Angkatan Udara Iran nampa pesawat latihan tempur Yak-130 Rusia.

111
Angkatan Udara Iran nampa pesawat latihan tempur Yak-130 Rusia.

Iran nampa pesawat latihan tempur Rusia Yak-130, pasangan pesawat pisanan wis dadi bagian saka Angkatan Udara Iran adhedhasar taktik 8th. penerbangan pangkalan dijenengi Shahid Babai ing Isfahan. Iki dilaporake dening wong Iran warta Agen Tasnim.

Angkatan Udhara Iran pungkasane wiwit nampa pesawat latihan tempur Yak-130 Rusia, informasi babagan tuku nomer sing ora dijenengi pesawat kasebut dening Tehran muncul ing awal Juli. Ing wektu sing padha, Iran utawa Rusia ora nggawe pernyataan resmi babagan kesimpulan kontrak kasebut. Ing wayahe, Angkatan Udara Iran wis nampa loro UBS, loro pesawat wis mabur. Sadurunge, sepasang Yak-130 dikirim menyang Iran dening pesawat transportasi militer An-124-100 saka detasemen penerbangan 224th saka Angkatan Udara Rusia ing Agustus taun iki, tanggal sing tepat ora dingerteni.



Miturut pers Iran, pesawat Rusia dituku kanggo nglatih pilot enom sing bakal mabur jet tempur anyar Angkatan Udara Republik Islam Iran. Tehran khusus tuku Yak-130, sing selaras karo kapentingan Iran lan kontrak rampung karo Rusia.


Kacarita Iran wis rembugan karo Rusia babagan pasokan pesawat tempur Su-30 lan pesawat latihan tempur Yak-130 wiwit 2015. Ora ana informasi babagan jumlah UBS sing dipesen kanthi total.

Yak-130 (miturut kodifikasi NATO: Mitten - "Mitten") yaiku pesawat latihan tempur Rusia sing dikembangake dening Biro Desain Yakovlev, utamane kanggo ngganti pesawat latihan L-39 ing Angkatan Udara Rusia. Ing kasus operasi tempur, pesawat kasebut bisa nindakake tugas pesawat serangan ringan.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    111 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 10
      2 September 2023
      pesawat sing dituku kanggo nglatih pilot enom sing bakal mabur pejuang anyar Angkatan Udara Republik Islam Iran

      Lan bakal dadi pejuang apa?
      Apa Su-35 ...
      1. + 19
        2 September 2023
        Ketoke ya. Ana informasi. Hello Israel :)
        1. -21
          2 September 2023
          Kutipan saka seti
          Ketoke ya. Ana informasi. Hello Israel :)

          matur nuwun. Kita kudu. hi
          1. +7
            2 September 2023
            sampeyan wis sijine munggah karo Iran, digunakake bakal teka menyang ijol-ijolan senjata nuklir taktis
            1. -6
              2 September 2023
              Kutipan: Vitaly161
              sampeyan wis sijine munggah karo Iran, digunakake bakal teka menyang ijol-ijolan senjata nuklir taktis

              Kita ora padu karo dheweke. Yen dheweke ora nggatekake kita, kaya Pakistan utawa Indonesia, kita mung bakal ngelingi dheweke ing pelajaran geografi.
              1. 0
                2 September 2023
                Salam Aron. Mesthi, sampeyan bisa ngerti - negara karo program nuklir lan rudal dhewe, kang resmi ngumumaké sawijining goal kanggo karusakan saka Israel... Ana soko padha sumelang ing bab, njupuk menyang akun uga latar mburi agama. Nanging aku yakin manawa Moskow ngukur kaping pitu sadurunge ngirim peralatan serius kayata Su-35 menyang Iran. Kajaba iku, ana uga China, kang uga wis soko kanggo uncalan ing partner long-time ... Nanging, kawicaksanan manca Iran katon wicaksana. Dheweke, kaya Amerika, luwih seneng tumindak nganggo tangan wong liya - Hezbollah, Houthi, lsp. Dadi Su-35 ora bakal nyebabake masalah. Yak-130 minangka masalah liyane. Ing kene aku ora ngerti sethithik. Aku panginten dheweke dhewe bisa nggawe pesawat UT lan UB. Ya, modifikasi kanthi bantuan kita perlu, nanging isih ..
                1. -10
                  2 September 2023
                  Paling kamungkinan, Yak-130s disewakake saka VKS. 2-4 pcs. Dheweke bakal mbantu nyiapake pilot kanggo Su-35. Ora ana liyane sing bisa kita tawarake, iki minangka produk ekspor utama ing langit. Nanging yen pasokan kurang saka 24-28 potong, Israel bakal ngguyu ...
                2. -9
                  2 September 2023
                  Kutipan: URAL72
                  peralatan serius kayata Su-35

                  Amarga pangiriman iki ora ngganti alignment. Yen sampeyan nyopir sawetara papan anyar menyang pager bosok, mula ora bakal luwih apik.

                  Kutipan: URAL72
                  Kajaba iku, ana uga China, sing uga ana sing kudu dibuwang menyang mitra lawas ...

                  China mesthi ora bakal padu karo Israel lan mbebayani kerjasama ilmiah lan gunung-gunung adonan sing wis dadi ekonomi Israel.

                  Kutipan: URAL72
                  Dadi Su-35 ora bakal nyebabake masalah. Yak-130 minangka masalah liyane.

                  Apa Yak-130 luwih medeni tinimbang Su-35? opo

                  Kutipan: URAL72
                  Aku panginten dheweke dhewe bisa nggawe pesawat UT lan UB.

                  Waca media - dheweke wis nggawe mesin lungsin, lan reaktor antimateri. Dheweke bubar "ngrakit" komputer kuantum. ngguyu
                  Nanging kasunyatane luwih prosaic.
                3. KCA
                  +4
                  3 September 2023
                  Dadi ya, kabijakan resmi yaiku ngrusak Israel, nanging wis kaping pirang-pirang Iran ngebom Israel? Kaping pirang-pirang Israel ngebom Iran? Lan kaping pirang-pirang dheweke ngebom pasukan Iran ing Suriah? Dadi sing tenan ngancam sapa, lan ora ngancam karo ajiné saka mimbar?
              2. +7
                2 September 2023
                Quote: Aron Zaavi

                Kita ora padu karo dheweke. Yen dheweke ora nggatekake kita, kaya Pakistan utawa Indonesia, kita mung bakal ngelingi dheweke ing pelajaran geografi.
                nanging sampeyan uga butuh tentrem, saiki sampeyan duwe masalah internal sing cukup
            2. -9
              2 September 2023
              Kutipan: Vitaly161
              sampeyan wis nahan Iran

              Apa yen Iran ora pengin? Wong-wong mau nuli nyuwil-nyuwil ing sirahé, supaya wong Israèl ora kena ana ing sungu. Dheweke, ing asas, ora siap kanggo nimbang alternatif kanggo perang ngrusak. Nyuwun
            3. -2
              3 September 2023
              Minangka ayatollahs ngandika: Carane kita bakal mbenerake regime kita yen kita nambah hubungan karo Israel?
              Aku ora duwe apa-apa marang Iran, nanging kadhangkala padha katon lucu ing arrogance ewu taun-lawas.
          2. + 11
            2 September 2023
            Quote: Aron Zaavi
            Kutipan saka seti
            Ketoke ya. Ana informasi. Hello Israel :)

            matur nuwun. Kita kudu. hi

            Mangga, amarga utang, sampeyan bisa ngirim drone menyang kita
          3. +5
            2 September 2023
            Ya, sampeyan wis utang kabeh, ngendi maneh ...
          4. +3
            2 September 2023
            ngguyu Dhewe. Lan kaya biasane, "murahan" ngapura kabeh sing duwe utang.
            1. -3
              2 September 2023
              Quote: tawanan
              ngguyu Dhewe. Lan kaya biasane, "murahan" ngapura kabeh sing duwe utang.

              Kita bakal weruh.
              1. AAG
                0
                2 September 2023
                ... Pinter, nanging, Nanging, - paman ala!
                hi
            2. 0
              2 September 2023
              Quote: tawanan
              Lan kaya biasane, "murahan" ngapura kabeh sing duwe utang.

              Gusti ngapura, ing pribadi. ya
          5. 0
            3 September 2023
            Quote: Aron Zaavi
            matur nuwun. Kita kudu.

            Ingkang utama ora lali mbayar ...
        2. 0
          2 September 2023
          Kutipan saka seti
          Hello Israel :)

          Ya. Kebetulan aneh.
      2. -15
        2 September 2023
        Kutipan saka doccor18
        pesawat sing dituku kanggo nglatih pilot enom sing bakal mabur pejuang anyar Angkatan Udara Republik Islam Iran

        Lan bakal dadi pejuang apa?
        Apa Su-35 ...


        Paling apik, kaya J-10 / JF-17.
        1. +5
          2 September 2023
          Su 35 tuku Iran, batch sing ditolak Mesir, ana 20+ mobil
          1. +1
            2 September 2023
            Kutipan: Vitaly161
            Su 35 tuku Iran, batch sing ditolak Mesir, ana 20+ mobil

            24 mobil. Lan padha kudu wis nampa taun pungkasan, lan kabeh bebarengan ing siji kumpulan. Lan pilot wis dilatih. Lan padha samesthine ing Iran ...
            Nanging SVO wiwit, lan SVO nggawa kerugian kanggo Angkatan Aerospace Rusia lan perlu kanggo ijol kanggo losses. Kayane iki kok Iran durung nampa siji Su-35S. Kajaba iku, pangiriman kasebut bisa nyebabake hubungane karo Israel, lan saiki ora ana gunane kanggo kita. Sawise kabeh, saiki Israel ngedohi akeh perkara. Angkatan Bersenjata Ukraina ora nampa sistem pertahanan udara lan senjata liyane, sing mesthi dianggep.
            Dadi saiki Iran bakal nampa Yak-130.
            Lan Pasukan Aerospace nampa resimen sing direncanakake (miturut standar Rusia) pesawat Su-35S. Mbok menawa sawetara wektu, ing kene kita bakal setuju karo Iran.
            Saiki industri pesawat militer ing Federasi Rusia wis nampa sawetara dorongan / tendangan ing bokong, lan yen manajer sing cacat ora gagal kaya biasane, produksi pesawat militer bakal tekan tingkat 100 - 150 pesawat saben taun. Lan banjur Angkatan Aerospace bakal bisa ora mung kanggo nambah nomer kanggo nilai sing dibutuhake, nanging uga kanggo nyedhiyani allies lan partners karo pesawat tempur lan ora mung.
            Nanging Federasi Rusia wis duwe kemampuan produksi kaya ing taun 2015 - taun iki Angkatan Udara nampa luwih saka satus pesawat saka industri ... Su-31SM27, nanging paling ora ana mung luwih saka satus pesawat ... Banjur siji pejabat teka ing Komsomolsk-on-Amur lan ujar manawa "Kita ora butuh pesawat maneh", ujare, nyuda produksi lan ngalih. kanggo produksi pot lan wajan. Padha ngandika bab NEAs liyane.
            Lan kanthi wiwitan Distrik Militer Lor, "tiba-tiba" dadi manawa ana wassat sawetara pesawat tempur.
            Jinis-jinis gaman liyane uga dadi ... ora cukup.
            Lan ukuran Angkatan Bersenjata.
            Lan Kamentrian Pertahanan ora duwe cadangan sing disiapake.
            Lan pambangunan kapal kanggo Angkatan Laut dadi gagal.
            Kabeh miturut rencana.
            Kita tindakake iku.

            Utawa rencana wis diganti?
            1. KCA
              0
              3 September 2023
              Versi ekspor VKS RF saka SU-35S? Dheweke bisa nahan pangiriman, nanging kenapa dilebokake ing layanan?
              1. 0
                3 September 2023
                Kutipan saka KCA
                Versi ekspor VKS RF saka SU-35S? Dheweke bisa nahan pangiriman, nanging kenapa dilebokake ing layanan?

                Dadi maksudku - ing cahya saka losses ing phase pisanan saka NWO, partai iki dianakaké bali kanggo ijol kanggo losses, nanging padha ora digawa menyang perang. Dheweke bisa ninggalake wong-wong mau ing Timur Jauh tinimbang sing dipindhah menyang wilayah Segara Ireng. Nalika SVO wis rampung, utawa industri luwih saka isine losses, pesawat bakal ditransfer kanggo customer. Ing sawetoro wektu, dheweke (ekspor Su-35SE) mung ngasuransiake VKS yen ana masalah dadakan. Isih (miturut standar domestik modern) iki minangka set resimen kabeh.
                Inggih, ing cahya saka laporan anyar sing telung Su-35SE pisanan wis ing Iran, prosedur transfer kanggo kumpulan iki katoné wis diwiwiti.
                Sawise kabeh, industri wis ora nganggur kanggo siji setengah taun iki.
      3. +3
        2 September 2023
        bener, amarga Sushki Mesir isih nggantung, lan apik yen IRI njupuk, sanajan barter.
        1. -18
          2 September 2023
          Kutipan: Vitaly161
          bener, amarga Sushki Mesir isih nggantung, lan apik yen IRI njupuk, sanajan barter.

          Su-35 kanggo Mesir wis suwe ana ing ngarep.
          1. +7
            2 September 2023
            apa sampeyan ngomong) ora, padha ngadeg kanggo setahun, ngenteni panuku anyar, lan ngenteni
      4. + 10
        2 September 2023
        Kutipan saka doccor18

        Lan bakal dadi pejuang apa?
        Apa Su-35 ...

        Kaping telu Su-35 wis dikirim menyang Iran. Jumlah kabeh batch durung dingerteni. Nanging meh ora kurang saka 12-24 potong.
      5. +8
        2 September 2023
        Kutipan saka doccor18
        Lan bakal dadi pejuang apa?
        Apa Su-35 ...

        Yak-130 minangka "meja" universal kanggo latihan pilot kanggo macem-macem jinis pesawat, ora mung Rusia, nanging uga Barat.
        1. -23
          2 September 2023
          Kutipan saka Piramidon
          Kutipan saka doccor18
          Lan bakal dadi pejuang apa?
          Apa Su-35 ...

          Yak-130 minangka "meja" universal kanggo latihan pilot kanggo macem-macem jinis pesawat, ora mung Rusia, nanging uga Barat.

          Ing Kulon, ana versi sing luwih maju ing wangun M-346, lan apa operator Yak-130 duwe pesawat Western modern? Paling modern yaiku F-14 sing paling apik
          1. + 15
            2 September 2023
            Ing Kulon ana versi sing luwih maju ing wangun M-346

            Iki Yak-130 Italia, amarga padha pisanan dikembangaké minangka pesawat siji, lan ing pungkasan pembangunan partners padha perang lan ing sisih kulon pesawat iki dikenal minangka M-346, ing Rusia Yak-130.
            1. + 14
              2 September 2023
              Comrade luwih ngerti ... m346 wis maju lan iku.
              1. -7
                2 September 2023
                Kutipan: Skobaristan
                Comrade luwih ngerti ... m346 wis maju lan iku.


                Mesthine, avionik lan mesin sing luwih apik tegese luwih akeh pelanggan, malah negara-negara tilas USSR (Azerbaijan lan Turkmenistan) tuku, lan iki sanajan kasunyatane luwih larang.
                1. +2
                  3 September 2023
                  Klien liyane? Kang menehi kritik dening tokoh mbukak, iki ora sakabehe bener. Inggih, lan operator paling massive saka Aermaki ... Israel. Leres, maneh, dheweke nulis manawa 10 papan wis didol menyang Yunani. Lha, kaya ngono.... luwih apik lan luwih apik)) Kabeh manca luwih apik, kabeh wong ngerti iki.
            2. -1
              2 September 2023
              Sampeyan bener, wong Italia njupuk soko saka Yak, nanging ora 130th, nanging saka model Yak-UTK sadurungé. Nanging, avionik, mesin, piranti lunak lan liya-liyane dudu duweke kita. Malah sayap duwe prabédan - winglets. Dadi iki sejatine mobil sing beda banget, sanajan padha.
              1. 0
                2 September 2023
                Nanging ing kene piye wae
                https://topwar.ru/16729-yak-130-bliznec-italyanskogo-m-346-master.html?ysclid=lm2dwa96o7135613794
          2. +2
            2 September 2023
            Kutipan saka Stella el-Khouri
            Ing Kulon ana versi sing luwih maju ing wangun M-346

            Muga-muga Yak-130M bakal luwih apik tinimbang replika Italia.
            1. -8
              2 September 2023
              Kutipan saka bayard
              Kutipan saka Stella el-Khouri
              Ing Kulon ana versi sing luwih maju ing wangun M-346

              Muga-muga Yak-130M bakal luwih apik tinimbang replika Italia.


              Kenapa dheweke dadi replika? Iki minangka proyek gabungan, sanajan Italia mutusake ora main isolasi, nanging nggunakake komponen manca lan nampa versi sing luwih maju.
              1. +8
                2 September 2023
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                Iki asline proyek gabungan,

                Iki asline proyek Soviet. Nanging sawise ambruk Uni, pendanaan mandhek, biro desain ora duwe dana dhewe, lan kanggo terus karya partners diundang. MUNG kanggo pendanaan. Kajaba iku, proyek kasebut wis siyap, tetep nggawe kumpulan eksperimen lan nerusake / ngrampungake tes.
                Italia, sawise rampung tes, nuntut kanggo awake dhewe hak minangka sponsor lan produksi ing Italia. Lan nalika panci diantemi, duwe kabeh dokumentasi lan mesin saka Motor Sich, wong Italia nggawe replika dhewe (baleni, tiruan). Lan ya, dheweke nggawa sistem dhewe ing kana - komunikasi, navigasi, lan liya-liyane, amarga ora ana kerjasama industri. Mulane, sepisan maneh - REPLIKA pembangunan Soviet-Rusia. Kita bola-bali ing basis produksi kita dhewe lan ing kerjasama kita dhewe.
                Lan padha pisanan nggawe versi pertempuran - padha sijine radar AFAR ana, lan nggabungake senjata dhewe ana. Mulane, sepisan maneh - REPLIKA. Adhedhasar proyek Yak-130.
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                Italia mutusake ora main isolasi, nanging nggunakake komponen asing

                Justru amarga proyek kasebut wiwitane mlebu kanthi tujuan nyolong teknologi liwat hak sponsor kanggo produksi dhewe.
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                nampa versi sing luwih maju.

                Aku mung sijine dhewe / avionics Eropah ana.
                Nanging karo kita, Yak-130 wiwitane dimaksudake kanggo nglatih pilot masa depan pesawat mesin kembar kita - MiG-29, Su-27, Su-25 lan turunane. Mulane, kabin lan avionik iku duweke kita. Supaya pilot enom langsung terbiasa karo jinis kokpit lan instrumen sing bakal ana ing kendaraan tempur.
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                Yak-130M bakal luwih apik tinimbang replika Italia.

                Amarga bakal duwe mesin sing luwih kuat (kanthi 20%), OLS lan radar bakal katon, jinis senjata modern bakal diadaptasi, kalebu RVV DB (lan bisa uga m RVV SD, yen kemampuan radar ngidini), RVP saka macem-macem jinis, UPAB , etc., ora ngetang pesawat serangan NURS lan FAB biasanipun.
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                Muga-muga

                Kanggo pesawat serangan perlu LOT, lan iku ora bakal bisa kanggo cepet nerusake produksi Su-25. Dadi bakal ana Yak-130M.
                1. 0
                  3 September 2023
                  Iki asline proyek Soviet.

                  Kompetisi kanggo nggawe pesawat latihan anyar diwiwiti ing taun 1991.
                  TTZ kanggo pesawat anyar - UTS - disetujoni ing 1993. Cetha dudu proyek Soviet.
                  Nanging sanajan miturut proyek sing disetujoni ing taun 1993, pesawat kasebut ora digawe - wong Italia teka lan menehi tawaran kanggo ngganti proyek kasebut kanthi radikal miturut tren donya.
                  Ngelingi pangareping desainer perusahaan Yakovlev ing arah latihan pesawat K.F. Popovich: "Ing 1993, kita miwiti kerja sama karo perusahaan Italia Ermacchi ... Riset gabungan diwiwiti kanthi nemtokake tampilan pesawat kasebut supaya bisa adaptasi karo syarat internasional lan syarat Angkatan Udara Rusia. Ing wektu sing padha, mitra Italia nuduhake, nggunakake conto kabeh pusat latihan ing donya sing bakal kita saingan ing pasar manca, sing ing 2001-2005. ora bakal ana maneh panjaluk pelatih "resik" - mung pesawat latihan tempur sing bakal sukses.

                  Sesuai karo iki, kacepetan maksimum sing pesawat anyar iki mestine kudu tambah kanggo ing paling 1050 km / h - ing kasus iki bisa kasil saingan karo Hawk Inggris. Titik kapindho yaiku bobote beban tempur sing diangkat - kudu paling sethithik 1,5-2 ton, syarat penting liyane yaiku perlu kanggo njamin operasi saka lapangan udara kelas telu kanthi dawa B / 7/7 ora luwih. luwih 1 km. Jangkoan mesin uga penting. Mulane, nalika milih paramèter Yak-130 lan, sing paling Jahwéh, area swiwi, kita nerusake saka syarat sing ditrapake kanggo UBS, lan pitung titik penundaan gegaman wis klebu ing project saka awal banget ... "

                  Nyatane, kanthi kedatangan wong Italia ing proyek kasebut, dheweke wiwit ngrancang pesawat sing beda banget - dudu UTS, kaya sing dikarepake militer Rusia, nanging UBS, sing ditawakake wong Italia kanthi prospek adol ing pasar donya. Iki Yak-130/M-346.
                  Pengaruh Italia nyebabake pamindhahan sing signifikan saka syarat TTZ Rusia. Utamane, siji bisa nyathet paningkatan kacepetan maksimal lan luwih rusak ing karakteristik lepas landas lan kebangkrutan. Apa sing bisa dakkandhakake - adopsi konsep UBS tinimbang UTS tegese orientasi kanggo nggawe pesawat sing beda banget. Proyek anyar kasebut diwenehi indeks Yak / AEM-130 (Yak-130)
      6. +1
        2 September 2023
        Ngapa ora? Donya ganti cepet banget.
      7. +1
        2 September 2023
        Pilihane gak onok ...... su30, sak durunge versi cm2, ora ono sing butuh ..... Su35S tetep .... apamaneh wong Persia duwe musuh sing licik lan inventif... nanging luwih utawa kurang modern lan kita duwe radar kuat mung ing su35s
        1. KCA
          +2
          3 September 2023
          "Bar" dudu sampah lengkap lan sampah, terus dimodernisasi, jarak deteksi pisanan yaiku 140 km, papat target dipimpin, kaya saiki, aku ora ngerti, nanging mesthi nambah paramèter.
    2. -32
      2 September 2023
      A tuku aneh nalika ana L-15B luwih maju lan konfirmasi liyane sing kabeh industri aviation Iran bledug ing mripat.
      1. +2
        2 September 2023
        Kutipan saka Stella el-Khouri
        Tuku aneh nalika ana L-15B sing luwih maju

        Yak-130 minangka mobil sing apik banget! Iku mung ora cetha apa jenis mesin ana saiki.
        1. -16
          2 September 2023
          Quote: Rumata
          Kutipan saka Stella el-Khouri
          Tuku aneh nalika ana L-15B sing luwih maju

          Yak-130 minangka mobil sing apik banget! Iku mung ora cetha apa jenis mesin ana saiki.


          Ana JL-15B Cina sing luwih apik, sing bisa mabur kanthi kecepatan supersonik lan nggawa senjata lan avionik sing luwih maju.
          1. +6
            2 September 2023
            TCB mung perlu kanggo njaluk skills piloting dhasar, ora luwih, padha ora bakal nggunakake beda
            1. +6
              2 September 2023
              Tujuan saka yak130 (lan analoge) yaiku kanggo njaga kecocokan udara pilot kombatan. Kanggo nyimpen sumber Su30-34-35 .....
          2. +9
            2 September 2023
            Kutipan saka Stella el-Khouri
            Ana JL-15B Cina sing luwih apik, sing bisa mabur kanthi kecepatan supersonik lan nggawa senjata lan avionik sing luwih maju.

            Ana akeh barang ing donya, nanging ora kabeh bisa dituku. Dheweke durung kadhaptar ing Aliexpress.
            1. -11
              2 September 2023
              Kutipan saka Piramidon
              Kutipan saka Stella el-Khouri
              Ana JL-15B Cina sing luwih apik, sing bisa mabur kanthi kecepatan supersonik lan nggawa senjata lan avionik sing luwih maju.

              Ana akeh barang ing donya, nanging ora kabeh bisa dituku. Dheweke durung kadhaptar ing Aliexpress.

              Dheweke wis dipamerake lan dituku paling ora 3 negara ing njaba China. Salah sijine cukup sugih lan ditresnani dening AS.
          3. -1
            2 September 2023
            Kutipan saka Stella el-Khouri
            Ana JL-15B Cina sing luwih apik, sing bisa mabur kanthi kecepatan supersonik lan nggawa senjata lan avionik sing luwih maju.

            Regane
          4. +1
            2 September 2023
            Kutipan saka Stella el-Khouri
            Ana JL-15B Cina sing luwih apik, sing bisa mabur kanthi kecepatan supersonik lan nggawa senjata lan avionik sing luwih maju.

            Iran duwe F-5E dhewe (salinan Amerika), sing duwe senjata supersonik lan senjata, lan wis diuji ing perang. Lan Yak-130 minangka meja latihan kanthi kokpit kaya Su-35S utawa Su-30SM. Lan Iran mbutuhake paling sethithik 75 pejuang abot, lan luwih becik 100 potong.
            1. -9
              2 September 2023
              Kutipan saka bayard
              Kutipan saka Stella el-Khouri
              Ana JL-15B Cina sing luwih apik, sing bisa mabur kanthi kecepatan supersonik lan nggawa senjata lan avionik sing luwih maju.

              Iran duwe F-5E dhewe (salinan Amerika), sing duwe senjata supersonik lan senjata, lan wis diuji ing perang. Lan Yak-130 minangka meja latihan kanthi kokpit kaya Su-35S utawa Su-30SM. Lan Iran mbutuhake paling sethithik 75 pejuang abot, lan luwih becik 100 potong.


              Lan sing ora bisa nggawa senjata modern, malah Iran duwe masalah karo produksi.

              100 pcs? Rusia ora bakal bisa nindakake akeh saiki, lan tanpa Su-57(75), Iran malah ora bakal duwe paritas karo Israel.
              1. +1
                3 September 2023
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                Lan sing ora bisa nggawa senjata modern

                Aku ora ngerti senjata apa sing digabungake karo Iran ing klon F-5E, nanging ing babagan kacepetan lan bisa uga maneuverability, ora adoh saka versi supersonik Yak-130 (ana mesin sing padha, nanging kanthi mesin sing padha. afterburner). Dadi Iran duwe pesawat latihan tempur (lan pertempuran) produksi dhewe. nanging Yak-130 nduweni kokpit lan karakteristik kinerja kanggo sub-swara kaya Su-35S utawa Su-30SM - kanggo milih saka. Lan pilot ing kono langsung nguwasani pesawat tartamtu lan kokpit tartamtu. Lan ing resimen pertempuran, pesawat kasebut disimpen kanggo njaga katrampilan penerbangan lan nylametake sumber daya pesawat tempur, lan kanggo mulihake katrampilan pilot sawise istirahat penerbangan (liburan, penyakit, perjalanan bisnis, lan liya-liyane).
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                100 pcs? Rusia ora bisa nindakake akeh saiki,

                Nyatane, padha nindakake luwih akeh kanggo India, lan ing wektu sing padha karo pangiriman kanggo pelanggan liyane, lan videoconferencing dhewe. Curtailing / matesi produksi pesawat tempur wiwit mung ing 2018 miturut kaputusan aneh banget saka pimpinan Federasi Rusia. Saiki, produksi sepisan maneh ngembangaken kapabilitas lengkap ASZ kita. Miturut cara, Su-35S lan Su-30SM \ SM2 diprodhuksi ing macem-macem pabrik lan ing kutha-kutha beda. Lan Su-34 \ 34M ana ing NEA katelu.
                Aku ora ngerti apa jenis mobil Iran bakal pesen. Yen kabeh wong padha karo jinis Su-35S, iki mung siji, nanging yen Su-30SM2, pesenan bisa rampung luwih cepet (kanggo loro pabrik).
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                lan sanajan tanpa Su-57 (75), Iran ora bakal duwe paritas karo Israel.

                Aku mikir manawa pesawat kasebut uga katon ing Iran.
                Sithik saka . yen dikarepake, Iran uga bisa nampa 100-150 MiG-35S. Sing duwe AFAR lan avionik paling maju. Kajaba iku, bisa dadi siji utawa kaping pindho, lan jinis senjata paling modern digabungake. Sistem Iran (contone, duwe UPAB sing apik) uga bisa digabung.
                Lan sampeyan ngerti, Federasi Rusia duwe kesempatan akeh lan kepinginan kanggo ngimbangi biaya pesenan kasebut kanthi kiriman counter saka Iran ... yaiku, kanggo nggawe kabeh pembayaran sing ana gandhengane karo mata uang nasional.
                1. -1
                  3 September 2023
                  ing babagan kacepetan lan bisa uga bisa maneuver, ora adoh saka versi supersonik Yak-130.

                  Ora ana versi kasebut lan ora tau ana.
              2. -6
                3 September 2023
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                lan sanajan tanpa Su-57 (75), Iran ora bakal duwe paritas karo Israel.

                Lan padha ora bakal. Angkatan Udhara ora mung pejuang, nanging uga kompleks akeh mekanisme lan sistem, uga minangka bagasi pengalaman, kawruh lan katrampilan.
                Aku ora ngomong babagan efektifitas interaksi karo layanan liyane.
                Lan Iran malah ora duwe AWACS.
        2. + 13
          2 September 2023
          Quote: Rumata
          Kutipan saka Stella el-Khouri
          Tuku aneh nalika ana L-15B sing luwih maju

          Yak-130 minangka mobil sing apik banget! Iku mung ora cetha apa jenis mesin ana saiki.

          Ana mesin turbojet bypass AI-222-25. Diprodhuksi dening konstruksi turbin gas NPC "Salute". Rampung produk kita.
          1. -6
            2 September 2023
            Kutipan saka seti
            AI-222-25. Diprodhuksi dening konstruksi turbin gas NPC "Salute". Rampung produk kita.

            Votanache, Mikhalych. Aku ora ngerti apa sing dikuasai ing Federasi Rusia. Apik banget! Mesthi ana set lengkap dokumentasi Ukrainia.
            1. +2
              2 September 2023
              Lan kene "dokumentasi Ukraina". Iku mesin iki digawe bebarengan ing basis saka mesin Soviet AI-22 malah lawas. Dadi loro-lorone duwe dokumentasi. Kaya hak kasebut.
              1. 0
                3 September 2023
                Iku mesin iki digawe bebarengan ing basis saka mesin Soviet AI-22 malah lawas.

                AI-22 dudu "mesin Soviet lawas".
                Mesin AI-22 (uga adhedhasar AI-222-25) digawe ing Biro Desain Zaporozhye "Ivchenko-Progress" ing jaman pasca-Soviet ing pungkasan taun 90-an, wiwitan pisanan saka motor taun 2000.
                1. +1
                  3 September 2023
                  Sampeyan salah. Karya kasebut diwiwiti ing taun 80-an ing USSR. Mung banjur padha nerusake ing pinggiran sawijining.
                  Mesin turbojet AI-22 dimaksudake kanggo digunakake ing pesawat penumpang TU-324, Yak-48, uga modifikasi administratif.
                  Lan kasunyatan sing saiki lagi nulis yen iki mesin "Ukraina" dadi ketok - iku cukup kanggo ngerti sing ngresiki munggah kabeh informasi ing Internet. Wigati modernisasi, yaiku AI-222-25 kanggo sawetara alasan sing digawe bebarengan. Yen dheweke pancen apik, banjur kenapa kita ???
                  1. -1
                    3 September 2023
                    Mesin turbojet AI-22 dimaksudake kanggo digunakake ing pesawat penumpang TU-324, Yak-48

                    Iki minangka proyek pasca-Soviet sing durung direalisasi.
                    AI-22 digawe sawise kaputusan kanggo ngembangaken digawe, ing pungkasan 90s. Peluncuran pisanan ing taun 2000.
                    Wigati modernisasi, yaiku AI-222-25

                    AI-222-25 dudu modernisasi AI-22, nanging mesin sing beda nggunakake pangembangan AI-22 minangka basis. Nanging ana akeh unsur penting sing beda - contone, turbin tekanan dhuwur lan rendah sing beda, nozzle pembakaran sing beda, lsp. Wiwitan pisanan engine - 2003.
                    Mesthine, Progress bisa uga nggunakake sawetara pangembangan ing mesin liyane, iki minangka perkara umum.
        3. AAG
          -6
          2 September 2023
          Quote: Rumata
          Kutipan saka Stella el-Khouri
          Tuku aneh nalika ana L-15B sing luwih maju

          Yak-130 minangka mobil sing apik banget! Iku mung ora cetha apa jenis mesin ana saiki.

          Ora khusus. Nanging, perbandingan angka karakteristik karo analog, kajaba regane, - ((((...
          Lan jumlah potongan sing diprodhuksi ora nggumunake ...
          Bangga, mesthi, saiki - Aku kerep ndeleng lan krungu penerbangan pisanan manuk kasebut.
          1. +3
            2 September 2023
            penerbangan pisanan isih nalika aku dadi kadet, lan lagi dibangun ing jumlah sing dibutuhake, iki dudu Su 35 kanggo sampeyan, ewonan ora dibutuhake, amarga iki TCB murni.
            1. AAG
              +3
              2 September 2023
              Kutipan: Vitaly161
              penerbangan pisanan isih nalika aku dadi kadet, lan lagi dibangun ing jumlah sing dibutuhake, iki dudu Su 35 kanggo sampeyan, ewonan ora dibutuhake, amarga iki TCB murni.

              Pisanan, - ora "murni". (UTS).
              Kapindho, ing pertimbanganku, yen ora khusus, aku nerusake (ngapunten) saka nomer ing Wikipedia - mbandhingake nomer sing diprodhuksi karo nomer sing dibutuhake kanggo Angkatan Udara Rusia (nanging luwih becik golek dhuwit kanggo ekspor - kaya sing dakngerteni. iku, ana panjaluk). hi
              Lan, minangka saksi mata, aku kelingan crita SU-30 kanggo India ... Wis suwe banget, taun 90-an ... Nanging, inflasi pancen dirasakake ing kutha (Irkutsk), nalika, kanthi latar mburi kabeh mati lan mati, pabrik mobil nampa pesenan lan dhuwit!
              Iku lucu saiki, nanging banjur malah wiji kembang srengenge ing kaca tingal grannies munggah ing rega marang sokongan saka Tambah ing daya tuku individu (pekerja pabrik pesawat) residents Irkutsk.!))).
              Inggih, iku bener - iku !!!)))
              Lan sampeyan ngomong babagan Nabiullina, Siluanov ...
              Menehi karya normal, pangentukan miturut karya!
              Lan buruh tamu ora bakal dibutuhake, lan "obat" kanthi 20 sput kanggo konsultasi ...
              Dheweke ngasilake oportunis mimic!
              1. +1
                2 September 2023
                pabrik mobil nampa pesenan lan dhuwit!

                Mbokmenawa pabrik pesawat
            2. +1
              3 September 2023
              Kutipan: Vitaly161
              ewu wong ora perlu, amarga iki TCB murni

              Saiki modifikasi Yak-130M lagi disiapake ing versi pesawat serangan ringan. Dheweke bakal nampa mesin luwih kuat - 3000 kg.s. , uga OLS lan bisa uga radar AFAR. Yen, ing wektu sing padha, dheweke uga nggawe kokpit kursi siji kanggo dheweke ... lan mesthi nggabungake kemungkinan nggunakake kabeh sistem senjata penerbangan paling anyar kanggo dheweke. Lan kudu kamungkinan saka nggunakake UPAB. Lan ing versi iki, paling ora atusan wong mesthi dibutuhake mung kanggo konferensi video. ora kanggo sebutno potensial ekspor.
            3. 0
              3 September 2023
              Kutipan: Vitaly161
              iki murni uts

              Dadi kabeh padha, apa UTS utawa UBS?
      2. +1
        2 September 2023
        bledug ing mata kiriman sampeyan, TCB yaiku TCB, kudu nyukupi syarat sing dibutuhake, lan ora dadi pesawat serangan sing ora duwe omah, amarga kerja nyata IRI bakal duwe Su 30 lan Su 35
        1. -17
          2 September 2023
          Kutipan: Vitaly161
          bledug ing mata kiriman sampeyan, TCB yaiku TCB, kudu nyukupi syarat sing dibutuhake, lan ora dadi pesawat serangan sing ora duwe omah, amarga kerja nyata IRI bakal duwe Su 30 lan Su 35


          Federasi Rusia meh ora duwe wektu kanggo nggawe dhewe, nanging sektor pejuang serangan ringan kayata F-50 lan JL-10 mung tuwuh. Kabeh proyek penerbangan Iran minangka propaganda biasa kanggo pamirsa, wiwit saka salinan F-5 ing 3 jeneng sing beda lan nganti "generasi 5" sing diwakili dening Q-313.
          Ngomong-ngomong, kepiye carane Yaseen TCB, sing diarani Iran diluncurake ing wulan Maret lan sing diduga ora kalah karo mitra?
          1. +6
            2 September 2023
            lan kepiye sampeyan ngerti yen dheweke ora duwe wektu? ana ora akeh losses dikonfirmasi 35 lan 30, karya utama ing lemah rampung dening Rooks lan Ducklings, supaya ora isi ing, lan ya, kang Crimea?
            1. -16
              2 September 2023
              Kutipan: Vitaly161
              lan kepiye sampeyan ngerti yen dheweke ora duwe wektu? ana ora akeh losses dikonfirmasi 35 lan 30, karya utama ing lemah rampung dening Rooks lan Ducklings, supaya ora isi ing, lan ya, kang Crimea?

              Su-30 cukup ditembak mudhun + airframe lan mesin kudu diganti amarga kesel, aku ora peduli karo Crimea.
              Rooks kudune wis suwe ana ing museum, uga MiG-31, mesin Su-34, tanpa makna ing ngarsane Su-30/35.
              1. +5
                2 September 2023
                Panggonan ing museum kanggo sampeyan, lan kanggo referensi sampeyan, glider ing pesawat sing dibangun ora owah, apa sing arep sampeyan ganti ana ing Su 30, aku ora ngerti carane nindakake kanthi jujur, biasane yen glider wis entek layanan, iku salah siji ditambahi utawa dibusak, nanging diganti .... senajan sampeyan duwe amatir, iki mbokmenawa pakewuh, lan ya, iku ora kanggo sampeyan kanggo ngadili perlu kanggo Su 34, mobil dibutuhake, mobil digunakake, lan mulane lagi modern lan diprodhuksi
                1. -10
                  2 September 2023
                  Kutipan: Vitaly161
                  Panggonan ing museum kanggo sampeyan, lan kanggo referensi sampeyan, glider ing pesawat sing dibangun ora owah, apa sing arep sampeyan ganti ana ing Su 30, aku ora ngerti carane nindakake kanthi jujur, biasane yen glider wis entek layanan, iku salah siji ditambahi utawa dibusak, nanging diganti .... senajan sampeyan duwe amatir, iki mbokmenawa pakewuh, lan ya, iku ora kanggo sampeyan kanggo ngadili perlu kanggo Su 34, mobil dibutuhake, mobil digunakake, lan mulane lagi modern lan diprodhuksi


                  Paling ora 11 Su-30 ilang, lan glider sampeyan kudu ngerti pesawat kasebut dhewe.
                  Iku banget awal kanggo kula, nanging MiG-31 lan Su-25 lawas wis suwe, MiG-29 wis ngenteni.

                  Su-34 nduweni radar paling awon kanggo kerja darat ing garis Su-30/34/35, dene Su-35 luwih maju kanthi teknologi lan digabungake ing meh kabeh jinis senjata penerbangan Rusia. Amatir yaiku wong sing mikir yen bobot ekstra (waja) lan radar sing ringkih iku keren lan migunani. Oalah, kok ora ana sing tuku? Su-27,30,33,35 tuku, nanging ora 34?
                  1. +4
                    2 September 2023
                    Su 35 minangka FIGHTER, ora duwe peralatan kanggo nggarap lemah minangka bagéan saka avionik, mung minangka bagéan saka wadhah gantung, Su 30 nduweni mesin sing ringkih lan avionik sing ringkih lan iki didandani ing SM2, 30th ya iki iku sawijining MFI, mung ora bisa ngganti drummer, massa liyane, glider liyane, mbukak liyane allowable ing pylon, kabeh iku beda, lan padha ora bisa dibandhingake karo mbukak pertempuran.
                    1. -10
                      2 September 2023
                      Kutipan: Vitaly161
                      Su 35 minangka FIGHTER, ora duwe peralatan kanggo nggarap lemah minangka bagéan saka avionik, mung minangka bagéan saka wadhah gantung, Su 30 nduweni mesin sing ringkih lan avionik sing ringkih lan iki didandani ing SM2, 30th ya iki iku sawijining MFI, mung ora bisa ngganti drummer, massa liyane, glider liyane, mbukak liyane allowable ing pylon, kabeh iku beda, lan padha ora bisa dibandhingake karo mbukak pertempuran.


                      Su-35 minangka pesawat tempur MULTIFUNCTIONAL kanthi peralatan kanggo kerja lemah, kalebu analog JDAM "anyar", Su-30 wis dadi lungse amarga radar, beban Su-34 padha karo sing ana. Su-30SM / 35, nanging karo radar iki ora pati roso, integrasi gegaman Samsaya Awon, kaleksanane bobot ekstra.
                      1. +5
                        2 September 2023
                        Su 35 bobot kosong 19000, maksimal take-off 34500, tank 11500 nalika diisi bahan bakar 35 bisa nggawa maksimal 4000 muatan
                        Su 34 bobot kosong 22500, lepas landas maksimal 45000, tank 12100
                        ing total, nalika kebak ngisi bahan bakar, 34. payload 10400, sepisan maneh, apa sampeyan nulis bab mbukak pertempuran padha?
                        1. -11
                          2 September 2023
                          Kutipan: Vitaly161
                          Su 35 bobot kosong 19000, maksimal take-off 34500, tank 11500 nalika diisi bahan bakar 35 bisa nggawa maksimal 4000 muatan
                          Su 34 bobot kosong 22500, lepas landas maksimal 45000, tank 12100
                          ing total, nalika kebak ngisi bahan bakar, 34. payload 10400, sepisan maneh, apa sampeyan nulis bab mbukak pertempuran padha?


                          12 hardpoints, dumadi saka 2 rel ujung sayap, lan 10 stasiun sayap lan fuselage kanthi kapasitas 8,000 kg (17,630 lb) persenjataan.

                          Cy-34 ing latar mburi minangka sampah kuno.
                        2. +5
                          2 September 2023
                          Nggawe matematika dhewe, lan aja nyalin angka saka wiki, 8000t maksimal sing bisa ditindakake dening sistem suspensi kaping 35, nomer 34 bisa nggawa maksimal 13000)
                    2. AAG
                      -9
                      2 September 2023
                      Kutipan: Vitaly161
                      Su 35 minangka FIGHTER, ora duwe peralatan kanggo nggarap lemah minangka bagéan saka avionik, mung minangka bagéan saka wadhah gantung, Su 30 nduweni mesin sing ringkih lan avionik sing ringkih lan iki didandani ing SM2, 30th ya iki iku sawijining MFI, mung ora bisa ngganti drummer, massa liyane, glider liyane, mbukak liyane allowable ing pylon, kabeh iku beda, lan padha ora bisa dibandhingake karo mbukak pertempuran.

                      Inggih, matur nuwun - paling ora ana inti saka masalah kasebut ...
                      Nanging, aku ora nampa nglirwakake tandha wacan, aturan ejaan malah (utamané!) ing tingkat iki.
                      1. -4
                        3 September 2023
                        Kutipan saka AAG
                        Nanging, aku ora nampa nglirwakake tandha wacan, aturan ejaan malah (utamané!) ing tingkat iki.

                        Apa log ing mripat ora mencet? ora
                        Yen komentar sampeyan didorong liwat sistem Grammar Nazi, sampeyan bakal katon pucet.
                        1. AAG
                          -3
                          4 September 2023
                          Quote: Lan Kita Tikus
                          Kutipan saka AAG
                          Nanging, aku ora nampa nglirwakake tandha wacan, aturan ejaan malah (utamané!) ing tingkat iki.

                          Apa log ing mripat ora mencet? ora
                          Yen komentar sampeyan didorong liwat sistem Grammar Nazi, sampeyan bakal katon pucet.

                          Mesthi - uga ora tanpa dosa ... aran
                          Nanging paling ora aku nyoba dadi sopan. Ing deskripsi teknis, kajelasan pangerten digayuh kanthi kesederhanaan, ora ana ambiguitas ing konstruksi frasa lan ukara. Ya, - kita ora nulis instruksi operasi ing kene, dudu perintah pertempuran. Nanging, kabeh padha ... Ora situs babagan-, lan babagan-kucing ... Coba nerjemahake sawetara instruksi saka Jerman malah ngerti makna, terjemahan kabeh tembung ing teks. Tanpa kawruh grammar - paling asring - ora bakal bisa ...
                          Ora niat nyinggung sapa-sapa... hi
                        2. 0
                          4 September 2023
                          Kutipan saka AAG
                          Ora niat nyinggung sapa-sapaиsing...

                          Eh ... isih sawetara huruf kanggo terus metu ... nanging ora Nyuwun ngguyu
                        3. AAG
                          -3
                          4 September 2023
                          Quote: Repellent
                          Kutipan saka AAG
                          Ora niat nyinggung sapa-sapaиsing...

                          Eh ... isih sawetara huruf kanggo terus metu ... nanging ora Nyuwun ngguyu

                          sekolah Soviet! (Aku ngomong babagan sampeyan, - mbok menawa ora ana guru sing nyinaoni teksku kanthi ati-ati))). ... (giliran wicara, - Aku duwe guru apik, - Mungkin - Aku ora tenan nindakake iku.))).
                        4. +1
                          4 September 2023
                          Kutipan saka AAG
                          Aku ngomong bab sampeyan, - supaya viciously sandi teks, mbok menawa, ora ana guru wis sinau

                          Jujur - aku ora ngaso marang "sinau korosif" teks lokal. Aku mung ndeleng typo. Langsung, kanthi tampilan siji.
              2. +4
                2 September 2023
                Jumlah total kerugian Angkatan Udara Rusia kira-kira 50 pesawat, bagean paling gedhe saka tokoh iki yaiku Rooks and Ducklings, Su 30 meh ora digunakake minangka pesawat mogok, 35th wis rampung ing mburu aerial.
              3. -2
                3 September 2023
                Kutipan saka Stella el-Khouri
                Su-34 minangka mesin tanpa makna ing ngarsane Su-30/35.

                Sembarang pilot bakal milih Su-34 lapis baja kanggo mabur ing serangan.
                1. -3
                  3 September 2023
                  Kutipan: Stas157
                  Kutipan saka Stella el-Khouri
                  Su-34 minangka mesin tanpa makna ing ngarsane Su-30/35.

                  Sembarang pilot bakal milih Su-34 lapis baja kanggo mabur ing serangan.


                  Serangan ing abad 21, lan malah ing pejuang? Banjur jelas kenapa Ukraina isih nyerang.
            2. AAG
              -9
              2 September 2023
              Kutipan: Vitaly161
              lan kepiye sampeyan ngerti yen dheweke ora duwe wektu? ana ora akeh losses dikonfirmasi 35 lan 30, karya utama ing lemah rampung dening Rooks lan Ducklings, supaya ora isi ing, lan ya, kang Crimea?

              Katup, paling ora gravitasi, kaya ing kompor tekanan - pasang.
              Banjur, misale jek, tutup wis nyuwek kabeh! - sampeyan ora duwe wektu kanggo ngganti registrasi, sampeyan ngremehake tandha wacan ...
              Nuwun sewu, - dudu pendukung kasar, ... Nanging mangga, luwih ngajeni marang mitra tutur ... hi
              1. +1
                2 September 2023
                dudu panyengkuyung kasar tumindak kaya boor nyata lan campur tangan ing dialog wong liya.....
                1. AAG
                  -6
                  2 September 2023
                  Kutipan: Vitaly161
                  dudu panyengkuyung kasar tumindak kaya boor nyata lan campur tangan ing dialog wong liya.....

                  Kutipan: Vitaly161
                  dudu panyengkuyung kasar tumindak kaya boor nyata lan campur tangan ing dialog wong liya.....

                  Aku nyerbu korespondensi intim Panjenengan? Utawa, ing forum mratelakake panemume? Apa iku isin?
                  Jujur, ana kejutan liyane - ing cabang liyane - sampeyan luwih nyukupi, manungsa ...
                  Bot? Telung karyawan ing siji julukan? - wah, - sampeyan nganggep kanca sampeyan kaya ngono ...
            3. AAG
              -9
              2 September 2023
              Kutipan: Vitaly161
              lan kepiye sampeyan ngerti yen dheweke ora duwe wektu? ana ora akeh losses dikonfirmasi 35 lan 30, karya utama ing lemah rampung dening Rooks lan Ducklings, supaya ora isi ing, lan ya, kang Crimea?

              Dadi aku mikir - nyuwun pangapunten - amarga perbandingan angka (dibutuhake / diprodhuksi).
              Kanggo Crimea - umume murah!
              "Gazprom" sapa?
              wetenge sapa?!!!!
              1. -5
                2 September 2023
                Kutipan saka AAG
                Kutipan: Vitaly161
                lan kepiye sampeyan ngerti yen dheweke ora duwe wektu? ana ora akeh losses dikonfirmasi 35 lan 30, karya utama ing lemah rampung dening Rooks lan Ducklings, supaya ora isi ing, lan ya, kang Crimea?

                Dadi aku mikir - nyuwun pangapunten - amarga perbandingan angka (dibutuhake / diprodhuksi).
                Kanggo Crimea - umume murah!
                "Gazprom" sapa?
                wetenge sapa?!!!!


                Oligarki.
              2. -6
                2 September 2023
                Kutipan saka AAG
                Kanggo Crimea - umume murah!

                Lha kok ora? Cukup prayoga, ahem, shibboleth nglirik

                Kutipan saka AAG
                "Gazprom" sapa? wetenge sapa?!!!!

                Kutipan saka AAG
                Katup, paling ora gravitasi, kaya ing kompor tekanan - pasang. Lan katon kaya tutupe nyuwek kabeh

                Ing-ing ya ngguyu
                1. AAG
                  -8
                  2 September 2023
                  Quote: Repellent
                  Kutipan saka AAG
                  Kanggo Crimea - umume murah!

                  Lha kok ora? Cukup prayoga, ahem, shibboleth nglirik

                  Kutipan saka AAG
                  "Gazprom" sapa? wetenge sapa?!!!!

                  Kutipan saka AAG
                  Katup, paling ora gravitasi, kaya ing kompor tekanan - pasang. Lan katon kaya tutupe nyuwek kabeh

                  Ing-ing ya ngguyu

                  Aku ngaku - kasus langka - nanging aku pancen setuju karo sampeyan karo "shibboleth"!
                  hi
                  1. -3
                    2 September 2023
                    Kutipan saka AAG
                    Aku setuju banget karo sampeyan karo "shibboleth"

                    Apa babagan "katup"? nglirik nglirik ngguyu
                    1. AAG
                      -2
                      4 September 2023
                      Dadi, kanthi katup, ideku yaiku))) ...
                  2. AAG
                    -2
                    4 September 2023
                    Kutipan saka AAG
                    Quote: Repellent
                    Kutipan saka AAG
                    Kanggo Crimea - umume murah!

                    Lha kok ora? Cukup prayoga, ahem, shibboleth nglirik

                    Kutipan saka AAG
                    "Gazprom" sapa? wetenge sapa?!!!!

                    Kutipan saka AAG
                    Katup, paling ora gravitasi, kaya ing kompor tekanan - pasang. Lan katon kaya tutupe nyuwek kabeh

                    Ing-ing ya ngguyu

                    Aku ngaku - kasus langka - nanging aku pancen setuju karo sampeyan karo "shibboleth"!
                    hi

                    Iku misale jek sing bagean pinunjul saka wong-wong sing downvoted ora ngerti tembung "Crimea iku kita!". Apa sing entuk rata-rata Rusia? ... Ya! Sawetara lunga, katon ... (Lan mayoritas, miturut prakiraan - aku bisa salah - lan padha ora bisa mbayar preian luwih saka rong minggu! Kanggo alasan financial .... Padha njupuk preian (ku "kusam " lingkungan) - dig munggah kentang (rotten wis ing wilayah kita, Irkutsk, - 1800 rubles / tas), ngatasi force majeure. Preian ngrancang (!), - saben taun kurang lan kurang kenalan malah mikir bab iku!
                    Luwih saka
                    Ayo dadi njlentrehake: kang (minus) ana ing Crimea? Lan kapan?
                    Ya, aku ngakoni - aku uga nangis (minangka Presiden - sawise asil referendum ... Lan aku naively ngarep-arep sing wiwit saiki kabeh bakal beda!).
                    Apa sing kita entuk minangka asil? Distribusi maneh properti antarane oligarki, akeh masalah ing kontur njaba, pemiskinan populasi pribumi, impor migran (tambang gerakan alon, nanging ora alon, tumindak?!).
                    Marang latar mburi masalah mangsa, - "minus" - baby talk.
          2. -2
            2 September 2023
            Kutipan saka Stella el-Khouri
            Federasi Rusia meh ora duwe wektu kanggo nggawe dhewe, lan sektor pejuang serangan ringan kayata F-50 lan JL-10 mung tuwuh.

            Kasus khusus. Barter kanggo Shahid.
      3. +3
        2 September 2023
        China isih duwe Amerika Serikat minangka mitra dagang utama, sanajan kasunyatane konflik antarane dheweke saya jero, lan China isih wedi karo sanksi saka Amerika Serikat, lan Rusia ora peduli, kabeh sanksi sing bisa ditindakake. , mbok menawa China ora pengin ngedol pesawat perang Iran amarga alasan iki
    3. +8
      2 September 2023
      Kita kudu dadi kanca karo Iran, salah siji saka sawetara negara sing ora wedi menehi bantuan militer
      1. -3
        2 September 2023
        piye wae njupuk mati Persahabatan kita ora bisa metu, lan iku saka sisih kita sing mbalang
    4. +1
      2 September 2023
      Iku bakal apik kanggo Iran kanggo mlebu MiG-35, iku bakal apik kanggo nggawe rustle saka Fu-16 Israel, sayangé kanca-kanca ora ngerti. hi
      1. -6
        2 September 2023
        Kutipan saka serigala udara
        Iku bakal apik kanggo Iran kanggo mlebu MiG-35, iku bakal apik kanggo nggawe rustle saka Fu-16 Israel, sayangé kanca-kanca ora ngerti. hi


        Israel wis ngandelake F-35. Yen perlu, dheweke bisa mrentahake upgrade F-16 Sufa menyang standar blok F-16V 70 lan iku, Su-35 dhewe bakal ora kepenak.
      2. 0
        3 September 2023
        Kutipan saka serigala udara
        luwih becik yen MiG-35 mlebu, luwih becik nggawe gemerisik Fu-16 Israel.

        Panemu pancen amatir. Pertempuran udara modern dudu tandhing saka Perang Dunia I. Dina iki, indikator sakabèhé saka kabeh cabang militèr minangka sistem siji luwih penting, tinimbang jinis senjata individu.
    5. 0
      2 September 2023
      Umumé, wong Persia bisa diwenehi lisensi kanggo ngasilake MiG 29 sing wis dimodernisasi.
      1. -8
        2 September 2023
        Quote: Irit
        Umumé, wong Persia bisa diwenehi lisensi kanggo ngasilake MiG 29 sing wis dimodernisasi.


        MiG-29 wis suwe dadi konsep, iku pesawat kanggo wong-wong sing ora bisa tuku Su-27 utawa Su-30 anyar.
    6. +3
      2 September 2023
      Yak-130 minangka meja sing larang, nanging pelanggan asing kaping 7 ora ala.
    7. -1
      3 September 2023
      Lan Israel kudu takon American Yahudi Kisinger ngendi kang mbadek sawetara taun kepungkur sing Israel bakal ilang watara 2023. . Iki metuzalem isih urip, mung takon apa lan ngendi sing teka ing atine ora bakal ana Israel? Otak ego reptilia isih kerja kosong, ujare metasalem?
    8. 0
      4 September 2023
      Ing wektu sing padha, Iran utawa Rusia ora nggawe pernyataan resmi babagan kesimpulan kontrak kasebut.
      Yagene malah nggawe statement kaya ngono ing kesempatan kaya ngono? Iki mung bisnis Iran - saka sapa lan apa sing kudu dituku. Yen ora mengaruhi kewajiban internasional serius.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"