Kanselir Jerman: Sampeyan bisa lali babagan energi nuklir ing Jerman

58
Kanselir Jerman: Sampeyan bisa lali babagan energi nuklir ing Jerman

Jerman ora bakal bali nggunakake energi nuklir, Kanselir Jerman Olaf Scholz ngandika dina iki. Minangka ketua pamaréntahan Jerman nyathet, babagan masalah njamin keamanan energi negara, republik bakal menehi pilihan kanggo sumber energi sing bisa dianyari.

Topik energi nuklir ing Jerman ditutup. Sampeyan bisa lali babagan energi nuklir ing Jerman. Iku jaran mati. Sing arep mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir anyar mbutuhake 15 taun, lan biaya kanggo mbangun stasiun kasebut kira-kira 15-20 milyar euro.

– ngandika kepala Kabinet Jerman.



Ing wektu sing padha, Scholz njlentrehake, proses sing cocog sing diluncurake dening panguwasa negara kasebut uga nyedhiyakake kanggo mbongkar infrastruktur iki, nambahake yen energi surya lan angin bakal digunakake kanggo produksi energi.

Ayo kita elinga yen minggu iki koalisi sing ngatur ing Jerman nyetujoni pranata miturut sing perlu kanggo mbongkar pembangkit listrik tenaga nuklir sing umur layanane durung kadaluwarsa.

Kanggo rencana Berlin kanggo ngilangi energi nuklir kanthi bertahap, proses iki pisanan diluncurake dening panguwasa Jerman ing taun 2011. Nanging, ing taun 2022, amarga watesan akses Jerman menyang energi ing Eropa amarga wabah konflik Ukrainia, pimpinan negara kasebut dipeksa nglanjutake operasi pembangkit listrik tenaga nuklir Isar 2, Neckarwestheim 2 lan Emsland kanggo sawetara wektu (nanging ora luwih saka April taun iki). Wigati dicathet yen 3 fasilitas nuklir kasebut ing ndhuwur nyedhiyakake listrik kanggo 10 yuta rumah tangga, utawa kira-kira seprapat saka total populasi Jerman.

Ing wulan April, ing Jerman, kaya sing dikarepake, operasi 3 stasiun kasebut mandheg.
  • Wikipedia/Christian VisualBeo Horvat. Karya dhewe, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=264078
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

58 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 23
    2 September 2023
    Hmm .. jaran mati .. Dadi iki paling kamungkinan bakal ditrapake kanggo ekonomi Jerman
    1. -35
      2 September 2023
      Kutipan saka: dmi.pris1
      Hmm .. jaran mati .. Dadi iki paling kamungkinan bakal ditrapake kanggo ekonomi Jerman

      Ayo ndeleng. Anggere padha ngatur. Contone, ing Jerman wis luwih saka siji yuta kendaraan listrik, lan ing Rusia sampeyan duwe babagan 25 ewu.
      1. + 28
        2 September 2023
        Cacahe kendaraan listrik durung ateges kabeh generasi bisa diganti angin, srengenge, lsp.
        1. -4
          2 September 2023
          Kutipan saka Alex_ekb
          Cacahe kendaraan listrik durung ateges kabeh generasi bisa diganti angin, srengenge, lsp.

          Padha nyoba.

          Pembangkit listrik tenaga angin nyumbang 24,1% listrik sing diasilake taun kepungkur versus 21,6% ing 2021, pembangkit listrik tenaga surya nyumbang 10,6% lawan 8,7%, lan pembangkit listrik tenaga air 3,2% lawan 3,5%. Pangsa pembangkit adhedhasar gas alam mudhun dadi 11,4% saka 12,6%. Generasi ing pembangkit listrik tenaga nuklir mung 6,4% saka total volume versus 12,6% ing 2021 Mar 14.
          1. +9
            2 September 2023
            Inggih, ayo padha nyoba nguwasani metalurgi langsung saka srengenge, kincir angin, uga bisa nguripake pedal, nyekel bledhek kanthi rutin lan nyimpen ing endi wae.
            1. +6
              2 September 2023
              Dheweke ora duwe tungku jeblugan. Lan padha nyawiji baja ing tungku listrik.
              China tuku tungku jeblugan pungkasan saka wong-wong mau. Aku ora kelingan pinten taun kepungkur. Kabèh dibongkar lan digawa lunga
              1. +1
                3 September 2023
                utamane.
                Transportasi listrik njupuk ing jumlah, industri ing daya.
                Industri sing luwih kuat, luwih akeh energi sing dibutuhake, luwih akeh proyek, standar urip, luwih akeh pengaruhe ing politik donya.
                Nanging yen kabeh industri wis ngaco munggah, dijupuk menyang China lan Korea, banjur pembangkit listrik tenaga nuklir ora dibutuhake. Bener, ora ana sing butuh wong ing kahanan kaya ngono.
                Pira dhuwite wong tuku mobil yen ora duwe gawe?
                Lan sing isih tuku - iki carane mobil saiki digawe supaya padha tiba loro sawise mburi babar pisan.
                Banjur ora ana sing butuh negara. Ora kanca utawa mungsuh.
                Kincir angin prasaja ing halte bis cukup kanggo wong Jerman. Sampeyan ora perlu akeh kanggo telpon.

                Priksa mantan kekuwatan Jerman kanthi jumlah bekas pembangkit listrik tenaga nuklir, sing saiki dadi "jaran mati"

          2. +6
            2 September 2023
            Quote: Aron Zaavi
            Pembangkit listrik tenaga angin nyumbang 24,1% listrik sing diasilake taun kepungkur nglawan 21,6% ing 2021, solar - 10,6% nglawan 8,7%, pembangkit listrik tenaga air - 3,2% nglawan 3,5%.

            Bubar ing AS, lan Texas, yen ora salah, dheweke dumadakan nemokake yen kincir angin lan srengenge mung bisa digunakake ing kahanan omah kaca, nanging yen ana kedadeyan, kabeh sistem dadi ora ana gunane.
            1. +1
              2 September 2023
              Kutipan saka Dart2027
              nanging sanalika ana kedadeyan, kabeh sistem dadi ora ana gunane.

              Iki wis kedaden, rega generasi anyar "ijo" wiwit cokotan - amarga krisis energi, rega peralatan kanggo pembangkit listrik tenaga angin uga skyrocketed. Akibaté, biaya listrik ijo mundhak.
              Equinor lan BP Norwegia ngupaya kenaikan 54% rega listrik saka telung peternakan angin ing mangsa ngarep. Konsumen New York ujar manawa ora pengin mbayar tambahan meh $ 15 milyar ... Rega mogok sing diarani Empire Wind 1 bakal mundhak saka $ 118,38 saben megawatt-jam (MWh) dadi $ 159,64, miturut NYSERDA. per MWh, lan kanggo Empire Wind 2 saka US$107,50 saben MWh dadi US$177,84 saben MWh. Rega serangan Beacon Wind bakal mundhak saka US $ 118,00 saben MWh dadi 190,82 MWh saben MWh. kanggo ngedol daya saka farm angin ngrancang ing pesisir Massachusetts.
              https://eadaily.com/ru/news/2023/09/01/zelenaya-energetika-trebuet-novyh-cen-nyu-york-ne-hochet-doplachivat-pochti-15-mlr
          3. +9
            2 September 2023
            Turbin angin-24,6
            Panel surya -10,6
            GES-3,2
            TPP (gas) -11,4
            NPP -6,4
            TOTAL = 56,9%
            Lan isih 43,1% ditampa saka stopkontak?
            1. +2
              2 September 2023
              Ana uga batu bara, ora kasebut ing kene.
            2. +1
              2 September 2023
              Quote: Amatir
              Turbin angin-24,6
              Panel surya -10,6

              mung kanggo nyimpulake - Ing istilah absolut, produksi energi "ijo", sebaliknya, mudhun ing separo pisanan 2023 saka 130 dadi 129 terawatt-jam. Total produksi udakara 224 terawatt-jam (-12% dibandhingake karo separo pisanan 2022). "Jerman mbangun luwih akeh tanduran PV angin lan solar saben taun. Iki tegese volume produksi listrik saka RES uga kudu nambah. Nanging, ing praktik, kahanan kasebut katon beda, "ujare media. Miturut profesor Fraunhofer Society Bruno Burger, paradoks kebijakan energi Jerman duwe rong panjelasan. Alasan pisanan yaiku "akeh pembangkit listrik energi sing bisa dianyari wis entek" lan kapasitas produksi winates. "Alasan kapindho ana hubungane karo kahanan cuaca sing ora becik, yaiku, cuaca sing biasane tenang lan mendhung ing paruh kapindho 2023," ujare ahli kasebut. https://eadaily.com/ru/news/2023/07/22/paradoks-germanii-vie-bolshe-elektroenergii-menshe
          4. +1
            2 September 2023
            Quote: Aron Zaavi
            Kutipan saka Alex_ekb
            Cacahe kendaraan listrik durung ateges kabeh generasi bisa diganti angin, srengenge, lsp.

            Padha nyoba.


            Pembangkit listrik tenaga angin nyumbang 24,1% listrik sing diasilake taun kepungkur versus 21,6% ing 2021, pembangkit listrik tenaga surya nyumbang 10,6% lawan 8,7%, lan pembangkit listrik tenaga air 3,2% lawan 3,5%. Pangsa pembangkit adhedhasar gas alam mudhun dadi 11,4% saka 12,6%. Generasi ing pembangkit listrik tenaga nuklir mung 6,4% saka total volume versus 12,6% ing 2021 Mar 14.

            Pranyata udakara 50% ... liyane saka ngendi? Saka negara tanggane sing ana pembangkit listrik tenaga nuklir, kayane))
          5. +1
            3 September 2023
            Quote: Aron Zaavi
            Padha nyoba.

            Dheweke nyoba ... Nuh uga njupuk saperangan dinosaurus ing praune, nanging ternyata loro lanang, sanajan padha nyoba banget kanggo ngasilake ... Iku apik kanggo ngomong babagan energi "ijo" yen sampeyan ora. ngerti carane akeh lan apa komponen mbebayani digunakake ing batre solar Pabrik, lading kanggo generator angin lan baterei ... Senajan padha ora diprodhuksi ing negara "lingkungan loropaken". Iku uga ora umum kanggo ngelingi babagan daur ulang komponen energi "ijo", nanging kabeh ora becik.
      2. + 13
        2 September 2023
        Quote: Aron Zaavi
        Contone, ing Jerman wis ana luwih saka yuta kendaraan listrik,

        Mobil listrik minangka wiwitan palsu. Kanggo lelungan domestik mung. Kita butuh baterei kanthi kapadhetan energi paling ora kaping 5. Kajaba iku, ora ana sing ngerti carane mbuwang sing modern. Ing mangsa adhem, ing kadhemen, mobil listrik minangka bilai ing roda.
        Saiki, sing paling rasional lan ekonomis, uga ramah lingkungan yaiku ICE ing metana.
        1. 0
          3 September 2023
          Dheweke nggunakake Rusia kanggo mbuwang sampah.
      3. 0
        2 September 2023
        Quote: Aron Zaavi
        Ayo ndeleng. Anggere padha ngatur. Contone, ing Jerman wis luwih saka siji yuta kendaraan listrik, lan ing Rusia sampeyan duwe babagan 25 ewu.

        ~C: "Ana elderberry ing kebon, mobil listrik ing Kyiv!" hi
      4. + 10
        2 September 2023
        Ing Jerman wis ana luwih saka yuta kendaraan listrik, lan ing Federasi Rusia sampeyan duwe babagan 25 ewu.
        Dadi-dadi argumentasi. Jerman kanthi cepet ilang ing produksi mobil, lan paling yuta iki ora Jerman. Lan mung nomer ora ngomong apa-apa; ana akeh paramèter sing kudu dibandhingake kanggo nggawe kesimpulan.
        1. -6
          2 September 2023
          Kutipan: BoyCat
          Ing Jerman wis ana luwih saka yuta kendaraan listrik, lan ing Federasi Rusia sampeyan duwe babagan 25 ewu.
          Dadi-dadi argumentasi. Jerman kanthi cepet ilang ing produksi mobil, lan paling yuta iki ora Jerman. Lan mung nomer ora ngomong apa-apa; ana akeh paramèter sing kudu dibandhingake kanggo nggawe kesimpulan.

          Sanajan mangkono? Nyuwun

          Saben taun kira-kira 6 yuta mobil diprodhuksi ing Jerman lan kira-kira 5,5 yuta mobil Jerman liyane diprodhuksi ing negara liya. Perusahaan mobil paling gedhe ing Jerman, grup Volkswagen, rangking nomer telu ing donya, sawise Toyota lan General Motors.

          1. +1
            2 September 2023
            Quote: Aron Zaavi
            Kira-kira 6 yuta mobil diprodhuksi ing Jerman saben taun lan watara 5,5 yuta mobil Jerman diprodhuksi ing negara liya.

            Kita ora ngomong babagan titik saiki grafik% mobil Jerman ing donya, nanging babagan turunan pertama grafik ing titik iki. Negatif, nanging wong Jerman dhewe ujar: "Mercedes wis ora padha."
      5. +8
        2 September 2023
        -Aron Zaavi (Aron) Kita bakal weruh.
        Bener, saiki, pikirake pira E / energi sing dikonsumsi yuta iki.
        Lan kita bakal weruh yen wektu kanggo daur ulang mobil (utamane baterei), bilah turbin angin, lan panel surya.
        Wilayah kasebut dudu karet.
        Kanthi kanselir KAYA, saboteurs ora dibutuhake.
        1. +8
          2 September 2023
          Aron ora perduli, dheweke ora ngerti yen kincir angin kuwi listrik subsidi sing larang am
        2. +1
          2 September 2023
          Kutipan saka knn54
          Bener, saiki, pikirake pira E / energi sing dikonsumsi yuta iki.

          Ora mung babagan manufaktur, nanging uga babagan jaringan - Pamilik kendaraan listrik ing negara bagian Texas AS kudu mbayar tambahan $200 saben taun marang pamrentah wiwit September kanggo ndhaptar mobil lan truk sing ramah lingkungan. Iki dilapurake dening Politico.... Iki sebagian amarga alasan pragmatis. Jaringan listrik ing Amerika Serikat ana ing kahanan sing ora becik - umure rata-rata ing sangisore 70 taun, mati-matian ora umum. Contone, saiki ing Texas, biaya listrik wis skyrocketed nganti 60 kaping amarga rekor panas. Panyebaran kendaraan listrik sing terus-terusan ngancam bakal nggawa jaringan listrik Amerika menyang dhengkul. "Ing wektu sing padha, 25 negara Republik menehi tekanan marang bank-bank gedhe lan dana pager, kalebu JPMorgan utawa BlackRock. Dheweke ora kudu nandur modal tabungan pensiun Amerika ing dana ESG ijo. https://eadaily.com/ru/news/2023/08/20/vtoraya-grazhdanskaya-v-shtatah-nakalyaetsya-voyna-dvigateley
        3. 0
          3 September 2023
          Kanggo iki padha duwe koloni - Rusia.
      6. +2
        2 September 2023
        ngguyu Apa sampeyan mulang babagan hukum konservasi energi ing sekolah? Mobil Fritz iki bakal menyang TPA. Aja menyang peramal.
      7. +3
        2 September 2023
        Nalika nggawe baterei kanggo wong-wong mau ing omah, kita bakal weruh apa sing diomongake
      8. +8
        2 September 2023
        Wiwit kapan anane kendaraan listrik nuduhake kekuwatan ekonomi?
        1. 0
          3 September 2023
          Wiwit padha dipromosekake minangka unsur teknologi ing mangsa ngarep nglirik
          Nyatane, masa depan duweke sepur))
      9. +4
        2 September 2023
        Quote: Aron Zaavi

        Ayo ndeleng. Anggere padha ngatur. Contone, ing Jerman wis luwih saka siji yuta kendaraan listrik, lan ing Rusia sampeyan duwe babagan 25 ewu.
        Mobil listrik "mangan listrik" - ngendi kanggo njaluk saka? - saka outlet ...
        Endi listrik bakal teka? - Luwih akeh kendaraan listrik, luwih akeh listrik sing dibutuhake.
        Perbandingan spekulatif...
        Scholz duwe chaise (mobil listrik) karo jaran harnessed (NPP), jaran mati ...
        Lan sampeyan kudu lunga ...
        Scholtz kudu nganggo kursi ...
        Cetha yen Scholz dhewe ora bakal narik kursi - dheweke lemes, tegese dheweke kudu golek becak sing nggunakake. bahan bakar dianyari - pangan.
        Lan Scholz maneh lelungan ing kursi lan "ijo" seneng - "bahan bakar sing bisa dianyari" digunakake ...
        wassat
        1. -3
          2 September 2023
          Quote: kucing-rusich
          Mobil listrik "mangan listrik" - saka ngendi entuk? - saka soket ...

          Efisiensi mobil listrik dhewe meh 99%, nalika mesin pembakaran internal mung 40%. Nanging kanggo ngasilake baterei, sampeyan butuh akeh energi.
          1. +3
            3 September 2023
            Yagene mobil listrik duwe efisiensi sing ora bisa dibayangake? Apa sampeyan yakin ora kantun apa-apa? Efisiensi kasebut, utamane kanggo mobil listrik, sacara teoritis ora bisa ana. Sing, 99% saka energi sing disimpen diowahi dadi karya, lan mundhut panas 1%? Aku disiksa dening keraguan sing ora jelas ... opo
            1. 0
              3 September 2023
              Iki minangka exaggeration. Efisiensi motor sinkron magnet permanen modern sing digunakake ing kendaraan listrik tekan 94 persen.
              1. 0
                3 September 2023
                Iki mung pratelan sing ora ana dhasar. Sing, ing mratelakake panemume, maneh, ora 99% saka energi diowahi dadi karya migunani, nanging "mung" 94%? Kene, sawise kabeh, iku kabeh gumantung carane sampeyan nimbang efficiency padha). Ayo mbandhingake mobil karo mesin pembakaran internal karo "mobil listrik", ing pangertèn kanggo entuk energi potensial sing padha, minangka asil saka sawetara gerobak mlaku dhewe). Ing kasus mesin pembakaran internal, kabeh prasaja - ana selang, sampeyan ngisi bensin tanpa kerugian agunan (yen tangan sampeyan lurus)). Ing kasus mobil listrik, kabeh luwih rumit). Sampeyan nyambung menyang "soket" tartamtu saka ngendi sampeyan entuk energi sing sampeyan goleki. Intine yaiku jumlah energi sing ditransfer kanggo ngisi baterei ora cocog karo jumlah sing ditampa. Ora ana sing mbatalake hukum termodinamika, sawayah-wayah aku ngerti. Aku ora ngerti apa sing losses padha, nanging soko ngandhani kula sing mesthi ora kurang saka 20%. Sing, kanggo mbandhingaké, iku kaya pour 100 liter bensin, sampeyan bakal tumpah 20 liter ing aspal. Lan kapindho, efisiensi mesin ora ateges efisiensi mobil (yen iki menarik, aku bisa nggedhekake))
      10. 0
        3 September 2023
        Quote: Aron Zaavi
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Hmm .. jaran mati .. Dadi iki paling kamungkinan bakal ditrapake kanggo ekonomi Jerman

        Ayo ndeleng. Anggere padha ngatur. Contone, ing Jerman wis luwih saka siji yuta kendaraan listrik, lan ing Rusia sampeyan duwe babagan 25 ewu.

        Apa hubungane mobil listrik?
        Jerman mung wedi karo mbaleni Chernobyl ing wilayahe!
        Kaya-kaya njeblug ing negara tanggane, dheweke ora bakal entuk! ngguyu
      11. 0
        3 September 2023
        Quote: Aron Zaavi
        Contone, ing Jerman wis ana luwih saka yuta kendaraan listrik, lan ing Federasi Rusia sampeyan duwe babagan 25 ewu.

        Kita uga duwe pemukiman ing Timur Jauh ing ngendi listrik mung kasedhiya ing wayah esuk lan sore, banjur saka generator diesel .... Dadi apa?
      12. 0
        3 September 2023
        Quote: Aron Zaavi
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Hmm .. jaran mati .. Dadi iki paling kamungkinan bakal ditrapake kanggo ekonomi Jerman

        Ayo ndeleng. Anggere padha ngatur. Contone, ing Jerman wis luwih saka siji yuta kendaraan listrik, lan ing Rusia sampeyan duwe babagan 25 ewu.

        Yen sampeyan ngandhani carane aku bisa lelungan saka Samara menyang Baikal utawa Altai ora nganggo mobil biasa, nanging ing mobil listrik, aku bakal nampa pendapat sampeyan.
        Nalika aku kudu nyopir 1000 km sedina, ora perlu mobil listrik.
        Ing kutha, mobil listrik apik, nanging aku drive watara 2 km menyang sisih ngisor 500 kaping sasi, lan banjur bali.
        Ora ana kendaraan listrik kaya ngono.
        Lan supaya ing mangsa, jarak tempuh ora suda setengah ...
      13. 0
        4 September 2023
        Aku ngomong ing dina liyane karo sedulur sing mabur saka Jerman. Kanthi mripat persegi, dheweke ujar manawa apartemen komunal wis nyusup menyang langit lan panganan dadi larang. Lan dheweke wis racked otak babagan carane dheweke bakal panas omah ing mangsa (lan dheweke duwe gedhe, sanajan energi-irit). Guru sekolah karo bocah loro ora seneng-seneng saiki; dheweke kudu nyewakake kamar kanggo nyewakake.

        PS: Ing Rusia durung ana gunane akeh kendaraan listrik. Infrastruktur kanggo wong-wong mau mung wiwit dibentuk. Kajaba iku, iklim ora cocok ing endi wae. Lan sijine Webasts diesel ing mobil listrik kuwi perversion saka makna asli ngguyu
    2. +1
      2 September 2023
      Pranyata, Jerman karo Komite Wétan padha diijini main pranks karo Rusia.
      Nanging ing kaping angel, sanalika padha sijine kula ing bedhil.
      Ibukutha finansial Jerman ngalahake para industrialis, nanging apa ana pangarep-arep bisa kerja sama sanajan karo Jerman sing kalah? Luwih - kenapa kita bengkok ing EU?
  2. +4
    2 September 2023
    Jerman ora bakal bali nggunakake energi nuklir, Kanselir Jerman Olaf Scholz ngandika dina iki. Minangka ketua pamaréntahan Jerman nyathet, babagan masalah njamin keamanan energi negara, republik bakal menehi pilihan kanggo sumber energi sing bisa dianyari.
    . Lali koyo ngono... tapi mengko opo ora adoh-adoh???
    Apa bab sabanjure sampeyan kudu lali?
    Ketoke, dhaptar bakal dawa lan wiwit diisi saiki!
  3. -3
    2 September 2023
    Sanajan dheweke ora ninggalake pembangkit listrik tenaga nuklir, iki minangka pasar sing ilang kanggo kita. Yankees ana ing kana, dheweke ora bakal ngidini pembangkit listrik tenaga nuklir Rusia ana ing negara NATO.
  4. +8
    2 September 2023
    Lan cedhak Prancis, ing ngendi luwih saka telung perempat saka listrik diprodhuksi dening pembangkit listrik tenaga nuklir. Lan Prancis ora bakal nyerah energi nuklir.
    1. +8
      2 September 2023
      Gumantung apa Niger terus nyuplai uranium menyang Prancis. Saben bolam lampu Prancis katelu nggunakake uranium saka Niger.
      Lan Jerman tuku energi nuklir saka Prancis.
      Sing terakhir mateni lampu. ngguyu
      Lan ing kasunyatan, Habek lan Ajaib saka basa Jerman aturan Berbock. Apa wae sing diomongake Scholz, dina sabanjure dheweke lali maneh.
  5. +7
    2 September 2023
    Comrade Scholz njupuk dalan sing bener - energi murah kanggo negara sing ora kuwat lan negara sing kurang maju (miturut pendapate). Sing luwih larang regane prodhuk sing diasilake, luwih dhuwur kebanggaan saka kanselir. Wektu politisi sing tanggung jawab - patriot sing tulus lan tanpa pamrih tresna marang negara lan rakyat, kayane wis mlebu sejarah, lan nuntut mabur. Helmut Kohl muter ing kuburan.
    1. 0
      2 September 2023
      Kohl uga dudu kanselir sing apik. Dheweke mung awu warga bekas GDR, pengangguran dhuwur, akun nganggo dhuwit ireng, lsp.
      Merkel nguripake sirahe mung ing ngendi dheweke ketemu resistance paling. Nalika dheweke ujar, "Kita bisa nindakake," tambah akeh wong sing tenggelam ing Mediterania. Dheweke nindakake perang sing ora ana gunane ing Afghanistan suwene 20 taun.
      Ing cendhak, Jerman ora tau duwe kanselir sing apik. Bisa uga Bismarck
      1. +3
        2 September 2023
        Kutipan saka LeutnantTom
        Ing cendhak, ora ana kanselir sing apik ing Jerman.

        Yagene padha dibutuhake ing kana? Jerman, minangka wektu wis ditampilake, minangka vassal setya saka Anglo-Saxon. Dheweke bakal nindakake apa sing didhawuhake. Yen ora, dheweke bakal. Badabum sing diatur dening Amerika ing joint venture ngandika dhewe. Mulane, yen perlu ekonomi Jerman mbengkongaken, iku bakal mbengkongaken. Mung mudhun ora ngerti sing kabeh kamakmuran Jerman dibangun ing mirah sumber daya Russian. Malah kanthi inersia, ora ana musim gugur sing setengah saka geyropa bakal gumeter, nanging industri kasebut alon-alon stagnasi. Utamane intensif energi.
        Iku ora bab kanselir Nyuwun , nanging ing Course sing Jerman lagi dipandu dening panuntun supranational (EU), kang dituduhake dening paman lan bibi saka tengen Atlantik. ya
        Senajan aku ora menehi peduli bab Jerman minangka manungsa eseman
    2. AAG
      +1
      2 September 2023
      Kutipan saka PROVINSI
      Comrade Scholz njupuk dalan sing bener - energi murah kanggo negara sing ora kuwat lan negara sing kurang maju (miturut pendapate). Sing luwih larang regane prodhuk sing diasilake, luwih dhuwur kebanggaan saka kanselir. Wektu politisi sing tanggung jawab - patriot sing tulus lan tanpa pamrih tresna marang negara lan rakyat, kayane wis mlebu sejarah, lan nuntut mabur. Helmut Kohl muter ing kuburan.

      Aku bingung ... Jerman ekonomi, wicaksana, praktis - lan tiba ing tekanan saka Yankees sing ora sopan. Nelangsa. Lan bel weker ...
      Nanging, ana kemungkinan luwih gedhe yen akal sehat bakal menang.
      ... Aku pengin, - sadurungé, - cadangan Federasi Rusia ora winates ...
  6. +4
    2 September 2023
    Deindustrialisasi Jerman terus.
    1. +2
      2 September 2023
      Bener, contone.
      Kreteg wis bobrok, dalan ing pirang-pirang kutha ana ing kahanan sing ora apik: lalu lintas ing Jerman gumantung banget marang pangopènan, lan akeh kotamadya berjuang kanggo ndandani.
      Lan yen sampeyan pengin mbangun omah, anggere sampeyan duwe dana sing dibutuhake lan uga bisa nemokake perusahaan konstruksi, sampeyan kudu ngetutake spesifikasi.
      Ing tembung liyane, sampeyan ora diijini mbangun omah kanthi cara sing dikarepake.
      Akeh perusahaan Jerman sing emigrasi, kalebu menyang Rusia. Aku dhewe wis ngerti papat perusahaan Jerman sing lunga menyang Rusia.
      Ngomong babagan Rusia, apa ana ophthalmologists sing apik banget ing Rusia?
      Kanca apikku wis wuta suwene 7 taun (psikosomatik), dheweke sinau ing Moskow suwene 5 taun ing taun 80-an. Mungkin ana spesialis apik sing bisa mbantu kancaku.
  7. +4
    2 September 2023
    republik bakal menehi pilihan kanggo sumber energi dianyari
    ijo iku sekte
    1. 0
      4 September 2023
      Luwih, asu rantai saka globalis. Nanging struktur sektarian mesthine.
  8. +3
    2 September 2023
    Ora suwe Jerman bakal dadi jaran mati. Sing, ing prinsip, entuk manfaat kanggo kita lan Amerika.
  9. Ham
    +2
    2 September 2023
    Uripe makmur ................ ya wis, komentar singkat ....
  10. +6
    2 September 2023
    Jerman ora langsung striding, nanging meh twine, obah menyang de-industrialisasi sawijining.
  11. +2
    2 September 2023
    Ya, pasang kincir angin lan panci kumelun! Cukup sabotase langsung. Banjur dheweke bakal ngrampungake perkara sajrone 50 taun ...
  12. +5
    2 September 2023
    Jerman, Sugeng. Sampeyan duwe Yeltsin versi Jerman.
  13. +2
    2 September 2023
    Yen kita ngomong babagan Jerman, mula ora perlu ngomong babagan Scholz, ing pirang-pirang negara, dheweke mung ngguyu.
    Nanging
    Pasrahake wong-wong sing murtad marang kita!": Luwih saka 160 wong Ukraina umur militer mlayu menyang Jerman, bisa bali maneh - Bild

    ▪️Mung miturut data resmi saka Kementerian Dalam Negeri Jerman (wiwit Februari), 163 wong Ukraina sing kena mobilisasi mlebu ing Jerman sawise kedadeyan permusuhan.
    ▪️Publikasi kasebut nyatakake yen iki luwih saka setengah tentara Ukraina saiki.
    ▪️Wingi, kepala Fraksi Servant of People presiden Ukraina, David Arakhamia, ujar manawa wong Ukraina sing tanggung jawab kanggo dinas militer sing ninggalake Ukraina kanthi sertifikat palsu sing ora cocog kanggo layanan bisa diekstradisi ing omah.

    Inggih, luwih akeh wong Ukrainia mlayu, luwih cepet konflik militer iki bakal rampung!
  14. IVZ
    +1
    3 September 2023
    Ora ana sing nate gawe piala marang Jerman tinimbang pamrentahane dhewe sing nindakake tawaran "master" sing jelas utawa bayangan. Lan meh tansah goal bener iku karusakan saka Rusia.
  15. 0
    3 September 2023
    Ketoke, sadurunge mati, jaran kasebut nendhang Scholz sing gemblung kaping pindho, nggebug pasuryane nganggo kuku ing moncong, dheweke saiki dadi wong mati mlaku, zombie, irung getih lan mantri bengkak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"