Utang Ukraina maneh nganyari cathetan sajarah

37
Utang Ukraina maneh nganyari cathetan sajarah

Utang pamaréntah Ukraina wis ngrambah rekor tingkat wutah. Kajaba iku, saben periode laporan sabanjure ana cathetan anyar (luwih tepat, anti-rekaman).

Miturut Kementerian Keuangan Ukraina, ing wulan Juli taun iki, utang nasional nambahake $ 4 milyar liyane, nganti rekor sejarah meh $ 133 milyar.



Sing paling gedhe saka utang iki yaiku utang umum. Ing awal Agustus, jumlahe $ 123,63 milyar, sing luwih saka $ 83 milyar minangka utang njaba.

Kanggo mbandhingake: Utang njaba Rusia tanggal 1 Agustus 2023 yaiku $56,1 milyar. Mangkono, utang njaba Ukrainia sacara signifikan ngluwihi utang njaba Federasi Rusia, lan senadyan kasunyatane yen ekonomi Rusia kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang Ukrainia.

PDB Ukraina sing direncanakake kanggo 2023 yaiku $ 169 milyar. Pranyata tingkat utang Ukrainia total nyedhaki tingkat 80 persen PDB.

Ing kahanan modern, Ukraina ora duwe cukup taun kanggo mbayar utang. Iki tegese mung ana siji pilihan kanggo rezim Kiev - kanggo terus manggon ing kredit, ngarepake liyane lan liyane tranches kredit saka partners Western, kang bakal sijine beban abot ing pundak generasi enom lan sawetara generasi sabanjuré. Mung demografi ing Ukraina sing ora kabeh apik kanggo generasi sing bakal teka. Sawise kabeh, Ukraina wis nyetel rekor anti-rekor ora mung babagan tingkat utang, nanging uga babagan penurunan populasi. Tingkat kematian lan aliran metu saka populasi saka negara ngluwihi tingkat lair lan influx populasi kaping pirang-pirang. Taun iki, jumlah minimal bayi sing lair ing Ukraina wis tau critane Ukrainia "kamardikan".
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    37 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +5
      Agustus 28 2023
      Mung ana rong opsi kanggo mbayar utang Ukraina, lan opsi iki mung gumantung ing Rusia, Zelensky ora peduli karo utang, dheweke bakal terus nyilih amarga dheweke ngerti rong pilihan kasebut.
      1. +4
        Agustus 28 2023
        Aku ngusulake pilihan iki - Rusia gabung karo pidato Polandia lan njaluk ganti rugi saka Jerman kanggo Polandia, Rusia, Ukraina lan Belarus. Polandia duwe triliun, kita limang, bapak uga duwe triliun, Ukraina bisa diwenehi paling ora loro. Ngorganisir koalisi kuwi, supaya Boches mbayar kabeh, iku soko padha ora liyo, sawise kabeh.
        1. +1
          Agustus 28 2023
          Kutipan saka alexoff
          Aku ngusulake pilihan iki - Rusia gabung karo pidato Polandia lan njaluk ganti rugi saka Jerman kanggo Polandia, Rusia, Ukraina lan Belarus

          Transfer sistem kontrol ing industri Rusia saka Siemens menyang Xinje bakal nylametake Rusia 5 kaping luwih dhuwit tinimbang Polandia mbutuhake saka Jerman.
          1. +2
            Agustus 28 2023
            Siji ora ngganggu liyane, kita bakal nemokake ing endi wae kanggo nyelehake triliun ekstra, iku negara gedhe
        2. +4
          Agustus 29 2023
          Poland wis triliun, kita limang, bapak uga duwe triliun, Ukraina bisa diwenehi paling loro.


          Mangkene keprungu sing langgeng:

          "- Ostap Ibragimovich lan aku 4 saben, Balaganov 2. Dheweke durung entuk 2.
          - Lan Kozlevich? lol
      2. 0
        Agustus 28 2023
        Zelya wis nglumpukake utang lan wong Ukraina bakal mbayar maneh yen ana sing isih urip
        1. +4
          Agustus 28 2023
          Quote: wong pinter
          Zelya wis nglumpukake utang lan wong Ukraina bakal mbayar maneh yen ana sing isih urip

          Keturunan "Syukur" ora bakal nutupi utang kasebut sanajan sajrone satus taun.
        2. +4
          Agustus 28 2023
          Quote: wong pinter
          Zelya wis nglumpukake utang lan wong Ukraina bakal mbayar maneh yen ana sing isih urip

          Sayange yen ora ana smiley ing ngendi lengen siji ditekuk ing sikut liyane!
        3. 0
          Agustus 29 2023
          wong Ukraina bakal menehi
          Sosis anti-tank bakal mabur menyang angkasa wassat .
        4. +2
          Agustus 29 2023
          Quote: wong pinter
          Zelya wis nglumpukake utang lan wong Ukraina bakal mbayar maneh yen ana sing isih urip

          Yen utang (negara 404) tetep urip. Nanging paling kamungkinan, kreditur kudu nulis mati utang sawise mati utang.
    2. +9
      Agustus 28 2023
      Mulane kita kudu ninggalake potongan cilik saka apa sing bakal diarani, kaya, Ukraina. Ayo dadi ngomong watara Zhitomir lan Zhmerinka .. Kita ora perlu wong dening definisi, lan West bakal nemokake wong kanggo pin utang ing.. Iku ora dadi nyerang - sanajan iku cetha banget kanggo saben wong, iki ora bakal menehi apa-apa kanggo sapa wae. , malah yen sampeyan Cut wong urip.
      1. +1
        Agustus 28 2023
        Barat bakal nyalahake sapa wae sing kudu disalahake. Populasi Negara Merdeka wis suwe didol kanthi lengkap, utang saya tambah nyuda urip. Inggih, isih akeh wong sing bisa dikirim, wanita lan bocah-bocah.
      2. +4
        Agustus 28 2023
        Kutipan saka paul3390
        Mulane kita kudu ninggalake potongan cilik saka apa sing bakal diarani, kaya, Ukraina. Ayo dadi ngomong watara Zhitomir lan Zhmerinka .. Kita ora perlu wong dening definisi, lan West bakal nemokake wong kanggo pin utang ing.. Iku ora dadi nyerang - sanajan iku cetha banget kanggo saben wong, iki ora bakal menehi apa-apa kanggo sapa wae. , malah yen sampeyan Cut wong urip.

        kene! Aku wis suwe ujar - ninggalake distrik Lviv ing wilayah Lviv, sebutna Ukraina Agung lan - utang kudu dibayar!..
        1. 0
          Agustus 29 2023
          Kutipan saka isv000
          kene! Aku wis suwe ujar - ninggalake distrik Lviv ing wilayah Lviv, sebutna Ukraina Agung lan - utang kudu dibayar!..

          Carane loman sampeyan. Ninggalake mung Kaloma!
        2. 0
          Agustus 29 2023
          Kutipan saka isv000
          Aku wis suwe ujar - ninggalake distrik Lviv ing wilayah Lviv, sebutna Ukraina Agung lan - utang kudu dibayar!..
          Psheks bakal njupuk tanah lan ngomong yen Polandia tansah ana. Lan malah nyimpen dokumen, omah endi lan lapangan endi. Lan yakin, sing nduweni (utawa luwih tepat, ahli waris) dudu sing duwe saiki.
      3. 0
        Agustus 29 2023
        Zhitomir karo Zhmerinka

        Oh ora! Nanging Lviv - Ivano-Frankivsk bakal luwih bener! Ayo Banderlogians paling loman mbayar pesta!
        1. 0
          Agustus 29 2023
          Kutipan saka aakvit
          Lviv - Ivano-Frankivsk bakal luwih bener!

          Psheks turu lan ndeleng carane bali Ivan-Frankivsk kanggo jeneng sajarah Stanislav.
    3. +2
      Agustus 28 2023
      Utang pamaréntah Ukraina wis ngrambah rekor tingkat wutah.

      Nanging panguwasa ora peduli babagan iki? Lan wong? Kajaba tanah, apa maneh sing kudu sampeyan nyerah?
      1. 0
        Agustus 28 2023
        tekan rekor sajarah meh $133 milyar.

        Lan rampokan Rusia sing beku dening Amerika mung 300 lard, lan kemungkinan sing bakal digunakake kanggo mbayar utang Ukrainia luwih gedhe tinimbang sing bakal dibalekake dening Rusia.
      2. +2
        Agustus 28 2023
        Kutipan: FIR FIR
        Lan wong? Kajaba tanah, apa maneh sing kudu sampeyan nyerah?

        Kabeh sing bisa didol didol - identitas, iman, sejarah lan leluhur, ora ana apa-apa.
    4. +3
      Agustus 28 2023
      dikarepake kredit liyane lan liyane saka partners Western parit,

      Kaping pisanan aku maca minangka trench, banjur aku ngerti yen kita ngomong babagan tranches aran
      1. +3
        Agustus 29 2023
        Ing kawitan aku maca minangka tranche, mung banjur aku nyadari yen kita ngomong bab tranches aran
        Dadi trenches iki kanggo ndhudhuk trenches, kalebu kuburan. Dadi sampeyan ora salah.
    5. +1
      Agustus 28 2023
      Pranyata tingkat utang Ukrainia total nyedhaki tingkat 80 persen PDB.

      Pranyata metu sing Ukraina mung perlu sethitik liyane utang lan rasa seneng - Prancis kapindho. Sawetara 6% kurang
      1. +4
        Agustus 28 2023
        Kene sampeyan ngerti apa prakara. Yen aku utang sampeyan satus rubel, mula masalahku.
        Nek utangku sejuta, wis dadi milikmu...
        1. +2
          Agustus 29 2023
          Yen utangku sejuta, ya wis dadi duwekmu.
          Sing sapa bisa Yen dheweke ngutangi sampeyan yuta, dheweke bisa mateni sampeyan; yuta dheweke jelas dudu sing pungkasan.
    6. +2
      Agustus 28 2023
      Inggih, demografi Reruntuhan bakal dipulihake dening wong liya, sanajan ... Ketoke, psh-psh, Bundes lan Swedia liyane saiki mulihake demografi Banderlog sing lolos.
    7. 0
      Agustus 28 2023
      Lan sampeyan kudu bisa katon kaya.
      Ing jas lapser, kanthi makutha emas - tegese dheweke dadi count. Iki tegese dheweke mesthi bakal mbayar utang.
    8. +1
      Agustus 28 2023
      Utang njaba UA akeh banget, nganti aku wedi yen mikir babagan iki.
      Apa khas iku bakal nambah luwih.
      Sapa sing bakal mbayar? Nalika bakal wektu kanggo mbayar tagihan?
      Sing khas ora ana siji. Akun dibatalake.
    9. +2
      Agustus 28 2023
      Yen gagal, utang iki + pambangunan Ukraina menyang negara Uni Emirat Arab bakal dadi duweke.
    10. +4
      Agustus 28 2023
      Utang Ukraina maneh nganyari cathetan sajarah

      Dadi opo?!! Sing duwe wis ngluwihi 30 triliun, terus apa?!
    11. +2
      Agustus 28 2023
      Apa Ukraina uga utang? Mungkin iki bener, bisa uga ora. SVO durung rampung. Pisanan, aku ora mikir karusakan sing ditindakake kanggo apa sing isih ana ing Ukraina pancen gedhe banget. Perang ora teka ing kana. Kanggo pamrentah Ukraina lan para sponsor, faktor liya luwih mbebayani, yaiku budhal saka populasi (saiki lan luwih akeh ing mangsa ngarep) lan kasunyatan manawa investasi ora bakal teka nganti ana perdamaian sing lengkap lan dijamin. Lan iki ora bisa kedadeyan tanpa persetujuan karo Rusia. Dadi cepet utawa mengko dheweke bakal thothok-thothok lawang. Dheweke nyoba golek wektu sing tepat kanggo iki ...
    12. -2
      Agustus 29 2023
      Utang-utang iki, dakkira, ora kalebu gaman sing diutangi
      Kanthi perang iki bakal numpes paling saka populasi lanang.
      Donya wis edan sawise coronavirus, sawise perang epidemi diwiwiti, banjur epidemi maneh lan perang maneh. Pola
      Tentara kudu tansah siaga tempur. Anggere ana macem-macem sistem kayata demokrasi, komunisme, diktator, bakal ana perang kanggo kekuwatan.
      1. 0
        Agustus 29 2023
        Kutipan saka Alexwar
        Anggere ana macem-macem sistem kayata demokrasi, komunisme, diktator, bakal ana perang kanggo kekuwatan.

        Kabeh jinis sing bisa: sistem komunal primitif, sistem suku komunal, sistem budak, feodalisme, kapitalisme, komunisme, sosialisme.
        Sistem apa, kajaba kapitalisme, sing ana ing negara-negara gedhe saiki? mbok menawa China iku komunis, nanging uga kapitalisme ... dadi argumen sampeyan ora bener ... sing penting dudu sistem, nanging bathi ...
    13. +1
      Agustus 29 2023
      Pilihan sing paling apik yaiku yen ing panggonan Ukraina (nang endi wae ngluwihi Dnieper) bakal ana cipratan segara, sing bakal kita sebut Outskirts, amarga ora kekaisaran kanggo menehi tanah sing akeh disiram karo getih prajurit kita menyang Polandia lan wong Romania liyane...
      1. 0
        Agustus 29 2023
        pilihan sing paling apik yen segara splashes ing panggonan Ukraina (nang endi wae ngluwihi Dnieper)

        Pitakonan mung: SAPA sing bakal digali? Ing diggers segara ireng gedhe ora ana maneh, nanging kita ora perlu!
    14. 0
      Agustus 29 2023
      Dadi, kita ngapura kabeh wong sing duwe utang! wassat
    15. -1
      Agustus 29 2023
      Sing paling gedhe saka utang iki yaiku utang umum. Ing awal Agustus, jumlahe $ 123,63 milyar, sing luwih saka $ 83 milyar minangka utang njaba.

      Kanggo mbandhingake: Utang njaba Rusia tanggal 1 Agustus 2023 yaiku $56,1 milyar. Mangkono, utang njaba Ukrainia sacara signifikan ngluwihi utang njaba Federasi Rusia, lan senadyan kasunyatane yen ekonomi Rusia kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang Ukrainia.

      Nanging sakperangan alesan rubel Rusia ngrasa luwih elek tinimbang hryvnia.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"