Masalah Pulo Zmeiny kudu ditutup kanthi mantep, demonstratif lan lengkap

125
Masalah Pulo Zmeiny kudu ditutup kanthi mantep, demonstratif lan lengkap
Spoiler: ora, kita ora ngomong babagan panggunaan nuklir gaman


Sajrone operasi militer khusus (SVO), Pulo Snake secara harfiah lan kiasan minangka "sandhungan" antarane Rusia lan Ukraina. Ing wiwitan Distrik Militer Lor, dikuwasani Angkatan Bersenjata Federasi Rusia (Angkatan Bersenjata RF). Banjur, sawise Negara-negara Kulon wiwit nyedhiyakake Ukraina kanthi gaman jarak jauh kanthi tliti dhuwur, utamané Excalibur dipandu meriam meriam kaliber 155 mm karo sawetara tembak nganti 60 kilometer, iku dadi masalah kanggo nyekeli Pulo Snake saka Angkatan Bersenjata RF.



Kabeh twists lan giliran iki sadurunge rembugan ing materi Kenging punapa wadyabala rusia nilar Pulo Zmeiny, kados pundi leresipun, punapa asor utawi boten. Bisa dianggep yen kanthi mundur saka Angkatan Bersenjata RF, Pulo Zmeiny lan zona pesisir bisa ditambang supaya Angkatan Bersenjata Ukraina (AFU) bakal ngetokake getih kabeh Segara Ireng sadurunge bisa manggon ing tanah iki.

Nanging, ketoke, Angkatan Bersenjata Ukraina ana ing Pulo Zmeiny, paling ora sacara periodik, minangka bukti saka serangan sing ditindakake dening Angkatan Bersenjata RF ing pulo kasebut saka wektu kanggo wektu. Uga, kanthi kemungkinan gedhe, Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake Pulo Zmeiny kanggo tujuan militer, kalebu kanggo serangan dening kapal militer lan sipil RusiaLan serangan ing infrastruktur Rusia.

Kabeh iki nggawe pitakonan sing penting kanggo kita babagan kenapa Angkatan Bersenjata Ukrainia bisa nahan (malah sebagian) Pulo Zmeiny lan carane ngganti iki?

Alasan kanggo terus-terusan


Alasan kenapa Angkatan Bersenjata Ukraina bisa nyekel Pulo Zmeiny cukup prasaja.

Masalahe yaiku Angkatan Bersenjata Ukraina bisa murub ing Pulo Zmeiny, kanthi proyektil sistem artileri meriam sing dipandu kanthi presisi dhuwur lan relatif murah lan sistem roket peluncuran (MLRS).

Amarga wilayah cilik ing Pulo Zmeiny, meh ora ana kesempatan kanggo Angkatan Bersenjata RF, amarga ora ana papan kanggo ndhelikake, lan meh ora bisa nyegat kabeh cangkang sing diluncurake, utamane artileri 155 mm. Tegese, pengorbanan lan kapitunan ora bisa dihindari. Lan watu iki jelas ora pantes kanggo urip para pejuang kita.


Artileri presisi dhuwur Amerika M982 Excalibur kaliber 155 mm kasedhiya kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi gampang tekan Pulau Ula, lan angel nyegat.

Ing sisih liya, Angkatan Bersenjata Rusia ora bisa tekan Pulo Zmeiny kanthi artileri lan MLRS, sing isih ana yaiku nyerang nganggo senjata presisi jarak jauh, penerbangan utawa kapal saka Naval armada (Angkatan Laut) Federasi Rusia. Saben cara pengaruh kasebut nduweni kekurangan.

Senjata presisi jarak jauh larang banget, tegese ora bakal cukup kanggo nembak ing watu ing segara.

Serangan udara - nyatane, iki persis apa sing ditindakake Angkatan Bersenjata RF, nanging tumindak kasebut uga duwe risiko tartamtu. Yen ana serangan kanthi senjata sing ora dipandu, Angkatan Bersenjata Ukraina bisa nyerang pesawat lan/utawa helikopter Angkatan Udara Rusia (VVS) nggunakake sistem pertahanan udara portabel manungsa (MANPADS).

Serangan kanthi gaman sing dipandu mbutuhake pesawat utawa helikopter mabur luwih dhuwur supaya bisa nyedhiyakake jarak visual sing dibutuhake saka stasiun radar (radar) utawa stasiun elektro-optik (OES). Lan nglawan pesawat utawa helikopter sing ana ing papan sing dhuwur, Angkatan Bersenjata Ukraina bisa nggunakake taktik ambush nggunakake sistem pertahanan udara Patriot, kaya sing ditindakake ing tapel wates, njamin kekalahan penerbangan Rusia ing wilayah Rusia.

Kanggo kapal Angkatan Laut Rusia, kita wis ngomong babagan kekurangan nggunakake senjata tliti dhuwur, lan nyerang Pulo Zmeiny kanthi senjata artileri cukup beboyo, amarga bakal entuk sawetara wektu kanggo njamin jangkoan pulo kasebut, sajrone wektu kasebut. kapal Angkatan Laut Rusia bisa diserang dening rudal anti-kapal Ukraina (ASM) .

Aja lali manawa langit ing Segara Ireng dikendhaleni kanthi ketat dening pesawat pengintaian lan kendaraan udara tanpa awak (UAV) saka NATO, sing ngelingake Angkatan Bersenjata Ukraina sadurunge nyedhaki kapal lan pesawat Rusia.


UAVs pengintai strategis Amerika RQ-4 Global Hawk terus-terusan "ngubengi" ing Segara Ireng - kok ora nyorot nganggo BLK "Peresvet"?

Apa pilihan liyane sing kita duwe?

Umumé, ana ora akeh.

Terus-terusan ngoyak Angkatan Bersenjata Ukraina saka Pulo Snake larang banget lan nggawa risiko sing ora perlu. Sampeyan perlu kanggo ngusir Angkatan Bersenjata Ukraina saka ing kono "berkualitas" sapisan, sawise kang isih mine pulo "Snake" supaya sembarang nyoba kanggo tetep ing iku dadi sinonim karo lampus, lan ing wektu sing padha ngirim unambiguous. pesen kanggo pemilik saka negara NATO, kanggo nuduhake apa jalaran cepet utawa pungkasan bakal nggawa konflik iki.

Cleansing


Ana kemungkinan nyerang Pulo Zmeiny kanthi amunisi konvensional, kekuwatane bakal dibandhingake karo amunisi nuklir taktis.

Warhead kuwi ora bisa pas karo rudal utawa UAV, nanging cukup bisa nggunakake kapal siap decommissioning karo bobot mati 2/000/5 ton, dilengkapi sistem kontrol otomatis. Kanggo sing ora ngerti - 000/10/000 ton - iki kamungkinan kanggo nyelehake bahan peledak ing prau dituduhake kanthi padha karo kira-kira 2/000/5 ewu ton (kilotons) saka TNT, sing nggawe a amunisi conventional iso dibandhingke ing daya kanggo paling karo senjata nuklir taktis.

Iku cukup nyata kanggo nggawe amunisi improvised kuwi saka tambah daya - ana akeh ewu kapal kanggo konversi ing donya. Kapal sing dipilih ora mbutuhake sistem kontrol sing kompleks - prentah ing jarak tartamtu saka target bakal nggawa pembangkit listrik maksimal, sawise iku bakal ninggalake kapal, lan sistem kontrol mung kudu mbenerake dalan sadurunge a tabrakan karo pulo nggunakake sinyal GLONASS lan / utawa saluran radio.


Conto kapal kargo udakara 3 DWT

Sadurunge, panggunaan kapal sing lungse minangka senjata konvensional sing nambah kekuwatan wis dianggep ing artikel kasebut. Operasi "Balet Baltik".

Minangka hulu ledak, amunisi sing ora aktif kanthi umur layanan kadaluwarsa sing dituju kanggo karusakan bisa digunakake. Mesthi, kanggo detonation simultaneous sing kudu diselehake ing kapal sistem detonation khusus, mbok menawa bakal dadi unsur struktural paling Komplek - kita bakal bali menyang topik nggunakake amunisi kadaluwarsa kanggo produksi unit pertempuran daya tambah.

Printah kanggo ngrusak kudu diwenehi adoh sawise tabrakan karo Zmeiny Island utawa nalika liwat ing kadohan minimal saka iku.

Pitakonan muncul: yen, kaya sing wis kita ucapake sadurunge, kapal Rusia ing cedhak Pulo Zmeiny bisa diserang dening rudal anti-kapal Ukraina, banjur kepiye carane bisa nggawa "kapal geni" menyang pulo kasebut?

Masalah iki bisa ditanggulangi kanthi kombinasi langkah teknis lan taktik aplikasi.

Kaping pisanan, sampeyan bisa nambah rancangan kapal sing kebak bahan peledak, nalika mesthekake kekuwatane maksimal kanggo nyuda kemungkinan banjir banyu laut. Iki ora mung bakal nyuda radar lan visibilitas visual saka prau, nanging uga bakal complicate karusakan saka rudal anti-kapal.

Kapindho, visibilitas bisa uga dikurangi kanthi mbongkar sawetara superstruktur, bisa uga umume, uga nggunakake bahan sing nyerep radar.

Katelu, ora mungkin Angkatan Bersenjata Ukraina terus-terusan njagong ing pesisir kanthi rudal anti-kapal "ing tangane" - saengga bisa dadi target Angkatan Udara Rusia dhewe, kemungkinan besar, dheweke nyebarake anti- rudal kapal mung nalika nampa informasi saka pesawat lan UAV pengintaian negara NATO babagan pendekatan kapal militer Rusia. Lan iki tegese intelijen NATO bisa uga kantun "tongkang" sing ora bisa dingerteni, sing dumadakan bakal ngganti dalan ing njaba rudal anti-kapal Ukrainia lan pindhah kanthi cepet menyang Pulau Serpent. Nganti dheweke ngerti, nganti dheweke ngubungi Angkatan Bersenjata Ukraina, lan wis ana boom.


Jeblugan depot amunisi Ukrainia ing Khmelnytsky, carane akeh wong ana - sawetara atus ton?

Akibat


Apa gunane amunisi konvensional kanthi kapasitas pirang-pirang kiloton TNT sing padha karo Pulo Zmeiny?

Kanthi kemungkinan gedhe, kabeh makhluk urip ing pulo kasebut bakal dirusak, mesthine, yen wong Ukrainia durung nglebokake bunker ing jerone pirang-pirang puluh meter. Kabeh struktur ing permukaan bakal dirusak, gaman lan amunisi bakal dirusak. Ing pangertèn, pulo kasebut bakal disterilisasi.

Sawise detonasi, nalika Angkatan Bersenjata Ukraina durung sadar, klompok sabotase lan pengintaian (DRG) bisa ndharat ing Pulo Snake, sing bakal nindakake pertambangan ing wilayah kasebut kanthi cara mbledhos ranjau kanggo macem-macem tujuan, yaiku. yaiku, bakal nindakake apa sing kudu ditindakake sanajan sadurunge "sikep muhibah" - bakal nginstal ranjau darat sing dikontrol radio, tambang tekanan, "kodhok", "kelopak" lan liya-liyane sing ana akeh ing pasokan Angkatan Bersenjata RF. .

Nanging, ngresiki Pulo Ula saka Angkatan Bersenjata Ukraina dudu perkara utama. Jeblugan amunisi konvensional, sing bisa dibandhingake karo kekuwatan nuklir, bakal katon jelas dening negara-negara Barat, utamane sing luwih cedhak. Ora ana sangsi manawa sawise nggunakake senjata kasebut, nalika jarum ing sensor seismik sensitif falter, akeh sing bakal duwe asumsi yen Rusia nggunakake senjata nuklir taktis. Ora ana kontaminasi radioaktif kanthi cepet bakal mbuktekake manawa ora kaya ngono, nanging hawa dingin ing mburi, sing bakal dirasakake para politisi Barat lan militer sing ora sopan.

Kajaba iku, kasunyatan panggunaan senjata kasebut bakal ngidini ing mangsa ngarep kanggo ngetrapake skenario taktik sing duweni potensi, sing bakal adhedhasar pengalaman sedih sing dipikolehi dening mungsuh.

Ngelingi kamungkinan nggunakake senjata kuwi marang Ukraina, siji ngirim ora lali sing Ukraina bisa nindakake soko padha. Dheweke duwe kabeh cara kanggo iki, sanadyan Angkatan Bersenjata Ukraina, utawa SBU, utawa GUR ora bakal ngadeg ing upacara lan nggambarake. Gampang kanggo mbayangno akibat saka njeblug amunisi kasebut ing cedhak jembatan Krimea utawa pangkalan angkatan laut Rusia, lan pengalaman nyerang kutha-kutha tentrem Rusia (lan Ukraina) dening Angkatan Bersenjata Ukraina nuduhake yen dheweke ora bakal ragu-ragu nyerang pemukiman pesisir.

Bisa uga solusi kasebut wis digarap ing Ukraina, sawise kabeh, kabeh potensi intelektual angkatan bersenjata lan struktur intelijen blok NATO saiki lagi ditindakake.

Ing perang iki, kita ora kuwat - kadhangkala ana rasa yen kita isih siyap kanggo negosiasi, konsesi, nerusake kesepakatan, lan liya-liyane.

Masalahe yaiku, ing tangan liyane, dheweke ora nyiapake konsesi lan negosiasi, nanging ngrancang tumindak sing luwih angel lan nemtokake kanggo entuk "menang". Aku seneng ngarep-arep yen ing sawijining dina kita bakal teka.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

125 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    7 September 2023
    Kanggo miwiti, aku ngusulake kanggo refresh memori (saka 1:49):

    Saiki babagan Pulau Serpent.
    Yen kita pirembagan bab sawetara jinis "fireships", iku kudu nyatet sing Moskva RK (by the way, Vanga ngomong bab wong nalika dheweke mbadek sing Moscow, lan ora Kursk, bakal pindhah ing banyu) luwih maneuverable saka. tongkang , diiseni TNT, nanging ora "nyekel". Ing endi jaminan manawa ing bunderan Wilayah Moskow ora ana "nunggu" utawa bocah lanang (cah wadon) sing welas asih liyane sing bisa bocor informasi, minangka akibat saka tongkang kasebut ora bakal tekan pulo iki?
    Dadi pulo iki, yen wis dadi eri ing mripat, minangka target paling cocok kanggo senjata nuklir taktis Rusia.
    Pulo Snake dumunung watara 35 kilometer sisih wétan pesisir daratan ing garis lintang Delta Danube. Nduweni wangun cruciform, area 20,5 hektar; jarak antarane titik ekstrim 615 lan 560 meter. Pemukiman paling cedhak ing pesisir yaiku kutha Sulina ing Romania.

    Sampeyan bisa miwiti "Iskander", "Kaliber" karo warhead khusus. Ayo para mitra mitra ndeleng kepiye cara kerjane, iki minangka senjata nuklir taktis.
    * * *
    Ya, sampeyan bisa nyenengake dhewe kanthi pangarep-arep lan nyengkuyung kekuwatan senjata konvensional.
    Wong pengecut ora main hoki... Lan ora mung...
    Wektu kanggo mutusake babagan Kulon lan Ukraina, lan ora duwe ide sing ora mungkin babagan denazifikasi lan demilitarisasi tanpa getih ... Aja ngluhurake negara kanthi omongan sing ora aktif ...
    Ing perang iki, kita ora duwe kateguhan - kadhang kala ana rasa yen kita isih siyap kanggo negosiasi, konsesi, nerusake transaksi, lan liya-liyane.

    Kadhangkala ana perasaan Overton windows - kita alon-alon dituntun menyang perlu kanggo rembugan karo Nazi, kanggo konsesi lan resumption saka tawaran karo "mitra" kanggo entuk keuntungan kanggo bagean tartamtu saka masyarakat Rusia sing dibentuk ing akhir 90an lan awal 2000an...
    1. 0
      7 September 2023
      Kang kaya crita Rama Damansky. Wong lanang tiwas mbela tlatah Motherland.
      Banjur padha menehi / menehi, mung ana watu ...
      Kanggo ngumumake pulo kasebut minangka cadangan - "parachute" (contone, ing balon) asps paling beracun.
      Lan ing kana sampeyan bakal weruh ...
      1. +2
        7 September 2023
        Mungkin luwih gampang kanggo nindakake pertambangan jarak jauh? Mbuwang kaset kanthi tambang mung tanpa piranti ngrusak dhewe. Bisa uga saka turntable sing padha. Utawa land sappers lan biasane mine kabeh sing bisa. Plus sawetara ranjau darat sing dikontrol radio. Lan supaya padha menek. Yen ditambang padhet, butuh setaun kanggo ngresiki tambang kasebut. Ana sing bakal diobong nganggo cangkang, nanging sing jelas ora akeh, luwih-luwih yen tambang digali menyang lemah.
        1. +1
          8 September 2023
          Kutipan saka: g1v2
          Mungkin luwih gampang kanggo nindakake pertambangan jarak jauh? Mbuwang kaset kanthi tambang mung tanpa piranti ngrusak dhewe. Bisa uga saka turntable sing padha. Utawa land sappers lan biasane mine kabeh sing bisa. Plus sawetara ranjau darat sing dikontrol radio. Lan supaya padha menek. Yen ditambang padhet, butuh setaun kanggo ngresiki tambang kasebut. Ana sing bakal diobong nganggo cangkang, nanging sing jelas ora akeh, luwih-luwih yen tambang digali menyang lemah.

          Kanggo tambang, sampeyan kudu nyopir transportasi kanthi tambang, lan dheweke bakal ndeteksi ing radar lan langsung miwiti tembak. Lan kepiye sampeyan ngusulake ngubur tambang ing watu?
      2. -1
        8 September 2023
        "Sing ngelingake aku crita karo Rama Damansky"
        ora malah cedhak! damansky minangka tapel wates, lan serpentine mung watu ing banyu
    2. +8
      7 September 2023
      Kutipan saka: ROSS 42
      Kadhangkala ana perasaan Overton windows - kita alon-alon dituntun menyang perlu kanggo rembugan karo Nazi,

      Kasebut kanthi bener yen Rusia menyang rembugan, AS lan Kulon bakal ngumumake yen dheweke menang perang iki.
      1. +3
        8 September 2023
        Nanging Rusia ora pindhah menyang rembugan? Kayane aku lunga luwih saka sepisan, wiwit tanggal 24 Februari 2022
    3. +9
      7 September 2023
      Kutipan saka: ROSS 42
      Sampeyan bisa miwiti "Iskander", "Kaliber" karo warhead khusus. Ayo para mitra mitra ndeleng kepiye cara kerjane, iki minangka senjata nuklir taktis.

      Rusia ngirim ora nimbang opsi kanggo nggunakake senjata nuklir marang Ukraina ing kabeh. Iki ora bakal nggawa apa-apa sing apik.
      Nanging kabeh wong kudu ngerti yen ing acara sing diwenehake dening doktrin nuklir kita, pukulan bakal ditindakake marang Amerika Serikat lan Eropa. Yen ora, kita ngomong yen NATO provoking perang nuklir ing Ukraina dening tumindak sawijining, Amerika pura-pura ora ngerti lan ngomong yen Rusia nggunakake senjata nuklir ing Ukraina, banjur Amerika Serikat bakal nanggapi lan bla bla bla. Wong Amerika mikir - oh, Amerika keren, kita bakal ngukum para pengikut Saddam Rusia iki! Warga negara kita sing paling agresif, kadhangkala disebut ahli militer, wiwit nggambar babagan panggunaan senjata nuklir taktis ing Ukraina ... Ora, ora, lan maneh ora, kita ora bisa nggunakake senjata nuklir taktis utawa senjata nuklir liyane ing Ukraina.
      Perlu kanggo warga Amerika lan Eropa kanthi jelas ngerti yen ancaman perang nuklir dudu bom cilik ing Ukraina, nanging serangan nuklir lengkap ing negara-negara NATO minangka akibat saka eskalasi permusuhan sing ora bisa dikontrol antarane NATO lan Rusia ing Ukraina. . Iki kudu disuarakake dening wong saka pimpinan paling dhuwur ing Rusia lan disuaraake ing wangun skenario (ora kudu cocog karo rencana nyata) kanggo serangan kasebut. Lan, ana pengalaman sing apik, skenario kasebut kudu ditampilake ing bentuk video kartun, kanthi jelas nuduhake apa sing nunggu Eropa, AS lan Kanada. Iki bakal kateguhan, lan ora cauterization saka Piece apes saka tanah ing Segara Ireng.
      1. +2
        8 September 2023
        Yagene doktrin nuklir kita ora nindakake iki? Lan ora ana sing ndeleng kartun karo video bledosan nuklir? Maneh iki mung bakal dadi pesen saka maksud sing bisa ditindakake. Lan kapan lan kepiye persis bakal ditindakake (lan apa bakal ditindakake) ora jelas. Mung garis abang liyane, kanthi landmark sing ora jelas. Sing ora wedi maneh sapa wae. Aku uga rada nglawan senjata nuklir taktis ing Ukraina. Nanging pilihan sampeyan, maaf, iku goblok
        1. +2
          8 September 2023
          Aku luwih seneng mikir ora babagan senjata nuklir taktis, lan ora babagan Ukraina. Lan babagan serangan reguler ing salah sawijining sekutu, liwat wilayah sing nyedhiyakake senjata menyang Ukraina. Kaping pisanan, kanthi resmi ngumumake yen negara kasebut, kanthi nyedhiyakake wilayahe utawa nyedhiyakake peralatan militer menyang Ukraina, bener-bener melu perang nglawan kita. Yen ana kiriman liyane, kita, tanpa ana kahanan sing nyatakake perang ing negara iki, percaya yen kita duwe hak kanggo ngluncurake serangan pre-emptive ing wilayah kasebut kanggo numpes senjata sing disiapake kanggo pangiriman. Lan, yen bebaya ora digatekake, jotosan iki bisa ditindakake. Aku yakin Artikel 5 saka Piagam NATO ora bakal diaktifake ing kasus iki. Nanging uga ora bakal ana kelanjutan pasokan liwat wilayah negara iki. Sampeyan bisa milih Romania lan Slovakia minangka calon pisanan (supply ora katon liwat Hongaria). Conto yaiku serangan Israel ing Libanon lan Suriah, sing bener-bener ditujokake marang Iran.
          1. +2
            8 September 2023
            Aku percaya yen sadurunge nyerang sekutu, kudu nyerang rute pasokan senjata ing Ukraina. Persimpangan sepur, jembatan, trowongan.
          2. 0
            11 September 2023
            "Kaping pisanan, kanthi resmi nyatakake yen negara kasebut, kanthi nyedhiyakake wilayahe utawa nyedhiyakake peralatan militer menyang Ukraina, bener-bener melu perang nglawan kita." - Napa nggawe statement? Apa kita nggawe alesan kanggo wong?
            Ngadhepi kasunyatan lan sing. Sawise bom nuklir Jepang, akeh
            ana statements?
            1. 0
              11 September 2023
              Sampeyan kudu nindakake perkara sing padha karo pesawat pengintaian NATO, amarga padha mabur ing wilayah sing mbebayani ing ngendi operasi militer ditindakake, tegese bisa ditembak. UAV independen utawa kru. Dheweke menehi informasi marang mungsuh, tegese dheweke melu perang. kapan
              kita bakal duwe komandan sing bisa menehi prentah tanpa wedi pangadilan saka luar negeri. Bener, komandan kita nampa "tandha ireng" saka ICC, mula dheweke dadi sepi.
              Dheweke ora menyang ngendi wae, tinimbang numpes ICC iki, minangka edification kanggo wong liya, supaya
              padha ora wani ndemek kepala negara, ora miturut tingkat. Hmmm, aku ora bakal milih dheweke maneh - aku wis nggarap dhewe.
        2. 0
          11 September 2023
          Kutipan: Berezin
          Yagene doktrin nuklir kita ora nindakake iki?

          Sapa sing maca, utamane ing AS utawa Prancis?
          Kutipan: Berezin
          Lan ora ana sing ndeleng kartun karo video bledosan nuklir?

          Ya, yen sampeyan duwe sikap primitif marang propaganda, mula luwih becik ora mbuwang dhuwit kanggo kartun.
          Kutipan: Berezin
          Nanging pilihan sampeyan, maaf, iku goblok

          Dheweke uga ngomong babagan kartun sing misuwur - fiksi ilmiah sing mbantah hukum fisika. Lan ora ana apa-apa, paling ora keris supersonik dadi kasunyatan. Dadi pemandangan ing ngendi bakal ditampilake kutha lan urutan apa sing bakal ilang dijamin, kanthi informasi latar mburi lan petungan statistik kanthi komentar saka salah sawijining pejabat, lan malah D.A.M., yen wong sing luwih serius ora pengin katon ngelak getih - bakal nggawe roso kesengsem tengen ing masyarakat Western. Yen, mesthi, bisa ngirim informasi kasebut marang dheweke.
          Kutipan: Berezin
          Mung garis abang liyane, kanthi landmark sing ora jelas. Sing ora medeni sapa wae.

          Iki masalah serius, nanging bisa ditanggulangi ...
      2. 0
        8 September 2023
        Kartun lan grafis kanthi serangan nuklir ing Amerika Serikat ditembak kanthi apik dening Amerika dhewe.
        1. 0
          11 September 2023
          Kutipan saka alexoff
          Kartun lan grafis kanthi serangan nuklir ing Amerika Serikat ditembak kanthi apik dening Amerika dhewe.

          Ya, iki kaya film horor, aku ninggalake bioskop lan lali.
    4. -3
      7 September 2023
      Aku ndhukung serangan nuklir ing pulo kasebut, sanajan aku ora ngerti apa gunane pulo iki kajaba propaganda. Yen pasukan kita wis ndharat pasukan ing gisik, ya, mesthi ana akal. Lan serangan nuklir yaiku 5 nganti satus nganti telung atus kiloton. meter saka lumahing pulo bakal disinfect iku, nggawe kontaminasi radioaktif lemah sing bakal ilang liwat wektu. Saiki aku ora weruh kabutuhan militer kanggo iki, nanging bakal medeni NATO lan dadi peringatan.
      1. +1
        9 September 2023
        Artikel punika minangka apik minangka dhewe lan ing format iki.
        Apa sing kudu sampeyan lakoni "nalika tangan sampeyan macet ing bolongan"? '

        Mbebasake pesisir, wong alon-alon
  2. + 12
    7 September 2023
    Dadi bledug, ora mung Serpentine, nanging uga wilayah sing disengketakan ..
    "Para imigran sing ala iki kudu dituduhake sapa sing dadi pimpinan ing California.
    "Yen kita ora mulang getih wong sing pengin manggon ing kene, kita bakal dadi kaya Eropa sing bosok" (c).
    1. AAK
      + 30
      7 September 2023
      Pancen ora perlu mbuwang 3-5-10 ewu ton. amunisi lan bahan peledak kanggo mercon cedhak Serpentine, yen ana sing ngerti pyrotechnics serius, dheweke bakal ngerti ngendi pancen paling akeh energi gelombang jeblugan bakal pindhah ... saka mantan SSR Ukrainia ... kabeh liyane, kalebu. lan artikel babagan "senjata pembalasan" iki minangka sampah sing galak ....
      1. +5
        7 September 2023
        Kutipan: AAK
        kalebu lan artikel babagan "senjata pembalasan" iki minangka sampah sing galak ....

        Ora ana gunane kanggo mbantah.
  3. + 24
    7 September 2023
    Lan sapa sing bakal nggunakake senjata iki? Tukang timah "apik" utawa liya-liyane. Aja nyritakake footcloths sing ngentekake sepatu bot setaun. Wong tukang bajingan, pedagang lan pengecut ora bakal wani nindakake iki saka tembung "ora tau".
    1. + 23
      7 September 2023
      Sing menarik. Sapa sing "kita" kurang kaku? Pejuang ing garis ngarep? Utawa buruh hard ing pabrik? Warga Rusia, sing aken kanggo paling aku ora bisa lan manggon, ora ateges ing swarga. Nanging stubbornly meksa nindakake perkara "kanggo swarga" dening para panguwasa lan "kooperator tlaga" ?
      1. +2
        7 September 2023
        Lan apa sampeyan mikir?
        Kaku ora cukup kanggo para patriot sing lungguh ing sofa. Kanggo sing knead taek THERE, pitakonan iki ora menarik. Kanggo sing, mesthine, kudu nglamar - malah luwih. Dadi ing papan iki bisa ayem .... Sing nyenengke yaiku yen pedaling dening karakter kaya sing liyane saka sing misuwur sing duwe omah bebek iku rada ngganggu ......
  4. +8
    7 September 2023

    Bebaya overloading prau, pentinge panggonan sing bener lan aman miturut diagram lan rencana kanggo lokasi kargo, bakal diterangake dening navigator armada pedagang (padha ana ing VO), carane overload mengaruhi kemajuan prau, beban ing mesin lan garis poros baling-baling (baling-baling) - mekanika .
    Abuh ing segara lan kacepetan kurang, maneuverability kurang - risiko kebanjiran kapal lan kenek senjata anti-kapal mungsuh.

    Ing foto sing sampeyan (penulis) dikutip, kapal kasebut kosong, tanpa ballast. Kanthi nglereni kabin, nyuda visibilitas? Intine kanggo ngukir "bahan nyerep radio" ...
    Nganti "kapal api" iki tekan pulo kasebut, yen ora klelep ing nyebrang sadurunge, mula dheweke mesthi wis "nunggu ing pesisir kanthi misil anti-kapal ing tangane".

    Sawise detonasi, nalika Angkatan Bersenjata Ukraina durung sadar, klompok sabotase lan pengintaian (DRG) bisa ndharat ing Pulo Snake, sing bakal nindakake pertambangan ing wilayah kasebut kanthi cara mbledhos ranjau kanggo macem-macem tujuan, yaiku. yaiku, bakal nindakake apa sing kudu ditindakake sanajan sadurunge "sikep muhibah" - bakal nginstal ranjau darat sing dikontrol radio, tambang tekanan, "kodhok", "kelopak" lan liya-liyane sing ana akeh ing pasokan Angkatan Bersenjata RF. .

    Operasi kanggo pertambangan kasebut dudu serangan kavaleri, mbutuhake nyebrang segara, pangiriman barang (VU), unloading, organisasi kerja ing setelan, instalasi sing didhelikake lan masking VU dibutuhake, nanging sistem pertambangan jarak jauh ora kudu digunakake. (isih kudu dikirim).
    Acara kasebut ora butuh sawetara jam, nanging unit teknik karo VU ing pulo kasebut bakal kaya kru "kapal pemadam kebakaran" sing diumumake, mung ing gunpoint x @ hlov ...

    Banjur, mesthi, tamparan "Poseidon", ing wektu sing padha mriksa daya ing TNT padha, minangka amunisi conventional bisa ditulis, ing tembung liyane, dimuat karo amunisi tradisional.
    1. + 26
      7 September 2023
      ngekek... wah, ora serius ngrembug iki. Malah ember kaping 5 iki ora bakal murah kanggo dikirim ing perjalanan pungkasan. nyepetake kanggo 10-12 knots lan carane obah saka iku?
      para pelaut padha bungah)) ayo luwih apik ngimpi babagan pesawat lawas ..
      1. + 10
        7 September 2023
        Kutipan saka Sadam2

        para pelaut padha bungah)) ayo luwih apik ngimpi babagan pesawat lawas ..

        opo Ayo ... mesem karo penerbang ... pelaut kapal selam ... aja lali para ahli strategi saka Pasukan Rudal Strategis. nglirik
        guyon:
        Pak, suwene mabur menyang Amerika?
        - Rong puluh menit, Nak.
        Ibu saka pawon
        - Dheweke takon sampeyan babagan pesawat, lan ora babagan "Topol" sampeyan!
      2. 0
        7 September 2023
        Kutipan saka Sadam2
        nyebar nganti 10-12 knot lan carane obah saka iku?

        Dasar prasaja, kaya biasane.
      3. 0
        9 September 2023
        "Mungkin luwih apik babagan reaktor,
        Babagan traktor lunar favoritmu......" ngguyu
    2. -5
      7 September 2023
      tamparan "Poseidon", ing wektu sing padha mriksa daya ing TNT padha, minangka amunisi conventional bisa ditulis, ing tembung liyane, dimuat karo amunisi tradisional

      Pikiran iku terkenal. Saiki, yen kabeh wis diterangake dening Penulis, nanging mung ing versi jero banyu. Mesin diesel sing mati bakal apik.
    3. -2
      7 September 2023
      Kutipan saka Lynx2000
      navigator saka armada pedagang (padha saiki ing VO) bakal nerangake carane kakehan mengaruhi Course saka prau, mbukak ing mesin lan batang-line propeller (baling-baling) - mekanika.

      Ya, kabeh apik, pundhak ora dawa lan ora bakal klelep, nanging mobil ora peduli karo dheweke - penerbangan pungkasan bakal nindakake tumindak sing apik.
  5. +2
    7 September 2023
    Pira ewu wong sing kudu dadi bagian saka DRG, lan karo kargo apa, supaya bisa ditambang kanthi rapet ing pulo kasebut, "nganti Angkatan Bersenjata Ukraina dadi sadar"?
  6. + 22
    7 September 2023
    Odessa kudu dijupuk karo Nikolaev. Mekaten... masalah Serpentine bakal ngrampungake dhewe
    1. +8
      7 September 2023
      Inggih, sampeyan kudu Pitakonan, carane? Kanthi pasukan kasedhiya? Iki mbutuhake kabeh klompok saka Angkatan Bersenjata RF, kang onomatopia ing papat wilayah, lan karo kangelan nahan serangan saka Vushniks cedhak Zaporozhye. peta lan sampeyan bakal ngerti yen iki ora nyata, kelompok sing padha. Ing taun 1944, serangan ditindakake ora mung ing Odessa, umpamane, nanging uga karusakan saka Nazi luwih kuat.
      1. + 32
        7 September 2023
        Apa sampeyan bakal njeblug Ula, apa Odessa lan Nikolaev bakal tiba?
        1. + 22
          7 September 2023
          Apa sampeyan bakal njeblug Ula, apa Odessa lan Nikolaev bakal tiba?
          Ora ana sing nggumunake, ing musim gugur ana exacerbations kelainan mental. ngguyu Miturut statistik resmi ing Federasi Rusia saiki ana 14 yuta skizofrenia.
          Miturut WHO, ing Rusia jumlah pasien sing mbutuhake bantuan psikiatri utawa psikologis kira-kira 14 yuta wong (10% saka populasi).
          Kamentrian Kesehatan Rusia duwe statistik resmi dhewe. Sajrone 23 taun kepungkur, puncak jumlah pasien diamati ing taun 2005 (4 wong), angka paling murah ing taun 223 - 694. Ing taun 1995, 3 didaftar, ing 712 - 722, sing ditrapake kanggo 2017. organisasi neuropsikiatri).
          1. + 18
            7 September 2023
            Ora ana sing nggumunake, ing musim gugur ana exacerbations kelainan mental.
            Ketoke, ora ana sing ngerti apa sing ditindakake, nanging dheweke seneng ngrembug kepiye.. Ya, "Segitiga bakal mendem" (c) ngguyu
            1. +5
              7 September 2023
              "Segitiga bakal mabuk" (c)
              Yaiku, aku bakal parafrase tembung V.S. Vysotsky:
              tinimbang mangan, ngumbah, tusuk lan lali, rumah sakit edan kabeh mlebu Internet
              ngguyu
              1. + 11
                7 September 2023
                Ya, ya, lan yen sampeyan terus: "Ngandika, wringing tangané, Krasnobay lan troublemaker Babagan impotence ilmu Sadurunge rahasia Bermuda. Kabeh otak smashed menyang bêsik, Kabeh convolutions braided - Lan panguwasa tali Inject kita karo liya injeksi" (c). Sing mesthi, oh artikel dina iki. Apa musim gugur pancen mengaruhi? ngguyu
                1. +6
                  7 September 2023
                  Apa iku cara musim gugur?
                  Ya, sing paling ala yaiku musim gugur wis diwiwiti. ngguyu
                  Inspektur menehi teguran marang staf medis rumah sakit jiwa.
                  - Napoleon saka kamar kaping 7 ngumpulake tentara. Ing spanduk Kutuzov saka kamar 11 wis ana kabeh milisi! Apa sampeyan ora njupuk tindakan? Apa sampeyan ngerti apa sing kudu kedadeyan sabanjure?
                  - Kita ngerti. kene boring banget...
                  1. +3
                    7 September 2023
                    - Kita ngerti. kene boring banget...
                    ngguyu apik Lan musim gugur wis diwiwiti ...
                    1. +4
                      7 September 2023
                      Lan musim gugur wis diwiwiti ...
                      Diterusake...
                      1. +5
                        7 September 2023
                        Diterusake...
                        Heh-heh, Oktober, November, isih ngarep.. Oh, pirang-pirang penemuan sing apik banget, semangat Mitrofans lagi nyiapake ...
      2. 0
        8 September 2023
        Kajaba iku, tentara mungsuh dikonsentrasi ing 4 wilayah, dawane garis ngarep sawise regroupings ora dadi luwih cendhak.
    2. +1
      8 September 2023
      "Odessa kudu dijupuk karo Nikolaev"
      Aku setuju karo sampeyan! Nanging karo ula, apa masalahe? sapa lan carane dheweke ngganggu utawa ngancam?
  7. 0
    7 September 2023
    Masalahe yaiku, ing tangan liyane, dheweke ora nyiapake konsesi lan negosiasi, nanging ngrancang tumindak sing luwih angel lan nemtokake kanggo entuk "menang". Aku seneng ngarep-arep yen ing sawijining dina kita bakal teka.

    kita ora bakal teka, wayang wis diwenehi instruksi liyane: ngobrol, ngomong goroh, ngatur konser / festival lan puncak, ngganti populasi pribumi.
  8. +5
    7 September 2023
    Layanan intelijen saka pirang-pirang negara ngetutake tumindak kasebut kanthi rapet, nalika keajaiban Brander iki bakal diluncurake ing teluk Sevostopol. Khokhlam bakal nyenengake. wassat

    Yen sampeyan mikir sing bakal guess kanggo nindakake kabeh karya mbebayani ing kadohan, banjur elinga genius saka komandan lan pimpinan ing kabeh tingkat. Uga dodolane am
  9. -4
    7 September 2023
    Jeblugan amunisi konvensional, sing bisa dibandhingake karo kekuwatan nuklir, bakal katon jelas dening negara-negara Barat, utamane sing luwih cedhak. Ora ana sangsi manawa sawise nggunakake senjata kasebut, nalika jarum ing sensor seismik sensitif falter, akeh sing bakal duwe asumsi yen Rusia nggunakake senjata nuklir taktis. Ora ana kontaminasi radioaktif kanthi cepet bakal mbuktekake manawa ora kaya ngono, nanging hawa dingin ing mburi, sing bakal dirasakake para politisi Barat lan militer sing ora sopan.

    Ya, nanging antarane kedudukan ing tape seismograph lan tes radiation resik, pikun Joe bakal sijine ing diaper lengkap saka kasenengan, lan iki bisa push wong kanggo mencet tombol abang. Lan minangka asil, ora bakal ana sing menang.
    1. 0
      7 September 2023
      Quote: Nagant
      Jeblugan amunisi konvensional, sing bisa dibandhingake karo kekuwatan nuklir, bakal katon jelas dening negara-negara Barat, utamane sing luwih cedhak. Ora ana sangsi manawa sawise nggunakake senjata kasebut, nalika jarum ing sensor seismik sensitif falter, akeh sing bakal duwe asumsi yen Rusia nggunakake senjata nuklir taktis. Ora ana kontaminasi radioaktif kanthi cepet bakal mbuktekake manawa ora kaya ngono, nanging hawa dingin ing mburi, sing bakal dirasakake para politisi Barat lan militer sing ora sopan.

      Ya, nanging antarane kedudukan ing tape seismograph lan tes radiation resik, pikun Joe bakal sijine ing diaper lengkap saka kasenengan, lan iki bisa push wong kanggo mencet tombol abang. Lan minangka asil, ora bakal ana sing menang.

      Sampeyan salah. Dheweke ora bakal ngerti apa-apa. Lan paling kamungkinan ora ana sing bakal ngganggu veteran kanggo trifles kuwi.
  10. + 31
    7 September 2023
    Sampeyan bisa ndeleng manuk ing pesawat, lan penulis ing syarat-syarat isi. Bagean liyane saka Mitrofanovism - ora duwe akal lan tanpa welas asih.
    Panyerat dèrèng rêmên mangrêtos bilih ing Pulo Ular punika botên wontên sanès-sanèsipun kajawi gendéra Ukrainia. Lan ora ana personel. Tetep ana kontingen apa wae ing kana saiki ora ana artine.
    Patut, rencana penulis iku grandious loro ing ukuran lan ing stupidity.
    1. + 14
      7 September 2023
      Bagean liyane saka Mitrofanovism - ora duwe akal lan tanpa welas asih.
      Ya iki dudu porsi.. Ana pirang-pirang atus porsi. ngguyu
    2. -3
      7 September 2023
      tamparan "Poseidon", ing wektu sing padha mriksa daya ing TNT padha, minangka amunisi conventional bisa ditulis, ing tembung liyane, dimuat karo amunisi tradisional

      Aku kepengin weruh yen bledosan ing Chernomorsk utawa Reni bakal menehi asil politik? Ing kasunyatan, iki bisa dianggep minangka gladhen busana, kanthi sinau babagan respon.
    3. 0
      7 September 2023
      Kutipan saka Frettaskyrandi
      Sampeyan bisa ndeleng manuk ing pesawat, lan penulis ing syarat-syarat isi. Bagean liyane saka Mitrofanovism - ora duwe akal lan tanpa welas asih.
      Panyerat dèrèng rêmên mangrêtos bilih ing Pulo Ular punika botên wontên sanès-sanèsipun kajawi gendéra Ukrainia. Lan ora ana personel. Tetep ana kontingen apa wae ing kana saiki ora ana artine.
      Patut, rencana penulis iku grandious loro ing ukuran lan ing stupidity.

      Sampeyan ora bener. Aku ora ngomong babagan Mitrofanovshchina, nanging babagan "ora ana apa-apa ing pulo kasebut." Mesthi duwe peralatan. Sawetara antena kontrol UAV, intelijen radio lan sistem perang elektronik. Mesthi, ora sistem majeng, nanging sawetara jenis barang konsumen sipil utawa kethokan logam, nanging malah sing bakal migunani ing cilik saka cuaca ala utawa nalika ana owah-owahan saka AWACS. Ing pungkasan, ora ana sing keganggu kanggo nyelehake saperangan Sttugnas ing Pulo, powered by generator diesel karo tong minyak solarium. Dheweke bisa nyedhiyakake zona cedhak pertahanan antiamfibi.
      1. +1
        7 September 2023
        Mesthi duwe peralatan.

        Alesan kasebut yaiku Mitrofanovisme ing wangun sing paling murni. Iki rakyat. Secara ilmiah, delirium. Pulo kasebut katon saka papan kanthi harfiah liwat lan liwat.

        1. -4
          7 September 2023
          Kutipan saka Frettaskyrandi
          Mesthi duwe peralatan.

          Alesan kasebut yaiku Mitrofanovisme ing wangun sing paling murni. Iki rakyat. Secara ilmiah, delirium. Pulo kasebut katon saka papan kanthi harfiah liwat lan liwat.


          LAN? Malah kanthi resolusi kasebut, sampeyan ora bisa ndeleng Stugna sing disamarake utawa antena 3-5 meter ing pulo kasebut.
          1. 0
            7 September 2023
            Demi Allah. Aku pengin sampeyan pracaya ing "disguised" Sttugna "- pracaya. Wong uga ora pracaya ing.
          2. +1
            8 September 2023
            Napa ana ATGM ing pulo kasebut?
            Kaya BMP-1 nglangi kanggo njupuk pulo lan ATGM bakal migunani?
            Kapal gedhe ora peduli karo ATGM (wedi karo misil gedhe).

            Prau cilik kaya prau ora ana apa-apa ing kana; mung ngethok pasokan lan garnisun bakal mati / nyerah.
      2. 0
        8 September 2023
        "Sampeyan salah. Aku ora ngomong babagan Mitrofanovschina, nanging babagan" ora ana apa-apa ing pulo kasebut "
        ora ana apa-apa.
        "Pungkasane, ora ana sing ngalang-alangi sampeyan nempatake saperangan Stugna ing Pulo, sing didhukung dening generator diesel kanthi tong bahan bakar diesel"
        Stugna minangka rudal anti-tank, lan dheweke ora butuh solarium, lan dheweke ora duwe apa-apa ing pulo kasebut. ngguyu
  11. + 17
    7 September 2023
    ngguyu Terangna apa sebabe ngrusak Pulau Ula Apa gunane? Apa mung ora bakal? ngguyu “Mulane ojo dumeh, kowe dudu sapa-sapa!” (c)? Madness..mmm..lan,wani..kita nulis komentar ngguyu
    1. -4
      7 September 2023
      Iku mung titik, kanggo apa. Utamane wiwit Rusia mundur saka kesepakatan gandum.
      1. +9
        7 September 2023
        Utamane wiwit Rusia mundur saka kesepakatan gandum.
        Kanggo iku? Jenis mbales dendam? Aku mbales lan mbales sandi elek (s)? ngguyu
  12. -1
    7 September 2023
    Inggih, ana conto. Ayo dadi ngomong - ing Heligoland ing 1947 bledosan non-nuklir paling kuat ing sajarah digawe, 6700 ton saka macem-macem amunisi shied bebarengan. Lan sadurunge iku, ing April saka 45th, wong insolent bombed 7000 bom ing. Dheweke ujar manawa pulo kasebut diluku meh nganti lemah, ora ana sing manggon ing kono suwene 10 taun.
    1. +4
      7 September 2023
      Amerika njeblug Hiroshima saka Nagasaki, lan Jepang nyerah, amarga Soviet ngalahake cadangan, Tentara Kwantung.Conto, ya ana.. Maksude conto ala iku nular?
      1. -3
        7 September 2023
        Kutipan: kor1vet1974
        Amerika njeblug Hiroshima saka Nagasaki, lan Jepang nyerah, amarga Soviet ngalahake cadangan, Tentara Kwantung.Conto, ya ana.. Maksude conto ala iku nular?

        Bodho liyane. Kaping pisanan, ora bisa ngalahake Tentara Kwantung. Ora duwe wektu. Staf Jendral Jepang ngetokaké prentah pasrah sadurungé.
        Kapindho, Tentara Kwantung ing taun 1945 luwih minangka tim sing ora sah tinimbang cadangan. Kabeh unit siap tempur luwih utawa kurang, kalebu 4 divisi tank, ditarik menyang pertahanan Metropolis utawa batalyon-by-battalion digawa menyang ngarep liyane.
        1. +2
          7 September 2023
          Bodho liyane.
          Lan aja ngomong, lan sampeyan ora kudu miwiti. Ya, malah janji bakal menehi.
    2. -5
      7 September 2023
      Lan yen kita ngomong bledosan ana ing jero banyu, bener yen ing jerone kira-kira 50m ora bakal bisa ngunggahake ombak gedhe, sanajan yen sampeyan njeblug sawetara biaya ing wektu sing padha, sampeyan bisa nggawe gelombang kanthi ngarep sing amba. lan gelombang kuwi bisa kekacoan munggah, contone, ing port, nanging sampeyan ora kudu malah keganggu karo pulo.
      1. +6
        7 September 2023
        gelombang kuwi bisa nindakake samubarang, contone, ing port
        Lan Kyiv, bakal capitulate lan mlebu nyerah? Yen mangkono, banjur mbok menawa. Lan saiki nerangake carane iku bakal katon teknis? Lan apa asil samesthine. Apa Autumn tenan tumindak banget tajem?
  13. +4
    7 September 2023
    Putin ora bakal pindhah iku. Punika tax anyar kanggo Rusia kanggo introduce utawa rolas utawa loro dendo kanggo soko, sepisan maneh mundhakaken umur leren, kene kang tumindak decisively!
    1. +3
      7 September 2023
      Putin ora bakal setuju karo iki.
      Bisa paling nerangake apa kanggo numpes Serpentine, minangka target, apa bakal menehi?
      1. -7
        7 September 2023
        Demonstrasi kekuwatan lan niat serius tanpa korban manungsa.
        1. 0
          7 September 2023
          Apa sampeyan mikir dheweke bakal wedi lan menehi tandha nyerah?
          1. -5
            7 September 2023
            Ora, dheweke ora bakal mlebu.
            Sampeyan maca ing Internet kok iki rampung. Aku ora bakal nulis kene, yen sampeyan ora ngerti bab sing jelas, banjur ora ana gunane kanggo nyoba.
            1. 0
              7 September 2023
              sampeyan ora ngerti bab sing jelas
              Ing endi aku bisa ngerti. Autumn, ora bisa.
            2. -1
              8 September 2023
              "Sampeyan maca ing Internet kenapa iki rampung"
              apa "sing" ditindakake?
      2. -1
        7 September 2023
        Kanggo operasi sing sukses, komandan pantes promosi lan penghargaan. Tujuane dikenal, pulo kasebut penting banget strategis, lan operasi kasebut disusun lan ditindakake dening wong sing duwe pikiran analitis, sing ngerti carane mikir lan nganalisa. Artikel sing pas wektune, penulis sing apik. Apa pulo iki dibutuhake utawa ora, ora pati penting; kita bakal ngrampungake mengko.
      3. 0
        8 September 2023
        Ana akeh video lan foto ing Internet, kabeh wong bakal ngomong babagan iki sajrone seminggu.
    2. 0
      8 September 2023
      "Putin ora bakal setuju iki"
      Aku pancene ngarep-arep
  14. +3
    7 September 2023
    Oh. iki Mitrofanushka! Oh, iki Mitrofanovism! ................................................... ...................................
  15. +1
    7 September 2023
    Sawise maca, aku duwe siji pitakonan - demensia lan wani?
    1. +3
      7 September 2023
      Aku ora mikir, iki carane musim gugur mengaruhi sawetara wong.
    2. +2
      8 September 2023
      Sawise maca, aku duwe siji pitakonan - demensia lan wani?

      Ora ana wani.
      Wani yaiku mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir mega ing Kaliningrad, ngeterake ALL bahan bakar sing dibuwang saka Federasi Rusia ing kana, lan uga sijine depot amunisi + 2 warheads ing kana.
      Supaya kabeh Eropah bakal telek yen ana apa-apa.

      Kaping pisanan, iku ayu.
      Kapindho, sampeyan kudu duwe bal kanggo iki.
      Lan kaping telune, sanajan wong bodho saka Uni Eropa ora pengin melu-melu kaya ngono, sanajan AS nyurung dheweke. Inggih, kajaba kanggo Polandia, mesthi, padha repulsed babar blas.
      1. 0
        9 September 2023
        Sadurungé, aku ngusulaké kanggo nggawa sampah nuklir menyang Pulo Kuril paling kidul, lan banjur menehi menyang Jepang. Nanging iku uga pilihan.
    3. 0
      8 September 2023
      "Sawise maca iki, aku duwe pitakonan: demensia lan wani?"
      Luwih kamungkinan, mung demensia. lan Autumn ngguyu
  16. +3
    7 September 2023
    Yen sampeyan pengin saben kapal Rusia menyang ngendi wae ana ing bebaya dipecat lan kacemplungake sawise kedadeyan sing bodho, lakoni yen sampeyan pinter.
  17. +6
    7 September 2023
    Apa gunane? Pulo kasebut bakal tetep.

    Nanging malah ana kasempatan kanggo ngrusak kapal cangkang kasebut ing pelabuhan kita nalika dimuat, apa risiko kasebut.
  18. +1
    7 September 2023
    Kanggo opo?? Inggih, Ukrainians kejiret iku, kita "kejutan", ana kunjungan, saka titik militèr, iku ora ana guna.
    Saiki, yen pulo bakal padha 35 km saka Crimea, utamané saka Sevastopol, banjur ya, iku bakal bisa kanggo njupuk ngukur lan supaya .. Njupuk Odessa, pulo kanthi otomatis bakal kita.
  19. +1
    7 September 2023
    Quote: dudu pejuang
    Kanggo opo?? Inggih, Ukrainians kejiret iku, kita "kejutan", ana kunjungan, saka titik militèr, iku ora ana guna.
    Saiki, yen pulo bakal padha 35 km saka Crimea, utamané saka Sevastopol, banjur ya, iku bakal bisa kanggo njupuk ngukur lan supaya .. Njupuk Odessa, pulo kanthi otomatis bakal kita.

    Njupuk Odessa? Joker. Sampeyan bakal njupuk karo apa? Rakit lan prau? Ing wiwitan sampeyan duwe kesempatan. Ora bakalan.
  20. +4
    7 September 2023
    Aku seneng gagasan hawa dingin ing mburi politisi Barat. Sayange, nalika hawa anyep ing mburi Kremlin lanang.
    Kulon bisa wedi kanthi nyerang, nanging Kremlin ora bakal bisa.
  21. +3
    7 September 2023
    Napa sculpt sawetara taman karo firewalls iki, kang ora njamin sukses ing kabeh? Apa ora luwih gampang kanggo nyelehake RZSO Smerch ing tongkang sing padha, kanthi paket rudal sing didandani, nyedhaki 100 km saka sisih wétan lan njupuk paket lengkap?
    Luwih gampang ngirim skuadron Su-34 kanthi puluhan UMPC kanthi FAB 500. Utawa paket 9M542 larang banget? Utawa rolas UMPC lan FAB 500 kuna?
    Dana kasebut wis suwe. Ora ana kekarepan politik, kaya biasane. Inggih, utawa tenan expedency 0.
    1. 0
      9 September 2023
      Kenapa UMPC ana? Mesthine ora ana pertahanan udara ing kono, meh ora ana patriot ing pesisir, sampeyan bisa mbuwang wesi biasa ing kana lan ora mbuwang senjata sing dipandu. Utawa sampeyan bisa ngisi karo napalm, mesthine bakal luwih murah
  22. +1
    7 September 2023
    ora ngerti apa-apa, dadi akeh huruf ...
    nanging, yen sampeyan ora kaya pulo lan sampeyan pengin nggawa "kebersihan lan supaya" ana, banjur sing ngalangi ajeg ngirim SU karo FAB kontrol / ODAB-1500 ana?
    - kanthi wilayah sing diumumake meh 2 km?
    MANPADS ora bakal tekan, ora bakal ana sistem pertahanan udara (kanthi definisi) - lan asil kasebut "jelas"
    apa kanggo "pager" huruf ing sawetara kaca?
  23. + 11
    7 September 2023
    Pira balan - "strategi", kayata penulis iki, wis muncul ing wektu saiki. Lan pungkasane sampeyan bisa ngontrol Avdiivka, pinggiran kutha Donetsk, sawise meh 19 wulan perang.
    1. +3
      7 September 2023
      Kutipan: Churchill
      Pira balan - "strategi", kayata penulis iki, wis muncul ing wektu saiki. Lan pungkasane sampeyan bisa ngontrol Avdiivka, pinggiran kutha Donetsk, sawise meh 19 wulan perang.

      Wong tansah cenderung pracaya ing paling apik. Paling ora, ngarep-arep keajaiban. Banjur wundewaffe liyane nemokke (lan ing paling sok-sok, nanging sistem kuwi pancene dadi banget migunani), kang bakal nimbulaké gawe piala irreparable kanggo mungsuh. Inggih, paling penulis kepengin pracaya, lan kanthi cara iki dheweke nyoba mbantu pasukan kita saka dhasaring atine. Liyane bab iku operasi kuwi ora mung ora ana guna, nanging uga sacoro prakteke mokal, nanging penulis nyoba.
  24. 0
    7 September 2023
    Apa OFAB wis rampung? Punapa prayoginipun damel pager kanthi gaman ingkang gadhah daya ingkang cekap?
  25. +1
    7 September 2023
    Pulo iki wis nyerah maneh marang sapa wae.

    Loro-lorone kanthi logika lan pengalaman, pulo warata cilik dideleng dening UAV lan dijupuk saka kabeh pinggiran. IMHO.
    Mung rega amunisi sing duwe peran. Nyopir tongkang nganggo dinamit?
    Lan kanggo apa? Sapuan adoh reruntuhan pungkasan saka iku?

    Luwih apik yen dheweke nuduhake foto pungkasan - bisa uga ora ana sing isih ana.

    Lan yen ana kepinginan, wong bakal nglangi maneh ing mini-boat ing wayah wengi lan mudhun, banjur lelayaran. Utawa UAV mung bakal nyelehake paket karo peralatan kanggo sen.
  26. -2
    7 September 2023
    Mesthine ana sing ngopeni pengarang nganggo ramuan piala saka kantor pre-potion.
  27. -1
    7 September 2023
    Yen kita mencet senjata nuklir taktis, banjur mung ing Kyiv. Iku bakal banget ngyakinake. Contone, iku mbantu Jepang akeh ing siji wektu.
    1. +1
      7 September 2023
      opo? Kang saka masalah SVO iki bakal ngatasi?
      Umume wong Jepang ora ngerti babagan sifat khusus bom atom, lan kaisar ing bunder sing sempit diarani asile mung karusakan serius.
      1. +2
        7 September 2023
        Kutipan: Khariton
        opo? Kang saka masalah SVO iki bakal ngatasi?

        Napa kita butuh senjata nuklir taktis? Masalah apa sing dirampungake? Yagene kita nglampahi dhuwit akeh kanggo nggawe, nanging ora bisa digunakake amarga pancen ora ana gunane? Dadi apa?
  28. -3
    7 September 2023
    Tendangan Tiao. Nanging sadurunge iku, ultimatum - kanggo ninggalake pulo. Yen ilang - kita ora nggunakake, ora - 5 kiloton bakal ngatasi kabeh.
    1. 0
      8 September 2023
      TNW digawe kanggo njamin karusakan prioritas lan target sing dibela kanthi apik ing garis ngarep ing kahanan pertahanan udara mungsuh sing efektif.
  29. 0
    7 September 2023
    Lan aku duwe pitakonan "bocah": kenapa? Iki bakal duwe efek nggumunke ing mungsuh? Ing panemuku ora. Apa mbuwang gaweyan lan dhuwit kanggo njeblug pulo (!)? Iku wis lucu. Nalika penulis ngajokaken ngancurake kreteg karo pesawat decommissioned, iku cetha kok. Lan pulo?! Ora bakal rusak! Nanging wong Bandera ora mikir "daging". Barang anyar bakal digawa menyang pulo kasebut.
  30. +3
    7 September 2023
    Gagasan sing diajukake dening pengarang yaiku, kanthi gampang, sembrono (banget) saka kabeh sudut pandang ... nglirik
    ps nanging, minangka akeh rightly nyatet, iki relevan "musim gugur" artikel lan sawetara (disetujoni) komentar ing! lol
  31. +1
    7 September 2023
    Game ora worth lilin. Sawise pembebasan wilayah Odessa lan Nikolaev, kabeh bakal diputusake dhewe
  32. 0
    7 September 2023
    Pulo Rusia isih bakal migunani; lokasi kasebut mupangati banget.
  33. 0
    8 September 2023
    Iku luwih apik kanggo nggunakake mercon kanggo ngrusak sawetara kreteg utawa bendungan lan wisuh Kyiv.
    Lan pulo, nanging ora muter peran, ing bab utama iku njupuk Odessa / liyane, lan iku wis ditempelake iki.
  34. -2
    8 September 2023
    Masalah utama karo senjata nuklir taktis yaiku "patriot" para cheerleader pro-Putin liberal sing wedi karo senjata nuklir taktis Federasi Rusia luwih akeh tinimbang Ukraina, NATO lan Amerika Serikat ... Dadi jelas ora duwe ciri lanang sing cukup kanggo nggunakake
    1. +5
      8 September 2023
      Ngomong-ngomong, apa sampeyan ora wedi yen kahanan karo senjata nuklir taktis padha karo seragam setahun kepungkur) uga, mesthine ... ing kertas, nanging nyatane. Lan piye wae ora logis yen karo mabuk, nalika kabeh disebarake, dirusak, lan liya-liyane, nanging senjata nuklir ditinggalake kanggo kita ... ora logis, apa sampeyan mikir?)))
  35. +3
    8 September 2023
    Ana kesempatan kanggo njupuk Odessa lan pindhah menyang Transnistria ing wiwitan Distrik Militer Lor, nanging nyatane manawa armada, tentara, utawa pimpinan ora bisa nindakake operasi kasebut. Saiki artikel bodho babagan pulo kasebut. ...
    1. +3
      8 September 2023
      ora ana kasempatan lan ora ana gagasan utawa tugas. Ide iki kanggo medeni lan meksa menyang meja rembugan) ... lan ora liya.
  36. +3
    8 September 2023
    Kanggo maksud iki, ora ana Faberges. Lan penari karo faierges ala bakal tansah kalah.
  37. 0
    8 September 2023
    Penulis melu karo kapal geni.
    Mbokmenawa mangan chavoy.
    Apa 1500 bisa nindakake karo UMPC, ora perlu kanggo invent entitas lan multiply omong kosong.
  38. -3
    8 September 2023
    Nyatane, nggunakake 10 ewu ton TNT minangka kesenengan sing larang banget, utamane ing jaman perang, utamane nglawan Pulo Zmeiny, sing ora dingerteni manawa ana wong liya. Ing kahanan Distrik Militer Lor, mesthi ana kekurangan TNT lan amunisi (ing Kulon lan kene), TNT dudu jamur lan ora tuwuh ing lemah. Ing kahanan kaya mengkono, iku immeasurably luwih murah kanggo nggunakake daya nuklir taktis conventional. Bom sing ditibakake ing Nagasaki ngemot pirang-pirang ton TNT lan pirang-pirang kg plutonium. Dibandhingake karo pilihan sing diajokake dening penulis, iki mung dhuwit. Ing kasunyatan, nggunakake aviation naval cukup cukup, kang wis kedados (sawetara prau Angkatan Bersenjata Ukraina karo pasukan kebangkrutan bubar dicemplungke, drones angkatan laut lagi numpes), iku perlu kanggo nyegah kontak apa wae. Serpentine karo "daratan", sing, kaya sing kita deleng, cukup nyata. Kanggo mbusak pulo kasebut, sampeyan bisa nggunakake bom luncur: FAB-500, FAB-1500. Dheweke bisa ngrusak kabeh saka pulo kasebut (lan kanthi murah lan nyenengake, lan kanthi aman kanggo pesawat kita, amarga bakal kerja saka kadohan), iku prasaja, ora sakabehe jelas: apa perlu kanggo ngresiki angel - apa ana personel militer saka Angkatan Bersenjata Ukraina babagan Zmein.
  39. +1
    8 September 2023
    watu iki diparingake marang kowe. Utawa cedhak karo sikut lan ora cokotan?
  40. +1
    8 September 2023
    "Amunisi sing dibubarake kanthi umur layanan kadaluwarsa, sing dituju kanggo ngrusak, bisa digunakake minangka hulu ledak........
    Sawise detonasi, nganti Angkatan Bersenjata Ukraina sadar, klompok sabotase lan pengintaian (DRG) bisa ndharat ing Pulo Zmeiny, sing bakal nambang wilayah kasebut ...... masang ranjau darat sing dikontrol radio, aksi-tekanan. tambang, "kodhok", "kelopak", etc.. kang kasedhiya ing turah mbrawah ing sumber saka Angkatan Bersenjata RF.
    Pengarang:
    Andrey Mitrofanov"
    siji pitakonan - kok? serpentine ora duwe ora bisa[b][/b]o makna militèr. Apa kabeh perversions iki?
  41. +1
    8 September 2023
    Kita kudu njupuk pesisir saka Odessa menyang Danube. Kajaba iku, tugas iki ora bisa ditindakake kanggo Distrik Militer Lor. Lan masalah Serpentine bakal ilang dhewe. Tanpa senjata taktis. Ing wektu sing padha, masalah sosis Transnistrian lagi ditanggulangi.
  42. +1
    8 September 2023
    Iku angel carane. Lan apa, iman ora ngidini panggunaan ODAB, iku padha karo senjata nuklir taktis. Ketoke ana ing tong sampah Kuzhugetovich.
  43. -2
    8 September 2023
    Ora bakal bisa tanpa senjata nuklir: sampeyan kudu nggunakake senjata nuklir taktis.
  44. -1
    8 September 2023
    Aja ndemek pulo iki. Lan ora perlu bledosan sing kuat. Ora nganti dheweke saiki.
  45. -1
    8 September 2023
    maneh?
    Padha njupuk wong lan akeh wong mati.
    Banjur padha ngandika kita ora perlu iku.
    Apa kita kudu miwiti maneh saiki?
    Ayo, sing nggawe rencana iki bakal njupuk lan njupuk?! hi
  46. 0
    8 September 2023
    Apa sampeyan ngomong babagan kanca-kanca, apa tanah iki penting banget? Ora, mung PR.
  47. -1
    9 September 2023
    Nggunakake prau sipil kanggo iki ora apike. Aku wedi yen kabeh kapal sipil Rusia ing Piala Donya bakal dadi target potensial. Ora perlu mbukak Kotak Pandora
  48. -1
    12 September 2023
    Sampeyan mung kudu njupuk lan nyerang Snake Strike kanthi senjata nuklir taktis ing pulo kasebut! Kanggo miwiti, iki bakal dadi tumindak sing angel lan nemtokake kanggo kita.
  49. 0
    12 September 2023
    Panyerat paring pitedah ingkang sae: *... kirang kaku*. Ngendi bakal teka saka kateguhan yen tentara dikontrol ora dening wong, nanging dening wong homo. Lan politisi ora adoh saka dheweke. Inggih, kabeh padha mikir ora karo sirahe, nanging ing sak panggonan, sampeyan ngerti ngendi. Dadi Angkatan Bersenjata RF lan politisi ora duwe kekarepan sing padha karo Banderlogs.
  50. 0
    12 September 2023
    ... lan ing wektu sing padha ngirim pesen sing ora ambigu marang para bendarane saka negara-negara NATO, kanggo nuduhake apa akibate konflik iki cepet utawa mengko.
    Ya Ya! Lan bunder kaping pindho kanthi garis abang.
    Iki "pemilik" padha menehi telek babagan kabeh Kremlin iki pesen!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"