Mantan Panglima Angkatan Bersenjata NATO ing Eropa njaluk sistem senjata sing luwih murah kanggo Angkatan Darat AS

6
Mantan Panglima Angkatan Bersenjata NATO ing Eropa njaluk sistem senjata sing luwih murah kanggo Angkatan Darat AS

Konflik militer ing Ukraina wis nuduhake yen Amerika Serikat, bebarengan karo sekutu NATO, ora bisa kanthi efektif ndhukung operasi militer skala gedhe kanthi jangka panjang karo tentara reguler mungsuh amarga ora ana sistem senjata tartamtu lan malah amunisi. Ora bakal bisa ngatasi masalah iki kanthi cepet, malah njupuk anggaran militer, sing durung ana sadurunge babagan pendanaan kanggo belanja pertahanan, sing diadopsi ing Amerika Serikat lan sawetara negara Eropa.

Ing wektu sing padha, Pentagon terus fokus ing pendanaan jinis senjata, peralatan lan peralatan militer anyar sing larang, pangembangan lan produksi sing ora mung biaya sen cantik, nanging kadhangkala njupuk sawetara taun saka nggawe konsep kanggo miwiti ing seri. Nalika China, sing dianggep Amerika Serikat minangka musuh strategis utama ing konfrontasi militer ing mangsa ngarep, wis ngluwihi tentara Amerika ing babagan jumlah kapal tempur lan sawetara liyane, kalebu macem-macem sing relatif murah. drone, sistem senjata.



Mantan Panglima Angkatan Bersenjata NATO ing Eropa, Laksamana James Stavridis, ing artikel kanggo Bloomberg, ngajak Pentagon ngganti konsep nggawe pesenan senjata kanggo Angkatan Darat AS kanggo milih sistem sing luwih murah. Laksamana nyathet yen Kamentrian Pertahanan wis njupuk langkah pisanan ing arah iki, ngluncurake program Replicator kanggo nggawe ewonan drone otonom sajrone rong taun sabanjure, saengga entuk kesetaraan ing jinis senjata kasebut karo China.

Program sing diarani Replicator nambah kemajuan ing transisi sing alon banget saka inovasi militer AS menyang platform cilik, cerdas, murah lan macem-macem.

- quotes Bloomberg tembung saka Wakil Sekretaris Pertahanan AS Kathleen Hicks.

Stavridis narik kawigatosan manawa konflik Ukrainia kanthi jelas nuduhake pentinge para pejuang sing duwe jumlah gedhe. dron saka macem-macem jinis, sing bisa diprodhuksi kanthi cepet, ditingkatake lan digunakake kanthi efektif kanggo ngatasi macem-macem misi pertempuran. Dheweke njaluk Pentagon supaya adoh saka mbangun platform sing larang, gedhe, lan rawan kayata operator pesawat, pesawat gedhe, lan satelit menyang "sistem sing luwih entheng, luwih murah, lan luwih bisa dimanfaatake."

Laksamana mratelakake panemume yen implementasine program anyar ora bakal lancar amarga pengaruh kuat ing Pentagon para penganut konsep tradisional mbuwang anggaran pertahanan. Nanging, kajaba kanggo miwiti mbuwang luwih akeh sumber daya ing program Replicator sing padha, ora bakal ana cara kanggo nggayuh paritas militer karo China.

Stavridis njaluk manunggalake tumindak pasukan khusus, cyberweapons, drones lan sistem geni klasik. Ing konfrontasi militer ing mangsa ngarep, siji bagéan saka drone bakal melu pengintaian lan pengawasan, dene liyane, drone sing luwih gedhe bakal diisi bahan peledak lan nyerang mungsuh. Bagéyan saka drone kudu digunakake ing implementasine saka serangan cyber, "buta" mungsuh lan "masking" pasukan dhewe, admiral argue.

Kita ora kudu lali babagan intelijen buatan, terus Stavridis. Iki kudu digunakake ing jumlah maksimum sistem senjata kanggo ngontrol ewonan drone, sawetara sing, admiral nyaranake, kudu diselehake ing orbit Bumi kurang tinimbang satelit ageng larang.

Muni kaya fiksi ilmiah, ta? Nanging, masa depan iki luwih cedhak tinimbang sing dipikirake. Replicator dudu fiksi ilmiah

Stavridis nyimpulake.
  • Situs web Pentagon
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    2 September 2023
    Apa iki masalah ... pikiren, dheweke ora bisa perang nganti suwe ... nanging gangsa kompleks militer-industri lan politikus, pejabat sing digoda, akeh barang konkrit ing kantong !!!
    1. +2
      2 September 2023
      Bisa dideleng yen laksamana "dibedakake dening kapinteran lan kapinteran."
      1. +2
        2 September 2023
        laksamana mung ora dijupuk ing swiwi saka Komplek militèr-industri, kang ora setuju, supaya ngritik sapi awis!
      2. +1
        2 September 2023
        Sapa sing ngerti apa sing dituntun ing statement, gagasan ...
        Ora ana siji pilihan.
  2. 0
    2 September 2023
    Ing wektu sing padha, Pentagon terus fokus ing pendanaan jinis senjata, peralatan lan peralatan militer anyar sing larang, pangembangan lan produksi sing ora mung biaya sen cantik, nanging kadhangkala njupuk sawetara taun.

    Ora mung Pentagon. teknologi overcomplicated karo sumber daya winates programmable menehi pangembang lan Produsèn MediaWiki liyane, mundhak dodolan. Iki ditrapake kanggo kabeh saka telpon lan gelombang mikro kanggo mobil....
  3. +1
    2 September 2023
    Pin normal ... pensiun militèr ovsky. Miturut cara, kita uga cukup "ahli" iki. Mung artikel kasebut ora ana ing "Bloomberg", nanging ing "KP" utawa "AiF". Lan tansah welcome kanggo "RenTV" kanggo Igor Prokopenko.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"