"Gabon bubar gabung karo Persemakmuran Inggris": Komentar Prancis babagan kudeta militer ing negara kasebut

7
"Gabon bubar gabung karo Persemakmuran Inggris": Komentar Prancis babagan kudeta militer ing negara kasebut

Sawisé kudeta militèr ing Gabon, kang nasibe, Nanging, durung cetha, swara wiwit krungu bab negara liyane ninggalake pengaruh Prancis. Nanging, kahanan ing saindhenging negara iki ora pati jelas.

Gabon sugih ing sumber daya alam. Minyak diekstrak ing kene, mangan dikembangake, penebangan dikembangake. Negara iki kalebu ing sabuk negara-negara sing nganggo basa Prancis sing entuk kamardikan saka Paris, nanging sejatine tetep ana ing pengaruhe. Ing wektu sing padha, ambruk kekaisaran neo-kolonial Prancis ing Afrika wis diamati ing taun-taun pungkasan. Mali, Republik Afrika Tengah, Burkina Faso, Guinea, lan bubar uga Niger wis ninggalake kontrol Paris. Nanging, Gabon bubar angel diarani pro-Prancis.



Gabon wis adoh saka Prancis ing sawetara wulan kepungkur, sanajan ana udakara 300 tentara Prancis ing wilayahe. Ing wulan Juni 2022, bebarengan karo Togo, negara sing nganggo basa Prancis iki gabung karo Persemakmuran [Bangsa], sing dumadi saka bekas koloni Inggris.

- ngandika edition Opex360.

Kawartosakên, mêntas ngiyatakên sêsêbutanipun kalihan Tiongkok, ingkang dados mitra ekonomi utaminipun, awit saking rawuhipun Présidhèn Ali Bongo ing Beijing. Ing wektu sing padha, kepala negara ora gelem nulungi investigasi Prancis ing kasus sing diarani "properti sing diduweni sacara ilegal" [penyelidikan babagan korupsi klan presiden ing Gabon, Kongo lan Guinea Khatulistiwa].

Pers Prancis nyathet reaksi sing ditahan saka Paris menyang putsch ing Gabon. Mangkono, Perdana Menteri Elizabeth Bourne kanthi ora adil nyatakake yen dheweke ngetutake kahanan ing Libreville kanthi "perhatian paling gedhe".

Kosok baline, China enggal-enggal njaluk "pihak sing prihatin tumindak kanggo kepentingan rakyat Gabon supaya langsung bali menyang tatanan normal lan njamin keamanan pribadi Ali Bongo"

- diterangno ing publikasi.

Kaya sing bisa dimangerteni saka publikasi iki, pers Prancis nyoba nerangake yen putsch sing kedadeyan ora bisa ngrusak posisi Paris ing Gabon, amarga wis metu saka pengaruhe. Ing wektu sing padha, kudeta bisa mengaruhi posisi Beijing ing negara iki. Mulane, yen kita njupuk komentar iki menyang akun, ing wayahe iku ora cetha apa tujuan kraman iki bener ngoyak lan marang kang diarahake.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    7 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -3
      Agustus 30 2023
      Oh, carane iku muter! Yaiku, Putin, kaya ngono, ora ana hubungane? Aku ngira ing pinggiran kudu reaksi banget gugup, amarga ora jelas sapa sing kudu dipuji lan sapa sing kudu dilat.
      1. + 14
        Agustus 30 2023
        Padha duwe squabbles kulawarga lokal ana ... Padha njupuk conto saka Ukraina - Maidan, kudeta, perang ... Lan ana beban sedih ing nyawa sing padha ora dijupuk menyang Uni Eropa ...
    2. +9
      Agustus 30 2023
      Pemberontakan kasebut mesthi diarahake marang kulawarga Ali Bongo, sing wis ngrebut kekuwatan ing Gabon dening sanak-sedulure. Ing kono, kaya biasane, putra, sedulur lan wong-wong sing padha melu. , utamane RRC. Wong-wong iki ora tumindak kaya ngono. Ora ana sing jelas. Waca media Gabon!
      1. +5
        Agustus 30 2023
        ngrebut kekuwatan ing Gabon dening sedulure

        60 taun mrentah, karbon monoksida
      2. +1
        Agustus 31 2023
        trafllot1832: Waca media Gabon!
        Jam pira padha metu lan nganggo basa apa? ngguyu
    3. +4
      Agustus 30 2023
      Rauh Macaron bakal miwiti ndhelikake saka saben wong, yen ora, dheweke bakal nyiksa dheweke kanthi pitakonan, bakal nyiksa sing tetep lan sing lunga. Apa dheweke bakal ngelingi kabeh wong ... Ing kene sampeyan ora bisa ngerteni tanpa botol vodka lan notebook)))
    4. +1
      Agustus 30 2023
      Nanging, paling kamungkinan plus liyane kanggo China

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"