Janji BMP ing platform "Kurganets-25" nampa konfigurasi anyar karo panggantos sasis

56
Janji BMP ing platform "Kurganets-25" nampa konfigurasi anyar karo panggantos sasis

Tentara Rusia ora bakal nampa kendaraan tempur infanteri anyar sing dikembangake ing platform Kurganets-25; karya kasebut durung rampung. Minangka Roman Khromov, wakil direktur eksekutif kanggo pertahanan negara lan kerjasama militèr-teknis ing Kurganmashzavod, ngandika, model anyar saka kendaraan tempur infanteri punika Ngartekno beda saka siji ditampilake sadurungé.

Kerja ing BMP "Kurganets-25" terus, kendaraan nampa konfigurasi anyar, syarat kuwi sijine nerusake dening customer - Kamentrian Pertahanan. Sejatine, owah-owahan kena pengaruh sasis, dadi luwih dipercaya, nalika operasi lan pangopènan padha simplified. Mobil sing diasilake beda karo conto sing ditampilake ing 2015. Ora ana informasi manawa senjata bakal diganti, nanging panemu wis bola-bali nyatakake sadurunge yen gun otomatis 30-mm kanggo mesin kasebut banget banget lan kudu diganti karo kaliber sing luwih gedhe. Kajaba iku, dimensi BMP anyar sing gedhe banget dikritik.



Karya pembangunan durung rampung. Tes lagi ditindakake. Ing sawijining wektu, syarat tambahan saka pelanggan pemerintah muncul, lan mesin kasebut dikonfigurasi ulang. Tegese, conto sing pisanan ditampilake ing parade ing 2015 lan mobil sing saiki dites ora persis padha.

- nuntun RIA News tembung Khromov.

Kaya sing dilaporake sadurunge, pangembangan platform tempur "Kurganets-25" ditindakake dening Biro Desain Khusus Teknik Mesin "Kurganmashzavod". "Kurganets-25" minangka platform sing dilacak universal. Kompartemen mesin dumunung ing ngarep kasus ing sisih tengen. Kanggo mbongkar pasukan, ramp kanthi lawang tambahan digunakake. Massa mesin yaiku 25 ton. Ana proteksi dinamis lan kompleks proteksi aktif, amunisi lan gaman diisolasi. Awake ana telu + landing wolung. Kacepetan maksimal yaiku 80 km / jam ing dalan gedhe lan 10 km / jam ing banyu. Daya mesin 800 hp

Ora dingerteni kapan kendaraan tempur infanteri anyar bakal mlebu layanan karo tentara Rusia.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    56 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +7
      6 September 2023
      Iku logis yen dheweke ora bakal cepet nampa. Ana akeh "kacamata" ing menara, nanging ana uga kanopi ing ndhuwur saka drone, yen ora, kabeh iku sadurunge hit pisanan. Saiki umume menarik kepiye teknologi bakal diganti kanthi ancaman drone lan artileri Barat jarak jauh lan luwih akurat.
      1. +1
        6 September 2023
        sampeyan takon pitakonan sing bener, kerjane ditindakake ing arah iki
      2. -12
        6 September 2023
        Apa ora wektune kanggo mbatesi apus-apus reged iki kanggo mbagi dhuwit - "Kurgan", "Boomerang", "Armata"? elektrik, hidrolika, lan mikroelektronik sing luwih dhuwur!
        1. +1
          6 September 2023
          "Platform iki wis ora ana harapan, utamane amarga kekurangan basis elektronik modern, listrik, hidrolika, lan liya-liyane mikroelektronik!

          Apa sampeyan insinyur elektronik? Mungkin iku wis cukup kanggo drive gelombang wungu dening non-sadulur bab kasunyatan sing kita mbusak Boards controller saka striralok lan sijine ing rudal lan kendaraan pertempuran? - ora ana masalah khusus karo komponen, kajaba barang-barang sing eksotis, sanajan, aku ngerti, dheweke wis ngluncurake produksi matriks pencitraan termal tinimbang sing Prancis, lan ana cukup chip kanggo peralatan kasebut lan durung tau ana. masalah khusus karo akuisisi, loro Zelinograd lan prawan ing pangkat. Zelinograd, mesthi, minangka urutan gedhene sing luwih larang, kita ngimpor peralatan lan kerjane ing 150 derajat C - iki luwih dhuwur tinimbang militer!
        2. +1
          6 September 2023
          Quote: Irit
          Platform kasebut wis ora ana harapan, utamane amarga kekurangan basis elektronik modern, listrik, hidrolika, lan liya-liyane mikroelektronik!

          Aja bingung peparingé Gusti Allah karo endhog scrambled! (karo)
          Kolega! Mratelakake panemume, sampeyan mbingungake platform (sasis, piranti mlaku - apa sing nggawa senjata) karo "daging cincang" (isi internal papan sing dilindhungi). Et - kaping.
          Kapindho, tank lan kendaraan tempur infanteri ora mbutuhake mikroelektronik teknologi proses 5-7-18-23 nm. Kanggo piranti kasebut, 130nm cukup kanggo dheweke, produksi sing wis dikuasai industri "maju" kita.
          Kita wis adoh saka katergantungan ing teploki Prancis, komputer balistik dadi luwih apik, lsp.
          Nanging kanthi biaya peluncur 30 mm kanggo struktur sing akeh banget, jelas ora cukup. Aku pracaya 57-mm bakal pas sampurna + instalasi ATGM Kornet-jinis kanggo nggarap MBT ing jarak dawa.
          IMHO.
      3. +4
        6 September 2023
        Nglawan drone, sampeyan ora butuh kanopi, nanging peralatan EW lan KAZ + "Derivasi" kanggo nglawan drone pengintaian ing medan perang
    2. + 10
      6 September 2023
      Tentara Rusia ora bakal nampa kendaraan tempur infanteri anyar sing dikembangake ing platform Kurganets-25; karya kasebut durung rampung.

      Lan iki bab sing banget, banget nuwun ... wong lanang kita kudu teknik kuwi.
      1. -17
        6 September 2023
        Wong lanang kita ora butuh peralatan kaya ngono. Ing asas, ngarsane ora bakal ngganti apa-apa. Wong lanang kudu analog saka niat Yahudi supaya tenang numpak ing mburi ngarep. Sanadyan switchblades utawa FPV ora medeni lan malah bisa tahan Excalibur. Wektu kanggo mbuwang kabeh kothak karton iki menyang tong sampah biyen.
        1. -1
          6 September 2023
          Iku muni cukup, nanging misale jek kanggo kula sing drones ora bakal dadi produksi ing skala luwih gedhe tinimbang saiki karo warhead luwih kuat.
        2. +5
          6 September 2023
          Price-sofa, nanging apa maneh niyat? Proyektil nuklir 204mm?

          Lan ing ngendi waja resistance 500 mm ing gendheng ???
        3. -3
          6 September 2023
          Wong lanang kita ora butuh peralatan kaya ngono. Ing asas, ngarsane ora bakal ngganti apa-apa. Wong lanang kudu analog saka niat Yahudi supaya tenang numpak ing mburi ngarep. Sanadyan switchblades utawa FPV ora medeni lan malah bisa tahan Excalibur. Wektu kanggo mbuwang kabeh kothak karton iki menyang tong sampah biyen.

          Lan luwih apik - analog saka Merkava. Supaya dheweke bisa njupuk kesempatan. Ing latar mburi ana truk lapis baja. Kabeh. 2 mobil.
          Inggih, truk pickup entheng kanggo evakuasi sing tatu lan liya-liyane.
        4. +1
          6 September 2023
          Sampeyan kelalen nyebutake manawa akeh kendaraan lapis baja ing negara iki wis dipasang jamban, ketoke supaya para prajurit ora metu saka waja lan kanthi tenang muter ing ngarep ... Ketoke, ora suwe dheweke bakal miwiti nginstal kabin padusan ing waja. mobil, lan banjur padha bakal nginstal mesin kanggo sade Coca-Cola.
          1. +2
            6 September 2023
            Sampeyan kelalen nyebutake manawa akeh kendaraan lapis baja ing negara iki wis dipasang jamban, ketoke supaya para prajurit ora metu saka waja lan kanthi tenang muter ing ngarep ... Ketoke, ora suwe dheweke bakal miwiti nginstal kabin padusan ing waja. mobil, lan banjur padha bakal nginstal mesin kanggo sade Coca-Cola.

            Dadi apik banget. Nalika gatel ana, ora ana wektu kanggo gelut, nanging celonone sing ora apik ing ngisor awake dhewe ora bisa ditindakake.
            Kajaba iku, jamban iki dipasang ing salah sawijining papan biasa.

            Punika conto ing Boxere:

          2. +4
            6 September 2023
            Kutipan saka: rotfuks
            Sampeyan kelalen nyebutake yen jamban dipasang ing akeh kendaraan lapis baja ing negara iki, jebule supaya para pejuang ora malah ngluwihi waja lan kanthi tenang numpak ing ngarep ..
            BMP-3 uga duwe potty. Nanging aku fasilitas iki mung bakal digunakake minangka Resor pungkasan.
            1. +1
              6 September 2023
              Kamar mandi diwenehake kanggo tumindak ing wilayah sing digunakake senjata pemusnah massal.
            2. 0
              6 September 2023
              Pancen ana "pot" ing BMP-3. Ora ana sing bakal nggunakake ing pertempuran))). Kebutuhan piranti iki mung amarga pawai sing dawa. Luwih saka 100km. Dikonfirmasi dening operasi militer.
        5. +1
          6 September 2023
          Nanging apa "Namer" duwe proyeksi ndhuwur sing nganggo lapis baja?

          Wong-wong Yahudi ora tau duwe ancaman kanggo nggantung sawetara ton waja ekstra ing ndhuwur.
    3. +6
      6 September 2023
      Kutipan saka Nexcom
      Tentara Rusia ora bakal nampa kendaraan tempur infanteri anyar sing dikembangake ing platform Kurganets-25; karya kasebut durung rampung.

      Lan iki bab sing banget, banget nuwun ... wong lanang kita kudu teknik kuwi.

      Sayange, pengalaman Perang Patriotik Agung nuduhake yen sampeyan kudu nyopir apa sing wis ana ing stream.
      1. +9
        6 September 2023
        Pengalaman saka Perang Donya II uga nuduhake yen ing mangsa perang iku angkara kanggo berkembang suwene! Contone, SU-122 dikembangake lan diuji sajrone 2 wulan!
        1. +2
          6 September 2023
          Inggih, kerumitan teknologi wis akeh atusan kaping liwat wektu kepungkur.

          Ing sawetara sasi, saiki mung bisa nggawe versi sing disederhanakake saka produk sing wis dikembangake.
          1. -1
            6 September 2023
            Nanging ora ana kawruh lan peralatan kasebut. Dadi kabeh seimbang
      2. -1
        6 September 2023
        Sayange, pengalaman Perang Patriotik Agung nyaranake

        Ana darurat militer lan mobilisasi umum, mula ora kekurangan prajurit. Ana kekurangan spesialis, utamane ing taun 1942.
        Saiki Wilayah Moskow ora bisa ngidini iki.
    4. +2
      6 September 2023
      Apa sing ditindakake kanggo "kerja ing lapangan", ing ngarep, kudu ditindakake kanthi efisien ...
      Kompromi penting banget, akeh syarat sing beda-beda sing diwenehake dening kahanan saiki ing medan perang, nanging ana kritéria efisiensi lan liya-liyane sing ora bisa dilewati ... nanging, mesthine.
    5. 0
      6 September 2023
      Lan ora gumun. Iku ora tau. Nanging sing perlu bab feeder
    6. -1
      6 September 2023
      yen ana sing ora ana ing pasukan, mula iki ora kabeh! Fooling kepala lan sawing budget.
    7. 0
      6 September 2023
      Yen pendanaan dialokasikan kanggo do-not-redo? Musik iki bakal langgeng. Saiki sampeyan bisa masang menara saka petrel karo bedhil 57mm. Iku ora bisa, iku bakal bisa kanggo bali menyang 30mm maneh.
      1. +1
        6 September 2023
        Saiki sampeyan bisa masang turret petrel kanthi meriam 57mm

        Tula KBP, sing saiki dikuwasani dening Kurganmashzavod, bakal nindakake sing paling apik kanggo promosi DBM Epoch kanthi meriam 57 mm, Kornets lan Bulat.
    8. -2
      6 September 2023
      Ya, dheweke ora bakal nindakake, iki model pameran, demonstrator teknologi. Kerjane macem-macem solusi teknis lan ora liya. Luwih menarik bmp-t15 abot
      1. 0
        6 September 2023
        Luwih menarik bmp-t15 abot
        lan biaya padha "luwih". Kabeh rigmarole iki ora amarga padha ora bisa nemokake solusi technical, nanging amarga ora ana dhuwit kanggo iki "Kurganets-25". Desainer wis menehi tandha banget kanthi jeneng BMP, kanthi ringkes, kita bakal bali menyang masalah iki ing taun 2025, bisa uga ana sing bakal teka menyang pasukan.
        1. 0
          6 September 2023
          "Kurganets-25" no. Desainer wis menehi tandha banget kanthi jeneng BMP, kanthi ringkes, kita bakal bali menyang masalah iki ing 2025.

          "25" tegese kelas kapasitas beban platform - nganti 25 ton, lan ora ana tandha 2025 :)
          1. +1
            6 September 2023
            Apa sampeyan krungu apa sarkasme? Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
      2. +1
        6 September 2023
        Dheweke larang banget. Kajaba iku, saben T-15 sing dirilis mung bisa diluncurake tinimbang T-14.
    9. +2
      6 September 2023
      Sapa sing bakal mangu! Sampeyan bisa nglampahi dhuwit ing R&D ing salawas-lawase lan isih ora tanggung jawab kanggo produksi. Ing wektu sing padha, ora ana mobil ing pasukan, lan kabeh wong seneng.
    10. +6
      6 September 2023
      Kutipan saka Vincent Price
      Wong lanang kudu analog saka niat Yahudi supaya tenang numpak ing mburi ngarep. Sanadyan switchblades utawa fpv ora wedi marang dheweke, lan malah excalibur bisa tahan.


      Sampeyan nulis omong kosong tingkat pertama.
      Tank ora bisa tahan ngengingi projectile 152 mm konvensional, nanging ing kene Excalibur nyekel ... Drone FPV kanthi muatan kumulatif staggers tank, nanging ing kene ora elek kanggo dheweke ... Mungkin dheweke uga nyekel tomahawks karo kaliber?
    11. +5
      6 September 2023
      Kajaba iku, dimensi BMP anyar sing gedhe banget dikritik.

      Maneh dadi saksi sekte "impen peluncur granat".
      Siluet sing kurang, kajaba ora nyaman sajrone transportasi lan mudhun saka pasukan pendaratan, ora menehi apa-apa ing medan perang modern. Drone javelin utawa FPV ora peduli babagan dhuwur, dheweke nyerang saka ndhuwur. Lan perlindungan tambang ing "puzoterka" ora bisa ditindakake.
      Yen sampeyan pengin siluet kurang, nggawe kendaraan support infantri kapisah, nanging tanpa pasukan landing.
      1. +1
        6 September 2023
        Siluet sing kurang, kajaba ora nyaman sajrone transportasi lan mudhun saka pasukan pendaratan, ora menehi apa-apa ing medan perang modern.

        Aku uga entuk kesan yen sawetara wong pengin duwe volume internal luwih akeh tinimbang eksternal!
      2. 0
        7 September 2023
        Apa RPG lan rapier wis dibatalake ing kana? Ya, lan timah kasebut bisa Shilka utawa BMP-2 kanthi tenang. Aku tau ndharat saka BMP-1 ing latihan, apa ora nyaman?
    12. -1
      6 September 2023
      Owah-owahan utamané kena pengaruh sasis, dadi luwih dipercaya, nalika operasi lan pangopènan padha simplified
      Hydro-pneumatics diganti karo bar torsi, uga, mesthi, ekonomi kudu ekonomi.
    13. +1
      6 September 2023
      "Aku disiksa dening mamang," kepiye Kurganets ora tuwuh dadi Manul? Yen 30 mm ora cukup, paling kamungkinan ana obrolan bab warhead Epoch karo gun 57 mm. Manul nduweni sasis lan transmisi sing bisa dipercaya saka BMP-3, mesin sing luwih kuat, lan uga ana landing ramp ing ngarep lan mburi lan digantung karo layar kanggo nyerep kekuwatan saka amunisi. Utawa kabeh "campur ing omah Oblonskys"? Kurganmashzavod nggoleki pilihan sing paling apik?
      1. +1
        6 September 2023
        Mesthine, Kurganmashzavod nyoba nggawe mobil sing disenengi ing Wilayah Moskow, nanging Wilayah Moskow isih durung mutusake apa sing dikarepake ...
        1. 0
          6 September 2023
          Kurganmashzavod wiwitane nggawe prototipe kendaraan tempur infanteri anyar miturut spesifikasi teknis lan syarat pelanggan, yaiku Kementerian Pertahanan. Kurganets-25 dudu pangembangan inisiatif perusahaan, apa sampeyan mikir yen ana ing 2015. teka ing GUV VS RV lan ngandika: IN!! Delengen barang apa sing dikumbah, tuku pirang-pirang ewu kanggo Tentara ?.
      2. 0
        6 September 2023
        "Aku disiksa dening mamang," kaya-kaya Kurganets ora bakal berkembang dadi Manul?

        Uga crita karo "Boomerang" lan BTR-82U/BTR-22
        "Sing dadi larang lan angel kanggo ngleksanakake kabeh kepinginan ... Nanging nggawe sing padha mung prasaja lan luwih murah ... "
        Aku elinga langgeng: "Wingi padha gedhe, nanging maneh, lan dina iki padha cilik, nanging telu saben ..."
      3. 0
        6 September 2023
        Jaman karo peluncur granat 57 mm ora bakal ngganti bedhil otomatis, amarga duwe bunker loading karo 3-5 cangkang sing diisi saka ndhuwur saka gulu feeder tetep lan sawise nembak cangkang pungkasan, tong minyak digawa menyang posisi kanggo ngisi maneh. , kaya BMP-3. Dadi, tingkat geni ora dhuwur lan sampeyan ora bisa entuk garis sing terus-terusan. Minangka alat bantu, cukup apik.
    14. +3
      6 September 2023
      Kendaraan tempur infanteri modern kanthi waja lan tahan ranjau ora bisa ukurane cilik.
    15. 0
      6 September 2023
      Ya, kabeh logis, t-28 sadurunge perang, IS-2 ing pungkasan, Kurgan sadurunge, bakal menarik kanggo ndeleng asil ... Minangka kanggo bedhil, aku seneng skema kaya ing BMP. -3
      1. +1
        6 September 2023
        Masalah "Bakhchi" yaiku ora bisa nguwasani tank.
    16. 0
      6 September 2023
      Isih kudu nginstal brazier ing ndhuwur. Kita bakal weruh "Beha" anyar ing seri ing awal 30s.
    17. +3
      6 September 2023
      Tanpa komplek proteksi aktif, KAZ kanthi cara modern ngrusak kendaraan lapis baja bakal kaya kaleng timah. Desainer Soviet dadi pionir ing pangembangan lan implementasine saka KAZ. Diadopsi dening Angkatan Bersenjata USSR lan dilebokake ing produksi massal KAZ "Drozd" ing FAR 1983! Apa sing ngalangi pangembang saiki kanggo ngrampungake analog Rusia saka Arena-M KAZ kanggo produksi massal lan ngadopsi menyang layanan karo Angkatan Bersenjata RF? Analogi karo program lunar USSR ora sengaja nyaranake dhewe. KAZ dibutuhake ing ngarep kaya hawa, kaya roti!
    18. +2
      6 September 2023
      Managers ndhuwur dipuntudhuh saka embezzling dana kanggo produksi kendaraan tempur infanteri diwenehi sentences dilereni soko tugas. Secara total, 90 yuta rubel dibuwang, kelingan Kommersant. Sanadyan angka ing kono sejatine ora ana yuta nanging milyaran.
      Mantan wakil direktur umum, Mikhail Shkolnik, dihukum patang taun penjara lan denda 400 rubel. Mantan kepala perbendaharaan holding, Irina Vostorgina, nampa ukuman digantung telung taun setengah lan denda 350 rubel. Penuntut negara nuntut paukuman sing luwih abot. Para narapidana isih kudu mbayar denda kanthi total 950 rubel.
      Keprihatinan Tractor Plants mesthine ngluncurake Kurganets ing 2019. Nanging, kabeh dicolong. Sadurungé, pengadilan uga nimbang kasus pendiri saka Tractor Plants prihatin
    19. 0
      6 September 2023
      Kontrak negara kanggo Kurganets diganggu ing 2017 (https://iz.ru/1568783/iana-shturma-roman-kretcul/otmena-kontcerna-za-sryv-oboronzakaza-topy-traktornykh-zavodov-otvetili-uslovno).
    20. 0
      6 September 2023
      Massa mesin yaiku 25 ton.
      и
      Daya mesin 800 hp
      Iki apa mengkono, daya tartamtu saka mesin bakal 20 persen luwih saka model paling saka tank T-90? Yen ora salah, banjur apa ana pangertèn lan logika ing ciri inflated kuwi?
    21. +1
      6 September 2023
      Kerja ing BMP "Kurganets-25" terus, kendaraan nampa konfigurasi anyar, syarat kuwi sijine nerusake dening customer - Departemen Pertahanan. Sejatine, owah-owahan kena pengaruh sasis, dadi luwih dipercaya, nalika operasi lan pangopènan padha simplified. Mobil sing diasilake beda karo conto sing ditampilake ing taun 2015.

      Ora ana watesan kanggo kesempurnaan lan jumlah syarat pelanggan.
      Mung sawetara kontrak aneh sing dipikolehi. Urutan karo syarat wis ditandatangani, komentar wis diidentifikasi / diilangi, apa maneh sing dibutuhake? Nanging ora, Kamentrian Pertahanan duwe syarat anyar, saiki padha nuntut kanggo njupuk menyang akun. Apa, supaya bakal terus nganti pungkasan jaman?
    22. 0
      6 September 2023
      Kutipan saka Vincent Price
      Wong lanang kita ora butuh peralatan kaya ngono. Ing asas, ngarsane ora bakal ngganti apa-apa. Wong lanang kudu analog saka niat Yahudi supaya tenang numpak ing mburi ngarep. Sanadyan switchblades utawa FPV ora medeni lan malah bisa tahan Excalibur. Wektu kanggo mbuwang kabeh kothak karton iki menyang tong sampah biyen.

      Aku krungu soko prodigy kebal ...... ayo Challenger2 .... paling super duper kebal lan sampeyan bisa numpak kanthi tenang ing mburi ngarep))))
    23. 0
      7 September 2023
      Ing 15, conto pisanan. Dadi pembangunan aktif wiwit ing 10? Saiki 23 taun, wis setengah rampung. Iku tetep kanggo nggawe sawetara taun owah-owahan cilik, banjur maneh tes. Lan ing kana katon ing awal 30s lan release bakal diwiwiti. Tegese, 25 taun kanggo pembangunan. Yen saiki desain utawa konsep ora ketinggalan jaman. Sayange, katon kaya konstruksi jangka panjang.
      1. 0
        7 September 2023
        Kangelan utama padha karo Diesel lan AT. Kang menehi kritik dening mesin diesel sipil saka jinis KAMAZ ... masalah iki meh saiki wis ditanggulangi. Aku ora ngerti babagan AT. Diesel kasebut mesthine dadi 6-silinder 750ls in-line.
    24. 0
      7 September 2023
      Aku bungah sing BMP-3 diprodhuksi massal. Ing jaman kepungkur, peradaban sing luwih maju, mikirake konsep BMP, kanthi nganggep operasi teater Eropa .. lan bisa diluncurake kanthi seri. Sayange kita ora duwe wektu karo BTR-90. Saiki bakal dadi operator personel lapis baja.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"