake, miturut peta saka St. Petersburg, menyang wilayah Donetsk. Kajaba iku, tentara gabungan Rusia lan Polovtsy, diduga, 80 ewu wong, miturut Gumilyov.
                Peperangan ing Kalka ilang minangka asil saka organisasi miskin lan mundur saka Cumans-Kipchaks-Polovtsians langsung menyang resimen mlaku Russian.
                Padha mung ulig wong.
                Lan peta iku ayu, wong Turki katon lan desahan, nanging ora ana hubungane karo sejarah.
                Carane akeh kertu kuwi aku wis weruh, wong beda.
                Lan kabeh minangka siji saka segara menyang segara. ngguyu
            3. Beck
              +1
              Desember 20 2012
              Kutipan: Navodlom
              Kasunyatan iku institusi Cossacks kasil diadopsi dening Rusia. Kang digunakake kanggo nggawe Cossacks ing Siberia. Ora nggawe sampeyan mikir?


              Nyuwun pangapunten sing mbantah, nanging sampeyan uga nandheske babagan sing diwaca. Sadurunge nggawe tentara Siberian Cossack, Rusia wis pengalaman nggawe Don lan Terek - ing 1577 wilayah saka pasukan Cossack. Siberian digawe ing taun 1582. Ataman Yermak disewakake karo retinue dening pedagang Ural Stroganovs. Dheweke nyabrang gunung lan ngrebut ibukutha Khan Kuchum, Kashlyk. Ana siaran anyar ing saluran televisi Rusia "365". Ing kana, Yermak langsung disebut Turki ing layanan saka Stroganovs. Jeneng Ermek ing antarane wong Turki biasane diwènèhaké marang putra sing paling enom, amarga dheweke minangka hiburan kanggo wong tuwa sing wis tuwa. Terjemahan harfiah saka Ermek iku Fun.

              Kutipan: Navodlom
              Mesthi, sing mbantah. Cossack tansah ngadeg loro. Awit sampeyan ora bakal nemokake garis saka Lermontov babagan bangsa utawa wong kaya "prajurit".


              Lha, apa kowe pura-pura cilik? Sawise kabeh, aku nulis kanthi jelas yen Lermontov ora ngenali prajurit lan Cossack minangka Rusia. Dheweke jelas nuduhake yen prajurit iku wong Rusia, lan Cossack dudu Rusia, nanging wong liya.

              Kutipan: Navodlom
              Aku setuju. Lan nalika tembung iki muncul? Sing bener, ing jaman Tatar-Mongolia.


              Batu Khan ngrampungake penaklukan Rusia ing taun 1242. Kamus Turki-Arab ing Mesir ditulis taun 1245. Nanging sadurunge iku perlu wektu kanggo nyusun kamus. Iki kanggo kasunyatan sing antarane wong Turki tembung iki wis ana malah sadurunge invasi Batu. Inggih, institusi Cossacks dhewe wis ana ing antarane wong Turki wiwit jaman kuna, saiki ora ana sejarawan sing bisa netepake. Lan ing Rusia, tembung Cossack akrab, nanging mbok menawa ora akeh, malah sadurunge Batu. Sawise kabeh, Khazars, Pechenegs lan Polovtsy manggon ing steppes Rusia Kidul, lan kabeh mau, kaya wong Turki, duwe institusi Cossacks. Iku mung sing Rusia wiwit nggunakake institusi iki mung sawise ambruk Golden Horde, ing pungkasan abad kaping 14.
              1. +4
                Desember 20 2012
                Mstislav Vladimirovich Wani

                Mstislav Vladimirovich the Brave (tilar donya taun 1036), pangeran Rusia Kuna ing Tmutarakan lan Chernigov, putrane Vladimir Svyatoslavich, Adipati Agung Kyiv, lan Putri Rogneda saka Polotsk. Kira-kira taun 988 ditanem bapake kanggo nata ing Tmutarakan. Ing taun 1016 dheweke nglawan Khazars, ing taun 1022 dheweke nelukake Kasog lan menehi upeti marang dheweke.(Para putrane Redi, sing dipateni, nikah karo putri-putri pangeran.) Ing taun 1023 dheweke uga ngadeg ing tanah Chernigov. Ing taun 1024, Pangeran Yaroslav, sadulur M. V. saka Kyiv, nyoba ngusir dheweke saka tanah Chernihiv, nanging kalah. Ing 1026 MV digawe tentrem karo Yaroslav cedhak Gorodets, miturut kang tanah Rusia dumunung ing sisih kiwa Dnieper karo pusat ing Chernigov ditransfer menyang kagungane. Ing taun 1031 M. V., bebarengan karo Yaroslav, nggawe kampanye nglawan Polandia, saka ngendi dheweke nggawa akeh tawanan. Sawisé séda M.V., tanah milik maneh dadi bagéan saka negara Kyiv. (Iki garis saka TSB)
                Mung wilayah Chernihiv dadi bagéan saka negara Kyiv. Nanging ing ngendi wong-wong Rusia sing manggon ing negara liya iki lunga?! Mstislav duwe regu paling apik ing wektu kasebut lan dheweke ora lunga menyang layanan Yaroslav the Wise ...
              2. +2
                Desember 21 2012
                Kutipan: Beck
                Lha, apa kowe pura-pura cilik? Sawise kabeh, aku nulis kanthi jelas yen Lermontov ora ngenali prajurit lan Cossack minangka Rusia. Dheweke jelas nuduhake yen prajurit iku wong Rusia, lan Cossack dudu Rusia, nanging wong liya.

                Kutipan kanggo wong. Dheweke ora ngenali Cossacks lan prajurit. Iki cetha kanggo kabeh wong, minangka dina Gusti Allah. Nanging ing ngendi sampeyan nemokake oposisi "Cossacks lan Rusia" ing garis Lermontov?
                Kutipan: Beck
                Batu Khan ngrampungake penaklukan Rusia ing taun 1242. Kamus Turki-Arab ing Mesir ditulis taun 1245. Nanging sadurunge iku perlu wektu kanggo nyusun kamus. Iki kanggo kasunyatan sing antarane wong Turki tembung iki wis ana malah sadurunge invasi Batu. Inggih, institusi Cossacks dhewe wis ana ing antarane wong Turki wiwit jaman kuna, saiki ora ana sejarawan sing bisa netepake. Lan ing Rusia, tembung Cossack akrab, nanging mbok menawa ora akeh, malah sadurunge Batu.

                Beck, sampeyan tumindak kaya wong goblok saiki. Kita ngomong babagan tembung "Cossack" mung ing hubungane karo subethnos sing manggon ing sisih ngisor Don. Bener? Yagene aku kudu ngedol (ngapura yen ora sopan) etimologi lan afiliasi linguistik? Aku ora mbantah babagan iki.
                Nanging ing hubungan karo leluhur Cossacks modern, tembung iki wiwit digunakake akeh mengko. Ing kasus apa wae, yen sampeyan nggoleki sumber dokumenter, sampeyan bakal nemokake tanggal kaya abad 15-16.
                Mulane, aku takon maneh, apa kasunyatan iki nuntun sampeyan menyang pikiran? Yaiku: 14-15 abad - wektu nalika iki lan kabeh wilayah tetanggan tundhuk karo Tatar.
                Apa jeneng leluhur Cossacks sadurunge invasi Tatar?
                Kutipan: Beck
                Sadurunge nggawe tentara Siberian Cossack, Rusia wis pengalaman nggawe Don lan Terek - ing 1577 wilayah saka pasukan Cossack. Siberian digawe ing taun 1582.

                Apa maneh sampeyan sengaja nglewati tembungku liwat perhatian sampeyan? Utawa subconsciously? Yen dheweke pengin dhaptar kabeh, mula kelalen, paling ora, Yaik (Ural) Cossacks.
                Nanging aku ora nulis babagan iki. Coba nyekel pikiranku. Rusia wis kasil diadopsi dadi-disebut institusi saka Cossacks, kang, ing mratelakake panemume, iku salah siji saka konfirmasi saka Turkic asal saka Don Cossacks. Apa iki ora ateges yen kanthi cara sing padha bisa diadopsi saka bangsa Turki dening pro-Cossacks?
                1. Beck
                  0
                  Desember 21 2012
                  Kutipan: Navodlom
                  "Cossacks lan Rusia" ing garis Lermontov?


                  Ana sing macet. Aku mung ngomong sing, miturut presentation, Lermontov ora nyawiji prajurit lan Cossacks dadi siji wong. Iki prajurit Rusia, lan iki Cossacks, ing pangertèn sing padha ora Russian. Iki bisa ngomong yen ing wektu Lermontov Cossacks isih tetep sawetara fitur Asia.


                  Kutipan: Navodlom
                  Apa jeneng leluhur Cossacks sadurunge invasi Tatar?


                  Mungkin aku ora nandheske titik iki ing komentar utama. Nganti abad kaping 15, bangsa, wong Cossacks kaya kuwi ora ana. Institusi Cossacks umum kanggo wong Turki sing beda-beda. Institusi Cossacks ana ing antarane Pechenegs, lan ing antarane Polovtsians, lan antarane Khazars, lan antarane Naimans, lan antarane Dulats, lan antarane Kipchaks, lan antarane Argyns. Mung klompok Kypchaks enom utawa Argyns enom ninggalake desa ing panelusuran urip free lan petualangan, lan urip kapisah kanggo setahun utawa loro. Dikuwasani dening mburu, serangan ing wilayah jejer. Sawise nuduhake, padha bali menyang desane, nanging ora bebarengan. Sawetara lunga, liyane teka. Sing nuduhake wiwit urip normal ing desa. Minangka conto sing apik. Ilmuwan Rusia budhal ing perjalanan bisnis menyang Lingkaran Arktik. Sajrone perjalanan bisnis, dheweke dadi penjelajah kutub. Dheweke bali, ilmuwan liyane njupuk Panggonan lan uga dadi panjelajah kutub. Mulane, Cossacks ana ngendi manggon macem-macem suku Turkic. Lan ing Xinjiang, lan ing Irtysh, Lan ing pucuk gunung Kaukasus, lan ing Don, lan ing wilayah Segara Aral, lan ing Dnieper. Nanging ing abad kaping 15, thanks kanggo sultan Dzhanibek lan Giray, kolektif, umum, jeneng sauntara Cossacks dijupuk minangka ethnonym kabeh suku saka steppes Kazakhstan. Lan wong-wong Rusia sing mlayu menyang Don paling kamungkinan gabung karo Nogai Cossacks lan, amarga getih Slavic menang, pungkasane dadi sub-etnos Rusia. Kaya-kaya, sakperangan alesan, wong Georgia mlayu kanthi massal nyabrang pucuk Kaukasia, bisa gabung karo Chutur-Cossacks saka Turki Ciscaucasian.

                  Kutipan: Navodlom
                  Apa iki ora ateges yen kanthi cara sing padha bisa diadopsi saka bangsa Turki dening pro-Cossacks?

                  Yen sampeyan nganggep paragraf ndhuwur, mula ora ana pra-Cossacks. Sampeyan bisa ngomong babagan nalika institusi Cossacks muncul, nanging iki minangka pitakonan sing peteng.

                  Carane banjur, yen kita ora rampung bingung.
              3. +1
                Desember 21 2012
                Kutipan: Beck
                Ataman Yermak disewakake karo retinue dening pedagang Ural Stroganovs. Dheweke nyabrang gunung lan ngrebut ibukutha Khan Kuchum, Kashlyk. Ana siaran anyar ing saluran televisi Rusia "365". Ing kana, Yermak langsung disebut Turki ing layanan saka Stroganovs. Jeneng Ermek ing antarane wong Turki biasane diwènèhaké marang putra sing paling enom, amarga dheweke minangka hiburan kanggo wong tuwa sing wis tuwa. Terjemahan harfiah saka Ermek iku Fun.

                Apa versi liyane ditolak? Napa sampeyan ora seneng karo asal-usul Arkhangelsk? Ah, dakkira. Lha nek jenenge Ermolai, Yeremey kok luwih elek tinimbang Ermek?
                1. Beck
                  +1
                  Desember 21 2012
                  Kutipan: Navodlom
                  Apa versi liyane ditolak?


                  Ora ditolak. Inggih. yen ana Ermolai, banjur kok dheweke kudu digawe maneh menyang Yermak saiki. Yermak iki tbrok aku mung anggepan sandi. Nanging anggepanku dadi kepastian sawise nonton saluran sejarah Rusia "365", ing ngendi host kasebut nyebut dheweke minangka Turki tanpa tuduhan. Ing kana, para presenter uga ujar, aku ora ngerti apa sebabe, yen Yermak dhewe saka kulawarga bangsawan Tyumen, nanging kanggo sawetara alasan dheweke mlayu saka kono. Dheweke lunga menyang Cossacks. Banjur, karo bantuan saka Stroganovs bali, saliyane kanggo tugas utama, gadhah mbales pribadi. Mergo ngono. Saka ngendi dheweke entuk informasi iki, aku ora ngerti.
                  1. +3
                    Desember 24 2012
                    Kutipan: Beck
                    yen ana Ermolai, banjur kok dheweke kudu digawe maneh menyang Yermak saiki.

                    Pisanan, ora saiki. Yermak ditulis ing pungkasan abad kaping 16 lan ing abad kaping 17.
                    Nanging saka ngendi asale Timofeev patronymic? Aku ora ndemek ing sebutno jeneng Kristen Vasily. Bisa uga jeneng iki ditampa nalika dibaptis. Nanging kenapa kabeh sumber nekad nyebut dheweke Ermak Timofeev?
                    Vyacheslav Sofronov nyerat sing bisa njaluk patronymic jeneng godfather.
                    Nanging interpretasi sing kaya ngono nggawe aku dadi ragu. Yagene, ing kasus iki, patronymic sing ditampa nalika baptis ora digunakake bebarengan karo jeneng Vasily?
                    1. +1
                      Desember 24 2012
                      Iku Yermak Timofeyevich sing diarani kepala suku Cossack, sing melu ing Perang Livonia ing perang nglawan pasukan raja Polandia Stefan Batory.
                      Dheweke kasebut ing serat Pan Stravinsky lan Pan Golovchinsky (musim panas 1581).

                      Mesthi, ing dhuwur saka fame Yermak, iku bakal banget "ora trep" kanggo ngganti jeneng Vasily Timofeevich. Sanajan, minangka njamin Ruslan Skrynnikov, penulis sejarah wiwit nulis babagan tumindake mengko, 40-50 taun sawise kampanye.
                      Nanging ing wektu iku, Yermak wis njupuk Panggonan tenan ing Cossack dongeng, saka kang Chroniclers bener nulis bab tumindak Yermak.

                      Nanging ing taun 1581 cedhak Mogilev iku durung jeneng amba. Lan Polandia nulis "Yermak Timofeevich, Cossack Ottoman" ...
                      Ing kene, miturut pendapatku, ana sing kudu dipikirake lan pikiran sing luwih cerah tinimbang kita. Dadi aja nganti dipotong pundhak.
                      1. Beck
                        -1
                        Desember 24 2012
                        Kutipan: Navodlom
                        Iku Yermak Timofeyevich sing diarani kepala suku Cossack, sing melu ing Perang Livonia ing perang nglawan pasukan raja Polandia Stefan Batory.


                        Kasunyatan sing Yermak melu ing Perang Livonia - kasunyatan kondhang. Ngelingi squeamishness saka roh Rusia, iku isih durung cetha kok Yermolai kudu digawe maneh menyang Yermak kafir. Lan maneh. Wong Turki ora ngucapake patronymics. Mung yen perlu dibedakake karo liyane, contone Bulat Temir uly - yaiku Bulat putrane Temir. Lan yen luwih, banjur perlu jeneng simbah, simbah, lsp. Ing mentalitas Rusian, kanggo nuduhake rasa hormat, perlu kanggo nambah "tanah air" - patronymic - kanggo jeneng. Dadi patronymic Timoveevich ditambahake ing Basurman Yermak. Yen katon lurus, ora menyang desa, ora menyang kutha.

                        Saiki aku ora kelingan. Nanging piye wae dheweke nuduhake ing "kothak" gambar artis Rusia, misale jek, ing abad 18-19. Ing kana, Yermak ditampilake ing pikirane, sadurunge kampanye, lungguh ing meja. Dadi ora ana sandhangan Rusia ing dheweke, kabeh sandhangan saka jinis oriental.

                        Lan luwih apik. Aku ora ngerti babagan sampeyan ing Moldova, nanging saluran TV kita duwe situs web dhewe. Dadi, ing situs web saluran televisi sajarah Rusia "365" sampeyan kudu nemokake arsip program lan nonton program babagan Yermak. Ing ngendi para presenter Rusia nggoleki kuburan Yermak, cedhak Tyumen, dheweke langsung nelpon Yermak minangka Turki, nalika menehi kabeneran.
                      2. +2
                        Desember 24 2012
                        Kutipan: Beck
                        Kasunyatan sing Yermak melu ing Perang Livonia - kasunyatan kondhang. Ngelingi squeamishness saka roh Rusia, iku isih durung cetha kok Yermolai kudu digawe maneh menyang Yermak kafir.

                        Lan maneh, ora umum ing jaman kasebut nggambar ulang jeneng Ortodoks kanthi cara "Besermenian".
                        Aku condong menyang kasunyatan sing ana bantahan kanggo versi beda. Lan papan kelairan Yermak wis "ditemokake" sawetara. Bakal aneh banget yen njupuk teori saluran 365 babagan iman mung amarga luwih disenengi. Semono uga kosok baline.
                      3. Beck
                        0
                        Desember 24 2012
                        Kutipan: Navodlom
                        aneh banget kanggo njupuk teori saluran "365" babagan iman mung amarga luwih disenengi


                        Dheweke dudu apa sing dikarepake. Kanggo kabeh urip sadar, jeneng Ermak ora pas karo jeneng Slavic. Kaya mangkono iku. Saka sisih Slavia, iku ora bisa diterangake. Banjur gambar seniman Rusia narik kawigatenku. Where ing Ermak ora mung sandhangan oriental, nanging uga forelock saka tengah makutha. Lan forelock kuwi minangka gaya rambut kuno wong Turki sanajan sadurunge invasi Batu. Ana macem-macem varieties. Utawa forelock ing makutha, utawa bang ing ngarepe makutha. Ana uga kepangan saka candhi, lan sirah liyane dicukur. Nanging kabeh iki mung inconsistencies pribadi. Lan saiki saluran TV Rusia mung ngonfirmasi anggepanku, nyatakake bukti dhewe yen aku ora bakal bisa nemokake. Lan iki minangka saluran Rusia sing sampeyan ora bisa curiga babagan Russophobia, nanging ana obyektivitas.

                        Sampeyan ngomong babagan macem-macem versi. Mesthi wae, nanging sing paling jelas yaiku Yermak minangka wong Turki.

                        Inggih, mbokmenawa, bakal ana liyane perivanie saka kosong kanggo kosong. Yen sampeyan ora pengin ngenali sejarawan Rusia saluran "365", iku bisnis sampeyan.
              4. stroporez
                +1
                7 May 2013
                ...... lan nyopir dina iku, menyang ibukutha Kyiv, jenis Cossack Ilya Muromets ......"
            4. Marek Rozny
              0
              Desember 20 2012
              1) Aku duwe akeh literatur pra-revolusioner ing Cossacks ing komputerku. meh kabeh ditulis dening Cossacks lan diklaim yen Cossack pisanan minangka steppes Turkic, kalebu. "Kyrgyz-Kaisaki". kesed banget kanggo ngowahi file PDF dadi format sing bisa disalin-tempel tanpa masalah, mula aku mung menehi saran kanggo ndownload buku-buku pra-revolusioner ing Cossacks saka sumber sing kasedhiya. Inggih, kasunyatan sing saiki Cossacks rampung nolak hubungane karo Turki bisa dingerteni. sawise 1920s, nimbang ana longkangan ing memori sajarah. Cossacks modern ora ngerti apa-apa, padha pamer lan pamer liyane, kaya ing karnaval. Saka wong-wong mau kaya Cossack, kaya aku ballerina. Aku ngadili dening TV lan lokal Astana Cossacks. Senajan chests sing notabene mengilap saka medali kelangan :)))) Lenin khusus rotted Cossacks, lan Perang Donya II numpes Cossacks minangka kelas rampung.
              2) Babagan agama. Maneh, ing dhaptar pasukan Cossack (aku biasane katon ing VHF, OKV lan SV) tansah ditulis babagan komposisi agama saka Cossacks. Sebagéyan gedhé wong Ortodoks biasa, lan ana sawetara wong sing pracaya Lawas. Malah ana luwih akeh Muslim ing antarane Cossacks. Ana tansah akeh Old pracaya (contone, ing KZ), nanging padha nyoba kanggo tetep adoh saka kabeh wong, kalebu. lan saka Cossacks.
              3) Babagan basa. Kaping pisanan, Tsar komunikasi karo Cossacks liwat Ordo Ambassadorial (Kamentrian Luar Negeri, ing tembung liyane), lan jeneng Turkic penerjemah (!) Disebutake, sing nindakake komunikasi antarane Moscow lan Cossacks. Banjur, miturut Romanovs (ing Catherine) ditanggepi dekrit, miturut kang, supaya dadi Cossack, iku perlu kanggo ngerti basa Rusia. Essno, lan karya kantor karo Rusia saiki ing Rusia. Nanging, ing kasunyatan, miturut recollections contemporaries, Cossacks seneng ngomong "Tatar" ("ing Kyrgyz"), ora ing layanan, nanging ing ngarep, apa ing Kaukasus, ing Don, utawa ing tapel wates karo. wong Kazakh. Wicara Turkic diarani "basa ngarep" dening meh kabeh kontemporer.
              Ing ngisor iki sawetara conto:
              "Ing Semipalatinsk administrasi regional nyathet "... Cossacks ... ngomong ora mung karo Kyrgyz, kang bakal cukup dingerteni, nanging uga ing antarane piyambak ing Kyrgyz ... Bocah-bocah cilik saka Cossacks - lan padha nganggo Kyrgyz."
              F. Usov wrote: "... Meh kabeh Cossacks saka Gorka lan Irtysh baris nggunakake basa Kyrgyz asring banget ing obrolan ..."
              G. Potanin ing "Cathetan ing Host Siberian Cossack": "Basa Kyrgyz ora mung ora diabaikan, nanging dianggep basa lisan"; "... lan Cossack ing kene (ngomongake desa Koryakovskaya) ... ing omahe. urip dheweke luwih seneng basa Kyrgyz tinimbang dhewe ... "
              Ing artikel liyane, dheweke nulis: "... Meh kabeh populasi nganggo basa Kyrgyz... Ora mung wanita Cossack biasa, nanging uga wanita enom Cossack ngobrol ing Kyrgyz iki. Sampeyan bakal krungu basa Kyrgyz ing endi wae: ing obrolan sing tenang babagan jatah hay, sing ditindakake dening wanita Cossack sing lungguh ing gundukan; ing obrolan kusir sibuk ing stasiun cedhak kreta pejabat liwat; kadhangkala malah ing pengadilan, amarga ing antarane Cossack lokal ana wong sing nyritakake kasus kasebut kanthi luwih rinci ing Kyrgyz tinimbang ing Rusia.. Dheweke nyritakake lelucon babagan kepala desa sing ing laporane nyimpang saka basa Rusia lan mungkasi laporan kasebut ing Kyrgyz. Ing desa Belokamennaya ana salah siji perwira sing ngerti basa Kyrgyz lan adat hukum Kyrgyz kanggo sempurno kaya wong Kyrgyz teka menyang dheweke kanggo nuntut; wong Kirghiz nyebat dheweke "bii-baibiche", i.e. hakim wadon.
              Grebenshchikov, "Uba Cossacks": "Dadi fasih ing basa Kyrgyz, padha kerep nganggo Kyrgyz ing antarane piyambak."
              "URAL COSSACKS ON THE SURA RIVER" (Crita saka Kapten Vladimir Alexandrovich Timofeev): "Dheweke (Cossacks - komentarku) padha rewel, jelas yen dheweke lagi nyiapake apa-apa, nanging kanthi rahasia saka aku, wiwit nalika aku nyedhaki dheweke wiwit. kanggo ngomong ing antarane piyambak ing Kyrgyz".
              Lan aku mung ditarik saka Internet ing 5 menit.
              1. +2
                Desember 21 2012
                Kutipan saka Marek Rozny
                Aku duwe akeh literatur pra-revolusioner ing Cossacks ing komputerku. meh kabeh ditulis dening Cossacks lan diklaim yen Cossack pisanan minangka steppes Turkic, kalebu. "Kyrgyz-Kaisaki". kesed banget kanggo ngowahi file PDF dadi format sing bisa disalin-tempel tanpa masalah, mula aku mung menehi saran kanggo ndownload buku-buku pra-revolusioner ing Cossacks saka sumber sing kasedhiya. Inggih, kasunyatan sing saiki Cossacks rampung nolak hubungane karo Turki bisa dingerteni. sawise 1920s, nimbang ana longkangan ing memori sajarah. Cossacks modern ora ngerti apa-apa, padha pamer lan pamer liyane, kaya ing karnaval.

                Apa aku sih - aja kesed kanggo njaluk kenalan karo apa ngumpulake bledug ing komputer. Aku piye wae uga pumped munggah Bunch saka buku bab Cossacks, sanadyan aku ngatur kanggo golek djvu kalebu (guyon, kancaku), nanging kanggo maca kasebut kanthi teliti, - tangan ora tekan. Lan putrane njupuk lan dicopot. Mungkin sampeyan bakal uncalan ing saperangan kutipan-kutipan konfirmasi versi?
                Kutipan saka Marek Rozny
                Babagan agama. Maneh, ing dhaptar pasukan Cossack (aku biasane katon ing VHF, OKV lan SV) tansah ditulis babagan komposisi agama saka Cossacks. Sebagéyan gedhé wong Ortodoks biasa, lan ana sawetara wong sing pracaya Lawas.

                Jebule ora digoleki. Aku ora bakal linger ing Ural, Siberian, Orenburg utawa Transbaikal Cossacks. Padha penganut ardent saka Ortodoks kuna lan tampi kabeh wong sing mlayu saka oppression.
                Nanging amarga kita ngomong babagan Don, mangga maca:
                - 1687 Ataman Frol Minaev dibuwang ing Cherkassk. Donets njaluk bali menyang ritus lawas. Iki diterusake karo ekspedisi punitive sing dipimpin dening Pangeran Golitsyn supaya bisa nyenengake wong sing ora marem.
                Ing Don, uga ing saindhenging Rusia, para Percaya Lawas ditindhes. Gereja-gereja Old Believer ditutup kanthi paksa. Akeh Don Cossacks condong menyang UNITY (waca babagan yen sampeyan kasengsem).
                Nanging (wis ing 1805), kanggo nanggepi petisi saka Cherkasy Old Believers, Uskup Arseny saka Voronezh lan Cherkasy nyerat:
                "Tulis babagan sikap iki saka aku marang master tentara Don, ataman, letnan jenderal lan cavalier Matthew Ivanovich Platov.
                Wiwit pasukan Donskoy kabeh pedunung manggon ing hak-hak khusus lan paling saka wong-wong mau ing layanan militèr, lan kutha Cherkassk ditransfer menyang panggonan liyane - banjur ora bakal ana oppression ing bagean saka hak-hak lan layanan. saka kegilaan negara - yen diijini dening tentarane dadi candhi Old Believer "

                Saka jawaban Platov:
                "... Ndhuwur kabeh, pamrentah, babagan panjaluk saka His Grace Methodius Uskup Voronezh lan Cherkassy, ​​adhedhasar Keputusan Sinode Governing ing 796, nggawe instruksi sing ketat ing departemen militer babagan ora mbangun ing ngendi wae, ing salah sawijining desa kasebut, kapel dilarang lan supaya ora ana sing bakal teka, dheweke ora wani mlebu kanthi panyuwunan marang Pandhita Kanan ... "

                Aku bakal ngomong luwih akeh - tentara Cossack pisanan ing Kuban diatur saka Cossacks-Old Believers sing ninggalake Don ing taun 1690-an.
                1. +3
                  Desember 21 2012
                  Kutipan saka Marek Rozny
                  "Ing Semipalatinsk administrasi regional nyathet "... Cossacks ... ngomong ora mung karo Kyrgyz, kang bakal cukup dingerteni, nanging uga ing antarane piyambak ing Kyrgyz ... Bocah-bocah cilik saka Cossacks - lan padha nganggo Kyrgyz."
                  F. Usov wrote: "... Meh kabeh Cossacks saka Gorka lan Irtysh baris nggunakake basa Kyrgyz asring banget ing obrolan ..."
                  G. Potanin ing "Cathetan ing Host Siberian Cossack": "Basa Kyrgyz ora mung ora diabaikan, nanging dianggep basa lisan"; "... lan Cossack ing kene (ngomongake desa Koryakovskaya) ... ing omahe. urip dheweke luwih seneng basa Kyrgyz tinimbang dhewe ... "

                  Lan ing kene kita teka menyang sing paling menarik.
                  Kasunyatane yaiku komposisi ètnis Cossacks sing manggon saka Urals menyang Timur Jauh luwih homogen tinimbang karo Don Cossacks sing padha. Meh 9/10 saka Siberian Cossacks padha Rusia. Sampeyan bisa verifikasi dhewe kanthi maca materi sing cocog.
                  Iki sepisan maneh nandheske yen basa Cossacks utamané dipengaruhi dening lingkungan, bangsa lan bangsa saubengé. Umume padha dipotong saka Rusia.
                  Sampeyan kudu ngakoni manawa kasunyatane bisa ditemokake dening kuping utawa mungkasi teori Turki babagan asal-usul Cossack.
                  Aku mbaleni: ing teori asal saka Cossacks, sing sampeyan tindakake, ana akeh titik lemah. Sampeyan lan Beck umume ora ana dhasar. Nglumpukake materi tinimbang ngrujuk menyang Senkevich lan saluran TV "365".
                  1. Marek Rozny
                    0
                    Desember 21 2012
                    nggih. Mayoritas pasukan Cossack sing kasebut wis kapérang saka Rusia. Aku ora mbantah iki, luwih-luwih, aku nulis babagan iki ing topik liyane, lan ing kene aku nulis manawa akeh Cossack iki yaiku Ortodoks, lan dudu Muslim utawa Percaya Lawas. Aku nandheske yen sanajan ing abad kaping 19 basa Turkic minangka basa utama Cossacks iki ing saben dinten, lan nandheske yen sanajan ing wektu mengko 100% Slavic Cossacks kena pengaruh Turkic gigantic, sing malah ngandika Turkic ing ngarep, banjur. apa sing bisa kita pirembagan babagan wektu lair saka sing diarani. "Russian" Cossacks ing Dnieper lan Don ing tengah khanates Turkic! Sub-etnos iki luwih cedhak karo wong Turki tinimbang wong Slavia ing kabeh ciri etno-budaya, sanajan ing jaman Kekaisaran Rusia sing dibentuk. Apa Slavic babagan wong-wong mau? agama? Dadi, wong Yakut uga Ortodoks. Kaya Chuvash. Inggih, kasunyatan bilih Polovtsy lan malah Kazakhs ing abad kaping 19 sacara massal diowahi dadi Ortodoks uga dudu rahasia (cabang Kyrgyz saka Gréja Ortodoks Rusia ngaku nganti setengah yuta wong Kazakh dibaptis wiwit pertengahan abad kaping 19. nganti wiwitan tanggal 20).
                    Apa liyane Slavic ing budaya? Apa sing wis diwiwiti? Dadi iki kedadeyan bubar. Lan sadurunge, Cossacks urip sacara eksklusif dening breeding sapi. Aku ora bakal ngomong maneh yen "Kyrgyz-Kaisaks" uga kenal karo tani lan nyebar gandum lan millet ing steppe Kazakh kanthi jumlah minimal.
                    Malah 100% wong Rusia, dadi Cossack, kanthi cepet dadi klompok ètnis sing nganggo basa Turki. Lan kedaden ing kabeh panggonan. Malah Don Cossacks ing abad kaping 20 - iku bakal katon luwih Rusian saka liyane saka Cossacks - malah sing ing panggangan Sholokhov "bursaks" ora dingerteni kanggo wong Rusia lan numpak jaran "gedhe". Ing endi "Rusia" Don Cossack dumadakan wis panggang baursaks ing ngarep - jajanan favorit saka Kazakhs adoh? Yagene jaran cilik iki cedhak karo Donets Rusia - "gedhe", sing bisa dingerteni kanggo wong Kazakh, nanging ora kanggo wong Rusia?
                    Apa fakta sing sampeyan usulake kanggo ngenali? Apa wong Turki kena pengaruh Cossack? Inggih, Duc, lan sapa sing mbantah iki, kajaba wong Rusia?
                    Utawa kasunyatan sing Cossacks ndudhuk dugouts dianggep minangka tandha non-Turkishness? Lan sing dugouts minangka tandha saka Slavisme? Omah Slavik sing khas?
                    Apa sampeyan wis nyoba kanggo gawe uwong yakin Kazakhs sing Cossack duwe Cossack Circle unik? Dadi, dheweke ana ing antarane wong Kazakh nganti revolusi.
                    Ora seneng sebutno Senkevich? Dheweke mesthi melu politik, nanging dheweke pancen ahli babagan urip Polandia, Ukrainia, "Tatar". Apa sampeyan yakin maca? Apa sampeyan mbayar manungsa waé kanggo carane dheweke njlèntrèhaké ing rinci malah fitur etno-budaya paling cilik? Sholokhov uga dudu sejarawan, nanging ora ana sing mangu-mangu, minangka ahli budaya Cossack ing abad kaping 20. Tolstoy uga panulis, dudu sejarawan. Nanging saka dheweke kita narik akeh babagan jaman kasebut.
                    Posisi Rusia ing masalah asal usul Cossacks prasaja: "Ora bisa!" Amarga Rusia, sing wis meh satus taun ora weruh Cossacks nyata, digunakake kanggo makili wong-wong mau minangka rollicking Grigory Melentyev utawa driver traktor Kuban. Alami, ing gambar video iki ora ana apa-apa Turkic sing misuwur. Kanggo dangu aku ora ngandel yen ing Perang Donya II atusan ewu wong Soviet njabat ing Wehrmacht. Dheweke yakin manawa iki minangka "upaya nulis ulang sejarah" lan manawa kasus kasebut diisolasi. Mangkene carane kita dibesarkan - ing sekolah, ing bioskop, ing preian - prajurit Soviet ora bisa dadi pengkhianat. Mung bubar aku nyadari gedhene masalah iki.
                    Banjur dheweke wiwit ngandhani Rusia yen Melentiev iku wong Kazakh! Mesthi bakal katon kaya omong kosong. Lan babagan Cossack kita lan "Kyrgyz" sing sipit? Inggih, kabeh liyane disapu miturut prinsip: "Iki ora bisa!" Iki minangka argumen utama.
                    1. +2
                      Desember 21 2012
                      Kutipan saka Marek Rozny
                      Ora seneng sebutno Senkevich? Dheweke mesthi melu politik, nanging dheweke pancen ahli babagan urip Polandia, Ukrainia, "Tatar". Apa sampeyan yakin maca?

                      Sayangku, isih ing umur remaja. Lan aku malah ora isin amarga ora narik aku maca maneh.
                      Kutipan saka Marek Rozny
                      Apa fakta sing sampeyan usulake kanggo ngenali? Apa wong Turki kena pengaruh Cossack? Inggih, Duc, lan sapa sing mbantah iki, kajaba wong Rusia?
                      Utawa kasunyatan sing Cossacks ndudhuk dugouts dianggep minangka tandha non-Turkishness? Lan sing dugouts minangka tandha saka Slavisme? Omah Slavik sing khas?

                      Aku nulis babagan Don, dudu Cossacks (ndeleng kirimanku ing ndhuwur). Lan ora mbantah pengaruh budaya Turki ing budaya Don Cossacks. Uga pengaruh budaya saka dataran tinggi Kaukasia ing Kuban, Terek Cossacks. TAPI ora luwih! Sampeyan ngomong babagan asal lan warisan langsung. Menehi paling siji tembung saka mine sing ngandika liyane. Lan maca maneh komentar sampeyan uga.
                      Ngomongake ukara sampeyan:
                      Kutipan saka Marek Rozny
                      Babagan basa. Kaping pisanan, Tsar komunikasi karo Cossacks liwat Ordo Ambassadorial (Kamentrian Luar Negeri, ing tembung liyane), lan jeneng Turkic penerjemah (!) Disebutake, sing nindakake komunikasi antarane Moscow lan Cossacks. Banjur, miturut Romanovs (ing Catherine) ditanggepi dekrit, miturut kang, supaya dadi Cossack, iku perlu kanggo ngerti basa Rusia.

                      Punika kasunyatan aneh babagan dialek Kuban Cossacks:
                      Sampeyan kudu ditambahake yen pemain lagu Segara Ireng, minangka aturan, "ngomong" ing Kuban, akeh sing ngerti lan seneng karo puisi T.G. Shevchenko, nanging basa Ukrainia modern lan basa sastra dianggep rada reservedly lan asring ngakoni yen akeh tembung kang ora dimangerteni. Kajaba iku, sawetara pemain sing luwih tuwa kandha yen "basa Ukrainia dadi padha karo T.G. Shevchenko. Todi vin buv iku "bener", lan teper yogo banget pierced ing cara kulon, sho vin wis dadi wong liyo lan dingerteni"
                    2. +2
                      Desember 21 2012
                      Kutipan saka Marek Rozny
                      nggih. Mayoritas pasukan Cossack sing kasebut wis kapérang saka Rusia. Aku ora mbantah iki, luwih-luwih, aku nulis babagan iki ing topik liyane, lan ing kene aku nulis manawa akeh Cossack iki yaiku Ortodoks, lan dudu Muslim utawa Percaya Lawas.

                      Banjur apa nulis bab kasunyatan sing Siberian Cossacks ngandika meh istimewa Tatar utawa Kyrgyz, amarga sampeyan nggunakake kasunyatan iki minangka bukti asalé?
                      Sampeyan mbantah dhewe lan sampeyan ora weruh.
                      Dear, Para Percaya Lawas minangka Ortodoks sing sejati. Dadi diarani - DREVLE-Orthodox. Lan luwih nyata, amarga padha netepi imane simbah, tanpa nampa reformasi Nikon.
                      Kutipan saka Marek Rozny
                      Malah 100% wong Rusia, dadi Cossack, kanthi cepet dadi klompok ètnis sing nganggo basa Turki. Lan kedaden ing kabeh panggonan. Malah Don Cossacks ing abad kaping 20 - iku bakal katon luwih Rusian saka liyane saka Cossacks - malah sing ing panggangan Sholokhov "bursaks" ora dingerteni kanggo wong Rusia lan numpak jaran "gedhe". Ing endi "Rusia" Don Cossack dumadakan wis panggang baursaks ing ngarep - jajanan favorit saka Kazakhs adoh? Yagene jaran cilik iki cedhak karo Donets Rusia - "gedhe", sing bisa dingerteni kanggo wong Kazakh, nanging ora kanggo wong Rusia?

                      Pranyata supaya dadi 100% Tatar, cukup kanggo wong Rusia kanggo panggangan masakan Tatar lan jeneng jaran ing Tatar?
                      Ngapunten, nanging iki omong kosong.
                      Ing sumber Rusia, jaran balapan asli saka getih oriental asring diarani ARGAMAKS (saka Tatar). Nanging apa para pangeran, sing lungguh ing argamak, dadi klompok ètnis sing nganggo basa Turki saka iki?
                      1. +1
                        Desember 4 2014
                        Wong-wong iki ora nandhang logika.
                        Sajarah kanggo wong-wong mau, kaya kreta, ing ngendi wae aku pengin, aku nguripake.
                        Ora ana sing paling penting, pamikiran ilmiah, kudu dilatih nganti pirang-pirang taun.
                        Grab kuotasi saka Gentleman padha sing wis boten apa karo sajarah lan pour kiwa lan tengen. Cukup lan gampang. Saiki wis akeh.
                        Luwih elek yen ditindakake dening priyayi-priyayi kang wis kabukten, kaya dene dhokter ilmu sejarah. Contone, Danilevsky, klompok ètnis saka panangkaran Babil, sing utamané asring dikarepake ing situs, ora tiba kanggo jeneng: "Planet Rusia". Planet iki rada anti-Rusia.
                        Lan yen sampeyan pengin gawe uwong yakin iki gentlemen-sejarawan karo logika, iku muspra, padha ora ngerti apa iku.
                        Fakta ilmiah, logika, diganti karo iman.
              2. +3
                Desember 21 2012
                Kutipan saka Marek Rozny
                sing saiki Cossacks rampung nolak hubungane karo Turki - iki bisa dingerteni. sawise 1920s, nimbang ana longkangan ing memori sajarah.


                Mungsuh negara kita ing perang XIX - awal abad XX. asring kabeh wong Rusia diidentifikasi karo Cossack. Ing abad rong puloh nyoba kanggo neliti asal-usule miturut kekhasan leksikon, adat istiadat - contone, Cossacks dikurangi dadi cabang tentara, kavaleri cahya, sing disimpulake yen asale saka Tatar. Ana uga teori "bangsa Cossack sing kapisah". Ensiklopedia Oxford nemtokake:
                "Klompok kelas etno sing dumadi saka Rusia lan sawetara bangsa Rusia liyane; keturunan wong sing mlayu saka Polandia lan Muscovy amarga buron agama, uga petani sing nyingkiri pajak lan tugas feodal"
                . Tembung Basa Inggris iki duwéni teges kang mèh padha utawa teges kang padha jibles karo «adventurers» lan klebu bangsa paramasastra kang padha.

                , ing antarane Cossack uga ana definisi dhewe: "The Cossacks minangka paseduluran saka wong sing digabungake dening negara khusus pikiran lan eling, moralitas lan moralitas"
        3. +4
          Desember 20 2012
          Negara kekaisaran Rusia nggawe, pisanan kabeh, kekaisaran, kesadaran diri Rusia, lan banjur "getih". Kuwi kekuwatane Kekaisaran. Ora kode genetik. Aku dhewe Rusia lan aku ngerti wit kulawarga wiwit abad kaping 17. Nanging ora ngganggu aku, nanging, sebaliknya, aku seneng, menehi inspirasi lan bangga marang para leluhur, sing bisa ngreksa Kekaisaran luwih suwe tinimbang bangsa liya. Lan utamane amarga ora adhedhasar antropologi, nanging kesadaran diri, identifikasi diri warga lan subyek.
          1. 0
            Desember 20 2012
            Kutipan saka ikrut
            . Aku dhewe Rusia lan aku ngerti wit kulawarga wiwit abad kaping 17.

            Iki apik, tegese sampeyan durung kesel dening para bangsawan.
            Jeneng kulawarga Biryukov menarik, ternyata iki keturunan Biryuk Khan, utawa budak, dheweke ngandhani babagan "MIR".
            kene sing menarik.
            Andrei Yuryevich Bogolyubsky (d. 29 Juni 1174) - Pangeran Vyshgorodsky (1149, 1155), Dorogobuzhsky (1150-1151), Ryazansky (1153), Grand Duke Vladimirsky (1157-1174). Putra Yuri Vladimirovich (Dolgoruky) lan putri Polovtsian, putri saka Khan Aepa Osenevich.
      2. Marek Rozny
        0
        Desember 20 2012
        Aku pancen setuju karo kabeh. Siji-sijine sing tansah ngganggu aku yaiku tangisan "hurrah". Iku misale jek sing kabeh bener ing makna - "ngalahake! Piss!" Nanging misale jek kanggo kula sing "hurrah" uga bisa teka saka liyane cukup umum perang nangis saka steppe dwellers "aruakh!" Sampeyan, minangka wong Kazakh, ngerti apa tegese tembung iki, lan sampeyan ngerti yen wong Kazakh nggunakake tangisan iki bebarengan karo panggilan umum. Ing serangan jaran, tangisan "aruaaaaaah" kaya ... "hooray!" Coba bengok-bengok tembung iki, lan mbayangno kanca-kancamu uga nguwuh-uwuh iki ing ndhuwur paru-paru. Sampeyan bisa uga yen Slavs ngadopsi tangisan iki nalika krungu - "hurrah". Lan saka ing kono wis migrasi menyang basa Eropa - "Hurra!" lan opsi liyane.
        Utawa mungkin Rusia umume nyampur loro panggilan - "ur!" lan "aruah!".
        1. Oidsoldier
          +1
          Desember 20 2012
          Bisa uga ora sakabehe ilmiah, nanging kanggo aku dhewe aku ndeleng panjelasan babagan munculé tangisan "Hurrah" ing film (aku ora ngelingi jeneng) ing wektu sing angel, nalika wong Rusia ngusir Polandia, padha bengok-bengok. "KAnggo RUSIA", nanging muni - "URA".
      3. +2
        Desember 20 2012
        Beck. Sampeyan "+" kanggo komentar. Wicaksana banget. Aku ora mikir wong kudu gelo. Miturut cara, unit tempur ing tentara Petlyura ing Ukraina ing awal abad kaping XNUMX diarani "kuren". Soko kaya batalion utawa resimen. Minangka pakurmatan kanggo tradhisi lawas. Sing lucu, malah ana kurin Yahudi (disebut "zhy..dovsky").
    2. +1
      Desember 20 2012
      Iki, sajrone jam, dudu Gireys sing banjur manggon ing Crimea?
      1. Beck
        -1
        Desember 20 2012
        Kutipan saka ikrut
        Iki, sajrone jam, dudu Gireys sing banjur manggon ing Crimea?


        Ora. Girey saka steppe Kazakh taun 1459 ora ana hubungane karo Girey Krimea. Mung jeneng sing padha. Contone, Catherine 2 Agung lan Catherine de Medici.
    3. +1
      Desember 21 2012
      Beck (1) Wingi, 13:30
      Tembung ҚAZAKH asale saka basa Turkik...
      -------------------------------------------
      Apa ora bisa dibantah, kepiye cara ngirim? Ana versi liya saka asal saka tembung iki.
      Contone, sejatine tembung Slavik: DONGENG, SKAZ, DONGENG, DONGENG, SHOW, STORY, SHOWING, SHOW - sumber kabeh keragaman yaiku suku kata Slavik kuno "KAZ", tegese transmisi pesen kanthi lisan utawa lisan. wangun dicithak, uga ing wangun gambar, tumindak proses.
      Mangkono, "Cossack" kanggo nuduhake, nduduhake kuwalitas militèr paling apik: wani, fearlessness, kekuatan lan latihan, kang kacathet ing akeh cathetan kuna saka epos Russian lan komentar ing wong-wong mau, kaya tembung "Cossack" dhewe, dening cara.
      Aku versi iki nduweni hak kanggo urip.
      1. Beck
        +2
        Desember 21 2012
        Quote: kosopuz
        Tembung ҚAZAKH asale saka basa Turkik...---------------------------------------- ------------ Apa ora bisa dibantah, carane ngirim?


        Iki dudu aku sing ngirim. Aku wong tuwa, dadi aku ora bisa menehi link. Awit aku ora njupuk apa sing ana ing sirahku saka pranala, nanging nalika aku maca lan mesthi aku ngelingi kabeh penulis lan aku ora bisa nunjukake kaca karyane.

        Nanging, yen sampeyan nyumerepi teori linguistik lan linguistik, sampeyan mesthi bakal nemokake manawa tembung kanthi rong uvular Қ ing pungkasan, contone ҚазаҚ, minangka aturan kanggo mbangun wicara Turkik lan dudu Slavik.
  10. +1
    Desember 20 2012
    Cossack Ortodoks diikat karo Circassians (Muslim) kanthi benang putih Artikel kasebut setengah bebener - setengah goroh.
  11. +2
    Desember 20 2012
    Aku babar pisan ora ana gandheng cenenge karo artikel-artikel kaya ngono. Panulis mung nglumpukake pirang-pirang publikasi, artikel-artikel dadi siji-sijine. Ing wektu sing padha, dheweke malah ora kesel mutusake dhewe babagan gagasan pokok sing dikarepake. ngirim menyang maca. Publikasi kanggo kepentingan publikasi. Utawa, minangka pilihan, reworking artikel , karo pass liwat program "Advego Plagiatus" (ing Latin, iku wegah ngetik, sapa menowo iki bakal ngerti) .
  12. +2
    Desember 20 2012
    Ya, gropyokan misuwur Mamontov nuduhake nilai pertempuran unit Cossack. Komandan nalika nyerang Tentara Sukarelawan Kaukasia, Letnan Jenderal Wrangel, Pyotr Nikolaevich nulis babagan serangan Mamontov kaya ing ngisor iki [4]:
    "Jenenge Jendral Mamontov ana ing lambe saben wong. Lingkaran militèr Don kanthi hormat ngurmati dheweke, koran-koran diisi rincian serangan kasebut.
    Aku dianggep tumindak Jendral Mamontov ora mung kasil, nanging cetha pidana. Duwe penetrated konco garis mungsuh, ing tangané massa gedhe saka kavaleri banget, kang ora mung ora nggunakake kaluwihan saka posisi, nanging cetha nyingkiri perang, kabeh nalika nyingkiri tabrakan.
    Resimen Jenderal Mamontov bali kanthi beban rampasan gedhe ing bentuk komplotan ternak sapi, gerbong pabrik lan sembako, meja lan perak gereja. Teka ing ngarep unit kita, Jendral Mamontov ngirim salam marang "Don pribumi" lan ujar manawa dheweke nggawa "Don Tenang" lan "sederek lan kanca ... hadiah sing sugih." Banjur teka dhaptar "hadiah", kalebu utensils pasamuwan lan chasubles. Telegram iki ditampa dening kabeh stasiun radio. Dheweke ora bisa nanging dikenal ing markas Panglima Agung.
  13. Marek Rozny
    0
    Desember 20 2012
    Umumé, bakal luwih gampang kanggo Rusia yen tetep divisi suku, kaya wong Asia (Turki, Mongol, Korea, Jepang, Afghan). Banjur bakal ana masalah sing luwih sithik ing sejarahe.
    Vasya Ivanov bakal ngomong, Aku saka kulawarga Drevlyane, subgenus saka Vasilkovsky. Leluhurku padha perang ana ing kana, ing babad iki lan kaya mengkono ditulis babagan kulawargaku. Ing epik "Mikhailo the Bogatyr lan Perang karo Pechenegs" disebutake jeneng leluhurku Semyon Kozhevnik, sing mrentah resimen Drevlyans ...
    Lan nalika ora ana divisi dadi klan, mula angel mbayangno sejarahe bangsa sampeyan kanthi jelas. Malah wong-wong Jerman lan wong-wong sing ngerti sing teka saka tanah apa padha teka saka, lan mulane sajarah wong sing bisa cetha wikan sawetara abad kepungkur. Lan ora ing abstrak "Rusia perang nglawan Mongol." Ing wektu sing padha, Vasya Ivanov alamiah duwe kesalahpahaman nalika dumadakan dadi ora kabeh yogurt padha, sing sawetara "Mongol" wis perang ing sisih Dmitry Donskoy utawa Alexander Nevsky, lan sawetara warga Rusia sing ketoke asli. metu kanggo dadi ing sisih wong liyo ing umum , malah sak Peperangan Kulikovo. Wis pirang-pirang taun, topik iki wis disedhiyakake kanthi cara sing disederhanakake sing saiki perlu kanggo sawetara generasi kanggo nyerna informasi kasebut.
    Tangi Kazakh utawa Buryat sing mabuk ing wayah wengi lan takon sapa leluhure - dheweke bakal nyritakake babagan jinise wiwit panemuan roda. Ing sawetara panggonan, kanesh, dheweke bakal ngapusi utawa bingung, banjur kabeh bakal luwih utawa kurang ngomong yen mengko, mriksa maneh ing sumber utama sajarah, sampeyan bakal kaget karo konsep "memori wong".
    1. +3
      Desember 20 2012
      Kutipan saka Marek Rozny
      Umumé, bakal luwih gampang kanggo Rusia yen tetep divisi suku, kaya wong Asia (Turki, Mongol, Korea, Jepang, Afghan). Banjur bakal ana masalah sing luwih sithik ing sejarahe.
      Vasya Ivanov bakal ngomong, Aku saka kulawarga Drevlyane, subgenus saka Vasilkovsky. Leluhurku padha perang ana ing kana, ing babad iki lan kaya mengkono ditulis babagan kulawargaku. Ing epik "Mikhailo the Bogatyr lan Perang karo Pechenegs" disebutake jeneng leluhurku Semyon Kozhevnik, sing mrentah resimen Drevlyans ...


      Sampeyan wis ora dibukak dening pamikiran sing amarga Rusia wis dadi apa iku, amarga padha ora ngreksa "divisi suku, kaya Asia." Ngomong-ngomong, kepiye carane wong Tionghoa ngatasi masalah iki?
      1. 0
        Desember 20 2012
        Kutipan: Navodlom
        "Divisi suku, kaya wong Asia

        Sampeyan ngerti sing lucu yaiku aku iki setengah, ibuku Mari, bapakku Kazakh, nanging nalika lair aku Dulat lan aku bakal tetep karo dheweke! eseman Ing Shezher, buku kulawarga, aku ditulis, apamaneh bapakku sing paling tuwa ing kulawarga, Kuntu, aku duwe anak lanang lan kakangku duwe anak papat, bojoku Jerman. eseman Lan sing paling menarik yaiku aku nginep ing taun iki ing pitung pesta, ing ngendi sepupu, sepupu kapindho, sadulur, keponakan, ponakan, putu lan putu metu, nikah karo wakil klan lan zhuze liyane. eseman Cukup, sampeyan ora bisa omah-omah karo sanak keluarga nganti generasi SEVENTH, lan saben Kahakh kudu ngerti Shezhere.
        Akeh sing manggon ing Kazakhstan duwe masalah gedhe karo penyakit genetik, sanajan karo psyche.
    2. +6
      Desember 20 2012
      Paradoks, iki ora mung kelemahane, nanging uga kekuatan Rusia. Kekaisaran punika supranasional. Mulane dheweke bisa "nyerep" ing awake dhewe, wong Kazakhs, lan Kirghiz lan liya-liyane, "dibebani" karo "memori sejarah" kaya ngono. saka Drevlyans - kok aku kudu perang kanggo Vyatichi"? Aku kadhangkala duwe pikiran seditious sing panguwasa Jerman lan sejarawan ing Rusia padha tengen ing nggawe sajarah anyar Rusia. Eling Imperial nyawiji wong, subordinates menyang siji super-tugas, lan lokalisme divides lan dooms kanggo enslavement dening wong kuwat lan pinter.Roh lan kekuatan saka wong ing memori saka COMMON kamenangan gedhe lan prestasi, lan ora crita kulawarga wiwit "penemuan setir".
      Sanajan, aku setuju, sing terakhir uga ora ana gunane.
      1. 0
        Desember 20 2012
        Kutipan saka ikrut

        Paradoks, iki ora mung kelemahane, nanging uga kekuatan Rusia. Kekaisaran punika supranasional. Mulane dheweke bisa "nyerep" wong Kazakh lan Kyrgyz

        Nanging kanthi biaya Kyrgyz, dheweke gabung mengko. eseman
        1. +3
          Desember 20 2012
          nglirik Aku ora ngomong babagan kronologis. Mung yen Kyrgyz wis kasebut ing kene :)))
          Maksudku sing kita, kanggo sawetara wektu, padha siji OVER wong. Lan iku apik kanggo éling. Kaya Kipling "Sampeyan lan aku padha getih." Senadyan kasunyatan sing aku Rusian, lan sampeyan Kazakh.
      2. +4
        Desember 20 2012
        Kutipan saka ikrut
        Paradoks, iki ora mung kelemahane, nanging uga kekuatan Rusia. Kekaisaran punika supranasional.

        Kaping pisanan aku milih, nanging sawise maca aku mutusake yen aku kesusu. Ide kasebut sejatine hasutan. Amarga sejarah ora bisa anyar utawa lawas utawa trendi utawa ketinggalan jaman. Lan wong duwe hak lan kuwajiban ngerti sejarahe, ora preduli apa sing dipikirake dening warga asing babagan iki.
        Sampeyan ora perlu kanggo ngubungake kanggo wong-wong mau clairvoyance lan keprihatinan kanggo nasib tanah Rusia.
        Rusia iku supranasional mung ing pangertèn sing wong Rusia tau ndeleng wakil saka negara cilik minangka savages inferior. Nanging sikap kuwi ora teka saka opuses sajarah prospectors Jerman, nanging saka keagungan jiwa Russian.
        Mulane kita kudu ngerti sapa kita lan saka ngendi kita asale.
        1. +3
          Desember 20 2012
          Aku wanted kanggo ngomong bab sing padha. Dadi sampeyan ora kesusu. Brevity ora tansah mbantu kajelasan presentation.
          Mulane aku nyebat pamikiran "seditious", yen aku nganggep mundhut sejarah Rusia minangka kerugian gedhe kanggo rakyat kita. Nanging ing wektu sing padha aku mikir yen Imperial Rusia, sawise kabeh, ora pakunjaran saka bangsa, nanging mung mbantu akeh wong kanggo reborn sawise cataclysms sajarah paling angel, waras lan kontribusi kanggo sajarah gedhe umum. Sapa ngerti, bisa uga salah siji saka "Jerman", rewriting Sajarah anew, dianggep kabeh kepungkur rasah lan ora pati penting ing ngarepe modern (dheweke) acara. Utawa mungkin dheweke mung salah ...
      3. +1
        Desember 24 2012
        Kutipan saka ikrut
        Paradoks, iki ora mung kelemahane, nanging uga kekuatan Rusia.

        Hey wong enom! Ayo kula ambung. Sapunika, manawi ningali kula, wêdana sapa-sapa, nanging dudu kelinci, mripate abu-abu, irunge pirang, mata bongkok dawa, mripat sipit, lan jenggot ing nom-noman, yen tuwuh, wulu abrit. amarga bapakku, etnis Ukrainia ireng kaya manuk gagak, lan ibuku rambut abang Pskovite, Para leluhur bapakku (karo Suvorov teka ing Kuban) saka wilayah Cherkassy saka desa sing diwenehake Pangeran Svyatoslav marang putrane sing ora sah, Vladimir. kanggo feed, ana 40 persen karo jeneng mburi ing kuburan lan anakku lan aku Kuban Cossacks lan Rusia, amarga counts nat. ora ing paspor. Ya, anakku lan aku ora butuh, amarga kita Rusia lan Cossack, aku ora ngerti suku endi. PS. Anakku, mripate biru kaya ibune, rambute warna inai irunge mancung, lan nalika isih cilik bintik-bintik abang kaya kucing lan alise ireng, kanthi umur rami ilang, rambute abang ilang. , koyo kui.
  14. +2
    Desember 20 2012
    Cossacks minangka fenomena unik ing planet Bumi ....
    Ora maca maneh.
    1. xan
      +2
      Desember 20 2012
      Rave.
      Udakara 70% wilayah kasebut uga omong kosong, nalika kekaisaran digawe, Cossack wis dadi kelas layanan Rusia. Miturut cara, Ermak lair minangka petani Arkhangelsk. Ing wektu sing paling serius ing sajarah Rusia, Cossacks padha sosis, ing wektu alangan, part karo mungsuh, lan part karo Minin, ing wektu Peter Agung, pemberontakan Bulavin. Cossacks dadi migunani banget kanggo Rusia nalika birokrasi Rusia nyelehake dheweke ing kahanan sing angel lan dadi kelas layanan. Kekuwatane kabeh ana ing layanan sing terus-terusan, ing praktik sing terus-terusan, ing komposisi seragam tentara, ing mobilitas dhuwur lan adaptasi. Tumraping pamrentahan Rusia, wadyabala kang murah, mulane padha diutus ing ekspedisi, njaga wates-watese, tansah diutus menyang ing panggonan kang ora cetha wujude perang, apa bakal ana perang babar pisan. . Cossacks meh tansah dadi garda depan Rusia. Yen Cossacks ora bisa ngrampungake, banjur padha ngirim infantri, nanging banjur, minangka Lelik ngandika, iku masalah teknologi. Lan Cossack tansah ngerti yen kabeh kekuwatan Rusia ana ing mburi. Nanging ing kene sing menarik, ing revolusi ora ana kekuwatan sing kuat, lan Cossack wiwit dadi sosis maneh, sawetara kanggo Whites, sawetara kanggo Reds, sawetara kanggo negara Cossack.
      Apa sing bisa dakkandhakake, ora bakal ana Cossacks tanpa Rusia, lan Rusia tanpa Cossacks ana lan saiki.
      Lirik tembung Napoleon. Prawan kavaleri Durova nulis: "Aku seneng banget karo kavaleri ……………………. Nanging dhasar kekuwatan Rusia yaiku infantri sing gagah perkasa, musketeers.”
      1. Marek Rozny
        +2
        Desember 20 2012
        Inggih, infanteri ing tentara Rusia punika infantri :) Ratu saka lapangan :) Nanging yen infantri iku akeh rodok olo kanggo kavaleri. Wong-wong steppe sing padha kalah banget ing abad kaping 13 kabeh tentara ing donya saka Asia nganti "Segara Terakhir".
        Kanthi paningkatan senjata cilik, pentinge kavaleri wis suda. Wis ing abad kaping 19, infantri bedhil langsung menang nglawan pasukan kavaleri. Lan katon saka wadya-bala waja mungkasi pasukan kavaleri minangka jinis pasukan. Kabeh ana wektune.
        Miturut cara, aku bubar ketemu karo kapentingan sing pungkasan "Tatar" kavaleri seda ing 1939 ing Polandia ing perang karo Wehrmacht. Ing tentara Polandia ana skuadron lancer saka "Tokhtamyshevsky" disebut. Tatar Polandia-Lithuania, sing nganti Perang Donya II setya njabat Polandia wiwit Golden Horde. Lancer Polandia misuwur sing padha fanatically kesusu menyang tank Jerman karo agul-agul ing tangan. Wektu pasukan kavaleri wis entek. Kaya jaman Cossacks. Sanajan ana sing metu saka ide patroli ing lurung-lurung, nanging sejatine pengalaman Cossacks bisa migunani mung sajrone kolonisasi planet liya :)))
        1. stroporez
          0
          7 May 2013
          Aku manggon saiki ing Don. Dadi apa jenis "kebangkitan Cossacks" bisa kita pirembagan bab, nalika antarane "Cossacks" persentasi saka wong-wong sing "sloped" saka layanan ora luwih murah tinimbang liyane. "kebangkitan" apa iki !!???????? Aku ora ngomong iki saka awal .....
  15. 0
    Desember 20 2012
    Cossacks, mesthi, nduweni peran gedhe ing kolonisasi steppe, nggawa menyang bidang peradaban. Dheweke ana ing ngarep perang antarane Wild Field lan Rusia. Formasi sing padha ana ing Hongaria lan Serbia lan Polandia - ing endi wae peradaban Kristen ketemu perampok nomad. Alamiah, peradaban menang. Banjur Cossacks dadi wong layanan, wis dadi pemahaman modern saka kedadean iki. Cossack dudu etnis, nanging fenomena geografis. Ing donya modhèrn, Cossack Rusia bisa nemokake urip anyar, gegayutan karo proses degradasi bekas tanah Rusia, sing kanthi cepet dadi sistem suku - Kaukasus, Asia Tengah. Dadi, aku yakin manawa pentinge Cossacks bakal terus berkembang nganti Rusia entuk Kaukasus lan Asia Tengah, utawa peradaban anyar lair ing kana, sing bisa menehi proyek peradaban alternatif menyang pinggiran bekas Kakaisaran kanthi cepet.
  16. +1
    Desember 20 2012
    Lan ing kene ana siji liyane sing menarik: Mazhar (Magyar) minangka klan Kazakh saka suku Argyn. Dheweke minangka turunan saka Magyars (Hungaria), sing njelajah ing wilayah Kazakhstan Lor. Para leluhuré, wong Magyar (utawa Hungaria), pindhah menyang Kulon ing wiwitan milenium ka-2006 Masehi. e. Sisa ing tlatah Kazakhstan, Magyars assimilated karo Kipchaks lan suku liyane sing banjur mbentuk wong Kazakh. Memori wong wis ngreksa sawetara tradhisi kuno wong Hungaria, lan ing leksikon suku kasebut ana tembung asal Finno-Ugric. Ilmuwan Hungaria nyimpulake yen Mazhar minangka turunan langsung saka leluhur sing padha karo wong Hungaria. Ing karya András Biro ing 1 et al.[45] haplotypes saka 39 wakil saka Mazhar diklumpukake lan dianalisis, 2009 ing antarane yaiku operator haplogroup G, lan kesimpulan digawe babagan kemungkinan kontak genetik karo Hungaria ing jaman kepungkur. Ing taun 2, ahli genetika Hungaria nyimpulake manawa Mazhar minangka turunan saka klompok ètnis Uralic kuna sing umum karo wong Hungaria - wong Magyar[XNUMX].
    25 Agustus 2012 Saka 8 nganti 20 Agustus ing ibukutha Hongaria, Budapest, Kurultay "Mazharstan-Turan" dianakake. Sakabèhé, wakil saka 22 negara njupuk bagéyan ing karya acara internasional utama: Kyrgyzstan, Kazakhstan, Mongolia lan negara liyane ngendi wakil saka wong cedhak asal manggon. Negara kita diwakili dening musisi, sejarawan lan seniman, - sejarawan, panulis Asykbek Omorov marang saluran kita. Wakil speaker parlemen Hungaria saka partai sing ngatur Sandor Lezhak teka ing kurultai kanthi cara sing ora biasa - ing sepeda. Perwakilan saka macem-macem negara nuduhake karya master seni terapan, seni rakyat, produk felt nasional. Ora adoh saka ibukutha Hongaria, ing wilayah Keskemet, master nunggang jaran nuduhake macem-macem game nunggang jaran ing hippodrome. Ing Kurultai, diputusake kanggo nganakake rapat kasebut saben taun.
    "Kita diundang dening pihak Hungaria lan kabeh biaya dibiayai dening pihak sing ngundang. Sampeyan kudu mbayar pajeg kanggo Magyars, sing manggon ing tengah Eropah, isih ngreksa adat lan tradhisi saka wong nomad. Wong-wong iki luwih apik tinimbang wong Kyrgyz, amarga digunakake kanggo nggawe papan. Kurultay nuduhake manawa kita kudu sinau akeh, "ujare panulis Asylbek Omorov.
  17. +1
    Desember 20 2012
    Ing Kamentrian Kebudayaan regional, kanthi bantuan para sejarawan lan anggota saka Siberian Heraldic College, dheweke ngembangake konsep lambang anyar wilayah Omsk. Lambang sajarah wilayah sampel 1825 dijupuk minangka basis. Ing versi sing dianyari, penunggang sing digambarake ing tameng abang bakal ngganti armor Kazakh kanthi versi sing luwih internasional.
    1. Marek Rozny
      0
      Desember 20 2012
      wuh! Aku malah ora ngerti yen Kazakh militer digambarake ing lambang lawas Omsk! Aku ngerti yen lambang Petropavlovsk nggambarake wong Kazakh sing tentrem nuntun unta kanthi kekang :)
      1. 0
        Desember 20 2012
        Kutipan saka Marek Rozny

        wuh! Aku malah ora ngerti yen Kazakh militer digambarake ing lambang lawas Omsk! Aku ngerti yen lambang Petropavlovsk nggambarake wong Kazakh sing tentrem nuntun unta kanthi kekang :)

        Pindhah menyang situs tanggi lan maca komentar. eseman
    2. Shuhrat Turani
      -1
      Desember 20 2012
      Apa kewan putih sing ana ing jas rubah? piye carane ambigu...
      1. stroporez
        0
        7 May 2013
        lan iki minangka rubah neraka sing dilatih khusus. ojo dumeh mungsuhe.........
  18. 0
    Desember 20 2012
    Lan saiki crita, ora preduli apa Kazakhs ....
    Dheweke teka ing layanan, "Russian-speaking", karo pasuryan rusak. We takon - apa kedaden? Dadi lan banjur lunga saka layanan ditampa WHO? Ya, ana kene. mabuk lan ngandika ora supaya bab Turkic- ngandika "mantan" pedunung Kaukasus, kita banjur duwe "obrolan" karo wong-wong mau, padha temen maujud kesalahane lan ngandika sing padha ora maneh ndemek sing lumaku ing seragam militèr. eseman
  19. +1
    Desember 20 2012
    rawa-rawa,
    Yen ora angel kanggo sampeyan, banjur nuduhake paling siji pedhang Kazakh saka jaman Golden Horde utawa malah sadurungé. Aku maca pesen lan pesen wong liya babagan peran Kazakh ing macem-macem acara sajarah ing nasib Rusia. Aku kasebut pedhang kanggo alesan, padha bisa ngandika bab liyane. Dasar pembangunan lan kesejahteraan negara yaiku ekonomi, aku mikir sampeyan bakal setuju karo iki. Biasane kabeh ing jaman Tatar-Mongol teka ing kasunyatan sing ana wong teka kanggo kita lan dileksanakake idea kang. Ing wektu sing padha, negara-negara Rusia dumadakan nemokake posisi vasal. Yen ekonomi negara Rusia wis bisa kanggo nggawe kutha, senjata, perdagangan karo donya kabèh, lan sapiturute, please menehi kita panggonan padha saka sajarah Kazakhs. Sampeyan ora bisa nggawe tentara saka ngeruk metu saka apa-apa, sadurunge, lan saiki iku worth apa akèh dhuwit. Nganti saiki, sampeyan tuku senjata saka kita, lan kita ora tuku sampeyan. Aku njaluk supaya sampeyan ora gelo, Alma-Ata minangka kampung halamanku lan aku keturunan Semirechensk Cossacks. Aku ngunjungi museum Alma-Ata luwih saka sapisan ing jaman USSR, aku kenal karo sejarah Kazakhs. Aku mung ndeleng cathetan ala ing kiriman sampeyan, mula aku mutusake kanggo nyelehake sampeyan sithik, sanajan pangkat sampeyan!
    1. 0
      Desember 20 2012
      Wong nomaden iku sing sepisanan mandheg nganggo lading lurus (pedhang) - semser. Padha arang banget nyenengake kanggo chopping jotosan saka ndhuwur. Mulane, malah siji lan setengah millennia kepungkur, nomads wiwit nggunakake sabers (shabl - ruby). Yen sampeyan ngomong babagan saber, mula akeh ing museum Republik Kazakhstan.
      1. Beck
        -3
        Desember 20 2012
        Kutipan saka: romb
        Wong nomaden iku sing sepisanan mandheg nganggo lading lurus (pedhang) - semser.


        Aku bakal nambah. Wong Turki wis suwe nggunakake wesi. Ing omah leluhure, ing pegunungan Altai, akeh mineral sing ana ing permukaan. Lan wong Turki digunakake. Lan saiki padha terus nggunakake - Ust-Kamenogorsk, Rider. Ing 30s abad kaping 20, tungku primitif wesi-nggawe kanggo smelting wesi mentahan ditemokaké cedhak Biysk, kang disebut "biru" lading digawe saka iku. Lan oven iki saka abad 1 Masehi. Proses kasebut saya suwe saya apik lan ing abad kaping 7 dadi apik banget nganti Turki nggawe Khaganate Turki kanthi bantuan wesi Altai.

        Saliyane semser, ditolak minangka gegaman ora trep kanggo penunggang, ana sabers beda miturut jeneng umum - klych. Ana uga gegaman khusus, dawa, panah, pedhang lurus - konchar. Iki dimaksudaké kanggo ngalahake mungsuh liwat bolongan chain mail. Ana asumsi sing konchar bisa dadi harbinger saka pedhang, uga Originally dimaksudaké kanggo mencet mungsuh liwat retak ing waja.
    2. 0
      Desember 20 2012
      Kutipan saka: ddmm09
      Yen ora angel kanggo sampeyan, banjur nuduhake paling siji pedhang Kazakh saka jaman Golden Horde utawa malah sadurungé.

      Tembung Rusia "saber" mbokmenawa asalé saka basa Hungaria. szablya saka Hung. szabni - "potong, potong" [1]. Mbok menawa iki minangka peminjaman sadurungé saka basa Turkic cf. nganggo basa Tatar "chabu" (wujud ing dhialèk Kulon "tsabu") aku mow || ngêthok II 1) ngêthok, ngêthok, ngêthok / ngêthok || penebangan 2) gouge / gouge (trough, boat) 3) cut down, cut through (es, bolongan). Ing basa Turki kuna, tembung "sapyl" tegese "kelet". (DTS, p. 485) Ana uga tembung Turki sing umum sabala, shabala - kanthi owah-owahan makna: (alat nglereni lan nyuduk)> lading bajak> lading kanthi gagang dawa kanggo ngresiki bajak> ember kanthi gagang dawa. Ing Chuvash - sabala, Tatar - shabala, Turki - sapylak, Tuvan - shopulak, Altai - chabala. Ana uga versi asal saka sap Turkic - "nangani, hilt" (sapli - "gadhah gagang") lan saps - "waving" (DTS, p. 485) Ing basa Circassian, tembung "saber" asalé saka Kabard-Cherk. sable (Se - "pisau", Ble - "tangan" - piso ukuran tangan), uga ing tampilan iki, sambungan karo dewa Circassian Shible (dewa gludhug) katon, yaiku, makna. saka tembung saber bisa dimangerteni minangka "ngukum (memotong) tangan".
      Saber muncul ing abad kaping XNUMX ing antarane bangsa Turki, minangka asil saka modifikasi broadsword.
      Kutipan saka: ddmm09
      . Nganti saiki, sampeyan tuku senjata saka kita, lan kita ora tuku sampeyan.

      Ya iku masalahe, awake dhewe wis kaiket karo bisnis iki, karo tuku, dhuwite ilang.
      Kutipan saka: ddmm09
      Aku njaluk sampeyan ora gelo, Alma-Ata minangka kampung halamanku lan aku keturunan Semirechensk Cossacks. Aku ngunjungi museum Alma-Ata luwih saka sapisan ing jaman USSR, aku kenal karo sejarah Kazakhs. Aku mung ndeleng cathetan ala ing kiriman sampeyan, mula aku mutusake kanggo nyelehake sampeyan sithik, sanajan pangkat sampeyan!

      Kutipan saka: ddmm09
      Aku njaluk sampeyan ora gelo, Alma-Ata minangka kampung halamanku lan aku keturunan Semirechensk Cossacks. Aku ngunjungi museum Alma-Ata luwih saka sapisan ing jaman USSR, aku kenal karo sejarah Kazakhs. Aku mung ndeleng cathetan ala ing kiriman sampeyan, mula aku mutusake kanggo nyelehake sampeyan sithik, sanajan pangkat sampeyan!

      Ayo, sampeyan padha marang crita "siji-sisi" sing utang kita coffin, digunakake carane Dzungars padha bersenjata karo memori rada mati.
    3. Marek Rozny
      +1
      Desember 20 2012
      Aku ora ngerti pitakonan ... apa bedane senjata Kazakh lan senjata kadhemen saka Golden Horde ??? Kazakhs, kaya umume wong Turkic lan Mongolian steppe liyane, nggunakake jinis banyu adhem sing meh padha. Lan ora nganggo pedhang ing pangertèn Eropa (pisanan, steppe-Scythians duwe akinaki sakcara), nanging karo glathi mlengkung kanggo inflicting chopping jotosan. Ana uga pedang sing mlengkung banget lan pedhang kadhemen kanthi lengkungan tipis, padha karo saber Cossack Rusia sing diadopsi mengko.
      Sampeyan, minangka warga Almaty, mesthine wis ana ing museum kutha kita, apa sampeyan pancene liwat stands karo senjata abad pertengahan? Lan sampeyan uga ora weruh "wong emas"? Sanajan dheweke ora Turkic, nanging leluhur Scythian saka Kazakhs, Nanging, iku cukup bisa kanggo appreciate skill saka nomads Kazakhstan.
      Kazakhs (lan sadurunge wong Hun lan leluhur Turki liyane) nggawe senjata - saka pertambangan bijih lan forging sabers, nganti Pabrik mesiu lan karamultuks mengko. Wong sugih tuku "maling" lavishly decorated glathi saka pengrajin Asia Tengah lan Iran. Ayo kula ngelingake sampeyan yen Genghis Khan uga bangga yen kulawargane asal saka pandai besi, lan jeneng asline Temujin (dijupuk saka babad Cina, ing wangun iki ora ditemokake ing antarane wong Turki utawa Mongol) tegese Temirshi - "Panday" ( Temir - tegese wesi ing antarane wong Turki lan Mongol).
      Yen sampeyan mung isin amarga wong nomaden gampang ngrusak tentara wong sing manggon, mula aku ngelingake yen ora mung wong Turki, nanging uga wong Manchu kanthi gampang ngalahake China raksasa kanthi kutha-kutha lan kompleks industri militer lan mrentah negara iki. nganti abad kaping 20.
      Horde ora mung ngalahake pamrentahan Rusia, nanging uga negara-negara Eropa, lan tetep ana ing memori Iran, Hindu lan Arab minangka penakluk tanpa syarat. Nanging dheweke ora nemokake manawa Horde ora ana utawa kalebu wong Hindu lan Iran. Ya, lan wong-wong Hun-nomad ing siji wektu mbusak rampokan saka wong Romawi sing dikalahake.
      Kekuwatane steppes ternyata gandhewo steppes minangka senjata cilik sing paling apik nganti jaman anyar. Kajaba iku, disiplin sing ketat, ngremehake pati dhewe lan liya-liyane, latihan tempur sing terus-terusan sanajan ing wektu tentrem (mburu game ditindakake miturut kabeh kanon militèr - iki minangka topik sing kapisah lan menarik banget), uga, wong steppe cepet ngganti taktik. gumantung ing kahanan - kene sampeyan bisa sebutno lan senjata pengepungan Cina, lan karya irigasi sak pengepungan saka bètèng-bètèng, lan malah tumindak ngapusi (dummies saka perang, kemah palsu, lan ing perang Legnica, nalika Jerman lan Polandia padha dikalahaké. Horde disusun smokescreen kang ora katon lan ati-rendingly njerit ing -Polandia: "Simpen dhewe!", saka kang Polandia ing pungkasan ora bisa ngadeg lan draped). Aku ora ngelingi taktik favorit saka nomad, diterangake wiwit jaman kuna - shelling karo busur, mundur palsu, sakteruse mulet saka pasukan mungsuh lan banjur karusakan saka kelompok individu saka mungsuh. Kabeh iki dikenal lan diterangake dening kabeh tetanggan steppes.
      Lan yen senjata sadurunge bisa digawe ing desa apa wae kanthi harfiah "ing dhengkul", saiki ya - investasi serius dibutuhake. Malah wong Tionghoa ora bisa nindakake apa sing digawe USSR meh 30-40 taun kepungkur.
      Inggih, yen KZ tuku senjata ing Rusia, banjur Rusia uga tuku senjata laut saka Kazakhstan (torpedo lan liya-liyane). Malah saka Kyrgyzstan, Rusia tuku torpedo. Lan nalika Perang Donya II, umume, 9 saka 10 peluru digawe amarga Kazakhstan.
      Cossacks padha, nganti abad 17-18, riveted senjata piyambak, lan ora ngenteni Tsar Rusia kanggo menehi. Dudu kuwi?
      1. Beck
        0
        Desember 20 2012
        Kutipan saka Marek Rozny
        Aku ora ngelingi taktik favoritku maneh


        Aku bakal nambah taktik liyane. Aku ora ngelingi apa sing diarani persis, nanging kaya ngono - spring unclenched, "serinne sozyldy".

        Iki digunakake nalika mungsuh luwih akeh. Wong Turki sengaja nglilani awake dhewe diubengi. Ing wektu sing padha, ngarepe mungsuh digawe bunder lan saya tipis. Banjur, kanthi irisan sing cetha, saka kiwa menyang tengen (supaya luwih gampang kanggo chop karo tangan tengen), gerakan bunder saka penunggang wiwit. Akeh wong jaranan sing melu gerakan iki. Pungkasan, kabeh tentara Turki teka menyang gerakan bunder, mboko sithik ngethok rangking mungsuh, baris sawise baris (kaya piring puteran saka mower suket). Ana jinis unclenching spring jam warata. Kanthi eksekusi trampil, ing sawetara bunderan, mungsuh dikalahake.
        1. +2
          Desember 24 2012
          Kutipan: Beck
          Kanthi eksekusi trampil, ing sawetara bunderan, mungsuh dikalahake.

          Lha iki, yen mungsuhe ora tumindak apa-apa, nanging Toko mirsani carane ngethok dheweke, lan yen mungsuh uga ngethok lan muter ing arah ngelawan kanggo ngethok lan nyuduk nganggo tangan tengen, banjur sawise sawetara wektu tengah bunder, mung ana mayit.
          1. Beck
            0
            Desember 24 2012
            Aku wis nerangake siji cara taktik. Lan kaya kabeh taktik ing donya, dheweke sukses lan ora sukses. Kita bakal weruh carane dadi. Iku mung cara kuwi. Lan sampeyan iku wangsitku ing kene. Konsekuensi bisa beda banget.
      2. +1
        Desember 24 2012
        Kutipan saka Marek Rozny
        Rusia tuku senjata laut saka Kazakhstan (torpedo lan kabeh jinis). Malah saka Kyrgyz, Rusia tuku torpedo. Lan nalika Perang Donya II, umume, 9 saka 10 peluru digawe amarga Kazakhstan.
        Cossacks padha, nganti abad 17-18, riveted senjata piyambak, lan ora ngenteni Tsar Rusia kanggo menehi. Dudu kuwi?

        Pakdhe ibu Nikolay Alexandrovich Zakharov mbangun pabrik-pabrik kasebut ing Almaat lan ing Kyrgyzstan, mula, ora ana sing nyinggung, dheweke ngandhani yen angel mbangun lan nggawe produksi karo kontingen lokal ing taun-taun kasebut. Panjenengané tilar donya ing awal 90s, wis umur 86 taun, supaya ngunjungi kita limang taun sadurunge seda lan ngandika: Kazakhs saiki beda, melek, padha dadi insinyur. Dadi iki pamanku, lan spesialis kaya dheweke, mbantu sampeyan, saiki "liyane" Kazakhs lan Kyrgyz, kanggo ngedol menyang Rusia apa sing diwulangake marang sampeyan, lan nalika dadi ketinggalan jaman lan Rusia ora butuh, apa lan sapa sing bakal sampeyan adol? Sampeyan ora bisa mikir bab peduli dhewe. Dadi, karo salam Cossack geni, gentlemen Kazakhs.
        1. Beck
          0
          Desember 24 2012
          Kutipan saka cherkas.oe
          Sampeyan ora bisa mikir bab peduli dhewe. Dadi, karo salam Cossack geni, gentlemen Kazakhs.


          Kabeh mili, kabeh owah. Sapa sing nolak yen Rusia Agung, senadyan wiwitan kolonial, menehi steppe akeh. Aku gabung karo budaya donya liwat basa Rusia. Lan kanthi cara sing padha, bajingan Rusia, miturut Peter 1, dikenalake ing budaya donya dening Jerman lan Walanda saka Kukuy, lan wong-wong sing diundang Peter saka Eropah. Lan kang nolak pitulungan ing pembangunan tanah prawan, pitulungan ing construction saka Temirtau lan Kentau. Dadi sawise kabeh, gandum, wesi, lan fosfor kanggo kabutuhan kabeh USSR.

          Kita mbangun Uni Eurasia lan kapasitas ekonomi Rusia, Kazakhstan, Belarus dibutuhake dening kabeh Uni. Nanging yen kita ora butuh barang ing Rusia, kita bakal ngedol menyang papan liya. Ingkang utama yaiku ana sing bisa didol, lan liyane gumantung ing tawar-menawar.

          Eropa uga bisa ngomong marang Rusia - Ing nanoteknologi, ing elektronik, ing teleskop angkasa, sampeyan ora bisa mikir babagan apa wae. Lan ngirim salam karo sikat. Gampang kaya sampeyan. Yen pimpinan Rusia duwe posisi kaya sampeyan, mula Uni Eurasia ora bakal ana ing proyek kasebut.

          Dadi, salam kanggo sampeyan uga. Mungkin sampeyan bakal mikir luwih apik.
  20. +1
    Desember 20 2012
    Tembung "Horde" - iku ora Turkic, lan ora Mongolian, paling Eropah - horde-order-order-ordnung. Mungkin kosok balene, tembung Turkik asale saka basa Slavik, klompok genetik Slavik luwih tuwa tinimbang wong Turki lan Mongolia.
    Njupuk kapentingan ing penggalian arkeologi anyar Moscow - Voronezh - Southern Urals - Altai - ing pamukiman paling kuna karo predominance akeh banget saka genetika Slavic.
    1. +1
      Desember 20 2012
      Kutipan saka Setra
      Tembung "Horde" - dudu Turki, lan dudu Mongolia, sing paling Eropa - horde-order-order-ordnung

      Kocak.
      Horde punika BET, Kyzyl Horde-Red rate. Ak Horde-White rate.
      1. -1
        Desember 20 2012
        Mangkono uga sing lucu, wong Turki, Mongol, utawa Tatar ora duwe tembung kaya ngono, tegese wong Turki lan Mongol-Tatar liyane ora bisa nggawe negara kanthi jeneng kaya ngono. Nanging pedunung Kievan Rus disebut pedunung ing wilayah Upper Volga, uga Slavs, Zalessky Horde. Ing kabeh basa ing ngendi tembung iki ana (basa Slavik, Jermanik, Swedia sing padha, Jerman, Inggris, lan sapiturute), tembung iki nuduhake tentara utawa angkatan laut, tegese urutan, utawa sistem.
        1. Beck
          +2
          Desember 20 2012
          Kutipan saka Setra
          wong Turki, wong Mongol, utawa wong Tatar ora duwe tembung kaya ngono,


          Secara linguistik - gerombolan, gerombolan, iki tembung Turkic. Tegese - markas, panggonan khan, kraton. Makna kapindho yaiku manunggaling pirang-pirang suku.

          Horde Zalessky, Horde Belgorod (Budzhatsk, Dobrudzhansk, Nogays Cilik), Horde Dzhambuylutsk (Perekop), Horde Yedisan (Ochakov) muncul nalika ambruk Golden Horde lan dianggep minangka wilayah, provinsi, lan ora minangka wilayah etnis. .

          Bandhingan Ordo-Orda sampeyan mung konsonan sing entheng. Tembung "urutan" asale saka dheweke. Urutan utawa lat. ordo - "baris, urutan".

          Kajaba iku, sampeyan dikenani biaya karo Rusian kabeh lan kabeh. Lan sampeyan ora pengin ngenali intertwining cedhak saka sajarah lan destinies saka loro bangsa tetanggan. Miturut logika sampeyan, yen wong Turki ora bisa nggawe Golden Horde, nanging Slavs, banjur sing perang karo sapa ing lapangan Kulikovo? Rusia karo Rusia utawa apa?
          1. -1
            Desember 20 2012
            Babad kasebut kanthi jelas ngomong karo sapa sing padha perang ing lapangan Kulikovo, karo wong Eropa (karo kabeh pangeran Ordinsky lan kabeh kekuwatan Tatar lan Polovtsian. Kajaba iku, dheweke menehi jeneng rati, Besermen lan Armenia, Fryazs. lan Cherkasy lan Burtases, bebarengan karo wong ing pikiran sing padha lan pangeran gedhe Lithuania Yagailo Olgerdovich karo kabeh kekuatan Lithuania lan Lyatskoy, karo wong-wong mau ing kesatuan lan Pangeran Oleg Ivanovich Ryazanskyi.), yaiku, kidul lan kulon. bangsa.
            Sampeyan bisa ngerteni, kasunyatane, iki minangka tembung Eropa, ing antarane wong Rusia lan Eropa, gerombolan yaiku gerombolan lan dudu tembung liyane, sampeyan ngelingi pesenan kasebut - organisasi agama paramiliter - lan ana sing - Ordo Emas, kalebu ing Tatras (Tatras - Tatar), Batukhan kita nulis ing Latin BaTuKaH, banget ketok kanggo ketepakan. Dheweke nelukake Ugrs - Hongaria, Bulgars - Bulgaria, Polovtsy - saiki dadi Polandia (ing istilah Katulik). Versi iki wis akeh konfirmasi, lan monogolo-Tatar saka wétan ora tahan kritik.
            1. Shuhrat Turani
              +3
              Desember 20 2012
              Logika gedhe, tegese Vatikan, sing nggabungake steppe Polandia, nyerang tanah Ryazan saka sisih wétan. Banjur Alexander Nevsky, ing katergantungan vassal ing Vatikan (Batukhan), perang karo Swedia lan Jerman ing sisih lor-kulon kang Vatikan (Paus) "roofed" wong. Dakkandhani, apa iku bid'ah sing ora lengkap?
              Sampeyan bisa uga tuwuh ing buku sing diterbitake ing editorship RNU "Slavic-Aryan Vedas" utawa ing omong kosong sing padha?
              1. -2
                Desember 21 2012
                Nalika iku ora ana sing bisa dijawab, banjur argumen kaya "iki bid'ah" utawa "golimothya". Apa sing wis sampeyan tulis ing kene ora miturut tembungku. Lan saka tembung-tembungku sing diarani invasi Mongol-Tatar iku sejatine invasi saka sisih kulon organisasi agama paramiliter Kristen ing sangisore naungan Paus. Wigati dimangerteni yen ing wektu iki Rusia dikristenkan - versi resmi saka adopsi Kristen Ortodoks pancen ora bener.
              2. Marek Rozny
                0
                Desember 21 2012
                Shukhrat, gyyy, mung arep takon pitakonan sing padha, apa jenis omong kosong sing dipikolehi yen Polandia diidentifikasi karo Cumans, Tatar karo Tatras, lan Batu Khan karo Vatikan :))))))

                Setrak, korespondensi karo khan saka Golden Horde disimpen ing Vatikan. Apa Paus sms piyambak?
                Lan ing Polandia, presiden taun pungkasan mbukak tugu kanggo "Uhlan Tatar", keturunan Polovtsy lan klan Turki liyane ing Crimea. Pranyata wong-wong Polandia ngundang wong-wong Polandia sing manggon ing Crimea? Lan kok padha banjur Muslim lan ngandika ing Turkic, yen padha Originally Polandia-Slav-Kristen? Sawise kabeh, ing Polandia padha disarèkaké ing kuburan kapisah. Apa jenis "Poles" aneh? :)))
                1. 0
                  Desember 21 2012
                  Dear Marek. Akeh argumentasi sampeyan ora ana gunane ... Nanging: Apa sampeyan ndeleng korespondensi antarane Paus lan para khan!? Apa sampeyan yakin iku ora palsu?! Mbokmenawa sampeyan ngerti ing basa apa korespondensi iki ditindakake?! Bisa ngomong endi populasi "Golden Horde" sing wis dikalahake?!
                  1. Marek Rozny
                    +1
                    Desember 21 2012
                    Korespondensi antarane Vatikan lan Horde minangka lapisan dokumen abad pertengahan sing paling misuwur. Ditulis ing basa Mongolia, basa Turkik. Terjemahan menyang Latin (lan Rusia) dikenal.
                    Nanging sing ngalahake Golden Horde? Mungsuh njaba ora break iku. Ambruk amarga ora kendhat-kendhat saka pambangunan Genghisid. Nanging populasi ora lunga menyang ngendi wae. Urip dhewe. Nganti Catherine lan Suvorov wiwit ngresiki Crimea, Kuban lan steppes Nogai.
                    1. +2
                      Desember 21 2012
                      Priksa manawa Vatikan bakal nggambar dokumen sing dibutuhake, luwih gampang tinimbang nyithak dolar kanggo amers. Kene sampeyan bisa nerusake menyang ngendi padha lunga: Polovtsy, Bulgars, Ugrians misterius saka kidul Urals, Romawi ing pungkasan (sanajan ora topik).
                      Ing kene, sastra Romawi kuna lan Yunani kuna uga minangka "lapisan kabeh", nanging ora ana teks tulisan tangan sing luwih lawas tinimbang abad 9-10 M. Kabeh sing ana iku salah siji salinan (asli durung wadi), utawa mesthine asli, nanging padha muncul pisanan ing abad 18-19, kok ora ana sing weruh sadurunge?
                      Apa sampeyan pracaya propaganda Western, sajarah ditulis ing Kulon, nanging padha ngapusi bab Perang Donya II, sanajan saksi mata isih urip, lan sampeyan pracaya sajarah Rusia, ditulis dening Jerman, kanggo panguwasa Jerman (Romanovs). Ing kene pungkasane rakit manca - nggulingake dinasti Romanov sing pro-Kulon.
    2. Marek Rozny
      0
      Desember 20 2012
      lan pinten luwih tuwa iku "Rusia" haplogroup R1a saka "Kyrgyz" haplogroup R1a?
      1. 0
        Desember 20 2012
        Ora kabeh jelas karo genetika iki.
        1. Marek Rozny
          +1
          Desember 21 2012
          Kutipan saka Setra
          klompok genetis Slavic luwih tuwa tinimbang wong Turki lan Mongolia


          Kutipan saka Marek Rozny
          lan pinten luwih tuwa iku "Rusia" haplogroup R1a saka "Kyrgyz" haplogroup R1a?


          Kutipan saka Setra
          Ora kabeh jelas karo genetika iki.


          Inggih, apa perlu kanggo nulis yen genetika Slavic luwih tuwa tinimbang Turkic? nglirik
          1. 0
            Desember 21 2012
            Nanging amarga pemukiman Slavik kuna luwih tuwa tinimbang wong Turki.
    3. Horde
      +2
      Desember 22 2012
      Horde - pesenan
      ORDER - mbangun kapal
      ORDER- ORDER
      ORDER - penghargaan kanggo layanan, keberanian, kepahlawanan

      -iki saka sumber manca lan, mung ing basa Rusia, makna tembung ORDA paling kleru ing ORDA Rusia -wong akeh sing ora sopan ora BENER.
  21. +1
    Desember 20 2012
    inten,
    Senjata iki umur pinten? Apa wae, kudu ana produksi massal senjata kasebut lan kudu ana bahan sumber kanggo pabrikan - wesi. Sejarawan meneng babagan iki. Tanpa produksi massal, sampeyan ora bakal entuk gaweyan sing berkualitas, amarga adhedhasar pengalaman lan teknologi sing dikumpulake saka wektu. Saindhenging tlatah sing digandhengake karo Tatar-Mongol ing umum, ora ana akeh panggonan sing ditemokake jejak produksi massal senjata.
    1. 0
      Desember 20 2012
      Kutipan saka: ddmm09
      Senjata iki umur pinten?

      Talgar (kaz. Talgar, /tɑlˈɣɑr/) iku sawijining kutha ing Kazakhstan, pusat distrik Talgar ing wilayah Almaty. Dumunung ing lereng lor Zailiysky Alatau, 25 km sisih wétan Alma-Ata.
      Iki pisanan kasebut ing sumber tinulis ing 982 ing risalah geografis saka penulis sing ora dingerteni "Khudud al-Alem" ("Watesan Donya"), kanthi jeneng Talkhiz (Talkhiz), miturut penulis, dumunung ing tapel wates antarane suku Turki Chigils lan Karluks [Sumber ora ditemtokake 918 dina] Nganalisis jeneng "Talkhiz", ilmuwan teka menyang kesimpulan sing kleru lan muni beda - Talkhir (Talkhir). [sumber ora ditemtokake 918 dina] Ana uga minangka interpretasi Turki kuna saka tembung iki - Dongar, sing nerjemahake minangka "Gunung Es Dhuwur" [Sumber ora ditemtokake 918 dina] Talhir umume diidentifikasi karo pemukiman Talgar[1], salah sawijining kutha abad pertengahan paling gedhe ing Lembah Ili. [2].
      Pemukiman iki dumunung ing pinggir tengen Kali Talgar lan minangka kutha abad pertengahan sing rada gedhe - wilayahe ing abad kaping 28 yaiku 918 hektar [sumber ora ditemtokake 300 dina]. Wewengkon area benteng (quadrangle kanthi dawa sisih udakara 9 m) kira-kira 2 hektar, ing pojok-pojok benteng lan ing sadawane keliling ana menara ing mburi benteng - parit [2]. Ing tengah-tengah tembok kidul-kulon lan lor-wétan ana rong lawang sing disambungake karo dalan sing mbagi kutha dadi rong bagéan sing kira-kira padha [2]. Bangunan liyane saka perdagangan, kerajinan lan alam tetanèn jejere bagean benteng kutha.
      Miturut penggalian arkeologi, bisa ditetepake manawa kutha kasebut wiwit dibentuk ing pungkasan abad kaping 2-4, pangembangan sing paling intensif ditindakake ing wiwitan abad kaping 6 ing abad kaping 32, tukang besi, tukang logam, tembikar, kaca, kerajinan ngukir balung, lan konstruksi dikembangake ing [75]. Estates sing ditemokake nuduhake manawa ana bagean omah (XNUMX-XNUMX kamar utawa luwih) lan pekarangan. Ing ruang tamu ana tandoors kanggo dadi panas lan masak, kalebu kue. Umume omah-omah kasebut duwe lumbung saka XNUMX nganti XNUMX m². Sajeroning plataran jejer omah-omah, diubengi pager watu lan adobe, kandhang wedhus lan wedhus, kandhang, kandhang kanggo sapi ditata. Mangkono, dikenal sing pedunung Talhir padha melu ing breeding sapi lan tetanèn. Sing terakhir menang, sing dadi ciri khas saka panggonan kasebut. Budidaya gandum lan hortikultura dikembangake utamane - budidaya apel, apricot, lan anggur. Lokasi sing apik ing Silk Road nyumbang kanggo pangembangan kerajinan lan, minangka asil, perdagangan, minangka bukti saka temuan ing situs arkeologi. Ngarsane slag lan potongan bijih kanthi jumlah akeh ngidini kita nyimpulake yen wesi dilebur ing pemukiman.
      1. +1
        Desember 20 2012
        Aku ora ngerti ... Apa wong Turki utamane petani ing abad kaping 8 lan mbangun kutha ?!
        1. Marek Rozny
          0
          Desember 21 2012
          Mstislav, mbayangno sampeyan wong Afghan. Dheweke lair lan wis urip kabeh ing Afghanistan. Sampeyan wis ndeleng Rusia. Kabeh mau prajurit. Dheweke mabur ing pesawat, teka ing truk KAMAZ. Sing ditindakake dening wong-wong manca iki mung nembak, mlaku-mlaku, ngeduk, ngoyak wong Afghan sing "dissenting". Banjur bocah-bocah Rusia iki mabur maneh, prajurit anyar teka ing panggonane.
          Sampeyan, minangka wong sing logis, bakal mbayangno yen kabeh wong Rusia iku prajurit, lan mung urip ing perang, manggon ing kasur wesi, sugih ing sandhangan miskin, sanadyan kuwat, manggon ing omah-omahé unsightly "kazarma" lan ing.
          Saiki sampeyan uga mbayangno yen wong Turki kabeh nomad sing ora tau ngerti budaya kutha, amarga ing pirang-pirang abad donya Rusia mung nemoni sisih militer ing jagad Turki. Ana wong Turki lan manggon. Adoh saka tanah Rusia. Amarga ing antarane tanah Rusia lan kutha-kutha Asia Turki dumunung lan dumunung ing Steppe Eurasian gigantic, ing ngendi jinis ekonomi sing paling alami yaiku pastoralisme. Sing. cara urip nomad, nglibatno nggunakake mangsan saka pastures tartamtu. Umume wong Turki nyambut gawe ing sektor pertanian iki. Sawetara wong Turki melu tetanèn (millet lan sereal liyane ditabuh). Apa sampeyan ngerti manawa bagean utama gandum ing Italia asale saka Crimea, lan pendhudhukan utama cabang Krimea saka klan Argynku yaiku budidaya sereal iki? Iki minangka budidaya lan adol gandum sing menehi bathi utama kanggo Khanate Krimea.
          Apa sampeyan ngerti yen kabeh kutha-kutha ing Crimea Rusia lan Ukrainia sapisan bubar diarani beda: Odessa - Khadzhibey, Simferopol - Akmeshit, Feodosia - Kefe, Sevastopol - Aktiyar, etc.? Lan wong Turki manggon ing kono, ndedonga ing masjid lan mangan daging babi lan pilaf. Crimea mung bubar dadi tanah "Rusia". Ing tembung, sawetara wong Turki padha sedentary lan melu perdagangan, construction lan Kerajinan, nalika wong urip ing steppe ing gambar kondhang saka "Tatar ala".

          Apa sampeyan tau ndeleng peta pemukiman wong Turki? Iki minangka wilayah raksasa saka Yakutia nganti Hongaria, saka sisih lor Ural nganti Persia lan Afghanistan.
    2. 0
      Desember 20 2012
      Nomaden nggunakake senjata wesi kanthi kuat lan utama sanajan ing jaman Attila.
      Contone, emergence lan expansion luwih saka negara nomad paling gedhé - Turkik Khaganate, umumé minangka asil saka nggunakake massive saka wesi kanggo tujuan militèr.
  22. Liegnitz
    +1
    Desember 20 2012
    Artikel kasebut, jujur, tipis, dirancang kanggo para pamaca kanthi wawasan sejarah sing cethek. Aku seneng komentar saka sedulur Kazakh - ing titik kabeh bantahan saka non-Kazakhs diantemi! Ngerti kita!
    1. Beck
      +1
      Desember 20 2012
      Kanggo kabeh sedulur ing kaca iki, hormat banget. Kasunyatan manawa ora ana tembung sing nyerang ing pitakonan nasional kanggo anggota forum liyane. Kabeh bener lan sopan.
  23. +1
    Desember 20 2012
    rawa-rawa,
    Talgar - ing jaman sing sampeyan sebutake, apa iku wilayah Kazakh?

    inten,
    Pitakonan sing wajar muncul. Ing endi paling ora siji jeneng saka Kazakh sing misuwur utawa tukang bedhil liyane ing wilayah sampeyan?
    1. 0
      Desember 20 2012
      Kutipan saka: ddmm09
      Talgar - ing jaman sing sampeyan sebutake, apa iku wilayah Kazakh?

      Malah "medeni" Dulatov. eseman
      24 Juli 1853
      Almaty
      G. Panglima Korps
      Kanthi lapuran kula tanggal 18 Juli No. 140, kula ngaturaken gunging panuwun dhumateng Paduka ingkang nyabrang kali. Utawa…
      ... Tlatah alas ing jurang, saka ngendi Issyk mili, nggawe aku langsung wiwit nliti. Sawise mriksa, aku pindhah menyang Talgar lan, sawise mriksa puncake, aku lagi nliti Almaty. Salajengipun, alas Almatov ing gunung surak lan dadi luwih gampang diakses. Pilihan kanggo manggoni titik kudu tiba ing Issyk utawa Talgar.
      - Pusat. negara. Arsip Republik Kazakhstan, f.3, op.1, kasus 7
      8 Agustus 1853
      Kargaly
      G. Panglima Korps
      Aku duwe pakurmatan kanggo nglaporake marang Yang Mulia babagan maksudku kanggo nliti puncak Almaty. Sawise mriksa Almaty pisanan lan kaloro lan lembah ing antarane wong-wong mau karo Letnan-Engineer Aleksandrovsky, kita nemokake, kanthi gampang entuk alas, akeh tanah subur sing apik, dipotong dening selokan, padang rumput lan padang rumput, luwih unggul tinimbang tracts ing. Issyk lan Talgar, mulane kita ngusulake Almaty minangka panggonan pemukiman mangsa ngarep, luwih-luwih, liwat pendhudhukan titik iki, kabeh panggonan nomad lan arable paling apik ing Dulatov bakal ana ing pucuk driji kita. Sayange, aku ora bisa njupuk iki ...
      (mburi lembar pisanan laporan rusak banget lan rusak)
      - Pusat. negara. Arsip Republik Kazakhstan, f.3, op.1, kasus 7
      Ing laporan saka anggota karyawan N. A. Abramov, diterbitake ing 1867 ing St. Petersburg, jeneng "Almaty" uga digunakake.
      Dulats (kaz. Dulattar / dulattar /; unit Dulat, jeneng liya - Dulu, Duklat, Duglat, Dugolat) - suku nomad Turki kuna lan klompok paling gedhé ing Zhuz Senior saka wong Kazakh. Dulat manggon ing pinggir Kali Ili, nganti Chu lan Talas lan tengah Syr Darya.
      Miturut sensus tetanèn taun 1906-1912. Dulats cacahé 334 ewu wong, kalebu ing Taraz - 60,8% saka populasi Kazakh, ing Almaty - 41%, ing Shymkent - 32,8%, ing Bishkek - 93,7% saka populasi Kazakh [1]
      Pitakonan babagan etnis saka dulats wis bola-bali dadi subyek regejegan kanggo akeh peneliti - sawetara dianggep asalé saka steppes Mongolian (Rashid-ad-Din, Ch. Valikhanov), liyane - Turki (N. Aristov, S. . Amanzholov). Miturut data paling anyar, basis ètnis dulats dumadi saka suku-suku Turkik Khaganate Kulon (abad VI), sing dikenal ing sumber tinulis kanthi jeneng "dulu" (lima suku dulu lan lima suku nushibis minangka pedunung. Ing taun 840, dulats dadi bagéan saka negara Karakhanid (840-1212), banjur Khitan (Kara-Kitai, 1124-1219) lan pungkasane Mongol. negara Moghulistan dhewe.
    2. +1
      Desember 20 2012
      Mangga sedulur Kulmenov. Padha kondhang, kalebu ing negara liya!
  24. +1
    Desember 20 2012
    "Hudud al-Alem" iki pisanan muncul ing taun 1892 lan ora bisa ngaku jaman kuna.
  25. peri 72
    +2
    Desember 20 2012
    Iki dudu artikel sejarah, iki fantasi kanthi gaya Tolkien ...
    Hobbit-2 utawa carane hobbit lan gnome dadi leluhur saka India lan Cossack :-)))
    1. -2
      Desember 20 2012
      Kutipan saka: elf72

      Hobbit 2 utawa carane hobbit lan gnome dadi leluhur saka India lan Cossack

      Wilayah pegunungan cilik ing Siberia kidul bisa uga dadi tanah kelairan genetis saka pedunung pisanan ing bawana Amérika Lor. Mangkono ujare klompok antropolog Rusia-Amerika sing sinau diterbitake ing Kamis ing Amerika Serikat.

      Operator gen Asia iki ngliwati kabeh Siberia, lan banjur pindhah menyang Amerika liwat Selat Bering, sing nalika iku durung rampung ing banyu.

      Para ilmuwan nganalisa kromosom Y (liwati garis paternal) wong India Amerika lan wong pribumi ing Altai kidul lan, minangka asil, ngenali mutasi genetik unik sing dadi ciri saka rong klompok kasebut.

      Kajaba iku, kaya sing dituduhake ing panliten kasebut, persamaan genetik sing signifikan ing antarane rong klompok kasebut uga ditemokake ing genom mitokondria (diturunake liwat garis ibu). eseman
    2. Marek Rozny
      +5
      Desember 20 2012
      Ora, ora, ora, kanca. Leluhur Kazakhs ora dadi hobbit, nanging angsa sing ayu. Lan iki sumber sajarah:
      "Kabeh wong Kazakh padha angsa -
      Steppe Kings.
      Lan cucuk tipis anggun
      mangan jaran."

      (Astana.KZ, KVN.)

  26. serge
    +3
    Desember 20 2012
    Fantasi sajarah. Cossacks minangka Ukrainia (maca ing antarane garis), yaiku Scythian, Sarmatians, Circassians, hood ireng, tentara Mongol, Tatar Baskaks, marinir (!) - ushkuyniki. Kagan (!) Svyatoslav. Mosk (a) apa Joseph Stalin (!). nggegirisi. Omong kosong sejarah sing apik banget iki dipromosekake kanthi serius ing Ukraina lan Kazakhstan minangka sejarah bangsa fiksi Ukrainia lan Kazakh.
    1. bart74
      +1
      Desember 21 2012
      ya aku setuju iku sampah lengkap
  27. +1
    Desember 20 2012
    rawa-rawa,
    inten,
    Bener, dudu babagan abad kaping 19, sampeyan ngembangake teori babagan kekuwatan Kazakh wiwit abad kaping 12-13. Saka jaman iku, wiwiti nalar. Elinga carane perang nglawan Dzungars paling - 16-18 abad (sejarawan sampeyan nulis sing 2/3 saka Kazakhs tilar donya ing wektu iki). Kaping pisanan, dheweke ngembangake teori sing koheren babagan kekuwatane, saiki sampeyan ngirim sawetara cetak ulang saka wiki. Ora, iku ora menarik.
    Contone, contone sejarah modern, siji prinsip bisa dilacak - yen negara nduweni ekonomi sing maju, mula bisa kanthi gampang nindakake perang agresif utawa pertahanan. Ing wektu sing padha, kita bisa ndeleng paling ora ngambah kekuwatan kasebut - arsitektur, karya seni, lan liya-liyane. Apa sing padha disimpen ing tlatah Mongolia sawise perbudakan Rusia? Utawa bisa nang endi wae liya? Jaman Mamluk anggonmu dadi titikan ing nalarmu, yen wis udakara 300 taun kuwasa ing Mesir, tilas budayane isih kasat mata. Nanging wong-wong mau uga perang karo Mongol, duwe hubungan sing cedhak karo Polovtsian ing jaman kasebut, lan liya-liyane.

    rawa-rawa,
    Talgar ing abad kaping 10 meh ora Kazakh. Dhèwèké dhéwé sing nulis nèk bangsamu durung ana.
    1. Marek Rozny
      0
      Desember 20 2012
      Dzungars dadi mungsuh sing pantes. Steppes padha. Kajaba iku, padha nampa senjata api saka Rusia. Nanging, padha dirusak babar pisan dening Manchus lan Kazakhs. Kalmyks isih medeni bocah-bocah karo wong Kazakh.
      Ekonomi lan kekuwatan militer beda banget. Roma ambruk saka wong barbar - pisanan Hun, banjur Jerman rampung.
      Bizantium tiba saka wong Turki nomad (Oghuz) lan dadi Turki.
      Lan sampeyan dhewe ngerti akeh conto kasebut. Iku mung cetha yen ora nyenengake kanggo wong Rusia yen nomad ora mung ngalahake kabeh pamrentahan Rusia, nanging uga mrentah luwih saka satus taun. Tionghoa uga gelo, nanging saiki padha njupuk dalan liyane - padha, pangling asing saka penjajah nomad, mung nyatakake piyambak minangka turunan politik saka conquerors iki. Mulane, kanthi ati nurani sing resik, dheweke mbangun monumen kanggo Genghis Khan lan njupuk serial babagan topik iki, ngganggu wong Mongol lan Kazakh. am
      Babagan pengaruh Horde ing budaya Rusia ing babagan arsitektur, banjur coba guess - apa asal saka tembung arsitektur dhewe? :) Nanging luwih serius, mugi kula ngelingake sampeyan yen pasamuwan-pasamuwan Rusia biyen dibangun kaya Skandinavia, lan sajrone Horde, motif oriental wiwit katon - menara bawang Asia. Kremlin minangka tembung saka basa Turkik, sing tegesé "tertutup". Ngomong-ngomong, apa Kazan, Tashkent, Turkestan, Taraz, Shymkent lan atusan kutha liyane bakal dadi conto eksistensi arsitektur Turki kanggo sampeyan? Miturut cara, sampeyan bisa ngelingake kula saka etnis saka Sultan sing mbangun Taj Mahal?
      Lan ing ngendi tembung-tembung Turkik saka bidang arsitektur lan tata kutha teka saka basa Rusia - arsitek, bata, dalan, gubug, gubug (sing bakal ngira!), Tarub, gudang, alun-alun, kandhang, loteng, gubug, adobe, lsp. Miturut sawetara tembung kasebut, mesthine ana upaya kanggo nemokake etimologi Slavia, nanging malah para ahli basa sing nerusake versi kasebut, dheweke diakoni minangka versi sing ringkih (utamane kanggo tembung kunci - gubuk lan kremlin :)))) ).
      Inggih, kanggo Mamluks lan Mesir - ing kene, kaya aku ngerti, sampeyan mung ora ngerti sajarah Mesir ing wektu iku. Amarga ora ana sejarawan siji (malah anti-Turki sing semangat :)))) sing bakal ragu-ragu kaya sampeyan babagan iki.
      Lan babagan Talgar. Dheweke malah mangsuli sampeyan jeneng genus diwenehi - dulats. Wong-wong mau manggon ing kana, lan saiki dadi pribumi. Dulats lan klan liyane banjur ora duwe jeneng umum "Kazakhs" ("Cossack"), nanging dulats padha, lan bakal.
      Lan etnonym bisa ngganti paling sethithik satus dina antarane steppes. Jeneng umum utama. Yen ing sawijining wektu para sultan Dzhanibek lan Giray ora wedi marang Khan Abulkhair, mula saiki kita bakal diarani Uzbek (ora bakal bingung karo Uzbek modern, keturunan Sarts) utawa Abulkhair. Ing kasus iki, komposisi umum bakal padha.
      Etnonim ing antarane wong Turki luwih jeneng persatuan klan. Contone, contone, Tatar Siberia utawa Nogais - deleng komposisi suku - padha karo wong Kazakh. Mung ana wong sing manut marang siji khan, lan ing bagean liya saka steppe, khan liyane sing tanggung jawab.
      Ing masa kanak-kanak Soviet, nalika ditakoni babagan kewarganegaraan, aku mangsuli kanthi bangga: "Aku Soviet!" Lan kanggo kula, wong Latvia utawa Moldavia iku sanak keluarga. Apa sing luwih cetha? Sesuk, wong Kazakh bakal njupuk lan nyebut awake dhewe sawetara jinis benang "Kazakhstandyk" (Kazakhstani), kanggo ngrampungake masalah Kazakhstan multi-etnis kanthi cepet, lan kabeh ... Kazakhs lan Rusia bakal ilang saka kita, kita bakal Kazakhs. Nanging ing wektu sing padha, kita isih bakal ngelingi jeneng umum - Argyn, Naiman, Dulat, Kipchak, Kerey, Adai, Kozha, Tore. Kajaba iku, genera anyar bakal katon - orys, nemis, ukrain, korei :)))
      1. xan
        +1
        Desember 20 2012
        Marek Rozny,
        dheweke, ngerteni heterogenitas para penjajah nomad, mung nyatakake awake dhewe minangka keturunan politik para penakluk kasebut.

        Kazakhs, aku ora ngerti apa-apa
        apa kita Rusia kudu ngakoni dhéwé minangka keturunan politik saka Turki lan Kazakhs chtol? ora akeh pakurmatan? Sawetara wong ana ing tentara Tatar-Mongolia?
        Rusia ora ngerti babagan eksistensi Kazakh ing kabeh wektu sing angel, lan nalika dadi kekaisaran, dheweke ngerti ing dalan. Kenging punapa tiyang Rusia badhe nyuplai senjata api dhateng Dzungars, manawi ing satunggal-satunggaling wekdal dipun atur kanthi Cossack atusan. Apa sampeyan mikir dhewe ana? Cossack Rusia ora ana hubungane karo sampeyan wong Turki, dheweke mung manggon ing cedhak. Aku ngerti manawa ana artikel sing cocog kanggo propaganda pan-Turkisme, lan ing kene sampeyan lagi mangan. Cossack Rusia dadi apa sing kita kenal lan eling lan dihargai ing abad kaping 18, lan sampeyan ngelingi wektu horde. dadi bab wong Turki - iki bab wong Turki, lan bab Cossack - iki bab Cossacks.
        Dosvidos.
        1. Marek Rozny
          0
          Desember 21 2012
          Wong Rusia arep menyang ngendi? Kakaisaran Rusia, USSR lan Uni Eurasia mangsa padha Golden Horde sing ajeg ngreset dhewe, gawe anyar ing pangertèn politik. Ing wektu sing padha, inti kekaisaran, komposisi ètnis lan keliling njaba tapel wates dilestarekake. Mung dinasti diganti. Genghisides-Romanovs-Bolsheviks, etc. Sadurungé, basa Turki didominasi, saiki Rusia. Ora apa-apa. Ing 200 taun basa Georgia bisa dadi dominasi. Aku pribadi ora peduli babagan basa negara. Yen mung Horde utuh :)
          Miturut cara, Ivan the Terrible nyoba ing kabeh cara kanggo katon sadurunge panguwasa liyane saka pecahan Horde minangka Genghisides. Saiki lucu, nanging banjur kudu duwe kabeneran sah kanggo ngrampungake teka-teki Kakaisaran sing rusak. Lan saben wong nganggep Tsar Rusia minangka penerus Khans Agung, sing resmi dituduhake ing korespondensi diplomatik ing taun-taun kasebut. Liyane bab iku Petya Romanov, admiring Eropah, mutusaké kanggo rampung repaint Kakaisaran ing werna Eropah.
          Lan babagan kasunyatan sing mesthine Rusia ora ngerti babagan anane Kazakhs-omong kosong. Korespondensi antarane khan Kazakh lan tsar Rusia terus-terusan. Ponakan saka Kazakh Khan Taukel - Uraz-Mohammed, contone, minangka komandan tentara Rusia ing arah Crimean ing abad kaping 16 lan dipateni dening Palsu Dmitry II.
          Babagan pasokan senjata api menyang Dzungars - deleng Ensiklopedia Soviet Agung. Sejarawan Soviet, cukup aneh, ora nyepelekake kasunyatan kasebut.
          Aku, kanesh, ngerti yen sampeyan jijik karo kasunyatan sing ing sajarah Rusia ana akeh wong non-Rusia, lan kabeh Rusia gedhe lan gedhe, nanging apa wae sing bisa dikandhakake, sejarah mung wong Rusia ora. pas karo geografi Rusia. Kasunyatan manawa ana kekaisaran ing tlatah Federasi Rusia ing abad kaping 6 ing wangun Turkik Khaganate sing gedhe banget mbokmenawa ora dingerteni sampeyan, uga anane negara Jurchens lan wong liya ing " Rusia" tanah. Lan ora ana pan-Turkisme bodho ora ana hubungane. Iki minangka sajarah Rusia. Minangka iku. Bebarengan karo wong nomaden sing sipit, bebarengan karo pandonga Tengrian, bebarengan karo kutha-kutha motley Horde. Ulug Ulus, ing tembung - Negara Agung.
          1. Horde
            +1
            Desember 22 2012
            Mung dinasti diganti. Genghisides-Romanovs-Bolsheviks, etc. Sadurungé, basa Turki didominasi, saiki Rusia.


            liyane omong kosong banjur bisa prokanet kanggo bebener. ngguyu Contone, ana babad kuno ing basa Slavik, sing dadi basis kanggo TI lan sudut pandang liyane, nanging kaya sing dingerteni saka jaman Genghisides lan gerombolan emas, ora ana DOKUMEN TERTULIS, mulane, babagan apa. Apa sampeyan ngaku yen basa Turki didominasi?
            Ing 200 taun basa Georgia bisa dadi dominasi.


            "... THE SHIMMY GEORGIIANS Mlayu..." Demon Lermontov. , supaya sawetara jenis basa DOMINATES, iku perlu sing wong native speaker dominasi ing soko, contone, menang perang, lan iki masalah kanggo Georgians.

            Ivan the Terrible nyoba ing kabeh cara bisa kanggo katon sadurunge panguwasa liyane saka pecahan Horde minangka Genghisides.


            pranala menyang studio. Aku ngerti manawa ing layang kanggo Ratu Inggris, Ivan4 ujar manawa dheweke keturunan Julius Caesar, nanging sampeyan uga ora bisa percaya, amarga UC minangka wong legendaris, kaya Genghis Khan.
            Lan babagan kasunyatan sing mesthine Rusia ora ngerti babagan anane Kazakhs-omong kosong. Korespondensi antarane khan Kazakh lan tsar Rusia terus-terusan. Ponakan saka Kazakh Khan Taukel - Uraz-Mohammed, contone, minangka komandan tentara Rusia ing arah Crimean ing abad kaping 16 lan dipateni dening Palsu Dmitry II.


            maneh, link kanggo studio, apa jenis Correspondence? kok kita ora ngerti?
            Aku, kanesh, ngerti yen sampeyan jijik karo kasunyatan sing ing sajarah Rusia ana akeh wong non-Rusia, lan kabeh Rusia gedhe lan gedhe, nanging apa wae sing bisa dikandhakake, sejarah mung wong Rusia ora. pas karo geografi Rusia. Kasunyatan manawa ana kekaisaran ing tlatah Federasi Rusia ing abad kaping 6 ing wangun Turkik Khaganate sing gedhe banget mbokmenawa ora dingerteni sampeyan, uga anane negara Jurchens lan wong liya ing " Rusia" tanah. Lan ora ana pan-Turkisme bodho ora ana hubungane. Iki minangka sajarah Rusia. Minangka iku. Bebarengan karo wong nomaden sing sipit, bebarengan karo pandonga Tengrian, bebarengan karo kutha-kutha motley Horde. Ulug Ulus, ing tembung - Negara Agung.


            bab wontenipun "kaganate Turkic ageng" misale jek, mung sampeyan ngerti liyane ora krungu apa-apa. Ingkang paling penting yaiku saka khaganates, gerombolan emas lan saka panguwasa maya ing urip nyata, ora ana apa-apa, ora ana dokumen, ora ana struktur, ora ana apa-apa kajaba spekulasi bodho, mungkin cukup kanggo ngisi babagan "Mongol-Tatar ing kene. Turki - asistene" APA BUKTIMU?
        2. bart74
          +1
          Desember 21 2012
          OJO PERCAYA JANCOK
          1. 0
            Desember 21 2012
            Ayo nambah omong kosong: Ulus - Urus, mungkin Ulus iku Rusia? Dadi kanggo ngomong secara harfiah ing Turkic.
      2. +1
        Desember 21 2012
        Kutipan saka Marek Rozny
        Nanging luwih serius, mugi kula ngelingake sampeyan yen pasamuwan-pasamuwan Rusia biyen dibangun kaya Skandinavia, lan sajrone Horde, motif oriental wiwit katon - menara bawang Asia.

        Apa sing diarani motif oriental yaiku arsitektur Bizantium, sing teka ing Rusia bebarengan karo Ortodoks. Ya, iki mbokmenawa dipengaruhi dening wétan, nanging teka menyang Rusia liwat Byzantium.
        Gereja Our Lady of Pammakaristos

        Apa padha dibangun kaya Skandinavia? Aku ora ngerti yen dheweke bisa diarani Skandinavia. Iku rodo gaya saka Slavs lor. Kanggo Pomeranian, padha katon kaya iki:
        1. Marek Rozny
          +1
          Desember 21 2012
          1) Babagan bangunan Yunani :) Dadi apa? Apa katon kaya candhi Rusia? Malah yen aku mabuk, aku ora bakal mbingungake pasamuwan Rusia karo bangunan Yunani iki :))) Nanging njupuk outline saka pasamuwan-pasamuwan Rusia, mbusak salib lan tarik Aladdin ing latar mburi - sampeyan bakal duwe dongeng oriental diwutahake: ))) Katedral St Basil katon kaya ing Eropah utawa ing Asia? Kanggo Yunani Ortodoks utawa Timur Muslim? Aku jawabane ketok kanggo sampeyan.
          2) Mungkin aku bakal kaget sampeyan, nanging Slavs lor ngalami pengaruh paling kuat saka Skandinavia, kalebu arsitektur. Kajaba iku, wong Skandinavia wiwit njelajah Pomorie 5 menit luwih awal tinimbang wong Slavia.
          Lan pasamuwan ing foto iku khas Norwegia. Deleng online kanggo pasamuwan stave Norwegia lawas. Lan ora perlu ngomong yen iki kebetulan utawa wong Skandinavia diduga sinau mbangun gréja saka Rusia.
          1. 0
            Desember 21 2012
            Kutipan saka Marek Rozny
            Lan pasamuwan ing foto iku khas Norwegia. Deleng online kanggo pasamuwan stave Norwegia lawas. Lan ora perlu ngomong yen iki kebetulan utawa wong Skandinavia diduga sinau mbangun gréja saka Rusia.

            Mesthi ora. Kepiye carane bisa mbantah ing kene, wong Skandinavia luwih tuwa lan luwih terang tinimbang wong Rusia. Aku malah ora njaluk bukti marang kowe. Omonganmu wis cukup. Saiki aku wis madhangi lan bakal nggawa pepadhang saka piwulangmu.
            Nanging, gagasan ing ndhuwur bisa dikembangake. Wong Skandinavia uga nduweni pengaruh sing kuat marang wong Armenia.

            Kutipan saka Marek Rozny
            Babagan bangunan Yunani :) Dadi apa? Apa katon kaya candhi Rusia? Malah yen aku mabuk, aku ora bakal mbingungake pasamuwan Rusia karo bangunan Yunani iki :))) Nanging njupuk outline saka pasamuwan-pasamuwan Rusia, mbusak salib lan tarik Aladdin ing latar mburi - sampeyan bakal duwe dongeng oriental diwutahake: ))) Katedral St Basil katon kaya ing Eropah utawa ing Asia? Kanggo Yunani Ortodoks utawa Timur Muslim? Aku jawabane ketok kanggo sampeyan.

            Ora ana siji utawa rong jinis kubah gereja Rusia.
            Kubah sing bentuke helm nyebar kaya bulbous.
            Aku ngakoni, aku milih conto arsitektur Bizantium sing ora sukses.
            Nanging sampeyan takon dhewe ing ngendi kubah berbentuk bawang, sing sampeyan tresnani banget, teka ing Asia Tengah. Apa saka India kanthi kasempatan?
            1. Marek Rozny
              0
              Desember 21 2012
              1) Skandinavia wiwit ngembangake tanah-tanah kasebut, umpamane, Novgorod saiki ngadeg, luwih dhisik tinimbang Slavs. Kanthi margin paling cilik. Babagan pengaruh adat istiadat Skandinavia, basa lan liya-liyane ing leluhur Rusia lor - sepur sepur lan kreta cilik ditulis ing Rusia. Apa sebabé aku nyinggung lan ngejek aku? Menapa malih, sakperangan alesan, looking for werna saka pasamuwan-pasamuwan Russian ing Yunani - sampeyan "ora njaluk iku" (nuwun, kanggo expression), lan conto sandi karo Norwegians nemen outraged sampeyan. Ya, Rusia sisih lor nganggo gaya bangunan gereja Skandinavia, lan banjur nganggo motif Asia. Banjur wong Italia diundang. Apa sing nyerang kene? Lan aku mesthi ora duwe maksud kanggo "ngremehake" iki. Iku mung sing pitakonan wiwit ndhuwur, padha ngandika, karo apa wedi Turki ngerti carane mbangun, lan topik iki diwiwiti. Tiyang Turki ugi sami nyilih mawarni-warni dhateng tangga-tangganipun, untungipun sampun ningali Asia tuwin Eropa. Ora mung aku ora arep mbantah, nanging aku dhewe bisa maca ceramah nganti pirang-pirang jam. Pitakonan yaiku apa sing digawa wong Turki menyang arsitektur Rusia. Aku wis jeneng sawetara conto. Lan dheweke nggawa kosakata. Banjur ing kene wong yakin yen wong Turki mung nunggang jaran lan malah desainer Lego ora bakal dilipat. Kayane mbah kakung saka wilayah Bryansk ngomong, kabeh Jerman iku punishers, tegese padha ora ngerti carane mbangun lan liya-liyane. Lan dheweke bakal yakin yen dheweke bener, amarga kabeh wong Jerman sing dideleng yaiku wedhus SS, lan dheweke ora tau weruh wong Jerman liyane. Lan mengkono ing kene. Menapa malih, topik nomad ing antarane bangsa Turkic dianggep ideal lan disebarake, asring ngrusak bagean "kutha" saka sejarahe dhewe. Emphasis kita mung ing nomads. Ing Rusia, gambar Turki iki malah luwih kleru. Solid "tugarins-ular".
              1. Horde
                +2
                Desember 21 2012
                Skandinavia wiwit ngembangake tanah-tanah sing, contone, Novgorod saiki, luwih dhisik tinimbang Slavia.


                Mungkin Skandinavia nguwasani tanah lor sadurunge Slavs, nanging mung pitakonan, apa padha Swedia iki bener? Antarane celengan saka lapisan paradigma sajarah tradisional saka baja, ana kasunyatan aneh, contone, "A DISPUTABLE SPEECH MUTU KARL 11" ditulis ing Latin diwaca IN RUSSIAN document sajarah iki ing Museum Stockholm lan digawa. kanggo perayaan 300 taun St.
                1. Nurker
                  0
                  Desember 21 2012
                  katon luwih kaya Polandia (1697). Lan ing ngendi Cyril lan Methodius nganggo aksara Sirilik?

                  Dear, gambar saka ngendi, menehi sumber judhul buku
                  1. Horde
                    +1
                    Desember 22 2012
                    http://video.yandex.ru/users/taksi12/view/3/?cauthor=tantrido&cid=8

                    Iki dudu buku, iki film Levashov, akeh fakta sing absurd, nanging isih ana konfirmasi yen ing panguburan Karl11 isih ana konfirmasi, aku durung nemokake. Kabeh diwaca nganggo basa Rusia, ora. Polandia.
                    1. Nurker
                      +1
                      Desember 22 2012
                      Lan sampeyan ngerti yen kasus pidana dibukak marang Levasheva, Trekhlebov.

                      Wong sing dipilih dening Gusti iku rasisme, dheweke mangsuli ing kasus iki ...
                      Dear, paling ora yen sampeyan nonton film kasebut, lan tansah nganalisa hubungan sebab-akibat, karo film kasebut, wong kaya sampeyan lagi disiapake kanggo tentara Slavia Nazi, iki coklat Romawi sing dibungkus bungkus permen liyane supaya bisa liwat. , lan wong kesel kabeh agama lan ilmuwan, lan sampeyan kejiret ing pancing liyane.

                      Aku nyaranake supaya sampeyan kenal karo Mayor Jenderal Petrov K.P. lan ceramah babagan Konsep Keamanan Umum, sing pancen duwe tujuan Slavik.
                      1. Horde
                        -2
                        Desember 22 2012
                        Kutipan saka nurker
                        Lan sampeyan ngerti yen kasus pidana dibukak marang Levasheva, Trekhlebov.


                        Levashov wis seda supaya kasus kasebut ditutup, nanging ora masalah.
                        Wong sing dipilih dening Gusti iku rasisme, dheweke mangsuli ing kasus iki ...

                        menarik lan apa padha ngomong? yen Rusia ana ing wiwitan lan liyane ana ing pungkasan, apa sampeyan bisa nindakake yen mangkono, kudu ana wong sing luwih dhisik.
                        Aku nyaranake supaya sampeyan kenal karo Mayor Jenderal Petrov K.P. lan ceramah babagan Konsep Keamanan Umum, sing pancen duwe tujuan Slavik.


                        Dear, paling ora yen sampeyan nonton film kasebut, lan tansah nganalisa hubungan sebab-akibat, karo film kasebut, wong kaya sampeyan lagi disiapake kanggo tentara Slavia Nazi, iki coklat Romawi sing dibungkus bungkus permen liyane supaya bisa liwat. , lan wong kesel kabeh agama lan ilmuwan, lan sampeyan kejiret ing pancing liyane.

                        Sampeyan ora kudu menehi pitutur marang aku film endi sing kudu ditonton lan buku apa sing kudu diwaca ing sejarahku, aku bakal ngerti dhewe tanpa disaranake.

                        Petrov minangka pembicara, lan ceramahe wiwit kosong nganti kosong ...
                      2. Nurker
                        0
                        Desember 22 2012
                        Sampeyan ora kudu menehi pitutur marang aku film endi sing kudu ditonton lan buku apa sing kudu diwaca ing sejarahku, aku bakal ngerti dhewe tanpa disaranake.

                        Dadi, bebener sampeyan lan bakal tetep dadi bebener sampeyan.
                        Banjur wangsulana pitakonku, saka ngendi asale saka Slav?
                      3. Nurker
                        -1
                        Desember 22 2012
                        Petrov minangka pembicara, lan ceramahe wiwit kosong nganti kosong ...

                        Kasunyatan yen Petrov minangka wong sing ngomong apa pendapat sampeyan? utawa kesimpulan kasebut dijupuk saka ceramah Levashev ??

                        Aku nonton ceramah Levashev, mula dheweke kandha yen ana wong ngapusi, mula dheweke mati, yaiku, Petrov mati amarga ngapusi ... Lan Levashev uga mati amarga dheweke ngapusi ...

                        Aku pengin nggabungake anggota forum: Asal-usul ritual Cossack yaiku Turkic, iki minangka alasan, lan minangka asil saka Slavs lan ing pangertèn genetis ...
                      4. Horde
                        0
                        Desember 22 2012
                        Aku nonton ceramah Levashev, mula dheweke kandha yen ana wong ngapusi, mula dheweke mati, yaiku, Petrov mati amarga ngapusi ... Lan Levashev uga mati amarga dheweke ngapusi ...


                        Aku pancen ora peduli apa sing diomongake Levashov ana, sampeyan njaluk sumber kutipan kasebut, aku menehi sampeyan, ana sumber liyane.

                        Aku pengin nggabungake anggota forum: Asal-usul ritual Cossack yaiku Turkic, iki minangka alasan, lan minangka asil saka Slavs lan ing pangertèn genetis ...


                        bebarengan karo kanca-kanca ing diskusi, sampeyan kleru. "Turki" ora bisa dadi cikal bakal Cossack amarga kasunyatan sing jeneng "Turki", kaya "Mongol", "ras Mongolia" iku produk saka abad kaping 19. Kaya "Kazakhs", produk saka abad rong puluh.
                      5. Nurker
                        0
                        Desember 22 2012
                        Elinga yen aku ora ujar manawa wong Turki minangka leluhur Cossacks, tegese Cossacks lan Turki duwe ijol-ijolan budaya ...

                        lan kasunyatan sing sampeyan nganggep Mongol, Kazakhs, lan Kyrgyz minangka kelas loro ora nggambar sampeyan.
                        Miturut dalilmu, pranyata aku iki turunan saka makhluk sing ora dingerteni
                        Sampeyan bakal ketemu Kirghiz utawa Mongol lan takon asal-usule, dheweke bakal ngandhani lan nerangake kabeh marang sampeyan. Sampeyan nyebabake permusuhan ras marang tetanggan Rusia, lan iki minangka senjata liyane kanggo divisi lan nyuntikake negativitas menyang Rusia. ora mung Asia wis musuhan kanggo Rusia, nanging sampeyan mung njupuk kapercayan kuwi lan konfirmasi nggatekke. banjur aja nganti tersinggung.

                        "Turki", kaya "Mongol", "ras Mongolia" minangka produk saka abad kaping 19. Kaya "Kazakhs", produk saka abad kaping 20. WOE BUKTI KITA PRODUK Abad 20?

                        Punika mratelakake panemume salah siji saka wong saka sumber sampeyan, iku paling kamungkinan saka Slavs:
                        "" Iku mung pesen teks saka Rusia dikirim (mesthi, banjur isih layang) babagan nyebut condolences! Surat Rusia kudu ngirim 2 surat.
                        Apa Eropa ora ngalami romanisasi, utawa romanisasi iki nganggo basa Rusia?
                        Sanajan ora ana, aku nemokake sambungan, kabeh ana ing urutan: Romulus (Romawi) teka saka dinasti Romanov, lan nalika Romanovs Romanized Eropah, kita padha sementara dikuwasani dening Rurikovichs (tumindak, supaya bisa ngomong), lan banjur Romanovs. bali"
                      6. Horde
                        -1
                        Desember 22 2012
                        Dadi, sampeyan mung ngilangake sejarah abad-lawas wong-wong iki lan silsilahe. WOE BUKTI KITA PRODUK Abad 20?

                        dadi ing pungkasan abad kaping 19, ORA KAZAKH ANA ANA KIRGYZS.
                      7. Beck
                        -1
                        Desember 22 2012
                        Kutipan: Horde
                        dadi ing pungkasan abad kaping 19, ORA KAZAKH ANA ANA KIRGYZS.


                        Pamrentah Rusia nyebat Kazakhs Kirghiz, Kaisaks lan luwih saka kebingungan lan salah paham.

                        Jeneng kita dudu Kazakh, nanging Kazak (huruf k diganti x mung ing jaman Soviet). Pamrentahan kekaisaran katon ora bisa dingerteni ing kene. kene Cossacks lan kene wong Kazakh. Lan apa babagan kerja kantor? Sawise kabeh, kebingungan bakal liwat gendheng. Dadi dheweke mutusake, supaya bisa mbedakake kanthi jelas, kanggo nulis penghuni stepa karo Kaisaks lan Kirghiz.
                      8. Horde
                        0
                        Desember 22 2012
                        Sampeyan bakal ketemu Kirghiz utawa Mongol lan takon asal-usule, dheweke bakal ngandhani lan nerangake kabeh marang sampeyan. Sampeyan nyebabake permusuhan ras marang tetanggan Rusia, lan iki minangka senjata liyane kanggo divisi lan nyuntikake negativitas menyang Rusia. ora mung Asia wis musuhan kanggo Rusia, nanging sampeyan mung njupuk kapercayan kuwi lan konfirmasi nggatekke. banjur aja nganti tersinggung.


                        senajan sajarah, minangka Gleb Nosovsky sijine iku, "jinis puisi pengadilan", nanging iku seng di pengeni kanggo keaslian sajarah ora mratelakake panemume wong saka werna, nanging FAKTA lan DOKUMEN.
                        Iki perlu Yermak ora Russian!
                      9. Horde
                        +1
                        Desember 22 2012
                        Dadi, bebener sampeyan lan bakal tetep dadi bebener sampeyan.

                        TRUTH minangka kategori obyektif lan bukti lan ora gumantung ing pendapat sapa wae. Kanggo Karl11, iki http://gorod.tomsk.ru/index-1228868796.php.
                        Banjur wangsulana pitakonku, saka ngendi asale saka Slav?

                        ora ana sumber ditulis wis wadi ngendi padha bakal marang kita ngendi Slavs saka, lan ngendi Kyrgyz saka.
                        aja takon pitakonan bodho, tetep obrolan kanggo titik
                      10. Horde
                        0
                        Desember 22 2012
                        data populasi dijupuk saka sensus 1897 saka EMPIRE RUSIA
                        ora ana wong Kazakh ing sensus;
                      11. Marek Rozny
                        +1
                        Desember 22 2012
                        Horde, apa maneh! Aku maca sensus penduduk Kazakhstan ing basa Kazakh. Aku nggoleki wong Rusia - aku ora nemokake. Ana Cossack, Ozbek, Nemis, Korey, Ukrainia, malah ana Orysy. Nanging ora ana wong Rusia. Sayange kita ora duwe Lenin, yen ora, dheweke bakal nggawe dheweke kanthi stroke pena ajaib ...
                      12. Horde
                        +2
                        Desember 22 2012
                        Kutipan saka Marek Rozny
                        Horde, apa maneh! Aku maca sensus penduduk Kazakhstan ing basa Kazakh. Aku nggoleki wong Rusia - aku ora nemokake. Ana Cossack, Ozbek, Nemis, Korey, Ukrainia, malah ana Orysy. Nanging ora ana wong Rusia. Sayange kita ora duwe Lenin, yen ora, dheweke bakal nggawe dheweke kanthi stroke pena ajaib ...


                        nyatane sampeyan ora nemokake Rusia ing Kazakhstan dadi masalah sampeyan, amarga iki, Rusia ora mandheg. Dene sensus sampeyan, orys diterjemahake dadi Rusia, nanging Kyrgyz ora diterjemahake saka basa liya, kaya Kazakh. .
                      13. Marek Rozny
                        +1
                        Desember 22 2012
                        Kutipan: Horde
                        nyatane sampeyan ora nemokake Rusia ing Kazakhstan minangka masalah sampeyan amarga iki, Rusia ora mandheg.

                        Ing-in-in, tembung emas, Yuri Venediktovich! Dadi kasunyatan manawa "Kazakhs" ora kacathet ing sensus resmi Rusia ora ateges ora ana wong sing duwe jeneng dhewe ("Cossack"). Kazakhs ora tau ngarani piyambak Kirghiz, kajaba sing dokumen kudu digambar munggah ing cara iki, amarga Rusia ora categorically nampa kewarganegaraan "Cossack". Waca penjelajah Rusia ing Steppe. Saben uwong nulis yen jeneng dhewe "Kyrgyz" iku bener "Cossack". Lan etnonim "Kyrgyz", "Kyrgyz-Kaisak" diciptakake supaya ora mbingungake Cossacks Asia karo Cossacks layanan Rusia. Apa sampeyan ngomong omong kosong? Kajaba iku, malah panguwasa Soviet pisanan disebut republik saka 20s saka Kazak ASSR, kewarganegaraan kacathet minangka "Kazak". Lan mung ing 1936 padha maneh mutusaké kanggo molak jeneng poto saka wong Turkic iki ngganti huruf pungkasan kanggo "X", inventing etnonym anyar "Kazakh" lan "Kazakh SSR".
                        Kita nelpon sampeyan orys, sesuk bakal njupuk lan miwiti nelpon sampeyan reailik ("Rusia") ing Kazakh. Lan kita uga bakal mbuktekake manawa ora ana wong Rusia ing alam. Ana mung oryses, kanggo wong Kazakhs menehi jeneng asli "reseilik".
                      14. Horde
                        -2
                        Desember 22 2012
                        tembung emas, Yuri Venediktovich!

                        Aku dudu Yuri Venediktovich.

                        Kazakhs ora tau disebut piyambak Kyrgyz, kajaba sing dokumen kudu digambar munggah ing cara iki, amarga Rusia ora categorically nampa kewarganegaraan "Cossack". Waca penjelajah Rusia ing Steppe. Saben uwong nulis yen jeneng dhewe "Kyrgyz" iku bener "Cossack". Lan etnonim "Kyrgyz", "Kyrgyz-Kaisak" diciptakake supaya ora mbingungake Cossacks Asia karo Cossacks layanan Rusia.


                        Dadi kabeh wong salah nalika ngomong wong Kyrgyz lan Rusia lan pembuat peta liyane ing wektu iku, nanging apa dheweke uga salah nalika nulis Kyrgyz ing peta 19c John Kari?

                        Kita nelpon sampeyan orys, sesuk bakal njupuk lan miwiti nelpon sampeyan reailik ing Kazakh ("Rusia")


                        sebutno tembung iki sing mlebu kuping, buk...
                      15. Marek Rozny
                        +3
                        Desember 22 2012
                        Rasane kaya ngomong karo tembok
                        Aku ngomong maneh, jeneng dhewe saka Kazakhs wiwit abad kaping 15 iku KAZAK, lan ora liya. Saka ngendi asale tembung "Kyrgyz" Sampeyan wis ditulis ing kene kaping satus - supaya ora mbingungake Cossacks sing dilayani karo kita.
                        Kapindho, nyelehake tanganmu, pejuang internet. Piye wae ancaman sampeyan ora banget nyengsemake. Kaya sing dikarepake wong Kazakh ing basane, dheweke nyebut wong Rusia. Kaya wong Rusia sing ngarani wong Tionghoa Han, wong Jerman Deutsches, wong Hungaria Magyar. Lan Rusia ing Kazakh - reseylik, Rusia ing Kazakh - Resey, Moscow - Maskeu. Saiki pindhah menyang Kazakhstan lan miwiti gelut karo kabeh Kazakhs babagan iki :)))))
                      16. Beck
                        +2
                        Desember 22 2012
                        Kutipan: Horde
                        ora ana wong Kazakh ing sensus;


                        Sadurunge revolusi, steppe Cossacks ditulis ing krgizes, kaisaks, kanggo mbedakake saka Cossacks Rusia.

                        Ing taun 1925, pamaréntah Soviet ngadhepi masalah liyane. Ana uga wong-wong dataran tinggi Tien Shan sing wis kanthi tepat nyebut awake dhewe Kirghiz. Maneh nyingkiri kebingungan. Pamrentah Soviet ing taun 1925 ngganti jeneng RSS Kirghiz dadi RSS Kazakh. Yaiku, huruf pungkasan K diganti X. Saiki ora bakal ana kebingungan ing dokumen kasebut. Bakal ana Cossack, bakal ana Kazakh lan bakal ana Kyrgyz. Saiki kabeh wis chin-chinar.
                      17. Horde
                        0
                        Desember 22 2012
                        Sadurunge revolusi, steppe Cossacks ditulis ing krgizes, kaisaks, kanggo mbedakake saka Cossacks Rusia.

                        Ing taun 1925, pamaréntah Soviet ngadhepi masalah liyane. Ana uga wong-wong dataran tinggi Tien Shan sing wis kanthi tepat nyebut awake dhewe Kirghiz. Maneh nyingkiri kebingungan. Pamrentah Soviet ing taun 1925 ngganti jeneng RSS Kirghiz dadi RSS Kazakh. Yaiku, huruf pungkasan K diganti X. Saiki ora bakal ana kebingungan ing dokumen kasebut. Bakal ana Cossack, bakal ana Kazakh lan bakal ana Kyrgyz. Saiki kabeh wis chin-chinar.


                        Kasunyatan bilih Kirghiz nyebat piyambak prajurit minangka lawan saka sawetara jenis Sarts lan kasunyatan sing Kirghiz ing wektu sing padha nyebut piyambak wani Cossacks uga kasunyatan kondhang, mung kabeh iki paling kamungkinan wis ing abad 19. Lan mesthi, ora kabeh Kyrgyz padha Cossack, nanging duwe jeneng kulawarga dhewe, supaya negara KAZAKHSTAN, negara Cossack, ora XNUMX% cocog.
                      18. Beck
                        +1
                        Desember 22 2012
                        Kutipan: Horde
                        KAZAKHSTAN - negara Cossacks ora duwe match XNUMX%.


                        Sampeyan piye wae ngetik topik saka tengah. Saiki mangsuli yaiku mbaleni apa sing diomongake sadurunge. Yen sampeyan ora kesed, lan yen sampeyan pengin, maca komentar ing ndhuwur.
                        Banjur aku mikir sampeyan bakal takon kanthi cara sing beda.

                        Lan luwih. Murni kapentingan pribadi. Jeneng julukan sampeyan Horde. Avatar - Wolf, totem saka wong Turki (sirah serigala sing nyengir dipamerake ing ndhuwur spanduk). Yen ora rahasia, jeneng etnis sampeyan sapa?
                      19. Horde
                        +1
                        Desember 22 2012
                        Kutipan: Beck
                        Yen ora rahasia, jeneng etnis sampeyan sapa?


                        Beck apa abstruse? kewarganegaraan, bener? Ora ana rahasia, ibu lan bapake wong Rusia ...
                      20. Beck
                        +1
                        Desember 22 2012
                        Kutipan: Horde
                        Beck apa abstruse?


                        Lan iki mung ing kasus. Sampeyan ora ngerti apa. Dumadakan sampeyan ketemu nasionalis. Banjur barking setengah kaca, lan iki ora ana guna kanggo kula.
                      21. Horde
                        -2
                        Desember 22 2012
                        lan ora, Lenin ora ana hubungane.
                        Sajrone delimitasi negara-negara republik Soviet ing Asia Tengah ing April 1925, jeneng kasebut diganti dadi Republik Sosialis Soviet Otonomi Kazakh, wiwit tanggal 5 Desember 1936, minangka bagéan saka USSR minangka republik serikat pekerja. Data ing TSB.
                      22. Liegnitz
                        0
                        Desember 23 2012
                        Ing kene ana kesalahan sing mlebu, ora ing ASSR Kazakh, nanging ing ASSR Kazakh, aku njaluk ngapura kanggo mbenerake.
                  2. +3
                    Desember 24 2012


                    Bisa uga yen aksara Sirilik ora tahan lan ilang posisine, kaya ing wektu ing wilayah Romania modern.
                    Sapa sing butuh? Iki pitakonan liyane.
                    Nanging ing Romania uga, "perang kanggo kemurnian basa" diwiwiti kanthi owah-owahan ing aksara.
                    1. Horde
                      +1
                      Desember 24 2012
                      Kutipan: Navodlom
                      Bisa uga yen aksara Sirilik ora tahan lan ilang posisine, kaya ing wektu ing wilayah Romania modern.


                      Navodlom welcome!
                      "Speech Deplorable" dokumen serius banget sing nglawan Scaligerianism sembarang, nuwun kanggo expression. Aku kaya kanggo krungu apa sejarawan TI bisa mbantah iki. Many thanks kanggo document sajarah terkenal lan langka. Aku mung krungu bab iku, nanging ora manggon tau weruh.
                      1. xan
                        0
                        Desember 25 2012
                        kebanjiran
                        pakurmatan gedhe
  28. YuDDP
    +1
    Desember 21 2012
    Karya serius, kanthi gambar, nanging salah.
    Aku nyaranake penulis maca Nosovsky karo Fomenko.
    1. Beck
      -2
      Desember 21 2012
      KABEH.

      Telat, turu. Aku pengin matur nuwun marang kabeh wong kanggo ngempet lan bener. Kabeh tanpa njerit.

      Lan aku arep matur nuwun marang kanca-kancaku, sing tanpa surak-surak. Lan didhukung dening bukti. Yen malah sepersepuluh saka apa sing wis kita ucapake tekan anggota forum Rusia, mula Uni Ekonomi Eurasia bakal 10% luwih gampang dibangun.
  29. bart74
    -1
    Desember 21 2012
    LENGKAP ORA ORA ORA ORA SING SING ORA ADANYA GENGHIS KHAN! (Iki bab anane TAMERLAN-TIMUR!). MANGGO PANGARANG NINGGALKE WILAYAH MUNGKE COSSACKS SAKING MONGOL. PENULIS TREAT ING RUMAH SAKIT. LELUHURKU AFUE SAKA TEORI KITU!
    1. -1
      Desember 21 2012
      LENGKAP ORA ORA ORA ORA SING SING ORA ADANYA GENGHIS KHAN!

      Hmm ... "Tore" kaget!)))
  30. bart74
    +2
    Desember 21 2012
    Krungu apa sing diomongake? Lali babagan kaluhuran lan kaunggulan saka Turki "gedhe". Exaggeration saka topik iki mung nambah kapercayan ing inconsistency saka teori iki lan ing Komplek saka underdevelopment saka klompok ètnis iki, kang ngaku asli saka sawijining klompok ètnis ing Eurasia. Tangi. Mung toleransi Rusia lan getih sing diwutahake kanggo sampeyan saka leluhur kita ngidini sampeyan njupuk Panggonan minangka bangsa lan budaya. Lan sampeyan wis menek menyang alas sajarah kuwi, kang, aku njaluk ngapura kanggo softness dhewe, mbah-mbahmu isih Hung ing cabang ing zoo India. Tangismu kaya monolog Sharikov saka Heart of a Dog.
    1. Marek Rozny
      -1
      Desember 21 2012
      1) Topik kasebut wiwitane disetel - "Leluhur kuna Cossacks", ing ngendi penulis (Slav) nyoba menehi jawaban. Ana diskusi sing cocog karo panyengkuyung lan mungsuh saka asal Turki saka Cossacks. Yen sampeyan, "highly dikembangaké", "sabar" lan "paling awal kabeh mudhun saka cabang saka Kebun Binatang India" Bart74 duwe bantahan, banjur nyatakake. Yen ora ana apa-apa kajaba empedu lan ilat sing reged, ayo padha mlaku-mlaku.
      2) Ing perang apa leluhurmu ngwutahake getih kanggo wong Kazakh?
  31. Marek Rozny
    +1
    Desember 21 2012
    Ayo dipikirake babagan tanah apa "Cossacks Rusia" muncul. Kita bakal katon ing tanah ing ngendi Zaporizhzhya lan Don Cossacks muncul khusus.
    Kita njupuk atlas ing sajarah USSR kanggo kelas 8.
    Kita mbukak kaca nomer 2 - "Negara paling kuna ...": "Scythians" ditandhani ing wilayah kita kudu. Muga-muga wong ing kene ngelingi manawa wong Scythians padha nomad, ora manggon. Padha mangan daging jaran lan ngombe koumiss, lan, miturut kabeh sejarawan akademisi, padha ora leluhur saka Rusia.
    Kita mbukak kaca No. 3 "Kievan Rus ing abad 9-12": Pechenegs, Polovtsians lan Khazars manggon ing wilayah iki. Bangsa kasebut jelas asale saka Turki. Padha mimpin gaya urip nomad, mangan daging jaran, bully kabeh tanggi.
    Kaca No. 4 "fragmentasi feodal Rusia ing abad kaping 12-13": ing wilayah iki, wiwit saiki, kabeh suku nomad wis consolidated menyang "Polovtsy", sing isih mangan daging, numpak jaran tengen steppe, melu ing sembarang gelut antarane Rurikovichs kanggo MediaWiki.
    Kaca nomer 6 "Melawan penjajah ing abad kaping 13": wong nomaden Polovtsian ana ing panggonane dhewe-dhewe, sanajan wong nomad liyane, Batu, ngliwati wong-wong mau kaya garis burik.
    Kaca No. 8 "Pembentukan negara terpusat Rusia": wilayah Cossacks mangsa umume ora ana ing peta Rusia.
    Kaca No. 9 "Negara Rusia ing paruh kapindho abad kaping 16": Dumadakan antarane Persemakmuran lan Khanate Krimea ing tanah Polovtsy, prasasti misterius "Zaporozhye" katon, lan antarane Khanate Crimean kasebut lan Astrakhan Khanate, "Don Cossacks" katon! Ngendi para nomad lokal sing manggon ing wilayah iki nganti pirang-pirang abad? Lan saka ngendi sawetara Slavs teka, sing duwe sing disebut. Vocabulary "Cossack" iku Turkic, jeneng atamans - Turkic, jeneng dhéwé - Turkic, sandhangan - Turkic, senjata lan taktik - Turkic, padha ora plow, padha urip mung dening sapi lan perang ... Apa substitusi apik tenan. ? Turks lokal ilang, lan tinimbang wong Slavs aneh banget tanpa tandha Slavic etno-budaya siji ... Ayo kula ngelingake sampeyan sing iki abad kaping 16 - i.e. kanthi definisi, ora ana pelacur sing mlayu, lan pancen ide wong Rusia sing mlayu menyang tanah nomaden smacks idiocy. Kaya partisan Belarusia sing uwal saka paukuman SS menyang Bavaria. Nanging, panyengkuyung saka confrontation langgeng "Russian VS steppes" kudu ngerti sing Horde bakal ngedol menyang perbudakan, utawa mung mangan.
    Dadi, sapa sampeyan, anggota forum, pengin mbukak jero menyang tanah Horde ing abad kaping 16, lan saka sapa sampeyan mutusake kanggo ndhelikake antarane khanates Krimea lan Astrakhan? Saka serfdom, kang durung nemokke? Saka kuk "Tatar-Mongolian"? Saka corvee lan prasepuluhan sing abot? Lan saiki, apa ana sing siap mlayu saka hipotek ing Afghanistan? Lan kenapa sampeyan mbayangno leluhur Rusia minangka sawetara wong bodho sing ing abad kaping 16 diduga mlayu menyang pinggir Don ing antarane wong Krimea lan Astrakhan? Aku ora ngomong bab Nogais prowling cedhak. Lan apa jenis masquerade nganggo sandhangan Turkic, jeneng dhewe, gaman lan kosakata? Supaya khan mungsuh ora ngobong saboteurs Slavic ing mburi Turkic jero?
    Wong Rusia ora ngungsi menyang Don antarane khanates lan gerombolan Nogai. Lan nomads Turkic lokal ora ilang ing ngendi wae. Cossacks metu saka nomad padha. Lan kasunyatan kasunyatan iki langsung mbusak kabeh misunderstandings dissonance kognitif bodho.
    1. +1
      Desember 21 2012
      Kutipan saka Marek Rozny
      Ayo dipikirake babagan tanah apa "Cossacks Rusia" muncul. Kita bakal katon ing tanah ing ngendi Zaporizhzhya lan Don Cossacks muncul khusus.

      Lan apa Atlas ing sajarah USSR kanggo kelas 8 marang sampeyan bab sajarah saka kerajaan Tmutarakan?
      1. Marek Rozny
        0
        Desember 21 2012
        Iki ngendi sawetara pangeran Rusia (luwih tepat, isih Skandinavia) mrentah? ;) Sajarah Soviet nganggep wong Varangian kanthi kasar, kabeh kampanye ing wilayah USSR diumumake Slavik.
        1. +1
          Desember 21 2012
          Kutipan saka Marek Rozny
          Sajarah Soviet nganggep Varangian kanthi kasar, kabeh kampanye ing wilayah USSR diumumake Slavic.

          Nanging nyatane, wong Skandinavia sing kasar (sapa? Swedes utawa apa?) Teka ing tanah Rusia, lan bisa uga akeh banget, lan nganakake pemukulan bayi? Banjur cepet ilang militansi lan ndhelik ing sudhut?
          Aja ndemek pangeran "Skandinavia".
          Aku takon pitakonan prasaja. Sampeyan dipandu dening atlas sejarah, mula wangsulana. Utawa atlas milih mung mangsuli pitakon sampeyan?
          1. Marek Rozny
            +1
            Desember 21 2012
            Lan apa sing kudu dijawab? Sampeyan dhewe ngerti kabeh. kutha Khazar. Didunungi dening Khazars, Yunani lan kabeh jinis pendatang anyar - Yahudi, Kaukasia, Slavia. Sajrone weakening saka Khazar Khaganate, Skandinavia, sing mrentah Slavs ing wektu iku, kasil saka abad kaping 9 gouged Khazars dicokot dening bit, njupuk tanah lan kutha-kuthane (Kyiv nganti abad kaping 9 minangka bèntèng wates cilik saka Khazars, nganti sawijining Rurik saka tanah Slavs lor dijupuk lan digawe karo rate Panjenengan). Kanggo wektu sing cendhak, Tmutarakan dikuwasani dening Rurikovich (nanging iki ora nggawe populasi beda). Ora suwe Tmutarakan dadi koloni pedagang Eropa lan Circassians. Lan sateruse. Tmutarakan pedunung Rusia wis tau. Ya, kanggo wong Rusia dhewe, konsep Tmutarakan umume tegese, sampeyan ngerti, sing ora bisa dibayangake.
            Apa sampeyan duwe informasi babagan migrasi massa Slavia menyang Tmutarakan ing wektu sajarah sing cendhak nalika dicekel dening Rurikovich? Utawa candhi Yunani, miturut pendapat sampeyan, minangka bukti saka Rusian? Dadi gréja-gréja Ortodoks katon ing kono malah sadurunge Rusia dadi Ortodoks. Wong Yunani dadi pendiri ing kono nganti munculé Khazars.
            Nalika aku ngerti, apa sampeyan pengin nulis kasunyatan saka aturan singkat saka Rurikovichs kutha Khazar iki, adoh saka tanah Slavic, ing piggy bank bukti asal Rusia saka Cossacks? Utawa apa?
            1. 0
              Desember 21 2012
              Kutipan saka Marek Rozny
              Kyiv nganti abad kaping 9 minangka benteng tapel wates cilik Khazarnganti Rurik dijupuk saka tanah Slavs lor lan digawe iku sahame

              Kabeh wis jelas, aku lulus. Aku ora bisa nemokake argumentasi babagan argumentasi kasebut.
            2. +1
              Desember 21 2012
              Kutipan saka Marek Rozny
              Lan apa sing kudu dijawab? Sampeyan dhewe ngerti kabeh.

              Aja katon ing antarane garis. Aku wis ngerti yen sampeyan kudu nulis.
              Pitakonan ulang? Sampeyan katon ing atlas lan nemokake konfirmasi sawetara pertimbangan sampeyan. Nanging, ketoke, atlas kanggo kelas 8 ora bisa njawab kabeh pitakonan. Lan malah sing sethitik informasi sing ana ing iku banget entheng. Mekaten ingkang badhe kula aturaken dhateng panjenengan.
              Kutipan saka Marek Rozny
              Ora suwe Tmutarakan dadi koloni pedagang Eropa lan Circassians.

              Adyghe koloni - muni macem. Pira koloni sing diduweni?
    2. xan
      0
      Desember 21 2012
      Marek Rozny,
      iku tetep kanggo njawab pitakonan siji, kok wong Turkic nomad dumadakan lali basa lan ngandika ing Rusia
      Nanging, paling misuwur Cossack Yermak dipindhah menyang steppes amarga gagal potong pancet ing lor Rusia lan pailan asil.
      1. +1
        Desember 21 2012
        Kutipan saka xan
        Nanging, paling misuwur Cossack Yermak dipindhah menyang steppes amarga gagal potong pancet ing lor Rusia lan pailan asil.

        han, ati-ati.
        Yermak wis digandhengake karo wong Turki.
        Kutipan: Beck
        Ana siaran anyar ing saluran televisi Rusia "365". Ing kana, Yermak langsung disebut Turki ing layanan saka Stroganovs. Jeneng Ermek ing antarane wong Turki biasane diwènèhaké marang putra sing paling enom, amarga dheweke minangka hiburan kanggo wong tuwa sing wis tuwa. Terjemahan harfiah saka Ermek iku Fun.
    3. Horde
      -1
      Desember 22 2012
      Kita njupuk atlas ing sajarah USSR kanggo kelas 8.


      sampeyan ndeleng, buku-buku babagan sejarah USSR rada ketinggalan jaman amarga kasunyatane FAKTA SEJARAH BARU ditemokake, umpamane, ana sawetara alesan manawa peta-peta lawas ing jagad iki ora digatekake. nalika TI ditulis, sing sampeyan deleng lan saka ngendi sampeyan nggawe kesimpulan sing salah, nanging ing kono ana sejarah BENER saka bangsa lan negara ing wektu kasebut, contone, nimbang peta wiwitan. saka abad kaping 17, apa sing kita deleng
      Toponim ekstensif diarani TARTARIA. Ana uga KOZAKS cedhak Segara Ireng, ing Asia Tengah ana KALMOKS, ana BASHKIRS, malah ana TURKMEN, lan apa ora, nanging ora ana KIRGIZES lan, miturut Kazakhs, nyatane nyata! Apa sampeyan mikir yen KOZAKS ing UKRAINE iku wong Turki - mesthine aku menehi saran supaya sampeyan ndeleng gambar TARTAR ing pojok kiwa ngisor, khas Zaporizhzhya Cossacks!
      1. Nurker
        -3
        Desember 22 2012
        Iku lucu yen peta iki ora dikenal ing jaman Soviet, nanging minangka ambruk, iku langsung metu minangka sajarah alternatif. Levashov, karo tartar gedhe, wis kontribusi gedhe kanggo pembangunan ing arah sajarah. Miturut cara, dheweke urip ing luar negeri watara 15 taun. iki sing disebut Solzhenitsyn ing jaman Stalin, sapa mangerténi mangerténi.

        Dear, nalika sampeyan dikandhani manawa buku-buku pelajaran Soviet ndhelikake asal-usul wong Turki, ora ateges ora ana sejarawan Turkologists Soviet ...

        lan kanthi cara, peta maneh nandheske yen wong Kazakh iku wong sing bebas.

        sampeyan ndeleng telung wilayah ijo ing peta: ing sisih wétan, kidul-kulon lan lor-kulon, ing antarane ana wilayah abang gedhe, dibagi dadi lor lan kidul lan ing sisih kidul maca TARTARIE INDEPENDENTE, sing bisa diterjemahake kanthi harfiah minangka Tatar gratis, lan saiki njupuk menyang akun kasunyatan sing Eropah ora misahake taler lan suku, banjur kanggo wong-wong mau kabeh iki Tatar, ora ing pangertèn ètnis, nanging ing pangertèn sing padha "ora Kristen", sing, ora secara harfiah Slavs.
        1. Horde
          0
          Desember 22 2012
          Kutipan saka nurker
          Iku lucu yen peta iki ora dikenal ing jaman Soviet,


          sapa sing butuh crita BENER mesthi ngerti.
          Levashov, karo tartar gedhe, wis kontribusi gedhe kanggo pembangunan ing arah sajarah. Miturut cara, dheweke urip ing luar negeri watara 15 taun. iki sing disebut Solzhenitsyn ing jaman Stalin, sapa mangerténi mangerténi.


          Aja ngeyel babagan Levashov, aku njupuk dheweke mung minangka sumber kutipan.
          Dear, nalika sampeyan dikandhani manawa buku-buku pelajaran Soviet ndhelikake asal-usul wong Turki, ora ateges ora ana sejarawan Turkologists Soviet ...


          kok padha ndhelikake? apa wong Turki, apa konsep suci? kaya ora.

          lan kanthi cara, peta maneh nandheske yen wong Kazakh iku wong sing bebas.


          sampeyan nggawe aku ngguyu "wong bebas" - tegese dina iki dheweke ana ing kene, sesuk goleki kita ing patagonia, utawa bisa uga ing lapland. ngguyu

          sampeyan ndeleng telung wilayah ijo ing peta: ing sisih wétan, kidul-kulon lan lor-kulon, ing antarane ana wilayah abang gedhe, dibagi dadi lor lan kidul lan ing sisih kidul maca TARTARIE INDEPENDENTE, sing bisa diterjemahake kanthi harfiah minangka Tatar gratis, lan saiki njupuk menyang akun kasunyatan sing Eropah ora misahake klan lan suku, banjur kanggo wong-wong mau kabeh iki Tatar, ora ing pangertèn etnis, nanging ing pangertèn sing "ora Kristen", sing, ora secara harfiah Slavs.



          dudu Tatar, nanging Tartar - iki rong prabédan gedhé. Tatar muncul ing abad kaping 19 lan digandhengake karo Bulgars-Volgars. Tatar modern paling akeh yaiku BUDAK sing nganggo basa Tatar-Turki. sing ana meh nganti pungkasan abad kaping 18 karo ibukutha ing Tobolsk. Dadi, Tartaria Merdeka, uga Tartaria Cina, kalebu ing Tartaria gedhe, lan negara Rusia, paling ora ing manajemen.

          kanggo wong-wong mau kabeh iki Tatar, ora ing pangertèn ètnis, nanging ing pangertèn sing padha "ora Kristen", sing, ora secara harfiah Slavs.


          awkwardly ngganti konsep non-Kristen ora ateges ing kabeh sing padha ora Slavs Fomenko, Nosovsky duwe versi didhukung dening sawetara kanyatan colloquial sing Rusia ing dina, uga Cossacks, padha BILATERAL, lan mungkin liyane, akeh banget dokumen Rusia sing ditulis ing basa Arab .Mangkono, khans Tokhtamysh, Tamerlane padha Rusia, kanggo Tamerlane, rekonstruksi pasuryan digawe saka tengkorak sisa, lan saiki pasuryan iki ora dadi Turkic. iku dadi rampung Slavic.
          1. Nurker
            0
            Desember 22 2012
            Horde,

            Dear, aku lulus. Sampeyan pancen yakin lan njupuk kabeh sumber iki minangka bebener sing sampeyan ora pengin mikir liyane. Kanggo sampeyan, Kucing Inggris (kucing) ora bakal duwe akar umum karo Kucing Slavia. carane sampeyan nulis Tartaria iku siji bab, Tatar liyane. Iki minangka karya Levashov, lan ora perlu kanggo nutupi kaya iki: "Aku njupuk sumber, nanging aku ora mbela Levashov." Lan sapa sing ngembangake senjata informasi iki kanggo sampeyan? Levashov, Trekhlebov. Sampeyan duwe rasisme sing jujur ​​utawa fasisme sing tentrem.

            Lan kasunyatan manawa panguwasa Asia Tengah saka penampilan Indo-Eropa ora rahasia ... Utawa sampeyan bakal nelpon saben wong Eropa minangka Slavik sing padhang. Aku dudu prentah kanggo sampeyan, lan babagan iki aku pengin mungkasi diskusi karo sampeyan. Kabeh sing paling apik lan sukses ing karya sampeyan.
            1. Horde
              +1
              Desember 22 2012
              Kutipan saka nurker
              sing kanca malah ora pengin mikir


              iku mung ora perlu, apa sing arep sampeyan pikirake?

              Kanggo sampeyan, Kucing Inggris (kucing) ora bakal duwe akar umum karo Kucing Slavia.

              Kasunyatan bilih basa Inggris minangka kompilasi saka Rusia lan, kanthi cara, saka basa Turkic-Kazakh, luwih akeh wong wiwit ngira, nanging penting babagan Tartaria. Wektu Catherine, saka 100 akademisi Jerman, ana 99. , siji Loonosov, malah ing kene ana mamang).Kaya kang diarani, negara gedhe iki ing dina iku saiki wis ora dikenal maneh, meh kabeh bukti wis dirusak dening Jerman miturut FIN, bisa uga RUSSIA-HORDE.

              Iki minangka karya Levashov, lan ora perlu kanggo nutupi kaya iki: "Aku njupuk sumber, nanging aku ora mbela Levashov." Lan sapa sing ngembangake senjata informasi iki kanggo sampeyan? Levashov, Trekhlebov. Sampeyan duwe rasisme sing jujur ​​utawa fasisme sing tentrem.


              sampeyan wong sing males budi, nanging aku ngomong Levashov wis boten apa karo. Lan aja nganggo tembung kasebut.
  32. +1
    Desember 21 2012
    Kutipan saka Marek Rozny
    Aku, kanesh, ngerti yen sampeyan jijik karo kasunyatan sing ing sajarah Rusia ana akeh wong non-Rusia, lan kabeh Rusia gedhe lan gedhe, nanging apa wae sing bisa dikandhakake, sejarah mung wong Rusia ora. pas karo geografi Rusia.

    Aku ora kuwatir, ana akeh barang sing dipinjam manca ing basa Rusia, jenengku malah asale saka jeneng Turki Mamai, sanajan aku wong Slav murni. Dene para Mamluk, jlentrehe dhewe apa maksudmu. Iki minangka wilayah multinasional militer sing dadi kuwasa ing Mesir kanthi cara militer, kanthi ringkes, kaya sing dakngerteni.


    Kutipan saka Marek Rozny
    Iku mung cetha yen ora nyenengake kanggo wong Rusia yen nomad ora mung ngalahake kabeh pamrentahan Rusia, nanging uga mrentah luwih saka satus taun.

    Ngerti, malah "Legenda Rahasia ..." digawa saka China dening imam Ortodoks Rusia mung ing abad kaping 19. Kabeh iki ora katon aneh kanggo sampeyan. Lan saka sumber apa sampeyan njupuk informasi babagan peran Kazakh ing nasib Golden Horde, aku ora ngerti. Ing wektu sing padha, kabeh tanggi kita vying karo saben liyane bengok-bengok babagan peran utama ing Golden Horde - Cina, Kazakhs, Buryats, Kalmyks, Uzbeks, Kirghiz, etc. Mung Rusia, minangka tansah, mbantah, sejarawan kita isih ngendika kados pundi anggen kita nandhang sangsara, kados pundi anggen kita dipuntindhes, pira cacahipun rakyat kita ingkang dipun pejahi... lan sanes-sanesipun.
    Aku bakal menehi conto saka sajarah bangsa liya, pakunjaran Bratsk (iki ing tlatah wilayah Irkutsk saiki) didegaké dening 15 Cossacks sing teka ing Angara ing abad kaping 17. Wong 15 iki ngubengi wilayah sing jembar, ngedegake pakunjaran, mbujuk penduduk lokal sing diwakili dening Tungus lan Buryats supaya nampa kewarganegaraan Rusia lan kudu mbayar yasak. Sawise sawetara wektu, wong-wong mau dipateni dening Tungus kanthi culika, nggawe serangan. Banjur 50 Cossacks teka ing pakunjaran lan urutan kewajiban dibalèkaké. Yen sampeyan ngrungokake Buryats, wong-wong iki uga mbuktekake kanthi umpluk ing tutuk yen dheweke njupuk keuntungan saka wanita kita lan akeh sing dadi Genghisides. Nanging militansi lisan sing piye wae ora pas karo istilah sajarah, nalika ora ana panganiaya kejem, ontran-ontran, pembantaian, pungkasanipun, ing sisih Cossacks. Kalmyks uga wong lanang normal, nganti dheweke wiwit ngelingi Genghis Khan, lan liya-liyane. Nanging kabeh iku keturunan Mongol, lan yen dheweke dadi penakluk sing angel banget, mula kenapa dheweke gampang setuju dadi subyek saka Tsar Rusia, aku pengin. utamané Wigati iki - padha nampa tanpa perang getih. Ing wektu sing padha, Kalmyks dhewe teka ing wilayah kita saka Dzungaria.
    Kekalahan sing dialami wong Kazakh saka Dzungars minangka salah sawijining faktor sing nyumbang kanggo mlebu ing Kakaisaran Rusia. Yen wong Kazakh kuwat banget, bebarengan karo wong nomad liyane, banjur kenapa mung wong Rusia lan wong Tionghoa sing nduweni peran penting ing pungkasan ing wilayah iki? Ekonomi ora mung tembung, nanging pikiran iki aku pengin nggawa sampeyan. Prasyarat kanggo nindakake perang dawa ing wangun ekonomi kuwat iku kudu. Yen ana sawetara sumber daya, sampeyan mung ora bisa perang karo wong kanggo dangu.

    Kutipan saka Marek Rozny
    Lan babagan Talgar. Dheweke malah mangsuli sampeyan jeneng genus diwenehi - dulats.

    Pitakonan kanggo mungsuh ana babagan produksi massal senjata dening Kazakhs. Yen dheweke bisa ngontrol wilayah sing akeh ing jaman Golden Horde, banjur ing ngendi dheweke entuk senjata akeh?
    1. Marek Rozny
      0
      Desember 21 2012
      1) Yen jeneng kulawarga dibentuk kanggo jeneng Mamai, mesthine sampeyan dudu Slav sing murni. Mamai minangka kulawarga gedhe sing nduweni peran penting ing Rusia, ON, Crimea. Padha malah ing getih saka tsars Russian. Mungkin sampeyan kudu nggoleki sethitik "Tatar" ing dhewe?
      2) Mamluk dudu bangsa, ora ana sing mbantah ing kene! Nanging wong-wong Mamluk ing akeh kalebu wong Turki. Iki minangka kasunyatan sejarah. Kasunyatan sing padha ana uga Georgians karo Circassians. Ing jumlah sing luwih cilik. Riset domestik lan manca babagan topik iki liwat atap.
      3) Peranan wong Kazakh ing Golden Horde adhedhasar referensi sing ora kaetung babagan jeneng klan sing mbentuk bangsa Kazakh modern. Ana akeh sumber ing basa Cina, Arab, Persia, Turki. Malah ing cathetan duta-duta Vatikan uga ana sing nyebutake kulawargaku Argyns. Ora perlu mbayangno yen wong Kazakh ngomong saka awal babagan peran ing warisan Horde. Wis bola-bali ditulis ing kene yen wong Kazakhs, kaya wong nomad liyane, dipérang dadi klan, lan informasi babagan ngendi padha ing Abad Pertengahan, apa sing ditindakake, sing dituruti, karo sing perang, diterangake kanthi rinci. . Ketik mesin telusuran "dulats" lan temokake akeh referensi kanggo dokumen abad pertengahan.
      4) Kazakh pungkasanipun ngalahake Dzhungars. Lan tanpa bantuan Rusia. Lan sepisan maneh aku ngelingake sampeyan yen Dzungars minangka subyek Rusia. Kasunyatan iki ora nylametake Dzungars saka karusakan dening Kazakhs lan Manchus. Ing wektu sing padha, panemu Rusia terus-terusan diandharake marang wong Kazakh yen wong Kazakh diduga duwe utang "karahayon ajaib" marang tentara Rusia. Nuwun sewu, ing perang apa tentara Rusia mateni Dzhungars kanthi jeneng Kazakh? Ing abad kaping 18, nalika wong Kazakh dadi bagéan saka Republik Ingushetia, wong Kazakh dadi negara sing saya ringkih. Kanggo pirang-pirang abad berturut-turut, perang ora kedadeyan kaya ngono. Kajaba iku, Rusia pancen ora nglirwakake alasan ekonomi kanggo wong Kazakh gabung karo Rusia. Nanging wong Kazakh padha kasengsem ing Rusia minangka pasar kanggo produk daging. Sampeyan bakal kaget nalika sampeyan ngerti carane akeh yuta kepala sapi didol saben taun dening Kazakhs menyang Rusia liwat Orenburg, Astrakhan, Omsk lan kutha-kutha liyane. Wong Kazakh tansah duwe keluwihan ternak lan meh ora ana panggonan kanggo nyelehake. Pasar Asia Tengah lan Uighuria wis kebak daging, kulit lan kulit Kazakh. Mung pasar Rusia sing isih ana, nanging perdagangan angel, kaya obahe pedagang. Saiki wong-wong Kazakh padha nglakoni, nawakake Rusia lan negara liya kanggo nggawe serikat ekonomi. Sampeyan bisa uga wis maca manawa omzet perdagangan antarane negara kita ing kerangka Uni Pabean langsung saya tambah. Iku aneh yen sampeyan ngomong babagan ekonomi, nanging ing wektu sing padha ora nggatekake kasunyatan ekonomi saka Kazakh sing gabung karo Kakaisaran.
      5) Babagan produksi senjata. Aku nulis maneh. Kazakhs nggawe senjata utama dhewe. Waca paling ora sumber Rusia babagan senjata steppe. Lan wong nomaden dhewe ditambang logam lan palsu kabeh sing perlu. Kazakhs tuku sawetara jinis baja (kayata baja Damask) saka sederek Asia Tengah, lan padha dhewe palsu ingot menyang produk padha needed. Senjata api uga digawe dhewe, uga bubuk mesiu digawe kanthi mandiri. Dzungars, nalika padha njaluk bantuan saka Rusia, terus-terusan sambat sing Kazakhs padha nggawe bedhil, lan mulane padha kalah karo Kazakhs ing perang akeh. Banjur, kanthi cara, Rusia wiwit ngirim senjata api menyang Dzungars liwat kutha Kuznetsk.
      Apa sampeyan mikir yen wong Kazakh ora duwe sumber daya kanggo tuku barang sing dibutuhake saka tanggane? Halo, kita wis teka. Kasugihane wong steppe iku sapi sing ora kaetung, sing regane kabeh tanggane. Malah ing jaman Soviet, kabeh tentara kita, kasebar saka Vietnam menyang GDR, mangan rebusan Kazakh. Wong Kazakh duwe ungkapan "Apa sapi sampeyan sehat?" tegese salam ing rapat, kayata "Piye kabare?". Daging, kulit, wulu - iku sumber ekonomi Kazakh inexhaustible.
      1. xan
        0
        Desember 21 2012
        Aku ngerti
        Genghisides kabeh nganggo basa Turki, amarga jelas ana wong saka kulawargane sing melu tentara Genghisides. lan Kazakhs iku salah siji sing utama, ing par karo Mughals, yen ora adhem.
        yen Rusia kudu, banjur Dzungars wis menang, sampeyan bisa manawa.
        lan karo sapa kowe padha perang, sing banget weakened, lan alasan ekonomi dadi bagéan saka Republik Ingushetia, bisa nerangake?
        Ora pantes kanggo narik sejarah sampeyan ing sejarah kita. Kuk kasebut minangka bilai kanggo Rusia, dibuwang maneh sawetara abad. Sampeyan bisa bangga iki, minangka bagéan saka Horde antarane akeh wong nomad.
        Nanging ing ngendi Rusia, lan ing ngendi Horde.
      2. Nurker
        -2
        Desember 21 2012
        Marek Rozny,
        Sugeng ndalu.
        Aku kasebut kanthi teliti maca kabeh diskusi ing artikel iki. Ngerti dualisme panemu. Hukum dhasar alam yaiku proses apa wae yaiku dual: dina / wengi, apik / ala .... ing kene kamp pisanan yaiku Slavists utawa Slavophiles, akeh sing ngaku ideologi kekaisaran, kaya penggemar "Rusia - Roma katelu" . Wong-wong kuwi nindakake prinsip kritik diri supaya bisa ngrungokake mungsuh lan nggawe analisis umum, lan mung mbela FAKTA. kabeh iku saka Rusia lan iku, Rusia nggawa nulis menyang steppe lan iku, padha mbukak mata, nanging kasunyatan sing Cyril lan Methodius ora "Slavs" ing kabeh. kanggo wong-wong kuwi bakal tansah koyone sing budaya sedentary luwih apik tinimbang nomad, "mung amarga dheweke duwe komputer, nanging aku ora, ora ateges aku ora ngerti carane urip." Budaya nomaden luwih apik tinimbang sing mapan - apa iku aksioma (ora mbutuhake bukti) yen sing wis urip ngerti akeh utawa sing wis weruh akeh ngerti ?? takon pitakonan iki kanggo dhewe.
        Camp kapindho iku ardent Pan-Turkists ing pangertèn apik saka tembung. Utamane "bolot", "Marek Rozny" lan liya-liyane. iku banget penake kanggo maca conjectures lan ideologi ngarahke ing offending Slavophiles, aku ora sok dong mirsani, padha mbuktekaken dening akeh bukti saka urip lan referring kanggo antropolog serius lan ahli basa.
        Aku pengin fokus ing kamp pisanan lan kaloro ing siji bab, tarik kesimpulan dhewe. Kasunyatane, aku weruh sawetara hubungan sebab-akibat ing macem-macem argumen, lan tanpa wong-wong mau, tuan-tuan, kabeh hype kita mung lumahing segara, nanging ora ambane ... Aku bakal menehi conto: Mungkin ana individu ing antarane sampeyan sing nggunakake rokok, mula takon dhewe: "Apa sebabe sampeyan ngrokok?". Akeh sing bakal ngomong: "Ing kene, aku santai, nenangake sarafku. Nanging amarga bapak lan simbah ngrokok. Aku ngrokok kanggo perusahaan." Wong liya bakal ngomong: "Aku ngrokok lan iku." nanging ora ana sing bakal ngandhani alesane. Kabeh sing ora bakal diomongake iku kabeh akibat. Dheweke duwe yen pati wong tuwane dadi alesan kanggo ngrokok ... takon pitakonan iki, sampeyan wong, dudu pecandu narkoba. Ayo saben wong nggawe pilihan dhewe.
        Lan saiki babagan topik ... miturut hubungan sebab-akibat ing antarane wong Turki, Slav, aku ngerti panjelasan ilmiah sing cukup babagan faktor-faktor tartamtu sing ndadekake siji utawa liyane pra-wong tumindak kanthi cara utawa liyane. apa sebabe wong Turki wiwit ninggalake wilayah wétan lan pindhah menyang kulon: kontak pisanan saka pro-Turks yaiku Attila, Hun lan kekaisaran wuda Romawi (ing kene humor, aja ngadili) sing meksa Slav kanggo ngadopsi basa lan budaya masyarakat saka Turki lan bangsa liyane.. tanpa mangerteni hubungan sebab-akibat, kita ora bakal mbangun gambaran saka jaman kuna lan jaman liyane. umpamane, celana harem utawa shalbar kuwi kathok modhèrn, lan ora ana wong siji-sijia sing nganggo kathok cendhak ing Eropah ... lan wong stepa kok njait kathok dowo, amarga iku trep nalika numpak lushad lan liya-liyane.. ora ana kacilakan. ..
        1. +2
          Desember 21 2012
          Kutipan saka nurker
          Aku kasebut kanthi teliti maca kabeh diskusi ing artikel iki. Ngerti dualisme panemu. Hukum dhasar alam yaiku proses apa wae yaiku dual: awan / wengi, apik / ala ...

          nurker, matur nuwun kanggo njupuk Slavophiles menyang camp kaluhuran.
          Kabeh liyane ditulis dening sampeyan, ketoke, kanggo nutupi jejak)
    2. 0
      25 2014 Juni
      Lan serangan ing Kazakhs dening Dzungars disebabake pembantaian pungkasan dening Cina. Swara sepuluh taun, sawetara yuta diukir.
  33. +3
    Desember 21 2012
    Kutipan saka Marek Rozny
    Sajarah Soviet nganggep Varangian kanthi kasar, kabeh kampanye ing wilayah USSR diumumake Slavic.

    Apa sejatine pendakian?
    1. Marek Rozny
      0
      Desember 21 2012
      Hrerek lan putra lan putu - kabeh limo Ingvars, Helgs, Khlefrovs lan Svendslavs saka abad 9 nganti 11 durung dadi kaluhuraké karo regu. Lan banjur kanggo dangu padha malah njupuk garwa saka suku Varangian.
      1. +2
        Desember 21 2012
        Kutipan saka Marek Rozny
        Hrerek lan putra lan putu - kabeh limo Ingvars, Helgs, Khlefrovs lan Svendslavs saka abad 9 nganti 11 durung dadi kaluhuraké karo regu. Lan banjur kanggo dangu padha malah njupuk garwa saka suku Varangian.

        Iki apa?

        Ingvar, Truvor lan Helgi ing Neva
  34. +2
    Desember 21 2012
    Kutipan saka Marek Rozny
    Inggih, yen KZ tuku senjata ing Rusia, banjur Rusia uga tuku senjata laut saka Kazakhstan (torpedo lan liya-liyane). Malah saka Kyrgyzstan, Rusia tuku torpedo. Lan nalika Perang Donya II, umume, 9 saka 10 peluru digawe amarga Kazakhstan.

    Sampeyan ora nggawe aku ngguyu babagan torpedo, bapakku kerja suwe ing pabrik militer - tanduran kasebut dijenengi. Kirov ing Alma-Ata, ing ngendi torpedo kasebut dipecat. Ing tlaga Dites ing Issyk-Kul, lsp. Yen kosmodrom Baikonur ana ing wilayah sampeyan, iki ora ateges Kazakhstan minangka kekuwatan angkasa.
    Yen ana produksi torpedo sing dilestarekake ing wilayah sampeyan, mung amarga kita durung nggawe perusahaan sing padha.
  35. 0
    Desember 21 2012
    Kutipan saka Marek Rozny
    Hrerek lan putra lan putu - kabeh limo Ingvars, Helgs, Khlefrovs lan Svendslavs saka abad 9 nganti 11 durung dadi kaluhuraké karo regu. Lan banjur kanggo dangu padha malah njupuk garwa saka suku Varangian.

    Lan apa hubungane karo kampanye Viking nglawan Rusia?! Nelpon menyang Rusia - ana ing Tale of Bygone Years ... Ora ana sing nulis babagan kampanye ing ngendi wae.

    Marek Rozny,
    Tindak mati. situs tanduran. Kirov - dheweke nulis yen dheweke ora ngasilake torpedo, nanging nggawe spare parts kanggo kapal selam.
  36. 0
    Desember 21 2012
    Kutipan saka Marek Rozny
    iku ateges sing mbokmenawa ora kuwi Slav murni.

    Cossacks ora duwe babaran, asal saka jeneng bisa uga saka panggonan asli. Ora ana wong Tatar ing kulawarga.

    Kutipan saka Marek Rozny
    Peran Kazakhs ing Golden Horde adhedhasar nyebutake jeneng klan sing ora kaetung ...

    Aku pengin ngelingake sampeyan ora muspra yen aku nyebutake sejarahe wong Mamluk minangka conto. Akeh artefak sing dilestarekake saka jamane - barang-barang rumah tangga, seni, sandhangan, lan liya-liyane. Kabeh sing digawa utawa digawa. Endi kabeh rampasan ing Rusia sing bakal disimpen ing endi wae ing tlatah panggonan Mongol, Kazakhs, Buryats, Kirghiz lan malah Uzbek?! Mesthi ana jejak iki, sanajan cilik, nanging kudu. Yen Rusia wis dagang utawa perang karo wong wiwit jaman kuna, banjur ing museum kita utawa sak penggalian artefak kuwi isih ditemokaké. Aku pancene weruh wong-wong mau ing wangun pameran ing museum, karo dating, ngambah teyeng, rusak, etc., nanging padha. Aku pengin golek sing padha saka testimoni sampeyan. Ditulis dening wong lan nang endi wae - iki liyane. Ngaku peran dhuwur ing Golden Horde, nyoba kanggo mbuktekaken kasunyatan sing peran iki wis kelakon. Kanggo 100-200-300 taun, ngrampog, njupuk kanggo awake dhewe lan, minangka asil, ora nyedhiyani artefak siji utawa bukti yen sampeyan dadi pemilik saka gedhe utawa ora banget kasugihan - iki paling ora nuwuhake mamang: apa iku ?
  37. Nurker
    0
    Desember 21 2012
    Akeh wong sing mbantah babagan sejarah, nanging mung sawetara ilmuwan sing menehi pendapat objektif babagan penciptaan sejarah (yaiku, kanthi tembung liya, sejarah sing "dideleng" Bumi, lan dudu sing adhedhasar pemahaman babagan sejatine sifate. opini subjektif, yaiku, pemahaman pribadi)

    Miturut pendapatku, ana siklus tartamtu saka proses Bumi. contone, cooling lan warming, lan cyclicity iki uga diganti ...

    ing migrasi pisanan saka bangsa, faktor cooling mbokmenawa main peran utama, steppes dadi kahanan unfavorable lan bagean tartamtu saka Turki utawa Slavs (ing ambane padha) kanggo Eropah, utamané Segara Ireng lan cekungan kali diputer ngédap. peran ing migrasi sing, lan mung nomads bisa pindhah - iki uga aksioma ... iki pro-Turks utawa Slavs tetep ing tanah sing kanggo mrentah lan outsted akeh wong pribumi liyane, ing tartamtu Finno-Ugric lan liyane. iman ana monotheistic - iman "munggah" wiwit srengenge, langit, rembulan, lintang ing ndhuwur. banjur ana macem-macem iman palsu sing disambungake karo bangsa lan suku kasebut, Hungaria dadi Katolik, Slavia miturut Ortodoks. Aku ora arep nyinggung sapa-sapa, nanging agama-agama iki ora ana sing bisa nahan kritik. teka ing peran resettlement, kene sampeyan kudu ngerti wong Turki dudu kewarganegaraan, nanging konfederasi suku-suku sing nganggo basa Turkik lan manggon ing Turkik... Salajengipun, Turki iki uga assimilated antarane peradaban liyane, nanging ninggalake akeh ritus sing. . akeh diadopsi Islam amarga wektu, akeh diadopsi Kristen, Buddhisme, nanging lali agama dhewe, paling murni, iki Slavism, ora saka istilah kewarganegaraan, nanging Slavism - Iki ngluhurake Gusti Allah, lan Gusti Allah iku kabeh langit karo luminaries. ... ana uga wis iklan, nanging aku iki luwih nerangake hubungan sabab saka ideologies liyane. sampeyan bisa nuthuk tembok kaya sing dikarepake, nanging Bumi lan wong ora bisa katon sajrone 7 dina. mekaten ugi bangsa-bangsa wau boten tumurun dhateng bumi saking awang-awang lan nganggo basanipun piyambak-piyambak ... kanthi punika kula badhe matur bilih basa punika ugi kabentuk, wonten sebab-sebab kabentukipun ... maca karya Olzhas Suleimenov "The Smile of God", "The Language of Writing" http:// kitap.net.ru/sulejmenov/index.php
    1. +2
      Desember 21 2012
      Kutipan saka nurker
      Salajengipun, Turki iki uga assimilated antarane peradaban liyane, nanging ninggalake akeh ritus sing ... akeh diadopsi Islam amarga wektu, akeh Kristen, Budha, nanging lali agama sing, paling murni, iki Slavisme, ora saka istilah kewarganegaraan. , nanging Slavisme - Iki ngluhurake Gusti Allah, lan Gusti Allah iku kabeh langit karo luminaries ...

      Inggih, versi iki ora luwih elek tinimbang liyane sing ditulis sadurunge.
      Katon yen wong Slav iku dudu bangsane, nanging wong-wong sing tetep iman sing bener (nuwun sewu basane). Aku mikir sawetara wong bisa seneng karo iki. Kanggo sawetara wong sing nyurung peran etnos Slavia menyang latar mburi sejarah donya.
      1. Beck
        +1
        Desember 21 2012
        Kutipan: Navodlom
        Katon yen wong Slav iku dudu bangsane, nanging wong-wong sing tetep iman sing bener (nuwun sewu basane). Aku mikir sawetara wong bisa seneng karo iki. Kanggo sawetara wong sing nyurung peran etnos Slavia menyang latar mburi sejarah donya.


        Dear. Nalika aku maca kanthi ati-ati, ora ana siji-sijine warga negaraku sing ora ngucapake tembung ala babagan Slavia, Rusia. Slavs minangka salah sawijining lapisan etnis lan linguistik paling gedhe ing manungsa. Wong Rusia minangka salah sawijining bangsa gedhe ing donya, ing babagan nandur modal bagean ing budaya, ilmu pengetahuan, lan nggawe kekaisaran paling gedhe ing donya.

        Mung ing saindhenging jaman Soviet, sajarah wong Turki ana ing latar mburi buku-buku pelajaran Soviet. Gawan buku teks sajarah ing Turkology diwatesi mung sawetara tembung - yurt, steppe, ram, pangon. Karya-karya sejarawan Rusia gedhe - Gumilyov, Klyashtorny ora pas karo kanvas buku teks sejarah, ora diterbitake ing pers massa. Kabeh iki nyebabake sawetara sikap scornful saka sawetara Rusia menyang Turki.

        Lan mung ing taun-taun perestroika, massa dokumen, bahan sejarah dibukak ing ngendi sejarah Turki wiwit beda karo klise. Aku pribadi gumun, amarga jebule aku ora ngerti sejarahe bangsaku dhewe sing sejatine. Aku kudu sinau sejarah maneh. Lan saiki ing situs ora ana sing pengin ngremehake sejarah Rusia. Kita mung pengin nuduhake intertwining alam saka crita lan destinies saka loro bangsa tetanggan sing urip bebarengan kanggo millennia. Inggih, nasib kita ora bisa nanging intertwined, sesambungan karo saben liyane.
  38. Nurker
    +1
    Desember 21 2012
    Navodlom,

    Aku ora ngerti sapa sing bakal seneng utawa ora, nanging siji sing jelas. Manungsa, sawise kabeh, nduweni siji oyod ing fitur sing paling umum, lan manungsa metu saka alam lan ora liya. Yen saben wong asale saka proto-makhluk kaya manungsa, mula saiki ora ana wong siji-sijia sing bakal ngerti saben liyane, kaya kita ora ngerti tembung kaya asu, kaya kucing ... ana wong ing antarane sampeyan sing ngerti -asu? ayo ngomong. Kanthi iki aku pengin ujar manawa ana dhasar basa tartamtu, yaiku proses pamikiran ... apa sampeyan wong Inggris, Prancis, Rusia, Kazakh, nanging yen sampeyan duwe bocah cilik, dheweke bakal. mangertos driji indeks ing sembarang basa lan katon ing ngendi sampeyan nuduhake. uga, nuding driji ing simpanse alam bébas saka alas, aku yakin simpanse ora bakal ngerti patrap iki, lan iki basis, lan, nalika kita argue ing lumahing segara "bab apa-apa", iku bakal ora obah, saka pendekatan iki kita ora bakal ngerti crita, supaya kita kudu nyilem menyang segara edan iki, lan ora argue karo kasunyatan: Slavs, Cina ...

    Utawa ana sing pracaya Slavs saka Atlantis? sing negara kuna Asgard, lan Slavs miber menyang Atlantis saka njaba angkasa? sampeyan percaya (tembung kasebut ditrapake kanggo kabeh wong)

    Sugeng ndalu.
    Aku kasebut kanthi teliti maca kabeh diskusi ing artikel iki. Ngerti dualisme panemu. Hukum dhasar alam yaiku proses apa wae yaiku dual: dina / wengi, apik / ala .... ing kene kamp pisanan yaiku Slavists utawa Slavophiles, akeh sing ngaku ideologi kekaisaran, kaya penggemar "Rusia - Roma katelu" . Wong-wong kuwi nindakake prinsip kritik diri supaya bisa ngrungokake mungsuh lan nggawe analisis umum, lan mung mbela FAKTA. kabeh iku saka Rusia lan iku, Rusia nggawa nulis menyang steppe lan iku, padha mbukak mata, nanging kasunyatan sing Cyril lan Methodius ora "Slavs" ing kabeh. kanggo wong-wong kuwi bakal tansah koyone sing budaya sedentary luwih apik tinimbang nomad, "mung amarga dheweke duwe komputer, nanging aku ora, ora ateges aku ora ngerti carane urip." Budaya nomaden luwih apik tinimbang sing mapan - apa iku aksioma (ora mbutuhake bukti) yen sing wis urip ngerti akeh utawa sing wis weruh akeh ngerti ?? takon pitakonan iki kanggo dhewe.
    Camp kapindho iku ardent Pan-Turkists ing pangertèn apik saka tembung. Utamane "bolot", "Marek Rozny" lan liya-liyane. iku banget penake kanggo maca conjectures lan ideologi ngarahke ing offending Slavophiles, aku ora sok dong mirsani, padha mbuktekaken dening akeh bukti saka urip lan referring kanggo antropolog serius lan ahli basa.
    1. Nurker
      0
      Desember 21 2012
      Nurker,
      Aku pengin fokus ing kamp pisanan lan kaloro ing siji bab, tarik kesimpulan dhewe. Kasunyatane, aku weruh sawetara hubungan sebab-akibat ing macem-macem argumen, lan tanpa wong-wong mau, tuan-tuan, kabeh hype kita mung lumahing segara, nanging ora ambane ... Aku bakal menehi conto: Mungkin ana individu ing antarane sampeyan sing nggunakake rokok, mula takon dhewe: "Apa sebabe sampeyan ngrokok?". Akeh sing bakal ngomong: "Ing kene, aku santai, nenangake sarafku. Nanging amarga bapak lan simbah ngrokok. Aku ngrokok kanggo perusahaan." Wong liya bakal ngomong: "Aku ngrokok lan iku." nanging ora ana sing bakal ngandhani alesane. Kabeh sing ora bakal diomongake iku kabeh akibat. Dheweke duwe yen pati wong tuwane dadi alesan kanggo ngrokok ... takon pitakonan iki, sampeyan wong, dudu pecandu narkoba. Ayo saben wong nggawe pilihan dhewe.
      Lan saiki bab topik. Ing hubungan sebab-akibat ing antarane wong Turki, Slav, aku ngerti panjelasan ilmiah sing cukup babagan faktor-faktor tartamtu sing meksa wong-wong iki utawa wong-wong mau tumindak siji-sijine. apa sebabe wong Turki wiwit ninggalake wilayah wétan lan pindhah menyang kulon: kontak pisanan saka pro-Turks yaiku Attila, Hun lan kekaisaran wuda Romawi (ing kene humor, aja ngadili) sing meksa Slav kanggo ngadopsi basa lan budaya masyarakat saka Turki lan bangsa liyane.. tanpa mangerteni hubungan sebab-akibat, kita ora bakal mbangun gambaran saka jaman kuna lan jaman liyane. upamane bloomers utawa shalbar kuwi kathok modhèrn, ora ana wong siji-sijia sing nganggo kathok dowo ing Eropah ... lan wong stepa kok njait kathok dowo, amarga trep nalika numpak lushad lan liya-liyane.. ora ana kacilakan.Nurker,
  39. 0
    Desember 21 2012
    Wong! Apa sampeyan bakal ngrungokake pendapat Don Cossack? Lair lan gedhe ing Don cedhak Kazanka lan desa Veshenskaya The Quiet Don, sing ora ngerti, mula suwene aku urip, aku ora weruh wong Turki. tanggaku utawa wong Kazakh, lan yen ana wong sing nyampur getih kita, iku bangsa RUSIA lan Ukrainia! Kabeh! Mungkasi clinging kanggo Cossacks!
    1. Nurker
      -1
      Desember 21 2012
      Kita ngrungokake sampeyan, kita ngrungokake, nanging sayange wong-wong wis nyingkirake topik iki sawetara wektu, pungkasane DUNIA luwih penting ...
    2. Beck
      0
      Desember 22 2012
      Kutipan saka tomket
      Kabeh! Mungkasi clinging kanggo Cossacks!


      Sapa sejatine sing nggandheng saiki? Iku ora babagan dina iki. Sapa sing ngomong yen saiki Don Cossacks nganggo basa Turkik? Kita ngomong babagan 200-1000 taun kepungkur. Ing kahanan lan kahanan kanggo emergence saka institusi kayata Cossacks.
      1. -1
        Desember 22 2012
        lan yen, minangka pilihan, Cossack teka lan ngusir bangsa Turki saka Don? kepiye sampeyan seneng? cukup teori)
    3. xan
      +1
      Desember 22 2012
      tombok,
      Don Cossacks iku wong?
      Kepiye bedane karo wong Rusia?
      lan kok saben wong dumadakan pengin cling kanggo Cossacks?
      1. -2
        Desember 22 2012
        uga, Turki lan Kazakhs lagi smeared) atusan Cossack Inggris ing artikel
    4. Liegnitz
      0
      Desember 23 2012
      Apa sampeyan bisa mangsuli sawetara pitakonan? Apa jeneng Don Cossack sing pisanan? Lan Kuban? Mungkin sampeyan ngerti yen Don Cossack Yermak diarani ing Kazakh? Apa sampeyan ngerti carane jenenge Khabarov diterjemahake saka Kazakh (Erofey Pavlovich Khabarov ngedegake Khabarovsk ...)? Dadi aku ora menehi saran kanggo janji yen sampeyan durung ketemu wong Kazakh, Turki, lsp. Ngendi jenenge desa Mechetinskaya teka saka? Karakorum? Apa wong Rusia pancen nyebat dheweke?
      1. xan
        0
        Desember 25 2012
        wah!
        Aku duwe jeneng Yunani, apa aku saiki chtoli Yunani?
        kabeh sing sampeyan dhaptar iku wong Rusia, nganggo basa Rusia lan Ortodoks
        kita duwe akeh iki ing sajarah
  40. 0
    Desember 21 2012
    Debat kasebut menarik, paling ora padha mbantah
  41. +2
    Desember 21 2012
    Penggalian arkeologi paling anyar nyatakake yen Slavia manggon ing Don kanggo wektu sing suwe banget, millennia SM.
    Lan kenapa wong Skandinavia ora bisa nggunakake arsitektur saka Slavia? Sinau geologi, Skandinavia mundhak lan sewu taun kepungkur wilayahe luwih cilik, contone dataran subur Swedia ana ing banyu.
    Lan wilayah Slavic wis banjur disebut Gardarika - negara kutha, digunakake saiki kita pitutur marang kowe carane Rusia nganggo arsitektur saka Khanty lan Chukchi.
    Bapak ngrokok, mbah ngrokok, aku ora ngrokok lan aku nganggep wong sing ngrokok iku wong sing pikirane ciut (kanggo ngomong entheng).
    Aku bakal ngomong iki marang Pan-Turkists: oposisi Rusia sedentary marang wong Turki nomad, uga oposisi Rusia lan Turki, iku propaganda Kulon, padha turu lan weruh yen kita padha matèni siji liyane, lan wong Cina. bebarengan banged.
    1. Beck
      +2
      Desember 22 2012
      Kutipan saka Setra
      Penggalian arkeologi paling anyar nyatakake yen Slavia manggon ing Don kanggo wektu sing suwe banget, millennia SM.


      Sampeyan ngirim komentar iki wingi. Yen sampeyan pengin, maca komentar ing ndhuwur. Babagan Indo-Eropah.
    2. Nurker
      -1
      Desember 22 2012
      Wis maca Levashov??? jujur ​​wae.
  42. -2
    Desember 22 2012
    Wong Indo-Eropah ngomongke wong gipsi????
    1. Beck
      +3
      Desember 22 2012
      Kutipan saka tomket
      Wong Indo-Eropah ngomongke wong gipsi????


      Apa bab gypsies. Kulawarga Indo-Eropah kalebu Slav, Jerman, Romawi. Gipsi minangka cabang saka Indo-Arya. Jawaban lengkap ana ing komentar ing ndhuwur.
      1. -1
        Desember 22 2012
        mbandhingake Jerman lan gypsy, aku mikir sing pisanan bakal mbenerake apa wae ing rai sampeyan)
  43. Nurker
    +1
    Desember 22 2012
    Iku lucu yen peta iki ora dikenal ing jaman Soviet, nanging minangka ambruk, iku langsung metu minangka sajarah alternatif. Levashov, karo tartar gedhe, wis kontribusi gedhe kanggo pembangunan ing arah sajarah. Miturut cara, dheweke urip ing luar negeri watara 15 taun. iki sing disebut Solzhenitsyn ing jaman Stalin, sapa mangerténi mangerténi.

    Dear, nalika sampeyan dikandhani manawa buku-buku pelajaran Soviet ndhelikake asal-usul wong Turki, ora ateges ora ana sejarawan Turkologists Soviet ...

    lan kanthi cara, peta maneh nandheske yen wong Kazakh iku wong sing bebas.

    sampeyan ndeleng telung wilayah ijo ing peta: ing sisih wétan, kidul-kulon lan lor-kulon, ing antarane ana wilayah abang gedhe, dibagi dadi lor lan kidul lan ing sisih kidul maca TARTARIE INDEPENDENTE, sing bisa diterjemahake kanthi harfiah minangka Tatar gratis, lan saiki njupuk menyang akun kasunyatan sing Eropah ora misahake taler lan suku, banjur kanggo wong-wong mau kabeh iki Tatar, ora ing pangertèn ètnis, nanging ing pangertèn sing padha "ora Kristen", sing, ora secara harfiah Slavs.

    http://topwar.ru/uploads/images/2012/275/efcd884.jpg
  44. Nurker
    0
    Desember 22 2012
    Horde Dina iki, 00:58 ↑ anyar
    0 http://video.yandex.ru/users/taksi12/view/3/?cauthor=tantrido&cid=8

    Iki dudu buku, iki film Levashov, akeh fakta sing absurd, nanging isih ana konfirmasi yen ing panguburan Karl11 isih ana konfirmasi, aku durung nemokake. Kabeh diwaca nganggo basa Rusia, ora. Polandia.

    Quote Report nglanggar aturan situs

    nurker Dina iki, 01:32 anyar
    0 Apa sampeyan ngerti yen Levasheva, Trekhlebov dituntut.

    Wong sing dipilih dening Gusti iku rasisme, dheweke mangsuli ing kasus iki ...
    Dear, paling ora yen sampeyan nonton film kasebut, lan tansah nganalisa hubungan sebab-akibat, karo film kasebut, wong kaya sampeyan lagi disiapake kanggo tentara Slavia Nazi, iki coklat Romawi sing dibungkus bungkus permen liyane supaya bisa liwat. , lan wong kesel kabeh agama lan ilmuwan, lan sampeyan kejiret ing pancing liyane.

    Aku nyaranake supaya sampeyan kenal karo Mayor Jenderal Petrov K.P. lan ceramah babagan Konsep Keamanan Umum, sing pancen duwe tujuan Slavik.
  45. -1
    Desember 22 2012
    . Menapa malih, ing tengah abad kaping XNUMX, ing Joseph Stalin, kanggo wektu cendhak и nggawe protektorat ing meh kabeh wilayah Kekaisaran Mongol Agung,

    Aku maca kabeh omong kosong iki kanthi unsur fantasi.
    Aku congratulate sampeyan, comrades, jebule wong Soviet=lan, kalebu pedunung SSR Ukrainia, aku ngerti. Kanthi kabeh iki, iki ditulis dening wong kanthi jeneng Volgin.
  46. Marek Rozny
    +2
    Desember 22 2012
    Aku kesel karo diskusi iki. Fomenkovits lan alternatif liyane wong aneh banget. Dheweke katon kaya bocah-bocah Kazakh sing pengin percaya yen Raja Arthur kuwi wong Kazakh. Nanging padha tuwuh lan banjur ora nindakake omong kosong kuwi. Lan "Fomenkovits" minangka wong sing katon diwasa, nanging padha kerja keras babagan kabeh sampah. Ora ana Genghis Khan, ora ana wong Turki ing tlatah Rusia. Batu minangka Vatikan, Tokhtamysh lan Aksak Temirlan minangka pangeran Rusia, aksara Arab minangka tulisan Rusia lan omong kosong liyane. Sembarang misunderstandings disapu aside karo bengok: "Iku Kulon licik sing nggawe palsu! Iku Kazakhs ala sing nyolong sajarah kita!" lsp. Terus terang, aku stupor saka logika dheweke. Ora ana gunane kanggo ngyakinake lan mbuktekake soko ing Internet ing format iki. Iki, aku, wis nambani liwat wektu, nalika massa kritis mamang babagan Fomenkovism nglumpukake ing sirah. Ing sawetoro wektu, kanthi semangat neophytes, dheweke bakal nggiling kanthi sumbu kabodhoan, mbuktekake yen "gen Rusia paling kuna ing donya, lan umume, wong Rusia keturunan monyet sing paling apik, ora kaya tanggane." Aku exaggerating, Kanesh, nanging malah ing forum iki, kadhangkala mutiara kuwi ketemu sing malah ngadeg, malah tiba. Lan lack of bukti gampang diganti, ing mratelakake panemume, dening emotionality lan firmness saka posisi.
    Ing jaman Romanovs padha nyoba kanggo nglirwakake periode Turkic sajarah, kawicaksanan Rusia pancen kepekso kanggo Jermanisme. Ing jaman Soviet, dheweke wiwit nyurung ide babagan permusuhan patologis ing antarane rong jagad iki, ngembangake citra "Rusia sing tahan suwe sing ngalahake kabeh wong", mung pernyataan yen Eropa duwe utang marang Rusia amarga kasunyatane Rusia. dinuga main peran tameng kanggo donya Western ... Sadawane dalan "isin" iki glethakaken ing mentality Russian kanggo ngeyek umur-lawas inflicted dening Horde. Akibaté, pikiran kolektif kabeh Nosov-Fomenko-liyane nglairake teori anyar sing ora ana penaklukan saka Timur, lan kabeh nomad iki nyatane petani Rusia sing prasaja. Lyapota! Saiki sampeyan bisa pungkasanipun turu tentrem ing wayah wengi, tanpa nandhang sangsara marga saka nesu sing sawetara "unwashed" Asian mrentah Motherland kanggo sawetara abad.
    Aku suggest Fomenkovits kanggo berkembang teori. Ora ana fasis. Ing kasunyatan, iki bangsa Rusia sing ing siji wektu ngadegake negara Jerman (pendiri Ryazan pedagang Jerman Nemtsov). Banjur ora bakal isin yen Jerman tekan Moskow ing taun 1941. Iku Slavs sing nendhang Tentara Abang menyang tembok Kremlin. Lan ora isin kalah. Kajaba iku, banjur Rusia dikuwasani dening non-Rusia, nanging Georgian. Wong-wong Rusia saka USSR padha ngenteni sedulur-sedulur supaya sadar, nanging wiwit. Alexei Hitlerov (Supreme Boyar Germanushki), wis mlebu nesu Rusia, ora bisa mandheg, banjur Siberians lan Timur Jauh (kasta khusus saka wong Rusia, turunan saka Atlanteans) kudu ngremukake sisih sadulur Rusia Kulon. Inggih, Comrade Alyosha Hitlerov, senajan pungkasan, mratobat kanggo Kadurjanan marang Motherland Rusia, lan sadhar sing ora bisa maneh katon ing mripate wong Rusia, kang poisoned piyambak. Iki minangka kekuwatan roh! Mung Slav sing bisa ngalami rasa isin sing radikal ing ngarepe Tanah Air! Punika - nyawa Russian misterius.
    Z.Y. Ora ana utang-lease. Shermans lan Churchills minangka tank Rusia. Ana akeh dokumen ing Rusia sing nyebutake jeneng tank kasebut. Lan dokumen basa Inggris ora ana ing alam. Lan sing ditampilake ing internet iku palsu saka Vatikan.
    1. Horde
      0
      Desember 22 2012
      kok akeh tembung? lan akeh wektu sing ora ana gunane ing Internet? Katon yen kelangan wektu diimbangi karo liya. Iki pancen kedadeyan nalika jumlah tembung ora bakal tuwuh dadi kualitas.
      -ora ana penaklukan Mongol-Tatar amarga ora ana BUKTI.
      -ana saka abad 14-16 negara miturut FIN Rusia - Horde, iku uga Kakaisaran Agung, bukti peta lawas saka macem-macem bangsa ing donya lan akeh liyane.
      - kabeh inconsistencies ing pengaruh budaya Rusian lan Turkic diterangno mung dening siji wong Rusia padha BILINGUAL, padha ngomong Rusia lan Tatar lan, miturut, Rusia padha Ortodoks lan ngaku Islam.
      - Cossacks lan Tatar ing macem-macem sumber minangka konsep sing padha, lan konsep kasebut kanggo wong Rusia sing gedhene ukurane Great Tartary.
      - kanthi ambruk kekaisaran, wiwit abad kaping 18 nganti pungkasan abad kaping 19, wong-wong cilik Kirghiz, mengko Kazakhs, wiwit mlebu ing panggung donya, amarga padha manggon ing sacedhake, mula, padha duwe akeh podho. budaya ing cara urip.
      - Cossacks, minangka pengawal lan warriors saka Great Country ing kabeh sajarah, entuk paling, donya Cossack sacoro prakteke numpes, nanging ing memori saka wong lan liwat efforts saka ilmuwan Rusia, kita bisa appreciate kabeh manfaat. para prajurit EMPIRE sing wis teka marang kita.
    2. -1
      Januari 31 2013
      Batu-BATU HAN.Mboten kelingan... VATICAN. Dadi kuk sapa iku? Dheweke ujar manawa ing Vatikan, sawetara kardinal ora mbantah versi iki.
      Miturut cara, kira-kira 40 taun kepungkur, novel "The Sword of Arey" (ing Ukrainia) diterbitake. Penulis mbantah manawa Attila minangka pangeran Slavia Gatylo. Bener, sensor Soviet kanthi cepet nglarang buku kasebut lan ngrebut saka toko lan perpustakaan. .
  47. Nurker
    0
    Desember 22 2012
    Horde,
    Marek Rozny,

    Mréntahaké kanggo kabeh wakil saka Homo Razumos. Ing mratelakake panemume, siji kudu maneh mbayar manungsa waé kanggo wakil saka karya Fomenko-Nosovsky lan Levashov. Fomenko-Nosovsky nduweni gagasan sing menarik, nanging implementasine gagasan kasebut salah, kanthi kesalahan ing petungan macem-macem tanggalan.

    Horde sing dihormati ... Sampeyan bisa mbantah lan ndhukung inkonsistensi versi Scaligerian, banjur sampeyan tiba-tiba njupuk TSB lan ngomong liyane saka iku. Sampeyan bisa kanthi gampang ngomong yen Slavs ora duwe perbudakan, lan Petrus Agung sing disalahake kanggo reformasi budak, banjur sampeyan bisa kanthi gampang mlumpat lan ngomong ora, Slavs miskin lan dadi abdi kanggo wong Eropah ala. budak in English bawahan. abdi.
    Slavs ing Inggris wong Slav. Apa iki? ketepakan utawa ketepakan? Laka ora kelakon, chop ing irung

    Kanggo sampeyan, ora ana sing padha ing antarane "budakan" Yahudi lan "mare" Slavia lan wong-wong mau lan wong-wong sing diarani jaran wadon kaya ngono, utawa apa wae sing bener.
    1. Horde
      -4
      Desember 22 2012
      Kutipan saka nurker
      Slavs ing Inggris wong Slav. Apa iki? ketepakan utawa ketepakan? Laka ora kelakon, chop ing irung


      Kasar, arrogance lan permissiveness Inggris asale saka kelemahane Rusia ditaklukaké, nanging ora ditaklukaké. STALIN).

      Kanggo sampeyan, ora ana sing padha ing antarane "budakan" Yahudi lan "mare" Slavia lan wong-wong mau lan wong-wong sing diarani jaran wadon kaya ngono, utawa apa wae sing bener.


      Aku ora ngerti bab budak-mare, nanging aku ngerti liyane
      CAVALRY miturut TI, tembung Latin saka kene CABALLERO-nobleman (It.) utawa CHEVALIER-nobleman (Prancis) lan dadi lucu banget yen kabeh bangsawan iki mung MARES ora ana tembung kasebut, nanging ana konsep. CAVALRY-MARE. eseman kaya iki!
  48. Beck
    +2
    Desember 22 2012
    Ing kene, ing situs kasebut, mayoritas Rusia digawa munggah ing sajarah Great Russia, lan iki apik. Nanging ana sawetara sing digawa munggah ora ing sajarah, nanging ing Great Russian chauvinism, lan iki ora eksklusif, kabeh wong duwe iki. Lan nalika tulisan saka pseudo-sajarawan superimposed ing gedhe, mossy, jinis palsu dijupuk, sing ora pengin ndeleng apa-apa non-Rusia watara wong.

    Lan jinis iki lenggah ing den karo komputer, maca lan mbalang pangandikane.

    Wong Turki wis nulis basa saka abad 6-7. - "Ya ora x ... aku dhewe!?"
    Sawetara wong Turki padha nglakoni tetanèn. - "Lho, ora x ... aku dhewe!?"
    Wong Turki yasa kutha ing Abad Pertengahan. - "Mbok ora x ... aku dhewe !?"
    Turki nggawe negara nomad. - "Iku dudu x ... aku dhewe !?"
    Ana jinis budaya steppe. - "Karo x ... aku !?"

    Banjur jinis iki, kanthi paw, ngalahake jawaban ing keyboard. - "Ayo, jancok ... th !!! Kabeh iki goroh, f ... kene lan provokasi !!! Aku ngandika mangkono."
    1. Nurker
      0
      Desember 22 2012
      Beck,

      Soko sing bener banget. Dadi apa sampeyan mikir? Apa manungsa duwe akar umum?

      gerombolan. Njlèntrèhaké apa Slavs lan Rusia ngirim katon kaya.
      1. Horde
        +1
        Desember 22 2012
        gerombolan. Njlèntrèhaké apa Slavs lan Rusia ngirim katon kaya.


        mangga wong Rusia!
        1. Nurker
          -1
          Desember 22 2012
          Horde,

          Konsep basa Rusia nduweni werna sing beda banget ....
          1. Horde
            +1
            Desember 22 2012
            Konsep Rusia duwe oyod sing beda banget ...


            uga Rusia!
      2. Beck
        +1
        Desember 22 2012
        Kutipan saka nurker
        Dadi apa sampeyan mikir? Apa manungsa duwe akar umum?


        Mesthi wis. Kabeh arkeologi, geologi, riset genetika ngomong babagan siji. Kabeh wong ing donya duwe siji oyod. Leluhur kita kawangun ing sak panggonan. Lan ngganggu kabeh rasis lan nasionalis ing Afrika Wétan. Uganda Modern, Tanzania, Kenya. Lan leluhur kita padha ireng lan kriting. Nang endi wae watara 60-80 ewu taun kepungkur, liwat Semenanjung Arab, wong wiwit manggon ing kabeh bawana. Lan nyetel iklim iki utawa kasebut, dheweke ngganti data antropologis.

        Kemanusiaan ditemtokake dening kelompok kulawarga. Lan mboko sithik ilang basa umum. Basa kasebut dipérang dadi dialek, kelompok. Sanalika wong mapan, penyatuan wong dadi formasi sing luwih gedhe diwiwiti. Kanthi tujuan utama - nggawe manungsa siji. Kulawarga wiwit manunggal dadi klan. Generasi menyang suku. Suku marang bangsa. Wong ing sawijining bangsa.

        Saiki proses nggabungake bangsa dadi asosiasi etno-wilayah tunggal kanthi manunggaling basa wis diwiwiti. Tuladha. Maneka warna, nanging Amerika Serikat ing negara kasebut. Uni Eropa. Miturut karsané sajarah, multinasional Rusia lan China. Pambangunan Uni Eurasia. Lan ing kongolomerasi iki dikembangake siji basa. Ing tembe, konglomerasi kasebut bakal nyawiji dadi siji negara - planet Bumi, dadi siji bangsa - bumi. Banjur makhluk urip saka planet liya bakal dadi alien kanggo kita. Lan minangka asil asimilasi, siji jinis antropologi bumi bakal dikembangake.

        Sawise kabeh, ora bisa mbayangno yen ing sewu taun, nalika pesawat ruang angkasa kita ketemu karo alien, para astronot kita bakal ngomong iki. Siji bakal ngomong - Aku wong Amerika, lan liyane - aku Rusia. Dheweke bakal ujar - Kita wong Bumi saka planet Bumi.

        Lan ing kabeh wektu bayi lair tanpa warga negara, kang lair - manungsa. Sapa wae, wong Inggris, Rusia, Iran, dheweke dadi gumantung ing basa apa sing diwulangake. Sawise kabeh, basa menehi eling dhiri. Yen sampeyan njupuk Papuan anyar lan nggawa wong munggah ing kulawarga Rusian, banjur bakal tuwuh munggah karo poto-kesadaran Russianness.

        Lan kabeh bangsa, basa, negara saiki bakal tetep dilestarekake kanthi tliti babagan sejarah kepungkur. Kaya dene kita saiki ngreksa kanyatan peradaban Yunani kuna, India, Mesir, Mesopotamia. Amarga iki ora mung sajarah Mesir lan Yunani, nanging uga sajarah manungsa.

        Lan yen kabeh bakal kaya aku diterangake, lan bakal dadi, ora ana cara liya. Iku bodho dina kanggo njupuk kapak kaunggulan nasional sawetara saka liyane.
        1. Nurker
          -1
          Desember 22 2012
          Beck,

          Ya, sampeyan ngomong bener. Amarga kahanan iklim, sosial, wilayah, manungsa wis owah ... Kita kabeh asale saka oyod sing padha, ora ing pangertèn Adam lan Hawa, mitos iki diciptakaké déning para imam kuna, lan ora kedadeyan saka luwih saka siji. kethek. Mbayangno yen macan lan singa asale saka kucing sing padha, nanging amarga adaptasi, saben wong duwe ciri dhewe, nanging strukture padha. Lan karo djalmo manungso, kabeh luwih bingung, amarga padha sing nduweni pikiran, miturut konsep, konsep imam, siji bangsa saingan karo liyane, lan sajarah kawangun miturut asas iki.
  49. Nurker
    +2
    Desember 22 2012
    Nurker,

    Rusia minangka cara urip, kaya perangkat kukuh utawa sistem operasi wong, tampilan ideologis, mula ana konsep Jerman Rusia, Tatar Rusia, Kazakh Rusia, Georgia Rusia. Malah Stalin kandha: "Aku wong Rusia saka warga Georgia"

    Ana konsep "Yahudi Rusia", Mordvin Rusia, lan generalisasi wong sing manggon ing tanah sing padha, wong Rusia ngomong.

    A Slav lan Rusia iku liyane ... Sapa wae bisa dadi Rusian, malah aku.

    Pushkin A.S. - keturunan penguasa Mauritania, Peter Agung ngadopsi leluhure. Karamzin - Dheweke nulis karya ing sajarah Negara Rusia, Tatar, miwiti scraping saben Rusian lan sampeyan bakal nemokake Tatar, ana expression antarane wong.
  50. +2
    Desember 23 2012
    Kanggo sing mangu-mangu, aku nyaranake maca buku dening Andrey Andreevich Gordeev "Sejarah Cossacks" (Moscow, penerbitan house "Veche", 2007).
    Pak Gordeev minangka turun temurun Don Cossack, perwira garis ngarep (dheweke njabat ing Tentara Don White Cossack). Karya iki ditulis ing taun 20-an ing Paris ing pengasingan. Ing USSR, mesthi, dilarang.
    Buku kasebut nggambarake meh padha karo artikel kasebut. Kajaba iku, buku iki ditulis ing basis saka kawruh sajarah Rusia, kang tau resmi mulang ing sekolah militèr Imperial.
    Karya sing menarik banget! Ana sing kudu dipikirake! Aku menehi saran.
  51. 0
    Desember 23 2012
    Hipotesis Slavia

    Miturut sudut pandang liyane, Cossack asale saka Slavia. Mangkono, politisi lan sejarawan Ukrainia V. M. Lytvyn, ing buku telung volume "History of Ukraine", mratelakake panemume yen Cossack pisanan yaiku Slav.

    Miturut panalitiyané, sumber-sumber nyebutaké anané Cossack ing Crimea wiwit pungkasan abad kaping 17.[683] Ing sebutno pisanan, tembung Turkic "Cossack" tegese "jaga" utawa kosok balene - "rampok" [sumber ora kasebut 18 dina]. Uga - "tramp"[683], "wong bebas", "pengasingan", "petualang", "pembela langit". Tembung iki asring diarani bebas, "ora ana wong" sing mburu nganggo senjata. abad kaping 683), pahlawan Ilya Muromets diarani "Cossack lawas". Ing makna iki ditugasake menyang Cossack [sumber ora ditemtokake XNUMX dina]

    Kenangan pisanan saka Cossack kasebut wiwit taun 1489. Sajrone kampanye raja Polandia Jan-Albrecht nglawan Tatar, Christian Cossacks nuduhake dalan menyang tentarane ing Podolia[17]. Ing taun sing padha, detasemen ataman Vasily Zhila, Bogdan lan Golubets nyerang nyebrang Tavanskaya ing sisih ngisor Dnieper lan, sawise nyebarake pengawal Tatar, ngrampok para pedagang[19]. Sabanjure, keluhan khan babagan serangan Cossack dadi biasa. Miturut Litvin, diwenehi carane biasa sebutan iki digunakake ing dokumen ing wektu sing, kita bisa nganggep sing Russian Cossacks dikenal kanggo luwih saka siji dasawarsa, paling saka tengah abad kaping 17. Ngelingi yen bukti fenomena Cossack dilokalisasi ing wilayah sing disebut "Wild Field", bisa uga Cossack Ukrainia ora mung nyilih jeneng, nanging uga akeh tembung liyane, pratandha penampilan, organisasi lan taktik, lan mentalitas saka tetanggan saka lingkungan Turkic-speaking (utamané Tatar). Litvin V. pitados bilih unsur Tatar manggoni papan tartamtu ing komposisi ètnis Cossacks.[XNUMX]
  52. -1
    Desember 23 2012
    Tentara Don
    Artikel utama: Don Cossacks

    Resmi Don Cossacks kasebut ing taun 1552 ing hubungane karo kampanye ing Volga menyang tembok Kazan miturut komando Ataman Susar Fedorov. Lan ing taun 1570, Ivan the Terrible ngirim layang karo boyar Ivan Novosiltsev menyang Cossacks sing manggon ing Donets Lor [sumber ora ditemtokake kanggo 28 dina].

    Don Cossacks wiwit sacara sistematis ngjajah pinggiran Rusia (asring aliansi karo Rusia), manggon ing sisih ngisor Volga, Yaik lan Terek. Don Cossacks miwiti kerjasama resmi karo karajan Rusia minangka sekutu, wis nelukake Astrakhan lan Kazan khanates, lan, kang kawangun Tentara Don, terus banjur melu, contone, ing Perang Livonia. Salajengipun, Cossacks dadi basis saka pasukan anyar saka kraton Rusia. Liwat upaya regu Cossack, wilayah Siberia sing wiyar uga digandhengake karo Rusia.

    Nganti pungkasan abad kaping 40, Tentara Don Cossack pancen mardika [1716] lan nganti taun XNUMX, Karajan Rusia nindakake hubungan karo wilayah Tentara Don liwat Ambassadorial Prikaz (yaiku, ing basa modern, liwat "Pelayanan". Luar Negeri"), kaya kabeh negara merdika liyane.

    Don Cossacks sumpah setya marang Tsar Alexei Mikhailovich ing taun 1671, lan wiwit taun 1721 tentara kasebut subordinate menyang Kolegium Militer St. Ing pungkasan pamaréntahan Peter Agung, sawise Don lan Yaik Cossacks, liyane saka komunitas Cossack teka ing panguwasa College militèr. Struktur internal diowahi, hierarki panguwasa pamaréntahan dikenalaké. Sawise nguwasani Cossacks, cacahe 85 ewu wong, pemerintah digunakake kanggo njajahi tanah mentas ditaklukaké lan nglindhungi wates negara, utamané ing sisih kidul lan wétan.
  53. -4
    Desember 25 2012
    Aku lara karo wong Kazakh iki, sing luwih cilik wong-wong mau, luwih akeh sing njupuk dhewe. Dheweke pancen gedhe banget, nganti ora ana sing ngerti, nanging saiki dheweke ngandhani kabeh kanthi rahasia. Aku mikir yen ing sekolah-sekolah ing Kazakhstan, kabeh pelajaran, sawise budhal saka guru Rusia, dikuwasani dening siji subyek - sajarah daya Kazakh. Sakcepete dheweke bakal ngalih menyang aksara Latin (kaya bai utama ngandika Nazar-bayev) lan padha bakal miwiti shitting beda.
    1. Beck
      +3
      Desember 25 2012
      Quote: Dhewe
      Aku lara karo wong Kazakh iki, sing luwih cilik wong-wong mau, luwih akeh sing njupuk dhewe.


      Sampeyan ora jijik karo Kazakhs, sampeyan jijik karo chauvinism Rusia Agung sing wis mengaruhi ambisi sampeyan. Sampeyan digawa munggah ing konsep eksklusif saka roh Rusia, lan mulane ana sawetara elevasi ndhuwur liyane. Aku nganggep yen aku ngerti luwih saka sampeyan babagan sejarah Rusia, yen mung amarga gaya sampeyan ngirim komentar sampeyan. Lan, apa sing sampeyan ngerti saka sejarah wong-wong ing saubengé Rusia lan wong-wong non-Rusia ing Rusia? Aku yakin meh ora ana, mung cethek, mula komentare kaya ngono. Dadi, apa sing sampeyan ngerti babagan wong Turki? Aku ngerti jawaban mental sampeyan - "Yagene dheweke dadi aku?" Secara superfisial, kawruh sampeyan ana ing papat tembung - yurt, steppe, ram, angon. Lan sampeyan ora pengin ngerti apa-apa liyane, amarga iki cocog karo worldview saka Great Russian - kabeh wong watara rodok olo.

      Nalika, kanthi ora sengaja kanggo sampeyan, informasi katon yen wong Turki duwe negara dhewe, budaya dhewe, basa tulis dhewe (luwih tuwa tinimbang Slavia), chauvinism sampeyan mundhak - Ya, ora bisa. Lan nalika dadi metu, miturut hukum pembangunan bangsa tetanggan, sing sajarah saka Turki lan Slavs padha rapet intertwined lan dipengaruhi saben liyane, ora ana watesan kanggo nesu. - Apa wong Turki lan aku padha karo syarat sing padha? Ya, iki omong kosong.

      Wong Kazakhstan ing kaca iki mung pengin nyorot kaca-kaca sejarah kita sing ditutup dening historiografi kekaisaran Rusia lan Soviet. Wong Rusia sing nyukupi melu diskusi lan menehi argumentasi. Padha ngrungokake, mikir babagan, nanggapi.

      Pikiran sampeyan, ora kabotan kawruh lan kebak chauvinisme, mung bisa menehi telek Nyatane, iki minangka postur umum ing diskusi kanggo kabeh chauvinis ing donya. Terus.
  54. Beck
    +3
    Desember 25 2012
    Dadi admin melu. Tembung sr-t sing ditulis dening Kang ora kejawab kanthi format lengkap. Pengulangan tembung iki diblokir lan aku kudu nyepetake.
  55. Nurker
    -1
    Desember 28 2012
    Quote: Dhewe
    Aku lara karo wong Kazakh iki, sing luwih cilik wong-wong mau, luwih akeh sing njupuk dhewe


    kanthi cara sing padha sampeyan bisa ngomong "Aku lara karo wong Rusia iki, sing njupuk luwih akeh tinimbang sing bisa ditindakake dening wong liya"

    Rusia duwe Ilmuwan Agung kayata:

    1 Nosovsky - Rusia sing paling pinter, lan bangsa liya iri marang dheweke lan ora seneng
    2 Fomenko bakal mbuktekake kanthi matematis yen aku luwih enom tinimbang bocah sing nembe lair
    3 Levashov (Kiwa Chauvinis) Rusia digawe dening Gusti Allah, lan wong-wong liya bubar mudhun saka cabang.
    4 Chudinov (Eyang Chu-Chu Chuchundra) Bakal nemokake huruf Rusia sanajan ing kotoranku
    5 Zadornov (saka humor nganti sejarah) PR!!! bakal nemokake dewa Rusia malah ing tembung "telek" Ra-Rusia dewa srengenge. RaNetka dudu apel, nanging Gusti Ra iku No.
    6 Zhdanov, njamin yen Rusia ora ngombe sadurunge, wong-wong Yahudi ala sing meksa dheweke.
    7 Petukhov - njamin yen tembung Sir, Sir, minangka tembung sing diwaca Rus, Ros, sing tegese kabeh panguwasa bangsa lan kekaisaran yaiku Rusia. Etruscan uga wong Rusia.

    Pendidik spiritual Rusia:
    1 Khinevich, aku mung gumun karo dheweke
    2 Trekhlebov minangka parasit
    lan akeh liyane modern, popularized

    Akar Rusia saka Aryans:
    Slavic-Aryan Veda, Book of Veles, Vedas minangka buku asli saka Rusia kuna
    1. -1
      Desember 28 2012
      Kutipan saka nurker
      kanthi cara sing padha sampeyan bisa ngomong "Aku lara karo wong Rusia iki, sing njupuk luwih akeh tinimbang sing bisa ditindakake dening wong liya"

      Sampeyan muspra, sawetara "kebetulan" banget ketok dadi acak. Tora - Tora, apa sampeyan ora nyangkal yen ing jaman biyen padha nyembah dewa Ra?
      Ing film fiksi ilmiah Amerika "Stargate" wong-wong sing nglawan dewa Ra diarani Tok-Ra, sing tegese Nglawan Ra, propaganda iki ora metu saka ngendi wae. Lan Talmud secara harfiah minangka Interpreter of Wisdom, jeneng Rusia kanggo sastra agama Yahudi.
  56. Nurker
    0
    Desember 28 2012
    Kutipan saka Setra
    Sampeyan muspra, sawetara "kebetulan" banget ketok dadi acak. Tora - Tora, apa sampeyan nolak yen jaman biyen padha nyembah dewa Ra? Ing film fiksi ilmiah Amerika "Stargate" wong-wong sing perang nglawan dewa Ra diarani Tok-Ra, sing tegese Melawan Ra, propaganda iki ora katon. metu saka ngendi wae. Lan Talmud secara harfiah minangka Interpreter of Wisdom, jeneng Rusia kanggo sastra agama Yahudi.


    Dear, aku bakal menehi saran supaya sampeyan ora njupuk Torah, Al Qur'an, Kitab Suci, Mein Kamf, seri Supernatural, Stargate, Zeitgeist, KOB, Atlantis, Inexplicably, nanging bener, Dhiskusi nuduhake Malakhov, Starikov, Happy Together lan program awan liyane. lan multimedia kanggo njlentrehake pikirane.

    Apa sampeyan ahli basa sing pancen ngerti apa sing diarani kabeh?!
    Dadi menyang titik. Yen sampeyan pengin bukti, banjur buktiake. Mbuktekake manawa ing tembung Rammvet - Ra asale saka Dewa Ra.

    Apa sing sampeyan jelasake katon kaya-kaya Gusti Allah menehi instruksi kanggo slamet saben 5-6 abad: Buddha pisanan, Banjur Issus, banjur Muhammad Jujur, banjur Pushkin Rusia, Marx, Engels lan liya-liyane carane dhaptar iki bisa disusun.

    Apa sampeyan ngerti basa Semit??? Talmud minangka interpreter kawicaksanan. Banjur USSR minangka Uni Katedral Suci Rusia. Aja langsung nuduh wong Russophobia, sampeyan bakal nggawe kesalahan. Aku mung pengin sedulur-sedulur Rusia ora ngrusak sirahe karo ilmuwan charlatan Rusia sing kadhaptar ing ndhuwur.
    1. 0
      Desember 28 2012
      Tansah saran sampeyan dhewe, aja ngomong apa sing kudu ditindakake lan aku ora bakal ngandhani sampeyan menyang ngendi! Sejarah, multimedia lan liyane "tueva hucha" minangka senjata propaganda sing diarahake marang Slavia lan sekutu kita (kalebu wong Kazakh).
      Sampeyan ora kudu dadi ahli basa kanggo ndeleng sing jelas.
      Ora perlu nganggep pikiranmu marang aku.
      Aku bisa nulis maneh syarat lan pangalihan opus sampeyan menyang sampeyan, apa aku butuh?
  57. Nurker
    0
    Desember 28 2012
    Yen sampeyan ndeleng proses sing ditindakake ing antarane wong-wong ing planet Bumi, mula sing diarani "Tueva hucha" multimedia, buku fiksi ilmiah, musik, kalebu klasik, ditujokake kanggo kabeh manungsa, lan bakal ora ngerti yen sampeyan ora sok dong mirsani iki, mulane, aku pracaya yen wong aku kudu mikir karo sirah dhewe, lan ora deleng karya lan langsung pracaya kekacoan iki, sampeyan dhewe ngerti apa ilmuwan, extraPence lan lintang aku ngomong bab.

    Ana ing endi wae, kabeh gumantung marang moralitas kita. Kekasih Dom-2 kandha, ”Nanging wong-wong mau sing kudu disalahake amarga laku jinaku, Dom-2 lan liya-liyane.” Nanging ing ngendi dheweke nggoleki nalika dheweke wiwit nonton iki ...

    Patriot Rusia ngendika: "Deloken, bajingan Yahudi ngajari kita bab-bab sing ala." Ngapunten, apa sing sampeyan pikirake nalika sampeyan ngombe, ngrokok, bajingan.

    Sampeyan kudu miwiti saka dhewe supaya liyane bisa ngganti. Apa ana rokok lan bir yen ing Rusia njupuk lan kabeh wong nolak tanpa ngurutake ???

    Dear, mesthi, aku njaluk ngapura yen aku nglarani raos sampeyan, nanging sampeyan uga nyoba kanggo ndeleng kapercayan sampeyan kritis. Aku mung maca komentar sampeyan, sampeyan uga bener ing cara dhewe, nanging kedaden sing Friend dadi ala, lan wong ala duwe pendapat apik (Inggih, kula contone)), karo banyolan).

    Nyawiji lan nggawe, iki ora ateges sing Slavs, Kazakhs, Mongols apik, nanging sampeyan, asu, 3.14 peparingé. Kabeh kita ing Bumi bakal diapusi dening para elit lan panguwasa ...
  58. enot555
    -1
    Januari 31 2013
    Aku piye wae mangu-mangu ing rakit Mongol-Tatar, lan tansah mangu-mangu, sawetara jenis penemuan wong cilik licik, supaya Slavs ora nganggep awake dhewe dadi wong, ing tembung, omong kosong.
  59. +1
    Maret 2 2013
    Artikel sing menarik lan informatif, mesthine +
  60. 0
    25 2014 Juni
    Akeh lelucon sing ora dikonfirmasi apa-apa. Setengah dongeng, setengah omong kosong.
  61. 0
    November 4 2016
    Prajurit Genghis Khan, sing diarani. "Mongol" ing jaman semana diarani COSSACKS, amarga kabeh saka suku Cossack (Kazakh) (Naiman, Konrat, Zhalaiyr, Kerey, Cherkesh, lsp). Militer pangkat ataman, zhasaul, perang cry ARUAKH (jeneng roh suci). Ing wilayah sing dikuwasani, Rusia ngrekrut wong Rusia lan Ukrainia kanggo dinas militer. Genghis Khan ora ngrebut tanah manca, mung nelukake bangsa, dileksanakake upeti lan ninggalake, amarga alas padha ora cocok kanggo ternak nomad. Nalika prajurite Genghis Khan (Cossacks) lunga, Rusia lan Ukrainia tetep sing njabat karo sing diarani. "Mongol", lan padha tetep COSSACKS (impostor) karo teriakan perang HURRAY (saka tembung ARUAKH).
    Tembung ARUAH wis dadi seruan perang wong Turki wiwit jaman Hun, lan nganti saiki.
    Kanthi nyebut ARUAH, wong (sing ngerti makna tembung iki lan percaya) dadi ora wedi lan kuwat. "Saben nomad nganggep awake dhewe minangka pahlawan. Sajrone perang, nguwuh-uwuh kanthi sora, nyeluk aruakh, dheweke mlebu kahanan psikologis khusus; dheweke, tanpa pamrih lan ora wedi, ngerti kahanan iki lan kabeh sujude minangka mlebune aruakh, utawa roh kepahlawanan, menyang dheweke.
    Metu mbengok ARUAAAAH 2-3 kali, keprungu RUAAAA utawa URAAAA, swara “X” ora bisa bengok-bengok banter-banter, kaya tibake.
    Mekaten ugi saged nerangaken konsonan saking tembung ARUAH - HURRAY, KAZAKH - COSSACK.
  62. 0
    Januari 11 2017
    Artikel kasebut salah ing pratelan kategoris yen Cossack minangka Slav. Kaya sawetara sejarawan populis, DNA haplogroup R1a dianggep Slavik adhedhasar kasunyatan manawa Rusia kidul duwe 51%, dene wong Rusia sisih lor mung 35%, rata-rata kurang saka setengah saka 47%. Saka sudut pandang iki, haplogroup iki luwih apik dianggep Uighur kuna (ora kena bingung karo Uighur modern) amarga suku Koton (saiki nganggo basa Mongol, manggon ing Mongolia) duwe 80% R1a utawa 63% Kyrgyz. Rusia modern ora duwe luwih saka 2% DNA Slavik ing getih.
    Nanging DNA sing paling nggumunake ing Cossacks nganti 23% saka haplogroup R1b (Eropah Kulon), sing ditemokake ing Bashkirs nganti 87% lan ing klan Kazakh Kypchak (Polovtsians) gedhe, nalika akeh wong Rusia ora duwe. saka 2% DNA iki, mula Cossack luwih cedhak karo Bashkirs lan Kipchaks. Bubar ana laporan yen ilmuwan Mongolia, bebarengan karo ilmuwan Korea Selatan, ing penggalian kuburan sanak keluarga Genghis Khan sing paling cedhak, uga nemokake haplotype R1b sing padha karo genus Kipchak.
    Alfabet Cyrillic digawe dening wong Bulgaria (Turki) Cyril lan Methodius ing basis saka rune Turkic kuna.
    Sumber modern ora nggolongake Tatar saka Tatarstan minangka Bulgars. Prasasti ing gravestones saka kuburan Bulgar dadi ing basa Chuvash. Wong Chuvash uga wong Turki, nanging basane dipisahake dadi klompok sing kapisah (dudu Kipchak).
    Paling kamungkinan, ora ana invasi "Mongol-Tatar", nanging ana manunggalaken suku Turki dening Genghis Khan. Ana akeh titik peteng ing sajarah "invasi", angel kanggo njawab pitakonan kayata apa pasukan marched menyang Rus ing mangsa, nalika ing salju Rusia jero ora mung jaran, traktor modern skidded, lan ana. uga tentara kavaleri ageng sing kudu njaluk pangan ing kono. Dadi wong-wong iku bangsane dhewe-dhewe karo panuntune dhewe-dhewe. Tatar, Chuvash, Bashkirs ing wilayah lor lan tengah, Kumyks, Balkars, Karachais meh ora luwih saka 1,5% saka gen Genghis Khan saka haplogroup C (C3a) Mongolia. Distribusi haplogroup iki kaget banget pas karo wilayah invasi Dzungar ing abad kaping 17 lan 18 ing tlatah bangsa Turkic.
    Sejarawan Kabardian Budanov nyerat babagan akar Turki saka kelas penguasa Kabardian saka suku Sherkesh, sing saiki isih urip ing antarane wong Kazakh Zhuz Muda. Miturut cara, kaya apa wong Kazakh sadurunge nyampur karo Dzungars (Kalmyks) bisa dideleng ing potret sing ditemokake dening sejarawan Irina Erofeeva. Potret Abulkhair Khan 1693 - 1748, dicet saka urip dening seniman Inggris John Castle, nalika dadi tamu Khan ing Younger Horde suwene rong minggu ing 1736.
    Sampeyan bisa ndeleng gambar werna ing link.
    https://365info.kz/2015/06/istorik-nashla-podlinn
    yj-portret-abulxaira/
    Akeh sing bisa dikandhakake babagan akar Turkik saka boyars Rusia (Bayer - bojo sing sugih) lan regu militèr, ora kanggo sebutno Tsar pisanan Kakaisaran Rusia, Ivan the Terrible - ibune Elena Glinskaya minangka keturunan langsung saka Khan. Mamai. Turks wis pengalaman ekstensif nggawe kekaisaran gedhe - Turkik Khaganates, i.e. organisasi administratif, ekonomi lan militèr lan iki diwulangake marang Ivan the Terrible dening ibune lan sedulure. Genghis Khan menang ora mung amarga kekuwatan militer, nanging utamane amarga teknologi ekonomi, organisasi lan militer sing luwih dhuwur ing wektu kasebut - pedhang baja lan panah panah nglawan tembaga saka mungsuh, bedhil battering, bom sing digawe saka bubuk mesiu, sing dijupuk saka wong Tionghoa. tentara organisasi suplai lan transmisi informasi dening stasiun pos dipasang. Lan kepiye kita bisa nindakake tanpa nulis? Iki kudu ditindakake ing basa Turkik lan Rusia.
    Pungkasan, ataman saka Rusia tengah Anenkov lan Dutov, sadurunge budhal menyang China, manggon ing tlatah Kazakhstan, padha nganggo basa Turkik kanthi sampurna - wong Kazakhs ngerti wong-wong mau tanpa interpreter, pengawale kalebu penunggang kuda Kazakh lan lunga karo wong-wong mau ngluwihi cordon.
    Koyone Cossacks ing wiwitan minangka campuran Cumans lan Horde sing ditinggalake saka Genghis Khan, sing, sawise ambruk Golden Horde ing Horde Rusia, rampung Russified ing meh 600 taun.
    Set DNA R1a, N, I, lan liya-liyane saka Rusia, uga ana ing proporsi ing antarane wong Turki, kalebu wong Kazakh. Ing oyod, kita kabeh bosok ing macem-macem suku Scythians Eropah lan Asia, lan kita kabeh duwe sajarah gedhe, kang raja karo werna Jerman wis nyoba kanggo mbusak ing abad anyar.
    1. 0
      Januari 11 2017
      Haplogroups I1 lan I2 dudu Slavik, nanging Indo-Eropah, operator kasebut minangka turunan saka Illyrians sing teka ing Eropa sadurunge glasiasi pungkasan.

      I1 lan II2 disebarake kanthi rata ing Eropah kanthi maksimal ing Skandinavia lan bekas Yugoslavia.

      Pembawa haplogroup R1a minangka turunan saka Arya. Sawetara wong-wong mau ngreksa budaya Aryan (Slav lan residents saka India sisih lor), liyane ilang minangka asil saka penaklukan Mongol (Kyrgyz, Tajik, Pashtuns, Khotons lan liyane).

      Turkmens, Bashkirs lan Bulgars minangka operator saka haplogroup Celtic R1b, nanging uga diasimilasi dening wong Mongol kanthi budaya, linguistik lan ras.

      Antarane wong Kazakh, haplogroup sing dominan yaiku Mongolia C3; dheweke (uga Slavs lan India) nganggo basa asline.

      Wong Scythians iku Semit (haplogroup J2), pedunung pribumi ing Asia Tengah, asimilasi dening Arya lan migrasi menyang wilayah Segara Ireng. Slavs minangka turunan langsung saka Arya, dudu Scythians; ing genotipe Slavia J2 ana ing tingkat siji persen.
  63. 0
    Januari 12 2017
    Arkaim - budaya Andronovo - iki Aryans, i.e. keturunan Scythians R1a ditemtokake saka sisa-sisa panguburan lan ora sakabehe bener kanggo ngubungake haplogroup menyang klompok etnis apa wae. Wong Jerman wis nganggep ciri-ciri Arya kanggo awake dhewe, lan iki pungkasane. Kalmyks (Khalka-Mongol modern) miturut FTDNI gadhah C3c (M48) -37%, C(RPS4Y) -24%, K-13%, P- 11%, R2 (M124) - 6%, F (M89) - 5% i.e. makili kabeh haplogroups Asia Wétan kuna. Resimen kasebut minangka bagéan saka divisi Cossack, perang kanthi apik lan tekan Paris nalika Perang 1812.
    Miturut data paling anyar, wong Kazakh duwe nganti 40% C3a, nganti 30% R1a, nganti 10% R1b, nganti 10% G (Kaukasia) lan uga sethithik O, NI, lan sing paling penting, ora ana. haplogroups rampung kuna, kang nuduhake bangsa salib banget. Yen kita pirembagan bab budaya, malah unsur prasaja kaya siram teka Eropah saka Wétan. Kayane aku yen EuroAsia bakal duwe masa depan sing luwih apik. Minangka wong Rusia, aku ora bisa gumunggung yen putih sing ora dicuci luwih apik tinimbang wong Asia. Lan mestizos iku wong ayu banget.
  64. 0
    Januari 12 2017
    Mongol modern wis ora asimilasi sapa wae; padha duwe basa beda lan agama Buddha beda.
  65. 0
    Maret 25 2017
    A. Chernitsky. "Awal lan pungkasan saka Cossacks. Epik 800 taun":

    1240s. Pamrentahan Rusia, kaya negara tetanggan liyane, mbayar tamga (upacara) kanggo "Mongol" - ing ternak, gandum, pakan lan prasepuluhan "urip", yaiku. 1/10 saka total populasi saben taun. Akibaté, gambar Baba Yaga lair, ibu-ibu wedi marang anak-anake: "Aja nangis, babay-aga ("paman lawas") bakal teka lan njupuk sampeyan.
    Jumlah "Mongol" cilik ... Perlu kanggo ndherek suku-suku sing ditaklukaké (Rusia, suku Finno-Ugric) kanggo nglindhungi wates lan rute komunikasi. "Mongol" nggawa puluhan wong lanang bebarengan, ngajari nunggang jaran lan carane nggunakake senjata ringan. Ing sadel nganti pirang-pirang dina, dheweke dadi penunggang sing wani. "Mongol" nyebat "Cossacks" - sawise nomads sing ditaklukaké (koreksi - ora ditelukaké, nanging digabungake) dening Genghis Khan. Anting-anting lan forelocks kocok saka Cossacks nomad kanthi cepet njupuk oyod ing antarane "Cossacks" liyane - Rusia, Finno-Ugric, lan liya-liyane.
    Pangeran ora mesthine duwe pasukan, mula kanggo konflik sipil dheweke njaluk kavaleri saka "Mongol", lan kadhangkala uga ngirim Cossack ...
    ...The Cossacks nyebut Temnikov (sepuluh ewu) "atamans" saka Mongolia "ata tumen" - "bapak tumen" (bapak-komandan).
    Ing perang, Cossacks nyerang kanthi cara "Mongolian" - kanthi lahar. Sawise dipecah dadi kelompok-kelompok cilik, eselon pisanan kanthi gemuruh Mongolia "Uragh!" (“Maju!”) (ana kleru, dudu “Maju!”, nanging “Aruah”, arane roh suci) nutupi mungsuh saka sisih lan mburi, eselon kapindho njupuk yasir. Dheweke dibagi ing gundukan "duvan" miturut aturan "duvan ora duvan tanpa ataman," yen ora, perselisihan getih ora bisa dihindari ("duvan" - "saran", "duman" (Kaz.) - "seneng, pesta. , preian”).
  66. 0
    17 May 2017
    Nuwun sedherek sedherek kula ingkang sampun tatag, solah bawa, lan pendhidhikan.
    Khusus kanggo Marek Rozny. Aku njaluk ngapura kanggo kabeh anggota suku saka Federasi Rusia sing nyebabake sikap negatif wong Kazakh marang wong Rusia.
    Kita duwe wong bodho sing cukup, kaya sampeyan, malah siji ing kene memuji Stalin, sing numpes akeh bangsane dhewe sing ora dirusak sanajan ing perang sadurunge Perang Patriotik Agung. Holodomor ing taun 1932 - 1933 ing wilayah Kaukasus Lor, wilayah Volga, Siberia Kulon, utamane Ukraina (miturut macem-macem sumber, nganti 10 yuta wong) lan Kazakhstan (nganti 4 yuta wong), mesthi, "ilmuwan ” saka USSR ngremehake angka kasebut paling ora setengah - ora ana sing pengin ditembak utawa dikunjara.
    Ukraina banjur dikuwasani dening Sekretaris Jenderal Kosior.S.V., lan ing Kazakhstan Goloshchekin F.I., mung aja ngrujuk marang kanca-kanca sukuku marang warga negarane, tanpa Stalin kanthi kediktatoran sing kejam ora ana sing kedadeyan lan ora bisa kedadeyan tanpa instruksi. Nanging dheweke ngerti yen Nazi ing Jerman saya kuwat wiwit taun 1929. Malah Tukhachevsky lan Korolev ditarik metu saka kemah amarga kahanan ora duwe pengarep-arep, akeh pikiran mati ing kemah utawa ditembak.
    Sejarah ora duwe swasana subjunctive, mula ora dingerteni apa sing bakal kedadeyan yen Lenin isih urip, nanging kanthi Kebijakan Ekonomi Baru (NEP) dheweke cepet ngunggahake ekonomi Negara Soviet.
    Ketoke seminari teologi putra tukang sepatu, Joseph Vissarionovich Dzhugashvili, isih ora cukup kanggo ngatur kekaisaran Soviet sing gedhe.
    Sayange, ing sajarah Rusia, ing titik balik, kabeh wis rusak lan ing reruntuhan wiwit dibangun iku anyar.
    Aneh liyane yaiku ing ngendi Holodomor diorganisir, wong Cossack, Kaukasia lan Turkik ana ing ngendi wae digabungake ing pemukiman. Sing. bangsa sing duwe kepinginan kanggo kamardikan ing getih. Pranyata Stalin wedi karo uprisings bangsa utawa organisasi rahasia trampil kontrol wong.
    Liberal anyar ing Rusia uga nindakake akeh perkara ing taun 1991, nanging saiki kita ngerti ngendi "sikil tuwuh" kegiatane.
    Sakabèhé, kira-kira 150 taun wis liwati wiwit tanggal penghapusan perbudakan, lan roh perbudakan isih tetep ulet ing getih para leluhur para abdi - sedulurku. Dheweke pengin Stalin.
    Bungah manawa ana Presiden V.V. Putin sing kuwat, tegas lan wicaksana, sing ngerti kabeh lan pira kebebasan sing dibutuhake wong Rusia lan kebebasan apa sing dibutuhake lan butuh wektu suwe kanggo nggawe masyarakat sipil normal. Dheweke nyoba nggawe liwat gerakan sosial kaya "Popular Front", mesthine bisa menehi kritik - luwih gampang ngobrol tinimbang nindakake apa wae. Sing ora nyambut gawe ora salah.
    Ana tansah akeh chatterboxes sing bisa, kaya, sculpt "bebener ing mata" kaya Zhirinovsky, Rusian sampeyan ora bakal nemokake ing Federasi Rusia.. Dheweke nggawe akeh gangguan ing kene karo sampanye babagan Trump, lan kanggo pabrik kang rampung munggah pouring grist, pranyata dheweke mbantu Demokrat ing Amerika Serikat ningkataké diselidiki ing sambungan Trump karo Rusia.
    Apa sampeyan mikir dheweke bodho, nanging ora, Zhirinovsky minangka politisi sing pinter lan licik.
    Mikir dhewe lan nggawe kesimpulan.

    Ana materi menarik ing Cossacks, aku bakal ngirim mengko.
  67. 0
    18 May 2017
    Ing mratelakake panemume, wong-wong Cossack sing semangat banget ora bisa muncul saka kelas budak budak (perbudakan dibuwang ing taun 1861, lan iki meh pungkasan abad kaping 19). Kita kabeh wis maca saka klasik carane padha mburu petani runaway, nggunakake asu hound, nyopir lan nyiksa wong-wong mau kaya kewan, sing nduweni tanah. Wong-wong sing buron mau kudu mlaku-mlaku liwat desa-desa, ing kono bisa langsung dicekel lan dipasrahake marang sing duwe kanggo entuk ganjaran, yen pindhah mung ing wayah wengi, banjur menyang ngendi lan kepiye carane? Mulane kesimpulan yen Slavs tiba ing Cossacks ing bentuk jarahan minangka wanita lan sanak-sedulure; luwih akeh wanita sing dipikolehi, luwih akeh sedulur sing diluwari saka panangkaran perbudakan. Sacara antropologis, saiki meh ora bisa mbedakake Tatar saka Rusia, lan wong Turki ing wilayah kasebut mesthine katon kaya wong-wong mau.
    ASAL USUL COSSACKS…
    (EKSTRAK SAKA BUKU "COSSACKS AND RUSSIA AND THEIR RELATIONS")
    ...Saling tolak-menolak saka rong donya iki - Rusia-Moscow lan Cossack - ana ing saindhenging sajarah, loro-lorone ing wektu kerjasama sekutu, yaiku sadurunge Peter I, lan banjur ing wektu cohabitation paksa ing periode kekaisaran, asil saka Cossack kadhangkala dadi bentuk protes bersenjata kanthi kekerasan, kayata gerakan revolusioner Razin lan Pugachev lan pemberontakan Bulavin. Ing wangun sing didhelikake, perselisihan iki terus-terusan, katon ing hubungan saben dina antarane Cossacks lan wong Rusia. Alasan kanggo penolakan kasebut, sing tekan bentuk perjuangan sing akut, dumunung banget ing prabédan antarane rong psikologi kasebut, amarga bedane kahanan saben dina lan sajarah. Pitakonan etnografi uga ora pati penting - pitakonan getih, pitakonan asal-usul sing beda-beda saka wong Cossack lan Rusia.
    Masa lalu Don mundur adoh, ngluwihi 1549. Supaya bisa dadi faktor internasional sing kuat kaya Don Cossacks ana ing sisih kidul-wétan Eropah ing tengah abad kaping XNUMX, periode sajarah sing dawa dibutuhake, ora mung massa manungsa mentah sing dibutuhake, nanging kudu duwe isi spiritual khusus, pembangunan abad-lawas saka organisasi negara khusus, cara khusus urip, skills.
    Apa bisa ngidini petani Rusia saka sawetara provinsi Ryazan dadi penunggang jaran Cossack sanalika dheweke katon ing Steppe lan nampa jaran; supaya dheweke, sing durung tau ndeleng segara, dumadakan dadi pejuang angkatan laut sing wani, kepiye sejarah nggambarake Cossacks kanggo kita? Iku bakal naif ngomong! Bentenipun antarane data kualitatif Cossack lan petani gedhe banget ...
    Iku dudu jumlah, nanging anané kuwalitas sipil lan spiritual sing dhuwur, ksatria sing mung bisa berkembang liwat abad wong-wong sing bebas sing urip kanthi mandiri, ora ngerti perbudakan - sing dadi kekuwatan Cossacks lan menehi kesempatan kanggo nindakake kaya ngono. pengaruh kuat ing bal internasional Eropah kidul-wétan ing abad kaping XNUMX. abad.
    Sampeyan ora bisa nggawe ksatria saka abdi abad-lawas, kaya sampeyan ora bisa nggawe jaran Don saka Tambov Sivka.
    Dadi, nggawe ksatria Cossack saka abdi tani Rusia ora mungkin sacara psikologis. Nanging ora mungkin amarga alasan geografis lan sejarah.
    Ing abad kaping XNUMX, kaya sing dingerteni, pinggiran karajan Moskow dipisahake saka Don dening Wild Field ewu mil, sing wiwit saka Dniester menyang Volga lan luwih menyang ara-ara samun Asia Tengah. Lapangan iki ora dienggoni lan geng multi-suku "mlaku-mlaku" roamed ana - utamané Tatar. Nyetel dalan ing kahanan kasebut kanggo nutupi perjalanan sing dawa liwat ara-ara samun sing ora duwe papan perlindungan lan panganan minangka tugas sing angel banget.
    Lan kenapa buronan Rusia bakal cepet-cepet menyang Don, kanthi resiko gedhe, yen, miturut Svatikov, ana kosong kaya ing Wild Field? Apa sing bisa ditemokake ing kana? Ora ana papan perlindungan, ora ana wong, ora ana panganan - mung 99% kemungkinan mati saka keluwen, saka kadhemen mangsa, saka kewan liar. Kita ngakoni penetrasi imigran individu saka Rusia menyang Don; kita yakin, adhedhasar data sejarah, yen sawise kekalahan Novgorod, mlayu saka kekejeman Moskow, sawetara pedunung menyang Volga, lan banjur menyang Don, nanging nggodho utama sing kepincut menyang Don , ana mung bisa dadi eling sing padha bakal nemokake ana ora mung steppes free, nanging uga masyarakat manungsa diatur, sederek ing agama lan roh, sing padha bakal nemokake papan perlindungan lan pangayoman.
    Siji mung perlu kanggo njupuk menyang akun gambar sing Don steppes presented ing wektu sing kanggo ngerti sing ora bisa wis digunakake, sing tanpa urip diatur, pendatang anyar, lan malah buronan, tanpa sarana produksi lan pangayoman. , diancam mati ing kono.
    Malah yen kita nganggep yen Cossacks muncul ing Don ing 1549 lan makili massa perantauan, iku isih bakal dianggep minangka Ajaib sing ing setengah abad kuwi organs sosial, politik lan ekonomi wong bisa digawe saka freeman perantauan iki.
    Wiwitane Cossacks kudu digoleki sadurunge abad kaping XNUMX, ing endi wae ing jerone abad, lan akar suku kasebut ora ana ing antarane buronan saka Rusia, nanging ing antarane wong-wong sing manggon ing Don lan Segara Ireng steppes, ing adoh, pra-Tatar. kaping.
    Ing jaman sajarah, Don wis tau dadi "panggonan kosong", lan ora bisa dadi; Iki dibuktekake kanthi gundukan panguburan sing ora kaetung sing ana ing steppes Don sing amba. Bisa ngandika tanpa exaggeration sing Don steppes minangka kuburan terus-terusan, ngendi Scythians, Pechenegs, lan mounds panguburan ngapusi sisih dening sisih - saksi eloquent saka wong-wong lepen manungsa sing mbalek ing wektu sing beda-beda ing sadawane amba Don steppes; padha saksi irrefutable kanggo dramatis, perang agawe saka suku lan bangsa sing perang sak abad saka migrasi gedhe kanggo milik saka tanah Don.
    Ing antarane wong-wong iki, sing manggon ing Don, Azov lan Kuban steppes ing wektu sing beda-beda, kita kudu goleki werna saka asal saka Cossacks. Sayange, kraton Scythian, Khozar Khaganate, utawa Golden Horde ora ninggalake dokumen sing ditulis.
    Nanging isih, kita duwe jumlah pinunjul saka bukti sajarah saka Arab, Bizantium lan Russian Chroniclers, uga dokumen liyane (Polandia, Hungaria, Prancis), kang menehi kita kesempatan kanggo nglacak pangolahan sajarah gesang bangsa sing urip. ing macem-macem wektu ing sisih kidul-wétan Eropah sing kapentingan kita. Saka dokumen kasebut, kita bisa nggambarake pambentukan organisme politik sing kuat lan ambruk (Khozaria, Golden Horde). Pungkasan, ing kekacauan perjuangan negara-negara lan suku-suku prasaja ing antarane awake dhewe, kita bakal mbukak pratandha sing jelas babagan muncule Don lan Cossack Ukrainia ...
  68. 0
    18 May 2017
    M. Karamzin nyerat babagan Don Cossacks yen ing 1549 "pimpinan Saryazman, nyebat piyambakipun minangka subyek John, mbangun benteng ing Don." Jeneng sing menarik, ta? Saka ngendi asale? A.A. Shennikov njlentrehake yen Sary-Azman lan Cossacks - Tatar Chervlenno-Yar, keturunan Polovtsians. Apa padha Tatar, Polovtsians, utawa Nogais, nanging ing kasus apa wae, Kipchaks? Sejarawan liyane A.M. negesake iki lan nuduhake jeneng kanca-kancane Don Ataman sing pisanan. Nekrasov: "Celang, Tatar, Cherkas, Ermak, Karabay, Oguz, Cherkas, Toka, Lyapush, lsp." Apa ora wong Turki?! Lan yen kita elinga, miturut legenda, garwane Sary-Azman minangka putri saka pangeran Nogai Ishterek, Suluchach, banjur nggawe jejak genealogi Polovtsian sing jelas. Sampeyan ngomong, apa hubungane wong Nogais utawa Kazakh?
    Lan uga senadyan kasunyatan manawa para sejarawan Rusia sing paling kuwasa ujar manawa kita asale saka "Kyrgyz-Kaisaks", yen Kirghiz-Kaisaks "gandhengan karo kabeh jagad Cossack." Lan iki ditegesake dening para sejarawan sing asale saka turun temurun, lan ora diarani Cossacks of the Don, contone, jenderal Cossack saka tentara tsarist Bykadorov. Sayange, karya-karyane diterbitake ing Paris, sawise emigrasi ... Apa jenderal aneh, sampeyan ngomong?! Ora. Wong Eurasia padha karo panemu. Lan iki apa Don Ataman P.N. Krasnov: "Ing Tatar, kaya ing Turki, prajurit bersenjata entheng, tanpa waja - cangkang, chain mail lan helm, diarani" gozak. Tembung kleru iki dadi tembung umum kanggo pedunung Don steppes, lan padha wiwit disebut nang endi wae ing ngarep lan njaba Wild Field - "Cossacks" ... Ing dhaftar Don Atamans, disimpen ing Museum Don, ing Novocherkassk, ing taun 1549 kadhaptar minangka Don ataman pisanan saka Sary-Azman... Sapa ta?.. Bisa uga dheweke uga wong Tatar. "Sary-azman" ing basa Tatar tegese "kepala wani" ... Iki diucapake dening ataman Tentara Agung Don dhewe!
    Sawise Don Cossacks, Cossacks muncul. DI. Yavornitsky ing "History of the Zaporozhye Cossacks" nuduhake ing 1561 jeneng "Aglaberdy, Ali-chembey, Akmalla-aga, Bakai-aga, Bassan-ali, Dzharly-aga, Chaban-aga ..." minangka sebutan pisanan ditulis. saka Cossacks. Akademisi saka Akademi Ilmu Ukraina nuduhake kasunyatan sajarah, nanging ora ana regejegan karo wong! Ing sangisore tsar, dheweke diasingake menyang Tashkent, lan ing Uni Soviet dheweke dadi "nasionalisme borjuis", siji bab ora jelas, sing nasionalis - Cossack, utawa Turkik?!
    Wong bakal ngomong maneh, iku wis dangu kepungkur lan Cossacks wis suwe ora Turki utawa Muslim maneh?! Nanging ora. Cukup "bubar" ing 1894, ing kelas militèr saka tentara Orenburg Cossack ana 31 ewu 872 "Mohammedans", sing, Turki, lan malah Muslim.
    Kasunyatan ing ndhuwur eloquently nunjukaké sing Circassians iku salah siji saka Turkic (Western Kazakh) suku paling gedhé, kang main peran gedhe ing sajarah abad tengahan saka wilayah kidul Rusia lan Ukraina.
    Alasan manawa Circassians mengko wiwit diarani Circassians yaiku, ing wektu tartamtu (cukup awal, amarga wis ana ing peta Constantine Porphyrogenitus (abad kaping 1395) pesisir Segara Ireng dituduhake minangka Kasakhia), subjugated bagean saka Circassians. lan dadi bangsawan lan digawa menyang wétan, sawisé kampanye Timur ing Kaukasus (XNUMX), yaiku, menyang Segara Kaspia, ing ngendi wong Kazakh-Circassians saka Zhuz Muda isih urip.
    Akibaté, Kabardians nyuwil adoh saka awak utama saka Circassians, lan basa lan budaya dadi Highly kebak unsur basa lan budaya saka Turki (Kazakh-Circassians). Ora kebeneran yen leluhure para pangeran Kabardian duwe jeneng lan gelar Turkik - Inal-tegin, uga tokoh liyane sing misuwur - Temryuk (saka basa Turki "temir ok" - "panah wesi" utawa "wesi", ing ngendi " uk" minangka sufiks umum sing mbentuk jeneng).
    Perlu ditambahake, yen ing basa Turkik istilah "ok" duwe sawetara makna:
    panah, peluru;
    ahli waris, putra;
    klan, suku;
    Mulane, panah sing disambungake ing lambang Kabardians mung tegese "kesatuan suku" - ing Turkic koos-ok (kosogi); ing tembung liya, iki diwarisake dening Kabardian-Adyg saka leluhure sing nganggo basa Turki (Kazakhs-Kosogov-Circassians), kaya akeh liyane, contone, adat narik wedhus (karachay-Balkars ora duwe). , kuburan ing log saber, ing mounds, etc.
    Sanadyan wong Arab, utawa Georgia, utawa Genoa, ora bisa mbingungake wong Turki karo wong Circassians, basa, adat istiadat, budaya, cara urip, lan liya-liyane. padha paling kamungkinan Zikhs.
    Ing silsilah pangeran Kabardian meh nganti abad kaping XNUMX. Ora ana jeneng Adyghe, nanging kabeh jenenge Turki. Mbokmenawa, kanggo wektu sing suwe, wong Turki Circassian, sing dadi kelas penguasa Kabardian-Adygs, ora nyampur karo wong-wong mau nganti bisa ngomong babagan asimilasi (cf. jeneng putri Temryuk - Altynchach, Malkhurun, Goshaney (saka gosh - Turkic "putri" ), isih cukup asing kanggo akeh. Ing abad kaping XNUMX, lapisan bangsawan iki umume dibasmi.
    Nasib Circassians isih dadi beda. Dheweke nggawe dhasar kanggo Zaporozhye Cossacks, gabung karo Don Cossacks sing dibentuk saka sisa-sisa Khazars; lan sisih liyane rampung munggah ing Mesir, bebarengan karo fellow tribesmen sing - Kipchaks, ninggalake tandha padhang ing sajarah ing jeneng Mamluks. Kaya sing wis kasebut, Kazakh-Circassians manggon ing Kazakhstan sisih lor-kulon, lan ing Kalmykia lan wilayah Astrakhan. Tatar Circassian.
    Artikel lengkap bisa diwaca ing link iki
    Sapa sing Circassians http://adyghe.ru/menu/2013-09-16-10-20-45/istoriy
    a-cherkesov/529-kto-takie-cherkesy

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"