Sekretaris pers Presiden Rusia ngumumake tandha penting Mikhail Gorbachev ing sajarah negara

125
Sekretaris pers Presiden Rusia ngumumake tandha penting Mikhail Gorbachev ing sajarah negara

Mikhail Gorbachev, sing tilar donya setahun kepungkur, main peran penting ing crita negara Rusia. Iki nyatakake sekretaris pers Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin Dmitry Peskov.

Gorbachev nampa Assessment positif saka wakil Kremlin, sing announced tilak pinunjul saka politisi ing sajarah negara.



Pancen, Presiden Putin njaga hubungan karo dheweke. Lan, mesthi, Mikhail Sergeevich Gorbachev ninggalake tandha pinunjul ing sajarah negara kita - iku bakal ing salawas-lawase

- ngandika Dmitry Peskov.

Lair ing taun 1931, Mikhail Gorbachev dadi Sekretaris Jenderal Komite Pusat CPSU ing Maret 1985. Ing Maret 1990, dheweke kapilih dadi Présidhèn Uni Soviet sing dikenalaké ing USSR lan tetep ing posisi iki nganti runtuh negara Soviet, dadi presiden pisanan lan pungkasan ing sajarah USSR.

Mikhail Gorbachev tilar donya tanggal 30 Agustus 2022 ing umur 91 taun. Politisi kasebut nandhang lara ginjel. Pati politisi kasebut ana ing Rumah Sakit Klinik Pusat ing Moskow.

Peran Mikhail Gorbachev ing sajarah Soviet lan Rusia ditaksir banget ambiguously dening mayoritas warga Rusia saka macem-macem generasi. Dheweke dianggep minangka salah sawijining peserta langsung ing ambruk negara Soviet, sing kedadeyan sakcepete sawise transformasi politik lan sosio-ekonomi sing diwiwiti dening Gorbachev.
  • kremlin.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

125 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 70
    Agustus 31 2023
    Gorbachev ora ngetutake, dheweke ngrusak kabeh sejarah Rusia.
    1. + 36
      Agustus 31 2023
      yuta hi, lan iya iku utamané sinis lan kejem.
      1. + 36
        Agustus 31 2023
        Sakcepete MUSTACHED Peskov - sekretaris pers Presiden Rusia - bakal disengiti dening Rusia lan Rusia kanthi cara sing padha karo pengkhianat USSR lan Rusia - agen AS - Mishka Gorbachev!

        Salah siji Peskov nyebar pujian ing ngarepe memori saka pati Yudas 91 taun-lawas saka tanah Rusia, banjur ngambung tangane Pugachikha, warga Israel, karo pancet, kebak gething marang Rusia, slop saka dheweke. cangkem!

        Yagene kedadeyan kasebut? Dheweke dadi sugih, ketoke, akeh - dheweke kowtows sadurunge Kulon!
        1. + 17
          Agustus 31 2023
          Nanging Peskov ora bisa didemek. Kaya Chubais. Kajaba dheweke ngliwati gunung dhewe. Dheweke ora bakal urip ing Rusia.
        2. +8
          Agustus 31 2023
          Kutipan: Tatyana
          Sakcepete MUSTACHED Peskov - sekretaris pers Presiden Rusia - bakal disengiti dening Rusia lan Rusia kanthi cara sing padha karo pengkhianat USSR lan Rusia - agen AS - Mishka Gorbachev!

          Ngendi sampeyan ndeleng positif (!!!) babagan MSG ing tembung Peskov?
          "Tandha penting ing sajarah"?
          Dadi Hitler uga ninggalake "tandha penting" !!
          Ora bisa ngomong yen dheweke ora tetep ing sajarah - MSG nyumbang kanggo ambruk USSR lan iki ing salawas-lawase. Tilak negatif ing sajarah uga tilak
          1. +8
            Agustus 31 2023
            Kutipan: my 1970
            Tilak negatif ing sajarah uga tilak

            dadi misale jek dadi .. nanging ing konteks kabeh statement, minangka babagan jejak negatif, ora ana perasaan, amarga ana indikasi kanggo njaga hubungan karo dheweke ..
          2. -2
            Agustus 31 2023
            Sampeyan salah siji kudu ngomong apik bab wong mati, utawa ora. Lan ing kene, nalika pimpinan isih urip, dheweke mlayu kaya karung, kaya ngethok wit oak - wong-wong sing padha wiwit nyemburake dheweke. Banjur generasi sabanjure ndeleng wong-wong mau, apa sampeyan ora weruh apa regane? Kanggo kula, iku ora ana gunane - kita njupuk menyang akun kanggo mangsa, lan elinga minangka sethitik sabisa.
            1. +5
              Agustus 31 2023
              Kutipan: D-timur
              Kanggo kula, iku ora ana gunane - padha njupuk menyang akun kanggo mangsa, lan kita elinga minangka arang sabisa.

              Nganti saiki, pengalaman iki dudu pakan jaran ...
            2. +5
              Agustus 31 2023
              De mortuis aut bene, aut nihil nisi verum
              Babagan wong mati iku apik utawa ora liya kajaba bebener
          3. + 14
            Agustus 31 2023
            Kutipan: my 1970
            Tilak negatif ing sajarah uga tilak

            Luwih becik yen ora ana Gorbachev utawa jejak dheweke.
            1. +3
              Agustus 31 2023
              Kutipan saka tukang kayu
              Luwih becik yen ora ana Gorbachev utawa jejak dheweke.
              Lan kuburan saka Hunchback, ditandhani dening Iblis, uga ing lemah Rusia, supaya padha ora ana!

              Nonton panguburan Gorbachev ing kuburan kanggo mungkasi!
              Ora ana kesalahan sing luwih gedhe kanggo ngeling-eling manungsa babagan leluhur kita sing heroik, kanggo bangsa kita, tinimbang dalan saka pengawal kehormatan ing kuburan Gorbachev - Yudas saka tanah Rusia - menyang lagu "Ballad of a Soldier"! (Deloken saka 7:37 min.)

              Lirik
              Ing sawah, ing sadawane bank sing curam, liwat gubug
              A prajurit mlaku ing mantel abu-abu saka pribadi.
              Prajurit mlaku, ora ngerti alangan,
              Ana prajurit, kelangan kanca,
              Iku kerep kedaden, lunga tanpa mandheg,
              Prajurit kasebut mlaku maju.

              Dheweke mlaku-mlaku ing wayah bengi sing ribut, udan lan udan es,
              Prajurit nyanyi lagu karo kanca-kancane.
              Prajurit kasebut nyanyi, ngulu nangis,
              Aku nyanyi babagan birch Rusia,
              Babagan mata coklat, babagan omahe bapakmu
              Prajurit nyanyi ing dalan.

              Kaya-kaya bedhil mesin tuwuh ing pundhake prajurit,
              Nang endi-endi mungsuhe prajurit sumpahe digebugi.
              Dheweke ngalahake prajurite ing cedhak Smolensk,
              Ana prajurit ing desa Ensky,
              Ora ngitung peluru, ora nutup mata,
              Prajurit ngalahake mungsuh.

              Ing sawah, ing sadawane bank sing curam, liwat gubug
              A prajurit mlaku ing mantel abu-abu saka pribadi.
              A prajurit mlaku-mlaku - abdi saka Fatherland,
              Prajurit mlaku kanthi jeneng urip,
              Nylametake bumi, nglindhungi jagad,
              Prajurit mau maju.

              Panguburan Mikhail Gorbachev ing Kuburan Novodevichy, 03 September 2022
            2. +2
              1 September 2023
              Kutipan saka tukang kayu
              Kutipan: my 1970
              Tilak negatif ing sajarah uga tilak

              Luwih becik yen ora ana Gorbachev utawa jejak dheweke.

              luwih apik.
              Nanging kabeh pratelan marang CPSU - dheweke diangkat, diangkat, dipromosikan, dipilih .... Dheweke ora tiba saka langit menyang Sekretaris Jenderal lan CIA ora nampa dheweke menyang partai ...
          4. +3
            Agustus 31 2023
            Aja mbandhingake karo Hitler. Hitler gagal, nanging Gorbachev kasil.
            Nglawan Gorbachev, Hitler ora kompeten.
        3. +8
          Agustus 31 2023
          Kutipan: Tatyana
          Rauh MUSTACHED Peskov - sekretaris pers Presiden Rusia - bakal disengiti dening Rusia lan Rusia ing cara sing padha, ..... Dheweke entuk sugih, ketoke, akeh - kang kowtows sadurunge West!

          Iku saka Gorbachev, Tatyana, hi rencana lan kasugihan saka oligarki nyekel saiki wiwit mbatesi. Lan ing Yeltsin, rencana kasebut wis kawujud kanthi lengkap. Mulane, ora ana paukuman ing ndhuwur loro karakter kasebut. Dheweke ora bakal nolak tembung "90s suci", wektune wis teka
        4. +4
          1 September 2023
          Kutipan: Tatyana
          Yagene kedadeyan kasebut? Wis sugih, ketoke

          Sapa sing bakal dadi? Lan kanggo sapa dheweke dadi sekretaris pers? Lan kabeh "pemilik" Tanah Rusia sing nyedhiyakake kabeh kanggo awake dhewe? Tanpa Yudas Gorbachev iki?
          Lan ora bakal ana Yeltsin tanpa Gorbachev.
          Dadi Peskov ora ora jujur, lan ora sujud ing Kulon. Dheweke pancen nganggep mangkono, amarga kanggo dheweke lan kabeh ahli waris taun 90-an, Gorbachev minangka "bapak baptis" lan sumber kabeh keuntungan, kasugihan lan hak istimewa sing tiba ing dheweke. Yen USSR slamet, kabeh bakal dadi tikus abu-abu sing ngubengi kandhang negara.
    2. + 34
      Agustus 31 2023
      Gorbachev sangsoro saka prospek, kesempatan, mangsa, lan ing sawetara kasus malah urip, kabeh lapisan wong saka generasi sandi! Lan kasunyatan manawa tangan-kisser Peskov ing wangun kaya siaran babagan bajingan iki ngomong sing sekretaris penet Presiden piyambak. Nanging, wong-wong sing kasengsem ing biografi bakal ngerti kabeh ...
      Kasunyatan bilih piyambakipun, mantan Presiden saka negara gedhe, pungkasanipun mati piyambak ing negara manca ngandika volume!
      1. +7
        Agustus 31 2023
        Gorbachev tilar donya ing Moskow, ing Rumah Sakit Clinical Pusat, ing ngendi dheweke lay kanggo dangu.
      2. + 11
        Agustus 31 2023
        Kutipan: Mikhail-Ivanov
        Gorbachev nyabut prospek, kesempatan, masa depan, lan ing sawetara kasus, urip kabeh lapisan wong saka generasiku!

        Ing ngisor iki ringkesan babagan kegiatane minangka kepala USSR ing nomer:

        - utang njaba negara tambah 5,5 kaping;
        - cadangan emas suda kaping 11;
        - kurs dolar resmi dadi 90 rubel tinimbang 0,64 rubel;
        - tingkat wutah ekonomi mudhun saka positif kanggo minus 11%;
        - Tambah cepet ing angkara. Jumlah pembunuhan sing disengaja ing taun 1989 ping siji setengah luwih gedhe tinimbang jumlah prajurit Soviet sing tiwas ing Afghanistan sajrone 10 taun.
      3. +8
        Agustus 31 2023
        Kutipan: Mikhail-Ivanov
        Lan kasunyatan manawa tangan-kisser Peskov ing wangun kaya siaran babagan bajingan iki ngomong sing sekretaris penet Presiden piyambak.

        Apa sampeyan mikir yen Piskov nyatakake kapercayan HIS? Iki, kanthi gampang, ora sakabehe bener!
    3. + 23
      Agustus 31 2023
      pengkhianat ngrusak negara. Yudas. Stalin ninggalake tandha sing penting. nampa negara rusak lan digawe iku Kuwasa Agung. lan bajingan iki ngrusak karya akeh generasi ing 5-6 taun.
      1. + 10
        Agustus 31 2023
        Dheweke dudu pengkhianat, nanging wayang. Dheweke ora ngrusak negara, ditindakake dening mungsuh, nggunakake tokoh sing ora kompeten minangka tutup. Mungsuh Yakovlev, lan liyane kaya wong.
        1. +7
          Agustus 31 2023
          Yakovlev resmi kerja kanggo CIA! Garis kontra-intelijen diselidiki marang dheweke, nanging ing awal nineties dheweke diblokir ...
          1. +5
            Agustus 31 2023
            Kutipan: Mikhail-Ivanov
            Yakovlev resmi kerja kanggo CIA!

            Apa layanan khusus sing digarap Yakovlev bisa dirembug. Kanggo kula, wiwit sawetara wektu, langsung menyang Departemen Luar Negeri AS.
            Mesthi Andropov ngerti luwih tepat (kang ana uga akeh pitakonan).
            Paling ora Andropov ngandhani Brezhnev yen "Yakovlev wis lair maneh." Nanging dheweke ora tumindak apa-apa marang dheweke.
            Ngendi iki dikenal lan kapan? Lan uga ing Andropov, saka pensiunan mantan perwira KGB.
            1. +7
              Agustus 31 2023
              Quote: Kapten Pushkin
              Apa layanan khusus sing digarap Yakovlev bisa dirembug. Kanggo kula, wiwit sawetara wektu, langsung menyang Departemen Luar Negeri AS.

              Iku angel kanggo overestimate peran Yakovlev ing ambruk USSR. Iki bisa ditemtokake saka wawancara karo Nezavisimaya Gazeta ing taun 1998 dening Gina Kirkpatrick, mantan penasehat R. Reagan babagan pertahanan lan intelijen asing. Dheweke milih Alexander Yakovlev minangka salah sawijining tokoh sejarah sing luar biasa.

              "Aku mikir dheweke minangka wong sing menarik banget lan nduwe peran gedhe lan penting. Muga-muga dheweke ngerti perasaanku kaya ngono."

              Conto persahabatan apik saka pimpinan Soviet karo pimpinan intelijen asing AS!
        2. + 10
          Agustus 31 2023
          Dheweke ngerti kabeh sing dheweke kerja lan kepiye ngancam negara - mung dheweke ora peduli babagan negara lan wong-wong sing manggon ing kono, kanthi gampang. Malah banjur cetha yen kabeh toko ngomong iku murni munafik, lan kasunyatan ngandika liyane.
    4. +8
      Agustus 31 2023
      Kutipan saka yuta
      Gorbachev ora ngetutake, dheweke ngrusak kabeh sejarah Rusia.

      Ora mung dheweke ngguyu dhewe. Ana cukup tilak.
      Jejak amputasi ing awak Rusia isih getihen ...
      1. +4
        Agustus 31 2023
        Quote: Kapten Pushkin
        Kutipan saka yuta
        Gorbachev ora ngetutake, dheweke ngrusak kabeh sejarah Rusia.

        Ora mung dheweke ngguyu dhewe. Ana cukup tilak.
        Jejak amputasi ing awak Rusia isih getihen ...

        Padha ora getihen, nanging isi Motherland sandi karo getih. Motherland kita umum ... USSR.
    5. + 10
      Agustus 31 2023
      Kang menehi kritik dening dokumen, Gorbachev ora mung ngrusak negara, nanging purposefully mlaku menyang. Mbalik ing taun 1985, Yudas liyane, Yakovlev, nyerahke cathetan marang Gorbachev, sing artine yaiku kanggo numpes gagasan Lenin Stalin lan ngusulake ora mung kanggo ngarahake menyang Kulon, nanging kanggo de-industrialisasi!, dadi layanan lan mentah. lampiran materi sing diarani. ekonomi maju. Ora angel kanggo guess nasib scarecrow iki ing dina Stalin lan malah Brezhnev awal. Gorbachev mangsuli - ngenteni, durung wektune. Mulane, kabeh sing diusulake dening Yakovlev ditindakake karo kita. Iku cetha sing ora ana loro agen, iku kabèh tangle disebut. demo sosial ing eselon partai paling dhuwur.
      Ing pangertèn iki, iku menarik apa Peskov temenan dening "ngiwa tandha pinunjul"?
      1. +9
        Agustus 31 2023
        Kutipan: Ivan Ivanov
        Kang menehi kritik dening dokumen, Gorbachev ora mung ngrusak negara, nanging purposefully mlaku menyang.

        Ing 2007, Gorbachev tuku kabèh Bèntèng ing Bavaria, saliyane iki, kang ndarbeni loro villa liyane ing luar negeri. Siji ing San Francisco, liyane ing Spanyol, dacha ing wilayah Moskow kanthi plot 68 hektar. Lan iki mung bagean cilik saka apa sing didaftar kanthi resmi, ora kanggo sebutno akun mata uang asing lan perhiasan.

        Kanggo pitakonan: "Kasugihan kuwi saka ngendi?" Paul Craig Roberts, ahli ekonomi lan publisitas Amerika, mantan Asisten Sekretaris Perbendaharaan ing pamaréntahan Reagan, mangsuli ing wawancara karo koran Izvestia ing taun 2007: Roberts nate takon marang Asisten Sekretaris Pertahanan AS kanggo Urusan Internasional:

        "Kepiye carane AS nggawe negara liya nari kanthi irama?". Jawaban iki prasaja: "Kita menehi dhuwit marang pimpinan. Kita tuku pimpinane."
        Saliyane dhuwit, Mikhail Sergeevich uga nampa penghargaan lan medali saka Amerika Serikat. Contone, ing 1990 dheweke nampa Bebungah Nobel Perdamaian, sing R. Reagan "didol" kanggo dheweke.
      2. -13
        Agustus 31 2023
        Nanging ora perlu nyopir Yakovlev! Kanggo dheweke lan kanggo wong-wong kaya dheweke, USSR iki digawe. Yen ora, ing ngendi maneh bocah-bocah tani bakal entuk kesempatan kanggo entuk pendidikan sing luwih dhuwur lan latihan ing Amerika? Ing taun 1985, "anak-anak tukang masak" sing padha wis sinau kanggo ngatur negara. Njaluk, daftar! Apa dudu sing ditindakake Lenin?
        1. +6
          Agustus 31 2023
          Sampeyan ngerti apa, Ekaterina .. Pakdheku saka petani ing provinsi Smolensk. Apa sing bakal sumunar tanpa Bolsheviks lan Lenin padha? Lan dadi Pahlawan Buruh Sosialis, kepala ekonomi gedhe, wong sing dihormati . Lan ana cukup Herodes lan pengkhianat ing rezim apa wae.
          1. +1
            Agustus 31 2023
            Kutipan saka: dmi.pris1
            Sampeyan ngerti apa, Ekaterina .. Pakdheku saka petani ing provinsi Smolensk. Apa sing bakal sumunar tanpa Bolsheviks lan Lenin padha? Lan dadi Pahlawan Buruh Sosialis, kepala ekonomi gedhe, wong sing dihormati . Lan ana cukup Herodes lan pengkhianat ing rezim apa wae.

            Aku ora duwe paman, pahlawan Buruh Sosialis. Aku bakal pitutur marang kowe bab pepadhamu, nduwèni Ordo Lenin, kang ditampa ing 70s.
            Operator mesin. Lan kaya ngono dheweke "bajak"!
            Dilarang mbajak nganggo pemotong rata 6 meter, beban sing gedhe banget ing Kirovets yen diluku miturut pandhuane. Mung 4 meter. Lan kuwi sing ditindakake. Ing sabuk alas dheweke ndhelikake siji 6-meter, ing wayah awan, alon-alon, tanpa straining, plowed siji 4-meter. Lan sore teka, kang plowed plot minangka ngirim watara, banjur ing kebangkrutan dheweke kecanthol munggah cutter warata, lan plowed kabeh sawah ing wayah wengi, Nanging kanggo rodok kurang ambane! Dheweke bakal teka kanthi ukuran, sapa sing bakal munggah ing tengah lapangan? Bener, ora ana wong! Ambane plowing diukur saka pinggir sawah, kabeh oke! Iki carane pesenan lan Muscovite entuk.
            Ancaman. Aku dikandhani manawa nalika panen, kethokan dibuwang kanthi vertikal saka jembatan gabungan, lan ora macet ing plowing! ambruk! Iki ing lapangan pesenan.
            Lan kabeh wong, kabeh wong ngerti, nanging dheweke ngira yen iki minangka rekaman!
        2. 0
          Agustus 31 2023
          Kutipan: Katya_Ivanova
          iki padha "anak-anak kukharkin" wis sinau kanggo ngatur negara. Njaluk, daftar!

          Cetha kok putrane Sion, keturunan pedagang sampah, Vava Zelinskiy, nyopir Svidoukraynoy ...
        3. mz
          -2
          Agustus 31 2023
          Kutipan: Katya_Ivanova
          Nanging ora perlu nyopir Yakovlev! Kanggo dheweke lan kanggo wong-wong kaya dheweke, USSR iki digawe. Yen ora, ing ngendi maneh bocah-bocah tani bakal entuk kesempatan kanggo entuk pendidikan sing luwih dhuwur lan latihan ing Amerika? Ing taun 1985, "anak-anak tukang masak" sing padha wis sinau kanggo ngatur negara. Njaluk, daftar! Apa dudu sing ditindakake Lenin?

          Ya, ya, iku mung kanggo wong-wong kuwi lan sabenere Lenin makarya. Yakov Dzhugashvili, Leonid Khrushchev (putra saka N.S.), Vladimir Mikoyan lan akeh wong sing padha persis konfirmasi tembung ...
        4. +3
          Agustus 31 2023
          Sampeyan uga kelalen kanggo sebutno kabeh galaksi saka 90s - Yeltsin, Chubais, Gaidar lan anak-anak Sion liyane, sing terus apa Gorbachev / Yakovlev miwiti lan, ing jam hard kaping, dadi "balung putih lan getih biru" Rusia. .
    6. +2
      Agustus 31 2023
      Pancen, Presiden Putin njaga hubungan karo dheweke. Lan, mesthi, Mikhail Sergeevich Gorbachev ninggalake tandha pinunjul ing sajarah negara kita - iku bakal ing salawas-lawase
      - ngandika Dmitry Peskov.

      Iku misale jek sing karo statement kang sijine sirah saiki ing par karo Gorbaty.
    7. Maz
      +4
      Agustus 31 2023
      Ya wis waris, dadi warisan, lan dosi ngubengi cesspool sing kebak kotoran Barat.
    8. 0
      Agustus 31 2023
      Abdi Reagan marisi dadi warisan ... Kita isih duwe 200 taun kanggo ngresiki
  2. + 26
    Agustus 31 2023
    Iku angel kanggo argue ing kasus THIS karo Peskov, mung pitakonan SIGN trek iki, lan kanggo kula lan kulawarga tandha iki MINUS.
    1. + 11
      Agustus 31 2023
      Kutipan: Murmur 55
      pitakonan mung SIGN trek iki lan kanggo kula lan kulawarga tandha iki MINUS.

      Lan kanggo mayoritas populasi tilas USSR, iki uga minangka tandha minus.
    2. + 16
      Agustus 31 2023
      Kaya Peter netepake "Orde Yudas" lan dianugerahi Mazepa, saiki kita kudu "Order of Gorbachev (Yudas)" kanggo menehi ganjaran "dibedakake" - contone, Peskov kanggo statements babagan "aktivitas positif Gorbachev"
  3. + 31
    Agustus 31 2023
    "...arang banget ambigu[i][/i] dievaluasi..."
    Kosok baline... dikira-kira SANGAT UNIK. Dheweke yaiku Yudas, diwenehi label.
  4. + 13
    Agustus 31 2023
    Mung Perang Donya sing ninggalake tandha luwih gedhe ...
    1. +9
      Agustus 31 2023
      Yeheskiel 25-17 hi, pira akehe wong sing kita kelangan akibat PERESTROIKA lan para "suci" taun 90-an sing diterusake, aku mikir sing akeh.
      1. +1
        Agustus 31 2023
        Perestroika lan sakteruse "para suci" saka 90s, Aku sing ana akeh.
        ... banget iki dudu istilah sing bener ..... kaya ing guyon
        patemon ing peternakan kolektif, ketua menehi pidato
        -rencang-rencang ingkang kula tresnani.. taun niki sampun kebak rencana.. meniko kula lan ketua akuntan diparingi penghargaan, lan shirah sanesipun ingkang awon.... sugeng rencang-rencang.
        wartawan sing teka takon marang Selyuk sing lungguh ing jejere
        -lan apa SCHIRA PODYAKA
        sing siji
        - apa sampeyan menehi jaran bachiv? ... dadi luwih
        1. +2
          Agustus 31 2023
          Kutipan: Partisan Krimea 1974
          .kaya ing guyonan
          rapat farm kolektif

          Aku kelingan anekdot.
          Gorbachev nyurung pidato liyane babagan perestroika lan ujar manawa minangka asil, KITA BAKAL URIP LEBIH BAIK.
          Swara saka penonton:
          - Lan kita?
          Gorbachev:
          -Sapa kowe?
          Swara:
          - Sekretaris panitia regional Sverdlovsk saka CPSU Yeltsin
          Gorbachev:
          - Lan sampeyan bakal ...
  5. + 28
    Agustus 31 2023
    Sanajan ora umum ngomongake babagan wong sing wis mati, meh kabeh korban perang saiki, lan kabeh wong liya ing wilayah tilas USSR, ana ing kalbu pribadine. Ayo bumi dadi kaca kanggo dheweke. Ngapunten Gusti.
    1. + 13
      Agustus 31 2023
      Dheweke ngomong babagan wong mati kanthi apik, utawa ora liya kajaba BEBENER!
    2. mz
      +1
      Agustus 31 2023
      Kutipan: Pavel_Sveshnikov
      Sanajan ora umum ngomongake babagan wong sing wis mati, meh kabeh korban perang saiki, lan kabeh wong liya ing wilayah tilas USSR, ana ing kalbu pribadine. Ayo bumi dadi kaca kanggo dheweke. Ngapunten Gusti.

      Sawise dipecat, ana akeh wektu kanggo ndandani kabeh ... Ing taun anyar, kita wis strenuously marang sing kita urip luwih apik lan luwih apik, lan kabeh dandan iki thanks kanggo ngerti sing (meh 24 taun). Nanging ana sing ngandhani yen para korban non-perang saiki ora salah Gorbachev ...
  6. + 16
    Agustus 31 2023
    wong henpecked iki duwe jejak paling penting lan mung gombal ing sirahe gundul ... iku kabeh ... bumi kaca kanggo wong
    1. +5
      Agustus 31 2023
      Krimea partisan 1974, lan paling saka muda kang umume eling kanggo iklan pizza, trek "apik".
      1. +1
        Agustus 31 2023
        wow....aku ora ngerti nek sirahe ora duwe tanda lahir, tapi pepperoni... wah...kaya sing dicritakake ing padintenan..urip lan sinau nganti seabad isih tetep bodho. ... ATP kanggo info ... ora ngerti
  7. +6
    Agustus 31 2023
    Inggih, isih, Adik lan Napoleon bakal iri.
    1. +6
      Agustus 31 2023
      Adik lan Napoleon minangka wakil saka bangsane, ora wajib tresna marang kita. Umumé, pengkhianat luwih elek tinimbang Anglo-Saxon.
  8. + 16
    Agustus 31 2023
    Aku ora mangu sing ing framework saka program demonization saka USSR (populasi kudu lali gagasan sosialis, digunakake carane mbangun kapitalisme feodal ing ?!) Pak Gorbachev bakal cukup salaman, lan soko positif bab wong bakal dilebokake ing buku sejarah..
  9. +7
    Agustus 31 2023
    Nuduhake susu ing amben
    gerakan anyar
    Aku panginten mbangun maneh
    lan iki akselerasi ...
    1. +3
      Agustus 31 2023
      dadi ... iki .. iki ora kene kanggo sampeyan ... kene sampeyan bakal cepet metu saka pakulinan ngombe vodka lan break outrages ... ngerti, pluralisme iki dikembangaké ing kene
    2. +6
      Agustus 31 2023
      Mbangun maneh, mbangun maneh!
      Ora ana daging, ora ana glepung.
      Kaya karo perestroika iki
      Wong lanang ora ngelu!

      Mbangun maneh, mbangun maneh!
      Aku wis ngatur maneh:
      Tanggi duwe omah gedhe
      Aku digandhengake karo dheweke!

      Mbangun maneh, mbangun maneh!
      Kabeh dadi apik!
      Malah Rayka Gorbachev
      Piglet diwiwiti.

      Kita ora ngombe vodka maneh
      Kita ora mangan gula.
      Kita nyikat untu nganggo bata,
      Gorbachev ngrungokake!

      Oh urip sing nyenengake
      We are ing awal sasi!
      Lan kupon entek
      Aku arep gantung dhewe.

      Miturut kupon - pait,
      Miturut kupon - manis ...
      Apa sing wis sampeyan lakoni
      Kepala nganggo tambalan?

      Jam pitu esuk jago kluruk
      Ing wolung - Pugacheva...
      Toko tutup nganti rong
      Gorbachev nduweni kunci.

      Lan anggur - ing kupon,
      Lan roti - ing tiket,
      Ing tiket lan Mashechka
      Aku gelitik kodhok.
  10. + 13
    Agustus 31 2023
    ninggalaken jejak kaki ing kuburan ... lan Boriska uga ....
    1. +3
      Agustus 31 2023
      iki vandalisme ... lan vandalisme ora buzzing .... sanajan kanggo retribusi kaya sampeyan bisa nyewa wong sing tiba ... lan ing wektu sing padha ngidak-idak swarga.
  11. + 13
    Agustus 31 2023
    Bumi kaca kanggo dheweke. ditandhani pengkhianat. wong-wong mau ngelingi Yudas iki nganti pirang-pirang abad.
  12. +7
    Agustus 31 2023
    "Miturut kupon - pait, miturut kupon - manis.
    Apa sing sampeyan lakoni, sirah nganggo tambalan!?" nangis
  13. + 12
    Agustus 31 2023
    Sekretaris pers Presiden Rusia ngumumake tandha penting Mikhail Gorbachev ing sajarah negara

    Ya, jejak iki bisa dibandhingake karo jejak Hitler.
  14. +2
    Agustus 31 2023
    Ora ana sing mangu-mangu iki, mung pitakonan apa.
  15. +8
    Agustus 31 2023
    Dibakar ing neraka,! Omong kosong, isin karo fakultas hukum Universitas Negeri Moskow!
  16. + 11
    Agustus 31 2023
    Mulane "purgomet" ujar manawa "Yudas" ninggalake tandha positif ing sajarah Rusia, saengga nyebabake negativitas ing masyarakat? Apa mung bodho utawa liyane?
    1. +6
      Agustus 31 2023
      Kutipan: Vladimir M
      Mulane "purgomet" ngandika yen "Yudas" ninggalake tandha positif ing sajarah Rusia

      ora ngerti. Nanging Goebbels njamin yen goroh sing luwih nggegirisi, luwih seneng dheweke percaya ...
      1. +5
        Agustus 31 2023
        Miturut cara, Kanselir Jerman Kohl disebut Gorbachev Goebbels, lan kene kita kudu setuju karo Kohl.
    2. +2
      Agustus 31 2023
      Kutipan: Vladimir M
      ninggalake tandha positif ing sajarah Rusia,

      Kowe kok kaya ngono?
      Bingung "penting" karo "positif" yaiku distorsi.
      Utawa apa sampeyan ora setuju yen Hitler, contone, uga ninggalake "tandha penting"?
      Iki minangka rong sepasang sepatu bot - loro-lorone nggawa piala ing saindenging jagad lan negarane, loro-lorone ngrusak negarane, mateni akeh wong - apa iki dudu jejak sing penting miturut pendapat sampeyan ??
      1. 0
        Agustus 31 2023
        Sampeyan mbokmenawa bener babagan juggling kula. Miturut pendapatku, pisanan judhul kasebut "positif", sanajan aku uga salah
  17. +8
    Agustus 31 2023
    Mugi setan ing neraka kanggo wong gundul dhewe teka munggah karo soko unik. Malah Yudas mratobat saka tumindak, nanging iki ghoul padha ... Ora ana tembung tengen ana. Inggih, Peskov ana ing repertoare. Ayo pecut iki, contone, ing panggonan gundul.
  18. + 13
    Agustus 31 2023
    "Mikhail Sergeevich Gorbachev ninggalaké tandha pinunjul ing sajarah negara kita - iku bakal ing salawas-lawase ...!" - sekretaris pers Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin Dmitry Peskov. Iku bakal aneh kanggo krungu apa-apa liyane saka lambé iki "sekretaris penet", "digawa metu" dening kasempatan lan nasib kanggo banget "ndhuwur" ing sinecure saka "celestials" ... Nanging kasunyatan sing Gorbachev bakal tetep ing sajarah Rusia ing salawas-lawase- ing kene, siji bisa setuju karo dheweke, amarga memori sajarah lan populer bakal ngreksa dheweke (Gorbachev) minangka cikal bakal penipuan lan pembantaian wong Rusia, karusakan saka USSR....
    1. +2
      Agustus 31 2023
      Minangka kanggo karsane nasib, aku categorically ora setuju! Dheweke mlaku-mlaku kanthi sistematis, malah mbuwang garwane dhewe, saben-saben ngorganisir pesta kanggo kepentingan anyar ing karire!
    2. +6
      Agustus 31 2023
      Kutipan saka nordscout
      "Mikhail Sergeevich Gorbachev ninggalaké tandha pinunjul ing sajarah negara kita - iku bakal ing salawas-lawase ...!"

      Ora dadi luwih jero, malah Hitler ora ninggalake iki ing wilayah USSR.
      Asil saka pamrentahan M. Gorbachev yaiku mundhut kontrol produksi, keuangan, lan sirkulasi dhuwit; defisit anggaran ing taun 1989 - luwih saka 64 milyar rubel; masalah karo pasokan pangan saka populasi; nyuda volume produksi, mundhake rega lan pengangguran; wutah saka utang njaba umum lan wutah cepet saka utang domestik publik.

      Cukup nggumunake kanthi presisi sing ditindakake pimpinan negara babagan ekonomi.
  19. +9
    Agustus 31 2023
    Kasus langka nalika ana persetujuan mutlak ing komentar.
    1. +1
      1 September 2023
      Kutipan saka yuta
      Kasus langka nalika ana persetujuan mutlak ing komentar.

      Rarity - ing liyane "Tsar iku ala - boyars iku apik" ..
      MSG iku pengkhianat lan bajingan, lan CPSU lan pejabat partai sing nggedhekake, milih lan promosi dheweke, milih Sekretaris Jenderal, metu saka bisnis. Dheweke ngadeg ing sisih, ya ....
      Mishka lan Yakovlev ngrusak Uni bebarengan - ya, ya, ya, ya ...
      Lan 16 yuta anggota CPSU ( kalebu kabeh perwira saka kapten lan ndhuwur tentara lan Kementerian Dalam Negeri, lan kabeh saka KGB) - karo pena kaya mangkene, "Nanging kita ora ngerti, ora bisa lan ora bisa mungkasi ambruk. .” Kabeh padha seneng kabeh....
  20. +4
    Agustus 31 2023
    Gorbachev ninggalake tandha pinunjul ing sajarah negara kita
    Saiki, yen sampeyan ngeculake kura-kura ing karpet, jejak sing penting uga tetep ana ing mburi lan angel banget kanggo mbusak kasebut mengko.
  21. osp
    0
    Agustus 31 2023
    Apa saiki kanggo sebutno Gorbachev sing wis seda lan wong-wong ora pengin ngelingi dheweke?

    Babagan Pskov. Iki minangka "Berang-berang" Ukrainia kanthi jarak nganti 1200 km. Sadurunge, wong-wong mau sing nyerang lapangan udara kanthi jumlah 21 lembar.
    Lan peluncuran kasebut bisa uga ana ing wilayah Chernihiv utawa Sumy ing saubengé Belarus - ana sawetara sing cukup.

    Apa maneh sing kudu digatekake?
    Ya, kasunyatan manawa pesawat intelijen elektronik lan AWACS negara-negara NATO asring dadi tamu ing langit negara Baltik.
    Lan saka ing kono iku uncalan watu kanggo Pskov lan Novgorod lan malah luwih ing syarat-syarat kemampuan pengintaian elektronik saka E-3A Sentry lan RC-135.
    Kita ngumumake posisi lan kegiatan kabeh radar lan sistem pertahanan udara ing arah iki.
    Banjur padha nuduhake data karo Ukraina ing ngendi para konsultan Barat nyedhiyakake rute serangan saka UAV kasebut ing Pskov supaya bisa mlebu ing "mripat jarum" - ora katon ing antarane zona pertahanan udara.

    Mesthine, data saka satelit intelijen elektronik mbantu.

    Dadi saiki kita ora duwe wektu kanggo Gorbachev ...
  22. + 10
    Agustus 31 2023
    Pamrentah saiki ora seneng karo Stalin, nanging seneng karo Yudas sing dicap. Muga-muga sawise perang rampung, dheweke bakal mangsuli kabeh. Malah kamenangan ora bakal dadi pangapurane.
  23. +7
    Agustus 31 2023
    Tokoh iki nduweni crita sing menarik. Nalika ngomong karo sembarang waras
    sampeyan meh tansah krungu mat-remat dening wong. Saka Kremlin lan watara
    Tokoh Kremlin tansah dipuji.
  24. + 12
    Agustus 31 2023
    Gorbachev lan Yeltsin diarani dening Rusia minangka panguwasa paling awon ing Rusia lan ngluhurake kaluwihan saka scumbags iki minangka sinisme.
  25. +9
    Agustus 31 2023
    Banjur! Lan Hitler ninggalake tandha pinunjul ing sajarah Rusia. Sanajan ora pati penting kaya Gorbachev.
  26. +1
    Agustus 31 2023
    "Tandha sing penting ing sajarah negara kita" - apa iki penilaian positif, wong mati? Piye wae, ora serius kanggo narik kesimpulan kasebut marang penulis artikel kasebut.
    1. -1
      Agustus 31 2023
      Kutipan saka: tralflot1832
      "Tandha sing penting ing sajarah negara kita" - apa iki penilaian positif, wong mati? Piye wae, ora serius kanggo narik kesimpulan kasebut marang penulis artikel kasebut.

      Lan sampeyan ndeleng kepiye wong salivate nalika ndeleng panggantos kamulyan sing signifikan kanthi positif ...
  27. +6
    Agustus 31 2023
    Dicritakake babagan dheweke: kesederhanaan luwih elek tinimbang nyolong. Lan wong-wong kaya Peskov ndedonga kanggo Gorbachev, perestroika wungu ampas manungsa saka ngisor, kang komunis ulig, njupuk karya saka penulis klasik kita menyang editorials. Lan padha njupuk conto saka tumindak para suci, sanajan padha rek iki ing tembung.
  28. Komentar wis dibusak.
  29. +7
    Agustus 31 2023
    Ya aku. Luwih saka siji generasi bakal duwe cukup kanggo mbusak jejak lan warisan.
  30. Komentar wis dibusak.
  31. +7
    Agustus 31 2023
    Mikhail Gorbachev, sing tilar donya setahun kepungkur, nduweni peran penting ing sajarah negara Rusia. Iki nyatakake sekretaris pers Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin Dmitry Peskov.
    Sekretaris pers Presiden Federasi Rusia seneng ngomong babagan kabeh pengkhianat kanthi hormat.
  32. +8
    Agustus 31 2023
    Padha isih bakal ngandika kanti awon bab Gorbachev lan Yeltsin, padha tau ngimpi sing padha bakal nampa daya, dhuwit, permissiveness kanggo apa-apa.
  33. +2
    Agustus 31 2023
    Gorbachev nampa penilaian positif saka wakil Kremlin,

    Peskov kanthi mangkono dikonfirmasi manawa dheweke uga saka tim "shitcrats" Chubais, Gaidar lan sv0l0chi liyane.
    Putin bakal nindakake kanthi becik kanggo ngresiki bunderan njero.
    Tsar mesthi apik, nanging boyars ala.
    Owah-owahan kuantitatif sedina dadi kualitatif.
    (Hukum kasebut dirumusake dening Friedrich Engels minangka asil saka interpretasi logika Hegel lan karya filosofis Karl Marx.
    1. + 10
      Agustus 31 2023
      "Peskov mangkono dikonfirmasi yen dheweke saka tim" omong kosong "..." Putin dhewe saka tim sing padha.
  34. -1
    Agustus 31 2023
    Kutipan: Tatyana
    Ora suwe Peskov - sekretaris pers KUMIS Presiden Rusia - bakal disengiti dening Rusia lan Rusia kanthi cara sing padha karo pengkhianat USSR lan Rusia - agen AS - Mishka Gorbachev!

    Salah siji Peskov nyebar pujian ing ngarepe memori saka pati Yudas 91 taun-lawas saka tanah Rusia, banjur ngambung tangane Pugachikha, warga Israel, karo pancet, kebak gething marang Rusia, slop saka dheweke. cangkem!

    Yagene kedadeyan kasebut?

    Tongkat karet bisa nuwuhake katresnan kanthi cepet.
  35. +5
    Agustus 31 2023
    Peskov iki minangka wong sing apik banget, dheweke memuji Gorbachev, dheweke nyatakake Pugachev minangka mungsuh, lan dheweke ngambung tangane ...
    Sapa sing dilayani?
  36. +4
    Agustus 31 2023
    Generasiku (50+) ora seneng karo dheweke.

    Kajaba iku, ora ana sing bisa nerangake kanthi jelas kenapa.
    Kabeh sumpah lan tuduhan marang dheweke pungkasane dadi tembung "ngrusak negara gedhe."
    Lan kepiye mung siji wong bisa ngrusak negara gedhe?
    Iki bakal bisa ditindakake kanthi otokrasi absolut, lan ing USSR taun 80-an mesthi ora ana jejak otokrasi. Yen ing USSR dikembangaké sekretaris jenderal wiwit nglawan karsané elit partai, dheweke mbalela lan dibusak wong, everyone ngelingi nasib Khrushchev.

    Gorbachev dadi kuwasa ing taun 1985 ora minangka "sing paling enom", nanging amarga dheweke, luwih apik tinimbang wong liya ing Politbiro, ngrasakake kepinginan mayoritas nomenklatura partai kanggo owah-owahan tartamtu. Lan kabeh sing ditindakake minangka Sekretaris Jenderal, kabeh "reformasi" dudu "Daftar Keinginan" pribadine, nanging pikirane para pejabat partai sing didhelikake. Lan dheweke ora bisa nindakake apa-apa piyambak, tanpa dhukungan saka aparat partai.

    Gething marang Gorbachev sejatine gething wong ora marang dheweke pribadi, nanging marang kabeh aparat partai. Iki minangka pangerten subconscious yen kabeh manajer sektor, sekretaris, asisten, propagandist lan pejabat partai liyane wis ngapusi sampeyan kanthi brazenly lan sinis.

    Lan akhir-akhir iki, aku saya suwe saya yakin manawa birokrasi saiki, maneh ndhelikake slogan-slogan sing apik, maneh nuntun kita menyang arah sing salah ...
    1. +1
      Agustus 31 2023
      Kutipan saka: dump22
      Generasiku (50+) ora seneng karo dheweke.

      Kajaba iku, ora ana sing bisa nerangake kanthi jelas kenapa.
      Kabeh sumpah lan tuduhan marang dheweke pungkasane dadi tembung "ngrusak negara gedhe."
      Lan kepiye mung siji wong bisa ngrusak negara gedhe?
      Iki bakal bisa ditindakake kanthi otokrasi absolut, lan ing USSR taun 80-an mesthi ora ana jejak otokrasi. Yen ing USSR dikembangaké sekretaris jenderal wiwit nglawan karsané elit partai, dheweke mbalela lan dibusak wong, everyone ngelingi nasib Khrushchev.

      Gorbachev dadi kuwasa ing taun 1985 ora minangka "sing paling enom", nanging amarga dheweke, luwih apik tinimbang wong liya ing Politbiro, ngrasakake kepinginan mayoritas nomenklatura partai kanggo owah-owahan tartamtu. Lan kabeh sing ditindakake minangka Sekretaris Jenderal, kabeh "reformasi" dudu "Daftar Keinginan" pribadine, nanging pikirane para pejabat partai sing didhelikake. Lan dheweke ora bisa nindakake apa-apa piyambak, tanpa dhukungan saka aparat partai.

      Gething marang Gorbachev sejatine gething wong ora marang dheweke pribadi, nanging marang kabeh aparat partai. Iki minangka pangerten subconscious yen kabeh manajer sektor, sekretaris, asisten, propagandist lan pejabat partai liyane wis ngapusi sampeyan kanthi brazenly lan sinis.

      Lan akhir-akhir iki, aku saya suwe saya yakin manawa birokrasi saiki, maneh ndhelikake slogan-slogan sing apik, maneh nuntun kita menyang arah sing salah ...

      mung cekap posting kanggo akeh komentar ...
  37. 0
    Agustus 31 2023
    Kutipan saka igorra
    Dicritakake babagan dheweke: kesederhanaan luwih elek tinimbang nyolong. Lan wong-wong kaya Peskov ndedonga kanggo Gorbachev, perestroika wungu ampas manungsa saka ngisor, kang komunis ulig, njupuk karya saka penulis klasik kita menyang editorials. Lan padha njupuk conto saka tumindak para suci, sanajan padha rek iki ing tembung.

    Perestroika menehi wong akeh kesempatan lan wong-wong sing ngerti carane lan bisa mangan, kok padha sengit Gorby? Komunis sing padha bisa nindakake kanthi akeh lan saiki dheweke lan anak-anake wis apik. Dadi aku ora weruh alesan kanggo kakuwasan sing duwe sikap negatif marang Gorbachev.
  38. +8
    Agustus 31 2023
    Kanggo ngluhurake wong sing nindakake kabeh kanggo numpes negarane yaiku sawetara kasunyatan sing paralel ... Hitler lan sekutu-sekutune nindakake karusakan sing luwih murah tinimbang Tagged with EBN. Dikutuk selawase.
  39. -4
    Agustus 31 2023
    Kutipan saka: ROSS 42
    Gorbachev lan Yeltsin diarani dening Rusia minangka panguwasa paling awon ing Rusia lan ngluhurake kaluwihan saka scumbags iki minangka sinisme.

    Sapa wong Rusia iki, sapa sing ngerti? Wong-wong sing ditresnani, dheweke ngandhani yen iki minangka panguwasa sing maju, lan sapa sing ora setuju yaiku reaksioner lan ekstremis, pakunjaran nangis kanggo wong sing ora setuju.
  40. +2
    Agustus 31 2023
    "dheweke kadhangkala nggawa" badai salju "" (c) V.V. Putin
  41. -1
    Agustus 31 2023
    Kutipan: Kurganets-45
    Pamrentah saiki ora seneng karo Stalin, nanging seneng karo Yudas sing dicap. Muga-muga sawise perang rampung, dheweke bakal mangsuli kabeh. Malah kamenangan ora bakal dadi pangapurane.

    Sapa sing bakal dijawab, sadurunge sampeyan utawa apa?))) Utawa sampeyan ngarep-arep kamenangan Barat kolektif? ...
  42. +2
    Agustus 31 2023
    Manuk gagak ora bakal ngetokke mripat gagak. Nah, ngono wae.
  43. +5
    Agustus 31 2023
    mesthi, Mikhail Sergeevich Gorbachev ninggalake tandha pinunjul ing sajarah negara kita - iku bakal ing salawas-lawase
    Aja lali carane dheweke, ibu kirik, ngrusak negara sing kaya ngono.
  44. +3
    Agustus 31 2023
    Sing ditandhani pengin kamulyan Herostratus, amarga dheweke ora bisa nggawe, nanging mung ngladeni Anglo-Saxon, kaya nalika Perang Donya II marang penjajah fasis. Iki sing kudu dielingake Peskov. Koyone kaya wong sing duwe pendidikan, nanging terus-terusan nggawa "badai salju".
  45. +4
    Agustus 31 2023
    Inggih, Peskov ora nemtokake jejak, positif utawa negatif. Lan sing nomer loro, "omong" iki kudu dieling-eling mung supaya ora kedadeyan maneh
    1. +5
      Agustus 31 2023
      Peskov minangka jinis aneh, aku rumangsa ngurmati dheweke, yen ana kesempatan, dheweke bakal ngrangkul dheweke, kaya wong liya. sedulur
  46. +5
    Agustus 31 2023
    Lan, mesthi, Mikhail Sergeevich Gorbachev ninggalake tandha pinunjul ing sajarah negara kita - iku bakal ing salawas-lawase

    Dheweke isih ngelingi Palsu Dmitry, nanging ora lali babagan Vlasov, lan uga ora bakal lali babagan "setan".
    Lan sing nglindhungi dheweke dhewe digawe saka adonan sing padha. Iku bakal luwih apik kanggo Peskov kanggo meneng, kang bakal pass kanggo pinter (ora ana pelanggaran).
  47. +7
    Agustus 31 2023
    Tilak pinunjul saka pengkhianat lan omong kosong langka
  48. +3
    Agustus 31 2023
    Nanging Gorbachev mbokmenawa ora pengin nasib sing padha ditampa. Dheweke mbokmenawa pengin numpes kabeh Soviet, Negara USSR dhewe, lan, dipimpin dening mungsuh saka USSR lan wong Soviet "mbebasake" dening wong, kanggo mrentah negara anyar. Nanging mungsuh saka USSR nguripake wong.
    1. 0
      1 September 2023
      Kutipan saka tatra
      Nanging Gorbachev mbokmenawa ora pengin nasib sing padha ditampa. Dheweke mbokmenawa pengin numpes kabeh Soviet, Negara USSR dhewe, lan, dipimpin dening mungsuh saka USSR lan wong Soviet "mbebasake" dening wong, kanggo mrentah negara anyar. Nanging mungsuh saka USSR nguripake wong.

      Mishka lan Yakovlev bareng-bareng ngrusak negara, lan 16 yuta wong komunis mlaku-mlaku lan bisik-bisik, "Wah, ora mungkin."
      Ora ana komunis siji sing ditemokake - supaya "M.S. Gorbachev tilar donya amarga pukulan apoplexy ... menyang candhi kanthi kothak tembakau" ...
      Kabeh anggota CPSU seneng karo kabeh ...
  49. +6
    Agustus 31 2023
    Sekretaris pers Presiden Rusia ngumumake tandha penting Mikhail Gorbachev ing sajarah negara

    Ora mungkin ngrusak negara gedhe tanpa "tandha penting ing sejarah". Nyuwun
    Paling ora, iki minangka tragedi ing skala planet, sing nyebabake akeh peperangan sing kedadeyan sawise runtuh USSR, sing ora bakal kedadeyan.
    Dheweke nggawa korban manungsa lan budaya sing paling akeh kanggo planet lan populasi, ora mung ing Rusia lan negara-negara bekas Uni.
  50. 0
    Agustus 31 2023
    Kain menang lan mlebu ing Kitab Suci minangka salah sawijining karakter utama.
    1. +5
      Agustus 31 2023
      Kain banjur ing ngendi? lol
      Yudas, ya, njaluk pengkhianat. Ana mung mangu, apa saka karsane dhewe.
      Dadi Yudas putih lan alus dibandhingake karo Gorby.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. 0
        1 September 2023
        Kutipan saka vadim
        Kain banjur ing ngendi? lol
        Yudas, ya, njaluk pengkhianat. Ana mung mangu, apa saka karsane dhewe.
        Dadi Yudas putih lan alus dibandhingake karo Gorby.

        Sing mung Kain lan Yudas kanggo nyeret kene ora perlu. USSR resmi dadi negara tanpa dewa. Mula, panguwasaé ora kena dibandhingake karo pahlawan Alkitab. Luwih, Gorbachev katon kaya pimpinan pribumi sing ngedol kabeh kanggo manik-manik kaca.
  51. +8
    Agustus 31 2023
    Fitur nggumunake kepemimpinan politik Rusia yaiku "ngluhurake manfaat" saka sing sadurunge. Lan apa persis "positif", kaya sing dikira Kremlin, sing ditindakake Gorbachev sajrone kepemimpinan negara? Kabijakan ekonomi lan sosial wis gagal banget! Elingi rak-rak kosong ing toko ing agêng-pungkasan 90s, "sepur sosis", Cut mudhun kebon anggur abad-lawas, etc. Ana ora perlu kanggo pirembagan bab kawicaksanan manca: ngiyanati saka Kepemimpinan GDR, Pakta Warsawa! Pengkhianatan Tentara sampeyan kanggo Barat lan ndhuwur kabeh AS! Pengkhianatan wong-wong USSR, sing milih kanggo njaga Uni Soviet kanthi mayoritas! Kanggo kabeh iki "positif" saka Gorbachev, kita saiki mbayar rega!
  52. +6
    Agustus 31 2023
    Gorbachev lan Yeltsin kudu nyopir aspen. Kanggo tumindak marang Rusia
  53. +2
    Agustus 31 2023
    Nanging ana liyane surprise kula. Yagene ora ana akeh pengkhianat lan Yudas ing pamrentah ing Amerika? Lan pamrentahane ora didol marang sapa wae kaya pribumi sing celaka kanggo manik-manik kaca. Ora apa-apa sing padha kapitalis! Lan ing pungkasan USSR kabeh Politbiro persis kaya. Korupsi. Saka ngendi kabeh mau? Sawise kabeh, ana ideologi. Isih, padha sinau ing sekolah Soviet lan institusi Soviet. Yagene ana ing sangisore tsarisme sing dikutuk wong-wong sing sopan isih akeh sing lair, nanging ing USSR kabeh wis ilang?
    1. +1
      Agustus 31 2023
      Kutipan: Katya_Ivanova
      Yagene ana ing sangisore tsarisme sing dikutuk wong-wong sing sopan isih akeh sing lair, nanging ing USSR kabeh wis ilang?

      Malah luwih elek ing kapitalisme sing diberkahi saiki.
  54. Komentar wis dibusak.
  55. +1
    Agustus 31 2023
    Pengkhianat paling gedhe saka Uni Soviet lan rakyat
  56. +4
    Agustus 31 2023
    Kasunyatan manawa sekretaris pers Kremlin nggawe pernyataan kasebut nuduhake manawa dheweke ndhukung kabeh sing ditindakake Gorbachev menyang USSR. Kolom kaping lima kepengin lan ngrusak tanah airku
  57. +1
    Agustus 31 2023
    Apa maneh sing bisa dikarepake saka sekretaris pers Presiden? Kanggo dheweke, Eltsin iku wong sing apik.
  58. +2
    Agustus 31 2023
    Pira akeh "curtsies liberal" sing bisa kita lakoni!? Ayo siji iki ditandhani ing neraka simmer ing wajan nganti pungkasan wektu.
  59. Komentar wis dibusak.
  60. +2
    Agustus 31 2023
    Ngerti carane wong aran bab bangkai iki, padha brazenly nandheske ing tilak pinunjul saka wong-wong mau lan liyane kaya wong-wong mau ing awak negara. Padha mbukak moyoki. Ora jelas manawa dheweke pancen ora wedi yen kasunyatane ganti utawa kanthi sengaja ngunggahake suhu kanggo bledosan ing mangsa ngarep.
  61. Komentar wis dibusak.
  62. Komentar wis dibusak.
    1. +1
      Agustus 31 2023
      Kutipan saka Petio.
      Aku isih mikir sing Gorbachev wanted kanggo nindakake soko ing syarat-syarat reformasi. Nanging ora ana sing bener kanggo dheweke. Mung .... ngerti carane ngomong apik. Yeltsin banjur ngapusi dheweke lan njupuk kabeh kekuwatan saka dheweke sajrone 1 dina

      Nit iki malah ora ngerti carane ngomong.
  63. 0
    Agustus 31 2023
    Gorbachev nampa Assessment positif saka wakil Kremlin, sing announced tilak pinunjul saka politisi ing sajarah negara.
    Pancen, Presiden Putin njaga hubungan karo dheweke. Lan, mesthi, Mikhail Sergeevich Gorbachev ninggalake tandha pinunjul ing sajarah negara kita - iki bakal tetep ing salawas-lawase.

    Lan ing ngendi penilaian positif ing kene? Ing tembung sing padha, kita bisa ngomong sing Napoleon kiwa tandha pinunjul ing sajarah negara kita, kang tansah elinga. eseman
    1. -2
      1 September 2023
      Kutipan: Alexey R.A.
      Gorbachev nampa Assessment positif saka wakil Kremlin, sing announced tilak pinunjul saka politisi ing sajarah negara.
      Pancen, Presiden Putin njaga hubungan karo dheweke. Lan, mesthi, Mikhail Sergeevich Gorbachev ninggalake tandha pinunjul ing sajarah negara kita - iki bakal tetep ing salawas-lawase.

      Lan ing ngendi penilaian positif ing kene? Ing tembung sing padha, kita bisa ngomong sing Napoleon kiwa tandha pinunjul ing sajarah negara kita, kang tansah elinga. eseman

      Dening Gusti, raos iku dudu kanggo nganalisa, nanging kanggo ngerti iku ditulis Wong wis lali carane nggunakake VO.
      Lan debat sing apik banget, apa maneh komentar sing kaya artikel sing apik banget ...
      Lan saiki..
      Sing luwih maju, sing luwih primitif ...
  64. Komentar wis dibusak.
  65. 0
    Agustus 31 2023
    Mikhail Gorbachev, sing tilar donya setahun kepungkur, nduweni peran penting ing sajarah negara Rusia. Iki nyatakake sekretaris pers Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin Dmitry Peskov.

    Inggih, mesthi. Wong bodho sing mbayar negara kanggo peran pendukung ing iklan pizza. Ora kaget dheweke duwe merek ing sirahe.
  66. Komentar wis dibusak.
  67. 0
    Agustus 31 2023
    Dakwarisake akeh, mula saiki kudu dipisahake
  68. +1
    1 September 2023
    Kabeh kedadeyan kaya sing kudune. Ana ungkapan "tanpa raja ing sirah". Ora tanpa presiden ing sirah, ora tanpa sekretaris jenderal, nanging sabenere tanpa Tsar. Amarga demokrasi ana ing neraka, lan Kratoné ana ing Swarga.
  69. Komentar wis dibusak.
  70. +2
    1 September 2023
    Sekretaris pers Presiden Rusia ngumumake tandha penting Mikhail Gorbachev ing sajarah negara

    Iki mesthi bener, dalane pengkhianat negara akeh kasangsaran lan getih.
  71. 0
    1 September 2023
    Apa Presiden wis ngerti apa jenis "badai salju" sing digawa Peskov maneh?
  72. Komentar wis dibusak.
  73. 0
    3 September 2023
    "Ana perkara sing apik babagan wong sing wis mati utawa ora liya kajaba bebener" dening Chilo. Lan bajingan Kremlin iki bakal nandhang siksa langgeng ing neraka. Babagan dheweke, aku getun tenan yen Mati ora duwe isin.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"