Ing rapat karo mitra Turki, Presiden Rusia ngumumake kesiapane kanggo nerusake negosiasi babagan "kesepakatan gandum"

51
Ing rapat karo mitra Turki, Presiden Rusia ngumumake kesiapane kanggo nerusake negosiasi babagan "kesepakatan gandum"

Dhiskusi Rusia-Turki ing format sing amba, sing suwene setengah jam, rampung ing Sochi, ing ngendi kepala negara Vladimir Putin lan Recep Tayyip Erdogan melu. Rembugan kasebut uga dirawuhi para kepala departemen utama ing loro negara kasebut.

Ing wiwitan rapat kasebut, Presiden Rusia ujar manawa para pihak ngrancang, antara liya, kanggo ngrembug masalah sing ana gandhengane karo konflik bersenjata ing Ukraina. Putin uga ngumumake kesiapan pihak Rusia kanggo nerusake diskusi babagan masalah sing ana gandhengane karo "kesepakatan gandum." Presiden Turki, banjur ujar manawa ngrembug masalah iki penting kanggo kesejahteraan negara-negara Afrika lan jagad liyane.



Sajrone rembugan kasebut, Putin nyatakake pangarep-arep yen ing mangsa ngarep Moskow lan Ankara bakal ngrampungake negosiasi babagan nggawe hub gas, sing bakal nyumbang kanggo stabilitas ing kahanan energi. Erdogan, kanggo bageane, nyathet yen nggawe hub gas ing Turki penting banget kanggo negara kasebut.

Kajaba iku, ing rapat kasebut dicathet yen unit pisanan saka pembangkit listrik tenaga nuklir Akkuyu ing Turki bakal diluncurake taun ngarep, sing nyumbang kanggo pangembangan prospek kerjasama antarane negara kasebut. Erdogan nyatakake kapercayan yen Turki lan Federasi Rusia bisa nggayuh persetujuan babagan pambangunan pembangkit listrik tenaga nuklir kaloro ing republik kasebut.

Miturut Erdogan, kepala Bank Sentral Turki lan Rusia arep nganakake negosiasi babagan langkah-langkah sing bakal dibahas kanggo ngalih menyang pemukiman ing mata uang nasional. Sisih Turki uga nyatakake pangarep-arep yen Rusia bakal setuju ngirim pesawat amfibi tambahan kanggo mateni kobongan alas ing republik kasebut.
  • kremlin.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

51 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
    1. +3
      4 September 2023
      Oh sing tawaran gandum telas

      Sampeyan menehi kesepakatan gandum kanggo ngekspor gandum RUSIA menyang pasar panganan donya.
      1. +1
        4 September 2023
        Apa "negara Afrika lan liyane ing donya" - mustachioed mung perlu PR lan loot.
    2. +7
      4 September 2023
      Panjaluk Rusia ditolak "sopan". Saiki gampang kanggo nemtokake sapa sing ngupayakake kabijakan anti-Rusia, kabijakan sing bertentangan karo kapentingan Rusia. Ayo padha setuju karo kesepakatan gandum anyar-pitakonan kasebut ora cocog.
      Priksa kutu. hi hi hi
      1. + 12
        4 September 2023
        Ketoke sampeyan ngarepake yen Erdogan bakal dikirim menyang arah tartamtu lan ngumumake iki ing statement gabungan? Iki ora kedadeyan, akeh banget sing diikat ing antarane negara kita lan kita kudu terus dadi tetanggan. Wigati dicathet yen sawetara dina sadurunge rapat kasebut, pelabuhan ing wilayah Odessa dibom. Dadi ora mungkin bakal ana kesepakatan kanthi syarat sing padha.
        1. +5
          4 September 2023
          Adhedhasar asil rapat kasebut, kesan yen Erdogan entuk persetujuan karo Zelensky.
        2. +1
          4 September 2023
          Kutipan: vladimir 290
          Dadi ora mungkin bakal ana kesepakatan kanthi syarat sing padha.

          Luwih becik yen ora ana kesepakatan, amarga syarat kita tetep ora bakal ditindakake sanajan janji.
      2. +2
        4 September 2023
        Inggih, yen kita nganggep kabeh kabijakan Federasi Rusia modern, mula kita bisa nggawe kesimpulan sing ora jelas yen "kesepakatan gandum" mesthi bakal ditindakake maneh. Lan saliyane kasunyatan manawa wong Turki bakal menehi hasil sing apik babagan iki, senjata saka kapal dagang sing teka ing Odessa kanggo gandum bakal maneh mlebu ing Angkatan Bersenjata Ukraina, lan kapal kasebut bakal diluncurake maneh dening drone laut kanggo nyerang Kapal Piala Dunia lan jembatan Krimea. Urip PDB Agung lan kabijakan sing toleran, imbang lan bisa diprediksi marang "mitra Barat sing dihormati" Dheweke, kaya biasane, ngalahake kabeh wong lan mbengkongake kabeh wong. ngguyu ngguyu ngguyu ngguyu ngguyu
        1. 1z1
          -1
          4 September 2023
          Dheweke, kaya biasane, ngalahake kabeh wong lan mbengkongake kabeh wong

          Ing njero negara katon menang ...
        2. +2
          4 September 2023
          Ing negara kita, senjata teka ing Ukraina ora ing wangun smuggling, nanging meh langsung lan mbukak kiriman, supaya iki kurang saka evils saka kesepakatan gandum.
      3. +1
        4 September 2023
        Kutipan: fa2998
        Panjaluk Rusia ditolak "sopan". Saiki gampang kanggo nemtokake sapa sing ngupayakake kabijakan anti-Rusia, kabijakan sing bertentangan karo kapentingan Rusia. Ayo padha setuju karo kesepakatan gandum anyar-pitakonan kasebut ora cocog.
        Priksa kutu. hi hi hi

        Iku misale jek kanggo kula sing Rusia alon nanging mesthi kang mimpin kanggo ambruk! Kabeh tawaran iki sing ora nyukupi kapentingan negara, SVO sing ora bisa dimengerteni, para migran sing katon minangka warga Rusia, nanging ora bisa disusun!
        Lan ora bakal bisa ditindakake kanggo anak lan putu yen ing 30-40 taun, dheweke bakal ngomong babagan kepemimpinan saiki, amarga saiki kita ngomong babagan label lan mabuk?!
  2. +7
    4 September 2023
    Apa sing bisa dirembug karo wong sing ora netepi perjanjian? Lan kepiye sampeyan bisa rembugan karo wong sing ora mutusake? Masalah iki ora gumantung ing Erdogan. Yen kita ngomong, banjur saka AS
    1. +6
      4 September 2023
      Sampeyan bisa uga mikir yen Zelensky mutusake apa wae, karo sapa dheweke kepengin banget rembugan, nanging alhamdulillah dheweke ora bakal rembugan karo kita, dheweke dilarang ing tingkat legislatif.
    2. +9
      4 September 2023
      Kutipan saka chingachguc
      Apa sing bisa dirembug karo wong sing ora netepi perjanjian? Lan kepiye sampeyan bisa rembugan karo wong sing ora mutusake? Masalah iki ora gumantung ing Erdogan. Yen kita ngomong, banjur saka AS

      Sapa sing tanggung jawab lan sapa sing mutusake? Mesthine dudu presiden Federasi Rusia. Kanthi "elit" kita, wong-wong sing kapentingane dheweke, mesthi ora gumantung banget, apa sing diomongake karo mitrane, bakal ditindakake. Kesepakatan kasebut bakal dilanjutake.
      1. -2
        4 September 2023
        Sampeyan bakal weruh - mesthi bakal ditambahi. Lan salawase dheweke lan kanca-kancane kuwasa, mesthi ora bakal beda. Dadi padha flutter watara sethitik, kaya cah wadon karo suda tanggung jawab sosial, murni kanggo nambah regane, lan banjur padha mesthi bakal setuju. . ngguyu ngguyu ngguyu
  3. +4
    4 September 2023
    Putin uga ngumumake kesiapan pihak Rusia kanggo nerusake diskusi babagan masalah sing ana gandhengane karo "kesepakatan gandum."

    Mungkin iku mung sopan santun?
    Aja ngomong "ora" marang pelanggan!
    Sampeyan dijaluk nggawe produk ing sasi kanggo 10 dollar, lan sampeyan setuju karo leladen - kita bakal nindakake kanggo 1000 dollar ing taun.
    1. + 15
      4 September 2023
      Quote: Rumata
      Mungkin iku mung sopan santun?


      Lan nalika nyimpulake kesepakatan gandum anyar, siji bisa ngomong yen iki minangka rencana licik ... banjur padha nerangake yen iki minangka langkah sing perlu, amarga ... Rusia gumantung ing Turki babagan akeh masalah, nanging sing paling sedhih yaiku PDB sing, umume, tanggung jawab kanggo katergantungan kasebut: pabrik tenaga nuklir Akkuyu (padha mbangun nganggo dhuwit kita), hub gas, lsp. .

      Umumé, ora "sopan" sing dibutuhake, nanging posisi pemain independen, negara gedhe sing mbela kepentingane ... lan ana sing ngandhani yen kesepakatan gandum saka rezim Kiev nggawe dhuwit lan tuku senjata. ora kanggo kapentingan kita.
      1. VB
        + 13
        4 September 2023
        Aku setuju karo sampeyan, mung mengko bakal ngandika sing padha dipimpin dening irung, minangka tansah. Lan uga, kabeh geni wis dipateni, apa kita ora butuh BE-200 maneh? Padha matèni cah wadon ing Donbass karo amunisi Turki, iki wis ngandika lan bakal ditampilake ing TV? Mungsuh Azov sing dikirim Putin menyang Erdogan, Putin takon pitakonan? Pendapat subyektif, Putin katon kaya nerd sajrone negosiasi.
      2. -2
        4 September 2023
        Aku setuju karo sampeyan ing kabeh TCTerms, lan aku uga bakal sukan ngomong sing iki persis carane kabeh bakal, lan menehi hasil gandum mesthi bakal lengkap. Kemungkinan iki 99,9%
      3. 0
        4 September 2023
        kesepakatan gandum sing rezim Kiev nggawe dhuwit

        ".. Dhuwitmu ora ana babar pisan!.." (C)
        1. Gandum, iku dudu gandum. Luwih tepat - ora mung gandum, ana macem-macem produk.
        2. Iki "gandum" wis suwe "sing butuh gandum."
        3. Kabeh sing dadi kapentingan wis dijupuk metu. Ana "gandum kanggo Afrika" sing isih ana.
        Dhuwite wis suwe ora ana.
    2. -6
      4 September 2023
      Kanthi sawetara leladen kuwi pass, nanging karo liyane padha ora. Lan ana kemungkinan sing apik yen ing sasi sampeyan kudu menehi produk sing wis rampung menyang pelanggan kanthi rega 10 dolar, utawa bakal nggawe barang sing nyenengake lan menehi urip kaya "tulip abang" saka sampeyan. keprungu
  4. +4
    4 September 2023
    Kita bakal krungu asil kasebut ing konferensi pers gabungan antarane Putin lan Erdogan. Aku pengin menehi hasil gandum - nanging tanpa Ukraina. Kanthi Ukraina, supaya EU keganggu karo siji cangkir.
  5. "...Wah, aku ora setuju karo Kautsky!..."
    Politik iku politik, nyepak sikile!!!!
  6. +3
    4 September 2023
    Piye wae galloping tengen Eropah. Kita ngomong lan oke, nanging saben wong tetep dhewe.
  7. + 16
    4 September 2023
    Aku ora ngerti apa-apa babagan kabijakan luar negeri kita!
    Ya, lan internal uga!
    Kepiye carane bisa nerusake rembugan yen sampeyan wis diapusi luwih saka sepisan!
    Ing uripku, aku ora nate nemoni wong sing ngapusi aku utawa ora nepati janji! Tansah nulungi wong yen butuh! Nanging yen, sawise bantuan kula, aku banjur njaluk bantuan kanggo wong sing padha, lan dheweke ora gelem, aku ora ngerti maneh wong iki! NATE!
    Iku misale jek kula sing iki sikap jujur ​​marang saben liyane, lan sikap kuwi kudu ana antarane negara!
    Lan ora kaya iki nalika wong tresna sampeyan lan sampeyan tiba ing trap sing padha maneh!
    1. -1
      4 September 2023
      Mulane sampeyan dudu diplomat lan dudu pimpinan.
  8. +4
    4 September 2023
    Verbal fluff. Edik mbayar sen lumayan saka koridor lan negara lan pribadi, mula dheweke seneng karo perpanjangan. seneng mlebu ing posisi mitra sing beda-beda, kanggo simpati supaya luwih trep yen dheweke duwe kita.
  9. +3
    4 September 2023
    Putin: "bagean gandum Ukrainia ing pasar donya tetep 5%, lan bakal terus mudhun ing mangsa ngarep; penundaan kesepakatan gandum ora duwe pengaruh sing signifikan ing pasar. "Rusia bakal siyap kanggo urip maneh kesepakatan gandum lan bakal nglakoni sanalika kabeh persetujuan sing disepakati wis kawujud." Dadi, kaya kita ngadeg, kita tetep ngadeg. apik
  10. +1
    4 September 2023
    Dadi apa sing sampeyan setuju? Putin sadurunge wis nyatakake yen Rusia wis siyap nerusake kesepakatan kasebut, nanging mung sawise kondisi kasebut. Kang siji bakal nindakake?
  11. 0
    4 September 2023
    Lan kenapa Erdogan katon wedi banget? katon maneh. Intimidasi, bener? ngguyu Ing nerusake rembugan gandum. Aku ora bakal ngomong apa-apa. Tanpa informasi lengkap, nesu lan nyuwek kaos saka dhadha ora dadi tugas sing bermanfaat. Bakal ana wong sing nindakake iki. Lan dheweke bakal nyuwek kaos bordir kanthi tangisan "Putin bocor," lsp. Ya, lan wong bodho sing tulus ora bisa dikecualekake.
    1. 1z1
      -1
      4 September 2023
      Tanpa informasi lengkap, nesu lan nyuwek kaos saka dhadha ora dadi tugas sing bermanfaat.

      Yen iki wis ditulis 5 taun kepungkur, aku bakal setuju karo sampeyan. Nanging saiki ana cukup bukti lan informasi kanggo nggawe kesimpulan tartamtu
    2. 0
      5 September 2023
      Quote: tawanan
      Tanpa informasi lengkap, nesu lan nyuwek kaos saka dhadha ora dadi tugas sing bermanfaat.

      Setuju...
      Kutipan saka alystan
      Putin uga ngumumake kesiapan pihak Rusia kanggo nerusake diskusi babagan masalah sing ana gandhengane karo "kesepakatan gandum."
      Dadi Erdogan ora entuk spesifik.

      Aku uga mikir. Merga “neruske dhiskusi” iku mung layang... Kaya – yen arep ngrembug (?), – ya dudu pitakonan, bisa dirembug, nanging “duwit esuk – kursi sore” . ..
      Senajan aku ora bakal kesusu karo "kursi". Malah yen "dhuwit" digawa nalika subuh. nglirik
  12. +1
    4 September 2023
    Sing maneh, wis ora menarik maneh ...
  13. +1
    4 September 2023
    Akèh-akèhé komentar teka ing kasunyatan sing Kepemimpinan negara pengin sijine iku ing kanker maneh (aku nulis ing teks biasa). Sing jelas ana sing salah karo manajemen utawa komentator. Piye menurutmu?
  14. +5
    4 September 2023
    Putin uga ngumumake kesiapan pihak Rusia kanggo nerusake diskusi masalah sing ana hubungane karo "kesepakatan gandum".

    Iki tegese Erdogan ora entuk spesifik.
    1. -3
      4 September 2023
      Apa sing dikarepake? Aku ngaco banget, wis wayahe njawab kaya wong diwasa.
  15. 0
    4 September 2023
    Lan aku mikir yen Putin bakal pindhah menyang Turki.
    Apa sampeyan ora mikir?
    1. +2
      4 September 2023
      Lan aku mikir yen Putin bakal pindhah menyang Turki.
      Apa sampeyan ora mikir?

      Sawise nuduhake apa jenis "kanca" Erdogan kanggo kita, bisa dianggep yen dheweke bakal nyerah kabeh norma lan aturan diplomatik lan gampang nyekel "kanca Vladimir" kanggo ditransfer menyang pengadilan sing beda-beda, utawa luwih, nyoba. Dadi luwih becik ora njupuk risiko.
      1. +2
        4 September 2023
        Kutipan saka Dimy4
        Lan aku mikir yen Putin bakal pindhah menyang Turki.
        Apa sampeyan ora mikir?

        Sawise nuduhake apa jenis "kanca" Erdogan kanggo kita, bisa dianggep yen dheweke bakal nyerah kabeh norma lan aturan diplomatik lan gampang nyekel "kanca Vladimir" kanggo ditransfer menyang pengadilan sing beda-beda, utawa luwih, nyoba. Dadi luwih becik ora njupuk risiko.

        Edik cetha nuduhake yen dheweke ora percaya marang dheweke babagan njamin keamanan, lan yen rapat iki gatel banget, dheweke kudu teka kanggo menehi pakurmatan.
      2. -2
        4 September 2023
        Kutipan saka Dimy4
        kanggo transfer menyang pengadilan beda utawa luwih pengadilan. Dadi luwih becik ora ana risiko.

        Apa resikone?
  16. +2
    4 September 2023
    Sing paling menarik ing kene yaiku rapat kasebut mung 1,5 jam, yaiku, dheweke ora setuju apa-apa. Mbok menawa dheweke bakal ngobrol adhep-adhepan, nanging ora bakal ngandhani asile.
  17. +1
    4 September 2023
    Presiden Turki, banjur ujar manawa diskusi babagan masalah iki penting kanggo kesejahteraan negara-negara Afrika lan jagad liyane.

    Lan wiwit kapan negara-negara Eropa dadi Afrika? Utawa ana sing ora ngerti menyang ngendi gandum mau? nglirik
  18. +3
    4 September 2023
    "Langkah-langkah kanggo nransfer pemukiman menyang mata uang nasional bakal dibahas" ... Apa pimpinan negara loro kasebut mumet? Ora, iki minangka layar kanggo masarakat umum, ujare, kita nglawan Amerika bebarengan karo Turki. Nanging ing kasunyatan? Nanging nyatane, kesepakatan gandum babagan gandum Amerika sing diprodhuksi ing lemah ireng Ukrainia. Ewonan hektar dituku dening Monsanto lan 2 raksasa liyane, lan sing ngekspor gandume. Mulane dheweke ora menehi marang bajingan Afrika. Rusia ora duwe papan kanggo nyelehake gandum? Njupuk lan mbukak ing sisih wétan: China, India, ing ngendi milyaran manggon lan ing ngendi kabeh wong bakal tuku. Apa masalahe? Ketoke, ing mergo, bab kang padha meneng lan kang ditutupi karo goroh pancet.
    1. 1z1
      +2
      4 September 2023
      Apa masalahe? Ketoke, ing mergo, bab kang padha meneng lan kang ditutupi karo goroh pancet.

      Pancen setuju karo iki. Aku mung nambah
      babagan konversi pemukiman menyang mata uang nasional"

      temenan bodho saka sudut pandang praktis pendhudhukan. Lan kaya-kaya dheweke dhewe ngandhani babagan iki (dheweke nransfer ing rupee, ora ngerti ngendi arep dilebokake), lan saiki dheweke nyoba nampilake perkara sing padha karo Turki minangka sawetara prestasi.
      1. +4
        4 September 2023
        Kanggo diwilang ing mata uang nasional, kudu dikonversi, stabil lan bisa ditebak. Rubel lan Lira minangka salah sawijining mata uang paling sampah ing jaman saiki. Sapa ing donya, kajaba ruble Rusia lan lira ing Turki, sing butuh? Bener, ora ana wong. Iku bakal dadi kaya karo rupiah, mung luwih elek.
  19. +1
    4 September 2023
    Comrade Stalin, paling sethithik sak menit, teka lan ngomong sawetara pangertèn menyang wong-wong mau!
  20. +2
    4 September 2023
    Putin uga ngumumake kesiapan pihak Rusia kanggo nerusake diskusi babagan masalah sing ana gandhengane karo "kesepakatan gandum."

    Apa maneh sing dikarepake wong saka dheweke?
  21. +2
    4 September 2023
    Yen sampeyan pengin menehi hasil, sampeyan pindhah menyang ijol-ijolan, katon ing prices Grosir kanggo gandum Russian, transfer jumlah sing dibutuhake, lan Pick munggah gandum dikirim ing volume sarujuk. Saka sudut pandang amatir. Iki carane bisnis jenis iki bisa. Nanging ora kabeh.
    1. 1z1
      0
      4 September 2023
      Nanging ora mung kuwi
      hi
      Sampeyan bisa nerusake utawa kosok balene ngelingi kepungkur. Yen sampeyan pengin ngembangake ekonomi dhewe, nandur modal dhuwit keluwihan saka adol sumber daya ing pambangunan pabrik, tuku peralatan lan teknologi siklus lengkap. Lan ora nandur modal ing securities manca, bank-bank lan dubious "unparalleled" proyèk
  22. +2
    4 September 2023
    Edik sing kafir duwe luwih saka siji scimitar ing pangkone, lan dheweke ngerti carane nggunakake. Backfires ing kucing Leopold Akkuyu.
  23. +3
    4 September 2023
    Oh, sajrone rapat kasebut, aku bakal ngumumake tandha serangan udara, banjur sawetara bledosan, kerja pertahanan udara, lan banjur reruntuhan Bayraktar saka langit, supaya luwih cedhak karo Erdogan. Lan ing swiwi ana prasasti kaya hello saka Angkatan Bersenjata Ukraina.
    Oh ngimpi ngimpi.
  24. +3
    4 September 2023
    Cetha minggu kepungkur yen rembugan kasebut ora bakal rampung. Proksi Turki ing pelabuhan Suriah lan Danube wis ngipi elek kabeh minggu. Ora jelas apa sebabe dheweke teka.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"