Konsep bedhil serbu kanggo Angkatan Bersenjata RF

51
Konsep bedhil serbu kanggo Angkatan Bersenjata RF

Wiwit jaman perang Afganistan, Kaukasia, kabutuhan wis dadi jelas kanggo nggedhekake kemampuan kendaraan lapis baja kanggo nindakake operasi tempur ing kahanan medan sing kasar, pegunungan lan urbanisasi.

Operasi khusus ing Ukraina dikonfirmasi kabutuhan iki.



Kanggo ngalahake nomer pinunjul saka target, iku perlu kanggo mundhakaken bolongan gun, ngluwihi kemampuan technical saka pertempuran utama. tank. Temenan, iki dibenerake kanggo narik senjata anti-pesawat meriam lan artileri sing digerakake dhewe kanthi sudut vertikal sing signifikan kanggo nggarap target kasebut. Nanging, langkah iki isih dipeksa.

Desain ZSU - peralatan, waja, lan sapiturute wis optimized kanggo nggarap target udhara, lan ing tabrakan lemah, iku salah siji keluwih - kaya ndeleng lan peralatan navigasi, utawa ora cukup - kaya waja. Ing wektu sing padha, impact bledosan dhuwur saka amunisi kanthi kaliber 23-30 mm ora tansah cukup. Kajaba iku, kanthi tren modern ngembangake sarana serangan udara, nalika sembarang barmaley bisa nggunakake drone siji utawa liyane kerumitan, gunners anti-pesawat duwe luwih saka cukup karya lan tanggung jawab dhewe.

Senapan mandhiri 122-152 mm sing digunakake dening senapan mandhiri duwe efek mbledhos sing dhuwur banget ing target, sudut elevasi tong howitzer sing digerakake dhewe cukup kanggo nggayuh target sing paling dhuwur, nanging dhewe. -gunners propelled, kaya gunners anti-pesawat, duwe kahanan sing padha - waja gun poto-propelled ora kontribusi kanggo geni langsung manteb ing ati, lan klasik utama ora ana siji wis mbatalake tugas kanggo tentara meriem lan ora bakal mbatalake.


BMP-2 karo BM "Berezhok" ing gladhen pawai. Foto penulis

BMP-2,3 karo amba elevasi maksimum 60 derajat iki sijine menyang operasi ing siji wektu, kalebu kanggo expansion dhuwur-dhuwur saka sawetara karusakan dibandhingake padha "penny". Mahakarya Tula 30 mm wis nuduhake awake dhewe layak ing wilayah pegunungan, alas, lan kutha kanthi zona industri lan tumpukan sampah.


Nanging, kaya kasebut ing ndhuwur, sampeyan ora bisa tansah nggawe bolongan ing tembok karo "telung puluh", lan sampeyan ora bakal nggawa mudhun saben rock. "Tenun" pulsa rendah saka "troika" nyaranake optimisme sing ditahan - babagan dampak mbledhos sing dhuwur ing target. Lan tingkat pangayoman BMP adoh saka tank.

Terminator BMPT ing kabeh versi nduweni tingkat tank apik saka pangayoman waja lan mobilitas, secara harfiah menang panggonan ing rangking kendaraan wojo domestik. Sejatine, BMPT wiwitane digawe, antara liya, minangka tambahan kanggo tank kanggo target ing bukit. Loro bedhil mesin 30-mm kanthi sudut elevasi nganti 45 derajat cukup ngyakinake kanggo netralake niat militeristik mungsuh ing bukaan jendhela bangunan dhuwur lan ing lereng gunung.

Nanging ing wektu sing padha, yen mungsuh ana ing mburi tembok sing bisa dipercaya utawa alangan liyane, mula kabeh padha, supaya mungsuh kita bisa ngganti niat militeristik kanggo kepinginan bisa kerja kanthi tentrem lan subur, kita butuh argumentasi sing bobote paling sethithik 20 kg. , ninggalake bolongan ing kacepetan 600-800 m / Kanthi. Sing, kaya sing wis kasebut, ora bisa ditindakake kanthi artileri kaliber cilik.


BMPT "Terminator" ing gladhen pawai. Foto dening penulis

Ayo nyoba ngrumusake syarat apa sing kudu ditindakake lan properti lan fitur desain sing kudu duwe model peralatan sing bakal nambah efektifitas operasi militer ing wilayah pegunungan lan kutha.

Ayo dadi nelpon sampel iki bedhil serbu.


SG 2S3 ing kelas ing gunung. Foto saka sumber terbuka

- Howitzer 2A61 kanthi kecepatan awal OFS 540 m / s. Howitzer diprodhuksi ing seri cilik ing siji saka 80-90s lan wis ngrancang kanggo Adoption. Yen pesawat saka peralatan produksi 2A61 wis tetep undelivered kanggo kethokan logam, iki bakal dadi bantuan apik kanggo nggunakake sistem iki kanggo lengen SHO.


Howitzer 2A61. Foto saka sumber terbuka

Mangkono, bedhil tank 125-mm lan bedhil kaliber 152-mm dipilih minangka persenjataan utama bedhil serbu.

Miturut tata letak umum - katon - bedhil serbu bakal dadi tank kanthi turret / bedhil self-propelled. Turret sing digedhekake ora mung dadi impen peluncur granat, nanging uga kemungkinan solusi tata letak kanggo penempatan senjata, amunisi, pengintaian lan peralatan pengawasan (sing padha. drone karo kontrol), sighting, komunikasi lan peralatan liyane. Iki minangka kesempatan kanggo nyedhiyakake kahanan kerja sing paling apik kanggo kru.

Mesthine, paningkatan ukuran menara kudu minimal lan proporsi langsung karo panyedhiya sudut pandang vertikal maksimal. gaman - luwih apik, mesthi, amba saka ing paling 60 derajat, nanging putusan final ing amba lan dimensi saka menara bisa digawe dening drawing desain ati-ati saka tata letak bedhil serbu.


ZSU Italia sing berpengalaman "Otomatic" kanthi sudut elevasi sing signifikan saka meriam otomatis 76,2 mm bisa dadi conto tata letak umum bedhil serbu. Mesthi, tanpa radar. Foto saka sumber terbuka

Ing tataran saiki, nganti platform modern terpadu (Armata, etc.) wis sijine menyang operasi, nggunakake platform tank abot T-72/90 kanggo bedhil serbu wis saben alesan. Platform wis dikuwasani dening industri, pasukan, ana pengalaman positif nggunakake minangka basis kanggo howitzers domestik lan manca poto-propelled, yaiku, nyesuekake chassis tank kanggo diperlokaké saka bedhil kaliber gedhe ing pandelengan dhuwur.


Experienced Italia ZSU "Otomatic" ing sasis "Leorard-1". Foto saka sumber terbuka

Munculé versi loro saka bedhil serbu - karo kaliber 125 mm lan 152 mm - bakal rada beda-beda, nanging desain internal saka kompartemen gelut bisa duwe beda sing signifikan. Iki amarga bobot lan ukuran sing beda-beda ing bagean breech bedhil, cangkang lan biaya saka loro kaliber lan, mulane, beda ing sistem kanggo nyimpen, loading lan njabut cartridges ngginakaken. Ing kasus iki, salah sawijining masalah utama yaiku proses loading bedhil, kalebu ing sudut elevasi dhuwur.

Kanggo kaliber 125 mm, loading otomatis / mekanis ing "tank" 13 derajat wis digarap andal kanggo dangu. Ing pers mbukak, informasi babagan kemungkinan nggunakake AZ / MZ ing sudut loading tambah ora bisa ditemokake, nanging bisa uga ana riset ing topik iki.

Ing kasus apa wae, masalah kasebut kudu dirampungake kanthi nyaring senapan mesin / mekanisme sing wis ana, utawa kanthi nggawe unit dhasar anyar, utawa nggunakake loading semi-otomatis, ngetutake conto sistem howitzer. Kanggo kaliber 152 mm, sistem loading semi-otomatis sing ditrapake kudu paling sethithik pas karo diameter tali bahu tank 2 mm, lan luwih apik, mesthi, kanthi otomatis.

Operasi tempur bedhil serbu ing kahanan pegunungan lan / utawa kutha nyedhiyakake macem-macem kahanan panggunaan. Ing kahanan pegunungan, mobilitas bakal dadi prioritas, ing kahanan kutha - keamanan. Mobilitas paling dhuwur kanthi massa paling murah, kabeh liyane minangka ciri tempur sing padha, kudu cocog karo tingkat waja dhasar kanggo bedhil serbu.

Ketoke, tingkat dasar kudu nyedhiyani paling pangayoman kabeh-babak marang artileri cilik kaliber karo bagean frontal dikiataken saka turret lan lambung, uga fastening dipercaya lan fungsi saka unsur pitulungan - panel waja overhead, Unit pangayoman dinamis, gratings, lsp.

Temenan, model bedhil serbu kanggo tumindak langsung ing kahanan kutha kudu nduweni pangayoman paling gedhe, nggunakake set maksimum bala kanggo kabeh lumahing waja, uga lampiran tambahan - dumps, gendheng palsu lan unsur liyane.


Tank T-90M ing gladhen parade. Perlindhungan sing ditambahake katon kanthi jelas. Foto penulis


Remote kontrol karo 12,7-mm machine gun "Kord" ing gendheng saka T-90M. Foto penulis

Temenan, pesawat dhasar saka persenjataan tambahan kanggo bedhil serbu kudu "set gendakan" saka tank domestik makarya metu kanggo puluh - kembar 7,62 mm PKT lan senapan mesin mobile dipasang ing gendheng saka menara. Ing kasus kita, senapan mesin seluler kudu nyukupi kabeh syarat lan prestasi modern - dikontrol kanthi jarak jauh lan dilengkapi kabeh piranti kanggo observasi lan ngarahake.

Kaliber instalasi seluler yaiku 12,7 utawa 7,62 mm tradisional, lan remot kontrol karo PKT bakal luwih disenengi amarga mobilitas sing luwih apik, lan efektifitas kartrij baling-baling kanggo nyegah infantri sing mbebayani tank ing jarak puluhan nganti atusan meter bakal dadi. ora Samsaya Awon saka 12,7 mm amunisi.


Remote kontrol karo 7,62 mm PKT machine gun ing gendheng saka T-14. Foto penulis

Mangkono, turret nggedhekake bedhil serbu ndadekake iku bisa kanggo nyelehake bedhil mesin tradisional, hypothetically - instalasi karo AGS, lan uga hypothetically nggunakake bedhil 30-mm dipasangake karo utama - ing analogi karo Bakhcha BM.

Kauntungan saka kembar kasebut jelas, pitakonan kasebut yaiku kompatibilitas konstruktif saka operasi bedhil kaliber gedhe lan cilik, nalika bedhil tank 125 mm nduweniоPeluang luwih gedhe dibandhingake karo howitzer 152 mm kanggo ngelingi instalasi kembar sing bisa digunakake.

Saka wektu kanggo wektu, ing wektu sing beda-beda, ana laporan babagan kapentingan anyar ing sistem bedhil anti-pesawat kaliber medium lan gedhe, digawe ing tingkat teknis modern. Sacara hipotetis, SHO kanthi pistol tank 125 mm bisa dadi bedhil anti-pesawat kanthi sebutan target eksternal lan, mesthi, proyektil anti-pesawat sing cocog. Versi bedhil serbu iki bisa dadi basis kanggo nggawe bedhil anti-pesawat lengkap.

Varian saka bedhil serbu, loro karo meriam 125-mm lan howitzer 152-mm, duwe kaluwihan dhewe. Kanggo kaliber 125 mm iki, pisanan kabeh, flatness luwih apik, tingkat geni lan liyane amunisi karo massa ngisor saka kabeh instalasi, kanggo kaliber 152 mm, iki, mesthi, firepower.

Mesthine, komposisi kuantitatif lan kualitatif saka kaluwihan lan cacat ora bakal diwatesi ing ndhuwur, nanging bisa diidentifikasi sajrone karya nyata kanggo nggawe model senjata.

Yen sukses ngrampungake kabeh tahapan sing ditemtokake dening standar, conto senjata bakal menyang pasukan.

Ayo nyoba kanggo nemtokake panggonan ing struktur tentara sing bisa njupuk bedhil serbu - ing lengen gabungan, gunung lan formasi serangan khusus.

Temenan, meh ora perlu kanggo nambah bobot struktur senapan bermotor, resimen mekanik, brigade, uga infantri ringan kanthi ngenalake kendaraan lapis baja serbu khusus.

Ing conto pertempuran kutha anyar, misale jek cocok kanggo nyakup tatanan taktis bedhil serbu ing struktur korps-tentara lan masang Unit kapisah saka SHO kanggo bedhil motorized yen perlu.

Contone, perusahaan infanteri kanggo operasi tempur ing wilayah kutha bisa didhukung dening peleton terlampir sing kasusun saka siji utawa loro unit keamanan maksimum SHO, siji BMPT "Terminator" lan siji utawa loro tank tempur utama. Telung peleton kasebut - kompi, 3-6 kompi - batalyon (resimen) langsung ing sangisore korps. Batalyon iki bisa dadi spesialis ing njaga database ing kahanan kutha, lan njaba kutha kanggo nindakake support geni umum kanggo infantri sawijining.

Yen kita nimbang infantri gunung, iku ndadekake pangertèn kanggo kalebu bedhil serbu ing tatanan gunung piyambak. Ing kasus iki, platoon bisa kalebu loro SHO karo mriem 125-mm lan waja dhasar cahya lan loro Terminator, perusahaan uga telung platoon. Perusahaan utawa malah batalyon bedhil serbu kanthi BMPT bisa dilebokake ing brigade / divisi gunung minangka unit dhewe.

Yen kita pirembagan bab Unit serbu specialized, nggawe sing lagi rembugan, Unit karo bedhil serbu kudu langsung klebu ing komposisi. Ing kasus iki, malah bisa nggunakake loro varian saka SHO - karo sistem 125-mm lan 152-mm.

Brigade serbu sing diusulake bisa uga kalebu batalyon SHO (peleton 1-2 SHO kanthi meriam 125 mm, "Terminator", 1-2 MBT), uga batalion SHO (divisi) kanthi howitzer 152 mm, sing makili tentara meriem abot brigade serbu lan, yen perlu, uga kepincut kanggo geni langsung.

Mesthine, kabeh ing ndhuwur minangka asumsi teoretis, lan kabeh artikel bisa diarani panganan kanggo dipikirake.

Yen pelanggan nganggep perlu kanggo nglengkapi Angkatan Bersenjata kanthi kendaraan khusus kanggo kerja ing wilayah pegunungan lan urbanisasi, pikirane kasebut bisa diowahi, ujare, dadi syarat referensi ROC "Produksi kendaraan tempur lapis baja prototipe kanggo nyerang sing dilindhungi. target ing jangkoan vertikal lengkap."

Prototipe, testing, fine-tuning, sijine prodhuk menyang produksi, maneh testing lan fine-tuning, pembangunan, nganti prototipe dadi tank gunung lengkap, utawa howitzer dilindhungi, utawa kendaraan serbu kutha. Utawa kabeh ing ndhuwur mbalek dadi siji.

Apa tema nggawe lan pangembangan senjata serbu bakal berkembang, wektu bakal ngomong.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

51 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    6 September 2023
    Mangkono, bedhil tank 125-mm lan bedhil kaliber 152-mm dipilih minangka persenjataan utama bedhil serbu.

    Aku sing bedhil kudu gedhe-kaliber, nanging ora tank, nanging karo balistik medium utawa malah kurang. Yen ora, kanggo mesthekake sudhut elevasi gedhe, trunnion kudu diselehake dhuwur banget lan menara bakal prohibitively dhuwur, bedhil anti-pesawat malah ora bakal cedhak ...
    1. +4
      6 September 2023
      Kutipan: Vladimir_2U
      ora tank, nanging karo ballistics medium utawa malah kurang.

      Kajaba iku. bedhil Tank Gamelan-borre, lan misale jek sing padha ora apik banget kanggo shooting howitzer-flat. Yen ora, nuwun sewu. Aku propose kanggo nimbang opsi 115 mm bedhil saka T-62. Untunge, ing gudang kudu akeh cangkang kaya ngono. Lan umume, kanggo ngowahi T-62 dadi bedhil serbu. Turret anyar, bedhil balistik rendah kanthi sudut elevasi dhuwur, bisa dipasangake karo 30mm. Nguatake pertahanan. Sasis ing gudang isih cukup kanggo rework.
      1. +2
        6 September 2023
        A bagean iki dropped saka publikasi, considering pilihan saka bedhil-100, 115, 120,122mm, etc., ing cendhak, jumlah kaliber kudu suda loro ing tentara lan ing unit.
      2. -2
        6 September 2023
        Quote: wong awam
        Kajaba iku. bedhil Tank Gamelan-borre, lan misale jek sing padha ora apik banget kanggo shooting howitzer-flat. Yen ora, nuwun sewu.

        Ya, padha normal, mung cangkang HE karo stabilisator gulung mudhun akeh, bisa uga kaping pirang-pirang luwih larang tinimbang sing prasaja ... Lan daya tahan tong minyak uga ana ing watesan sing cukup, amarga muatan propelan meh kaping pindho. luwih lemah tinimbang kanggo "koco". Nanging bakal ana penyatuan mesin hipotetis kanggo amunisi karo tank.
        1. +6
          6 September 2023
          Kutipan: Vladimir_2U
          Aku sing bedhil kudu gedhe-kaliber, nanging ora tank, nanging karo balistik medium utawa malah kurang.

          pancen bener. Menapa malih, saiki kita kudu mikir pisanan kabeh babagan senapan poto-propelled / tank karo 152 mm. projectile kanggo ndhukung unit serangan nalika serangan ing kutha, wilayah benteng, zona industri, etc. Sampeyan ora kudu mikir babagan gunung. Lan kaliber bedhil / tank self-propelled kudu persis 152 mm. A 125 mm. MBT wis duwe lan bakal cukup kanggo kita. Nanging kita butuh BMPT \ ShMPP (kendaraan dhukungan infanteri serangan) ing wangun "Terminator" lan "Terminator-2" saiki lan ing jumlah komersial sing paling akeh. Paling ora 40% saka total MBT. Iki bisa digayuh kanthi nginstal modul tempur BMPT ing lambung MBT versi sadurungé, sing cukup ing basis panyimpenan. Lan nindakaken miturut versi BMPT-72 "Terminator-2" - tanpa peluncur granat, lan bisa uga adhedhasar lambung T-55 (UVZ wis nampilake versi iki 10-15 taun kepungkur, nawakake versi iki kanggo kabeh operator. tank Soviet).
          Babagan nyerang bedhil / tank.
          Kanggo nyepetake proses ngrancang, nguji, ngadopsi, jenuh pasukan karo dheweke lan nyedhiyakake amunisi tanpa ngelu sing ora perlu, aku ngusulake nggunakake bedhil rifled 152 mm ing ShSAU \ ShBT kasebut. balistik suda. Supaya sampeyan bisa nggunakake cangkang HE konvensional saka artileri biasa lan ora nggawe masalah logistik. Tugas senapan serbu iki yaiku mbongkar posisi mungsuh lan bangunan ibukutha sing kuwat banget ing sangisore tutup BMPT, kanthi dhukungan saka unit serangan.
          Dadi, saka kabeh sing kasebut ing ndhuwur, penulis pancene kudu entuk ShSAU \ ShBT saiki, lan kanggo nyepetake proses kasebut - adhedhasar sasis tank sing ana, kanthi 152 mm. gun balistik kurang lan miturut OFS ana. Ing kasunyatan, kita kudu nggawe menara anyar karo anyar (adhedhasar shortened ana) bedhil, lan nginstal ing tali Pundhak ana.
          Lan ya - kanggo nyedhiyakake proteksi maksimal tanpa kabotan kritis, supaya mobilitas tetep cukup dhuwur.
          Babagan taktik aplikasi.
          MBT kanggo ndhukung operasi serangan bakal muter peran 125 mm. bedhil sniper, saka kadohan relatif aman ngengingi TCTerms diperlokaké mungsuh, peralatan militèr lan minangka cadangan geni maneuverable.
          BMPT / ShMPP lan ShSAU / ShBT kudu menehi dhukungan langsung kanggo nyerang infantri, nalika nggawe Kapadhetan dhuwur saka geni, BMPT kudu nyuda infantri tank-mbebayani (kalebu konco alangan) tanpa menehi kesempatan kanggo mundhakaken sirahe nalika ShSAU / ShBT. bakal mbubrah beteng, bangunan, struktur. Menapa malih, iku cukup kanggo peralatan kuwi saiki katon ing tatanan perang infantri serbu kita, padha dhewe wis ngerti carane nggunakake technique iki - wis nambah pengalaman sugih ing operasi serangan, nanging ana kekurangan leukemia saka pribadi cocok.
          Ing struktur lan lokasi formasi / unit / subunit serangan.
          Aku ora ana sing kudu yakin manawa spesies kaya infantri nyerang ora mung mbuktekake hak urip ... Urip dhewe lan 1,5 taun NWO wis mbuktekake kabutuhan sing penting kanggo duwe nomer CUKUP sing dilatih khusus, bersenjata. lan dilengkapi formasi / unit \ divisi. Mulane, aku percaya yen ing komposisi saben divisi gabungan klasik (lan tank), kudu ana brigade serbu (ing kasus sing ekstrem, resimen). Kanthi divisi telung brigade. Brigade kasebut kudu kalebu batalyon tank / perusahaan ing MBT, batalyon / perusahaan ing ShSAU / ShBT, batalyon / perusahaan BMPT / ShMPP lan TBTR adhedhasar 2 - 3 batalyon.
          Aku mbaleni - saben gabungan-senjata (senjata bermotor) lan divisi tank saka Angkatan Bersenjata RF kudu duwe brigade serbu, ing kasus nemen, resimen. Kanthi kabeh senjata abot biasa. Brigade / resimen iki kudu dadi pasukan utama lan utama nalika operasi serangan. lan kita duwe akeh serangan kaya ing 10 taun sabanjure. Kabeh pasukan produksi pabrik tank-bangunan lan tank-repair negara kudu disebarake kanggo 100%, lan yen perlu (lan iku (kabutuhan) ketok), ditambahi lan anyar digawe. Prioritas nalika nggawe kendaraan lapis baja kanggo infantri kudu keamanan lan kaslametane kru lan pasukan. Kalebu perlindungan tambang). Lan penolakan fungsi waterfowl kanggo kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja, amarga kita wis ngambang akeh ... nanging ing kahanan nyata ora ana sing nglangi.
          Emphasis ing produksi TBTRs (lan TBMPs adhedhasar wong-wong mau) ing sasis MBTs ana lan karo tingkat pangayoman tank padha.
          Kabeh peralatan kudu dirancang ing sasis sing wis ana ing produksi lan manunggalake maksimal karo peralatan sing wis ana kanggo nyuda wektu pangembangan lan panyulingan, nyuda biaya produksi lan peluncuran, mesthekake paling angel diluncurake menyang seri lan njamin volume maksimal produksi saben unit. wektu.
          1. -1
            6 September 2023
            pancen bener. Menapa malih, saiki kita kudu mikir pisanan kabeh babagan senapan poto-propelled / tank karo 152 mm. projectile kanggo ndhukung unit serangan nalika serangan ing kutha, wilayah benteng, zona industri, etc.

            Apa jenis bedhil self-propelled, lan malah ing kutha?
            Apa sampeyan ngomong babagan ING lali?

            1. -1
              7 September 2023
              Terry, kutha cilik Bendor propaganda.

              Napa ngirim konten ing sumber kanthi teks sulih swara:
              "Nuduhake asil sing apik kanggo ngusir agresi Rusia marang Ukraina."
              Iki prangko Nazi!

              Lan malah karo video sedih kuwi (peralatan obaran kita).
              Iki ngelingake aku babagan laporan taun 90-an, wartawan korup, etnis Russophobe-oligarki Gusinsky.
              Banjur, malah media nyekeli (NTV), mbanjiri udhara karo mayit tanker Rusia sing diobong ing Grozny.
              Sampeyan ora bisa nindakake iku.
              1. -2
                7 September 2023
                Quote: Kawan Kim
                Iki ngelingake aku babagan laporan taun 90-an, wartawan korup, etnis Russophobe-oligarki Gusinsky.
                Banjur, malah media nyekeli (NTV), mbanjiri udhara karo mayit tanker Rusia sing diobong ing Grozny.
                Sampeyan ora bisa nindakake iku.

                Ora ing alamat pratelan babagan foto lan video tanker Rusia sing diobong ing Grozny, para wartawan mung nindakake pakaryan lan nglaporake nyawane saka hot spot.
              2. 0
                7 September 2023
                Terry, kutha cilik Bendor propaganda.

                Napa ngirim konten ing sumber kanthi teks sulih swara:
                "Nuduhake asil sing apik kanggo ngusir agresi Rusia marang Ukraina."
                Iki prangko Nazi!

                Lan malah karo video sedih kuwi (peralatan obaran kita).
                Iki ngelingake aku babagan laporan taun 90-an, wartawan korup, etnis Russophobe-oligarki Gusinsky.
                Banjur, malah media nyekeli (NTV), mbanjiri udhara karo mayit tanker Rusia sing diobong ing Grozny.
                Sampeyan ora bisa nindakake iku.

                Sayange, aku ora nemokake video kanthi katrangan rinci babagan kompleks kasebut lan supaya ora ana propaganda, nanging ing kene paling ora.
                Lan nyatane, aku setuju karo sampeyan. hi
          2. 0
            6 September 2023
            Komentar paling apik ing topik kasebut, sanajan ora ana ing topik kasebut))
          3. -5
            6 September 2023
            Iki bisa digayuh kanthi nginstal modul tempur BMPT ing lambung MBT versi sadurungé, sing cukup ing basis panyimpenan.

            Akibaté, kita entuk sasis tank karo modul pertempuran karton. Apa ora luwih gampang kanggo mblokir modul iki, nanging kanggo remet 2A42 sing ditresnani menyang turret tank?
    2. +2
      6 September 2023
      Kutipan: Vladimir_2U
      nanging ora tank, nanging karo ballistics medium utawa malah kurang

      Sampeyan bisa ngrancang ulang 2S3 menyang awak sing luwih dilindhungi kanthi MTO sing dipasang ing ngarep lan kemampuan kanggo mbukak unit sumber daya saka lemah.
      1. 0
        15 Oktober 2023
        Ora mungkin kanggo ngrancang ulang 2S3, sasis lan bedhil self-propelled dhewe wis suwe ora diproduksi, peralatan anyar kudu nggabungake maksimal karo model serial nganti Armata dikembangake, T72 / 90, nyatane. , mung basis trek abot
  2. +3
    6 September 2023
    Sajarah KV-2 mulang manawa ora mulang apa-apa Nyuwun
    Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
    1. 0
      6 September 2023
      Ngomong babagan konsep bedhil serbu, kudu dieling-eling manawa, kanthi sejarah, bedhil serbu wis dikembangake minangka kaliber paling gedhe kanggo tembak sajrone kilometer, yaiku tong minyak sing cendhak lan kandel kanthi jeneng MORTIRA. bakal becik kanggo kita nggawe sing padha ing tingkat modern. Lan yen sampeyan nyetel tugas kanggo nggayuh target (contone, prop dhuwur) kanthi siji tembakan, mula sing paling optimal yaiku bedhil kanthi mortir kanthi mortir lan siji amunisi, iki bakal nemen menakake lan nggampangake desain bedhil poto-propelled, lan ngurangi kru kanggo wong loro. . Miturut cara, ing museum ing donya ana trunks saka mortir abad tengahan, malah ana kaliber nganti 320 mm karo bobot nganti 1943 ton,
    2. +2
      6 September 2023
      Quote: Adrey
      Sajarah KV-2 mulang manawa ora mulang apa-apa

      Nanging sejarah SU-152, "Brummbars" lan "Sturmtigers" mulang, apa sampeyan wis krungu babagan iki?
      1. 0
        6 September 2023
        Kutipan: Vladimir_2U
        Nanging sejarah SU-152, "Brummbars" lan "Sturmtigers" mulang, apa sampeyan wis krungu babagan iki?

        Sing dakkandhakake. Ing Perang Donya II, para perancang kabeh pihak sing perang teka ing kesimpulan sing padha. Salah siji kabin tetep waja cekap utawa menara waja entheng (asring mbukak ing ndhuwur). Inggih, salah siji KV-2 karo tembak winates lan rotasi menara ing muter, utawa malah prohibitive ngarepke muter saka mesin (yen menara mung bakal fly mati menyang pasukan saka massa sawijining). hi
        1. 0
          6 September 2023
          Quote: Adrey
          Sing dakkandhakake. Ing Perang Donya II, para perancang kabeh pihak sing perang teka ing kesimpulan sing padha. Salah siji kabin tetep waja cekap utawa menara waja entheng (asring mbukak ing ndhuwur).

          Na, Aku mutusaké sing pratelan kanggo kaliber. hi Nanging ing nimbali saka 152 nawakke mm, Aku bakal nulis sing bedhil kanggo KV dipilih ora kasil lan tali Pundhak cilik banget kanggo bedhil karo rollback pas menyang ing sudhut elevasi normal. (kanggo tank modern, bedhil pas karo tali bahu)
          1. +3
            6 September 2023
            Kutipan: Vladimir_2U
            Na, Aku mutusaké sing pratelan kanggo kaliber.

            Ora, ing umum, kanggo artikel. Aku ngerti, mesthi, saben wong duwe hak kanggo "penerbangan pikiran", nanging aku bakal nyoba nambah "ember ember mabur ing ointment karo madu" ngguyu
            Dadi kita pengin STORM SPG karo kaliber 152 kanthi sudut elevasi 70*(!). OK.
            Amarga iki minangka serangan, tegese nggunakake tempur kanthi cangkang kabeh. Mesthi, luwih becik yen pesenan kabeh, nanging kita bakal mikir babagan prinsip MBT. Ing paramèter kasebut, sanajan nggunakake bedhil shortened sing ora ana karo balistik medium-low, menara sing dhuwur lan ukurane bakal dibutuhake. Apa kita waja kaya tank (lan MBT wis menara, kanggo wayahe, bagean paling wojo)? Mesthi, kita bakal badai! Lan kita duwe menara amba, bakal fly menyang "ibu aja padha sumelang", supaya kita pesenan kaya MBT (utawa liyane "kardus". Apa ing lan kanggo serangan? ..). Lan saiki bobot saka colossus iki? Lan asil daya (dimensi, bobot) saka unit kanggo fungsi sawijining, supaya ing paling muter ing kacepetan 30 * per detik. Lan carane kita bakal mungkasi karo inersia alam bébas dheweke? Ing apa sudhut muter saka mesin bisa tenan bisa? Ing sudhut apa bakal mung mabur saka tali Pundhak ing bobot dhewe? Apa kita bakal ngiyatake kothak turret, utawa bakal ditindakake? Bobot total mesin? Ton dadi 70-80? Apa sing bakal kita pindhah lan ing kacepetan apa? Bakal chassis saka serial MBT gambar bakal ditarik utawa kita bakal sculpt anyar?
            Padha bakal berkembang iki kanggo 15 taun kanggo ohreliard dhuwit, supaya mengko padha bisa katon lan priksa manawa konsep ora sregep lan uncalan ing tong sampah (salam saka Oka lan Capacitor).
            Dadi, ya ... Kita ngrembug luwih lanjut ngguyu
            1. +2
              6 September 2023
              Quote: Adrey
              Dadi, kita pengin bedhil self-propelled ASSAULT kanthi kaliber 152 kanthi sudut elevasi 70 * (!).

              Keren, ya) Apa wong-wong ora jelas yen bedhil abot ora bisa diseret menyang garis ngarep? Ora ana wektu kanggo nggawa, nyebarake, nyiapake perang ... Apa wae piranti kasebut bakal dirusak dening rudal. Wektu pangiriman lan panyebaran pertempuran sepuluh kaping luwih sithik, ora preduli sepira kenceng mesine)
              Saiki bedhil serbu minangka sistem sing ora bisa ngrusak benteng, nanging panah ing mburi, modul tempur otonom, lsp. Mung ana wektu kanggo gerakan cepet, loro utawa telung nembak lan pindhah, pindhah! Malah tank kita saiki ora bisa nindakake iki, nanging ing kene ayo isih ngepung monsters)
              1. +2
                6 September 2023
                Kutipan: michael3
                Keren, ya) Apa pancen ora jelas kanggo wong

                Ya, sampeyan bisa ngerti dheweke ... Ningali "sukses" kita ing "operasi aneh", dheweke nyoba nemokake alasan sing bisa diakses lan "ora krasa lara". Inggih, padha jenis nemokake iku ("grenade kita duwe sistem salah"), uga cara kanggo ngatasi masalah ing wangun liyane "wunderwaffle" Nyuwun
            2. -1
              6 September 2023
              Quote: Adrey
              Apa kita waja kaya tank (lan MBT wis menara, kanggo wayahe, bagean paling wojo)?

              Ora perlu, kaya tank, yen mung amarga mesin iki ora perlu nolak crowbars, malah sacara teoritis.
              Quote: Adrey
              malah nggunakake bedhil cendhak sing ora ana kanthi balistik medium-low, menara sing dhuwur lan ukurane bakal dibutuhake.
              Kanggo apa? Sampeyan ora bakal diapusi dening menara Otomatic, ana telung anggota kru, konsol elektronik lan radar, lan sing paling penting, tingkat geni sing dhuwur banget dibutuhake ing ANY posisi bedhil, ing tank serbu, kabeh iki ora dibutuhake. lan sampeyan bisa mbukak bedhil ing sawetara posisi optimal saka tong minyak.
        2. -2
          7 September 2023
          We kudu bedhil poto-propelled karo waja projectile-bukti kanggo kabin prasaja-shaped karo waja dinamis hinged ing sisih lan waja diwenehi jarak kanggo gendheng kabin saka drones lan sistem anti-tank. Kanggo njamin bedhil self-propelled, mung cangkang artileri sing bisa nyerang.
          A bedhil saka 2s19 saka Msta-s, T-72 utawa malah T-55 sasis. Sampeyan bisa kanggo gawé ing loro sasis, pilihan saka ngganti menara karo wheelhouse tetep. A Urut saka versi mobilisasi bedhil poto-propelled, ana apa-apa kanggo tank karo PDO kanggo njupuk lan mbuang bedhil.
          1. 0
            15 Oktober 2023
            2A65 Msta ora bisa digunakake amarga laras dawa - luwih saka 47 klb, iki ora akeh kanggo howitzer, nanging gedhe banget kanggo bedhil serbu
        3. 0
          15 Oktober 2023
          Desainer kabeh pihak sing perang dipeksa nggunakake potongan tetep amarga jumlah mesin bubut rotary sing ora cukup. Sawise perang, kanthi nambah basis produksi, ALL negara ngalih menyang bedhil self-propelled kanthi turret puteran. jujur, iki kedaden meh bebarengan karo punah saka konsep anti-tank bedhil poto-propelled, nanging luwih saka ketepakan
  3. +2
    6 September 2023

    Nembak target nduwur sirah dudu tugas saben dina, lan ora wajar nyopir mobil khusus kanggo iki ora
    Nanging yen ing gunung utawa ing kutha, banjur ana perlu kanggo kabeh divisi sing bisa nglawan target ing bukit. sedulur
    Utawa, bakal luwih gampang nggawe blok tank saka rudal C13 sing bisa diselehake ing menara ing sisih pinggir menara kanthi kemungkinan ngangkat kanthi sudut paling ora 90 derajat.
    1. +1
      6 September 2023
      Kutipan saka Eroma

      Nembak target nduwur sirah dudu tugas saben dina, lan ora wajar nyopir mobil khusus kanggo iki ora
      Nanging yen ing gunung utawa ing kutha, banjur ana perlu kanggo kabeh divisi sing bisa nglawan target ing bukit. sedulur
      Utawa, bakal luwih gampang nggawe blok tank saka rudal C13 sing bisa diselehake ing menara ing sisih pinggir menara kanthi kemungkinan ngangkat kanthi sudut paling ora 90 derajat.

      Lan nalika peluru pembakar waja nyerang blok pluru iki, tank sampeyan bakal siyap tanpa tempur.
    2. +1
      7 September 2023
      Bisa uga, nanging C13 kudu dipasang, diamanake, disambungake menyang ruang lingkup, powered, lan liya-liyane. Lan, kaya mengkono, ing wayahe paling inopportune, truk karo pamblokiran sadurunge dipasang ing menara bakal ilang nang endi wae, turret dhewe bakal mbengkongaken, lan sampeyan isih kudu njupuk, lan C13s dhewe saka liyane, non- agensi tanah. Iku misale jek kula iku luwih gampang lan luwih praktis kanggo njaluk SHO lan omah ing wektu tengen
  4. +3
    6 September 2023
    Solusi sing bisa ditindakake yaiku nggawe turret howitzer PAT-S 152 mm kanggo awak T-90 kanthi muatan conveyor kaya Leclerc. Insulate laying ing menara. Ora bakal gedhe, nanging sampeyan butuh luwih akeh? Minangka wis kasebut, mesin iki arang banget spesifik lan nomer akeh ora perlu. Kanggo ngreksa marang tank, iku ndadekake pangertèn kanggo nginstal sistem anti-tank tambahan.

    Pilihan liyane realistis kapindho yaiku waja modul Baikal 57 mm lan nginstal ing tank. Ya, cangkang kasebut ora kuat, nanging cukup kanggo ngrusak titik tembak kanthi 10 tembakan.
    Aku ora weruh titik ing ngomong bab cangkang tank karo blasting online. Padha dibutuhake kanggo dangu.

    Umumé, wektu kanggo nggawe resimen serangan kanggo pertempuran ing blok kutha. Utamane, dheweke kudu duwe alat sing duwe kekuwatan gedhe, kayata peony lan tulip, uga sinar matahari. UR-77 uga ana.
  5. +3
    6 September 2023
    Lan sapa sing bakal duwe peralatan kasebut ing negara kasebut?
    Perusahaan serangan kapisah ing brigade MST? Utawa apa utawa kepiye sampeyan ndeleng?
    Apa 125 mm, sampeyan bisa duwe mirah 120 mm, karo tong minyak saka nona / vena / lotus / sarwa dumadi ... Murah, sampeyan bisa mencet karo geni langsung lan canopy, pilihan akeh amunisi. OFZ, kaset, kumelun, cahya, presisi dhuwur.
    Ya, utawa 152. Nanging 152 duwe kekurangan - dimensi gedhe, SM cilik ...
    1. 0
      15 Oktober 2023
      Waca artikel kasebut, banjur komentar
  6. +2
    6 September 2023
    Pikiran "reged" sing luar biasa. Ora ing raos ala, nanging akeh sampah, ora fokus, garis nalar tiba ing sisih kabeh wektu. Kanggo miwiti, perlu kanggo ngramu syarat, lan ora kanggo poke howitzers menyang cara. Banjur mbecikake sedhela ngapa syarat tartamtu iki kalebu ing dhaptar. Banjur menehi saran solusi miturut dhaptar. Sawise nggawe solusi kanthi urutan, nerusake tata letak senjata ...
    Oalah, oke. Iku ora masuk akal kanggo nyana sekolah lan katrampilan saka pemikir modern. Saka kasunyatan sing aku raked (kabeh, mesthi, aku kesed banget, iku ora worth iku) iki narik kawigaten manungsa waé
    redundant - minangka peralatan ndeleng lan pandhu arah

    Ora, wit-witan! Padha ora keluwih! Padha mung ora cocok kanggo tugas ing tangan! Tanpa ngrumusake syarat-syarat kasebut, penulis kanthi santai nolak perkara sing paling penting. Apa sing kudu ditindakake, "latihan" kasebut, malah wiwit golek papan ing hirarki tentara ... Lan pandhu arah, kanggo posisi, ultra-tepat banget sing dikarepake, dibutuhake, lan mung sistem penampakan ...
    Sistem kasebut kudu kaya ing ngisor iki. Bab iki bakal duwe wektu urip sethithik ing perang, mula kecepatan lan kemampuan maneuver, uga wektu sing cendhak kanggo nggayuh target. Ing roket, tugas iki ditanggulangi dening sistem jinis "geni lan lali", yaiku, saben tembakan kita smash kanggo smithereens (lan luwih apik yen ana ing target, ora ing tembok) kapasitas komputer majeng. Iki boros, utamane yen produksie ora apik banget.
    Dadi tembakan kudu disiapake lan dipecat kaya iki. Piranti kasebut mabur menyang zona watesan karusakan target. Operator nempel ing panandha target. Langsung, ing rong, maksimal limang sepuluh detik, tembakan kudu diterusake. Banjur sistem navigasi ngarahake diputer. Navigasi ndeteksi Panggonan ngendi operator ngarahake panandha, lan tetep, senadyan gerakan mesin, kalebu recoil, kumelun, bledug, ngganti target minangka asil saka karusakan dening dijupuk. Sing, pandhu arah kudu langsung dadi ditempelake soko sing ngijini sampeyan kanggo "tetep nul".
    Sistem ngarahake muter tong minyak supaya tansah diarahake kanthi optimal kanggo mencet titik ngarahake, contone, loro projectiles liyane. Sistem komplèks serangan kaya ngono bakal larang regane. Alas, ora koyone Wilayah Moskow paling ora ngerti babagan apa sing kudu dipesen, miturut artikel kasebut ...
    1. 0
      15 Oktober 2023
      Apa sampeyan mikir yen ZSU ndeleng lan peralatan pandhu arah kanthi fungsi kanggo gun self-propelled lemah?
  7. +2
    6 September 2023
    Apa tema nggawe lan pangembangan senjata serbu bakal berkembang, wektu bakal ngomong.

    Njupuk kutha kanthi badai kaya ngalahake Mannerheim Line head-on, kerugian gedhe dijamin. Kajaba iku, kutha, kaya wilayah sing dikubengi, pungkasane bakal dirusak.
    Taktik kuwi mung migunani nalika maju ing ngarep, nalika sampeyan ora duwe cukup pasukan kanggo nutupi flanks nalika enveloping, ngubengi obyek, kang khas kanggo NWO, nanging iki ora perang normal, iki operasi winates, sampeyan ora perlu kanggo transpose sawijining kondisi kanggo perang nyata.
    Ing perang normal, sampeyan bakal ngubengi wilayah sing dikubengi (kutha), ngethok pasokan lan kanthi sistematis ngrusak benteng kanthi gaman abot nganti garnisun nyerah, nindakake serangan minimal (pembersihan) ing reruntuhan benteng. Bom concrete-piercing saka 1500 lan 5000 kaliber cukup kanggo numpes malah struktur pertahanan kuwat banget, supaya sampeyan ora mbutuhake bedhil 152 mm karo amba elevasi dhuwur, ora ana ngendi kanggo munggah. Nanging kelompok serangan sing dilatih khusus pancen dibutuhake, nanging latihan sing padha dibutuhake ing benteng lapangan.
    1. 0
      6 September 2023
      Ing taun 1943 sampeyan bakal dadi sing pertama ing kursus kanthi jawaban kasebut. Apa sampeyan bisa ngomong ing ngendi golek "perang normal" saiki? Lan ing wektu sing padha - sing perlu lan apa?
    2. 0
      6 September 2023
      Aku setuju banget karo Ilya, sing ora bisa dakkandhakake babagan penulis artikel kasebut. Wiwit tren "serangan" saiki dadi mode, tegese paling ora kaunggulan angka, nduweni inisiatif ing medan perang lan tekad kanggo nggayuh tujuan kanthi biaya apa wae. Lan isih, penulis lan komentator nganggep unit serangan khusus (maos infanteri). Lan ora ketompo carane infantri iki disebut, iku perlu, pisanan kabeh, universal saka sebutan target kanggo gegaman sembarang. Apa ATGM portabel, flamethrower, peluncur granat; tank, howitzer karo "Krasnopol" utawa "Tulip" karo amunisi luwes; helikopter, pesawat serangan utawa operator FAB-5000. "Sampeyan kudu luwih alus marang wong, lan katon luwih akeh babagan pitakonan!" prajurit
  8. -1
    6 September 2023
    Minangka senjata dhukungan, tank lawas cocog banget, sing diganti karo sing anyar lan ora perlu nggawe akeh banget. T 54, T 62 lan awal T72 mung bedhil serbu apik (mesthi, sawise mrikso utama lan retrofitting karo optik modern, elektronik lan pangayoman)
  9. 0
    6 September 2023
    Ora perlu overthink. Soko kaya Acacia lawas apik cukup, mung karo waja meningkat. Dikiataken ora kanggo tingkat anti-rudal, nanging paling kanggo njaga pecahan saka break cedhak mungsuh counter-baterei. Kalebu ndhuwur.

    Menembak geni langsung kanthi proyektil 152 mm pancen keluwih. FCS modern ing howitzer, kanthi kalebu unit ing CICS umum, cukup, lan bakal bisa kanthi akurat lan cepet mbuwang cangkang menyang embrasures pillboxes mungsuh saka posisi tembak sing ditutup, ing pucuk kelompok serangan. utawa panuntun drone.
    1. 0
      16 Oktober 2023
      Acacia minangka bedhil sing diimbangi kanggo wektune, imbang kanggo tugas utamane - tembak karo PDO, owah-owahan ing desain bakal nyebabake kerusakan karakteristik liyane, lan - sing paling penting - Acacia wis suwe ora diproduksi. lan sing kasedhiya ing pasukan wis cukup karya dhewe.
      Babagan mbuwang cangkang karo PDO menyang embrasures liwat CIUS unit, maca buku teks sistem kontrol geni, bagean "Dispersing shells"
  10. -2
    6 September 2023
    Akibaté, soko karo waja karton bakal pindhah ing rangking padha karo tank lan BMPTs. Ide kaya ngono.
    Ing AS, dheweke nggawe luwih gampang lan nambah korektor kursus menyang proyektil howitzer 155mm. Akibaté, howitzer nyelehake cangkang ing omah sing bener tanpa nyedhaki.
  11. +1
    6 September 2023
    Kanggo pertempuran kutha, sampeyan butuh kaya peluncur Sturmtiger sing bisa mbuwang biaya sing gedhe banget sajrone jarak sing cendhak.
  12. +1
    6 September 2023
    Peralatan ora bakal superfluous lan bedhil self-propelled kudu diprodhuksi, nanging ... Ayo ngetung bobot total bedhil lan jumlah maksimum cangkang sing dipecat. Kita ngisolasi saka bobot bahan peledak lan bubuk mesiu. Banjur kita mbandhingake bobot logam lan bubuk mesiu kanggo pengiriman bahan peledak sing padha karo roket. Perbandhingan ora bakal milih bedhil sing digerakake dhewe.
    .
    Sadurunge, rudal ilang persis. Nanging saiki elektronik ngidini saben rudal bisa tekan target. Lan murah saka elektronik modern ndadekake iku bisa kanggo nglengkapi saben roket karo. Kajaba iku, elektronik kanggo roket luwih gampang tinimbang analog kanggo cangkang. Lan luwih murah. Utamane yen sampeyan nganggep manawa misil kasebut bakal dibutuhake atusan lan ewu kaping luwih murah tinimbang cangkang.
    Dadi prospek kanggo misil sing dipandu individu sing dikirim menyang garis ngarep dening minicars robot siji utawa loro sekaligus. Banjur, rudal kapindho minangka sarana kanggo ngirim peralatan pengintaian lan repeater sinyal radio menyang area target sing dituju ...
    .
    A projectile gun poto-propelled mung siji kauntungan - iku ora bisa ditembak mudhun kaya roket. Cangkang banget kuwat.
    Kajaba iku, sebutan target kanggo bedhil robot luwih gampang: sampeyan mung kudu mindhah sudut azimuth lan elevasi, lan kabeh petungan ditindakake.
  13. +1
    6 September 2023
    Kayane penulis karya edan iki ora tau mikir babagan masalah utama tank ing bangunan kasebut.. Lan iki ora dadi sudut elevasi sing cilik. saka bedhil, gegandhengan karo patang meter saka jembaré tank dhewe. FSO! Supaya bebas nguripake turret - yen please, golek bunder free 16 meter ing diameteripun ... Paling ... Inggih, amunisi ing pertempuran ... Where saka subyek perih iki ... Lan kanggo lack of daya 30 mm amunisi ... Amers mutusaké masalah kanggo Bradley. - Detonasi remot lan perversions liyane karo sekring, saéngga tembok siji lan setengah bata kanggo break liwat lan njeblug nang .. Lan ing umum, yen kita wis ngomong bab mobil kanggo perang ing kutha, Bradley worth a nyedhaki. katon. Kompak, dilindhungi, bersenjata apik ... Lan umume, miturut video iki, wong Ukrainia menek ing ngendi dheweke wedi menek tank ..
  14. +1
    6 September 2023
    Senjata serbu paling apik. Iki tank waja keren. Kanthi KAZ kerja.
  15. +2
    7 September 2023
    Aku setuju karo penulis sing kaliber luwih gedhe luwih apik kanggo bangunan. Ing Bakhmut, bedhil self-propelled karo Krasnopol makarya kanthi apik ing benteng, lan Peonies karo Granyu uga digunakake. Iku luwih gampang kanggo nyedhaki stormtrooper karo laser pointer saka pas bodho abot kanggo geni langsung. Utawa malah langsung saka Orlan. Kanggo ndhukung infantri karo geni langsung lan nggawe Kapadhetan geni, sampeyan kudu Terminator 3 karo 57 mm lan bedhil mesin. A neraka thresher abad 21st, imbangan sampurna antarane firepower lan kacepetan.
  16. +2
    7 September 2023
    Sing utama kanggo BT yaiku bisa ngrampungake misi tempur. Apa sing ngalangi sampeyan ngrampungake tugas iki ing SVO? Artileri, ATGM lan tambang. Sing pisanan lan kaloro ngganggu ngresiki tambang. Yen sampeyan netralake UAV, efektifitas artileri bakal mudhun kanthi urutan gedhene. Kanggo nindakake iki, sampeyan butuh kaya ZAK Derivasi Pertahanan Udara, uga bisa nindakake fungsi BMPT. Kanggo nyuda ancaman ATGM, KAZ jarak cendhak dibutuhake. KAZ jarak jauh duwe akeh kekurangan - biaya dhuwur, visibilitas radio, kerentanan, lsp.
    Nalika aku ndeleng panggunaan BT - Kanggo kebangkrutan, kendaraan tempur infanteri abot dibutuhake adhedhasar tank kanthi proteksi multi-lapisan, DZ lan KAZ. Kanggo nyuda titik tembak, kendaraan lapis baja lan infantri kanthi geni langsung - tank karo KAZ. Kanggo ngrusak UAV, pesawat, kendaraan lapis baja lan infanteri BMPT-ZAK.
  17. 0
    7 September 2023
    Yen tren modern terus dadi tren (nggunakake tank lan minimalake perang tank-tank), sampeyan kudu mikir babagan bali bedhil rifled menyang tank. Contone 130mm. Iku iso dibandhingke ing daya lan bobot, nanging luwih kuat ing syarat-syarat efek RP. Sawetara jinis linggis utawa kumulatif bakal nggawa akeh alangan kanggo tank mungsuh. Nanging kanggo tujuan serangan lan njupuk karo PDO iku luwih apik.
  18. 0
    7 September 2023
    Apa ora luwih gampang kanggo ngatasi masalah sing muncul kanthi ngembangake macem-macem amunisi kanggo sistem sing ana?
    Kanggo bedhil self-propelled 152-mm, bisa ngembangake ATGM sing diluncurake liwat tong minyak lan kanthi mangkono ngatasi masalah kanthi jarak tembak langsung lan uga nglengkapi daya termobarik.
    Gawe proyektil kanthi detonasi jarak jauh kanggo bedhil mandhiri lan kanthi mangkono nambah efektifitas geni ing tenaga musuh.
    Kanggo BMP-3, kanggo ngganti sekring jarak kanggo projectile fragmentasi mbledhos dhuwur 100 lan 130 mm AR-21 M2 menyang projectile Cherry anyar.
    Kanggo mortir 82-mm otomatis 2B9 "Vasilek" kanggo ngembangake amunisi fragmentasi kumulatif sing bisa nembus payon saka dugout.
    Lan sateruse, ing urat sing padha.
    Sights lagi apik, paling ing conto BMP-2M, ngendi ing modul Berezhok, misale jek, padha nyisihaken saka remot kontrol kapisah kanggo ATGMs. Kang, ing teori, ngijini sampeyan kanggo nambah kabisan 152-mm bedhil poto-propelled tanpa akeh tumpukan munggah.
    1. 0
      7 September 2023
      Apik tenan! Minus katon sadurunge aku maca maneh apa sing ditulis. Author, apa kowe ora guyon kaya ngono? Yen mangkono, paling ora mbantah ketangkasan sampeyan!
      1. 0
        7 September 2023
        Sampeyan kanthi bener nyatakake sudut pandang sampeyan babagan solusi masalah umum, aku ora weruh alesan kanggo minus, ing kasus apa wae, dudu aku.
  19. -3
    9 September 2023
    Ayo nggawe "Nona" maneh? Ora, nanging apa? Sing utama yaiku ora ana analog ing jagad iki!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"