Review militèr

Dhokter misterius Peter Badmaev

80
Dhokter misterius Peter Badmaev
Pyotr Badmaev ing potret M. Zhukovsky, 1880, Hermitage



Luwih medeni tinimbang Rasputin?


Antarane panyengkuyung pungkasan saka monarki Rusia ana wong sing ora biasa, sing sawetara wong ngarep-arep bisa ndeleng ing St. Sawetara nganggep dheweke minangka petualang lan tukang sihir, liyane - dhokter sing sukses sing mbantu akeh wong, lan diplomat sing misuwur.

Nalika lair, dheweke dijenengi Zhamsaran (Jamsaran), nanging bebarengan karo sadulure dheweke dibaptis dening Tsarevich dhewe (pewaris tahta) - Kaisar Alexander III sing bakal teka. Dheweke nampa jeneng Kristen Peter, lan jenenge "Badmyn" (sawise jeneng bapakne - Badma) dadi "Badmaev". Pahlawan artikel kasebut ora mung dhokter, nanging uga diplomat dhuwur, lan pensiun kanthi pangkat dewan negara nyata.

Dheweke uga mulang basa Mongolia ing Universitas St. Minangka dhokter dheweke dadi anggota kraton kekaisaran, omah-omahé para pejabat paling dhuwur ing negara lan entuk pengaruh gedhe. Dheweke malah diarani kardinal abu-abu, sing diduga ngontrol pasien sing paling dhuwur.

S. Witte, contone, mbantah manawa Badmaev nyoba "dadi kawruh minangka sumber saka kabeh jinis penipuan pribadi." Dhokter misterius iki tenan dianggep anggota kulawarga kekaisaran, aristokrat, mentri, hierarchs saka Gréja Ortodoks, uga preacher misuwur John Kronstadt. A.F. Kerensky ngelingi yen ana ing omah Badmaev sing tau ketemu loro pasien sing duwe pengaruh dokter iki - Menteri Dalam Negeri Kekaisaran Rusia A.D. Protopopov lan Grigory Rasputin.

Pyotr Badmaev dikenal akeh saka novel kondhang Valentin Pikul "Pasukan Najis", ing ngendi penulis iki menehi karakter sing ngremehake:

"Dzhamsaran Badmaev, wong Asia sing insidious iki, duwe julukan Bedbug, Owl, Rotten ... Count Witte ujar manawa Badmaev bakal ngobati sapa wae, nanging ing wektu sing padha dheweke mesthi bakal nglibatake pasien kasebut ing sawetara penipuan ...
Ngerteni apa cara paling gampang kanggo dadi sugih, Badmaev spesialis klinik ing perawatan saka syphilis. Dheweke ngowahi aristokrat sing lemah dadi wong sing semangat, lan aristokrat sing hasrat (kanthi panjaluk bojone) dadi iwak sing adhem ...
Badmaev ngerti carane ngiket wong tanpa sumpah! Kekuwatane ana ing kasunyatan manawa kabeh menteri, garwane, senator, nyonya tetep ana ing ngarepe ... wuda.
Badmaev nyimpen rahasia medis, nanging dheweke mesthi ngerti carane meres pasien kanthi kawruh babagan rahasia kasebut! Intrik politik sing canggih ndhelik ing mburi toga biru dokter pesulap.

Ora ana sing ngerti apa sing ana ing "wafer" misterius saka Badmaev, lan S. Yu. Witte ujar manawa wong iki "ora bisa nesu" amarga "bisa mangan Tsar Rusia." Lan Nicholas II tau ngomong babagan Badmaev:

"Ana sing wedi karo dheweke."

Lan iki mratelakake panemume Alexander Blok:

"Asia sing pinter lan licik sing duwe kekacauan politik ing sirahe, nanging nganggo basa lelucon, lan sing, saliyane obat Tibet, melu sekolah Buryat lan pipa beton."

Grigory Rasputin ngandika bab Badmaev: "Cina iki bakal ngapusi malah setan piyambak," lan ngakoni yen dheweke wedi marang. Lan iki carane V. Pikul nggambarake hubungan antarane "psikis" Rasputin lan "healer wétan" Badmaev ing novel "Kekuwatan Najis" sing wis kasebut:

"Kanthi obat-obatan, kadhangkala nyenengake, kadhangkala nyenengake, dheweke (Badmaev) kaya-kaya ngontrol Grishka ing kadohan, sing ndadekake Rasputin gumantung karo dhokter sing curang. Crita dokumenter Rasputin wis dilestarekake: "Napa sampeyan ora ngunjungi Badmaev? Sampeyan lunga menyang dheweke, dear-ay ... Iku nyengsarakke uga karo suket. Dheweke bakal menehi kaca tincture cilik, lan - wow, kepiye! - Sampeyan pengin wanita. Lan dheweke uga duwe mixer. Ngombe, nalika atimu samar, lan kabeh bakal katon kaya omong kosong kanggo sampeyan. Sampeyan bakal dadi apikan, dadi bodho. Lan sampeyan ora bakal peduli."


P. Badmaev lan G. Rasputin ing film "Agony", 1975

Ing kene Pikul ora nemokke apa-apa, lan Vladimir Purishkevich, monarki yakin sing melu ing Rajapati Rasputin, ngandika bab padha. Dheweke ngaku yen, saliyane obat-obatan liyane, Badmaev nggawe rong tincture, sing siji nambah potensi lanang, lan sing nomer loro "nyabut pikiran." Lan ing salon saka bangsawan St. Petersburg, gosip nyebar yen Rasputin wis ngombe Nicholas II kanthi tincture kaping pindho Badmaev.

Pancen, cukup angel kanggo nerangake akeh tumindak lan pancasan kaisar iki, padha dadi ora logis lan sakbenere mbebayani ora mung kanggo negara, nanging uga kanggo house pamrentahan, kanggo kabeh dinasti Romanov. Involuntarily, sampeyan bakal wonder yen Nikolai njupuk wong-wong mau nalika ing pengaruh saka obatan?

Diduga Tsarevich Alexei Rasputin, sing nandhang hemofilia, diobati kanthi tepat kanthi bantuan jamu sing ditampa saka Badmaev. Nanging Badmaev, kanthi pribadi kenal karo Nicholas II, meh ora bakal nyerahake Rasputin peran minangka healer utama pewaris tahta. Lan sukses Rasputin pancen nyengsemaken.

Wis dibuktekake manawa paling ora kaping papat (ing 1907, ing Oktober 1912, ing Nopember 1915 lan ing awal 1916) dheweke bener-bener nylametake pangeran saka pati, lan dokter pengadilan sing disertifikasi, sing ramalan babagan pati Alexei ora bisa dihindari. kayektenan, padha mung shrugged pundak, ora bisa kanggo nerangake kasus iki digunakake minangka Ajaib.

Saiki ditetepake manawa panggunaan hipnotis utawa gangguan sing sederhana bisa nyuda pendarahan ing pasien hemofilia. Lan Rasputin ngarepake panemuan iki, ujare:

"Wong sing getihe akeh, dheweke gugup banget, wong sing kuwatir, lan supaya bisa tenang getih, sampeyan kudu tenang. Lan aku bisa nindakake."

Dheweke uga "tenang" wong tuwane Alexei. Nicholas II langsung ngandika:

"Yen aku duwe kuwatir, mangu-mangu, masalah, cukup kanggo aku ngobrol karo Grigory sajrone limang menit kanggo langsung ngrasa kuwat lan yakin ... Lan efek saka tembung kasebut nganti pirang-pirang minggu."

Lan Felix Yusupov sing kondhang, ing omahé "Starets" tiwas, ing obrolan karo wakil Duma Negara V. Maklakov, ngandika:

“Rasputin nduweni kekuwatan sing bisa ditemokake sapisan ing atusan taun ... Yen Rasputin tiwas dina iki, rong minggu Ratu kudu diselehake ing rumah sakit kanggo wong sing lara mental. Kahanan pikirane mung ana ing Rasputin: dheweke bakal ambruk sanalika dheweke lunga.

Ora ana keraguan babagan kasus liyane saka penyakit Rasputin, sing saiki diarani psikosomatik.

Dikenal, contone, mung 10 menit dheweke nambani putrane pedagang saka guild pisanan, A. Simanovich, saka penyakit sing wis suwe dikenal minangka "tari St. Witt." Lan disimpen Simanovich piyambak saka kecanduan gambling - kepinginan irresistible kanggo main kertu. Dadi bisa diarani yen Badmaev lan Rasputin ngembangake cara perawatan dhewe, sing efektifitas ora bisa diragukan. Lan yen Badmaev ninggalake paling sethithik terjemahan saka risalah Tibet "Four Foundations" ("Jud-Shi"), banjur teknik Rasputin ilang ing salawas-lawase.

Iku tega sing wong iki, sing lair ing kulawarga petani prasaja, ora duwe kesempatan kanggo nampa pendidikan medical ing tsarist Rusia. Dheweke bisa dadi pangadeg sekolah ilmiah dhewe, universitas lan klinik khusus ing perawatan pasien mental lan neurologis sing jenenge, psikiater lan ahli saraf terkemuka ing saindenging jagad bakal nganggep dheweke dadi guru.

Nanging bali menyang Peter Badmaev. Nggunakake pengaruhe, dheweke ngyakinake bapak baptis Alexander III lan putrane Nicholas II babagan perlune kebijakan ekspansi aktif ing Timur Jauh. Badmaev pancen pengin nggabungake Mongolia, Tibet lan uga China menyang Rusia. Mulane, sawetara nganggep dheweke minangka salah sawijining panyebab Perang Rusia-Jepang - amarga loro Mongolia lan China ana ing bidang kapentingan Jepang.


"Pembagian China dening Kakuwatan Agung". Kartun awal taun 1900-an

Nanging ayo miwiti crita babagan Peter Badmaev kanthi urutan.

Cara kanggo Petersburg


Zhamsaran Badmyn lair ing kulawarga sing cukup makmur, sing urip nomad ing steppe Trans-Baikal Aginskaya (antarane kali Aga lan Onon). Iki kedadeyan ing taun 1849, utawa ing taun 1851, lan Badmaev dhewe, sing ditahan dening Cheka, ngaku yen dheweke lair ing taun 1810. Iku katon mung luar biasa, uga amarga iki taun lair saka kakangné, Sultima. Nanging, ing statement sing isih urip ditujokake marang ketua Cheka tanggal 10 Agustus 1919, Pyotr Badmaev nyatakake:

"Aku, wong lanang umur 109 taun, mung amarga duwe jeneng gedhe, populer ing antarane wong-wong, wis dikunjara tanpa kaluputan utawa alasan sajrone rong wulan iki."

Lan putriné Aida ngandika:

"Nalika aku lair, bapakku umur satus pitung taun."

Sing, dheweke ngusulake kanggo nimbang 1807 minangka tanggal lair saka bapakne.
Antarane leluhur saka pahlawan artikel padha Buryats lan Mongols, malih, piyambakipun nyariosaken bilih piyambakipun minangka keturunan Jenghis Khan liwat baris wadon. Tsarevich Alexander sapisan takon marang: nganti apa dhengkul iku adat kanggo Buryats sinau genealogi?
Jamsaran mangsuli:

"Iki ditampa nganti kaping sanga, nanging aku mulang nganti kaping sewelas, amarga ing generasi kaping sewelas kulawarga kita turun saka Jenghis Khan."

kakang lan guru


Zhamsaran minangka putra bungsu ing kulawarga, lan sadulure Sultim, sing lair ing taun 1810, sing nyinaoni metode pengobatan tradisional Tibet ing salah sawijining datsan, cukup umur kanggo bapake (kanthi cara, latihan ing datsan bisa tahan. 20 taun). Sultim dadi emchi-lama (secara harfiah, pendeta) saka Steppe Duma, sawijining badan administratif "wong asing" sing ana ing taun 1822-1903.

Ing tanggal 11 Juni 1852, Departemen Kedokteran Nerchinsk ngetokake ijin kanggo kegiatan medis:

"Penyembuh Gelun Lama Sultim Badmaev diijini nambani sedulure tanpa alangan, nanging tanpa ndemek wong Rusia."

Ing taun 1854, nalika ora cukup dokter sing disertifikasi Eropa, dheweke nindakake kanthi apik nalika ana wabah typhus. Minangka ganjaran, dheweke njaluk pangkat perwira. Ing St.

Lan kanthi saran saka dokter militer, Mayor Jenderal I. I. Reiman, Sultim Badmyn diundang menyang ibukutha kekaisaran kanggo nyoba metode perawatan kasebut.

"Kepengin banget karo tubercles (minangka infèksi kulit purulent diarani) ing kabeh tahap pembangunan, lan nyoba obat ing pasien sing kepengin banget karo kanker ing rumah sakit militer Nikolaev ing sangisoré pengawasan dokter."


Diduga foto Sultim Badmaev, 1860s.

Iku penasaran sing malah sadurunge tekan ing St. Petersburg, Sultim kapilih dadi anggota saka cabang Siberia Imperial Russian Geographical Society.

Profesor Grigoriev ing karyane "Universitas Imperial St. Petersburg, sajrone sèket taun pisanan ana", diterbitake ing 1870, laporan:

"Badmaev (ing paganism Sultim, sawise Adoption of Orthodoxy Alexander Alexandrovich) saka Buryats Siberia Wétan, mantan lama senior saka Aginsky steppe duma. Kawruh ekstensif sing diduweni dening dheweke ing babagan pengobatan Tibet, lan praktik sing luar biasa sukses ing antarane Nerchinsk Buryats ndadekake dheweke misuwur ing kalangan panguwasa Rusia lokal ing taun 1853 ...
Ing taun 1857, dhèwèké teka ing St. Petersburg, njaluk idin kanggo nduduhake kawruh medis ing kene uga. Ditempelake kanggo maksud iki, dening komando paling dhuwur, menyang rumah sakit tanah militèr 1st, ing sangisoré pengawasan dokter, dheweke ngobati kanthi sukses saka macem-macem penyakit, utamane saka konsumsi lan kanker, lan ing wektu sing padha ngetutake cara ngobati rumah sakit. dhoktêr kanthi sregep sanget, satemah ing wulan Juli 1861 piyambakipun kasil lulus ujian kanthi gelar asisten medis.
Aspirasi ilmiah iki lan kawruh praktis babagan kedokteran nggawa dheweke ing Januari 1862, ora kaya wong liya, pangkat registrar perguruan tinggi kanthi janjian dokter praktik ing antarane Buryats.

Sawisé iku, Sultim nampa apa Count Muravyov-Amursky takon - hak kanggo nyandhang seragam lan seneng hak istimewa saka dhokter militèr.


Ayo nerusake kutipan Grigoriev:

"Ing pungkasan taun 1864, Badmaev, ing panjaluke, diijini dening Komando Tertinggi kanggo dipindhah rong taun menyang klinik-klinik Akademi Kedokteran lan Bedah St. Petersburg kanggo sinau bedah. Sawise entuk praktik gedhe ing ibukutha sajrone rong taun iki lan pengin tetep ing kene ing salawas-lawase, dheweke nawakake layanan gratis menyang universitas minangka dosen, spesialis ing basa Mongolia kanthi hak ngladeni. Universitas ora kantun kesempatan kanggo njupuk kauntungan saka tawaran iki lan ... interceded liwat panguwasa kanggo ninggalake wong isi sing ditampa saka Trans-Baikal Region. Wiwit Mei 1868, Badmaev diijini nampa gaji dosene.

Wis ing taun 1860, Sultim mbukak apotek obat-obatan Tibet ing St.

Kabeh dadi apik - malah Permaisuri Maria Alexandrovna diobati dening Sultim. Lan ing taun 1870, dheweke nimbali adhine Zhamsaran, sing wis rampung sinau ing gimnasium kutha Irkutsk. Dheweke wiwit nulungi dheweke ing karyane, lan sauntara iku, kanggo nyiapake ujian mlebu menyang Fakultas Oriental Universitas St.

Gerakan munggah


Salah sawijining pasien Sultim yaiku John saka Kronstadt, rektor gereja St. Panteleimon, lan kanggo para sedulur, patemon karo dheweke dadi nasibe. John ngenalake wong-wong mau menyang Tsarevich Alexander (masa depan Kaisar Alexander III) lan nalika ing 1872 Sultim lan Zhamsaran kepengin ngonversi menyang Ortodoks, pewaris tahta dadi bapa baptis. Sultim nalika dibaptis diwenehi jeneng Kaisar Alexander II, Zhamsaran - jeneng kaisar Rusia pisanan.

Loro-lorone sedulur nampa patronymic saka godfather - padha dadi Aleksandrovichs. Baptisan Sultima diarani palsu dening akeh. Ana bukti sing sadurungé, ing nalisir, kang nentang baptisan negara lan malah dipenjara ing tanah kelairan kanggo propaganda anti-Rusia. Tanggal 13 Juli 1866, Uskup Veniamin (Blagonravov) saka Selenginsky nulis marang Archimandrite Vladimir (Petrov) babagan penahanan Sultim:

"Para Buryats dhewe nampilake kabeh layang, pribadi lan bunder, uga kaya proklamasi, ing ngendi dheweke nuwuhake rasa ora puas lan nguripake pikirane menyang Mongolia, sing paling penting dheweke negesake manawa dheweke mbaptis supaya mengko. dadi wong tani lan diwènèhaké marang para prajurit.

Nanging isih 6 taun sadurunge dibaptis. Ing taun 1866, ora ana sing pengin serius nindakake pakaryan dhokter ibukutha sing wis dadi pengaruh lan duwe patron sing dhuwur, lan Sultim bali menyang St.

Nanging adhine, pahlawan artikel kita, ing nalisir, tenan wanted Mongolia kanggo gabung karo Rusia. Lan, misale jek, dheweke dadi wong Kristen sing tulus pracaya, putri bungsu Aida ngaku yen ing kantor bapake ana gambar healer Panteleimon, ing ngarepe lampu terus murub. Nanging dheweke ora lali marang kapercayan para leluhure: dheweke dadi salah sijine sponsor utama pembangunan datsan pisanan ing St.

Ing taun 1871, Zhamsaran Badmaev, sing durung duwe wektu kanggo dibaptis, mlebu Universitas St. Petersburg ing Fakultas Oriental ing kategori Mongolia-Manchuria.

Ing wektu sing padha, minangka sukarelawan, dheweke melu kuliah ing Imperial Medical and Surgical Academy (nanging dheweke ora tau nampa diploma medis).

Piyambakipun lulus saking universitas kanthi pujian ing taun 1875, salajengipun piyambakipun dipungarap dening Departemen Asia Departemen Luar Negeri.

Kangge, ing taun 1873, seduluré Alexander (Sultim) tilar donya, lan Pyotr Badmaev, ing podo karo sinau, lan banjur karo karya, wiwit nindakake bisnis ing farmasi lan nampa patients. Kajaba iku, dheweke ngembangake bisnis kanthi mbukak klinik pribadi kanggo wong sugih. Miturut cathetan Badmaev piyambak, ing taun 1875 mung 163 kunjungan, ing 1877 - 965, ing 1879 - 6, ing 549 - 1885.

Lan sajrone uripe, kerja 16 jam saben dina, miturut cathetan, dheweke nampa luwih saka 573 pasien. Dheweke nggawe diagnosis mung kanthi pulsa, sesi kasebut kira-kira sak menit, sawise pengunjung diwenehi kupon kanthi nomer bubuk sing kudu dituku.

Ana data babagan jumlah bubuk sing didol ing apotek Badmaev - 8. Wiwit taun 140, calon garwane kapindho, Elizaveta Yuzbasheva, dadi tanggung jawab apotek. Konsultasi Pyotr Badmaev biaya nganti 276 rubel ing emas, nanging dheweke njupuk buruh kanggo ruble ing dhuwit kertas, lan kadhangkala malah gratis. Sawise revolusi, ing banding dikirim menyang ketua Petrograd Cheka, F. D. Medved (sing padha, bebarengan karo I. V. Zaporozhets, ora nyimpen Kirov mengko), Badmaev wrote:

"Aku wis nambani wong saka kabeh bangsa, kabeh kelas lan wong saka partai ekstrim - teroris lan monarkis. A massa proletar padha dianggep dening kula, uga kelas sugih lan bangsawan. Nganti wektu penahanan pungkasan, aku nambani pelaut, prajurit Tentara Merah, komisaris, uga kabeh kelas populasi St.

Popularitas Badmaev ing St. Petersburg gedhe banget, nanging dheweke ora tau nampa status resmi. Kesimpulan saka dewan medis maca:

"Ora mungkin kanggo ngamanake hak negara kanggo obat Tibet, sing ora luwih saka kombinasi ilmu kuno sing ora ngerti lan takhayul."

Miturut cara, jeneng Badmaev ana ing kaca ensiklopedia Brockhaus lan Efron, ing ngendi dheweke ngandika:

"Dheweke nambani kabeh penyakit kanthi bubuk khusus sing disiapake dening dheweke, uga jamu; Senadyan moyoki saka Doctors, nomer ageng saka patients kumpul kanggo Badmaev.

Sampeyan kudu eling yen ing wektu sing dokter ora duwe antibiotik, kortikosteroid, antispasmodic efektif, vasodilator, antihipertensi, bronkodilator lan obatan liyane ing pembuangan. Nanging malah ing pungkasan abad kaping XNUMX, bloodletting digunakake digunakake ing perawatan saka kabeh penyakit, kang mung mbantu ing kasus terisolasi (contone, ing krisis hipertensi), nanging mundhut getih tansah weakened patients.

Lan mulane, amarga tingkat obat resmi sing kurang ing wektu kasebut, bisa dianggep yen asil perawatan miturut metode Badmaev pancen luwih apik tinimbang ing rumah sakit kutha St. Wêdakakêna misterius Badmaev saora-orane ora ngrusak kahanan pasien. Lan iman ing obat ajaib sing mesthi mbantu asring luwih apik tinimbang obat kasebut.

Ing artikel sabanjure, kita bakal nerusake crita Pyotr Badmaev, pirembagan bab terjemahan saka risalah Tibet Zhud-Shi, plans grandious kanggo annex Mongolia, China lan Tibet kanggo Rusia, puncak karir medical, urip sawise rong révolusi.
Pengarang:
80 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Korsar4
    Korsar4 4 Agustus 2023 05:37
    + 14
    Matur nuwun, Valery!

    Karakter kasebut menarik. Lan wong gampang disaranake lan bisa diatur.

    "Peksa Najis" ora utamané seng di pengeni kanggo maneh diwaca. Nanging sembarang wektu alangan mundhakaken akeh wong aneh menyang lumahing.
    1. Luminman
      Luminman 4 Agustus 2023 06:04
      +7
      Kutipan saka Korsar4
      Nanging sembarang wektu alangan mundhakaken akeh wong aneh menyang lumahing

      Kaya ember slop diguncang - langsung kabeh dadi g.. nanging ngambang, kaya sing diamati nalika perestroika lan jaman Yeltsin. reformasi...
    2. ArchiPhil
      ArchiPhil 4 Agustus 2023 08:22
      +8
      Kutipan saka Korsar4
      Nanging sembarang wektu alangan mundhakaken akeh wong aneh menyang lumahing.

      Iku, saiki lan bakal. * Umum * Dima minangka conto iki. Lan saiki uga ana ... karakter, ora?
      1. Korsar4
        Korsar4 4 Agustus 2023 08:27
        +9
        Pitakonan retorika, Seryozha.

        Kita kudu mangsuli, sayangé, uga karo pitakonan - apa ora Wektu Masalah saiki?
        1. ArchiPhil
          ArchiPhil 4 Agustus 2023 08:31
          +5
          Kutipan saka Korsar4
          Pitakonan retorika, Seryozha.

          Pitakonan retorika, Sergey.
          Wangsulan? Ora bisa mangsuli, bener. Ana sing nuduhake jawaban sing positif, nanging?
          1. Korsar4
            Korsar4 4 Agustus 2023 08:40
            +8
            Lan ayo nggunakake, contone, kita nemtokake siji saka ensiklopedia.

            Tanda-tanda utama kerusuhan yaiku tanpa kerajaan (anarki), imposture, perang sipil lan intervensi.
            1. ArchiPhil
              ArchiPhil 4 Agustus 2023 08:45
              +7
              Kutipan saka Korsar4
              Lan ayo nggunakake, contone, kita nemtokake siji saka ensiklopedia.

              Ora. Aku seneng spesifik. Chubais. Aven lan liya-liyane. Sapa?
              1. Korsar4
                Korsar4 4 Agustus 2023 08:47
                +7
                Aku ora pengin tenan ora akrab.

                Ana tansah analogi. Ana Pitu Boyars.

                Lan luwih cedhak karo wektu kita yaiku "Seven Bankers".
                1. ArchiPhil
                  ArchiPhil 4 Agustus 2023 08:53
                  +4
                  Kutipan saka Korsar4
                  "Pitu bankir".

                  Lan apa sing dakkandhakake? Ana, ana lan bakal ana. Sing bakal diarani * kapribaden * samar-samar! Kadhangkala? lan liya-liyane.
              2. 3x3z simpen
                3x3z simpen 4 Agustus 2023 09:20
                +4
                Dhéfinisi kasebut ora universal lan dicocogake khusus kanggo Masalah Rusia.
                1. Korsar4
                  Korsar4 4 Agustus 2023 09:29
                  +4
                  Setuju. Nanging sampeyan bisa njaluk adoh saka wong-wong mau.
                2. Kojote21
                  Kojote21 4 Agustus 2023 09:37
                  +3
                  Kutipan saka: 3x3zsave
                  Dhéfinisi kasebut ora universal lan dicocogake khusus kanggo Masalah Rusia.

                  Saiki deleng makna tembung "distemper":
                  1. Ketinggalan jaman. Pemberontakan, kerusuhan populer. ;
                  2. Ngembangake. Perselisihan, perselisihan, lsp. ;
                  3. Kasenengan, kuatir.
        2. Ilya spb
          Ilya spb 4 Agustus 2023 22:17
          0
          Sayange, Wektu Masalah wis nyedhak (((
    3. Richard
      Richard 4 Agustus 2023 09:00
      + 15
      Crita Badmaev minangka conto sing jelas babagan nasib Buryats sing misuwur lan sejarah Rusia sing ana hubungane. Kepribadian, terus terang, ora biasa. Minatipun mawarni-warni. Dheweke mlebu ing sajarah Rusia ora mung minangka healer sukses saka medicine oriental, diplomat lan philanthropist kondhang. Ing pirang-pirang aspek, Badmaev luwih dhisik tinimbang wektune. Dheweke menehi perhatian gedhe marang produksi pipa beton, pambangunan koridor transportasi ing Asia, padha karo sing ditindakake saiki minangka bagean saka proyek One Belt, One Road. Iku kang ndarbeni sabdhoning lan idea kanggo construction saka Trans-Siberia Railway, uga mekso ing construction saka jalur sepur saka Semipalatinsk kanggo tapel wates Mongolian, lan liwat kabeh Mongolia, sugih ing mineral. Kanggo ngembangake hubungan internasional, Badmaev ngedegake omah dagang "P. A. Badmaev lan Co., kanggo pangembangan tambang emas - First Trans-Baikal Mining and Industrial Association (1909). Badmaev bisa diarani pionir ing bidang penyiaran PR-manca, dheweke dadi penerbit koran Rusia pisanan ing basa Mongolia, Life on the Eastern Outskirts, sing diterbitake tanpa censorship. Pérangan utama publikasi iki dikhususake kanggo kegiatan Badmaev Trading House, uga pertanian, industri lan kabijakan manca Kakaisaran Rusia ing arah wétan, dokumen lan keputusan pemerintah dicithak ing kono, lan cara Rusian. urip iki munggah pangkat.
      Muga-muga penulis bakal ngomong babagan iki kanthi luwih rinci ing artikel sabanjure.
      Matur nuwun, Valery. Artikel kasebut sukses
      1. ArchiPhil
        ArchiPhil 4 Agustus 2023 09:12
        +5
        Kutipan: Richard
        Matur nuwun, Valery. Artikel kasebut sukses

        Buddy Dmitry! Lan aku ngomong babagan iki. Bakal ana komentar mengko. Babagan apa? Babagan karangan, bener! hi
        1. Richard
          Richard 4 Agustus 2023 10:20
          +6
          Kutipan Panganggit: Badmaev, ditahan dening Cheka, ngaku yen dheweke lair ing taun 1810. Iku mung katon luar biasa. Nanging, ing statement sing isih urip ditujokake marang ketua Cheka tanggal 10 Agustus 1919, Pyotr Badmaev nyatakake:
          "Aku, wong lanang umur 109 taun, mung amarga duwe jeneng gedhe, populer ing antarane wong-wong, wis dikunjara tanpa kaluputan utawa alasan sajrone rong wulan iki."

          Lan putriné Aida ngandika:
          "Nalika aku lair, bapakku umur satus pitung taun."

          Ana sing percaya banget, ana sing nganggep ironi, nanging mung tanggal pati sing dituduhake ing kuburan Pyotr Badmaev ing St.




          1. kor1vet1974
            kor1vet1974 4 Agustus 2023 10:39
            + 13
            mung tanggal sedane sing diwenehi.
            Tanggal lair sing pas durung ditetepake.
            "- Akeh banget dongeng sing diciptakake babagan aku, mula aku kesel mbantah. Sauntara biografiku prasaja lan biasa. Aku lair ing Mesopotamia rong ewu satus rong puluh lima taun kepungkur. Sampeyan bisa uga nggumun kaya ngono. tanggal kuna lairku?
            - Ora, iku ora apik tenan. Kita duwe juru tulis ing kabupaten, ing patchports, taun lair dituduhake kanthi nomer siji. Tinta, nakal, vish, disimpen. Banjur prakara wis rampung, dheweke dikirim menyang pakunjaran, nanging dheweke ora miwiti nggawe patchport maneh. Isih dokumen. Efimtsev, sudagar, lair ing taun katelu direkam saka Lair Kristus, Kulikov - kaloro ... Kutyakin - pisanan.
            - Ya, ana akeh ing kene, centenarians "(c) ngguyu
        2. Richard
          Richard 4 Agustus 2023 10:36
          +7
          Dikubur P.A. Badmaev ing pemakaman Shuvalovsky ing St. Mung vas Cina, ngadeg ing kuburane luwih saka 100 taun, nuding menyang Timur.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 4 Agustus 2023 11:00
            +5
            ing pinggir tlaga Great Lower Suzdal,
            "Kuartal Yatim".)))
          2. kor1vet1974
            kor1vet1974 4 Agustus 2023 12:24
            +6
            Sampeyan ngerti apa reverence aku ora aran kanggo Badmaev, ing kabeh .. Apa kang nindakake kanggo negara, iki Pirogov anyar? Ora, kok misuwur?
  2. parusnik
    parusnik 4 Agustus 2023 06:01
    +5
    Ing istilah modern, Pyotr Badmaev minangka pelobi. Nanging kapentingan sing dilobi tetep dadi misteri.
    1. ArchiPhil
      ArchiPhil 4 Agustus 2023 07:52
      +7
      Kutipan saka parusnik
      Badmaev minangka pelobi.

      Susah, bener. Kepentingan sapa? Dhewe. Tipe, Kashpirovsky, Chumak.
      1. Richard
        Richard 4 Agustus 2023 09:44
        +6
        Kutipan ArchiPhil (Phil7): Kepentingan sapa sing dilobi? sing!

        Sawetara taun kepungkur, ing Channel 5, aku mikir dokumenter Mongolia babagan Petr Bamaev ditampilake. Sing nggumunake, penulis film iki nyaranake yen tujuan urip P. Badmaev bisa uga minangka upaya kanggo mulihake kekuwatan leluhure Genghis Khan ing kerangka lan ing sangisore patronase Kakaisaran Rusia. Iku penasaran sing putune Boris Gusev uga nyebataken ing bukunipun. Iki film kasebut:
      2. parusnik
        parusnik 4 Agustus 2023 18:52
        +2
        Kepentingan sapa?
        Lan dheweke mesthi bakal ngilangi rampasan. Dadi ora, dheweke nulis cathetan analitis, kanca karo Rasputin, sing duwe pengaruh ing kulawarga kerajaan, kenapa? Apa kapentingan?
  3. Kote Pane Kohanka
    Kote Pane Kohanka 4 Agustus 2023 06:21
    + 10
    Aku ngakoni kanthi jujur ​​yen aku ora ngerti babagan pahlawan artikel kasebut. Dadi kaping pindho thanks kanggo Valery. Sayange yen loro plus ora bisa dilebokake !!
    Sugeng siang kanca-kanca!
    1. ArchiPhil
      ArchiPhil 4 Agustus 2023 07:40
      +8
      Ngerti.
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Dadi kaping pindho thanks kanggo Valery. Sayange yen loro plus ora bisa dilebokake !!

      Aku uga mikir lan setuju!
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Sugeng siang kanca-kanca!

      Mesthi wae! Uga Filyaku kanthi paws papat * kanggo *!
    2. Richard
      Richard 4 Agustus 2023 09:05
      + 10
      Biografi Peter Badmaev sawise ambruk USSR kasedhiya kanggo masyarakat umum. Sing pengin njaluk kenalan karo luwih rinci bisa menehi rekomendasi buku putu Boris Gusev "Dokter Badmaev. Kedokteran Tibet, Pengadilan Kerajaan, Kekuwatan Soviet "lan" Kakekku Zhamsaran Badmaev "sing nggambarake kanthi rinci babagan acara urip mbah kakung sing misuwur lan akeh foto saka arsip kulawarga.
      1. kor1vet1974
        kor1vet1974 4 Agustus 2023 10:41
        +5
        "Dokter Badmaev. Pengobatan Tibet, pengadilan kerajaan, kekuwatan Soviet "lan" "Kakekku Zhamsaran Badmaev"
        Apa sing bener ing buku iki lan apa sing ora? Aku kira kurang setengah..
  4. dhokter
    dhokter 4 Agustus 2023 06:24
    + 12
    "Wong sing getihe akeh, dheweke gugup banget, wong sing kuwatir, lan supaya bisa tenang getih, sampeyan kudu tenang. Lan aku bisa nindakake."

    Kene Grisha bener. Tekanan mudhun. nglirik
    1. Richard
      Richard 4 Agustus 2023 10:33
      +8
      Badmaev nikah karo bangsawan Nadezhda Vasilyeva, padha duwe anak ing umum

      foto 1877 Badmaev karo garwane Nadezhda Vasilyeva

      nanging Elizaveta Yuzbasheva dadi partner urip sejati, kaya-minded lan pengikut. Putri mbarep saka kapten Staff saka Korps Kaukasia saka tentara Rusia, kaendahan kidul, getih Armenian-Georgian, sing tresna karo Buryats. Elizabeth, sing luwih enom tinimbang Badmaev, dadi sekretaris ing taun 1900, ing taun 1903 dadi kepala apotek obat-obatan herbal Tibet ing Poklonnaya Gora, lan ing taun 1905 bojone sing sah.
      foto 1908 . Elizabeth lan Aida Yuzbashev
      1. Richard
        Richard 4 Agustus 2023 11:12
        + 11
        Putri P.A. Badmaeva Aida Petrovna Yuzbasheva - Badmaeva, dening bojone - Guseva nyawisake uripe kanggo obat, utawa operasi lapangan militer. Sajrone pengepungan Leningrad, dheweke dadi ahli bedah utama ing rumah sakit evakuasi EG-11/16.

        Sawisé Perang Donya II, dheweke makarya minangka pangareping ahli bedah ing 442nd Leningrad District Military Clinical Hospital. Banjur dheweke mulang ing 1st Leningrad Medical Institute. Dheweke tilar donya ing taun 1975.
  5. Kojote21
    Kojote21 4 Agustus 2023 07:01
    +5
    kudu padha tenang

    Leres, amarga detak jantung sing luwih cepet (denyut nadi), luwih cepet aliran getih ing awak. Nalika kita kuwatir banget, utawa kosok balene, kita seneng banget, banjur kita mung duwe pulsa tambah. Lan yen sampeyan tenang, pulsa uga bakal luwih cilik, lan getih bakal luwih alon. Rasputin njupuk kauntungan saka iki.
    1. ArchiPhil
      ArchiPhil 4 Agustus 2023 07:46
      +4
      Kutipan saka Kojote21
      Rasputin njupuk kauntungan saka iki.

      Eh! Apa lagu iku! Melodi, bener!
  6. Kojote21
    Kojote21 4 Agustus 2023 07:09
    +7
    Dina apik kanggo kabeh! hi

    Matur nuwun kanthi sanget Valery kanggo artikel kasebut! Aku ora ngerti apa-apa bab dhokter iki nganti saiki, nanging saiki aku ngerti mung thanks kanggo dear Valery !! Muga-muga dheweke sukses ing karyane !! hi

    Sugeng dina, kabeh! hi
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
    2. Richard
      Richard 4 Agustus 2023 12:58
      +8
      Aku ora ngerti apa-apa bab dhokter iki nganti saiki, lan saiki aku ngerti mung thanks kanggo dear Valery !!

      Sapa sing Badmaev? Kaya wong sing dhokter Tibet! sedulur
      Lha kuwi sing tak wedeni. Lan Valeria ngelingake yen dheweke nulis artikel babagan kapribaden sing multifaceted lan pinunjul, babagan sapa, thanks kanggo Pikul & So, akeh dongeng, klise lan stereotip sing ditumpuk lan dadi sandera mitos babagan awake dhewe. Kanggo kredit saka Pengarang, Valery ora nandheske kegiatan tartamtu saka Badmaev, lan artikel iki mung awal saka siklus bab wong. "Dokter" iki, kanggo informasi sampeyan, duwe pangkat penasihat negara nyata kanggo Kementerian Luar Negeri Republik Ingushetia, sing, miturut tabel pangkat, cocog karo pangkat tentara letnan jenderal. Akeh gagasan sunnat sing diajokake dening dheweke kanggo negara kita saiki wis dadi kuno. Badmaev ngusulake kanthi radikal ngganti orientasi ekonomi Rusia saka kulon menyang wétan, mbangun kanggo iki Trans-Siberia Railway, East China Railway lan jalur sepur saka Baikal menyang Amur, sing saiki dikenal minangka BAM, sing, miturut Badmaev, bakal dadi kunci kanggo Timur Jauh lan wilayah Pasifik. Ing memo marang raja, dheweke nulis:
      "Kabeh perdagangan Asia Timur bakal tiba ing tangan kita, wong Eropa ora bakal bisa saingan karo kita. Rusia mung kudu dadi siji-sijine lan paling ekonomi link antarane Eropa lan Asia. Kanthi garis iki, kekuwatan finansial lan ekonomi Rusia Agung. bakal diwiwiti" (karo)

      Lan ora mung ana, nanging uga tumindak - kanggo dhuwit dhewe nerbitaké koran pro-Rusia ing Mongolia
      Nanging, aku ora bakal ndhisiki Penulis, dheweke dhewe bakal nulis babagan iki ing artikel sabanjure siklus babagan Badmaev.
  7. ArchiPhil
    ArchiPhil 4 Agustus 2023 08:17
    +6
    Matur nuwun, Valery!
    Aku ora ngerti akeh babagan karakter iki, tenan.
  8. berang-berang1982
    berang-berang1982 4 Agustus 2023 08:27
    +5
    Film "Agony" kasebut dening penulis (dir. Elem Klimov), iku loro palsu lan vile, lan elek ing jalaran kanggo Klimov piyambak.
    Aku nggawe percoyo Elem sing iku dosa kanggo nggawe film kuwi.......... Sutradara Soviet, Georgia, Prancis Otar Ioseliani
    1. ArchiPhil
      ArchiPhil 4 Agustus 2023 08:48
      +5
      Kutipan saka Beaver1982
      Aku yakin Elem yen nggawe film kuwi dosa..........

      Film kasebut, miturut pendapatku,? Elek. Aku mbaleni. Miturut pendapatku. hi
      1. kor1vet1974
        kor1vet1974 4 Agustus 2023 09:15
        +5
        Film, ing mratelakake panemume,? Elek.
        Sampeyan ora piyambak, uga aku. hi
    2. vet
      vet 4 Agustus 2023 08:53
      +5
      Film iki ora ngematake aku. Dheweke bener miturut Kitab Suci: ora kadhemen utawa panas, ora pro-Soviet utawa anti-Soviet, ora iki utawa sing, ora iwak utawa daging.
      1. ArchiPhil
        ArchiPhil 4 Agustus 2023 08:56
        +5
        Kutipan saka dokter kewan
        ora kesengsem. Dheweke bener miturut Kitab Suci: ora adhem, ora panas, ora pro-Soviet

        Aku ora ngerti, miturut pendapatku, dheweke mung .... medeni. Lan Petrenko ing gambar Rasputin banget ... banget ngyakinake, tenan. hi
        1. kor1vet1974
          kor1vet1974 4 Agustus 2023 10:28
          +5
          Lan Petrenko ing gambar Rasputin banget .... banget ngyakinake, tenan.
          Lan kabeh karakter sing menarik.
      2. berang-berang1982
        berang-berang1982 4 Agustus 2023 09:12
        +6
        Kutipan saka dokter kewan
        Dheweke langsung saka Kitab Suci

        Sampeyan dadi bungah, uga, kaya Kitab Suci ..., aktor sing grimacing
        Garwane Klimov - direktur Larisa Shepitko, sing uga melu nggawe film, meh sanalika sawise diluncurake film kasebut - seda, dheweke banget gelisah sajrone syuting, ayo ngomong.
        1. ArchiPhil
          ArchiPhil 4 Agustus 2023 10:02
          +4
          Kutipan saka Beaver1982
          Sampeyan dadi bungah, uga, kaya Kitab Suci ..., aktor sing grimacing

          Sampeyan ngerti ya, aku ngerti yen sampeyan ngerti, yaiku KESEHATAN sing ditampilake ing film iki! Sampeyan ngerti, ya? Kabeh iku. Ana apa. Ora?
        2. kor1vet1974
          kor1vet1974 4 Agustus 2023 10:31
          +6
          wong lamis gawe rai
          Sadawane dalan, bioskop Soviet duwe utang marang sampeyan, nanging bioskop Rusia ora .. mbayar kabeh utang .. eseman
      3. kor1vet1974
        kor1vet1974 4 Agustus 2023 09:21
        +6
        ora pro-Soviet, ora anti-Soviet
        Lan apa sing kudu ana ing pro utawa anti? Film Heroes of Shipka, iku pro-Soviet utawa anti-Soviet? Laksamana Ushakov? Apa wit tuwuh ing watu? lsp.
    3. kor1vet1974
      kor1vet1974 4 Agustus 2023 09:27
      +6
      bebarengan cidra, lan ala, lan elek
      Apa bab cidra lan ala?
  9. ee2100
    ee2100 4 Agustus 2023 08:47
    + 14

    Padha Dansan.
    Badmaeva minangka karakter sing misuwur ing awal abad kaping XNUMX. Dheweke melu intrik politik lan aku setuju karo Sergey ing kene, kabeh sing ditindakake mung kanggo pengayaan pribadi.
    Ayo bali menyang artikel kasebut.

    "Sampeyan dicurigai yen Tsarevich Alexei Rasputin, sing nandhang hemofilia, diobati kanthi tepat kanthi bantuan jamu sing ditampa saka Badmaev. Nanging Badmaev, sing kenal karo Nicholas II, meh ora bakal nyerahake Rasputin minangka penyembuh utama pewaris. menyang dhampar." (c)

    Ing siji paragraf, kontradiksi langsung katon. Pranyata Badmaev nyedhiyakake Rasputin obat-obatan?! Senajan penulis langsung claims sing Badmaev piyambak pribadi kenalan karo Nicholas II.

    "Lan dheweke disimpen Simanovich piyambak saka kecanduan gambling - kepinginan irresistible kanggo muter kertu. Dadi bisa ndhukung sing Badmaev lan Rasputin dikembangaké cara perawatan dhewe, efektifitas kang mung mokal kanggo mangu. "(c)
    Pancen bener babagan Simanovich, nanging nalika Rasputin tiwas, Simanovich wiwit main maneh.
    Andrey Amalrik ing buku "Rasputin" ngaku yen Badmaev minangka mungsuh Rasputin, nanging ora bisa "nggulingake" dheweke
    Dheweke tenang lan wiwit nyebut dheweke "Bapak George", sanajan sadurunge dheweke wis nyebar macem-macem palsu marang Rasputin, amarga macem-macem palsu saiki bakal diucapake.
    Dadi ora mungkin dheweke ngembangake apa wae ing kono.
    Badmaev minangka dokter sing duwe bakat lan penipu sing bakat. Apa 2 yuta rubel sing ditampa kanggo yayasan "Badmaev & C °"
    1. kor1vet1974
      kor1vet1974 4 Agustus 2023 09:14
      +6
      Simanovich, yen ora salah, apa sekretaris Rasputin lan ninggalake memoar?
      1. ee2100
        ee2100 4 Agustus 2023 09:43
        +5
        Informasiku saka buku Andrey Amalrik "Rasputin"
        1. ArchiPhil
          ArchiPhil 4 Agustus 2023 10:06
          +5
          Kutipan saka ee2100
          Rasputin

          Sasha! Matur nuwun kanggo artikel wingi! Aku rada sibuk, aku nggawe kertu Moski, bener!
          1. ee2100
            ee2100 4 Agustus 2023 10:50
            +4
            Sugeng rawuh, Sergey!
            Mulane sampeyan aktif dina iki!
          2. Richard
            Richard 4 Agustus 2023 14:25
            +4
            Aku nggawe peta Moskich


            Halo, Seryozha, angin apa sing nggawa sampeyan menyang ara-ara samun? Utawa kartografer janji akeh dhuwit? Delengen ing kono kanthi teliti. Warga ing Moskich ora seneng karo wong liyo, utamane sing nggawe peta ing desane. eseman
  10. vet
    vet 4 Agustus 2023 08:49
    +8
    Saiki sawetara dokter nyoba nggunakake teknik oriental - akupunktur, cauterization, persiapan herbal, lan liya-liyane. Sawetara malah nindakake internship ing China (kanggo dhuwit dhewe). Nanging, mung sawetara sing entuk asil sing apik banget, kita bisa nyimpulake yen pribadine dokter, bakate isih penting banget, dheweke kudu bisa ngetrapake kawruh sing dipikolehi kanthi kreatif lan menehi setelan sing kuat kanggo pulih.
    Semono uga karo obat tradisional. Sawise kabeh, saiki dheweke nyoba meksa kabeh wong supaya dianggep padha - miturut standar lan rekomendasi klinis. Lan asil ing dokter beda beda. Lan amarga obat isih dudu ilmu, nanging seni.
    1. ArchiPhil
      ArchiPhil 4 Agustus 2023 08:58
      +4
      Kutipan saka dokter kewan
      Lan amarga obat isih dudu ilmu, nanging seni.

      Aku ora setuju karo sampeyan, luwih becik yen ILMU!
  11. kor1vet1974
    kor1vet1974 4 Agustus 2023 09:11
    +6
    Aku ngelingi loro film Soviet "Case No. 306" lan "Shield and Sword". Ing film pisanan, warga manca kerja ing .... apotek lan utusan teka ing kana, ing sing kapindho, ing ngisor atap klinik swasta ing Berlin, residensi Soviet kerja. Badmaevs uga duwe bisnis farmasi dhewe. Apa karakteristik, Badmaev ora menek menyang bunderan ilmiah medical Russian, ora nulis karya ing topik "Pengaruh obat Tibet ing perawatan saka enuresis lan caries", etc. Nanging kang " salon medis" aktif dibukak dening macem-macem bunderan masyarakat Rusia. Sumber banget kanggo ngumpulake macem-macem informasi. Menapa malih, Badmaev piyambak nyoba kanggo nembus menyang bunderan politik paling dhuwur ing Republik Ingushetia lan pengaruhe. Pitakonan punika, kang kapentingan punika dheweke nindakake? Ing dhewe? Kenapa dheweke butuh iki? Dheweke iku dhokter andhap asor, ndandani organisme manungsa, ora ndemek sapa wae .. Ora sing duwe koran, pabrik, kapal uap bakal dadi pemilik kapentingan sing jelas ... Dadi "Sapa sampeyan, Dr. Sorge?" ing pangertèn Badmaev.
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 4 Agustus 2023 09:27
      +5
      Kutipan: kor1vet1974
      Aku ngelingi loro film Soviet "Case No. 306" lan "Shield and Sword". Ing film pisanan, warga manca kerja ing .... apotek lan utusan teka ing kana, ing sing kapindho, ing ngisor atap klinik swasta ing Berlin, residensi Soviet kerja. Badmaevs uga duwe bisnis farmasi dhewe. Apa karakteristik, Badmaev ora menek menyang bunderan ilmiah medical Russian, ora nulis karya ing topik "Pengaruh obat Tibet ing perawatan saka enuresis lan caries", etc. Nanging kang " salon medis" aktif dibukak dening macem-macem bunderan masyarakat Rusia. Sumber banget kanggo ngumpulake macem-macem informasi. Menapa malih, Badmaev piyambak nyoba kanggo nembus menyang bunderan politik paling dhuwur ing Republik Ingushetia lan pengaruhe. Pitakonan punika, kang kapentingan punika dheweke nindakake? Ing dhewe? Kenapa dheweke butuh iki? Dheweke iku dhokter andhap asor, ndandani organisme manungsa, ora ndemek sapa wae .. Ora sing duwe koran, pabrik, kapal uap bakal dadi pemilik kapentingan sing jelas ... Dadi "Sapa sampeyan, Dr. Sorge?" ing pangertèn Badmaev.
    2. vet
      vet 4 Agustus 2023 10:01
      +4
      Nanging dheweke nerjemahake Zhud-Shi! Modal kerja! Lan resepsi mimpin. Nalika nulis artikel babagan karies?
      1. kor1vet1974
        kor1vet1974 4 Agustus 2023 10:22
        +4
        Nanging dheweke nerjemahake Zhud-Shi! Modal kerja! Lan resepsi mimpin.
        Frasa kunci mimpin resepsi ... Ya ... Pemilik klinik pribadi ing film The Shield and the Sword uga mimpin resepsi, para pejabat penting Jerman .. Iki ana ing bioskop, lan Badmaev ana ing alam . .
    3. Richard
      Richard 4 Agustus 2023 17:29
      +4
      Apa sebabe dheweke butuh? Dheweke iku dhokter andhap asor, ndandani organisme manungsa, ora ndemek sapa-sapa .. Ora pemilik saka koran, pabrik, steamships bakal dadi pemilik saka kapentingan cetha ... Dadi "Sapa sampeyan, Dr. Sorge?" ing pangertèn Badmaev.

      Yen sampeyan maca biografi, utawa ndeleng ing wiki, sampeyan bakal kaget ngerti yen "dhokter andhap asor" njabat ing Departemen Luar Negeri ing pangkat umum owahan saka penasehat negara nyata, lan sawise pensiun dheweke dadi pemilik loro koran lan pabrik, lan philanthropist kondhang. Dibangun ing dana pribadi, sekolah lan gréja. Inggih, iku bener sing ora duwe kapal uap pribadi, nanging armada ketoke ngormati iku, amarga ing taun 1906 kanthi sukarela nyumbang 300 ewu rubles. kanggo dana saka Program Pembuatan Kapal Cilik - program gawe kapal pisanan kanggo pemugaran armada Rusia sawisé Perang Rusia-Jepang.
      link:https://www.britannica.com/eventstatehistory.gb/books/restoration-of-the-Russian-fleet-after-the-Tsushima-defeat-national-resources
      1. Richard
        Richard 4 Agustus 2023 17:54
        +4
        Lair pisanan saka Program Pembuatan Kapal Cilik, kapal perang Rusia saka jinis pra-dreadnought "Evstafiy" ing dalan Sevastopol, 1914 Kapal timbal saka seri kapal perang jinis "Evstafiy" (1911-1919). Sajrone Perang Donya I - kapal penggedhe Armada Segara Ireng.

        Dijenengi kanggo ngurmati Martir Agung Eustathius
        Kelas lan jinis kapal Battleship
        Organisasi Armada Laut Ireng, Caspian Flotilla
        Produsen Nikolaev Admiralty
        Konstruksi diwiwiti tanggal 11 Maret 1904
        Diwiwiti tanggal 21 Oktober 1906
        Ditetepake tanggal 15 Mei 1911
        Dibuwang saka armada 1925
        Status Dibubarake kanggo logam
        Ciri utama
        Pamindahan 13 ton
        Dawane 118,03 m
        Jembaré 22,6 m
        Draf 8,74 m
        Sabuk Reservasi waja Krupp ing sisih tengah 229 mm, ing extremities - 178 mm, casemate 127-152 mm, dek 38/76 mm, waja saka menara baterei utama 254 mm, wheelhouses 229 mm
        Mesin 2 mesin uap ekspansi telung vertikal
        Daya 10 808,4 l. karo.
        Baling-baling 2 baling-baling
        Kacepetan lelungan 16,65 knot (30,8 km/jam)
        Jarak jelajah 2100 mil kanthi 10 knot
        Awak 928 wong
        Armament
        artileri
        4 (2 × 2) - 305 mm / 40 bedhil,
        4 × 1 - 203 mm / 50 bedhil,
        12 × 1 - 152 mm / 45 bedhil,
        14 × 1 - 75 mm / 50 bedhil,
        bedhil 2 × 1 - 63 mm,
        10 × 1 - 47 mm bedhil,
        4 bedhil mesin
        Tambang-torpedo persenjataan 3 457-mm tabung torpedo
        1. Richard
          Richard 4 Agustus 2023 22:17
          +1
          Kanca kanca ing PM njaluk aku ngirim informasi lan foto ing ngisor iki. Aku seneng nuruti panjaluke.
          Kira-kira biaya total kapal perang Eustathius sing dilebokake ing boathouse Nikolaev Admiralty miturut proyek Kolonel A.E. Schott ing taun 1906 regane kira-kira 8,55 yuta rubel, sadulure "John Chrysostom", dilebokake ing kapal saka Lazarevsky Admiralty. ing Sevastopol - 8,4 yuta rubles Kontribusi Badmaev adoh saka sing paling gedhe. Dhuwit diklumpukake ing saindhenging Rusia ing antarane kabeh bagean saka populasi. Kontribusi pribadi paling gedhe kanggo dana kasebut digawe dening Janda Permaisuri Maria Feodorovna. Paling kabeh - luwih saka 15 yuta rubles. Sinode nglumpuk ing dana saka Program Shipbuilding Cilik. Kanggo iki, dheweke nampa hak kanggo jeneng kapal saka seri iki.
  12. berang-berang1982
    berang-berang1982 4 Agustus 2023 09:28
    +4
    Nyuwun pangapunten, aku salah menet tombol, aku ora ngerti carane mbusak
    1. ArchiPhil
      ArchiPhil 4 Agustus 2023 10:18
      +3
      Kutipan saka Beaver1982
      Nyuwun pangapunten, aku salah menet tombol, aku ora ngerti carane mbusak

      Pitakonan apa? CSKA-juara!!!!!Tansah!!!!
      1. kor1vet1974
        kor1vet1974 4 Agustus 2023 10:25
        +6
        CSKA-juara!!!!!Tansah!!!!
        CSKA, penguatan perlu, lan kamenangan pungkasan ing penalti karo Akhmat ora nyengsemaken.
  13. Komsomol
    Komsomol 4 Agustus 2023 09:52
    + 17
    Kanggo CSKA!
    Zenit juara!
    Sapa Zenit lan CSKA? Aku ora ngerti ...
    1. vet
      vet 4 Agustus 2023 10:00
      + 13
      Amarga kahanan kasebut, kabeh wong bakal lali ing luar negeri lan Zenit, lan CSKA, lan Spartak. Iku mung isin sing legionnaires isih muter, lan ora kita lanang. Aku saiki bakal nglarang legionnair ing Rusia kabeh, kok padha ana ing cabals kita?
      1. ArchiPhil
        ArchiPhil 4 Agustus 2023 10:16
        +5
        Kutipan saka dokter kewan
        Zenit", lan CSKA, lan

        Iki koncoku sak lawase!!!!Ya.ssss!
      2. ArchiPhil
        ArchiPhil 4 Agustus 2023 10:24
        +5
        Kutipan saka dokter kewan
        cabal

        CSKA! Iki kancaku - langgeng! Ya, ss;
    2. ArchiPhil
      ArchiPhil 4 Agustus 2023 10:14
      +8
      Tarasov, Kharlamov? Ora ana apa-apa? Aku mikir sampeyan lagi guyon.
      1. vet
        vet 4 Agustus 2023 10:21
        +9
        Aku ngomong babagan kahanan saiki, nalika klub Rusia "metu saka game." Lan atlit sing digawa menyang dhuwit anggaran wis mlaku ing luar negeri lan ora bakal dadi Rusia, nanging Amerika utawa Jerman, lsp.
        Kanggo "penjaga Soviet", sing main ora kanggo mayuta-yuta kontrak, nanging kanggo negara, lan sing bisa dadi bangga, sing saiki ing Republik Ceko utawa Amerika Serikat ngelingi klub apa Kharlamov main? Mung wong tuwa, mbok menawa. Lan akeh wong enom wis samar-samar ngelingi sing Kharlamov. Kene Ovechkin, contone, isih kondhang.
        1. ArchiPhil
          ArchiPhil 4 Agustus 2023 10:28
          +4
          Kutipan saka dokter kewan
          Kharlamov

          Mungkasi! Kharlamov? Iku ing salawas-lawase. Kaya? Esposito, bener?
        2. ArchiPhil
          ArchiPhil 4 Agustus 2023 10:32
          +6
          Kutipan saka dokter kewan
          Klub Rusia padha "metu saka game." Lan atlit sing digawa menyang dhuwit anggaran wis mlaku ing luar negeri lan ora bakal dadi Rusia, nanging Amerika utawa Jerman, lsp.
          Minangka kanggo "Soviet

          Ing kene aku setuju karo sampeyan! Kenapa iki *mbusak* Roma Rotenberg? Ora!!?
    3. Banyu 672
      Banyu 672 4 Agustus 2023 11:29
      + 11
      Pakhtakor tilar donya ing kacilakan montor mabur tanggal 11 Agustus 1979, Larisa Shepitko tilar donya amarga kacilakan tanggal 2 Juli 1979, lan Leonid Bykov uga kacilakan tanggal 11 April 1979. A pesawat aneh saka kahanan.
      1. kor1vet1974
        kor1vet1974 4 Agustus 2023 12:28
        +8
        A pesawat aneh saka kahanan.
        Ya."Kebetulan? Aku ora mikir?" eseman
        1. ArchiPhil
          ArchiPhil 4 Agustus 2023 15:02
          +4
          Kutipan: kor1vet1974
          Ora mikir?"

          Ora tansah. Ora ing kabeh. Alas.
  14. landasan pacu-1
    landasan pacu-1 4 Agustus 2023 15:00
    + 10
    Aku tau maca yen nalika Perang Sipil, diduga putrane Badmaev njabat ing Tentara Merah, lan liyane ing Tentara Putih (kanggo jaring pengaman, supaya bisa ngomong). Omahe Badmaev (kasebut ing komentar) ing Poklonnaya Gora ing Leningrad ngadeg nganti pungkasan jaman Soviet, ana kantor polisi ing kana. Bangunan iki dibongkar ing pungkasan taun 80-an, mesthine kanggo nggawe dalan anyar.
  15. brondolyak
    brondolyak 5 Agustus 2023 05:39
    +1
    Nanging, karya Pikul minangka karya seni (yaiku, fantastis lan palsu) lan ora bisa dadi conto utawa dhukungan kanggo penyimpangan sejarah.
  16. Fangaro
    Fangaro 5 Agustus 2023 21:22
    +2
    Menarik lan ditulis kanthi apik.
    Matur suwun!
  17. vet
    vet 6 Agustus 2023 08:31
    +1
    Akeh komentar sing dibusak, lan wong-wong, kayane, ora sumpah utawa ora sopan.