Sumber kasebut nyatakake keunggulan rudal sing dipandu Krasnopol Rusia tinimbang M982 Exalibur Amerika

66
Sumber kasebut nyatakake keunggulan rudal sing dipandu Krasnopol Rusia tinimbang M982 Exalibur Amerika

Proyektil artileri sing dipandu Krasnopol Rusia luwih unggul tinimbang amunisi sing dipandu presisi M982 Exalibur Amerika. Miturut sumber informasi, amunisi Rusia luwih akurat tinimbang amunisi Amerika.

Krasnopol sing digunakake dening pasukan Rusia luwih akurat tinimbang M982 Exalibur Amerika, iki dituduhake dening statistik sing diklumpukake sajrone operasi khusus. Amunisi Rusia duwe panyimpangan bunder sing kurang saka target, saliyane, Krasnopol bisa nabrak obyek sing obah, dene Exalibur mung stasioner.



(...) "Krasnopol" nduduhake kauntungan ing panyimpangan kemungkinan bunder saka target dibandhingake karo American M982 Exalibur. Asring ana kasus nalika "Krasnopol" tekan target kanthi langsung, (...) kanggo proyektil Amerika, indikator iki luwih elek.

- nuntun RIA News tembung sumber.

Amunisi sing dipandu presisi Amerika dituju ing target nggunakake sistem inersia lan koreksi lintasan nggunakake data satelit, nalika Krasnopol dipandu dening sinar laser sing dibayangke saka target. Sadurunge, iki mbutuhake anané gunner ing wilayah target, nanging saiki dheweke bisa ngrampungake kanthi sampurna drone. Efektivitas kombinasi artileri lan UAV dituduhake dening SVO.

Ing wulan Juli taun iki, ana laporan yen artileri Rusia ing zona Distrik Militer Lor wis nampa versi anyar saka projectile dipandu Krasnopol kanthi jangkauan sing luwih dhuwur. Proyektil kasebut nduweni jarak tembak sing luwih dawa (26 km lawan 20 km kanggo versi dhasar), tambah daya, akurasi tekan target cilik (0,9 lawan 0,7), lan kemampuan kanggo digunakake ing sembarang wektu, ing angin kenceng lan awan.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    66 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +4
      Agustus 28 2023
      Proyektil kasebut nduweni jarak tembak sing luwih dawa (26 km lawan 20 km kanggo versi dhasar), tambah daya, akurasi tekan target cilik (0,9 lawan 0,7), lan kemampuan kanggo digunakake ing sembarang wektu, ing angin kenceng lan awan.

      Ya, penerbangan sukses menyang proyektil.
      1. -3
        Agustus 28 2023
        Quote: Egoza
        Proyektil kasebut nduweni jarak tembak sing luwih dawa (26 km lawan 20 km kanggo versi dhasar), tambah daya, akurasi tekan target cilik (0,9 lawan 0,7), lan kemampuan kanggo digunakake ing sembarang wektu, ing angin kenceng lan awan.

        Ya, penerbangan sukses menyang proyektil.

        Range lan akurasi, jangkauan lan akurasi... Iki saiki dadi topikal nomer siji ing LBS.
    2. +4
      Agustus 28 2023
      Apa sumber informasi rahasia?
      1. -10
        Agustus 28 2023
        Kutipan saka Dek
        Apa sumber informasi rahasia?

        Oh, apa sampeyan mikir?
      2. + 11
        Agustus 28 2023
        Ora ana sing luar biasa ing kene; iki minangka cangkang sing beda-beda. Krasnopol minangka analog saka M712 Copperhead lan CEP yaiku 1 meter. Exalibur minangka amunisi sing murah lan nyebar lan CR kira-kira 4 meter. Kita mung ora duwe analog saka Exalibur (luwih tepate, Wilayah Moskow nilar topik iki lan pangembang emigrasi)
        1. 0
          Agustus 28 2023
          Ya, Krasnopol katon luwih murah lan luwih nyebar
        2. -3
          Agustus 28 2023
          Kutipan saka: blackGRAIL
          Kita mung ora duwe analog saka Exalibur

          ana Krasnopol karo tuntunan GLONAS, ojo kesusu karo crita sing apik babagan Cooperhead sing jarake 16 km, kornet kita mabur ing XNUMX
    3. + 23
      Agustus 28 2023
      Nanging ahli kasebut ora nyebutake jarak tembak saka prodigy. Excalibur varian Block 1a-2 fly 40-57 km. Lan uga massa bledosan ing Excalibur punika 22 kg. Marang 9, 11 kg saka cangkang kita. Cahya sinar uga ora tansah apik. Ora mesthi bisa nyorot gol.

      Mesthine, luwih becik yen kita nyoba nindakake samubarang, nanging kita ora bisa ngremehake mungsuh.
      1. -13
        Agustus 28 2023
        Kutipan saka kebeskin
        Nanging ahli kasebut ora nyebutake jarak tembak saka prodigy. Excalibur varian Block 1a-2 fly 40-57 km. Lan uga massa bledosan ing Excalibur punika 22 kg. Marang 9, 11 kg saka cangkang kita. Cahya sinar uga ora tansah apik. Ora mesthi bisa nyorot gol.

        Mesthine, luwih becik yen kita nyoba nindakake samubarang, nanging kita ora bisa ngremehake mungsuh.

        Ya, iki maneh negesake manawa kabeh kompleks industri militer negara-negara NATO perang karo Rusia.
        Lan, "driver, cooks, orderlies ..." saka VNA, kanthi sadar lan ora tanpa kesenengan, nggunakake produk marang Rusia.
        1. +1
          Agustus 28 2023
          Wikipedia duwe kesalahan. Iki sing ditulis ing artikel referensi Wikipedia.

          Excalibur nggunakake macem-macem jinis amunisi gumantung saka varian kasebut. Versi baseline bobote 48 kg lan nggawa hulu ledak High Explosive (HE) 22 kg.
          Excalibur nggunakake macem-macem jinis amunisi gumantung saka varian. Versi dhasar bobote 48 kg lan nggawa hulu ledak bledosan dhuwur 22 kg.

          https://www.militarytoday.com/artillery/m982_excalibur.htm
          Katon massa bahan peledak ing cangkang Amerika luwih sithik tinimbang ing Krasnopol.
          1. +6
            Agustus 28 2023
            Wikipedia duwe kesalahan.
            Vika kuwi mbucal. Data dheweke kudu dipriksa kaping pindho yen bisa.
        2. 0
          Agustus 28 2023
          Gunakake karo koreksi GPS uga njamin akurasi ing ngarsane perang elektronik, supaya Excalibur duwe cacat dhewe liwat gendheng. Lan luwih larang tinimbang Krasnopol, utamane sing sampeyan sebutake. Awit uga wis generator gas. Meh mesin jet.
      2. +8
        Agustus 28 2023
        Kutipan saka kebeskin
        Lan uga massa bledosan ing Excalibur punika 22 kg

        Diragukan manawa iki nyebabake paningkatan massa kaping pindho dibandhingake karo proyektil standar. Aku ora yakin yen 22 kg TNT bakal pas karo volume projectile.
        1. + 11
          Agustus 28 2023
          Aku uga mangu-mangu, njupuk kalkulator lan ngitung: kanthi tembok siji cm, dhuwure silinder RDX bakal dadi 90 cm. Temenan, volume kasebut ora cocog karo projectile conical sing dawane meter, sing uga nduweni kompartemen kontrol sing gedhe. Aku ndeleng sumber asli ing ngendi Wiki kita nyuwek data kasebut:
          Excalibur nggunakake macem-macem jinis amunisi gumantung saka varian kasebut. Versi baseline bobote 48 kg lan nggawa hulu ledak High Explosive (HE) 22 kg.

          Temenan, kita ora ngomong babagan 22 kg bahan peledak (HE), nanging udakara 22 kg hulu ledak HE, sing isih ana 26 kg yaiku sistem kanthi sabuk puteran, unit kontrol lan omah kanggo kabeh iki, sing bisa nahan kakehan nalika dipecat. .
      3. +1
        Agustus 28 2023
        Apa sampeyan ngrusak swasana apik?!
      4. 0
        Agustus 28 2023
        Nanging ahli kasebut ora nyebutake jarak tembak saka prodigy.

        Proyektil kasebut nduweni jarak tembak sing luwih dawa (26 km lawan 20 km kanggo versi dhasar),
        - Apa ora iki?
      5. -3
        Agustus 28 2023
        Kutipan saka kebeskin
        Excalibur varian Block 1a-2 fly 40-57 km.

        Krasnopol d -55, 60 km, mung ing jarak maksimum ora ana sing bisa kerja amarga luwih adoh setir luwih cilik.
      6. TIR
        0
        Agustus 28 2023
        Sampeyan ora bisa nyelehake elektronik kompleks menyang proyektil kanggo nyaring gangguan navigasi GPS. Iku masalah fisik malah nindakake iki. Ing kasus iki, ana gangguan pancet ing frekuensi iki ing loro-lorone. Mulane iku angel kanggo mencet persis. Panuntun laser luwih gampang. Nanging ora mesthi bisa nyorot target
      7. 0
        1 September 2023
        Kutipan saka kebeskin
        kita nyoba kanggo nindakake samubarang, nanging kita ora bisa ngremehake mungsuh.

        Sayange, kita mung nyekel Yankees. Krasnopol-2 isih kalah karo Excalibur ing jangkoan, daya hulu ledak, lan otonomi panggunaan uga.
        Gambar sing prasaja: perang kontra-baterei... Range - saiki kita kalah, nanging yen Yankees narik iki:
        Jarak tembak:
        Blok 1a-2: - 40-60 km, Blok Ib: - 36 km
        Ing Desember 2020, varian projectile, nalika ditembak saka meriam ERCA nganti 58 kaliber, tekan target sing ana ing jarak 70 km.
        KVO: 4 m

        Apik, nanging kita kudu luwih apik. Ana papan kanggo tuwuh.
        IMHO.
    4. +7
      Agustus 28 2023
      Saka endi statistik Exalibur? Amerika njupuk dalan sing beda, kanthi pro lan kontra. Akurasi gumantung saka kualitas konstelasi satelit - iki minus, nanging kita duwe UAV karo pertahanan udara mungsuh kuwat, iki uga bisa dadi kerugian.
      1. + 11
        Agustus 28 2023
        Kutipan: AndreyKam_Z
        Saka endi statistik Exalibur? Amerika njupuk dalan sing beda, kanthi pro lan kontra. Akurasi gumantung saka kualitas konstelasi satelit - iki minus, nanging kita duwe UAV karo pertahanan udara mungsuh kuwat, iki uga bisa dadi kerugian.

        Amerika nggawe Copperhead sing dipandu laser kira-kira 7 taun luwih awal tinimbang Krasnopol lan digunakake kanthi aktif. Ora seneng. Nyabrang Excalibur karo GPS
        1. +2
          Agustus 28 2023
          Ora seneng.

          Apa sampeyan ora ngerti, sebutan target karo UAV durung dikembangake? Minangka pilihan, UAV minangka pilihan penengah, tegese tansah ana kemungkinan dadi tautan sing ringkih ing rantai kasebut.
          1. +2
            Agustus 28 2023
            Kutipan: AndreyKam_Z
            Ora seneng.

            Apa sampeyan ora ngerti, sebutan target karo UAV durung dikembangake? Minangka pilihan, UAV minangka pilihan penengah, tegese tansah ana kemungkinan dadi tautan sing ringkih ing rantai kasebut.

            Kaping pisanan, Copperhead ora mbutuhake UAV. Ana uga sistem iradiasi laser sing bisa dipakai.
            Kapindho, Copperhead wiwitane dileksanakake bebarengan karo Akilla UAV, lan digunakake sajrone Desert Storm bebarengan karo Pioneer UAV, sing isih akeh banget.
    5. +3
      Agustus 28 2023
      Amunisi Rusia duwe panyimpangan bunder sing kurang saka target, saliyane, Krasnopol bisa nabrak obyek sing obah, dene Exalibur mung stasioner.


      Yen ora isih kekurangan ...
      1. +2
        Agustus 28 2023
        Yen ora isih kurang.

        Kanggo adil, Exalibur uga arang banget.
    6. + 13
      Agustus 28 2023
      Lan sapa sumber iki? Lan carane kanggo mbandhingaké malah 26 km versus ing 60 km? Lan carane kudu nyorot target ing siji kasus. Lan mung ketik koordinat ing liyane. Kepiye carane sampeyan bisa mbandhingake rong proyektil sing beda-beda babagan prinsip lan jangkauan? Aku duwe kesan yen sumber iki saka latar mburi jurnalistik. Sing mung nyemburake babagan "ora ana analog ing jagad iki." Matur nuwun! Kita wis ngliwati, kita butuh cangkang lan iki. Dheweke bakal nglengkapi awake dhewe kanthi sampurna. Apa dheweke ana ing arsenal kita.
      1. 0
        Agustus 28 2023
        UAS Krasnopol-DM uga nduweni jangkoan karusakan watara 60 km yen dipecat saka bedhil self-propelled Koalitsiya-SV.
        1. +1
          Agustus 28 2023
          Supaya adoh iku ora digunakake ing SVO. Muga-muga bakal diwiwiti taun iki.
      2. -1
        Agustus 28 2023
        Kutipan: Observer2014
        Lan carane kanggo mbandhingaké malah 26 km versus ing 60 km?

        Tambah ing jangkoan dumadi kanthi ngurangi hulu ledak proyektil. Warhead saka Excalibur standar iso dibandhingke karo projectile 122 mm. Apa sing mabur ing 52 km bisa dibandhingake karo tambang 82 mm.
      3. -2
        Agustus 28 2023
        Inggih, hukum fisika ora bisa diapusi, sawise 35-40 km proyektil banget ilang akurasi lan penyimpangan wis cukup gedhe ... mulane 60 km mung fiksi.
      4. 0
        Agustus 29 2023
        Apa peramal bakal ngandhani koordinat target, utawa pengintaian nggunakake UAV sing padha?
    7. +4
      Agustus 28 2023
      Minangka nyatakake dening sumber informed

      Kukluk memuji jago
      ̶З̶а̶ ̶т̶о̶, ̶ ̶ч̶т̶о̶ ̶х̶в̶а̶л̶и̶т̶ ̶о̶н̶ ̶к̶у̶к̶у̶ш̶к̶у̶ (paribasan kuno)
      Kanggo dhuwit apik
    8. +1
      Agustus 28 2023
      Sumber kasebut nyatakake keunggulan rudal sing dipandu Krasnopol Rusia tinimbang M982 Exalibur Amerika
      Mesthi wae, kabeh disinaoni kanthi mbandhingake ... siji perkara sing kudu dieling-eling, dimangerteni, kabeh wong ngupayakake kesalahan lan nambah, modernisasi peralatan menyang level sing dibutuhake, sabisane.
    9. +7
      Agustus 28 2023
      Apa penulis ora bingung karo kasunyatan sing cangkang iki duwe sistem panuntun dhasar beda?

      M982 Excalibur tekan target ing koordinat sing wis ditemtokake. Tegese, dheweke kudu nunjukake titik lan dheweke bakal mencet.

      Krasnopol tekan target nggunakake katerangan laser. Yaiku, operator sing duwe target target laser kudu njagong nang endi wae lan madhangi target sawayah-wayah. Miturut cara, ana modifikasi saka M982 Excalibur sing duwe prinsip panuntun dhumateng padha, nanging artikel iki cetha ora ngomong bab mau.
      1. 0
        Agustus 29 2023
        Ngendi koordinat sing diwenehake, ora saka operator sing padha?
        1. 0
          Agustus 30 2023
          Ora perlu. Iki bisa uga informasi intelijen utawa informasi sing ditampa saka UAV utawa satelit.

          Lan sanajan operator ora kudu nyorot target kabeh wektu. Dheweke bisa "nyalin" target, ngirim koordinat, lan ninggalake posisi kasebut. Lan ora ana radiasi laser.

          Nanging alamiah, panuntun dhumateng katerangan laser luwih akurat lan, paling Jahwéh, ngijini sampeyan kanggo njaga panuntun dhumateng ing target obah.
          1. 0
            Agustus 30 2023
            NNP, saiki spotter utama yaiku UAV. Piranti sing bisa menehi koordinat lan madhangi kanthi laser, umume, kira-kira kelas sing padha. Amarga ora saben drone bisa nindakake iki, sampeyan butuh peralatan sing cocog. Lampu mburi kasedhiya ing sawetara detik.
            Iku. Pranyata tugas-tugas kasebut meh padha, nanging lampu latar luwih akurat lan dipercaya. Pandhuan satelit nduweni siji kauntungan sing penting: chip luwih tahan kanggo kakehan tinimbang optik. Mulane, Excaliburs bisa kanggo uncalan 40+ km.
            1. -1
              Agustus 30 2023
              Piranti sing bisa menehi koordinat lan madhangi kanthi laser, umume, kira-kira kelas sing padha.


              Kasunyatan saka prakara iku ora. Carane akeh UAV domestik karo designators laser ngerti? Saiki elinga yen kita paling kerep ndeleng panggunaan UAV sipil sing ora ana designator laser lan ora bisa. Nanging dheweke cukup bisa menehi koordinat.

              Aku luwih yakin yen Angkatan Darat AS duwe UAV sing akeh banget, iki ora dadi pitakonan. Nanging Angkatan Bersenjata RF lan Angkatan Bersenjata Ukraina ora bisa gumunggung babagan iki.

              Minangka kanggo "sing luwih apik," Aku ora bakal katon ing cara sing. Iki minangka sistem panuntun dhasar sing beda-beda, saben duwe pro lan kontra. Lan mulane AS duwe proyektil iki, dipandu GPS lan dipandu laser.

              Ngomong-ngomong, ora ana gunane aku nulis "lan ora ana radiasi laser." Sensor radiasi laser ing tank secara harfiah pungkasan abad.
              1. 0
                Agustus 31 2023
                copters sipil, ing paling, menehi koordinat, lan padha ora cukup akurat. Dheweke ora bisa menehi koordinat sing tepat saka target sing adoh.
                1. -1
                  Agustus 31 2023
                  Mung ngelawan. Dheweke nyedhiyakake gambar kanthi kualitas sing apik banget, lan sawise ndeleng gambar kasebut, spesialis nemokake koordinat target.

                  Utawa apa sampeyan mikir kepiye artileri dituju menyang target sadurunge navigasi satelit?

                  Bedane mung yen sadurunge wong ing posisi pengamatan nggoleki teropong, saiki wong sing padha ndeleng layar tanpa ana ing posisi observasi.
                  1. 0
                    Agustus 31 2023
                    Sing, sampeyan ora ngerti prabédan antarane koreksi seni lan nerbitake koordinat kanggo UAS?
                    1. 0
                      Agustus 31 2023
                      Sampeyan ora ngerti dheweke. Sampeyan sing ngomong yen nggunakake copters sipil ora bisa nemtokake koordinat sing tepat saka target.
    10. +3
      Agustus 28 2023
      "sumber" - apa LBS nyedhiyakake data iki?
      utawa saka kabinèt karo "panel mahoni"?
    11. +1
      Agustus 28 2023
      Aku nyaranake nggawe rudal sing diproduksi massal, kanthi murah (amarga produksi komponen massal) kanthi jarak nganti 70 km. Diluncurake saka peluncur roda adhedhasar lemah. Sampeyan kudu akurat banget, kaya Krasnopol, nanging 3-4 kaping luwih. Tugase ora mung kanggo nabrak kendaraan individu utawa dugouts. Tugas kanggo mungkasi maneuver karo cadangan ing mburi cedhak, nganti 70 km. saka garis ngarep, ngendi mungsuh ngrasa relatif aman, kanggo mencet konsentrasi saka pasukan lan peralatan, ing lapangan lan ing papan perlindungan, pos komando, warehouses, baterei artileri lan peluncur, etc. Nanging sing utama yaiku cadangan sing cocog! Tugas kasebut prasaja, umume - supaya cadangan ora tekan ngarep! Apa sing ditindakake Il-2 lan Pe-2 nalika perang nalika mabur menyang mburi cedhak kanggo ngebom konvoi lan stasiun sepur.
      1. 0
        Agustus 28 2023
        Kutipan: gribanow.c
        nggawe roket sing diprodhuksi massal, kanthi murah (amarga produksi komponen massal) roket kanthi jarak nganti 70 km

        Pikiran sing bener. Soko kaya ATGM sing ditingkatake diluncurake ing sadawane lintasan balistik. Rudal kuwi bakal nggawe "Koalisi", sing kita mlaku-mlaku kaya karung nganti pirang-pirang taun, meh ora perlu. Arta bakal murub, kaya biasane, ing rong puluh nganti telung puluh kilometer, banjur ana roket.

        Kutipan: gribanow.c
        Diluncurake saka peluncur roda adhedhasar lemah.

        Minangka pilihan, peluncur minangka mesin tripod-jinis prasaja sing dipasang TPK kanthi rudal. Sampeyan bisa njupuk saka ngisor grumbulan sembarang. Yen ana apa-apa, sampeyan ora kepikiran ninggalake mesin kasebut, ora ana sing larang.
        1. 0
          Agustus 28 2023
          Lan aku nganggep manawa misil kasebut kudu duwe varian warhead sing beda
          - OFS, 50 kilogram, kanggo njeblug ing ndhuwur target, ing dhuwur 2-3 m, shrapnel ngrusak unsur;
          - ATGM, kuwi sing dijamin kanggo mencet tank saka ndhuwur, Pierce gendheng lan njeblug nang;
          - lan pilihan kasebut bakal nusuk atap bangunan, utawa tembok sing dikuatake, lan uga njeblug ing njero.
          Iku misale jek sing kabeh ndhuwur iku nyata, lan ana bom aerial kuwi, contone, utawa ATGMs. Nanging sijine iki ing roket mbokmenawa bakal larang? Yen ing tingkat teknologi 80s, saka ngendi kompleks industri militer kita ora bisa uwal))
      2. +1
        Agustus 28 2023
        Kutipan: gribanow.c
        Aku nyaranake nggawe rudal sing diproduksi massal, kanthi murah (amarga produksi komponen massal) kanthi jarak nganti 70 km. Diluncurake saka peluncur roda adhedhasar lemah. Sampeyan kudu akurat banget, kaya Krasnopol, nanging 3-4 kaping luwih. Tugase ora mung kanggo nabrak kendaraan individu utawa dugouts. Tugas kanggo mungkasi maneuver karo cadangan ing mburi cedhak, nganti 70 km. saka garis ngarep, ngendi mungsuh ngrasa relatif aman, kanggo mencet konsentrasi saka pasukan lan peralatan, ing lapangan lan ing papan perlindungan, pos komando, warehouses, baterei artileri lan peluncur, etc. Nanging sing utama yaiku cadangan sing cocog! Tugas kasebut prasaja, umume - supaya cadangan ora tekan ngarep! Apa sing ditindakake Il-2 lan Pe-2 nalika perang nalika mabur menyang mburi cedhak kanggo ngebom konvoi lan stasiun sepur.

        Lan sapa sing bakal menehi sebutan target ing jerone 70 km? DRG sing bisa digunakake?
        1. 0
          Agustus 28 2023
          Kabeh layanan intelijen mesthine bisa digunakake ing kene, kanthi sakabehe. UAV, satelit, radar artileri, penerbangan (sing isih mabur kadhangkala), yaiku, kabeh sistem pengintaian ing zona operasional sing cedhak, nanging apa sing kudu kita lakoni? Reconnaissance UAVs saka modifikasi paling anyar, ketoke karo imagers termal lan panuntun dhumateng laser? Lan bisa mabur sedina.
          1. 0
            Agustus 28 2023
            Kutipan: gribanow.c
            Kabeh layanan intelijen mesthine bisa digunakake ing kene, kanthi sakabehe. UAV, satelit, radar artileri, yaiku, kabeh sistem pengintaian ing zona operasional sing cedhak, nanging apa sing kudu ditindakake? Reconnaissance UAVs saka modifikasi paling anyar, ketoke karo imagers termal lan panuntun dhumateng laser? Lan bisa mabur sedina.

            Krasnopol mbutuhake katerangan laser langsung saka target. Sanadyan radar satelit utawa seni ora bisa nindakake iki. UAV, mesthi, bisa nindakake iki, nanging ana masalah ing wangun pertahanan udara unsuppressed. Mulane, ajeg mabur liwat target lan madhangi karo laser ing ambane 70 km meh ora nyata.
            1. -1
              Agustus 28 2023
              Nah, iki tegese kanggo komplek industri militer kita iki isih dadi masalah ing mangsa ngarep, nalika UAV kasebut digawe, bakal ana akeh, bakal dhuwur banget supaya MANPADS ora bisa digayuh, lan ora katon. Ing asas, misale jek kaya tugas sing bisa ditindakake kanggo kompleks industri militer sing dikembangake? Nanging, considering carane alon model anyar sing dikenalaké ing kene ... padha bakal "dikembangaké" kanggo taun, ditampilake, lan ora ditampa, banjur kita bakal tuku saka Iran)))
      3. 0
        Agustus 28 2023
        Piyé arahé 70 km saka garis ngarep?
        1. -1
          Agustus 28 2023
          Inggih, yen Ukrainians ngirim UAVs kanggo Moscow lan luwih, lan padha ditembak mudhun mung langsung ing target ... sing, sampeyan bisa kanthi gampang mabur kabeh jarak iki, nanging kita cilik, padha mbokmenawa duwe bab sing padha. Yen ora langsung ing sadhuwure garis ngarep, nanging ing mburine, lan ora ing ndhuwur obyek sing paling penting, nanging ing zona 30-70 km saka garis ngarep, mula ora mungkin kabeh ana crammed sistem pertahanan udara (kanthi cara). , kudu dadi salah sawijining target prioritas). Ayo panuntun dhumateng diatur saka UAV, utawa rudal dituju ing koordinat sing dideteksi dening UAV utawa satelit sing padha (yen, ujar, target kasebut minangka obyek stasioner, bangunan, utawa pangkalan ing ngendi pangkalan maju, titik pasokan. dumunung, yaiku, tingkat logistik, saka ngendi pasukan luwih maju menyang ngarep). Minangka sawetara Amerika bubar nulis, "profesional perang karo logistik" ngguyu
          1. 0
            Agustus 29 2023
            Sampeyan nulis ing kene babagan mungkasi maneuver. Tekan Moskow ora angel, nanging iki mung bakal ngrusak urip karyawan kantor sedina utawa rong dina. Carane njupuk truk lan kendaraan lapis baja nyopir nang endi wae cedhak Zaporozhye? Sawise kabeh, sampeyan kudu njupuk sawetara rolas kanggo ngganggu pasokan
            1. 0
              Agustus 29 2023
              Coba anggep yen hulu ledak rudal njeblug ing ndhuwur target kanthi dhuwur 4-5 m, hulu ledak iku fragmentasi, bobote 50 kg, banjur radius karusakan apa? Apa iki cukup kanggo nabrak sawetara truk ing konvoi? Truk karo amunisi utawa infantri.
              Kaya iki ana ing Point U, mung ana dhuwur bledosan 20 m, lan bobot saka hulu ledak 150 kg.
              Sampeyan ora butuh akeh ing kene, amarga rudal kudu 3-4 kaping luwih cilik tinimbang Tochka, kanthi CEP luwih akurat, secara harfiah 1 m, lan jarak sing padha karo Tochka.
              Lan supaya padha digunakake kanggo mencet cadangan, musataken ing bagean paling penting ing ngarep, ing wayahe paling penting, contone, nalika mungsuh ing puncak saka serangan kang. Utawa kosok baline, nalika kita diarani ngarep lan mungsuh lagi cepet-cepet ngumpulake cadangan lan kudu dirusak.
            2. 0
              Agustus 29 2023
              Kaya iki (mung fosfor sing ditampilake ing kene, lan aku ngomong babagan fragmentasi)
    12. +5
      Agustus 28 2023
      Iku misale jek sing VO wis mutusaké kanggo Cut sudhut ing penulis. Kok repot, golek informasi, verifikasi. Kita mung bakal nyithak kanggo wiwitan apa sing ditemokake ing mbucal sampah pisanan, lan para komentator dhewe bakal nemokake lan ngunyah kabeh bebener.
    13. -2
      Agustus 28 2023
      Krasnopol ora bisa nggayuh target sing obah! Iki goroh!
      1. -3
        Agustus 28 2023
        Kacepetan Krasnopol kaya ngono, supaya obah utawa target stasioner kabeh padha. Sing utama yaiku target kasebut disorot. Nanging Excalibur ora bisa nggunakake koordinat obah
        1. 0
          Agustus 28 2023
          Kutipan saka alexoff
          Kacepetan Krasnopol kaya ngono, supaya obah utawa target stasioner kabeh padha. Sing utama yaiku target kasebut disorot. Nanging Excalibur ora bisa nggunakake koordinat obah

          Bodho liyane. Kacepetan projectiles kira-kira padha. Bentenipun utama ing sistem panuntun dhumateng. Excalibur wis dilebokake kanthi koordinat lan banjur dipecat saka bedhil. Proyektil kasebut dhewe mbenerake penerbangan kasebut nggunakake GPS. Krasnopol pisanan ditembakake menyang mungsuh, lan mung banjur, nalika nyedhaki target, sirah sing sensitif cahya nyetel dalan proyektil menyang target sing disinari laser.
          1. 0
            Agustus 29 2023
            Apa bodho. Marang kita carane Excalibur bakal mencet target obah nggunakake koordinat ngetik?
    14. -1
      Agustus 28 2023
      Ing ngisor propaganda wis rusak. Aku kepengin weruh sapa penulis opus iki?
    15. -1
      Agustus 28 2023
      Iku palsu. amunisi Amérika mabur luwih lan wis CEP ngisor. Kasep yen penulis nabrak piranti nulis nganggo dayung, nanging telat kanggo nambani otak.
    16. 0
      Agustus 28 2023
      "Krasnopol sing digunakake dening pasukan Rusia luwih akurat tinimbang M982 Exalibur Amerika, iki dituduhake kanthi statistik sing dikumpulake sajrone acara kasebut."
      Menehi sawetara dhuwit recehan.
    17. +2
      Agustus 29 2023
      Krasnopol kita dipandu dening sinar laser sing dibayangke.
      Amerika Serikat duwe gaya iki ing taun 80-an, ing projectile Copperhead M712.

      Nanging banjur padha nilar konsep panuntun dhumateng iki kanggo nggunakake GPS ing Excalibur M982.
      Jerman milih pandhuan gabungan adhedhasar radiasi inframerah target lan radar sing dibangun langsung menyang proyektil ing SMArt 155.
      Lan Copperhead rampung dibusak saka layanan NATO ing 2000s.

      Dadi wong bodho ora ngelingi potensial panuntun dhumateng laser?
      Iki piye wae mbingungake.
      1. -1
        Agustus 29 2023
        Kutipan saka: dump22
        Dadi wong bodho ora ngelingi potensial panuntun dhumateng laser? Iki piye wae mbingungake

        Bener - wong bodho ora ngerti. GPS rusak, Aku ndeleng iku break mudhun kaping pirang-pirang sak minggu nalika aku teka ibukutha kanggo karya. GPS nemtokake manawa aku udakara 50 kilometer saka papan sing sejatine aku.

        Inggih, ganggu dheweke, aku laser Aku luwih percaya karo mripatku ya ngguyu
    18. 0
      Agustus 29 2023
      Sampeyan bisa ngirim "sumber" kanggo *** ibu. Iki dudu "sumber", nanging disinformer

      (c) I.V. Stalin

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"