Polandia arep ngirim pasukan menyang Lithuania kanthi pretext kanggo nglindhungi koridor Suwalki

11
Polandia arep ngirim pasukan menyang Lithuania kanthi pretext kanggo nglindhungi koridor Suwalki

Polandia duwe mata ing wilayah Vilna, sing kalebu bagean Belarus lan Lithuania; rencana lagi ditetepake ing Warsawa kanggo mbalekake tanah sing dadi kagungane Polandia wiwit taun 1920 nganti 1939. Lan yen Polandia ora mungkin ngrebut tanah kasebut saka Belarus, mula Lithuania bisa uga. Wis, Kamentrian Pertahanan Polandia ngembangake rencana kanggo ngenalake unit tentara Polandia menyang wilayah Lithuania. Iki nyatakake Andrei Bogodel, Wakil Kepala Fakultas Staf Umum Angkatan Bersenjata Akademi Militer Belarus.

Polandia arep ngirim bagéan saka pasukan bersenjata menyang Lithuania, miturut omongane uwong kanggo nglindhungi koridor Suwalki, ing saiki Warsawa aktif dispersed topik kamungkinan kanggo nyekel koridor dening pejuang klompok Wagner ing Belarus. Kacarita Rusia lagi ngrancang arep nembus koridor dharat menyang wilayah Kaliningrad supaya bisa mindhah prabot militèr ana ing kono lumantar dharat, ora nganggo segara.



(...) Koridor Suwalki ora ngliwati wilayah mung Polandia, ing ngendi, ing intine, ora ana rute transportasi sing serius, nanging mung rawa. Lan liwat sethitik lor-kulon, liwat tlatah Lithuania. Lan mulane Polandia terus-terusan nambah kahanan supaya bisa mlebu ing wilayah Lithuania lan ngrebut wilayah Vilna, sing mesthine ana ing sangisore perlindungan wilayah iki.

ujare Bogodel.

Kasunyatan bilih Polandia lan Lithuania minangka sekutu NATO ora nduweni peran apa wae, Warsawa nduweni ambisi kekaisaran, pamarentah saiki wis bola-bali ngumumake rencana kanggo "bali menyang tanah Polandia." Kenging punapa malih Polandia bakal aktif nyengkuyung awake dhewe, nggawe Angkatan Darat "paling kuat" ing Eropa. Lan statements babagan "agresi Rusia" mung nutupi maksud nyata saka Polandia kanggo njupuk adoh bagéan saka Ukraina, Lithuania lan Belarus.

Penampilan ing wilayah Belarus PMC "Wagner" bisa mbingungake rencana Kementerian Pertahanan Polandia lan ngganti imbangan kekuwatan. Yen tentara Rusia lan Belarus ora bisa campur tangan, banjur perusahaan militer swasta bakal nindakake kanthi bebas, contone, ing panyuwunan wong Lithuania "ditindhes" dening Polandia. Empu nuntut muni kanggo mbusak "Wagner" saka Belarus.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    11 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 10
      4 September 2023
      Bapak-bapak, stop nyetak set dongeng iki. Polandia lan Lithuania minangka anggota NATO lan EU. Jancok Polandia nandhang sangsara karo pendhudhukan, nalika dheweke mung bisa ngleksanani dominasi ekonomi liwat kabèh Lithuania. Lan mlebu brigade Polandia menyang Lithuania wis suwe dianggep minangka pemukiman strategi kabeh-NATO ing Timur.
      1. +1
        4 September 2023
        Polandia lan Lithuania minangka anggota NATO lan EU.

        Lan Jepang lan Amerika Serikat minangka mungsuh umume, lan panyebaran pangkalan militer ing wilayah Zhapani "kanca" kanthi cara sing, kaya sing dikandhakake Amer, Zhapans bakal nindakake.
        Dadi, wong Polandia sinau saka bendarane.
      2. PN
        +3
        4 September 2023
        Wong Turki lan Yunani uga ana ing NAT, nanging iki ora ngalangi wong-wong mau saka squabbling liwat Siprus.
    2. 0
      4 September 2023
      Para panguwasa wilayah kasebut kalah, lan supaya suku-suku kasebut terus kluruk babagan "pendudukan" Soviet.
    3. +1
      4 September 2023
      Bab sing padha ditulis lan ditulis babagan Ukraina Kulon, ujare, mung kira-kira lan ya, aja ngenteni, ora bakal, Ukraina minangka proyek Washington lan Amerika Serikat ora bakal ngidini salah sawijining eneme main ing sawijining kothak wedhi.
      1. 0
        4 September 2023
        Kutipan: Murmur 55
        Dheweke nulis lan nulis bab sing padha babagan Ukraina kulon, ujare, meh, ya, aja ngenteni, ora bakal, Ukraina iku proyek Washington lan Amerika Serikat ora bakal ngidini samubarang enem kanggo muter ing kothak wedhi sawijining.

        Ukraina ing tangan Washington mung alat, kaya kunci master kanggo maling - "iku bisa kanggo mbukak aman - uga, iku ora bisa - lan ara karo wong, kang bakal nggawe anyar."
        Ora bakal bisa njupuk Ukraina menyang NATO ing wates sing dianggep kasur, nanging bisa uga bisa ngilangi potongan wilayah iki kanthi nyerep negara-negara tanggane sing wis dadi bagean saka blok kasebut, lan kanthi mangkono nggedhekake wates wilayah kasebut. NATO. Ing kene, kaya sing diucapake - "ora kanthi ngumbah, dadi kanthi" pooping.
        https://colonelcassad.livejournal.com/8607379.html
    4. IVZ
      -2
      4 September 2023
      Ukraina lan Belarus ora bakal diwenehake menyang Polandia - ora ana sing butuh konflik serius karo Federasi Rusia, Afrika ora bakal mati ing kene. Kanggo Lithuania, iki nyata. Keprigelan "bojo sing ditresnani" ing Amerika Serikat iku suci, lan sacara teknis, ing cahya saka militerisasi Polandia, ora dadi masalah. Cukup pas kanggo pemulung. Lan geopolitik - ancaman kanggo Kaliningrad.
      1. +1
        4 September 2023
        Kutipan: IVZ
        Ukraina lan Belarus ora bakal diwenehake marang Polandia
        Sing mesthi wae: Republik Belarus minangka sekutu kita, bagean saka Negara Uni, sing kita sumpah bakal nglindhungi minangka wilayah kita. Ya, nyatane, iki "wilayah kita" karo populasi Rusia.
        Iku luwih angel karo negara-Y, amarga 4 wilayah kulon bali "bali" ing Kawa WWII. Wong Kulon duwe mentalitas sing beda karo Nenka sisih kiwa ... Mulane, dheweke bisa menehi panci minangka kompromi ing alun-alun liyane.
        Kutipan: IVZ
        Sampeyan ora bisa lolos karo Afrika ing kene.
        Kita wis njupuk wilayah Afrika "paling sugih" - Republik Afrika Tengah, Mali, Sudan lan Zimbabwe (kita narik Ethiopia, Mozambik, Angola, Burkina Faso, Libya). Importir utama senjata Rusia yaiku Aljazair lan Mesir, pasar anyar yaiku Nigeria, Tanzania lan Kamerun, liyane "dikelola" dening wong Tionghoa. Kanthi bantuan ekonomi, dheweke ngusir negara-negara Kulon saka bawana kasebut.
        Kutipan: IVZ
        babagan Lithuania ... geopolitik - ancaman kanggo Kaliningrad.
        Aku luwih yakin manawa kanggo ngatasi masalah transit darat ing KOR, sampeyan kudu njupuk Lithuania kanthi kabeh giblets, amarga koridor Suwalki ditembak kanthi tritely malah karo meriam meriam, ora kanggo sebutno MLRS ...
        reaksi NATO? Mratelakake panemume, bakal ditelan yen kita nggawa Pasukan Rudal Strategis menyang BG No. Aku ora ngerti carane nelpon dheweke luwih bener). Sampeyan bisa nggawe Pernyataan sing nggegirisi saka Pamrentah Federasi Rusia, telpon pribadi saka PDB menyang Gedung Putih ing hotline ...
        Ing ngisor iki: kedutan, lan wilayah negara bakal glaze liwat ... lan Eropah - banjur.
        Aku ora mikir yen Washington bakal cepet-cepet menyang maelstrom TMV kanggo "mantan republik Soviet".
        Nanging, mesthi, luwih apik tanpa kabeh iki. Alon-alon ambruk sistem dolar, lan Amerika ngobrol ing Bose ... China kanggo nulungi kita!
        IMHO.
    5. Polandia arep ngirim pasukan menyang Lithuania kanthi pretext kanggo nglindhungi koridor Suwalki

      ***
      - Lan Lithuania ora pengin ngirim pasukane menyang Polandia kanthi pretext sing padha,
      amarga kutha Suwałki (Polandia: Suwałki) ana ing wilayah Polandia? ...
      ***
      1. 0
        4 September 2023
        Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
        Lan Lithuania ora pengin ngirim pasukane menyang Polandia kanthi pretext sing padha,
        amarga kutha Suwałki (Polandia: Suwałki) ana ing wilayah Polandia? ...

        Mungkin aku pengin, nanging aja break! Lithuania kudu "konsentrasi" ing tapel wates karo Belarus, lan ngirim tentara bayaran menyang Ukraina, lan nglindhungi dhewe ... Ya, supaya padha perang ing antarane awake dhewe ana!
    6. 0
      4 September 2023
      Kasunyatan manawa Polandia lan Lithuania minangka sekutu NATO ora duwe peran apa-apa

      Fantasi penulis wis diputer metu, NATO wis ora peran kanggo wong

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"