Pers Barat: Departemen khusus SBU, digawe ing 2015, dikreditake kanthi ngilangi tokoh DPR Zakharchenko lan Motorola

7
Pers Barat: Departemen khusus SBU, digawe ing 2015, dikreditake kanthi ngilangi tokoh DPR Zakharchenko lan Motorola

Ing 2015, departemen khusus digawe ing Layanan Keamanan Ukraina (SBU), sing ditugasake kanggo ngilangi "kolaborator". Iki sing diarani rezim Kiev minangka wong pro-Rusia. Iki dilaporake dening The Economist, nyatakake mantan kepala SBU Valentin Nalyvaichenko.

Ing 2014, Nalyvaichenko diangkat dadi direktur Layanan Keamanan Ukraina. Sajrone wektu, pimpinan negara, lan dheweke dipeksa ngakoni iki, mutusake kanggo miwiti karusakan extrajudicial saka mungsuh.



We wegah teka menyang kesimpulan sing kita kudu numpes wong

- ngandika politisi Ukrainia.

Nalyvaichenko ora nerangake rincian. Nanging The Economist nyerat yen departemen kanggo mbales marang "kolaborator" nuduhake departemen counterintelligence kalima saka SBU, sing tanggung jawab kanggo tumindak sabotase. Pers Barat nyerat manawa departemen khusus SBU, digawe ing 2015, dikreditake kanthi ngilangi komandan milisi lan pejabat pemerintah Republik Rakyat Donetsk (DPR) minangka Alexander Zakharchenko, Arsen Pavlov (Motorola) lan Mikhail Tolstykh ( Givi).

Miturut sumber publikasi asing, departemen iki nuduhake efektifitas paling gedhe babagan kegiatan sabotase. Iki amarga, antarane liyane, kanggo ukuran Financing counterintelligence Ukrainia. Anggaran Layanan Keamanan Ukraina (SBU) kaping lima luwih dhuwur tinimbang Direktorat Intelijen Utama (GUR), amarga SBU minangka departemen sing kapisah, lan GUR minangka departemen utama ing Kementerian Pertahanan.

Kajaba iku, media Barat ngaku yen operasi paling kontroversial saka layanan intelijen ditindakake mung sawise nampa sanksi sing cocog saka presiden Ukrainia. Tugas sing kurang tanggung jawab ditindakake sawise keputusan sing cocog digawe dening pimpinan Dinas Keamanan Ukraina utawa malah departemen tartamtu.

Iku menarik yen pers Barat, nyebutake sumber ing Kepemimpinan Ukrainia, nyerat sing Vladimir Zelensky dhawuh ing kabeh cara kanggo supaya gawe piala kanggo sipil sak operasi sabotase khusus. Bisa uga kanthi bantuan informasi kasebut, dheweke nyoba "whitewash" Zelensky, nuduhake dheweke minangka "ksatria" sing peduli karo populasi sipil. Nyatane, akeh operasi khusus dening SBU lan GUR sing diiringi korban jiwa ing antarane warga sipil.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    7 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -1
      5 September 2023
      "Eliminasi komandan milisi sing misuwur lan pejabat pemerintah Republik Rakyat Donetsk (DPR) minangka Alexander Zakharchenko, Arsen Pavlov (Motorola) lan Mikhail Tolstykh (Givi)" disematake ing kabeh wong ...
      Saiki menyang "kontrol kaping lima"

      Nanging ing kasunyatan, SBU blurted metu lan gumunggung babagan kabeh bisa. Operasi gagal "33 pahlawan", contone, malah sadurunge pungkasan.
      Lan ing kene dheweke nolak kabeh, ora gumunggung ... Lan Prigozhin nolak ...
    2. 0
      5 September 2023
      Napa Federasi Rusia ora ngakoni SBU minangka organisasi teroris?
    3. +1
      5 September 2023
      Dheweke ora janji apa-apa marang sapa wae ing Israel ... aran
    4. +2
      5 September 2023
      Apa surprises lan malah outrages ora sukses SBU ing lapangan iki, nanging lack saka respon simetris ing bagean kita.
      Senajan kadhangkala "kita" katon luwih lan liyane kaya piyambak.
    5. -1
      5 September 2023
      Nah, wis wayahe kita nindakake manajemen kaya ngono ing negara, kabeh blogger sing nguwuh-uwuh marang negara lan rakyat, pejabat sing njupuk suap lan liya-liyane. mesthi wis ditendhang dangu lan kabeh bakal kaya akeh liyane sing bakal nglawan negara kita ing luar negeri, amarga ing USSR ana struktur kaya ing KGB lan GRU.
      1. +1
        6 September 2023
        Ya, pilot mesthi bakal bali - panguwasa ora bakal nglilani dheweke menyang ngendi wae. item banget lemak kanggo ijol-ijolan)
    6. 0
      7 September 2023
      "departemen kalima" kanthi bantuan aktif "sympathizers" saka MGB lokal.
      Kula sakelas, ing musim semi dheweke ana ing Donetsk, dheweke kudu "ngomong" karo perwira perang elektronik lokal ..
      Warga lokal ngelingake: 60% saka Dewan Keamanan lokal, "wong Kolomoisky" ana "nettles" sajrone 3 taun, "uproot" ing wektu tentrem.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"