Program OMFV minangka kendaraan tempur infanteri sing njanjeni kanggo Angkatan Darat AS

19
Program OMFV minangka kendaraan tempur infanteri sing njanjeni kanggo Angkatan Darat AS
Tata letak ukuran lengkap BMP Lynx OMFV, 2022


Pentagon maneh nyoba nggawe kendaraan tempur infanteri sing janjeni lan ngganti karo M2 Bradley sing wis ana. Sawetara taun kepungkur, kanggo maksud iki, liyane, wis katelu, kompetisi iki dibukak. Nganti saiki, program OMFV wis ngliwati tahapan pertama lan mlebu ing tahap pangembangan kompetitif proyek lengkap. Ing mangsa ngarep, kudu tekan konstruksi lan uji coba kendaraan lapis baja eksperimen.



Program janji


Sawise gagal program Sistem Pertempuran Masa Depan lan Kendaraan Tempur Ground, ditutup ing 2009 lan 2014. patut, Tentara AS dibukak kompetisi anyar kanggo nggawe kendaraan wojo majeng. Ing wulan Juni 2018, program Next Generation Combat Vehicle (NGCV) diluncurake, tujuane yaiku nggawe kendaraan tempur infanteri anyar kanggo ngganti Bradley. Mung sawetara sasi mengko, iki diganti jeneng Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) - "Optionally Manned Fighting Vehicle", lan jeneng iki isih digunakake nganti saiki.

Versi pisanan saka syarat-syarat referensi kanggo OMFV kasedhiya kanggo pangembangan kendaraan tempur infanteri bobot medium, karakteristik utama kang ora rodok olo utawa unggul saka M2 ana. Ing wektu sing padha, perlu kanggo mesthekake kemungkinan bisa digunakake ing versi "normal" lan tanpa awak. Kajaba iku, Pentagon pengin OMFV bisa sesambungan ing medan perang karo sistem robot saka kulawarga RCV sing janjeni. Dheweke pengin nampa prototipe pertama teknologi anyar ing awal rong puluhan, lan wiwitan produksi massal direncanakake kanggo 2026.

Sawetara kontraktor potensial nganggep syarat kasebut kandel lan ora realistis. Amarga iki, mung loro proyèk melu kompetisi, lan mung siji saka prototipe presented dianggep cocok kanggo pembangunan luwih dening tentara. Nanging, iki ora ngidini tes komparatif, lan prospek program kasebut ditakoni.


Tampilan desain BMP saka GDLS

Coba anyar


Sawise kemunduran iki, ing wulan pisanan 2020, Pentagon mutusake kanggo miwiti maneh program OMFV kanthi mriksa syarat kasebut. Ing syarat-syarat referensi sing dianyari, konsep sing paling rumit ing bidang teknologi tanpa awak, lan liya-liyane ditinggalake. Sasaran utama saiki yaiku kanggo nambah tingkat perlindungan lan daya tembak - kanggo iki diijini ngorbanake mobilitas lan mobilitas.

Ing Juli 2021, Pentagon ngrampungake "fase" pertama program kasebut, sajrone nampa lan nimbang aplikasi saka kontestan sing bakal teka. Ing tahap iki, limang proyek awal dipilih saka perusahaan AS lan cabang lokal organisasi manca, sing pindhah menyang tahap 1 sabanjure. Para kontestan nampa kontrak senilai $2 yuta saben kanggo ngembangake proyek lengkap. Dokumentasi sing relevan kudu diajukake tanggal 26,6 November 1.

Ing pungkasan Juni 2023, Angkatan Darat AS menehi jeneng para pemenang Fase 2, sing bakal maju menyang tahap sabanjure lan terus kerja. Proyek General Dynamics Land Systems lan Rheinmetall North America (bekerjasama karo Raytheon, Textron, lan liya-liyane) dianggep paling apik. dipeksa kanggo ngatur karo mung loro proyèk.

Program OMFV maju kanthi sukses, lan ing wiwitan fase 3 BMP mangsa ngarep, dheweke menehi sebutan dhewe - XM30. Ketoke, iki nuduhake taun samesthine kendaraan dilebokake ing layanan. Ing mangsa ngarep, sawise diluncurake produksi lan adopsi, huruf "X" bakal dibusak saka indeks iki.


GDLS nawakake macem-macem opsi pesenan tambahan

Sewulan mengko, penasaran kabar iku. BAE Systems, Oshkosh Defense lan Point Blank Enterprises, sing metu saka program kasebut, ora ngajokake protes lan nuntut revisi Tahap 2. Pentagon wedi karo perkembangan acara kasebut, amarga. iku kudu duwe pengaruh negatif ing Course saka OMFV minangka kabèh. Untunge kanggo dheweke, perusahaan sing kalah ora ngadeg kanggo hak-hak lan ngganggu rencana tentara.

Rencana kanggo masa depan


Fase 3 sing bubar diluncurake program kasebut nyedhiyakake pangembangan proyek lengkap. Peserta kudu ngrampungake karya iki ing wiwitan FY 2025, 1 Oktober 2024. Banjur bisa nerusake nggawe prototipe kanggo uji komparatif. Majelis lan tes dialokasikan menyang Fase 4 sabanjure. Gunggunge $ 3 milyar bakal dileksanakake ing tahap 4 lan 1,6 program OMFV - padha dibagi ing antarane para peserta.

Ing Juli 1, 2025, Pentagon pengin nampa pitung prototipe saka rong perusahaan sing melu. Ana pilihan kanggo papat produk tambahan. Kanggo macem-macem tes, loro lambung waja lengkap bakal diprodhuksi, uga komponen individu lan rakitan.

Tes komparatif saka rong jinis kendaraan tempur infanteri bakal suwene udakara setaun, lan ing Juli 2026 pelanggan bakal miwiti nganalisa asil kegiatan kasebut. Ing Januari 2027, Pentagon bakal menehi jeneng pemenang bagean kompetitif program kasebut lan menehi pesenan kanggo produksi pra-seri "kanthi cepet." Déwan mesin XM30 ing kontrak iki bakal diwiwiti ora luwih saka musim gugur ing taun sing padha. Setaun sabanjure, ing September 2028, pelanggan pengin ngirim kit batalyon pisanan menyang pasukan.


Lynx OMFV lan persenjataane - DBM lan peluncur universal disorot

Banjur padha nglampahi kira-kira setahun kanggo nyiapake baris produksi, nguwasani peralatan ing pasukan lan, yen perlu, luwih fine-tuning proyek. Produksi serial bakal diwiwiti ing awal 2030. Suwene produk M30 bakal ana ing seri kasebut durung dilaporake. Rencana kuantitatif kanggo produksi kasebut uga ora ditemtokake.

Mobil saingan


Ing 2018-20 GDLS melu kompetisi OMFV pisanan kanthi proyek kendaraan tempur infanteri adhedhasar platform Griffin III. Sawise miwiti maneh program, dheweke mbangun proyek iki kanthi nggunakake sasis Griffin IV sing dianyari. Amarga iki, bisa ngrampungake syarat pelanggan sing dianyari lan nambah sawetara karakteristik.

OMFV saka GDLS minangka kendaraan sing dilacak nganggo mesin ngarep kanthi kompartemen pasukan mburi. Nyedhiyakake pesenan majeng kanthi kemampuan kanggo nginstal unsur nduwur sirah; tingkat pangayoman ora ditemtokake. Persenjataan dipasang ing menara gedhe kanthi opsional. Utama gaman punika 50mm XM913 mriem otomatis; ana DBM tambahan karo bedhil mesin. Bobot tempur saka kendaraan tempur infanteri kasebut, gumantung saka konfigurasi lan konfigurasi, bisa nganti 50 ton.

Konsorsium sing dipimpin Rheinmetall ngusulake pilihan pangembangan liyane kanggo proyek KF41 Lynx sing ana kanggo kompetisi OMFV. Ing babagan arsitektur sakabèhé, produk Lynx OMFV ora dhasar beda karo BMP sing dikembangake dening GDLS - mesin lan kursi pembalap dumunung ing gandhewo, ing mburi ana kompartemen pertempuran, lan buritan diwenehake menyang pasukan kebangkrutan. Hull lan turret duwe waja baja lan bisa dipasang karo modul overhead. Kendaraan tempur infanteri nampa turret Rheinmetall LANCE 5030 sing ora ana pedunung kanthi meriam XM913, senapan mesin lan peluncur kanggo misil utawa UAV. Bobot tempur kendaraan bisa tekan utawa ngluwihi 50 ton.


Tata letak kompartemen kontrol Lynx OMFV

Loro proyek BMP XM30 OMFV sing janjeni digawe kanthi basis sing beda, nanging miturut tugas teknis umum. Akibaté, kudu duwe fitur umum lan ciri sing cedhak. Nanging, tugas sing padha karo sifat teknik ditanggulangi kanthi cara sing beda-beda, lan rong mesin kudu duwe beda tartamtu. Kajaba iku, beda ing komposisi senjata wis katon. Pentagon kudu nyinaoni kabeh fitur, podho lan bedane, banjur nemtokake endi saka rong conto sing luwih cocog kanggo syarat lan kabutuhan.

Hasil nyata


Secara resmi, program ngembangake BMP sing janjeni kanggo Angkatan Darat AS diwiwiti ing taun 2018, nanging upaya pertama ora kasil. Pentagon kepengin banget lan ora nemokake pangerten babagan kemungkinan pangembang, mula kompetisi kasebut gagal. Ing taun 2020, program kasebut diwiwiti maneh kanthi revisi syarat utama, lan kanthi mangkono, kanthi bertahap ngasilake asil sing dikarepake.

Nganti saiki, perusahaan-perusahaan sing melu kompetisi wis mutusake babagan pranata umum proyeke lan wis miwiti pangembangan lengkap. Kajaba iku, dheweke wis nuduhake tampilan kendaraan tempur infanteri sing bakal teka - nganti saiki ing bentuk mock-up ing skala sing beda. Nanging, karya terus, lan desain bakal rampung kira-kira setahun. Ing pertengahan 2025, pelanggan bakal nampa rolas lan setengah kendaraan tempur infanteri eksperimen lan produk sing gegandhengan sing bakal digunakake ing tes.

Isih adoh banget sadurunge rampung tes komparatif lan pemilihan pemenang. Produksi seri lan operasi lengkap kendaraan tempur infanteri M30 anyar umume kalebu ing dekade sabanjure. Nanging, pangembangan kompetitif wis mlebu ing tahap aktif lan menehi alesan optimisme. Pentagon mung bisa ngarep-arep yen peserta program bakal nggunakake wektu sing kasedhiya kanthi wicaksana, lan proyeke bakal mbenerake kabeh biaya.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

19 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -3
    Agustus 28 2023
    Inggih, saiki padha kudu nambah bhinéka lan ngeculake kabeh sing bisa, lan sanajan ora banget sukses, padha isih bakal njupuk, amarga Eropah wis squeezed metu, padha nyoba kanggo drown produksi, supaya cara punika. mbukak kanggo Komplek militèr-industri Amer. Dheweke pinter banget, bravo!
    1. 0
      Agustus 29 2023
      Produksi militèr ing Eropah saya klelep banget, mula bakal ganti dadi telung shift.
  2. +7
    Agustus 28 2023
    Sepira akeh tembung lan ora ana titik! Pangripta wis dadi tradhisi ngecakake kekosongan.
    1. +2
      Agustus 28 2023
      Lan apa, Cyril tau nulis beda?
  3. -2
    Agustus 28 2023
    Luwih apik, sanajan luwih gampang. Yagene dheweke butuh perlindungan saka 30 mm ing proyeksi frontal, umpamane, yen perang sing bakal teka saka rong kendaraan tempur infanteri saiki wis langka?
    1. +1
      Agustus 28 2023
      kanthi pangembangan drone lan tambang anti-tank modern, misale jek saben wong bakal bali menyang konsep waja sing padha.
  4. -6
    Agustus 28 2023
    Wangsulan: Bab ingkang utama iku marshals lapangan kita, kang pembangunan lan sumber saka peralatan sing ora kudu diarahake menyang Amerika. Tentara kita duwe tugas sing beda-beda. Dheweke nggawa kendaraan tempur infanteri ing saindenging jagad. Kita kudu perang ing wates kita, yen ora, delengen. katon luwih apik tinimbang kita. Lan kita butuh kendaraan tempur infanteri abot. Ana proyek apik T-15. Dadi nggawa menyang mburi.
    1. roh
      +6
      Agustus 28 2023
      Ya, kene mung duwe aluminium bmds lan padha duwe kendaraan tempur infanteri udhara abot karo pesawat waja dipasang. Mung padha, luwih becik dideleng ......
      1. +1
        Agustus 28 2023
        A pesawat saka pangayoman dipasang tambahan uga dikembangaké kanggo BMP-3, lan kanggo dangu. Nanging Kamentrian Pertahanan Rusia malah mbusak waja saka BMP-2D.
        Nah, mobilitas udara 50 ton relatif banget. Kendaraan militer-teknis sing bisa nindakake iki ora ana ing dalan; iki dudu Hercules.
  5. 0
    Agustus 28 2023
    Aku program iki uga bakal mungkasi ing apa-apa. Bradley nindakake banget ing Ukraina, masalah dumunung ing pesawat beda. Kabeh sing dites ora ngrampungake masalah kasebut, nanging rega regane nggegirisi lan kemampuan udhara saya rusak.
  6. 0
    Agustus 28 2023
    Kirill, kerugian kanggo sampeyan yaiku presentasi informasi sampeyan pincang - Internet kebak angka sing tepat babagan bobot lan dimensi, uga persenjataan saka Bradley lan prototipe lan pangembangan anyar, sing ora ana sing cedhak! ing mangsa ngarep, aja mbaleni bab sing padha ing artikel sampeyan kaping sewu, nanging mung menehi informasi objektif kanthi nomer tartamtu!
  7. 0
    Agustus 28 2023
    Gusti Allah tresna marang trinitas. Ayo padha nandhang sangsara. Isi senapan mesin 50 mm menyang bis karo 37-40 mm padha karo waja baja kabeh watara, lan kabeh iki ing 50 ton. Mobilitas kurban? Iki sing padha tresna. Wiwit 30-an abad pungkasan, dheweke wis yakin yen dheweke bisa perang tanpa ninggalake dalan gedhe. Iki saiki katon malah saka Strikers, sing ora bisa mindhah trench, ora kaya BTR-60.
  8. -4
    Agustus 28 2023
    Pira kendharaan tempur infanteri NATO sing dakdeleng, kabeh padha dadi sudut karo pesawat gedhe, mulane diobong kanthi batch ...
  9. -2
    Agustus 28 2023
    Ya, industri militer Amerika ngerti carane nggawe dhuwit ... Nggawe kandhang 50 ton sing regane Boeing, sing ora perlu ...
    Kajaba iku, T-15, kanthi bobot sing padha, nduweni proteksi sing luwih apik ... Lan dudu kandhang gedhe kaya Yudo ajaib iki.
    Nanging larang lan sugih.
    Tembung cukup rasional ing kene, kaya-kaya ora ana sing krungu.
    1. -1
      Agustus 28 2023
      Sing karo panggantos saka M2 Bradley, pendekatan iki ora bisa. Pentagon macet ing ciri imbang M2 lan pengin bab sing padha, nanging mung luwih apik.
    2. 0
      Agustus 28 2023
      Lan sapa sing bakal nyuda kabeh wong ing kene, preduli saka panemu, lelucon cilik teka ing komentar)))
    3. -1
      Agustus 28 2023
      Kutipan: Georgy Sviridov
      Ya, industri militer Amerika ngerti carane nggawe dhuwit ... Nggawe kandhang 50 ton sing regane Boeing, sing ora perlu ...
      Kajaba iku, T-15, kanthi bobot sing padha, nduweni proteksi sing luwih apik ... Lan dudu kandhang gedhe kaya Yudo ajaib iki.
      Nanging larang lan sugih.
      Tembung cukup rasional ing kene, kaya-kaya ora ana sing krungu.

      Kepiye sampeyan ngerti yen T-15 sing ora ana, kajaba sawetara prototipe, duwe proteksi sing luwih apik saka pasangan prototipe XM30?
      Apa Chopin nyanyi kanggo sampeyan? Utawa apa Stradivari snitch?
      1. 0
        2 September 2023
        Paling sampeyan maca artikel))) pangayoman mung saka bedhil mesin, ora ana gunane kanggo ngrembug luwih.
  10. +2
    Agustus 29 2023
    Asil bakal dadi kompromi antarane kaendahan Hollywood lan rakus jenderal Pentagon sing kobong banget ing medan perang. Lan minangka asil, ing pitung taun, Bradley bakal modern. Crita F-15\F16 bakal mbaleni maneh, dheweke mutusake supaya luwih apik, diarani F-22, banjur luwih apik, lan diarani F-35, dheweke pancen apik banget, mula dheweke mutusake. bali menyang modernizing F-15\F-16.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"