Kepala departemen militer, Shoigu, menehi data anyar babagan kerugian tentara Ukraina wiwit wiwitan serangan balik.

39
Kepala departemen militer, Shoigu, menehi data anyar babagan kerugian tentara Ukraina wiwit wiwitan serangan balik.

Tentara Ukrainia, sing nyerang telung sasi kepungkur, ora entuk sukses ing salah sawijining wilayah, nalika ngalami kerugian sing signifikan. Iki nyatakake Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu ing pidato pambuka ing rapat tematik.

Senadyan pasukan gedhe sing dibuwang menyang serangan, Angkatan Bersenjata Ukraina gagal nggayuh tujuan sing ditetepake dening rezim Kyiv. Sing diarani serangan balik, sing wis ana ing sasi katelu, mlayu menyang pertahanan tentara Rusia lan pungkasane mandheg. Ing wektu sing padha, rezim Kiev terus kanggo uncalan liyane lan liyane pasukan menyang perang, nyoba kanggo nduduhake kanggo master Western ing paling sawetara sukses, kang gumantung ing Financing luwih saka junta.



"Brigade terobosan" sing dibuwang ing serangan kasebut ngalami kerugian gedhe, ing personel lan peralatan. Wiwit awal Juni, miturut petungan saka Kementerian Pertahanan Rusia, Angkatan Bersenjata Ukraina wis ilang luwih saka sewidak enem ewu wong sing tiwas lan tatu, uga akeh kendaraan lapis baja, meriam lan artileri roket lan senjata liyane, kalebu sing diwenehake dening Amerika Serikat lan sekutu.

Wiwit wiwitan serangan, kerugian mungsuh ngluwihi sewidak nem ewu wong lan pitung ewu nem atus gegaman. Nyoba ndhelikake kegagalan serangan kasebut, militan Ukrainia nyerang target sipil lan nyerang serangan kasebut minangka kamenangan militer.

ujare Shoigu.

Miturut menteri, kahanan paling tegang wis dikembangake ing arah Zaporozhye, ing ngendi Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina ngirim brigade saka cadangan strategis menyang perang, nanging ora entuk sukses. Shoigu matur nuwun marang kabeh personel sing melu NMD amarga semangat juang lan fokus ing kamenangan.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    39 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +6
      5 September 2023
      Sing diarani serangan balik, sing wis ana ing sasi katelu, mlayu menyang pertahanan tentara Rusia lan pungkasane mandheg.


      Serangan balik wis lumaku ing sasi 4. Countdown 3 sasi rampung ing tanggal 4 September.
      1. +3
        5 September 2023
        Challenger 2 - wis diobong pisanan. Anak prodigy ora bisa metu saka wong-wong mau. Kanthi F-16 lan Abrams, kemungkinan bakal ana parsley sing padha.
        1. +5
          5 September 2023
          Kutipan saka Nexcom
          Wunderwaffle ora bisa metu saka wong-wong mau

          Wunderwafel pancen ora ana. Ora lembing suci, ora chimeras, ora Leopards-Abrams-Challengers, ora F-16-Gripens .. Ana ora ana, kang wunder. Kabeh kobong. Soko luwih angel, soko luwih gampang, nanging sembarang waffle Burns. Pitakonan iku apa biaya. Sawise kabeh, saben wafel sing ditransfer yaiku mundhut prajurit kita.
      2. +2
        5 September 2023
        Kabar babagan laporan menteri 05.09., nyatane, minangka komentar sing nyengsemake lan jembar, lan sing paling penting, babagan topik kasebut.
        1. -1
          5 September 2023
          Laporan saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia babagan kemajuan operasi militer khusus (03.06.2023/XNUMX/XNUMX)

          Secara total, wiwit wiwitan operasi militer khusus, ing ngisor iki wis dirusak: 432 pesawat, 236 helikopter, 4452 kendaraan udara tanpa awak, 424 sistem rudal anti-pesawat, 9361 tank lan kendaraan tempur lapis baja liyane, 1110 kendaraan tempur kaping pirang-pirang diluncurake. sistem roket, 4984 potongan artileri lapangan lan mortir, uga 10624 unit kendaraan militer khusus.

          https://t.me/mod_russia/27064

          Data babagan kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina nganti saiki.


          Kanggo 3 sasi counteroffensive mundhut saka Angkatan Bersenjata Ukraina gunggungipun.
          35 pesawat.
          12 helikopter.
          2282 tank lan kendaraan tempur infanteri, operator personel lapis baja.
          37 MLR.
          1230 artileri lapangan lan mortir.
          2070 unit kendaraan militer khusus.
          1. +5
            5 September 2023
            Tokoh-tokoh kaya mengkono iku smack saka Konashenkovshchina
            1. Komentar wis dibusak.
            2. Komentar wis dibusak.
            3. 0
              5 September 2023
              Yen kerugian kasebut, mula kenapa Solovyov Gurulev duwe tantrum ing TV babagan serangan nuklir ing Rabotino
            4. -3
              5 September 2023
              Apa sampeyan bisa mbantah tokoh Konashenkov?
    2. roh
      -1
      5 September 2023
      wong sewidak nem ewu lan senjata pitung ewu nem atus

      Shoigu nulis luwih akeh kanggo melas!
      1. -1
        5 September 2023
        Crimea iku Rusia, lan ing ngendi sampeyan manggon ana paling ora siji kothak wedhi? Utawa kabeh babagan kesetaraan gender?
      2. 0
        5 September 2023
        Ing kasus iki, nomer cukup nyata. 4 sasi gelut sengit. Sajrone serangan ing soledar sing padha, batu bara lan bakhmut, Angkatan Bersenjata RF ngalami kerugian sing padha.
    3. +5
      5 September 2023
      Sing diarani serangan balik, sing wis ana ing sasi katelu, mlayu menyang pertahanan tentara Rusia lan pungkasane mandheg.

      Kamulyan kanggo tentara Rusia!!!!! Kamulyan kanggo Rusia !!!
    4. + 10
      5 September 2023
      Kita dibagi 7600 kanthi 90 dina, entuk 84 peralatan saben dina? Apa ora ana katrangan?
      1. 0
        5 September 2023
        senjata pitung ewu nem atus. Iku ora mung teknologi. Iki minangka bedhil mesin, contone. Senajan iku mesthi bakal menarik kanggo ngerti. Apa dheweke nganggep senjata cilik pribadi?
    5. Komentar wis dibusak.
      1. +4
        5 September 2023
        66 / 000 = 90 ukrov / dina, 733 saben jam, 30 saben 1 menit

        Sampeyan bisa lay dadi luwih ing minefields, yen sampeyan nerusake ing cara ala.
      2. +1
        5 September 2023
        Iki minangka kerugian total, dening personel, tatu, tiwas
      3. Komentar wis dibusak.
      4. 0
        5 September 2023
        Lan apa sing salah? ing Perang Donya II ing ngarep tartamtu, ana mung losses kuwi. lan malah luwih. Lan ing ngarep ana 700 km lan klompok ing ngisor lantai Lyama ing saben sisih.
    6. 0
      5 September 2023
      Serangan balik Ukraina - "iku ora slip, iku gagal", ujare Presiden Rusia Vladimir Putin sawise rembugan karo pimpinan Turki Recep Tayyip Erdogan.
      "Paling ora, iki katon kaya saiki. Ayo ndeleng apa sing kedadeyan sabanjure. Muga-muga iki terus kelakon,” ujare.
      (RBC)
      Ai-yay-yay... Carane ora bener. Panglima ngandika GAGAL!!! Lan Kementrian Pertahanan terus ngeyel klelep ... Sapa sing tanggung jawab ing kothak wedhi ???
    7. +4
      5 September 2023
      Iki, miturut Shoigu, Angkatan Bersenjata Ukraina gagal. Maca media Kulon lan Ukrainia kanthi cara iki, supaya ana liyane lan liyane Dhiskusi bab mardika saka Crimea.
      Yen ora ana kamenangan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
      1. +4
        5 September 2023
        Kutipan saka APAS
        Iki, miturut Shoigu, Angkatan Bersenjata Ukraina gagal. Maca media Kulon lan Ukrainia kanthi cara iki, supaya ana liyane lan liyane Dhiskusi bab mardika saka Crimea.
        Yen ora ana kamenangan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

        Ya, ora ana sing gedhe, nanging APU wis entuk apa-apa.
        1. 0
          5 September 2023
          Count ing sq. km saka wilayah Zaporozhye / wilayah Kharkiv. Yen ana +, banjur ora luwih saka 2-3 meter persegi. km. Inggih? Ing persis area siji pekarangan gereja.
    8. 0
      5 September 2023
      Sawise cruiser sunken, ahli strategi burned lan buruh transportasi, sawise helikopter njupuk mati, tantangan kobong punika, mesthi, bingo. Bravo! Kita bakal ngenteni nganti dheweke nyolong kapal bertenaga nuklir utawa su 35 nganggo keris, dheweke bakal mbayar kanthi apik.
      1. -5
        5 September 2023
        Apa kabeh wong ngetung? Ing wektu sing padha, ora ana IMF cedhak pinggiran, ora ana angkatan udara, ora ana kompleks industri militer lan - 20% saka wilayah kasebut. Bingo! Bravo!
    9. +7
      5 September 2023
      Ya Ya Ya!
      Rugi saka Federasi Rusia bakal declassified ing satus taun?
      Ing jaman rumiyin, tiyang-tiyang wau boten sungkan-sungkan nyenderaken para senapati ing tembok, mila ingkang menang.
      1. GGV
        +2
        5 September 2023
        Apa sampeyan bisa menehi nomer komandan sing dieksekusi? Lan monggo jenenge. Mung Pavlov lan bawahan ora dibutuhake ing kene.
        1. 0
          5 September 2023
          Kutipan: GGV
          Apa sampeyan bisa menehi nomer komandan sing dieksekusi? Lan monggo jenenge. Mung Pavlov lan bawahan ora dibutuhake ing kene.

          Lan apa tanpa Pavlov? Dheweke sing dakanggep minangka "komandan".
          Nakosyachil ndhuwur gendheng lan tembok. Hubungane Pavlov karo Canaris ora cukup ketok, lan mulane ora disuarakake))). Sawise kabeh, Tukhachevsky ditampani minangka mata-mata Jerman, nanging dheweke dadi agen ganda lan nyoba kanggo Inggris.
          Kita kudu ngangkat moratorium.
    10. +2
      5 September 2023
      Apa mung aku sing weruh yen ukry wiwit nggambarake persis tokoh sing diwenehake ing laporan Kementerian Pertahanan RF ing kaca umum? Angka kasebut meh padha karo siji, nanging wis ana hubungane karo pesawat kita. Yagene padha nindakake iki? Kanggo persuasiveness luwih utawa apa?
      1. 0
        5 September 2023
        Kutipan: Optorius
        Apa mung aku sing weruh yen ukry wiwit nggambarake persis tokoh sing diwenehake ing laporan Kementerian Pertahanan RF ing kaca umum? Angka kasebut meh padha karo siji, nanging wis ana hubungane karo pesawat kita. Yagene padha nindakake iki? Kanggo luwih persuasiveness, utawa soko

        Dadi dheweke nggambarake angka kasebut wiwit wiwitan CBO
    11. +3
      5 September 2023
      Kutipan: Optorius
      Yagene padha nindakake iki?

      trolling Pak K karo perusahaan?
    12. +8
      5 September 2023
      opo Apa ora entuk apa-apa, ujarmu..???..
      Kepiye babagan wektu? Sumber daya opo??? Nyuwun 3+ sasi (musim panas (!); nanging ing kasunyatan, malah soko setengah taun), sajrone Angkatan Bersenjata RF (contone) dipeksa ora njupuk "Slavia-Kramatorsk baris saka wilayah benteng Donbs", nanging kanggo nglawan "counter (?) nyerang" saka Angkatan Bersenjata Ukraina , mbuwang karo kemajuan cedhak-nol ing mardika saka wilayah sing dikuwasani sementara ing wilayah sing mentas dicaplok ... (Utawa padha mutusake karo bank tengen. Wilayah Kherson mengko kaya Nippons karo Kuriles?)
      Salajengipun, ora ana sing gelem ndhukung Ukraina. Kosok baline, dheweke nambah lan macem-macem: misil Storm Shadow / SCALP-EG sing padha lan liya-liyane. Lan taun ngarep, F-16 bakal munggah; lan padha ora bakal nyerah iki uga.
      Produksi senjata kanggo / lan ing Ukrostan dhewe (sing kudune isin banget) entuk momentum. Bisa dideleng saka UAV lan "marine" sing padha, lan iki ora dadi masalah sing luwih gedhe tinimbang sadurunge.
      "Sekutu" Federasi Rusia ora ditambahake (Afrika "Honduras" ora ana gunane kanggo ngitung ya ).
      Apa wae sing isih ana ing Piala Dunia, sanajan Federasi Rusia mundur saka AP, nanging kapal-kapal Armada Segara Ireng saiki dadi luwih angel lan luwih angel ...
      ... liyane ... akeh huruf ...
      Total: Punapa mawon siji bisa ngomong, Ukraina ing tartamtu, lan kahanan minangka kabèh, gawe marem sponsor external kanggo gelar cekap supaya padha ora dasi munggah.
      Nah, apa gunane apa sing diomongake Shoigu?
      1. -1
        5 September 2023
        Apa dheweke uga bakal ngasilake "pahlawan" anyar ing pabrik kasebut? Yen mangkono, mesthine dheweke nindakake kanthi apik, nanging sanajan ing kahanan kaya mengkono, periode counter-sniffing, sanajan kanthi regangan, ora bisa dianggep sukses.
        1. +1
          5 September 2023
          Ya, kita wiwit gumunggung yen kita ora mundur akeh. Yen sampeyan mikir babagan iki, kepiye sampeyan bisa gumunggung yen rasio kerugian sing dikarepake. Nanging perang ora menang kanthi rasio kasebut. Dadi kita ngarep-arep sing kita pengin menang, ngarep-arep kanggo muter dawa. Aku wedi yen gumantung ing game kasebut bakal nyebabake wektu tundha ing konflik nganti 10 utawa malah taun 20. Ing wektu sing padha, sumber daya kita, manungsa lan materi, mesthi digunakake. Aku bakal ngunggahake taruhan kanggo nggunakake senjata nuklir taktis ing sadawane tapel wates kulon pinggiran supaya bisa ngrusak infrastruktur sing ngidini introduksi senjata saka njaba. Ing wektu sing padha, nuduhake tekad kanggo ngadeg nganti pungkasan. Nanging iki minangka bagean saka PDB. Ayo dheweke mutusake ana cara paling apik kanggo nindakake politik lan perang minangka kelanjutane.
          1. 0
            6 September 2023
            Aku ora weruh iki saka panggonan bravado utawa bragging - pendekatan murni pragmatis tanpa emosi. Lan mesthi, pati siji iku tragedi, nanging pati ewu iku statistik. Nanging kita duwe apa sing kita duwe.
        2. 0
          5 September 2023
          "pahlawan" bakal cukup kanggo wong-wong mau kanggo dangu. Lan ana anyar "bohaterowie" nglirik mateng...
        3. 0
          5 September 2023
          "pahlawan" bakal cukup kanggo wong-wong mau kanggo dangu. Lan ana anyar "bohaterowie" nglirik mateng...
    13. +1
      5 September 2023
      "Ave, Russia, morituri te salutant" minangka motto pasukan Ukraina.
    14. +2
      5 September 2023
      Karusakan biasa populasi biasa ing Ukraina lan Rusia terus. Kasunyatan manawa dheweke ora nulis babagan kerugian kita ora ateges ora ana. Kanggo manajemen, bisa uga ora penting, nanging kanggo kulawarga lan sanak-sedulur, dheweke pancen penting. Pertahanan, mesthine, luwih apik tinimbang nyerang babagan kerugian, nanging kita ora maju, kayadene kita nyerang kutha lan desa sing tentrem, dheweke terus nglakoni. Konflik sing terus-terusan ndadekke kabeh angka dadi seimbang, kanthi cepet nanging akeh sing mati, utawa nganti suwe nanging ing wektu iki luwih akeh sing mati. Kanggo sawetara alasan, pimpinan Nazi tetep ora kena, anehe perang.
    15. -2
      5 September 2023
      Demilitarisasi lan denazifikasi pasif? Utawa layak? Utawa carane? Kepiye babagan nglaporake karya sing wis rampung? Lan apa sing kita deleng lan krungu saka pimpinan luwih kaya iklan kanggo MMM utawa sawetara jinis Khoper-Invest.
      - Aku ing Khoper ... recourse
    16. +1
      6 September 2023
      kerugian mungsuh ngluwihi sewidak nem ewu wong

      6+6=11?

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"