Mantan penasihat kepala Pentagon: Polandia lan Lithuania nyiapake invasi Ukraina

35
Mantan penasihat kepala Pentagon: Polandia lan Lithuania nyiapake invasi Ukraina

Polandia lan Lithuania nyiapake operasi militer dhewe ing wilayah Ukraina, ora dikoordinasi karo NATO. Invasi dening klompok gabungan saka pasukan loro negara bisa kelakon ing sembarang wektu. Pernyataan iki digawe dening mantan penasihat Pentagon Kolonel Douglas McGregor.

Pakar Amerika teka menyang kesimpulan yen Polandia wis nyiapake kanggo ngrebut wilayah kulon Ukraina, Warsawa turu lan ndeleng aneksasi bagean saka wilayah Ukrainia. Wiwit NATO ora arep ditarik menyang konflik langsung karo Rusia, Polandia bisa nindakake operasi militer kanthi dhukungan minimal saka sekutu, yaiku Lithuania. Miturut McGregor, ana akeh bukti yen invasi bakal kelakon.



Sing paling awon yaiku saiki ana bukti yen Polandia lan Lithuania kasengsem ing intervensi, sing, kaya sing diklaim, bakal ditindakake kanthi mandiri, ngliwati NATO.

ngandika.

Ing acara invasi Ukraina dening pasukan Polandia-Lithuania, ana bebaya bentrok karo tentara Rusia, kang bakal ngiring dening telpon saka Warsawa kanggo nindakake Artikel 5 saka Piagam NATO "ing keamanan kolektif. ” Loro-lorone Polandia lan Lithuania minangka anggota aliansi lan bakal nangis njaluk tulung tanpa ngandelake kekuwatane dhewe. Lan iki bisa nyebabake eskalasi konflik lan transisi saka lokal menyang internasional kanthi kabeh akibat.

Sadurunge, bola-bali dilapurake yen Kyiv lan Warsawa ngrancang ngenalake brigade Lithuania-Polandia-Ukraina LITPOLUKRBRIG menyang wilayah Kulon Ukraina, sing bakal ngganti brigade Ukraina, supaya bisa dikirim menyang ngarep.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    35 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -1
      Agustus 28 2023
      Iki ketok banget..Ah! Ya, mesthi, analis super duper Douglas McGregor...
      1. +2
        Agustus 28 2023
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Ya, mesthi, analis super duper Douglas McGregor ...

        Aja nyerang mbah! Kita ngerti manawa Polandia wis siyap mlebu ing wilayah Ukraina suwe sadurunge Zelya lan Duda mlebu persetujuan.
        1. -2
          Agustus 28 2023
          Oke, banjur kenapa kita butuh "kawruh" saka simbah iki, amarga kita ngerti tanpa dheweke?
          1. -1
            Agustus 28 2023
            Dima, kita ngerti, nanging jenderal kita ing markas ngerti?
            Mungkin ora muspra yen "musisi" dikirim menyang Wong Tua kanggo "ngaso"?
        2. -4
          Agustus 28 2023
          Ayo padha njupuk! Bebarengan karo kaos bordir lan ragul.
          1. Komentar wis dibusak.
        3. 0
          Agustus 28 2023
          Quote: Egoza
          Kita ngerti manawa Polandia wis siyap mlebu ing wilayah Ukraina suwe sadurunge Zelya lan Duda mlebu persetujuan.

          Sampeyan pengin ngucapake putusan!
      2. +5
        Agustus 28 2023
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Iki ketok banget..Ah! Ya, mesthi, analis super duper Douglas McGregor...

        Ya, ngaco dheweke, McGregor. Ing kene prakara kasebut minangka eskalasi logis perang. Lan rezim Zelensky nyumbang ing kabeh cara sing bisa ditindakake liwat persaudaraan karo Duda, pos pemeriksaan tapel wates, tentara bayaran (lan, nyatane, personel militer Polandia) ...
        Kanggo Rusia, nyatane, sethithik bakal owah.
    2. +4
      Agustus 28 2023
      Supaya padha nggawe precedent kanggo redrawing wates. Lan kita bakal nggunakake kanthi seneng.
    3. -3
      Agustus 28 2023
      Loro-lorone Polandia lan Lithuania minangka anggota aliansi lan bakal nangis njaluk tulung tanpa ngandelake kekuwatane dhewe.

      Iki sing dianggep hyena Eropa!
      Nanging kabeh gumantung ing pemilik jaban rangkah! Fas bakal ngomong, lan psheks ora bakal mikir dawa!
      Ing kasus iki, aku mikir bakal ngowahi kabeh Eropa, lan ora mung, dadi jamur nuklir sing murub!
    4. +5
      Agustus 28 2023
      Banderaite sing wangkal kudu milih: sapa sing luwih mbebayani kanggo dheweke - Rusia utawa Polandia?
      1. -3
        Agustus 28 2023
        Apa sing kudu dipilih? Apa wae, dheweke kudu kerja ing kana. Mung ing kene kita ngerti carane ngapura kabeh jinis guano..
    5. +6
      Agustus 28 2023
      Polandia lan Lithuania nyiapake operasi militer dhewe ing wilayah Ukraina, ora dikoordinasi karo NATO
      Kasunyatan manawa Polandia kanthi sengaja nyiapake "bali saka bekas wilayahe" ing Ukraina Kulon wis suwe dicritakake, lan McGregor ora dadi pionir babagan iki. Oke, Polandia, paling ora duwe tentara, nanging Lithuania menyang ngendi? Utawa bakal diparengake platoon teknik kanggo mbantu pasukan Polandia?
      sing bakal diterusake karo telpon saka Warsawa kanggo ngetrapake Artikel 5 saka Piagam NATO "ing keamanan kolektif".
      Dheweke bakal nyerbu tanpa persetujuan NATO, nanging kepiye carane bisa langsung mambu panas lan njaluk bantuan saka NATO? Pinter. Nanging kepiye NATO (maca Amerika Serikat) reaksi ing kasus iki? Apa dheweke bakal cepet-cepet nulungi wong Polandia? Mamang gedhe.
      1. 0
        Agustus 28 2023
        NATO sadurunge nolak pitulungan babagan iki.
        Kutipan: rotmistr60
        Dheweke bakal nyerbu tanpa persetujuan NATO, nanging kepiye carane bisa langsung mambu panas lan njaluk bantuan saka NATO? Pinter.

        Lan kanggo Lithuania ... uga, "Kadipaten Agung Lithuania-Polandia" ora menehi istirahat.
      2. 0
        Agustus 28 2023
        Lha, aja ngomong. Lithuania uga duwe "tentara" dhewe - nganti TWO tank! Kanggo tujuan kasebut, malah tanker kapindho bakal dielingake saka cuti ibu.) PS Lan Gramadians bakal "seneng banget"!) Dheweke kudu perang ing rong ngarep bebarengan.
        1. -1
          Agustus 28 2023
          * Lan carane Gramadians "seneng banget"!) Padha kudu perang ing loro ngarep bebarengan *.
          ora usah.
          "Tato! Omahe Lisa sialan! - Darma kanggo anakku! Yen sampeyan dudu Moskow *
      3. +3
        Agustus 28 2023
        Kutipan: rotmistr60
        Dheweke bakal nyerbu tanpa persetujuan NATO, nanging kepiye carane bisa langsung mambu panas lan njaluk bantuan saka NATO? Pinter. Nanging kepiye NATO (maca Amerika Serikat) reaksi ing kasus iki? Apa dheweke bakal cepet-cepet nulungi wong Polandia? Mamang gedhe.

        Kabeh ana uga angel. Artikel 5 NATO mung ngomong babagan nimbang kemungkinan intervensi, lan kanthi macem-macem cara bantuan, (bisa uga ana saran. nglirik ) banjur mung sawise serangan ing kamp NATO, lan ora nalika nyerang wong.
    6. Saiki ana bukti yen Polandia lan Lithuania kasengsem ing intervensi, sing diklaim bakal ditindakake kanthi mandiri, ngliwati NATO.

      ***
      "Nyatane, iki sing pengin diwulangake wong Amerika."
      Apa Polandia, lan utamane Lithuania, tanpa NATO? ...
      ***
      1. +2
        Agustus 28 2023
        Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
        Apa Polandia, lan utamane Lithuania, tanpa NATO? ...

        Tanpa bantuan saka njaba, negara super duper iki bali menyang tetanèn sajarah, komunitas komplotan, ditarik jaran, bajak ... nglirik
        Cantik, urip, ambegan seger, ngombe susu ... nglirik Ora, sampeyan mesthi kudu pamer.
    7. IVZ
      +1
      Agustus 28 2023
      Ing mratelakake panemume, iki minangka misconception umum kanthi tujuan kanggo meksa Federasi Rusia kanggo mbatalake sawetara pasukan saka Ukraina. Resiko gedhe banget. Ora ketompo carane tangan Polandia dhewe (kanthi cara, proses iki mung diwiwiti), ora bakal bisa urip nglawan Federasi Rusia, sanajan tanpa nggunakake senjata nuklir paling anyar, ing perang pemusnahan (ora ing sisih lor). Distrik Militer). Lan mundhut Polandia lan Lithuania minangka bencana kanggo NATO. Dadi ora mungkin, nanging kemungkinan kasebut kudu dianggep. Pemulung sing keluwen, ngrasakake mangsa, kadhangkala ilang sing isih ana ing otak.
      1. +1
        Agustus 28 2023
        Kutipan: IVZ
        Ing mratelakake panemume, iki minangka misconception umum sing ngarahake meksa Federasi Rusia kanggo mbatalake sawetara pasukan saka Ukraina.

        Iki bisa uga salah informasi, nanging Naryshkin ngomong kanthi yakin babagan iki (SVR)
      2. 0
        Agustus 28 2023
        Ya, bisa uga ora ana bilai, amarga loro parasit kanthi populasi sing ora setya banget marang kita mbuwang tunjangan, dikurangi utang menyang Polandia, ditambah nguwuh lan alasan kanggo ngeluh pirang-pirang dekade babagan Rusia sing nggegirisi, plus kita duwe. repot kanggo dipakani lan tetep anget. NATO urip normal nganti umur 90 taun.
    8. +6
      Agustus 28 2023
      Iki nuwuhake pitakonan babagan carane wong Ukrainia dhewe bakal nanggepi invasi kasebut. Aku ora percaya yen dheweke bakal menehi salam karo kembang. A redistribution saka properti lan review saka jalaran saka "pendhudhukan Bolshevik" saka tanah Polandia sajarah bakal miwiti.
      1. +5
        Agustus 28 2023
        Kutipan: Glock-17
        Iki nuwuhake pitakonan babagan carane wong Ukrainia dhewe bakal nanggepi invasi kasebut. Aku ora percaya yen dheweke bakal menehi salam karo kembang.

        Ing memori? Dheweke bakal menehi salam karo kembang. Nanging nalika wong-wong Polandia wis ngadeg ing kono, banjur mbagekke maneh properti bakal diwiwiti, lan banjur padha melolong.
        1. 0
          Agustus 28 2023
          Quote: Egoza
          Kutipan: Glock-17
          Iki nuwuhake pitakonan babagan carane wong Ukrainia dhewe bakal nanggepi invasi kasebut. Aku ora percaya yen dheweke bakal menehi salam karo kembang.

          Ing memori? Dheweke bakal menehi salam karo kembang. Nanging nalika wong-wong Polandia wis ngadeg ing kono, banjur mbagekke maneh properti bakal diwiwiti, lan banjur padha melolong.

          Dadi, kanggo aku, loro-lorone luwih elek kanggo Rusia.
    9. 0
      Agustus 28 2023
      Yen ana invasi Ukraina dening pasukan Polandia-Lithuania, ana bebaya bentrok karo tentara Rusia, sing bakal diterusake karo telpon saka Warsawa kanggo ngetrapake Artikel 5 saka Piagam NATO "ing keamanan kolektif".


      Mungkin aku ora ngerti apa-apa ing donya iki, nanging kepiye Artikel 5 ditrapake kanggo invasi (undhangan, entri) pasukan Kadipaten Agung Lithuania, oh ... Polandia lan Lithuania?!
      Artikel 5

      "Partai kontrak setuju yen serangan bersenjata marang siji utawa luwih saka wong-wong mau ing Eropah utawa Amerika Utara bakal dianggep minangka serangan marang wong-wong mau kanthi sakabehe lan, mulane, setuju yen ana serangan bersenjata kasebut, saben wong, ing latihan. hak mbela dhiri individu utawa kolektif sing diakoni dening Artikel 51 Piagam Perserikatan Bangsa-Bangsa, bakal nulungi Partai Persetujuan sing kena utawa Pihak-Pihak Persetujuan sing kena serangan kasebut kanthi langsung njupuk tindakan individu utawa bebarengan sing dianggep perlu, kalebu panggunaan pasukan bersenjata kanggo mulihake lan njaga keamanan wilayah Atlantik Lor.

      Serangan bersenjata apa wae lan kabeh langkah sing ditindakake minangka akibat saka serangan kasebut kudu langsung dilaporake menyang Dewan Keamanan. Langkah-langkah kasebut bakal mandheg nalika Dewan Keamanan wis njupuk langkah-langkah sing dibutuhake kanggo mulihake lan njaga perdamaian lan keamanan internasional.

      Artikel iki ditambah karo Artikel 6, sing maca:
      Pasal 6¹

      "Kanggo maksud Artikel 5, serangan bersenjata marang siji utawa luwih Pihak sing Persetujuan bakal dianggep kalebu serangan bersenjata:

      menyang tlatah salah sawijining Pihak Kontrak ing Eropa utawa Amerika Utara, departemen Aljazair Prancis², menyang wilayah utawa pulo sing ana ing wilayah Atlantik Lor sisih lor Tropic of Cancer lan tundhuk ing yurisdiksi saka salah sawijining Pihak sing Kontrak;
      menyang angkatan bersenjata, prau utawa pesawat saka salah sawijining Pihak sing Kontrak, yen pasukan bersenjata, prau utawa pesawat kasebut ana ing utawa ing wilayah kasebut, utawa ing utawa ing wilayah liyane ing Eropa, yen ing utawa ing wilayah kasebut ing wektu kasebut. saka prajanjèn iki, pasukan pendhudhukan saka salah siji saka Pihak Kontrak dipasang ing utawa ing ndhuwur Segara Mediterania, utawa ing utawa ing sadhuwure wilayah Atlantik Lor ing sisih lor Tropic of Cancer."

      Saka teks perjanjian 1949
    10. +1
      Agustus 28 2023
      Wektu kanggo mikir babagan mbenakake Doktrin Rusia "Nggunakake Senjata Nuklir" kanthi kalebu klausa babagan serangan nuklir pencegahan.
    11. -1
      Agustus 28 2023
      McGregor lan Ritter banget omong-omongan, kegiatane ing lapangan informasi katon kaya provokasi
      1. -4
        Agustus 28 2023
        McGregor lan Ritter banget ngomong

        Padha mbayar uga kanggo chatter sing, supaya padha teka munggah karo ramalan Fantastic sing nyenengke kanggo ciyut-minded wong ... saben minggu ana sing anyar, Mungkin padha duwe kontrak siji taun (kaya ing bal-balan)?
        1. 0
          Agustus 28 2023
          Kutipan: Vladimir80
          McGregor lan Ritter banget ngomong

          Padha mbayar uga kanggo chatter sing, supaya padha teka munggah karo ramalan Fantastic sing nyenengke kanggo ciyut-minded wong ... saben minggu ana sing anyar, Mungkin padha duwe kontrak siji taun (kaya ing bal-balan)?

          Banget padha, lan uga migunani kanggo "wali" ... nglirik
    12. +2
      Agustus 28 2023
      Kutipan: AA17
      Banderaite sing wangkal kudu milih: sapa sing luwih mbebayani kanggo dheweke - Rusia utawa Polandia?

      "Banderaites wangkal" ora kudu milih, padha wis "milih" kabeh ... wiwit Polandia ing tingkat legislatif wis diijini kanggo nyekeli posisi ing sipil negara lan lembaga penegak hukum. Angkatan Bersenjata Polandia wis, nyatane, saiki akeh banget. Nanging luwih becik Rusia kudu ngati-ati supaya ora ngganggu maksud kasebut. Kene - Belarus bisa "makarya minangka" counterweight ". nglirik
    13. -1
      Agustus 28 2023
      Rong tes nuklir bebaya ing Polandia lan Lithuania bakal cetha nerangake kabeh wong yen garis abang saiki mlaku ing sadawane tapel wates kulon Polandia lan Lithuania, artikel kaping lima bakal ngrusak NATO, amarga Polandia lan Lithuania minangka pamula saka kedadeyan kasebut, mung garis abang ngluwihi kang mburi donya katon. Nuduhake indecisiveness, mungsuh ngrasakake kekirangan lan, kaya kewan, ngetutake aroma wedi. Jêpan badhe nêdha wadyabala wontên ing tanah kula, lajêng badhe kula cariyosakên bab barisipun, sarta ing kawontênan ingkang kados makatên punika, punika lajêng katindakakên.
      1. +1
        Agustus 28 2023
        Ukraina Kulon ora tanah kita, malih, iku bagéan paling bodho saka misunderstanding 404. Ukraina dihukum disintegration, pitakonan mung divisi cukup wilayah. Sapa sing butuh aset non-inti? Dudu koper tanpa gagang, mesakake yen dibuwang, nanging ing kene ana tanah kosong, wong kang njijiki, bodho lan kesed, kanthi rasa gething marang Rusia, mulane wong Kutub nerangake bab Bandera kang rama. lsp. Transcarpathia umume Hongaria. Rusia wis njupuk barang sing paling berharga, sing isih ana ing garis Kharkov-Dnepropetrovsk-Odessa, paling ora ing garis Sumy-Cherkassy-Odessa ing versi sing cocog! eseman
    14. -1
      Agustus 28 2023
      Omong kosong liar iki (babagan kampanye 5 tentara Baltik sing kuwat menyang Ukraina) saka McGregor katon ing kene kanggo kaping pindho!
      Inggih, sabisa-bisa!

      https://topwar.ru/223442-amerikanskij-voennyj-jekspert-polsha-i-latvija-mogut-okkupirovat-zapadnuju-ukrainu.html
      Agustus 9 2023
      Pakar militer Amerika: Polandia lan Latvia bisa nguwasani Ukraina Kulon

      Panguwasa Polandia lan Latvia bisa, njupuk kauntungan saka kekalahan tentara Ukraina ing ngarep, introduce pasukan pendhudhukan menyang wilayah Western Ukraina. Asumsi iki digawe dening mantan penasihat Pentagon, Kolonel Angkatan Darat AS Douglas McGregor.
      ...McGregor mbokmenawa ora ateges Latvia, nanging Lithuania.
    15. -1
      Agustus 28 2023
      Polandia lan Lithuania nyiapake operasi militer dhewe ing wilayah Ukraina, ora dikoordinasi karo NATO. Invasi dening klompok gabungan saka pasukan loro negara bisa kelakon ing sembarang wektu.

      Kita ngenteni kanthi pangarep-arep yen kabeh bakal dadi lan wong-wong sing nyedhot dhewe bakal tiba ing jebakan. Banjur, ing sanalika, wong-wong suku lan bature padha numpes saka nata lan mbusak wates.
    16. -2
      Agustus 29 2023
      Apa ora nerbitake publicly statement saka Kamentrian Luar Negeri yen mlebu pasukan manca menyang wilayah Belarus utawa mantan Ukraina dianggep minangka ancaman kanggo eksistensi Federasi Rusia, lan banjur, miturut konsep militer, a serangan ing agresor karo nggunakake senjata nuklir mesthi nderek,

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"