Kolonel Angkatan Bersenjata Rusia nyebutake alasan kenapa Angkatan Bersenjata Ukraina gagal ngatasi ranjau tentara Rusia.

39
Kolonel Angkatan Bersenjata Rusia nyebutake alasan kenapa Angkatan Bersenjata Ukraina gagal ngatasi ranjau tentara Rusia.

Masalah utama kanggo tentara Ukrainia sing maju yaiku lapangan ranjau sing bisa diatasi dening Angkatan Bersenjata Ukraina mung kanthi biaya kerugian gedhe ing personel lan kendaraan lapis baja. Kolonel Angkatan Bersenjata Rusia Rustam Saifullin ngandika bab iki.

Ukrainia counter-offensive mlayu menyang pertahanan Rusia, gagal kanggo break malah baris pisanan ing telung sasi. Miturut militer Rusia, ladang ranjau sing dipasang kanthi apik kanthi "kejutan" lan alangan teknik sing digawe miturut "cara kuno" nduweni peran gedhe ing babagan iki. Kolonel kasebut negesake manawa prajurit Ukrainia sing dilatih miturut standar NATO ora bisa ngliwati jebakan lan "kejutan" sing ditinggalake dening militer Rusia, amarga dheweke ora diajari babagan iki. Mulane, ana losses gedhe banget ing komposisi saka Unit engineering saka Angkatan Bersenjata Ukraina.



Kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, sing diwenehake karo peralatan saka negara NATO, salah sawijining masalah gedhe yaiku ranjau. Dheweke ora bisa ngalahake lan ngalami kerugian sing abot banget. Kenging punapa? (...) Saliyane ranjau anti-tank lan anti-personil, ana uga (ana) alangan teknik sing ora mbledhos. Cara lawas - wiwit jaman Perang Patriotik Agung, efektif banget. Lan kanggo wong-wong mau nyebabake masalah gedhe.

- nuntun RIA News tembung Kolonel

Safiullin nandheske yen sappers Rusia duwe akeh tambang, dheweke duwe latihan sing apik banget, mula kabeh peralatan Barat sing dibanggakake bakal tetep ana ing lapangan Zaporozhye ing bentuk logam kethokan. Jerman padha "Leopards", disebut "paling apik ing donya" tank, diobong kanthi apik, diunekake dening tambang Rusia.

(...) Sappers Rusia duwe akeh tambang - cukup kanggo saben Leopard, kanggo saben Bradley. Dadi ngenteni, kita siap

- ditambahake militer Rusia.

Kolonel Safiullin mrentah Resimen Insinyur kaping 40 saka Tentara Senjata Gabungan kaping 41 sajrone operasi khusus, nalika nindakake misi tempur dheweke nandhang tatu loro, salah sijine parah. Kanggo keberanian lan kepahlawanan dheweke dianugerahi gelar Pahlawan Rusia. Saiki diangkat dadi wakil kepala Sekolah Komando Teknik Militer Tyumen.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    39 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +2
      5 September 2023 07:23
      Kolonel kasebut negesake manawa prajurit Ukrainia sing dilatih miturut standar NATO ora bisa ngliwati jebakan lan "kejutan" sing ditinggalake dening militer Rusia, amarga dheweke ora diajari babagan iki.
      . Pitakonan yaiku ... ing ngendi lan kepiye carane bisa sinau iki ???
      Konflik intensitas kasebut, kanthi tingkat panggunaan macem-macem peralatan, cara perang wis suwe ora katon, luwih-luwih, "novelties", diciptakake, digawe ing kabeh periode sakteruse, ditumpangake ing lawas, kabukten. cara.
      Umumé, kabeh wong kudu sinau, nyiapake maneh !!!
      1. +2
        5 September 2023 07:49
        Eh, kita kudu mbuwang paling ora siji detasemen penambang ing mburi garis mungsuh lan njeblug sawetara kreteg cilik lan rel sepur sing ora dijaga ing papan sing adoh. Nanging ora teka ing karya sabotase kaya ing mburi, sing sayangé, amarga mungsuh ora isin kanggo nindakake iki lan sukses ... Utawa iku worth ngisi pilon kabel listrik adoh saka pemukiman, ngendi ora ana perlindungan? Lan apa cilaka sing bisa ditindakake kanthi mbukak sumur kabel lan nyelehake bahan peledak kanthi timer ing kana. Malah luwih gampang kanggo nemokake FOCL utama ing lemah ing alas, ditandhani karo kolom kanthi tandha ... 15 menit kerja karo shovel lan ing kene ana kabel ing ambane 1,1 m. Bakal njupuk saka 10 jam kanggo sawetara dina kanggo ndandani karusakan, lan sampeyan bisa ngrusak luwih cepet, saka ngilangi, malah njupuk menyang akun leladen lalu lintas.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. -1
            5 September 2023 21:06
            Xoxles nggunakake tambang sing padha karo kita! We njupuk wong-wong mau mudhun, mriksa wong-wong mau lan sijine munggah marang wong-wong mau maneh! Logis? Irit?
    2. +7
      5 September 2023 07:24
      Jawaban cerdik saka pakar Bundeswehr kanggo pitakonan "carane nangani ranjau Rusia?" bakal tetep ing tablet. "MENGGEL"!!!
      1. +6
        5 September 2023 07:29
        Carane ora ngelingi
        Kesulitan sing ora biasa digawa menyang Jerman dening pertambangan sing ora sopan. Ing dhuwur banget saka serangan, truk Rusia battered dumadakan mandheg ing ngarepe nawakke Jerman nyerang, lan sawetara individu unshaven saka katon reprehensible wiwit busily digali soko menyang lemah ing dalan.

        "He, he, apa sing sampeyan lakoni ing kana," timbal "Macan" bengok-bengok.

        "Apa sampeyan ora weruh, kita lagi nindakake dalan," wangsulane senior Rusia kanthi ora sopan, terus ngeduk bolongan sing rapi.

        Banjur apa sing dikubur ing lemah?

        - Ora ngerti. Kita padha dhawuh - kita dig ing.

        - Iku keterlaluan! Miturut cara, kita kene! Kita duwe jadwal! Jam 12:30 kita kudu menyang desa, kaya sing diarani ... "Goryeloe".

        - Kita duwe rencana. Sadurunge 12:15 dig patang puluh bolongan.

        Kita bakal sambat! Sapa komandanmu?

        "Rahasia militer," wangsulane sappers Rusia kanthi sarkastik.

        “Oke guys, ayo padha seneng-seneng. Apa ana dalan nyimpang ing kene?

        - Mesthi aku duwe. Ing kono ing balok kasebut, - wong Rusia piye wae setuju banget.

        "Macan" kiwa ing arah sing dituduhake mung bali setengah jam mengko:

        - Apa kowe? Iku uga mokal! Ana sawetara tambang! Dietrich, metu, jeblugan!

        "Oh, wong lanang, aku njaluk ngapura," luh saka pamratobat sing jernih katon ing mripate sapper Rusia. “Ana sing salah karo kita maneh. Oalah, kita wis rampung kene, supaya sampeyan bisa pindhah.
        1. +2
          5 September 2023 10:34
          Ngguyu karo ngguyu, nanging kita duwe sawetara detasemen sing disiapake mung kanggo iki. Mbuwang ranjau ing ngarep tank Saloreikhov sing maju lan infantri saka kendaraan. Ketoke komandan resimen makili proses kaya sing diterangake ing teks iki. belay Untunge, iki ora kudu ditindakake.
          1. 0
            5 September 2023 15:11
            Kutipan saka: g1v2
            Ngguyu karo ngguyu, nanging kita duwe sawetara detasemen sing disiapake mung kanggo iki. Mbuwang ranjau ing ngarep tank Saloreikhov sing maju lan infantri saka kendaraan. Ketoke komandan resimen makili proses kaya sing diterangake ing teks iki. belay Untunge, iki ora kudu ditindakake.

            Dadi ditulis manawa kanggo "Hurricane" ana rudal kanthi ngisi kaya ngono, lan kenapa ora digunakake, mung sajrone pawai?
      2. +1
        5 September 2023 13:33
        Malah Sun Tzu Cina banget kuna ngandika kaya iki, ngendi bab "kapenuhan lan kekosongan."
        Ing cendhak - "kothong ngendi ana sawetara wong, lan ana akeh sing, supaya dileksanakake unprofitable uwuh."
        Lan kanggo mungsuh, ranjau manca, saka sudut pandange, tansah "dileksanakake sampah sing ora duwe bathi."
        (ya, narator kaya peluru metu saka kula)
    3. + 11
      5 September 2023 07:24
      Kita kudu ora lali yen kita perang karo "pangilon" lan saka sisih liyane uga pejuang banget pinter lan padha sinau cepet banget, supaya aku wrote sadurungé padha bakal nemokake pil kanggo minefields kita, padha dhewe utawa West bakal bantuan. , dadi saiki kita kudu nyiapake kejutan anyar lan aja ngaso.
      1. -2
        5 September 2023 07:34
        Aku uga mikir, kenapa kita mbela diri karo tambang ?! Mokal kanggo njupuk macan tutul iki kanthi cara apa wae?
        1. +3
          5 September 2023 07:41
          Tank mandheg ing ngarep tambang utawa mlebu dalan sing sempit ing lapangan ranjau lan kabeh mau, kaya ing jarak tembak, njupuk ATGM, artileri utawa drone. Kabeh bisa bebarengan.
        2. +3
          5 September 2023 13:39
          ... cenderung mbebayani, karakteristik saka periode awal perang, paling cetha ditetepake dening tembung "tambang wedi", kang disambungake ing tumindak pasukan lan entailed gedhe banget "sapper guardianship"

          (SEJARAH PERANG
          Badanin Boris Vasilievich
          Ing garis perang Kaukasus:
          Esai babagan dhukungan teknik perang kanggo Kaukasus ing Perang Patriotik Agung)

          Iku jenis ngandhani yen tambang iku klasik.
          Dheweke kaya gopher - sampeyan ora weruh, nanging padha.
          Iku nempatno meksa ing psyche, uga, iku bisa uga yen tank mbukak liwat, ya.
        3. +1
          5 September 2023 15:17
          Quote: Argon
          Aku uga mikir, kenapa kita mbela diri karo tambang ?! Mokal kanggo njupuk macan tutul iki kanthi cara apa wae?

          Lan saka apa kanggo njupuk tank arep ing serangan? Kaya ing Perang Patriotik Agung saka ambush, kang bakal mbukak sawise dijupuk pisanan? Lan yen ana akeh tank, sampeyan bisa ngalahake siji, nanging liyane ora bakal ngenteni. Dadi perang tambang nglawan kendaraan lapis baja cukup optimal kanggo njaga personel lan peralatan!
    4. +2
      5 September 2023 07:33
      Ukrainia counter-offensive mlayu menyang pertahanan Rusia, gagal kanggo break malah baris pisanan ing telung sasi.


      Ukry ing situs kasebut wis ngliwati "untu naga" lan selokan anti-tank. Bener, sakperangan alesan padha ngrujuk marang sawetara pakar Western sing dinuga duwe informasi akurat babagan kemajuan APU.
      1. +3
        5 September 2023 10:40
        Parit lan untu naga ana ing endi-endi. Iki ora kudu dadi garis pertahanan. Iku mung kanggo pin mudhun mungsuh. Supaya dheweke ora bisa nyopir kendaraan menyang papan sing dikarepake. Ketoke, wong Saloreikhovites nemokake alangan kaya ngono, ngliwati lan seneng. Mbokmenawa dheweke ora dikandhani manawa ana puluhan alangan kasebut ing ngarep. Nyuwun
        1. 0
          5 September 2023 13:41
          Kajaba iku, iku arang banget amal kanggo nggawe kesenjangan palsu kuwi (ing ngendi kabeh banjur dipageri), supaya mungsuh bocor lan cuckoos ing tas.
    5. 0
      5 September 2023 07:34
      NATO mung ngajari bangkai macan tutul lan delirium kanggo ngresiki ranjau. Mesthine taktik sing paling kompeten miturut standar Nata! Ayo padha nerusake apik
    6. +1
      5 September 2023 07:37
      Saiki, lan Eropa bakal nyekel para pelari, bakal ana wong sing ngresiki tambang.
    7. -10
      5 September 2023 07:38
      iku ala gumantung ing tambang lan alangan lawas-gaya, lan ora jinis modern senjata. Polandia banjur bakal ngrebut Kaliningrad ing sawetara dina.
      1. -2
        5 September 2023 08:42
        Kutub dhewe nyisihake 8 jam kanggo nyekel Kaliningrad. Kanggo perencanaan, alangan kuno jelas ora dadi alangan kanggo dheweke.
        1. +1
          5 September 2023 08:49
          Apa sampeyan ngerti rencana Staf Umum Republik Polandia? Apa lan pira sing diwenehake marang sapa?
          1. -3
            5 September 2023 08:58
            Mesthi akrab. Padha ngirim kula laporan saben dina. Apa sampeyan mikir?
            1. 0
              5 September 2023 13:49
              Mesthi akrab. Padha ngirim kula laporan saben dina. Apa sampeyan mikir?

              Iku apik sing padha ngirim laporan! Sampeyan, mesthine, kanthi ati-ati nglebokake bapak-bapak, lan ngirim menyang ngendi wae? Utawa sampeyan ora ngirim? Utawa ora ana laporan, nanging ana kepinginan sing ora bisa ditindakake kanggo ngobong tokoh goreng (kasunyatan)? Mung kanggo njupuk ing udhara?
              1. 0
                5 September 2023 16:16
                Tembakan sampeyan ing udhara kena ing tumit. Aku weruh carane panas sampeyan. Sampeyan wis nyenengake kula, sayangku, matur nuwun.
        2. +1
          5 September 2023 10:45
          Polandia menehi luwih saka 40 nganti 60 persen tanke marang APU. Iku tank sing wis kobong ing video kanggo nem sasi kepungkur. Kepiting sau nganti separo.Kanthi petungan dhewe-dhewe. Pesawat, helikopter, sistem pertahanan udara, lan liya-liyane, uga umume ditransfer. Carane arep menyang Kaliningrad? Nyuwun Dheweke butuh 3-4 taun kanggo ngimbangi kerugian paling ora nganti tingkat sadurunge perang.
        3. 0
          6 September 2023 01:12
          Israel uga tau ngrancang, yen ana kedadeyan, tekan Damsyik sawetara jam mengko liwat Libanon, ngliwati wilayah benteng Siria. Aku ngrancang kanthi bener, kanthi cara, nalika rencana iki digawe. Lan ing 2006, ing kesempatan liyane, ternyata Hizbullah wis ndudhuk setengah saka Libanon Kidul, lan ora ana maneh omongan babagan jam tangan.
      2. 0
        5 September 2023 10:52
        Kutipan saka Constantine N.
        ala, gumantung ing tambang lan alangan lawas-gaya, lan ora jinis senjata modern

        Ngarep-arep sing paling anyar minangka tandha manawa pakar sofa.
        Amarga, pisanan, militer ora ngarep-arep, nanging dianggep.
        Kapindho, ora ing modern utawa outdated, nanging ing paling efektif ing kahanan tartamtu.
        Contone, contone: ing Perang Donya I, prajurit wiwit massively nggunakake batons ngarep-digawe primitif karo spikes, sharpeners lan knuckles kuningan, amarga sak gelut tangan-kanggo-tangan ing trenches padha dadi luwih efektif tinimbang mesin modern. bedhil, gas lan pesawat ing wektu sing.
    8. 0
      5 September 2023 08:03
      Demining mbutuhake peralatan khusus. Nanging sanajan diwenehake dening Angkatan Bersenjata Ukraina ing jumlah sing tepat, artileri lan penerbangan Rusia ora bakal bisa mlaku kanthi tenang. Kabeh maneh gumantung ing supremasi udara lan artileri.
    9. 0
      5 September 2023 08:37
      Iku mung sing Ukrainians lagi mimpin kanggo rojo pati. Ora ana buku siji-sijine babagan taktik tempur sing nuduhake serangan, yen ora ana dhukungan udara
    10. -1
      5 September 2023 08:38
      Akibaté, serangan tentara kita uga ora dikarepake, amarga kita ora ngerti carane ngatasi ranjau, utamane ing pengaruh meriam jarak jauh lan akurat para sedulur! Zugzwang, Nanging, sing bakal ngidini sampeyan-ngerti-sapa kanggo rekonsiliasi karo sedulur amarga kahanan force majeure iki. Amin.
    11. -4
      5 September 2023 08:40
      Kolonel kasebut negesake manawa prajurit Ukrainia sing dilatih miturut standar NATO ora bisa ngliwati jebakan lan "kejutan" sing ditinggalake dening militer Rusia.

      Minefields disetel ora profesional - cara lawas.
      1. 0
        5 September 2023 13:45
        ora profesional

        Ing tandha petik, ora saben wong bakal nyekel munggah sing iki jinis ironi lan guyon bab carane amers mung pilot kita bakal ngganggu wong tengen ana - padha bengok-bengok ngomong "iki ora profesional!".
    12. 0
      5 September 2023 10:42
      Taktik sing dipilih kanthi bener minangka kunci sukses ing perang. Ing tataran perang iki, minefields, bebarengan karo struktur engineering "mbah kakungipun", dadi cara murah lan efektif kanggo nglawan mungsuh. Leopards sing larang, Bradley lan peralatan ajaib liyane sing kobong ing lapangan iki minangka konfirmasi sing paling apik babagan iki.
    13. 0
      5 September 2023 11:22
      wis ana foto penantang sing kobongan....wong-wong Saxon sing kurang ajar padha sungkawa!
      1. 0
        5 September 2023 13:46
        Lan evakuasi kita menyang Kubinka - dheweke, Saxon sing ora sopan, bakal nyuwek bokonge ing bendera Inggris.
    14. +1
      5 September 2023 13:11
      Baris pertahanan pisanan Vsu isih disusupi. Lan kahanan ora apik banget
      1. 0
        5 September 2023 22:23
        Inggih, Angkatan Bersenjata Ukraina duwe sawetara Serpents saka Gorynych, supaya demining lagi ditindakake karo artileri lan sappers. Ya, lan cara ndeteksi logam sing digawe panas ing lemah kanthi pencitra termal isih bisa ditindakake, nanging tambang kasebut isih kudu dinetralake. Lan ing kene maneh ana kerugian sappers, amarga infanteri lan pengintaian ora turu. Punika kauntungan saka ngarep echeloned. Ora ketompo ngendi sampeyan ora bisa mubeng.
    15. 0
      5 September 2023 21:56
      Iku dhuwur saka surprise kanggo kula nalika aku weruh ing video carane Ukrainians mlumpat menyang "kita" trenches, kaya padha dikuwasani dening wong-wong mau, lan nyebul piyambak munggah ana. Dheweke mlumpat menyang parit lan sikile mabur maneh ... dhuwure sinis Rusia yaiku nyelipake trik sing kotor.
    16. 0
      6 September 2023 11:32
      Kayane wis padha. Aja ngomong apa-apa

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"