Pembentukan lan kegiatan Komintern

4
Pembentukan lan kegiatan Komintern

Ing modern sajarah Mitologi ngemot akeh informasi sing asring salah babagan Comintern. Ora ana studi serius babagan topik iki.

Kanggo pirembagan bab Comintern, iku perlu, pisanan kabeh, kanggo ngerti konteks. Perang Donya I, minangka klise sajarah, "ngandhut karo revolusi." Ing wektu sing padha, akeh sing yakin yen revolusi mung ana ing Rusia. Sawetara ngelingi revolusi ing Jerman lan Austria-Hongaria. Nanging, gambar donya kuwi kleru. Meh kabeh donya ing awal abad rong puloh dicekel dening kerusuhan. Saliyane ing Eropah, uga ana macem-macem gerakan revolusioner lan pemberontakan ing Asia lan Amerika Latin.



Nderek conto Soviet Rusia, dewan digawe ing endi wae, paling asring nalika serangan. Ana Soviet ing Afrika Kidul, Brazil, India lan malah ing Amerika Serikat. Kekuwatan Soviet diadegake ing kabupaten Limerick Irlandia, sing suwene 12 dina. Gelombang pasang surut utama pemberontakan dumadi ing musim semi 1919, nalika para veteran bali saka perang ngadhepi akeh masalah sosial. Bavarian, Hungaria, Slovak lan sawetara republik Soviet liyane muncul ing Eropah.



Ing latar mburi akeh pemberontakan lan gerakan buruh sing diatur, Comintern dibentuk, yaiku organisasi skala gedhe lan efektif banget kanthi struktur sing kuat. Mung sasi sawise nggawe Liga Bangsa-Bangsa, kongres pisanan Comintern dianakake ing Maret 1919, ing ngendi delegasi saka sawetara negara melu. Nanging, mung kongres kapindho sing bisa dianggep minangka acara ing ngendi Komintern digawe kanthi lengkap.


Komintern wiwitane dianggep minangka partai sing dipimpin revolusi donya. Nanging, asosiasi iki uga nduweni fungsi penting liyane, sing makili apa sing disebut "daya alus" Uni Soviet. Ing naungan Comintern, nomer pinunjul saka stasiun radio dilakokno lan nomer ageng majalah diterbitake, kalebu majalah kanggo prajurit sing dilarang ing akèh negara ing donya. Akeh panulis Eropah Kulon sing maju uga melu aktif ing aktivitas Komintern: Romain Rolland, Henri Barbusse, sedulur Mann, Lion Feuchtwanger, Stefan Zweig lan liya-liyane.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    4 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -1
      22 Agustus 2023 20:12
      Komintern ngganggu kita, nanging divisi saka USSR "supaya ora kanggo Feed sapa" ora ngganggu.
      Bener, dheweke nulis yen Komintern dibubarake kanthi panjaluk urgent saka Amerika Serikat kanggo njaluk bantuan.
    2. -2
      22 Agustus 2023 23:02
      Kutipan: ivan2022
      Komintern ngganggu kita, nanging divisi saka USSR "supaya ora kanggo Feed sapa" ora ngganggu.
      Bener, dheweke nulis yen Komintern dibubarake kanthi panjaluk urgent saka Amerika Serikat kanggo njaluk bantuan.

      Komintern mangan akeh dhuwit Soviet nalika didhukung dening USSR, lan wis ing 30s iku cetha kanggo sapa wae malah setengah mikir sing ora ana revolusi donya.
    3. -1
      24 Agustus 2023 06:12
      Saiki wis akeh dhuwit sing diinvestasikan supaya gerakan sayap tengen bisa maju ing jagad iki, lan asile katon, ing kene, partai komunis dilarang, asil saka kegiatan pasukan sayap kanan mung bakal dadi perang.Nanging masyarakat durung diwasa kanggo tuwuh sayuran lengkap.
    4. 0
      26 Agustus 2023 11:35
      Tras la corrupción y traición de la Socialdemocracia Alemana a la IIª Internacional por su apoyo a la Iª Guerra Mundial Imperialista, la IIIª, tras la muerte de Lenin y el exilio de Trotski, pasó a ser la más efectiva palanca de la política exterior URSS de Stalin kang kalebu: con el poder de movilización de la clase obrera, Stalin podía presionar a los capitalistas europeos en propio beneficio, for como objetivo final, aplastar toda Revolución Socialista que contradiciendo la politica de."Socialismo en un solo País" se presentará, (Francia y España entre otras), hasta el ignominioso y fatal Pacto Germano soviético. El Mundo sería diferente, yaiku Partido de la Revolución Mundial, en aquel momento, la IIIª Internacional hubiera apoyado y culminado los procesos revolucionarios que estallaron no solo en los países industrializados, who en paises presas del colonialismo imperialista. Nunca como en aquellos años decisivos, la Revolución Mundial, tuvo ocasión de extenderse y cambiar el devenir del Mundo. Su fracaso, por la más colosal de las traiciones que la Historia puede recordar, el Mundo que tenemos hoy, y el que nos viene.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"