The American Dream bakal tetep ngimpi

56
The American Dream bakal tetep ngimpi


Kalah karo China


Kasunyatan manawa dheweke kalah karo China wis dingerteni ing Washington wis suwe. Iki ngendi program iki teka saka.



Aku ngetutake pembangunan kanthi rapet. armada Amerika Serikat, uga pemain utama liyane ing lapangan iki. Malah banjur, program iki nyebabake kula "mangu samar". Lan saiki laporan menyang Kongres langsung nyatakake yen "program 355" ora bisa ditindakake, sanajan sacara teoritis. Iki sanajan Amerika, ora jelas kenapa, mutusake yen China bakal mandheg ing 400 kapal.

Ukuran lan komposisi Angkatan Laut sing saiki lan diproyeksikan, tingkat akuisisi kapal taunan Angkatan Laut, kasedhiyan prospek pembangunan kapal Angkatan Laut, kemampuan industri galangan kapal AS kanggo nyukupi rencana pembuatan kapal Angkatan Laut, lan usulan Angkatan Laut kanggo ngilangake kapal sing wis ana. Wis pirang-pirang taun, pengawasan iki ditangani dening Komite Pertahanan Kongres.

Ing Desember 2016, Angkatan Laut ngluncurake tujuan struktur pasukan sing mbutuhake nggawe lan njaga armada 355 kapal saka jinis tartamtu. Target kapal 355 minangka kabijakan AS miturut bagean 1025 Undhang-undhang Otoritas Pertahanan Nasional kanggo Taun Fiskal 2018 (HR 2810 / PL 115-91 tanggal 12 Desember 2017).

Sasaran kapal 355 sadurunge strategi pertahanan nasional administrasi Trump lan Biden lan ora nggambarake arsitektur armada anyar sing disebarake (yaiku, campuran kapal anyar) sing pengin ditindakake Angkatan Laut ing taun-taun sabanjure.

Angkatan Laut lan Kantor Sekretaris Pertahanan (OSD) wis kerja wiwit taun 2019 kanggo ngembangake penerus target kapal 355 sing bakal nggambarake strategi pertahanan nasional saiki lan arsitektur armada anyar, nanging ora bisa entuk kesimpulan babagan a target penerus.

Armada mangsa ngarep


Ing 18 Juli 2023, laporan pers nyatakake yen Angkatan Laut wis ngirim menyang Komite Pertahanan Kongres tanggal 20 Juni 2023, Laporan Penilaian lan Keperluan Kapal Angkatan Tempur (BFSAR) sing disetujoni kongres, njaluk armada 381 kapal berawak ing mangsa ngarep. .

Ora jelas manawa administrasi nyetujoni armada 381 kapal minangka target ukuran angkatan laut anyar.

Anggaran Anggaran FY 2024 Angkatan Laut nyedhiyakake pendanaan pambangunan kapal $32,8 milyar kanggo, antara liya, tuku sangang kapal anyar, kalebu kapal selam rudal balistik kelas Columbia (SSBN-826), rong kapal selam kelas Virginia (SSN-774). ), rong kapal perusak kelas Burke (DDG-51), rong kapal frigat kelas Konstelasi (FFG-62), siji tender kapal selam AS(X) lan siji kapal tanker kelas John Lewis (TAO-205).

Anggaran FY2024 Angkatan Laut uga ngusulake decommissioning 11 kapal, kalebu loro kapal tempur littoral (LCS) sing relatif enom. Rencana Pembuatan Kapal Lima Taun FY2024 Angkatan Laut (FY2024-2028) kalebu total 55 kapal, utawa rata-rata 11 kapal saben taun. Amarga umur layanan permukaan rata-rata kapal Angkatan Laut yaiku 35 taun (faktor perencanaan sing nganggep kabeh kapal Angkatan Laut bakal tetep ing layanan nganti pungkasan umur layanan sing dikarepake).

Ing Agustus 2003, ukuran angkatan laut mudhun ing sangisore 300 kapal perang (jinis kapal sing diitung miturut ukuran angkatan laut lan struktur target angkatan laut 355 kapal), lan wiwit iku umume tetep antara 270 lan 300 kapal perang. . Ing tanggal 28 Agustus 2023, ana 297 kapal perang ing Angkatan Laut.

Angkatan Laut proyek yen miturut anggaran FY2024, Angkatan Laut bakal duwe 293 kapal perang ing pungkasan FY2024 lan 291 kapal perang ing pungkasan FY2028.

Rencana gawe kapal 30 taun FY2024 (FY2024-2053), padha karo rencana gawe kapal 30 taun FY2023 (FY2023-2052), kalebu telung profil nggawe kapal 30 taun potensial lan proyeksi jumlah kepala 30 taun sing diarani PB2024 (Fiscal Year 2024). Anggaran Presiden), Alternatif 2 lan Alternatif 3.

PB2024 lan Alternatif 2 nganggep ora ana wutah nyata (yaiku luwih dhuwur tinimbang inflasi) ing pendanaan kapal, dene Alternatif 3 nganggep sawetara wutah nyata ing pendanaan kapal. Miturut PB2024, kekuwatan Angkatan Laut bakal mundhak dadi puncak 331 kapal berawak ing FY 2039-2040 lan banjur mudhun dadi 319 kapal berawak ing FY 2053.

Ing Alternatif 2, Angkatan Laut bakal mundhak dadi puncak 331 kapal berawak ing FY 2039 lan banjur mudhun dadi 328 kapal berawak ing FY 2053 miturut Alternatif 3.

kesimpulan


Umumé, bisa diringkes manawa tokoh kasebut katon optimis banget. Ngelingi kasunyatan manawa pamrentah Washington bola-bali narik negara kasebut dadi petualangan sing larang banget. Kajaba iku, rega bahan mentah lan energi mundhak, sing ndadekake kapal saya larang. Yen Bjorks pisanan biaya saben milyar, banjur sing pungkasan wis $ 2,2 milyar.

Umumé, kita nyedhiyakake Pepsi-Cola lan brondong, bakal menarik.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

56 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    6 September 2023
    . Simpenan ing Pepsi-Cola lan brondong, iku bakal menarik.

    Aku ora bisa ngguyu karo sing belang! Jaran opo iku!! Dheweke ora bisa nggawe armada kanthi bener! Ya, dheweke bakal ambruk dolar ing umum !!! Wong kapitunan!
    Apa bisnis ing kita kahanan karo dihormati Vladimir Vladimirovich. Ayo padha meri!
    1. + 14
      6 September 2023
      Kutipan: Stas157
      Aku ora bisa ngguyu karo sing belang! Jaran opo iku!! Dheweke ora bisa nggawe armada kanthi bener!

      Ya, ya, mesthi ora bisa, mung saben 3-4 taun bakal ngenalake kapal induk nuklir lan UDC menyang armada, setaun sabanjure - SSBN lan KSS / tanker, saben taun: 2 penghancur lan MAPL saben ... -tangan"...
      1. -10
        6 September 2023
        Telung - patang taun operator pesawat anyar?)))) "Gerald Ford" - sawed kanggo 12 taun))) operator pesawat ana ing ndandani kanggo enem taun, tinimbang papat diwènèhaké. Kapal selam nuklir kelas Los Angeles wis didandani suwene nem taun, tinimbang loro sing wis ditemtokake. Iki aku, offhand - ora utamané arep menyang rincian.
        1. + 13
          6 September 2023
          Kutipan: TermiNakhTer
          Gerald Ford" - sawed kanggo 12 taun)))

          Iki minangka kapal utama ing seri kasebut.
          Kennedy dijadwalake bakal dipasrahake tanggal 25, Enterprise tanggal 28, Miller tanggal 32 ...

          Kutipan: TermiNakhTer
          operator pesawat operasi ing ndandani kanggo enem taun, tinimbang papat. Kapal selam nuklir kelas Los Angeles wis didandani suwene nem taun,

          Apa sampeyan nyoba kanggo mbuktekaken? Apa demokrat duwe masalah karo gerbong lan kreta cilik? Dadi ora ana sing mbantah. Sapa sing ora duwe? Mung saben wong beda-beda, ana sing ora duwe apa-apa, lan ana sing duwe mutiara cilik ...
          1. -9
            6 September 2023
            Aku ora ngomong babagan demokrat, lsp, nanging babagan armada. Kasunyatan manawa Kennedy ora bakal melu pertempuran ing 2025 wis jelas. Liyane isih bisa ditebak.
        2. +8
          6 September 2023
          "Gerald Ford" - sawed kanggo 12 taun

          Lan pinten kapal-kapal kita ing pamindahan lan kerumitan sing luwih cilik? Aku ngerti yen ana wong liwat selat ing Cape Horn piyambak, dheweke wiwit ngidoni marang angin.
          Nanging kita ora mandheg nulis kaya ngono. Pisanan, sampeyan kudu nggawe operator pesawat saka seri timbal saka kerumitan padha ing kurang saka 12 taun, lan banjur njlèntrèhaké kabeh supaya colorfully.
          Nanging pesen kasebut jelas - dheweke duwe karusakan lan degradasi. Nanging kanggo kita maca minangka alesan kanggo tumindak kita dhewe
          1. -8
            6 September 2023
            Nanging kita ora "ngaso marang sungu" karo China, lan kita ora kelet dhuwit ing endi wae. Kanggo Rusia, iki minangka kesempatan kanggo ngunggahake industri, ilmu pengetahuan, lan armada.
            1. +3
              6 September 2023
              Kutipan: TermiNakhTer
              Nanging kita ora "ngaso marang sungu" karo China, lan kita ora kelet dhuwit ing endi wae. Kanggo Rusia, iki minangka kesempatan kanggo ngunggahake industri, ilmu pengetahuan, lan armada.

              Ora ana kemungkinan maneh.
              Perang iki ora diciptakake kanggo nyuwek Ukraina utawa ngebor Putin.
              Iki diciptakake kanggo ngilangi Federasi Rusia saka ekonomi donya lan nyegah pangembangan urutan teknologi kaping enem ing Federasi Rusia.
              Lan yen kita ora menehi kesempatan kanggo 15 taun sabanjure, mula kita ora bakal bisa mlebu dhewe.
              Iki kasunyatan.
            2. +5
              7 September 2023
              Ana kemungkinan 20 taun kepungkur, nalika, ing pungkasan krisis taun 90-an lan rega minyak dhuwur ing taun 2000-an, perlu kanggo nandur modal ing pangembangan ilmu pengetahuan, industri lan armada!
              Lan saiki kabeh, kasempatan wis ilang! Saiki negara iki kepencut ing perjuangan politik kanthi ekonomi sing ringkih, dene "kanca-kanca sing sumpah" ora bakal menehi wiwitan utawa bantuan maneh, amarga bisa uga ana ing taun 2000-an sing padha.
        3. +4
          6 September 2023
          Kutipan: TermiNakhTer
          Telung - patang taun operator pesawat anyar?)))) "Gerald Ford" - sawed kanggo 12 taun))) operator pesawat ana ing ndandani kanggo enem taun, tinimbang papat diwènèhaké. Kapal selam nuklir kelas Los Angeles wis didandani suwene nem taun, tinimbang loro sing wis ditemtokake. Iki aku, offhand - ora utamané arep menyang rincian.

          Apa kabar karo Lada? Nakhimov? Chabanenko?
          Kuznetsov?
          Iku mung kula, langsung, ora utamané arep menyang rincian ...
          1. -7
            6 September 2023
            Saben uwong bakal ing baris, ing wektu sing tepat. Nanging sing paling penting, dheweke ora kudu "memotong" kapal Cina 400, yen Gusti Allah nglarang, bakal teka. Nanging sampeyan ora bakal iri karo sing paling maju lan kuat, amarga, ing sawetara tahap, dheweke bisa ketemu karo wong Tionghoa, tanpa celonone))) amarga para pelaut saiki diwulang supaya ora nguwasani spesialisasi, nanging kanggo ngenali 76 jender)) )
            1. +5
              6 September 2023
              Stagnasi luwih elek tinimbang "dasawarsa sing ilang" Jepang sadurunge China. "Wektu kita" kira-kira 10 taun kepungkur, nalika isih ana sawetara kompetensi ing pambangunan operator pesawat. Saiki sampeyan kudu miwiti kabeh ora malah saka 0, nanging saka -5. Siklus R&D bakal mung ageng, lan nimbang sepira wektu sing dibutuhake saiki saka laying kanggo ngluncurake kapal sing kaping pirang-pirang kurang teknologi maju, siklus konstruksi bakal dadi kolosal. Ngelingi masalah akeh kekurangan kapal saka kelas sing luwih cilik ... Umumé, optimisme sampeyan luwih apik tinimbang ngrusak.
              1. +3
                7 September 2023
                Quote: Plover
                Stagnasi luwih elek tinimbang "dasawarsa sing ilang" Jepang sadurunge China. "Wektu kita" kira-kira 10 taun kepungkur, nalika isih ana sawetara kompetensi ing pambangunan operator pesawat. Saiki sampeyan kudu miwiti kabeh ora malah saka 0, nanging saka -5. Siklus R&D bakal mung ageng, lan nimbang sepira wektu sing dibutuhake saiki saka laying kanggo ngluncurake kapal sing kaping pirang-pirang kurang teknologi maju, siklus konstruksi bakal dadi kolosal. Ngelingi masalah akeh kekurangan kapal saka kelas sing luwih cilik ... Umumé, optimisme sampeyan luwih apik tinimbang ngrusak.

                Persis.
                Patriotisme sing gedhe banget, overestimation banget babagan kekuwatan lan sarana - iki luwih elek tinimbang sabotase lan pengkhianatan ...
                Kanggo nerak kabeh sistem referensi koordinat lan ndadékaké kanggo dongeng bab "Naked King".
                1. -4
                  7 September 2023
                  Aja kesusu nggawe kesimpulan. China mung nduweni sejarah sing ditulis luwih saka 2500 taun lan tansah bisa nemokake dalan metu. Padha slamet saka Mongol, lan Manchus, lan perang candu lan Jepang. Dadi, ayo padha ndeleng.
                  1. +3
                    7 September 2023
                    Tujuwane opusmu, Amerika Serikat adoh banget karo armadane, lan saliyane China isih saya kuwat. Iki minangka posisi cacat sing ora ngomong apa-apa bab kita, ora ngomong apa-apa bab apa sing bakal kelakon yen bab Angkatan Laut ing Amerika Serikat isih "normal", lan China bakal duwe masalah.
                    Kira-kira alasan sing padha diwenehake dening wong-wong sing ngrancang NMD - Ukraina ora duwe akeh tentara lan ora bakal ditulungi - dheweke bakal wedi karo kita. Lan nalika ternyata malah "banget" lan bantuan terus teka lan arep, padha wiwit ngeruk turnips sing. Padha isih scratching.
                    1. -4
                      7 September 2023
                      Apa salah karo SVO? Rusia mung nentang NATO lan nganti saiki kabeh wis rampung, bisa uga ora cepet kaya sing dikarepake. Lan sing paling penting, Brussels ngerti yen ora ana prospek lan perlu kanggo rembugan.
                      1. +1
                        8 September 2023
                        Brussels ngerti yen ora ana prospek lan perlu kanggo rembugan

                        Aku ora ngerti, sampeyan saka Brussels utawa apa? Kepiye sampeyan ngerti yen negara-negara Kulon bakal rembugan? Kabar paling anyar ing bmpd - ing Jerman padha mbangun lan ditugasake pabrik kanggo produksi amunisi kanggo gun Gepard poto-propelled. Art. cangkang ing pabrik mothballed wiwit Perang Dingin; Produksi AMRAAM wis tambah lan bakal terus nambah.
                        Ing kene kabeh "kepentingan" entuk informasi yen mungsuh "kesel", "Aku ngerti yen kita kudu rembugan"? Kita kudu ninggalake impen udan iki.
                      2. -2
                        8 September 2023
                        Aku saka Ukraina. Aku ngerti apa sing kedadeyan amarga kanca-kancaku manggon ing Polandia, Jerman, Belgia, Italia, Prancis, Inggris. Lan yen biyen padha kandha: "Iku angel," saiki: "Iku dadi ala banget." Dadi, sampeyan kudu rembugan, liyane babagan istilah apa.
                      3. 0
                        12 September 2023
                        Aku ngerti apa sing kedadeyan amarga kanca-kancaku manggon ing: Polandia, Jerman, Belgia, Italia, Prancis, Inggris

                        Lan iki argumen? Aku uga duwe kanca ing AS lan Jerman. Loro-lorone saka pra-operasi lan sing "ninggal" bubar. Padha ora bisa ing farms, mesthi, nanging Jerman lan Amerika wis ora makarya ing greenhouses. Dheweke isih adoh banget saka "babar pisan ala". Yen kanca-kanca ana ing ngisor tangga sosial ing negara-negara Eropa, mula sampeyan ora perlu nganggep yen kabeh masyarakat negara kasebut uga ana ing ngisor.
                        Ing wiwitan, kabeh wong ing USSR ngenteni "kejatuhan imperialis sing ora bisa dihindari," saiki sampeyan lan wong liya kaya sampeyan ngenteni "negosiasi sing ora bisa dihindari." Iki minangka strategi sing cacat sing mbutuhake pangarep-arep saka wong liya. Sampeyan ora bakal ngenteni, sanajan sampeyan pengin. Alah.
            2. +3
              7 September 2023
              Kutipan: TermiNakhTer
              Saben uwong bakal ing baris, ing wektu sing tepat. Nanging sing paling penting, dheweke ora kudu "memotong" kapal Cina 400, yen Gusti Allah nglarang, bakal teka. Nanging sampeyan ora bakal iri karo sing paling maju lan kuat, amarga, ing sawetara tahap, dheweke bisa ketemu karo wong Tionghoa, tanpa celonone))) amarga para pelaut saiki diwulang supaya ora nguwasani spesialisasi, nanging kanggo ngenali 76 jender)) )

              Nalika sampeyan nulis babagan 76 jender, aku ngerti manawa sampeyan lara kanthi propaganda, sanajan sampeyan nyoba nuduhake manawa sampeyan ngerti babagan teknologi.
              Sampeyan mung ora duwe argumen teknis lan kawruh babagan prinsip manajemen.
              Mung nul.
              1. -2
                7 September 2023
                Aku iki ora guyon bab gender ing kabeh, lan iku ora lucu kanggo wong normal sing isih sawetara ing Amerika. Lan aja ngomong babagan propaganda Kremlin. Loro kancaku manggon ing AS, ing Wisconsin lan California. Dadi, loro-lorone manggon ing kutha-kutha cilik, iku isih normal kanggo wong-wong mau, nanging ing kutha-kutha gedhe mung peteng. Siji bubar ing Detroit - iki medeni, tanpa exaggeration.
      2. -1
        8 September 2023
        Dheweke ora ngenalake operator pesawat anyar saben 3-4 taun. Lan uga ora dadi rosy karo UDC, "San Antonio" kaping wolu isih "gantung", lan armada wis pengin nulis loro "Pulo", nanging Kongres durung ngidini. SSBN lan MAPL, uga ora lancar banget)))
  2. -1
    6 September 2023
    Kabeh apik karo wong-wong mau.
    Pamilik nggawe dhuwit luwih akeh. Lan ora mung ing negara-negara AS.
    Lan armada iku superfluous kanggo wong-wong mau. Ayo Johns nandhang sangsara karo pennants, pasukan independen solves masalah dhewe. Saben
  3. +3
    6 September 2023
    Mulane Amerika Serikat banget nggodha Sekutu supaya bisa mbangun maneh armada kasebut. Korea Kidul, Jepang, Australia - kabeh wong wis siyap nyilih pundhak
  4. -2
    6 September 2023
    Kuwi tegesé daya laut! Lan ora carane akeh segara wisuh iku. Sapa sing nyebar segara karo raja-rajane yaiku salah sawijining segara! Saiki ing kene uga China, dheweke mung bisa nyurung posisi pertama ing kabeh.
  5. -4
    6 September 2023
    Rusia kudu mbentuk klompok siji, bakal diwiwiti kanthi mata uang, bakal pindhah menyang mata uang siji, mbukak wates, lan tentara.
    "United. Rusia kudu nggawe blok anti-Kulon utawa netral. Lan uga ngembangake sepuluh ewu warhead nuklir. Saka jumlah kasebut, telung ewu rudal antar benua sing bakal tekan Kulon kanggo ngasilake sesuatu sing ngrusak kanggo nanggepi Barat."
  6. +3
    6 September 2023
    ya.

    Sawise mutiara pisanan, "padha kalah karo China," menek mudhun. Apa Ryabov tekan armada Cina?

    Nanging ora, dheweke ora.
    1. -1
      7 September 2023
      Apa sing salah karo presentasi utawa kesimpulan? Suarane metu.
      1. +5
        7 September 2023
        Iki dudu kesimpulan, iki slogan. Kapabilitas armada Cina lan Amerika ora bisa ditandingi, lan iki ora bisa diganti ing 30 taun sabanjure kanthi cara apa wae. China mbangun kapal induk lengkap pisanan, Kitty Hawk Cina, sing bakal siap tempur ing 5 taun, lan ngrancang Ford Cina sing kapindho, kondisional, sing ora bakal siap tempur nganti pertengahan 30-an. Sawise iku, China bakal bisa mbentuk 2 AUG nglawan 11 saka Amerika saiki. Kanggo permanen ing layanan pertempuran karo siji AUG ing tundhuk karo kabeh jadwal, sampeyan kudu paling sethithik 4 ing armada. Sampeyan ngandika kene (yen sampeyan nerjemahake slogan menyang spesifik) sing 11: 0 skor ing operator pesawat mogok. diimbangi dening kaunggulan gedhe saka wong Cina ing corvettes lan frigates: bab 200 troughs 53, 54, 56 proyèk marang bab 40 LKS. Nanging aku, terus terang, ing kahanan kaya mengkono, aku ora bakal nyelehake dhuwit ing korvet, sing miturut standar Amerika dudu kapal saka zona segara, nglawan malah siji AUG.

        Masalah iku masalah saben wong. Nanging beda.
        1. -5
          7 September 2023
          Sampeyan bakal dibagi nomer AUGs dening wilayah banyu sing kudu dikontrol. Babagan 11 kasur AUG. Nalika sampeyan mirsani kabeh 11 AUG ing segara ing wektu sing padha? NATE))) terus-terusan ana wong sing ndandani. Aku wis rapet nonton Navy kasur kanggo luwih saka 10 taun. Lan kahanan saya tambah parah. Ing jaman biyen, nganti 6 AUG tetep ana ing segara. Saiki ana 3, arang banget 4. Khusus, saiki Gerald Ford ing segara lan fffssssoyo))) malah luwih nyenengake ing kapal selam, 39% saka payroll ing ndandani lan pangopènan. Kabeh MAPLs, meh setengah ora "on the go". Lan miturut Kongres AS, ing mangsa ngarep, kahanan bakal saya tambah parah. Mulane, kanthi nomer sampeyan bisa medeni TK, nanging wong sing ora ngerti.
          1. +2
            7 September 2023
            Kutipan: TermiNakhTer
            Sampeyan bakal dibagi nomer AUGs dening wilayah banyu sing kudu dikontrol.

            Skor ora kanggo wong Cina. Dheweke duwe sekutu Amerika ing segara saka sisih lor, wetan lan kidul (sing bebarengan, sanajan tanpa Amerika, duwe paritas kira-kira karo China ing senjata konvensional). Nanging ora ana pasien liyane sing bisa saingan karo Amerika ing segara. Armada rong samudra ora perlu, mungsuh mung siji. Luwih tepate, ana sawetara geopolitikus gedhe ing kene, nanging iki pancen badut.
            Kutipan: TermiNakhTer
            Ing jaman biyen, nganti 6 AUG tetep ana ing segara. Saiki 3, arang banget 4.

            Sampeyan, mesthi, ngapusi. Layanan tempur ora luwih saka seprapat wektu operator pesawat. Jadwal bisa disrupted (Aku elinga nalika Trump mutusaké kanggo medeni Kim, langsung nyiyapake 4 AUG), nanging iki ora apik kanggo sabab: salah siji tenggat wektu repair kapal utawa deadline latihan swiwi udhara kaganggu.

            Amerika ing tugas pertempuran duwe saka 0 kanggo 3 AUGs ing wektu sing padha. 0 ana, nanging arang banget, nalika Enterprise dipateni lan Ford durung dikenalake. 4 lan liyane kedadeyan ing taun 90, nalika ana 16 AB ing armada sajrone setengah taun, nglawan 11 saiki. 6 ora tau kedaden (sawise jaman Essex), mung sajrone periode exacerbations karo risak jadwal karya kapal. Sing, kanggo sawetara Storm ing Gurun, padha bisa ngumpulake 6 (saka 15), nanging kanggo wektu cendhak lan karo long-term "buntut" jadwal disrupted.

            Kutipan: TermiNakhTer
            kapal selam malah luwih nyenengake, ing ndandani lan pangopènan - 39% saka payroll. Saka kabeh MAPL, meh setengah ora "on the go"

            Kesiapan tempur ing wilayah 50% ora nyebabake masalah. Kanggo Angkatan Laut Rusia, umpamane, ora bisa ditindakake. Iku wis luwih apik ing Amerika, nanging ing panggonan liyane iku ora tau kaya ing Amerika lan tau ing kabeh. Ora mung ditrapake kanggo kapal.

            Kutipan: TermiNakhTer
            Mulane, kanthi nomer sampeyan bisa medeni TK, nanging wong sing ora ngerti

            Betapa bungah wong sing ngerti ngelingi armada Soviet sing ora kaetung lan efektifitas pertempuran sing nyata.
            1. 0
              7 September 2023
              Frasa: sampeyan kabeh ngapusi)))) Aku seneng banget))) ing situs web usni.news padha terus-terusan ngirim lokasi AUG lan grup landing. Ayo lan deleng, situs kasebut ora tau dadi Kremlin)))
              1. -1
                8 September 2023
                Ing kana aku bakal weruh 6 AUG sampeyan "ing jaman biyen"? Aku wis ngerti yen saiki ana saka 0 nganti 3, aku ora butuh situs web kanggo iku.
                1. -1
                  8 September 2023
                  Banjur aku ora ngerti apa sing kita padudon? Aku ujar manawa kahanan ing Angkatan Laut AS ala lan terus saya elek, dene armada China, sebaliknya, "mundhak." Lan aku ora weruh prospek nyata kanggo tutup kasur ing tataran iki. Mung nambah kapasitas gawe kapal lan ndandani, nanging efek bakal ana ing taun 5-10. Nanging aku durung weruh iki, kajaba upaya perusahaan individu kanggo "mlebu" potongan anggaran Angkatan Laut, sing wis daktulis. babagan.
                  1. +1
                    9 September 2023
                    Kutipan: TermiNakhTer
                    Aku ngomong yen kahanan ing Angkatan Laut AS ala lan terus saya elek

                    Crappy dening standar Amérika lan saya elek (ing sawetara aspèk) utawa Ngapikake (ing aspèk liya) dening standar Amérika. Amerika isih ana ing liga dhewe ing babagan armada. Kaya ing akeh aspek liyane.
                    Kutipan: TermiNakhTer
                    Armada Cina, sebaliknya, "mundhak".

                    Armada Cina saya mundhak lan ing 10 taun bakal bisa bersaing karo 1/10 saka Amerika. Iki yen sampeyan mung katon ing komposisi kapal lan ora njupuk menyang akun 100 taun pengalaman salah siji pihak lan lack lengkap ing liyane.
                    Kutipan: TermiNakhTer
                    nambah kapasitas gawe kapal lan ndandani, nanging efek bakal ing 5 - 10 taun

                    Dheweke bisa nambah kapasitas nggawe kapal lan ndandani kanthi signifikan kanthi siji tandha - lan kapasitas Jepang / Korea kasedhiya. Bubar kacarita prau bantu wis dilayani ing galangan kapal India.

                    Solusi iki, mesthi, luwih elek tinimbang mulihake kemampuan nasional, nanging cepet lan gratis. Spekulasi sampeyan babagan krisis nyata pembuatan kapal komersial Amerika ora luwih saka, contone, pernyataan yen Amerika ora duwe industri baja dhewe (sawise ambruk US Steel), mula wis rampung - ora bisa perang. tanpa wesi.
                    1. 0
                      11 September 2023
                      Dear, apa sampeyan ndeleng pabrik galangan kapal?))) paling ora saka kadohan?))) nalika tanduran kasebut dirancang kanggo pambangunan tanker utawa operator akeh, kanthi siji driji sampeyan bisa ngrusak driji utawa otak sampeyan)) ) nggabungake lambung Jepang (Korea Kidul) karo "isi" Amerika - iki taun. dadi, iku kasep kanggo ngombe Borjomi, ana ora perlu kanggo matèni industri galangan kapal Panjenengan. Malah buruh kasur dhewe ujar manawa loro galangan kapal China ngirim kapal luwih akeh tinimbang kabeh industri galangan kapal kasur.
  7. +3
    7 September 2023
    Kutipan: TermiNakhTer
    Apa sing salah karo presentasi utawa kesimpulan? Suarane metu.

    Kabeh, kabeh artikel iku omong kosong wali, miturut prinsip kabeh iku ala karo wong-wong mau, nanging kabeh iku OK karo kita! Marang kita luwih apik babagan wayahe teknis ing kartografi Cina, ing ngendi potongan Federasi Rusia ora ana maneh Federasi Rusia. Kabeh negara sing ndeleng wektu teknis sing ana hubungane karo awake dhewe nyatakake nesu marang wong Tionghoa, nanging kabeh miturut rencana kanggo kita - iki mung wayahe teknis. Mungkin yen China njupuk kabeh Timur Jauh, iki uga bakal dadi momen teknis, mula armada kasebut ora dibutuhake, amarga kita ora bakal ngethok karo wong Tionghoa ...
    Lan sampeyan ora kudu padha sumelang ing bab Amerika Serikat, padha calmly nulis mati kapal saka umur padha Kuznetsov, lan ora ngarep-arep sing bakal bali menyang layanan ing wektu sing tepat. Miturut cara, ana respon Tionghoa sing keren kanggo kritik "obyektif" kaya sampeyan, nalika wong saka industri pertahanan Rusia ujar manawa Liaoning luwih murah tinimbang Badai sing dijanjikake, wong Tionghoa ujar, sampeyan mbangun dhewe dhisik, banjur menehi kritik) ))
    1. 0
      7 September 2023
      utamané kanggo sampeyan, Aku ngirim Kapadhetan populasi China dening provinsi. Ing sisih lor, Kapadhetan minimal lan terus suda, amarga ing sisih kidul iklim luwih entheng, lan luwih gampang golek kerja lan mbayar luwih akeh. Ing China, masalah iki dianggep cukup serius, negara nyengkuyung wong ing saben cara kanggo tetep ing sisih lor, nanging ora bisa metu banget. Dadi, wektune ujar manawa China bakal nyewa wilayah lor menyang Rusia, nalika wong Tionghoa pungkasane mbuwang saka kana.
    2. -3
      7 September 2023
      Aja kuwatir karo kanca-kancane Kuzi, malah nulis kapal sing umure 5-7 taun, amarga omong kosong lengkap))) ing AS, dudu Angkatan Laut utawa insinyur desain sing nemtokake kapal (pesawat, tank). dibutuhake, nanging Kongres. Lan Kongres butuh sing luwih larang, amarga "rollback luwih lemu"))) ing kana F-35, lan "kapal pesisir", lan "Zumwalt" lan kabeh omong kosong liyane sing ora bakal dipesen ing negara normal. teka saka.
      1. +2
        7 September 2023
        "Sing ngendi asale F-35" ... Lan apa sing salah karo F-35, sanajan F-16 nyebabake reaksi histeris banget?
        1. +1
          7 September 2023
          Kabeh apik))) kaya ing lelucon lawas yen kapal kasebut apik, nanging wedi karo banyu))) lan uga regane)))
      2. 0
        8 September 2023
        Kutipan: TermiNakhTer
        Lan Kongres butuh apa sing luwih larang, amarga "rollback luwih lemu ..

        Yen ngono, mula Zumwalts / Seawolfs lan B-2 / F22 bakal diikat kanthi batch, nanging amarga biaya sing gedhe banget, dheweke pindhah menyang Berks / Virginias lan B-21 / F35 sing luwih murah.

        Kutipan: TermiNakhTer
        saka ngendi asale F-35

        Biaya F35 terus saya suda, sing terakhir luwih murah tinimbang papat Eropa ...
        Kutipan: TermiNakhTer
        Zumwalt" lan kabeh omong kosong liyane sing ora bakal dipesen ing negara normal

        Zumwalt saka A nganti Z minangka kapal eksperimen. Jumlah inovasi ing nggulung liwat, supaya iku logis sing dadi proyek angel, banget larang lan ora dadi saestu serial.
        1. 0
          8 September 2023
          Eksperimen sial))) kanthi biaya 24 lard, yaiku. biaya AUG lengkap. Lan kanthi cara kasebut, Zumwalts direncanakake ing seri 20 unit, mung nalika dheweke ngerti yen omong kosong iki diputusake diwatesi dadi telung. Lan saiki dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake karo telu. Angkatan Laut pengin nulis, nanging Kongres ora ngidini. Tutup kasur duwe sistem sing apik, malah luwih elek tinimbang ing Rusia)))
          1. 0
            8 September 2023
            Kutipan: TermiNakhTer
            Lan kanthi cara kasebut, "zumwalts" direncanakake ing seri 20.

            Kaping pisanan - 32 unit.

            Kutipan: TermiNakhTer
            mung nalika padha temen maujud sing iki omong kosong padha mutusaké kanggo matesi piyambak kanggo telung.

            Mung nalika dheweke ngerti manawa akeh inovasi dadi larang banget (AU lan amunisi kanggo wong-wong mau), kompleks (EU lan VPU anyar) lan pembangunan sing dawa banget (BRLO lan kulawarga peluncur rudal anyar kanggo VPU gedhe), lan malah ora ana mungsuh sing pantes ing segara sing isih ana, kongres kasebut kanthi alami ngucapake pitakon: "Kenapa..?" Lan program kasebut dipotong: 32-20-12-3, pemotongan anggaran (sing sejatine mungkasi kapal), pembangkit listrik lan radar udhara isih dirampungake nganti saiki, senjata kasebut ditinggalake kabeh.

            Kutipan: TermiNakhTer
            Lan saiki dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake karo telu

            Mesthine, ing wangun iki isih dadi platform eksperimen. Ing asas, padha saiki digunakake ing vena iki.

            Kutipan: TermiNakhTer
            Armada kasebut pengin nulis

            Ora mesthi ing cara sing. Armada perlu pejuang, utamané saiki, lan pendanaan wis strictly diatur, plus aggravation saka masalah karo inflasi, nalika malah wiwitan budgeted kanggo mundhak rega ora nutupi biaya saiki, lan ora bakal nutupi ing mangsa. Mulane, Angkatan Laut mutusake kanggo ngluwihi umur mung platform sing wis kabukten, Zumwalt kanthi alami ora ana ing jumlah sing "bukti".
            Kutipan: TermiNakhTer
            nanging kongres ora ngidini

            Ana politisi ing Kongres, umume wong sing ora ngerti kabutuhan Armada; nomer dhaptar penting kanggo wong-wong mau, nanging wong-wong lan kesiapan tempur ora kuwatir.
            Kutipan: TermiNakhTer
            Sistem kasur sing apik

            Sistem kasebut minangka sistem, ora tanpa distorsi lan kesalahan, kaya sistem liyane sing diciptakake wong. Ing taun 80-an, sistem iki wis nglairaké daya segara unprecedented kanggo crushed daya angkatan laut Soviet anyar, nanging sawise ambruk USSR padha anteng lan sistem wiwit gagal.
            Saiki ing Zumwalts lagi nyoba tanduran daya lan radar, uga bakal nyoba VPU anyar kanggo rudal hipersonik, lan nalika padha nggawa iki kanggo fruition, banjur padha bakal miwiti baris anyar ngrusak kanggo ngganti Berks.
            1. 0
              8 September 2023
              Apa sampeyan ora bisa ngerti sadurunge? yen cangkang metu karo "lemon" dhuwit, iku perlu kanggo "ngethok mudhun" telung hulls? Kabeh padha ngerti banget, nanging Washington hucksters seneng mangan))) kabeh dongeng babagan demokrasi, transparansi kekuwatan, kesetaraan sadurunge hukum - kabeh iki omong kosong))) deleng Hunter - kanggo dhaptar sing diwenehake dheweke. karo, liyane, kanggo dangu aku bakal njagong. Lan iki kaya banyu saka mburi bebek, lan anggere bapak kuwasa, dheweke ora bakal entuk apa-apa.
            2. 0
              11 September 2023
              Dheweke ninggalake seri 32 bangunan ing tahap desain, nalika dheweke ngerti yen dheweke "nari".
  8. 0
    7 September 2023
    Apa 300 kapal sing diomongake? Utamane nganti taun 2050-an. Dheweke ora kumpul dina iki utawa sesuk kanggo perang karo Rusia! Lan iki satus persen perang nuklir. Banjur rencana * Napoleonic * kuwi! Salah siji dheweke mesthi ora bakal perang karo Rusia saiki, utawa mung mambu sing salah maneh.
    1. -4
      7 September 2023
      AS ora bakal perang karo Rusia amarga perang ngrusak bebarengan. Dheweke seneng banget karo kulit lawas)))
  9. -2
    7 September 2023
    Napa dheweke butuh 350 kapal? Saben uwong wis suwe ngerti manawa produsen kasur ora bakal nglawan sapa wae!
  10. -1
    7 September 2023
    Kutipan: TermiNakhTer
    utamané kanggo sampeyan, Aku ngirim Kapadhetan populasi China dening provinsi. Ing sisih lor, Kapadhetan minimal lan terus suda, amarga ing sisih kidul iklim luwih entheng, lan luwih gampang golek kerja lan mbayar luwih akeh. Ing China, masalah iki dianggep cukup serius, negara nyengkuyung wong ing saben cara kanggo tetep ing sisih lor, nanging ora bisa metu banget. Dadi, wektune ujar manawa China bakal nyewa wilayah lor menyang Rusia, nalika wong Tionghoa pungkasane mbuwang saka kana.

    Kisah-kisah kasebut ing taun-taun pungkasan iki ora cocog karo pambangunan jaringan dalan gedhe ing sisih Cina. Lan kanggo ngekstrak sumber daya, sampeyan ora butuh populasi sing akeh; dina iki siji pemanen ngganti 100 wong nganggo gergaji, ora kanggo sebutno gergaji tangan loro.
    1. +1
      7 September 2023
      Kanca sing tuwane manggon ing Siberia kandha yen ing taun 90-an, ana akeh wong Tionghoa. Nanging nalika standar urip ing China mundhak, dheweke wiwit lunga. Saiki mung sing duwe kulawarga lan bisnis sing tetep. Dadi aja, babagan propaganda Kremlin)))
      1. +1
        8 September 2023
        Kutipan: TermiNakhTer
        Dadi aja, babagan propaganda Kremlin)))

        Ing taun 90-an, gaji ing sisih lor Amur luwih dhuwur tinimbang ing sisih kidul. Saiki wis kosok baline, malah kosok baline. Sampeyan bener, iki dudu wektu sing paling apik kanggo propaganda Kremlin.
    2. 0
      8 September 2023
      Sampeyan mbantah dhewe. Tulis yen dalan lagi dibangun lan siji pemanen ngganti satus wong))) dadi, kanggo nggawa pemanen iki menyang taiga, sampeyan butuh dalan, lan bisa uga jembatan yen ana kali. Lan kabeh iki kudu dibangun. Nanging pemanen kudu diisi bahan bakar, kanggo iki sampeyan butuh tanker, lan sampeyan butuh dalan, lsp. Iki ing game komputer "Kakaisaran" - kabeh iku prasaja, sampeyan klik mouse lan kabeh wis dibangun. Ing urip nyata, iku luwih angel.
  11. 0
    14 September 2023
    Ya, armada Amerika pancen duwe kahanan krisis sing luar biasa. Dheweke duwe operator pesawat paling apik ing donya. Dheweke duwe F/A-18, pesawat tempur basis operator paling apik, lan dilengkapi karo F-35 sing ora apik banget, nanging pancen anyar. Lan iki digabungake karo kasunyatan sing UDC uga salah siji sing paling apik ing donya lan uga ing jumlah gedhe. Armada kasebut didhukung dening penerbangan angkatan laut mewah sing bisa nggoleki target permukaan, jero banyu, udara lan lemah sing menarik utawa mbebayani kanggo armada. Kabeh kekuwatan angkatan laut dibangun ing babagan penerbangan (Nanging, pusat penerbangan ora mung ing Angkatan Laut). Operator pesawat utawa UDC minangka kapal serangan serius sing bisa menehi bebaya sanajan menyang negara gedhe kanthi tentara sing apik.
    Lan padha diiringi ..... palung. Inggih, aku exaggerated iki sethitik. Nanging iki ngendi masalah dumunung. Duwe pasukan peringkat pertama sing mewah lan modern, Angkatan Laut AS ngadhepi krisis ing pasukan pengiring. Jumlah lan kualitas ora mung kapal keamanan sing tiba. Nanging sanajan nyedhiyakake kapal, Angkatan Laut AS duwe sawetara kapal transportasi kanggo nyuplai kapal lan nyuplai pasukan darat. Lan ngganti kapal pasokan karo pesawat uga ora bisa, pesawat ora bisa nyediakake malah tentara gedhe kabeh perlu ing wektu cendhak.
    Mesthine, dheweke dhewe ngerti masalah kasebut lan nyoba golek program kanggo kapal ringan (dheweke wis nggunakake ide mung njupuk proyek fregat Eropa) kanggo nganyari armada pasukan pengiring. Nanging nganti program iki wiwit digunakake ing mode produksi serial saka kapal, MINIMUM saka 5 taun bakal liwati (lan malah banjur, iki minangka taksiran paling optimistis). Lan ing wektu iki, jumlah pasukan ngiringan bakal tetep KURANG. Akibaté, padha wedi wektu tundha nalika armada bakal weakened sabisa (armada mung pisanan-rankers iku armada sing ora ana guna nanging larang), utawa luwih, kasunyatan sing China, sing ora duwe. masalah kuwi, bakal njupuk kauntungan saka iku!

    Akibaté, Amerika Serikat arep menyang kahanan ing ngendi armada (kanggo wektu winates, iku worth kang lagi nyimak) bakal dadi abot, ajiné kuwat, nanging lungguh ing lengen frail.

    Lan mung kanggo kita iki ora bakal ngganti apa-apa, sanajan kelemahane Amerika iki isih luwih kuwat tinimbang armada kita
    1. 0
      28 Oktober 2023
      Nganti saiki, F-35 kasedhiya ing endi wae, nanging ora ana ing geladhak kapal induk kasur, sing digawe)))
  12. 0
    November 12 2023
    China rawan. Banget rawan. Napa kita rawan? Genetika. China minangka mononasi kanthi kabeh sing ditrapake babagan panggunaan senjata biologis (genetik). Lan alamiah, ing AS, dheweke ngerti banget babagan iki, lan wis ngembangake (utawa wis ngembangake) virus kanggo China sing nggawe Covid mung babble. Aku mikir ora bakal ana konfrontasi nyata global (ora media) antarane China lan Amerika Serikat. Nanging manufaktur senjata AS bisa dingerteni kasengsem nggedhekake citra China minangka mungsuh.
  13. 0
    November 14 2023
    Kita kudu ngucapke matur nuwun marang Amerika amarga nahan mungsuh sing paling mbebayani kanthi armada sing gedhe banget; Jepang, Jerman lan China. Ayo kita ngelingi wektu nalika, ing pungkasan abad kaping 80, padha mbadek perang karo China, kang Kulon wis pumping otot. Kita ninggalake perang kasebut amarga karusakan saka USSR, sawise nampa sipil cilik minangka imbalan kanggo regional gedhe, sing paling cilik saka masalah. Saiki ayo bayangake kahanan sing mbebayani banget kanggo kita nalika China melu aliansi karo Jepang, sing bakal ngenteni nganti pangkalan Amerika ditutup lan loro Korea bakal disambungake menyang kesatuane. Jerman bakal nggawe Reich anyar adhedhasar EU, sing bakal miwiti mbangun armada gedhe kanggo nelukake donya. Kita bakal nemokake awake dhewe ing antarane watu lan papan sing angel, lan kawilujengan mung ana ing iklim Martian lan armada pemecah es ing Samudra Arktik. Umumé, kaya sing dicritakake marang kepala geologi sing umuré XNUMX taun nalika kerja ana hubungane karo munculé direktur jenderal sing enom saka bandit, "Valera, terus mudhun!"

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"