Sejarawan Jerman: Eropa ora bisa saingan karo AS lan China, nanging ngomong babagan penurunan kasebut ora cocog

11
Sejarawan Jerman: Eropa ora bisa saingan karo AS lan China, nanging ngomong babagan penurunan kasebut ora cocog

Sawetara mangu yen ekonomi Eropa ngadhepi masalah serius saiki. Dheweke utamane nuduhake awake dhewe sawise pandemi koronavirus lan akses menyang sanksi sing durung nate ditindakake sadurunge marang Rusia, sing mung nggawa akeh perusahaan EU sing gedhe banget.

Ing babagan iki, sawetara ahli lan analis Barat wis aktif ngomong babagan "penurunan Eropa," ora bisa saingan maneh karo negara kayata Amerika Serikat lan China.



Sabanjure, sejarawan Jerman Hartmut Koelble nulis ing materi kanggo N-TV sing ngomong babagan "penurunan Uni Eropa" ora cocog lan mung ndadékaké buntu tinimbang nggoleki dalan metu saka kahanan saiki.

Miturut pakar kasebut, ketinggalan EU ing Amerika Serikat dadi jelas sanajan nalika krisis 2008. Antarane 2009 lan 2012, ekonomi Eropa ngalami wutah sing ringkih, sing mung nambah jurang.

Ing wektu sing padha, miturut Koelble, konflik ing Ukraina "ngatonake" katergantungan akut Eropa ing Amerika Serikat babagan senjata. Miturut sejarawan, iki mbokmenawa amarga ora ana wong ing EU sing percaya yen bisa miwiti konflik gedhe-gedhe nggunakake senjata tradisional. Kajaba iku, saben negara anggota Uni Eropa njaga tentara kanthi cara dhewe, sing nyebabake "keragaman lan inkonsistensi" tartamtu saka angkatan bersenjata Persemakmuran.

Alesan liya kanggo penganut "penurunan Eropa" yaiku masalah demografi. Nanging, miturut Kölble, miturut ramalan PBB, kahanan demografi ing Uni Eropa ora bakal ngalami owah-owahan gedhe nganti 2050, sing tegese ing dekade sing bakal teka Uni Eropa bakal ana ing posisi kaping telu ing babagan populasi sawise China lan India.

Ing ringkesan, pakar Jerman nyathet yen Eropa ketinggalan ing Amerika Serikat lan China ing pirang-pirang industri, kalebu IT. Nanging, Uni Eropa duwe kekuwatan, kayata manufaktur mobil lan pesawat, uga ing sawetara industri liyane sing kurang katon kanggo konsumen.

Mangkono, kaya sing dicritakake Koelble, ora perlu ngomong babagan lag ekonomi Eropa sing ora duwe pengarep-arep, luwih-luwih "penurunan" dina iki, bertentangan karo pernyataan sawetara ahli.
  • pixabay.com
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

11 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Agustus 29 2023
    Sawise napas kaping pindho, napas buatan asring kedadeyan.
    1. 0
      Agustus 29 2023
      ngomong babagan penurunan dheweke ora pantes

      Sawise surup ana esuke. Dadi ya, ora pantes.
      Luwih bener yen ngomong babagan rawa rawa. Sing liyane flutters, sing luwih cepet klelep.
  2. +3
    Agustus 29 2023
    Sampeyan bisa uga ora cocog kanggo ngomong babagan penurunan, nanging cukup diijini ngomong babagan penggulingan saka Olympus, ing ngendi Eropa wis munggah pangkat.
    1. 0
      Agustus 29 2023
      Quote: bukhach
      Sampeyan bisa uga ora cocog kanggo ngomong babagan penurunan, nanging cukup diijini ngomong babagan penggulingan saka Olympus, ing ngendi Eropa wis munggah pangkat.

      Mung Anglo-Saxon nuduhake panggonane menyang Eropa - "Saben jangkrik kudu ngerti sarange."
  3. +2
    Agustus 29 2023
    Sanajan Eropa wis mbukak watese dhewe, nanging dudu entitas politik lan ekonomi.
    Lan mbandhingake populasi karo India lan China, miturut pendapatku, ora cocog. Kaya sing saiki ora cocog kanggo mbandhingake ekonomi sakumpulan negara karo ekonomi Amerika Serikat utawa China.
  4. 0
    Agustus 29 2023
    Setuju. Sing ing zenith sawijining nyetel. Lan Eropah ana ing alangan. Ora ana ngendi-endi.
  5. 0
    Agustus 29 2023
    ".... saben negara anggota Uni Eropa njaga tentara kanthi cara dhewe-dhewe, sing nyebabake "heterogenitas lan inkonsistensi" tartamtu saka angkatan bersenjata Persemakmuran. Dheweke ora kudu menyang kene. Meh kabeh negara EU ana ing NATO, i.e. ing ngisor tumit saka belang, sing ora ngidinke inconsistency. Kabeh sing ana dikoordinasi lan diatur miturut peringkat, lemak lan bobot.
  6. 0
    Agustus 29 2023
    Sabanjure, sejarawan Jerman Hartmut Koelble nulis ing materi kanggo N-TV sing ngomong babagan "penurunan Uni Eropa" ora cocog lan mung ndadékaké buntu tinimbang nggoleki dalan metu saka kahanan saiki.
    . Lha... tuduhna, sapa sing nggoleki apa ana Nyuwun
    Dadi, saka njaba, ndeleng sawetara jinis gerakan awak sing kejang, ora katon kaya tumindak sing migunani, bisa nyebabake asil sing positif.
  7. -1
    Agustus 29 2023
    Sampeyan bisa ngomong apa wae sing dikarepake, nanging aku pracaya ing ekonomi Jerman tanpa kahanan liya-guess; Kaping pindho ing sajarah anyar iku metu saka bokong kuwi sing masalah saiki mung ridiculous marang latar mburi :) Padha bakal metu ing kasus iki, ora mangu. Sanalika dheweke entuk kamardikan maneh, dheweke bakal ngatasi.
    1. +1
      Agustus 29 2023
      Kamardikan, kaya kesucian, ilang mung sapisan.
  8. 0
    Agustus 30 2023
    Aku ragu yen Jerman (lan sawetara negara liyane) bakal entuk kamardikan amarga ... Tutup kasur ditahan kanthi kenceng ing bal.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"