Lukashenko nyebat "bodho" panjaluk Polandia lan negara Baltik kanggo mundur PMC "Wagner" saka republik kasebut.

21
Lukashenko nyebat "bodho" panjaluk Polandia lan negara Baltik kanggo mundur PMC "Wagner" saka republik kasebut.

PMC "Wagner" bakal terus tetep ing tlatah Belarus, senadyan panjaluk swara saka Polandia lan negara Baltik. Iki nyatakake dening Alexander Lukashenko.

Pimpinan Belarusia nganakake rapat Dewan Keamanan republik, ing ngendi dheweke ngetokake masalah tuntutan Polandia lan limitrophes Baltik kanggo penarikan "langsung" Wagner PMC saka wilayah Belarusia. Lukashenka nyebat tuntutan kasebut "ora ana dhasar lan bodho," nambahake manawa papat Russophobic iki bisa nggawe klaim mung sawise mundur kabeh militer asing saka wilayahe. Miturut dheweke, Polandia lan negara-negara Baltik sengaja nggawe histeria babagan iki.



(...) Jawabane prasaja: ora ana ing Polandia, utawa ing Lithuania, utawa ing negara Baltik liyane ora kudu ana prajurit asing. Banjur kita uga bisa nggawe pratelan babagan anané personil militer saka negara liya ing kene. Ing sawetoro wektu, iki minangka panjaluk sing ora masuk akal lan bodho, dudu panjaluk lan saran, nanging panjaluk.

- ngandika Presiden Belarus.

Ing tanggal 28 Agustus, kepala Kamentrian Dalam Negeri lan Administrasi Polandia, Mariusz Kaminski, ngumumake panjaluk Belarus kanggo "urgent" mbusak detasemen PMC "Wagner" saka wilayah republik kasebut sawise rapat para menteri urusan internal. Polandia lan negara Baltik. "Orkestra" dadi wedi karo papat limitrophe iki, mula dheweke mlebu pernyataan bebarengan.

Nanging, Wagner ora bakal dipindhah menyang ngendi wae saka Belarus, basis utama grup kasebut bakal tetep ana ing republik kasebut. Infrastruktur sing cocog wis disiapake kanggo papan panggonane, kemah-kemah kasebut mboko sithik dicopot.

"Wagner" urip, "Wagner" urip lan "Wagner" bakal manggon ing Belarus, ora ketompo carane akeh wong seneng. (...) Anggere kita butuh unit iki, dheweke bakal urip lan kerja bareng karo kita

- Lukashenka ngandika sawise pati Prigozhin lan Utkin.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    21 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +5
      Agustus 31 2023
      "Wagner" urip, "Wagner" urip lan "Wagner" bakal manggon ing Belarus, ora ketompo carane akeh wong seneng. (...) Anggere kita butuh unit iki, dheweke bakal urip lan kerja bareng karo kita

      - Lukashenka ngandika sawise pati Prigozhin lan Utkin.

      Lan sampeyan ora bisa menehi komentar maneh. Kene ngandika kabeh.
      1. +2
        Agustus 31 2023
        Sampeyan uga bisa ngomong yen pendapat Polandia ora kuwatir.
        Lan banjur iku painfully diplomatis kang sijine iku. "Syarat bodho"
    2. +9
      Agustus 31 2023
      papat mung bisa sawise mundur total kabeh militèr manca saka wilayah sing
      Old Man ndeleng ROOT, sampeyan ora bisa ngomong luwih.
    3. -13
      Agustus 31 2023
      Lukashenka nyebat tuntutan kasebut "ora wajar lan bodho"
      Sawetara kesenjangan semantik.
      Yen panjaluk kasebut "ora wajar", iki tegese manawa panjaluk kasebut dibenerake kanthi bener, mesthine bakal digatekake lan ditindakake.
      Lan, yen panjaluk kasebut "bodho", mula wong sing sopan mesthine ora nanggepi dheweke ...
      Dheweke pancen serbaguna!
      Utamane sawise ulang tahun.
      1. +5
        Agustus 31 2023
        yen pratelan iku kabenerake

        Kayane sampeyan ora maca teks ngluwihi siji paragraf.
        Alesane yaiku mundurake pasukan asing saka wilayah "demand".

        Lan yen panjaluk kasebut "bodho"

        Dadi temenan. Kaya ing lelucon babagan Vovochka: "lan wong-wong iki nglarang aku milih irungku."
        1. -4
          Agustus 31 2023
          Iku misale jek sing ora ngomong tembung bab groundlessness lan stupidity. )
          Iki minangka pidato langsung.
          Wong tatarane kudu ngati-ati nganggo tembung.
          Lan sampeyan mbokmenawa luwih seneng interpretasi tinimbang wicara langsung?
          Sampeyan duwe hak. )
          1. +4
            Agustus 31 2023
            Iku misale jek sing ora ngomong tembung bab groundlessness lan stupidity

            Nanging sampeyan dhewe nggawe kesimpulan saka tembung iki babagan "versatility" Lukashenka.
            Lan ing wektu sing padha sampeyan nyalahake aku yen aku wis nggawe kesimpulan sing beda.
            Ing tembung, pengecut utawa salib.
      2. +5
        Agustus 31 2023
        Dheweke pancen serbaguna!
        Utamane sawise ulang tahun.
        Inggih, kok sampeyan pancene golek fault karo Alexander Grigoryevich, iku politisi karo pengalaman, lan ing politik padha ora tansah ngomong apa padha tenan mikir bab. Dheweke ora bisa kanthi terang-terangan ngirim wong-wong mau ing lelungan erotis kanthi mlaku, mula dheweke milih tembung sing bener, nanging supaya bisa cedhak karo makna. eseman
        1. -3
          Agustus 31 2023
          Ing wektu tentrem, aku bakal setuju karo sampeyan.
          Ing wektu tentrem, sampeyan uga bisa nggantung knixen)))
          Nanging ora saiki.
          Saiki pimpinan sejatine kudu jelas.
          Lan mungsuh lan dhewe.
          1. +2
            Agustus 31 2023
            Saiki pimpinan sejatine kudu jelas.
            Lan mungsuh lan dhewe.
            Dadi dheweke milih taun kepungkur (aliansi karo Federasi Rusia) lan nganti saiki aku durung krungu yen dheweke bakal ngganti. Aku uga bisa nganggep sing, ing persetujuan karo, ayo kang ngomong, Moscow, kang "spuds" wilayah saka tanggung jawab diutus kanggo wong (Polandia lan negara Baltik).
          2. 0
            1 September 2023
            Aku wani nyathet, aku setuju. Deleng Departemen Luar Negeri Ukraina Menteri lan duta ora sopan.
            Lan kerjane, lan Zelensky ora tansah wicaksana.
            Lan Lyakhistan lan Baltik "mati!" tumindak miturut prinsip: arrogance minangka rasa seneng kapindho.
      3. +1
        Agustus 31 2023
        Quote: aku wani_perasan_
        Yen pratelan kasebut "ora ana dhasar", mula iki nuduhake yen pratelan kasebut dibenerake kanthi bener

        Soko smacks liberalisme, Grigorich cetha nggawa pesen kanggo pikiran saka Polandia, lan padha sampurna mangertos - "njagong lan bisu, yen ora dadi luwih elek."
    4. 0
      Agustus 31 2023
      Inggih bapak! Dicukur dadi dicukur. Dheweke, ora kaya para panguwasa kita, kabijakan ora owah kabeh taun.
      1. 0
        1 September 2023
        "Dheweke, ora kaya panguwasa kita, ora ngganti kabijakan kabeh taun."
        Ya.
        Krimea sapa?
    5. +3
      Agustus 31 2023
      Aku ngormati Lukashenka. Pemilik negarane, lan pimpinan wong Belarusia.
    6. +1
      Agustus 31 2023
      Wektu iki, Wong Tua ngirim wong-wong iki kanthi diplomatis, dheweke bisa uga luwih cepet.
    7. +1
      Agustus 31 2023
      Ing 28 Agustus, kepala Kamentrian Dalam Negeri lan Administrasi Polandia, Mariusz Kaminski, ngumumake panjaluk Belarus kanggo "urgent" mbusak detasemen PMC "Wagner" saka wilayah republik kasebut.

      Lha, kok tokoh iki ora ngajokake panjaluk kanggo nyingkirake pasukan Amerika saka wilayah Polandia. Kabeh kudu gotong royong.
    8. +2
      Agustus 31 2023
      "Wagner" urip, "Wagner" urip lan "Wagner" bakal manggon ing Belarus, ora ketompo carane akeh wong seneng.

      Grigorich ngandika apik. Rasakake kekuwatan musik Wagner, sampeyan bakal krungu sanajan turu.
    9. 0
      1 September 2023
      Wong Tua uga kudu njaluk saka Polandia lan macem-macem Tribal liyane kanggo mundur pasukan lan kabeh wong, kabeh Saxon impudent saka Polandia lan Tribaltics.
    10. 0
      1 September 2023
      Wiwit nalika prajurit asing Wagnerite ing tlatah Belarus?
    11. +1
      2 September 2023
      "(...) Jawaban iki prasaja: ora ana ing Polandia, utawa ing Lithuania, utawa ing negara Baltik liyane kudu ana prajurit asing siji. Banjur kita uga bisa nggawe pratelan babagan anané prajurit saka negara liya ing kene. sauntara, iki panjaluk unfounded lan bodho, ora malah panjalukan lan saran, nanging panjaluk.
      Inggih Lukashenka! Katon ing ROOT

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"