Alfred Agung

16
Alfred Agung
Patung Alfred Agung ing Winchester, Hampshire


“Saiki ora ana wong siji-sijia sing bisa mrentah yen ora duwe piranti lan sarana sing dibutuhake. Kanggo raja, alat lan sarana yaiku negara sing akeh penduduk, lan dheweke kudu duwe wong kanggo shalat, wong kanggo perang, lan wong kanggo karya. Tanpa piranti kasebut, dheweke ora bisa nindakake tugas sing diwenehake marang dheweke.

Kanthi cara iki, mbagi wong dadi wong sing ngabdi marang Gusti Allah, sing perang, lan sing kerja ing tanah, Raja Alfred saka Wessex, sing banjur dijuluki "The Great", nggambarake tugas ratu Kristen. Lan divisi masyarakat kasebut ora mung nggambarake ide sosial, nanging uga ide politik, saka raja dhewe lan rombongane.




Alfred Agung

Pembentukan eling nasional Inggris, nanging, kaya liyane, tansah raket karo gambar saka sawetara pahlawan, dijupuk ing sajarah kenangan wong. Lan pahlawan rakyat sing sejatine bisa dianggep King Alfred, sing ngabdiake kabeh wektu, energi lan nandur modal sumber daya materi sing akeh ing muncule negara Inggris lan ing pungkasan abad kaping XNUMX dadi simbol identitas nasional Inggris.

Masalah babagan pembentukan kelompok etnis apa wae lan identitas nasionale tansah aktif dibahas dening ahli domestik lan manca. Utamane, akeh peneliti wis bola-bali ngatasi masalah pembentukan bangsa Inggris, sing tuwuh ing kompos saka macem-macem suku lan bangsa.


Desa Anglo-Saxon ing West Stone. Rekonstruksi desa abad kaping XNUMX khas desa petani Anglo-Saxon

Ing wektu angel kang urip pahlawan artikel iki salah siji sing paling pinunjul ing sajarah Britain, kang ing wektu sing ana proses pembangunan sosial-politik aktif masyarakat Anglo-Saxon. Kajaba iku, saka pungkasan abad kaping XNUMX Viking-Skandinavia wiwit tiba ing kabeh tlatah pulo ing ombak incessant, puncak saka serangan kang dadi utamané kuwat nalika mrentah King Alfred.

Alfred urip ing jaman sejarah, sing saiki dikenal minangka Renaissance Carolingian.* - periode tambah kapentingan umum ing budaya, sinau lan nulis ing Eropah Kulon, nggawe pamaréntahan salah siji sing paling didokumentasikan ing kabeh periode Anglo-Saxon. Lan nalika pamaréntahané Wessex dadi pusat utama negara lan konsolidasi politik saka Anglo-Saxon.

Ora ana sangsi manawa pamaréntahan Alfred penting banget kanggo arah pangembangan negara, lan kanggo nasibe para turunane. Sawise krajan pulo liyane - Northumbria, East Anglia lan Mercia ora bisa nahan serangan saka Viking, Wessex, ing sangisoré pamrentahan Raja Alfred, tetep dadi siji-sijine wilayah Anglo-Saxon sing isih urip.

Nanging kaya apa Inggris nalika Alfred dadi tahta?

Inggris sadurunge Alfred Agung


Sajarah Inggris pasca-Romawi diwiwiti ing separo pisanan abad kaping 410, nalika pulo kasebut pungkasane ditinggalake (XNUMX) dening legiun Romawi lan Inggris dadi obyek penaklukan lan banjur pemukiman massal dening macem-macem suku Jermanik, muter ing gelombang saka bawana Eropah, utamané saka semenanjung Jutland lan wilayah Jerman Lor, lan dikenal kanggo kita bebarengan minangka "Anglo-Saxon".


Peta Inggris watara 800. Setengah abad sadurunge Alfred Agung

Ing wektu sing relatif singkat saka invasi militer Anglo-Saxon ing Inggris, pulo kasebut dipecah dadi pirang-pirang "karajaan" mikroskopis, sing saben duwe "raja" utawa "sub-raja" dhewe, sing pancen ora liya. tinimbang pemimpin suku.

Pungkasane, pitung karajan utama lair saka kahanan sing semrawut iki, lan "kerajaan" sing luwih cilik digabung dadi pitung karajan inti iki. Sing diarani. Heptarchy*, sing ing basa Yunani tegese pitung karajan. Nanging, miturut Anglo-Saxon Chronicle,*, kahanan politik ing pulo iki adoh saka stabil - ana seri terus-terusan saka konflik kang macem-macem "raja" ngupaya kanggo ngrebut tanah sabisa lan dominasi pepadhamu.

Ing pungkasan abad kaping 757, sawetara "karajaan" Anglo-Saxon wis berkembang sacara signifikan amarga panyerepan lan penggabungan "karajaan" barbar liyane - papat karajan utama: Northumbria, East Anglia, Mercia lan Wessex. Kaping pisanan ing antarane "karajaan" liyane Northumbria minangka kekuwatan gedhe, sawise Mercia dadi luwih kuat lan didominasi kanthi lengkap ing abad kaping wolu. Raja Offa saka Mercia (796–XNUMX), kontemporer karo Charlemagne, utamane ekspansionis lan kanthi cepet nganeksasi sawetara karajan cilik ing sisih wétan lan kidul pulo kasebut.

Ing wiwitan sajarah awal, Wessex asring perang karo "karajaan" tetanggan Mercia, sing terus nganti pamaréntahan Egbert (769/771-839), sing, minangka akibat saka perang sing dawa, nanging nelukake Mercia lan dicaplok. tanah marang pangwasane.

Nanging ing wektu iki tatanan negara, pasukan external wiwit ngganggu dalan alam pembangunan internal saka "karajaan" Anglo-Saxon, kang umumé ngganti pembangunan sajarah Britain. Lan sabenere masalah serangan dening Viking pagan sing dadi sing utama kanggo kabeh "karajaan" Anglo-Saxon.


Heptarchy. Peta "karajaan" Anglo-Saxon

Ing latar mburi iki, "karajaan" Wessex ana entitas politik barbar liyane ing Heptarchy Inggris, didegaké ing 519 dening West Saxon kepala suku Cerdic * (r. 519-540) ing Upper Thames lembah.

Wessex iku salah siji saka "karajaan" saka pra-Norman Inggris, kang dinasti kuwasa pungkasanipun dados raja ing kabeh Inggris, lan mengko ngowahi suku perang saka Angles, Saxon lan Jutes menyang bangsa Inggris modern. Lan Alfred, sing banjur dijuluki "The Great", miwiti kabeh ...

Начало


Nalika Alfred lair (849), ana papat "karajaan" Anglo-Saxon maneh ing Inggris. Nalika Alfred munggah tahta (871), Anglo-Saxon wis ana ing Inggris luwih saka 300 taun. Ing wektu sing padha, raja-rajane nganut agama Kristen minangka bagean saka kekuwatane lan utamane bangga bisa digandhengake karo misi Augustine saka Canterbury sing dikirim dening Paus Gregorius Agung saka Roma ing taun 597.

Bapak saka legenda Inggris ing mangsa ngarep yaiku Raja Æthelwulf saka Saxon Kulon (r. 839-858), sing bisa diterjemahake saka Inggris Kuna minangka "Noble Wolf". Æthelwulf duwe anak enem, sing paling enom yaiku Alfred, sing lair ing Oxfordshire. Minangka anak paling enom ing kulawarga lan pungkasan ing baris kanggo tahta, iku ora kamungkinan sing Alfred ("dewan elf") bakal tau munggah tahta lan mrentah kerajaan. Alfred isih enom banget nalika bapake tilar donya ing taun 858, ninggalake sedulur-sedulure Alfred sing kuwasa ing Wessex.

Ing gambaran saka kanak-kanak lan muda Alfred, Nanging, kaya ing akeh liyane, biografi Alfred utamané gumantung ing bukti saka biografi pengadilan, dipercaya lan cedhak karo dheweke, Uskup John Asser, sing ninggalake gambaran kanggo turunane ing esai - ing Babad tumindak Alfred Agung.

Mangkene carane John Asser miwiti deskripsi biografi Alfred:

"Ing taun lair saka Gusti kita, 849, ing Estate kraton saka Vontige, dumunung ing distrik dikenal minangka Berkshire, supaya dijenengi alas Burrock, kang boxwood mundak akeh ing turah mbrawah, Alfred, King saka Anglo- Saxon, lair."

Ing taun 853, Raja Ethelwulf tindak menyang Roma kanthi kamenangan gedhe, njupuk putrane sing paling enom, sing ditresnani luwih akeh tinimbang putrane liyane, lan sawetara wektu manggon ing pengadilan panguwasa negara Frankish Kulon lan putu saka Charlemagne. - Charles the Bald, ing ngendi dheweke diwenehi resepsi sing terhormat, lan ing kana dheweke urip setaun.

Sawisé Raja Æthelwulf séda ing taun 858, dhèwèké terus-terusan diganti ing tahta déning telu putra pambarep, sing pungkasan, Æthelred, séda amarga tatu nalika perang karo Denmark.*, seduluré Alfred munggah tahta Wessex ing 871 lan wiwit mrentah minangka kepala kerajaan Saxon.

Kepala kerajaan Saxon


John Asser, penulis biografi pisanan Alfred, nglaporake manawa Alfred

"Nerusake kanggo mrentah kabeh kerajaan sanalika sawise sedane sadulure, sesuai karo kersane ilahi lan manut kekarepane kabeh penduduk kerajaan."

Ing taun kalihlikur taun, sanalika wiwit ing wektu pungkasan saka sedulur tuwa seda, panggedhe enom, bebarengan karo gelar kraton, tiba ing pundhak kabeh beban negara.


Wessex lan "karajaan" sing gumantung

Kanthi akuisisi kekuwatan kanggo panguwasa anyar Wessex, kesulitan pisanan diwiwiti.

Kira-kira sewulan sawise dadi tahta, Alfred enom kudu ngadhepi tentara Denmark maneh*, sing saiki ana ing tlatah tanah leluhur Wessex, lan iki kabeh nuduhake yen kahanan militer ing darbeke Alfred wiwit rusak.

Kanggo cathetan. John Spelman* (1594–1643), politisi Inggris lan penulis biografi Alfred, menehi karakter ing ngisor iki babagan Viking sing nyiksa Inggris: "Lan wiwit wektu iku, pesisir Segara Baltik lan wilayah pesisir liyane ngetokake aliran wong kanthi akeh banget, loro-lorone Inggris lan ing sisih kulon Prancis lan Spanyol sing kabeh tlatah pesisir padha rusak dening kerep nyerang dening Danes, Norwegians, residents saka Gotland, Swedes, Frisians lan liyane, sing ing Inggris ditetepake dening jeneng kolektif "Dane".


"Raja" Alfred sing enom ngusulake Anglo-Saxon kanggo nolak invasi Denmark. Engraving dening H. Bourne adhedhasar G. F. Watts. Saka buku "Illustrations of English and Scottish History"

Pertempuran antarane tentara Alfred lan Denmark sing ana ing Wessex dadi dawa banget lan getihen, "raja" enom dheweke kalah. Nanging ing kene kudu dicathet yen peran penting ing kekalahan pasukan Anglo-Saxon, ketoke, dimainake dening kaunggulan angka Denmark, sing tegese kekalahan Anglo-Saxon ing perang iki ngrusak kabeh pangarep-arep Alfred. expulsion lengkap Denmark saka wilayah Wessex dening pasukan. gaman.

Sawise asor kuwi perlu kanggo rembugan karo penjajah Denmark, lan Alfred, paling kamungkinan, kudu mbayar sawetara jenis indemnity kanggo respite kasedhiya kanggo wong. Sumber-sumber sing wis teka kanggo kita ora ngomong apa-apa bab syarat-syarat persetujuan tentrem, nanging Danes, Nanging, sarujuk kanggo ninggalake wilayah Wessex, lan ing Autumn 871 padha lunga ing liburan mangsa kanggo London.

Wangsulan: Bab ingkang paling angel kanggo Alfred ana sing perang getih iki ora nggawa wong nyedhaki kamenangan irrevocable, lan pasukan ekonomi lan militèr saka "karajaan" meh ing mburi.

Kajaba iku, serangan Viking nyumbang banget kanggo nyuda budaya ing negarane lan nambah biaya finansial perang karo Viking. Masalah kaya ngono sing diadhepi Alfred mbutuhake solusi langsung ...

Ngatasi masalah


Njupuk kauntungan saka istirahat tentrem limang taun karo Danes, Alfred fokus kabeh manungsa waé ing urusan internal negara, wiwit revive ekonomi, rowo saka perang telas karo Denmark, lan nindakake reformasi militèr sing mestine. nyiapake "kraton" kanggo tawuran anyar lan ono karo Viking.


Alfred Agung mbangun Armada Inggris Pertama. Museum Maritim Nasional, London

Sawise asor saka Anglo-Saxon dening Denmark, Alfred utawa wektu ora kasebut ing cathetan Chronicle ... nganti taun 875, nganti kapal Viking muncul maneh ing pesisir Wessex. Ing wektu iki, Raja Alfred njupuk armada sing mentas dibangun, kanthi diam-diam dibangun saka Viking, menyang segara kanggo nglawan kapal mungsuh, ing ngendi salah sawijining kapal Denmark dicekel lan liyane dibuwang ing pesisir. Sawisé iku, pesisir Wessex mandhek kanggo tundhuk serangan Viking ngancurake malah sawise pati.

Sajrone wektu istirahat tentrem, nyiapake perang mbesuk karo Danes pagan, Alfred nindakake reorganisasi lengkap kabeh sistem militer negara, sing diwarisake saka panguwasa sadurunge, adhedhasar kampanye militer musiman lan diwatesi mung siji. paprangan. Reformasi anyar Alfred adaptasi tentara kanggo nglawan mungsuh anyar.

Asil saka reformasi yaiku sistem pamisah negara dadi distrik militèr, sing dumadi saka sistem benteng sing ekstensif (burghs), sing mbentuk jalur komunikasi sing padhet kanggo Wessex. Sistem burgh dimaksudake kanggo nyegah penetrasi Viking menyang pedalaman negara kasebut lan mesthi dipinjam saka Charlemagne ing bawana kasebut. Pambangunan bètèng-bètèng anyar lan pangopènan sing sadurunge dibangun dening Alfred padha dipasrahake marang kabeh rakyate, kalebu bangsawan lan ulama.


Peta burgh dibangun dening Alfred lan turunane

Lan pambangunan burg diwiwiti kanthi pemugaran struktur pertahanan sing isih ana saka benteng Romawi lawas. Sajrone kabeh pamaréntahan Alfred, luwih saka telung puluh burgh dibangun ing tlatah Britain, dumunung ing kadohan ora luwih saka 32 kilometer saka saben liyane (dina Maret), lan yen perlu, garnisun dumunung ing burghs bisa bantuan saben. liyane lan tumindak bebarengan karo pasukan mobile. Kajaba iku, yen ana serangan Viking, kutha-kutha burgh sing dikuwasani kanthi apik iki nyedhiyakake papan perlindungan kanggo pendhudhuk deso Anglo-Saxon, sing manggon ing radius 24 kilometer saka saben kutha benteng.


Ukiran abad ka-XNUMX nggambarake tembok burg. Norfolk, Inggris

Kabeh burghs dibangun dikenal kanggo kita thanks kanggo dhaftar Burghal Hidage *, kang tanggal bali menyang pamaréntahan putra Alfred Agung, Edward the Elder. Sawisé Alfred séda, pembangunan luwih saka burghs diterusaké dening putrane.


Skema jangkoan wilayah "kerajaan" Alfred dening burgs

Mangkono, reformasi militer kanggo nguatake pertahanan "karajaan", sing ditindakake dening Alfred Agung lan diterusake dening putrane, dadi respon serius marang ancaman Skandinavia, njamin katentreman lan kamakmuran Wessex nganti wiwitan. saka abad kaping XNUMX, nalika kabeh sistem dibangun saka burghs wiwit nolak, minangka asil saka transformasi saka burghs saka bèntèng bèntèng menyang kutha dagang.

Reformasi militer Alfred nglindhungi tanah lan rakyate lan nambah reputasi minangka pimpinan militer sing sukses. Sawisé séda, Alfred ninggalaké tahta kanggo anak lan putu sing luwih aman lan aman tinimbang sing ditampa saka bapak lan seduluré, saéngga putra lan putuné bisa entuk manfaat saka prestasi lan banjur dadi raja ing kabeh. Inggris.

Perang karo Viking


Pimpinan Viking Guthrum (panguwasa Anglia Timur, 880-890) ora gelem nuruti perjanjian karo Anglo-Saxon lan maneh ing taun 878 nyerang Wessex, ngrebut "kerajaan" lan nguwasani sebagian besar populasi, nalika Alfred bisa ndhelikake. , ing ngendi dheweke karo detasemen cilik ngungsi ing wilayah marshy Somerset.

Kanthi dhukungan saka warga lokal, Alfred terus perang karo Danes, nggawe pasukan militèr lan nelpon wong perang, nanging sawise Viking karo geni lan pedhang ngliwati kabeh Wessex, cracking mudhun ing miskin diatur Anglo-Saxon. detasemen, kabèh "karajaan" iki engulfed ing medeni, lan ora ana siji bisa nyedhiyani resistance diatur kanggo invaders.

Ing rawa-rawa Somerset, Alfred, karo sawetara saka panyengkuyunge, nahan kabeh mangsa, nggawe sorties cilik marang Danes, lan ing spring, ngirim telpon menyang fir.* kumpul ing panggonan sing disebut Egbert's Stone. Mangkene carane Asser nggambarake patemon Alfred karo subyek:

"Lan nalika padha ndeleng Sang Prabu, kaya-kaya ditangekake sawise akeh kasangsaran, padha nampa dheweke kaya sing kudune, kanthi bungah banget, lan banjur manggon ing kono ing wayah bengi. Esuke Sang Prabu budhal menyang ing panggonan kang aran Aili, banjur leren ana ing kono sawengi.”

Saka ing kono padha menyang Edington (Kent), ngendi Alfred nantang Guthrum perang.

Kanggo cathetan. Legenda menarik lair nalika Alfred, ndhelikake saka penjajah Denmark, "partisan" ing rawa Somerset. Legenda sing wis teka marang kita nyritakake kepiye raja sing dianiaya, mung, kanthi meneng-menengan menyang kamp "partisan" lan mandheg kanggo ngaso ing gubug petani sing ala. Sibuk karo urusan liyane, bojone wong tani njaluk dheweke njaga roti sing ngadeg ing oven, nanging dheweke ora nggatekake wektu kasebut lan roti kasebut kobong.

Wong wadon, ndeleng iki, nyerang wong karo penyalahgunaan, nanging Alfred, ngelingi admonition saka Saint Neot*, dutifully mirengke kabeh moyoki dheweke, mangkono entuk persetujuan lan, minangka dipercaya, bantuan adikodrati saka St. Neot piyambak.



Wong wadon petani scolds Alfred kanggo roti bakar. Artis James William Edmund Doyle

Ing perang karo Viking, fird Alfred nggunakake taktik lawas sing dikenal karo infantri Romawi, sing diarani "tembok tameng". Perisai para prajurit disusun kanthi cara sing nggawe tembok kandhel sing terus-terusan. Ing perang sengit sing langgeng kabeh dina, tentara Alfred kesel Danes, lan padha, ngoyak dening Anglo-Saxon, ngunci piyambak ing beteng Chippenham (Wiltshire), ngendi, sawise rong minggu keluwen, padha nuntut tentrem.

Ayo bali menyang penulis biografi Alfred John Asser:

"Esuke dheweke mimpin pesta menyang papan sing diarani Edington. Ing kono, sawise baris munggah wong ing tatanan perang, raja wani lan terus-terusan perang nglawan kabeh tentara pagan, lan, dening karsane ndhuwur, menang.
Ing paprangan wau kathah tiyang kapir ingkang gugur, sang nata ngoyak-oyak tiyang ingkang mundur dhatêng bètèngipun, dipun tumêkakên ing papranganipun, lajêng kacekel sadaya tiyang ingkang botên wêkdal, lajêng enggal-enggal matèni, jaranipun dipun rebut. lan sapi kanggo awake dhewe. Wadyabalane padha kemah ana ing beteng…”

Dadi realis, Alfred nyadari yen dheweke ora bisa ngusir Denmark metu saka Inggris liyane lan sing paling apik sing bisa diarep-arep yaiku nyawiji lan nguatake barang-barang sing saiki. Miturut syarat-syarat perjanjian perdamaian, sing dikenal minangka Prajanjian Wedmore (Perjanjian Wedmore), Alfred ditinggal karo Wessex, Kent, Sussex lan bagean saka Mercia.


Penandatanganan Perjanjian Wedmore

Ing wektu sing padha, pimpinan Denmark, Guthrun, sarujuk kanggo mundur menyang wilayah sing wis dikendhaleni - Northumbria, East Anglia, bagean Mercia, Essex lan London. Wiwit wektu iku, Inggris dipérang antarane Denmark lan Raja Alfred, lan Denlo diadegaké ing wilayah sing dikuwasani déning Denmark.

Kajaba iku, miturut syarat-syarat persetujuan, pimpinan Viking Guthrum sarujuk nampa agama Kristen, ing ngendi dheweke dibaptis ing panggonan sing padha, ing Wedmore (Somerset), lan Alfred, supaya bisa nggabungake persetujuan kasebut, dadi bapak baptise. .


Baptisan Guthrum ing Wedmore

Ancaman Viking luwih dihindari dening reformasi organisasi militèr sing terus-terusan, amarga Alfred ngerti banget yen kamenangane bakal ora ana gunane yen dheweke ora ndhukung kanthi langkah-langkah kanggo nguatake wilayah sing dikuwasani.

Ing laku, persetujuan rampung ing Wedmore antarane "raja" Wessex lan pamimpin Denmark dadi banget pecah, amarga Guthrum ora bisa rampung mungkasi serangan Viking anyar ing Inggris. Serangan kasebut terus ing saindhenging taun 80-an ing abad kaping XNUMX, nanging serangan kasebut minangka lokal, lan skala kasebut ora bisa dibandhingake karo karusakan sing digawa dening pasukan gabungan Denmark ing pimpinan Guthrum.

Kajaba iku, Alfred nyatakake awake dhewe minangka pelindung kabeh wong Kristen saka Viking pagan lan wiwit mbebasake wilayah-wilayah sing cedhak saka kontrol Viking, saéngga nggawe dhasar kanggo persatuan Inggris ing mangsa ngarep, sing bakal kedadeyan ing sangisore putrane Edward lan putu, sing dicaplok. wilayah Viking isih ing sisih wétan lan lor Inggris, supaya ing tengah abad kaping sepuluh Inggris wiwit diatur kanggo pisanan minangka negara siji.


Wessex ing Alfred the Great

Sawise kesimpulan saka tentrem ora stabil karo Danes, Alfred terus cokotan saka bêsik cilik saka wilayah, nanging meh ora ana apa-apa bab iki ing dokumen sing wis teka kanggo kita. Punika ingkang dipunserat A. G. Glebov ing bukunipun "Alfred the Great and England of his time":

"Utamane, yen ora ana sing ora disengaja ing tanggal salah sawijining surat, kita ora bakal ngerti manawa ing taun 882 raja ana ing kampanye ing cedhak Epsom, ing Surry. Malah usaha militèr Alfred sing luwih gedhé ing wektu iki katutup ing kabut sing ora mesthi. Contone, sawetara dhaptar "Chronicles" liwat
nyebataken sukses Alfred kang ngepung London ing 883, nanging ngomong apa-apa bab sapa kang dikepung utawa apa provoking musuhan.

Reformasi administrasi Alfred


Sampeyan bisa maca babagan struktur internal kraton saka kanca cedhak Alfred lan wong sing paling dipercaya, Uskup John Asser, ing ngendi dheweke nglaporake manawa raja kasebut, lan dheweke wis diarani minangka Rex Anglorum (nanging ora Saxonum rex, kaya sadurunge), ora mung nggawa wong-wong sing duwe pendidikan saka kabeh Inggris menyang pengadilan, nanging uga ngundang wong-wong mau saka luar negeri, nglibatake wong-wong mau, saliyane kanggo kegiatan pendidikan, uga ing administrasi umum. Ing wektu sing padha, layanan ing kraton dadi permanen.


Ing pengadilan Raja Alfred saka Inggris. Lithograph saka arsip, diterbitake taun 1852

Ing pungkasan taun 880-an, Alfred nerbitake kode hukum sing dawa (Kitab Takdir), sing dumadi saka 120 bab - iki persis umur Nabi Musa nalika seda, luwih-luwih, tokoh iki (120) ing simbolisme angka awal. interpreters Alkitab abad tengahan tegese hukum. Ing kode undang-undang anyar iki, Alfred ndadekake telung kode Saxon sing wis ana (Wessex, Mercian lan Kentish), sing ditambahake. Sepuluh Prentah Musa lan nggabungake aturan urip saka Kode Musa.


Koin Alfred, Raja Wessex, 880

Asser ing "Chronicle" menehi perhatian khusus marang keprihatinan raja kanggo keadilan keadilan ing kerajaane. Alfred, miturut Asser, negesake kanggo mriksa keputusan sing ditindakake dening para kraton* (reeve), lan "kasebut kanthi teliti mriksa meh kabeh pancasan sing liwati ing anané ngendi wae ing Kratoning, kanggo nemtokake apa padha adil utawa ora adil."


Kode hukum Alfred the Great, diterbitake maneh ing abad kaping XNUMX

Kamenangane nglawan Viking lan ekspansi karajan kasebut menehi Alfred perasaan yen dheweke wis ditemtokake khusus kanggo jabatan sing dhuwur. Kanthi bantuan penasehat saka wilayah Inggris liyane, Wales lan Prancis, Alfred sinau lan nerjemahake saka basa Latin menyang Inggris Kuna sawetara karya sing ing wektu iku dianggep model kanggo monarki Kristen becik. Nggambarake pribadine Alfred, peneliti domestik A. G. Glebov nyathet:

"Wong iki yakin banget yen kabeh pakaryan, kamenangan lan kekalahane wis ditemtokake dening Gusti, lan dheweke minangka pilihane Gusti Allah lan nindakake dhawuhe."

Ilmu lan budaya


Sawisé rukun karo Viking, lan sapérangan mungkasi kabutuhan langsung kanggo mbela negarané saka bebaya Skandinavia lan luwih nguatake kekuwatané, Alfred Agung bisa fokus ing urusan sing luwih tentrem ing karajané lan wiwit melu. urusan budaya sing ora sakabehe karakteristik saka raja prajurit ing awal abad tengahan. Bentrok militer sing dawa karo wong Skandinavia, rampokan biara-biara Inggris ora mung nyebabake ilang pentinge budaya sadurunge, nanging uga ilang literasi dhasar.

Ing upaya kanggo netepake kahanan budaya kerajaan, Alfred nulis:

"Ana sawetara wong ing sisih Humber iki* sing bisa ngerti layanan ing basa Inggris utawa nerjemahake apa sing ditulis saka Latin menyang Inggris. Lan aku mikir yen ing mburi Humber ora akeh banget. Lan mung sawetara wong sing aku ora bisa ngelingi siji wong ing sisih kidul Kali Thames nalika aku wiwit mrentah kerajaan iki.


King Alfred ing sekolah biara. 1894 ukiran

Alfred tresna marang kawruh lan buku wiwit cilik lan tansah nuduhake kapentingan asli ing ilmu lan pendidikan. Lan dheweke nate ujar:Ora ana wong sing luwih apik tinimbang kawruh, lan ora ana sing luwih ala tinimbang ora ngerti".

Nalika kekuwatan digabungake, wong-wong sing misuwur lan terpelajar ing wektu kasebut wiwit cedhak karo Alfred, ora mung saka Inggris, nanging uga saka bawana Eropah, sing kepincut karo layanan kasebut ora mung kanthi biaya kraton sing sugih lan janji jabatan pemerintah sing dhuwur, nanging uga dening rencana serius raja kanggo kawentar budaya lan pendidikan.

Lan ing kene ora bisa disebutake John Asser dhewe, penulis biografi raja, sing teka ing istana raja saka biara St. David ing Wales lan dadi kanca paling cedhak karo Alfred.

Nuduhake kapentingan pribadi sing gedhe kanggo nulis teks ing basa Inggris Kuna asline, Alfred nugasake pirang-pirang terjemahan menyang basa iki saka karya-karya Latin sing penting ("buku kawicaksanan") lan, ketoke, menehi tugas ing Babad Anglo-Saxon, ing ngendi acara-acara sajarah utama ditindakake. dicathet ing basa Inggris Kuna, diwiwiti kanthi invasi legiun Romawi dening Julius Caesar menyang Inggris ing taun 54 SM. e. sadurunge tekane Anglo-Saxon ing pulo kasebut, kalebu leluhur awal Alfred Cerdic lan Kinrick ing abad kaping XNUMX.

Nganti saiki, ana debat panas antarane peneliti apa Alfred dhewe nerjemahake sawetara buku menyang Inggris Kuna utawa mung patronized penerjemah. Nanging isih dipercaya manawa dheweke dhewe nerjemahake "Pastoral Care" Paus Gregorius I Agung, "Penghiburan Filsafat" saka teolog Romawi pungkasan Boethius, Monologues St. Augustine dening Uskup Aurelius Augustine lan sèket mazmur pisanan saka Mazmur.

Ing cathetan. Pirang-pirang abad sabanjure, nalika nyebarake Protestanisme, Alfred, minangka raja sing religius banget sing kasengsem ing promosi lan panggunaan basa Inggris, dadi tokoh sing cocog kanggo gereja Protestan Inggris sing berkembang. Karya-karya sing diterjemahake menyang Inggris Kuna diinterpretasikake dening para penganut Protestan minangka bukti saka Gréja Anglo-Saxon sing murni lan bener sadurunge dirusak dening Katulik palsu sing ditepungi dening wong-wong Norman sing ngunjungi.

Bali saka Viking


Ing 890 (tanggal sing tepat ora dingerteni), panguwasa Anglia Timur, penjamin perjanjian perdamaian ing Wedmore lan anak baptis Alfred, Guthrum, tilar donya, lan Hasting (Hesten), ora gelem netepi syarat-syarat Wedmore. tentrem, dadi pimpinan anyar Denmark.

Ing taun 893, ing pimpinan Hasting, loro detasemen Denmark - siji detasemen, sing teka ing 250 kapal sing disedhiyakake dening Franks, ndharat ing pesisir kidul Wessex, liyane, sing dumadi saka 80 kapal, liwat tutuk saka Thames saka tetanggan Essex, nyerang Kratoning Alfred lan karo siji jotosan cepet njupuk milik saka burg durung rampung. Iku ketok kanggo Alfred sing agresi anyar saka Viking ora mung rampokan anyar, nanging invasi serius sing ngancam orane negara dhewe!

Ing tataran pisanan saka perang, keprigelan utama Alfred yaiku kanggo nyegah loro detasemen Viking saka nyambungake, mula dheweke ngethok pasukan utama agresor saka saben liyane, manggon ing bukit ing alas antarane wong-wong mau, ing panggonan ngendi lokasi Danes katon cetha lan ana cukup sawetara dalan trep kanggo pasukan kanggo mindhah loro lor lan kidul yen perlu.

Perlu dicathet yen transformasi militer sing ditindakake dening Alfred ing wektu tentrem wiwit mbenerake awake dhewe ing perang anyar karo Viking. Kombinasi sistem burgh karo tentara lapangan seluler ngidini dheweke bisa nandhang tekanan marang Denmark tanpa menehi kesempatan kanggo nyambungake pasukane.

Nindakake permusuhan karo raja Wessex suwene setaun, Viking ora bisa entuk papan ing tanah Wessex, mula ing taun 894 dheweke nyabrang maneh ing Kali Thames lan wiwit ngojok-ojoki wong Welsh menyang pemberontakan bersenjata.

Nanging wektu sing trep kanggo serangan kanggo Viking wis rampung, lan saiki Anglo-Saxon wis ngluncurake serangan sing nemtokake - putrane Alfred Edward (869/877–924) lan mantune, Earl (Count) saka Mercia Ethelred. , karo milisi saka London, numpes camp Viking ing Essex, ngendi, saliyane bagéan saka tentara Denmark, kulawargané uga ana, njupuk kabeh padha bisa, kalebu kapal Viking. Kulawarga Hasting - bojo lan anak - uga dicekel dening Anglo-Saxon.

Ethelred ngirim garwa lan anak-anake Hasting sing ditawan menyang Raja Alfred, sing saiki wis ngalahake armada Denmark sing nyerang Exeter (Devonshire modern). Ethelred ngarep-arep yen ana ing kraton minangka sandera bakal meksa Hasting nggawe konsesi, nanging Alfred ngadili liyane - dheweke bali Hasting kulawargane, lan uga menehi hadiah.

Sawisé asor kuwi, bagéan saka tentara Denmark mlayu menyang bawana, ngendi padha njupuk munggah bisnis biasanipun - njarah-rayah Kratoning Franks, lan armada Alfred rampung ngankat saluran Inggris saka perampok segara Skandinavia.

Pati lan kuburan


Babad Anglo-Saxon nglaporake sethithik banget babagan taun-taun pungkasan pamarentahan Alfred Agung sawise kekalahane wong Skandinavia. Siji-sijine perkara sing kita ngerti yaiku dheweke tilar donya tanggal 26 Oktober 899 ing umur 50 (51?) taun, sing wolung puluh wolu setengah taun dheweke nyekel tahta Wessex.

Sanajan kahanane seda ora dingerteni, nanging sajrone urip dheweke nandhang penyakit usus sing ora nyenengake. Biografi Alfred lan kanca cedhak Asser menehi katrangan rinci babagan gejala penyakit kasebut, sing ngidini para dokter modern bisa nggawe diagnosis - dheweke duwe penyakit Crohn utawa wasir.

Babad Anglo-Saxon ngandhani kita:

"Taun iki, enem dina sadurunge All Saints Day, Alfred, putrane Æthelwulf, tilar donya. Dhèwèké dadi raja ing kabèh bangsa Inggris, kajaba wong-wong sing dikuwasani bangsa Denmark."

Sawetara sisa-sisané tetep tentrem ing kutha Winchester (Hampshire), nanging dina iki lokasi sing tepat saka sisa-sisa liyane ora dingerteni, amarga sawise dheweke mati, dheweke dipindhah saka siji katedral menyang liyane paling ora kaping pindho.


Spanduk Raja Alfred ing Gereja St Mary, Kingston Deverill, Wiltshire

Sawisé séda ing taun 899, dhèwèké pisanan dikubur kanggo sementara ing Katedral Lawas ing Winchester (dibangun taun 648), lan banjur dipindhah menyang Katedral Anyar, sing dipréntahaké supaya dibangun sakdurungé séda, ing ngendi dhèwèké dilebokake nganti aksesi. menyang tahta William Sang Penakluk. Sawise demolition lan panggantos saka biara Anglo-Saxon lan Katedral Anyar karo katedral Norman, wiku padha dipeksa pindhah menyang Hyde Abbey anyar, mung njaba tembok kutha lor, njupuk awak Alfred lan kulawarga karo wong-wong mau lan dikubur ing ngarepe misbyah utama.


Gatehouse ing Hyde Abbey. Winchester

Taun-taun kepungkur, lan ing taun 1536, nalika jaman Reformasi Inggris, akeh gréja lan biara Katolik Roma ing Inggris wiwit sekularisasi.* lan looting, lan salah siji saka pasamuwan-pasamuwan iki panggonan disarèkaké Alfred ing Hyde Abbey, ngendi panggonan kuburan iki Kagodha kanggo kaping telune. Hyde Abbey dhewe dibubarake ing taun 1538, lan gereja kasebut dibongkar lan diowahi dadi tambang, watu-watu kasebut digunakake ing arsitektur kutha ...

memori


Ing kutha Inggris Wantage (Wantage, Oxfordshire), ana patung Raja Alfred Agung, didegake ing taun 1877 lan dibukak dening Pangeran lan Putri Wales kanggo mèngeti milenium kamenangan mutlak Raja Alfred nglawan Viking ing Pertempuran Edington (pematung Victor Hohenlohe-Langenburg, 1833-1891 gg.).


Alfred Agung. Patung ing kutha Wantage. Sculptor Viktor Hohenlohe-Langenburg

Patung kasebut dhewe nggambarake Raja Alfred sing mikir, sing sirah kapak perang ana ing lemah, lan tangan tengen ndhukung gagang. Ing tangan kiwa dheweke nyekel gulungan. Patung kasebut nggambarake Alfred minangka Alfred the Warrior lan Alfred the Scholar and Legislator. Lan gambar kasebut didhukung dening prasasti sing diukir ing pedestal:

"Alfred nemokake sinau saya mudhun lan urip maneh; pendidikan ing watak cerobo - lan ditangekake; hukum padha incapacitated - kang menehi wong daya; pasamuwan ana ing asor - kang dibalèkaké wigati; negara iki ravaged dening mungsuh kejem - kang mardika. Jeneng Alfred bakal urip anggere manungsa ngurmati masa lalu.

Kanggo cathetan. Patung kasebut dirusak dening para vandal nalika wengi Taun Anyar 2007, ilang bagean tangan tengen lan kapak. Sawise mbalekake tangan lan kapak, patung kasebut dirusak maneh nalika Natal 2008, ilang kapak..

Patung tembaga Alfred Agung sing nomer loro, sing padha monumental, dhuwuré 2,7 meter, ana ing kutha Winchester (Hampshire), ing wiwitan High Street, ing ngendi Alfred nyandhak ing tameng nganggo tangan kiwa, lan nyekel tangané. tangan tengen konco lading gegaman ing kuwi cara sing njaga* pedhangé makili salib.


Raja Alfred. Sculptor Hamo Thornycroft. 1901 Winchester

Hamo Thornycroft (William Hamo Thornycroft, 1850-1925), pematung patung iki, menehi kita Raja Alfred ing gambar romantis Raja Arthur sing legendaris kanthi jenggot sing kandel lan kriting, sanajan ing dhuwit recehan sing disebar ing jaman Alfred, dheweke digambarake tanpa jenggot. Patung kasebut minangka salah sawijining landmark Winchester sing paling gampang dingerteni. Plakat ing dhasar tugu kasebut:

"Patung iki dening Hamo Thornycroft didegake ing taun 1901."


Menara Alfred. Arsitek Henry Flitcroft. Menara iki dibangun ing taun 1772 minangka monumen kanggo ngurmati pungkasan Perang Pitung Taun.

Alexa


* Burghal Hidage. Dokumen Anglo-Saxon sing ngemot dhaptar luwih saka telung puluh burgh sing dikuwasani, sing paling akeh ana ing Wessex, uga pajak sing dileksanakake kanggo populasi. Burghal Hidage nyedhiyakake gambaran rinci babagan jaringan burgh sing dirancang Alfred Agung kanggo mbela kerajaane saka penjajah Viking.

*Firdha. Ing Inggris nalika jaman Anglo-Saxon, milisi nasional minangka tentara sing diselenggarakake dening raja saka para pemilik tanah gratis kanggo nglindhungi wilayah negara kasebut saka agresi eksternal. Fyrd kapérang saka inti saka prajurit experienced, sing ditambah dening residents biasa saka shire lan sing kudu nyedhiyani piyambak karo senjata lan pranata.

* Neot (seda 877). biksu lan pertapa Inggris. Pendhiri biara ing Cornwall. Ing Gréja Katulik dheweke dikanonisasi. Utamane dikenal amarga prihatin marang wong miskin.

* Renaissance Carolingian (abad VIII-IX). Periode renaissance budaya ing Eropah Kulon nalika pamaréntahan raja Frankish - Charlemagne, Louis the Pious lan Charles the Bald saka dinasti Carolingian. Sajrone periode iki, ana ngrembaka saka sastra, seni lan arsitektur, lan sekolah, perpustakaan lan scriptoria dibukak ing biara. Istilah "Renaisans Carolingian" diciptakake dening filolog Prancis Jean-Jacques Ampère ing taun 1830-an.

*Heptarki. Istilah iki asalé saka basa Yunani, sing tegesé "pitu karajan" lan dipigunakaké déning para panaliti kanggo ngrujuk marang periode sajarah antara pambentukan pitung karajan Anglo-Saxon ing Inggris ing pungkasan abad kaping XNUMX lan
karusakan saka akeh wong dening Viking ing paruh kapindho abad kaping 1080. Istilah iki pisanan digunakake dening sejarawan Inggris abad pertengahan lan penulis sejarah Henry saka Huntingdon (1160-XNUMX).

* "Anglo-Saxon Chronicle". Annals of England, yaiku koleksi cathetan sajarah singkat sing disusun sacara kronologis ing basa Inggris Kuna sing njlèntrèhaké sajarah Anglo-Saxon, nyakup periode saka pemukim awal ing taun 495 nganti 1154 (aksesi saka dinasti Plantagenet). Penulisan babad kasebut diwiwiti ing pungkasan abad kaping sanga ing sangisoré Raja Alfred, kanthi basis saka Bede the Venerable's Ecclesiastical History of the People of the Angles, uga saka fragmen babad lan tradhisi lisan sing isih urip.

* Diwenehi. Wong Jerman kuna sing teka saka Skandinavia menyang semenanjung Jutland ing abad kaping XNUMX-XNUMX lan ngungsi saka Angles, Saxon lan Jutes saka kana. Padha mbentuk inti Denmark modern.

*John Spelman (1594–1643). Sejarawan lan politikus Inggris. Dikenal minangka biografi Alfred Agung. Penulis The Life of Alfred the Great, diterjemahake menyang basa Latin lan diterbitake taun 1678.

*Kerdik (467–534). Raja Wessex (519–534). Pimpinan Saxon Kulon, pangadeg pemukiman Saxon ing Inggris lan raja pisanan Wessex. Lelayaran ing 495 menyang Inggris saka Jutland nganggo limang kapal karo regu lan putrane.

*John Aser (tilar donya 909). biksu lan panulis Welsh. Rakan cedhak Raja Alfred Agung Wessex lan biografi pisanane. Ajar Alfred Latin. Penulis karya "The Life of King Alfred" (893), sing nyakup acara saka 849 nganti 887.

*Batu Egbert. Watu Egbert ing jaman Alfred Agung minangka landmark ing wates telung kabupaten - Somerset, Dorset lan Wiltshire. Watu kasebut minangka titik ing ngendi telung kabupaten kasebut ketemu. Lokasi Watu Egbert, ing ngendi Alfred Agung nglumpukake tentarane sadurunge Peperangan Ethandun, wis dadi kontroversi nganti pirang-pirang taun. Ana sawetara lokasi sing bisa, nanging ana bukti sing cetha banget, lan kesimpulan sing ditindakake para sejarawan pancen mung adhedhasar perkiraan sing diwilang. Eyang kakung Alfred, Egbert saka Wessex (769/771–839), nempatake watu iki kanggo netepake wates-wates kabupaten. Mung ing garis county ana Menara King Alfred.

*Danelaw. Wilayah ing sisih lor-wétan Inggris, ing ngendi adat lan hukum Skandinavia, adhedhasar hukum Denmark, menang, lan dibedakake kanthi struktur hukum lan sosial khusus sing diturunake saka Viking Norwegia lan Denmark. Sawise pemugaran kekuwatan raja-raja Anglo-Saxon ing Denlaw ing wiwitan abad kaping XNUMX, hukum Skandinavia dilestarekake lan sebagian diterusake menyang praktik Inggris umum.

*Riwa (Rewe). Posisi administratif wakil pemerintah lokal sing ditunjuk dening raja. Ing shires Anglo-Saxon Inggris, pejabat kuwi disebut "shire-reeve". Tembung sheriff asalé saka kombinasi iki.

* Iki sisih Humber. Humber minangka kali sing mili menyang Segara Lor. Sajrone periode Anglo-Saxon, Kali Humber mbentuk wates alam sing misahake Northumbria saka karajan Inggris kidul, lan sacara tradisional dibagi Inggris Anglo-Saxon dadi rong bagéan - lor lan kidul. Miturut "sisih Humber iki" Alfred tegese Inggris Kidul.

* Sekularisasi properti pasamuwan. Proses gedhe-gedhe konversi gereja lan properti monastik sing dumadi ing Raja Henry VIII nalika Reformasi Inggris. Kira-kira patang puluh tanah sekularisasi dikuwasani dening borjuis lan bangsawan cilik, saéngga nyumbang kanggo akumulasi modal awal.

*Gadha. A unsur desain saka pedhang sing nglindhungi tangan saka jotosan mungsuh, nyegah tangan saka slipping mudhun menyang lading pedhang, lan menehi support kanggo tangan sak thrusting.

Sastra:
Kosminsky E. A. "Ing pitakonan babagan pembentukan bangsa Inggris".
Glebov A. G. "Alfred Agung lan Inggris ing Wektu".
Glebov A. G. "Kontroversi babagan Keaslian 'Urip Alfred Agung' ing Historiografi Anglo-Amerika Kontemporer".
Zolotarev A. Yu. "Pembentukan Kabupaten ing Inggris Abad Pertengahan".
Mukhametsalimov P.R. "Transformasi Militer Alfred Agung".
Adelaide Lee Beatrice "Alfred the Great, herald of truth, pencipta Inggris. 849-899".
Lebedev G.S. "Zaman Viking ing Eropa Lor.
Churchill W. "Lair Inggris".
Justin Pollard Alfred the Great: Wong sing Nggawe Inggris.
Patrick Wormald "Makry"ing of English Law: King Alfred to the"The Twelfth Crentury".
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

16 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    6 September 2023
    Ketoke ora muspra Alfred, siji-sijine raja ing Inggris, jejuluk Agung.
    Dheweke nindakake reformasi militer, bisa uga diarani nggawe angkatan laut pertama,
    kode anyar saka hukum, siji bisa ngomong, sebagian united kerajaan, etc.

    Cerdic (467–534). Raja Wessex (519–534). Pemimpin Saxon Barat...

    Informasi babagan pribadine lan asal-usule dicethakake ing Anglo-Saxon Chronicle.
    Sawetara peneliti nganggep dheweke minangka wong Inggris, setengah Saxon.
    Nanging, pimpinan kanthi jeneng sing nggegirisi bisa uga kaya Attila,
    pimpinan Kerdik lelayaran karo rombongan lan kabeh "kerdYk" yaiku. wekasane wis teka. nglirik
    1. +4
      6 September 2023
      Kutipan saka Lynx2000
      Sawetara peneliti nganggep dheweke minangka wong Inggris, setengah Saxon

      Bener, dheweke teka karo putrane saka ngendi wae ing sisih lor Jerman, lan ora ana wong Inggris ing kana. Sanajan ana panemu liyane manawa jenenge asale saka Celtic - Ceretik ...
      1. +3
        6 September 2023
        Kutipan saka Luminman
        Bener, dheweke teka karo putrane saka ngendi wae ing sisih lor Jerman, lan ora ana wong Inggris ing kana. Sanajan ana panemu liyane manawa jenenge asale saka Celtic - Ceretik ...

        Kasunyatane yaiku resi itinerary kanthi jeneng kerajinan kasebut ora disimpen. nglirik
        Mulane, legenda jaman kuna jero diinterpretasikake kanthi beda. Nah, apa ana informasi sing akurat yen dheweke saka lor? Saliyane Saxon, Angles, Jutes, wong teka ing pulo kasebut bebarengan saka Irlandia, utawa aku salah?
        1. +3
          6 September 2023
          Kutipan saka Lynx2000
          Lha, apa ana informasi sing tepat yen dheweke saka lor?

          Inggih, Saxon wiwitanipun manggon ing pucuk paling kidul Jutland, lan Cerdic teka saka kono. Ing paling sing ngandika ing Babad Anglo-Saxon. Kajaba iku, kabeh raja Wessex nglacak leluhure menyang Cerdic, lan yen dheweke dadi wong Inggris, mesthine ora ana integrasi karo Saxon lan Angles liyane ...

          Kutipan saka Lynx2000
          Saliyane Saxon, Angles, Jutes, padha teka ing pulo ing wektu sing padha saka Irlandia, utawa aku salah?

          Aku ora ngerti babagan Irlandia, nanging kabeh Jutes iki, Saxon lan Angles diundang dening Britons kanggo nglindhungi piyambak saka Picts. Banjur padha seneng pulo ... nglirik
      2. +3
        6 September 2023
        Mesthi artikel sing apik banget!
        Senajan, amarga tediousness, aku bakal njlentrehake sawetara poin:
        . Ing perang karo Viking, fird Alfred nggunakake taktik lawas sing dikenal karo infantri Romawi, sing diarani "tembok tameng".

        Legionnair Romawi nggunakake formasi flanking maju. Cara tradisional, diarani manipulatif.
        Tembok tameng minangka konstruksi sing disederhanakake, utamane digunakake dening Denmark. Nanging, ora pantes diakoni minangka monopoli konstruksi iki. Saxon padha nelukake Inggris ngadeg ing phalanx karo tameng ing tangan kiwa, scramosax ing tengen.
        Thanks maneh!
  2. +3
    6 September 2023
    Alfred Agung seda, ora mung dadi raja ing kerajaan Wessex sing kuwat, nanging uga raja Mercia.
    1. +3
      6 September 2023
      Kutipan saka parusnik
      Alfred Agung tilar donya ora mung dadi raja ing kerajaan Wessex sing kuwat, nanging uga raja Mercia.

      Panjenenganipun overlord ora mung Mercia, nanging kabeh Inggris, kajaba sawetara tanah Celtic lan Danish Denlo. Nanging ora sakabehe jelas karo bagean cilik saka Northumbria ...
  3. +5
    6 September 2023
    Sawetara sisa-sisané tetep tentrem ing kutha Winchester (Hampshire), nanging dina iki lokasi sing tepat saka sisa-sisa liyane ora dingerteni, amarga sawise dheweke mati, dheweke dipindhah saka siji katedral menyang liyane paling ora kaping pindho.

    "Rest in Peace" meh ora bisa ditrapake ing fragmen pelvis, sing saiki dianggep minangka salah sawijining Alfred utawa putrane Edward.

    Hyde Abbey dhewe dibubarake ing taun 1538, lan gereja kasebut dibongkar lan diowahi dadi tambang, watu-watu kasebut digunakake ing arsitektur kutha ...

    Ora mung kuwi. Ing abad kaping XNUMX, diputusake kanggo nandur kebon ing papan panggonan istirahat pungkasan Alfred. Panggonan kanggo breakdown wis disiapake dening tahanan saka pakunjaran paling cedhak. Sajrone karya, kabeh peti mati sing ditemokake dipecah, timbal sing digawe didol, lan balunge dibuwang.
    Wiwit taun 1860, kanthi minat sing saya tambah ing jaman kepungkur Anglo-Saxon, penggalian wiwit ditindakake kanggo nemokake sisa-sisa Alfred. Fragmen ing gambar saiki kabeh sing bisa ngaku minangka "sisa Raja Alfred". Dheweke durung ngaso kanthi tentrem, nanging lagi diteliti dening Universitas Winchester.
    1. +4
      6 September 2023
      Kutipan saka Frettaskyrandi
      "Rest in Peace" meh ora bisa ditrapake ing pecahan pelvis kasebut, sing saiki dianggep minangka salah sawijining Alfred.

      Nyatane, sawetara sisane pancen duweke Alfred lan tenang. Nanging balung liyane sing ditemokake, kalebu pecahan saka pelvis, asale ora dingerteni lan amarga lingkungan sing ora apik ing ngendi dheweke manggon nganti pirang-pirang abad, materi sing dipilih ora sakabehe tundhuk riset. Aku maca kanggo dangu sing masalah iki kontroversial 10 taun kepungkur, lan iku tetep padha saiki. Henry VIII, kanthi perang nglawan biara, nggawe akeh masalah kanggo para ilmuwan ... nglirik
  4. +2
    6 September 2023
    Rong puluh lima taun perjuangan, seprapat abad kalah lan menang. Dadi apa asile? Ing mangsa ngarep Inggris dibagi antarane Alfred lan Viking. Alfred njaga Wessex kanthi utuh. Setengah kulon Mercia dikuwasani déning Ethelred II. Ing taun 879-883 dheweke dianggep raja Mercia, nanging ing taun 883 dheweke kanthi sukarela ngedhunake statuse, dadi dudu raja, nanging ealdorman, ngakoni katergantungan marang Alfred lan, saliyane, nikah karo putrine, sisih lor Northumbria, mantan Bernicia, dikuwasani dening raja Bebbanburg, vassals King Alfred. Wessex, setengah saka Mercia lan setengah saka Northumbria tundhuk marang Raja Alfred. Alfred, mulane, perang suwene seprapat abad kanggo njaga paling ora soko sing bisa ditindakake miturut pamrentahan Angles lan Saxon (Anglo-Saxon).
    1. +3
      6 September 2023
      Kutipan: kor1vet1974
      Rong puluh lima taun perjuangan, seprapat abad kalah lan menang. Dadi apa asile?

      Ya, paling ora sawetara bagean ing Inggris ora ana ing sangisore Viking. Mesthi, nyatane, Inggris dadi sejatine manunggal mung nalika jamane William the Conqueror. Banjur tatanan nyata lan kekuwatan terpusat teka ...
      1. +4
        6 September 2023
        Mesthi, nyatane, Inggris dadi sejatine manunggal mung nalika jamane William the Conqueror. Banjur teka urutan nyata lan daya terpusat ...

        Mbokmenawa marang anak putu.
  5. +2
    6 September 2023
    Umume, Albion minangka papan ing ngendi, ora kaya wilayah Eropa liyane, populasi, lan utamane elit, diganti kanthi aktif lan kerep banget. Mula, asal-usul Alfred sing tepat, lan utamane Arthur sing legendaris, minangka misteri sing luwih elek tinimbang Rurik. Malah basa Inggris dhewe minangka campuran sing luar biasa saka kabeh saka Celtic lan Latin nganti Jermanik lan Skandinavia, lan banjur Prancis.
    Mbokmenawa wong-wong dadi Inggris sawisé Perang Satus Taun, ing sangisoré Elizabeth I, lan malah Inggris umumé ing abad kaping XNUMX.
    1. +3
      6 September 2023
      Sanajan Inggris minangka produk pangembangan sing dawa wiwit abad kaping 5, ana sawetara pinjaman Celtic ing kana. Aku setuju karo liyane ...
  6. +1
    6 September 2023
    Inggih, minangka tansah.
    Sastra:
    Kosminsky E. A. "Ing pitakonan babagan pembentukan bangsa Inggris."
    Glebov A. G. "Alfred Agung lan Inggris ing jamane."
    A. Glebov «Bantahan babagan Keasliane Urip Alfred Agung ing Historiografi Anglo-Amerika Modern».
    Zolotarev A. Yu. "Pembentukan kabupaten ing abad pertengahan Inggris."
    Mukhametsalimov P.R. "Transformasi Militer Alfred Agung".
    Adelaide Lee Beatrice "Alfred the Great, Herald of Truth, Maker of England. 849-899".
    Lebedev G. S. "Zaman Viking ing Eropah Lor.
    Churchill W. Lair Inggris.
    Justin Pollard Alfred Agung: Wong sing Nggawe Inggris.
    Patrick Wormald "Makry" ing Hukum Inggris: King Alfred menyang"The Twelfth Crentury"

    Lan ora siji dokumen.
    Nanging bakal katon .. uga, paling ora ing conto iki:
    Ing taun 853, Raja Ethelwulf tindak menyang Roma kanthi kamenangan gedhe, njupuk putrane sing paling enom, sing ditresnani luwih akeh tinimbang putrane liyane, lan sawetara wektu manggon ing pengadilan panguwasa negara Frankish Kulon lan putu saka Charlemagne. - Charles the Bald, ing ngendi dheweke diwenehi resepsi sing terhormat, lan ing kana dheweke urip setaun.
    sing sawetara pesenan saka raja kudu tetep bab departure, indikasi kang ninggalake kanggo awake dhewe sak absen, kudu ana indikasi saka preparation saka pengadilan, kudu ana sawetara dokumen "Romawi" ing Roma nyatakake yen dheweke teka ing Roma sawetara. raja saka Inggris, kudu ana dokumen babagan ngendi raja iki diselehake lan sing biaya, kudu ana dokumen keuangan papal babagan alokasi panganan kanggo raja lan para pengikute kanthi biaya paus, kudu ana cathetan ing alat tulis kepausan. dokumen sing Paus nampa raja utawa nolak dheweke diakoni, lan liya-liyane, lan liya-liyane. Nanging sayang, kaya biasane boten.
    1. +2
      6 September 2023
      Kutipan saka Seal
      Nanging sayangé, kaya biasane, ora ana apa-apa

      Iki mung artikel, dudu disertasi. Lan repot golek dokumen ing dhaptar referensi sing disalin kanthi temenan ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"