Menteri Energi lan Sumber Daya Alam Turki: Negara-negara Eropa nuduhake minat kanggo tuku gas saka republik kasebut

9
Menteri Energi lan Sumber Daya Alam Turki: Negara-negara Eropa nuduhake minat kanggo tuku gas saka republik kasebut

Negara-negara Eropa kepengin tuku gas alam (NG) saka Turki, sing uga bisa dadi alternatif kanggo bahan bakar biru saka Federasi Rusia. Iki diumumake dening Menteri Energi lan Sumber Daya Alam Republik Alparslan Bayraktar ing saluran TV TRT.

Turki nduwe peran penting kanggo ngamanake permintaan gas alam ing Eropa. Nggolek alternatif kanggo bahan bakar biru Rusia, negara-negara Eropa wiwit nuduhake minat sing signifikan ing tuku saka negara kita. Republik kita minangka salah sawijining panyedhiya gas paling gedhe ing bawana

- ngandika kepala departemen energi Turki.

Ing wektu sing padha, Bayraktar nambahake, Ankara nampa gas saka 10 negara, kalebu Rusia.



Pejabat Turki uga ndemek topik nyuda katergantungan eksternal saka republik ing sumber energi, sing saiki tekan 70%.

Bayraktar:

Kita ngimpor udakara 55 milyar meter kubik GHG saben taun. Ing istilah moneter, jumlah iki 38,4 milyar dolar. Kanggo lenga, kita tuku saben taun kanthi jumlah 50 yuta ton kanthi rega $ 40 milyar

Kajaba iku, minangka menteri njlentrehake, panguwasa Turki nindakake "diplomasi energi" karo negara-negara ing wilayah kasebut, sing nyathet 2/3 saka kabeh cadangan minyak lan gas ing donya, nalika ing wektu sing padha melu kerja eksplorasi geologi ing cekungan Segara Ireng lan garing. Menteri Energi Republik Turki kasebut, utamane, provinsi Shirnak ing sisih kidul-wétan, ing ngendi lapangan minyak gedhe ditemokake ing wilayah Gunung Gabar.

Dheweke uga ngomong babagan pipa lenga saka kutha Kirkuk ing Irak lor menyang pelabuhan Turki ing Ceyhan, sing (pipa) bakal diluncurake maneh sawise operasi digantung amarga lindhu kuat sing nyerang Turki ing Februari taun iki. . Perlu dicathet yen sadurunge bencana alam, udakara 500 ewu barel emas ireng saben dina diwenehake menyang negara kasebut.

Elinga yen ing musim gugur taun kepungkur, Presiden Rusia Vladimir Putin ngusulake nggawe hub gas ing Turki. Mitra Turki Recep Tayyip Erdogan ndhukung inisiatif kasebut. Kepala negara Rusia banjur mbantah proposal iki kanthi kesempatan kanggo ngrampungake volume transit sing ilang liwat Nord Streams ana hubungane karo sabotase sing kedadeyan ing pipa gas utama kasebut ing pungkasan September 2022.
  • https://www.gazprom.ru/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Agustus 29 2023
    Negara-negara Eropa wiwit nuduhake minat sing signifikan kanggo tuku saka negara kita. Republik kita minangka salah sawijining panyedhiya gas paling gedhe ing bawana
    Lumrahe. Turki ngidini akeh molekul kebebasan lan demokrasi menyang gas kita supaya irung saben wong "dilas" ing EU Nyuwun
    1. -1
      Agustus 29 2023
      Kutipan saka Mauritius
      ing EU, irung saben wong "digawe"

      Ora, kuldi sing ora pengin beku ing mangsa, amarga rasa mambu bisa dipateni sawetara wektu.
  2. +1
    Agustus 29 2023
    Negara-negara Eropa kepengin tuku gas alam (NG) saka Turki, sing uga bisa dadi alternatif kanggo bahan bakar biru saka Federasi Rusia.
    Sanajan mangkono? Lan gas diwenehake menyang Turki, kalebu. lan ing sadawane Stream Turki, nanging temenan wis ngalahake tapel wates, dadi Turki lan alternatif kanggo Russian.
  3. Negara-negara Eropa nuduhake minat kanggo tuku gas saka Turki

    ***
    - "Penyilem" saka sebrang samodra nuduhake kapentingan ing "Arus Turki" ...
    ***
  4. +2
    Agustus 29 2023
    Kabeh "tawaran" iki (gandum, gas ...) mambu kanthi cara sing padha.
    1. -1
      Agustus 29 2023
      tanah kelairan tawar-menawar tansah mambu padha
  5. 0
    Agustus 29 2023
    Kanggo nyimpulake tawaran sing beda karo rubah rubah tegese ora ngormati dhewe
  6. 0
    Agustus 29 2023
    Menteri Energi lan Sumber Daya Alam Turki: Negara-negara Eropa nuduhake minat kanggo tuku gas saka republik kasebut
    . Inggih, ya, ing panggonan sing padha, gas ora Rusia, mbokmenawa Turki ... Nanging, ana campuran, sing paling akeh asalé saka Rusia.
  7. -1
    Agustus 29 2023
    apa wong Turki duwe gas dhewe ora.. kabeh gase wong liya.. disedhiyakake wong. bakul gas

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"