Metu saka wajan menyang geni. Semangat Amerika kanggo armada catamaran

19
Metu saka wajan menyang geni. Semangat Amerika kanggo armada catamaran

Anggota Kongres sepisan maneh nyoba kanggo nyegah Angkatan Laut saka nransfer setengah saka sawijining armada Kapal transportasi cepet kelas tombak kanthi waspada kanthi mung kru dhasar sing ditugasake. Senajan paling saka pengadilan dianggep cukup enom. Apa masalahe?

Laksamana Amerika nganggep tumindak kasebut minangka alangan logistik sing ageng, lan mula biaya finansial sing kudu diadhepi armada pendo yen ana perang ing Pasifik (sajrone sawetara menit, nyatane, kapal multi-tujuan cepet iki kanthi rancangan cethek. saenipun cocok kanggo).



Ing latar mburi iki, anggota kongres banget negesake manawa komando Angkatan Laut kudu ngembangake lan ngetrapake konsep resmi kanggo panggunaan kapal katamaran kasebut sajrone operasi ing Samudra Pasifik, sing bakal nggabungake tumindake ing tingkat legislatif. Lan para pelaut Amerika njerit - aja lali - keputusan kanggo nyuda kesiapan kothak kasebut mung kudu ditindakake dening rudders angkatan laut, sing menehi kesempatan kanggo "nyimpen" dana anggaran lan digunakake kanggo "kabutuhan penting."


Yen Dewan Perwakilan Rakyat bisa entuk dalan lan amandemen kasebut kalebu ing anggaran pungkasan kanggo taun fiskal 2024 lan banjur ditandatangani dening Presiden Joe Biden, mula Angkatan Laut bakal dilarang nggunakake dana kanggo mindhah kru kapal kasebut menyang kapal kasebut. dadi-disebut status operasi suda (ROS) .

Komando Angkatan Laut uga diwajibake ngembangake lan ngetrapake strategi lan konsep operasi kanggo nggunakake kapal transportasi cepet ekspedisi kanggo ndhukung rencana operasional ing wilayah operasi Komando Indo-Pasifik AS sajrone 180 dina saka undang-undang kasebut. . Kepala operasi angkatan laut bakal duwe 30 dina kanggo ngirim laporan menyang komite pertahanan kongres sing nggambarake konsep kasebut.

Mesthine, paling ora ing kertas, Angkatan Laut AS saiki duwe 13 kapal kelas Spearhead, uga dikenal kanthi akronim EPF. Pisanan padha dileksanakake ing 2012. Kapal pungkasan kasebut, USNS Apalachicola, mlebu layanan ing wulan Februari taun iki. Miturut sawetara ahli, kalebu wong non-Amerika, kapal kelas iki minangka alat sing efektif kanggo digunakake kanggo kepentingan pasukan ekspedisi: kemampuan maneuver, konsep kurang, lan liya-liyane. beda pendapat!


Perlu dicathet ing kene, kanthi nggunakake pengalaman ing ngrancang feri kanthi kecepatan dhuwur komersial, anak perusahaan AS saka perusahaan galangan kapal Australia Austal ngrancang lan mbangun kapal kelas Spearhead, sing biasane duwe kru 42 wong. Kapal hulled aluminium iki watara 2 ton bisa tekan kacepetan watara 362 knots, karo kacepetan ndhuwur watara 35 knots, lan dirancang kanggo gampang "reconfigured" kanggo tugas tartamtu. Masing-masing duwe kompartemen serbaguna kanthi area sekitar 43 meter persegi, uga dek penerbangan mburi sing bisa nampa macem-macem jinis helikopter, lan ramp mburi kanggo bongkar muat kendaraan, personel lan kargo. .

Ngelingi kabeh iki, bisa uga aneh yen Angkatan Laut AS saiki pengin nyuda panggunaan Spearheads, sing saiki dioperasikake dening komando militer transportasi laut lan dikepung dening pelaut sipil. Nanging, rencana saiki para laksamana kanggo kapal kasebut umume mbingungake crita watara lan taun kahanan sing durung mesthi bab tujuane. Ayo coba ngira-ngira skala "tari ritual" kasebut!


Dadi - kanthi resmi tugas kapal kelas Spearhead yaiku "kanggo mesthekake pangiriman unit siap tempur kanthi kacepetan lan maneuverable menyang pelabuhan cilik sing angel digayuh lan dhukungan fleksibel kanggo macem-macem operasi, kalebu bantuan kamanungsan, bantuan bencana. , keamanan teater lan evakuasi non-pertempuran."

Originally dikenal minangka Joint High Speed ​​​​Vessels (JHSVs), kelas Spearhead minangka asil saka syarat Angkatan Darat lan Korps Marinir AS sing diluncurake ing industri kasebut wiwit awal taun 2000-an. Kaping pisanan, samesthine sawetara prau iki bakal dioperasikake dening tentara dhewe minangka bagean saka komponen maritim sing ora dingerteni, nanging nyatane cukup siap tempur.


Ing taun 2000-an, Angkatan Laut uga nyewa sawetara feri katamaran komersial kanggo njelajah utilitas potensial kapal kasebut ing macem-macem lingkungan pertempuran lan non-pertempuran, utamane kanggo ndhukung program JHSV. Ing taun 2012, Angkatan Laut uga nampa rong feri sipil rancangan Austal saka Administrasi Maritim Departemen Perhubungan Amerika Serikat (MARAD). Loro-lorone kapal kasebut, sing diarani High Speed ​​​​Transport Ships (HST), tetep siyaga, sanajan siji wis dipinjam menyang operator feri komersial ing Kanada wiwit taun 2016.


Sajrone rong dekade kepungkur (utawa luwih), Spearheads lan para pendahulu langsung wis nuduhake kemampuan kanggo nindakake macem-macem tugas. Contone, digunakake minangka "jembatan" laut saka operasi khusus lan platform peluncuran laut kanggo ngluncurake kapal udara pengawasan.




Nanging, iki tetep dadi kasunyatan sing dikonfirmasi - Spearheads isih rada terintegrasi ing operasi Angkatan Laut AS lan, minangka aturan, digunakake mung minangka kendaraan. Panggunaan USNS Millinocket kanggo ndhukung latihan Talisman Saber 23 anyar mung kanggo ngirim materi menyang Australia minangka wakil saka carane kapal iki biasane dilakokno dening komandan angkatan laut AS saiki.

Uga conto sing ora nyenengake saka komando Angkatan Laut AS saiki ing panggunaan kapal kasebut yaiku USNS Apalachicola sing mentas dikirim, dilengkapi macem-macem sistem kanggo ndhukung operasi pendaratan sing dipilih kru. Nanging Angkatan Laut AS saiki ora cepet-cepet nggunakake kesempatan kasebut. Lha terus kenapa?

Saliyane kesulitan logistik lan finansial kanthi operasi kapal kelas iki, ing taun 2016, pimpinan Angkatan Laut narik kawigaten babagan kerentanan potensial Spearhead, nalika salah sawijining feri katamaran dirusak dening rudal anti-kapal siji. pesisir Yaman. Ing wektu kasebut, kapal kasebut ana ing layanan karo angkatan bersenjata Uni Emirat Arab lan ndhukung operasi nglawan pemberontak Houthi Yaman. Apa sing ditinggalake saka kapal kasebut banjur ditarik menyang pelabuhan Yunani, ing ngendi awaké isih ana. Nanging rega kapal kasebut ora bisa dibandhingake karo rega rudal anti-kapal!

Ing wektu sing padha, sanajan ing konteks konflik skala gedhe, kapal kelas Spearhead bisa uga nyedhiyakake transportasi volumetrik kargo segara ing kahanan sing ana ancaman nggunakake anti-kapal. gaman mungsuh cilik, utawa ing pangayoman diwenehake dening pasukan lan liya? Mbokmenawa ya, miturut Kongres AS.

Kajaba iku, kemampuan kapal kelas Spearhead kanggo "reconfigure" relatif cepet kanggo nindakake macem-macem tugas menehi keluwesan tambahan. Lan aja lali - akeh dhuwit saka pembayar pajak Amerika wis nandur modhal ing pambangunan kapal kasebut - mung biaya proyek kepala $ 185,4 yuta. Dadi kenapa sepur waja iki kudu ana ing sisih?


Aja lali yen kapal kelas Spearhead wis digunakake luwih saka sepisan kanggo ndhukung operasi kontra-narkotika lan kanggo ngangkut unit militer AS kanggo melu macem-macem latihan lan acara regional liyane ing Amerika Latin. Mulane, wong biasa duwe pitakonan - apa yen ora bakal migunani kanggo Amerika ing wilayah Pasifik?

Mangkene apa sing dikandhakake ing Kongres yen Spearheads ora liya mung alat sing cocog kanggo nyukupi kabutuhan militer AS ing Pasifik, ing wektu tentrem lan ing jaman perang. Kapal-kapal kasebut, nyatane, isih enom lan wiwitane ora dikarepake kanggo anggota kru.

Bab liya sing kudu ditimbang yaiku kasunyatan manawa tabungan potensial saka nglebokake Spearheads ing ROS, sing dikarepake Angkatan Laut, katon ora pati penting ing konteks anggaran pertahanan AS sakabèhé. Wiwit taun 2021, Pentagon nempatake biaya operasi taunan saben kapal kelas iki udakara $ 20,3 yuta, sing relatif murah miturut standar kapal angkatan laut. Lan Angkatan Laut ujar manawa bisa mbebasake mung $ 2024 yuta ing taun fiskal 20 kanthi menehi limang kapal kasebut kanthi waspada. Luwih aneh - apa para laksamana Amerika sing licik bakal ngisi kanthonge?

Kabeh iki mbantu kanggo nerangake kenapa Anggota Kongres ing revisi anggaran 2024 ngupaya nggawe undang-undang lan pungkasane meksa pimpinan Angkatan Laut kanggo nliti kanthi luwih rinci babagan panggunaan kapal lan kapal kelas iki ing operasi ing wilayah Pasifik lan ngganti sikape. menyang "armada catamaran". Apa basa iki bakal dadi anggaran pungkasan sing disepakati, lan manawa tagihan iki bakal ditandatangani dadi undang-undang dening Presiden Biden, isih kudu dideleng.

Saiki ayo dideleng kabeh iki! Tombak, kaya peralatan militer liyane, nduweni kaluwihan tartamtu, nanging ing wektu sing padha ora tanpa cacat.

Kacepetan, kapasitas lan versatility (tegese kerja ing port cethek) minangka fitur. Cepet nyebarke perusahaan Marinir kanthi kendaraan minangka pilihan sing cocog, amarga seri kasebut nemokake aplikasi ing Komando Sealift.

Nanging ... Iki ngendi kualitas pinunjul mungkasi.

Ing kahanan pertempuran, regane diragukan, kelangsungan urip meh ora ana. Senadyan katon, kaya kapal zona pesisir, Spearhead minangka "kapal perang masa damai" tambahan sing bisa mbuktekake dhewe sajrone bencana alam, bisa uga ing perang nglawan perdagangan narkoba utawa ing sawetara "misi kamanungsan". Nanging ing operasi amfibi utawa liya - meh ora!

Nanging apa wae sing pungkasane kedadeyan ing ngarep legislatif, bisa uga duwe implikasi sing signifikan kanggo masa depan kapal kelas Tombak Angkatan Laut AS. Ayo nonton!
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

19 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    Agustus 29 2023
    salah sawijining feri katamaran dirusak dening rudal anti-kapal siji ing pesisir Yaman.

    Menarik... opo kenapa kelangsungan tempur kurang kanggo kapal jinis iki?
    1. +5
      Agustus 29 2023
      Quote: Lech saka Android.
      salah sawijining feri katamaran dirusak dening rudal anti-kapal siji ing pesisir Yaman.

      Menarik... opo kenapa kelangsungan tempur kurang kanggo kapal jinis iki?

      Hi Aleksey!
      Panggunaan wesi adhedhasar aluminium. Baja lapis baja saka akeh prau, prau, yacht lan macem-macem kendaraan lapis baja duwe masalah sing padha. Kanthi lesi suhu dhuwur, logam wiwit diobong. Bisa dipateni, nanging angel. Ing segara, geni minangka perkara paling ala sing bisa kedadeyan.
      asu. Aku kabeh fuss jaban rangkah disambungake karo lobbying kapentingan sing ora kita ngerti. Iku trite sing armada lan kongres sing pedaled dening macem-macem kelompok perusahaan, lan prau menarik. Kita ora duwe transportasi kacepetan dhuwur, sayangé.
    2. +4
      Agustus 29 2023



      Dikawruhi manawa ing feri sing Hussites mbanting ing ngisor rodha rudal anti-kapal, kru kasebut yaiku Rusia lan Ukrainia.
      1. +2
        Agustus 29 2023
        Tralflot, ya, dheweke ora nandhang sangsara lol Ing garasi Ashot, ndandani bakal njupuk sawetara sasi, lan bakal mabur luwih apik tinimbang sadurunge, malah bakal mlaku miring kanthi kacepetan maksimal. wassat
    3. +1
      Agustus 29 2023
      Quote: Lech saka Android.
      Aku wonder ... kok kaya survivability pertempuran kurang saka jinis kapal?

      Saliyane ing survivability kurang saka struktur aluminium ing cilik saka geni, rencana catamaran uga cukup drawbacks. Contone, konsep kurang wis ngrambah karo cahya, nanging ora aluminium mirah, nalika siji awak kebanjiran, kapal ora capsize, nanging volume cilik awak meh dijamin kanggo mateni kamar engine saka awak iki. Nah, khususe kapal jinis iki mung cocok kanggo transfer pasukan menyang pelabuhan. Unreasonably larang, senadyan kasunyatan sing sawetara ing kacepetan lengkap cilik.
    4. +1
      Agustus 29 2023
      soale lambung alumunium) eling ana prau pelvis kuwi.. saka duralumin.. iki ana sing mirip. Lan iki petungan sing gampang. sapa sing wani ndemek kapal Amerika, perang dunia ketiga bakal langsung diwiwiti.
    5. +4
      Agustus 29 2023
      Quote: Lech saka Android.
      Menarik... opo kenapa kelangsungan tempur kurang kanggo kapal jinis iki?

      Amarga suwene 50 taun, pengalaman CG-26 Belknap wis dilalekake.


      Cruiser sadurunge lan sawise geni. Superstruktur paduan cahya yen ana geni mung "kacamata ing njero".

      Sing paling lucu yaiku Spearheads ora mung "korek angkatan laut" Austal sing ana ing kana. Dheweke uga seneng USN karo kapal perang karo lambung cahya-alloy padha lan superstructures - Independence-class littoral.
  2. +1
    Agustus 29 2023
    Quote: Kote Pane Kokhanka
    Hi Aleksey!

    Good morning
    hi
    Banjur kapal kasebut kanthi kekurangan sing signifikan ora kudu katon ing zona database.
    Nanging, aturan iki wis dilanggar ... eseman wong kudu switchman kanggo kedadean iki.
    1. 0
      Agustus 29 2023
      sugeng sonten!
      Kauntungan saka "palung" iki yaiku kacepetan rata-rata dhuwur lan siluet sing kurang. Malah nalika ketemu karo mayoritas kapal patroli lan fregat, dheweke duwe kesempatan kanggo uwal ngluwihi cakrawala radio ing afterburner.
      Aku penasaran apa jenis rudal anti-kapal kapal iki tahan. Yen Exozet, mula ora kaget, nanging yen ana sing luwih kuat, mula ora ala.
  3. +2
    Agustus 29 2023
    Luwih aneh - apa para laksamana Amerika sing licik bakal ngisi kanthonge?
    Ya, piye wae ing FIG, kita ora manggon ing AS.
  4. 0
    Agustus 29 2023
    Semangat Amerika kanggo armada catamaran
    Minangka wis dawa ing VO kanggo salah siji artikel, link menyang film Amérika disebut "Pentagon Wars", sawise nonton film iki, kabeh pitakonan langsung ilang dhewe. Yen wong liya durung weruh, aku nyaranake. hi
  5. -1
    Agustus 29 2023
    Lan ora ana sing waspada karo panjaluk Kongres kanggo ngembangake taktik kanggo digunakake ing wilayah Indo-Pasifik? Ya, lan ing 180 dina
    1. +1
      Agustus 29 2023
      Kutipan saka: AntidipresaHt
      Lan ora ana sing waspada karo panjaluk Kongres kanggo ngembangake taktik kanggo digunakake ing wilayah Indo-Pasifik? Ya, lan ing 180 dina

      Iki minangka graters anggaran, ora operasional. Kongres cukup ngarahake militer supaya: "Apa sampeyan wis pesen kapal? dhawuh. Apa sampeyan mbuwang dhuwit? Ngginakaken. Saiki dadi apikan kanggo nggunakake apa sing sampeyan tuku dhewe. Lan nulis laporan - kepiye sampeyan nggunakake. Tinimbang nyoba nyurung dolanan sing ora disenengi ing lemari - lan langsung njaluk sing anyar.". eseman
  6. 0
    Agustus 29 2023
    Mbalik ing 2016, Angkatan Laut uga narik kawigaten marang kerentanan potensial Spearhead, nalika salah sawijining feri katamaran dirusak dening rudal anti-kapal siji ing pesisir Yaman.

    Kaluwihan minangka kelanjutan saka kekurangan.
    Ya, apa sing dikarepake saka kapal sipil, kajaba feri kanthi volume internal sing gedhe lan ngasah kanggo mbukak lan mbukak kanthi cepet? Nalika ngrancang ulang kanggo militer, yen kabeh wis rampung "kaya sing kudune", mula kita bakal entuk "bubur saka kapak" ing output, yaiku, saka feri sipil sing murah, kapal perang sing larang.
    1. +1
      Agustus 29 2023
      Quote: dudu pejuang
      Nalika ngrancang ulang kanggo militer, yen kabeh wis rampung "kaya sing kudune", mula kita bakal entuk "bubur saka kapak" ing output, yaiku, saka feri sipil sing murah, kapal perang sing larang.

      Ya ... "Khalzan" minangka conto iki. Ing asline yaiku: nggawe operator helikopter murah kanggo PLO lan DESO adhedhasar lambung ro-ro sipil. Akibaté, ternyata supaya bisa tundhuk paling ora kabeh syarat Angkatan Laut kanggo pangayoman lan kaslametan kanggo kapal kelas kasebut, luwih gampang kanggo mbangun kanthi basis 1143 tinimbang nggawa Kapten Smirnov. kanggo pikiran. eseman
  7. +1
    Agustus 29 2023
    "Pendo-flot" - apa penulis nyoba kanggo nyebut patriotisme ing cara iki? Ternyata mung ngucapake bydlism.
  8. 0
    Agustus 29 2023
    Ing kahanan pertempuran, regane diragukan, kelangsungan urip meh ora ana.

    Iki minangka pengadilan sipil. Sajrone perang, amers narik akeh transportasi sipil kanggo transportasi lan ora ana sing ngomong babagan kelangsungane. Iki pengadilan sipil, padha ora kanggo sing.
    Kanggo jinis kapal iki, ide kasebut mung apik - area gedhe ing dek ndhuwur lan hangar sing wiyar ing hubungane karo dimensi, resistensi sing kurang kanggo gerakan (yaiku ekonomi, jarak jelajah utawa kacepetan kanggo milih. saka). Mung para pangembang nyoba ngoptimalake ukuran awak sing kasedhiya lan bungah. Nambah ukuran, nggawe lambung baja kanthi unsur unsinkability, sistem propulsi listrik lan kapal tambahan sing apik bakal katon - transportasi, UDC cahya, kapal pasokan, gumantung saka peralatan sing dipasang.
    1. +1
      Agustus 30 2023
      Kutipan saka Conjurer
      Iki minangka pengadilan sipil. Sajrone perang, amers narik akeh transportasi sipil kanggo transportasi lan ora ana sing ngomong babagan kelangsungane. Iki pengadilan sipil, padha ora kanggo sing.

      Sing alangan, sing Spearhead-jinis EPFs ora mobilized kapal sipil, nanging transports militèr saka project khusus minangka bagéan saka armada lan angkatan laut saka tentara. Lan mulane, dheweke kudu tundhuk karo syarat angkatan laut, lan dudu sipil, perlindungan lan kelangsungan urip.
  9. +1
    Agustus 29 2023
    Mbayangno yen Duma Negara dumadakan wiwit takon sawetara pitakonan marang Shoigu lan Evmenov babagan konstruksi angkatan laut, lan malah nuntut panggunaan rasional saka dana sing diparengake.

    Brr, iki bakal kelakon...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"