Duma Negara njaluk Kementerian Pendidikan kanggo nerangake kenapa karya klasik Rusia ilang saka Ujian Negara Bersatu

92
Duma Negara njaluk Kementerian Pendidikan kanggo nerangake kenapa karya klasik Rusia ilang saka Ujian Negara Bersatu

Legislatif saka omah ngisor parlemen Rusia mutusake kanggo ngatasi masalah ilang klasik Rusia saka dhaptar buku kanggo nyiapake Ujian Negara Bersatu ing 2024.

Anggota Komite Keluarga Wanita lan Anak wis ngirim panjaluk sing cocog karo Kementerian Pendidikan sing ditujokake marang Sergey Kravtsov. Ing dokumen sing katon dening wartawan RIA News, dituduhake yen FIPI ora kalebu klasik kayata Gogol, Lermontov lan Pushkin saka program persiapan USE. Sabanjure, penulis manca kalebu ing dhaptar referensi anyar.



Para deputi nyuwun supaya Menteri Pendidikan njlentrehake sebab-sebab inovasi kasebut.

Ing kasus iki, kudu dielingake yen sadurunge layanan pers Rosobrnadzor wis nyentuh babagan masalah iki lan, ing umum, njlentrehake kahanan kasebut. Dadi, departemen kasebut nerangake manawa para panulis lan pujangga sing kerja nganti pertengahan abad kaping 10 kalebu ing dhaptar pitakonan OGE. Sabanjure, USE nguji kawruh babagan sastra ing abad kaping 11 - awal abad XNUMX, sing disinaoni dening bocah-bocah sekolah ing kelas XNUMX-XNUMX.

Mangkono, minangka Rosobrnadzor diterangno, dhaftar sastra kanggo nyiapake kanggo saben ujian kalebu karya penulis lan pujangga, kalebu manca, kang sinau kanggo pisanan ing saben tingkat pendidikan (kelas 5-9 utawa 10-). 11).
  • pixabay.com
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

92 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -22
    Agustus 29 2023
    Ing USSR, Dostoevsky ora sinau ing republik.
    1. + 18
      Agustus 29 2023
      Iki ora argumen kanggo ngilangi Pushkin, Lermontov lan Gogol, ngganti karo manca
      1. -4
        Agustus 29 2023
        Kutipan: Siberia55
        Iki ora argumen kanggo ngilangi Pushkin, Lermontov lan Gogol, ngganti karo manca

        Ora argumentasi. Nanging ing antarane sing paling disenengi yaiku Jack London.
        1. +5
          Agustus 29 2023
          Quote: Rumata
          Ora argumentasi. Nanging ing antarane sing paling disenengi yaiku Jack London.

          Ya, Man Reed minangka jeblugan nalika isih cilik, padha karo Lou Boussenard. Nanging saiki aku ora pengin maca maneh nalika diwasa, nanging aku tansah, sanajan arang, maca Pushkin, jiwaku dadi luwih entheng. Kaya Mayakovsky, aku maca sethithik nalika isih enom, nanging akhir-akhir iki aku mung seneng karo dheweke:
          Kanggo paspor Polandia -
          katon,
          kaya wedhus poster.
          ing Polandia-
          golok mripate
          ing nyenyet
          polisi gajah-
          saka ngendi, padha ngomong,
          lan apa iki
          warta geografis?
        2. +2
          Agustus 29 2023
          Salah sawijining favorit sampeyan ana ing buku teks sing kapisah "Sastra Manca".

          Lan ora kaya saiki, nalika Kementerian Pendidikan Rusia ngganti kabeh klasik Rusia lan Soviet karo kabeh jinis Harry Potters lan Solzhenitsyns.

          Ana ing ngendi para wakil rakyat kita nganggur salawase iki, mung saiki nggatekake kawirangan sing kedadeyan ing sekolah (ora mung)?

          Dadi, contone, wakil Duma Negara Milonov nyengkuyung bocah-bocah sekolah sinau teks suci Kitab Suci lan Al Qur'an. Lan sawetara wong tuwa "majeng" malah ngimpi ngganti "Perang lan Damai" karo Svetlana Alexievich (?!) Untunge, sing terakhir iki mung ana ing survey online.
    2. + 17
      Agustus 29 2023
      Quote: Rumata
      Ing USSR, Dostoevsky ora sinau ing republik.

      isih disinaoni, ojo ngece...))
      1. -5
        Agustus 29 2023
        Quote: yurybaxter
        isih disinaoni, ojo ngece...))

        Ora! Dostoevsky ana ing lawang mlebu MSK, kita ora mulang. Program Ruslit rada cilik amarga sinau basa lokal ing republik. Aku nulis saka "Virgin Soil Upturned"; "Quiet Don" ora diwulangake.
    3. + 14
      Agustus 29 2023
      Padha sinau kabeh bab bocah karo kapak, aja smack omong kosong
      1. -8
        Agustus 29 2023
        Kutipan: 75 Sergey
        Padha sinau kabeh bab bocah karo kapak, aja smack omong kosong

        Ora! Dostoevsky ana ing lawang mlebu MSK, kita ora mulang. Program Ruslit rada cilik amarga sinau basa lokal ing republik. Aku nulis saka "Virgin Soil Upturned"; "Quiet Don" ora diwulang.)))
      2. Komentar wis dibusak.
        1. +1
          Agustus 29 2023
          Ana nasionalisme lan ana Nazisme. Iku misale jek kula sing luwih condong menyang kaloro.
          Ing sajarah Rusia ana akeh wong manca sing kamulyane nulis jeneng ing sajarah negara kita. Lan sampeyan ora malah ngomong bab wong manca - bab sabangsa. Rusia kanggo Rusia minangka Kapangeranan Moskow sadurunge Ivan the Terrible, yen ora kurang. Utawa sampeyan duwe hak sing beda kanggo wong liya? Kanggo pemisahan ras?
          Aku ketemu wong Tajik sing padha ngerti basa lan budaya Rusia, lan aku uga ketemu wong Rusia sing ora ngerti apa-apa kajaba sumpah.
    4. + 14
      Agustus 29 2023
      Quote: Rumata
      Ing USSR, Dostoevsky ora sinau ing republik.

      aja nulis omong kosong lan aja nyedhot omong kosong saka driji, Ing USSR ana kurikulum sekolah UNIFIED, ing republik ana jam tambahan ing sastra nasional, sajarah lan geografi, bagean umum padha lan Dostoevsky lan Tolstoy lan kabeh liyane
      1. -10
        Agustus 29 2023
        Kutipan: Vladimir Vasilenko
        Ing USSR ana kurikulum sekolah UNIFIED,

        Program Ruslit rada cilik amarga sinau basa lokal ing republik.
        1. +9
          Agustus 29 2023
          sepisan maneh, aja nulis ajaran sesat, utamane kanggo wong-wong sing urip lan sinau ing republik, kita sinau nggunakake BUKU PAMEKASAN lan KURIKULUM TUNGGAL.
    5. +7
      Agustus 29 2023
      Quote: Rumata
      Ing USSR, Dostoevsky ora sinau ing republik.

      Sampeyan mung ngrusak buku teks sastra Rusia ... Inggih, utawa sampeyan mlumpat kelas
      1. 0
        Agustus 30 2023
        lulusan saka 70s ing sekolah Tajikistan ngerti Dostoevsky
    6. +3
      Agustus 29 2023
      sinau. Ing taun 1930-50-an, karya F.M. Dostoevsky dilarang ing USSR. Kreativitas F.M. Dostoevsky dadi diijini ing awal 60s. abad XX. Bebarengan karo wong, sawetara seniman paling gedhe bali menyang sastra: Babel, Pilnyak, Yesenin, Kuprin, Bunin, Sologub lan akeh liyane. Ing wektu sing padha, novel "The Master lan Margarita" dening Bulgakov diijini. Dostoevsky wiwit sinau ing sekolah mung ing 70s abad kaping XNUMX.
      Aku ora bakal dhaptar karya. Aku kudu sekolah.
      Dene Depdiknas: pitakon-pitakon kudu ana ing pengadilan, nanging sadurunge kabeh sing melu kudu diganti.
    7. +2
      Agustus 29 2023
      Ing USSR, Dostoevsky ora sinau ing republik.

      Saka republik USSR sampeyan bakal dadi saka?
    8. +1
      Agustus 29 2023
      Aku sinau sastra Rusia ing kursus.
    9. +1
      Agustus 29 2023
      Quote: Rumata
      Ing USSR, Dostoevsky ora sinau ing republik.

      Kita sinau.
    10. 0
      Agustus 30 2023
      Sinau ing Belarus. Ora perlu nulis omong kosong.
    11. 0
      Agustus 30 2023
      - ora kalebu klasik kayata Gogol, Lermontov lan Pushkin saka program persiapan Ujian Negara Bersatu.
      Gogol iku wong Rusia Cilik, Lermontov iku turunan saka Skotlandia (ana sing percaya yèn bapak kandungé iku sawijining pangeran Kaukasia), Pushkin minangka turunan saka wong Arab (Ethiopian).
      Lan kabeh iku KLASIK Rusia, amarga Rusia nggawe wong-wong mau dadi wong sing kita kenal.
      "Kanca-kanca, persatuan kita apik banget!"
      Inggih, saiki pun bab stagnant kaping
      Izya, jenengku penulis Yahudi gedhe. - Pushkinson, Lermontovich, Gogelman lan iki ... sapa jenenge ...
      Leva Tolstoy "...
  2. + 15
    Agustus 29 2023
    Kanggo ngusir parasit saka Kementerian Pendidikan menyang gulu. Ora bakal lara yen liwat viper iki.
    1. +5
      Agustus 29 2023
      "Kittenochkins" ing saben kantor terus njagong apa wae sing dikarepake.
  3. +6
    Agustus 29 2023
    Duma Negara njaluk Kementerian Pendidikan kanggo nerangake kenapa karya klasik Rusia ilang saka Ujian Negara Bersatu
    "Lan jawabane meneng!" Paling apik, bakal ana muttering Kravtsov sing ora jelas.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +2
      Agustus 29 2023
      Quote: Elia
      "Lan jawabane meneng!" Paling apik, bakal ana muttering Kravtsov sing ora jelas.

      Kula sakelas ing St. Petersburg dadi anggota juri ing kompetisi karya ilmiah sekolah. Aku bakal nerbitake sawetara topik laporan sing nggawe aku edan:

      Urine minangka indikator kesehatan
      Pengaruh tekanan saka tas sekolah minangka salah sawijining faktor sing mengaruhi postur bocah sekolah
      Sinau Komprehensif Kapur Sekolah
      Spasi lan bal ping pong
      Penentuan kekuatan tas plastik
      Eksperimen fisik minangka salah sawijining cara kanggo nemtokake kahanan panyimpenan kentang
      Acak mlaku ing sadawane garis lurus lan pesawat
      Fitur fungsi tukang sihir minangka karakter
      Sinau babagan pengaruh aksentuasi karakter remaja ing pilihan genre film
      Dinamika umur makna katresnan
      Masalah meteng bocah cilik ing distrik Verkhnetoyemsky
      Alkohol lan ngrokok ing remaja
      Apa remaja modern kudu sekolah?

      Nanging ing titik pungkasan, aku mikir yen sekolah kaya ing Afrika iku kosok balene.
  4. + 12
    Agustus 29 2023
    Lan Solzhenitsyn dibusak saka karya?
    1. + 10
      Agustus 29 2023
      Sanalika dheweke tetep. Bungah yen Ilyin ora klebu ing kono.
      1. +4
        Agustus 29 2023
        Kutipan: Gardamir
        Bungah yen Ilyin ora klebu ing kono

        Kanggo Ilyin, pendidikan sing luwih dhuwur diwenehake ...
        1. + 15
          Agustus 29 2023
          Solzhenitsyn minangka aib kanggo negara kita, sawise kabeh, kang ditawani kanggo ngebom USSR karo senjata nuklir, lan monumen kanggo wong sing solemnly dibukak ing tingkat negara.
        2. +5
          Agustus 29 2023
          Kutipan saka doccor18
          Kutipan: Gardamir
          Bungah yen Ilyin ora klebu ing kono

          Kanggo Ilyin, pendidikan sing luwih dhuwur diwenehake ...

          Pembukaan Sekolah Tinggi Politik Ivan Ilyin diumumake ing situs web RSUH. - ing awal Juli 2023 ana kabar kaya ngono.
          Kayane ide kasebut ditinggalake, nanging inisiatif kasebut dhewe minangka indikatif.
    2. + 12
      Agustus 29 2023
      Kutipan saka kebeskin
      Lan Solzhenitsyn dibusak saka karya?

      Ya, sampeyan mbandhingake Solzhenitsyn karo sawetara Pushkins lan Lermontov ...
  5. + 10
    Agustus 29 2023
    Amarga .. gladiolus ... Lzhenitsyns lungguh ing kono, sampeyan ora bisa ngalahake ..
    1. +5
      Agustus 29 2023
      Kutipan saka: dmi.pris1
      ..Lzhenitsyns lungguh ing kono, sampeyan ora bisa ngalahake ..

      Anak saka Underground. Mbalik, bocah-bocah Catastrophe
  6. +1
    Agustus 29 2023
    Kita kudu ndeleng sapa sing kalebu. Ana uga karya sing pantes ing antarane klasik manca. Sing bocah sekolah Soviet ora tau krungu
    1. -1
      Agustus 29 2023
      Aja ngapusi informasi. Ing Rusia ora ana klasik Rusia ing dhaptar kanggo sinau - kenapa kita butuh pendidikan kasebut? Bebarengan karo kabeh penulis asing sing "pantes" ...
  7. + 21
    Agustus 29 2023
    Amarga ing Rus' kita duwe sawetara kementerian lan departemen sing dicekel kanthi terang-terangan dening mungsuh rakyat lan agen saka Kulon. Liyane uga kebak, nanging iki langsung dikontrol dening wong-wong mau. Dadi - kabeh sing ana gandhengane karo pendhidhikan, budaya lan obat-obatan kasebut ironis ing dhaptar iki. Karo kabeh sakteruse..
    1. +6
      Agustus 29 2023
      Kutipan saka paul3390
      kabeh sing gegandhengan karo pendidikan, budaya lan obat-obatan ironis kalebu ing dhaptar iki.

      Lan ora ana liyane sing dibutuhake. Cukup kanggo ngontrol iki, lan kabeh liyane bakal mlaku ing dalan sing bener ...
    2. +5
      Agustus 29 2023
      Aku yakin sampeyan wis mbatesi dhaptar kementerian, miturut kritéria sing wis dingerteni. Iku luwih gampang kanggo dhaptar wong sing nindakake soko kanggo kabecikan. Sakdurunge, aku ora bisa ngarani sing kaya ngono, ora siji.
  8. +5
    Agustus 29 2023
    Jawaban iki prasaja lan cendhak: amarga "! Ing negara kita, kabeh saiki "amarga"!
    1. -1
      Agustus 29 2023
      Ora kaya aku. Kanggo sampeyan ... mbokmenawa - ya, supaya. Aku kepekso kanggo pracaya sampeyan, nanging ora ngomong kanggo kabeh wong.
  9. +7
    Agustus 29 2023
    Ibadah langgeng wong manca, nyuda jam kanggo sinau klasik supaya nyawisake wektu kanggo sinau sastra manca.
  10. +3
    Agustus 29 2023
    Dhaptar literatur sing disaranake kanggo nyiapake ujian kanggo 2024:

    BU - tingkat dhasar saka program;
    CU - tingkat lanjut program;
    Karya "+" bakal ditampilake ing ujian ing 2024;
    Karya "-" ora bakal dikirim ing tugas SEE 2024; emphasis kandel - karya kudu diwaca, miturut topik karangan lan pitakonan ing bagean 1 bisa dirumuske.
    Mung 6 poin saka 48 sing bisa diwenehake kanggo ngrampungake tugas tes, 42 sing isih bisa dipikolehi kanthi menehi jawaban sing rinci. Tugas nomer 11 - karangan.
    1. +3
      Agustus 29 2023
      Aku isih kelingan karo nggegirisi "Kejahatan lan Hukuman," sing dipeksa diwaca ing sekolah. Lan uga "Apa sing kudu daklakoni?" lan "Perang lan Damai". Komplek IMHO dianggo kanggo kurikulum sekolah, sampeyan teka dhewe karo umur. Aku, ing tengah-tengah lima puluhan, isih duwe kebencian sing terus-terusan marang Dostoevsky; Aku pancene ora pengin njupuk lan maca ... Miturut cara, aku maca sawetara Tolstoy nalika diwasa.
    2. +1
      Agustus 29 2023
      Matur nuwun kanthi sanget kanggo dhaftar iki, paling wis dadi cetha apa kita ngomong bab.

      PS Aku bungah sing pungkasanipun mbuwang Chernyshevsky sedih saka "Apa sing kudu dilakoni".
  11. + 12
    Agustus 29 2023
    Aku ora ngelingi sapa, nanging ana sing nesu banget:
    "Aku ora bakal matèni kowé. Nanging... ayo aku nggedhekake anak-anakmu lan, yen wis tekan wektune, dheweke bakal mateni kowe."
    Kita bisa terus pura-pura yen kita padha karo "dunia beradab" liyane ...
    Hey! Ana, ing Kremlin!.. Apa ana wong diwasa?!
    1. +7
      Agustus 29 2023
      Allen Dulles, pangadeg CIA, nyatakake babagan iki ...
  12. +7
    Agustus 29 2023
    Ora ana owah-owahan, sanajan kedadeyan anyar. Iku misale jek sing kolom kaping lima wis wiwit bisa karo dendam. Sampeyan bisa ngelingi preian 9 Mei ing saluran TV tengah. Ing taun-taun pungkasan, film-film Soviet babagan perang wis ilang saka program kasebut, kayata "Padha perang kanggo Tanah Air." Lan dina iki lagi Spinning a billybird modern babagan perwira khusus ala, algojo getih saka NKVD lan wong menang "ora thanks kanggo nanging ing éwadéné." Film "The Last Fight of Major Pugacheva", bab carane pahlawan garis ngarep disiksa ing kemah, contone urip.
  13. +8
    Agustus 29 2023
    Iku prasaja - ing karya klasik Rusia mung ana rong jender, peran jender Natasha Rostova lan Letnan Rzhevsky kanthi jelas ditemtokake dening faktor biologis lan posisi sosial. Kabeh tandha penyimpangan jender dipoyoki kanthi kasar lan ditindhes kanthi brutal. Lan ing Pelangi-ceria Kamentrian Pendidikan padha ora bisa pindhah iku, menehi wong gunung hunchbacked, Emanuel, lan polygender omong kosong liyane karo jinis owah-owahan kaping telu dina sawise dhaharan. Lan kanthi cara, sing ora ana ing kabeh - bajingan Solzhenitsyn isih ana ing kurikulum sekolah. Lan FSB ora nyekel tikus ...
    1. 0
      Agustus 29 2023
      Apa sampeyan maca omong kosong iki sadurunge diterbitake utawa menehi metu minangka burp tanpa mikir ?? Ana sawetara penulis manca sing ora nganggep masalah sing sampeyan wungu ing tingkat sing paling sithik. Temokake aku ing kaca Dante utawa Umberto Eco, budaya LGBT? mbok menawa sampeyan nemokake nalika maca Proust, Hugo utawa Hemingway. Nuwun sewu wangsulan kula kasar, nanging argumentasi sampeyan nggawe sirahku berdarah. salam taklim. hi
      1. +4
        Agustus 29 2023
        bantahanmu nggawe sirahku berdarah

        Apa aku ngerti kanthi bener yen bagean awak sing dituduhake kosong tanpa komentar? Lan mungkin aku ora bakal nggoleki sampeyan ing kaca Dante lan Umberto Eco, sing pancen ora cocog kanggo kurikulum sekolah sanajan ing sekolah menengah. Siji-sijine sing aku setuju karo sampeyan yaiku akeh penulis asing sing apik sing wis nulis lan saiki nulis buku sing apik banget ing plot lan konsep sing bener. Nanging dheweke ora ana ing kurikulum sekolah SAIKI. Inggih, meh ora. Kabeh sing paling apik hi
        1. +2
          Agustus 29 2023
          Aku tansah appreciate wong pinter karo guyon siap. Nanging, dakkandhakake, amarga sirahku kebak, mula getihe nalika maca sawetara perkara. Aku yakin sirahmu pantes digatekake. Nanging, sampeyan kudu ngurus weteng kanggo ngindhari pelepasan gas sing ora disengaja. Nuwun sewu lelucon, mugi panjenengan ugi ingkang sae..ngguyu hi
          1. 0
            Agustus 29 2023
            Aku uga appreciate wong sing ngerti carane nenun lace saka tembung kapenuhan makna, nanging aku tormented dening siji pitakonan - nalika sampeyan lan aku ngatur kanggo mbaptis babi kanggo Brotherhood? lol
            1. +2
              Agustus 29 2023
              Nuwun sewu, aku ora ngerti yen ing Rusia mbutuhake ritual tartamtu kanggo nyenengake saben liyane. Nyuwun pangapunten bilih kasar, nanging ing negara kita kurang formal. nglirik
  14. +1
    Agustus 29 2023
    Inggih, Solzhenitsyn ana, dheweke saiki "FSE kita" kok wong liya dibutuhake.
  15. +2
    Agustus 29 2023
    Punapa mawon pelayanan modern, banjur kabeh profesional padha ora cocog. Lan Pendidikan akeh banget karo manajer kasebut, sing duwe sikap sing padha karo pendidikan kaya aku kudu ngetutake ilmu roket. Lan liyane lan liyane asring uga dipimpin dening padha "spesialis".
  16. +3
    Agustus 29 2023
    Apa aku ora ngerti iki penulis dibusak permanen utawa sementara?? Ana akeh penulis ing saben negara sing maca kabeh ing taun sekolah minangka prestasi nyata. Uga ing Italia ana inti penulis utama sing ora owah, uga penulis sing ngganti. Dene pengarang manca, aku ora weruh apa-apa, budaya iku budaya. Dostoevsky lan Tolstoy maca Dante lan ora kurang basa Rusia. Kosok baline, Gianni Rodari luwih dihargai ing Rusia tinimbang ing Italia. Budaya manungsa kagungane saben wong.
    1. +2
      Agustus 29 2023
      Kutipan saka Decimalegio
      Kosok baline, Gianni Rodari luwih dihargai ing Rusia tinimbang ing Italia. Budaya manungsa kagungane saben wong.

      Ing jaman Soviet, ing sekolah kita sinau sastra penulis Rusia lan Soviet, uga sastra saka penulis manca. Sastra Rusia tansah kalebu Pushkin, Lermontov, Tolstoy, sastra Soviet Gorky, Sholokhov, Alexei Tolstoy, Mayakovsky, sastra manca Victor Hugo, Balzac, Hemingway. Iki minangka penulis utama, iki minangka klasik donya.
      Lan saiki ora ana penulis modern sing bisa diarani klasik. Lan carane bisa nelpon Solzhenitsyn klasik sing dudu penulis, nanging publicist?
      1. +2
        Agustus 29 2023
        Kanggo penulis modern, aku mikir padha karo sampeyan. Aku mung ngomong babagan negaraku. Iku angel kanggo teka menyang konsensus sing penulis Italia kontemporer bisa dianggep pantes manungsa waé. Nanging, kadhangkala sampeyan ngadili wong luwih saka lirik. Mung wektu iku hakim sing bener.
  17. +5
    Agustus 29 2023
    Kelas penguasa, kapitalis, bakal nindakake kabeh sing bisa kanggo mesthekake yen generasi munggah, pangarep-arep kita, tuwuh ... umume, bisa dingerteni. Ing nginggil, Bp/N/Ilya sampun cekap lan punapa kemawon ingkang dipun raosaken sanget, kosok wangsulipun, njalari nginfèksi sedaya lan tiyang sakiwa tengenipun.
    Ora ana sing ora dikarepake, kaya buku pelajaran!
    1. +3
      Agustus 29 2023
      Sugeng Victor keprungu
      Kutipan saka roket757
      kelas penguasa, kapitalis,
      ..... nyoba nginfèksi kabeh lan kabeh wong ing sekitar .....

      Mesthi, kita nggedhekake anak-anak kita ing kartun borjuis sing jahat --- apa sing bisa sampeyan entuk
      1. +1
        Agustus 29 2023
        Hi Dmitry prajurit
        Asing, diimpor, amarga akeh kita asing lan ora digatekake ... wong manca, lan wong-wong sing asale saka omah kita, ngerti iki lan wiwit ngrusak kita, dadi kaya asing / asing kanggo wong-wong kita.
        Iki minangka konfrontasi khusus sing bakal dadi kuwat, kanthi tingkat kakebalan sing dibutuhake, utawa kita bakal mulai ngrusak lan rot, kaya wong-wong mau.
        Kabeh padha karo sadurunge, kabeh miturut buku pelajaran.
        1. +1
          Agustus 29 2023
          Victor, ora becik yen proses ngapusi anak-anak kita dumadi ing pirang-pirang arah. Bocah sekolah endi sing ora melu Tik Tok? Utawa, alesan soplezhuysky, carane decorous lan Noble kabeh ana ing sangisore tsar rama, pedagang, boyars? Apa sing bakal teka saka kabeh iki??? Kabeh pangarep-arep mung ana ing wong tuwa ...
          1. 0
            Agustus 29 2023
            Inggih, pitados dhumateng Gusti, nanging aja nganti salah!!!
            Awake dhewe, mung awake dhewe, sing bisa/kudu ngurusi awake dhewe lan masa depan anak-turune.
  18. +4
    Agustus 29 2023
    Aku ora bakal kaget yen Hukum Allah kalebu ing ujian. Aku babar pisan ora nglawan sinau, nanging iku urusan pribadi kanggo wong percaya apa ora.
    1. +2
      Agustus 29 2023
      Paradoks, Kitab Suci dhewe, sing dadi pondasi peradaban kita lan sing nyebarake kabeh budaya kita kanthi pikiran lan idiom, ora tau diwaca ing sekolah ing negara apa wae. Ninggalake pitakonan saka pracaya utawa ora. hi
    2. +1
      Agustus 29 2023
      apa hukumé Gusti Allah?
      Torah bakal diwulang
      ing asli am
      1. -2
        Agustus 29 2023
        Ketoke pikiranku ora diterjemahake kanthi apik. Aku mbaleni, ayo ninggalake pitakonan iman. Apa sampeyan nolak manawa Kitab Suci (biasane Prajanjian Anyar) mbentuk peradaban Kristen?
        1. 0
          Agustus 29 2023
          Ketoke, kolega sing menehi minus yaiku atheis sing ora mratobat. ngguyu
          1. 0
            Agustus 29 2023
            Punika compagno plus kanggo sampeyan hi Ngomong-ngomong, apa sampeyan pengin nuduhake salinan The Witches' Hammer? ngguyu """"
            1. 0
              Agustus 29 2023
              Iku tansah sampeyan. Aku wis maca pesen sampeyan. Aku kudu ngirim jawaban. Opo kowe tresno karo penyihir, opo ana omahmu?? bojo utawa ibu mertua? ngguyu hi
              1. 0
                Agustus 29 2023
                Oke, banjur - "kenapa opium kanggo wong?" (Kanthi) ngguyu
      2. 0
        Agustus 29 2023
        Dadi, kenapa sampeyan ora seneng karo Torah, sing uga angger-anggeré Gusti Allah lan kupingé metu saka Kitab Suci. ngguyu hi
        1. -1
          Agustus 29 2023
          Aku ora tau ngomong yen aku ora seneng karo Torah. Aku ngakoni, aku durung maca. Nanging ora bisa dipungkiri manawa Prajanjian Anyar minangka buku dhasar. hi
  19. Komentar wis dibusak.
  20. +7
    Agustus 29 2023
    menarik. Pushkin iki dibusak saka pendidikan, nanging kapribaden odious kuwi, scoundrels lan rogues, contone, kondhang minangka Solzhenitsyn Yahudi, padha klebu ing buku minangka sekolah lan sawetara institusi pendidikan. Iku mung omong kosong!
    Wong-wong Yahudi dhewe, ujare Yakov Kedmi, ngomongake Solzhenitsyn kanthi nistha.
    Ana alesan kanggo iku. Sawise maca opuse Solzhenitsyn dhewe, aku bakal ngomong terus terang, nuduhake saben baris kanthi gething, ala lan, sing paling penting, ngapusi!
  21. +3
    Agustus 29 2023
    Ora perlu golek mungsuh ing luar negeri, kabeh ana ing cedhak Alun-alun Merah.
  22. +3
    Agustus 29 2023
    Banget ngumumke: - meh 30 komentar, akèh Dhiskusi bab pengkhianat, nyembah manca, Solzhenitsyn.
    Ing wektu sing padha, ora ana sing bisa ndeleng dhaptar referensi iki, sing ana ing domain umum.
    Aku mutusaké kanggo ngundhuh dhewe, maca lan ngirim - komentator keset banget kanggo nggoleki, supaya padha maca paling kene .. Terus apa? Ora ana apa-apa, wong terus ngetokake aliran kesadaran. Ora nggumunake yen wakil kita duwe prilaku sing cocog.
    1. +4
      Agustus 29 2023
      Mung amarga aku maca dhaptar iki, Pushkin ora katon ana, Solzhenitsyn ora ilang. Nanging kanthi asosiasi, aku nglebokake gambar ing telusuran ... Tanpa nuduhake jeneng mburi, nanging dheweke ana, lan miturut apa sing langsung katon, aku ora mung siji sing kasengsem.
      Lan ing kene, tanpa ragu-ragu, dheweke ngetrapake Solzhenitsyn.
      1. 0
        Agustus 29 2023
        Amarga aku maca dhaptar iki, Pushkin ora katon ing kana,

        Amarga Pushkin kalebu ing OGE (ujian kelas 9). Kaya Lermontov lan Gogol. Sesuai karo urutan sinau miturut kurikulum sekolah (kita isih duwe kronologis, sing, mesthi, ora tansah kabeneran).
        Lan ing kene, tanpa ragu-ragu, dheweke ngetrapake Solzhenitsyn.

        Ana kira-kira satus penulis ing dhaftar, kalebu paling Soviet, kayata Fadeev lan Ostrovsky, kok dadi akeh manungsa waé kanggo Solzhenitsyn? Malah tediousness Chernyshevsky saiki.
        Miturut cara, Tvardovsky nyithak "Sawijining Dina ing Urip Ivan Denisovich". Kaya "Matrenin kang Dvor". Apa babagan Tvardovsky, kita nyopot lan ninggalake?
  23. +2
    Agustus 29 2023
    FIPI ora kalebu klasik kayata Gogol, Lermontov lan Pushkin saka program persiapan USE.

    Tegese ana unsur pro-Kulon lan liberal sing lungguh ing Kementerian Pendidikan.
    1. +3
      Agustus 29 2023
      Ana unsur pro-Kulon lan liberal ing Kamentrian Pendidikan

      Cukup ora perlu eufemisme iki - MUSUH lungguh ing Kementerian Pendidikan! Lan mung mangkono.
  24. +3
    Agustus 29 2023
    Amarga kanggo akèh taun ana debilitation massa saka populasi! Amarga wong sing luwih diwasa ngalami angel, pikiran sing durung dewasa luwih gampang. Mulane, klasik kita diganti karo pahlawan Marvel pembunuh, seri kanggo remaja ing ngendi peran saka negara-negara sing beda-beda ditetepake kanthi jelas, lan liya-liyane, wong enom nyerep iki kanthi apik, banjur kita kepengin weruh ing ngendi puluhan ewu mlayu saka wong akeh. ....
  25. -1
    Agustus 29 2023
    Prigozhin lungguh ing endi-endi .... Negara mung akeh banget ...
  26. 0
    Agustus 29 2023
    Bener, akeh pitakonan kanggo para menteri pendidikan iki. Lan kita kudu takon luwih kerep. Lan njaluk jawaban. Yen ora, dheweke nuduhake presiden sekolah anyar sing apik, laporan babagan peralatan modern, panganan panas ... Kabeh iki apik lan bener. Nanging pitakonan utama yaiku: apa sing diwulangake?
  27. 0
    Agustus 29 2023
    Kamentrian Pendidikan percaya yen Pushkin wis ketinggalan jaman. Kita kudu sinau luwih klasik: Solzhenitsyn lan scribblers padha. Kepiye carane bisa dipercaya mungsuh Rusia ing proses nyiapake generasi sing bakal teka. Kabeh metu tanpa rasa welas asih. Masalah mung yaiku Kremlin nglebokake pengkhianat anyar ing posisi sing padha, amarga dheweke dhewe kaya ngono.
  28. 0
    Agustus 29 2023
    FIPI ora kalebu klasik kayata Gogol, Lermontov lan Pushkin saka program persiapan USE.


    Kabeh iki wis kedaden, kabeh wis bola ing siklus:

    Ninggalake Pushkin, Dostoevsky, Tolstoy, lsp. lan liya-liyane. saka Steamship of Modernity!
    (c) Manifesto futuris "A Slap in the Face of Public Taste", 1912
  29. 0
    Agustus 29 2023
    wong ndhuwur kita rampung pro-Kulon, lan wong lara iki pederasty lan feminisme, Aku ora Care carane akeh dollar lan euro biaya, lan aku bakal terus drive mobil Cina, lan minangka pejabat cadangan karo dekade pengalaman, aku ora nampa iki, lan aku ora bakal pindhah menyang perang incomprehensible iki, ngendi ana mung prajanjèn prajanjèn, lan sadurunge kita kejiret sawetara, dikunjara wong, lan saiki padha pahlawan Rusia, ing umum iku a isin kanggo negara, lan wong-wong Bandera dilarang nyiksa iki sawetara pahlawan kita ing panangkaran, nanging Rusia, mangga, bisa dikebiri ...
    1. +2
      Agustus 29 2023
      Sadurunge kritik sastra lan filologis babagan sastra umume, kritikus apa wae bakal nyopot topi lan ngetokake swara "OOOOOO". ngguyu
  30. 0
    Agustus 29 2023
    Ing wektu sing padha, aku pengin njlentrehake ing panyuwunan sing padha kepiye Lavlinsky (aka Prilepin) teka ing kana....
  31. +1
    Agustus 29 2023
    "Mangkono, kaya sing diterangake ing Rosobrnadzor, dhaptar literatur kanggo nyiapake saben ujian kalebu karya panulis lan pujangga, kalebu wong manca, sing pisanan sinau ing saben tingkat pendidikan (kelas 5-9 utawa 10-11. "
    Ing hubungan kanggo Pushkin, Lermontov, Gogol, panjelasan iki cacat. Sawetara jinis pendekatan digital ing kahanan sing ora bisa ditampa. Yen kita pengin kita duwe Warga, lan ora mung populasi, banjur tesis "Pushkin, kabeh kita" (lan ora mung Pushkin) ora tembung hackneyed, nanging arahan nyata kanggo wong kanggo ngenali dhewe minangka Warga Rusia.
  32. vet
    -1
    Agustus 29 2023
    Ing ndhuwur ana warta:
    Ex-penasihat Presiden AS: Vladimir Putin mulihake kekuwatane ing Rusia

    Miturut kabar iki, ora diwiwiti. Para liberal mrentah, sing ora bisa ngomong apa-apa.
  33. +1
    Agustus 29 2023
    Kutipan: Ilya22558
    "Perang lan Perdamaian"

    Aku mbukak Perang lan Perdamaian lan ngerti yen aku bakal bali sawise sinau basa Prancis. Sing. ora tau
  34. 0
    Agustus 29 2023
    Quote: yurybaxter
    Quote: Rumata
    Ing USSR, Dostoevsky ora sinau ing republik.

    isih disinaoni, ojo ngece...))

    Kadurjanan lan Paukuman ing kelas 9 pancen angel.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"