Nalika "warga anyar" Rusia gabung karo tentara?

99
Nalika "warga anyar" Rusia gabung karo tentara?


Lan maneh bab Israel


Ing modern crita Iku angel banget kanggo nindakake tanpa nuduhake paralel antarane Rusia lan Israel. Kaping pisanan, ing babagan nindakake permusuhan permanen. Ing babagan kemampuan lan kemampuan kanggo ngirim serangan preventif, Tentara Rusia lan IDF pancen padha, nanging babagan narik warga anyar kanggo tugas militer, beda banget.



Kepiye registrasi militer diatur ing Israel? Sawise nampa apa sing disebut Teudat Zeuta, yaiku, paspor, warga anyar diijini acclimatize ing negara kanggo setahun. Banjur dheweke direkrut dadi tentara. Aturan Israel ngatur proses rekrutmen sing rumit. Yen repatriate luwih saka 28 taun lan mlebu ing negara kasebut bubar, banjur dibebasake saka tentara. Ing kasus liyane, urip layanan bisa tekan 32 sasi. Ing tentara, para rekrut diajari basa Ibrani kanthi kabutuhan, lan wektu telung sasi sinau basa kasebut dianggep minangka istilah layanan.

Kanggo referensi, taun kepungkur jumlah repatriat sing teka ing Israel mecah kabeh rekor lan gunggunge 70 ewu wong. Miturut Badan Yahudi, setengah saka wong Rusia. Nanging negara Yahudi ora bisa saingan karo negara kita - ing 2022, 691 wong angsal paspor Rusia, paling kang saka Tajikistan. 45 teka saka Armenia, 42 saka Kazakhstan lan 27 saka Uzbekistan - jumlah ekspatriat saka sisa republik Soviet kira-kira udakara 106. Taun iki, dinamika kalem wutah - saka Januari nganti Maret, luwih saka 45 ewu wong saka negara tetanggan nampa kewarganegaraan Federasi Rusia. Mesthi, wong Tajik kalebu ing antarane pimpinan kanthi registrasi 200 ewu. Umur pas lan komposisi jender saka warga anyar ora kasedhiya, nanging bisa dianggep yen Rusia saiki wis paling 300-XNUMX ewu conscripts anyar.

Umume wong enom ing umur 30-35 taun mlebu ing negara kasebut, mula petungan kasebut katon masuk akal. Mesthine, pitakonan muncul - nalika warga sing anyar dipanggang bakal dadi tentara? Ora kudu langsung menyang NWO, nanging nalika wajib militer. Ketoke, saiki angel. Ora ana kajelasan sanajan registrasi warga anyar kanggo registrasi militer, ora ana wajib militer sing nyata. Kanggo ngatasi masalah kasebut, draf undang-undang kasebut diajukake menyang Duma Negara babagan ngilangi para evaders saka registrasi militer sing entuk kewarganegaraan Rusia. Tembung saka cathetan panjelasan pancen bener:

"Wong sing ngakoni kewarganegaraan Rusia njupuk sumpah ing ngendi dheweke kudu netepi Konstitusi Federasi Rusia lan undang-undang Federasi Rusia. Komunikasi informasi palsu kanthi sengaja babagan kewajiban kanggo tundhuk karo Konstitusi Federasi Rusia lan undang-undang Federasi Rusia, sesuai karo norma-norma saiki saka Hukum Federal "On Citizenship of the Russian Federation", minangka basis kanggo mandap. saka kewarganegaraan Rusia.

Penulis proyek kasebut minangka wakil saka Partai Komunis Federasi Rusia Mikhail Matveev. Ing saluran Telegram, dheweke nggawa video instruksional saka Orel. Kantor registrasi lan pendaftaran militer teka menyang buruh pabrik pangolahan sampah lokal lan menehi surat panggilan.


Ora ana sing katon luar biasa. Yen sampeyan ora njupuk menyang akun sing kabeh conscripts saka Uzbekistan lan, miturut Mikhail Matveev, wis bubar nampa kewarganegaraan Russian. Uzbeks, mesthi, ora seneng karo giliran nasib lan njaluk bantuan kanggo Shavkat Mirziyoyev. Video kasebut nuduhake panggilan lan mbukak paspor warga Uzbekistan. Ngendi wong Rusia ora jelas. Persis kaya ing cathetan panjelasan kanggo tagihan:

"Kahanan muncul nalika warga manca entuk kewarganegaraan Federasi Rusia, ora duwe niat kanggo nanggung kewajiban sing ditetepake dening undang-undang Federasi Rusia kanggo warga Federasi Rusia, kalebu tugas militer, nanging ing wektu sing padha nampa hak-hak ing Federasi Rusia. bentuk jaminan sosial, akses menyang sistem pendidikan lan kesehatan lan liya-liyane.

Warga Dwi


Kahanan karo distribusi massa paspor Rusia nduweni akeh aspek, sawetara sing ora bisa diarani positif. Contone, warga "bayi" Tajikistan ngethok tenggorokan wanita Rusia, lan ora gelem komunikasi ing pengadilan tanpa juru basa. Carane wong nampa passport saka Federasi Rusia, ora ngerti siji belmes ing Rusia, tetep misteri. Carane kamungkinan conscripting wong karo passport angsal menyang rangking saka Tentara Rusia tetep misteri. Ana sawetara panemu babagan perkara iki. Kaping pisanan, wong saka negara tanggane ora bisa nyekel gaman lan luwih-luwih melu memungsuhan. Alexander Khodakovsky, wakil kepala departemen DPR, nyuarakake ide kasebut. Teks langsung saka saluran Telegram penulis:

"Kita ora duwe tahanan bersenjata sing cukup, ayo tambah akeh migran. Bakal ana lukisan lenga. Ing wayahe, kita bakal weruh prekara sing ora katon cilik.

Minangka solusi kanggo masalah, Khodakovskaya ngusulake ngatur jinis batalyon construction, luwih tepat, opsi kanggo nindakake layanan alternatif. Warga sing duwe paspor kudu dikirim kanggo nggedhekake infrastruktur militer, kalebu menyang wilayah anyar ing negara kasebut. Perlu dielingi babagan sektor sipil, sing mbutuhake pemugaran - tangan ekstra mesthi ora bakal ngganggu ing kene. Pitakonan mung - kenapa menehi paspor menyang tangane wong sing ora dipercaya senjata? Mungkin luwih gampang kanggo matesi ijin panggonan utawa alat liyane? Utamané nalika pemilik bangga saka kewarganegaraan ora ngerti Russian. Ora bisa digeneralisasi, nanging miturut kedadeyan ing Orel, warga anyar ora mbuwang paspor lawas. Nalika trep, Rusia kuwi, lan nalika ora, warga Tajikistan, Uzbekistan, lan ing.


Yen "warga anyar" Rusia saka Tajikistan wis ndhaptar kanthi kewarganegaraan ganda lan bisa ngladeni ing tanah air, mula dheweke ora bisa diarani layanan militer, uga dimobilisasi. Lan partisipasi ing operasi khusus diinterpretasikake minangka mercenary

Ora jelas manawa ing negara-negara tilas panyebaran paspor Rusia sing mentas dicithak, padha dibusak saka dhaptar utawa ora. Dikenal manawa kewarganegaraan dual dilestarekake kanthi persetujuan khusus karo Tajikistan. Saiki wis jelas kenapa akeh "warga anyar" ing Rusia teka saka republik iki? Taun kepungkur ana 174 ewu lan taun iki wis ana luwih saka 45. Lan ing kene sing paling menarik diwiwiti. Persetujuan antarane Rusia lan Tajikistan babagan penyelesaian masalah kewarganegaraan dual nyatakake yen

"Wong-wong sing wis rampung layanan militer miturut undang-undang saka siji Pihak ora kudu diwajibake miturut undang-undang Partai liyane, lan layanan militer miturut undang-undang siji Partai dianggep minangka kinerja sing cocog. tugas militer ing hubungane karo Partai liyane.

Sing, dheweke njabat ing Tajikistan urgent - ing Rusia sampeyan ora tundhuk conscription. Luwih ing dokumen ireng lan putih:

"Para pihak ora kaiket dening pranata paragraf iki yen ana mobilisasi."

Ing kontrak, wong sing duwe kewarganegaraan ganda bisa ngawula, nanging ing Tajikistan ana artikel 401 "Mercenary" kanggo partisipasi ing konflik bersenjata. Istilahe nganti rong puluh taun. Ing taun kepungkur, Kedutaan Besar Tajikistan ngelingake para senegara babagan anane artikel kasebut sajrone operasi khusus. Mulane, nalika ana sing ngomong babagan ngembangake sumber daya mobilisasi kanthi biaya "warga anyar", kudu nggawe reservasi gedhe. Ing bab pribumi ing Tajikistan, ing Panggonan pisanan. Wiwit Mei taun iki, para diplomat lan pejabat keamanan republik Asia Tengah wis nggawe dhaptar kabeh peserta ing konflik ing Ukraina. Artikel "Mercenary" ngancam kabeh wong - loro sing ana ing sisih Angkatan Bersenjata Ukraina, lan sing perang ing Tentara Rusia. Pamrentah negara liya tumindak kanthi cara sing padha, kanthi akeh nyedhiyakake wargane menyang Rusia.

Tanpa ngrampungake masalah kanggo narik "warga anyar" menyang layanan militer ing tingkat negara, kita duwe risiko nemokake awake dhewe ing negara sing nduweni paspor ora njamin kewajiban sing padha kanggo kabeh sing duwe tanpa istiméwa. Lan iki minangka kesimpulan sing paling sedhih saka kahanan saiki.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

99 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 47
    4 September 2023
    Tanpa ngrampungake masalah kanggo narik "warga anyar" menyang layanan militer ing tingkat negara, kita duwe risiko nemokake awake dhewe ing negara sing nduweni paspor ora njamin kewajiban sing padha kanggo kabeh sing duwe tanpa istiméwa. Lan iki minangka kesimpulan sing paling sedhih saka kahanan saiki.

    ora mung kita duwe aturan: "kabeh kanggo kanca - liyane saka hukum", lan kepemimpinan karo dual kewarganegaraan, nanging saiki kita dileksanakake "comrades" sing ora comrades kita ing kabeh, sing bakal duwe kabeh hak lan ora tugas. Lan populasi pribumi ditinggalake kanthi kabeh tugas, lan hak: kanggo nandhang kabeh pelanggaran hukum iki.
    1. + 35
      4 September 2023
      Aku duwe kasus pungkasan mangsa panas.
      Aku ngenteni bis ing halte bus bebarengan karo buruh bangunan migran. Padha rame lan sombong.
      Aku ujar manawa dheweke isih dadi tamu ing kene lan ora becik tumindak kaya ngono ing pesta - bullying wong lokal. Lan wong nom-noman kasebut mangsuli aku nganggo basa Rusia yen dheweke duwe HAK LENGKAP kanggo tumindak kaya ngono.
      “Lha kok mikir ngono?” pitakonku.
      - Amarga St. Petersburg kutha kita, dudu sampeyan! Iku karo sampeyan mung ing TEMPORARY USE, - wangsulane kula.
      - Kenapa sampeyan mutusake? Sapa sing ngomong iki?
      Dadi Allah ngandika marang kita! Iki sing diwulangake ing Al-Quran. Kutha iki (St. Petersburg) lan kabeh Rusia bakal dadi kita! Amarga iki tanah kita! A kowe neng kene mung sementara. Sampeyan ora duwe wektu suwe kanggo urip lan ngatur ing kene.
      - Apa sampeyan serius!
      - Mesthi ya!
      - Lan nalika iku bakal kelakon?
      - Enggal!
      - Kowe menyang mesjid? Aku takon.
      - Ya.
      - Lan pira umur sampeyan, yen ora rahasia?
      - pitulas! wangsulane bangga.

      Migran asing sing umur 17 taun saka Asia Tengah iki ngomong basa Rusia kanthi apik. sampeyan bisa ngomong iku resik. Temenan, dheweke wis dadi generasi ke-2 migran asing ing Rusia.
      1. + 19
        4 September 2023
        Lan padha ngomong kanthi cara supaya ngerti yen wakile padha kuwasa, beda-beda tingkatan. Saka kepolisian daerah, kabupaten lan ndhuwur.
        1. +6
          4 September 2023
          Para ahli wis nulis babagan nggawe ing Rusia "kolom 5" saka "buruh" lan migran "sosial" manca wiwit 2012!

          Kuping proyek migrasi manca iki ing Rusia lan ing saindenging jagad tetep metu saka Washington lan asale saka kabijakan monetaris "ndhuwur" nalika nindakake ideologi nggetak saka ekonom Chicago Milton Friedman. bab miturut omongane uwong ana ing donya kang disebut. pasar "bebas" lan "murni" kanggo ibukutha, barang lan tenaga kerja.
          Kanggo nggetak liberal politik iki kanggo bankir Federal Reserve AS, M. Friedman nampa Bebungah Nobel Ekonomi ing taun 1976 kanggo "prestasi ing bidang analisis konsumsi, sejarah sirkulasi moneter lan pangembangan teori moneter, uga kanggo demonstrasi praktis babagan kerumitan kabijakan stabilisasi ekonomi."

          Para bankir saka US Federal Reserve sing diduweni pribadi ngumpulake bathi gedhe saka kabijakan iki lan ngrusak negara-negara sing dikarepake!

          Jumlah migran manca ing Rusia ing 2014 ora resmi udakara 20 yuta.
          Ing 2022, jumlah ora resmi migran asing ing Rusia dikira para ahli kira-kira luwih saka 30 yuta lan luwih cedhak karo 40 yuta wong.

          Deleng kanthi rinci artikel babagan "VO" tanggal 23 Maret 2015 - Risiko finansial kanggo keamanan nasional Federasi Rusia saka migrasi tenaga kerja asing. - https://topwar.ru/71406-finansovye-riski-nacionalnoy-bezopasnosti-rf-ot-inostrannoy-trudovoy-migracii.html
      2. Komentar wis dibusak.
      3. + 16
        4 September 2023
        ya, ya, aku krungu obrolan ing telpon siji migran, secara harfiah: "nalika padha nindakake denazification nang endi wae, kita bakal nindakake tajikization kene. Liwat wanita sing."
      4. Des
        + 19
        4 September 2023
        Telung taun kepungkur aku ngunjungi anakku ing stasiun rekrutmen ing Wilayah Chelyabinsk. Sawetara kilometer saka Chelyabinsk dhewe. Telung atus meter saka titik koleksi iki ana stasiun sepur "Railwayman", ngendi aku taksi salah. Lan ana wong enom jenggot metu: - "Ya, titik koleksi luwih. Aja mrene maneh, yen ora, sampeyan bakal diukum. Iki wilayah Islam."
        1. 0
          8 September 2023
          Anggere kita duwe wilayah Islam, Kitab Suci, Monster Spaghetti, Chupacabra, lan liya-liyane, lan dudu hukum, banjur negara apa sing bisa kita ucapake?
          Sampeyan wis nampa paspor minangka warga negara Federasi Rusia - pindhah menyang ngawula, buktiaken karo tangan ing tangan sing iki Tanah kelairan anyar. ora? Pindhah menyang sing lawas - dheweke bakal dicabut kewarganegaraan, entri bakal dilarang kanggo 10 taun kanggo wong-wong mau lan sedulure.
          Nanging masalah iku BISNIS. Buruh migran isih nguntungake para pengusaha sing ora manggon karo dheweke, nanging kanthi ngirit upah dheweke entuk bathi, nggawe wong liya ngelu. Saiki dheweke wis ngomong yen iki ora duwe bathi, mula kudu ngimpor sing luwih murah. Ketoke Afghan, Somalia, lsp.
          Mungkin masalahe migran edan iku gejala, dudu penyakit. Lan nglawan gejala tanpa nambani penyakit kasebut tegese gejala kasebut ora bakal ilang, nanging bakal muncul maneh lan maneh.
      5. + 24
        4 September 2023
        Kutipan: Tatyana
        Dadi Allah ngandika marang kita! Iki sing diwulangake ing Al-Quran. Kutha iki (St. Petersburg) lan kabeh Rusia bakal dadi kita! Amarga iki tanah kita! Lan sampeyan kene mung kanggo sementara. Sampeyan ora duwe wektu suwe kanggo urip lan ngatur ing kene.

        Retribusi bakal teka ... Kanggo kabodhoan, kanggo keagungan khayalan, kanggo patriotisme jingoistik sing bodho, kanggo wiwitan lan "kompeten" tumindak NWO (ing endi populasi umume Slavia dirusak, kanthi latar mburi kahanan demografi sing sedih), kanggo unwillingness / ora bisa kanggo ngatasi masalah internal, kanggo masyarakat atomized, kanggo naivety pidana lan iman ing "tsar wicaksana", kanggo korupsi ngrembaka, kanggo discord ideologis, kanggo doublethink lan standar pindho.
        Maneh lan maneh pitakonan muncul: APA sing digawa Rusia menyang Ukraina? Ganti oligarki (ana "Ukraina", dadi "Rusia")? Akeh wong migran tanpa wates? Slogan kosong, saka ngendi sedih utawa lucu? Hukum, apa drawbar? Pamer? Propaganda biasa-biasa wae histeris? "Donya Rusia", ing ngendi Rusia dipeksa nggawe regu lan organisasi umum kanggo nglawan diaspora ing negarane dhewe, ing tanahe dhewe?
        Karma, ing interpretasi kausal, bakal nyusul cepet utawa mengko.
        1. +3
          4 September 2023
          Kutipan: Hyperion
          <...> Karma, ing interpretasi kausal, bakal nyusul cepet utawa mengko.
          Aku bakal nerangake sethithik lan nggedhekake makna tembung sampeyan.

          Pangembangan SOVIET Rusia, negara sosialis pisanan ing donya, nduweni karakter loro - kontradiktif.
          Ing tangan siji, wong Rusia sing pracaya ing gagasan komunis saka Bolshevik-Leninists, lan, minangka pembawa mentalitas kedaulatan, ing kabeh bidang konstruksi sosial dheweke pancen nggawe sosialisme ing kerangka negara kabeh minangka Tanah Air multinasional kabeh. Nyatane, dheweke ora duwe apa-apa liyane. Nanging ing wektu sing padha, ing sisih liya, ing tilas pinggiran nasional tsarist, ing ngendi hubungan feodal isih ana lan ora ana proletariat nasional dhewe, kekuwatane. saka Bolshevik-Leninists lan ing kontrol nampa borjuasi nasional cilik lan mantan penguasa feodal lokal. Industri nasional wis dibangun dening tangan wong Rusia lan Rusia-speaking. ing ngendi kabeh sing pancen digawe nasional sajrone taun-taun kekuwatan Soviet ing pinggiran nasional tsarist sing wis mundur - republik nasional - mung partai nasional lokal lan birokrasi Soviet, uga para intelektual kreatif nasional sing ngladeni. (ilmuwan sosial, panulis, seniman, lsp). Partai nasional lan inteligensia Soviet iki kanthi objektif nahan mentalitas borjuis-feodal nasional ora mung ana hubungane karo wong-wong sing kerja dhewe, nanging uga ana hubungane karo wong-wong Rusia sing teka, miturut pendapate, kanggo "nganggep dheweke" - nganti wektu sing disebut "pemikiran anyar" Gorbachev.
          Mangkono, masalah nasional ing Uni Sovyèt ora mung ana saka awal banget saka kakuwasan Soviet, nanging uga wis karakter kelas nasional-borjuis ing hubungan kanggo wong Rusia. Kontra borjuis babagan revolusi sosialis 1917, kudeta ing USSR ing taun 1991 sacara sakabehe mung diunggahake saka ngisor menyang permukaan deformasi nasional-borjuis sing wis kedadeyan sajrone pambangunan sosialisme ing Rusia.kang Kepemimpinan Soviet nyoba ora kanggo umum.
          Pitakonane muncul: wakil saka apa warga negara pisanan ing 1917 lan sak periode "perestroika" Gorbachev mimpin proses liberal (borjuis) departure saka model sosialisme klasik lan apa? Carane akeh "upstairs" antarane "reformis" sabanjuré sajarah Rusia ing abad pungkasan padha ètnis Rusia? Ing kapentingan nasional kang padha ekonomi "reformasi" digawa metu ing USSR ing Rekomendasi saka IMF, sing ing ambruk tilas republik Soviet Rusia ketemu piyambak ing posisi apartheid?
          Ing tangan nasional kang kasugihan negara dadi asil saka "privatisasi Gaidar-Chubais" ing negara, lan sing padha dening warga negara?

          Banjur apa sing dikarepake ing Rusia saka panguwasa non-Rusia "ing ndhuwur" lan media federal?

          Anane pitakonan Rusia ing USSR / RF kudu ora mung dianggep, nanging uga ditanggulangi kanthi kompeten, lan ora digawa menyang perang sipil, kaya ing Ukraina, plugging karo Artikel 282 saka Code Criminal Federasi Rusia marang munggah saka nasional poto-eling lan nasional poto-identifikasi saka negara-mbentuk Rusia ing negara dhewe lan ing negara asal!

          Rusia mbutuhake IDEOLOGI NEGARA SENDIRI - tanpa pengawasan Amerika ing Konstitusi kolonial Federasi Rusia 1993!
          1. +5
            4 September 2023
            Kutipan: Tatyana
            Lan apa kita banjur pengin ing Rusia saka panguwasa non-Rusia "ing ndhuwur" lan media federal?

            Saben bangsa pantes pamrentahane dhewe-dhewe, ta? wong Rusia pengin lan ngenteni wong sing mutusake lan tumindak kanggo dheweke. Mangkono uga: padha mutusake lan tumindak. Kanggo wong-wong mau, nanging ora kanggo wong-wong mau.
            Pengin - ora mbebayani. Mbebayani - mung pengin.
            1. +1
              5 September 2023
              Persis!!! Ora ana cara sing luwih pinter kanggo ngomong !!! Kita manggon karo iki lan bakal mungkasi ... sayangé !!!
      6. Komentar wis dibusak.
      7. 0
        7 September 2023
        Lan kanggo warga kita bakal ana wilayah sing ditutupi tembok Kremlin. Kita bakal mbela diri marang IGA anyar.
  2. + 14
    4 September 2023
    sing nduweni paspor ora njamin kewajiban sing padha kanggo kabeh sing duwe tanpa istiméwa.
    Ing negara kita, lan, sawetara luwih padha tinimbang liyane lan ora saben wong padha, padha sadurunge hukum, senadyan ana kewarganegaraan saka Federasi Rusia lan iki kesimpulan saddest saka kahanan saiki.
  3. + 19
    4 September 2023
    Alexander Khodakovsky, wakil kepala departemen DPR, nyuarakake ide kasebut. Teks langsung saka saluran Telegram penulis:

    "Kita ora duwe tahanan bersenjata sing cukup, ayo tambah akeh migran. Bakal ana lukisan lenga. Ing wayahe, kita bakal weruh prekara sing ora katon cilik.

    Aku bakal nambah pendapat Kolonel Shuvalov.
    Aku ora bakal nguwasani Tajik lan Uzbek ing wektu sing cendhak, mula aku ora bakal ngerti apa sing diomongake ing antarane awake dhewe. Lan aja mikir yen wong-wong migran sing kejiret ing lurung-lurung minangka jamshut sing bodho. Mungsuh menehi ganjaran sing loman kanggo nyerah nganggo teknik kita, lan iki bisa dadi motivasi nyata kanggo tumindak.
    Warga sipil, squealing bungah ing pikiran sing "dalan Rusia bakal dibusak saka multinasional dening nyekel wong-wong mau kanggo tentara" - Aku mung seneng banget kanggo sampeyan. Nanging apa sing kudu dak lakoni karo kabecikan iki?

    Ing cendhak, ora jelas apa sing kudu ditindakake karo "warga" sing anyar iki. Aku dhewe piye wae kerjo karo wong loro, iku pancene ora nyenengake nalika padha ngrembug soko konco mburi ing cara dhewe. Lan ing non-perang bakal tikel loro ora nyenengake.
    1. + 10
      4 September 2023
      Ing kene "sampeyan" warga sing wis urip luwih saka siji abad, gypsies padha, sampeyan bakal meksa kanggo ngawula ...
  4. + 30
    4 September 2023
    iku ora standar pindho ing Kulon, iku standar pindho ing Rusia Putin bab Rusian
  5. +9
    4 September 2023
    Tanpa ngerti basa, sampeyan ora bakal mlebu tentara ing Israel. Kawruh basa minangka jinis kesetiaan marang negara anyar. Aku ora bakal kesusu nyerahake senjata marang para migran, kita wis duwe pengalaman sedih. Kapisan, wadyabala rekayasa, banjur katon ing hubungane karo pesenan kita, kita ora kudu adaptasi karo wong-wong mau.
    1. + 18
      4 September 2023
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Pisanan, pasukan engineering, lan banjur katon ing hubungan kanggo pesenan kita.

      Ya, ayo padha ndhudhuk parit, nanging Vanka Rusia bakal mati ing parit kasebut. Nanging sawise kadaluwarsa, Jamshut bakal nampa kabeh hak istimewa minangka anggota database. Piye, rina wengi dheweke ndhudhuk parit!
    2. + 13
      4 September 2023
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Tanpa ngerti basa, sampeyan ora bakal mlebu tentara ing Israel. Kawruh basa minangka jinis kesetiaan marang negara anyar. Aku ora bakal kesusu nyerahake senjata marang para migran, kita wis duwe pengalaman sedih. Kapisan, wadyabala rekayasa, banjur katon ing hubungane karo pesenan kita, kita ora kudu adaptasi karo wong-wong mau.

      Ana negara ing donya kanthi pengalaman sing padha, malah AS ... minangka pilihan - yen sampeyan pengin kewarganegaraan, gabung karo tentara kanthi kontrak, 10 taun ing perjalanan bisnis ing luar negeri lan entuk kewarganegaraan, yen sampeyan ora pengin. gabung karo tentara - entuk ijin kerja lan kerja ing situs konstruksi / pangiriman sampeyan dhewe, nanging ora ana kulawarga utawa apa wae ...
      Nanging kanthi pengalaman manca, kita mesthi duwe siji masalah - mung bakal njupuk sing ala ... lan sing apik bakal dirusak dening eksekusi ...
  6. + 14
    4 September 2023
    Cepet utawa mengko, praktik ganas nyebarke kewarganegaraan bakal nyebabake kedadeyan sing padha. Nanging kanggo wong Rusia entuk kewarganegaraan minangka masalah masalah. Sampeyan malah kudu lulus ujian basa; adhine lan iparku lunga saka Tobolsk menyang Yekaterinburg! Ora ana sing nyedhaki tengah. Kanggo layanan militer, iki minangka masalah sing kontroversial. Piye wae wong-wong iki nggawe aku ragu. Ing karya aku kudu menehi hasil karo carane, kanggo kula, iku luwih apik tanpa wong-wong mau ing kabeh saka apa wong iki.
    1. + 25
      4 September 2023
      Kutipan: Alexey 1970
      Ing karya aku kudu menehi hasil karo carane, kanggo kula, iku luwih apik tanpa wong-wong mau ing kabeh saka apa wong iki.

      Masalahe yaiku ing jaman Putin * jamane * iki, generasi mudha bangsa Rusia wis mati, nanging * iki * diimpor kanthi massal kanggo ngganti.
      Kutipan: Alexey 1970
      Ing karya, aku kudu ngadhepi

      Conto saka urip pabrikku. Ora suwe *iki* ora luwih saka sawetara persen, saiki? Wah, akeh! Ing dalan kutha? Gambar sing padha. Apa sing kudu ditindakake? Gampang takon iki Pitakonan tinimbang kanggo njawab iku kudune wis takon marang wakil * panguwasa * dina sadurunge wingi.
    2. +4
      4 September 2023
      Apa babagan layanan militer?
      Ngenteni, dheweke bakal nggawe Legiun Asing.
      1. +5
        4 September 2023
        Ngenteni, dheweke bakal nggawe Legiun Asing. hi Mesthi bakal dadi bom wektu.
        1. +4
          4 September 2023
          Lan sawise bubar akeh PMC, iki minangka langkah sabanjure, miturut pendapatku. eseman
          1. +9
            4 September 2023
            Inggih, iku cukup mundhut naluri ngreksa dhiri. Sanajan ana sing ora ngerti apa sing kedadeyan ing "bumi".
  7. + 18
    4 September 2023
    Sampeyan ora bisa ngawula wong. Nanging wong-wong mau wis ora dadi tukang jaga utawa tukang bangunan. Dheweke karyawan institusi medis, karyawan bank. Dheweke dadi kantor pajak lan polisi. Anggere padha tahan. Nanging mbayangno wong Uzbek nganggo seragam polisi lan sapa sing bakal ditahan.
    1. + 22
      4 September 2023
      Kutipan: Gardamir
      Nanging mbayangno wong Uzbek nganggo seragam polisi, sing bakal dicekel.

      Lan yen sampeyan ndeleng papan dolanan, banjur ... masa depan sing sedih nunggu kita.
      1. +8
        4 September 2023
        Masa depan sing surem nunggu kita.
        Apa masa depan wis 33 taun, utawa saiki isih ceria? ngguyu
        1. + 11
          4 September 2023
          Kutipan: kor1vet1974
          Apa masa depan wis 33 taun, utawa saiki isih ceria?

          Adhuh, titik ora bali wis liwati dening * panguwasa kita. Nanging iki isih kembang lan woh wohan beri ing ngarep. Ngrampungake masalah sedhela cilik sing / apa padha ora bisa nggunakake warga Rusia ing basis rotasi saka panggonan kang mbentuk kutha. perusahaan ditutup ing mripat sing wicaksana * gedhe *?/. padha ngimpor lan ngimpor *Gasters*. Mungkin padha ngira yen iki wong sing manut lan kerja keras, nanging? Akibate, kita duwe tentara pendhudhukan nyata sing diatur lan dikontrol dening *diaspora sing paling dhuwur. Apa bisa ngganti kahanan? Iku arang banget angel. Langkah pisanan kanggo mungkasi nyebarke kewarganegaraan ing sisih kiwa - ing sisih tengen, langkah kapindho kontrol ketat marang wong-wong sing mlebu. Sabanjure? Kita kudu mikir. hi
          1. +2
            4 September 2023
            Sabanjure? Sampeyan kudu mikir.
            Ya, ana sing salah karo sistem, wis entek nganti pirang-pirang taun, ora bisa didandani, kudu diganti, ora ana tukang pipa, wis di PHK. hi Sekolah kejuruan wis bubar, ora ana personil sing dilatih. Lan personel mutusake kabeh.
            1. +4
              4 September 2023
              Kutipan: kor1vet1974
              Ya, ana sing salah karo sistem, wis entek nganti pirang-pirang taun, ora bisa didandani, kudu diganti, ora ana tukang pipa, wis di PHK.


              Ya, saiki mung bencana karo *Plumbers *. Reresik wis * ngresiki * nganti oyod. ngguyu
      2. +2
        5 September 2023
        Dolan maring kelas ing sekolah Moscow lan golek paling siji Muscovite
      3. +1
        5 September 2023
        "Masa depan sing surem nunggu kita?" Ing skenario iki, kita ora bakal duwe masa depan, kita bakal urip ing jaman kepungkur.
    2. + 13
      4 September 2023
      Dheweke minangka buruh kesehatan Inggih, sampeyan bisa mbuwang sandal ing kula, nanging aku durung ketemu siji dhokter qualified saka wakil saka negara kidul, ing nalisir, ing 2016, sawise appendicitis, aku dibuwang kanggo observasi rawat omah, ing janjian, ahli bedah. saka Tajikistan, sing ngandika banget miskin Russian, ngangkat sawetara jenis jarum ing tatu lan aku ngandika sing ana soko aku ora ngerti, bali menyang rumah sakit. Ing wayah sore suhu kurang saka patang puluh lan operasi darurat diulang maneh. Dheweke ora tau weruh proses inflamasi. Kepiye carane dheweke bisa nambani sapa wae? Iku isih ora masalah laying aspal kanggo wong, durung suwe bojoku wanted kanggo nggawe janjian karo ahli bedah, telung jeneng lan kabeh telung "ibn hottab", dheweke lunga menyang Clinic mbayar.
  8. -14
    4 September 2023
    Kabeh kekuwatan kanggo Soviet!

    Kutipan: E. Fedorov (dudu sing siji)
    Nalika "warga anyar" Rusia gabung karo tentara?

    Nalika padha tuwuh. Ayo kula ngelingake sampeyan. Kanggo nyukupi kekarepan E. Fedorov, umur wajib militer wis ditambah.
    1. +3
      4 September 2023
      Kutipan: Boris55

      Kutipan: E. Fedorov (dudu sing siji)
      Nalika "warga anyar" Rusia gabung karo tentara?

      Nalika padha tuwuh.

      Yen wis gedhe, dheweke bakal "reformasi" ing kene.
  9. + 17
    4 September 2023
    Aku ora ngerti subyek obrolan ing kabeh.
    We rembugan ing kabeh serius wingi. carane numpes Rusia liwat kesepakatan gandum. Dina iki, carane meksa migran kanggo ngawula, yaiku, maneh, carane numpes Rusia, mung ngerti yen kita ora perlu iki. Sakabehe.
    Kene padha seneng speculate kok padha ora metu kanggo defend Uni. Lan saiki sampeyan ora weruh sing ana karusakan alon saka Rusia? Tambang nyata kanggo negara, ora diciptakake. Utawa sampeyan pengin ngenteni telung puluh taun maneh, banjur mulang, Insya Allah utama.
    1. +9
      4 September 2023
      Dadi, mungkin panguwasa kita duwe tujuan kaya ngono?
      1. -2
        5 September 2023
        gol disuarakake kanggo kita saben sasi ... masalah sing patriots loudmouths lan ora pengin ndhukung conscripts ... umur conscripts wis tambah. mercenary duwe yuta. tawanan padha raked metu. Saiki kita wis tekan Uzbeks ... nanging isih ora cukup ing trenches
    2. +4
      4 September 2023
      Tambang nyata ing negara
      ...Nooo, sampeyan salah kene, tambang iku hak prerogative saka Bolsheviks eksklusif ngguyu Sappers saiki bisa nggawe tambang mung ngerti carane mbusak tambang. ngguyu
      1. 0
        4 September 2023
        Ora Bolsheviks, nanging Comrade Lenin V.I. hi
    3. +1
      4 September 2023
      Kutipan: Gardamir
      Lan saiki sampeyan ora weruh

      Sapa wae sing kudu ndeleng kabeh.
    4. 0
      2 Oktober 2023
      Sing. Apa mung wong Rusia lan wong asli Rusia sing mati?
  10. + 15
    4 September 2023
    Kita ora butuh wong Rusia anyar iki, ora butuh wong-wong mau, lan malah dadi buruh tamu.
  11. + 12
    4 September 2023
    Ngapunten penulis, nanging umume, apa migran dibutuhake ing Rusia? Aku ngerti yen dheweke politik, nanging umume, kanggo tenaga kerja lan pertahanan? Kanggo negara, ora dibutuhake, nanging kanggo oligarki, mbok menawa.
    1. + 10
      4 September 2023
      Kutipan: kor1vet1974
      , kanggo oligarki,

      Lan ing kene kita ngadhepi pitakonan lan apa sing luwih penting kanggo * Pak * Putin: kapentingan
      negara, utawa kapentingan kanca?Kanggo karsane, mesthi, kanthi kebetulan / sarkasme !!! / sing dadi * oligarki *? keprungu
      1. +9
        4 September 2023
        luwih penting kanggo * Pak * Putin: kapentingan negara, utawa kapentingan kanca?
        Kediktatoran borjuis ana ing kekuwatan, sing nyatakake kepentingane lan ora perlu kanggo njaluk pribadi. ngguyu
      2. +2
        4 September 2023
        "... kepentingan kanca"
        Saka apa aku ndeleng. hi
        1. +1
          4 September 2023
          Lan nalika nerangake politik domestik ing Rusia, umume komentator ing kene bakal setuju karo sampeyan. Nanging coba ucapake A, lan ucapake B - manawa SVO diluncurake lan ditindakake kanggo kepentingan wong sing padha, mula sampeyan bakal entuk minus (dadi goblin bakal ana, mung indikator), utawa malah njaluk wangsulan nesu. Kuwi dualisme kesadaran masyarakat ing negara.
          1. 0
            5 September 2023
            Kita nglangi, kita ngerti.) Iki ora dualisme, diarani rada beda. hi
          2. 0
            6 September 2023
            Duwe ngandika B, ngomong uga C - akeh ngerti apa lan apa, nanging padha seneng "dhewe" kanggo liyane "oligarki", amarga ora ana pilihan liyane, utawa rodo iku Maret Prigozhin, nanging ora kurang getih lan karo. jalaran ora dingerteni. Kaya sing dicritakake, pilih sing kurang saka rong ala. Sampeyan ora perlu kanggo nimbang Rusia kanggo sawetara jinis degenerates.
            1. 0
              6 September 2023
              ... mung elinga yen milih sing kurang saka loro ala, sampeyan isih milih ala.
  12. Des
    + 15
    4 September 2023
    Kabeh wong migran (karo kita, --- amarga wong Yahudi lan "Yahudi" menyang Israel, nanging --- menyang negara Yahudine) teka kanggo entuk lan ngembangake tanah anyar. Aja nglindhungi tanah iki, negara lan pedunung. Lan gunakake kanggo tujuan sampeyan dhewe minangka konsumsi. Minangka warga negara, padha nampa kewarganegaraan kanggo suap lan cara free liyane saka Employment cepet, ora bakal ing sisih pribumi. Iki minangka masalah saka Federasi Rusia. Saliyane ngajari generasi bayi (konsumen, ngetutake conto Barat), kita wis ngimpor mayuta-yuta wong sing siap kanthi seneng manggoni tanah, sekolah, ndhikte aturan lan hukum dhewe. Nyilih, ndhikte. Lan padha ora menehi peduli bab kita, amarga kabeh padha teka saka republik tilas USSR. Lan ing kana, sawise ambruk USSR, wong sing nganggo basa Rusia bisa dipateni, dirampok, dirudopekso, diperbudak lan mung dipoyoki kanthi impunity. Tanpa reaksi saka "panguwasa" lokal lan, sing paling penting, reaksi negara Federasi Rusia saiki lan saiki.
  13. -1
    4 September 2023
    Babagan migran lan migrasi. Aku bakal mratelakake panemume babagan masalah iki. Masalah kasebut luwih gampang dirampungake tinimbang sing digambarake kanggo kita. Donya wis duwe pengalaman sejarah nalika masalah sing padha ditanggulangi ing India dening Mahatma Gandhi.
    Kita ora kerjo bareng karo sistem sing wis ditetepake Inggris ing India, karo peradaban materi lan srakah tekone lan eksploitasi wong ringkih.
    nglirik
  14. + 14
    4 September 2023
    Ing taun anyar, Tajiks wis pindhah menyang Rusia ing auls kanggo nampa ibukutha ibu kanggo anak wis lair ing Tajikistan (iki nerak kaputusan saka Pengadilan Supreme saka Federasi Rusia, nanging Dana Pensiun ora Care babagan pengadilan), kanggo manggon. tunjangan anak mati, sing dikenalaké ing 2018 lan ditambahi ing 2022, saiki rata-rata wanita Tajik karo 3 anak nampa 42 ewu rubel. saben sasi kanggo bocah-bocah ing umur 17 taun, minangka "penghasilan sedheng", nalika wanita Rusia biasa nampa 0, amarga kanggo nampa keuntungan anak ing jumlah iki, sampeyan kudu duwe income saben anggota kulawarga kurang saka 3.5 ewu rubles. saben sasi, sing, loro bojo lan bojo kudu ora duwe income resmi, utawa duwe 10-15 anak cilik.

    Babagan Tajik sing padha: udakara 90% wong sing wis nampa kewarganegaraan ora kadhaptar ing militer.
    Sampeyan kudu ngerti yen Novorussians saka Asia Tengah ora dibutuhake ing Rusia dening sapa wae kajaba Kementerian Dalam Negeri lan Kementerian Tenaga Kerja (sing nglaporake babagan kewarganegaraan). Dheweke urip kanthi keuntungan, ora mbayar pajak lan ngupayakake supaya wilayah kutha dadi desa asale. Dheweke uga ora dibutuhake ing tentara. Bener, ing taun 1943, dheweke mandheg dadi wakil tentara "kewarganegaraan lokal" saka kabeh republik USSR kajaba Rusia, Ukraina, lan Belarus.

    Kanggo 90% saka Novorussians ana mung siji solusi: koper - stasiun - Dushanbe.
    Solusi kanggo masalah iku prasaja: nyabut kewarganegaraan wis terpusat, adhedhasar kritéria formal.
    1. Pencabut kewarganegaraan saka "Novorossians" (lan anggota kulawarga cilik) sing sajrone 2 taun kepungkur duwe penghasilan ing ngisor 80% saka rata-rata regional utawa nampa tunjangan bocah minangka wong berpendapatan rendah.
    2. Penolakan kewarganegaraan saka Novorossian (lan anggota kulawargane) sing ora ndhaptar dinas militer sajrone rong sasi sawise nampa kewarganegaraan. Dheweke ora tangi pas wektune.
  15. vet
    + 11
    4 September 2023
    Ing kene, amarga upaya wong akeh liberal, sing ditindakake Yeltsin lan Putin kanthi ati-ati, warga "lawas" mlayu saka tentara lan nyoba entuk kewarganegaraan anyar, nanging sampeyan ujar - sing anyar. Wong-wong Tajik bakal nampa panggilan lan bakal langsung dadi inflamed karo katresnan unbearable kanggo tanah air sajarah.
    1. +1
      4 September 2023
      Inggih, paling ora entuk manfaat saka kabeh sing kedadeyan yaiku ngudani paspor wong-wong sing meh padha kasebar saka helikopter.
  16. + 12
    4 September 2023
    Kutipan: kor1vet1974
    Ngapunten penulis, nanging umume, apa migran dibutuhake ing Rusia? Aku ngerti yen dheweke politik, nanging umume, kanggo tenaga kerja lan pertahanan? Kanggo negara, ora dibutuhake, nanging kanggo oligarki, mbok menawa.


    Para oligarki entuk manfaat saka panggunaan buruh migran.
    Para oligarki ora butuh wong Tajik-Rusia: padha kerja kurang lan duwe hak luwih akeh tinimbang kanca-kanca suku tanpa paspor Rusia.
    Wong Rusia Tajik butuh:
    1. Perwakilan saka bunderan birokrasi sing kewarganegaraan minangka indikator kerja: iki yaiku Kementerian Dalam Negeri lan Kementerian Tenaga Kerja
    2. Kanggo blok sosial: Departemen Tenaga Kerja, Dana Sosial Rusia, amarga luwih akeh migran, luwih akeh mbuwang sosial, lan luwih akeh mbuwang sosial, pengaruh aparat Golikova luwih kuat. Iki muni absurd kanggo wong normal, nanging iku cara kerjane.
  17. +6
    4 September 2023
    Kutipan: Alexey 1970
    Dheweke minangka buruh kesehatan Lha kowe isa mbalangi sandal, nanging aku durung ketemu siji-sijia dokter sing mumpuni saka wakile wong kidul.


    Kepala sawetara institusi perawatan kesehatan pemerintah ora gelem nyewa dokter Rusia lan nyewa Tajik. Kasunyatan manawa dheweke ora ngerti basa Rusia minangka masalah pasien, nanging dheweke setya lan ora bakal mbantah karo atasan.
    1. +7
      4 September 2023
      Laporan kita babagan pertumbuhan populasi, amarga iki minangka indikator implementasine macem-macem "strategi demografi", "strategi kanggo taun 2150" lan liya-liyane. Ora ana apa-apa kajaba statistik ing birokrasi ing kana. Iki minangka kasunyatan paralel, sing ora bisa ditindakake, amarga kasunyatan kasebut minangka bagean organik saka sistem kasebut.
      Nanging iku uga mokal kanggo ngganti sistem, utawa piye wae reformasi iku, amarga ngganti siji bagéan buyar kabeh liyane. Manajemen ing kahanan iki bisa duwe wates efficiency tartamtu, nanging ora bisa nindakake apa-apa saestu anyar.
      Pramila kita ngundang wakil oposisi Afghan menyang Duma, nalika Iran ngrampungake perjanjian karo Taliban, program anyar China? Lan sapa sing ngadeg kanggo kepentingan oposisi Afghan ing umum? Tajikistan. Pitakonan kenapa kita butuh. Lha, jawabane ana ing pesawat, kok perlu warga Tajik anyar. Lobi. Uga, minangka meh mbukak ngandika ana lobi Turki. Lan carane akeh "langkah aneh" ana ing Suriah padha.
  18. + 16
    4 September 2023
    Kanthi cara sing apik, kanggo saben warga sing ora ngerti basa Rusia, wong-wong sing menehi sertifikat kawruh basa Rusia kudu dikunjara. Lan sing menehi paspor kanggo mriksa ing kaca pembesar. Kepiye carane dheweke entuk paspor? Sayange, kapentingan akeh "wong sing diajeni" kudu diganggu.
    Babagan "warga anyar". Padha trep kanggo panguwasa amarga padha mundhakaken tingkat lair lan populasi ing umum. Iku misale jek sing kita wis diadopsi program negara kanggo nambah tingkat lair. Sing jelas karo sistem sing kaya ngono, wong pribumi ora gelem reproduksi, mula dheweke ngimpor supaya ora macet amarga ora ngetutake program kasebut.
    Kita ora kudu lali yen sing utama kanggo kita yaiku indikator, lan luwih becik ora ngomong carane entuk. lan ora ana sing ngilangi korupsi. Pamrentah kita manggon ing mburi pager sing dhuwur lan rencana bakal lungguh ing mburi.
  19. +7
    4 September 2023
    Nalika "warga anyar" Rusia gabung karo tentara?

    Ora perlu nyeret scumbag iki menyang tentara. Ora ana ID militer mbatesi akses menyang lembaga penegak hukum lan panguwasa.
    Kene sampeyan bisa mobilize ing ngarep pegawe. Dheweke nelpon "kerja lan entuk dhuwit" - supaya sampeyan bisa nerusake lagu.
    Kanggo wong-wong sing ora kadhaptar ing militer lan durung njabat ing tentara, tinimbang takon lan mbujuk, iku perlu kanggo matesi akses kanggo keuntungan sosial, contone, ora accrue ibukutha ibu. Lan transfer dhuwit ing njaba Rusia bakal kena pajak jaran.
    1. +6
      4 September 2023
      Penulis artikel kasebut, ketoke sabisane, nandheske yen tagihan iki minangka bagean saka perusahaan lobi sing padha, amarga ora ana sing bakal ngowahi perjanjian bilateral. Lan saiki pitakonan, ternyata tagihan iki tumindak kanggo kepentingan Tajikistan, menehi pilihan implisit ing pasar tenaga kerja lan "kewarganegaraan" kanggo warga negara iki. Dheweke mutusake kanggo ngremehake Uzbek ing pasar tenaga kerja.
      Pitakonan, mesthi, menarik: karo dana apa negara miskin 9 yuta duwe lobi kaya ing "bahan mentah supergiant". Nanging aku bakal ninggalake iku ora mangsuli.
    2. +3
      4 September 2023
      Ora ana ID militer mbatesi akses menyang lembaga penegak hukum.

      ,,, saiki wes kelas 11 iso mangkat kerja.

      ,, amarga lack of wong, malah ambang umur ndhuwur dibatalake.
  20. 0
    4 September 2023
    Kutipan: nikolaevskiy78
    Laporan kita babagan pertumbuhan populasi, amarga iki minangka indikator implementasine macem-macem "strategi demografi", "strategi kanggo taun 2150" lan liya-liyane. Ora ana apa-apa kajaba statistik ing birokrasi ing kana. Iki minangka kasunyatan paralel, sing ora bisa ditindakake, amarga kasunyatan kasebut minangka bagean organik saka sistem kasebut.


    Ora ana sistem negara siji. Ana fiefdoms feodal, saben wong ngurusi masalah dhewe, migran wis suwe dadi toko pribadi sing kabeh diputusake dening para pelobi: Golikova (Kementrian Tenaga Kerja, sebagian Dana Sosial Rusia), Direktorat Utama Urusan Migrasi. Kamentrian Dalam Negeri, sebagian Kamentrian Luar Negeri. Mekaten.
    Nanging saiki para pelobi migran nggawe masalah kanggo kabeh pemain liyane:
    ketidakpuasan populasi karo migran minangka masalah kanggo blok politik internal Kremlin lan wilayah, tuwuhing kejahatan etnis minangka masalah kanggo Komite Investigasi; Tambah ing nomer Employment werna abu-abu masalah saka Departemen Keuangan; mbuang triliun rubles kanggo anak-income kurang (makarya ilegal, alkohol lan migran) masalah kanggo kabeh wong, amarga budget ora fleksibel, utamané sak sanksi lan SVO.

    Apa sing bisa ditindakake: ngirim informasi babagan masalah sabisa-bisa menyang kabeh level sing bisa digayuh. Titik ora bali durung liwati. Kita dudu negara liberal lan masalah kasebut bisa dirampungake kanthi cepet lan efektif, tanpa nggatekake hak asasi manungsa.
    1. +1
      4 September 2023
      Kita ora duwe negara liberal lan masalah kasebut bisa dirampungake kanthi cepet lan efisien, tanpa nggatekake hak asasi manungsa.

      Soko kaya NWO nang negara? Lan mesthi bakal luwih sukses tinimbang sing saiki?
  21. +4
    4 September 2023
    Kabeh iki sophistry. Kabeh wong ngerti kabeh.
    Wong Asia diimpor amarga nguntungake Pemerintah lan Kapitalis. Mbayar kurang. Ora perlu manut kahanan urip. Dheweke bakal milih sapa wae sing didhawuhi.
    Lan kene telpon? Kanggo SVO? meh ora.

    Dheweke ngitung jumlah pasukan keamanan ing negara kasebut. Bebarengan kita bakal nyapu Ukraina ing wektu paling cendhak.
    Nanging ana uga keamanan kanggo wakil, pejabat, oligarki lan kanca-kancane, yacht, dacha, kraton, apartemen, properti ... Luwih maneh, dheweke bakal wani ...
  22. +6
    4 September 2023
    Tanpa ngrampungake masalah kanggo narik "warga anyar" menyang layanan militer ing tingkat negara, kita bakal ana risiko ing negara sing nduweni paspor ora njamin kewajiban sing padha kanggo kabeh sing duwe tanpa istiméwa.
    Не kudu ketarik , menyang negara "warga anyar" kuwi lan kabeh bakal apik. Aku, wong sing lair lan manggon ing USSR, ora nandhang nasionalisme, nanging sing penting yaiku Slavia Timur yaiku Rusia, Ukrainia, Belarusia, sing nganggep awake dhewe dadi siji nalika Uni. ilang.
    Kita dadi kurang.Belarus lan Rusia bisa ngadhepi bencana demografi wiwit separo pisanan taun 2030-an. Miturut cara, dinamika kuciwo kuwi bisa dilacak ing saindhenging EAEU. Yen ing taun 1991 paningkatan alami ing negara-negara pasca-Soviet iki kira-kira 500 ewu wong saben taun, banjur ing 2019 angka kasebut mudhun kaping pitu. Ing Ukraina, ing umum, pipa. Saben wulan, Layanan Statistik Negara Ukraina nyathet 25,7 ewu lair ing 2019; 24,5 ewu ing 2020; 22 ewu - 2021; 18 ewu - ing awal 2022. Saiki, kaya sing bisa dideleng, rata-rata kelahiran saben wulan wis mudhun dadi 15,6 ewu, mula warga Asia Tengah teka kanggo ngganti. Tajik 3 yuta ing Federasi Rusia. Populasi kabeh Tajikistan ana 10 yuta wong, yaiku, sapratelon saka populasi negara wis pindhah menyang Rusia. Ya wis migrasi alami wong , kanthi biaya saka Slavs. Nilai pertempuran nol. Malah nalika Perang Donya II, Kamerad Stalin ngerti iki ...
    Tanggal 13 Oktober 1943, Komite Pertahanan Negara USSR ngadopsi dekrit rahasia No. GOKO-4322ss "Ing wajib militer lair ing taun 1926", sing ditandatangani sacara pribadi dening I.V. Stalin.

    Dokumen iki nyatakake: "Wajib warga negara lokal ora kena wajib militer: Uzbek, Tajik, Turkmen, Kazakh, Kirghiz, Georgia, Armenia lan Azerbaijan Republik Sosialis Soviet, Dagestan, Chechen-Igush, Kabardino-Balkarian, Republik Sosialis Soviet Otonomi Ossetia Utara. lan Adygei, Karachaev lan Wilayah Otonomi Cherkess"
    . Kepemimpinan USSR mutusake yen wong Kazakh, Uzbek, Tajik, Kyrgyz, Turkmen lan wakil saka wong Asia Tengah liyane bakal nggawa keuntungan luwih akeh ing ngarep tenaga kerja ing tanah air. Kesimpulane prasaja padha ora perlu ing Rusia, ora ing guise sembarang, sing wis overabundance. Kanggo bagean saka dhuwit padha entuk, ing Federasi Rusia kanggo mbentuk sepur sepur, lan mulih menyang desa, desa karo songs. Tindakake ing republik sampeyan apa sing dikarepake, nggulingake khans, sultan, bais, etc. Sampeyan bakal luwih pinter sampeyan ora bakal padu karo Federasi Rusia, kita bakal bantuan ing sembarang cara kita bisa, karo dhuwit ana, peralatan, kaya ing Uni, pindhah kanggo iku, nanging mung ing omah. Entri menyang Federasi Rusia mung dening kuota angel.
    1. 0
      2 Oktober 2023
      Aku ora melas kanggo Ukrainians. Ayo padha mati metu.
      Ana luwih akeh kamar kanggo kita. Tajik lan migran uga bisa digunakake minangka pakan meriam
    2. 0
      2 Oktober 2023
      Kosok baline, ing 43-44 jumlah wong Asia Tengah lan Kaukasia ing tentara Soviet tambah banget. Slavs wiwit entek, lan pamaréntah ngluncuraké wajib militer massive saka bangsa.
  23. +1
    4 September 2023
    Yen "warga anyar" Rusia saka Tajikistan wis ndhaptar kanthi kewarganegaraan ganda lan bisa ngladeni ing tanah air, mula dheweke ora bisa diarani layanan militer, uga dimobilisasi.
    - kanthi biaya mobilisasi ora jelas.
    Kutipan ing ngisor iki mbantah pernyataan kasebut:
    "Para pihak ora kaiket dening pranata paragraf iki yen ana mobilisasi."

    Sing. - layanan ing tentara dianggep bebarengan, lan sak mobilisasi, wong kuwi kudu dipunginaaken njupuk menyang akun VUS angsal sadurunge. Dudu kuwi ? Bab liyane yaiku mobilisasi durung diramalake ing negara kita, lan mobilisasi kasebut minangka sumber daya sing ora bisa dipercaya.
  24. +7
    4 September 2023
    Nalika bakal padha lunga? Lan ora tau. Budaya liyane. "Religious kronis kulawarga-oriented awam" - Aku bakal nelpon iku, lan AS A RULE, iki cukup kanthi ciri gambar.
    Kulawarga, pakaryan, kamakmuran, agama minangka papat pilar urip ing antarane para migran, lan iki luwih saka cukup kanggo dheweke. Iku ora bakal bisa kanggo cram patriotisme utawa simulasi sawijining kene - FOR THIS IS A MASYARAKAT TRADISIONAL. Kasunyatan yen wong-wong iki diwenehi paspor lan kewarganegaraan, sing manggon ing kene nganti pirang-pirang taun, ora ngowahi persepsi babagan samubarang, amarga, aku mbaleni maneh, iki minangka masyarakat TRADISIONAL. Umume, para peserta wis mbentuk budaya sikap kanggo samubarang ing profil sing amba, luwih utawa kurang diatur kanthi teliti.
    Aku uga bakal Wigati sing kabeh kewarganegaraan iki nganti 2-3 generasi lan paling asimilasi parsial minangka Piece kosong saka kertas, amarga ana budaya beda saka sikap menyang bab lan sambungan. Nalika sampeyan tetep ing tutul "karo negara manca", sampeyan bener lungguh ing 2 kursi, lan ing wayahe tengen sampeyan bisa ngomong "ades amigos!" nunggang menyang sunset.

    Apa sing kudu dilakoni? Ing minimal, disebaraké kewarganegaraan kanggo budaya, etnis lan agama asing kanggo Rusia-speaking ètnis kelompok dening nyetel kuota kanggo total ditokake saka kewarganegaraan, gumantung ing babagan saka populasi Federasi Rusia professing Islam. Yaiku, kanthi syarat, yen 10% saka populasi Federasi Rusia ngaku Islam, 10% saka migran sing kita butuhake direkrut saka kalangan Muslim. Iki kabeh kira-kira lan kira-kira kira-kira, nanging aku mikir yen inti wis jelas. Supaya kita paling ora supaya distorsi mbebayani.

    Nanging, wong sing mamang ing aku ujar manawa kabeh guncangan hawa iki kosong - paradigma pamikiran saiki bakal tetep ora owah. Budaya kita dhewe nuduhake banget infleksibilitas banget kanggo ngantisipasi masalah utawa nemtokake masalah kasebut.
  25. +4
    4 September 2023
    Warga iki mung bisa nampa ijin panggonan. Kewarganegaraan kudu dipikolehi sawise lair ing wilayah lan dadi tentara. Lan kabeh wong lanang, nanging kita duwe bardachello
  26. +5
    4 September 2023
    Kutipan saka APAS
    Warga iki mung bisa nampa ijin panggonan. Kewarganegaraan kudu dipikolehi sawise lair ing wilayah lan dadi tentara. Lan kabeh wong lanang, nanging kita duwe bardachello


    Akeh wong Uzbek malah ora ngupaya kewarganegaraan. Duwe ijin panggonan, sampeyan kudu ngirim dokumen menyang kantor migrasi saben taun, nanging sampeyan ora kudu nolak kewarganegaraan Uzbekistan (Uzbekistan nglarang kewarganegaraan kapindho) lan sampeyan uga bisa nampa tunjangan anak ing 14 ewu saben sasi kanggo anak. lan nggawe pensiun kanggo wong tuwa.
    Ora ana kewajiban, nanging hak-hak kasebut padha karo warga negara, nyatane.
    1. -1
      5 September 2023
      Kutipan: Ivan Severssky
      Akeh wong Uzbek malah ora ngupaya kewarganegaraan. Nduwe ijin panggonan, sampeyan kudu ngirim dokumen menyang kantor migrasi saben taun,

      Apa sampeyan ngerti regane dokumen iki, kabeh RWP, paten lan liya-liyane. Uzbeks moaning ing produksi sandi
  27. -2
    4 September 2023
    Lan nalika "warga lawas" bakal lunga, contone, penulis?
  28. 0
    4 September 2023
    Aku bakal ngandhani sampeyan langsung - aku wis kadhaptar. Dheweke ora ndhelikake / ora ndhelik ing ngendi wae.
    Lan apa kabeh iki?!..
    Yagene tentara nomer loro ing jagad iki lungguh ing pertahanan? Iki sing ora jelas kanggo aku. Jujur... Bapak-bapak hi
    Lan padha pitutur marang kowe. Ora urusan sampeyan kurang ajar.
    Lha, dudu duwekku, dadi dudu duwekku... Nyuwun
  29. +1
    4 September 2023
    Ing kontrak, wong sing duwe kewarganegaraan ganda bisa ngawula, nanging ing Tajikistan ana artikel 401 "Mercenary" kanggo partisipasi ing konflik bersenjata.
    Hukum internasional lan nasional ora nganggep mercenarisme ora kaya layanan ing Angkatan Bersenjata negara liya lan partisipasi ing permusuhan!
  30. 0
    4 September 2023
    Kutipan: UAZ 452
    Kita ora duwe negara liberal lan masalah kasebut bisa dirampungake kanthi cepet lan efisien, tanpa nggatekake hak asasi manungsa.

    Soko kaya NWO nang negara? Lan mesthi bakal luwih sukses tinimbang sing saiki?


    Kok gelut? Ijin panggonan lan RVP mung ora gawe anyar kanggo taun sabanjuré.
    Lan wong sing ora duwe kewarganegaraan kudu menehi ganti rugi, ucapake, 600 ewu rubel saben wong (gaji rata-rata 40 ing Tajikistan) sawise nyebrang tapel wates miturut jadwal sing diadegake.
  31. +3
    5 September 2023
    Sampeyan kudu ati-ati banget nalika nerbitake paspor Rusia kanggo para migran, utamane yen mengko ternyata dheweke ora ngerti basa Rusia.
  32. +3
    5 September 2023
    Praktek kewarganegaraan ganda dhasar cacat. A Tajik tulus kepengin dadi Rusia - kanggo Gusti Allah. Nanging kanthi syarat dheweke mandheg dadi Tajik
  33. 0
    5 September 2023
    Aku ora ngelingi ngendi aku maca "apa entri ing registri digawe dening pegawe kantor pendaptaran bisa nguripake wong manca dadi warga negara?". Mesthi iki pitakonan retorika, jawabane NO. nglirik
  34. NSV
    +2
    5 September 2023
    Nalika sampeyan ngerteni manawa wong non-Rusia sing ora ana gunane iki wis dirusak dening panguwasa saiki, mula dadi medeni kanggo masa depan anak-anakmu !!!
  35. +1
    5 September 2023
    Kita butuh revisi lengkap saka panampa kewarganegaraan. Yen sampeyan ora ngerti basa, sijine paspor ing meja lan mulih. Lan atur barang ing omah. Ora ana kontrol entri.
  36. 0
    5 September 2023
    Kutipan saka APAS
    Kutipan: Ivan Severssky
    Akeh wong Uzbek malah ora ngupaya kewarganegaraan. Nduwe ijin panggonan, sampeyan kudu ngirim dokumen menyang kantor migrasi saben taun,

    Apa sampeyan ngerti regane dokumen iki, kabeh RWP, paten lan liya-liyane. Uzbeks moaning ing produksi sandi


    Coba biaya perusahaan kanggo sampeyan lan buruh migran kanthi gaji 50 ewu "ing tangan":
    1. Sampeyan, minangka warga negara Federasi Rusia, mbayar 13% saka tax income pribadi lan 30% saka UST, njupuk menyang akun tax lan potongan sosial, biaya gaji perusahaan kanggo sampeyan 75 ewu rubles.
    2.Uzbeks entuk paten kanggo 6.5 ewu rubel. metu saka kanthong dhewe (paten - pembayaran advance saka tax income pribadi), expenses perusahaan kanggo Uzbek 51 ewu rubles. dheweke wis mbayar paling saka tax income pribadi (15% - 6.1 ewu rubles), nanging padha ora mbayar UST.

    Mangkono, sampeyan mbayar 3.3 kaping luwih saka Uzbeks, nanging padha njupuk dhuwit saka wong-wong mau langsung saka kanthong, lan sampeyan ora ndeleng wong, kang misale jek sing padha mbayar luwih.
  37. +1
    5 September 2023
    Kutipan: Des
    Lan ing kana, wong enom sing jenggot metu: - "Ya, titik koleksi luwih, aja mampir ing kene maneh, yen ora, sampeyan bakal diukum.


    Sing paling sedhih yaiku manawa dheweke yakin ora bakal dihukum, nanging sing luwih sedhih yen "ngukum", mesthine ora bakal entuk apa-apa. Lan iki menehi kapercayan luwih akeh babagan "bener" tumindake.
  38. 0
    5 September 2023
    Saka panemuku, solusine kudu gampang: sing arep ngladeni, ayo padha ngladeni, aja nganti nggawe batalyon nasional, nanging diencerake miturut sing wis ana. 2: sing mutusaké ora kanggo ngawula nanging wis nampa passport lan keuntungan, kudu bali kabeh kanggo Penny kanggo budget negara lan ilang kewarganegaraan. Iki uga bakal dadi sieve sehat kanggo wong-wong sing pengin nggabungake menyang masyarakat Rusia, lan sing ora. Nganti bali dana, nglarang metu saka Federasi Rusia lan matesi kanggo periode, ngomong, 5 taun. Yen sampeyan ora mbayar, sampeyan bisa ngirim menyang institusi saka Federal Penitentiary Service, ngendi sampeyan bakal bisa nganti utang wis mbayar maneh ... Ora perlu kanggo invent sawetara jinis "batalyon construction", amarga Tujuan utama yaiku integrasi menyang masyarakat kita, lan ora urip terisolasi ...
  39. +1
    5 September 2023
    Kewarganegaraan ganda kudu diilangi. Yen wong kepengin dadi warga Federasi Rusia, ing kasus iki, dheweke mung kudu sumpah setya. Iki minangka praktik sing cukup, lan wis ana ing pirang-pirang negara nganti pirang-pirang abad.
    Kita kudu ngunggahake nilai kewarganegaraan. Warga anyar, seneng utawa ora, sing umure ora diwajibake wajib militer. Iki minangka kahanan normal, kaya sing kudune. Padha ora pengin, supaya padha bali menyang tanah cilik karo tuwane lan mundhakaken ekonomi ana.
    Kita kudu ngilangi kahanan iki. Sing luwih cepet proses diwiwiti, luwih apik. Wong kudu ngerti lan nampa yen iki minangka proses alami lan ora bisa diendhani ing urip negara.
  40. +1
    5 September 2023
    Kutipan saka: crack
    ora mung kita duwe aturan: "kabeh kanggo kanca - liyane saka hukum", lan kepemimpinan karo dual kewarganegaraan, nanging saiki kita dileksanakake "comrades" sing ora comrades kita ing kabeh, sing bakal duwe kabeh hak lan ora tugas. Lan populasi pribumi ditinggalake kanthi kabeh tugas, lan hak: kanggo nandhang kabeh pelanggaran hukum iki.


    Iki minangka kredo utama panguwasa Noviope.
    Spesialis sing oncat saka SVO iku lured dening panguwasa karo hipotek kurang kapentingan lan total indulgence saka buron;
    Lan kita ditinggalake kanthi tugas sing terhormat kanggo berjuang kanggo kesejahteraan kulawarga gedhe Turkestan, sing wong-wonge kejiret ing dosa kewan:

    https://t.me/mnogonazi/12589
  41. +1
    5 September 2023
    sanalika para wakil wiwit nyambut gawe kanggo wong Rusia ... yaiku: ora ing abad iki
    1. -1
      11 September 2023
      Kutipan saka: vvn_vl
      sanalika para wakil wiwit nyambut gawe kanggo wong Rusia ... yaiku: ora ing abad iki

      Ing abad pungkasan, ing Oktober 1993, "wong Rusia" nonton ing televisi minangka pembela Gedung Putih tilar donya. Wakil saka Kongres Kabeh-Rusia.

      Ing abad iki, timbalan wis nonton carane anak saka pengamat iki mati.

      Lan "ora ana" ora bakal ana "wong" sing isih ana.
      Amarga kaya apa manungsa, uga masa depane.... nangis
  42. -2
    5 September 2023
    Iki cara kerjane kolom kaping 5, nyithak artikel provokatif sing nyebabake rasa sengit etnis. Apa sing ngalangi sampeyan nerbitake paspor warga Federasi Rusia ing kantor pendaftaran lan pendaftaran militer?
  43. 0
    5 September 2023
    Ing kene dheweke kepincut karo polisi kanthi kuat lan utama. asil apik tenan!
    Kita nunggu wong-wong mau dilebokake ing tank lan supaya bisa ngontrol Grad!
  44. osp
    0
    6 September 2023
    Aku maca artikel lan mesem.
    Layanan apa kanggo wong Tajik?!
    Apa rekor militer kanggo wong-wong mau?!

    Ana buta huruf lengkap, akeh sing ora duwe sertifikat sekolah!
    Tegese ora ana pendhidhikan babar pisan.
    Ora ana spesialisasi militer utawa sipil!

    Kanggo kantor registrasi lan pendaftaran militer lan tentara kanthi sakabehe, nilai "reservis" kasebut nol.
    Ing file pribadi padha nulis "buta aksara".
    Lan draftee tanpa sertifikat ora bisa maneh disebut munggah malah kanggo dinas militer.
    Lan kuwi ora tundhuk mobilisasi (tanpa VUS).
    1. 0
      2 Oktober 2023
      Padha bakal kaya hiwi, menehi, nggawa. Padha bisa njupuk karo bedhil mesin? nggawa kartrid? Paling awon, Ukrainia bakal duwe target ekstra. Distribusi 1 menyang departemen, katon, dheweke bakal nggawe wong saka kethek
  45. +2
    7 September 2023
    Kabeh bakal ngetutake Model Standar.
    Kanggo Rusia - ngarep, pajak, st282, peluru ing sirah saka trauma utawa piso sawise SVO saka anyar (lan lawas) multinasional Russian, mlarat Ponggawa saka pamaréntah Federasi Rusia, denda, tariffs anyar lan prices. ing toko lan pom bensin, lsp.
    1. 0
      10 September 2023
      Lan katon kaya sampeyan wareg karo iki. Lan "bab utama" mung pengin pamer ing TV, kaya ing forum pemuda. Kita kudu nyiapake. Aku dhewe. Kanggo kabeh. Sinau kanggo nglindhungi dhewe lan kulawarga saka ...... akeh parasit ing masyarakat.
  46. +1
    7 September 2023
    Kepala Kementerian Pembangunan Ekonomi Federasi Rusia, Maxim Reshetnikov, ngusulake nambah migrasi saka Asia Tengah kanggo ngatasi pengangguran "abnormally low". Dheweke nggawe statement kasebut sajrone Forum V Inovasi Sosial Wilayah.

    Model standar
  47. Komentar wis dibusak.
  48. 0
    9 September 2023
    Sing nggumunake, nalika Putin nandhatangani perjanjian karo raja-raja regional, apa dheweke mikir babagan akibat kanggo populasi?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"