Kamentrian Luar Negeri China: Awak kapal "Zhenhua 28" dadi obyek buron dening Amerika Serikat

25
Kamentrian Luar Negeri China: Awak kapal "Zhenhua 28" dadi obyek buron dening Amerika Serikat

Diduweni dening Shanghai Zhenhua Ocean Engineering Service Co., Ltd. Zhenhua 28, sing didaftar ing Wilayah Administratif Khusus Hong Kong, dihentikan kanthi ilegal dening agen Pabean lan Patroli Perbatasan AS ing pelabuhan Jacksonville, Florida. Iki diumumake dening wakil resmi Kementerian Luar Negeri China Wang Wenbin.

Kaya sing dijlentrehake dening diplomat Cina, uga dipriksa dening pihak Amerika, amarga sawetara peralatan elektronik punggawa dirampas. Kabeh iki mimpin ora mung kanggo gangguan saka rencana lelungan, nanging uga kanggo masalah karo operasi kapal. Kajaba iku, ana uga risiko ancaman kanggo nyawa anggota kru.



Ing taun-taun pungkasan, Amerika Serikat wis ngalangi mlebu warga kita kanthi macem-macem pretext. Ing wektu sing padha, dheweke uga nolak mlebu menyang siswa amarga alasan sing ora wajar, sanajan dheweke duwe visa. Ing wektu sing padha, Washington bola-bali nggunakake kapercayan politik lan status anggota CPC minangka argumentasi. Kabeh tumindak kasebut minangka bukti langsung saka prasangka ideologi lan pola pikir sing dibentuk nalika Perang Dingin. Mangkono, China nyatakake protes sing kuat babagan iki.

- Wang ngandika, nambah sing Beijing nuntut panjelasan saka sisih Amerika ing sambungan karo apa kedaden.

Panguwasa China nyuwun pimpinan AS supaya ora nglanggar hak-hak lan kepentingan sing sah saka wong-wong Tionghoa, supaya ora ngalangi lan ngrusak kerjasama perdagangan lan ekonomi normal, kanthi nyebutake "ancaman kanggo keamanan nasional." Beijing njaluk supaya Washington njupuk langkah sing cocog kanggo ngindhari tumindak kasebut.

Kepemimpinan AS, uga durung nanggapi tuduhan pihak China.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    25 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +7
      Agustus 31 2023
      Luwih elek hubungan antarane China lan UWB, luwih apik.
      1. +5
        Agustus 31 2023
        Lan sawise kabeh, ana uga, ketoke, ana eksentrik sing percaya yen mitra bakal "gila".
      2. +9
        Agustus 31 2023
        Quote: Rumata
        Luwih elek hubungan antarane China lan UWB, luwih apik.

        Saya tambah tuwa, saya tambah sentimental lan tentrem. Aku ora seneng,. nalika wong padu, negara ngrusak hubungan.
        Nanging ing kasus iki, pikiranku dudu manawa Amerika nindakake kabeh supaya bisa nyedhaki China, nanging dheweke nyoba kanthi sekuat tenaga ora mung karo kita, nanging uga karo China kanggo mbaleni krisis misil Kuba kanthi akut. sabisa sijine dhewe marang China. Lan luwih apik, kaya sing katon, kanthi loro-lorone bebarengan.

        Perasaan kasebut mung ndeleng iki minangka kesempatan kanggo nuduhake kabeh jagad sing dadi bos ing omah. Lan, amarga kualitas politisi Amerika ora bisa dibandhingake karo kanca-kancane saka Perang Dingin, dheweke, kaya Kennedy ing jamane, ora bakal mundur lan bakal nempelake bathuk menyang tembok beton nganti sirahe mabur. Sing ora apik banget, amarga China utawa kita ora bakal ngidini dheweke dadi panguwasa tunggal ing jagad iki, lan dheweke, ing kabodhoane, ora bakal mundur nganti setengah Amerika kobong. Inggih, kita uga, mesthi, bakal entuk.
        1. -1
          Agustus 31 2023
          Kutipan saka: Zoldat_A
          padha nyoba karo kabeh kekuatan sing ora mung karo kita, nanging uga karo China kanggo mbaleni krisis Karibia, kanggo sijine piyambak marang China minangka tajem sabisa.

          Ana bedane. Konfrontasi karo Rusia pancen ora perlu. Rusia lan Amerika ora duwe konflik wilayah utawa kompetisi ekonomi. Siji-sijine papan sing ana kompetisi yaiku pasar senjata, lan wiwit Perang Dingin, saben negara wis ngembangake klien sing stabil kanthi panjaluk sing jelas lan beda-beda, saengga, sanajan saben wong saka wektu kanggo wektu ngatur. snag kontrak ing wilayah pesaing, umume ora owah akeh wiwit iku.
          Nanging konfrontasi karo China minangka kasunyatan objektif. China duwe pratelan teritorial marang kabeh tanggane tanpa istiméwa, sing akèh sing takon lan ditampa ing sangisoré payung Amérika, lan sing pisanan yaiku Taiwan. Aku ora bakal pirembagan bab ekonomi, ngendi kontradiksi lenggah ing kontradiksi lan drive ing karo kontradiksi.
          Ngomong, Rusia uga duwe klaim marang sekutu Amerika? Ora, ing kasus iki, sekutu sing duwe klaim marang Rusia. Kajaba iku, meh kabeh administrasi sing ora sopan, saka Clinton nganti Stupid Joe, amarga alasan ideologis, nemokake negara-negara kanthi kemungkinan konflik, lan narik wong-wong mau menyang orbit. Ngomong, Troebalts mlebu NATO ing Bush? Bush, kanthi kabecikan 2001-09-11, ngevaluasi kabeh urusan kabijakan luar negeri babagan babagan hubungane karo perang nglawan Islamoterorisme. Lan proses diakoni kanggo NATO ora prakara sedhela, minangka Zelya yakin, supaya Troebalts wiwit dilatih kanggo NATO malah ing Clinton, lan Bush mung ora nolak, amarga ing wektu iku ora Care babagan. Lan 404 mung minangka tema Biden, wiwit nalika dheweke dadi VP ing Obama, lan supaya bisa ngrebut dheweke paling ora, hubungane karo negara-negara tingkat katelu dibuwang. Utamane, dheweke lan antek-antekne, utawa kosok balene, para dalang (kegilaan uga ora langsung mbentuk) ngatur Maidan.
          1. +3
            Agustus 31 2023
            Quote: Nagant
            Rusia lan Amerika ora duwe konflik wilayah utawa kompetisi ekonomi.

            Babagan klaim ekonomi ora sakabehe bener. Sawise kabeh, cadangan bahan mentah kalebu ekonomi? Iki ngendi kontradiksi utama dumunung. Amerika percaya yen kita nggunakake cadangan mineral Amerika kanthi ora wajar, sing pungkasane ana ing wilayah Rusia amarga salah paham.
            Kajaba iku, perang kanggo wilayah kaya ngono, kanggo "ruang urip" terus maju lan adoh saka modernitas. Wilayah kasebut saiki dadi kapentingan kanggo wong minangka pasar dodolan, utawa minangka "gudang" kanthi sumber daya, utawa minangka springboard kanggo ngancam wong. Saiki kita bisa ngatur taun 90an maneh, supaya industri kasebut koma, supaya perusahaan-perusahaan Barat dadi pemilik mineral kita - lan Amerika meh ora ana klaim marang kita.
            Elinga yen ora ana pratelan marang Amerika, kajaba yen kita nanggepi apa sing dakkandhakake ing ndhuwur.
            1. +3
              Agustus 31 2023
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Wigati dimangerteni - kita ora duwe keluhan babagan Amerika,

              Bener, ana kudu - Amerika Serikat ilegal annexed Waters gadhahanipun Federasi Rusia. Sing ditransfer menyang Amerika Serikat miturut persetujuan sing ditandatangani dening Gorbachev, nanging ora diratifikasi dening USSR utawa Federasi Rusia.
              1. 0
                2 September 2023
                Amerika Serikat kanthi ilegal nglebokake wilayah banyu sing ana ing Federasi Rusia.
                Kapten Pushkin (Peter), aku piye wae mutusaké kanggo katon menyang wilayah banyu ing Segara Bering lan ketemu kasunyatan sange. Pranyata sing wiwitan tapel wates maritim anyar ing panggonan iki tansah USSR lan utamané KGB diwakili dening Pasukan Border. Kamentrian Perikanan nglawan, nanging mung dibungkam saka Politbiro lan, ing taun 1975, Akademi Ilmu Pengetahuan USSR diprentahake kanggo nyiapake versi persetujuan karo Amerika Serikat, kanthi nganggep kepinginan para pengawal tapel wates. (KGB). Ing wektu nalika pandhu arah GPS durung ana, angel kanggo ngenali pelanggar wates ing segara - wektu iki. Lan kapindho, miturut IMP, sing digabung karo USSR, perlu kanggo nggawa tapel wates menyang posisi equidistance sing cocog saka pesisir, lan liya-liyane. Ing kasus iki, tapel wates langsung ing Segara Chukchi lan sebagéyan ing Segara Bering diganti, lan ora ing sih saka USSR. Iki ngendi sikil tuwuh! Nanging Amerika Serikat ing wektu iku ora mundhakaken Jeksa Agung bisa ngetokake iki lan mung sawise panjalukan ngengkel saka USSR sarujuk kanggo nimbang usulan-usulan, sawise kang Shevardnadze-Baker Treaty iki mlebu ing wangun ngajokaken dening USSR. Lan Shevardnadze, minangka anggota Politbiro Komite Sentral CPSU, ora bisa independen utawa siji-handedly mlebu USSR, iki pesenan saka partai lan pamaréntah, lan wiwit 1975. Kepiye sampeyan seneng karo tampilan sejarah iki? Nyuwun
            2. -1
              Agustus 31 2023
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Sawise kabeh, cadangan bahan mentah kalebu ekonomi? Ing kene ana kontradiksi utama. Amerika percaya yen kita nggunakake cadangan mineral Amerika kanthi ora wajar, sing, amarga salah pangerten, rampung ing wilayah Rusia ... supaya perusahaan Barat dadi pemilik sumber daya mineral kita.
              Sampeyan wis exaggerated dicokot. Ing babagan minyak lan gas, Amerika dhewe ngasilake akeh banget sing diekspor. Lan kabeh liya ... Ya, mesthi, ing teori ora bakal mbebayani kanggo netepake kontrol perusahaan Amerika, nanging konflik karo kekuwatan nuklir babagan iki? Jancok, nalika bab padha bisa dipikolehi saka kabeh limo nigers lan gabons karo resiko kurang lan biaya? Lan kanggo titanium, uranium, lan logam ferrous lan non-ferrous liyane, iki kabeh produksi intensif pegawe, energi-intensif, lan lingkungan mbebayani, supaya luwih gampang lan, aneh, luwih murah kanggo tuku saka wong, malah Rusia, tinimbang kanggo ngasilake ing omah. Lan kasunyatan manawa Rusia, miturut gosip, nggunakake tenaga kerja para tawanan lan malah tahanan mati (tambang uranium sing kondhang) ing ekstraksi lan pangolahan yaiku urusan internal Rusia, sing luwih becik ora ngganggu kajaba pancen perlu. Kaya sing dikandhakake, iki bisnis, ora ana sing pribadi.
              1. +2
                1 September 2023
                Quote: Nagant
                Sampeyan wis nggedhekake sawetara perkara.

                Ora babar pisan.
                Sing titik ekonomi global: sampeyan bisa mine lan ngedol minangka akeh sing pengin, nanging sampeyan kudu nyekel okehe. Saenipun, kabeh. Amarga bab utama ora malah MediaWiki, nanging wutah pancet lan kontrol liwat pasar.

                Elinga film iki "Sagittarius Restless"? Adegan ing ngendi paraga utama nggawa kumpulan emas pungkasan saka jaman kepungkur menyang penjahat utama. Bajingan menehi pahlawan V. Ilyin luwih akeh tinimbang partai iki, nanging supaya bisa mbukak sumber penghasilan. Amarga scoundrel ngontrol pasar iki, banjur metu saka ora ono sumber anyar saka logam muncul, kang ora kontrol. Dheweke ora ngontrol lan mulane wedi karo kekacauan sing, miturut pendapate, bakal muncul yen emas didol ora dening wong sing diidini, nanging saben wong sing duwe.

                Padha karo Rusia, AS lan sajarah karo lenga lan gas kita?

                Minangka kanggo mineral liyane, sampeyan bisa, mesthi, tuku. Nanging kanggo nggawa Rusia bali menyang negara 90s lan, ing kasunyatan, cocok subsoil Rusia ora ing kabeh padha nuduhake pasar kanggo bahan iki.
                Lan ora perlu perang nuklir. Wong Amerika dadi budak kanggo manual latihan, kaya Genie dadi budak lampu. "Iku banjur bisa, lan bakal bisa digunakake saiki." Nanging Afghanistan slipped Ukraina. Dheweke pengin nurunake rega minyak - wong Saudi tuku kalkulator, pungkasane, lan sinau ngitung dhewe. Padha nyadari yen karo lenga larang kanggo wong-wong mau, bathi luwih gedhe tinimbang lenga sing murah. Nganti metu.
                Ing manual kasebut ditulis yen ekonomi kita kudu ambruk, kudu ana kekurangan kabeh lan kabeh wong lan, minangka asil logis, Humpback Dog 2.0 karo perestroika lan Sverdlovsky Drunkard, sing pungkasane rampung kabeh.

                Mulane, perang kanggo sumber daya kita ora bakal mungkasi nganti kita salah siji ulig, kaya ing 90s, utawa padha nyerah, amarga bakal cukup masalah liyane. Ora mikir babagan platinum karo uranium - kanggo mangan soko ... Mesthine, dheweke duwe lapisan lemak sing apik, lan Jerman uga mikir.
                Banjur kita bisa ngomong yen kita wis menang.
          2. 0
            2 September 2023
            Rusia lan Amerika ora duwe konflik wilayah utawa kompetisi ekonomi.

            Nagan, sampeyan wis krungu babagan Fr. Wrangel ing Segara Chukchi? Maca crita panemuan lan kepemilikan. Iku tindak menyang USSR thanks kanggo foresight saka Bolsheviks, sing wis wektu kanggo nunjukaké minangka wilayah Federasi Rusia, nalika Amerika Serikat wis chewing snot lan ora banget ngengkel kanggo dumunung minangka penemu, thanks kanggo whalers komersial. . Salah siji saka wong-wong mau malah, ing bebaya lan resiko dhewe, ngetokaké gendéra AS ing pulo kasebut, nyatakake wilayah negara, nanging pesen kasebut ora disetujoni kanthi resmi ing Washington, mung amarga kabodhoan saka pamrentahan kasebut, sing duwe hak kanggo nindakake. nglakoni.
            Lan saiki padha cokotan elbows lan periodik mundhakaken topik, kaya kita mundhakaken topik Alaska. Penekanan ing inkompetensi Dekrit kasebut, sing durung diakoni dening sapa wae saka pamrentahan Bolshevik.
    2. +2
      Agustus 31 2023
      Lan iki uga kelalen bebener sing luwih gampang kanggo gawe uwong yakin wong ora mung karo tembung apik, nanging uga bedhil, sing terakhir malah luwih efektif tinimbang pisanan .....
    3. +7
      Agustus 31 2023
      Aku heran kenapa AS nganiaya kabeh wong, nanging AS ora dianiaya dening sapa wae. Apa kita nggawe klub korban global? Mungkin wektu kanggo nggawe kesimpulan, tuan-tuan, luwih saka mitra?
      1. 0
        Agustus 31 2023
        amarga USA ora mung kelet, nanging uga wortel
        1. +7
          Agustus 31 2023
          Gingerbread USA minangka lotre gedhe. Lan sing bakal dijupuk ing tengah meal.
        2. +3
          Agustus 31 2023
          Kutipan saka Constantine N.
          amarga USA ora mung kelet, nanging uga wortel

          Jagad wis suwe krasa dhewe, roti jahe Madame Nuland, katon manis, nanging sampeyan njupuk ing cangkeme, pait.
          1. +6
            Agustus 31 2023
            Kutipan saka tukang kayu
            lan njupuk ing tutuk, pait.

            Alas, ing kanak-kanak, ibu ora mulang akeh sing ora perlu kanggo nyeret kabeh jinis muck menyang tutuk :))))
            Nanging wortel AS kanggo China gedhe banget. Iki minangka pasar barang-barang Cina ing AS
            1. -1
              Agustus 31 2023
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              AS duwe wortel gedhe kanggo China. Iki minangka pasar barang-barang Cina ing Amerika Serikat

              Lan dheweke minangka pecut. Yen China diblokir saka ngakses pasar AS, lan malah Uni Eropa, ekonomi China bakal ambruk sajrone sawetara minggu. Mungkin malah dina.
              1. +1
                Agustus 31 2023
                Quote: Nagant
                Yen China ditolak akses menyang pasar AS, lan tumpukan ing EU, ekonomi China bakal ambruk sajrone sawetara minggu. Mungkin malah dina.

                Apa sampeyan mikir bakal kelakon ing ekonomi AS lan EU?
                Suwene suwene sadurunge nggedhekake sikile?
                1. -2
                  1 September 2023
                  Quote: Kapten Pushkin
                  Quote: Nagant
                  Yen China ditolak akses menyang pasar AS, lan tumpukan ing EU, ekonomi China bakal ambruk sajrone sawetara minggu. Mungkin malah dina.

                  Apa sampeyan mikir bakal kelakon ing ekonomi AS lan EU?
                  Suwene suwene sadurunge nggedhekake sikile?

                  China utamane ngekspor barang-barang manufaktur, barang-barang konsumen ing ngisor lan, durung suwe, ing segmen rega tengah. Sampeyan ngerti, konsumen Western piye wae bakal urip tanpa TV sawetara inci luwih gedhe lan setengah inci luwih tipis tinimbang sing duwe. Lan sandhangan bakal diwènèhaké kanggo dry-cleaner, kang ing Amerika isih melu ndandani suntingan sandhangan, uga, ing kono bakal ngganti zipper utawa jahitan jahitan mbukak. Yen dheweke nindakake, dheweke bakal ngelingi carane nggawe kaos kaki. Lan ing endi wae ing setahun, ceruk iki bakal diisi dening akeh wong, diwiwiti karo kalkun lan Meks, lan kualitase ora bakal luwih elek, lan regane ora luwih dhuwur, yen ora luwih murah, amarga bakal nyurung dheweke. elbows kanggo panggonan ing niche, kang saiki kuwat dicekel China.
                  Lan China ora nyedhiyakake lenga lan gas utawa panganan. Lan yen ora ana dolar saka ekspor, ora bakal ana apa-apa kanggo mbayar impor. Nanging iki dudu sing paling awon. Dheweke bakal ngencengi sabuk, ngalih menyang norma kaya ing Mao - semangkuk beras ing wayah esuk lan sore. Ora kepenak, nanging sampeyan bisa urip.
                  Nanging kasunyatan manawa umume perusahaan lan individu duwe utang menyang bank (utang internal luwih saka kaping telu PDB) pancen medeni. Kanggo nyegah njeblug, ekonomi China kudu mlaku luwih cepet mung kanggo tetep. Yen perusahaan ilang pasar, dheweke bakal mandheg mbayar bunga utang menyang bank. Dheweke uga bakal mbuwang buruh sing ora duwe bayaran menyang dalan. Lan buruh kasebut uga bakal mandheg mbayar bank. Lan bank-bank bakal miwiti bledosan siji-sijine, kaya tikus ing kartun Soviet "The Nutcracker" (kanthi cara, yen sampeyan durung weruh, katon, iku worth iku, padha ngerti carane nindakake ing USSR) . Lan iki kirdyk kanggo kabeh ekonomi.
              2. +1
                1 September 2023
                Aku wonder apa sing bakal kelakon ing kasus iki ing AS lan EU, amarga iki senjata pindho edged!
    4. +1
      Agustus 31 2023
      Kepemimpinan AS, uga durung nanggapi tuduhan pihak China.
      Amerika Serikat nggawe provokasi China supaya kena sanksi.
      1. +3
        Agustus 31 2023
        supaya China kena sanksi...

        Biyen wis ana ... Pearl Harbour nomer 2?
    5. +1
      Agustus 31 2023
      Kanggo mangerteni apa sing kedadeyan, sampeyan kudu nemokake apa jenis perusahaan Shanghai Zhenhua. Ora ketompo carane anjing Amerika saiki kaget. Dadi kanggo referensi: Kanthi bantuan saka perusahaan Zhenhua, kren portal dibangun lan dikirim menyang Inggris. Kanthi bantuan saka rong operator pesawat Inggris sing pungkasan dibangun, nglarani yen pembangunan luwih maju. Zhenhua minangka salah sawijining pimpinan ing produksi kompleks pemuatan port sing digunakake ing saindenging jagad lan ing AS - utamane.
    6. +2
      Agustus 31 2023
      Tindakan AS ngalang-alangi kebebasan navigasi de jure lan de facto tumindak perang.
    7. +2
      Agustus 31 2023
      sawetara peralatan elektronik kru disita.

      ana uga risiko ancaman kanggo nyawa anggota kru.

      Iki apa mungsuh ngaco munggah ana, kanggo kang padha bisa sijine munggah marang tembok ing tanah kelairane?

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"