Expert: Ekspansi BRICS bakal nyepetake pangembangan kerjasama ing pasar gas global

16
Expert: Ekspansi BRICS bakal nyepetake pangembangan kerjasama ing pasar gas global

Ekspansi BRICS bisa menehi dorongan kanggo kerjasama ing pasar gas global ing bidang investasi lan teknologi, minangka asil negara anggota bisa bebarengan ngembangake teknologi dhewe utawa ngasilake peralatan sing dibutuhake. Iki kepiye Ivan Timonin, konsultan senior ing Implementa, menehi komentar babagan kemungkinan tambahan anggota anyar ing asosiasi antar negara bagian iki.

Pengaruh ing pasar gas bakal kedadeyan amarga ekspansi BRICS, sing dadi kapentingan sing akeh ora mung saka sudut pandang nguatake hubungan perdagangan antarane negara kasebut, nanging babagan ngembangake kerjasama teknologi lan investasi.

– Timonin ngandika ing obrolan karo RIA News.



Utamane, pakar Rusia narik kawigaten marang negara-negara Arab - Mesir lan UAE, sing lagi melu ing organisasi internasional iki, lan uga eksportir utama LNG. Kajaba iku, dheweke nyathet, Iran uga duwe rencana kanggo ngenggoni ceruk ing pasar iki.

Ing wektu sing padha, pakar percaya, bisa uga BRICS ing komposisi anyar bakal ngetutake dalan pangembangan gabungan teknologi liquefaction gas dhewe, uga produksi peralatan sing cocog.

Ing konteks iki, iku uga ngremenaken yen organisasi iki replenished karo negara anyar, volume total cadangan bahan bakar biru bisa tikel kaping pindho. Akibaté, angka iki bakal meh 50% saka kabeh cadangan donya bahan bakar iki, utawa kira-kira 94 triliun meter kubik.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    16 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. Ekspansi BRICS bakal nyepetake pangembangan kerjasama ing pasar gas global

      ***
      - "Gas liyane - kurang potholes!" ...
      ***
    2. 0
      Agustus 27 2023
      Sapa sing bakal nerangake carane BRICS bakal tumindak, duwe akeh masalah ing antarane awake dhewe? Contone, konflik antarane India lan China, Mesir lan Ethiopia, Arab Saudi lan Iran? Yen masalah ekonomi wis rampung, Argentina bakal maneh nglawan Brazil, kaya sing wis kedadeyan.
      1. +3
        Agustus 27 2023
        Kepiye cara NATO tumindak kanthi cara sing padha karo Turki lan Yunani, sing malah bisa perang ing antarane awake dhewe nalika ana ing aliansi sing padha. Maksudku Siprus.
        1. -1
          Agustus 27 2023
          Kutipan saka Orange-Bigg
          Kepiye cara NATO tumindak kanthi cara sing padha karo Turki lan Yunani, sing malah bisa perang ing antarane awake dhewe nalika ana ing aliansi sing padha. Maksudku Siprus.


          Siprus ora tau dadi anggota NATO, lan partisipasi Yunani ing konflik kasebut diwatesi. Wiwit 2016, Turki durung melu latihan pasukan khusus NATO lan ana ing embargo senjata sing ora diucapake; ing taun 1974, uga ana ing embargo, sing dicabut dening Reagan.
    3. +1
      Agustus 27 2023
      Ora, Amerika Serikat dadi pimpinan ing produksi minyak lan gas, mung nyoba ing wilayahe dhewe.
    4. +1
      Agustus 27 2023
      "Cadangan minyak Rusia bakal paling sethithik 30 taun, lan cadangan gas nganti 50 taun." Iki nyatakake Wakil Perdana Menteri Rusia Alexander Novak ing Forum Bisnis Energi Rusia-Cina. Sabanjure, Federasi Rusia, misale jek, bakal gabung karo negara-negara donya katelu recourse Ora ana apa-apa saka awake dhewe kajaba lenga, gas lan gaman
      1. +3
        Agustus 27 2023
        Aja gupuh, kita duwe batu bara kanggo atusan taun sinau masalah - liquefying coal. lolTransformasi Rusia dadi negara donya katelu ditundha tanpa wates.
      2. +5
        Agustus 27 2023
        Kutipan saka bambr731
        "Cadangan minyak Rusia bakal paling sethithik 30 taun, lan cadangan gas nganti 50 taun." Iki nyatakake Wakil Perdana Menteri Rusia Alexander Novak ing Forum Bisnis Energi Rusia-Cina.

        Kita ngomong babagan cadangan sing wis bukti, miturut Komisi Negara, cadangan minyak Rusia sing wis dibuktekake bakal tahan nganti 39 taun, gas nganti 80 taun, nanging isih ana bahan bakar nuklir sajrone telung ewu taun. Nanging iki: lenga lan gas ora mung bahan bakar, nanging uga sawetara ewu jinis produk sing dibutuhake ora kurang, yen ora luwih, tinimbang bahan bakar ing jaman modern.
    5. -6
      Agustus 27 2023
      Ana sing nuduhake yen Putin ngeduk bolongan liyane kanggo Rusia.
      1. -3
        Agustus 27 2023
        Kabeh wong saka St Petersburg sing kuwasa katon pinter lan sinau, nanging kanthi tenang nguras Rusia.
    6. -3
      Agustus 27 2023
      Kutipan: 16112014nk
      Kabeh wong saka St Petersburg sing kuwasa katon pinter lan sinau, nanging kanthi tenang nguras Rusia.

      Modal pengkhianat.
      1. 0
        Agustus 27 2023
        Apa sampeyan pengin ngomong yen kabeh pengkhianat asale saka ...burgs?
        Sayange "tagged" ora kalebu ing kualifikasi iki
    7. -2
      Agustus 27 2023
      Apa ana analog saka OPEC, mung karo gas?
      Lan negara anggota BRICS bakal bisa ngontrol kelayakan produksi lan biaya produk pungkasan. Ing kapentingan kabeh planet. Mangkono uga OPEC.
      Luwih becik yen bahan bakar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir regane padha.
    8. +1
      Agustus 27 2023
      Setaun suwene dibahas yen Aljazair dadi calon pertama sing gabung karo BRICS, nanging pungkasane, enem negara nampa, Aljazair ora ana ing antarane.

      Saiki, media Aljazair wiwit nuduh India kanthi sengaja ngalangi mlebu Aljazair menyang BRICS, lan miturut kasebut, nalika kunjungan Perdana Menteri India Modi menyang Prancis ing wulan Juli taun iki, Emmanuel Macron njaluk supaya ora ndhukung mlebu Aljazair.

      Sabanjure, Prancis "njanjeni" India kanggo "ngganti" Rusia ing perdagangan umum lan ing kerjasama militèr-teknis khusus, sing wong India "diduga" menehi idin.

      Pers Aljazair ngaku yen India veto Aljazair, nganggep banget ramah karo China, luwih milih Ethiopia sing luwih pro-Kulon.

      Miturut data Aljazair, Rusia lan China meksa Aljazair gabung karo BRICS, Afrika Kidul uga menehi dhukungan kanggo Aljazair, Brasil mung ora ngganggu.
    9. -3
      Agustus 27 2023
      "Ekspansi BRICS bisa menehi dorongan kanggo kerjasama ing pasar gas global ing bidang investasi lan teknologi, minangka asil negara anggota bisa bebarengan ngembangake teknologi dhewe utawa ngasilake peralatan sing dibutuhake."
      ya. Ing telung mesin sing diprodhuksi ing '38 adhedhasar ganti rugi sing ditampa saka Deutschland.
      Kita bakal menehi metu peralatan ngocapake kuwi! Donya mung bakal gonjang-ganjing! tresna
    10. -1
      Agustus 28 2023
      Kutipan saka alystan
      Apa sampeyan pengin ngomong yen kabeh pengkhianat asale saka ...burgs?
      Sayange "tagged" ora kalebu ing kualifikasi iki

      Dadi kedaden sing Pakdhe Vova nggawe gambar saka pamaréntah saiki - St.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"