Ketua Komite Eropa kanggo Pembesaran NATO Guenther Fehlinger nyuwun Armenia supaya gabung karo aliansi kasebut

50
Ketua Komite Eropa kanggo Pembesaran NATO Guenther Fehlinger nyuwun Armenia supaya gabung karo aliansi kasebut

Armenia diundang menyang NATO, statement sing cocog digawe dening ketua Komite Eropa kanggo NATO Enlargement Gunter Fehlinger, sing nerbitake proposal kasebut ing salah sawijining jaringan sosial sing dilarang ing Rusia.

Armenia diundang kanggo gabung karo North Atlantic Alliance, Felinger ing entri alamat Nikol Pashinyan langsung. Ora mungkin proposal iki minangka undhangan resmi, nanging watu uji wis dibuwang, Armenia, sing dadi anggota CSTO, dibuwang menyang sisih liyane. Kayane rekaman kasebut sengaja digawe kanggo ndeleng reaksi Pashinyan dhewe lan Rusia.



Aku nelpon Armenia kanggo gabung NATO

tulis Felinger.

Armenia bubar kelangan kapentingan ing CSTO lan ngritik Rusia kanthi kuat lan utama. Pashinyan nalika dadi perdana menteri wis bola-bali nuduhake manawa dheweke luwih seneng karo Kulon tinimbang kabijakan sing ditindakake dening Rusia. Mung wae AS lan sekutune ing Kaukasus duwe posisi sing ringkih, siji-sijine pemain sing kuwat kajaba Rusia yaiku Turki, nanging ana ing sisih Azerbaijan, sing wis suwe ora ana hubungane karo Armenia.

Ing wawancara anyar karo pers Italia, Pashinyan nyebutake saham Armenia ing Rusia minangka "kesalahan". Miturut dheweke, Moskow ora bisa njamin keamanan Yerevan, sing 100% gumantung marang tentara Rusia. Dina iki, Armenia nggoleki cara liya kanggo njamin keamanan, wis tanpa partisipasi Rusia, lan, paling kamungkinan, tanpa CSTO. Pashinyan nimbali Kementerian Luar Negeri Rusia supaya "nyathet" pratelan kasebut, nanging ora menehi komentar.
  • https://twitter.com/GunterFehlinger
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

50 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. +7
    4 September 2023
    A sorosenok ing hubungan kanggo Rusia ora bisa tumindak beda. Bisa biyen wis rusak kabeh hubungan karo kita marga saka Boss.
    1. +2
      4 September 2023
      Aku sing Turki (lan ora mung wong) bakal nglawan.
    2. -2
      4 September 2023
      Kutipan saka tralmaster
      A sorosenok ing hubungan kanggo Rusia ora bisa tumindak beda. Bisa biyen wis rusak kabeh hubungan karo kita marga saka Boss.


      Kanthi sikap kaya mengkono, kabeh dadi kaya iki ... Kulon wis nyuwek sekutu liyane saka Rusia lan ngurangi zona pengaruhe. sing. ora ana sing apik ing kene.

      Sanajan calon pro-Rusia dadi kuwasa ing Armenia, apa sing bakal diganti? Sawise crita konflik Karabakh, pedunungé duwe akeh pitakonan kanggo Rusia minangka penjamin keamanan ing wilayah kasebut ... lan padha adil, yen sampeyan jujur ​​​​mangsuli pitakonan iki. Armenia minangka anggota CSTO, minangka anggota EAEU lan sekutu Rusia ing Kaukasus. Lan Azerbaijan, sing dudu anggota organisasi kasebut, orientasi menyang Turki (anggota NATO) lan duwe vektor pro-Kulon .... lan Armenia bakal padha yen nampa jaminan keamanan saka AS / Inggris Raya .

      amarga apa gunane ana ing CSTO yen ora ana pangertene? Malah Rusia ora ana gunane saka organisasi iki ... amarga netralitas sekutu kita, nalika Barat lagi nglawan kita. Lan kita ... uga ora kasengsem banget kanggo mbubarake tanggane.
      1. +5
        4 September 2023
        Sawise crita konflik Karabakh, pendhudhuke duwe akeh pitakonan kanggo Rusia minangka penjamin keamanan ing wilayah kasebut.
        .
        Sawise crita konflik Karabakh, pedunung Rusia duwe akeh pitakonan kanggo Armenia, minangka sekutu, lan ora minangka pengemis.
        Lan padha adil, yen sampeyan mangsuli pitakon iki kanthi jujur. Armenia minangka anggota CSTO, minangka bagéan saka EAEU, nanging dudu sekutu Rusia ing Kaukasus.
        1. 0
          4 September 2023
          Kutipan saka Aken
          Sawise crita konflik Karabakh, pedunung Rusia duwe akeh pitakonan kanggo Armenia, minangka sekutu, lan ora minangka pengemis.


          Secara pribadi, aku ora duwe pitakonan .... disassembly antarane Azerbaijan lan Armenia kanggo apik ora kanggo kita) ing kene prakara iku beda, yaiku, kewajiban Rusia ing Kaukasus, amarga. historis, Rusia ana guarantor ing wilayah, nanging liwat wektu, Turki wiwit push liwat pengaruh lan pitakonan mengkene apa kita kudu kewajiban kuwi lan apa kita duwe kepinginan / sumber daya kanggo njaga pengaruh ana.

          Nanging iki:

          ..ora kaya wong ngemis


          dudu sekutu Rusia ing Kaukasus


          iku ora bab apa wae. Luwih kaya nyoba nggawe alesan, ujare, aku ora pengin nulungi sikap kasebut, nanging pitakonan kasebut luwih serius.
          1. +2
            4 September 2023
            Ora kaya iki. Iki dudu alesan, nanging statement. Wong Armenia, kaya wong liya, mung pengin nampa tanpa menehi apa-apa.
            Elinga, badut iki pengin Rusia perang tinimbang ing Karabakh. Ing Karabakh padha, kang piyambak nilar.
            Ora, wong Armenia, sampeyan luwih murah kanggo kita minangka mungsuh.
          2. 0
            4 September 2023
            Iki ora antarane Armenia lan Azeri, nanging antarane Federasi Rusia lan Turki. Lan Turki nggawe kamenangan kanggo wong Azerbaijan, lan kita nggoleki sawetara alasan kanggo wong Armenia.
            Armenia lan Kazakhstan bakal ninggalake CSTO ing mangsa cedhak
            1. 0
              5 September 2023
              Kutipan saka Sadam2
              Armenia lan Kazakhstan bakal ninggalake CSTO ing mangsa cedhak

              Wong wadon karo kreta - a mare ing pose. Bubarake CSTO. Amarga ora ana keuntungan saka sekutu kasebut.
          3. 0
            4 September 2023
            Apa pratelan sing bisa ditindakake marang Rusia babagan Karabakh liwat CSTO yen Armenia dhewe durung ngakoni Karabakh minangka bagéan saka Armenia? Apa Rusia kudu nglindhungi soko ana. RF lan supaya ana apa luwih saka iku ngirim. Secara resmi, ora bisa nindakake apa-apa, amarga Azerbaijan ora nyerang wilayah Armenia sing diakoni sacara internasional. Nanging ora, Federasi Rusia ngadeg lan njaga perdamaian ing kono. Apa pratelan kasebut?
      2. +8
        4 September 2023
        Lan apa hubungane Rusia lan CSTO? Dheweke nyerang Karabakh, nanging ora ana sing nyerang wilayah Armenia, Armenia ora ngakoni Karabakh minangka wilayahe.
        1. 0
          4 September 2023
          Kutipan: -sa-
          Lan apa hubungane Rusia lan CSTO? Dheweke nyerang Karabakh, nanging ora ana sing nyerang wilayah Armenia, Armenia ora ngakoni Karabakh minangka wilayahe.


          Resmi, ya, ora ana pitakonan kanggo kita lan ora kudu, amarga. Armenia dhewe kudu disalahake amarga ora ngakoni Karabakh, lan status Karabakh rada kontroversial (saka sudut pandang hukum) nanging ora resmi .... Armenia melu konflik karo Azerbaijan, lan ngarepake yen Rusia, minangka sekutu, bakal mbantu dheweke, nanging nyatane kita njupuk posisi netral, antarane Azerbaijan (sing didhukung dening anggota NATO) lan Armenia, ngendi pasukan bersenjata kita dumunung.

          +
          14.09.2022, 16:08 1 min.
          Armenia njaluk bantuan militer saka CSTO
          Perdhana Mentri Armenia Nikol Pashinyan mratelakake yen negara kasebut wis kelangan 105 prajurit ing perang karo Azerbaijan. Dheweke ujar manawa Armenia nglamar CSTO miturut Artikel 4 kanggo mulihake integritas wilayah negara lan njamin mundur saka militer Azerbaijan. Artikel saka prajanjèn iki mratelakake panyedhiya bantuan militèr.


          sing. ana uga panjalukan resmi kanggo bantuan ..... banjur kita tumindak minangka mediator lan penjamin keamanan antarane Azerbaijan lan Armenia, ing upaya kanggo mutusake masalah konflik sing) nanging periodik flare munggah maneh, ana korban antarane militer saka beda. sisih, lan kamungkinan sing bisa suar maneh ....

          Ing babagan iki, apa kita siap ngirim Angkatan Bersenjata RF kanggo melu permusuhan ing Kaukasus? Umume wong Rusia bakal ujar, kenapa kita butuh iki, kita duwe NMD lan mula ana papan kanggo mbuwang sumber daya militer (lan bakal bener) ... nanging ana kewajiban, lan poin kasebut kudu dijlentrehake. apa kita siap nglawan Azerbaijan lan Turki (mikir NATO). Yen ora, banjur ana pitakonan yen ilang Armenia minangka anggota CSTO lan EAEU ..... lan sawise mundur, giliran Kazakhstan lan "sekutu" liyane bakal terus.
          1. 0
            4 September 2023
            Iku uga ora gampang kanggo Rusia ing wektu iku, lan malah saiki nindakake kabeh kanggo Armenia sing bisa. duwe apa sing saiki ana ing Karabakh, lan paling kamungkinan perang bakal teka ing Armenia dhewe lan Karabakh bakal ilang kabeh. Supaya Rusia teka perang kanggo Armenian Karabakh, banjur Armenia kudu teka perang kanggo Crimea Rusia! kabeh bakal jujur ​​lan bebarengan ono gunane lan sekutu! bab Kazakhstan , banjur aku ora bakal nelpon Kazakhstan sekutu kita. Aku luwih pracaya ing paseduluran lan aliansi karo sawetara jenis Afghanistan lan Taliban tinimbang karo Kazakhstan
          2. +1
            5 September 2023
            Kutipan: Aleksandr21
            lan status Karabakh cukup kontroversial

            Dheweke UNIK.
            Ora ana negara siji ing donya sing ngakoni Karabakh minangka wilayah Armenia utawa sing disengketakan.
            Lan sampeyan ngerti kenapa?
            Amarga Armenia dhewe ora ngakoni MALAH KAMERDEKAAN Karabakh , ora kanggo ngomong ngakoni minangka bagean .
            Mulane, sah lan nyatane, Azerbaijan mung nindakake CTO ing wilayah ITS. Lan sanajan CTO iki, Armenia ora wani ngirim pasukane dhewe menyang Karabakh!!!
            Damn (!!) Armenia categorically gelem ngirim pasukan kanggo Karabakh (mung sukarelawan), nanging ora takon Rusia, nanging DEMANDED kanggo campur tangan ing konflik dening pasukan militèr.
            Ing wektu sing padha, sampeyan kudu ngerti manawa Azerbaijan lan Rusia wis nawarake Armenia nganti pirang-pirang taun kanggo mbalekake wilayah sing dikuwasani ing jejere Karabakh menyang Azerbaijan. Lan pitakonan babagan Karabakh dhewe kudu ditundha kanggo generasi sabanjure.
            Kajaba iku, Azerbaijan menehi ganti rugi kanggo Armenia kanthi jumlah 5 milyar dolar. !
            Armenia miskin ditawani 5 milyar dolar kanggo wilayah sing direbut, sing dudu Karabakh (!!).
            sawetara?
            Aku bakal nambah. Kurang saka setahun sadurunge wiwitan CTO, militèr Armenia (utawa pengawal tapel wates) nyebabake konflik militer ... Ora ana ing wilayah Karabakh. Wong-wong mau sing pisanan mbukak senjata saka senjata otomatis marang pengawal tapel wates Azerbaijan, sawise iku padha nyambungake artileri, mortir ... lan konflik meh escalated menyang perang lengkap. Ayo kula ngelingake sampeyan - iki dudu Karabakh.
            Lan mung sawise ALL iki, Azerbaijan, wis entuk dhukungan saka Turki lan wis digawa metu ancang-ancang apik banget, miwiti CTO, kang disebut Perang Patriotik. Lan dheweke pancen bener ing keputusane.
            Sing. Armenia ing kabeh cara bisa nyebabake perang kanggo Karabakh, ora gelem mutusake masalah kanthi tentrem, banjur ... disalahake ... Rusia kanggo kabeh ??
            OhReNely opo??
            Lan iki sawise milisi Karabakh dikalahake, Shusha ambruk lan kabeh wilayah ing sekitar Karabakh dibebasake ... Nalika Rusia INTERVENE, mandheg nyerang Azerbaijan lan nggawa para penjaga perdamaian ing kana !!
            APA gunane kanggo prihatin marang teroris lan pengkhianat?

            Armenia diundang menyang NATO?
            Apa dheweke wis nanggapi kanthi minat?
            Dadi bisa uga ora ngenteni pasukan kita dijaluk saka kono, nanging kanthi inisiatif dhewe kanggo MENARIK pasukane saka Armenia lan ngusir (Armenia) saka CSTO.
            Persis - OUT. Buwang. Ngilangi . Kanthi isin.
            Aku yakin yen kabeh anggota CSTO liyane bakal ndhukung keputusan iki. Inggih...mungkin Lukashenko bakal abstain kanggo kaendahan.
            Lan ninggalake wong-wong edan iki supaya dirusak dening Turki lan Azerbaijan. Lan nutup tapel wates kanggo para pengungsi.
            Utawa (minangka pilihan pungkasan) ngumpulake ing kemah lan langsung deportasi menyang AS lan Prancis. Lan wong-wong sing manggon ing Wilayah Krasnodar uga. Lan saka kabeh Caucasus Lor.
            Rudeness, bestiality lan ora matur nuwun kudu diukum.
            Lan wilayah "Armenia" dhewe (nyatane, ora ana "Armenia" ing kana, minangka papan ing ngendi para tsars Rusia nampa pengungsi Armenia lan ngidini dheweke manggon) kudu diwenehi / bali kanthi persetujuan bebarengan karo Iran. Federasi Rusia, minangka penerus Kakaisaran Rusia, ngiyanati / ngakoni wilayah sing diarani. Armenia - Iran.

            Iki carane bakal adil.
      3. 0
        5 September 2023
        Kutipan: Aleksandr21
        amarga apa gunane ana ing CSTO yen ora ana pangertene? Malah Rusia ora ana gunane kanggo organisasi iki ....

        Wis wektune kanggo mbubarake CSTO lan CIS. Cukup kanggo ngasilake birokrat sing ora ana gunane.
  3. + 20
    4 September 2023
    Njupuk gendéra NATO ing tangan sampeyan lan maju, bisa uga bakal kelangan wilayah liyane kajaba Karabakh, lan malah supaya njupuk kabeh wong Armenia saka Rusia ... Inggih, amarga taruhan ing Rusia ana kesalahan, banjur wong Armenia ing Rusia duwe ora ono kerjaan ...
    1. +8
      4 September 2023
      Dadi kabeh ana ing Rusia lan duwe kewarganegaraan, kita bisa ngomong yen Armenia pindhah
  4. 0
    4 September 2023
    Dina iki, Armenia nggoleki cara liya kanggo njamin keamanan, wis tanpa partisipasi Rusia, lan, paling kamungkinan, tanpa CSTO. Pashinyan nimbali Kementerian Luar Negeri Rusia supaya "nyathet" pratelan kasebut, nanging ora menehi komentar
    Banjur, Kementerian Pertahanan RF bakal menehi komentar ...
  5. -3
    4 September 2023
    Ing teori, wektune kanggo elit Armenia. Sebagéan gedhé Artsakh wis ana ing sangisoré Azéris, piye wae kanggo nggabungake sisa-sisa, Dashnaks modern bakal gampang ngulu, nutup masalah klaim teritorial, lan kabeh iku, hello menyang EU lan NATO.
  6. +4
    4 September 2023
    Wiwitan ambruk Armenia. Karavh miwiti. Apa wong Armenia mikir yen Rusia kudu perang kanggo dheweke? Cekel tangan, ora pengin kerja. Maju liwat eri, ayo ngomong babagan Armenia. Ora ana negara sing kaya ngono.
    1. +1
      4 September 2023
      Kutipan: Luenkov
      Maju liwat eri, ayo ngomong babagan Armenia. Ora ana negara sing kaya ngono.

      Kabeh sing "lali" kuwi kudu dieling-eling nalika dadi alat saka Kulon.
  7. -1
    4 September 2023
    nelpon Armenia kanggo gabung NATO
    Dheweke ora duwe pakan meriam sing cukup....
  8. -9
    4 September 2023
    Kutipan saka taiga2018
    Njupuk gendéra NATO ing tangan sampeyan lan maju, bisa uga bakal kelangan wilayah liyane kajaba Karabakh, lan malah supaya njupuk kabeh wong Armenia saka Rusia ... Inggih, amarga taruhan ing Rusia ana kesalahan, banjur wong Armenia ing Rusia duwe ora ono kerjaan ...

    Apa sampeyan nulis iki saka Azerbaijan?
    1. + 21
      4 September 2023
      Ora mesthi, iki bisa ditulis dening penduduk ing bagean Rusia sing paling ora tau ngunjungi pasar lokal, nalika dheweke weruh akeh wong irung gedhe sing tetep karo kita nalika perang ing Karabakh, lan luwih-luwih ora. arep ngwutahake getih kanggo negara sing dheweke entuk ...
  9. +3
    4 September 2023
    "Cara mung kanggo nyingkirake naga yaiku duwe dhewe" (c) Pashinyan, bakal nampa tawaran kasebut. SVO, dheweke ora diancam, nanging NATO ora bakal nampa. Kenapa? Nyedhiyani perlindungan kanggo koridor Lachin utawa liya-liyane? Apa dheweke butuh? Ing kene Iran bakal tangi, lan ora Rusia ..
    1. 0
      4 September 2023
      Cara mung kanggo njaluk nyisihaken saka naga iku duwe dhewe

      Luwih becik duwe Lancelot. Apa sampeyan kelingan carane naga rampung?
      1. 0
        4 September 2023
        Minangka sajarah nuduhake, naga iku langgeng, nanging Lancelots dikhianati lan disalib dening liberated.
  10. +3
    4 September 2023
    Miturut dheweke, Moscow ora bisa njamin keamanan Yerevan

    Dheweke bakal njupuk conto saka wong Siria Armenia sing mbela wilayahe.
    Cognac Armenia ora njamin safety.
  11. +6
    4 September 2023
    Dina iki, Armenia nggoleki cara liya kanggo njamin keamanane, wis tanpa partisipasi Rusia

    Yen telusuran iki lan cara kasebut bakal mengaruhi status lan penghasilan saka Sochi Armenians, mula aku ora iri karo Pashinyan. ngguyu
    1. 0
      4 September 2023
      Elk Sochi Armenians Rusian Armenians Yerevan Armenians buruh tamu Sochi Armenians lan sawise 2014 Belarusians, imigran saka sisih lor lan Siberia, nemen amused wong Armenian. ngguyu
      1. +2
        4 September 2023
        Kutipan saka: tralflot1832
        Warga Chelyabinsk - pinten sampeyan bisa nyopir ing Sochi, apa sampeyan diolesi madu ing kene?

        Sampeyan duwe panas, sampeyan duwe apel, nanging ora ana.
      2. +3
        4 September 2023
        Kutipan saka: tralflot1832
        Yerevan Armenians minangka tamu tamu saka Sochi Armenians.

        Dadi aku ngomong babagan iki. hi
        Yen Yerevan njupuk kursus anti-Rusia, mula iki ora bisa mengaruhi diaspora Armenia ing Rusia. Lan, yen kita njupuk menyang akun pinten dhuwit padha entuk kene, padha bisa uga sijine Pashinyan ing sandal ing kadhemen (diwenehi nomer sederek ing sisih liyane).
      3. +1
        4 September 2023
        Kutipan saka: tralflot1832
        Warga Chelyabinsk - ya, pinten sampeyan bisa nyurung ing Sochi, kowe diolesi madu nang kene?

        Apa sampeyan mung seneng karo wong Armenia ing kana? residents Chelyabinsk ora cocog karo sampeyan ??

        Aku tansah dianggep minangka kesalahan nalika kabeh negara diwutahake dadi akeh dhuwit menyang Olimpiade paling larang ing donya.
  12. +2
    4 September 2023
    Krajina mung ora cukup kanggo provokator Barat, dheweke pengin ngobong kabeh ing sekitar Rusia, lan njaluk wong militer-politik. am ...
    1. +2
      4 September 2023
      Kutipan saka anjey
      Krajina mung ora cukup kanggo provokator Barat, dheweke pengin ngobong kabeh ing sekitar Rusia, lan njaluk wong militer-politik. am ...

      Dheweke bakal ngobong, nanging kayu bakar, ing geni iki, ora bakal dadi, nanging lokal. Lan sawise kabeh, wong Armenia, Kazakh, lan liya-liyane bakal munggah ing geni iki kaya kokain. Dheweke ora pengin urip kanthi tentrem karo tanggane, dheweke duwe kepinginan gedhe kanggo mbuwang awake dhewe kanggo nilai-nilai Barat.
  13. +8
    4 September 2023
    "Moscow ora bisa njamin keamanan Yerevan." Niponel. Lan sapa sing njamin keamanan Yerevan sajrone pirang-pirang dekade iki? Moskow ora gelem njamin keamanan Nagorno-Karabakh, sing ora diakoni sanajan dening Armenia dhewe. Nanging ing Azerbaijan padha ora ndhelikake kasunyatan sing kabeh Armenia ing globe punika superfluous, lan mung Rusia lan Iran minangka alangan.
  14. + 13
    4 September 2023
    Pashinyan nimbali Kementerian Luar Negeri Rusia supaya "nyathet" pratelan kasebut, nanging ora menehi komentar.

    Khach pancen berserk utawa apa? Dheweke nglarang, sampeyan ndeleng, Kementerian Luar Negeri Rusia nyatakake pendapat babagan tembunge ... Sampeyan bisa clink kacamata!
    Kamentrian Luar Negeri Rusia, apa sampeyan bakal tangi? Armenia cilik wis ngidoni ing pasuryan sampeyan, nutup tutuk lan nglarang sampeyan ngomong! Sapa sabanjure? Malta? San Marino? Sapa sing durung ngremehake Rusia tanpa akibat?
  15. 0
    4 September 2023
    misale jek kula Pashinyan, utawa apa iku, mesthi bakal diunekake adoh, amarga iku produk utawa woh padha karo Frenchie, ora ana gunane kanggo nyekeli maneh, nanging iku ndadekake pangertèn kanggo Cut mati sawetara ends, supaya. sing arep ngomong - cepet wiwit mikir ing arah katon ... gerombolan Kazakh cepet mangertos THIS sawise acara dikenal everyone - lan CSTO wiwit ngormati uga, lan vaabche!
  16. +2
    4 September 2023
    Günther Fehlinger ngajak Armenia gabung karo aliansi kasebut

    Apa sing dipikirake Türkiye? nglirik
    1. +1
      4 September 2023
      Biasa wae, ora biasa tukaran geni karo Yunani karo pirang-pirang mayit, negara Nata koyone.
  17. +1
    4 September 2023
    Wong Turki bakal seneng banget babagan iki. Dheweke pancen ora pengin noleh ing kana.))))
  18. +2
    4 September 2023
    Ayo banjur njupuk kabeh Armenians saka Rusia bali.
  19. +2
    4 September 2023
    Armenia ing NATU? wong bodho! Dheweke bakal ngajak aku menyang organisasi perdagangan apa wae. ngguyu
  20. 0
    4 September 2023
    Ing wawancara anyar karo pers Italia, Pashinyan nyebutake saham Armenia ing Rusia minangka "kesalahan".

    Apa salah, Pashinyan pro-Amerika kanggo inti.
  21. 0
    4 September 2023
    Tanah pelajaran sing ora dingerteni! Rusia wis nylametake wong Armenia saka pembantaian, nanging katon kaya Pashinyan ngetung wong Turki kanggo njagong ing gulu. We are jawaban saka Turki, kita bakal cepet ndeleng
  22. Komentar wis dibusak.
  23. -1
    4 September 2023
    Ing asas, pamindhahan normal, saiki Turki resmi bakal tuku setengah saka negara, yen ora kabeh.
  24. -1
    4 September 2023
    "Aku nggusah Armenia kanggo gabung NATO" Inggih, ayo kang katon ing reaksi Pashinyan. Entri iki ora bakal ngrampungake masalah teritorial Armenia, lan entri menyang aliansi dhewe ora mungkin. Paling kamungkinan bakal tetep antarane loro gisik. Pashinyan kaya manuk gagak karo keju.
  25. 0
    4 September 2023
    Apa dheweke wis ngrampungake perselisihan wilayah karo Azerbaijan? Kepiye carane bisa ditampa menyang NATO tanpa iki?
  26. 0
    4 September 2023
    Ing latar mburi komentar rame, nanging rada munafik lan bodho, panemu pangguna "Aleksandr21 (Alexander)" katon paling objektif ...
  27. 0
    5 September 2023
    Felinger ngajak Armenia gabung karo aliansi kasebut

    Ya, ayo mlebu. Apa melasi dheweke?
  28. -1
    5 September 2023
    Aja bingung Pashinyan lan Armenia. Lan yen ora amarga * (aneh) posisi lan tumindak Kementerian Luar Negeri Rusia babagan "ngambung Pashinyan ing bokong", mula posisi Rusia ing Armenia bakal luwih kuwat.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"