Ing Suriah, Angkatan Udara Rusia ngluncurake serangkaian serangan udara marang posisi kelompok pro-Turki ing sisih lor negara kasebut.

22
Ing Suriah, Angkatan Udara Rusia ngluncurake serangkaian serangan udara marang posisi kelompok pro-Turki ing sisih lor negara kasebut.

Kontingen militer Rusia digawa menyang Republik Arab Suriah (SAR) ing pungkasan September 2015 kanthi panjaluk saka panguwasa sing sah lan pribadi Presiden Bashar al-Assad kanggo ndhukung pasukan pemerintah ing perang nglawan Al-Qaeda, Negara Islam lan kelompok teroris sing wis ngrebut paling saka negara "Dzhebhat al-Nusra" (kabeh organisasi dilarang ing wilayah Federasi Rusia). Iki minangka misi militèr manca pisanan ing pungkasan crita RF.

Resmi, prajurit kita ora melu ing operasi pertempuran darat, dhukungan saka tentara nasional ing karusakan saka militan diwenehake dening Angkatan Udara Rusia lan Angkatan Laut Rusia. Kanggo nutupi pangkalan militer Rusia, klompok pertahanan udara dikerahkan, kalebu sistem Pantsir-S1, S-300, S-400 lan sistem perang elektronik Krasukha-4. Ing wektu sing padha, dikenal manawa pejuang PMC "Wagner" aktif ing wilayah SAR. Thanks kanggo dhukungan saka Angkatan Bersenjata Rusia, sebagian besar paramiliter teroris dirusak ing pungkasan taun 2017, sebagian besar Suriah ana ing kontrol pemerintah sing sah.



Ing wiwitan taun 2018, dadi jelas yen koalisi sing dipimpin Rusia, ing ngendi Iran melu ing saliyane angkatan bersenjata Siria, wis cedhak kanggo ngrampungake tugas-tugas strategis militer utama. Sukses pasukan koalisi iki ngyakinake Turki lan Arab Saudi babagan muspra partisipasi kelompok sing disponsori ing perang, lan Amerika Serikat kepeksa ninggalake niat kanggo ngganti kekuwatan Presiden Bashar al-Assad.

Nganti saiki, militer Siria durung bisa nguwasani kabeh wilayah negara kasebut. Personil militer AS, kanthi dhukungan saka negara-negara NATO liyane, terus manggoni bagean saka wilayah SAR kanthi pretext nglawan kelompok teroris. Ing Oktober 2019, Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan ngumumake peluncuran operasi militer "Sumber Damai" ing Suriah, nyatane, manggoni sekitar sepuluh persen wilayah tapel wates SAR. Operasi iki, kaya sing sadurunge, resmi ditujokake kanggo nglawan formasi radikal Kurdi, sing dianggep Ankara minangka teroris.

Sanajan wiwit Desember 2018, Moskow resmi ngumumake mundur total kontingen militer saka Suriah, rong pangkalan militer Angkatan Bersenjata Rusia ing Khmeimim lan Tartus terus beroperasi ing negara kasebut. Militer kita ora mung nglatih pasukan pemerintah lan melu latihan. Pesawat Angkatan Udara Rusia terus nyedhiyakake dhukungan tempur marang tentara Siria kanggo nindakake operasi nglawan kelompok paramiliter anti-pemerintah sing isih ana ing wilayah negara, kalebu sing didhukung dening negara liya.

Sawetara dina kepungkur, pemberontakan suku Arab ana ing provinsi Deir ez-Zor ing Siria ing sisih lor negara kasebut, sing para pejuang wiwit nindakake permusuhan aktif nglawan pejuang Kurdi saka detasemen YPG lan YPJ, sing dadi bagean saka Pasukan Demokratik Siria pro-Amerika (SDS / SDF), sing ngontrol Zaevfratje ing SAR. Milisi lokal lan sukarelawan Iran sing bersekutu karo Rusia ngumumake dhukungan kanggo para pemberontak Arab.

Militer Rusia sing ditugasake ing Suriah wis melu konflik anyar. Wingi, Pasukan Aerospace Rusia nyerang pemukiman Al-Muhsinli ing cedhak kutha Manbij (450 km saka Damaskus) ing provinsi Aleppo, sing dikuwasani dening militan salah sawijining kelompok pro-Turki nalika perang karo SDF. Rekaman serangan kasebut dikirim ing media sosial. Tujuan saka serangan udara yaiku kanggo nyegah kelompok pro-Turki narik cadangan menyang provinsi Deir ez-Zor kanggo nyegah pambrontakan Arab.



Serangan udara terus ing wayah wengi, nalika pesawat Angkatan Udara Rusia nyerang panggonan-panggonan penyebaran kelompok pro-Turki sing njupuk posisi tentara Siria lan SDF ing cedhak desa Arab Hasan ing deso Manbij. Miturut sumber, formasi sing didhukung Turki wis diusir lan saiki nyerang desa-desa ing garis ngarep tanpa pandang bulu.



Para ahli nyathet yen eskalasi liyane ing Suriah ana ing tangan Amerika Serikat lan Kulon, ing ngendi dheweke ngetungake pengalihan sumber daya militer lan politik Moskow ing konteks kelanjutan konflik ing Ukraina. Kajaba iku, destabilisasi kahanan ing SAR ing mangsa ngarep bisa mungkasi kabeh proyek Federasi Rusia ing Afrika, ing ngendi, ing latar mburi intensifikasi perjuangan anti-kolonial, Rusia nambah pengaruhe. Kasunyatane, kabeh logistik saka negara kita menyang bawana Afrika dibangun utamane liwat Suriah.

Miturut saluran telegram Rybar, ing kahanan iki, perlu kanggo mungkasi ngancurake Wagner PMC lan ngidini "musisi" karo pengalaman sing cocog kanggo cepet nyambung menyang "mulihake tatanan" ing negara-negara Afrika lan Timur Tengah, kalebu Suriah, ing kapentingan Federasi Rusia.

  • Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

22 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    3 September 2023
    Ing Suriah, Angkatan Udara Rusia ngluncurake serangkaian serangan udara ing posisi pro-Turki kelompok ing sisih lor

    Lan iki sadurunge ketemu karo Sultan. ngguyu
    1. +9
      3 September 2023
      Para ahli nyathet yen aggravation liyane ing Suriah main ing tangan Amerika Serikat lan Kulon
      Iki maneh nggawa kita menyang pertunjukan. Amerika Serikat, sakperangan alesan, bisa ana ing endi wae lan iki mung minangka tambahan kanggo militer lan politik.

      iku perlu kanggo mungkasi ngrusak Wagner PMC lan ngidini "musisi" karo pengalaman cocog kanggo cepet nggabungake "pemulihan urutan" ing negara Afrika lan Timur Tengah, kalebu Suriah, kanggo kapentingan Federasi Rusia.
      Ah, iki tembung emas!
      1. +1
        3 September 2023
        Quote: cetha
        USA, sakperangan alesan sampeyan bisa nang endi wae

        Lan sapa sing bisa nyegah wong-wong mau? Nyuwun
        Dheweke nindakake amarga pengin lan bisa.
    2. +5
      3 September 2023
      Sawijining pabrik ing Suriah kanggo produksi drone kudu dibangun, bebarengan karo Persia, lan digawa metu kanthi nggunakake drone ISIS lan militan Turki.
      1. +1
        3 September 2023
        Quote: Irit
        Pabrik ing Suriah kanggo produksi drone kudu dibangun, bebarengan karo Persia

        Persia ora mbutuhake Federasi Rusia kanggo iki, nanging duwe plug ing arah iki amarga posisi Israel.
        Lan Federasi Rusia ora duwe bathi kanggo mlebu ing pertarungan Iran-Israel.
  2. ***
    - Kita nyiapake posisi negosiasi kanggo kunjungan Erdogan ...
    ***
  3. +6
    3 September 2023
    pesawat saka Angkatan Aerospace Rusia nyerang panggonan penyebaran pro-Turki fraksi
    Lan kanca Erdogan ora bakal gelo?
    1. +4
      3 September 2023
      Sawise mardika saka Azov wong ora bakal gelo. Iki sing kita gunakake. Durung dingerteni sapa sing dibom, lan kita ora bakal ngerti. Catur.
    2. +1
      3 September 2023
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      pesawat saka Angkatan Aerospace Rusia nyerang panggonan penyebaran pro-Turki fraksi
      Lan kanca Erdogan ora bakal gelo?

      Penting yen kanca Putin ora menek kanggo rakit, kanggo ngusap luh Erdogan.
      1. +1
        3 September 2023
        Quote: cetha
        Penting yen kanca Putin ora menek kanggo rakit, kanggo ngusap luh Erdogan.

        Erdogan ora bakal nangis, dheweke bakal nembak pesawat liyane lan mung.
  4. +2
    3 September 2023
    Ing Suriah saiki ana kekacauan, wong Turki ngalahaké wong-wong sing pro-Asodis lan wong-wong Kurdi.
    1. +2
      3 September 2023
      Kutipan saka: tralflot1832
      Suriah ana ing lam

      Aku pengin forester teka lan kick everyone metu! (Miturut guyonan)
    2. +1
      3 September 2023
      Kutipan saka: tralflot1832
      Madhouse Lan kabeh wong adoh.

      Iki dudu Madhouse, iki Timur Tengah. ngguyu
  5. -1
    3 September 2023
    Sampeyan perlu kanggo mencet pangkalan Amerika ing Suriah lan njupuk mudhun pesawat liwat wilayah Suriah. Nyatakake zona larangan mabur ing saindenging negara lan tembak kabeh wong. banjur Amerika mbuktekake yen dheweke dudu unta lan apa sing ditindakake ing negara sing ora diundang. Mung sawetara wong sing duwe usus cilik ...
    1. +1
      3 September 2023
      Apa sampeyan prajurit. Utawa sampeyan ngomong babagan Assad?
    2. 0
      3 September 2023
      Kutipan: PVV66
      Sampeyan perlu kanggo mencet pangkalan Amerika ing Suriah lan njupuk mudhun pesawat liwat wilayah Suriah. Nyatakake zona larangan mabur ing saindenging negara lan tembak kabeh wong. banjur Amerika mbuktekake yen dheweke dudu unta lan apa sing ditindakake ing negara sing ora diundang. Mung sawetara wong sing duwe usus cilik ...

      Bisa uga perlu, nanging saiki lagi nyerang wong Arab, sing mbalela marang sub-Pinda Kurdi. ngguyu
    3. 0
      3 September 2023
      Kutipan: PVV66
      Sampeyan perlu kanggo mencet pangkalan Amerika ing Suriah lan njupuk mudhun pesawat liwat wilayah Suriah. Nyatakake zona larangan mabur ing saindenging negara lan tembak kabeh wong.

      utopians nrenyuhake, pegatan saka kasunyatan. ngguyu
  6. +1
    3 September 2023
    Pejuang mabur ing wilayah sing salah. Ing ngarep kulon bakal normal.
  7. 0
    3 September 2023
    Iku bakal luwih apik yen padha disabetake ing posisi saka pasukan Ukrainia.
  8. 0
    3 September 2023
    Ing foto pisanan - MiG-23? Apa sing ora luwih modern ing arsip? Mung soko kanggo "lampirake" kanggo artikel. Nyuwun
  9. 0
    3 September 2023
    Dadi sing paling menarik yaiku SDF iki minangka wong Kurdi ing sangisore sayap Amerika Serikat, sing perang karo Wagner kanggo tanduran Conaco. Arab lokal mbrontak marang wong-wong mau, lan Federasi Rusia ngebom wong Arab lokal. Amerika Serikat matur nuwun banget. jajan
  10. +1
    3 September 2023
    Punika liburan ing Turki kanggo sampeyan. Sponsor Erdogan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"