Pamrentah Rusia ndhukung tagihan babagan tanggung jawab sukarelawan kanggo ngrusak properti militer

38
Pamrentah Rusia ndhukung tagihan babagan tanggung jawab sukarelawan kanggo ngrusak properti militer

Komisi Kegiatan Legislatif Kabinet Rusia nganggep proposal legislator babagan peserta ing formasi sukarelawan. Pamrentah Rusia ndhukung tagihan babagan tanggung jawab sukarelawan kanggo ngrusak properti militer.

Bab iki nglaporake wartawan saka agensi TASS, referring to draf review pamaréntah karo kang padha familiarized.

Dokumen kasebut nuduhake paukuman sing diwenehake kanggo sukarelawan yen ana kerugian utawa karusakan sing disengaja kanggo properti militer.

Pamrentah Federasi Rusia ndhukung tagihan kasebut

- ngandika ing review.

Nganti amandemen kasebut ditrapake, mung personel militer sing bisa tanggung jawab kanggo kerugian utawa karusakan sing disengaja senjata, peralatan lan properti liyane sing ditransfer kanggo misi tempur. Sukarelawan durung tundhuk karo norma hukum iki.

Nanging, miturut Undhang-undhang Federasi Rusia "Ing Status Personil Militer," sing bakal diadopsi, anggota formasi sukarelawan, bebarengan karo personel militer liyane, tundhuk kabeh jinis tanggung jawab kanggo pelanggaran sing dilakoni, kalebu tanggung jawab pidana.

Minangka asil saka Adoption saka hukum federal, aturan umum kanggo nggawa sukarelawan kanggo tanggung jawab financial ing acara saka tumindak nyinggung bakal legislated lan paukuman cocog kanggo gravitasi saka pelanggaran kuwi bakal ditetepake.

pamaréntah ngandika ing statement.

Penulis tagihan iki yaiku Andrey Kartapolov, kepala Komite Pertahanan Duma Negara Federasi Rusia.
  • Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

38 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -15
    31 Agustus 2023 09:24
    Bener. Nampa gegaman utawa peralatan - dadi yen sampeyan please, njawab kanggo safety.
    1. + 18
      31 Agustus 2023 09:26
      Senjata, ya, aku setuju, nanging peralatan minangka barang sing bisa dikonsumsi. Mesthi, mesthi ana kanca-kanca licik sing adol properti pemerintah, nanging iki mesthi kedadeyan kanggo kabeh wong.
    2. + 10
      31 Agustus 2023 09:38
      monetam (Maxim), Nanging iki kudu dibuktèkaké, nanging apa bab praduga saka Innocence. Conto dikirim dening PMP kanggo pengintaian, nanging padha mlaku. BANYAK SEBAB.....
    3. NKT
      + 21
      31 Agustus 2023 10:28
      Bener. Nampa gegaman utawa peralatan - mula tanggung jawab kanggo safety

      Banjur para jenderal kudu tanggung jawab marang tumindake. Contone, sapa sing bakal mbayar IL-76 sing ilang?
      1. +1
        31 Agustus 2023 15:20
        Banjur para jenderal kudu tanggung jawab marang tumindake. Contone, sapa sing bakal mbayar IL-76 sing ilang?

        Iki, kaya biasane, bakal dibuwang.
    4. Komentar wis dibusak.
    5. +3
      31 Agustus 2023 11:43
      Lha kok minus. Kabeh ditulis kanthi bener. Saben prajurit kudu tanggung jawab kanggo properti sing dipasrahake. Lan iki ora ateges wong kudu mbayar properti sing rusak sajrone operasi tanpa ana kesalahan. Kanggo ngilangi, ana algoritma tumindak tartamtu, maksudku sing sah.
  2. + 29
    31 Agustus 2023 09:26
    Kartapolov maneh... Where is Sobolev? Ayo tokoh loro iki njlentrehake dhisik babagan hukum apa sing ditindakake mobilisasi? Kajaba iku, Kartapolov, ing studio Solovyov, sebagian ngakoni kasunyatan manawa ora ana tanggung jawab kanggo nolak mobilisasi, amarga ora ana hukum kasebut.
    Minangka kanggo karusakan kanggo properti lan tanggung jawab militèr, pisanan iku perlu kanggo ngukum wong-wong sing nilar tank T-90M Proryv ing wilayah Kharkov, kiwa warehouses kebak senjata lan umume nilar posisi lan mlayu. Kabeh ing ndhuwur mung diatur dening hukum sing wis suwe ditulis. Nanging, ora ana sing mangsuli, lan Kartapolov ora nate ujar manawa dheweke bakal ngatasi iki. Apa sing ditindakake Sobolev, aku ora ngerti ...
    1. +4
      31 Agustus 2023 15:23
      Lan kepala perwira mburi tentara, sing 1,5 yuta set seragam "nguap", ora nandhang paukuman.
  3. + 15
    31 Agustus 2023 09:28
    gagasan bodho saka "anggota duma" kita lan ora ana gunane kanggo menehi komentar. Ora jelas sapa lan kepiye sajrone bentrokan bakal bisa nemtokake kerugian utawa karusakan sing disengaja kanggo properti militer! Mungkin Pak Kartapolov dhewe bakal nindakake dhewe, yen mung bisa nyusup saka mburi mejane
  4. + 24
    31 Agustus 2023 09:31
    Ora ngerti. Ayo dadi pejuang sing kena granat, dheweke kaget, ditarik metu lan ing proses dheweke kelangan pistol. Apa, aku kudu menyang kasir kanggo mbayar? Flyer kesapu - flyer kudu mbayar akeh yuta? Mungkasi Kartapolov iki, kaya Bidon, pikiran wis ilang
    1. + 11
      31 Agustus 2023 09:38
      Flightbomber bubar nulis babagan kasus pilot. Ing kono, misale jek, nalika evakuasi, ana pejuang diunekake dening tambang lan senapan mesin tetep ana ing lapangan, mula dheweke banjur bajingan. Wong-wong sing apikan mbantu, nanging dheweke nemokake dheweke ing kana, sing nggumunake.
      1. +1
        31 Agustus 2023 11:27
        T-tradhisi.
        Ing memoar saka perang ing Afghanistan ana bab birokrasi tentara, nalika saben Piece numpes saka peralatan perlu kanggo tarik munggah gunung saka makalah kaya ing peacetime - digunakake bakal ana Serat organisasi. Para komandhan isih guyon banget yen ora suwe dheweke kudu nyedhiyakake dokumen saka "roh" kanggo ngilangi peralatan kasebut.
    2. +3
      31 Agustus 2023 12:23
      Kutipan saka sadok
      Ayo dadi pejuang nganggo granat, dheweke kaget banget, dheweke ditarik metu lan ing proses dheweke ilang pistole. Apa, menyang kasir kanggo mbayar? Flyable disikat - apa flyer kudu mbayar pirang-pirang yuta?

      Omong kosong tenan. Apa sabanjure? Dheweke murub kartrid, mbuwang granat - lan menyang kasir? Aturan kasebut cocog ing wektu tentrem, lan ora sajrone database. Lan pemasok licik, panji lan perwira sing nyolong properti negara kudu dicekel dening penyidik ​​​​kantor jaksa militer, dheweke entuk gaji kanggo iki.
      1. +2
        31 Agustus 2023 16:34
        Quote: Lan Kita Tikus
        Omong kosong tenan. Apa sabanjure? Mbusak kartrij, mbuwang granat - lan menyang kasir?

        Wiwitan taunan. nglirik
        Longsor wis mudhun marang kita mungsuh:
        Baris bayonet, rentetan geni!
        Kita mbela rabi kita -
        Panjenenganipun briskly adol kita cartridges.

        Quote: Lan Kita Tikus
        Aturan kasebut cocog ing wektu tentrem, lan ora sajrone database.

        Dadi perang ing NWO dudu perang resmi. Dadi hukum bisa diuripake losses ing wektu non-perang.
  5. + 20
    31 Agustus 2023 09:31
    Masalah ditanggulangi kanthi gampang.
    Yen sampeyan sukarelawan, mangga teka ing perang ing tank dhewe. Lan supaya bojo nggawa panganan.
    Sampeyan sukarelawan, ta? Apa sampeyan ideologis, minangka lawan mobilisasi? Apa pemerintah njaluk sampeyan apa? Ora. Sampeyan metu saka urutan. Dadi mbayar ambisi sampeyan dhewe.
    Yen sampeyan pengin dhuwit, pindhah menyang bisnis (tse)
    1. +7
      31 Agustus 2023 09:54
      Aken (Brut), DEAR YOU, sampeyan lali babagan bocah-bocah, aku nyisipake video pitakonanku. Lan bocah-bocah, ayo padha nggawa amunisi lan cangkang.
      Nanging ora jelas apa sing kudu ditindakake babagan penerbangan, lan uga ing wilayah manca.
  6. + 19
    31 Agustus 2023 09:35
    Angger-anggering Toret sing nyurung sukarelawan sabisa-bisa. Lan sing paling penting, kabeh dadi jelas kanggo wong umum lan nyederhanakake .... Bener, ora! Tinimbang nggawe kabeh mekanisme sing digandhengake karo SVO minangka prasaja, bisa dingerteni, logis, lan setya marang wong biasa, para legislator kita, mung miturut tradisi lawas, nggawe rumit kabeh, mbingungake lan mbuwang pitfalls ing dalan kanggo efisiensi. Luwih elek tinimbang sabotase mung kabodhoan tulus lan ora kompeten.
    1. roh
      + 14
      31 Agustus 2023 10:16
      Hukum iki ditulis kanggo "sukarelawan" anyar kanggo mobilisasi "ora ana" ing "perang sing ora ana" kanthi "tujuan sing jelas"
      Promosi lampas "kayu".
      Apa sing bisa dadi luwih motivasi? apik
  7. + 24
    31 Agustus 2023 09:36
    Prajurit, ing episentrum bledosan nuklir, kudu nyekel bedhil mesin ing lengen sing diulur.
    Supaya irungnya saka logam molten ora tiba ing boots pamaréntah.
    1. +8
      31 Agustus 2023 09:41
      Yen sampeyan dadi sukarelawan, sampeyan bakal mbayar biaya sepatu bot.
      1. +8
        31 Agustus 2023 09:52
        Kutipan saka Aken
        mbayar biaya lengkap boots.

        Lan neutron diserap.
  8. + 10
    31 Agustus 2023 09:45
    Aku ora ngerti kenapa pager taman?!
    Ing taun kapindho SVO, kabeh sukarelawan kanthi cara siji utawa liyane kudu entuk status personel militer kanthi kabeh hak lan kewajiban. Lan voila - tundhuk karo undang-undang sing ana.
    Sajrone Perang Donya II, ing kahanan sing luwih angel, kabeh milisi rakyat rampung ing taun 1941. Banjur kabeh kedadeyan ing pimpinan Komisariat Pertahanan Rakyat lan struktur Tentara Merah sing cocog.
    1. +8
      31 Agustus 2023 09:56
      Mesthi, ing 1941 Komite Pertahanan Negara dibentuk lan ora ana pejabat borjuis lan manajerial sing spektakuler utawa cacat, lan kanggo nyolong kothak godhok lan adol maneh (uga, kaya bisnis) bisa uga. kena tekan sirahe. Dadi, ing taun 1941 ana gagasan sing ora bisa ditindakake saiki minangka tanggung jawab.
    2. +1
      31 Agustus 2023 12:57
      *Aku ora ngerti kenapa pager taman?!*
      kanggo entek sukarelawan. iku kabeh.
  9. 0
    31 Agustus 2023 10:05
    Aku ora ngerti carane bodho iki. Nalika njabat (kanggo wektu sing suwe, bener), dheweke sinau manawa ing file pribadi sing diarani ditulis kanthi wajib, lan sing nulis aplikasi utawa laporan kanggo layanan kasebut, sukarelawan ditulis. Nanging saben wong duwe hak lan kewajiban sing padha lan kabeh padha sumpah.
    Nanging bisa uga sawise kudeta padha nggawe soko munggah.
    Dadi ing tentara lan angkatan laut ora ana apa-apa sing ora duwe, lan yen ana karusakan utawa mundhut senjata lan peralatan, diselidiki lan adhedhasar asil keputusane digawe, yaiku paukuman finansial, utawa disbat, utawa paukuman pidana. . Ing pertempuran, dheweke bisa ditembak tanpa nyoba kanthi prentah saka komandan. Sanajan bisa uga ana kahanan force majeure.
    Kita duwe kasus ing unit kita, petugas tugas kanggo armada (conscript) ambruk ing wayah wengi, lan ing wektu iku kothak karo mobil kejiret geni, lan diobong. Setaun utawa setengah disbat ing Sovgavan. prajurit
    1. 0
      31 Agustus 2023 11:31
      yen ing file pribadhi wong sing ditimbali, ditulis minangka wajib militer, lan sing nulis aplikasi utawa laporan kanggo layanan ditulis minangka sukarelawan

      Aku krungu, sanajan aku ora bisa njamin keasliane, yen sukarelawan ing Afghanistan entuk keuntungan luwih sithik tinimbang sing dikirim tanpa takon.
      Yen ana veteran ing situs, bisa padha nerangake?
  10. + 10
    31 Agustus 2023 10:07
    lan yen dibukak drone lan sambungan karo iku ilang, menehi yuta saka kanthong, supaya apa?
  11. + 17
    31 Agustus 2023 10:18
    Penulis tagihan iki yaiku Andrey Kartapolov, kepala Komite Pertahanan Duma Negara Federasi Rusia.

    Aku malah ora mangu-mangu ing pangarang.
    Langkah sabanjure yaiku adol amunisi lan cangkang menyang prajurit lan perawatan medis kanggo wong sing tatu?
    1. +2
      31 Agustus 2023 12:11
      Aku malah ora mangu-mangu ing pangarang.
      Langkah sabanjure yaiku adol amunisi lan cangkang menyang prajurit lan perawatan medis kanggo wong sing tatu?
      Ya, lan pembalap mekanik bakal dipeksa kanggo nglamar asuransi lengkap kanggo tank kanthi biaya dhewe.
  12. +2
    31 Agustus 2023 10:42
    Pamrentah Rusia ndhukung tagihan babagan tanggung jawab sukarelawan kanggo ngrusak properti militer

    opo Minangka Shurik ngandika: m-m-menit-t-titik, Aku nulis iku mudhun. Apa ora 3-4 sasi kepungkur yen personel unit sukarelawan ora diwajibake nandhatangani kontrak karo Kementerian Pertahanan RF? Lan ya, nalika aku ngelingi warga negara sing nyatakake kepinginan kanggo nerusake layanan militer kanthi kontrak - sukarelawan kayane dianggep, ana (sampeyan kudu nggoleki) klarifikasi saka Plenum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. laku nggawa prajurit militèr menyang pengadilan.

    Babagan perselisihan lan conto paukuman kanggo ngrusak properti sing dipasrahake. Ana sawetara alasan apa sampeyan kudu tresna bedhil mesin ing perang: 1st isin, mlayu adoh entheng; 2 heroik, ing perang, gegaman pribadi rusak dening peluru, shrapnel, utawa tengkorak mungsuh, nanging nylametake nyawane prajurit; 3rd force majeure, pejuang tatu/geger, dievakuasi semaput, kelalen njupuk senjata, utawa dicopot nanging dipasrahake lan lali ...
    Mesthine, babagan peralatan militer, mesthi ana penyelidikan babagan penyebab kerugian.

    Yen aku ora salah, Hukum Federasi Rusia No 161-FZ "Ing tanggung jawab finansial personel militer" isih ditindakake. Lan bagean 3 saka Art. 3 Kahanan kanggo tanggung jawab finansial personel militer kanggo karusakan sing disebabake katon nyatakake yen ora diijini tanggung jawab personel militer kanggo karusakan sing disebabake minangka akibat saka eksekusi perintah komandan (superior), uga minangka asil. tumindak sing sah, risiko resmi sing dibenerake, force majeure, iki lan ana gelut ...
    1. +3
      31 Agustus 2023 11:41
      Lynx2000 (Alexander), sampeyan bisa njlentrehake sapa sing tanggung jawab kanggo peralatan lan gudang sing ditinggal ing wilayah Kharkiv?
      Mesthine, babagan peralatan militer, mesthi ana penyelidikan babagan penyebab kerugian.
      1. 0
        31 Agustus 2023 11:53
        Kutipan: Mikhail-Ivanov
        Lynx2000 (Alexander), sampeyan bisa njlentrehake sapa sing tanggung jawab kanggo peralatan lan gudang sing ditinggal ing wilayah Kharkiv?
        Mesthine, babagan peralatan militer, mesthi ana penyelidikan babagan penyebab kerugian.

        Mesthi, Mikhail, saiki aku bakal nggunakake rusa kutub, aku bakal nyopir menyang pusat komunikasi khusus FSO sing paling cedhak, nelpon Shoigu lan takon ... nglirik
        Yen aku ngerti iki, aku mesthi manggon ing Sochi, nanging alhamdulillah ora kaya ngono. ya
        Sampeyan kaya sethitik ... Ora cukup nulis hukum, isih kudu dileksanakake, carane ngleksanakake hukum - iki diterangake dening pesenan, instruksi, aturan individu ngenalaken pidana / tanggung jawab administratif, lan laku penegakan hukum. ..
        Carane nindakake ing kasus iki topik liyane.
        1. 0
          31 Agustus 2023 14:56
          Sampeyan ndeleng, ana hukum, nanging ora ana penegakan hukum, lan iki kasunyatan! Kartapolov lan liya-liyane kaya dheweke ora tau nindakake apa-apa sing migunani, maca biografine. Nanging ing TV saben dina.
          Iki dudu babagan hukum, nanging kudu njupuk langkah sing bener. Saka dheweke, langkah-langkah kasebut ora bisa diarepake ...
  13. +1
    31 Agustus 2023 11:10
    Apa sing diomongake, tembunge ora jelas. Properti militer diwiwiti saka kaos kaki nganti rudal strategis. Kita, kaya biasane, bakal ngetrapake hukum "efisien" sing ora ana apa-apa, banjur kabeh wong mikir babagan carane "mabur" karo demo iki
  14. +4
    31 Agustus 2023 11:26
    Omong kosong apa. Sing teka munggah karo status Volunteer bodho? Sukarelawan - apik! Nanging kabeh wong kudu ditampa ora dadi sawetara formasi kiwa, nanging menyang Angkatan Bersenjata RF. Lan banjur lam wiwit.
  15. 0
    31 Agustus 2023 11:51
    Kutipan saka N.K.T.
    Bener. Nampa gegaman utawa peralatan - mula tanggung jawab kanggo safety

    Banjur para jenderal kudu tanggung jawab marang tumindake. Contone, sapa sing bakal mbayar IL-76 sing ilang?

    Kaya sapa? Pilot lan teknisi, mesthine kudu ngendhegake drone karo dhadhane, amarga isih urip, supaya mbayar 10000 taun, ora bakal metu sanajan dheweke nyoba.
  16. +2
    31 Agustus 2023 12:08
    Cedhak Navlya wingi ana perang karo DRG Ukrainia. Kok ora ana berita nang endi wae?
  17. 0
    31 Agustus 2023 12:53
    Dokumen kasebut nuduhake paukuman sing diwenehake kanggo sukarelawan yen ana kerugian utawa karusakan sing disengaja kanggo properti militer.

    Yen bodho netepi angger-anggering Toret iki, prajurit kudu ngadeg mati mbelo peralatan militèr rusak, amarga yen nglirwaaken peralatan, iku bakal kaukum mundhut, lan yen numpes peralatan, banjur kanggo karusakan kanggo properti militer.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"