Lagu angsa kaliber sparrow?

138
Lagu angsa kaliber sparrow?

Ayo diringkes. Sajrone CBO, konsep pertempuran anyar dilahirake, sing, meh langsung, dheweke wiwit nemokake sarana "pro" lan "kontra". Panggunaan massive saka cilik (dibandhingake karo pesawat) UAVs nelpon menyang pitakonan efektifitas saka nggunakake rudal anti-pesawat. Sabenere amarga tingkat geni sistem pertahanan udara minangka perkara sing kondisional.

Kajaba iku, ukuran cilik saka UAV ndadekake ora mung mokal, nanging malah inexpedient, nggunakake Komplek kayata S-300/400 ing wong. Lan iki, maneh, ora kanggo sebutno jumlah UAV sing bisa diluncurake ing target ing wilayah liyane. Cukup kanggo ngelingi ombak "Shaheds" sing mabur menyang kutha-kutha Ukrainia, lan dadi cetha yen ora kabeh sistem pertahanan udara bisa nahan.



Lan ing kahanan kaya mengkono, MZA katon ing pemandangan, artileri anti-pesawat cilik kaliber, kang dadi pemain lengkap.

Kajaba iku, dumadakan penerbangan wiwit nandhang karusakan saka jinis pertahanan udara iki. Loro-lorone kita lan Ukrainia, amarga pesawat sing digerakake dening rudal anti-pesawat menyang papan sing kurang dadi obyek sing paling cedhak karo MZA.

Pesawat, helikopter, rudal (subsonik), UAV - ora kaya rudal SAM sing paling pinter, proyektil kasebut bodho lan ora peduli sapa sing kena. Ora reverence, nanging banget efektif ing kaping. Dadi peran nyata MZA ing acara ing Ukraina minangka crita sing durung ditulis.

Nanging bubar (miturut sajarah standar) artileri anti-pesawat praktis dihukum mundur ...

Iki kedadeyan ing 50-60s abad pungkasan, nalika pesawat wiwit mabur kanthi cepet lan dhuwur banget. Lan dadi cetha yen malah bedhil anti-pesawat paling kuat 130-mm KS-30 lan 100-mm KS-19 kanggo kita, 90-mm M2 lan 120-mm M1 kanggo Amerika mung ora bisa duwe efek sing tepat ing pesawat. Ora kurang akurasi utawa tingkat geni.


Gun anti-pesawat KS-30

Lan bedhil anti-pesawat ing endi wae wiwit diganti dening sistem rudal anti-pesawat.


Bener, manuk walet pisanan mabur saka Vietnam. Ing ngisor iki kedadeyan: rudal anti-pesawat (alami, Soviet S-75) ngluncurake Phantom Amerika saka papan sing dhuwur, nanging pesawat cilik diserang saka artileri kaliber cilik. Ya, yen sistem Soviet, sing salinan Cina ora beda-beda ing jangkoan lan dhuwur, nanging padha duwe tingkat geni lan nomer akeh barel. Cathetan - murah. Lan chirps murah iki ditembak mudhun ora kurang Phantoms saka roket formidable.

Nanging - apa bedane yen asil penting?

Masterpiece saka engineering Soviet ZSU-23-4 "Shilka", ing nalisir, ing perang 1973 karo sapu baja kesapu pesawat Israel metu saka sawetara ZSU, kanggo medium Heights ngendi iku bisa kanggo nggarap pluru. Dhuwur cilik tetep ana ing mburi "Shilki".


Cetha yen angel njupuk pesawat Shilke kanthi kacepetan dhuwur, nanging bisa uga. Miturut sawetara sumber, ing taun 1973, penembak anti-pesawat Mesir lan Siria ditembak saka 30 nganti 40 pesawat Angkatan Udara Israel karo Shilka. Mbok, mbok menawa - saiki ora ana gunane kanggo ngetung maneh.

Nanging sanajan "Shilki" mung psikologis gaman, kang terlantar pesawat Israel luwih, ing impact saka pluru, uga bisa metu cukup apik kanggo dhewe. Ana siji nuansa ing kene - ora sampurna sistem penyelamat. Ya, roket sing nyerang mesin ing dhuwur 3-5 km ora nyenengake, nanging sampeyan bisa nylametake dhewe. Nanging nalika udan cangkang kenek pesawat ing dhuwur watara kilometer lan ngisor, iku luwih angel.

Ing kene, keuntungan saka MZA dadi jelas: murah amunisi, ora ana praktis "zona mati", mobilitas, lan minangka bonus (banget migunani, Mujahidin Afghan ora bakal ngidini sampeyan ngapusi) - kamungkinan nggunakake ing target lemah.


Kajaba iku, Shilka lan versi ZU-23-2 sing disederhanakake isih relevan: jarak tembak yaiku 2,5 km lan dhuwuré 1,5 km kanthi tingkat geni 4 putaran saben menit (000 kanggo ZU-2-000 ) nggawe sistem cukup cocok kanggo digunakake ing kahanan modern. Mangkene: dudu mahakarya, nanging ora ana sing mbantah efektifitas pertempuran. Mulane, "Shilka" lan "Zushki" ing Ukraina digunakake ing loro-lorone saka ngarep.

Ya, ing USSR padha ngerti carane nggawe masterpieces ...

Kepiye babagan iki?

Iki padha harder lan luwih gampang ing wektu sing padha. Ing Amerika Serikat, dheweke ngandelake pesawat lan sistem pertahanan udara (ing urutan kasebut), siji-sijine sistem pertahanan udara artileri wiwitane yaiku pesawat Vulkan 20-mm laras enem, sing digawe ing versi ditarik saka M167, dhewe- propelled ing sasis M113 (ZSU M163) lan diwènèhaké ing kapal.


Ora, Vulkan apik, tingkat geni nganti 6 puteran saben menit lan jarak nganti telung kilometer ndadekake sistem pertempuran cedhak sing ora nyenengake. Lan ing taun 000, wong Israel, kanthi bantuan Vulcan, nembak wong Siria. Nanging uga akeh kekurangane.

Nanging ing umum, meh kabeh donya lenggah ing produk saka perusahaan Swiss Oerlikon.


Wong tuku siap-digawe, wong nggawe dhewe ing basis saka Oerlikon. Kulawarga bedhil 20-mm diwiwiti kanthi model HS, sing banjur nampa jeneng GAI-CO, Jerman nggawe Rh-202 adhedhasar, Norwegia FK20-2 lan liya-liyane. Kabeh iki minangka bedhil, jarak tembak saka 1 nganti 3 km.

Kulawarga GDF 35mm luwih menarik amarga ngidini sampeyan nggayuh target kanthi jarak nganti 4 km.


Lan ing perang, GDF mbuktekaken cukup apik, iku saka instalasi iki sing gunners anti-pesawat Argentina dihukum loro Harrier Inggris ing perang kanggo Falklands. GDF-002 dadi platform kanggo Gepard Jerman, Tipe Jepang 87, Tipe Cina 90, lan Korkut Turki.

Versi enem laras senapan 35-mm Swiss digunakake ing sistem pertahanan udara Jerman Skyshield lan MANTIS.


Sistem iki kompatibel karo saben liyane, stasioner lan, miturut, digunakake kanggo nimbali obyek stasioner (contone, airfields).

Bofors (Swedia). Uga trendsetter ing kaliber 40 mm.


Saka super autocannon L/60, kang perang setengah donya ing Perang Donya II, kanggo turunane L/70, murub 12 km ing kacepetan 240 babak saben menit. Uga sistem banget populer ing donya.

Nanging, iku worth kang lagi nyimak sing, ing umum, MZA wiwit pindhah menyang kaliber 30-mm.

Ceko (uga cukup sukses minangka tukang bedhil) nggawe M53/59 Praha ZSU, meriam kembar 30 mm kanthi jarak tembak 3 km lan tingkat geni 200 puteran saben menit kanthi rong barel.


Produk kasebut arang banget kuna, nanging isih ana ing sawetara tentara ing Eropa lan Timur Tengah.

Yunani "mung kanggo awake dhewe" digawe 30-mm coaxial gun "Artemis-30". Jarak tembak nganti 8 km, tingkat geni 800 puteran saben menit.

Prancis bisa duwe rong sistem: ZSU AMX-30DCA 30-mm, meriam 30-mm kembar ing sasis tank AMX-30 lan 20-mm gun anti-pesawat 53T2 "Tarask" karo sawetara nganti 6 km lan tingkat geni liwat 700 babak saben menit.


Umumé, meh kabeh negara ing donya duwe artileri anti-pesawat kaliber cilik ing layanan karo tentara. Pitakonan mung kepiye carane ndeleng aplikasi kasebut. Dina iki ing Ukraina menehi jawaban kanggo akeh pitakonan.

Saben dina ana liyane lan liyane gol kanggo MZA.

Nanging ana uga produk modernitas, hibrida ZSU lan sistem pertahanan udara - ZRPK. Sistem rudal lan bedhil anti-pesawat wis dadi produk ing abad kaping 21, sanajan unit pisanan muncul ing abad pungkasan. Lan iku maneh Komplek Soviet Tunguska.


Kombinasi rudal jarak cendhak sing cilik nanging cepet lan meriam otomatis sing ditembakake kanthi cepet, ing ngendi rong radar dioperasikake, target sing dideteksi pisanan, sing kapindho diiringi lan madhangi sing dideteksi.

Tunguska dadi masterpiece lan enggal dadi favorit saka tanker, amarga bisa nutupi kolom ing Maret karo efficiency banget prayoga. bedhil 30-mm duwe tingkat geni nganti 5 puteran saben menit karo loro barel ing kadohan nganti 000 km, pluru mabur ing kadohan nganti 3 km lan ing dhuwur nganti 8 km.

Tahap pangembangan sabanjure ing roda yaiku Pantsir, sing uga nggawa rong radar lan rong bedhil mesin 30-mm, nanging luwih akeh rudal (12 potongan) lan luwih maju (nganti 20 km, dhuwure 15 km). .


Ing liyane donya, ZRPK piye wae ora bisa.

China duwe dhewe. ZRPK Toure 95, bagean artileri sing disalin saka ZSU SIDAM-25 Italia, lan radar lan pluru duweke dhewe.


Ing Polandia, padha nggambarake soko sing padha disebut ZUR-23-2S. Iki umume bedhil semi-otomatis, loro MANPADS Strela-2M padha ngaco menyang ZU-23-2. Lan uga ana "modernisasi", nalika wis ana ing abad kaping 21 kanthi jeneng ZUR-23-2KG. Nanging tinimbang Strela, dheweke nggunakake MANPADS "domestik" "Thunder". Nanging yen sampeyan nganggep yen "Thunder" minangka salinan saka "Jarum", mula angel diarani nggawe iki Polandia.

Ana uga prototipe Serbia MANPADS. Disebut PASARS-16 "Terminator".


Ing sasis truk waja, bedhil Bofors L / 70 sing padha, sistem panuntun optik lan rong rudal dipasang - MANPADS Mistral Prancis, MANPADS Igla Rusia utawa RLN-1С Serbia, digawe kanthi basis udara-to-air Soviet. misil »R-13. Nanging iki minangka prototipe, lan apa bakal dadi produksi isih durung dingerteni.

Yaiku, umume, sawetara sing bisa menehi kemewahan ing bentuk sistem pertahanan udara. Sauntara kuwi, perang udhara ing Ukraina lan Rusia nuduhake manawa drone, drone-kamikaze, rodok olo kanggo cruise lan rudal taktis ing syarat-syarat daya daya lan jangkoan, duwe kauntungan ing siluman, penetrating ngendi pluru tenan ora tekan.

Lan UAV kasebut ing mangsa ngarep bakal dilebokake ing kabeh negara sing bisa ngasilake. Lan sing ora bisa nggawe produksi bakal tuku. Ing Iran padha.

Ya, komplek taktis HIMARS lan Iskander kita wis nuduhake carane efektif nggayuh target. Nanging Lancets, sing ngrusak peralatan Angkatan Bersenjata Ukraina, nuduhake carane bisa ditindakake kanthi efektif ora mung kanthi militer, nanging uga finansial.

Nembak Hymars ing tank sing kapisah pancen bodho. Bukak "Iskander" ing BMP - banget. Nanging "Lancet" sing murah lan prasaja bisa ngatasi iki. Lan biaya, sing penting, puluhan, yen ora atusan kaping luwih murah tinimbang target sing dituju. Lan misil sing bisa nurunake dheweke.

Perang ora mung babagan dhuwit. Iki dhuwit gedhe.

Lan song swan saka kaliber cilik, bisa uga ora mung muni, kita isih bisa krungu hymns ing muji artileri anti-pesawat cilik kaliber, kang bakal dadi tameng marang wedhus saka pembunuh tanpa awak.

Lan ing kene, mesthine, aku pengin mikir manawa biro desain kita kerja keras lan apik kanggo nggawe sistem artileri sing bisa nglawan drone. Contone, karo wong-wong sing ngunjungi Moscow City saben wengi.

Bubar, kita dadi tuan rumah pameran liyane prestasi industri militer "Tentara-2023". Where, yen ora ana, iku bisa lan perlu kanggo nggoleki kabeh anyar? Solusi terobosan sesuk, inovasi paling anyar, kabeh liya?

Punika paling anyar ngalami wojo mobil "Spartak", bersenjata karo 57-mm gun otomatis SAZP-57.


Oke, kita ndeleng truk telung poros lapis baja. Bisa uga truk lapis baja sing apik. Nanging dudu wong sing narik mripat, nanging sing ana ing mburi. Lan ing mburi, nyuwun pangapunten, ana nilai sejarah: meriam S-57 60 mm, sing diluncurake ing taun 1950. Sing, ing asas, ora model lawas, mung bab 70 taun. Nanging dheweke uga perang ing Korea, ditembak mudhun pesawat Amérika.

Ketoke, dheweke nggawe luwih saka cukup S-60 ing wektune, lan ora kabeh mau didol menyang tentara negara maju kaya Bangladesh, Kongo, Zaire lan Angola. Senapan iku mahakarya, ya, saiki, yen kena, bakal ngethok buntut helikopter apa wae kanthi proyektil, lan mesin bakal keselak hadiah kasebut.

Lan sawetara cukup - nganti 6 meter, lan projectile mbalang ing dhuwur 000, nanging pitakonan: apa kanggo ngarahake? Miturut radar? Kocak. Panuntun pesawat kanggo S-5 ana ing tingkat 000s, lan iku tetep padha. Paling apik, miturut kompleks instrumen radio RPK-60, yen ditemokake ing gudang panyimpenan. Lha, laju genine 50 puteran saben menit ya kaya-kaya.

S-60 minangka bedhil sing apik; Grabin ora nggawe sing ala. Lan dihargai ing jagad iki, ing endi wae diseret. Pejuang ISIS nginstal S-60 ing truk. Prajurit Siria nindakké sing padha.


Angkatan Bersenjata Ukraina mbangun sawetara rolas MT-LB kanthi S-60 ing waja. Nanging ing "Motolab" apa padha mung ora shove, iku umume conveyor unik. Lan wong Armenia nginstal S-60 ing MT-LB.


Gun, aku mbaleni, apik banget, sanajan sawise 70 taun. Masalah utama yaiku kekurangan amunisi modern lan tingkat geni sing normal. Kanggo autocannon anti-pesawat modern, iki kritis.

Babagan projectiles. Ora ana sangsi sing S-60s bakal murub cangkang dibusak saka panyimpenan. Iku mung sing ora ono teka saka karo anyar, kita wis ora duwe kaliber 57-mm ing layanan kanggo dangu.

Ing 2017, ana informasi manawa Asosiasi Produksi Mulai Protsenko (ZATO Zarechny, Wilayah Penza) saka perusahaan negara Rosatom nguwasani produksi cangkang 57-mm kanggo kompleks artileri anti-pesawat Rusia Derivation. Cangkang kasebut bakal diprodhuksi nganggo sekring sing bisa diprogram lan kontak jarak jauh. Nanging ora ana data babagan carane "proses wis ilang" lan apa cangkang kasebut bisa digunakake ing S-60.

Cetha yen S-60 wis kuna banget ing babagan cangkang lan tuntunan. Lan sampeyan bisa nggawe produk krasan, lan sampeyan bisa njupuk saka wong-wong mau karo geni langsung, lan efek iki bakal, nanging njupuk mudhun. drone – iki ora mungkin.

Liyane "baru". Saka Asosiasi Produksi Tulamashzavod, asosiasi sing dihormati ing jagad senjata.
Iki diarani ZU-23AE.


Akeh media kanthi bungah ngandhani apa cara perjuangan sing kuat, sanajan umure 70 taun. Karo sapa, Nanging, iku kudu perang, sakperangan alesan ora ana siji kasebut.

Miturut pabrikan, telung ZU-23AE bisa diselehake ing jarak 100 meter saka saben liyane, lan siji operator bisa ngontrol kabeh telung ZU-XNUMXAE ing wektu sing padha. Sing, loro panginstalan bakal njupuk ngendi operator karo TCTerms memori anjog.

Operator kasebut dilengkapi banget: dheweke duwe mesin pelacak target lan unit panuntun sing modern. Optik, kanthi kamera televisi, imager termal lan laser rangefinder. Wah, mewah ta?

Nanging manungsa waé! Tingkat geni wis suda saka 2000 dadi 500 puteran saben menit! Kaya sing ditulis ing salah sawijining media - "Supaya nylametake cangkang." Lan loro mode geni anyar wis ngenalaken: siji lan loro nembak.

Nyimpen cangkang larang anyar - yaiku, sing SD karo wektu detonasi sing bisa diprogram - iku soko.

Ternyata kaya biasane - kita nulis nganggo tangan siji, lan nyabrang karo tangan liyane. Dheweke menehi operator enem barel jarak 200 meter, menehi pemandangan modern lan nyuda tingkat geni, salah sawijining ciri sing paling penting. Enem barel sing bisa nembak 1500 lawan loro sing bisa murub 2. Dadi kaya apa?

Ya, katon apik banget. Wong bodho Amerika corak pamblokiran enem barel supaya remet metu tingkat maksimum geni, lan ing Rusia bakal klik siji. Kerang, sampeyan ngerti, biaya dhuwit ...

Umumé, dadi alignment sing aneh banget.

Ing donya, ngendi padha ngerti sing kaping anyar wis teka, lagi aduk lan miwiti kanggo nindakake soko ing syarat-syarat nimbali marang UAVs. Nanging kanggo nindakake soko iku kanggo berkembang soko anyar, iku ora?

Kanggo nelpon rattletrap karo meriam / meriam 70/60-taun-lawas pembangunan anyar ora anyar. Iku lawas sing dicet apik. Lan apa perlu kanggo pass mati bedhil minangka pembangunan anyar, kang tangan Vasily Gavrilovich Grabin isih elinga ing trunks sing, aku wong ora ngerti.

Ya, "Zushki" sing dikontrol remot kanthi ngeklik siji utawa ngethok rong cangkang sekaligus minangka karya.

Ya, ZU-23-2 minangka senjata sing wis dadi sejarah. Dadi apik banget sing atusan kreta saka truk pickup Toyota menyang truk karo bedhil laras pindho Soviet ing mburi isih cepet-cepet ngliwati expanses saka Timur Tengah lan Persia.


"Zushka" ing mburi, siji bisa ngomong, wis klasik. Senadyan kasunyatan sing diadopsi ing 1960. Sepuluh taun sawise anyar kita liyane, S-60.

Ana uga ZU-23-2 ing Angkatan Bersenjata Ukraina. Alami, ing Ukraina, akeh instalasi disimpen ing gudang. Lan ing 2017, Ukrainians bisa miwiti gawé loro barel lan amunisi kanggo wong-wong mau. Lan saiki dheweke nggunakake kanthi kuat lan utama. Nanging wong Ukrainia, umume, ora duwe papan kanggo pindhah.

Apa kita butuh "warta" kaya ngono?

Inggih, tong minyak ZU-23-2 mesthi diprodhuksi, ora ana masalah. Kanggo trunks kanggo S-60, aku ora yakin, Krasmash, sing ngasilake ZU-57-2, saiki bakal nindakake tugas sing rada beda. Senajan alam defensif, nanging minangka bagéan saka Roskosmos.

Iku angel ngerti regane produk krasan adhedhasar bedhil pitung puluh taun. Mungkin kita mung kudu ngosongake gudang, bisa uga angel ngomong apa pertimbangan liyane, kajaba murahe "kerajinan lutut".

Nanging ing umum, peti mati mbukak banget prasaja.

Kita ora butuh militan ISIS lan Mujahidin krasan iki. Iku wis dadi cetha lan dingerteni yen UAV sing bisa nyilem saka langit lan numpes tank wis diwenehi sing ora bisa mecat. Luwih tepat, sampeyan bisa nyikat, nanging kanthi bantuan tong minyak kanthi cepet.

Sawetara kerajinan bisa diluncurake dadi seri. Ya, paling ora kanggo mbongkar industri lan njupuk saham cangkang 23-mm.

Nanging ing negara kita ana ewu barel modern kaliber 30-mm modern karo amunisi modern. Barel siji, laras pindho, enem laras. Kanggo sing ana sistem kontrol modern karo radar sing bisa ndeteksi UAV lan ngarahake trunks ing. Lan sing penting - ana cangkang kanthi sekring sing bisa diprogram. Sekring kasebut dipasang kanthi nggunakake cincin induktif nalika projectile ninggalake moncong.

Iki pancene bisa nglindhungi personel, peralatan, lan obyek saka UAV. Senjata modern, dudu sampah krasan. Kuwi sing kudu diupayakake, dudu ngosongake gudang kanthi peralatan lawas.

Sanajan, mesthi, yen kosongake gudang lan produksi massal produk krasan saka bedhil lawas bakal bisa nambah produksi bedhil 30-mm modern kanggo PDO (pertahanan anti-drone) - Aku setuju manawa iki bisa ditindakake. minangka pamindhahan sauntara.
Siji-sijine keprigelan yaiku kita ora duwe apa-apa sing luwih permanen tinimbang sementara. Lan kanggo dangu kanggo ketemu drones mungsuh bakal padha S-60, ZU-23-2 lan wong karo teropong.

Nanging aku mbaleni - kita duwe ruang kanggo pindhah menyang arah iki.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

138 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    Agustus 30 2023
    Matur nuwun kanggo artikel kasebut, nanging apa radar sistem kasebut (mza) bisa ndeteksi / nglacak UAV ukuran cilik ??? Aku ora weruh nembak nggunakake Shilka ing pinggiran ...
    1. + 20
      Agustus 30 2023
      Senjata 70/60 taun ora anyar. Iku lawas sing dicet apik.
      Ingkang utama yaiku kerjane! Sujud ing Grabin!
      1. +2
        Agustus 30 2023
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Sujud ing Grabin!

        Aku setuju, kok ora sujud marang Gyazev lan Shipunov. Dheweke uga duwe warisan sing pantes, mung ora ana sing ngerti babagan amunisi lan alat bantu mobilitas: GSh - 23 - 6, contone.
        Yen Yunani bisa lunga adoh:
        Yunani "mung kanggo awake dhewe" digawe 30-mm coaxial gun "Artemis-30". Jarak tembak nganti 8 km, tingkat geni 800 puteran saben menit.
        , banjur kita bisa nyenyet awake dhewe?
      2. Komentar wis dibusak.
    2. + 38
      Agustus 30 2023
      Kutipan: Vladimir80
      Matur nuwun kanggo artikel kasebut

      Menarik, nanging kanggo apa sampeyan ngucapke matur nuwun marang penulis? Sawise akeh kesalahan lan "narik manuk hantu ing ndonya" aku duwe kesan negatif banget. negatif
      Kutipan: Vladimir80
      Radar sistem kasebut (mza) bisa ndeteksi / nelusuri UAV ukuran cilik ???

      Kanthi kangelan gedhe, lan akeh gumantung ing jinis tartamtu saka apparatus (EPR sawijining) lan dhuwur pesawat. Kanggo deteksi drone kompak, OLS pasif kanthi saluran pencitraan termal luwih cocog.
      Kutipan: Vladimir80
      Aku ora weruh nembak nggunakake Shilka ing pinggiran ...

      Komplek radar-instrumen saka panuntun dhumateng bedhil RPK-2 saka non-modernisasi "Shilka" dibangun ing piranti electrovacuum punika Stone Age. Banget sawetara mesin digawa menyang tingkat ZSU-23-4M4 "Shilka-M4", lan liyane, RF Departemen Pertahanan ora wareg karo rasio rega-kualitas saka ZSU nganyari. Nanging, ing tahap wiwitan, Shilki SVO digunakake dening kita, nanging umume, ora kanggo tujuan sing dituju, nanging kanggo dhukungan geni saka unit lemah.
      Muga-muga kegilaan saiki bakal mandheg, lan aku bakal duwe kesempatan kanggo mriksa panggunaan tempur pertahanan udara militer Rusia.
      1. + 12
        Agustus 30 2023
        Dadi aku ora bisa ngerti rasa seneng sing nggegirisi saka macem-macem wong awam, apa sing ana ing TV, apa sing ana ing pers.
      2. + 13
        Agustus 30 2023
        lan aku bakal duwe kesempatan kanggo mriksa panggunaan tempur pertahanan udara militer Rusia.
        Aku wis ngenteni suwe. Iku tansah menarik kanggo ngerti pendapat saka penulis wewenang ing masalah iki.
      3. +4
        Agustus 30 2023
        Kutipan saka Bongo.
        Muga-muga kegilaan iki bakal mandheg.

        )))
        Kita ngenteni edisi sabanjure peta Cina.

        Minangka kanggo nimbali udhara - nimbali udhara, misale jek, ora menehi apa-apa anyar, diganti emphasis ing pangembangan SHORAD paling. Laser, modul karo bedhil mesin, karo 40mm peluncur granat karo programmable detonation, karo bedhil cahya maneh karo programmable detonation, sistem pertahanan udhara simplified, RS koreksi laser, MANPADS conventional ing kendaraan. Kanggo wong Ukrainia, iki katon, nanging rada alon, Federasi Rusia ora weruh sing anyar.

        Liyane bab iku sajarah Ukrainia wis dadi test kanggo pertahanan udara Soviet paling apik ing donya, lan ing loro-lorone. Bisa uga menarik ing kene, nanging meh ora ana sing kepengin ngerti.
      4. +4
        Agustus 30 2023
        hi
        Menarik, nanging kanggo apa sampeyan ngucapke matur nuwun marang penulis? Sawise akeh kesalahan lan "narik manuk hantu ing ndonya" aku duwe kesan negatif banget

        Inggih ... kadosta, contone, "Mantis enem laras" ora bisa nanging bungah ngguyu , lan gagasan sing "meh kabeh donya lenggah ing produk saka perusahaan Swiss Oerlikon" ora bisa nanging gumun! ngguyu Lan luwih ing teks.
        Seneng banget lan kaget ing siji postingan.. nglirik

        Lan apa sing kudu ditindakake para pamaca nalika luwih saka setaun sawetara penulis durung "incited" nulis artikel babagan mbandhingake counter-RAM pendekatan Jerman kanthi 35 mm AHEAD ing Mantis lan Amerika kanthi 20 mm Centurion? Nyuwun

        Miturut SABJ.
        Paling anyar, Gr. Marchenko / Mokrenko menehi wacana babagan buntu 23 mm, malah karo AHEAD lan reasonableness saka AHEAD karo 30 mm. Ing artikel iki - retelling singkat karo tambahan. pikirane babagan ora sampurna MZA, Grabin, lsp.
        Kesimpulan babagan 30 * 165 mm AHEAD minangka pilihan sing cukup, kanthi cara kasebut, ora jelas, adhedhasar kabutuhan kompleks "deteksi, target lan kenek". Lan kita bisa nggawe massal Komplek kuwi ing 30 mm?
        Dadi, mbokmenawa, kanggo wektu iki, pilihan sing luwih wajar yaiku "kaya Centurion S-RAM, lan misil murah", IMHO, sanajan ing kaliber 23 mm.
      5. -3
        Agustus 31 2023
        apa bakal mandheg

        Inggih,! Aja nglebokake b ekstra, mesthi ora bakal luwih elek yen sampeyan ora ngeja -tsya, -tsya. numpak zzo
        1. -1
          2 September 2023
          yen sampeyan niasili ejaan kanggo -tsya, -tsya. numpak zzo
          ********
          Lan wong iki bakal nglarang aku kanggo nasu.

          Lan umume, ing mangsa perang, nilai "pi" tekan papat, lan kabeh jinis bahan bakar, ing wangun koma lan omong kosong liyane, ora dianggep.
    3. + 10
      Agustus 30 2023
      Ing YouTube ana risak banget menarik saka kahanan karo senjata disebut "Top gagal senjata Rusia modern" - analisis menarik banget. Yen sampeyan ngomong babagan siji perkara, kahanan kasebut ora katon serius, nanging nalika sampeyan miwiti nliti kabeh kahanan kanthi wutuh, rambut ing sirah sampeyan wiwit pindhah saka "prestasi" ...
      1. -2
        Agustus 30 2023
        Apa salahe? Mung perang nyata bisa dipercaya konfirmasi iki utawa konsep. Ana sing dadi ora efektif, ana sing "ditembak". Luwih penting ing kene yaiku kacepetan reaksi kanggo kekurangan sing diidentifikasi, lan ing kene, aku bakal ujar, kabeh cukup apik. Sawetara moped shahid lan lancets worth soko. Wis ana ewonan CR saka macem-macem jinis! dibukak. Ya, lan kanggo drone liyane, drone kita ora adoh, nanging akeh sing ngeluh babagan iki.
        1. ABA
          +1
          1 September 2023
          Luwih penting ing kene yaiku kacepetan reaksi kanggo kekurangan sing diidentifikasi, lan ing kene, aku bakal ujar, kabeh cukup apik.
          Oh!? Aku maca sing ana luwih saka satus tank gundul tanpa remote sensing ing zona NVO, lan siji aktivis ngumpulake dhuwit, pesenan lan dikirim menyang wilayah database. Sanajan, aku ngerti, iki minangka keprihatinan negara, sing duwe pabrik lan lembaga riset sing manggon ing babagan iki.
          Dadi negara dhewe ora gatel, utamane amarga jenderal jutawan njamin kabeh wong yen tentara duwe kabeh! Kaya ing Yunani.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. 1z1
        0
        3 September 2023
        "Senjata Rusia modern paling gagal"

        Aku mung nonton loro bagean dina iki lan ...
        rambute wiwit obah
        ora mung ing sirah nanging ing kabeh panggonan sabab.
    4. -2
      Agustus 30 2023
      Inggih, sepisanan, kita nyoba ZSU37-2 bali ing jaman Soviet, sanajan ora dadi produksi, lan uga diadopsi dening ZSU 57-2, kang nuduhake dhewe ing Suriah padha saka sisih paling apik.
      1. Komentar wis dibusak.
  2. + 30
    Agustus 30 2023
    Ora suwe bakal ana pangerten manawa nglawan umume drone, cara sing paling efektif yaiku kembar / quads kanthi kaliber 5,6-5,45 kanthi peluru sing pecah ing penerbangan. Bebek ora ditembak nganggo peluru, bebek ditembak karo ditembak. Miturut cara, cangkang shotgun canister 20 mm uga bisa efektif banget, utamane yen sampeyan ngganti pasokan kartrid kanthi jarak bukaan wadah sing beda.
    1. + 12
      Agustus 30 2023
      pecahan lawas sing apik. ya
      Teks komentar cendhak banget. ya wis.
      1. +6
        Agustus 30 2023
        shrapnel lawas apik

        Shrapnel apik nglawan infantri - kabeh serpihan, sanajan mabur menyang zenith, bakal tetep tiba ing lemah - yen ora lara, dheweke bakal wedi. Ing udhara, kita bakal entuk bal saka unsur ngrusak, efektifitas kang, nalika kasebar liwat sawetara meter, bakal cenderung kanggo nul - matématika murni. Nanging unsur ngrusak mabur ing arah siji duwe kesempatan, supaya ana peluru ditembak lan pecah. Pancen, Finns duwe cangkang saka panah - 30 mm lan saben kira-kira siji setengah ewu jarum kanthi stabilisator - nggawe kerucut karusakan sing efektif ing bagean sing dawane udakara 50 meter - padha digunakake ing kapal Coast Guard, nanging ora ana apa-apa. wis krungu babagan amunisi iki akhir-akhir iki. Lan prau duralumin pancen malih dadi colander

        Ing kene, minangka solusi sing wis siap kanggo 12 gauge - saka bedhil pump-action sing apik, sampeyan bisa njupuk drone ANY sing kaya ngono, sampeyan mung butuh pamburu Yakut.
        1. +2
          Agustus 30 2023
          Kutipan: Leader_Barmaleev
          Pancen, Finns duwe cangkang saka panah - 30 mm lan saben kira-kira siji setengah ewu jarum kanthi stabilisator - nggawe kerucut karusakan sing efektif ing bagean sing dawane udakara 50 meter - padha digunakake ing kapal Coast Guard, nanging ora ana apa-apa. wis krungu babagan amunisi iki akhir-akhir iki.

          unsur striking iki disebut "flachette", kita kudu kaliber 152 mm nang endi wae ing warehouses, malah ana soko saka amunisi aviation. A bab elek, mbokmenawa, dilarang dening Konvensi Internasional.
          1. +1
            Agustus 31 2023
            Ora dilarang. Uga kasedhiya ing kaliber 122. Lawas karo introduksi saka waja. Iku ora efektif nglawan infanteri sing digali, ora masuk akal marang teknologi. Nglawan kavaleri - sing paling :) Nglawan drone - mbok menawa sampeyan kudu nyoba.
          2. 0
            November 25 2023
            Wis digunakake ing SVO. Padha nuduhake pejuang karo siji flechette macet ing helm.
        2. Komentar wis dibusak.
    2. +5
      Agustus 30 2023
      Kutipan: Leader_Barmaleev
      percikan api / quads kanthi kaliber 5,6-5,45 kanthi peluru pecahan nalika mabur

      Proyeksi murni. Kita ora bisa nggawe cangkang massal kanthi sekring jarak jauh kanggo MZA, peluru apa sing ana. Alesane iku banal - ora ana nyatane industri mikroelektronik. Ya, sanajan ing Kulon, peluru sing dipandu eksperimen mung kaliber gedhe, kanthi konsep dirancang kanggo njupuk penembak jitu, lan sanajan ing fantasi paling liar, ora ana sing ngrencanakake nembak, amarga, sepisanan, bakal larang banget, lan nomer loro. , iku mung mbantah akal sehat. Napa pager taman kanthi kaliber cilik, nembak mayuta-yuta peluru sing diisi nano sing larang, nalika sampeyan bisa nggawe kabeh luwih gampang lan luwih murah, umpamane, peluncur granat MANPADS cilik kanggo jarak efektif maksimal rong atus meter (mung ora nyata kanggo sok dong mirsani mbengung luwih), karo unit kontrol relatif prasaja ala laser Trail, lan karo Penny mbatalake diaktifake shrapnel warhead. Ing kene, kanthi teknologi, ora ana masalah kanggo kita saiki, ing dimensi kasebut kabeh wis dikuasai wiwit jaman Soviet.
      1. +4
        Agustus 30 2023

        Kabeh anyar uga lali lawas. Peluru iki umure satus taun nalika nedha awan lan ditinggal ing siji wektu, amarga ora ana target sing cocog. Saiki padha duwe.
        1. 0
          Agustus 30 2023
          Kutipan: Leader_Barmaleev
          Peluru iki umure satus taun lan ditinggal siji wektu amarga ora ana target sing cocog. Saiki wis katon.

          Ora cara kita, temenan (kita duwe sarana apik dhewe), lan dudu cara Australia, sanajan cara Australia dudu duweke:

          Pasukan angkatan laut kita cukup wareg karo sistem adhedhasar GSh - 30 - 6 (EMNIP).
      2. +1
        Agustus 31 2023
        liwat
        Peluncur granat MANPADS sampeyan ewonan luwih larang tinimbang senapan mesin kanthi peluru. Njupuk menyang akun kasunyatan sing copters bisa ndeleng ing cuaca apik kanggo sawetara kilometer, lan munggah kanggo kilometer, utawa malah luwih, efek saka rudal iki bakal nul. Aku kanggo peluru! Mung ing pasangan karo millimeter-gelombang radar
        1. 0
          Agustus 31 2023
          Kutipan saka futurohunter
          Peluncur granat MANPADS sampeyan ewonan luwih larang tinimbang senapan mesin kanthi peluru.

          Miturut prakiraanku, telu nganti kaping papat luwih larang tinimbang mung senapan mesin. Lan senapan mesin + mini radar luwih murah satus. Lan incomparably luwih efisien. Babagan iki ing pungkasan.
          Khusus ing angka, visi konseptual lan kabeneran ekonomi:
          1) Peluncur grenade ala Aglen utawa Fly ing pasar biaya kurang saka sewu dolar, lan biaya produksi alamiah kaping pirang-pirang luwih murah, i.e. ing kapasitas padha kita gawé grenade launcher anyar, karo komunikasi lan kontrol Unit ditempelake ing granat shrapnel. Ayo peluncur granat anyar (tanpa mesin sing dipasang ing pundhak kanthi sistem pandhuan) regane 2000 ewu dolar. Apa regane murah, amarga Cornet regane kira-kira satus ewu, lan roket regane rong puluh ewu? Deleng item 2.
          2) Sawise mikir, aku ngirim dalan laser menyang neraka (bebarengan karo napsu exorbitant saka KBP). Bodho kita ngumpulake kabeh sistem kontrol (kalebu kontrol rudder lan detonasi remot) ing komponen drone FPV (ing teori, resistance kanggo perang elektronik ora dibutuhake). Drone FPV tempur biaya saka $500 ing pasar, imager termal karo rangefinder terpadu biaya saka $500, plus liyane $500 kanggo papan komputer lan piranti lunak.
          Secara total, tikel biaya produksi lan kickbacks, sistem iki bakal biaya konsumen sepuluh ewu dolar, kalebu biaya dijupuk saka papat kanggo limang ewu dolar. Lan iki miturut prakiraan paling pesimis, ing teori, rega tembakan bisa uga bisa dibandhingake karo drone, amarga ora ana video, nanging ana sistem reaktif, plus lan minus.
          Kutipan saka futurohunter
          Njupuk menyang akun kasunyatan sing copters bisa ndeleng ing cuaca apik kanggo sawetara kilometer, lan munggah kanggo kilometer, utawa malah luwih, efek saka rudal iki bakal nul.

          1) Near-nol bakal dadi bedhil mesin sing ora ana gunane. Kaping pisanan, peluru bakal bodho ora tekan dhuwur kasebut, lan nomer loro, jarak tembak sing efektif bakal kurang saka 300-400 meter. Kanggo peluru bakal mabur nganti kaya kadohan saka katelu saka detik, sajrone wektu drone bakal mindhah sepuluh kanggo rong puluh meter. Kowe arep menyang ngendi? Nanging iki kabeh trifles, apa bab recoil saka bedhil mesin? Nahan bobote, sampeyan bakal mencet kanthi acak, sanajan ing jarak kosong. Lan ora ana radar lan pencitra termal sing bakal ndandani kahanan kasebut. Hukum lan biologi Newton ora bisa diatasi kanthi elektronik.
          Liyane bab punika MANPADS grenade launcher: kene panuntun dhumateng otomatis saka granat shrapnel karo Pundhak-dipasang detonation (ora HE, amarga sekring laser, wangyu, bakal biaya exorbitantly), i.e. kita gampang lan alamiah terus ngarsane ing target, kabeh koreksi ditanggulangi dening komputer. Ora bali.
          Titik utama kabeh gagasan iki ora kanggo njupuk mudhun kabeh sing mabur, nganti lan kalebu stratosfer, lan solusi khusus kanggo masalah tombol NWO (ing loro-lorone) kanggo ngusir serangan drones mikro (aku kalebu lancet). -kaya ing wong-wong mau). Supaya padha, ing asas, ora bisa nggunakake free-mudhun mini-munitions, lan nyerang ing mode kamikaze. Saka dhuwur kilometer, supaya padha nyelehake minangka akeh sing padha seneng, padha ora bakal kenek ngendi wae. Kanthi nindakake iki, kita bakal meksa drone mogok kanthi cepet tuwuh lemak, lan pindhah menyang dhuwur kilometer sing padha utawa luwih dhuwur, amarga bakal dipeksa nggunakake senjata sing dikontrol remot, sing kanthi otomatis nambah bobot / dimensi / rega. drone kanthi urutan gedhene. Sing. kita njaluk persis padha Bayraktar, kang ing kasunyatan saiki nuduhake efektifitas Cologne. Amarga MANPADS/Pantsir/Buk tradisional bisa gampang ngatasi angsa gemuk iki.
        2. Komentar wis dibusak.
  3. + 12
    Agustus 30 2023
    Lagu angsa kaliber sparrow?
    Secara periodik, saiki babagan siji jinis gegaman, banjur babagan liyane, padha ngomong kaya EVERYTHING !!! Banjur dumadakan dadi tanpa dheweke kanthi cara apa wae ...
    1. +3
      Agustus 30 2023
      padha uga ngandika babagan tank))) sing EVERYTHING))
  4. + 10
    Agustus 30 2023
    Ya, katon apik banget. Wong bodho Amerika corak pamblokiran enem barel supaya remet metu tingkat maksimum geni, lan ing Rusia bakal klik siji. Kerang, sampeyan ngerti, biaya dhuwit ...

    - Kita mbela rabi kita: apa dheweke pinter ngedol cangkang kanggo kita?
    Kanggo akeh manajer efektif sing saiki ngatur pertunjukan ing kabeh industri, tembung sing paling penting yaiku LEBIH MURAH! Sawise kabeh, iki tegese kesempatan kanggo nyelehake luwih akeh ing kanthong sampeyan! Mung saiki ora ana maneh wanita sing isih nglairake ...
  5. Eug
    +5
    Agustus 30 2023
    Soko aku ora ngerti kahanan karo ZU-23-2 - Aku elinga yen ing gun pesawat GSh-23-2 ana cut-off, yen aku ora salah, 5 dijupuk saben tong minyak. Nalika kita padha diterangno, luwih isih miss lan raos pangeluaran cangkang. Apa mbaleni cut-off kuwi masalah?
  6. +8
    Agustus 30 2023
    Masalah karo cangkang 23-mm utawa 30-mm yaiku basis teknologi KITA ora bisa nyelehake detonasi sing bisa diprogram kanthi jarak jauh utawa sekring jarak. 57mm larang lan nduweni tingkat geni lan amunisi sing winates. Nanging nalika Shilka dilebokake ing layanan, dheweke duwe pesaing ing bentuk Yenisei kanthi rong bedhil 37 mm. Apa ana gunane kanggo nguripake proyek iki?
    Ya, aku maca ing endi wae manawa AZP-57 lan meriam Derivasi ngobong proyektil sing ora kompatibel.
  7. +7
    Agustus 30 2023
    Mungkin wektu kanggo kita mulihake ZSU-57-2? Meriam 57-mm bakal bisa digunakake sanajan ing BMP, sanajan ing piranti pengamatan tank. ngguyu
  8. +9
    Agustus 30 2023
    Soko babagan Derivation-Air Defense wis suwe ora keprungu. Apa sampeyan malah nggawe cangkang?
    1. -1
      Agustus 30 2023
      Ora krungu, amarga ora ana sing butuh. Iku ora bisa nggawa mudhun operator sadurunge sarana karusakan, lan ora bisa ing pungkasan. KABEH. Kajaba iku, amarga wis diiklanake nganti pirang-pirang taun, dheweke durung bisa nggawe proyektil kanthi detonasi sing bisa diprogram, mula degenerasi desain kasebut uga ora bisa nembak drone.
    2. +7
      Agustus 30 2023
      Kerang wis suwe ditindakake, apa sing kudu ditindakake ing kana. Masalah kasebut ana ing bidang sing beda - ing industri mikroelektronik kita. Luwih, ing sawijining bayi. Malah karo Kripik primitif kanggo banking lan kertu SIM, iku ora bisa kanggo nyedhiyani negara. EMNIP mung ngasilake 2 yuta chip kanggo kertu bank saben taun, kanthi kabutuhan puluhan yuta. Lan menehi kritik dening jumlah ridiculous saka pendanaan kanggo microelectronics, ketoke ing ndhuwur padha mikir sing padha piye wae urip tanpa Derivasi (lan akeh pembangunan janjeni liyane), lan ngluwihi norma, amarga bakal painfully larang kanggo bener nggawé ulang industri microelectronic. Kasunyatan yen kerugian luwih dhuwur amarga impunitas drone, dadi sapa sing ngerti, iki minangka informasi klasifikasi, utamane struktur kerugian.
      1. +1
        Agustus 30 2023
        Setuju banget karo sampeyan. Kaliber 5.45 duwe kisaran "ora" babagan drone. bedhil? Inggih, sepira jarak Saiga bakal njupuk 12 gauge kanggo nabrak bebek? :). Kita duwe masalah, kaya sing sampeyan ujar kanthi bener, ing mikroelektronik: ing sekring dhewe, ing sistem panuntun. Nggawe detonasi remot proyektil ora dadi masalah. Iki minangka teknologi saka awal 40-an abad pungkasan. Masalah iku kita duwe cangkang 57-mm, nanging bakal dirusak yen ana cukup logam ing target. Nglawan drone plastik, IMHO, ora efektif.
        Dadi pilihan kasebut: nggawe sistem multi-laras kanthi tingkat konsumsi geni lan amunisi sing nggumunake, utawa nggawe detonasi remot proyektil nggunakake teknologi sing beda.
        1. +2
          Agustus 30 2023
          "Kaliber 5.45 duwe "ora" ing babagan drone.
          Apa jarak sing sampeyan butuhake?
          Aku bakal nganggep sing luwih saka 400 ora perlu, quadrocopter dijamin ora bakal katon luwih. Nanging aja nganti dheweke nyedhaki - iki perlu.
          Fraksi minangka regangan nganti 100.
          Mulane, aku sijine 6-barel 5,45 karo drive elektrik lan cooling online dipeksa. Supaya cooling ora luwih elek tinimbang ing papan.
          Lan 5,45 - kanggo nambah b / c dibandhingake 7,62.
          1. 0
            Agustus 30 2023
            Ora ana tembakan langsung, buckshot, nanging ora luwih saka 50 meter. Malah senapan otomatis ngrampungake masalah kapal, sistem khusus banget sing mbutuhake mobil amunisi ... Senapan mesin kanthi tingkat geni 3-6 ewu putaran saben menit, njupuk kanthi potongan 30-50 babak, iki shotgun, mung luwih Versatile, nggunakake amunisi standar, kang wagons ngendi wae, kalebu piala lan kemampuan kanggo mencet Doel ing keliling prayoga, uga bisa ing tenaga.
            Sembarang shotgun otomatis bisa nutupi mung mobil kang dipasang lan ora ana liyane. Iki minangka dalan buntu. Kita butuh sistem sing nutupi paling ora benteng pambuka ...
          2. 0
            Agustus 31 2023
            IMHO ana akeh cartridges ing kaliber shitty
        2. 0
          Agustus 30 2023
          Nggawe detonasi remot proyektil ora dadi masalah.


          Iki ora babagan detonasi remot proyektil, nanging babagan detonasi sing diprogram kanthi jarak jauh - nalika wektu (rentang) detonasi proyektil diprogram kanthi jarak jauh nalika proyektil metu saka tong minyak nggunakake programmer khusus.
          1. 0
            Agustus 31 2023
            Iki isih ana ing 52-K. 1939 taun. Programmer miturut POISOT. Aku wis diprogram projectile sadurunge nglebokake menyang tong minyak. Elektromekanika.
            1. -1
              Agustus 31 2023
              Kutipan saka stankow
              Iki isih ana ing 52-K. 1939 taun. Programmer miturut POISOT. Aku wis diprogram projectile sadurunge nglebokake menyang tong minyak. Elektromekanika.

              Masalahe ora karo blaster dhewe, nanging kanthi dimensi. Nggawe blaster sing bisa diprogram kanggo sistem kaliber cilik cukup angel. Ya, lan program 52K ditindakake sadurunge nglebokake projectile menyang tong minyak. Nanging program kudu rampung ing wektu nyata nalika projectile ninggalake tong minyak, lan wektu iki cendhak banget ing asas. Kita ngomong babagan mil detik lan data uga cepet banget.
              1. 0
                1 September 2023
                Data kasebut bisa didandani dening sistem panuntun, yen ngerti lintasan target, bisa ditebak ing ngendi sawise wektu mabur proyektil. Iki milliseconds kanggo kita, wektu iki bakal cukup kanggo komputer kanggo petungan.
        3. Komentar wis dibusak.
  9. +7
    Agustus 30 2023
    Minangka pilihan, sistem multi-laras kaliber 7.62, minangka tapel wates pungkasan, ing ngendi tembok peluru. Lan ngarahake luwih cepet, lan ana ewu amunisi ing instalasi, lan luwih gampang, luwih mobile, operator apa wae!
    1. -1
      Agustus 30 2023
      Lan yen peluru isih ambruk sawise ninggalake tong minyak ...
      1. 0
        Agustus 31 2023
        Sing ora mabur ing ngendi wae ...
        ............................
    2. +1
      Agustus 30 2023
      Kutipan: Vadim S
      Minangka pilihan, sistem multi-laras kaliber 7.62, minangka tapel wates pungkasan, ing ngendi tembok peluru. Lan ngarahake luwih cepet, lan ana ewu amunisi ing instalasi, lan luwih gampang, luwih mobile, operator apa wae!

      Quadruple "Maximov"?
  10. +2
    Agustus 30 2023
    Saka baris pisanan, UAV lan S400, dadi cetha yen penulis iku wong awam persis padha karo direktur Museum Pertahanan Udara ngandika ing TV. Kowe saka ngendi?
  11. + 12
    Agustus 30 2023
    35mm kulawarga GDF

    Versi enem laras senapan 35-mm Swiss digunakake ing sistem pertahanan udara Jerman Skyshield lan MANTIS.

    Sepisanan, bedhil Oerlikon GDF ora digunakake ing sistem Skyshield lan MANTIS, padha nggunakake bedhil Rheinmetall 35/1000 Revolver.
    Kapindho, pistol Revolver Rheinmetall 35/1000 minangka revolver laras siji.


    1. +5
      Agustus 30 2023
      Wong tuku siap-digawe, wong nggawe dhewe ing basis saka Oerlikon. Kulawarga bedhil 20-mm diwiwiti kanthi model HS, sing banjur nampa jeneng GAI-CO, Jerman nggawe Rh-202 adhedhasar, Norwegia FK20-2 lan liya-liyane.

      Rheinmetall Mk 20 Rh-202 Jerman, sing uga digunakake ing FK20-2 Norwegia, adhedhasar pistol Hispano-Suiza 820 L / 85 Prancis, diprodhuksi kanthi lisensi saka Rheinmetall. Oerlikon ora ana hubungane karo perkembangane.
      Miturut cara, model F20 2 mm Prancis uga minangka turunan saka Hispano-Suiza 820 L/85.
    2. +3
      Agustus 30 2023
      Sampeyan luwih dhisik tinimbang aku - aku uga pengin nuduhake kesalahane Penulis. Dheweke mbokmenawa bingung karo kiper - ana 6 barel puteran, nanging kaliber 30 mm.
      1. -1
        Agustus 30 2023
        bingung karo kiper - ana 6 barel puteran, nanging kaliber 30 mm.

        Kiper CIWS duwe pitung barel.

        1. 0
          3 September 2023
          Aku dietung, 6 - saka Thunderbolt ana bedhil, wis 6 barel. Apa padha nambah sing kapitu? Kanggo apa?
  12. +4
    Agustus 30 2023
    Lha, laju genine 70 puteran saben menit ya kaya-kaya.

    Tingkat geni yaiku 120. 60-70 yaiku jumlah loader sing bisa dipakani.
    TAPI! Manual layanan ujar manawa kanthi tembak terus-terusan sawise 50-60 tembakan, tong minyak dadi panas nganti 450-500 derajat lan kudu digawe adhem nganti 3-4 menit kanthi unit pendinginan nganti 80-100 derajat. Inggih, kita nimbang tingkat nyata geni ...
  13. Komentar wis dibusak.
  14. Bai
    0
    Agustus 30 2023
    Artileri otomatis kaliber cilik penting kanggo nglawan target lemah sing ukurane cilik - jihad-mobiles. Yen wis cukup, kho.kh.ly ora bakal nembus pertahanan cedhak Kharkov
    1. + 15
      Agustus 30 2023
      Yen wis cukup, kho.kh.ly ora bakal nembus pertahanan cedhak Kharkov
      Yen kita ora duwe divisi pengadilan saka Distrik Militer Arbat sing ngadeg ing kono, ninggalake kabeh T-90 kanggo mungsuh, mula pertahanan kasebut ora bakal dirusak.
      1. Bai
        0
        Agustus 30 2023
        Judhul Pengawal kudu, mesthi, dibusak saka dheweke, nanging kabeh iku ora supaya prasaja
        1. +5
          Agustus 30 2023
          Judhul Pengawal kudu, mesthi, dibusak saka dheweke, nanging kabeh iku ora supaya prasaja
          Kok dadi ambigu? Cetha banget. Perlu dibubarake. Analogi lengkap karo Resimen Life Guards Semyonovsky. Ing taun 1905, dheweke misuwur amarga tumindak pidana. Sajrone Perang Dunia I, dheweke ora nuduhake awake dhewe. Mangkono uga Tamantsy - ing taun 1993 dheweke njupuk parlemen, nanging ing taun 2022 dheweke nyingkirake wong Sumeria. Umumé, isin - meh rong dina polisi huru-hara, lan iki cepet banget ilang, mung sambungan ilang, lan padha kesusu goleki ing mburi kita. Korps perwira ana maling, distrik militer Arbat, siji tembung.
          1. 0
            Agustus 30 2023
            "Divisi Parket". Aku setuju banget karo sampeyan.
  15. +5
    Agustus 30 2023
    Apa bisa nambah serpihan nglawan drone kanggo proteksi tank utawa ngembangake senjata sing padha karo serpihan serpihan pesawat?
    1. +2
      Agustus 30 2023
      Lan kenapa shrapnel, yen KAZ diwulang ndeleng UAV, mula tumindak jeblugan sing diarahake saka unsur KAZ luwih saka cukup kanggo numpes drone.
    2. -1
      Agustus 30 2023
      Shrapnel ora dibutuhake.

      Ing alat abot ana tambahan DUM. Ketoke fungsine bakal berkembang ing arah anti-pesawat.
      1. 0
        1 September 2023
        Decipher apa DUM, iku ora cetha
        1. 0
          2 September 2023
          Modul DUM/DBM Kontrol Jarak Jauh (Pertempuran). Tank kasebut wis duwe radar ing sistem AZ, optik lan sistem kontrol geni kanthi stabilisasi lan kemampuan anti-pesawat saiki nyoba diinstal ing meh kabeh modul.
  16. +3
    Agustus 30 2023
    MZA

    Ana uga "Galpiker", ZAK, sing kalebu GAU-8 "Avenger" sing misuwur, sing, kanthi cara, ana ing "Warthog" sing ora misuwur!
  17. +9
    Agustus 30 2023
    Penulis salah banget:
    1. Radar kanggo nglawan UAV minangka perkara sing ragu-ragu, sistem deteksi optoelektronik luwih migunani.
    2. Tingkat geni nalika nggunakake detonasi remot minangka barang sing ora perlu lan mbebayani saka sudut pandang ekonomi.
    Nonton video babagan carane Shell bisa digunakake ing latihan UAV ukuran cilik lan kabeh pitakonan sampeyan bakal langsung ilang, Shell bisa dianggo kanthi apik, kabeh ing sekitar target ana ing tracer, nanging ora ana gawe piala saka target iki.
    Ing wektu sing padha, ana video demonstrasi saka karya MZA Jerman uga ing UAV ukuran cilik (maneuvering) karo nembak siji, efek ing pasuryan.
    Sawetara tembakan (nalika nggunakake detonasi remot) bisa uga dibutuhake kanggo karusakan sing dijamin, nanging ora ana liyane, nembak amunisi kanthi iki minangka kabodhoan.
    1. +3
      Agustus 30 2023
      Kutipan: Igor K
      Cangkang kasebut dianggo kanthi apik, kabeh sing ana ing sekitar target ana ing tracer, nanging target kasebut ora cilaka.
      Iki amarga prinsip operasi MZA kita yaiku nggawe kerucut karusakan, sing tiba ing pesawat kasebut bakal kesandhung ing proyektil. Masalahe yaiku UAV luwih cilik tinimbang pesawat, mula sampeyan kudu ngganti parameter kerucut utawa ngalih menyang cara karusakan liyane.
      1. 0
        Agustus 31 2023
        Aku setuju banget karo sampeyan, saiki unsur-unsur perang anyar wis muncul, kita kudu sinau kanggo manggon ing kahanan kasebut.
  18. +1
    Agustus 30 2023
    Perang ing Ukraina sepisan maneh dikonfirmasi hukum kapindho pembangunan masyarakat (maca senjata) ing spiral ing tingkat sing luwih dhuwur. Nalika drone ing endi-endi surfing ing langit, sampeyan ora bisa nindakake tanpa MZA
  19. -3
    Agustus 30 2023
    Ora jawaban tengen, sampeyan kudu solusi janjeni, yaiku solusi optimal, Aku weruh T-55/62 karo meriam S-60, utawa loro 37 mm saben, utawa 30 mm enem-barreled machine gun, AFAR radar. imager termal lan kamera swir 360-degree lan bedhil poto-propelled ing AI saiki topik modern, 4 ATGM Attack lan 4 MANPADS, mung siji cara utawa liyane, Aku uga bakal sijine mesthi AGS ing piring ngarep lan 12.7 senapan mesin mm ing menara komandan.
    Iki minangka solusi universal kanggo BMPT lan ZRSU prajurit
  20. +2
    Agustus 30 2023
    State Corporation "Rosatom" nguwasani produksi cangkang 57-mm kanggo kompleks artileri anti-pesawat Rusia "Derivasi". Cangkang kasebut bakal diprodhuksi nganggo sekring sing bisa diprogram lan kontak jarak jauh. Nanging ora ana data babagan carane "proses wis ilang" lan apa cangkang kasebut bisa digunakake ing S-60.
    Cetha yen S-60 wis kuna banget ing babagan cangkang lan tuntunan.

    C-60 mung bedhil sing ngirim projectile menyang target utawa minangka cedhak target sabisa, kang luwih kamungkinan ing tingkat tartamtu saka geni, liyane panelusuran, ngarahke ing target, detonating projectile cedhak. target dijupuk liwat dening sistem kapisah.
    Iku misale jek kula ing perang nglawan UAV ukuran cilik, cara efektif karusakan bakal dadi salah siji instalasi quadruple bedhil mesin saka 7,62-14,5mm utawa bedhil otomatis 57-76mm karo projectiles mbatalake detonated, uga. , Mungkin minangka pilihan sawetara jenis shotguns kanggo poto-mbela diri langsung saka peralatan lan posisi.
  21. +1
    Agustus 30 2023
    Sampeyan bisa nulis akeh, takon pitakonan, teori ... Sing utama negara wis degradasi. Ora ana pimpinan sing bisa nyetel tugas, ora ana pemain sing cerdas sing bisa mujudake, lan uga ing kabeh wilayah. .
    1. -1
      Agustus 31 2023
      Kutipan saka AVESSALOM
      negara wis degradasi

      Ora kabeh. Isih ana sing paling waras lan ngetutake dalan kemajuan ing babagan intelijen lan Darwin. Kita duwe YOU lan sampeyan mung pangarep-arep.
  22. +4
    Agustus 30 2023
    Penulis salah nalika ngomong babagan ZSU AMX-30DCA 30-mm Prancis. Kajaba iku, foto ora nuduhake dheweke, nanging AMX-13DCA ZSU adhedhasar tank cahya AMX-13. ZSU AMX-30DCA diwenehake dening Prancis menyang Arab Saudi kanthi jumlah 53 unit. (1979-1982), ora ana ing layanan ing Prancis.
    1. +4
      Agustus 30 2023
      Penulis salah nalika ngomong babagan ZSU AMX-30DCA 30-mm Prancis. Kajaba iku, foto kasebut ora nuduhake dheweke, nanging ZSU AMX-13DCA adhedhasar tank cahya AMX-13

      Padha padha, saka adoh sampeyan bisa bingung.


      1. +2
        Agustus 30 2023
        Kita kudu mbantah. Foto ing artikel kasebut dijupuk kanthi cedhak lan mung wong sing ora ngerti teknologi bisa mbingungake sasis AMX-13 karo AMX-30. Kajaba iku, foto sampeyan digawe kanthi ukuran sing padha, mblusukake sing maca - dheweke ujar manawa proporsional. Dawane AMX-13 yaiku 4.9 m, lan AMX-30 yaiku 6.6 m, kaya sing dikandhakake, rasakake bedane, nanging ing foto sampeyan, aku mbaleni, ukurane padha. Ora ana sing kudu dibantah - foto sing salah diterbitake.
        1. +2
          Agustus 30 2023
          Kita kudu mbantah.

          Sampeyan bisa, mesthi, argue, malah remet tandha minus ing kasenengan polemik. Lan sampeyan bisa ngencengi lan ngelingi
          Ironi minangka tokoh retorika ing ngendi tembung-tembung digunakake ing pangertèn sing mbalikke saka literal
          1. -1
            Agustus 30 2023
            Ndilalah, kowe iku senengane padu mung kanggo padu. Bebener ora narik kawigaten sampeyan. Sampeyan bisa uga pengin ngunggahake rating kanthi obrolan kosong. Aku weruh yen ing forum padha entuk tali Pundhak kolonel kang. Bener, situs kasebut wis janji bakal nurunake akeh marshal lan "jenderal" kanggo verbiage. Banjur dheweke ora nulis babagan bisnis lan ngenteni kenaikan gaji. Miturut pangandikanmu, kowe saka para sadulur iki.
            1. 0
              Agustus 30 2023
              Apa sampeyan maca komentar lan artikelku, bisa uga pendapat sampeyan bakal owah. Utawa PWC ora ngidini?
              1. -1
                Agustus 31 2023
                Aku ora yakin. Dadi aku mbuwang wektu kanggo sampeyan.
                1. 0
                  Agustus 31 2023
                  Banjur maca Castaneda, "The Power of Silence." Mbok menawa bakal mbantu. Yen ora, banjur Raja Suleman bener (Kitab Kohelet, bab 1, ayat 15).
                  1. -1
                    2 September 2023
                    Iki mung apik tenan! Apa sampeyan bisa krungu dhewe? Aku nulis manawa ana kesalahan ing artikel kasebut, lan sampeyan wis ngrujuk menyang Ecclesiastes. Apa ora wektu kanggo ndeleng dhokter?
  23. +6
    Agustus 30 2023
    ZSU mesthi apik.
    Nanging pitakonan - nalika bakal miwiti nggawe hangar kanggo pesawat ing lapangan udara, utawa paling kanopi kanggo nglindhungi peralatan / peralatan?
    1. + 14
      Agustus 30 2023
      Kutipan saka Trapper7
      Nanging pitakonan - nalika bakal miwiti nggawe hangar kanggo pesawat ing lapangan udara, utawa paling kanopi kanggo nglindhungi peralatan / peralatan?

      Aja, amarga nyiapake peralatan ing kahanan sing kurang nyaman bakal ngrusak semangat militer. eseman
      Cetha kanggo kabeh wong yen sampeyan ngganti iki:

      babagan iki,

      tentara bakal langsung ambruk.

      Iku misale jek sing Angkatan Udhara isih pracaya sing aviation modern bisa kebak operate saka situs lapangan (ora digunakake minangka lapangan airfields mlumpat, yaiku bisa ing basis permanen) - lan saben dina lan wengi nyiapake personel kanggo iki.
      1. +6
        Agustus 30 2023
        Kutipan: Alexey R.A.
        tentara bakal langsung ambruk.

        Luwih elek. Ing panas, homoseksual bisa kelakon. Ora ing wangun tentara biasanipun, nanging ing Amerika elek.
        1. 0
          Agustus 30 2023
          Nanging mung kanggo seneng-seneng: apa "homoseksual tentara biasa"?
          1. +2
            Agustus 30 2023
            Lan ana crita tragicomic saka jaman Uni: ing sawetara kapal perang "godok" dirudopekso pelaut saka taun pisanan saka layanan, lan pungkasan mutusaké kanggo sambat kanggo perwira:
            - Komandan Letnan, sersan mayor jancok aku.
            - Apa sing dikarepake, pelaut? Panjenengan - panjenenganipun, senapatinipun, senapati - kula, kula - senapati wadyabala, senapati wadyabala - senapati prau. armada - Panglima Angkatan Laut, lan Panglima - Menteri Pertahanan USSR! Kabeh armada ing iki! Kabeh sak, langkah demi langkah, Maret kanggo ngawula!
            Pelaut ora kaget banget karo sistem sing diterangake, lan mung sawise sawetara wektu dheweke bisa ngerteni manawa kanthi tembung "e ... t" pelaut sing buta huruf ora ateges "nyopir ing layanan", nanging pancen bener. dheweke "nindakake tumindak homoseksual sing kasar" .. .
          2. 0
            1 September 2023
            Quote: Kop surat
            apa "homoseksual tentara biasa"?

            Kaping pisanan, tegese "nyopot logam non-ferrous". Nanging kanca-kanca menehi saran supaya aku ngremehake bocah lanang.
        2. +1
          Agustus 30 2023
          Quote: Negro
          Luwih elek. Ing panas, homoseksual bisa kelakon. Ora ing wangun tentara biasanipun, nanging ing Amerika elek.

          Inggih, siji negara digawe armada apik, adhedhasar Roma, pecut lan sodomi. © eseman
          1. 0
            1 September 2023
            Lan Ollywood digawe saka Alexander the Macedonian biru
          2. 0
            1 September 2023
            Kutipan: Alexey R.A.
            siji negara armada apik, adhedhasar Roma, lash lan sodomi

            Inggih, kok ora ngenalake, armada Rusia ora ana sing kalah. Yen bocah lanang ora nindakake, prajurit NATO bakal.
    2. -9
      Agustus 30 2023
      Liyane overhead. Inggih, coba ngitung rega papan perlindungan konkrit kanggo pesawat, sanajan kanggo Su-57, banjur ngira rega sing padha kanggo IL-76. A kanopi mung bakal nylametake saka udan
      1. + 11
        Agustus 30 2023
        Quote: Petya Nemtsev
        Liyane overhead. Inggih, coba ngitung rega papan perlindungan konkrit kanggo pesawat, sanajan kanggo Su-57, banjur ngira rega sing padha kanggo IL-76. A kanopi mung bakal nylametake saka udan

        Kaping pisanan, malah kanopi stainless steel biasa bakal nglindhungi copters kanthi granat. Kapindho, kanopi kasebut ora ngidini sampeyan ndeleng apa sing ana ing njero - apa ana peralatan utawa ora.
        Lan kaping telune - ngetung biaya peralatan sing wis rusak / rusak lan pinten sampeyan bisa nggawe gudang paling gampang ing jumlah kasebut.
        paling ora. Sing paling prasaja.
        Iki ora overbrain, iki housekeeping biasa lan matématika.
      2. +4
        Agustus 30 2023
        Quote: Petya Nemtsev
        Liyane overhead. Inggih, coba ngitung rega papan perlindungan konkrit kanggo pesawat, sanajan kanggo Su-57, banjur ngira rega sing padha kanggo IL-76. A kanopi mung bakal nylametake saka udan

        Lan apa, kajaba gudang lan papan perlindungan ibukutha, ora ana pilihan liyane?
        Apa sing salah karo hangar sing dikuatake - kaya ing Khmeimim?

        Papan perlindungan beton ing jaman saiki mujudake dhuwit. Iku katon ngalangi, nanging keluwih marang UAVs, nanging ora maneh nyimpen saka UAB standar utawa UR.

        Gardabiya airfield (Libya) sawise impact ing 19.03.2011/XNUMX/XNUMX.
  24. +1
    Agustus 30 2023
    Nglengkapi saben kendaraan tempur infanteri kanthi saluran komunikasi kanthi radar sing dipasang ing kendaraan sing kapisah lan tampa sebutan target saka dheweke. Pandhuan cetha, ing mode otomatis. Iki minangka baterei anti-pesawat sing wis rampung
  25. +2
    Agustus 30 2023
    Aku pracaya iku perlu kanggo nyepetake karya ing nggawe sistem kanggo deteksi akustik lan panuntun dhumateng senjata marang target cilik lan super cilik. Iki ora pisanan aku wis nuding iki metu. Aku mung makarya ing wilayah iki lan ngerti bab utawa loro. Fitur fisik metode kasebut ing babagan sensitivitas adoh, luwih unggul tinimbang radar tradisional lan ukurane luwih cilik. Kelemahane yaiku sampeyan kudu duwe "paspor" akustik saka target supaya bisa mbedakake saka gangguan umum. Nanging, rata-rata, cukup kanggo ngrekam swara target sapisan, nalika swara kasebut ana hubungane karo target liyane saka jinis sing padha ...
    1. -1
      1 September 2023
      Luwih becik sijine transponder dhewe ing drone, radar bakal sumunar lan bakal mabur menyang dheweke.
  26. +5
    Agustus 30 2023
    Lan dadi cetha yen malah bedhil anti-pesawat paling kuat 130-mm KS-30 lan 100-mm KS-19

    "We" duwe liyane 152 mm KM-52.

    1. Komentar wis dibusak.
    2. -1
      Agustus 31 2023
      Pancen wis. Karya Agung. Lan ora eksperimen, nanging diadopsi. Baterei loro.
  27. +4
    Agustus 30 2023
    Nglawan copters cilik banget, sampeyan kudu nggunakake bedhil mesin kanthi kacepetan dhuwur. Kaping pisanan, GshG, nanging YakByu uga bisa, mung siji-sijine sing kudu dimodernisasi babagan nambah kelangsungan hidup tong, bisa nyuda tingkat geni kanthi 20-30%, nggunakake teknologi modern ing babagan nguatake barel (nitrocarburization, Chrome plating), utamané amarga ana akeh bedhil mesin ing pesawat hanging gondola, nanging padha ora dikarepake. Bisa dibongkar lan bedhil mesin bisa dipasang kanthi kapisah ing peralatan apa wae, kalebu jip sing entheng, kayata macan, utawa robot cahya, kanthi analogi karo sing ditampilake ing Republik Belarus, utamane amarga platform "uranium", ing prinsip, wis dikuasai dening industri. Kajaba iku, ora ana masalah karo SM ing syarat-syarat 7,62 lan 12,7. Maneh, sampeyan bisa nggawe menara stasioner cahya kanggo instalasi ing trenches karo remot kontrol ing dugout, lan ngalahake loro drones cahya (pengintaian lan FVP kamikaze) lan digunakake marang tenaga kerja. Ing wektu sing padha, menara kuwi ora larang, lan malah yen kena dening tentara meriem mungsuh, utawa malah dening FVP rusak-liwat, mundhut ora minangka pinunjul minangka mundhut saka sistem artileri, malah adhedhasar Zu. -23-2, malah 30 mm, lan utamané sembarang turunan.
    Mesthi, kabeh mesin-gun lan sistem mriem kuwi kudu operate magepokan karo perang elektronik terpadu lan bedhil anti-drone, nimbali udhara tansah sistem lan ora bisa uga individu.
    Anti-drone jaringan uga dadi kabutuhan, kaya duri ing jaman PVM ...
    1. Komentar wis dibusak.
  28. +2
    Agustus 30 2023
    Yeeee...
    Kita kabeh ngaso ing warisan Soviet ...
    Nanging apa ana sing anyar banget, ora adhedhasar perkembangan Soviet lan sampeyan dhewe, ing komponen sampeyan dhewe, lan ora diimpor?
    Lan supaya ora ing salinan siji, nanging luwih utawa kurang massive lan digunakake ing ngarep?
    Iki minangka pitakonan ora mung kanggo MZA, nanging umume kanggo senjata, sistem lan peralatan.
    Ya, paling ora ana Lancet - luwih utawa luwih gedhe.
    Kamentrian Pertahanan lan kompleks industri militer macet ing pirang-pirang posisi ing endi wae nalika taun 80-90an ...
  29. +1
    Agustus 30 2023
    Penulis Soviet C60 Spark ZSU 57-2 lan Shilka, kanthi tumindak bebarengan, mung ngencerake Angkatan Udara Israel ing conto sing sampeyan paringake, lan ZSU Kuba 57-2 ing Angola nyumbang kanggo njupuk sawetara fatamorgana Afrika Kidul. Lan nalika pambrontakan divisi 17 saka tentara Afghanistan, wong Afghan nembak sawetara pesawat lan helikopter angkatan udara Soviet lan Afghan kanthi bantuan ZSU 57-2.
  30. 0
    Agustus 30 2023
    Sistem tuntunan. AI padha. Kanggo sing sampeyan kudu ora 120 nm, lan ora malah 90 nm. Sing butuh modern, dudu elektronik vintage. Banjur ton cangkang lan ewu nembak saben menit ora dibutuhake. Perang iki nuduhake kabeh wong sing nemtokake ora massa, nanging akurasi. Inggih, minangka nuduhake ...
    "Dina iki, ora kabeh wong bisa ndeleng sesuk. Utawa, ora mung kabeh wong bisa nonton. Sawetara wong bisa nindakake iku
  31. Eug
    +1
    Agustus 30 2023
    Sa adoh aku ngerti, cangkang domestik karo RADIO EXPLOSION (kanthi prentah saka deteksi lan radar nelusuri, ora otonom) wis meh wiwit taun 40-an. Mungkin iku worth mulihake produksi sing? Sawise kabeh, ora angel banget kanggo nemtokake jarak radar (IR, OL) kanthi ngetokake printah radio sanajan drone MH, lan detonasi radio printah kanthi teknologi cukup prasaja ... banjur 57 mm. meriam balistik dhuwur ing kendaraan lapis baja / kendaraan tempur infanteri / kendaraan tempur infanteri dadi lagu - bakal ngalahake kit awak saka tank, nggawe bolongan ing LBT mungsuh, ngremuk papan perlindungan konkrit sing dikuatake, "mbusak" target udhara ... ngisolasi sinyal jeblugan radio lan sijine gangguan sing dituju (supaya ngrusak nganti utawa ing proses tembak) meh ora nyata ...
  32. 0
    Agustus 30 2023
    A sawetara cathetan.

    S-60 minangka gegaman sing apik banget, nanging efek fragmentasi saka projectile, i.e. apa sing dibutuhake kanggo ngalahake drone lan drone sing entheng banget. Digandhengake karo balistik dhuwur saka projectile lan diameteripun cilik. Malah ing 76 mm, tumindak fragmentasi luwih dhuwur. Sampeyan bisa nggawe shrapnel karo GGE 57 mm, nanging uga ora nggawe akeh pangertèn. Maneh, amarga balistik lan diameter projectile sing ora gedhe banget.

    Sampeyan bisa njupuk saka S-60 ing drone lan UAV sing entheng, nanging dadi larang lan angel: sampeyan kudu nyeret 5 ton, nglengkapi posisi, lan liya-liyane supaya bisa nembak UAV kanthi beban tempur 5 kg.
  33. +1
    Agustus 30 2023
    Ya, "Zushki" sing dikontrol remot kanthi ngeklik siji utawa ngethok rong cangkang sekaligus minangka karya.

    Tegese, penulis ora ngerti bedane proyektil fragmentasi konvensional lan proyektil kanthi detonasi jarak jauh. Iku misale jek wong iku luwih apik kanggo njupuk ing langit karo penggemar.
    Ing kasunyatan, ing pertahanan udhara padha tansah matesi konsumsi amunisi cukup kanggo mencet target karo kemungkinan tartamtu. Lan, yen kekalahan ora kedadeyan, siklus shelling anyar diwiwiti kanthi pitungan timbal, nuding titik timbal lan mbukak geni. Mung amarga persediaan winates, lan amarga terus murub menyang target yen kena ing babak pisanan iku bodho.
    Dadi, kemungkinan kanggo nggayuh target kanthi proyektil kanthi detonasi remot kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang karo proyektil fragmentasi konvensional, saengga urutan proyektil kanthi detonasi jarak jauh ing antrian bakal luwih sithik. Dadi ora ana sing aneh ing watesan iki.
  34. -2
    Agustus 30 2023
    Roman, gaya sampeyan ora angel dingerteni. Aku maca lan mikir babagan opsi apa sing bakal ditawakake Romawi, nanging sampeyan ninggalake pitakonan kasebut.
    Babagan: "Pantsyr", nang endi wae ing "Reporter" ana INFA sing: "Pantsyr" ora mbenerake dhewe. Padha massively diselehake ing Moscow Heights, nanging efektifitas kira-kira nul, lan ana akeh gawe piala saka pecahan.
    Mulane, "Pantsyri" dibusak saka bangunan dhuwur. Setelan 23mm luwih efisien.
    Nanging bener apa ora, sapa ngerti
    Comrades, Muscovites, tenan, "Pantsyri" padha dibusak saka gendheng.
    Utawa ana sawetara reporter mung "buffeting"?
    Wartawan malah ngapusi. Dadi pesen kudu dibagi 2
    1. 0
      Agustus 30 2023
      Aku ora ngerti tenan kok sijine ZPRK ing dhuwur-munggah. Ana papan sing dhuwur ing ndhuwur lemah, lan UAV mabur sithik. Apa sudut deklinasi bakal cukup kanggo dheweke lan ora bisa murub saka ndhuwur wilayahe dhewe?
  35. 0
    Agustus 30 2023
    Aku maca artikel lan komentar lan aku mung kaget. Deleng ing ngendi mungsuh obah lan kanthi cara kasebut duwe asil sing apik. Iki minangka sistem laser. asor, mobil kejiret lan ancur) Iki dalan sampeyan kudu lunga 23,30,57 wingi ora efektif.
    1. +1
      Agustus 30 2023
      Mungsuh duwe masalah sing padha. Perang ing kene lan saiki. Lan ora ana laser utawa Fantasi liyane ing LBS. Nanging granat ing helm, saka bajingan plastik cilik, iki minangka akeh sing pengin. Lan ing kene ana diskusi babagan cara kanggo nyegah iki, bisa uga nggunakake MZA utawa ora. Dadi metu saka kejut.
  36. 0
    Agustus 30 2023
    Product 2A90 digawe ing solusi balistik gun C 60, mungguh, amunisi bisa diijolke. Alami, unit sumber daya karo sekring elektronik, nalika murub saka C 60, ora bakal bisa, paling ing saluran remot. Yen pelanggan kasengsem, biro desain gagah bakal nggarap programmer lan kontrol otomatis lan piranti panuntun kanggo C 60 sanalika bisa. Nanging masa depan perang nglawan UAV yaiku drone pemburu otonom, sing mung bakal ngrusak kabeh sing ora nanggapi "kanca utawa mungsuh" ing wilayah misi penerbangan.
    1. 0
      Agustus 30 2023
      ..masa depan nglawan UAV yaiku drone mburu otonom sing mung bakal ngrusak kabeh sing durung dijawab...

      "Watchbird" (Watchbird) R. Sheckley?))
  37. 0
    Agustus 30 2023
    Sayange, Shilka wis kuna kanggo wektu sing suwe lan praktis ora nyukupi syarat saiki.
  38. 0
    Agustus 30 2023
    Nembak Hymars ing tank sing kapisah pancen bodho.

    Rudal $ 150 nglawan tank $ 000? Apa sing bodho?
    1. 0
      Agustus 31 2023
      Yen tank obah, sampeyan ora bisa mencet karo highmars (kajaba dening Laka). Padha dirancang khusus kanggo tujuan stasioner.
  39. 0
    Agustus 30 2023
    Artikel kasebut gedhe, nanging piye wae penulis samar-samar nggambarake tren saiki ing MZA - paningkatan kaliber, nyuda tingkat geni nalika nggunakake proyektil kanthi sekring sing diprogram saka jarak jauh.
  40. 0
    Agustus 30 2023
    Mergo, penulis lali yen ana uga drone sing beda-beda "kaliber". Lan yen kanggo drones ing ukuran "Lancet" lan liyane, iku ndadekake pangertèn kanggo njupuk loro 23- lan 30- lan malah 57mm, banjur kanggo akeh, nanging ora kurang mbebayani nyamuk kaya quadrics, iki keluwih lan larang. Sampeyan kudu njupuk senapan mesin 12,7 utawa 14,5 mm, sanajan barel puteran, sanajan multi-barel bisa digabung karo radar counter-baterei, utawa radar gelombang milimeter ukuran cilik liyane. A maya peluru bakal cukup kanggo copter sembarang
    1. +5
      Agustus 31 2023
      Masalah karo drone dudu proyektil. Lan ing mripat
      Ora ana pangertèn kanggo mbantah babagan kaliber, yen pitakonan utama yaiku: carane ngelingi copter ing wektu?
    2. 0
      Agustus 31 2023
      Lan malah ana drone sing luwih cilik... Luwih gedhe tinimbang sebungkus rokok..
  41. 0
    Agustus 31 2023
    Marang drones, sampeyan kudu permanen nginstal dipasangake, lan luwih quadruple, PKTs, karo nightlights lan teplokami lan radar short-range. Kapadhetan geni dhuwur, regane murah. Napa ora ana sing ditindakake ing lapangan udara sajrone setaun setengah perang minangka pitakonan sing mbukak.
  42. +2
    Agustus 31 2023
    Kenapa artikel iki malah ditulis? Cabul lisan lan tuang saka kosong nganti kosong.
  43. 0
    Agustus 31 2023
    Kanggo nglindhungi UAV cilik, ZPU kotak adhedhasar "Maxim" luwih apik tinimbang ZUShka. Amarga sampeyan isih kudu nggawa trek menyang target, yen SM lan Kapadhetan geni luwih dhuwur. Nah, copter ora perlu akeh, 1 peluru bedhil mateni. Apa solusi Penny iki durung dileksanakake (mbokmenawa bakal luwih murah kanggo nyelehake sistem pertahanan udara kasebut ing kabeh lapangan udara lan nutupi pesawat kanthi chain-link + jaring masknet kanggo 1 IL-76.
    1. 0
      Agustus 31 2023
      Ya, minangka pilihan, nanging Maxim duwe tingkat geni mung 600 puteran saben menit .. Jarak target rada ndhuwur kilometer ..
  44. 0
    Agustus 31 2023
    Minangka bagéan saka perang jaringan-sentris, kabeh MZA ing paprangan kudu jaringan, nelusuri, otomatis nyambung menyang. Jaringan iki kudu ngemot informasi saka desainer target eksternal, sistem pertahanan udara resimen, uga cara deteksi liyane, contone, KBB, utawa perang elektronik, dene MZA sing ana ing lemah bisa uga ora duwe alat deteksi dhewe, lan kontrol ora malah saka operator, nanging saka DBMS external tengah.
  45. 0
    Agustus 31 2023
    Kanggo drone ing jarak sing cedhak, senapan mesin GSHG 4-barreled lawas sing apik kanthi ukuran 7,62x54R, menehi nganti 6 ewu babak saben menit, bisa mlaku kanthi apik.
  46. 0
    Agustus 31 2023
    Bener .. Drone modern sing ukurane luwih gedhe tinimbang bungkus rokok saka sistem pertahanan udara ora bisa dibuwang. Ya, lan sing luwih gedhe kaya Shahid utawa Geranium saka S-200 utawa S-300 uga ora nyata .. Nanging saka ZU-23 cukup .. Utawa paling ora Shell ... Iku uga nyata ..
  47. -2
    Agustus 31 2023
    Cukup kanggo ngelingi ombak "Shaheds" sing mabur menyang kutha-kutha Ukraina

    Apa tembung iki ora sengaja?
  48. 0
    Agustus 31 2023
    Aku sing saliyane kanggo emphasis ing waja frontal lan pangayoman, kendaraan waja bakal nampa waja gendheng lan pangayoman, drones bakal dipeksa dadi luwih abot lan bali menyang tekan sistem anti-pesawat cilik.
    Senajan, iku luwih angel kanggo ngurangi proyeksi saka obyek wojo saka ndhuwur - wilayah luwih gedhe tinimbang ngarep.
    Minangka ahli geometer lan fisikawan, awak geometris / fisik sing cocog yaiku bal. Mung muter ing lemah, unevenly kuwat, nanging levitating! Iku bener!
  49. +1
    1 September 2023
    Gun, aku mbaleni, apik banget, sanajan sawise 70 taun. Masalah utama yaiku kekurangan amunisi modern lan tingkat geni sing normal. Kanggo autocannon anti-pesawat modern, iki kritis.


    Gun iki dipasang ing liga motor kanggo dhukungan langsung, ora ana sing bisa ngomong babagan fungsi pertahanan udara.

    Ya, katon apik banget. Wong bodho Amerika corak pamblokiran enem barel supaya remet metu tingkat maksimum geni, lan ing Rusia bakal klik siji. Kerang, sampeyan ngerti, biaya dhuwit ...


    Yen ana cangkang kanthi sekring sing bisa diprogram lan sistem ngarahake target, mula iki minangka keputusan sing bisa ditrapake, kenapa tingkat geni 2000 cangkang saben menit yen UAV karton nyebul loro? Ya, apa sampeyan yakin manawa kemampuan industri bisa ngasilake massal malah cangkang kasebut supaya bisa njupuk kanthi kurang boros. Lan, uga, aku uga menehi saran supaya nonton video promosi babagan skyshield saka pangembang, ing ngendi dheweke ngobong proyektil sing bisa diprogram ing klompok quadrocopter, kanthi cara sing padha, menehi bledosan singkat.


    Lan sing penting - ana cangkang kanthi sekring sing bisa diprogram.


    ana? Kayane ora ana video siji sing ditembak ing SVO nganggo cangkang kaya ngono, nanging ana video sing Pantsir ing jarak kosong ora bisa ngalahake bug Siria saka bedhil (iki uga dadi pitakonan. saka tingkat geni sing luar biasa, sing, kaya, kudu dadi kauntungan).
  50. -1
    1 September 2023
    Penulis pancen bener babagan kaliber 30 mm. Yen "Tunguska-M" lan "Pantsir" larang banget kanggo dilebokake ing saben kilometer, mula apa sing ngalangi sampeyan njupuk blok puteran tong saka senapan marine AK-30 306-mm lan dilebokake ing gerbong, nggawe pos kontrol geni kanggo telung panginstalan karo sistem panuntun dhumateng optik -elektronik, klompok lan individu. Artificial intelligence cukup bisa njupuk obyek mabur kanggo ngiringan. Menehi operator kamungkinan saka loro support klompok lan kapisah kanggo saben instalasi.
    Umumé, ana ruang lingkup gedhe kanggo kreativitas.
    1. 0
      2 September 2023
      Apa sing ngalangi sampeyan? ukuran! Ing kadohan kanggo èfèktif kenek target, monsters iki banget ngelingke lan mulane ngrugekke. Padha cocok kanggo nglindhungi mburi, ora baris ngarep.
  51. +1
    2 September 2023
    Penulis nulis omong kosong. Sawetara jenis saboteur. Ora ana cara sing luwih apik kanggo gawe piala tinimbang njaluk ditinggalake senjata sing ana amarga "ora sampurna".
    Saben kaliber duwe tujuan dhewe. Contone, drone. Kanggo mencet drone maneuvering ing jarak mung siji kilometer, sanajan kanthi tujuan sing bener, sampeyan butuh udakara 4 ewu peluru utawa cangkang sing ditembakake sajrone sedetik. Ing jarak 100 meter, cukup 30. Alami, kanggo tujuan kasebut, kaliber cilik bakal luwih apik tinimbang liyane.
    .
    Sampeyan bisa nyuda konsumsi amunisi sing berlebihan kanthi nggunakake cangkang mbledhos kanthi jarak detonasi prasetel, utawa misil ngarep. Banjur syarat kanggo hit prentah dibusak: bledosan saka projectile enem-inch dijamin kanggo numpes drone ing kadohan nganti 50 meter. Nanging ora bakal luwih murah. Kajaba iku, bedhil gedhe ing garis ngarep angel didhelikake.
    Iki mung mbutuhake gaman kaliber cilik sing entheng, bisa maneuver, sing bakal nembak drone sing padha paling sethithik satus meter saka trench, lan quadcopter hovering sedentary ing 500. Luwih apik yen senapan kaliber cilik sing padha digawa nyedhaki. target kanthi bantuan drone tempur.
    .
    Nganggep lokasi target ing garis pandang, kisaran utama tampilan lan tujuane kudu optik. Senjata karusakan utama yaiku senapan mesin ringan Kalashnikov kanthi tampilan optik komputerisasi, utawa senapan mesin robot portabel kanthi remot kontrol, utawa barang cilik ing drone tempur ...
    .
    Mesthine, cara sing paling apik yaiku misil entheng kanthi pencari optik.
    1. 0
      20 September 2023
      Akibaté, kita ngerti drone interceptor sing entheng lan kacepetan dhuwur sing njupuk pecahan peluru lan nduweni fungsi drone kamikaze.
  52. 0
    3 September 2023
    Kutipan saka lastPS
    ora ana video siji ngendi cangkang kuwi digunakake kanggo njupuk mudhun soko ing sistem pertahanan udhara, nanging ana video ngendi Pantsir ing sawetara titik-kosong ora bisa nembak mudhun zhuzhik Siria mirah saka meriam (iki uga menyang pitakonan saka tingkat geni sing luar biasa, sing mesthine kudu dadi kauntungan).

    Aku setuju, yen sampeyan arep nglampahi puluhan utawa atusan amunisi ing siji drone, mesthine kudu paling murah amunisi udakara 7.62 kaliber, utawa kaya ngono. Yen kita nggunakake proyektil cerdas kanthi sekring sing bisa diprogram utawa sing bisa diatur, mula akal sehat nyatakake yen konsumsi proyektil kasebut ing target kayata drone, sing bisa dibandhingake karo proyektil kasebut, kudu minimal, lan mulane tingkat geni sing luwih dhuwur. kanggo senjata kaya Derivasi ora duwe pangertèn. Iki diimbangi kanthi akurasi pandhuan lan pitungan wektu detonasi. Akibate, beban amunisi 80-100 cangkang cukup kanggo numpes puluhan drone.
  53. -1
    3 September 2023
    Bisa uga ana akal kanggo nggawe sistem pertahanan udara anti-drone adhedhasar penerbangan S-5, nglengkapi sistem panuntun sinar laser.
    1. 0
      3 September 2023
      Ana perasaan yen kita kudu nyerang. Sawise kita tekan kono.
      Mungkin banjur sistem anti-drone ora duwe wektu kanggo migunani? .. tresna
  54. Komentar wis dibusak.
  55. 0
    3 September 2023
    Sistem rudal anti-pesawat dirancang kanggo ngrusak target maneuver kanthi kacepetan dhuwur, yaiku, ora ngrusak UAV.
    Luwih elek, sistem bedhil anti-pesawat uga ora dirancang kanggo numpes UAV.
    Lan nalika Rheinmetal nawakake sistem C-RAM adhedhasar meriam Oerlikon kanggo nglawan UAV - iki, nyuwun pangapunten, aku bakal nelpon quackery, amarga radius karusakan maksimal yaiku 4 km, lan, contone, Bayraktar nduweni langit-langit 8 km lan ing umum kanggo efektif Bayraktar sawetara operasi punika 40 km.
    Aku pengin ngomong yen kanggo ngalahake UAV, sampeyan kudu senjata sing dirancang khusus kanggo ngalahake UAV.
    Lan ing wektu kita perang jaringan-sentris, kita kudu miwiti karo sarana pengintaian, contone, modernisasi radar pasif Kolchuga, misuwur ing bunderan sempit.
    Saka sudut pandang pertahanan udara, UAV minangka "kayu bakar", target sing entheng nanging murah, lan tujuane mung kanggo nggawe alat karusakan luwih murah.
    Iki dudu tugas sing angel, nanging kudu disetel dhisik, banjur dibiayai, kabeh.
    P.S. 2 kopecks kanggo nyekel: Amerika Serikat, Jerman, China lan sawetara negara liyane bersenjata karo sistem C-RAM sing ing kasunyatan ora, kalebu sistem kasebut ing kene, nanging topik liyane.
  56. Komentar wis dibusak.
  57. 0
    20 September 2023
    Wong-wong bakal terus-terusan, apa wae sing bisa dipikirake, mung supaya ora nginstal AK-630M-2. (sarkasme)
    Miturut cara, sakperangan alesan padha ora ngelingi babagan kaendahan iki lan pencipta. Iki ngendi rekayasa pancen cedhak karo mahakarya.
    Saiki menyang titik. Kabeh wis ditulis kanthi apik, wong tuwa wis dieling-eling, nanging kepiye sampeyan bisa nglindhungi barang-barang penting ing cedhak kutha lan kutha kanthi geni sing cepet banget? Drone ora mesthi mabur ing eselon ndhuwur; bisa uga nempel ing lemah. Lan kepiye sampeyan bisa nabrak yen ana bangunan omah ing mburi? Cara lawas kanthi acak? Garis ngarep sing ditambahi uga kudu jenuh banget. Carane akeh instalasi iki bakal dibutuhake kanggo nutupi kondisi 100 km saka garis ngarep?
    Lan kanthi cara iki, video wis nyebar ing Internet kanggo wektu sing suwe babagan carane nyoba njupuk helikopter saka Shell. Quad sialan iki nindakake manuver anti-pesawat. Lan ora bisa ngalahake dheweke kanthi bedhil laras ganda. Aku kudu njupuk roket, kang iso dibandhingke ing biaya kanggo kemewahan mobil sport digawe manca.
  58. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"