"Duwe kaunggulan online tegese menang": Umum Giulio Douhet lan teori perang udhara

23
"Duwe kaunggulan online tegese menang": Umum Giulio Douhet lan teori perang udhara

Konsep "supremasi udara" muncul nalika Perang Dunia I, nalika wiwitan pembangunan penerbangan. Ing wektu sing padha, muncul teori perang udhara pisanan - konsep sing menehi peran utama ing Angkatan Udara ing operasi militer lan ngakoni kemampuane kanggo nggayuh tujuan strategis ing perang kanthi mandiri. Pendhiri teori perang udara kanthi penerbangan strategis yaiku jenderal Italia Giulio Douhet.

Giulio Douhet minangka pangadeg pangembangan metode kanggo nggunakake penerbangan strategis lan, utamane, teori "bom strategis", yaiku, pangiriman serangan bom gedhe ing target strategis sing ana ing mburi garis mungsuh. Minangka peneliti nyathet, jenderal Italia minangka salah sawijining sing pisanan ing antarane ahli teori militèr ing periode interwar kanggo nganalisa sifat perang donya sing kepungkur, ngerteni sebab-sebab krisis posisi lan nerusake versi perang ing mangsa ngarep. ].



J. Douhet pitados bilih, wis gained supremasi udhara, aviation saged panentu kasil saka perang dening striking negara lan pusat ekonomi konco garis mungsuh. Ing wektu sing padha, sikap marang konsep jenderal Italia babagan tumindak perang udhara ing kalangan ilmiah wis ambigu - dheweke duwe loro pengikut sing kondhang, kayata Jenderal Angkatan Darat AS William Mitchell, sing dianggep bapake. Angkatan Udara Amerika, lan kritikus (ing siji wektu konsep iki banget dikritik lan ditolak dening ilmu Soviet).

Wigati dicathet yen ana sumber sing rada langka ing basa Rusia sing nyedhiyakake analisis Douai Doctrine - iki kalebu buku Igor Drogovoz "Air Blitzkrieg: The Douai Doctrine in the 1920st Century or Was the Italian General Right?" lan sawetara artikel cilik ing ngendi masalah iki ditangani, loro langsung (kaya ing artikel dening sejarawan A. A. Chernilovsky "Prakiraan perang mangsa ing taun XNUMX-an dening jenderal Italia Giulio Douhet") lan ora langsung.

Kita bakal ngrembug Jenderal Giulio Douhet lan doktrin perang udara ing materi iki.

"Jenderal disgraced": karir militèr Giulio Douhet


Cukup ngerti babagan urip lan karir militer jenderal Italia - kaya sing kasebut ing ndhuwur, utamane amarga kekurangan sumber ing basa Rusia.

Kanthi sumber manca kahanan luwih apik. Contone, ing 2017, buku Fra guerra, aviazione e politica diterbitake ing basa Italia. Giulio Douhet, 1914–1916 ("Antara perang, penerbangan lan politik. Giulio Due, 1914–1916."), sing, adhedhasar dokumentasi ekstensif, nganalisa tulisan lan pikirane Giulio Douhet nalika Perang Agung ing konteks hubungan antarane elit militer lan politik. Sayange, maca Russian ora duwe kesempatan kanggo familiarize piyambak karo.

Kasunyatan bilih Jendral Giulio Due miyos ing kutha Italia Caserta tanggal 30 Mèi 1869 saking kulawarga priyayi militèr turun temurun. Dheweke lulus saka Sekolah Artileri lan Teknik ing Turin lan Akademi Staf Umum, nampa pangkat perwira artileri, lan njabat ing unit artileri tentara Italia.

Sajrone Perang Italo-Turki 1911–1912. Douhet diangkat dadi komandan batalyon aeronautika, unit penerbangan pisanan ing Italia. Italia dadi negara pisanan sing nggunakake pesawat ing pertempuran nalika perang Libya nglawan Tripoli. Adhedhasar pengalaman iki, J. Douhet nerbitake manual pisanane, "Aturan Penanganan Pesawat Militer," ing taun 1913.

Iku thanks kanggo dhukungan saka komandan batalyon aviator Giovanni Douhet sing pengebom Caproni Ca.1 - Ca.3 (Ca.30 - Ca.36) muncul - dheweke ngidini kanca desainer pesawat Giovanni Caproni kanggo mbangun bomber telung mesin. kanthi daya 300 hp. pp., tanpa idin saka manajemen senior. Prototipe iki mabur pisanan ing Oktober 1914 [7].


Ngelingi yen piranti kasebut dites tanpa kawruh babagan pelayanan, Douhet dicopot saka jabatane lan dipindhah menyang divisi infanteri Milan. Kaping pisanan, dheweke nanggepi produk anyar - inspektur aeronautika, Jenderal Maurizio Maurice, nolak proyek kasebut, diarani. "cacat teknis lan ora ana gunane militer".

Nanging, nalika Italia mlebu perang nglawan Austria-Hongaria ing Mei 1915, desain Caproni mesin telu dadi pesawat militer sing paling digoleki ing arsenal Italia lan diakoni minangka salah sawijining pengebom paling apik ing donya.

Ing sasi nganti Italia mlebu ing Perang Besar (Perang Donya I), saka 7 Agustus 1914 nganti 26 Maret 1915, Douhet nerbitake bahan perang ing sawetara publikasi - contone, ing kaca koran Turin La Gazzetta del Popolo (koran nasionalis lan liberal sing disunting dening Delfino Orsi, nalika iku salah sawijining koran paling laris ing Italia), kanthi jeneng samaran Spectator, 156 artikel diterbitake, sing menehi komentar babagan pertempuran, kalebu kanthi kritis. [4].

Sawisé pecah perang, nesu karo unpreparedness saka tentara lan incompetence saka printah, J. Douhet mlebu menyang Correspondence karo pimpinan lan pejabat pamaréntah, ngritik tumindak perang lan advokasi solusi nggunakake aviation. Sawise nyimpulake yen serangan darat ora bisa dimenangi, dheweke ngusulake rencana strategis kanggo ngebom Austria-Hongaria kanthi 500 pengebom, kanthi alesan yen konsentrasi pesawat kasebut cukup kanggo nyebabake karusakan ekonomi Austria lan lumpuh omah. ngarep lan moral sing Austria-Hongaria setuju kanggo nyerah [5].

rencana Douhet ketoke banget radikal lan Fantastic kanggo Kepemimpinan lan ditolak. Nanging, kritik umum saka printah militèr, uga prakiraan surem kang Douhet mbadek bilai kanggo angkatan bersenjata Italia, ora pindhah unnoticed - kang dipercoyo pungkasan ing sabar saka Kepemimpinan militèr ana memorandum kanggo kabinèt mentri. ing ngendi jenderal ngritik pimpinan militer Italia - dheweke ditangkep lan dihukum dening pengadilan militer kanggo dipenjara setaun lan mundur.

Nanging, sanajan sajrone taun penjara ing benteng, dheweke terus nulis cathetan lan nulis macem-macem esai babagan topik militer - babagan masalah penerbangan, uga taktik lan strategi [4].

G. Douhet dibebasake sawise bilai tentara Italia ing Pertempuran Caporetto, sing, miturut para sejarawan, minangka bencana paling awon ing crita angkatan bersenjata Italia. Komisi khusus digawe, kang tugas kanggo neliti alasan kanggo asor saka tentara Italia, ketemu kritik Douhet kang bener, kang dibalèkaké kanggo pangkat lan mimpin mentas digawe Biro Aeronautics Tengah.

Ing pungkasan taun 1918, dheweke bali menyang kegiatan jurnalistik aktif, nerbitake ing salah sawijining koran saben ibukutha, Il Popolo Romano, kronologi acara militer-politik utama Perang Agung ing macem-macem fronts, didhisiki dening sawetara "singkat" dheweke. cathetan" - ing dheweke nandheske karakter industri lan populer mung yen konflik donya wis rampung [4].

Kabeh energi intelektual J. Douhet, kabeh kegiatan jurnalistik ing periode iki ngarahke ing mromosiaken gagasan saka aviation, kang mbelo sak perang, lan ing pangling pentinge nemtokake supremasi udhara. Ing taun 1921, dheweke nerbitake buku sing ndadekake dheweke misuwur ing saindenging jagad, Il Dominio dell'Aria, sing dadi puncak karyane sing ditulis nalika dinas militer, sing nggambarake pelajaran sing dipercaya jenderal kasebut dibutuhake. .

Kajaba sawetara sasi dadi kepala penerbangan ing pamaréntahan Benito Mussolini ing taun 1922, Giulio Douhet ngginakaken sapérangan gesangipun minangka ilmuwan ingkang ngétang babagan perang udara. Ing taun 1920-an, jenderal aktif ing urip umum lan nulis, entuk fame lan kamulyan tartamtu sanajan ing njaba Italia, nanging pujian kasebut mbokmenawa ora cocog karo pangarepane [4].

Minangka sejarawan Italia Giorgio Rocha nyathet:

"Permusuhan sing disebabake dening karakter sing ora toleran lan genius sunnat sing dimainake marang dheweke. Mulane, dheweke tansah urip ing pinggiran urip resmi, kadhangkala diakoni, kadhangkala diturunake menyang latar mburi [6].

Kolonel Prancis Arsene Marie Paul Vautier, ing giliran, nerangake jenderal kasebut kaya ing ngisor iki:

"Douai minangka pribadine sing luar biasa kanthi karakter sing kuat. Dheweke mesthi tulus. Dheweke ora bisa langsung gabung karo apa sing wis diakoni minangka bener. Dheweke uga ora bisa nyerah berjuang kanggo apa sing diyakini bener. Dheweke nduweni temperamen sing agresif banget saka pejuang. Nresnani tanah air kanthi semangat, kanggo pertahanan dheweke njaluk supaya organisasi sing wis ana dibuwang. Dheweke ngupayakake tujuane, ora preduli saka masalah sing bisa nyebabake dheweke pribadi.

Giulio Due tilar donya amarga serangan jantung ing Roma ing taun 1930.

Supremasi Udara, sing asline diterbitake dening Kementerian Perang Italia, wis sawetara edisi lan terjemahan. Sing paling akeh diwaca yaiku Douay edisi kaping pindho, diterbitake taun 1927. Ing taun 1932, sawisé jenderal séda, edisi katelu diterbitake kanthi pambuka dening Italo Balbo, sing dadi panyengkuyung Douai.

Akeh gagasan Douhet sing diadopsi dening kakuwasan utama sing melu ing Perang Donya II.

Apa doktrin udara jenderal Italia?

"Air supremasi" - titik utama



Giulio Douhet percaya yen perang modern antarane tentara darat gedhe wis ketinggalan jaman; luwih-luwih, dheweke percaya yen perang modern luwih milih pertahanan. Dheweke nggawe kesimpulan kasebut adhedhasar pengalaman Perang Dunia I.

Central kanggo teori Douhet punika tesis sing mung kontrol wilayah udara bisa mimpin kanggo kamenangan ing perang, preduli saka kang tentara ing darat utawa ing segara. Jendral percaya yen tanpa entuk supremasi udara, tumindak sukses perang modern ora mungkin, lan dominasi iki mung bisa digayuh dening pasukan angkatan udara dhewe. armada, sing, liwat tumindak nyerang sing amba, kudu cepet nyuda resistance saka negara mungsuh.

Mangkene carane J. Douhet nemtokake konsep "supremasi udara":

"Kanggo entuk supremasi udara tegese entuk kemampuan kanggo nindakake tumindak nyerang mungsuh kanthi skala sing tepat, ngluwihi kabeh liyane sing bisa dibayangake dening pikiran manungsa; iki tegese bisa ngethok tentara darat lan angkatan laut mungsuh saka pangkalane, nyuda kesempatan ora mung perang, nanging uga urip; iki tegese mbela kanthi yakin lan tanpa syarat wilayah lan segara sampeyan saka serangan kasebut; njaga tentara lan angkatan laut sampeyan ing kondisi siap tempur, ngidini negara sampeyan urip lan kerja kanthi tentrem; ing tembung, tegese menang” [1].

Dheweke luwih nyathet yen kanggo entuk kemampuan kanggo nyegah mungsuh mabur, perlu kanggo nyingkirake mungsuh saka kabeh aset udhara, lan iki mung bisa digayuh kanthi ngrusak aset kasebut ing udara, utawa ing pangkalane, utawa ing pabrik-pabrik sing diprodhuksi - ing tembung, ing endi wae, ing ngendi ana utawa produksi bisa ditindakake [1].

Saka kene Douhet teka menyang kesimpulan yen kanggo nyuda lan numpes mungsuh udara, kita kudu, pisanan kabeh, pesawat bomber jarak jauh sing kuat lan pesawat tempur udara sing bisa kasil numpes ing pesawat musuh udhara sing wis slamet saka pamboman aerial. lan nyoba kanggo nyegah serangan bom. Douai ngusulake kanggo gabungke pasukan kasebut dadi tentara udhara, operasi massal lan independen saka operasi ing teater darat lan laut, nanging ing rencana perang umum [1].

Wiwit pengebom, nalika nindakake misi, isih bisa nemoni oposisi mungsuh sing sengit ing udhara, tentara udhara uga kudu duwe "unit tempur udara" khusus, sing tugas utama yaiku mbukak dalan kanggo para pengebom lan mundur nglawan. wadya udara mungsuh [2].

Amarga potensial serangan penerbangan sing dhuwur, Douai nganggep serangan minangka cara pertahanan paling apik, amarga "Mbela marang serangan udara mbutuhake luwih akeh pasukan tinimbang serangan kasebut" [2]

Jendral mbayangake kekalahan lan karusakan saka angkatan udara mungsuh ing perang ing mangsa ngarep minangka tumindak sing cendhak, nganti siji utawa sawetara serangan udara sing gedhe-gedhe lan supaya bisa langsung, kanthi kabeh pasukan sing kasedhiya, nerusake kanggo nindakake tugas penting liyane: numpes mungsuh sakabèhé, ngalahake pasukan vital, pusat, rampung utawa meh ora bali menyang perang nglawan pasukan udara [2].

Douhet ora menehi rating sistem pertahanan udara kanthi dhuwur; dheweke nganggep ningkatake sistem pertahanan udara minangka sampah wektu lan dhuwit. Tentara udara, miturut panemune, kudu ngganggu mobilisasi, ngrusak prapatan sepur, gudang, nglumpuhake perdagangan maritim lan angkatan laut mungsuh, lan ngrusak pusat produksi. Pasukan mungsuh pungkasan ing dhaptar target prioritas.

Douhet nandheske kamardikan operasional operasi penerbangan ing udhara saka tumindak angkatan bersenjata ing lemah. Miturut teori iki, nalika supremasi udhara wis diraih, serangan bom massive ing target strategis ditindakake. Pranata iki nemtokake partisipasi ing perang mbesuk ora saka tentara massa, nanging kanggo entuk efek liwat nggunakake teknologi. Miturut jenderal Italia, jinis pasukan sing isih kudu dikurangi, lan panggunaan langsung kudu dikoordinasi kanggo ndhukung operasi penerbangan [3].

Ing tampilan Douhet, negara sing wis ilang supremasi udhara bakal nemokake dhewe kapapar serangan udhara tanpa kemampuan kanggo nanggapi karo sembarang tingkat efektifitas; iki bola-bali, serangan incessant, striking negara ing bagean paling angel lan sensitif, senadyan tumindak pasukan darat lan segara, mesthi mimpin kanggo bebendhu sing kabeh ora ana guna lan kabeh pangarep-arep wis ilang. Lan kapercayan iki ateges kalah [1].

Kasunyatan bilih doktrin militer Douai nggambarake serangan ngrusak ing kutha-kutha, kanthi korban jiwa sing ora bisa dihindari ing antarane populasi, ora bisa dikritik saka sudut pandang moral lan bisa uga katon keterlaluan. Nanging, kudu dielingi yen Douai, minangka peserta ing Perang Dunia I, weruh carane pihak-pihak sing perang ngebom kutha-kutha liyane, lan mateni akeh warga sipil.

Cetha kanggo perwira militer profesional ing donya modern, ing ngendi kabeh instalasi militer, kalebu perusahaan industri, dumunung ing kutha-kutha gedhe, ora mungkin kanggo nyegah korban sipil [5]. Pengalaman perang donya nuduhake yen pitakonan babagan moralitas ora ana hubungane karo perencanaan militer.

Douai nyekseni mayuta-yuta wong sing diwajibake perang sing tiwas ing parit ing ngarep, ewonan kaping luwih saka jumlah warga sipil sing tiwas amarga bom. Lan mikir kanthi cara sing padha karo akeh prajurit militer, dheweke nggoleki dalan metu saka impasse strategis perang trench, supaya iki ora kedadeyan maneh [5]. Jendral golek cara supaya cepet menang perang, lan doktrin militer sing dikembangake kaya ngono.

Assessment saka teori Giulio Douhet lan aplikasi ing laku


Sawise Jendral Douhet pungkasane ngrumusake lan nerbitake prinsip dhasar ajarane, dheweke langsung entuk akeh panyengkuyung lan ora kurang mungsuh. Kaya sing kacathet dening sejarawan peralatan militer Igor Drogovoz, malah istilah khusus muncul - duesism, lan penganut teori Italia wiwit disebut duesists [2].

Antarane pengikut sing paling misuwur saka gagasan Giulio Douhet yaiku Jenderal Amerika William Mitchell, sing dadi bapak pendiri Angkatan Udara AS. Kaya Douhet, dheweke dadi pilot generasi pertama lan ndeleng masa depan ing penerbangan bomber. Mitchell mratelakake panemume manawa armada lan kapal perang minangka arkaisme ing jaman kepungkur, yaiku penerbangan sing bakal nggawa kamenangan ing perang ing mangsa ngarep. Ing taun 1925, jenderal pensiun, nanging wis akeh pengikut sing wiwit ngembangake ide-ide ing praktik lan nyoba nggayuh pangembangan kanggo penerbangan [5].

Dhiskusi sing rada rame babagan doktrin Douhet dumadi ing taun 30-an ing Uni Soviet. Ing taun 1935, omah penerbitan militer Komisariat Pertahanan Rakyat USSR nerbitake koleksi karya sing dipilih dening Giulio Douhet, "Air Supremacy," sing diterjemahake saka basa Italia. Ing taun sing padha, buku "Doktrin Militer Douai" dening Kolonel Prancis Vautier, sing dadi pengikut lan propagandis gagasan jenderal Italia, diterjemahake menyang Rusia lan diterbitake [2].

Minangka Igor Drogovoz nyathet, penilaian umum teori ing USSR negatif, amarga basis kanggo kritik doktrin Douai dening teoritis lan praktisi militer Soviet minangka pendekatan kelas. Bias ideologis nyegah penilaian sing nyukupi, mula "Douay Doctrine" nampa label sing beda ing USSR: borjuis, adventurist lan malah fasis [2].

Iki ora ateges kabeh kritik kasebut ora ana dhasare - teori militer Douhet mesthi duwe kelemahane. Contone, komandan Khripin, ing pambuka kanggo edisi Uni Sovyet Air Supremacy, kanthi hak ngritik Douhet nolak peran artileri anti-pesawat, nyathet yen sistem pertahanan udara ora bakal bisa mungkasi serangan udara, nanging bakal mbatesi banget. dheweke, meksa mungsuh tumindak ing kahanan sing luwih elek, lan bakal ngrusak dheweke. Khripin ugi pitados bilih perang boten saged dipunmenangaken kanthi serangan udara piyambak [8].

Nanging, dheweke ngakoni manawa ide Douhet pancen bener yen tentara lan angkatan laut ora bisa ngimbangi kelemahane penerbangan lan malah bisa urip kanthi supremasi udara mungsuh, amarga tumindak pasukan darat lan angkatan laut ing kahanan superioritas udara mungsuh udara bakal angèl bangêt [ 8 ] .

Kritik liyane saka J. Douhet ana komandan brigade Alexander Lapchinsky, sing uga pracaya sing bombing piyambak ora bisa menang perang lan ngritik idea Douhet bab impossibility pertahanan udara efektif. Ing wektu sing padha, Lapchinsky dhewe nggawe prakiraan sing ora nyukupi babagan tumindak penerbangan ing periode awal perang mangsa ngarep, nyathet yen "Tentara massa ora langsung kumpul, lan periode awal perang dianggep minangka periode klasik kanggo operasi penerbangan mandiri".

Kajaba iku, ahli teori militer Soviet uga nggawe prediksi absurd yen kabeh artileri lapangan kanthi kaliber nganti 150 mm bakal digunakake minangka anti-pesawat [8].

Senadyan taksiran mbantah teori Douhet, kasunyatan ketok kudu dikenali sing akeh aspèk teori kang diadopsi dening kabeh kakuwasan militèr karo angkatan udara ing pembuangan.

Teori jenderal Italia digunakake dening sekutu, miwiti perang pengeboman tanpa wates marang Jerman - minangka pertumbuhan angka pesawat pengebom, komando Britania Raya lan Amerika Serikat mutusake kanggo mindhah pusat gravitasi serangan udara ing wilayah kasebut. saka Reich Katelu saka persimpangan sepur nganti karusakan sistematis fasilitas industri lan wilayah omah ing pusat industri paling gedhe.

Asil saka perang pamboman tanpa wates dadi luwih kontroversial: ing tangan siji, penerbangan Sekutu bener-bener bisa nggayuh supremasi udara ing Luftwaffe, utamane ing tahap pungkasan perang (ing sisih wétan, pamboman strategis ing loro-lorone. sisih mung sporadis), ing tangan liyane, nganti Ing pungkasan 1944 - awal 1945, industri Jerman functioned cukup sukses lan ora nyuda output industri. Mung ing separo kapindho taun 1944, pamboman tanpa wates wiwit ngasilake asil, nanging kabeh kutha dirusak sacara sistematis bebarengan karo populasi sipil.


Kahanan kasebut rada beda ing teater operasi liyane, Pasifik, ing ngendi Amerika Serikat lan Jepang tabrakan - ing kene, sawise sawetara kegagalan Angkatan Udara AS, keputusan digawe kanggo ngganti komando; Jenderal Curtis LeMay, sing dadi panyengkuyung doktrin Douhet, dadi komandan anyar. Lemay ngembangake konsep anyar babagan bom Jepang, sing cocog karo doktrin jenderal Italia [5].

LeMay ngerti yen Jepang wis nyebarake industrie menyang subkontraktor cilik sing dumunung ing pusat bisnis lan industri ing Jepang, lan dheweke mutusake kanggo konsentrasi serangan kasebut ora ing pabrik-pabrik kasebut dhewe, nanging ing wilayah kutha karo wong-wong sing ana kompleks industri militer Jepang. digawe. Mangkono, tanggal 9 Maret 1945, 1 ton cangkang incendiary dibuwang ing Tokyo (665 unit pengebom B-325 digunakake, 29 unit mabur menyang Tokyo), wilayah ing ngendi 279 ewu wong urip dadi "neraka ing Bumi, ” kalebu Miturut prakiraan paling murah, geni iki mateni 750 ewu wong [84].


Sawise pirang-pirang bom kaya iki, jumlah pengungsi ngluwihi mayuta-yuta, lan negara kasebut dicekel bencana kamanungsan. Mung seminggu, Lemay mbuktekake yen bisa ngalahake Jepang tanpa pasukan pendaratan. Mangkono, kekuwatan udara Amerika ing Samudra Pasifik dadi salah sawijining faktor utama kanggo nggayuh kamenangan.

Amerika Serikat banjur nggunakake Doktrin Douhet nalika Perang Korea (1950–1953) lan uga nalika Perang Vietnam. Banjur ana Yugoslavia lan Irak, ing ngendi, amarga supremasi udara, nggunakake inovasi teknis, Amerika bisa nindakake kampanye militer kanthi kerugian minimal lan karusakan moral lan materi saka mungsuh [5].

Ing Yugoslavia, pasukan darat saka negara-negara NATO ora njupuk bagéyan langsung ing permusuhan, nanging kabeh tugas sing ditugasake kanggo penerbangan aliansi wis rampung. Operasi Desert Storm, miturut Igor Drogovoz, dadi kamenangan sejati saka doktrin Jenderal Douhet, kanthi jelas nuduhake ing saindenging jagad yen angkatan udara ora mung bisa dadi, nanging wis dadi pasukan penentu ing perang generasi anyar. [2].

kesimpulan


Kanggo ngringkes, iku kudu nyatet sing wis ing 1921 Giulio Douhet pitados bilih aviation punika unggul ing wigati kanggo tentara lan angkatan laut lan ing mangsa kudu dadi cabang sawijining saka angkatan bersenjata. Dheweke nyathet yen penerbangan menehi keuntungan marang serangan tinimbang pertahanan:

"Senjata perang anyar rampung ngganti kahanan, amarga padha nemen nambah kaluwihan saka mode ofensif tumindak, nalika Ngartekno nyuda, yen ora langsung mbusak, kaluwihan saka mode defensif tumindak" [1].

Jendral J. Douhet bener nalika ngandika sing mung supremasi online bisa menehi negara keamanan lengkap saka serangan udhara, lan mung karo supremasi udhara bisa kamenangan. Ing wektu sing padha, dheweke dadi ekstrem, ngilangi pentinge perang udara, kanthi argumentasi yen pertahanan ing perang kasebut ora mungkin.

Nanging, Supremasi Udara Giulio Douhet minangka strategi militer klasik sing ora bisa dibantah. Kanggo ngakoni Douai, sejarawan Angkatan Udara AS Dr. Richard P. Hallion nulis: "Ing pantheon perwakilan angkatan udara, Giulio Douhet manggoni papan tengah."

Minangka sejarawan Igor Drogovoz, sing dadi panyengkuyung Douai, nyathet, nglawan latar mburi obrolan babagan perang ing mangsa ngarep, jeneng penulis ramalan iki, sing bisa prédhiksi wiwitan jaman perang kaping enem. generasi, iki rampung undeservedly lali.

"Jenderal Douhet dadi kaping telu bener, wis ngatur, adhedhasar pengalaman banget cilik saka Perang Donya I (nalika aviation militèr mung njupuk langkah isin pisanan), presciently prédhiksi transisi teka peran nemtokake ing medan perang menyang angkatan udara, sing ing giliran millennium, nyatane, dadi mutlak gaman, bisa mutusake kanthi mandiri asil kampanye militer apa wae ...
Jendral Douhet minangka wong pisanan ing donya sing ngevaluasi kemampuan penerbangan tempur kanthi bener lan nggawe kesimpulan sing isih relevan saiki:
"Sapa sing duwe supremasi udara lan duwe pasukan serangan sing cocog, ing tangan siji, nglindhungi wilayah lan segara saka serangan udara mungsuh ... ing sisih liya, dheweke bisa tumindak nyerang mungsuh kanthi skala sing medeni, mungsuh ora bisa nglawan apa-apa” [2].

Referensi:
[1]. Giulio Due. Supremasi udara. Koleksi karya babagan masalah perang udara. Pambuka kanggo edisi Rusia saka komandan korps V.V. Khripin. M.: Military Publishing House NKO USSR, 1936.
[2]. Drogovoz I. G. Air blitzkrieg: Douay Doctrine ing abad kaping 2003 utawa jenderal Italia bener? / I. G. Drogovoz; Ed. V. V. Beshanova. - Minsk: Harvest, XNUMX.
[3]. Gvozdev M. G. Ing masalah munculé konsep dhasar kanggo nggunakake Angkatan Udara ing periode interwar // Masalah saiki humaniora lan ilmu alam. 2013. Nomer 4. kaca 71–74.
[4]. Giancarlo Finizio. Fra guerra, penerbangan lan politik. Giulio Douhet, 1914–1916, Tricase, Youcanprint Self-Publishing, 2017.
[5]. Lezina E. P., Bukhlin I. E., Kazhaeva M. V. Doktrin militer "supremasi udara" dening Giulio Douhet lan sejarah aplikasi ing AS / E. P. Lezina, I. E. Bukhlin, M. V. Kazhaeva / / Contentus. – 2023. – No. 3. – P. 34 – 42.
[6]. G. Rochat, L'esercito italiano da Vittorio Veneto lan Mussolini, cit., p. 398.
[7]. R. Abate, G. Alegi, G. Apostolo - Aeroplani Caproni: Gianni Caproni lan Pesawate, 1910-1983, - Museo Caproni, 1992.
[8]. A. A. Chernilovsky. Prakiraan perang ing mangsa ngarep ing taun 1920-an dening jenderal Italia Giulio Douhet lan kritik marang teori ing USSR [Sumber elektronik] // URL: https://cyberleninka.ru/article/n/prognozirovanie-buduschey-voyny-v-1920 -h- godah-italyanskim-generalom-dzhulio-due-i-kritika-ego-teorii-v-sssr.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    10 September 2023
    Kasunyatan bilih doktrin militer Douai nyedhiyakake serangan ngrusak kutha-kutha, kanthi korban jiwa sing ora bisa dihindari ing antarane populasi.

    Pengeboman kutha Spanyol Guernica dening pembom Jerman lan Italia ing taun 1937 minangka bukti ...
    1. +3
      10 September 2023
      Miturut sawetara lapuran, nalika jaman penjajahan Paris, Picasso tau ditekani dening perwira Jerman. Ing meja artis ana reproduksi "Guernica" (utawa kertu pos kanthi reproduksi "Guernica"). "Apa sampeyan nindakake iki?" - takon petugas. "Ora," wangsulane Picasso, "sampeyan nindakake."
    2. 0
      30 September 2023
      Doktrin Douay nyedhiyakake serangan marang fasilitas industri lan militer liyane lan panggunaan ganda ing kutha-kutha.Dene Guernica, target serangan kasebut yaiku jembatan, dudu populasi.
  2. +2
    10 September 2023
    Iku kabeh bener, saiki drone wis ditambahake ing langit lan inti saka strategi wis njupuk werna anyar!
  3. +5
    10 September 2023
    Mung ana 3 huruf sing ngganti keseimbangan perang ing udara: sistem pertahanan udara.
    1. 0
      10 September 2023
      Sistem pertahanan udara sing ndadékaké (manèh) lair saka doktrin perang udara. Dheweke meksa pesawat kasebut pindhah menyang doktrin terobosan ing dhuwur, sawise efektifitas kabeh sistem pertahanan udara medium lan jarak adoh diwatesi nganti jarak 20 km. - minangka asil, pesawat operate (relatif) bebas ing LBS.

      Ana sawetara artikel babagan topik iki ing VO.
      https://topwar.ru/177761-awacs-protiv-a-50-vozdushnoe-srazhenie-v-evrope.html
  4. +6
    10 September 2023
    Nanging, Supremasi Udara Giulio Douhet minangka strategi militer klasik sing ora bisa dibantah.

    Giulio Douhet, antarane liyane, ana temenan optimistis gedhe. Ing taun 1928, dheweke nerbitake artikel ing jurnal Rivista Aeuronautica, ing ngendi dheweke ngetung jumlah bom udara sing kudu ditibakake ing kutha-kutha mungsuh supaya bisa meksa dheweke nyerah sajrone sewulan. Miturut petungan iki, 300 (telung atus!) ton bom dibutuhake.
    1. +3
      10 September 2023
      Kutipan saka Frettaskyrandi
      Giulio Douhet, antarane liyane, ana temenan optimistis gedhe.

      Ing wayah sore tanggal 23 Agustus, sawetara atus pesawat ngluncurake serangan gedhe ing Stalingrad. Kutha iki dibom dening Armada Udara 4 ing 16:18 nganti 19.00:8. Korps Udara kaping 1 mabur 600 misi ing dina iku lan ngeculake sewu ton bom. Menapa malih, nomer iki uga kalebu sing padha dropped ing pasukan Soviet.
      Tanggal 11/12 September 1944, 900 ton bom dicemplungake ing kutha Darmstadt saka 226 pengebom abot Avro Lancaster.
      1000 ton ing telung jam, 900 ton saben wengi. Douai mesthi optimis banget.
  5. +1
    10 September 2023
    Doktrin Douhet manggon ing doktrin operasi militer AS; tugas utama sajrone perang saben pihak yaiku, pisanan, entuk supremasi udara. Karusakan sistem pertahanan udara mungsuh, yen supremasi udara bisa diraih, perang ing lemah bakal dadi neraka sing urip kanggo pasukan darat.
    Amerika Serikat banjur nggunakake Doktrin Douhet nalika Perang Korea (1950–1953) lan uga nalika Perang Vietnam. Banjur ana Yugoslavia lan Irak, ing ngendi, amarga supremasi udara, nggunakake inovasi teknis, Amerika bisa nindakake kampanye militer kanthi kerugian minimal lan karusakan moral lan materi saka mungsuh.
    .
    Wigati dicathet yen ana pilihan antarane perang lan pamboman sing terus-terusan, lan kanthi cara karusakan modern, sampeyan bisa nindakake kabeh kanthi akurat. Mangkono luwih becik kanggo nggayuh supremasi hawa tinimbang nglanjutake perang, sing bakal nyebabake korban gedhe.
    1. +5
      10 September 2023
      Doktrin Douhet urip ing doktrin pertempuran AS

      Doktrin Hugh Trenchard urip ing doktrin tempur AS, kaya sing disempurnakake dening Sir Charles Portal, Sir Arthur Harris lan Sidney Bufton.
      Penulis, fokus ing Giulio Douhet, ora kejawab siji titik penting kanggo ngerti topik - Douhet ora mung teori bom strategis.
      Aku kesengsem banget karo artikel penulis, nanging dheweke ora bisa nggarap sumber utama basa manca, sing nyuda potensial kreatife.
  6. +2
    10 September 2023
    Piwulang Douai:
    1) Perang menang ing udhara. Isih infantri
    2) Artileri anti-pesawat ora dibutuhake.
    3) Bombers nyelehake mungsuh saka langit. Malah ing Irak lan Yugoslavia ora bisa numpes Angkatan Udara liwat bom.
    4) Dhewe, doktrin Douhet ing versi asline nyatakake serangan marang warga sipil - "kanggo nyuda dhukungan populasi kanggo perang," i.e. demoralizing mungsuh. Karusakan potensial industri minangka tujuan kapindho! Pengeboman strategis ing Jerman lan Jepang nuduhake manawa ora ana sing pertama. Pengeboman karpet ing kutha-kutha ora entuk gol kapindho; Kosok baline, negara-negara ngumpul sawise pembantaian, lan produksi nandhang sangsara mung yen tentara nguwasani wilayah industri utawa pertambangan - lan ora sadurunge!
    --------------
    Dadi WWII nuduhake GAGAL lengkap doktrin Douai, lan iki kasunyatan!
    1. Alf
      0
      10 September 2023
      Kutipan saka bingo
      lan produksi nandhang sangsara mung yen tentara dikuwasani wilayah industri utawa pertambangan - lan ora sadurunge!

      Yen memoriku bener, sawise 12 Mei 1944, nalika Curtiss Le May konsentrasi serangan ing lapangan minyak Reich, Wehrmacht wiwit ngalami kekurangan bahan bakar.
      1. 0
        30 September 2023
        Bener, ana lapangan lenga ing Rumania lan pukulan pisanan ing musim panas 1942, banjur ing 1 Agustus 1943.
  7. +3
    10 September 2023
    Douhet ora menehi rating sistem pertahanan udara kanthi dhuwur; dheweke nganggep ningkatake sistem pertahanan udara minangka sampah wektu lan dhuwit.

    Lan dheweke bener. Ora ana bedhil anti-pesawat khusus, paling ora nganti taun 1917; bedhil ersatz minangka bedhil lapangan biasa ing mesin khusus, diangkat. Ora mungkin mekanika bisa mlaku kanthi normal ing kahanan kaya ngono, lan loading angel. Apa sing ditembak? Iku mesthi shrapnel, ora ana liyane. Nanging supaya pesawat ing zona expansion, iku perlu kanggo nyetel wektu tundha (tabung) bener, kanggo iki sampeyan kudu ngerti kadohan kanggo target, ing cendhak, padha nyetel dening mripat. Kajaba iku, perlu kanggo nutupi akeh titik, yaiku, kanggo smear pertahanan udara, lan tentara udhara tumindak kanthi siji ajiné.
  8. +4
    10 September 2023
    Mung seminggu, Lemay mbuktekake yen bisa ngalahake Jepang tanpa pasukan pendaratan.
    Iki salah. Jepang ora bakal nyerah sawise iku.
    1. +3
      10 September 2023
      Mekaten) Sanadyan kecalan kapuloan Jêpan wau, lajêng sami pêrang ing tanah dharatan, sarta sagêd damêl, manawi Uni Sovyèt botên nampèni wadyabala Kwantung ingkang cacahipun yuta sadèrèngipun ndharat ing pulo-pulo. Ngomong-ngomong, crita babagan kasunyatan manawa Hiroshima lan Nagasaki dipeksa nyerah umume ora masuk akal, amarga karusakan Tokyo ora meksa kanthi cara apa wae))) Lan maneh, yen Lemay mbuktekake kabeh sajrone seminggu - apa gunane wektu kanggo sampah, nampa nyerah ing awal Maret 45th, durung "mbuktèkaké" ana? Ing kene, saka sudut pandang apa wae, Lemay ora bisa mbuktekake APA-APA, kajaba Amerika iku barbar.
  9. -1
    10 September 2023
    "Lan ora kabeh wong bisa ndeleng sesuk dina iki. Utawa, ora mung wong sing bisa ndeleng, mung sawetara wong sing bisa nindakake
    PS iku! Petinju, lan ora luwih elek tinimbang Viktor Stepanovich, ngerti aphorisms.
  10. 0
    10 September 2023
    Kepiye carane nerjemahake teorine menyang praktik nggunakake Pasukan Rudal Strategis, ora?
  11. +1
    10 September 2023
    Kabeh cabang lan jinis pasukan kudu berkembang kanthi padha. Yen sampeyan menehi pilihan kanggo siji jinis, sampeyan mesthi bakal ilang ing liyane.
    1. 0
      10 September 2023
      Sawetara dadi lungse utawa berkembang, owah-owahan ora bisa diakoni. Ora mungkin sampeyan ngusulake ngembangake pasukan kavaleri saiki.
  12. +2
    10 September 2023
    Minangka Igor Drogovoz nyathet, penilaian umum teori ing USSR negatif, amarga basis kanggo kritik doktrin Douai dening teoritis lan praktisi militer Soviet minangka pendekatan kelas.


    NO. Penulis dumadakan "lali" bagean kapindho doktrin Douay. Sing amarga kontemporer sijine doktrin iki ing tingkat sing padha karo kejahatan perang. Intine ora ana wong ing USSR sing ora seneng karo supremasi udara. Iki omong kosong. USSR, minangka undermined, digawe aviation militèr ora ing kabeh kanggo nyerahke langit kanggo mungsuh. Kasunyatane Douai ngeyel ngirim serangan massal marang target CIVIL, kutha gedhe lan target strategis sing ora duwe tujuan militer langsung. Dheweke percaya yen nyebabake karusakan maksimal ing sisih mungsuh ing bidang non-militer bakal nggawe tingkat ketegangan sosial-politik sing exorbitant ing mburi tentara perang, ngrusak sistem dhukungan perang lan nyebabake ambruk sistem negara. Iki bakal nyuda potensial militer mungsuh kanthi drastis lan meksa pamrentah nyerah. Utawa mimpin menyang kudeta sing bakal anti-perang ing Panggonan pisanan. Doktrin Douay ateges ngusulake perang ora karo tentara, nanging karo populasi.
    Doktrin iki diadopsi lan isih digunakake ing Amerika Serikat. Negara iki saiki aktif nggunakake tekanan ing target sipil kanggo destabilize negara mungsuh. Ing konsep iki, kejahatan perang ditindakake kaya bom Dresden (aku ngerti, iki Inggris), bom Tokyo, bom Hiroshima lan Nagasaki, bom karpet Korea lan Vietnam, bom Baghdad lan Beograd. Iki minangka inti saka Douay Doctrine ing wangun modern lan ruang lingkup lengkap. Lan ora kabeh ing konsep supremasi udara. Sadurunge iki, sanajan tanpa Italia, kabeh wong ngerti dhewe. Mulane wong-wong sezamane ora seneng karo dheweke.
    Miturut cara, ing sewengi tanggal 10 Maret 1945 ing Tokyo, miturut data Jepang pasca perang, paling ora 300 wong warga sipil diobong urip. Kanggo referensi: ing saindhenging perang, tentara Jepang kelangan 000-1,7 yuta wong sing tiwas.
    1. +2
      11 September 2023
      Intine, doktrin iki ngganti konfrontasi karo teror.
      Napa sirahe bokong karo mungsuh nalika sampeyan bisa nyelehake piso ing tenggorokan wong sing ditresnani? Pendekatan iki mung dianggo kanggo awal perang, intimidating mungsuh potensial. Mulane, saka wektu kanggo wektu, penganut doktrin iki ngatur eksekusi demonstratif mungsuh sing jelas banget - supaya sing kuwat wedi.
  13. 0
    13 September 2023
    Yagene wong Italia ora ngrungokake dheweke lan perang tanpa "dominasi"?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"